SELOSTUS. Dnro KAUS/112/2010 VP 3/ RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SELOSTUS. Dnro KAUS/112/2010 VP 3/25.1.2010 13.11.2013 RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS"

Transkriptio

1 Dnro KAUS//00 VP / SELOSTUS RIESKALAN (7.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Vireille: KH hyväksyny: KV hyväksyny:

2 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT JA SIJAINTI Asemakaava PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT: 5 (OSA), 6-0 PUISTOT: HEIKKILÄNMÄENPUISTO, LEVOLANPUISTO, LÄHTEENPUISTO (OSA), RIESKALANPUISTO I (OSA), RIESKALANPUISTO II, RUUHENPUISTO, PELLONPÄÄNPUISTO KADUT: HEIKKILÄNMÄENTIE, MERIKUKANTIE, LINJAMÄENTIE, LÄHTEENTIE (OSA), PARKKALINKUJA, PELLONPÄÄNPOLKU, PELLONPÄÄNTIE, RIESKALAN- RAITTI (OSA), RUUHENKUJA, RUUHENTIE (OSA), MERISALMENKUJA (OSA) Asemakaavan muuos koskee PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN PUISTOA: RIESKALANPUISTO II Asemakaavan muuoksella muodosuu PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN PUISTO: RIESKALANPUISTO II (OSA) Selviysalue sijoiuu Meri-Porin alueelle n.,5 km päähän Pihlavan keskusa ja n. 5 km päähän kaupungin keskusa luoeeseen.

3 Selviysalue rajauuu pohjoisessa Koivumäen ilan peloalueisiin ja emakaavoieuihin Rieskalanpuisoon sekä Ruuheniehen, idässä Harry Gullichseniniehen ja eelässä Mänyluodoniehen (v ). KAAVAN NIMI JA TARKOITUS RIESKALAN (7.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASE- MAKAAVAN MUUTOS Asemakaava ja emakaavan muuos laadiaan Porin kaupungin aloieesa. Tavoieena on liiää Heikkilänmäen uuksen ympärisö osaksi Rieskalan emakaava-aluea laaimalla alueelle ensimmäinen emakaava ja emakaavan muuos. Tavoieena on myös luoda elinvoimaisa ja persoonallisa uinmiljööä sekä monipuolisaa kaupungin pienaloonien arjonaa. Asemakaavoiuksen myöä on arkoius rakaisa alueen vesihuollon ja liikeneen järjesäminen sekä suunniella alueen virkisyskäyö. LIITEASIAKIRJALUETTELO. Asemakaavan seuranalomake. Oe maakunakaava. Oe Meri-Porin osayleiskaava. Oe ajana-emakaava 5. Asemakaavaehdous määräyksineen 6. Oe Tieliikeneen meluselviyksesä ja alusava melunorjunuunnielma, Promehor Oy, Rakenamisapaohje, Havainnekuva, Osallisumis- ja arvioinisuunnielma, 9..00, ark...0 LUETTELO MUISTA KAAVAA KOSKEVISTA LÄHDEMATERIAALEISTA Porin kaupungin kaavoiuskasaus 0-05, KH 9..0 Meri-Porin osayleiskaava 000, KV Meri-Porin osayleiskaava-alueen luonoselviys 995. Porin kaupunginkanslian kaavoiusoso Porin kaupunkisuunnielusarja C 6/996 Saakunnan maakunakaava, YM 0..0 Liikennemelun huomioon oaminen kaavoiuksessa. LIME -yöryhmän mieinö, Suomen ympärisö 9 Rakennuksen julkisivun äänenerisävyyden mioiaminen. Ympärisöop 08, ympärisöminiseriö Tieliikeneen meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma. Valaie, Uusiniiy Kaanaa, Pori. Promehor..0

4 . TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEITA JA ARVIOITU AIKATAULU - Osallisumis- ja arvioinisuunnielma 9..00, ark Kuuluus vireilleulon nähävilläolosa SK, UA, - Vireilleulon nähävilläolo Alusava maankäyön ja rakenamisen ukina - Kuuluus luonnosvaiheen nähävilläolosa SK, UA, - Luonnosvaiheen nähävilläolo Keskuseluilaisuus meluselviyksisä ukuvalla Liikennemeluselviyksen esielyilaisuus Meri-Porin lukiolla..0 - Luonnosvaiheen vuorovaikuusen arvioini ja kaavaehdouksen valmiselu - Kuuluus ehdousvaiheen nähävilläolosa SK, UA, - Ehdousvaiheen nähävilläolo alvi 0 - Ehdousvaiheen muisuusen ja lausunojen arvioini - Asemakaavan muuosehdous kaupunginvaluusossa alvella 0- ASEMAKAAVAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUMINEN Suunnielualueelle laadiaan ensimmäinen emakaava sekä emakaavan muuos, jonka myöä järjeseään alueela oisaiseksi puuuva kunnallinen jäevesihuolo sekä alueiden kuivaus. Samalla järjeseään kapeilla kaualueilla oimivalle liikeneelle sen arvisema ila sekä arpeellise kevyliikeneen väylä. Asuinaluea äydenneään kaupungin oniarjonaa monipuolisavalla ja uinmiljööseen soveluvalla uudisrakenamisella.. LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Alueen yleiskuvaus Rieskalan aajama lukeuuu Porin kaupunkiseudun keskusaajamiin. Heikkilänmäen uuksen ympärisö on pääosin 950 luvula lähien muodosunua vapaamuooisa rinamamiesaloaluea. Suunnielualue on koolaan n., ha. Alueella sijaisee yksiyisä ilaa ja uinrakennusa. Rakenamaoma aluee ova pääosin kaupungin omisuksessa. Alueen rakennuskana on sodanjälkeisilä ajoila , viimeisen vuosikymmenen aikana on valmisunu muuama rakennus. Rieskala on kehiyny Meri-Porin niemen uuksen ja palveluiden keskuksen Pihlavan eeläpuolelle. Suunnielualueen pohjoispuolella sijaisee Rieskalan palvelukeskus, jossa oimiva kirjo, uimahalli, yläe ja lukio. Rakenneu ympärisö Suunnielualue on väljällä ehokkuudella 90 -luvula lähien oeuunu omakoialue. Alueen rakennuskana on pääisa sodanjälkeisilä ajoila , viimeisen vuosikymmenen aikana on valmisunu muuama uudempi rakennus. Rakennukse ova pääosin I-I/ kerroksisia, harjakaoisia ja julkisivumaeriaalina on puu. Joukossa on kuienkin myös muuamia iilivuorauja rakennuksia.

5 5 Suunnielualueen ie ova kapeahkoja ja mukaisia soraeiä. Sähköjohdo kulkeva pääosin ilmsa. Väesön rakenne ja kehiys Rieskalan kaupunginossa ui vuoden 0 lopussa 76 uka, joka on kaksi uka vähemmän kuin edellisenä vuonna. Rieskalan ukkaisa alle 5-vuoiaia on %, yöikäisiä 5-6-vuoiaia 6% ja yli 6-vuoiaia %. Asuminen, palvelu ja yöpaika Suunnielualueen uus on pääiallisesi alkanu kehiymään jälleenrakennuskaudella, joiakin rakennuksia on jo varhaisemmala ajala. Suunnielualueella ei sijaise palveluia ai merkiävää yriysoiminaa. Alueen pohjoispuolella sijaisevsa Rieskalan palvelukeskuksessa sijaiseva kirjo, uimahalli, hammhoiola, yläe ja lukio. Hieman kauempana Pihlavan keskuksessa sijaiseva erveysema sekä kaupallise palvelu. Yheyde kaava-alueen ja palveluiden välillä ova hyvä. Virkisys Noin 500 meriä suunnielualueesa pohjoiseen Rieskalan palvelukeskuksessa sijaisee uimahalli. Rieskalanpuisossa on pururaa, joka oimii alvisin myös hiiholauna. Alueen lähiympärisön virkisysaluee ja laaja mesäaluee arjoava hyvä mahdollisuude paikoiniin, marjamiseen ai sienesämiseen. Liikenne Suunnielualueen auoliikenne on vähäisä ja käyännöllisesi kasoen ainoaan alueen sisäisä oniliikenneä. Tie ova hiekkapäällyseisiä ja kapeia. Suunnielualueen halki kulkeva Linjamäenie, joka väliää liikenneä Harry Gullichseninien ja Yyerin karanon välillä muodosaen suunnielualueen kauhierarkisa merkiävimmän väylän. Tien varrella on harvakselaan uusa. Yleiskaavsa Linjamäenie on merkiy kokoojakaduksi. Linjamäenie on odennäköisesi osa reiiä, joka on jo 800 luvulla kulkenu Yyerinniemen halki Porin keskusa Yyerinniemen kärkeen. Suunnielualueen eeläpuolela kulkee Mänyluodonie (v), joka on seudullinen pääväylä. Vuoden keskimääräinen vuorokausiliikenne alueen kohdalla on 00 ajoneuvoa. Suunnielualueen lounaispuolela kulkeva Harry Gullichseninie on alueellinen pääväylä. Vuoden keskimääräinen vuorokausiliikenne alueen kohdalla on 900 ajoneuvoa. Suunnielualueen linja-auoyheyde ova hyvä. Harry Gullichseninieä ja Mänyluodonieä pikin alueen ohise kulkee useia linja-auoreiejä. Vuoroväli on arkisin noin puoli unia. Tekninen huolo Heikkilänmäenieä pikin kulkee paineviemäri, joka Linjamäenien kohdalla muuuu painovoimaiseksi ja yhyy Rieskalanien viemärilinjaan. Ossa kiineisöisä jäevede ohjaaan apauskohaisesi kaivoihin ja mahdollisesi edelleen imeyyskeniin ai avo-ojiin. Alueen kuivaus apahuu ilanrajojen ja kaujen varsien avo-ojien avulla. Alueen kuivausvede kulkeuuva ojia ja pukijärjeselmiä pikin Sepänmäen kaua Pihlavanlaheen. Sähkö- ja puhelinlinja kulkeva vielä pääosin ilmajohoina. Maaliskuussa 0 alousjäevesien käsielylle anneiin uudiseu valakunnallise vaaimukse ympärisönsuojelulain muuoksella ja valioneuvos-

6 6 on euksella. Ne koskeva kiineisöjä, joka ova vesihuololaiosen viemäriverkosojen ulkopuolella. Ennen vuoa 00 rakenneuissa kiineisöissä uude vaaimukse ulee äyää mennessä. Uudella euksella ei ole säädey, miä eknisiä rakaisuja on käyeävä. Aseuksen mukaan jäeveden käsielyn piää puhdisaa jäeveden orgaanisesa aineesa vähinään 80 %, fosforisa vähinään 70 % ja ypesä vähinään 0 %. Suunnielualueen kiineisö on liiey kunnalliseen vesijohoverkosoon. Vesihuololaioksen oimina-alueella oleva kiineisö on liieävä laioksen vesijohoon ja viemäriin. Kiineisöllä ei kuienkaan ole velvollisuua liiyä viemäriin huleveden ja perususen kuivausveden poisjohamiseksi, jos alueella ei ole erillisä verkosoa arkoiusa varen ja kiineisön hulevesi ja perususen kuivausvesi voidaan poisaa muuoin ianmukaisesi. Kunnan ympärisönsuojeluviranomainen voi myönää hakemuksesa kiineisölle vapauuksen liiämisvelvollisuudesa laissa säädeyin perusein. Järjeseyssä jäeenkuljeuksessa kuljeeaan umisessa synyvä jäe. Velvollisuus järjeseyyn jäeenkuljeukseen koskee koko kaupungin aluea. Luonnonympärisö ja maisema Suunnielualueella ei havaiu sellaisia luonnon- ai kuluurimaiseman koheia, joka kauneuden, hisoriallisen ominaispiireiden ai siihen liiyvien muiden eriyisen arvojen säilyämiseksi vaaisiva säilyämisä. Yyerinniemi kuuluu harjujaksoon, joka saa alkunsa Koski TL:sa ja jakuu Oripään, Säkylän, Kokemäen, Harjavallan, Ulvilan ja Porin kaua Yyeriin. Maaperä on pääisa harjumuodosuma peräisin olevaa hiekkaa, joka on leviäyyny laakeaksi hiekkapajaksi. Meri-Porin yleiskaavaa varen laadiussa luonoselviyksessä 995 kulkee suunnielualueen kaakkoisreunaa pikin hirvien kulkuväylä Yyerin ja Enäjärven ruokailualueiden välillä. Kuva: oe Meri-Porin osayleiskaava-alueen luonoselviyksesä. Punainen ympyrä osoiaa suunnielualuea.

7 7 MAANOMISTUS Suunnielualue koosuu yksiyisesä ila ja kaupungin maanomisuksisa. Pääosan maisa omisaa kaupunki. SUUNNITTELUTILANNE Asemakaava Suurimmsa ossa selviysaluea ei ole voimsa olevaa emakaavaa. Suunnielualueen pohjoisossa on voimsa emakaava (sisäiainminiseriö.0.98). Asemakaavsa Rieskalanpuiso on määriey puisoalueena (VP). Yleiskaava Meri-Porin osayleiskaavsa v. 000 (vahvisunu 8..00) alue määriellään pienalovalaiseksi uinalueeksi (AP), unoalueeksi (A), lähivirkisysalueeksi (VL), virkisysalueeksi (V) ja suojaviheralueeksi (VS). Mänyluodonie (v ) on seudullinen pääväylä, Harry Gullichseninie (y 65) alueellinen pääväylä ja Linjamäenie kokoojakau. Yyerinniemen oikeusvaikueinen yleiskaava on ullu vireille.5.0. Meri-Porin osayleiskaava muueaan vaamaan paremmin nykyisiä olosuheia ja uusia käyöarpeia. Maakunakaava Saakunnan maakunakaavsa (vahvisunu 0..0) suunnielualue on aajamaoiminojen aluea (A), jolla ulee kiinniää eriyisä huomioa yhdyskunarakeneen iivisämiseen ja äydenämiseen hajanaisesi ja vajai rakenneuilla alueilla. Uudella rakenamisella ja maankäyöllä ulee pyrkiä aajaman omaleimaisuuden vahvisamiseen. Tonijako ja rekiseri Suunnielualueella ei ole aiemmin laadiua onijakoa. Kiineisörekiseriä ylläpiää Porin kaupungin miauspalvelu Porin emakaava-alueen osala ja muila osin kiineisörekiserin ylläpidosa vaa maanmiauslaios. Rakennusjärjesys Porin kaupungin rakennusjärjesys on hyväksyy kaupunginvaluusossa.6.0 ja ullu voimaan.9.0. Pohjakara Pohjakara on Porin kaupungin miausoimen laaima ja se äyää..999 anneun kaavoiusmiauseuksen 8/99 vaaimukse.. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET SUUNNITTELUN TARVE JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET Tavoieena on liiää Heikkilänmäki osaksi Rieskalan emakaava-aluea laaimalla alueelle ensimmäinen emakaava sekä emakaavan muuos. Asemakaavalla laajenneaan Rieskalan palvelukeskusa uusilla uinkoreleilla ja saaeaan hajanaisesi rakenunee omakoioni kunnallisen huoloverkosojen piiriin.

8 8 Kaavoiuksen käynnisämisesä on ehy viranomaispääös VP / Suunnielualue on Porin kaupungin kaavoiuskasauksen 0-05 kohde 5. OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ Osallise Osallisia ova suunnielu- ja lähialueen: - maanomisaja ja ukkaa - yriykse ja yheisö - alueen uleva oimija ja eknisen huollon hoiaja: Porin Vesi, Porin Jäehuolo, Pori Energia - viranomaise: Saakunnan Museo, Saakunaliio, Varsinais-Suomen ELYkeskus - ianosaise lauakunna: vapaa-aikalauakuna, perusurvalauakuna, ympärisölauakuna, ekninen lauakuna - Saakunnan peluslaios - muu, joiden oloihin kaavamuuos saaaa vaikuaa Vireilleulo Maankäyö- ja rakennuslain 6 :n mukainen osallisumis- ja arvioinisuunnielma on ollu nähävänä Suunnielman nähävilläolosa on ilmoieu kuuluuksella sanomalehdissä Saakunnan Kansa ja Uusi Aika, kaupungin sähköisellä ilmoiusaululla sekä kirjeillä osallisille. Osallisuminen ja vuorovaikuusmeneely Kaavoiuksen vireilleulon yheydessä on osallisumis- ja arvioinisuunnielma posieu osallisille sekä ilmoieu paikallislehdissä ja kaupungin sähköisellä ilmoiusaululla. Vireilleulon jälkeen saapui yheensä kirjallisa/suullisa kannanooa. Kannanooissa ieduseliin kaavoiuksen vaikuuksisa viemäröiniin apauksissa, joissa on juuri valmisunu syseemi jäevesien hoiamiseksi. Myös yriysoiminnan mahdollisaminen uuden kaavoiuksen myöä kiinnosi. Yheyä valaielle esieiin suljeavaksi. Kannanooissa esieiin myös lapsien huomioimisa järjesämällä urvallisia alueia leikkiä ja virkisysä varen. Luonnosvaiheen nähävilläoloaikana Pori Energia Sähköverko Oy anoi lausunonsa. Lisäksi jäeiin kaksi kirjallisa mielipideä, joissa oeiin kanaa Levolanien nimenmuuokseen, virkisysalueiden riiävyyeen Rieskalan alueella ja rivialojen osoiamiseen alueelle. Huola aiheuiva Linjamäenien kvava liikenne ja Harry Gullichseninielä Linjamäenielle johavan riseyksen vaarallisuus. Riseysä ehdoeiinkin suljeavaksi ja liikenne ohjaavaksi Rieskalanien kaua alueelle pideiin Pihlavan ukuvalla keskuseluilaisuus liiyen meluselviykseen...0 järjeseiin Meri-Porin lukiolla liikennemeluselviyksen esielyilaisuus. Kaupunkisuunnielun järjesämään esielyilaisuueen kusuiin Promehor Oy:n, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, ympärisöviron ja kausuunnielun edusaja. Viranomaisyheisyö Viranomaisyheisyö on hoideu lausunomeneelyllä. Saakunnan museon edusaja ova uusunee alueeseen ja odennee sen olevan vailla varsinaisia rakennusaieellisesi ai kuluurihisoriallisesi merkiäviä rakennuksia. Alueella ei kasou olevan eriyisiä suojeluavoieia.

9 9 ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN TAVOITTEET Kaavayön avoieena on laaia alueelle ensimmäinen emakaava sekä emakaavan muuos. Lähökoha-aineison anama avoiee Asemakaavalla pyriään luomaan olemsa olevaa ympärisöä eheyävä rakaisu, jolla noseaan elinympärisön laaua. Asemakaavalla luodaan hyvien liikenneyheyksien ja palveluiden lähelle uusia uinoneja ja näin ollen pyriään vahvisamaan jo olemsa olevia liikenne- ja elinkeinoverkosoja. Asemakaavalla kehieään olemsa olevia keskuksia monipuolisina palvelujen, umisen, yöpaikkojen ja vapaa-ajan alueina. Kaavoiuksella saaeaan olemsa olevia uinpaikkoja emakaavoiuksen piiriin ja paranneaan niiden vesihuollon sekä liikeneen oiminaedellyyksiä. Uudisrakenamisella pyriään alueen ominaispiiree huomioivan ja monipuolisen unoarjonnan synymiseen. Prosessin aikana synynee avoiee Luonnosvaiheessa muuama alueen kiineisönomisaja oivoiva alueen mahdollisimman laajaa säilyämisä Pihlavalaisen virkisysalueena, joa koulu ja päiväkodi voiva hyödynää oiminnsaan. Alueen uusien onien oivoiin olevan rivialoonien ja pienehköjen pienaloonien sija isohkoja pienalooneja. Lapsiperhee oivoiva, eä len suunnielussa huomioidaan len arpee. Kaavaprosessin aikana on noussu esille arpeia alueen liikenneurvallisuuden paranamiseksi. Hulevesien johamisessa on esiey myös avoimien järjeselmien hyödynämisä. ASEMAKAAVARATKAISUN VALINTA JA PERUSTEET Alueelle laadiava emakaava oeuaa yleiskaavan avoieia. Pihlavan laajenumisen kannala Rieskalaa on pidey jo Alvar Aallon 9 laaima Kokemäenjokilaakson seuusuunnielma lähien eriäin oollisena alueena. Alue muodosaa jakeen Rieskalan uinkerrosalo- ja palvelukoreleille. Palvelukoreleiden jakona ova uinpienalojen korelialuee, joka mahdollisava erilaisen aloyyppien yhdiselyn. Asemakaavalla on pyriy luomaan ympärisöä, joka ukee yheisöllisyyä. Alueelle osoieu erillispienalojen oni ova keskimääräisä isompia ja mahdollisava I-II kerroksisen rakenamisen. Tehokkuusluku oneilla on 0,5. Suurimmsa ossa oneisa on osoieu rakennusala uin- ja alousrakennuksille. Mänyluodonien läheisyydessä sijaiseville onien alousrakennusen rakennusala on pyriy osoiamaan niin, eä ne muun käyöarkoiuksen ohessa suojaava pihoja liikennemelula. Alueen hulevesien hallina hoideaan avo-ojin sekä pukijärjeselmin. Alueen halki on osoieu aluevaraus avo-ojalle ai painaneelle, jonka kaua pinavesiä voidaan ohjaa avo-ojaverkosoon. Asemakaavan alueella onijako osoieaan laadiavaksi siovana. Alueen mesäisen ilmeen säilymiseksi kaavamääräyksissä edellyeään olemsa olevan puuson eriyisä huomioimisa.

10 0 Kaava-alueen kokoojakauina oimiva Läheenie ja Linjamäenie, joihin pienemmä onikadu yhyvä. Liikenneurvallisuuden paranamiseksi Heikkilänmäenien valaieliiymä suljeaan ajoneuvoliikeneelä. Osana kaavayöä on vuoden 0 helmikuussa Mänyluodonielle laadiu ieliikeneen meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma. Selviyksen laai Promehor Oy ja se on selosuksen liieenä. Selviyksessä on arkelu ieliikeneen aiheuamaa meluoa valaien ympärisössä Porissa välillä Uusiniiy Kaanaa. Lisäksi alueelle on ehy alusava melunorjunuunnielma ieympärisön meluojen pienenämiseksi. Selviyksessä on arkelu nykyilannea v.0 ja ennuseilannea v.00 ilman melunorjunaa ja melunorjunnan kanssa. Nykyilaneessa Mänyluodonien varressa sijaiseva kiineisö alisuva ohjearvo yliävälle melulle. Selviyksen mukaisen melunorjunnan jälkeen melun ohjearvojen yliykse Heikkilänmäen alueella ulisiva olemaan niin pieniä, eä onikohaisa melunorjunaa ei juurikaan arviaisi. Uusien uinonien msoielu suosiellaan oeueavaksi sien, eä mahdollise pihavaro ja auoalli oimiva myös pihojen melueseinä.

11 Kuva: meluselviys, Promehor oy. Valioneuvoson pääöksen avoieena on, eä oleskeluun arkoieuilla piha-alueilla pääsään valioneuvoson meluon ohjearvojen mukaisiin meluoihin. Mikäli ämä ei ole jo rakenneuilla alueilla kusannusen ai paikallisen olosuheiden akia mahdollisa, päivämeluon ei ulisi yliää 60 desibeliä eikä yömeluo 55 desibeliä. Selviyksessä lkeiin julkisivujen meluo ennuseilaneelle, jossa ei ollu oeueu melunorjunaa. Äänenerisävyysvaaimukse ova suurimmillaan nykyisillä rakennuksilla db. Tämän suuruinen vaaimus luokiellaan selviyksen mukaan normaaliksi. Suunnieilla olevilla rakennuksilla äänenerisävyysvaaimukse ova korkeinaan 8 9 db eli normaaleja. Tieviranomainen on kaavayön yheydessä ilmoianu, eä alueen melunsuojausen oeuamiseen ei ole resursseja ennen kuin alueelle ollaan oeuamsa laajempia parannusoimia. Mänyluodonieä koskevien iesuunnielmien puuuessa on kaavsa osoieavan meluorjunnan lähökohana ollu suojaa vanha ja uude uinoni riiävissä määrin oaen huomioon valioneuvoson pääöksen 99/99 ohjearvo. Kaavsa on laadiujen melumiausen pohjala osoieu ääneneriysvaaimuksia melualiille julkisivupinnoille, joa sisäilojen meluo ei yliä ohjearvoja. Liikennemelulle alisuvien koreleiden msoielua on myös pyriy ohjaamaan sien, eä onien alousrakennukse oimisiva samalla melueseinä ja suojaisiva piha-alueia. Asemakaavaehdouksessa on Mänyluodonielle osoiaville melualiille julkisivupinnoille osoieu ääneneriysvaaimus 5 db, joka on olaan keskikorkea. Kevyrakeneisissa rakennuksissa ikkunoila ja parvekeovila vaadiaan normaalia korkeampaa äänenerisyskykyä. Asuinhuoneia voidaan sijoiaa meluläheen puolelle. Asemakaavan laadinayössä on sovelleu jo rakenneuille alueille myönneyjä väljempiä meluon ohjearvoja. Mikäli valioneuvoson ohjearvojen aliaminen ei ole jo rakenneuilla alueilla kusannusen ai paikallisen olosuheiden akia mahdollisa, päivämeluon ei ulisi yliää 60 desibeliä eikä yömeluon 55 desibeliä. Kolmen Mänyluodonien varressa sijaisevan uinrakennuksen kohdalla päiväajan keskiäänio on ällä hekellä noin 60 db ja ne ova mukana emakaavsa. Rakennusen julkisivuille on osoieu ääneneriysvaaimus 5 db. Kiineisön :75 uinrakennuksen kohdalla päiväajan keskiäänio on ällä hekellä noin 65 db. Kiineisö on luonnosvaiheessa sisälyny emakaavaan mua ehdousvaiheessa pääey jäää sen ulkopuolelle. Näin on oimiu johuen Mänyluodonieä koskevien ie- ja melusuojaussuunnielmien puuumisesa. Alueelle ullaan odennäköisesi ulevaisuudessa laaimaan

12 melunsuojausoimenpieiä mua niiden arkemma muodosa ja aikaaulusa ei ällä hekellä viranomaisilla ole ieoa. Kiineisön osala on selviey lunusmahdollisuuksia mua oeuajaa ei ole löyyny. Yleiskaavsa on avoievuoden jälkeinen ielinja osoieu nykyisen ielinjan eeläpuolelle. Liikeneen painopiseen siiryminen eelämmäksi vähenäisi suunnielualueen kiineisöihin kohdisuvia meluriuksia. Kuva: Meri-Porin osayleiskaava 000. Kuva: Jo lyhyellä meluaidalla kiineisön :75 alisusa liikennemelulle voiaisiin vähenää merkiäväsi. Asuinrakennuksen eäisyys valaien reuna on noin 5 meriä.

13 Yheenveo luonnosvaiheen lausunnoisa ja mielipieisä. Pori Energia Sähköverko Oy Kaupunkisuunnielu ja Porin Energia ova yhdessä kasonee kaavaalueen e aluee. Kaavoiajan vine: E aluee on lisäy kaavaehdoukseen.. Levolanien ukkaa Allekirjoianee oivova, eä Levolanien uusi nimi kaavsa ulisi olemaan Merikukanie. Kaavoiajan vine: Kaavaehdouksessa ien uudeksi nimeksi on anneu Merikukanie.. Linjamäenie 7 ja ukkaa Mielipieessään allekirjoianee oivova, eä alueelle jäeään riiäväsi virkisäyymisalueia. Rivialojen ja pienen omakoionien alueelle ulisi rakenaa isohkoja omakoioneja, joka sopisiva Karanon alueen ympärisöön paremmin. Mesäalueiden sijaan ulisi uusi rakenaminen keskiää peloalueille. AP onien alue on märkää höeikköä. Linjamäenie 7:n ja AP onien väliin on jäeävä enemmän virkisysaluea ja sähkölinjan suoja-aluea. Riseys Linjamäenielä Harry Gullichseninielle on vaarallinen ja huono. Mielesämme Linjamäenien alku Harry Gullichseninielä voidaan sulkea ja kulku ohjaa Rieskalanien kaua. Linjamäenie voisi olla oneille kulkua ja kevyä liikenneä varen. Kaavoiajan vine: Rieskalanpuiso muodosaa koko Rieskalan alueelle väljän keskuspuison, joka arjoaa mahdollisuuden esimerkiksi marjamiseen, lenkkeilyyn ja hiihoon. Puisoalue on venyey alueen keskelle. Siä on kaavaehdouksessa laajenneu poisamalla Linjamäenien varresa yksi oni. Alueelle kaavoieava erillispienalojen oni ova keskimääräisä isompia. Yhdyskunaaloudellisesi järkevän aluerakeneen vuoksi on oneja sijoieava sekä pelo- eä mesäalueille. Alueen infrrukuurin rakenamisen yheydessä huolehdiaan alueen riiävän kuivauksen järjesämisesä. Kuivaus hoideaan avo- ja pukijärjeselmin. Linjamäenie 7:n ja AP onien välinen eäisyys on 0 m, joa voidaan piää riiävänä johoalueena maksimissaan 0 Kv:n siiroverkolle. Alueen ilmajohdo ullaan odennäköisesi alueen muun infarakenamisen yheydessä muuamaan maakaapeleiksi. Linjamäenieä ei suljea emakaavsa Harry Gullichseninielä, koska riiävää vaihoehoisa reiiä ei kaavan voimaan ullessa ole rakenneuna.

14 . ASEMAKAAVAN KUVAUS KAAVAN RAKENNE Mioius Käyöarkoius Pina-ala Toneja Rak.oik A yheensä, ha 67 kpl 655 k-m V yheensä L yheensä E yheensä Yheensä 7, ha, ha 0,8 ha, ha Alueehokkuus 0, Palvelu Suunnielualueelle ei ole sijoieu uusia palveluia, vaan se ukeuuu puolen kilomerin eäisyydellä oleviin Rieskalan julkisiin palveluihin sekä noin kilomerin eäisyydellä oleviin Pihlavan kaupallisiin palveluihin. Pihlavsa sijaisee esimerkiksi erveysema, urheilukenä, apeekki ja posin palvelupise. Lähimmä päiväkodi sijaiseva myöskin Pihlavsa noin kilomerin eäisyydellä, alakoulu Pihlavsa noin kilomerin eäisyydellä, yläkoulu Rieskalsa noin 500 merin eäisyydellä ja lukio Rieskalsa noin 500 merin eäisyydellä. YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Suunnielualueen ympärisö on lähes kokonaan ihmisen muokkaamaa uin-, pelo- sekä mesänhoioaluea. Kaavaehdouksen mukaisesi suuri osa alueisa on puisoa ai lähivirkisysaluea, joilla ympärisön nykyinen ila pyriään säilyämään. Uude suure oni mahdollisava nykyisen ja avoiellun väljän rakenamisavan ja vehreän yleisilmeen säilymisen. Ympärisön laaua koskevien avoieiden oeuuminen on varmiseu rakenamisapaohjeella, joka ohjaa mm. yhenäisä rakennusapaa. ALUEVARAUKSET JA MÄÄRÄYKSET Korelialuee AP-6 Asuinpienalojen korelialue Rakennukse on sijoieava vähinään m eäisyydelle naapurionin rajoisa. AO-98 AO-00 Erillispienalojen korelialue Asuinhuoneisojen lukumäärä saa olla alle 500 m:n oneilla yksi ja suuremmilla kaksi. Rakennusen eäisyys naapurionin rajoisa on olava vähinään m. Erillispienalojen korelialue Tonille saa rakenaa yhden uinrakennuksen, joka saa yli 500 m:n onilla käsiää kaksi unoa. Kaorakeneiden ylin korkeusema ympäröiväsä maanpinna saa - kerroksisissa uinrakennuksissa sekä alousrakennuksissa olla eninään 6,5 m. Rakennusen eäisyys naapurionin rajoisa

15 5 on olava vähinään m. Olemsa olevan puuson säilyämiseen ulee kiinniää eriyisä huomioa. Muu aluee VP VL VU EV Puiso Lähivirkisysalue Urheilu- ja virkisyspalvelujen alue Suojaviheralue KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikuukse alue- ja yhdyskunarakeneeseen Rieskalan alueelle on jo 900-luvun alkupuolela i suunnielu laajempaa uusa ja julkisen palveluiden keskiymää, joka palvelisi koko Meri-Porin aluea. Uuden äydennysrakenamisen myöä oeueaan näiä jo pikään vireillä olleia suunnielmia. Asukmäärän kvun myöä Rieskalan ja Pihlavan palveluiden oiminaedellyykse paraneva ja aajaman ema Meri-Porin palvelukeskuksena voimisuu. Täydennysrakenaminen on yleiskaavan periaaeiden mukaisa. Vaikuukse liikeneeseen Liikennemäärä eriyisesi Linjamäeniellä ja Rieskalaniellä kvava ja ämän vuoksi Läheenien rakenaminen on ärkeää. Läheenien valmisuua ulee liikenne alueelle suunauumaan pääosin Rieskalanien kaua. Heikkilänmäenien ajoneuvoliiymän sulkeminen Mänyluodonien pääsä lisää alueen liikenneurvallisuua. Asemakaavalla selkiyeään liikeneen järjesämisä eiden muuuessa kaupungin vuulla oleviksi kaavakaduiksi. Vaikuukse luonoon ja luonnonvaroihin Suunnielualueen ympärisö on lähes kokonaan ihmisen muokkaamaa uin-, pelo- ja mesänhoioaluea. Kaavaehdouksessa suuri osa kaavaalueesa on osoieu puisoksi ai lähivirkisysalueeksi, joilla ympärisön nykyinen ila pyriään säilyämään. Rieskalanpuiso muodosaa laajan viheralueen kveille ja eläimille. Alueen rakenuessa liiyy hulevesien hallinaan aajaman riiävä kuivaus, aajamaulvien orjuna sekä pina- ja pohjavesien suojelu. Alueen hydrologia muuuu, koska hulevesiä johdeaan uusia ojaväyliä ja pukijärjeselmiä pikin. Rakenaminen lisää myös veä läpäisemäömiä pinoja, joka vaikuaa hulevesien liikkeisiin. Alue sijoiuu hyvien liikenneyheyksien läheisyyeen, joka mahdollisaa julkisen liikeneen hyödynämisen. Asemakaava ei näin ollen synnyä merkiäviä pääsöjä ilmoon. Meri-Porin yleiskaavaa varen laadiussa luonoselviyksessä 995 kulkee suunnielualueen kaakkoisreunaa pikin hirvien kulkuväylä Yyerin ja Enäjärven ruokailualueiden välillä. Asemakaavalla ei ole merkiäviä vaikuuksia hirvien kulkuväylälle, joka viisää alueen kaakkoiskulmaa. Vaikuukse maisemaan ja kuluuriperinöön Heikkilänmäen uuksen ympärisö on pääosin 950 luvula lähien muodosunua vapaamuooisa rinamamiesaloaluea.

16 6 Asemakaavan myöä alueen aajamarakenne iivisyy. Rakenaminen pienenää nykyisiä peloaukeia ja sulkee joiakin pidempiä pelonäkymiä. Pääosa alueelle osoieusa rakenamisesa kohdisuu mesäalueille. Asemakaavsa on anneu määräyksiä puuson säilyämisesä oneilla. Alueella ei ole suojelua vaaivia arvokkaia maisema-alueia. Vaikuukse ihmisen elinympärisöön Asemakaavalla vahviseaan Rieskalan idenieeiä persoonallisena ja elinvoimaisena uinympärisönä. Asemakaavalla jäsennöidään alueella liikkumisa ja paranneaan liikenneurvallisuua. Alueen virkisysmahdollisuude säilyvä ja virkisysalueille osoieaan uusia oiminoja, kuen leikkipaikka. Asemakaavsa on huomioiu Mänyluodonien aiheuama meluhaia ja pyriy minimoimaan siiä aiheuuva meluhaia. YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT Ympärisössä ei ole Mänyluodonien aiheuuvien meluhaiojen lisäksi muia häiriöekijöiä. Meluhaia on oeu huomioon anamalla emakaavsa melulle alisuvien kiineisöjen rakeneille määräys äänenerisävyydesä sekä ohjeisamalla rakennusen sijoielua kyseisillä oneilla. KAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Kaavamerkinnä ja määräykse on esiey kaavelosuksen liieessä 5. NIMISTÖ Uusia kadunnimiä ova: Ruuhenkuja, Pellonpäänpolku ja Merikukanie. Uusia puisojen nimiä ova: Levolanpuiso, Heikkilänmäenpuiso, Ruuhenpuiso ja Pellonpäänpuiso. 5. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT Asemakaava on laadiu havainnekuva, jossa on esiey korelialuee, kadu ja kulkuväylä sekä esimerkkirakaisu rakennusen sijoielusa. Kaavayön ohessa on laadiu myös rakenamisapaohje. Rakenamisapaohje äydenää emakaavaa ja on sisällölään ohjeellinen. TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS Asemakaavan oeuaminen voidaan aloiaa, kun lainvoiman saaneesa kaavan hyväksymispääöksesä on kuulueu niin kuin kunnallise ilmoiukse kunnsa julkaisaan.

17 7 TOTEUTUKSEN SEURANTA Asemakaavan oeuamisa seuraava Porin kaupungin ympärisöviro ja kaupunkisuunnielu. Kunnallisekniikan oeuaminen ja valvona apahuu TPK:n ja oman alansa liikelaiosen oimesa. Porissa..0 Kaavoiusarkkiehi Oo Arponen Kaupunkisuunnielupäällikkö Olavi Mäkelä

18 Asemakaavan seuranalomake Asemakaavan perusiedo ja yheenveo Kuna 609 Pori Täyämispvm..0 Kaavan nimi Rieskalan (7.) kaupunginosan Heikkilänmäen emakaava ja emakaavan muuos Hyväksymispvm Ehdouspvm..0 Hyväksyjä Vireilleulosa ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavaunnus Generoiu kaavaunnus Kaava-alueen pina-ala [ha], Uusi emakaavan pina-ala [ha],0 Maanalaisen ilojen pina-ala [ha] Asemakaavan muuoksen pina-ala [ha],00 Rana-emakaava Ranaviivan piuus [km] Rakennuspaika [lkm] Omaranaise Ei-omaranaise Lomarakennuspaika [lkm] Omaranaise Ei-omaranaise Aluevaraukse Pina-ala Pina-ala Kerrosala Tehokkuus Pina-alan Kerrosalan muu. [ha] [%] [k-m²] [e] muu. [ha +/-] [k-m² +/-] Yheensä, 00, ,,0 656 A yheensä,06 56, ,5, P yheensä Y yheensä C yheensä K yheensä T yheensä V yheensä 7,5 0,6 5,05 R yheensä L yheensä,09 9,9,09 E yheensä 0,88,5 0,88 S yheensä M yheensä W yheensä Maanalaise ila Yheensä Pina-ala [ha] Pina-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pina-alan muu. [ha +/-] Kerrosalan muu. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellu rakennuksesuojelujen rakennusen muuos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yheensä

19 Alamerkinnä Aluevaraukse Pina-ala Pina-ala Kerrosala Tehokkuus Pina-alan Kerrosalan muu. [ha] [%] [k-m²] [e] muu. [ha +/-] [k-m² +/-] Yheensä, 00, ,,0 656 A yheensä,06 56, ,5, AP,980 8, ,5, AO 0,66 8, ,5 0, P yheensä Y yheensä C yheensä K yheensä T yheensä V yheensä 7,5 0,6 5,05 VP,698, 0,568 VL,678 6,9,678 VU 0,59,9 0,59 R yheensä L yheensä,09 9,9,09 Kadu,09 00,0,09 E yheensä 0,88,5 0,88 EV 0,88 00,0 0,88 S yheensä M yheensä W yheensä

20

21 LIITE oe Meri-Porin osayleiskaava

22 LIITE poisuva kaava kaava-alue P oe ajana-emakaava : /..0

23 5 a 0 05 :55 : : EV : : :66 VP LEVOLANPUISTO : AO-98 : Iu½ e= :867 :7 7- ap/ :0 : pp :8 5dB :6 :75 : :88 AO-98 Iu½ e= ap/ 58 rp0 0 AO-98 Iu½ :6 e= ap/ : MERIKUKANTIE 5 7 :9 :75 HEIKKILÄNMÄENTIE :60 :6 : : dB AO-00 I 5 0 rp 56 e= ap/ 5 :76 9 AO :6 Iu½ e= :77 ap/ hi 7 6 : : :66 pp PARKKALINKUJA 7 AO-98 II e= ap/ pp I e= ap/ : 9 AO-98 II e= ap/ e 5 AO-98 hi PELLONPÄÄNPOLKU EV pp R. e hi HEIKKILÄNMÄEN- PUISTO Lak.yh. R. 5 m VP 5dB R. le pp VL hi pp :709 6 AO-98 Iu½ e= ap/ RIESKALA 7. Lak.yh LINJAMÄENTIE RIESKALANPUISTO II AO-98 II e= ap/ pp/ 8 AO-00 I e=0.5 6 PELLONPÄÄNTIE AO-00 I e= p R m 9 MERISALMENKUJA lak.yh..5 m R..5 m VP :67 5 MERISALMENTIE RUUHENKUJA 8-7 ap/ 5 5 VU RIESKALANPUISTO I R R ap/ Merisalmenkuja R. 5 m R..5 m K600 6 HUMIHARJU :6 AP I/ e=0.5 85% k ap/ PELLONPÄÄNPUISTO 8 9 k :708 Rieskalanraii 6 7 :6 AP 9 / I / :6 5 AO-98 I e= ap/ VP e=0.5 85% kap/ RUUHENTIE 7 AP-6 I e= ap/80m K595 Yyerin kylä R. Yyerin kylä Yyerin kylä 5 5 p p :8 6 :67 RUUHENPUISTO Merisalmenie lak.yh..5 m R..5 m VU :6 RIESKALANPUISTO I RUUHENTIE 8 p59 R. pp :67 8 VP LÄHTEENTIE :67 Ruuhenie : VP 7 YL II 6 AP-6 I e= ap/80m e=0. ap/0m hi pp e ajo k :6 RIESKALANRAITTI K59 0 AO-98 :9 Iu½ :0 e= ap/ Lak.yh : p lak.yh.5 m Ruuhenraii III (/) e=0.5 70% m0% ap/ a K59 le ajo K599 0 Yyerin kylä LIITE : 7 : 57 5 :0 50 kv :0 5 LP : RUUHENRAITTI le 6 6 AK III(/) e=0.5 70% m0% ap/ 0 Läheenie : K597 LÄHTEENTIE 5 AP-6 I e= ap/80m 8 k p VP :67 MERISALMENTIE :59 :65 LÄHTEENPUISTO kv 0 Pihlavan yhdysie SARANPÄÄNTIE k 0 k II Meri-Porin yläe 5 R k 9 k 5 KL II 8 5 k YOU II e=0. ap/0m 5 k e=0.5 ap/80m 6 k :57 Saranpäänie k ajo 7 5 :78 5 :67 K9 Meri-Por Lukio V RIVITALON Rieskalanie 5 P50 LÄHTEE PUISTO HARRY GULLICHSENINTIE k k Rieskalani Lä

24 ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET JA -MERKINNÄT AP-6 AO-98 AO-00 VP VL VU EV Asuinpienalojen korelialue. Rakennukse on sijoieava vähinään m eäisyydelle naapurionin rajoisa. Erillispienalojen korelialue. Asuinhuoneisojen lukumäärä saa olla alle 500 m:n oneilla yksi ja suuremmilla kaksi. Rakennusen eäisyys naapurionin rajoisa on olava vähinään m. Erillispienalojen korelialue. Tonille saa rakenaa yhden uinrakennuksen, joka saa yli 500 m:n onilla käsiää kaksi unoa. Kaorakeneiden ylin korkeusema ympäröiväsä maanpinna saa -kerroksissa uinrakennuksissa sekä alousrakennuksissa olla eninään 6.5 m. Rakennusen eäisyys naapurionin rajoisa on olava vähinään m. Olemsa olevan puuson säilymiseen ulee kiinniää eriyisä huomioa. Puiso. Lähivirkisysalue. Urheilu- ja virkisyspalvelujen alue. Suojaviheralue. m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Korelin, korelinosan ja alueen raja. Osa-alueen raja. Ohjeellinen alueen ai osa-alueen raja. Avo-oja ai painanne Merkinä osoiaa onilla / alueella likimääräisen sijainnin kaupunikipurolle ai painaneelle, joka ulee rakenaa sadeulvan varala pinavesien johamiseksi avo-ojaverkosoon. 5 Siovan onijaon mukaisen onin raja ja numero. Ohjeellinen onin raja. 7. Kaupunginosan numero. RIESKALA Kaupunginosan nimi. 6 Korelin numero. LÄHTEENTIE Kadun, ien, kauaukion, orin, puison ai muun yleisen alueen nimi. II Roomalainen numero osoiaa rakennusen, rakennuksen ai sen osan suurimman salliun kerrosluvun. I u / Muroluku roomalaisen numeron jäljessä osoiaa, kuinka suuren osan rakennuksen suurimman kerroksen ala ullakon olla saa käyää kerrosalaan lkeavaksi ilaksi. e=0.5 Tehokkuusluku eli kerrosalan suhde onin/rakennuspaikan pina-alaan. 7- Kaokalevuus. Rakennusala. Rakennusala, jolle saa sijoiaa unoja. Rakennusala, jolle saa sijoiaa alousrakennuksen. Nuoli osoiaa rakennusalan sivun, johon rakennus on rakenneava kiinni. 5 dba Merkinä osoiaa rakennusalan sivun, jonka puoleisen rakennuksen ulkoseinien sekä ikkunoiden ja muiden rakeneiden äänierisävyyden liikennemelua vaan on olava vähinään 5 dba. le e Leikki- ja oleskelualueeksi varau alueen osa. Yhdyskunaeknisä huoloa palvelevaa rakennusa ai laiosa varen varau alueen osa Isueava alueen osa. Säilyeävä/isueava puurivi. Kau. pp pp/ ajo pp hi Jalankululle ja polkupyöräilylle varau kau. Jalankululle ja polkupyöräilylle varau kau/ie, jolla onille/rakennuspaikalle ajo on salliu. Ajoyheys. Jalankululle ja polkupyöräilylle varau alueen osa. Kaualueen osa, jolle saa sijoiaa ajonopeua rajoiavia hideia. Maanalaisa johoa varen varau alueen osa. Kaualueen rajan osa, jonka kohdala ei saa järjesää ajoneuvoliiymää. ap/80m ap/ Merkinä osoiaa, kuinka mona kerrosalaneliömeriä kohi on rakenneava yksi auopaikka. Merkinä osoiaa, kuinka mona auopaikkaa unoa kohi on rakenneava.

25 ASEMAKAAVA PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT : 6-0, 5 (OSA) PUISTOT : HEIKKILÄNMÄENPUISTO, LEVOLANPUISTO, LÄHTEENPUISTO (OSA), RIESKALANPUISTO I (OSA), RIESKALANPUISTO II (OSA), RUUHENPUISTO, PELLONPÄÄNPUISTO KADUT : HEIKKILÄNMÄENTIE, MERIKUKANTIE, LINJAMÄENTIE, LÄHTEENTIE (OSA), PARKKALINKUJA, PELLONPÄÄNPOLKU, PELLONPÄÄNTIE, RIESKALANRAITTI (OSA), RUUHENKUJA, RUUHENTIE (OSA), MERISALMENKUJA (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN PUISTOA : RIESKALANPUISTO II ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN PUISTO : RIESKALANPUISTO II (OSA) TONTTJAOLLA MUODOSTUU PORIN KAUPUNGIN RIESKALAN 7. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 TONTIT - KORTTELIN 7 TONTIT - KORTTELIN 8 TONTTI KORTTELIN 9 TONTIT -5 KORTTELIN 0 TONTIT -8 KORTTELIN TONTIT - KORTTELIN 5 TONTIT - KORTTELIN 6 TONTIT - KORTTELIN 7 TONTIT - KORTTELIN 8 TONTIT - KORTTELIN 9 TONTIT -7 KORTTELIN 5 TONTIT - UUDET X,Y: Z: KOORDINAATTIJÄRJESTELMÄT ALKAEN ETRS-GK N000 Tähän emakaavakaraan liiyy emakaavan selosus ja onijako. Tämän emakaavan alueella onijako laadiaan siovana ja se sisälyy osiain emakaavaan. Pohjakara äyää..999 anneun kaavoiusmiauseuksen 8/99 vaaimukse. Pvm. Tarkanu..0 Kaupungingeodeei Kalervo Salonen PORIN KAUPUNKI / KAUPUNKISUUNNITTELU Käsiely: MRL 6 o Kaavaunnus Suunnielija Suunn.avusaja Pvm Oo Arponen r n..0 Säil.nro Kaupunkisuunnielupäällikkö Olavi Mäkelä

26 Ympärisömelu Rapori PR Y999 Sivu () Porin kaupunki Kaupunkisuunnielu & ympärisöviro PL Pori Turku..0 TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS JA ALUSTAVA MELUNTORJUNTASUUNNITELMA Valaie, Uusiniiy Kaanaa, Pori Raporin vakuudeksi Jani Kankare Toimiusjohaja, FM HELSINKI Porvoonkau 9 A 0050 HELSINKI puh TURKU Rauakau 5 A 050 TURKU puh prome@promehor.fi

27 Meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma Valaie, Uusiniiy Kaanaa, Pori TIIVISTELMÄ Tässä selviyksessä on arkelu ieliikeneen aiheuamaa meluoa valaien ympärisössä Porissa välillä Uusiniiy Kaanaa. Lisäksi alueelle on ehy alusava melunorjunuunnielma ieympärisön meluojen pienenämiseksi. Melunorjunuunnielmsa suojaavien alueiden melueseryhmä on jaeu luokkiin sen mukaan, mikä eseen kusannus on suheessa saavueavaan melunorjunahyöyyn. Selviyksessä arkelava ilanee ova nykyilanne (v. 0), ennuseilanne (v. 00) ilman melunorjunaa ja melunorjunnan kanssa. Heikkilänmäen alueelle lkeiin myös vaihoehoinen melunorjunailanne käyäen meluaiojen sijaan maavalleja. Lisäksi Heikkilänmäen suunnieilla olevalle emakaavaalueelle määrieiin uinrakennusen julkisivujen äänenerisävyysvaaimukse. Suorieujen lkenojen mukaan piha alueiden meluo on nykyisin ja ennuseilaneessa vuonna 00 osalla arkelualueen pihoisa yli valioneuvoson pääöksen 99/99 ohjearvojen. Melunorjunnalla voidaan kuienkin pienenää ohjearvo yliävälle melulle alisuvien ukkaiden määrää yli 90 %. Melunorjunnan kokonaiskusannukse nouseva kuienkin varsin suuriksi (, M ), mikäli esee ehdään kaieina ja aioina. Täsä johuen melunorjunaoimenpiee kannaaa priorisoida niiden kusannusehokkuuden mukaan. Kusannusehokkain melunorjuna voidaan oeuaa melueseryhmille, 7,, 6 ja 7 kusannusarvion ollessa yheensä Mikäli aida voidaan korvaa meluvalleilla ilman maa alueiden lunuksia, ova kaikki melueseryhmä lukuun oamaa ryhmiä 5 kusannusehokkaia. Meluvalleilla ja kaieilla oeueuna melunorjunnan kokonaiskusannus kaikkien melueseiden osala on arviola,6 M. Heikkilänmäen melunorjunnan oeuaminen maavalleilla maksaa arviola 0 000, mikä on 000 vähemmän kuin melunorjunnan oeuaminen meluaidoin. Julkisivujen äänenerisävyysvaaimukse ova suurimmillaan Heikkilänmäen emakaava alueen uudisrakennuksilla 8 9 db. Tämän suuruinen vaaimus luokiellaan normaaliksi, joka oeuuu normaalilla julkisivurakenamisella, ellei ikkunoiden ja parvekeovien pina aluhde laiapina alaan ole suuri. Kaavaalueen nykyisillä rakennuksilla äänenerisävyysvaaimus on suurimmillaan db, joka luokiellaan myös normaaliksi.

28 > > > > > > db(a) 50 db(a) 55 db(a) 60 db(a) 65 db(a) 70 db(a) 7700 Miakaava :8000 (A) Lkenakorkeus m maan pinna V Kaanaa-Uusiniiy meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma Tieliikennemelun aiheuama päiväajan keskiäänio LAeq,7- Nykyinen ilanne v Liie.A PR-Y

29 > 5 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) 7900 PR-Y Miakaava :8000 (A) Lkenakorkeus m maan pinna V Kaanaa-Uusiniiy meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma Tieliikennemelun aiheuama päiväajan keskiäänio LAeq,7- Nykyinen ilanne v Liie.A 68500

30 Valli sv+,5 m > 5 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) 7800 PR-Y Miakaava :000 (A) Lkenakorkeus m maan pinna V Kaanaa-Uusiniiy meluselviys ja alusava melunorjunuunnielma Tieliikennemelun aiheuama päiväajan keskiäänio LAeq,7- Ennuseilanne v. 00 Heikkilänmäen kohdalla Heikkilänmäen melunorjuna oeueu meluvallein Liie A

31 RAKENTAMISTAPAOHJE RIESKALAN (7.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskee Rieskalan (7.) kaupunginosan koreleia: 6-0, -9, 5 Liiyy emakaavaan n:o Rakenamisapaohjee koskeva kaupungin omisamia AO - ja AP -oneja

32 RAKENTAMISTAPAOHJE Porin kaupunki / Kaupunkisuunnielu,..0. Rakenamisapaohje Tämän rakenamisapaohjeen avoieena on auaa onin suunnielussa ja rakenamisessa, sekä edisää viihyisän uinalueen synymisä Heikkilänmäen emakaavan alueelle. Rakenamisessa noudaeaan emakaavan siovia määräyksiä sekä rakenamisa koskevaa yleisä lainsäädänöä. Maankäyö- ja rakennuslain mukaan rakennuksen ulee sovelua rakenneuun ympärisöön ja maisemaan sekä äyää kauneuden ja sopusuhaisuuden vaaimukse. Tämä rakenamisapaohje äydenää Heikkilänmäen emakaavaa ja on sisällölään ohjeellinen. Alueen kuvaus Heikkilänmäen uuksen ympärisö on pääosin 950 luvula lähien muodosunua vapaamuooisa rinamamiesaloaluea. Alueella vuoroeleva peloaukea, alousmesä ja hajanaise uinaluee. Heikkilänmäen unoalueesa on arkoius rakenaa elinvoimainen ja kesävän kehiyksen mukainen uinmiljöö Rieskalan ja Pihlavan palveluiden lähieäisyydelle sekä saaaa rakenunee kiineisö emakaavoiuksen piiriin. Alue liiyy pohjoisreunalaan Rieskalan palvelukeskukseen. Alueen eeläpuolise kulkee Mänyluodonie. Peloaukio Linjamäenielä kasouna.

33 RAKENTAMISTAPAOHJE Porin kaupunki / Kaupunkisuunnielu,..0 Näkymä Levolanielä.. Rakennusen sijoius ja kerrosluku Asemakaavsa on nuolilla osoieu ne rakennusalan sivu, johon rakennus on rakenneava kiinni. Erilaisia ilapäiseksikään aiouja rakennuksia ai merkiäviä rakennelmia ei ule sijoiaa meriä lähemmäksi naapurin rajaa. Näiä rakeneia ova mm. len leikkimöki, huvimaja ja avoime varokaokse. Rakennusen korkeusema ulee suunniella sien, eä ne poikkeava naapurionin rakennusen koroisa mahdollisimman vähän ja maansiirooime (äyö ja leikkaukse) jäävä mahdollisimman pieniksi. Ensimmäisen uinkerroksen laiaon ulee kuienkin olla korkeammalla kuin viereinen kauo. Sokkelin on olava riiävän korkea, vähinään 0 cm viereisesä maanpinna. Rakennusa väliömäsi ympäröivä maanpina onilla ai rakennuspaikalla muooillaan rakennuksesa poispäin vieäväksi. Sopiva maanpinnan vähimmäiskalevuus kolmen merin eäisyyeen sokkelisa on :0 (korkeusero vähinään 0,5 m). Havainnekuvsa esiey rakennusen muoo on ohjeellinen ja ne voi useimmien rakenaa myös L-muooisina. Jos rakenaa L-muooisen rakennuksen, on ällöin päämsan harjan suuna havainnekuvsa esieyn mukainen. Rakennuksen muooa suosiellaan elävöieäväksi erkkereillä, kuisilla, pergoloilla ja kaoksilla. Alueen erillispienalo- ja uinpienaloonien ehokkuusluku on 0,5, eli onilla sijaisevien rakennusen, piharakennukse ja auoalli mukaan lukien, yheenlkeu kerrosala voi olla eninään 5 % onin pina-ala. AO oneilla auopaikkojen vähimmäismäärä on auopaikkaa/uno. Tonille varaaan henkilöauon käänämisila, eei kadulle arvise peruuaa.

34 RAKENTAMISTAPAOHJE Porin kaupunki / Kaupunkisuunnielu,..0 AP oneilla piää jokaisa 80 kerrosalaneliömeriä kohden rakenaa auopaikka. Toneille ulee varaa myös riiäväsi vierpaikkoja. Koreleissa 0, 5, 6, 7, 8, 9 ja 5 suurin salliu kerrosluku on I. Koreleissa 6, 8 ja 0 suurin salliu kerrosluku on I u ½. Eninään puole rakennuksen ensimmäisen kerroksen ala saa ullakolla käyää kerrosalaan lkeavaksi ilaksi. Koreleissa 7, 9 ja suurin salliu kerrosluku on II.. Kaon muoo ja väri Rakennuksissa ulee olla harjakao. Erilaisia harjakaoja. Koreleissa 5, 6, 7, 8, 9 ja 5 kaokalevuus on 8-7. Koreleissa 6, 7, 8, 9, 0 ja kaokalevuus on 7-. Kaomaeriaalina käyeään beonikaoiilä, konesaumaua peliä ai kaohuopaa. Kaon värisävy on iilenpunainen.. Julkisivuverhous ja -väriys Rakennusen julkisivumaeriaaleina ulee käyää perineisiä maeriaaleja, puua, iilä ai rappausa, sekä niiden käsielyssä luoeavia, hyväksi koeuja maalausapoja. Valiavan maalin ulee olla sellainen, eä se muodosaa erveen ja hengiävän rakeneen yhdessä alusansa kanssa. Puupinnoille suosiellaankin aioja öljymaaleja ja rapauille pinnoille kalkkimaaleja. Rakennuksen päävärin ulee olla vaaleävyinen. Puujulkisivujen värisävyinä suosiellaan käyeäväksi Uulauoeen pellavaöljymaalikaraa ai muiden valmisajien vaavia sävyjä. Vaaleia pinoja suosiellaan elävöieäväksi voimakkaan värisillä maeriaalikenillä ai rakennuksen osilla.

35 RAKENTAMISTAPAOHJE Porin kaupunki / Kaupunkisuunnielu,..0 Esimerkkejä julkisivujen värien käyösä. Talousrakennusen ulkoväriyksen ulee yheneväinen päärakennuksen kanssa. 5. Isuukse ja aiaaminen Tonien kadun ja puison puoleisille sivuille on isueava pensaia. Sen lisäksi voi haluessaan rakenaa korkeinaan 00 cm korkean peiokäsiellyn pysylaudoieun puuaidan. Puuaia sijoieaan pensaidan onin puolelle. AO oneilla pihojen kulkueiden päällyseenä käyeään kiveysä, laaoiusa ai sorapinaa. Pihamaeriaali suosiellaan uloeavaksi liiymien kohdalla kadun reunaan i. Kulkueiden iiviiä päällyseiä (fali) ulee välää. Pihajärjeselyissä on muiseava riiävän lumiilan varaaminen. 5

36 RAKENTAMISTAPAOHJE Porin kaupunki / Kaupunkisuunnielu,..0 AO oneilla jäeia on sijoieava liiymän yheyeen onin puolelle ja näkösuojaava pens- ai laua-aidalla. AP oneilla jäeia on sijoieava keskieysi alousrakennusen yheyeen kaeuihin iloihin. 6. Melunsuojaus Korelissa 9 ulee piharakennukse sijoiaa sien, eä ne anava melusuojaa pihojen oleskelu- ja leikkialueille. Lisäsuojaa liikennemelua vaan ulee järjesää vielä pens- ja puuisuuksin. 7. Muua Rakennuksen läheisyydesä vesi poiseaan sadevesiviemäreillä, ojiamalla ai muulla sopivalla avalla. Kaovede pyriään johamaan sadevesiviemäriin. Rineeseen rakenneaessa huolehdiaan siiä, eä yläpuolela valuva sade- ja sulamisvede ohjauuva rakennuksen sivuise aiheuamaa haiaa naapurioneille. 8. Lisäieoja Rakennusvalvona os. Valakau Vaihde (0) 6 00 Apulaisrakennusarkaja Sirpa Tauru, p Tarkaja Marianne Maila, p Tonien myyni ja vuokraus Porin kaupunki / kiineisövarallisuus os. Yrjönkau 6 B, IV krs Kiineisöiamies Juha Luoma, p Puisooimi / viherieokeskus os. Kirjurinluodonie 6 Neuvonahoronomi Pirjea Sipiläinen-Salo p Kaupunkisuunnielu os. Valakau, VII krs Kaupunkisuunnielupäällikkö Olavi Mäkelä p. (0)

37

38 Dnro KAUS//00 VP / , ark OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA puh faksi Posiosoie: PL Pori Porin kaupunki kaupunkisuunnielu Valakau

39 / OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Rieskalan ja Mänyluodonien (v ) välinen Heikkilänmäen uuksen ympärisö. Alueen iesöä ova Levolanie, Heikkilänmäenie, Pellonpäänie, Linjamäenie, Läheenie ja Rieskalanraii. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUALUE Asemakaava laadiaan Porin kaupungin aloieesa. Suunnielualue on Porin kaupungin kaavoiuskasauksen 0-05 kohde 5. Suunnielualue sijoiuu Meri-Porin alueelle n.,5 km päähän Pihlavan keskusa ja n. 5 km päähän kaupungin keskusa. Suunnielualue rajauuu pohjoisessa Hiiolan peloalueisiin ja emakaavoieuihin Rieskalanpuisoon sekä Ruuheniehen, idässä Harry Gullichseniniehen ja eelässä Mänyluodoniehen (v ). Suunnielualue on koolaan n., ha. Alueella sijaisee yksiyisä ilaa ja uinrakennusa. Rakenamaoma aluee ova pääosin kaupungin omisuksessa. Alueen rakennuskana on sodanjälkeisilä ajoila , viimeisen vuosikymmenen aikana on valmisunu muuama rakennus. LÄHTÖKOHDAT Asemakaava Pääossa selviysaluea ei ole voimsa olevaa emakaavaa. Suunnielualueen pohjoisossa on voimsa emakaava (sisäiainminiseriö.0.98). Asemakaavsa Rieskalanpuiso on määriey puisoalueena (VP). Yleiskaava Maakunakaava Meri-Porin osayleiskaavsa v. 000 (vahvisunu 8..00) alue määriellään pienalovalaiseksi uinalueeksi (AP), unoalueeksi (A), lähivirkisysalueeksi (VL), virkisysalueeksi (V) ja suojaviheralueeksi (VS). Mänyluodonie (v ) on seudullinen pääväylä, Harry Gullichseninie (y 65) alueellinen pääväylä ja Linjamäenie kokoojakau. Yyerinniemen oikeusvaikueinen yleiskaava on ullu vireille.5.0. Meri-Porin osayleiskaava muueaan vaamaan paremmin nykyisiä olosuheia ja uusia käyöarpeia. Saakunnan maakunakaavsa (vahvisunu 0..0) suunnielualue on aajamaoiminojen aluea (A), jolla ulee kiinniää eriyisä huomioa yhdyskunarakeneen iivisämiseen ja äydenämiseen hajanaisesi ja vajai rakenneuilla alueilla. Uudella rakenamisella ja maankäyöllä ulee pyrkiä aajaman omaleimaisuuden vahvisamiseen.

40 / Liikennesuunnielma SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Mänyluodonieä ja Rieskalan riseysaluea koskeva osalaan Tiehallinnon valaie :n paranamissuunnielma sekä Porin saamien ja Meri-Porin eollisuuden liikennearpeiden priorisoinisuunnielma. Tavoieena on liiää Heikkilänmäki osaksi Rieskalan emakaava-aluea laaimalla alueelle ensimmäinen emakaava sekä emakaavan muuos. Asemakaavoiuksen myöä on arkoius rakaisa alueen hule- ja jäevesihuollon sekä liikeneen järjesäminen. Tarkoiuksena on myös äydenää rakenneua ympärisöä uudisrakenamisella sekä urvaa alueen virkisyskäyö osana Meri- Porin kaavaa verkosoa ja alueen omana lähivirkisysalueena. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI JA ARVIOINTIMENETELMÄT Kaavan oeuamisen yheydessä arvioidaan oeuamisen sosiaalisia, liikeneellisiä ja ympärisöllisiä vaikuuksia. Samalla arvioidaan kaavoiuksen vaikuuksia lähipalvelujen oiminaedellyyksiin ja alueen virkisyskäyöön. Arvioinneissa käyeään apuna kaupungin eri hallinokunien sekä viranomaisen ianunemusa. Vaikuusen ollessa vähäisiä, arvioinnin suoriava pääisa kaavan laaija. Osallise voiva myös esiää mielipieensä arvioiavien vaikuusen riiävyydesä. OSALLISET Osallisia ova suunnielu- ja lähialueen: - maanomisaja ja ukkaa - yriykse ja yheisö - muu, joiden oloihin kaavamuuos saaaa vaikuaa Lisäksi osallisia ova: - alueen uleva oimija ja eknisen huollon hoiaja: Porin Vesi, Porin Jäehuolo, Pori Energia - viranomaise: Saakunnan Museo, Saakunaliio, Varsinais-Suomen ELYkeskus - ianosaise lauakunna: vapaa-aikalauakuna, perusurvalauakuna, ympärisölauakuna, ekninen lauakuna - Saakunnan peluslaios VUOROVAIKUTUS JA AIKATAULU Vireilleulo Kaavamuuoksen vireilleulosa ilmoieaan kuuluuksella sanomalehdissä Saakunnan kansa ja Uusi Aika, kaupungin sähköisellä ilmoiusaululla sekä kirjeellä osallisille. Samalla julkiseaan osallisumis- ja arvioinisuunnielma, joka on nähävänä kaupunkisuunnielussa. Jos osallinen kasoo, eä esim. osallisumisen laajuus ai vaikuusen arvioini ei ole riiävä ai on puueellinen, voi hän esiää ian arkisamisa ja korjaamisa osallisumis- ja arvioinisuunnielmaan. Osallinen voi esiää myös pyynnön ympärisökeskukselle neuvoelun järjesämisesä osallisen, kunnan ja ympärisökeskuksen kesken, jos neuvoelu kunnan kanssa ei uoa ulosa. Palauea äsä osallisumis- ja arvioinisuunnielma voi anaa kaavan laaijalle joko suullisesi ai kirjallisesi kaavaprosessin aikana. Luonnosvaihe Ehdousvaihe Luonnosvaiheen nähävilläolosa kuulueaan sanomalehdissä Saakunnan kansa ja Uusi Aika sekä kaupungin sähköisellä ilmoiusaululla. Nähävilläolon päivämäärä ilmoieaan kuuluuksessa. Lisäksi osallisille läheeään kirje. Luonnosvaiheen kaava-aineiso eeaan nähäville kaupunkisuunnielussa Valakau (7 krs). Luonnosvaiheen mielipiee voi esiää kirjallisesi, suullisesi ai sähköposise osoieeseen: kaupunkisuunnielu@pori.fi. Ehdousvaiheessa kaupunkisuunnielu valmiselee emakaavan muuosehdouksen huomioiden luonnosvaiheessa esiey mielipiee. Ehdousvaiheen kaavaaineiso eeaan nähäville kaupunkisuunnielussa ja nähävillä olosa kuulueaan sanomalehdissä Saakunnan kansa ja Uusi Aika sekä kaupungin sähköisellä ilmoiusaululla. Nähävilläolon päivämäärä ilmoieaan kuuluuksessa. Ehdousvaiheen nähävilläolon aikana osallise voiva ehdä kirjallisia muisuuksia emakaavan muuosehdouksesa. Muisuukse osoieaan kaupunginhalliukselle ja oimieaan kirjallisina nähävilläolon aikana kaupunkisuunnieluun

RÄÄPIÄLÄ AP-tontti 28-45-3. Viikoittainen tarjousaika 24.6-2.8.2013

RÄÄPIÄLÄ AP-tontti 28-45-3. Viikoittainen tarjousaika 24.6-2.8.2013 RÄÄPÄLÄ AP-oni -5- Viikoiainen arjousaika.-..0 TONTTEN SJANT Rääpiälän alue sijaisee Vuorenaan kaupunginosassa, Vanhan Härkäien ja Marssiien kainalossa. Rääpiälään on makaa noin 5,7 ajokilomeriä Hämeenlinnan

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. Mustalahden asemakaava Liikenneselvitys. Työ: E23641. Tampere 18.5.2010

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. Mustalahden asemakaava Liikenneselvitys. Työ: E23641. Tampere 18.5.2010 MÄNÄ-VLPPULAN KAUPUNK Musalahden asemakaava Liikenneselviys yö: E ampere 8..00 ARX Ympärisö Oy PL 0 ampere Puhelin 00 000 elefax 00 00 www.airix.fi oimiso: urku, ampere, Espoo ja Oulu Mänä-Vilppulan kaupunki,

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKENTAMISTAPAOHJE RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskee Rieskalan (37.) kaupunginosan kortteleita: 26-30, 34-39, 5 Liittyy asemakaavaan n:o 609 1562 Rakentamistapaohjeet koskevat

Lisätiedot

2:154. lak.yht. lak.yht. lak.yht. 2:156 2:156 6-9901-0 2:156. lak.yht. 2:155. 35 dba. sr-1. No330. YY/s-1. Työväentalo 8-9903-0. No30. sr-2.

2:154. lak.yht. lak.yht. lak.yht. 2:156 2:156 6-9901-0 2:156. lak.yht. 2:155. 35 dba. sr-1. No330. YY/s-1. Työväentalo 8-9903-0. No30. sr-2. 00 lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. ras.m ras.m lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. 0 0 No No No0 No0 0:::M0 0:::M0 0:::M0 0:::M0 0:::M0 0::0:M0 0:::M0 0:::M0 0:::M 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI. Pitkärannan asemakaava (laajennus) ja asemakaavan muutos

ULVILAN KAUPUNKI. Pitkärannan asemakaava (laajennus) ja asemakaavan muutos ASMAKAAVASLOSTUS Pikärannan emakaava ja emakaavan muuos / ULVILA KAUPUKI Pikärannan emakaava (laajennus) ja emakaavan muuos Koreli 0-,,, ja 0-, osa koreleisa,,, sekä puiso-, lähivirkisys- ja kaualuee..0

Lisätiedot

HARJUKATU 41 (TONTTI 593-2-16-15) ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN. Asemakaavan muutos, joka koskee 2. kaupunginosan (Kontiopuisto) korttelin 16 tonttia 15.

HARJUKATU 41 (TONTTI 593-2-16-15) ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN. Asemakaavan muutos, joka koskee 2. kaupunginosan (Kontiopuisto) korttelin 16 tonttia 15. PEKSÄMÄEN KAUPUNK ASEMAKAAVAN MUUTOS HARJUKATU 41 (TONTT 593-2-16-15) ASEMAKAAVAN MUUTTAMNEN Asemakaavan muuos, joka koskee 2. kaupunginosan (Koniopuiso) korelin 16 onia 15. Asemakaavan muuoksella muodosuu

Lisätiedot

KAANAAN (61.) KAUPUNGINOSAN LAAJENNUS, 1. ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1626 KAAVASELOSTUS

KAANAAN (61.) KAUPUNGINOSAN LAAJENNUS, 1. ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1626 KAAVASELOSTUS KAANAAN (.) KAUPUNGNOSAN LAAJENNUS,. ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 0 KAAVASELOSTUS Porin kaupunkisuunnielu..0 Vireilleulo..0 Kaavaluonnos nähävillä 0...0 KH KV . PERUS- JA TUNNSTETEDOT. Tunniseiedo.

Lisätiedot

SELOSTUS Pääskykallion muutos 1

SELOSTUS Pääskykallion muutos 1 SELOSUS Pääskykallion muuos L:\KAAVA\EX\KAAVASEL\7\ Paaskykallion_m.doc\H PÄÄSKYKALLION ASEMAKAAVAN MUUOS KAAVAN LAAIJA: LIEDON KUNNAN KAAVOIUS JAEKNISE PALVELU: Kaavoiusinsinööri Juha Mäki p. 0 09 Suunnielija

Lisätiedot

SELOSTUS K muutos 1

SELOSTUS K muutos 1 SELOSTUS K. 0 muuos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\K_0_m.doc\TH LETO LTTONEN LTTOSTEN KORTTELN 0 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATJA: LEDON KUNNAN KAAVOTUS JA TEKNSET PALVELUT: Kaavoiusinsinööri Juha Mäki p. 00

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI 632/Akm 22. TÄHTINIEMI, Tähtiniemen rantasauna ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 16.02.2012

HEINOLAN KAUPUNKI 632/Akm 22. TÄHTINIEMI, Tähtiniemen rantasauna ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 16.02.2012 HENOLAN KAUPUNK /Akm. TÄHTNEM, Tähiniemen ranasauna ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS.0.0 Asemakaavan muuos koskee Tähiniemen kaupunginosan (.) korelia 0 ja osia siihen liiyväsä virkisysalueesa. Asemakaavan

Lisätiedot

LIETO LOUKINAINEN PERKIÖNTIE ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIETO LOUKINAINEN PERKIÖNTIE ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\Perkionie.doc\PS ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATJA: LEDON KUNNAN KAAVOTUS JA TEKNSET PALVELUT: Kaavoiusinsinööri Juha Mäki p. 0 0 Kaavoiusariehi Pea Sillanpää

Lisätiedot

RIL 256-2010 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry

RIL 256-2010 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry Suomen Rakennusinsinöörien Liio RIL ry Julkisen hankinojen kehiämismalli Tuoavuuden paranaminen TUKEFIN-meneelmällä 2 RIL 256-2010 RILin julkaisuilla on oma koisivu, joka löyyy osoieesa www.ril.fi Kirjakauppa

Lisätiedot

SELOSTUS Hartelan muutos 1 L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\2015\4_14_Hartelan_muutos.docx\PS LIETO LOUKINAINEN HARTELAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Hartelan muutos 1 L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\2015\4_14_Hartelan_muutos.docx\PS LIETO LOUKINAINEN HARTELAN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSUS Harelan muuos L:\KAAVA\EX\KAAVASEL\0\ Harelan_muuos.docx\PS LEO LOUKNANEN HELAN ASEMAKAAVAN MUUOS KAAVAN LAAJA: LEDON KUNA / KAAVOUS JA EKNSE PALVELU: Kaavoiusinsinööri Juha Mäki p. 0 0 Kaavoiusarkkiehi

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Tähtiniemen kaupunginosan (22.) korttelia 50 ja osia siihen liittyvästä virkistysalueesta.

Asemakaavan muutos koskee Tähtiniemen kaupunginosan (22.) korttelia 50 ja osia siihen liittyvästä virkistysalueesta. HENOLAN KAUPUNK /Akm. TÄHTNEM, Tähiniemen sauna ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS.0.0 Asemakaavan muuos koskee Tähiniemen kaupunginosan (.) korelia 0 ja osia siihen liiyväsä virkisysalueesa. Asemakaavan muuoksella

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue. 10.5.2011 (täydennetty 15.8.2011) Diaarinumero 503/2008 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12032 HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

Lisätiedot

I L M A I L U L A I T O S

I L M A I L U L A I T O S I L M A I L U L A I T O S 2005 Ympärisökasaus Lenoasemien ympärisölupahankkee sekä ympärisövaikuusen ja -vahinkoriskien selviäminen hallisiva Ilmailulaioksen ympärisöyöä koimaassa. Kansainvälisillä foorumeilla

Lisätiedot

KOMISSION KERTOMUS. Suomi. Perussopimuksen 126 artiklan 3 kohdan nojalla laadittu kertomus

KOMISSION KERTOMUS. Suomi. Perussopimuksen 126 artiklan 3 kohdan nojalla laadittu kertomus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.2.205 COM(205) 4 final KOMISSION KERTOMUS Suomi Perussopimuksen 26 ariklan 3 kohdan nojalla laadiu keromus FI FI KOMISSION KERTOMUS Suomi Perussopimuksen 26 ariklan 3 kohdan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT 1 TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT HAKUAIKA: 17.3. - 9.4.2014 KELLO 15:00 MENNESSÄ Yleisehdot ja tiedot: - ostaja maksaa kaupungille kauppahinnan lisäksi kauppakirjan laatimiskustannuksena

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

KORTTELI Asemakaavamuutoksen viitesuunnitelma Espoon Laurinlahti, Ristiniementie

KORTTELI Asemakaavamuutoksen viitesuunnitelma Espoon Laurinlahti, Ristiniementie KORTTEL 34108 Asemakaavamuuoksen viiesuunnielma Espoon Laurinlahi, Risiniemenie 2..2016 SU 1/9 MA-arkkiehdi Oy Koreli 34108 Asemakaavamuuoksen viiesuunnielma Näkymä Risiniemenielä 2..2016 SU 2/9 Arkkiehdi

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SELOSTUS Eritasoliittymän_muutos 1 LIETO ASEMANSEUTU ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Eritasoliittymän_muutos 1 LIETO ASEMANSEUTU ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Eiasoliiymän_muuos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Aseman_eiaso_m.docx\PS ERITASOMÄN KAAVAN LAATIJA: ASEMAKAAVAN MUUTOS LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoiusinsinööi Juha Mäki p. 0

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Hausjärvellä on neljä taajamaa: Oitissa 2416 asukasta, Ryttylässä 1842 asukasta, Hikiässä 1135 asukasta ja Monnissa 800 asukasta.

Hausjärvellä on neljä taajamaa: Oitissa 2416 asukasta, Ryttylässä 1842 asukasta, Hikiässä 1135 asukasta ja Monnissa 800 asukasta. Hausjärven omakoioni 0 Hausjärvellä on neljä aajamaa: Oiissa 6 asukasa, Ryylässä 8 asukasa, Hikiässä 5 asukasa ja Monnissa 800 asukasa. Eäisyyde kaupunkeihin: Helsinkiin 85 km, Laheen 5 km, Hämeenlinnaan

Lisätiedot

Lammi. Vapaat tontit. Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi 265-1

Lammi. Vapaat tontit. Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi 265-1 Lammi Vapaat tontit Lammi 251-2 Lammi 252-2 Lammi 252-1 Lammi 252-3 Lammi 259-7 Lammi 259-6 Lammi 265-1 Lammi 259-6 ja 259-7 Palkkisillantie 17 ja 19 Ote asemakaavasta Lammi 265-1 Päivärinne 2 Ote asemakaavasta

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.01 Puisto. 5.02 Lähivirkistysalue. 7.09

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA NUMMELA TUOHIVEHMAA ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA KAAVA N:O N 139 Kaavaselostus 20.11.2007 Asia 294/713/2007

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 2.03 5.01 Opetustoimintaa palvelevien

Lisätiedot

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017 Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu 0-tie Salon kaupunki ja MML, 07 SIJAINTIKARTTA :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET: YKSITYISEN OMISTAMAT ALUEET KAUPUNGIN VUOKRAAMAT ALUEET KAUPUNGIN OMISTAMAT ALUEET

Lisätiedot

LIITE 1 Kaava-alueen sijaintikartta. Kaava-alue rajattu punaisella viivalla kartalle. Hiu 19. kaupunginosa Puron tilan kohdalla asemakaavamuutos

LIITE 1 Kaava-alueen sijaintikartta. Kaava-alue rajattu punaisella viivalla kartalle. Hiu 19. kaupunginosa Puron tilan kohdalla asemakaavamuutos LIITE 1 Kaava-alueen sijaintikartta. Kaava-alue rajattu punaisella viivalla kartalle. Hiu 19. kaupunginosa Puron tilan kohdalla asemakaavamuutos LIITE 3 LIITE 4 UUSIKAUPUNKI YLEISKAAVA KESKEINEN ALUE

Lisätiedot

KALA 1.3.2010, Asia 52,, Liite 2.3. Varisto, Martinkyläntien meluselvitys välillä Vihdintie - Riihimiehentie Vantaan kaupunki

KALA 1.3.2010, Asia 52,, Liite 2.3. Varisto, Martinkyläntien meluselvitys välillä Vihdintie - Riihimiehentie Vantaan kaupunki KALA 1.3.2010, Asia 52,, Liie 2.3 Variso, Marinylänien eluselviys välillä Vihdinie - Riihiiehenie Vanaan aupuni Variso, Marinylänien eluselviys välillä Vihdinie Riihiiehenie, Vanaa 2(11) Meluselviys Vanaan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/16 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 4. PÖYLIÖVAARA KORTTELIT 4206, 7 13, 4214, 4215, 16 19, 27 31, 40 46, PUISTOT JA KADUT SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE. ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

1 Excel-sovelluksen ohje

1 Excel-sovelluksen ohje 1 (11) 1 Excel-sovelluksen ohje Seuraavassa kuvaaan jakeluverkonhalijan kohuullisen konrolloiavien operaiivisen kusannusen (SKOPEX 1 ) arvioimiseen arkoieun Excel-sovelluksen oimina, mukaan lukien sovelluksen

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET SÄÄKSVUORI: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAANOJAN ALUE Pvm. 29.8.2014 Kaupunginosa 8. Kankaro Asemakaava koskee tilan 286-402-36-2 osaa Asemakaavan muutos

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.010 Asuinkerrostalojen ja yleistenrakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa palveluasuinrakentamista.

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN PIIPSJÄRVEN KYLÄN TILOJA SOUTULA 46:20 JA SURFIRANTA 46:12 KOSKEVA RANTA-ASEMAKAAVA Kaavan päiväys: 26.6.2012

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA RAJALA JALASJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS OULUSSA 11.2.2005. RIITTA YRJÄNHEIKKI ARKKITEHTI SAFA, YKS-177 MIKKO KORHONEN ARKKIT.YO AIR-IX SUUNNITTELU YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

A 035/2012 Raivion asemakaavan muutos. Liite 8: Asemakaavakartan ja määräysten pienennös sekä havainnekuvia

A 035/2012 Raivion asemakaavan muutos. Liite 8: Asemakaavakartan ja määräysten pienennös sekä havainnekuvia ..0 A 0/0 Raivion asemakaavan muuos Liie : Asemakaavakan ja määräysen pienennös sekä havainnekuvia 00 lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. ras.m ras.m lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. lak.yh. 0 0 No

Lisätiedot

SELOSTUS Tammen muutos 1 LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tammen muutos 1 LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tammen muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\07\_8_Tammen_m.docx\PS KAAVAN LAATIJA: LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JA TEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Ene-59.4130, Kuivatus- ja haihdutusprosessit teollisuudessa, Laskuharjoitus 5, syksy 2015

Ene-59.4130, Kuivatus- ja haihdutusprosessit teollisuudessa, Laskuharjoitus 5, syksy 2015 Ene-59.4130, Kuivaus- ja haihduusprosessi eollisuudessa, asuharjoius 5, sysy 2015 Tehävä 4 on ähiehävä Tehävä 1. eijuerrosilassa poleaan rinnain uora ja urvea. Kuoren oseus on 54% ja uiva-aineen ehollinen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

LIETO ASEMANSEUTU TIEMESTARINTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIETO ASEMANSEUTU TIEMESTARINTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSUS N AK JA AKM L:\KAAVA\EX\KAAVASEL\09\_6_iemestaintie. doc\ps N ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUOS KAAVAN LAAIJA: LIEDON KUNNAN KAAVOIUS JA EKNISE PALVELU: Kaavoitusinsinööi Juha Mäki p. 00 09 Kaavoitusakkitehti

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

TYÖLÄNOJAN ALUEEN SUUNNITTELUOHJE ASUINPIENTALOJEN JA ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUEET Korttelit 52, 70-72, 74 ja 184-202

TYÖLÄNOJAN ALUEEN SUUNNITTELUOHJE ASUINPIENTALOJEN JA ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUEET Korttelit 52, 70-72, 74 ja 184-202 YLÖJÄRVEN KAUPUNK - KAAVOTUS Mesäylä Työlänojan alueen asemaaava TYÖLÄNOJAN ALUEEN SUUNNTTELUOHJE ASUNPENTALOJEN JA ERLLSPENTALOJEN KORTTELALUEET Koreli, -, ja - Ympärisölauauna.. Sisällyslueelo Yleisä...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Painevalukappaleen valettavuus

Painevalukappaleen valettavuus Painevalukappaleen valeavuus Miskolc Universiy Sefan Fredriksson Swecas AB Muokau ja lisäy käännös: Tuula Höök, Pekka Savolainen Tampereen eknillinen yliopiso Painevalukappale äyyy suunniella sien, eä

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Maahanmuuttajan työpolkuhanke Väliraportti 31.8.2003-31.12.2004

Maahanmuuttajan työpolkuhanke Väliraportti 31.8.2003-31.12.2004 Maahanmuuajan yöplkuhanke Välirapri 31.8.2003-31.12.2004 Prjekin aviee hankepääöksessä Määrällise aviee Prjekin avieena n edesauaa maahanmuuajien yöllisymisä. Tämä apahuu maahanmuuajien ammaillisen valmiuksien

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

VÄINÖLÄN (44.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 TONTTIEN 13 JA 14 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1641

VÄINÖLÄN (44.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 TONTTIEN 13 JA 14 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1641 VÄINÖLÄN (44.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 TONTTIEN 13 JA 14 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1641 Asemakaavan selostus / kaavaluonnos 18.3.2014 [Ylh. vas: [Ylh. oik, alh: Kaavamuutosalueen sijainti] Attendo Oy palvelutalot

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot