Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Pyhäkankaan sora-alue, Valtion metsämaat, Saarijärven val tion maa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Pyhäkankaan sora-alue, Valtion metsämaat, Saarijärven val tion maa"

Transkriptio

1 Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro Hakija ja osoite EPT Kone ja Laite Oy, Kunniavuorentie 12, Saarijärvi Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Pyhäkankaan sora-alue, Valtion metsämaat, Saarijärven val tion maa Kiinteis tönhaltija EPT Kone ja Laite Oy Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Kaavoitus- ja lupatilanne ja muut maankäyttörajoitukset Alue on merkitty Keski-Suomen maakuntakaavassa maa-ainesten ottoalueeksi (eo/1). Alueelle on ympäristölautakunta myöntänyt maa-ainesten ot ta mis lu van Morenia Oy:lle, joka on päättynyt Luonnonolosuhteet 1. Alueen kuvaus Alue sijaitsee Saarijärven keskustasta 22 kilometriä koilliseen Liimattala - Häk ki lä maantien pohjoispuolelle. Koillisosalta alue rajautuu Äänekosken rajaan. Suunnittelualue sijoittuu luode-kaakkosuuntaiselle pitkittäisharjujaksolle. Harju on kes ki osas taan kapea ja korkea selänne, mutta siinä on myös laajoja si vudel to ja. Ylei ses ti kin Pyhäkankaan alueella on rinnakkaisia ja lähes poi kit taisia harjuselänteitä se kä nii den välisiä suppia. Alueelliset korkeuserot ovat suurim mil laan 30 metriä. Alue on ol lut laajamittaisen soranoton kohteena vuo sikym me niä. Suunniteltu ot ta mis alue on avattu lä hes kokonaisuudessaan maa-ai nes ten otolle. Suunnitelma-alueen koil lis puo lel la sijaitsee entinen kaato paik ka. Lä hin suojelualue Py hä kan kaan läh teik kö sijaitsee kaivualueen itäreu nas ta 250 met riä itään. Alue on muo dos tu nut joen uur ta maan har ju alu eeseen johon on syn ty nyt kanjoni. Alueella on syn ty nyt lähteiden tih ku vai ku tukses ta eri kois ta suo- ja lehtokasvistoa. Maa kun ta kaa van luonnonsuojelualue on mer kit ty nu me rol la 231. Pyhäkankaan rau hoi tet tu karsikko sijaitsee kai vu alueen ete lä reu nal ta 600 metriä lounaaseen.

2 2. Pohjavesiolosuhteet Alue sijaitsee Pyhäkankaan II-luokan pohjavesialueella nro Maa kunta kaa vas sa ei ole pohjavesialuemerkintää. Kaavaan merkitty Liimattalan pohja ve si alu een raja sijaitsee kaivualueen eteläkulmasta noin 1600 metriä kaakkoon. Suunnitelma-alueen eteläpuolella ovat pohjavesiputket HP1 ja HP2, joista on ha vait tu poh ja ve den pin nan korkeutta vuodesta 2003 alkaen kaksi kertaa vuodes sa. Ve den pin nan korkeus alueella on vaihdellut havaintojakson aikana m - 132,63 m (N2000). Viimeisimmät havainnot HP1 +132,34 m ja HP2 132,02. Pyhäkankaan pohjavesialueen hydrogeologisen kartan mukaan kaivualueen poh ja ve si ta so vaihtelee +132 ja +133 välillä. 3. Ranta-alueet Toiminnan vaikutukset ympäristöön Lähin vesistö Kangasjärvi sijaitsee kaivualueesta noin kilometri län teen. Kangas jär vi on tasolla Selvitys otettavan maa-aineksen laadusta ja kokonaismäärästä Maa-aines on alueella pääosin hiekkaa ja soraa. Ot ta mis suun ni tel man mukaan ko ko ottamisalueen pinta-ala on 1,28 ha. Ko ko nais ot to mää rä on m3ktr ja vuotuinen ottamismäärä on m3ktr. Ottamisaika on 10 vuotta. 2. Liikenteen järjestäminen Kulku alueelle tapahtuu olemassa olevia teitä pitkin Liimattala - Häkkilä maan tiel le. Maan tiel le on matkaa kaivualueen reunasta 800 metriä. Valtatie 4 on mat kaa kuusi kilometriä. 3. Ottamistoiminnassa käytettävät koneet ja laitteet ja niiden sijoitus Kalustona käytetään maa-ainesten ottamiseen tarvittavaa kuormaus- ja kul jetus ka lus toa. Alueella suoritetaan myös seulontaa ja mahdollisesti murskausta. Murs kaus lai tok sen sijoitus selvitetään erillisen luvan yhteydessä. 4. Polttoaineiden varastointi ja tankkauspaikat Alueella ei pääsääntöisesti säilytetä öljyä eikä huolleta koneita. 5. Kartat Suunnitelman liitteenä on sijaintikartta mk 1:20000, kiin teis tö re kis te ri kart ta mk 1:10000, ote maakuntakaavakartasta, pohjavesikartta, suun ni tel ma kar tat mk 1:1000 ja leikkaukset mk 1:1 000 / 1: Maisemointisuunnitelma Materiaalin oton jälkeen alueelle varastoidut pintamaat levitetään ja ta soi tetaan. Alue metsittyy luon tai ses ti. 7. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Kaivannaisjäte käytetään ottamisalueen jälkihoitoon ja maisemointiin.

3 Ympäristönsuojelutoimet Suunnitellut ympäristönsuojelutoimet Toiminnan lähtökohtana on, ettei siitä saa aiheutua muutoksia alueen vesien laa tuun tai määrään. Maa-ainesten ottotasoksi on hallinto-oikeuden päätöksen mu kai ses ti suunniteltu +136, siten suojakerroksen paksuus pohjaveteen tulee 5 met riä. Öljytuotteiden käsittely ja varastointi järjestetään siten, ett ei niistä voi ai heu tua maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Jätteiden käsittely ja hyödyntäminen Kaivuualueella ei polteta eikä sinne haudata jätteitä, romutavara kuljetetaan hä vi tet tä väk si asianmukaisesti. Mahdolliset ongelmajätteet kerätään erikseen ku kin jätelaji omaan astiaan. Aluetta ei käytetä myöskään ylijäämämassojen lä ji tys alu ee na. Häiriötilanteet Toimet onnettomuuksien estämiseksi Alue pidetään siistinä koko toiminnan ajan. Suunnitelma-alueen ja kai vu alueen rajat merkitään maastoon. Ottamistoiminnan aikana jyrkät rintaukset suoja taan lippusiimalla tai vastaavalla turvallisuuden varmistamiseksi. Asiaton kul ku alueelle estetään. Työmaa alueesta varoitetaan kyltein. Toimet onnettomuus- ja häiriötilanteiden aikana Merkittävistä ympäristövahingoista tiedotetaan vä'littömästi palokunnalle, ympä ris tö vi ran omai sel le ja maa-ainesten ottoa valvovalle viranomaiselle ja ryhdy tään välittömästi toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi ja kor jaami sek si. Riskin arviointi Maa-ainesten otttotoiminnan ja maa-ainesten jalostustoiminnan vaikutukset ym pä ris töön ovat maiseman muutos sekä mahdolliset pöly- ja meluhaitat. Lisäk si toiminnan riskitekijöitä ovat mm. koneiden ja laitteiden öljy- tai polt toai ne vuo dot tai tankkausten yhteydessä tapahtuvat ylivuodot. Tiedot toiminnan ja sen käytön tarkkailusta Käyttötarkkailu Ottamisalue merkitään maastoon rajauspaaluin, luiskamallein ja kor keus merkein. Laitoksen käyttäjä tarkkailee laitoksen toimintaa ja tarvittaessa kes keyttää tuotannon, kunnes häiriö on poistettu. Toiminnasta pidetään käyttö- ja/tai työ maa päi vä kir jaa, johon kirjataan myös ympäristöasioita, kuten poikkeavat me lu- ja pö ly pääs töt, maaperän likaantuminen tai likaantumista aiheuttavat vuo dot, roskien tai muun ulkopuolisen materiaalin ilmaantuminen alueelle jne. Raportointi Ottamismäärät ilmoitetaan vuosittain valvontaviranomaiselle. Asian käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Saarijärven kaupungin ilmoitustaululla. Ha kemus asia kir jat ovat olleet nähtävillä Saarijärven kau pungin ym pä ris tösihteerin työhuoneessa.

4 Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta ei jätetty muistutuksia. Lausunnot Hakemuksesta pyydettiin lausunnot Keski-Suomen ELY -keskukselta. Ää nekos ken kaupungilta ei pyydetty lausuntoa, koska ko. on van han luvan uu si minen eikä siitä katsottu aiheutuvan maa-ainesasetuksen 4 mu kai sia seu rauksia. Keski-Suomen ELY -keskuksen lausunto: Ottaen huomioon luonnon-, maiseman- ja vesiensuojelulliset näkökohdat, Kes ki-suo men ELY-keskus ilmoittaa pitävänsä mahdollisena maa-aineksen ot ta mis ta asiakohdassa mainitulta alueelta. Tällöin ottotoiminnassa tulee noudat taa seuraavia ohjeita: Hakemuksessa ei ole esitetty suunnitellulta ottoalueelta tai sen välittömästi lähei syy des tä pohjavesiputki tai -pinta tietoja. ELY-keskus katsoo, että alu eel le tulee ennen ottotoiminnan jatkamista asentaa muovinen vähintään halkaisijaltaan 50 mm sii vi läl li nen, näytteenottoon soveltuva pohjaveden havaintoputki. Uuden pohjavesiputken tiedot (putkikortti) tulee toimittaa ELY-keskukseen ja kunnan maa-ainestenoton valvojalle. Tästä asennetusta havaintoputkesta tu lee havaita pohjavesipinnan korkeus neljä kertaa vuodessa (kevät, kesä, syksy ja talvi). Havaintotulokset ja havaintopäivä tulee merkitä ha vain to päi vä kir jaan. Pohjaveden pinnan korkeustiedot tulee esittää kunnan maa-ainestenoton valvon ta vi ran omai sel le. Alin sallittu ottotaso on m N60 (136,5 m N2000), kuitenkin vä hin tään 3 m ylimmästä pohjaveden tasosta. Ottotason alapuolisia massanvaihtoja tai pohjaveden asemaa muuttavaa kaivua ei sallita. Naapuritilojen rajaan tulee jättää ympäristöministeriön ohjeistuksen mu kai nen vä hin tään 10 metrin suojaetäisyys ellei asiasta ole sovittu naapurin kans sa. Ottoalueen merkinnät ja varoitukset sekä maaperän- ja pohjaveden suo jaus toimen pi teet ja maisemointi on kuvattu maa-ainesten ottosuunnitelmassa ( geologipalvelu K.Uusikartano). Esitetyn lisäksi tulee ottoalueelle sijoittaa selkeä taulu, josta ilmenee mm. maa-ai nes lu van hal ti jan / urakoitsijan yhteystiedot ja luvan voimassa oloaika. Ja jos öljyä tai muuta pohja- ja pintaveden laatua vaarantavaa ainetta joutuu maa pe rään, on siitä välittömästi ilmoitettava Saarijärven kaupungin öl jy va hinko jen torjuntaviranomaiselle sekä ryhdyttävä heti toimenpiteisiin vahingon leviä mi sen estämiseksi. Maisemointi tehdään suunnitelman mukaisesti. Alueen jälkitasauksessa, jäl kiver hoi lus sa ja yleisessä siistimisessä ei saa käyttää pohjavettä vaarantavia mate ri aa le ja.

5 Maa-ainesten ottaminen j a alueen jälkihoitotoimenpiteet tulee tehdä vai heittain ottamisen edistyessä. Niiltä osin, joilta ottaminen saadaan suoritetuksi, tulee muotoilu ja maisemointi tapahtua välittömästi. Vaiheittainen alueen maise moin ti töi den tarkastus tulee tehdä kahden vuoden välein syksyisin, en simmäi nen kerran mennessä. Tarkastuksessa tulee olla läsnä lu van halti ja, kunnan maa-ainesoton valvoja sekä tarvittaessa ELY keskuksen edus taja. Hakijan kuuleminen Hakemuksesta ei jätetty muistutuksia eikä mielipiteitä, lausunnot on otettu huo mi oon lupamääräyksissä, joten hakijan kuuleminen on katsottu tar peet tomak si. Tiedot tehdyistä tarkastuksista Maastokatselmus Maa-aineslupaviranomaisen ratkaisu Saarijärven kaupungin maa-aineslupaviranomainen myöntää EPT Kone ja Lai te Oy:lle maa-ai nes ten ottamisluvan Saarijärven kau pun gin Pyhäjärven kyläs sä si jait se val le Saarijärven val tion maa ti lal le. Ot ta mis alu een pin ta-ala on noin 1,28 ha, ko ko nais ot ta mis mää rä on m 3 ktr ja vuo tuinen ottamismäärä on m 3 ktr. Ot ta mis ai ka on 10 vuot ta. Ot ta mis toi min ta on toteutettava lu pa ha ke muk sen ja seu raa vien lu pa mää räys ten mu kai ses ti. Lupamääräykset 1. Ottamisalueen rajaus, kaivausten ja leikkausten syvyys ja muoto sekä ot ta mis toi min nan etenemissuunta Alin sallittu ottotaso on +136,2 m N 2000 kui ten kin vä hin tään 3 metriä ylimmän havaitun poh ja ve si pin nan yläpuolella. Maa-ainesten otto tulee alueella toteuttaa niin, ettei ottamistoiminnalla ai heute ta vai ku tuk sia pohjavesien virtauksiin tai pohjaveden määrään. Ottotason alapuolisia massanvaihtoja tai pohjaveden asemaa muuttavaa kaivua ei sallita. Naapuritilojen rajaan tulee jättää ympäristöministeriön ohjeistuksen mukainen vä hin tään 10 metrin suojaetäisyys ellei asiasta ole sovittu naapurin kanssa. 2. Alueen suojaaminen ja siistiminen ottamisen aikana ja sen jälkeen Jälkihoito suoritetaan suunnitelman mukaisesti. Alueen jälkitasauksessa, jäl kiver hoi lus sa ja yleisessä siistimisessä ei saa käyttää pohjavettä vaarantavia mate ri aa le ja. Pintamaat tulee varastoida kaivualueen ulkopuolelle siten, että ne voi daan käyttää maisemoinnin yhteydessä kasvualustan muodostamiseen (suo si tel tu varastointiaika enintään kolme vuotta). Ottamisalueen reunat tulee luiskata pääsääntöisesti kaltevuuteen 1:3. Maa-aines ten ot ta mi nen ja alueen jälkihoitotoimenpiteet tehdään vaiheittain ot ta misen edis tyes sä. Niiltä osin, joilta ottaminen saadaan suoritetuksi, tulee muo toilu ja mai se moin ti tapahtua välittömästi. Vaiheittainen alueen mai se moin ti töiden tar kas tus tulee tehdä kahden vuoden välein syksyisin, ensimmäinen ker-

6 ran mennessä. Tarkastuksessa tulee olla läsnä luvanhaltija, kunnan maa-ai nes oton valvoja sekä tarvittaessa ELY-keskuksen edustaja. Sorakuoppien reunoille voi asettua pesimään törmäpääskyjä. Törmäpääsky on luon non suo je lu lain perusteella rauhoitettu laji, joka on lisäksi luokiteltu uhanalai sek si (lajin uhanalaisuusluokka: vaarantunut / VU). Muodostuneet tör mäpääs ky-yh dys kun nat tulee ottaa huomioon maa-ainesten oton yhteydessä ja otta mi sen jälkeisessä maisemoinnissa. Pesien hävittäminen on kiellettyä pe simä kau den aikana. Ottamisalueen jälkihoitoa tehtäessä pesimäalue tulisi jättää luon non ti laan. Sortumavaaran vuoksi näissä tapauksissa alueelle jäävät jyrkät rin ta uk set suojattaisiin aitaamalla. 3. Puuston ja muun kasvillisuuden säilyttäminen, uusiminen ja uudet istut ta mi set ottamisen aikana ja sen jälkeen Alueelle kylvetään männynsiementä niille osille, joille ei luontaista tai met tumis ta tapahdu. 4. Ottamiseen liittyvät laitteet ja liikenteen järjestely erityisesti poh ja veden suo je le mi sek si Poltto- ja voiteluaineiden sekä ympäristölle haitallisten kemikaalien va ras tointi alueella on kielletty. Alueella ei saa käyttää huonokuntoisia koneita tai ajoneu vo ja. Öljyn, autojen ja koneiden säilytys ja huolto on alueella kielletty, ell ei ym pä ris tön pilaantumisvaara ole poistettu asianmukaisilla tiloilla tai suoja ra ken teil la. Myös koneiden ja autojen tankkaus tulee järjestää siten, ettei siitä ai heu du öljy- tai polttoainepäästöjen vaaraa. Lisäksi pohjaveden puhtaana säi ly mi sek si on huolehdittava siitä, että pohjavedelle vahingollisten aineiden kä sit te lys sä noudatetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. 5. Aika, jonka kuluessa määräysten mukaiset toimenpiteet on suo ri tet tava Luvan voimassaoloaikana. 6. Hankkeesta aiheutuvien haittojen välttämiseksi tai rajoittamiseksi anne tut mää räyk set Jos öljyä tai muuta pohja- ja pintaveden laatua vaarantavaa ainetta joutuu maa pe rään, on siitä välittömästi ilmoitettava Saarijärven kaupungin öl jy va hinko jen torjuntaviranomaiselle sekä ryhdyttävä heti toimenpiteisiin vahingon leviä mi sen estämiseksi. 7. Ottamistoiminnan tarkkailu Valvonnan helpottamiseksi tulee alueelle asentaa riittävästi alinta ottotasoa osoit ta via, selvästi näkyviä korkeusmerkkejä (vähintään kolme kol mio pukkia). Myös ottamis- ja kaivualueen rajat tulee merkitä selvästi maastoon. Merkin nät tulee tehdä ennen ottotoiminnan aloittamista. Ottoalueelle asennettavasta poh ja ve den havaintoputkesta tulee havaita poh jave si pin nan korkeus neljä ker taa vuodessa (talvi, kevät, kesä ja syksy). Ha vainto tu lok set ja ha vain to päi vä tu lee merkitä havaintopäiväkirjaan. Tulokset on esi tet tä vä kunnan maa-ai nes oton val vo jal le kunkin vuoden tammikuun 31. päivään mennessä.

7 Pohjaveden pinnan korkeustiedot suo si tel laan toimitettavaksi samanaikaisesti ja samalla lomakkeella kuin tie dot otetuista maa-aineksista, jolloin ne voidaan tal len taa ympäristöhallinnon poh ja ve si tie to jär jes tel mään. Tällöin seu ran ta tiedot ovat sähköisessä paik ka tie to jär jes tel mäs sä niin luvanhaltijoiden kuin valvon ta vi ran omais ten kin käy tet tä vis sä. Ottoalueelle tulee sijoittaa selkeä taulu, josta ilmenee mm. maa- ai nes lu vanhal ti jan / urakoitsijan yhteystiedot ja luvan voimassa oloaika. Luvanhaltijan tulee antaa vuosittain tiedot alueelta otetusta vuotuisesta ot tamis mää räs tä seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 8. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Kaivannaisjäte on käytettävä ottamisalueen suojarakenteisiin, jälkihoitoon ja mai se moin tiin tai se on kuljetettava ottamisalueen ulkopuolelle hyö dyn net täväk si. 9. Vakuus Ennen maa-ainesten ottamista hakijan on annettava 4000 euron vakuus MAL 11 :n nojalla määrättyjen toimenpiteiden suorittamiseksi. Päätöksen voimassaolo Maa-aineslupaviranomaisen päätös on voimassa 10 vuotta. Päätöksen täytäntöönpano Koska kyseessä on maa-ainesluvan uusiminen ja alueelta on otettu runsaasti maa-ai nek sia, lupaviranomainen katsoo, ettei päätöksen täytäntöönpano tee muu tok sen ha kua hyödyttömäksi, joten ottamisen saa aloittaa ennen kuin tämä lu pa on lainvoimainen. Käsittelymaksu Päätöksen perustelut Tarkastus- ja valvontamaksun määrääminen 1. Tarkastusmaksu 2032 euroa 2. Valvontamaksu 780 euroa 3. Kuulemis- ja kuulutuskustannukset 200 euroa 1. Luvan myöntämisen edellytykset Lupa ainesten ottamiseen on myönnettävä, jos asianmukainen ot ta mis suun nitel ma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristirii dassa MAL 3 :ssä sää det ty jen rajoitusten kanssa. Asiaa harkittaes sa on otettava huo mi oon myös lu pa mää räys ten vaikutus. Hakemuksen liitteenä on asianmukainen ottamissuunnitelma. Ottaminen tai sen järjestely ei ole ristiriidassa MAL 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. 2. Lupamääräysten perustelut 1. Ympäristöhallinnossa on laadittu ohjeet maa-ainesten kestävään käyttöön. Oh jeen mukaan suoja-alueiden ulkopuolisilla pohjavesialueiden osilla, suo ja-

8 ker rok sen paksuus on vähintään 3-4 metriä pohjaveden pinnan yläpuolella. Maa-ainesten kestävän käytön ohjeen mukaan (ympäristöministeriön ohje) suo ja etäi syys naapurin rajaan on vähintään 10 metriä ellei naapuritilan kanssa ole tehty sopimusta raja-alueella toteutettavasta maa-ainesten ottamisesta. 2 ja 3. Maa-aineslain mukaan ottamispaikat ja ainesten ottaminen on jär jes tettä vä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi. 4. Määräys on annettu ympäristön pilaantumisen estämiseksi. 5. Ottamislupa on määräaikainen, jonka aikana alueen maisemointi on myös teh tä vä. 6. Määräys on annettu ympäristön pilaantumisen estämiseksi. 7. Määräys on annettu lupamääräysten valvonnan helpottamiseksi. 8. Määräys on annettu kaivannaisjätteen hyödyntämiseksi ja alueen lop pu tilan teen parantamiseksi. 9. Vakuus on määrätty lupamääräysten suorittamiseksi. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki 1, 1a, 3, 4, 5, 5a, 6, 7,10, 11, 12, 13, 19, 20, 21, 23 ja 23a Maa-ainesasetus 1, 2, 2a, 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 Päätöksestä kuuluttaminen Maa-aineslupaviranomainen tiedottaa tästä päätökses tä julkisesti kuu lut ta malla Saa rijärven kaupungin ilmoitus taululla ja kaupungin netti si vul la. Päätöksen antaminen Muutoksen haku Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Hämeenlinnan hal linto-oi keu teen siten kuin hallintolainkäyttölaissa säädetään. Tarkastus- ja valvon ta mak sua koskevaan päätökseen saa hakea muutosta siten kuin kun ta laissa säädetään. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu HÄMEENLINNA Ympäristösihteeri Kalle Laitinen Päätös Hakijaa laskutetaan päätöksestä.

9 Tiedoksi Keski-Suomen ELY-keskus Lupalautakunta Liitteet Valitusoikeus Valitusoikeus on: - asianosaisella - kunnan jäsenillä - rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ym pä ristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistä mi nen ja jonka toiminta-alueella kysymyksessä olevat ym pä ris tö vai ku tukset ilmenevät - toiminnan sijaintikunnalla ja muulla kunnalla, jonka alueella toiminnan ympä ris tö vai ku tuk set ilmenevät - elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella sekä toiminnan vai ku tus alueen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella - muulla asiassa yleistä etua valvovalla viranomaisella. Valituskirjelmä on toimitettava Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen viimeistään kol men kym me nen päi vän kuluessa pää töksen anto päi västä. Päätös an ne taan jul ki pa non jäl keen, jolloin sen katso taan tul leen asianosai sen tietoon sil loin kun se on annettu. Vali tuskir jelmä on toi mi tettava en nen valitusajan päät ty mistä. Jos vali tusajan viimei nen päivä on itse näi syyspäivä, va punpäivä, jou lu- tai ju han nusaatto tai ar kilauantai, saa valituskirjel mät toi mittaa en sim mäi se nä sen jäl keisenä ar ki päi vänä. Omalla vas tuul la valitusasia kirjat voi lä het tää postitse tai lähe tin väli tyk sellä. Pos tiin va lituskirjelmät on jätettävä niin ajois sa, et tä ne ehti vät pe rille vali tus ajan viimeisenä päi vänä ennen vi ras ton au ki olo ajan päättymistä. Valituskirjelmässä on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laati jan oma kätisesti al le kir joi tet ta va. Jos ainoastaan laatija on al lekirjoittanut va lituskirjelmän, sii nä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkun ta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alku peräisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljen nöksenä sekä todistus siitä päivästä, jos ta valitusaika on luettava. Lisäksi valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joi hin valittaja ve toaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toi mi tet tu viranomaiselle.

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, Kangasharju RN:o 17:86 niminen tila

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, Kangasharju RN:o 17:86 niminen tila Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 4 20.9.2016 Hakija ja osoite Kari ja Janne Halttunen, Soijinmäentie

Lisätiedot

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 31.5.2017 Hakija ja osoite Hannu Penttinen, Tällärintie

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Kukkulamäen sora-alue RN:o 17:17 niminen kiinteistö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Kukkulamäen sora-alue RN:o 17:17 niminen kiinteistö Saarijärven kaupunki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 18.4.2017 Hakija ja osoite Osuuskunta Äänekosken Kuorma-autokeskus

Lisätiedot

Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Annettu julkipanon jälkeen Dnro

Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Annettu julkipanon jälkeen Dnro Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 3 19.8.2016 Hakija ja osoite Haapasora Oy, Päivöläntie 6,

Lisätiedot

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 16.5.2016 Hakija ja osoite Tommi Salo, Pylkönmäentie 380,

Lisätiedot

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 22.3.2018 Hakija ja osoite Pertti Kumpulainen, Hakakuja

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Metsäkangas RN:o 2:40 ni minen kiin teis tö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Metsäkangas RN:o 2:40 ni minen kiin teis tö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 13.5.2015 Hakija ja osoite Reijo Hiironen, Liimattalantie

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Saarijärven kylä, Lampinen RN:o 729-408-89-7 ni minen kiinteistö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Saarijärven kylä, Lampinen RN:o 729-408-89-7 ni minen kiinteistö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 16.2.2016 Hakija ja osoite Janne Hoppula, Metsäkalliontie

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, Saarijärvi

Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, Saarijärvi Saarijärven kaupun ki Päätös maa-aineslupahakemukses ta Ympäristösihteeri Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, 43101 Saarijärvi Dnro (014) 459 8309 5 11.11.2016 Hakija ja osoite Lemminkäinen Infra Oy Lemminkäinen

Lisätiedot

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 7 25.01.2017 Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo 410-408-8-33 ja Haapasuon sora-alue 410-408-8-67 76/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari. Hakija: Keski-Suomen Kuljetus Oy

Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari. Hakija: Keski-Suomen Kuljetus Oy Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari 18/611/2014 Ympäristölautakunta 31.03.2014 25 Asia: Maa-aineslain 4 :n mukainen lupahakemus soran ja hiekan ottamiseen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen.

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen. LAUKAAN KUNTA Lupalautakunta PL 6 41341 LAUKAA PÄÄTÖS MAA-AINESLUVASTA Päätös annettu julkipanon jälkeen 1.2.2019 Kokouspäivä: 23.1 2019 Drno: 554/10.03.00/2018 ASIA HAKIJA Osuuskunta Äänekosken Kak:n

Lisätiedot

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 38 29.03.2017 Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa 410-411-5-92 236/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 29.03.2017 38 Valmistelija:

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, kiinteistö Kangasharju RN:o 17:33

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, kiinteistö Kangasharju RN:o 17:33 Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 3 27.5.2015 Hakija ja osoite Liikennevirasto / Keski-Suomen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ Rakennuslautakunta 8 22.05.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 154 04.06.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 211 10.09.2007 Rakennuslautakunta 20 19.12.2007 Joutsan kunnanhallitus 12 14.01.2008 MAA-AINESLUPAHAKEMUS

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1 Ympäristöjaosto 33 27.04.2017 Metsähallituksen maa-aineslupahakemus Leppälän ottoalueella Ympja 27.04.2017 33 Valmistelija(t): vt. tekninen johtaja/vs. rakennustarkastaja ja ympäristönsuojelusihteeri Jukka

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi Lupalautakunta 20 22.08.2017 Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi 410-412-1-761 454/10.03.00/2017 Lupalautakunta 22.08.2017 20 Valmistelija: ympäristötoimenjohtaja

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Lanneveden kylä, Leppälä RN:o 3:213 niminen kiin teis tö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Lanneveden kylä, Leppälä RN:o 3:213 niminen kiin teis tö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 7.5.2015 Hakija ja osoite Erkki Oksanen, Lannevedentie

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 29 08.02.2017 Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta 812/10.03.00/2016 Rakennus-

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

2. Luvan hakija ja maanomistaja 2.1 Luvan hakija valtakirjalla Maanrakennusliike J. Lindroos Oy Aittokankaantie 7 42100 Jämsä

2. Luvan hakija ja maanomistaja 2.1 Luvan hakija valtakirjalla Maanrakennusliike J. Lindroos Oy Aittokankaantie 7 42100 Jämsä Tekninen lautakunta 26 27.03.2014 Maa-aineslupa kiinteistöllä 291-404-8-341 Tela 26 Valmistelija: rakennusmestari, puh. 0400 490 796 1. Asia Maa-aineslain 4 :n mukainen lupa hiekan ja ottamiseen. 2. Luvan

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Meditaatioita Kristuksen kärsimyksen salaisuudesta

Meditaatioita Kristuksen kärsimyksen salaisuudesta Meditaatioita Kristuksen kärsimyksen salaisuudesta Kirkkokuorolle, baritonisolistille ja uruille Tämä virren 64, kahden Piae Cantiones-laulun ja kolmen evankeliumikatkelman pohjalle rakentuva pieni passiomusiikki

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/2019 1 ( 5) 8 Seppälä Matti, maa-ainesluvan siirto, Mäntsälä TUUDno-2018-1491 Valmistelija / lisätiedot: Saku Nurminen Asia Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta on myöntänyt

Lisätiedot

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä Ympäristölautakunta 61 28.06.2016 Maa-aineslupa / Metsähallitus MHT, Viinakangas, Kivijärvi 311/611/2016 Ympäristölautakunta 28.06.2016 61 ASIA Metsähallitus MHT Etelä-Suomi hakee maa-aineslain mukaista

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 38, 39. Pykälät:

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 38, 39. Pykälät: MUUTOKSENHAKUOHJEET Lupalautakunta 8.5.2019 Pöytäkirja on julkaistu Laukaan kunnan internet-sivuilla 13.5.2019, josta alkaen se on julkisesti nähtävänä myös Laukaan kunnanvirastossa, lupalautakunnan toimistossa.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä Korkein hallinto oikeus Muita päätöksiä Etusivu» Päätöksiä» Muita päätöksiä» Muupaatos» Muu päätös 1440/2014 Muu päätös 1440/2014 Moottorikelkkailureitin reittisuunnitelman hyväksymistä Nilsiässä koskeva

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE PERÄMETSÄ RN:O 6:90 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE PERÄMETSÄ RN:O 6:90 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ Rakennuslautakunta 5 07.04.2008 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE PERÄMETSÄ RN:O 6:90 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ 41/60/602/2008 Rakltk 5 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija Kalevi Fredin Harjulahdentie 760 41730

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Alueen sijainti Tammelan kylä, Urheilupuisto RN:o 6:219

Alueen sijainti Tammelan kylä, Urheilupuisto RN:o 6:219 TAMMELAN KUNTA PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemuksesta Hakkapeliitantie 2 (Maa-aineslaki 5/81) 31300 TAMMELA Annettu julkipanon jälkeen puh. 41201 Antopäivä Kokouspäivä/ 10.9.2007 29.8.2007

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta MUUTOKSENHAKUOHJEET Lupalautakunta 14.3.2018 Muutoksenhakukiellot ja perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmis te lua

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 14, 19, 20. Pykälät: ---

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 14, 19, 20. Pykälät: --- MUUTOKSENHAKUOHJEET Lupalautakunta 20.2.2019 Pöytäkirja on julkaistu Laukaan kunnan internet-sivuilla 25.2.2019, josta alkaen se on julkisesti nähtävänä myös Laukaan kunnanvirastossa, lupalautakunnan toimistossa.

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 37 01.06.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy OULYMP 37 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210

Lisätiedot

LUPA- JA VALVONTAJAOSTO LUPA- JA VALVONTAJAOSTO 4 13.02.2018 39 19.06.2018 Maa-aineslupa, Raahen Olkijoen kylä, tila Koskelan kartano 678-416-8-1/18 / Kuljetuspolar Oy / Hallinto-oikeuden lausuntopyyntö

Lisätiedot

Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista ja lausunnosta; diaarinumero 01229/16/5107

Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista ja lausunnosta; diaarinumero 01229/16/5107 Ympäristölautakunta 100 12.08.2015 Ympäristölautakunta 131 07.10.2015 Ympäristölautakunta 91 07.09.2016 Ympäristölautakunta 46 03.05.2017 Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta 55 03.10.2018 Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa 931-893-1-10, Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari 295/611/2018 Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta

Lisätiedot

Maa-aineslain (555/1981) 4 :n mukainen lupa maa-aineksen ottamiseen Pyhäkankaan alueella sekä toiminnan aloittaminen mahdollisesta muutoksenhausta

Maa-aineslain (555/1981) 4 :n mukainen lupa maa-aineksen ottamiseen Pyhäkankaan alueella sekä toiminnan aloittaminen mahdollisesta muutoksenhausta Äänekosken kaupunki Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Dnro 1035/10.03.00.11/2018 Pvm 24.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2019 ASIA Maa-aineslain (555/1981) 4 :n

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.05.2017 AIKA 09.05.2017 klo 16:30-17:00 PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Haettu varastoitava kokonaismäärä m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika

Haettu varastoitava kokonaismäärä m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika Maa-aineslupa 593-2019-5 Suurahontie 5 70460 Kuopio Y-tunnus 1901748-6 Haettu varastoitava kokonaismäärä 54000 m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika 22.9.2021 Hakija: Luvan tarkoitus: Asian käsittely

Lisätiedot

Maa-aineslupapäätös Kajaanin Rakennussora Oy

Maa-aineslupapäätös Kajaanin Rakennussora Oy Lupa- ja valvontalautakunta 4 24.02.2016 Maa-aineslupapäätös Kajaanin Rakennussora Oy VALV 4 Esittelijänä: ympäristötarkastaja Mikko Karjalainen, puh. 044 2885 500. Kajaanin Rakennussora Oy on jättänyt

Lisätiedot