PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta / LIITE. Mittarit ja tavoitetasot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 24.5.2011 / LIITE. Mittarit ja tavoitetasot"

Transkriptio

1 1 (27) PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta / LIITE PERUSTURVA Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Kriittiset menestystekijät Hyvinvointistrategian laatiminen Mittarit ja tavoitetasot Terveempi Pohjois-Suomi (TerPS) -hankkeessa luodut hyvinvoinnin mittarit otetaan käyttöön osana toiminta- ja taloussuunnittelua. Vastuutaho Vaj, taj:t On otettu käyttöön. Asiakaslähtöinen palvelukyky Palveluiden saatavuus Asiakkaat palvelujen piiriin lainsäädännön ja hoitotakuun mukaisissa määräajoissa. Perusterveydenhuolto: - yhteydensaanti terveyskeskukseen - kiireellinen hoito - hoidon tarpeen arviointi 3 päivää yhteydenotosta - hoidon järjestäminen 3 kk arvioinnista, suun terveydenhuolto eräin edellytyksin 6 kk Ikääntyneiden palvelut: - 92 % yli 75-vuotiaista asuu omassa kodissaan - 14 % yli 75-vuotiaista on säännöllisen kotihoidon palvelujen piirissä - omaishoidon tuen piirissä on 6 % yli 75-vuotiaista - tehostetussa palveluasunnoissa asuu 5 % yli 75-vuotiaista - omaishoitajien vapaat toteutuvat lain mukaisesti Vaj, taj:t Terveyskeskuksen uusi puhelinjärjestelmä on vaatinut totuttelua. Terveydenhuollossa määräajat ovat toteutuneet. Ikääntyneiden palvelut: - 90,3 % yli 75-vuotiaista asuu omassa kodissaan (724) - 12,2 % yli 75-vuotiaista on säännöllisen kotihoidon palvelujen piirissä (98) - omaishoidon tuen piirissä on 9 % yli 75-vuotiaista (72) - Omaishoitajien vapaapäiviä toteutunut. Hannankodilla 3 kk:n aikana 225 Sosiaalihuollossa määräajat ovat toteutuneet

2 Sosiaalipalvelut: - aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle kiireellisissä tapauksissa samana päivänä ja muutoin väh. 7 arkipäivänä - toimeentulotukipäätös viimeistään 7 arkipäivänä - vammaisten palvelutarpeen selvitys viimeistään 7 arkipäivänä. Palvelusuunnitelmaa ja palveluja koskevat päätökset viimeistään 3 kk. - lastensuojelutarpeen selvityksen aloittaminen väh. 7 vrk ilmoituksen saapumisesta. Selvitys viimeistään 3 kk:n kuluessa ilmoituksesta. 2 (27) Palveluiden monimuotoisuus Kunnan oman palvelutuotannon lisäksi yksityinen ja III-sektorin palvelutuotanto lisääntyy nykytasosta. Kohdennetut, moniammatillisesti toteutetut ja yksilölliset palvelut lisääntyvät nykytasosta. Mm. lasten ja nuorisopsykiatrisia palveluita on saatu turvattua yhteistyöllä yksityissektorien kanssa. Palveluiden kattavuus Palvelujen kattavuus säädösten ja lautakunnan määrittelemällä tasolla Ennalta ehkäisevässä terveydenhuollon työssä ei ole vielä päästy asetuksen mukaiseen seurantaan. Uusia terveydenhoitajia aloittaa kesän 2011 aikana. Neuvolan tilaremontti on valmistunut. Osallistuminen ja vaikuttaminen Jatkuva asiakaspalautejärjestelmä Asiakaspalautteiden hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä Asiakaspalautejärjestelmien käyttö laajenee kaikille tulosalueille Taj:t Varsinaisia asiakaskyselyjä ei ole tehty. Jatkuva asiakaspalautejärjestelmä on käytössä ja siihen reagoidaan.

3 Asiakastyytyväisyys palautteen hyödyntäminen Raportointi toteutetaan talousarvion sitovuustasojen mukaisesti vähintään kerran vuodessa. Arvioidaan loppuvuodesta. 3 (27) Sähköisen asioinnin kehittäminen Sähköisen asioinnin mahdollisuudet lisääntyvät nykytasosta. Internetin käyttömahdollisuudet lisääntyvät eri palveluissa nykytasosta. Taj:t, hall.p., atksuunn. Erityisesti päivähoidossa ja sosiaalityössä on hyödynnetty teknologiaa. Vetovoimaisuus ja elinvoima Hyvä julkisuuskuva Kriittiset menestystekijät Tiedottaminen Mittarit ja tavoitetasot Aktiivinen, avoin, oikea-aikainen ja monikanavainen tiedottaminen Vastuutaho Vaj, taj:t, hall.p. Toteutunut. Uutena kanavana kokeiltu myös sosiaalista mediaa. Kehitysmyönteisyys Osallistutaan aktiivisesti 2-4 keskeiseen tavoitteita tukevaan hankkeeseen. Ensisijaisesti uuden Oulun yhteiset hankkeet. Vaj, taj:t On osallistuttu hankkeisiin hyvin aktiivisesti. Kunnan hallittu kasvu Kunnan palvelut kokonaiskasvutavoittee n mukaisiksi Palveluverkon muutoskyky Palvelutarpeen ennakointi paranee nykytasosta. Raportointi poikkeavuuksista. Palveluverkko muuntuu palvelutarpeen kysynnän mukaisesti. Vaj, taj:t Lasten ja vanhusten palveluihin on tehty henkilöstölisäyksiä. Palveluverkko on valmisteltu uuden Oulun näkökulmasta. Kuukausittainen tilastoseuranta toteutuneesta toiminnasta. Yhteisöllisyys ja moniarvoisuus Syrjäytymisen ja sen seurannaisilmiöiden estäminen Erilaisen sosiaalisen työllistämisen lisääminen vähintään nykytasosta Arjen tukeminen. Erilaisten arjen tukitoimenpiteiden (esim. vertaisryhmät) lisääminen nykytasosta. Sj, keh.p. Kuntouttavan työtoiminnan lisäpanos on käynnistymässä. Vaj, taj:t Perhekeskuksen toiminnan aloittaminen.

4 4 (27) Henkilöstö ja johtaminen Hyvinvoiva henkilöstö Kriittiset menestystekijät Henkilöstön ammattipätevyys ja määrä Mittarit ja tavoitetasot Virat ja toimet täytetty ammattitaitoisilla työntekijöillä Vastuutaho Vaj, taj:t Vakituiset toimet ja virat on saatu täytettyä hyvin. Eri ammattiryhmien sijaisuuksien täytössä on ollut haasteita. Henkilöstön työtulosten parantaminen työmenetelmien kehittämisellä ja työpanoksen kohdentamisella Em:t Toimintaprosessien rajapinnoissa on kokeiltu uusia työtapoja kaikilla tulosalueilla. Työhyvinvointi Sairauspoissaolot laskevat nykytasosta. Tyhyindeksi paranee. Osallistuttu kunta 10 -kyselyyn. Tuloksia ei vielä käytettävissä. Työturvallisuus Huomioidaan kalustehankinnoissa, tilasuunnittelussa ja työmenetelmien kehittämisessä Haittatapahtumien raportointijärjestelmä on otettu käyttöön. Työergonomia on otettu huomioon kalusteiden hankinnassa ja työtilojen suunnittelussa. Henkilöstön koulutuspääoma ja ammattitaito Ammattitaidon kehittäminen Osaamiskartoitukset osana kehittämiskeskusteluja Koulutuskortit Käytössä. Vaj, em:t Tulosalueilla on käyty kehityskeskusteluja. Päivähoidossa on aloitettu osaamiskartoituksen teko. Jatko- ja täydennyskoulutus lisääntyy nykytasosta. Koulutusmäärärahat väh. 0,5 % palkoista. Jatko- ja täydennyskoulutuksessa hyödynnetään uuden Oulun ja sairaanhoitopiirin sekä AVIn koulutuksia. Ammatillisuus ja oman työn kehittäminen Uusien työmenetelmien kehittäminen Kaikki työntekijät On kehitetty. Osaamisen ja ideoiden jakaminen Haukiputaan hyviä käytäntöjä on tuotu esiin uuden Oulun valmistelussa.

5 Hyvä johtaminen Toimiva johtamisjärjestelmä Säännöllinen johtoryhmätyöskentely vastuu- ja tulosalueilla. Vaj, taj:t Toteutunut. 5 (27) Esimiesten työnkuvien selkeyttäminen Kehityskeskustelut vuosittain koko henkilöstön osalta Kaikki em:t Esimies-, työ- ja toimivallat ovat suuressa muutoksessa monikuntaliitokseen valmistautuessa. Kehityskeskusteluja käydään ympäri vuoden. Rakenteet ja palveluprosessit Toimivat palveluprosessit Kriittiset menestystekijät Mittarit ja tavoitetasot Poikkihallinnollinen ja moniammatillisten palveluprosessien kehittäminen Uuden Oulun palveluintegraation valmistelun hyödyntäminen Kunnan vastuualueiden ja perusturvapalvelujen tulosalueiden välinen moniammatillinen työ lisääntyy nykytasosta. Valmistellaan ja toteutetaan palveluintegraatiota ja yhteistyötä sellaisten palvelujen osalta, joiden saatavuus on heikko. Vastuutaho Vaj, taj:t Vaj, taj:t Monipuolista kehittämistyötä on tehty eri palveluprosesseissa. Monikuntaliitoksen toiminnallisiin muutoksiin on valmistauduttu aktiivisesti. Aikuispsykiatrin konsultaatiopalvelut on saatu turvattua yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Päihdepalvelut ja lasten- ja nuorten psykiatriset palvelut ovat edelleen haasteellisia erityisosaajien saatavuusvajeen vuoksi. Paljon palveluja tarvitsevien asiakkaiden palveluprosessin kehittäminen Monitoimijaiset ja -ammatillisen työ lisääntyy ja otetaan käyttöön yhteisiä palvelusuunnitelmia. Taj:t Hankkeissa on tehty kehitystyötä. Perhekeskustyö on käynnistymässä. Monipuoliset palvelujen tuottamistavat Palvelusetelin käyttöönotto vuoden 2011 aikana vähintään yhden palvelun osalta Ei ole toteutunut. Toimivat ja tarkoituksenmukaiset verkostot Jäsentynyt ja tavoitteellinen verkostoyhteistyö Osallistuminen omaa toimialaa tai palveluja kehittävään yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa lisääntyy nykytasosta. Vaj, taj:t Aktiivinen hanketyö.

6 Teknologian hyödyntäminen palvelutuotannossa Vastuualueen palvelujen tuottamista tukeva yhteistyö 3. sektorin ja yritysten kanssa Teknologian käyttö palvelutuotannossa lisääntyy mm. ottamalla käyttöön sosiaali- ja terveystoimen sähköinen toimintatapa ja teknologia hankkeen tuloksia Taj:t, atksuunn. 6 (27) Haukiputaan Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa on aloitettu yhteistyö oppisopimuskoulutuksessa. Sosiaalityön verkkoneuvonta on aloitettu. Talous Tasapainoinen ja kestävä talous Kriittiset menestystekijät Mittarit ja tavoitetasot Talouden hallinta Seuranta välitilinpäätösten yhteydessä tavoitteiden ja talouden osalta. Kuukausittainen seuranta talouden osalta. Vastuutaho Vaj, taj, hall.p. Toteutunut. Välitön puuttuminen poikkeamiin. Ensisijaisena tavoitteena erikoissairaanhoidon kustannusten kasvun hillintä. Talouden tasapainottamista jatketaan vähintään vuonna 2010 päätettyjen toimenpiteiden osalta. Toimenpiteitä on jatkettu. Toimintatuottojen lisääminen Välitilinpäätöksessä tulojen osuus on suurelta osin lisääntynyt. Kustannustehokkuus Kustannusvertailujen suorittaminen ja niiden hyödyntäminen Palvelumaksujen harmonisointia on valmisteltu osana uuden Oulun toimintaa. Aktiivinen kilpailuttaminen ja hankintayhteistyön hyödyntäminen Uuden Oulun linjausten vuoksi pyritään käyttämään aiemmat optiot. Palvelutarpeiden mukaiset investoinnit Tarve- ja hankesuunnitelmien laatiminen ja investointien toteuttaminen Investointiohjelman mukaisten hankkeiden toteuttaminen Vaj, taj, hall.p. Lyhyen tähtäimen investoinnit ovat toteutuneet suunnitellusti, mutta isommista investoinneista puuttuu uuden Oulun linjaus.

7 SOSIAALIPALVELUT 7 (27) Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Kriittiset menestystekijät Mittarit ja tavoitetasot Yksilölliset sosiaalipalvelut Kattava tarpeen arviointi ja ajantasaiset palvelusuunnitelmat sosiaalityössä, erityisryhmien asumispalveluissa sekä päivä- ja työtoiminnassa. Yöhoidon kehittäminen yhteistyössä kotihoidon kanssa. Työ- ja toimintakyvyn kartoitukset yhteistyössä terveydenhuollon kanssa. Vastuutaho sj, stt, keh.p., toim.terap Aikuissosiaalityössä Palvelutarpeen arviointi-lomake otettiin käyttöön uusille, tulottomille, alle 25-vuotiaille asiakkaille. Erityisryhmien asumispalveluissa otettiin käyttöön henkilökohtaiset asumispalvelusuunnitelmat asiakkaille. Erityishuolto-ohjelmia vahvistettiin 16 kehitysvammaiselle asiakkaalle. Nuorten työpajoilla laadittiin nuorille yksilölliset suunnitelmat työpajajaksoa varten. Sosiaalipalvelujen palvelukyky Päätöksenteon viivytyksettömyys Sosiaalitakuun toteutuminen kriisitilanteissa, toimeentulotuessa, lastensuojelussa ja vammaispalveluissa. sj, stt Asiakas sai ajan sosiaalityöntekijälle kriisitilanteessa. Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys käynnistyi alkaen uuden palveluntuottajan Nuorten Ystävät -palvelut -Oy:n kanssa. Toimeentulotukihakemukset ja päätökset tehtiin 7 arkipäivän kuluessa. Lastensuojelussa lastensuojeluilmoitukset käsiteltiin 7 arkipäivän sisällä. Vammaispalvelun lisäresursoinnit toteutui ajalla Tämä mahdollisti hakemusten käsittelyn viikon sisällä. Asiakaslähtöisyys Asiakastyytyväisyys Asiakaspalautteet palvelujen kehittämisen välineenä otetaan käyttöön vuoden 2011 aikana. sj, keh.p., toim.terap Sosiaalityössä on vireillä Tak-arviointijärjestelmän käyttöönotto. Erityisryhmien asumispalveluissa asukkaiden mielipiteet ja toiveet otetaan huomioon asumisyksikön arjen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Nuorten työpajoilla on käytössä loppuhaastattelu-lomake.

8 8 (27) Vetovoimaisuus ja elinvoima Hyvä julkisuuskuva Tiedottaminen Aktiivinen, avoin ja monikanavainen sj, stt, tiedottaminen keh.p., toim.terap Tiedottaminen toteutui pääsääntöisesti Internetin kautta. Sosiaalityön verkkoneuvonta eli asiakkaiden ohjaus ja neuvonta toimeentulotuen, lastensuojelun ja lastenvalvojan osalta aloitettiin maaliskuussa Syrjäytymisen ehkäiseminen Ennaltaehkäisevä ja moniammatillinen työtapa Toimivat perustason päihde- ja mielenterveyspalvelut sekä sujuvat hoito- ja palveluketjut. sj, keh.p., jl Sosiaalityön, mielenterveystyön ja Roadin sekä sosiaalityön ja seurakunnan yhteistyökokoukset toteutettiin helmi- ja maaliskuulla Suunnitelmallinen työllistäminen kunnan eri vastuualueille ja kolmannelle sektorille. Suunnitelmallista työllistämistä kunnan eri vastuualueille ja kolmannelle sektorille jatkettiin. Kuntouttavassa työtoiminnassa oli asiakkaita 27 maaliskuussa Henkilöstö ja johtaminen Henkilöstön koulutuspääoma ja ammattitaito Ammattitaidon kehittäminen Jokainen osallistuu sj, keh.p., jatkuvalla täydennyskoulutukseen vähintään 3 toim.terap kouluttautumisella. päivänä vuoden 2011 aikana.. Koulutuspalautteet Kehittämispäivä 1 x vuodessa. Työnohjaus henkilöstölle. Sosiaalipalvelujen henkilöstö on osallistunut oman alueensa täydennyskoulutuksiin. Koulutuspalautteita on annettu työyhteisöjen kokouksissa. Kehittämispäivä ei ole toteutunut. Hyvinvoiva henkilöstö Työhyvinvointi Tyhyindeksi paranee. Sairauspoissaolot vähenevät. sj, keh.p., toim.terap Työhyvinvointikysely ei ole toteutunut. Vuorovaikutteinen johtaminen Osaaminen ja oppiva työyhteisö Kehityskeskustelut ja osaamiskartoitukset 1 x vuodessa. sj, keh.p,. toim.terap Tulosalueen kehityskeskustelut eivät ole toteutuneet.

9 Rakenteet ja palveluprosessit 9 (27) Vaikuttava sosiaalipalvelujen palvelujärjestelmä Peruspalvelujen resurssit Lapsiperheiden kotipalvelujen, vaikeavammaisten henkilökohtaisen avun ja avohuollon päihde- ja mielenterveyspalvelujen saatavuus. Toimiva sosiaali- ja terveyspalvelujen moniammatillinen työ. Yötyön kokeilu yhdessä kotihoidon kanssa. Yhteiset hoito- ja palvelusuunnitelmat ptj, sj, jl Sosiaalipalvelut aloitti yhteistyön Haukiputaan kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa "Minun elämäni" -projektiin liittyen. Projektin aikana toteutetaan kahdelle henkilölle vammaisavustukseen suuntautuva kotipalvelujen ammattitutkinto oppisopimuskoulutuksella. Vaikeavammaisten asiakkaiden osalta yötyön kokeilu yhdessä kotihoidon kanssa on aloitettu. Asiakaslähtöiset palveluprosessit Moniammatillinen työtapa Selkeät toimintamallit yhteisissä asiakkuuksissa. ptj, sj, jl, Aikuissosiaalityön asiakkuuksissa toimintamalli on vakiintumassa. Lastensuojeluun liittyvän oppilashuoltotyöryhmän perustehtävää on tarkistettu alkuvuodesta. Talous Palvelujen järjestämis- ja Kunnan ja yksityisten palvelujen ptj, sj tuottamistapa yhteistoiminnan kehittäminen erityisryhmien asumisvalmennuksen osalta. Kustannustehokas rakenne Yhteistoiminnan kehittäminen asumisvalmennuksen osalta ei ole toteutunut. Työllisyys Työttömyyden katkaisu Kuntoutuvan työtoiminnan työpaikkojen lisääminen puolella verrattuna vuoden 2010 tasoon. Suunnitelmallinen yhteistyö Te-toimiston ja sosiaalityön kesken sekä sosiaalityön ja terveydenhuollon kesken. Kuntalisän käyttöönotto työttömyyden katkaisemisessa vuoden 2011 aikana. ptj, sj Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut keskimäärin 28 asiakasta /kk. Suunnitelmallinen yhteistyö on toteutunut Te-toimiston ja terveydenhuollon kanssa. Aktivointisuunnitelmia on laadittu 20 maaliskuussa ja työ- ja toimintakyvyn arviointeja 3. Kuntalisä on otettu käyttöön vuoden alusta. Sitä on maksettu kolmelle yhteisölle.

10 KOTIHOITO- JA VANHUSPALVELUT 10 (27) Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Ikäihmisten Seurataan vanhusten asuntojen vtj, em:t asuinolosuhteet korjaus /muutostöiden määrää/vuosi. Ennaltaehkäisevä työ Hyvinvointia tukevat kotikäynnit 70 vuotta täyttäville Muistineuvolatoiminta Ei ole vielä toteutunut. Hyvinvointia tukevia kotikäyntejä ei vielä aloitettu. Muistisairaiden asiakkaiden muistiseuranta siirretty vanhusneuvolasta tiimien sairaanhoitajille. Kuntoutusta edistävä toiminta Kuntoutusta edistävien toimenpiteiden kirjaaminen hoito ja palvelusuunnitelmiin. VoiTas testien tekeminen ainakin kerran vuodessa palvelujen piirissä oleville. VoiTasryhmien järjestäminen yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. VoiTas ryhmiä on pidetty Revonkodilla, Kiiminkijoen opistolla ja Jatulissa. Asiakaslähtöisyys Palveluiden saatavuus Palvelujen kattavuus Asiakkaat palvelujen piiriin lainsäädännön mukaisessa määräajassa 92 % yli 75-vuotiaista asuu omassa kodissaan (738) 14 % yli 75-vuotiaista on säännöllisen kotihoidon palvelujen piirissä (112) omaishoidon tuen piirissä on 6 % yli 75 vuotiaista (48) Omaishoitajienvapaat toteutuvat lain mukaisesti. tehostetuissa palveluasunnoissa asuu 5 % yli 75 vuotiaista (40) Vuorohoito- ja lomapaikat Hannankodilla vtj, em:t Asiakkaat ovat päässeet kotihoidon palvelujen piiriin asiakkuuskriteerien mukaisesti. 90,3 % yli 75 vuotiaista asuu omassa kodissaan (724). 12,2 % yli 75 vuotiaista on säännöllisen kotihoidon palvelujen piirissä (98). Omaishoidon tuen piirissä on 9 % yli 75 vuotiaista (72). Omaishoitajien vapaapäiviä toteutunut Hannankodilla 3 kk:n aikana 225.

11 Päivätoimintaryhmien jatkaminen 3 x/viikko 11 (27) Osallistuminen ja vaikuttaminen Asiakaskyselyt Asiakaspalautteiden hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä Asiakastyytyväisyys vtj, em:t Asiakastyytyväisyyskyselyjä ei ole vielä tehty. Vanhusasiain neuvosto Vanhusasiain neuvoston toiminnan hyödyntäminen vanhuspalvelujen kehittämisessä Toimintapuistohanketta suunnitellaan yhteistyössä. Vetovoimaisuus ja elinvoima Hyvä julkisuuskuva Tiedottaminen Kunnan internetsivujen säännöllinen vtj, em:t päivittäminen Toiminnan muutoksista ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan Tilitorissa. Internetsivut on päivitetty. Kehitysmyönteisyys Hyvien käytäntöjen kokeilu ja käyttöönotto Yöhoitokokeilu kotihoidossa on käynnistetty Kotihoito on osallistunut Oulun seudun teknologiahankkeeseen. Henkilökunta on saanut koulutusta sähkölukoista ja lääkekelloista. Sähkölukkoja on asennettu 23 asuntoon. Lääkekelloja ei ole vielä otettu käyttöön.

12 Henkilöstö ja johtaminen 12 (27) Hyvinvoiva henkilöstö Henkilöstön Virat ja toimet on täytetty vtj, em:t ammattipätevyys ja määrä ammattitaitoisilla työntekijöillä. Tavoite hoitohenkilöstön vähimmäismitoitukseksi on 0,6 ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä. Virat ja toimet ovat täytettynä ammattitaitoisilla työntekijöillä. Kotihoitoon ja asumispalveluihin on saatu uusi hoitajan toimi alkaen. Työhyvinvointi Sijaisten saatavuuden turvaaminen Sairauspoissaolot laskevat varhaisen puuttumisen keinoin. Tyhyindeksi paranee. Sairauspoissaolot sekä kotihoidossa että asumispalveluissa ovat laskeneet 123 pv edelliseen vuoteen verrattuna. Kotihoidossa sairauslomapäiviä 1 3 kk/2011 yhteensä 510 (602 pv/v. 2010) ja asumispalveluissa 1 3 kk/2011 yhteensä 268 (296 pv/v. 2010) Työturvallisuus Huomioidaan kalustehankinnoissa, tilasuunnittelussa ja työmenetelmien kehittämisessä. Kotihoidossa on kaksi väkivaltatapausta ilmoitettu Haipro järjestelmään ja asumispalveluissa vastaavasti on ilmoitettu yhdeksän tapausta (taustalla dementoiva sairaus). Henkilöstön koulutuspääoma ja ammattitaito Ammattitaidon kehittäminen Kehittämiskeskusteluissa osaamiskartoitus Koulutusten toteuman seuranta koulutuskorteilla vtj, em:t Kotihoidossa on sovittu kotihoito RAIjärjestelmän käyttöönottoon liittyvän koulutuksen ajankohta toukokuulle. Hyvä johtaminen Toimiva johtamisjärjestelmä Organisaatiomuutoksen toimeenpano ja esimiesten työnkuvien selkeyttäminen Kehityskeskustelut Kotihoidossa pohjoisessa tiimissä on käyty tiimin kehityskeskustelu. Asumispalveluissa kehityskeskustelut käynnistyvät toukokuussa.

13 Rakenteet ja palveluprosessit 13 (27) Toimivat palveluprosessit Asiakkuuskriteerit Toimitaan asetettujen kriteerien vtj, em:t mukaisesti. Kotihoitoa on tarjottu kriteerien mukaisesti. Yhteistyötä on tehty sosiaalityön vammaispalvelun kanssa. Kotihoidon yöhoitokokeilussa on kolme vammaispuolen asiakasta. Monipuoliset palvelujen tuottamistavat Yötyön aloittaminen kotihoidossa Kotihoidon palvelujen kilpailutus yhdessä Oulun kanssa Päätetään palvelusetelin käyttöön ottamisesta. Koneellinen lääkkeenjaon käytön laajentaminen Yöhoitokokeilu kotihoidossa ( ) on aloitettu. Asiakkaita oli kokeilun alkaessa 13. Koneellinen lääkkeenjako on kotihoidossa käytössä kaikilla annosjakeluun soveltuvilla asiakkailla, joilla on yli 5 lääkettä käytössä. Tehostettu kotihoito toteutetaan. On toteutettu. Kotihoidolle yhteiset tiimitilat mahdollistavat tiiviimmän yhteistyön tiimien välillä. Tarkistetaan kotihoitotiimien kokorajoja tehokkaimmiksi. Tiimien kesken työkierto on aloitettu. Tiimikokoukset on pidetty viikoittain ja yhteinen tiedotuskokous on pidetty kerran kuussa. RAI arviointijärjestelmä otetaan käyttöön myös kotihoidossa ja RAIarvionnin palautteet hyödynnetään toimintaan. Koulutusajankohdat on sovittu kotihoito RAIjärjestelmän osalta. Toimivat tarkoituksenmukaiset verkostot Jäsentynyt ja tavoitteellinen verkostoyhteistyö Osallistutaan monikuntaliitoksen yhteistyöhön ja tiivistetään yhteistyötä kunnan muiden hallintokuntien sekä yksityisten ja kolmannen sektorin kanssa. vtj, em:t On osallistuttu UusiOulu vanhustyöryhmän kokouksiin ja laadittu yhteistyössä palvelujen järjestämissuunnitelmaraporttia.

14 Talous Tasapainoinen ja kestävä talous Talouden hallinta Kuukausittainen seuranta, välitön vtj, em:t puuttuminen poikkeamiin On seurattu esimiesten työkokouksissa. 14 (27) Kustannustehokas rakenne Palvelujen järjestämis ja tuottamistapa Valmistellaan vanhuspalveluiden tuottamistavat yhdessä uuden Oulun kuntien kanssa. vtj, em:t On osallistuttu vanhuspalveluiden suunnitteluun uuden Oulun kuntien kanssa. Selvitellään mahdollisuudet ottaa Veljeskodin ryhmäasunnot kunnan käyttöön. Päätetään kilpailuttaa leasingautojen laajempi käyttö kotihoidossa. On sovittu Oulun TEKLI:n kanssa, että siirretään uusien leasingautojen hankinta ensi vuodelle. Joustava resurssien ohjaaminen yksiköiden välillä Työkiertoa on toteutettu.

15 TERVEYSPALVELUT 15 (27) Asiakas ja kuntalainen Palveluiden saatavuus ja kattavuus Asiakaslähtöisyys Terveyspalvelut tuotetaan säädösten mukaisissa määräajoissa ja laajuuksissa mm. hoitotakuulaki ja ennaltaehkäisevän terveydenhuollon asetus. jl, htj, em Hoitotakuun määräajoissa on pysytty. Välitöntä yhteydensaantia ovat parantaneet uusi OC-puhelinjärjestelmä vastaanotolla ja suun terveydenhuollossa sekä vastaanoton vuoronumerojärjestelmä. Soittopyynnön jättäneille asiakkaille on soitettu takaisin keskimäärin 32 minuutin kuluttua. Toimintamalli on asiakkaille osin vielä oppimatta. Suun terveydenhuollossa on aktiivisesti purettu jonoa (nyt 2kk). Kiireetön lääkärinaika on tarjolla noin 4 viikon päähän. Ennalta ehkäisevässä työssä ei ole vielä päästy asetuksen mukaiseen seurantaan. Uusia terveydenhoitajia aloittaa kesän 2011 aikana. Neuvolan tilaremontti valmistuu huhtikuun aikana. Kohdennetut ja yksilölliset terveyspalvelut Luodaan asiakaslähtöiset srukturoidut toimintamallit moniammatilliselle ja poikkihallinnolliselle yhteiselle hoitoja palvelusuunnitelmalle (vrt. terveyshyötymalli). em, htj, jl Toimintamallit pyritään luomaan yhteensopiviksi koko uuden Oulun alueella. Valtakunnallisesti (STM) on kehitetty sähköistä hoitosuunnitelmalomaketta, joka ei ole vielä käytettävissä. Kuntalaisten hyvinvoinnin turvaaminen Kuntastrategiaa tukevan hyvinvointikertomuksen laatiminen poikkihallinnollisesti ja toimintamallin juurruttaminen terveyspalveluihin Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin turvaaminen Terveempi Pohjois-Suomi (Terps) -hankkeessa hyvinvointikertomuksen rakentamisen pilotoinnin toteuttaminen. Perhepalvelukeskustoiminnan käynnistäminen. Hankkeissa (mm. Tukeva) ja muuten pilotoitujen hyvien toimintamallien juurruttaminen terveyspalveluiden toimintaan tulosyksiköissä. htj Hyvinvointikertomus (Terps-hanke) on pilotoitu ja arvioitu. Sähköinen hyvinvointikertomus ei ole vielä käytettävissä yleisesti, mutta asiaa kehitetään. jl, em, htj Toiminnallinen perhepalvelukeskus tehostuu, kun rekrytoidut työntekijät aloittavat ja tilaremontit valmistuvat. Psykologi- ja lastenpsykiatrian palvelut järjestetään ostopalveluina. Tukeva-hankkeessa kehitetty Raskauden ajan tuen polku on otettu käyttöön.

16 16 (27) Tulosalueella osallistutaan aktiivisesti Lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman seudulliseen valmisteluun. Syrjäytymisen ehkäisy Pitkäaikaistyöttömien terveyden- ja toimintakyvyn arviointi toteutetaan moniammatillisesti kaikille sitä tarvitseville. jl, em Sosiaalitoimen ja terveystoimen tiivistä yhteistyötä on jatkettu työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa. Lakisääteinen kuntoutuksen asiakastyöryhmä (terveystoimi, sosiaalitoimi, sivistystoimi, Kela, työhallinto) on kokoontunut maaliskuussa perusturvajohtajan johdolla. Asukasaktiivisuuden tukeminen Tiivistetään kolmannen sektorin (mm. järjestöt, yhteisöt) kanssa tehtävää yhteistyötä. Jokainen tulosyksikkö järjestää ainakin yhden tilaisuuden, jossa yhteistyökumppanina on joku kolmannen sektorin taho. em, htj, jl Yhteistyötä on lisätty eri järjestöjen kanssa. Mm. Hyrrä-hankkeessa on tulossa Pajanuorille terveystarkastukset. Tulosyksiköt ovat tehneet yhteistyötä mm. seurakunnan, Haukiputaan kotiapuyhdistyksen kanssa. Eri potilasjärjestöjen kokouksissa (syöpäyhdistys, sydänyhdistys) on käyty osallistumassa. Hyvinvointikertomuksen laatimisen yhteydessä hyödynnetään kuntalaisten osallisuutta terveyspalveluiden nostoissa. Toteutetaan neuvostojen ja järjestöjen yhteistyö Terps-pilottisuunnitelman mukaisesti. htj Ei vielä toteutunut kattavasti. Asukkaiden vaikutusmahdollisuuden lisääminen palveluiden kehittämiseen Jatkuva asiakaspalautejärjestelmä ja suunnitelmallinen asiakastyytyväisyyskysely toimivat jokaisessa tulosyksikössä. em Jatkuva palautejärjestelmä toimii yksiköissä. Jokainen tulosyksikkö toteuttaa ainakin yhden asiakas-/asukasaktiivisuutta hyödyntävän, kohdennetun kyselyn määrittelemänsä toiminnan kehittämiseen. em Ei ole toteutunut.

17 17 (27) Vetovoimaisuus ja elinvoima Kunnan hallittu kasvu Hyvät ja riittävät Terveyspalveluiden tila-, laite- ja htj, jl tarkoituksenmukaiset henkilöstöresurssit on mitoitettu terveyspalvelut tarvittavien terveyspalveluiden tuottamiseen. Terveyskeskuksen remontointi etenee suunnitellusti. Laajempi Hyvinvoinnin palvelukeskuksen suunnittelu toteutetaan uuden Oulun viitekeskuksessa. Uuden Oulun pohjoisosan vetovoimaisuus ja hyvä julkisuuskuva Nopea ja aktiivinen reagointi terveyspalveluiden toimintaympäristön (monikuntaliitos) muutoksiin Motivoituneen, ammattitaitoisen henkilöstön saatavuus htj, jl, em:t Monikuntaliitokseen ja uuteen Ouluun valmistaudutaan aktiivisesti. Haukiputaan hyviä käytäntöjä pyritään pontevasti juurruttamaan muuallekin. htj, jl, em:t Vakituisiin virkoihin / toimiin on ollut hyvin päteviä hakijoita. Määräaikaisiin ja lyhyisiin sijaisuuksiin on vaikea nopealla aikataululla löytää tekijää. Psykologien saatavuus on hankala. Palveluiden tuottamisen ja hankkimisen aktiivinen kehittäminen / palvelutuotannon innovaatiot Ennakkoluuloton ja monipuolinen terveyspalveluiden tuotanto Asiakkaan valinnanvapauden ja mm. palvelusetelin käytön selvittäminen terveyspalveluissa jl, htj Asiakkaan vapaus valita terveysasemansa (vrt. terveydenhuoltolaki) toteutetaan uudessa Oulussa alkaen. Palvelusetelien käytön selvittäminen toteutetaan yhdessä muiden monikuntaliitoskuntien kanssa. Tukipalveluiden seudullisen järjestämisen selvittäminen jl, htj Käynnissä osana monikuntaliitokseen valmistautumista. Peruserikoissairaanhoidon tuottamisen selvittäminen jl Käynnissä osana monikuntaliitokseen valmistautumista sekä sairaanhoitopiirin omistajaohjausta. Lisäksi asiasta käynnistymässä erilliset selvitykset (THL) Oulu pohjoisen alueella.

18 Yhteisöllinen elinympäristö Terveyserojen kaventaminen ja moniarvoisuuden ylläpito Vertaistuki ja ryhmätoiminnan tukeminen terveyspalveluiden tuottamisessa 18 (27) jl, htj, em:t Vertaistuki- ja ryhmätoimintaa tarjotaan eri kohderyhmille (esikko, synnyttäneet, Pajanuoret, mielenterveyskuntoutujat). Yhteistyötä tehdään poikkihallinnollisesti. Monipuolinen ja avoin tiedottaminen Tiedotus hoidetaan monikanavaisesti. jl, htj, em:t Aktiivista tiedottamista on pyritty toteuttamaan internet-sivuilla sekä paikallislehdissä. Positiivista julkisuuskuvaa on ylläpidetty mm. osallistumalla esitelmöijinä / luennoitsijoina eri tilaisuuksiin. Henkilöstö ja johtaminen Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö Ammattitaidon ylläpito Tehdään koulutussuunnitelma em:t, htj yksiköittäin. Vuosittaisen koulutussuunnitelman teko on osoittautunut vaikeaksi. Substanssikoulutuksista tulee tieto usein melko myöhään (n. kuukausi). Pyritty hyödyntämään alueellisia/ seudullisia koulutuksia. Sisäistä koulutusta on päätetty ohjata uuden Oulun käytäntöihin kouluttautumiseen (kirjaaminen, tilastointi, tietojärjestelmät). Vuodeosastolla palo-, turvallisuus ja ensiapukoulutusta. Vaikutusmahdollisuus työyhteisössä ja/tai työyhteisön muutoksessa Jokainen työntekijä käy laskennallisesti koulutuksissa (ulkoinen ja sisäinen) vähintään kolme päivää/vuosi. Yksiköissä kehitetään järjestelmä, jonka kautta henkilöstölle mahdollistuu kanava (sähköinen/paperinen/ anonyymi/nimellinen) kertoa työstään, tulla kuulluksi, tuoda esiin ideoitaan ja innovoida sekä saada viesteihin kannanotto. em:t, htj Vuonna 2010 toteutunut keskimäärin 5,6 päivää/työntekijä. Alkuvuoden 2011 aikana toimintatapa jatkunut samaan tahtiin. em, htj, jl Uuden Oulun järjestelmissä on mahdollisuus sähköisesti esittää kommentteja ja kysymyksiä monikuntaliitokseen liittyen. Tulosyksiköissä käytössä "lakana", jossa voi esittää asioita käsiteltäväksi osastokokouksessa.

19 Työturvallisuus Haipro potilasturvallisuusohjelman työturvallisuusosio otetaan käyttöön. htj 19 (27) Haipro on otettu käyttöön ja koko henkilökunta on koulutettu tekemään sähköinen ilmoitus. Myös ns. läheltä piti -tilanteet raportoidaan. Yksiköissä kehitetään työtilojen asianmukaisuutta, ergonomisuutta ja turvallisuutta. em:t, htj Uusien työtilojen kalustamisessa on ergonomia ja toiminnallisuus otettu huomioon. Henkilöstö on voinut itse osallistua kalustamisen suunnitteluun. Varapoistumistiet on tehty asiakaspalveluhuoneisiin. Sairauspoissaolot Sairaspoissaolojen määrä laskee. htj, em:t, jl Seuranta-aika v on vielä lyhyt. Vaikeahko mahatauti-flunssaepidemia maaliskuussa näkyi sekä asiakkaiden että henkilöstön sairastamisena. Varhaisen puuttumisen malli ja henkilöstö-sas ovat aktiivisesti käytössä. htj, jl Henkilöstö-SAS-toiminta ja varhaisen puuttumisen malli on aktiivisesti toteutettu. Työterveyshuoltoon tehdään tiivistä yhteistyötä. Työhyvinvoinnin edistämisen ja uudelleen sijoittamisen mallista on myös luennoitu laajemmin, jotta hyväksi koettu malli otettaisiin käyttöön myös uudessa Oulussa ja laajemminkin. Työhyvinvointi Tyhyindeksimittareista sekä yksilövoimavaraindeksi että työyhteisön toimivuusindeksi ovat vähintään normaalit kaikissa tulosyksiköissä. Tyhyindeksimittaus toteutetaan 2011 terveyspalveluissa. htj, jl Uuden Oulun osana Haukiputaan kunnan työntekijät ovat osallistuneet Kunta10-kyselyyn alkuvuoden aikana. Tuloksia ei ole vielä arvioitu. Erillistä omaa henkilöstökyselyä ei ole tarkoituksenmukaista tehdä vuonna Osana monikuntaliitosta henkilöstö ja esimiehet tulevat saamaan muutosvalmennusta ja mm. kuulemismenettely tulee toteutumaan. Hyvä johtaminen Toimiva terveyspalveluiden johtamisjärjestelmä Esimiesten selkeät tehtäväkuvaukset jl, htj Terveyspalveluiden esimiesten keskinäinen työnjako on vakiintunut. Työtehtävät ovat kuitenkin jatkuvasti muuttuneet. Erityisesti monikuntaliitokseen valmistautuminen on syönyt työpanosta.

20 Muutoksen johtaminen Esimiesten muutosvalmennukseen osallistuminen htj, jl 20 (27) Osallistutaan keskitetysti järjestettyyn monikuntaliitokseen liittyvään esimiesvalmennukseen. Aktiivinen ja avoin tiedottaminen henkilöstölle jl, htj Henkilöstölle on tiedotettu uuden Oulun valmistelun vaiheesta aktiivisesti työpaikkakokouksissa. Suurien linjojen ollessa vielä päättämättä on tiedottaminen ollut osin haasteellista. Henkilöstö on osallistunut keskusteluihin vaihdellen. Osin on toivottu lisää konkretiaa. Rakenteet ja palveluprosessit Taloudellinen yhdyskuntarakenne ja palveluverkko Monikuntaliitokseen Terveyspalveluiden jl, htj valmistautuminen palvelurakenneverkon selvitystyö yhdessä muiden kuntien ja sairaanhoitopiirin kanssa Uuden Oulun valmistelu etenee useissa työryhmissä (sekä järjestäminen että tuottaminen), joihin on osallistuttu aktiivisesti eri tasoilla. Tietojärjestelmien ja tietokäytäntöjen yhteensovittaminen jl, htj Aktiivista yhteistyötä tehdään tietohallinnossa sekä uuden Oulun kanssa että sairaanhoitopiirin ja muiden kuntien kanssa (KanTa -hanke). Toimivat ja asiakaslähtöiset palveluprosessit Toimiva verkostotyö Aktiivinen yhteistyö poikkihallinnollisesti sekä kolmannen sektorin ja yksityissektorin toimijoiden kanssa jl, htj, em:t Poikkihallinnollista yhteistyötä on tehostettu edelleen opetus- ja vapaa-aikatoimen, sosiaalitoimen, päivähoidon, kotihoidon, seurakunnan, yksityisten toimijoiden ja potilasjärjestöjen kanssa. Tilastoinnin kehittäminen AvoHilmon käyttöönotto htj, jl Valmistelussa. Otetaan käyttöön uuden potilastietojärjestelmäpäivityksen yhteydessä 5/2011. Käyntisyytilastointia tehdään jo vastaanottoyksiköissä. Perhepalvelukeskuksen perustaminen Moniammatillisen perhepalvelukeskuksen käynnistäminen Lapset, nuoret, perheet SAS-toiminnan aloittaminen jl, htj Perhepalvelukeskus on kehittelyssä. Uusia työntekijöitä (perhetyöntekijä, terveydenhoitajia) on rekrytointi. Psykologipalveluissa joudutaan turvautumaan ostopalveluihin (sijaisia ei saada).

21 21 (27) Lastenpsykiatrisia konsultaatiopalveluita ostetaan aiempaa enemmän ja toimintamallia kehitetään. Moniammatillisuuden hyödyntäminen poikkihallinnollisesti Yhteiset hoito- ja palvelusuunnitelmat em:t, htj, jl Eri tahojen yhteisiä hoitosuunnitelmia kehitetään mm. vuodeosastolla (kotiuttaminen, yöhoito), päihdetyö, työkyvyn arviointi, perhetyö-neuvola. Talous Tasapainoinen ja kestävä kuntatalous Talouden hallinta Talousarviossa pysyminen jl, htj Talouden toteuma raportoidaan erikseen välitilinpäätöksessä toukokuussa. Kustannustietoisuuden ylläpito koko henkilökunnassa em:t Kustannustietoisuus ja sitoutuminen kokonaistaloudelliseen toimintatapaan on jalkautettu henkilöstölle. Mm. kriteerejä sekä eri palveluiden ja tarvikkeiden kustannuksia kerrataan tulosyksiköissä jatkuvasti. Toimintatuottojen lisääminen jl, htj Akuuttivuodeosaston myynti on toteutunut yli suunnitellun 1-4/2011. Yli-iiläisille on myyty 243 hoitopäivää ja muun kuntalaisille 92. Tarkoituksenmukainen palveluiden kilpailuttaminen ja hankintayhteistyö jl, htj Kilpailuttaminen ja suuremmat hankinnat toteutetaan yhteistyössä uuden Oulun muiden kuntien kanssa. Pääsääntöisesti pyritään palveluidenostosopimuksia jatkamaan vuoden 2012 loppuun ja kilpailuttamaan palvelut uuden Oulun alusta lukien. Hallitut ja suunnitelmalliset investoinnit Investoinnit eli tilat, laitteet ja ICT -hankinnat ovat mukautuvia muuttuvissa toimintaympäristöissä. Investoinnit suhteutetaan monikuntaliitokseen. jl, htj Tietojärjestelmät ja puhelinjärjestelmät saatetaan yhteensopivaksi uuden Oulun alueella. Mm. puhelinjärjestelmän uusiminen aiheuttaa vuoden 2011 aikana investointi- ja käyttötalousmenoja talousarviossa arvioitua enemmän.

22 Terveyskeskuksen tilat uudistetaan suunnitellusti. em:t 22 (27) Terveyskeskuksen tilaremontit ovat jatkuneet. Neuvola on muuttanut uusiin tiloihin Tämän jälkeen jatkuu fysioterapian ja vastaanoton tilojen uudistaminen. Simppulanmäen hyvinvoinnin palvelukeskuksen suunnittelu toteutetaan uuden Oulun valmistelua mukaellen. Toimiva kuntakonserni ja omistajaohjaus Omistajastrategiatyö sairaanhoitopiirissä Aktiivinen osallistuminen PPSHP:n omistajastrategian koordinaatiotyöryhmään sekä yhteistyö muiden kuntien/yhteistoiminta-alueiden kanssa jl Toiminnallista yhteistyötä on tiivistetty sairaanhoitopiirin ja Oulu pohjoinen alueen kuntien / yhteistoiminta-alueiden kesken. Mm. hoidonporrastusta tarkennetaan, mikä saattaa merkitä osaamisen ja resurssien hankkimista perustasolle.

23 PÄIVÄHOITOPALVELUT 23 (27) Asiakas ja kuntalainen Perheen osallisuus varhaiskasvatuksessa Kriittiset menestystekijät Mittarit ja tavoitetasot Vastuutah o Varhaiskasvatussuunnitel ma (Vasu) Sähköisen asioinnin tehostaminen Jatketaan vuorovaikutteista luentosarjaa vanhemmille ja kasvattajille. Sähköpostin käyttöä laajennetaan vanhempien ja päivähoidon välisessä tiedottamisessa. phj, pho:t Henkilökunnalle on järjestetty yksi koulutuspäivä 2.4. Vanhemmille ei ole järjestetty luentoa kevätkaudella. pho:t Käyttöä on jatkettu ja laajennettu niissä päiväkodeissa, joissa on siihen mahdollisuus. TAK (Tutki, Arvioi, Kehitä) -palautejärjestelmä Sähköpostin käyttö mahdollistetaan hankkimalla riittävästi koneita henkilökunnan työkäyttöön. Asiakaspalautekysely tehdään kaikissa tulosyksiköissä. phj, hall.p. Uusia tietokoneita ei ole riittävästi. phj, pho:t Asiakaspalautekyselyä ei ole vielä tehty. Vetovoimaisuus ja elinvoima Hyvä julkisuuskuva Turvallinen fyysinen, Tilat ovat riittävät päivähoitopalveluiden phj, pho:t, psyykkinen ja sosiaalinen tuottamiseen. hall.p. päivähoidon toimintaympäristö Kelpoisuusehdot täyttävät henkilöstöresurssit ovat riittävät. Päivähoitoyksiköitä on edelleen tilapäisissä tiloissa, 28.2.alkaen Haukiputaan kehityksen tiloissa toimivaa Suo Ukon päiväkotia laajennettiin kolmella ryhmällä. Kelpoisuusehdot täyttävää henkilöstöä ei ole aina onnistuttu rekrytoimaan etenkään lyhyihin sijaisuuksiin.

24 24 (27) Henkilöstö ja johtaminen Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö Johtaminen ja varhaiskasvattajien ammatillisuus Kehityskeskustelut tukevat työhyvinvointia ja ovat johtamisen ja suunnittelun väline. Vasun mukaisella koulutuksella tuetaan henkilöstön ammatillista tietoisuutta sekä tuetaan lapsen ja perheen kohtaamista phj, pho:t Kehityskeskusteluja on käyty ja jatketaan edelleen. Kasvatusvastuussa olevalle henkilöstölle oli 2.4. koulutuspäivä "Todentuva kasvattajuus", luennoitsijana KT Liisa Heinämäki. Koulutuspaikkana oli SCI:n auditorio ja päivään osallistui 136 työntekijää. Tilan puutteen vuoksi Martinniemen päiväkodin henkilökunta ei osallistunut koulutuspäivään ja tilaisuus videoitiin. Videoinnin avulla he voivat osallistua koulutukseen myöhemmin. Työergonomia Työergonomia huomioidaan kalustehankinnoissa, tilojen suunnittelussa ja työmenetelmien kehittämisessä. Työterveyshuollon asiantuntemusta hyödynnetään. phj, pho:t Uusia kalusteita on hankittu laajennetun Suo-Ukon päiväkodin tiloihin. Hankinnat tehtiin mahdollisimman taloudellisesti, mutta pyrittiin huomioimaan työergonominen puoli. phj, pho:t Työterveyshuollon kanssa on jatkettu verkostopalavereja työntekijöiden uudelleen sijoittumisesta ja työkokeiluista.

25 25 (27) Rakenteet ja palveluprosessit Toimivat palveluprosessit Erityispäivähoidon Muodostetaan joka alueelle strategia pienennetty 3-5 vuotiaiden ryhmä. phj, pho:t Tämän hetkisen hakijamäärä mukaan ei ole mahdollista muodostaa pienennettyjä ryhmiä. Ryhmät tulevat täyteen. Jäsentynyt ja tavoitteellinen verkostoyhteisty ö Toimiva peruspäivähoito Monikuntaliitokseen valmistautuminen Osallistuminen päivähoitoa kehittävään yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa Päivähoitoyksiköiden varhaiskasvatussuunnitelmat ovat konkreetteja työtä ohjaavia välineitä. Palveluverkon selvitystyö muiden yhdistymiskuntien kanssa. Lastenneuvolan ja päivähoidon yhteistyömuotojen lisääminen Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen nivelvaiheyhteistyön selkiyttäminen phj, pho:t Päivähoitoyksiköiden varhaiskasvatussuunnitelmat ovat valmistumassa. phj, pho:t Päivähoidon henkilöstöä (päivähoidonohjaajat, jasihteerit, varhaiskasvatuksen erityisopettaja sekä päivähoidon johtaja) on osallistunut päivähoidon työryhmiin. phj, pho:t Lastenneuvolan ja päivähoidon yhteistyön muotoja on suunniteltu varhaiskuntoutuksen työryhmässä, mutta konkreettisia malleja ei ole muotoutunut. phj, pho:t Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen nivelvaihekäytäntö suunniteltiin Kelpo-hankkeessa ja otettiin käyttöön syksyllä Suunnitelman mukaiseen tavoitteeseen on päästy ja alkuvuodesta on suunniteltu neljän veon aluejako tukemaan nivelvaiheen selkeyttä ja yhtenäisen kasvun ja oppimisen polkua.

26 26 (27) Talous Päivähoitopalve lujen riittävyys Päivähoitopaikka Päivähoito- ja esiopetuspaikka phj, pho:t Vuoden alussa päivähoitoa tarvitsevien lasten järjestetään järjestyy päivähoitolain/perusopetuslain vanhemmille tarjottiin tilapäisiä hoitopaikkoja lakisääteisessä ajassa. mukaisesti. kunnes Haukiputaan Kehitykseltä vuokrattu lisätila Esiopetus järjestetään valmistui päivähoidon käyttöön. kaikille ilmoittautuneille. Yksityinen päivähoito on perheille vaihtoehto riittävän kuntalisän avulla. phj Yksityisessä päivähoidossa olevien lasten määrä on kasvanut toimintakauden alusta (elokuu 2010) 146 lapsella (8/10 lapsia oli 224 ja 3/11 oli 370 lasta). Päiväkotien toiminta-aikoja täsmennetään vastaamaan työelämän tarpeita. pho:t Toiminta-aikaa on tarvittaessa aikaistettu ja jatkettu, yö- ja viikonloppuhoidon tarve näyttää kasvavan. Kustannustehok kuus Menojen ja tulojen keskinäinen tasapainottaminen Päivähoidon menot suhteutetaan annettuun talousarvioon huomioiden päivähoitolaki ja asetus. phj pho:t Toteutumaprosentti oli huhtikuun loppuun mennessä. Päivähoitolaki ja turvallisuusnäkökohdat huomioidaan sijaisten rekrytoinnissa. pho:t Lyhytaikaiset poissaolot on pyritty etenkin isoimmissa yksiköissä järjestämään sisäisillä siirroilla, mutta pidemmissä sijaisuuksissa ja pienemmissä yksiköissä on jouduttu käyttämään sijaisia. Käyttö- ja täyttöaste Käyttöastetta seurataan kuukausittain. phj pho:t Käyttöaste oli tammikuussa 79 %, helmikuussa 77 % ja maaliskuussa 74 %. Vuorohoitoa ja jatkettua päivähoitoa tarjoavassa Suo Ukon päiväkodissa ja kahdessa ryhmäperhepäiväkodissa käyttöaste on keskimäärin muita yksiköitä selvästi matalampi (maaliskuussa 57,9 %).

27 27 (27) Lyhenteet: vaj vastuualueen johtaja jl johtava lääkäri htj hoitotyön johtaja hall.p. hallintopäällikkö atk-suunn. atk-suunnittelija sj sosiaalijohtaja stt sosiaalityöntekijä keh.p. kehittämispäällikkö toim.terap. toimintaterapeutti vtj vanhustyönjohtaja phj päivähoidonjohtaja pho(t) päivähoidonohjaaja(t) em(t) taj tulosalueen johtaja taj:t tulosalueiden johtajat em(t) esimiehet

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 ptltk 28.10.2015 PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 Toimintaympäristöanalyysi Suunnitelmakaudella perusturvapalvelujen toimintaan tulee voimakkaasti vaikuttamaan valtakunnan tason päätökset

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3:

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: Kaupunkistrategian toteuttamisohjelmat P1-P3: P1: Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiohjelma P2: Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjelma P3: Ikääntyneiden ja vajaakuntoisten hyvinvointiohjelma

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

2014 Toimintakertomus

2014 Toimintakertomus sosiaalilautakunta 29.1.2015 1 2014 Toimintakertomus 2.6 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen tehtävänä on edistää ja ylläpitää yksityisen henkilön, perheen ja yhteisön sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia Liite 2 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Strategia 2010-2015 MISSIO / TOIMINTA-AJATUS Hyvinvoiva ja toimintakykyinen kuntalainen Missio = organisaation toiminta-ajatus, sen olemassaolon syy. Kuvaa sitä, mitä

Lisätiedot

2009 Lastensuojelun asiakkaana olevien alle 18-vuotiaiden osuus ikäluokasta, tavoitteena osuuden pieneneminen.

2009 Lastensuojelun asiakkaana olevien alle 18-vuotiaiden osuus ikäluokasta, tavoitteena osuuden pieneneminen. Sosiaali- ja terveystoimen strategisen palvelusopimuksen mittarit YDINPROSESSI: LASTEN JA NUORTEN KASVUN TUKEMINEN SPS: Tuetaan lasten ja nuorten normaalia kasvua ja kehitystä Lastensuojelun asiakkaana

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Simon kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Perhe ja sosiaalipalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Avopalvelujen vahvistaminen Kehittämishanke: Avopalvelujen vahvistaminen mielenterveystyö ja vastaanottotoiminta Tuotantopuolen

Lisätiedot

TUUSULAN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA VUOSILLE 2013-2016

TUUSULAN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA VUOSILLE 2013-2016 Liite 2. TUUSULAN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA VUOSILLE 2013-2016 2015 SEURANTA, Ohjausryhmä käsitellyt 15.3.2016 HYVINVOINTISUUNNITELMAN TAVOITTEET, TOIMENPITEET JA SEURANTA Lasten ja nuorten

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS Toimielin Tehtäväalue Toiminta-ajatus Perusturvalautakunta Vanhusten palvelut Vanhusten palvelujen tulosyksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää vanhuksille ja pitkäaikaissairaille

Lisätiedot

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Utajärven kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

Lasten ja Nuorten ohjelma

Lasten ja Nuorten ohjelma Lasten ja Nuorten ohjelma RVS LASTEN JA NUORTEN KASVUN TUKEMINEN RYHMIEN VÄLISEN SOPIMUKSEN OHJELMALLE ASETTAMAT TAVOITTEET Panostetaan lapsiperheiden koti- ja perhepalveluihin. Tavoitteena on saada lasten

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA ASUKASFOORUMI 15.3.2011 Minna-Maria Behm, Teija Malinen, Erja Inkiläinen & Eeva-Liisa Saarinen Vanhusten palvelut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotessa Vanhusten

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Vaalan kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN. Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN. Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013 HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013 Kriittinen menestystekijä: Suunnitelmallinen henkilöstöpolitiikka Arviointikriteeri; henkilöstöstrategia

Lisätiedot

HANKE- TYÖNTEKIJÄT Psykologi

HANKE- TYÖNTEKIJÄT Psykologi PERHEPALVELUKESKUS LAPSIPERHEIDEN TERVEYDEN EDISTÄJÄNÄ Kettunen Tarja, TtT Jämsän seudun terveydenhuollon ky Hakulinen-Viitanen Tuovi, TtT Neuvolatyön kehittämis- ja tutkimuskeskus Jämsän seudun PERHEPALVELUKESKUS

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut Lasten ja nuorten palvelut 1.1.2014 Varhaiskasvatuksen johtamismallin muutos 1 Marja-Liisa Akselin 3.4.2014 Muutoksen tavoitteet (Kh 18.2.2013) Valmistelun keskeisenä tavoitteena on kehittää uudelle palvelualueelle

Lisätiedot

Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä

Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä Palvelutarpeen kasvu ja talouden tasapainottaminen tilaajien näkemyksiä tasapainon edellytyksistä Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari Tampere-talo 4.5.2015 Kari Hakari johtaja tilaajaryhmä

Lisätiedot

Ikääntyneiden kuntoutus, selvitystyön näkökulmat

Ikääntyneiden kuntoutus, selvitystyön näkökulmat Ikääntyneiden kuntoutus, selvitystyön näkökulmat Ennaltaehkäisevä kuntoutus toimintakyvyn hiipuessa Akuuttiin sairastumiseen liittyvä kuntoutus OSAAMISEN KEHITTÄMINEN TIEDONKULKU RAKENTEET Riskitekijöiden

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16

Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16 1(7) Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16 IISALMEN KAUPUNGIN SOSIAALIPALVELUKESKUS STRATEGIA Sosiaalipalvelukeskuksen ammattitaitoinen ja kehittämishaluinen henkilöstö tuottaa laadukkaita sosiaalipalveluja asukkaille.

Lisätiedot

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Etelä Karjalan sosiaali ja terveydenhuollon ky, Eksote järjestää maakunnan

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla?

Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla? Terveydenhuoltolaki ja terveyden edistäminen - mitä muutoksia yhteistoiminta-alueilla? YHTEISTOIMINTA-ALUEVERKOSTON XIV TAPAAMINEN 17.2.2011 Helsinki Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä, STM 1 2.3.2011

Lisätiedot

Sähköinen hyvinvointikertomus. Erityisasiantuntija Anne Sormunen

Sähköinen hyvinvointikertomus. Erityisasiantuntija Anne Sormunen Sähköinen hyvinvointikertomus Erityisasiantuntija Anne Sormunen 1 = Tiedolla johtamisen tiimityöväline kuntalaisen hyvinvointi ja kokemus palveluiden toimivuus ja prosessit elinvoima, rakenne ja talous

Lisätiedot

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021 Toimiala: Hyvät ja toimivat peruspalvelut Kotona asuvien yli 75-vuotiaiden määrä 90% 91% 91,50% 92% 92,50% 93% Laitoshoidossa olevien yli 75-vuotiaiden määrä 2,88% 2,50% 2,50% 2% 2% 1,50% Tehostetussa

Lisätiedot

Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009. Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen

Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009. Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009 Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen PERUSTURVAPALVELUT TUKIRYHMÄ SOSIAALITYÖ- JA VAMMAISPAL- VELUT KOTI- JA LAITOS- HOITO TERVEYDEN- JA SAIRAANHOITO

Lisätiedot

Kunnista kuultua Varsinais- Suomen tunnistetut kehittämisen tarpeet

Kunnista kuultua Varsinais- Suomen tunnistetut kehittämisen tarpeet Kunnista kuultua Varsinais- Suomen tunnistetut kehittämisen tarpeet Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, www.vasso.fi Tapio Häyhtiö 15.1.2015 Vasso kehittäjäorganisaationa 11 lakisääteistä alueellista

Lisätiedot

Muistiohjelman eteneminen

Muistiohjelman eteneminen Kansallinen muistiohjelma: tavoitteena muistiystävällinen Suomi Pirkanmaan kunnille tehdyn kyselyn tuloksia Kirsti Kuusterä Asiantuntija, Muistiliiton muistiohjelmatoiminta Sihteeri, STM:n muistiohjelman

Lisätiedot

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Vastuuhenkilö Sosiaali- ja terveyslautakunta Hallinto Pentti Taimen Toiminta-ajatus Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtävänä on vastata tarpeellisten sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arvioinnin kriteerit lainsäädännössä Erityisasiantuntija Marja Pajukoski, THL 29.3.2012 1 Yleiset tarpeen arvioinnin kriteerit

Lisätiedot

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000.

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000. 1 PERUSTURVALAUTAKUNTA Yleistä perusturvan taloudesta ajalta 1-4/2016: Perusturvan toimintakulut 1-4/2016 ovat 8 193 995 (käyttö 102,6%) ja toimintakulujen ylitys 208 325. Ylitystä selittää suurimmaksi

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut PALVELU-/VASTUUALUE: Kehityspoliklinikka ja vammaispalvelun sosiaalityö VASTUUHENKILÖ: Miia Luokkanen TOIMINTA-AJATUS: Vammaispalvelut tuottavat asiakkaidensa

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Vanhus- ja vammaispalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

KYSTERI Vuosi 2016 KUJON SEMINAARI 15.2.2016

KYSTERI Vuosi 2016 KUJON SEMINAARI 15.2.2016 KYSTERI Vuosi 2016 KUJON SEMINAARI 15.2.2016 Kuntayhtymän asettamat tavoitteet Tilipäätöksessä nollatulos Sijoitusrahaston korko on 3 % Peruspääoman korko on 1 % 18.3.2016 ep016 2 Taloussuunnitelma 2016-2018

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 21.4.2015 45 Korvaa 18.6.2013 80 vahvistetun delegointisäännön Keuruun kaupunki 2 Perusturvalautakunnan toimialan delegointi / lastensuojelun

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysryhmä

Sosiaali- ja terveysryhmä Porin seudun kuntarakenneuudistus TOIMEKSIANTO: Sosiaali- ja terveysryhmä Johtopäätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden nykytilan arvioinnista Sosiaalipalvelujen visio ja tavoitteet uudessa kunnassa Sosiaali-

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yt-toimikunta 16.11.2015 Kunnahallitus 16.11.2015 Kunnanvaltuusto 30.11.2015 1 SISÄLLYS 1. Henkilöstösuunnitelman tavoite... 3 2. Henkilöstöpoliittiset linjaukset... 3 3. Työvoimatarpeen

Lisätiedot

Osa alue Ydinkohdat Tavoitearvot Mittarit Seuranta. oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan.

Osa alue Ydinkohdat Tavoitearvot Mittarit Seuranta. oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan. Terveydenhoito Oppilashuoltoon osallistuminen terveydenhoitaja osallistuu oppilaitoskohtaisen oppilashuoltoryhmän toimintaan. Terveystarkastus kaikille vuosiluokille Toteutuu vuosittain Laaja terveystarkastus

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Lopen kunta Perusturvalautakunta 26.1.2016 Perusturva Vanhuspalvelut LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Sisko Haapanen Vanhuspalvelujen johtaja JOHDANTO Seudullinen ikäihmisten ohjelma 2015 2018

Lisätiedot

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Perhepalvelut: seudullinen katsaus Toimii hyvin, tavoitteisiin päästy Toimeentulotuen Kela-siirtoon valmistauduttu

Lisätiedot

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu kriittinen tavoitteet ja hankkeet Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Monikulttuurisuuden edistäminen ja hyödyntäminen Monikulttuurisuusohjelman

Lisätiedot

Hallintokuntien johtajat ja puheenjohtajat ottavat kantaa alustavasti.

Hallintokuntien johtajat ja puheenjohtajat ottavat kantaa alustavasti. Perusturvalautakunta 60 28.08.2014 Perusturvatoimen vuoden 2015 talousarvio (ohm 13 ja 14) Ptltk 60 Tase 28.4.2014 Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 18.12.2013 aikataulun, jonka mukaan menoraamia

Lisätiedot

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Järjestämissopimusten toteutuminen strategisten painopisteiden näkökulmasta Sähköiset palvelut ja etäasiointi Perhepalvelut: Omahoitopalvelut,

Lisätiedot

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Ryhmän nimi: Sosiaali- ja terveyskeskus TOIMINTAA OHJAAVAT TAVOITTEET TOIMENPITEET JA SEURANTA TOTEUTUMINEN 25.4.2016 1. Sujuvat arjen palvelut Kuntalaiset saavat lain edellyttämät sotepalvelut Palvelut

Lisätiedot

Strategian päivitys 2015 2017 - KV 25.5.2015

Strategian päivitys 2015 2017 - KV 25.5.2015 Strategian päivitys 2015 2017 - KV 25.5.2015 Lasten ja nuorten kärkihankkeen toimintamalli (Strategia 2013)-> Hyvinvointiasema sekä nuorten palvelukeskus (Siun)Soten ja kunnan rajapinnassa (Loppuraportti

Lisätiedot

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Yleistä Eksote kantaa järjestämis- ja tuottamisvastuun kuntalaisten sosiaalija terveyspalveluista kuntien osoittamalla

Lisätiedot

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II Painopistealueittain teksti hankehakemuksesta KONKREETTISET TOIMENPITEET Etelä-Savo Keski-Suomi Ehkäisevän työn kehittäminen Sijaishuollon kehittäminen 1. ei toteudu 2. toteutunut 3. toteutunut hyvin 1.

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUT JA NIIDEN KEHITTÄMINEN

IKÄIHMISTEN PALVELUT JA NIIDEN KEHITTÄMINEN IKÄIHMISTEN PALVELUT JA NIIDEN KEHITTÄMINEN YHTEENVETO IKÄIHMISTEN PALVELUT Lapissa ikäihmisten palveluiden peittävyys on korkea Kolaria, Pelloa ja Rovaniemeä lukuun ottamatta, ja erityisen korkea se on

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Sivistystoimen neuvottelupäivät 4.10.2012 Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Esityksen aiheita Poimintoja hallitusohjelmasta

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Luonnos Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Ympäristöterveyslautakunta Kokkolan kaupungin strategian rakenne (BSC) Toimivat palvelujen järjestämistavat Strategiset päämäärät Kriittiset

Lisätiedot

Strategiakortit 2015

Strategiakortit 2015 Kh 13.1.2015 4 Liite kh nro 1 Ptktark. UTAJÄRVEN KUNTA Strategiakortit 2015 LIITE Väritunnisteet: Etenee suunnitellusti Viivästynyt Ei etene/keskeytynyt TALOUS Päämäärä: Kuntatalous on vakaa Kriittiset

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2015 PERUSTURVALAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2015 PERUSTURVALAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Keskeisenä toiminta-ajatuksena on turvata kuntalaisille laadukkaat, oikea-aikaiset, oikein mitoitetut ka kustannustehokkaat sosiaali- ja terveyspalvelut. TEHTÄVÄN KUVAUS Päijät-Hämeen sosiaali-

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus 31.10.2008 Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa toteuttavat hankkeet, joille myönnetään vuosille 2008-2010 valtionavustus I Lasten, nuorten ja perheiden palvelut REMONTTI- lasten,

Lisätiedot

PAKASTE HANKKEEN TULOKSIA

PAKASTE HANKKEEN TULOKSIA PAKASTE HANKKEEN TULOKSIA PERUS- TERVEYDENHUOLLON KEHITTÄMINEN TERVEYDEN EDISTÄMINEN SOSIAALITYÖ 7.10.2011 1 Perusterveydenhuollon kehittäminen 1.9.2009-31.10.2011 PaKaste 1 Kuntalähtoistä kehittämistyötä

Lisätiedot

Opas omaishoidontuesta

Opas omaishoidontuesta Opas omaishoidontuesta 1 2 Omaishoito Omaishoito on hoidettavan kotona tapahtuvaa hänen henkilökohtaista hoitoa. Omaishoitajana voi toimia hoidettavan avo- tai aviopuoliso, vanhempi, lapsi tai muu hoidettavalle

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti 1. Liikuntapalveluissa

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Markus Pauni. Strateginen päämäärä. Kaupunkistrategian. Sivistystoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Markus Pauni. Strateginen päämäärä. Kaupunkistrategian. Sivistystoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Elinvoimainen oppiva kaupunkiseutu tavoitteet Kulttuurin liikunnan edelläkävijyys Ohjelma fyysisten olosuhteiden kehittämiseksi nuorisotoimen lautakunnan liikuntalautakunnan toimialalla Järjestö- harrastustoiminnan

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016 Kaupunginhallitus 5.10.2016 Kuopion kaupungin talousarvio 2016 sekä vuosien 2016-2019 toimintaja taloussuunnitelma Sivu 87: sivun loppuun lisätään kasvun ja oppimisen palvelualueen toiminnalliset tavoitteet

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2.6 Sosiaalilautakunta 1 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; Sosiaalitoimen hallinto, Sosiaalityö, Vanhustyö/kotipalvelu sekä Vammais. Sitovuustasoihin

Lisätiedot

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN KOULUTUSSUUNNITELMA 2016

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN KOULUTUSSUUNNITELMA 2016 RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN KOULUTUSSUUNNITELMA 016 Arvio koko henkilöstön ammatillisesta osaamisesta (työntekijä tarkoittaa työsopimussuhteisia ja virkasuhteisia) Ranuan kunnan henkilöstöohjelman kaksi

Lisätiedot

Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla

Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla h Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla Syrjäytymisen uhka Nuorisotyöttömyyden lisääntyminen Lasten ja nuorten psyykkisen pahoinvoinnin lisääntyminen Päihteiden käytön lisääntyminen Ammattitaitoisen

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

Järjestämissopimuksen toteutuminen syys-joulukuu 2013

Järjestämissopimuksen toteutuminen syys-joulukuu 2013 Oulunkaaren kuntayhtymä Järjestämissopimuksen toteutuminen syys-joulukuu 2013 Simon kunta Väritunnisteet: Etenee Viivästynyt Ei etene, suunnitellusti keskeytynyt Järjestämissopimuksen toteutuminen palvelualoittain

Lisätiedot

Sirkka Jakonen Johtaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto. Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue. Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3.

Sirkka Jakonen Johtaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto. Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue. Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3. Vanhuspalvelulain valvonta Sirkka Jakonen Johtaja Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3.2014 Tavoitteena ikäystävällinen Suomi! Vanhuspalvelulailla pyritään turvaamaan

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Elina Uusitalo,ylitarkastaja Valvira 2.3.2011 Elina Uusitalo 1 Sosiaalihuolto Valvirassa Sosiaalihuollona valvonta ja ohjaus osaksi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistuksia koskeva kysely Kysely suunnattiin kaikille Manner-Suomen kunnille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Soten kehittämistoiminta ja hankkeet

Soten kehittämistoiminta ja hankkeet Soten kehittämistoiminta ja hankkeet Alueellinen ja valtakunnallinen kehittämistoiminta ja hankkeet Oulunkaaren kehittämistoiminta Perustuu Oulunkaaren strategiaan, palvelujen järjestämissuunnitelmaan

Lisätiedot

PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet. Kari Haavisto, STM

PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet. Kari Haavisto, STM PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM Alkoholin kulutus ennätystasolla 100 % alkoholia henkeä kohti 1901-2004 9 8 7 1919 kieltolaki 2004 matkustajatuonti + alkoholiveron alennukset

Lisätiedot

Merikarvia MERIKARVIA PORI ULVILA PORIN PERUSTURVAKESKUS

Merikarvia MERIKARVIA PORI ULVILA PORIN PERUSTURVAKESKUS MERIKARVIA PORI ULVILA KUNTAKORTTI 6 Väestöennuste Huoltosuhde 3 ja ennusteet, ja 4 3 346, 4,6 3 4 8 79,8 8,9 8, 77 6 3 3 4 4 6 8 483 36 64-6 7-4 -64 6-74 7-84 8- yhteensä 3 4 4 *Tilastokeskus *Tilastokeskus

Lisätiedot

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava PERHEKESKUKSET KAINUUSSA Ristijärven perheasema Suomussalmen perhekeskus Paltamon perheasema Puolanka Suomussalmi Hyrynsalmen perheasema

Lisätiedot

Perusturvan palvelualue: Sosiaalipalvelut. Yleiskuvaus. Luku A; Nykyiset toimintamallit ja palveluhaasteet

Perusturvan palvelualue: Sosiaalipalvelut. Yleiskuvaus. Luku A; Nykyiset toimintamallit ja palveluhaasteet 20.10.2010 / 15.4.2011 Perusturvan palvelualue: Sosiaalipalvelut Yleiskuvaus Kuopion palvelurakenneuudistuksessa perusturvan palvelualue sisältää kolme avainprosessitasoa: vanhus- ja vammaispalvelut, lapsiperhepalvelut

Lisätiedot

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Ulla Kuittu selvityshenkilö Organisaatiotoimikunta 7.2.2011 Valmistelun lähtökohtia edistetään terveyttä ja

Lisätiedot

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille Perusturvalautakunnan tehtäviin liittyvän toimivallan siirrosta tehtyä perusturvalautakunnan tekemää päätökseen 14.2.2013

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa.

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu ; tavoitteet ja Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. (8/2010)

Lisätiedot

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Gun Sirén Toiminta Toimintaa ohjaa vuosiksi 2011 2015 laadittu vanhuspoliittinen strategia, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.4.2011. Toiminta käsittää

Lisätiedot

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Perhepalvelut Nimike: perhepalvelujen palveluesimies, virka Tehtävät: Perhepalvelujen palveluesimies

Lisätiedot

ja sote Liisa Heinämäki,STM Etunimi Sukunimi 21.5.2015

ja sote Liisa Heinämäki,STM Etunimi Sukunimi 21.5.2015 Paikalliset erityispiirteet ja sote Liisa Heinämäki,STM Etunimi Sukunimi 21.5.2015 Väestö 1970 Väestö 2007 Asukkaita neliökilometrillä Asukkaita neliökilometrillä Asuttamaton alue Asuttamaton alue 14.10.2014

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto

Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto Seudullisen sosiaali- ja terveystoimen tehtävänä on edistää yhteistoiminta-alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä sekä huolehtia siitä, että yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen uudistaminen kokonaisuutena

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen uudistaminen kokonaisuutena Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen uudistaminen kokonaisuutena Perusterveydenhuollon hoitotyön johtajien työkokous 10.4.2015 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies, STM Nykyiset palvelut eivät

Lisätiedot

Mittarit ja tavoitetasot. vaj, tuj:t

Mittarit ja tavoitetasot. vaj, tuj:t 1 (29) PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 25.5.2010/LIITE PERUSTURVA: Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Asiakaslähtöinen palvelukyky vaj, tuj:t Hyvinvointistrategian laatiminen Palveluiden

Lisätiedot

Muistisairauksien hoito ja päivittäisissä toiminnoissa tukeminen

Muistisairauksien hoito ja päivittäisissä toiminnoissa tukeminen Muistisairauksien hoito ja päivittäisissä toiminnoissa tukeminen (Versio 1) - Oulun kaupunki Sote tuotanto 24.1.2014 Muistisairauksien hoito ja päivittäisissä toiminnoissa tukeminen Luokka Tarkoitus Prosessin

Lisätiedot

9.10.2015 hyve-jory 30.10.2015 johtokunta 2.12.2015 yhtymäkokous

9.10.2015 hyve-jory 30.10.2015 johtokunta 2.12.2015 yhtymäkokous JIK Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Terveyden edistäminen ja hyvinvointityö 2015-2018 Hannele Koivisto, johtaja, pj. Elise Lepistö, hoitotyön johtaja, vpj. Päivi Kaartunen, laatusuunnittelija Johanna

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUKSEN 30.6.2015 LIITETIEDOT

OSAVUOSIKATSAUKSEN 30.6.2015 LIITETIEDOT 2015 OSAVUOSIKATSAUKSEN LIITETIEDOT Sisällysluettelo Erikoissairaanhoito... 1 Kuntien palvelukäyttö 1.1.... 1 Ympäristöterveydenhuolto... 2 Kuntien palvelukäyttö 1.1.... 2 Sosiaali- ja perusterveydenhuolto...

Lisätiedot

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1 PÄIVÄHOITOTOIMINNAN EHDOTTOMAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUVAATIMUKSET Palveluntuottajan on täytettävä kaikki kohdissa 1-3 laadulle asetetut laatukriteerit. Kelpoisuusehtoihin sisältyvät lainsäädännön vaatimukset

Lisätiedot

Kuntoutuksen uudistaminen osana sote -uudistusta

Kuntoutuksen uudistaminen osana sote -uudistusta Kuntoutuksen uudistaminen osana sote -uudistusta Ylitarkastaja Hanna Nyfors STM sosiaali- ja terveyspalveluosasto 19.2.2016 19.2.2016 1 Sote- uudistuksen tavoitteet Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen

Lisätiedot

Oulun Mielenterveys- ja päihdepalvelut muutosten pyörteissä

Oulun Mielenterveys- ja päihdepalvelut muutosten pyörteissä Oulun Mielenterveys- ja päihdepalvelut muutosten pyörteissä Johtamisen tiekartta hanke Loppuseminaari 29.9.2014 Sirkku Pikkujämsä Terveysjohtaja, Oulun kaupunki Oulun kaupungin tavoitteet mielenterveys-

Lisätiedot