Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, kiinteistö Kangasharju RN:o 17:33

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, kiinteistö Kangasharju RN:o 17:33"

Transkriptio

1 Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro Hakija ja osoite Liikennevirasto / Keski-Suomen ELY -keskus, PL 250, Jyväskylä Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, kiinteistö Kangasharju RN:o 17:33 Kiinteis tönhaltija Liikennevirasto / Keski-Suomen ELY -keskus Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Kaavoitus- ja lupatilanne ja muut maankäyttörajoitukset Alueella on ollut aiemmin Pylkönmäen kunnanhallituksen myön tä mä maa-ainesten ottamislupa. Luonnonolosuhteet Keski-Suomen maakuntakaavassa alue on merkitty eo/1 merkinnällä maa-ai nes ten ottoalueeksi. Pylkönmäen itäisten ja läntisten vesistöalueiden ran ta osa yleis kaa vassa alue on osoitettu maa-ainesten ottoalueeksi. Ottamisalue sijaitsee Koiraharjun III -luokan pohjavesialueella (Koi rahar ju ). 1. Alueen kuvaus Alue sijoittuu Koiraharjun luode-kaakkoisuuntaiselle pit kit täis har ju jaksol le, joka kulkee Saarijärven Kulhanvuorelta Soiniin. Koiraharju on yleis mai se mal taan kapeiden selänteiden ja kumpujen muodostama har ju alue. Ottamisalue sijoittuu soiden ympäröimään harjumuodostelmaan. Suunnitelma-alue on suurimmaksi osaksi avattua ja se kasvaa nuorta tai mik koa. Maa-ainesten ottamiseen tarkoitettu alue on pääosin avattua vanhaa soranottoaluetta. 2. Pohjavesiolosuhteet Suunniteltu ottoalue sijoittuu Koiraharjun pohjavesialueelle (nro , III luokka). Koiraharjun III -luokan pohjavesialue on alueella teh ty jen pohjavesiselvitysten perusteella poistettu poh ja ve si luo ki tukses ta. 3. Ranta-alueet Lähin vesistö, Kangaslampi, sijaitsee 50 metrin päässä ottoalueesta. Kan gas lam men pinta on tasossa 169,8.

2 Toiminnan vaikutukset ympäristöön 1. Selvitys otettavan maa-aineksen laadusta ja kokonaismäärästä Otettava maa-aines on pääosin hiekkaa ja hiekkaista soraa. Alueelta ote taan maa-aineksia 4,40 ha alueelta yhteensä m3. 2. Liikenteen järjestäminen Kulku alueelle tapahtuu olemassa olevia teitä pitkin Taipale - Lehtimäki tiel le ja Kantatielle Ottamistoiminnassa käytettävät koneet ja laitteet ja niiden si joitus Kalustona käytetään maa-ainesten ottamiseen tarvittavaa kuormausja kuljetuskalustoa. 4. Polttoaineiden varastointi ja tankkauspaikat Alueella ei säilytetä öljyä eikä huolleta koneita. 5. Kartat Suunnitelman liitteenä on yleissilmäyskartta 1:80000, ympäristökartta 1:8000, nykytilannekartta 1:2000, lopputilannekartta 1:2000 ja leikkaus ku va kar tat 1:1500 / 1: Maisemointisuunnitelma Ottamistoiminnan jälkeen alueelle varastoidut pintamaat levitetään ja ta soi te taan. Rinteet luiskataan kaltevuuteen 1:3. Alueen annetaan met sit tyä luontaisesti. Ottamisalueen näkyvyyttä Kangaslammen suuntaan parantaa välissä kasvava suojapuusto. 7. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Kaivannaisjätettä syntyy pintamaasta 4000 m3 ja kannoista ja hak kuutäh teis tä 100 m3. Kaivannaisjäte käytetään ottamisalueen suojarakenteisiin, jälkihoitoon ja maisemointiin tai se kuljetetaan ottamisalueen ulkopuolelle hyö dynnet tä väk si. Ympäristönsuojelutoimet Suunnitellut ympäristönsuojelutoimet Alueella ei säilytetä öljyä eikä huolleta koneita. Jätteiden käsittely ja hyödyntäminen Ei ilmoitettu. Häiriötilanteet Toimet onnettomuuksien estämiseksi Alueen jyrkät luiskat suojataan lippusiimalla. Toimet onnettomuus- ja häiriötilanteiden aikana Ei ilmoitettu. Riskin arviointi Ei ilmoitettu

3 Tiedot toiminnan ja sen käytön tarkkailusta Käyttötarkkailu Ottamisalueelle pystytetään korkeusmerkit, joiden avulla ottotasoa voidaan seurata. Alueen korkeuspisteinä ovat kartassa näkyvät pyykkien päät. Ottamisalueen rajat, kaivualueen rajauspaalut ja luis ka mal lit raken ne taan luvan myöntämisen jälkeen. Raportointi Ottamismääristä ilmoitetaan vuosittain valvontaviranomaiselle. Asian käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Saarijärven kaupungin ilmoitustaululla. Ha ke mus asia kir jat ovat olleet nähtävillä Saarijärven kau pun gin ympäristönsuojelutoimessa. Naapureita on kuultu eri tyis tiedok si an nol la. Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta ei jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Lausunnot ELY-keskuksen lausunto maa-aineslupahakemuksesta Ottaen huomioon luonnon-, maiseman- ja vesiensuojelulliset nä kö kohdat, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ilmoittaa pi tä vän sä mahdollisena maa-aineksen ottamista asiakohdassa mai nitul ta alueelta. Tällöin ottotoiminnassa tulee noudattaa seuraavia oh jeita: - Alueen alin sallittu ottotaso on N ,3 m, kuitenkin vähintään kak si metriä pohjaveden ylimmän tason yläpuolella. - Järvimaisemaan mahdollisesti kohdistuvan maisemahaitan pie nen tämi sek si tulee suunnitelma-alueen Kangaslammen puoleinen sivu säilyt tää puustoisena. Lisäksi kaivualue olisi hyvä rajata ottoalueella koillis si vun suuntaisesti kulkevaan tiehen. Tien ja Kangaslammen välisellä alu eel la suoritettaisiin vain luiskaus ja maisemointi. - Suunnitellun ottamisalueen läheisyydessä on soita, joiden vesiä ei saa päästää ottoalueelle, ts. vettä pitäviä kerroksia ei saa puhkaista. - Ottotason alapuolisia massanvaihtoja tai pohjaveden asemaa muutta vaa kaivua ei sallita. - Valvonnan helpottamiseksi tulee alueelle asentaa riittävästi alinta otto ta soa osoittavia, selvästi näkyviä korkeusmerkkejä (vähintään kolme kol mio puk kia). Myös ottamis- ja kaivualueen rajat tulee merkitä sel västi maastoon. Merkinnät tulee teh dä ennen ottotoiminnan aloittamista. - Poltto- ja voiteluaineiden sekä ympäristölle haitallisten kemikaalien va ras toin ti alueella on kielletty. Alueella ei saa käyttää huonokuntoisia ko nei ta tai ajoneuvoja. Autojen ja koneiden säilytys ja huolto on alueel la kielletty, ellei ympäristön pilaantumisvaara ole poistettu asian mukai sil la tiloilla tai suojarakenteilla. Myös koneiden ja autojen tankkaus tu lee järjestää siten, ettei siitä aiheudu öljy- tai polttoainepäästöjen vaa raa. Lisäksi pohjaveden puhtaana säilymiseksi on huolehdittava sii tä, että pohjavedelle vahingollisten aineiden käsittelyssä nou da tetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.

4 - Jos öljyä tai muuta pohja- ja pintaveden laatua vaarantavaa ainetta jou tuu maaperään, on siitä välittömästi ilmoitettava kunnan öl jy va hinko jen torjuntaviranomaiselle sekä ryhdyttävä heti toimenpiteisiin va hingon leviämisen estämiseksi. - Ottoalueelle tulee sijoittaa selkeä taulu, josta ilmenee mm. maa-aines lu van hal ti jan / urakoitsijan yhteystiedot ja luvan voimassaoloaika. - Alueen loppumuotoilu suoritetaan suunnitelman mukaisesti. Luiskat muo toil laan vähintään kaltevuuteen 1:3. Alueen jälkitasauksessa, jäl kiver hoi lus sa ja yleisessä siistimisessä ei saa käyttää pohjavettä vaaran ta via materiaaleja. Pintamaat tulee varastoida kaivualueen ul kopuo lel le siten, että ne voidaan käyttää maisemoinnin yhteydessä kasvu alus tan muodostamiseen (suositeltu varastointiaika enintään kolme vuot ta). Alueelle istutetaan mäntyä tai koivua (2500 kpl/ha) niille osille, joil le ei luontaista taimettumista tapahdu. - Maa-ainesten ottaminen ja alueen jälkihoitotoimenpiteet tulee tehdä vai heit tain ottamisen edistyessä. Niiltä osin, joilta ottaminen saadaan suo ri te tuk si, tulee muotoilu ja maisemointi tapahtua välittömästi. Vaiheit tai nen alueen maisemointitöiden tarkastus tulee tehdä kahden vuo den välein syksyisin, ensimmäinen kerran mennessä. Tar kas tuk ses sa tulee olla läsnä luvanhaltija, kunnan maa-ainesoton val vo ja sekä tarvittaessa ELY-keskuksen edustaja. - Sorakuoppien reunoille voi asettua pesimään törmäpääskyjä. Tör mäpääs ky on luonnonsuojelulain perusteella rauhoitettu laji, joka on li säksi luokiteltu uhanalaiseksi (lajin uhanalaisuusluokka: vaarantunut / VU). Muodostuneet törmäpääsky-yhdyskunnat tulee ottaa huomioon maa-ai nes ten oton yhteydessä ja ottamisen jälkeisessä mai se moin nissa. Pesien hävittäminen on kiellettyä pesimäkauden aikana. Ot ta misalu een jälkihoitoa tehtäessä pesimäalue tulisi jättää luonnontilaan. Sor tu ma vaa ran vuoksi näissä tapauksissa alueelle jäävät jyrkät rin tauk set suojattaisiin aitaamalla. Hakijan kuuleminen Lausunto on huomioitu kokonaisuudessaan lupamääräyksissä, joten ha ki jan kuuleminen on tarpeetonta. Tiedot tehdyistä tarkastuksista Maastokatselmus Maa-aineslupaviranomaisen ratkaisu Saarijärven kaupungin maa-aineslupaviranomainen myöntää Liikennevirasto / Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ym pä ris tö keskuk sel le maa-ainesten ottamisluvan Saarijärven kaupungin Paajalan ky läs sä sijaitsevalle Kangasharju RN:o 17:33 tilalle. Ot ta mis alu een pin ta-ala on 4,4 ha, kokonaisottomäärä on m3 ktr ja vuo tuinen ottamismäärä on m3 ktr. Ottamisaika on 10 vuotta. Ot tamis toi min ta on toteutettava lupahakemuksen ja seuraavien lu pa määräys ten mukaisesti. Lupamääräykset 1. Ottamisalueen rajaus, kaivausten ja leikkausten syvyys ja muoto se kä ottamistoiminnan etenemissuunta Alin sallittu ottotaso on N ,30 m, kuitenkin vähintään 2,0 metriä ylim mäs tä havaitusta pohjavesipinnan tasosta mitattuna.

5 Ottotason alapuolisia massanvaihtoja tai pohjaveden asemaa muut tavaa kaivua ei sallita. Kaivualueen läheisyydessä olevien soiden vesiä ei saa päästää ot toalu eel le, ts vettä pitäviä kerroksia ei saa puhkaista. Järvimaisemaan mahdollisesti kohdistuvan maisemahaitan pie nen tämi sek si tulee suunnitelma-alueen Kangaslammen puoleisella sivulla säi lyt tää puusto noin 50 metriä leveällä vyöhykkeellä. Kaivualue tulee muotoilla ja maisemoida ensivaiheessa alueen koillisja itä reu nal ta. Niillä alueilla, missä naapuritilalla on soranottoa, raja-alu een maisemointi tulee muotoilla olosuhteet huomioon ottaen mah dol li sim man luonnonmukaiseksi. 2. Alueen suojaaminen ja siistiminen ottamisen aikana ja sen jälkeen Luiskat muotoillaan kaltevuuteen 1:3, ei jyrkemmiksi. Alue tulee muotoil la mahdollisimman luonnonmukaisiin maaston muotoihin. Alueen jäl ki ta sauk ses sa, jälkiverhoilussa ja yleisessä siistimisessä ei saa käyt tää pohjavettä vaarantavia materiaaleja. Pintamaat tulee va ras toida kaivualueen ulkopuolelle siten, että ne voidaan käyttää mai se moinnin yhteydessä kasvualustan muodostamiseen (suositeltu va ras toin tiai ka enintään kolme vuotta). Tarvittaessa alueen humuskerrosta voidaan lisätä tuomalla alueelle hyväksyttyä puhdasta humusta. Sorakuoppien reunoille voi asettua pesimään törmäpääskyjä. Tör mäpääs ky on luonnonsuojelulain perusteella rauhoitettu laji, joka on li säksi luokiteltu uhanalaiseksi (lajin uhanalaisuusluokka: vaarantunut / VU). Muodostuneet törmäpääsky-yhdyskunnat tulee ottaa huomioon maa-ai nes ten oton yhteydessä ja ottamisen jälkeisessä mai se moin nissa. Pesien hävittäminen on kiellettyä pesimäkauden aikana. Ot ta misalu een jälkihoitoa tehtäessä pesimäalue tulisi jättää luonnontilaan. Sor tu ma vaa ran vuoksi näissä tapauksissa alueelle jäävät jyrkät rin tauk set tulee suojata aitaamalla. Jälkimaisemoinnissa tulee säilyttää alueet, jotka ovat alkaneet met sitty mään ja joilla alueilla ei maa-ainesten oton kannalta ole merkittävää hyö tyä. Erityisen tärkeää on, että maa-ainesten ottaminen ja alueen jäl ki hoi totoi men pi teet tehdään vaiheittain ottamisen edistyessä. Niiltä osin, joilta ot ta mi nen saadaan suoritetuksi, tulee muotoilu ja maisemointi ta pahtua välittömästi. Vaiheittaisen alueen maisemointitöiden tarkastus tulee tehdä kahden vuoden välein syksyisin, ensimmäisen kerran mennessä. Tarkastuksessa tulee olla läsnä luvanhaltija, kun nan maa-ainesoton valvoja sekä tarvittaessa ELY-keskuksen edustaja. 3. Puuston ja muun kasvillisuuden säilyttäminen, uusiminen ja uu det is tut ta mi set ottamisen aikana ja sen jälkeen Alueelle istutetaan mäntyä tai koivua (2500 kpl/ha) niille osille, joille ei luon tais ta taimettumista tapahdu.

6 4. Ottamiseen liittyvät laitteet ja liikenteen järjestely erityisesti poh ja ve den suojelemiseksi Poltto- ja voiteluaineiden sekä ympäristölle haitallisten kemikaalien varas toin ti alueella on kielletty. Alueella ei saa käyttää huonokuntoisia ko nei ta tai ajoneuvoja. Autojen ja koneiden säilytys ja huolto on alueel la kielletty, ellei ympäristön pilaantumisvaara ole poistettu asian mukai sil la tiloilla tai suojarakenteilla. Myös koneiden ja autojen tankkaus tu lee järjestää siten, ettei siitä aiheudu öljy- tai polttoainepäästöjen vaa raa. Lisäksi pohjaveden puhtaana säilymiseksi on huolehdittava sii tä, että pohjavedelle vahingollisten aineiden käsittelyssä nou da tetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. 5. Aika, jonka kuluessa määräysten mukaiset toimenpiteet on suo ri tet ta va Luvan voimassaoloaikana. 6. Hankkeesta aiheutuvien haittojen välttämiseksi tai ra joit ta misek si an ne tut määräykset Jos öljyä tai muuta pohja- ja pintaveden laatua vaarantavaa ainetta jou tuu maaperään, on siitä välittömästi ilmoitettava Saarijärven kaupun gin öljyvahinkojen torjuntaviranomaiselle sekä ryhdyttävä heti toimen pi tei siin vahingon leviämisen estämiseksi. 7. Ottamistoiminnan tarkkailu Valvonnan helpottamiseksi tulee alueelle asentaa riittävästi alinta ot tota soa osoittavia, selvästi näkyviä korkeusmerkkejä. Myös ottamis- ja kai vu alu een rajat tulee merkitä selvästi maastoon. Merkinnät tulee tehdä ennen ottotoiminnan aloittamista yhteistyössä kaupungin maa-aines ten ottoa valvovan viranomaisen kanssa. Ottoalueelle tulee sijoittaa selkeä taulu, josta ilmenee mm. maa-ai neslu van hal ti jan / urakoitsijan yhteystiedot ja luvan voimassaoloaika. Luvanhaltijan tulee antaa vuosittain tiedot alueelta otetusta vuo tui sesta ottamismäärästä seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 8. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Kaivannaisjäte on käytettävä ottamisalueen suojarakenteisiin, jäl ki hoitoon ja maisemointiin tai se on kuljetetaan ottamisalueen ulkopuolelle hyö dyn net tä väk si 8. Vakuus Ennen maa-ainesten ottamista hakijan on annettava 8000 euron vakuus MAL 11 :n nojalla määrättyjen toimenpiteiden suorittamiseksi. Päätöksen voimassaolo Maa-aineslupaviranomaisen päätös on voimassa 10 vuotta. Päätöksen täytäntöönpano Koska kyseessä on vanha ottamisalue ja alueella on jatkuvaa ot ta mistoi min taa, toiminta voi jatkua ennen kuin tä mä lupa on lainvoimainen.

7 Käsittelymaksu Tarkastus- ja valvontamaksun määrääminen 1. Tarkastusmaksu 1650 euroa 2. Valvontamaksu 600 euroa 3. Kuulemis- ja kuulutuskustannukset Päätöksen perustelut 1. Luvan myöntämisen edellytykset Hakemuksen liitteenä on asianmukainen ottamissuunnitelma. Ot tamis suun ni tel maa on rajattu alueen koillisreunalta, jotta maiseman muu tos harjualueeseen liittyvään Kangaslampeen jää mah dol li simman vähäiseksi. Rajaamisen jälkeen ottaminen tai sen järjestely ei ole ris ti rii das sa MAL 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Asiaa har kittaes sa on otet tu huomioon myös lupamääräysten vaikutus. 2. Määräysten perusteleminen 1, 2 ja 3. Maa.aineslain mukaan ottamispaikat ja ainesten ottaminen on järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja mai se ma ku vaan jää mahdollisimman vähäiseksi. 4. Määräys on annettu ympäristön pilaantumisen estämiseksi. 5. Ottamislupa on määräaikainen, jonka aikana alueen maisemointi on myös tehtävä. 6. Määräys on annettu ympäristön pilaantumisen estämiseksi. 7. Määräys on annettu lupamääräysten valvonnan helpottamiseksi. 8. Määräys on annettu kaivannaisjätteen hyödyntämiseksi ja alueen lop pu ti lan teen parantamiseksi. 9 Vakuus on määrätty lupamääräysten suorittamiseksi. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki 1, 3, 4, 5, 5a, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 19, 20, 21, 23 ja 23a Maa-ainesasetus 1, 2, 2a, 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 Päätöksestä kuuluttaminen Maa-aineslupaviranomainen tiedottaa tästä päätökses tä julkisesti kuulut ta mal la Saa rijärven kaupungin ilmoitus taululla ja kaupungin in ternet si vuil la. Päätöksen antaminen Päätös annetaan julkipanon jälkeen

8 Muutoksen haku Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Hämeenlinnan hal lin to-oi keu teen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu HÄMEENLINNA Ympäristösihteeri Kalle Laitinen Päätös Tiedoksi Hakijalle päätös maksua vastaan. Keski-Suomen ELY-keskus Ympäristölautakunta Liitteet Valitusoikeus Valitusoikeus on: - kunnan jäsenillä, asianosaisilla ja alueellisella ympäristökeskuksella - järjestöillä, jos kotipaikka on kunnassa tai sillä on kiinteistöperusteinen asianosaisuus ja järjestön toiminnan tarkoitus on ympäristön-, ter vey den- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen. Valittamisen perusteet: - päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä - lupaviranomainen on ylittänyt toimivaltansa - päätös on muuten lainvastainen. Valituskirjelmä on toimitettava Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen viimeistään kol men kym me nen päi vän kuluessa pää töksen anto päivästä. Päätös an ne taan julki pa non jäl keen, jolloin sen katso taan tulleen asianosai sen tie toon sil loin kun se on annettu. Vali tuskir jelmä on toi mi tet ta va en nen valitus ajan päät ty mistä. Jos vali tusajan viimei nen päi vä on itse näi syyspäivä, va pun päivä, joulu- tai ju han nusaatto tai arkilauantai, saa valituskirjel mät toi mittaa en sim mäisenä sen jäl keisenä ar ki päi vä nä. Omalla vas tuul la valitusasia kirjat voi lä hettää postitse tai lä he tin väli tyk sellä. Pos tiin va lituskirjelmät on jätet tävä niin ajoissa, että ne ehti vät pe rille vali tus ajan viimeisenä päi vänä ennen vi raston auki oloajan päättymistä. Valituskirjelmässä on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan teh tä väk si - muutosvaatimuksen perusteet

9 Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laati jan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on al lekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkun ta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alku peräisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljen nöksenä sekä todistus sii tä päivästä, josta valitusaika on luettava. Lisäksi valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joi hin valittaja ve toaa vaatimuksensa tueksi, joll ei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Saarijärven kylä, Lampinen RN:o 729-408-89-7 ni minen kiinteistö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Saarijärven kylä, Lampinen RN:o 729-408-89-7 ni minen kiinteistö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 16.2.2016 Hakija ja osoite Janne Hoppula, Metsäkalliontie

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Kukkulamäen sora-alue RN:o 17:17 niminen kiinteistö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Kukkulamäen sora-alue RN:o 17:17 niminen kiinteistö Saarijärven kaupunki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 18.4.2017 Hakija ja osoite Osuuskunta Äänekosken Kuorma-autokeskus

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, Kangasharju RN:o 17:86 niminen tila

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Paajalan kylä, Kangasharju RN:o 17:86 niminen tila Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 4 20.9.2016 Hakija ja osoite Kari ja Janne Halttunen, Soijinmäentie

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Metsäkangas RN:o 2:40 ni minen kiin teis tö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Pyhäjärven kylä, Metsäkangas RN:o 2:40 ni minen kiin teis tö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 13.5.2015 Hakija ja osoite Reijo Hiironen, Liimattalantie

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ Rakennuslautakunta 8 22.05.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 154 04.06.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 211 10.09.2007 Rakennuslautakunta 20 19.12.2007 Joutsan kunnanhallitus 12 14.01.2008 MAA-AINESLUPAHAKEMUS

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

2. Luvan hakija ja maanomistaja 2.1 Luvan hakija valtakirjalla Maanrakennusliike J. Lindroos Oy Aittokankaantie 7 42100 Jämsä

2. Luvan hakija ja maanomistaja 2.1 Luvan hakija valtakirjalla Maanrakennusliike J. Lindroos Oy Aittokankaantie 7 42100 Jämsä Tekninen lautakunta 26 27.03.2014 Maa-aineslupa kiinteistöllä 291-404-8-341 Tela 26 Valmistelija: rakennusmestari, puh. 0400 490 796 1. Asia Maa-aineslain 4 :n mukainen lupa hiekan ja ottamiseen. 2. Luvan

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 38 29.03.2017 Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa 410-411-5-92 236/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 29.03.2017 38 Valmistelija:

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 8 20.08.2015 65

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 8 20.08.2015 65 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 8 20.08.2015 65 Kokousaika Torstai 20.08.2015 klo 19.00 20.41 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen.

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen. LAUKAAN KUNTA Lupalautakunta PL 6 41341 LAUKAA PÄÄTÖS MAA-AINESLUVASTA Päätös annettu julkipanon jälkeen 1.2.2019 Kokouspäivä: 23.1 2019 Drno: 554/10.03.00/2018 ASIA HAKIJA Osuuskunta Äänekosken Kak:n

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Lanneveden kylä, Leppälä RN:o 3:213 niminen kiin teis tö

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Saarijärven kaupunki, Lanneveden kylä, Leppälä RN:o 3:213 niminen kiin teis tö Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 1 7.5.2015 Hakija ja osoite Erkki Oksanen, Lannevedentie

Lisätiedot

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 16.5.2016 Hakija ja osoite Tommi Salo, Pylkönmäentie 380,

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari. Hakija: Keski-Suomen Kuljetus Oy

Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari. Hakija: Keski-Suomen Kuljetus Oy Maa-aineslupa / Keski-Suomen Kuljetus Oy, Sorapirtti 5:78, Suovanlahti, Viitasaari 18/611/2014 Ympäristölautakunta 31.03.2014 25 Asia: Maa-aineslain 4 :n mukainen lupahakemus soran ja hiekan ottamiseen

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle

Hakemuksen vireilletulo Maa-aineslupahakemus on toimitettu lupaviranomaiselle Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 31.5.2017 Hakija ja osoite Hannu Penttinen, Tällärintie

Lisätiedot

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 7 25.01.2017 Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo 410-408-8-33 ja Haapasuon sora-alue 410-408-8-67 76/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Annettu julkipanon jälkeen Dnro

Ympäristösihteeri Pl 13, Saarijärvi (014) Annettu julkipanon jälkeen Dnro Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 3 19.8.2016 Hakija ja osoite Haapasora Oy, Päivöläntie 6,

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, Saarijärvi

Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, Saarijärvi Saarijärven kaupun ki Päätös maa-aineslupahakemukses ta Ympäristösihteeri Annettu julkipanon jälkeen Pl 13, 43101 Saarijärvi Dnro (014) 459 8309 5 11.11.2016 Hakija ja osoite Lemminkäinen Infra Oy Lemminkäinen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä Ympäristölautakunta 61 28.06.2016 Maa-aineslupa / Metsähallitus MHT, Viinakangas, Kivijärvi 311/611/2016 Ympäristölautakunta 28.06.2016 61 ASIA Metsähallitus MHT Etelä-Suomi hakee maa-aineslain mukaista

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi Ympäristölautakunta 96 26.10.2015 Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi 501/611/2015 Ympäristölautakunta 26.10.2015 96 ASIA Pirttijärven

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1 Ympäristöjaosto 33 27.04.2017 Metsähallituksen maa-aineslupahakemus Leppälän ottoalueella Ympja 27.04.2017 33 Valmistelija(t): vt. tekninen johtaja/vs. rakennustarkastaja ja ympäristönsuojelusihteeri Jukka

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi Lupalautakunta 20 22.08.2017 Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi 410-412-1-761 454/10.03.00/2017 Lupalautakunta 22.08.2017 20 Valmistelija: ympäristötoimenjohtaja

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 29 08.02.2017 Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta 812/10.03.00/2016 Rakennus-

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet: ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 23.4.2014 30 Kokousaika Keskiviikko 23.04.2014 klo 19.00 20.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE VÄIHKÖLÄ RNO 8:110 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE VÄIHKÖLÄ RNO 8:110 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ Ympäristölautakunta 20 20.03.2013 MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE VÄIHKÖLÄ RNO 8:110 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ 24/60.602/2012 Ympäristölautakunta 20 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija Pentti Himanen/Juha

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE KOIVURINNE RN:O 6:28 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE KOIVURINNE RN:O 6:28 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ Ympäristölautakunta 81 17.12.2013 MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS KIINTEISTÖLLE KOIVURINNE RN:O 6:28 RUTALAHDEN KYLÄSSÄ 49/60.602/2013 Ympäristölautakunta 81 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija Sora-Manninen Oy Sahinjoentie

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Pyhäkankaan sora-alue, Valtion metsämaat, Saarijärven val tion maa

Ottamisalueen sijaintipaikka ja kiinteistötiedot Pyhäkankaan sora-alue, Valtion metsämaat, Saarijärven val tion maa Saarijärven kaupun ki Ympäristösihteeri Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös maa-aineslupahakemukses ta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 25.6.2018 Hakija ja osoite EPT Kone ja Laite Oy, Kunniavuorentie

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 419 /2014. jälkeen 19.8.2014. Kokouspäivämäärä 12.8.2014 74 LIITE 2

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 419 /2014. jälkeen 19.8.2014. Kokouspäivämäärä 12.8.2014 74 LIITE 2 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT MAA-AINESLUPA 419 /2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2014 Kokouspäivämäärä 12.8.2014 74 LIITE 2 ASIA Päätös maa-aineslain (555/1981) 4

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta 55 03.10.2018 Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa 931-893-1-10, Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari 295/611/2018 Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Maa-aineslupapäätös Rudus Oy, tila Anttila 578-404-14-147

Maa-aineslupapäätös Rudus Oy, tila Anttila 578-404-14-147 Lupa- ja valvontalautakunta 14 21.05.2014 Maa-aineslupapäätös Rudus Oy, tila Anttila 578-404-14-147 24/418/2014 VALV 14 Valmistelijana: ympäristösihteeri Mikko Karjalainen puh. (08) 615 54660, 044 2885

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 38, 39. Pykälät:

MUUTOKSENHAKUOHJEET. Lupalautakunta Pykälät: 38, 39. Pykälät: MUUTOKSENHAKUOHJEET Lupalautakunta 8.5.2019 Pöytäkirja on julkaistu Laukaan kunnan internet-sivuilla 13.5.2019, josta alkaen se on julkisesti nähtävänä myös Laukaan kunnanvirastossa, lupalautakunnan toimistossa.

Lisätiedot

Syksyn 2014 tarkastuksessa havaittiin seuraavat lai min lyön nit:

Syksyn 2014 tarkastuksessa havaittiin seuraavat lai min lyön nit: Ympäristölautakunta 151 11.11.2014 Ympäristölautakunta 34 17.02.2015 Ympäristölautakunta 68 21.04.2015 Ympäristölautakunta 102 16.06.2015 Maa-ainesluvan valvonta tilalla Korpimaa Kaiharin kylässä 1107/51.518/2009

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot