Tilahankkeiden valmistelu- ja päätösprosessi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilahankkeiden valmistelu- ja päätösprosessi"

Transkriptio

1 KULA JHov Tilahankkeiden valmistelu- ja päätösprosessi Tilahankkeen vaiheet Käyttäjätoimialojen ilmaisema tilan tarve käynnistää yksittäisen rakennushankkeen prosessin. Yksittäinen rakennushanke muodostuu viidestä vaiheesta: Tilakeskus, toimitilakäsikirja / Rakennushankkeen vaiheet Tilahankinnan valmistelu Käyttäjähallintokunta tekee tilatarpeeseen tarveselvityksen (KH ). Tilahankinnan alkuvaiheessa tehdään aina tarveselvitys, joka perustuu käyttäjätoimialan tilatarpeeseen. Tarveselvitys on määrämuotoinen, ja se tehdään hankinnan toteutusmuodosta riippumatta lähes kaikista rakennushankkeista. Tarveselvityksellä määritellään käyttäjätoimialan tilatarve, joka perustuu kehitysnäkymiin, ennusteisiin ja strategiaan. Tarveselvitys sisältää selvitykset hankkeen tarpeesta, tarvittavista tiloista ja tilojen laajuudesta, hankkeen soveltuvuudesta tontille sekä kustannuksista. Peruskorjaushankkeissa selvitetään lisäksi olevan rakennuksen tekninen peruskorjaustarve. Tarveselvitys tehdään hankintatavasta riippumatta kaikista investointihankkeista sekä jos rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu. Tarveselvitys voidaan tehdä tätä pienemmistäkin kohteista. Käyttäjätoimiala voi tehdä ehdotuksen, minne se haluaa sijoittaa tulevan toimintansa, mutta TIKE:n tehtävä on selvittää tilan hankintatapa ja toteutusmuoto ja esim. vanhan rakennuksen soveltuvuus aiottuun tarkoitukseen. 1. Tarveselvitys hyväksytetään käyttäjätoimialasta vastaavan lautakunnan käsittelyssä. Käyttäjätoimialat tekevät hyväksyttyjen tarveselvitysten pohjalta investointiesitykset TIKE:lle. TIKE:n johtokunta tekee esitykset kaupungin taloussuunnitelmaan toimitilahankkeiden toteuttamisesta. Valtuusto hyväksyy lopulta uudet tilahankkeet päättäessään talousarviosta ja -suunnitelmasta.

2 Tilakeskus, Toimitilakäsikirja / Tarveselvityksen prosessi ja vastuut 1.1 Toiminnallinen tarveselvitys Toiminnallisella tarveselvityksellä tarkoitetaan tilantarpeen määrittelyä lähtien käyttäjätulosyksikön toiminnan tarpeista. Käyttäjän esitys sijoituspaikasta ja hankintatavasta tai niiden vaihtoehdoista voi sisältyä tarveselvitykseen. Tässä vaiheessa on hyödyllistä selvittää saatavilla olevia vaihtoehtoja. Tarveselvityksen jälkeen laadittavassa hankesuunnitelmassa esitetään hankintatapa, toteutustapa ja rahoitus Toiminnallinen tarveselvitys uudisrakennushankkeessa 1. Hankkeen tarve (kiireellisyys, sijainti, mitoitus, toiminnat ja palvelut) Käyttäjätoimiala perustelee toimitilatarpeen, sijainnin ja mitoituksen osana palveluverkkonsa kokonaisuutta, tutkii sijoitusvaihtoehdot ja ehdottaa tonttia sekä sopii asiasta tulosyksiköidensä kanssa ottaen huomioon hankkeen erityispiirteet. 2. Hankkeen tilatarve ja laajuus Käyttäjätoimiala laatii tarveselvitysvaiheen tilaohjelman ja esittää ulkoalueiden tarpeet, kuten kentät, pihat jne. TIKE selvittää mm. taloteknisten tilojen ja väestönsuojan laajuudet, selvittää tilatehokkuus-tavoitteet sekä esittää bruttoalan. 3. Hankkeen sovittaminen tontille TIKE laatii tarvittavat selvitykset

3 4. Kustannusennuste TIKE laatii kustannusennusteen. 5. Listateksti, oheismateriaalit ja liitteet Käyttäjätoimiala valmistelee asian oman lautakuntansa esityslistalle Toiminnallinen tarveselvitys perusparannus- ja laajennushankkeessa Toiminnalliset muutokset otetaan huomioon toimitilavuokran määräytymisessä. 1. Hankkeen tarve (kiireellisyys, sijainti, mitoitus, toiminnat ja palvelut) Käyttäjätoimiala perustelee toimitilatarpeen säilymisen, sijainnin ja mitoituksen osana palveluverkkonsa kokonaisuutta, selvittää toimivuuden sekä merkityksen palvelujen järjestämisessä ja vertaa kiireellisyyttä muihin hankkeisiin sekä selvittää tarpeen muuttaa mitoitusta ja toimintoja, tilamuutosten tarpeen ja mahdollisen laajennuksen tarpeen. Tarveselvityksen lähtötietoja ovat mm. tiedot rakennuksen kunnosta sekä muista muutostarpeista, esim. esteettömyys 2. Hankkeen laajuus ja tilatarve Käyttäjätoimiala laatii tarveselvitysvaiheen tilaohjelman ja selvittää tarpeen toiminnallisille, esteettömyys- ym. muutoksille, sekä ulkoalueiden peruskorjaustarpeet. 3. Hankkeen sovittaminen tontille TIKE:n johdolla laaditaan harkinnan mukaan esisuunnitelma. 4. Energiatehokkuusvaatimukset 5. Alustava bruttoala ja kustannusennuste TIKE selvittää mm. teknisten tilojen ja väestönsuojan mahdolliset muutostarpeet, muutosten tilatehokkuustavoitteen sekä esittää bruttoalan ja kustannusennusteen. 6. Listateksti, oheismateriaalit ja liitteet Käyttäjätoimiala valmistelee asian oman lautakuntansa esityslistalle Toiminnallinen tarveselvitys ostettavassa, vuokrattavassa/ yksityisrahoitettavassa kohteessa Sovelletaan kaupungin omien tilojen tarveselvityskäytäntöä.

4 1.1.4 Tarveselvityksen käsittely Tarveselvitykset ja hankesuunnitelmat käsitellään valmistelevassa toimitilaryhmässä, toimitilaryhmässä sekä strategisessa toimitilaryhmässä. 2. Hankesuunnittelu Lähtökohtana hankkeen käynnistämiselle on hyväksytty tarveselvitys. Hankesuunnitelma on laadittava kaikista rakennushankkeista, paitsi alle rakennuskustannusarvion 0,6 milj. euroa alittavista hankkeista, toimialalta toiselle siirtyvien tilojen ns. palveluverkkohankkeista ja akuuteista väistötiloista. Tavoitteena on että hankkeen toteutusmuoto päätetään viimeistään hankesuunnitteluvaiheessa. Hankesuunnitelma laaditaan lähes kaikista rakennushankkeista. Hankesuunnitelma voidaan tehdä niistä hankkeista, jotka sisältyvät kaupungin talousarvion ja taloussuunnitelman investointiosan liitteelle. Teknisen toimen johtajan päätöksellä voidaan määrärahojen rajoissa perustellusta syystä suunnitella myös muita hankkeita. Hankesuunnitelma tehdään yhteistyössä tilojen käyttäjien ja TIKE:n kesken. Hankesuunnitelmassa asetetaan toimitilaa koskevat tavoitteet muun muassa tilojen järjestämisestä ja laadusta, kaupunkikuvan muuttumisesta, rakennuksen rakenne- sekä talotekniikasta. Hankesuunnitelmassa asetetaan lisäksi rakennushankkeen laajuus-, kustannus- sekä aikataulutavoitteet. Ennen hankesuunnitelman hyväksymistä pyydetään lausunnot käyttäjätoimialasta vastaavalta lautakunnalta. Lausuntojen jälkeen hankesuunnitelmat käsitellään ensin kaupungin johtoryhmässä (KAJO). TAJA hyväksyy hankesuunnitelmat, jos uudisrakennushankkeen laajuus ei ylitä 2500 kem2 tai vanhojen rakennusten muutostöitä koskevan hankkeen laajuus ei ylitä 5000 kem2. TAJA esittää yllämainittuja suurempien hankkeiden kohdalla Kaupunginhallitukselle hankesuunnitelman hyväksyttämistä Kaupunginvaltuustossa.

5 Tilakeskus, toimitilakäsikirja / Hankesuunnittelun prosessi ja vastuut 3. Esitys talousarvioon Investointiesitykset laaditaan konserniesikunnan, Tilakeskuksen ja käyttäjätoimialojen yhteistyönä. Käyttäjätoimialat tekevät hyväksyttyjen tarveselvitysten pohjalta investointiesitykset TIKE:lle. TIKE:n johtoryhmä valmistelee ja tekee esityksen hankintatavasta. Tilakeskuksen johtokunnan tehtävänä on tehdä kaupungin taloussuunnitelmaan esitykset toimitilahankkeista. Valtuusto hyväksyy uudet tilahankkeet päättäessään talousarviosta ja -suunnitelmasta vuoden lopulla. 4. Tilojen vuokraus ja osto 4.1. Tilojen vuokraus Suurista ja suuria muutostöitä (yli 0,6 milj. ) sisältävistä vuokrahankkeista tehdään hankesuunnitelma edellä kuvattua hankesuunnittelumenettelyä soveltaen. TAJA päättää rakennusten ja huoneistojen vuokraamisesta kymmentä vuotta pidemmäksi ajaksi. Tilakeskuksen johtaja/toimitilapäällikkö päättää rakennusten ja huoneistojen vuokraamisesta, kun vuokra-aika on enintään kymmenen vuotta.

6 Toimitilapäällikkö päättää toimitilojen vuokraamisesta ja luovuttamisesta toimialoille sekä toimitilajärjestelyistä enintään 500 m² suuruisten tilojen osalta kerrallaan. Tilakeskus vastaa toimitilojen hankinnasta ja vuokrauksesta pitäen lähtökohtana käyttäjien tekemiä tarveselvityksiä. Kaikki neuvottelut vuokranantajien kanssa käydään Tilakeskuksen Tilahallinta-yksikön toimesta, joka vastaa vuokrasopimuksen teosta. Kaikista vuokrauksista tulee saada vuokrausesitys käyttäjätoimialalta. Merkittävimmistä vuokrahankkeista voidaan laatia myös tarveselvitys ja hankesuunnitelma, kun muutostöiden arvo ylittää hankerajan. Toimitilojen tarve esitetään kirjallisesti tilakeskuksen tilahallintaan. Tilahallinta selvittää esityksen mukaiset toimitilamahdollisuudet ja vuokraa tilakeskukselle tilat, jotka edelleen vuokrataan toimialalle. Tilahallinta sopii vuokranantajan kanssa vuokra-ajasta, vuokrattavan tilan määrästä, vuokrakustannuksesta ja muista sopimusehdoista. Sisäisen vuokran perusteena käytetään nettovuokraa lisättynä tilakeskuksen hallinnollisella kululla ja muutostyökustannuksilla Uudistilojen vuokraus Jos vuokrattavat tilat rakennetaan uudishankkeina kaupungin pitkäaikaiseen käyttöön hankesuunnitelman kanssa hyväksytetään TIKE/Tilahallinnan valmistelema hankesopimus KH:ssa tai KV:ssa. Hankesopimuksen pohjana on hanketarjous, jossa määritellään vuokraaika, toimitilojen enimmäishinta, hankinta- ja ylläpitorajat, referenssilaatu sekä pääoma- ja ylläpitovuokra. Sopimusosapuolet (investori, rakennustyön toteuttaja, TIKE, käyttäjätoimiala) nimeävät näihin hankkeisiin Johtoryhmän ja Ohjausryhmän. Johtoryhmän tehtävänä on toimeenpanna yhteistyö hankesuunnitelman ja hankesopimuksen mukaisten toimitilojen suunnittelusta ja toteuttamisesta, laatia osapuolien välillä tarvittavat sopimukset omalla tahollaan hyväksyttäviksi sekä hyväksyä rakennussuunnitelmat ja aikataulu. Ohjausryhmän tehtävänä on ohjata ja ohjeistaa tila- ym. ratkaisujen suunnittelua Valmiiden tilojen vuokraus TIKE:n ja käyttäjän edustajat tutustuvat yhdessä vuokrattavaksi tarjolla olevaan kiinteistöön. Tässä yhteydessä selvitetään tilojen toiminnallinen ja tekninen soveltuvuus aiottuun käyttötarkoitukseen. Sen jälkeen otetaan kantaa tilan soveltuvuuteen Tilojen osto Osakkuuksien ja osuuksien ostamisesta päättää kaupunginhallitus tilakeskuksen johtokunnan esityksestä. Kiinteistökaupat valmistelee TYT/Esikunta/Tonttiyksikkö. Suurista ostohankkeista ja ostohankkeissa suuria muutostöitä (yli 0,6 milj. ) sisältävistä kohteista tehdään hankesuunnitelma edellä kuvattua hankesuunnittelumenettelyä soveltaen. TIKE:n ja käyttäjän edustajat tutustuvat yhdessä ostettavaksi tarjolla olevaan kiinteistöön. Kohteen muutostöistä laaditaan kustannusarvio ja tarvittaessa laaditaan suunnitelmaluonnoksia. Tarkistetaan määrärahojen riittävyys ja oikea menokohta.

7 Käyttäjätoimiala tekee myönteisessä tapauksessa ostoesityksen TIKE:lle, joka tarkistaa hinnan ja muut kaupan ehdot. 5. Suunnittelu Rakennussuunnittelun hankinnasta ja työn suorittamisesta vastaa TIKE. Käyttäjätoimialat osallistuvat suunnittelun ohjaukseen. TIKE pyytää suunnitelmaluonnoksista lausunnot mm. toiminnallisuuteen ja terveellisyyteen, yllä- ja kunnossapitoon sekä esteettömyyteen liittyen. Lausuntokierroksen jälkeen TIKE:n toimitusjohtaja hyväksyy yleiset työselostukset, rakennusselostukset ja yksityiskohtaiset suunnitelmat. Tilakeskus, Toimitilakäsikirja / Suunnitteluvaiheen prosessi ja vastuut

8 6. Rakennuttaminen ja vastaanotto TIKE vastaa hankkeen rakennusurakoiden kilpailuttamisesta sekä rakentamisen ohjauksesta ja valvonnasta. Vastaanottomenettelyyn osallistuvat myös tilahallinnan ja käyttäjän edustajat. Tilojen käyttäjät sekä ylläpidosta vastuussa oleva taho raportoivat takuuaikana havaituista vioista ja puutteista kohteen valvojalle. Hankkeen valmistumisen jälkeen tehdään hankkeesta loppuyhteenveto TIKE:n sisäiseen käyttöön. Tilakeskus, Toimitilakäsikirja / Rakentamisvaiheen prosessi ja vastuut 7. Käyttö ja ylläpito. Yksittäisen toimitilahankkeen ylläpidosta vastaa yleensä Palveluliiketoimi TIKE:n kanssa solmittuun vuosisopimukseen perustuen. Yleisimmin kiinteistönhoito ja kunnossapito teetetään Espoon Kiinteistöpalvelut - liikelaitoksella (EKI). Tällöin vastuu kohteen kiinteistönhoidosta ja siivouksesta siirtyy EKI:lle vastaanottotarkastuksessa. Vastuu kunnossapidosta siirtyy takuuajan päättyessä. Kiinteistönhoidon ja kunnossapidon tehtävistä sovitaan TIKE:n ja EKI:n sekä EKA:n kesken osapuolten välisissä vuosisopimuksissa. Hankintavastuun rajat on määritelty yhdessä käyttäjien kanssa.

9 Kaupungin toimitilojen vuokrauskäytäntö Toiminnalliset muutostyöt Käyttäjän tarpeesta lähtevät muutostyöt sovitaan tapauskohtaisesti erikseen. Korvaus muutostöistä suoritetaan pitkäaikaisissa vuokrasopimuksissa lisävuokran muodossa. Käyttäjä vastaa ennallistamistöiden kustannuksista vuokrasopimuksen päättyessä. Kunnostustyöt Vuokranantaja vastaa huoneiston kunnossapidosta huoneenvuokralain ja vastuunjakotaulukon tai vuokrasopimuksen mukaan. Pienet muutostyöt Pienet muutostyöt hoitaa sopimuksen mukaan joko vuokranantaja tai EKI:n kunnossapito Tilakeskuksen toimeksiannosta. Suuret muutostyöt Suuremmat muutostyöt kilpailutetaan valmiiden suunnitelmien mukaisesti. TIKE vastaa suunnittelusta, elleivät muutostyöt sopimuksen mukaan kuulu vuokranantajalle. Vuokrasopimus Vuokrasopimus tehdään vuokranantajan toimesta. Sopimukseen liitetään ylläpidon vastuunjakotaulukko. Tilojen luovutus tulosyksiköiden käyttöön Vuokrasopimuksen allekirjoituksen ja mahdollisten muutostöiden jälkeen tilat luovutetaan käyttäjälle. Käyttäjä vastaa käyttökuluistaan Sisäinen toimitilavuokrasopimus tulosyksiköiden kanssa Toimitilaluetteloa päivitetään muutosten mukaan. Sisäisen vuokran määrittely Sisäisen toimitilavuokrasopimuksen mukainen omien rakennusten sisäinen toimitilavuokra muodostuu pääoma-, ylläpito- ja muutostyön lisävuokrasta. Pääomavuokran laskentaperusteet on tarkistettu viimeksi kh:ssa Ylläpitovuokra muodostuu kiinteistönhoidon kustannuksista, rakennuksen ylläpitokustannuksista (lämpö, sähkö, vesi jne) sekä vuosikorjauskustannuksista. Osaketilojen sisäinen vuokran pääoma-osuus lasketaan teknisestä nykyarvosta tai hankintamenosta. Ylläpito-osuus muodostuu vastikemenosta. Vuokratilojen sisäinen vuokra muodostuu kunkin tilan varsinaisen vuokrasopimuksen mukaisesta vuokrasta sekä hallinnointikuluerästä. Toiminnallisten muutosten aiheuttamat kustannukset peritään lisävuokrana käyttäjältä sovitussa määräajassa. Tieto uusien tilojen vuokrasta annetaan tulosyksikölle siten, että he voivat käyttää sitä talousarvion ja taloussuunnitelmansa laadinnassa. Tulosyksiköt voivat jakaa sisäisesti vuokraveloitukset haluamallaan tavalla.

10 Tíloista luopuminen TIKE:n omistuksessa olevien käyttäjille vuokrattujen uudis- tai perusparannuskohteiden tilojen määräaikainen vuokra-aika on 20 vuotta ja tämän jälkeen irtisanomisaika on 6 kk. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Irtisanottavan osan tulee kuitenkin olla edelleen vuokrattavissa. Lyhyempi sopimus- tai irtisanomisaika voidaan hyväksyä, jos tiloille on tiedossa jatkokäyttäjä siten, että tilojen tyhjänä olo vältetään. Kalusteet ja varusteet Käyttäjätoimialat hankkivat rakennusten ja tilojen ensikertaisen kalustuksen ja varustuksen rakennusurakoihin sisältyviä kiintokalusteita ja -varusteita lukuun ottamatta. TIKE hankkii ensikertaisen kalustamisen suunnittelun TIKE:n taseeseen rakennettaviin rakennuksiin. Vuokrahankkeissa käyttäjätoimialat hankkivat ensikertaisen kalustamisen ja varustamisen suunnittelun itse. TIKE omistaa Espoo Cateringin käytössä olevat kiinteät keittiölaitteet.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu Tilaprosessit Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu 24.10.2016 1. Yleistä tilojen hallinnasta ja tilahankkeista Taustaa Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeet tuli päivittää kaupunkiympäristötoimialan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (5) 116 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle toimistotilojen vuokraamisesta rakennusviraston käyttöön, Elimäenkatu 5 HEL 2015-000791 T 10 01 04 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Toimitilavuokran tausta ja laskentatavan päivitys 2014 Tila- ja asuntojaoston kokous 27.5.2013. Tilakeskus liikelaitos Carl Slätis

Toimitilavuokran tausta ja laskentatavan päivitys 2014 Tila- ja asuntojaoston kokous 27.5.2013. Tilakeskus liikelaitos Carl Slätis Toimitilavuokran tausta ja laskentatavan päivitys 2014 Tila- ja asuntojaoston kokous 27.5.2013 Tilakeskus liikelaitos Carl Slätis Toimitilavuokran tausta Nykyinen toimitilavuokra ja sen laskentaperiaatteet

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNAN TALONRAKENNUSHANKKEET

KIRKKONUMMEN KUNNAN TALONRAKENNUSHANKKEET Kunnanvaltuuston hyväksymä 12.4.2010 Dnro 1207/454/2008 KIRKKONUMMEN KUNNAN TALONRAKENNUSHANKKEET HANKEOHJE Astuu voimaan 19.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä...1 Talonrakennushankkeen prosessi...1 Hankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32 09.04.2014 Sivu 1 / 1 1673/02.08.00/2014 32 Palveluliiketoimen liikelaitosten toimitilahankkeet kaudelle 2015-2019 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsi Remes, puh. 043 824 9071 Katariina Kaukonen, puh. 040

Lisätiedot

NAKKILAN KUNTA TILAHANKKEIDEN JA TOIMINNALLISTEN HANKKEIDEN YLEISSUUNNITTELUOHJE

NAKKILAN KUNTA TILAHANKKEIDEN JA TOIMINNALLISTEN HANKKEIDEN YLEISSUUNNITTELUOHJE NAKKILAN KUNTA TILAHANKKEIDEN JA TOIMINNALLISTEN HANKKEIDEN YLEISSUUNNITTELUOHJE Hyväksytty kunnanhallituksessa 20.10.1997/496 Voimaantulo 6.11.1997 Tarkistettu kunnanhallituksessa 16.8.1999/271 Voimaantulo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.1.2015 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten

Lisätiedot

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus 2.10.2017 Tilapalvelu-liikelaitoksen yleisesittely Esko Eriksson, kiinteistöjohtaja Jyväskylän kaupunki Tilapalvelu-liikelaitoksen toimintaorganisaatio

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten luovuttaminen / Kolmisopen Ryhmäpuutarhayhdistys

Lisätiedot

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston. Tilakeskus

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston. Tilakeskus Helsingin kaupungin kiinteistöviraston Tilakeskus Tilakeskuksen tehtävät Ammattimainen Helsingin kaupungin toimitilojen hallinta Tilojen osto, myynti ja kiinteistökehitys Vuokraus hallintokunnille ja ulkopuolisille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (5) 285 Haartmanin sairaalan rakennusluvan mukaisten väestönsuoja/autopaikkojen vuokraaminen HEL 2015-008633 T 10 01 03 Esitys päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

HANKE- JA YLEISUUNNITTELUN TOTEUTTAMISESTA JOENSUUN KONSER- VATORION LAAJENNUSOSAN RAKENTAMISESTA ITÄ-SUOMEN YLIOPIS- TON CARELIA RAKENNUKSEEN.

HANKE- JA YLEISUUNNITTELUN TOTEUTTAMISESTA JOENSUUN KONSER- VATORION LAAJENNUSOSAN RAKENTAMISESTA ITÄ-SUOMEN YLIOPIS- TON CARELIA RAKENNUKSEEN. AIESOPIMUS HANKE- JA YLEISUUNNITTELUN TOTEUTTAMISESTA JOENSUUN KONSER- VATORION LAAJENNUSOSAN RAKENTAMISESTA ITÄ-SUOMEN YLIOPIS- TON CARELIA RAKENNUKSEEN. Osapuolet:... 1 Tavoite... 1 Aikataulu ja tehtävät...

Lisätiedot

TARVESELVITYS. xx.xx.20xx Sivu 1/5. Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS

TARVESELVITYS. xx.xx.20xx Sivu 1/5. Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS xx.xx.20xx Sivu 1/5 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS Sivu 2/5 Sisällys 1. TIIVISTELMÄ... 3 2. TILANHANKINNAN TARPEELLISUUS... 3 2.1 Nykyinen

Lisätiedot

TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET

TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET Toimintamalli tarveselvitys ja hankesuunnitteluvaiheissa KV seminaari 14.9.2015 Tekninen johtaja Anu Näätänen MIKSI OHJEITA PÄIVITETÄÄN Edelliset ohjeet vuodelta 2002

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 120 Sörnäistenkatu 1, toimistotilan vuokraaminen kiinteistöviraston käyttöön HEL 2016-003067 T 10 01 04 Päätös Käsittely päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen

Lisätiedot

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS Nro 3060 LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS 1. VUOKRAN- ANTAJA 2. VUOKRA- LAINEN 3. VUOKRAUS- KOHDE ESPOON KAUPUNKI / TILAKESKUS -LIIKELAITOS Virastopiha 2B, 5.krs 02070 Yhteyshenkilö Pankki ja tilinumero Y-tunnus Puhelin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

SERVIS-TALO HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TOIMITILAHANKKEEN HANKESUUNNITELMA

SERVIS-TALO HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TOIMITILAHANKKEEN HANKESUUNNITELMA SERVIS-TALO HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TOIMITILAHANKKEEN HANKESUUNNITELMA 6.2.2013 0 YHTEENVETO HANKKEEN NIMI KUVAUS HANKKEESTA HANKEVASTUU VUOKRANANTAJA VUOKRALAISET OSOITE TOIMINNAT VUOKRA AIKATAULU

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.08.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 Kaupunginhallitus 185 16.6.2014 93 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen,

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10.

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10. xx.xx.20xx Sivu 1/10 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje HANKESUUNNITELMA Sivu 2/10 HANKESUUNNITELMA TIIVISTELMÄ n olennainen sisältö Rovaniemi xx.xx.20xx Sivu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 185 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen, puh. 09 816

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. KOY:n ja Laihian kunnan välillä

VUOKRASOPIMUS. KOY:n ja Laihian kunnan välillä VUOKRASOPIMUS KOY:n ja Laihian kunnan välillä 1 OSAPUOLET 1.1 KOY/palveluntuottaja, (jäljempänä "Vuokranantaja") 1.2 Laihian kunta, Y-tunnus 0180451-0 (jäljempänä "Vuokralainen") 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TILAVUOKRASOPIMUS 1 XX.XX.2014. Vuokrauksen kohteena on Kultarannan entisessä päiväkodissa (1311)liitekartalla osoitetut tilat.

NAANTALIN KAUPUNKI TILAVUOKRASOPIMUS 1 XX.XX.2014. Vuokrauksen kohteena on Kultarannan entisessä päiväkodissa (1311)liitekartalla osoitetut tilat. NAANTALIN KAUPUNKI TILAVUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja 1.2 Vuokralainen 2 VUOKRAUSKOHDE 2.1 Kohde Naantalin kaupunki, Tilalaitos. XXXXX Vuokrauksen kohteena on Kultarannan entisessä päiväkodissa

Lisätiedot

Vuokralaiset ovat eriteltyinä palvelutilavuokraliitteessä.

Vuokralaiset ovat eriteltyinä palvelutilavuokraliitteessä. 1 OSAPUOLET 1 1.1 Vuokranantaja 1.2 Vuokralainen Naantalin kaupunki, Tilalaitos. Vuokralaiset ovat eriteltyinä palvelutilavuokraliitteessä. 2 VUOKRAUSKOHDE 2.1 Kohde Vuokrakohteet ja niiden pinta-alat

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

Palvelulupaus maakunnille

Palvelulupaus maakunnille Palvelulupaus maakunnille 23.3.2017 KESKEISET EDUT TILAKESKUKSEN TOIMINNASTA Tilakeskus tarjoaa parhaan tiloihin liittyvän osaamisen ja sitä kautta parhaat toimintaympäristöt maakuntien toiminnoille Tilakeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (6) 1 Esitys kiinteistölautakunnalle tilojen vuokraamiseksi Stadin ammattiopiston käyttöön osoitteesta Hattulantie 2 HEL 2014-011028 T 10 06 00 Esitysehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset

Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Maakunnan ja kuntien yhteistyö ja sopimukset Kuntapäivä 8.5.2018 Jukka Mäkilä Yhteiset asiakkaat Maakunnan asukkaat ovat yhteisiä asiakkaita ja verojen kautta maksavat toiminnan kustannukset Maakunnan

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNGIN TOIMITILAHANKINTOJEN TOTEUTTAMISOHJE

KOKEMÄEN KAUPUNGIN TOIMITILAHANKINTOJEN TOTEUTTAMISOHJE 1 KOKEMÄEN KAUPUNGIN TOIMITILAHANKINTOJEN TOTEUTTAMISOHJE Voimaantulo 1.1.2016 Tekninen lautakunta 17.11.2015 81 Kaupunginhallitus 23.11.2015 218 Päivitetty 11.9.2017, korjattu hallintosäännön pykälänumerot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 302 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle osoitteessa Hattulantie 2 sijaitsevan koulurakennuksen vuokraamiseksi Stadin ammattiopiston käyttöön

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA LIITE 1(5) LUONNOS 17.5.2018 EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA 1. Ehdotuksen pääasiallinen sisältö Asetuksella ehdotetaan säädettäväksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Vuokrasopimus Kannaksentie 4

Vuokrasopimus Kannaksentie 4 Parikkalan kunta Kunnanhallitus Keskushallinto Vuokrasopimus Kannaksentie 4 1. Vuokranantaja Parikkalan kunta Harjukuja 6, 59100 PARIKKALA 2. Vuokralainen Imatran kaupunki Imatran seudun ympäristötoimi

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 59 Lausunto valtiovarainministeriölle valtioneuvoston asetusluonnoksesta kunnan ja maakunnan välisen siirtymäkauden vuokrasopimuksen vuokran määräytymisestä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

SOTEMAKU esiselvitysraportti

SOTEMAKU esiselvitysraportti Esiselvitys SOTEMAKU esiselvitysraportti Talous / alatyöryhmä kiinteistöt: Jari Hakala, epshp pj Timo Hakala, Eskoo Jorma Hemminki, epshp Jussi Aittoniemi, Seinäjoen kaupunki Timo Ketola, Alajärvi Marko

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet 2015-2017 Tilaliikelaitos on kuntalain 9. luvun mukainen kunnallinen liikelaitos tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA

HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA HALLITUKSEN KOKOUS PÄÄTÖKSENTEKO HY-KONSERNIN KIINTEISTÖINVESTOINNEISSA 16.12.2014 TOIMITILAOHJELMA HYK&HYR Sisältää yliopiston käytössä ja omistuksessa olevia toimitiloja koskevat strategiset tavoitteet

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 2. Vuokralainen Orimattilan kaupunki Ly: 0129920-0 3. Vuokrauskohde Osoitteessa Koulutie 19,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 225 Vesalan yläasteen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 2.5.2011 päivätyn Vesalan yläasteen

Lisätiedot

TOIMITILAHANKINNAN YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET

TOIMITILAHANKINNAN YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET 10.11.2010 Kaupunginvaltuusto 10.1.2011 TOIMITILAHANKINNAN YLEISET MENETTELYTAPAOHJEET Suvilahden koulu/kombikirjasto SISÄLTÖ YLEISTÄ...3 SOVELTAMISALA...3 TILAHALLINTORYHMÄ (THR)...3 TARVESELVITYS...3

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07. Tekninen lautakunta 3 27.01.2016 Tekninen lautakunta 78 20.07.2016 Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.00/2016 TELA 27.01.2016 3 Äänekosken kaupungin tilapalvelut on tehnyt

Lisätiedot

LUONNOS. Kaupunginhallitus 8.2.2016 Liite 2 53. Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 141 Liite 7

LUONNOS. Kaupunginhallitus 8.2.2016 Liite 2 53. Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 141 Liite 7 Kaupunginhallitus 8.2.2016 Liite 2 53 Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 141 Liite 7 VUOKRASOPIMUKSEN ESISOPIMUS LUONNOS 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tausta 3. Esisopimuksen kohde VUOKRASOPIMUS 1. OSAPUOLET

Lisätiedot

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet.

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet. ARANDUR OY 4.1.2012 Kaivomestari SOPIMUS RAKENNUSTEN OSTO-OIKEUDESTA 14.2.2002 LlITESOPIMUS NRO 1 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Espoon Kaupunki (jäljempänä Espoo ) 1.2 Arandur Oy (jäljempänä Arandur tai projektiyhtiö

Lisätiedot

Luonnos 27.1.2016. Vuokrauskohde on osoitettu oheen liitetyllä kartalla (liite 1).

Luonnos 27.1.2016. Vuokrauskohde on osoitettu oheen liitetyllä kartalla (liite 1). Osapuolet. Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0557-.. Vuokralainen Raision kaupunki, y-tunnus 008-5. Vuokrauskohde Naantalin kaupungin 5. kaupunginosan 6. korttelin tontilla nro sijaitsevan Kiinteistö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 19.04.2017 Sivu 1 / 1 1702/2017 02.02.00 45 terveystoimen investointiesitys vuosille 2018-2022 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat

VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat Tekniset palvelut 30.1.2018 1 VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE) hakee käyttöönsä vuokratiloja keskitetylle hammashoitolalle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskukselle perhekeskuspilotti Itäkatu 11

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (7) 197 Esitys kiinteistölautakunnalle tilojen vuokraamiseksi Stadin ammattiopiston käyttöön osoitteesta Hattulantie 2 HEL 2014-011028 T 10 06 00 Esitys Käsittely

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 1757/02.08.00/2012 Kaupunginhallitus 139 7.5.2012 162 Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv-asia) (Pöydälle 7.5.2012) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Tulot asukkaita/hpv /as/hpv yht. /kk Asukkailta perittävät vuokrat 15 550 8 250 KELA:n enimmäisvuokra Asukkaiden sähkömaksut 15 20 300 voidaan

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Helsingin Teerikukonkuja 3-nimisessä varastorakennuksessa, osoitteessa Teerikukonkuja 3, Helsinki.

Kiinteistö Oy Helsingin Teerikukonkuja 3-nimisessä varastorakennuksessa, osoitteessa Teerikukonkuja 3, Helsinki. VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja PL 327 (Uudenmaankatu 16 A) 00121 Helsinki. Matti Jokinen 010633990 matti.jokinen@merimieselakekassa.fi Vuokralainen arto.hiltunen@hel.fi Vuokralaisen yhteyshenkilö Jarmo Lehto

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (7) 9 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston esitys kaupunginhallitukselle toimitilojen vuokraamisesta Swiss Life Ag:ltä ja NCC Property Development Oy:ltä kulttuuri

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Nimi ja tehtävät Vakka-Suomen Vesi LIIKELAITOS on KUNTALAIN MUKAINEN Uudenkaupungin

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa 07.04.2014 Sivu 1 / 1 1147/10.03.02/2014 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. 050 593

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 53 10.02.2014. 53 Asianro 9145/01.04.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 53 10.02.2014. 53 Asianro 9145/01.04.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 53 Asianro 9145/01.04.01/2013 Tilaelementtirakenteisen päiväkodin vuokraaminen Melalahden päiväkodin käyttöön Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen Konserniohjaus

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohje

TURUN KAUPUNKI. Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohje TURUN KAUPUNKI Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohje Luonnos 8.5.2014 1 (11) Sisällys 1 TARVESELVITYKSEN JA HANKESUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA 1(6) VUOKRASOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 VUOKRANANTAJA: Joutsan kunta Y-tunnus 0174108-9 Länsitie 5, PL 20, 19651 JOUTSA 1.2 VUOKRALAINEN Grundfos Environment Finland Oy Y-tunnus: 1599796-6 PL 1036 00101 HELSINKI

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Lohjan keskustan terveysaseman laboratorion toimitilojen tarveselvitys

Lohjan keskustan terveysaseman laboratorion toimitilojen tarveselvitys HUS-kuntayhtymä HUSLAB Perusterveydenhuollon vastuualue Länsi-Uudenmaan terveysasemalaboratoriot Lohjan keskustan terveysaseman laboratorion toimitilojen tarveselvitys Versio 7.12.2015 Riitta Pekki Teuvo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö 9.9.2015 OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus Kyläkonttori, Velkuantie 988, Livonsaari

Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus Kyläkonttori, Velkuantie 988, Livonsaari VUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus 1868028-6 Kyläkonttori, Velkuantie 988, 21180 Livonsaari 1.2 Vuokralainen NAANTALIN KAUPUNKI/TILALAITOS, y-tunnus 0135457-2

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali

Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali VUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 1.2 Vuokralainen NAANTALIN KAUPUNKI / SAARISTOLAUTAKUNTA Käsityöläiskatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Esimerkki sitoviin tavoitteisiin kohdistuvasta riskienarvioinnista ja niitä koskevista toimenpiteistä

Esimerkki sitoviin tavoitteisiin kohdistuvasta riskienarvioinnista ja niitä koskevista toimenpiteistä Esimerkki sitoviin tavoitteisiin kohdistuvasta riskienarvioinnista ja niitä koskevista toimenpiteistä Riskit /tavoitteet: - mitkä ovat tavoitteet, joiden ainakin pitää toteutua? (näkökulma kunnan asukkaiden

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto 1 KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA 1. Johdanto Liikelaitoksen tehtävänä on vastata kaupungin omistuksessa tai hallinnassa olevista toimitiloista ja yritystiloista ja niihin välittömästi liittyvistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 131 Yhteistyöpöytäkirja HSL:n kanssa koskien Jokeri-linjan liikennöintiä varten tarvittavan kaluston hankintaa HEL 2016-008863 T 00 01 06 Päätös esitti kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Luonnos Vuokralainen Raision seudun koulutuskuntayhtymä (y-tunnus ) Purokatu 1, Raisio

Luonnos Vuokralainen Raision seudun koulutuskuntayhtymä (y-tunnus ) Purokatu 1, Raisio 1 Osapuolet 1 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki (y-tunnus 0135457-2) Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 1.2 Vuokralainen Raision seudun koulutuskuntayhtymä (y-tunnus 0204427-7) Purokatu 1, 21200 Raisio

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen 16.02.2012 Sivu 1 / 1 747/10.03.02/2012 25 Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

4. Vuokra-aika alkaa ja on voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on molemmin puolin yksi kuukausi.

4. Vuokra-aika alkaa ja on voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on molemmin puolin yksi kuukausi. 1 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Ruoveden kunta (0152842-1) Ruovedentie 30 34600 Ruovesi 2. Vuokralainen Ervitek Ky (2643228-2) 3. Vuokrakohde Vilkinahteen teollisuusalueella teollisuushalli 7, yritystila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet

Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 26.2.2014 Svenska rum -lautakunta 27.2.2014 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 24.3.2014 Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2018 1 (5) 428 Kaupunkipyöräpalvelun laajentamisen hankesuunnitelma HEL 2018-002575 T 00 01 04 00 Päätös päätti hyväksyä kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankesuunnitelman

Lisätiedot