MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS"

Transkriptio

1 Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL ESPOON KAUPUNKI tiedoksi: 3129 PUUTARHURIN PÄIVÄKOTI, PUUTARHURINTIE 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Puutarhurin päiväkoti on helmikuussa 1988 käyttöön otettu päiväkotirakennus, jossa on tiloja kahdessa tasossa. Pohjakerros on betonirakenteinen ja ensimmäinen kerros puurunkoinen. Alapohjarakenteet ovat maanvastaisia betonirakenteita. Julkisivut ovat lautaverhoiltuja. Rakennuksessa ei ole suoritettu suurempia korjaustöitä tai peruskorjausta. Käyttäjäpalaute on kirjattu sisäilmasto-olosuhdelomakkeeseen. Tilat koetaan ahtaiksi ja ilmanvaihto riittämättömäksi. Tiloissa on ajoittain havaittu myös voimakasta viemärinhajua. Kuusi työntekijää kokee oireilua tiloissa. Rakennuksessa on noin 70 lasta ja 14 työntekijää. Rakennukseen tehtiin ns. rakenne- ja ilmanvaihtotekninen katsastus, jolla tarkoitetaan pääasiassa aistinvaraisesti suoritettua sisäilmapainotteista kuntoarviota. Katsastuksen suorittivat Sanna Pohjola ja Jarkko Lesonen Katsastukseen kuuluvat seurantamittaukset tehtiin Katsastuksessa oli mukana päiväkodin johtaja Jaana Tiempo ja kiinteistönhoitaja Jouni Pöntynen/Palmia (osan aikaa). 1 RAKENNETEKNINEN TARKASTUS 1.2 Kuivatusosat, salaojat, salaojakaivot - Rakennuksen ympärillä on salaojat. Tarkastuskaivon kansia ei saatu avattua tarkastusta varten. Salaojien tekninen käyttöikä on yleensä vuotta. 1.3 Päällysteet, Alueen päällysteet, pintavesien poisjohtaminen - Sokkelin vierustalla on pääosin mukulakivetys, eikä kasvillisuutta ole lähellä rakennusta. Sadevedet on ohjattu syöksytorvista sadevesikaivoihin. Sokkelin ulkopuolella havaittiin paikoin vedeneriste (patolevy). 1 (21) S w e co Ilmalanportti 2 FI Helsinki, p (0) Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki Sweco Groupin jäsen

2 - Rakennus sijaitsee rinteessä. Yläpihalla (pohjoisen puolella) asfaltoitu piha on tasainen/kaataa lievästi rakennukseen päin. Asfaltin ja sokkelin välistä voi päästä kosteutta rakenteeseen. Kuvat 1, 2. Rakennuksen yläpihan puolella liikuntasalin kohdalla asfaltoitu maa viettää loivasti rakennukseen päin. 1.4 Perustukset, perusmuurit - Sokkelit ovat betonia. Paikoin sokkelissa havaittiin kosteusjälkiä (kuvat 3-4). Sadevesi roiskuu laatoitetulta/asfalttipihalta sokkelin alaosaan. Lännen puoleisella seinustalla kosteusjälki on ikkunan alapuolella. Vesipeltien tiiveys tulee ko. kohdassa tarkastaa/korjata. 2 (21) Kuvat 3, 4. Paikoin betonisokkelissa oli havaittavissa kosteusjälkiä. Kuva vasemmalla tilan 029 ikkunan alapuolta. Oikealla kuva alapihan puolella (tilan 011 kohdalla), jossa valesokkelirakenne.

3 1.5 Alapohjat - Rakennuksessa on maanvastaiset alapohjat. Alkuperäisten leikkauskuvien mukaan betonilaatan alla on lämmöneriste (EPS). Viitteitä kapillaarisesta kosteudennoususta ei lattiapinnoilla havaittu. Lattiapinnoilla ei havaittu kohonneita kosteuslukemia lukuun ottamatta tilaa 025 (vesileikki), johon oli vuodenvaihteessa päässyt vettä viereisestä IV-konehuoneesta. Rakenteet oli päiväkodin johtajan mukaan kuivatettu ja pinnat uusittu tilassa. Lattiapinnalla havaittiin tilassa noin metrin matkalla IV-konehuoneen vastaisesta seinästä kohonneita pintakosteuslukemia (pka 85-95, vertailupinnalla pka 60-70). Suositellaan tarkastamaan lattiapinnoitteen alapuolisen rakenteen suhteellinen kosteus ns. viiltomittausmenetelmällä tilassa 025. Kuvat 5, 6. Alkuperäiset leikkauskuvat A-A ja B-B. 3 (21)

4 Kuva 7. Alkuperäinen leikkauskuva E-E. 1.6 Runko, kantavat seinät - Rakennuksen kantavat rakenteet ovat pohjakerroksessa teräsbetonia ja 1. kerroksessa puuta. Kantavissa rakenteissa ei havaittu näkyviltä osin puutteita. 1.7 Välipohjat, yläpohjat - Välipohjat ovat ontelolaattaa, yläpohjat ovat puurakenteiset. Katto on monimuotoinen ja vesikatolla on ollut vuotoja. - Rakennuksen keskellä on torni, jonka kunnostustyö oli katselmointihetkellä saatu juuri päätökseen. Korjaustyöalue oli edelleen huputettuna, eikä torniosaa katselmoinnin yhteydessä tarkastettu. Kuvat 8, 9. Tilan 110 (kotikeittiö) katossa oli havaittavissa kosteuden aiheuttamia jälkiä liesituulettimen poistoilmakanavan lähettyvillä. Tarkastettaessa pintarakenteiden kosteutta, teki mittapää reiän väliseinärakenteeseen. Kipsilevy oli kohdassa pehmennyt ja pahvissa oli nähtävissä mikrobikasvustoa. 4 (21)

5 - Katossa havaittiin tilassa 110 (kotikeittiö) kosteuden aiheuttamia jälkiä liesituulettimen poistoilmakanavan lähellä. Myös väliseinärakenne oli kastunut ja levyt vaurioituneet. Todennäköisesti vesi pääsee rakenteeseen poistoilmakanavan läpiviennin epätiiviyskohtien kautta vesikatolta. - Paikoin pohjakerroksen alakattolevyissä havaittiin kosteuden aiheuttamia jälkiä. Käytävällä 030 avattiin alakattolevy ja ontelolaatan saumoissa havaittiin ko. kohdalla vanhoja valumajälkiä (Kuva 11). Ontelolaatta oli kuiva pintakosteusilmaisimella havainnoitaessa. Alakaton yläpuolella oli tällä kohtaa myös viemäriputki, joka saumakohdissa havaittiin valumajälkiä (Kuva 12). Henkilökunnan mukaan tiloissa on ajoittain voimakas viemärinhaju. Viemäriputken tiiveys tulee tarkastaa/korjata. Myös veistohuoneessa 023 havaittiin alakattolevyssä vanha kosteusjälki. Vaurioituneet alakattolevyt tulee tiloista 023 ja 030 uusia. - Sähkökeskuksissa läpiviennit oli tiivistämättä (Kuvat 14-15). Kuvat 10, 11, 12. Käytävällä 030 kodinhoitohuoneen edustalla havaittiin alakattolevyssä kosteusjälkiä. Levyn yläpuolella ontelolaatan saumakohdissa oli valumaa, mutta ontelolaatta oli kuiva pintakosteusilmaisimella havainnoitaessa. Viemäriputken saumakohdissa valumajälkiä. 5 (21)

6 Kuva 13. Veistohuoneessa 023 alakattolevyssä paikallinen kosteusjälki. Kuvat 14, 15. Sähköläpiviennit tiivistämättä 1. kerroksen sekä pohjakerroksen käytävällä olevissa sähkökeskuksissa. 6 (21) 1.8 Ulkoseinät, julkisivut - Pohjakerroksessa on alapihan puolella ja ensimmäisessä kerroksessa yläpihan puolella on valesokkelirakenne, jossa ulkoseinän puurunko alkaa paikoin ulkopuolisen maanpinnan tason alapuolelta. Sokkelissa havaittiin paikoin myös alapihan puolella kosteusjälkiä, jolloin kosteus voi siirtyä puurunkoisen ulkoseinän alaosaan. Suositellaan tarkastamaan ulkoseinän alaosan kunto muutamasta tilasta pohjakerroksessa (esim. 001, 011, 016) sekä ensimmäisessä kerroksessa (esim. 107, 122).

7 - Ulkoseinän sisäkuoressa havaittiin paikoin levyseinissä halkeilua (kuvat 16-17). Epäpuhtaudet voivat päästä halkeamien ja mahdollisten muiden epätiiviyskohtien kautta sisäilmaan. Seinän ja katonrajasta sekä pistorasioista havaittiin paikoin ilmavirtausta sisään päin, mutta tässä ei havaittu poikkeavia hajuja. Kuvat 16, 17. Kuraeteisessä 107 ulkoseinän ja katonrajassa halkeama, jonka lähistöllä ilmavuotojen aiheuttamia jälkiä (vas). Tilassa 114 (oik) havaittiin ulkoseinässä halkeamia. Kuvat 18, 19. Roolivaatevarastossa 019 havaittiin maanvastaisessa ulkoseinässä kosteutta ja kosteuden aiheuttamia jälkiä viemäriputken ympärillä (vas). Julkisivulaudoituksen alaosissa paikoin vaurioita. Maalipinta kunnossa (oik). 7 (21)

8 - Roolivaatevaraston 019 maanvastaisessa seinässä havaittiin viemäriläpiviennin ympärillä kosteusjälkiä ja seinä oli kostea pintakosteudenilmaisimella havainnoitaessa (Kuva 18). Yläpihan puolella oli vuonna 2000 korjattu salaojia ja seinää tiivistetty. Edelleen viemäriläpiviennin kohdalla on epätiiveyttä ja kosteus pääsee rakenteeseen. Suositellaan korjaamaan viemäriläpiviennin tiivistys ulkopuolelta kosteuden pääsyn estämiseksi rakenteeseen. Korjaustyö edellyttää maankaivuuta tilan 019 kohdalta. - Rakennuksen julkisivu on laudoitettu. Laudoituksen alaosissa havaittiin paikoin vaurioita. Maalipinta oli kunnossa (Kuva 19). 1.9 Ikkunat, karmit, puitteet, lasituslistat, vesipellit - Ikkunat ovat puukarmisia MSE-ikkunoita, joissa havaittiin paikoin kosteusjälkiä. Ikkunoiden tiivistyksiä tulee parantaa. Mikäli vaurioituneet ikkunat halutaan kunnostaa, tulee kunnostustyö aloittaa pikaisesti. - Ikkunoiden vesipeltien kallistukset ovat riittävät. Muiden vesipeltien kallistukset ovat riittämättömät. Mm. yläpihan puolella salin seinustan vesipelti kaataa seinään päin. Kuvat 20, 21, 22. Ikkunat ovat alkuperäisiä, puukarmisia MSE- tai eristyslasisia ikkunoita. Tiloissa 101 ja 114 sekä liikuntasalin 018 alakarmissa havaittiin kosteusjälkiä. 8 (21)

9 Kuva 23. Vesipeltien kallistus on riittämätön mm. liikuntasalin seinustalla 1.10 Ulko-ovet - Ulko-ovet ovat alkuperäisiä teräsrunkoisia. Henkilökunnan ovesta havaittiin vetoa ja ulko-ovien tiivisteet tulisi uusia Vesikatteet, kattokaivot - Vesikatto on monimuotoinen pulpettikatto, jonka katteena on betonitiili. Katteen kuntoa ei päästy tarkastamaan katolla olleen lumipeitteen vuoksi. - Rakennuksessa oli katselmuskäynnin aikana käynnissä torniosan kunnostus, joka oli alkanut vuoden alussa. Kuva 24. Vesikatteena on betonitiili. Vesikaton kuntoa ei päästy tarkastamaan katolla olleen lumipeitteen vuoksi. 9 (21)

10 1.12 Tilapinnat ja tilavarusteet - Ylätasoilla ja valaisinten päällä havaittu paikoin runsaasti pölyä (Kuvat 25-26). Kuvat 25, 26. Kaappien ja valaisinten päällä havaittiin runsaasti pölyä. Kuvat ryhmähuoneesta 102 (vas) ja toimistosta Märkätilat - Märkätiloissa ei havaittu poikkeavaa kosteutta pintakosteusilmaisimella havainnoitaessa eikä aistinvaraisesti kosteuden aiheuttamia jälkiä Toimenpiteet kiireellisyysjärjestyksessä 10 (21) - Vesikatolla tilan 110 poistoilmakanavan läpiviennin tarkastus ja tarvittaessa tiivistäminen. Vaurioituneet rakennusmateriaalit (mm. sisäkatto- ja väliseinälevyt, mahdollisesti myös eristeet) tulee tilassa 110 vesivahinkoalueella uusia. - Käytävällä 030 alakaton yläpuolella olevan viemäriputken tiiveys tulee tarkastaa ja tarvittaessa korjata. - Ikkunoiden tiivistysten parantaminen. Vaurioituneiden ikkunoiden (mm. tiloissa 018, 101, 114) kunnostus pikaisesti, mikäli näitä ei haluta uusia. - Sähkökeskuksissa olevien sähköläpivientien tiivistäminen alapohja/välipohjarakenteeseen.

11 - Alakattolevyjen, joissa kosteusjälkiä, uusiminen. Näitä havaittiin tiloissa 023 ja Liikuntasalin maanvastaisen ulkoseinän ja asfaltin liitos (yläpihan puolella) suositellaan täyttämään bitumilla kosteuden pääsyn estämiseksi rakenteeseen. - Tilan 029 ikkunan vesipellin tiiveys tulee tarkastaa/korjata. - Suositellaan tarkastamaan ulkoseinän alaosan kunto muutamasta tilasta pohjakerroksessa (esim. 001, 011, 016) sekä ensimmäisessä kerroksessa (esim. 107, 122) rakenneavauksista. - Suositellaan tarkastamaan lattiapinnoitteen alapuolisen rakenteen suhteellinen kosteus ns. viiltomittausmenetelmällä tilassa Suositellaan korjaamaan viemäriläpiviennin tiivistys ulkopuolelta kosteuden pääsyn estämiseksi rakenteeseen. Korjaustyö edellyttää maankaivuuta tilan 019 kohdalta. - Vesipeltien kallistusten korjaus (mm. liikuntasalin ulkoseinän alaosassa) - Ulko-ovien tiivisteet tulisi uusia - Yläpölyjen puhdistus säännöllisesti. 11 (21)

12 2 SISÄILMAOLOSUHTEET 2.1 Sisäilman hiilidioksidipitoisuuden seurantamittaukset - Hiilidioksidipitoisuutta seurattiin neljässä tilassa tallentavien mittalaitteiden avulla 11 vuorokauden ajan. Mitattuja tiloja olivat ryhmähuoneet 001, 012, 101 ja liikuntatila 018. Mittaustuloksista tehdyt kuvaajat on esitetty liitteissä Taulukkoon on kirjattu mitattujen tilojen käyttäjämäärät, suunniteltu ilmanvaihto vuoden 1986 ilmanvaihtopiirustuksista sekä seurantajakson aikaiset hiilidioksidipitoisuudet: Tila Ryhmähuone 001 (mustikkasuut) Ryhmähuone 012 (vattumadot) Suurin käyttäjämäärä, kpl Suunniteltu ilmanvaihto v Hiilidioksidipitoisuus seurantajakson aikana, ppm /-70 dm 3 /s /-60 dm 3 /s Liikuntatila /-135 dm 3 /s Ryhmähuone 101 (kissanmintut) /-70 dm 3 /s Ryhmähuoneissa hiilidioksidipitoisuus oli korkeimmillaan klo päiväunien aikana, jolloin ryhmähuoneissa hiilidioksidipitoisuus kohosi tasolle ppm. Liikuntatilassa 018 hiilidioksidipitoisuus pysytteli seurantajakson ajan pääosin alle 900 ppm, mutta yhtenä päivänä hiilidioksidipitoisuus oli hetkellisesti yli 1550 ppm. - Asumisterveysasetus 2015:n mukaan hiilidioksidipitoisuuden toimenpideraja ylittyy, kun sisäilman pitoisuus on 1150 ppm suurempi kuin ulkoilman pitoisuus. Ulkoilman pitoisuus oli noin 400 ppm, joten sisäilman hiilidioksidipitoisuuden toimenpideraja ylittyy sisäilman pitoisuuksilla yli 1550 ppm. Toimenpideraja ylittyi liikuntatilassa 018 yhtenä päivänä ( ), jolloin pitoisuus oli noin kymmenen minuutin ajan (klo ) ppm. Muissa mitatuissa tiloissa toimenpideraja ei ylittynyt. - Mitattujen ryhmähuoneiden vuonna 1986 suunniteltu ilmanvaihto on puutteellista tilojen nykyisiin käyttäjämääriin verrattuna; suunnitellulla ilmanvaihdolla tilojen tuloilmavirta on 2,7-3,3 dm 3 /s henkilöä kohden suurimmalla käyttäjämäärällä. Asumisterveysasetus 2015:n mukaan tuloilmaa(ulkoilmaa) tulisi olla vähintään 6 dm 3 /s henkilöä kohden. 12 (21)

13 2.2 Sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden seurantamittaukset - Lämpötilaa ja suhteellista kosteutta seurattiin neljässä tilassa tallentavien mittalaitteiden avulla 11 vuorokauden ajan. Mitattuja tiloja olivat ryhmähuoneet 001, 012, 101 ja liikuntatila 018. Mittaustuloksista tehdyt kuvaajat on esitetty liitteissä Sisäilman lämpötilojen ja suhteellisen kosteuden vaihteluvälit olivat seuraavat: Tila Lämpötila klo , C Sisäilman suhteellinen kosteus, % ,5-26, ,5-24, ,6-21, ,2-25, Asumisterveysasetus 2015:n mukaan lasten päivähoitopaikoissa sisäilman lämpötilan toimenpiderajat ovat lämmityskaudella C eli lämpötilan tulisi olla tällä välillä. Tutkittujen tilojen sisäilman lämpötilat olivat pääosin toimenpiderajojen mukaisia. Tilassa 012 lämpötila oli aamuisin ennen klo 8.30 alle 20ºC. Liikuntatilassa 018 lämpötila oli alhaisin ja lämpötila pysytteli alle 20ºC ennen klo 9 aamulla. - Sisäilman suhteellinen kosteus vaihteli mittauspisteissä välillä % seurantajakson aikana. Mitatut lukemat ovat tavanomaisia tutkitun tyyppiselle rakennukselle vuodenaika, ilmanvaihto ja tilojen käyttö huomioon ottaen. 2.3 Johtopäätökset - Hiilidioksidipitoisuuden seurantamittaustulosten ja Asumisterveysasetus 2015:n hiilidioksidipitoisuuden toimenpiderajan perusteella tiloissa ei olisi tarpeen tehdä ilmanvaihdollisia toimenpiteitä. Mitattujen ryhmähuoneiden suunniteltu ilmanvaihto ei kuitenkaan ole suurimmalla käyttäjämäärällä esim. päiväunien aikana Asumisterveysasetus 2015:n mukaista (vähintään 6 dm 3 /s henkilöä kohden). Ilmanvaihdon riittävyyttä voidaan parantaa välttämällä koko hoitoryhmän kokoontumista yhteen tilaan. Lisäksi tulisi selvittää mahdollisuutta tehostaa ilmanvaihtoa. Nykyisen ilmanvaihdon mittaaminen ei kuulunut katsastuskäyntiin. Nykyinen ilmanvaihto ei kuitenkaan voi olla paljon suunniteltua suurempi, koska kanavat ja päätelaitteet ovat vuonna 1986 suunnitellun ilmanvaihdon mukaisia. - Liikuntatilassa 018 ja ryhmähuoneessa 012 olisi suositeltavaa pyrkiä nostamaan sisäilman lämpötilaa aamuisin. 13 (21)

14 2.4 Toimenpiteet kiireellisyysjärjestyksessä - Suositellaan harkittavaksi sitä, että jatkossa hoitoryhmät ei nuku päiväunia yhdessä tilassa vaan kukin hoitoryhmä hajautetaan esim. kahteen tilaan. - Nykyisen ilmanvaihdon ilmavirtoja pyritään lisäämään. - Em. toimenpide-ehdotusten tavoitteena on Asumisterveysasetus 2015:n mukainen ilmanvaihto eli vähintään 6 dm 3 /s tuloilmaa henkilöä kohden. - Liikuntatilassa 018 ja ryhmähuoneessa 012 suositellaan säätämään pattereita siten, että lämpötila ei laskisi päiväkodin käyttöaikoina alle 20ºC. 14 (21)

15 3 ILMANVAIHTOLAITTEET 3.1 Ilmanvaihtokone TK1/PK1.1 - Ilmanvaihtokone TK1/PK1.1 (tuloja poistoilmakone) palvelee koko päiväkotia. - Kone on alkuperäinen ja otettu käyttöön v. 1988, jolloin suunnitellut ilmavirrat olivat +2,0/-1,2 m 3 /s täydellä teholla ja +1,0/-0,6 m 3 /s puolella teholla. - Kone sijaitsee pohjakerroksen IVkonehuoneessa 024, jonka seinissä ja katossa on reunoiltaan pinnoittamattomia mineraalivillalevyjä. Kuva 27. Ilmanvaihtokone TK1/PK Kone on 2-nopeuksinen. Käyntiaikoja selattiin IV-konehuoneessa olevasta säätöyksiköstä; täyden tehon käyntiajaksi oli säädetty ma-pe klo 4-19, koneen toiminnasta muina aikoina ei saatu varmuutta. Toimintaselostuksen mukaan koneessa on ulkoilman pakkasraja, jolloin puhaltimien pyörimisnopeus vaihtuu ulkoilman lämpötilan mukaan (ko. lämpötila ei ole tiedossa). - Ulkoilmasäleikkö sijaitsee pihatasolla noin 3 metrin korkeudella maasta. Säleikössä on vinot säleet ja teräsverkko. Säleikön sisällä oli jokin pelti, joka piti kovaa ääntä. Ulkoilmasäleiköstä ilma menee ulkoilmakanavaan ja ulkoilmakammioon, joka on viemäröity. Vuoden 2018 alussa lunta tai vettä oli kulkeutunut ulkoilmakanavaan ja -kammioon. Koneen sisältä vesi valui IV-konehuoneen lattialle. - Tuloilmasuodattimena oli F7-tasoinen pussisuodatin, jonka suodatinkehyksistä yksi oli tiivis, yhdessä oli vähäistä vuotoa suodattimen ohi ja yhdessä oli paljon vuotoa suodattimen ohi. Poistoilmasuodattimena oli M6-tasoinen pussisuodatin, jonka kehyksissä oli vähäistä vuotoa suodattimen ohi. Tulo- ja poistoilmasuodattimet vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa, viimeksi helmikuussa Tuloilmasuodattimen jälkeen olevien konekotelon sisäpintojen pölyn määrä oli vähäinen. Tuloilmasuodatinosassa kotelon pohjalla oli vanhoja kuivuneita kosteusjälkiä. Kotelon sisäpinnat ovat peltiä. Tuloilmasuodattimen jälkeisillä sisäpinnoilla ei ollut näkyvää mineraalivillaa. - Koneessa on sähkölämmityspatteri ja pyörivä lämmöntalteenottolaite. Koneessa ei ole jäähdytyspatteria. - Tulo- ja poistoilmapuhaltimien hihnat olivat ehjiä. Tuloilmapuhaltimen hihnassa ilmeni löysyyttä, hihnassa olisi kiristämisen varaa. - Konekotelon luukkujen lukituksia oli rikki ainakin tuloilmasuodattimen ja tuloilmapuhaltimen kohdalla. 15 (21)

16 Kuvat 28, 29. Pihatasolla oleva ulkoilmasäleikkö, jonka takana oleva irtonaiselta vaikuttava pelti piti kovaa ääntä. Säleikön kautta pääsi alkuvuodesta 2018 lunta tai vettä ilmanvaihtokoneen TK1/PK1.1 ulkoilmakanavaan ja ulkoilmakammioon. Ulkoilmaa ylhäältä ulkoilmakammioon Veden poistoputki Kuvat 30, 31, 32. Ulkoilmakanava tulee ulkoilmakammioon ylhäältä. Ulkoilmakammion pohja on viemäröity veden poistoputkella. Ulkoa koneeseen tullut vesi valui IV-konehuoneen lattialle poistoputkesta ja/tai konekotelon rakojen kautta. Veden poistoputki 16 (21)

17 Kuva 33. Kuivuneita vesijälkiä oli konekotelon ulkopinnassa tuloilmasuodattimen ja tuloilmapuhaltimien kohdalla sekä IVkonehuoneen lattialla koneen vieressä. Vesijälkien perusteella koneen sisältä on tullut lattialle aiemminkin ennen vuotta Ulkoilmakammion veden poistoputki kiertää konehuoneen seinien vieressä. Veden poistoputki Kuva 34. Ulkoilmakammion veden poistoputken pää ei ole IV-konehuoneen lattiakaivossa. Putken pää on lattiakaivon yläpuolella noin 40 cm korkeudella lattiasta. Veden poistoputken pää Lattiakaivo Kuva 35. Konekotelon luukkujen lukituksia oli rikki. Kuvassa on luukku tuloilmapuhaltimen kohdalla. Luukun kahta kiinteää vääntönuppia ei ole ja lukitusten telki (kieli) ei pysy vastakappaleen sisällä. Ei vääntönuppia Ei vääntönuppia 17 (21)

18 3.2 Tuloilman päätelaitteet, tuloilmakanavan pölykertymä - Tiloissa 011 ja 102 havainnoitiin tuloilman päätelaitteiden sisäosia. Päätelaitteiden sisällä ei ollut näkyvää mineraalivillaa. Tällä hetkellä äänenvaimennusmateriaalina on muovimateriaali (Dacron tms.). Alun perin äänenvaimennusmateriaalina on todennäköisesti ollut mineraalivilla. - Tiloissa 001, 011 ja 102 arvioitiin aistinvaraisesti, että tuloilmalaitteista tulee tuloilmaa tiloihin kohtalaisesti. - Tilassa 102 todettiin lisäksi, että päätelaitteen takana olevan tuloilmakanavan sisäpinnan pölykertymäarvio oli vähäinen, alle 1 g/m 2. Kuvat 36, 37, 38, 39. Ylhäällä tuloilman päätelaite tilassa 102. Päätelaitteen äänenvaimennuksena on muovimateriaali (Dacron tms.) Oikealla tilan 102 pyöreän tuloilmakanavan sisäpintaa säätöpellin takana, kanavan pölykertymä oli vähäinen. 18 (21)

19 3.3 Erillispoistot - Keittiön 115 huippuimuri on PK WC-tilojen huippuimuri on PK Tilassa 110 (kotikeittiö) on liesituuletin, jota ei käytetä. Liesituuletin todettiin toimivaksi, poistoilma johdetaan vesikatolle. - Tilaan 118 (tuulikaappi) on sijoitettu keittiön kylmälaitteiden jäähdytyskompressorit, joiden ylilämmön poistamiseksi on asennettu huippuimuri PK Painesuhteiden seurantamittaukset - Sisä- ja ulkoilman välistä paine-eroa seurattiin viidessä tilassa tallentavien mittalaitteiden avulla 11 vuorokauden ajan. Mittaustuloksista tehdyt kuvaajat on esitetty liitteissä Rakennus oli huomattavan alipaineinen maanantaista perjantaihin klo 4-19, jolloin ilmanvaihtokone TK1/PK1.1 oli toiminnassa täydellä teholla. Tällöin tilojen alipaineisuus ulkoilmaan nähden oli tasolla Pa. Alipaineisuuden aiheutti se, että koneellisen poistoilman määrä oli huomattavasti suurempi kuin koneellisen tuloilman määrä. Yöaikaan ja viikonloppuisin alipaineisuus pieneni tasoon Pa. - Ilmanvaihdon lisäksi painesuhteisiin vaikuttavat mm. tilojen käyttö ja tuuliolosuhteet. 3.5 Johtopäätökset - Vuodelta 1988 peräisin olevat alkuperäinen ilmanvaihtokone TK1/PK1.1 ja erillispoistot ovat teknisen käyttöikänsä lopussa ja tulisi uusia. - Ilmanvaihdon täyden tehon käyntiaikoja ma-pe klo 4-19 pidetään sopivina. - Ulkoilmasäleikön takana oleva pelti aiheuttaa paikallista meluhaittaa säleikön lähellä. Äänen vaimentamiseksi tulisi parantaa pellin kiinnitystä. - Ulkoilmasäleikön sääsuojaus on puutteellinen, koska säleikön kautta on päässyt vettä/lunta ilmanvaihtokoneeseen TK1/PK1.1. Ulkoilmasäleikön sääsuojausta tulisi parantaa. - Ulkoilmakammion veden poistoputken pää voi laskea vettä IV-konehuoneen lattialle, koska putken pää ei ole lattiakaivossa. Poistoputken pää tulisi olla asennettu lattiakaivoon. - Ilmanvaihtokoneen TK1/PK1.1 F7-tasoisen tuloilmasuodattimen kehyksissä tapahtuu ilmavuotoa suodattimen ohi, koska kaikkia kehyksiä ei ole asennettu tiiviisti. Tuloilmasuodattimen jälkeisiä koneen sisäpintoja ei tarvitse puhdistaa arvioiden perusteella. Koneen sisäpintojen ja laiteosien kunto on tavanomainen koneiden ikä huomioon ottaen. Tuloilmasuodattimen jälkeisillä sisäpinnoilla ei ole näkyvää mineraalivillaa, josta voisi irrota kuituja tuloilmaan. IV-konehuoneen seinien ja katon reunoiltaan pinnoittamaton mineraalivilla voi toimia kuituja tuloilmaan 19 (21)

20 tuottavana lähteenä, kun ilmanvaihtokoneen luukkuja avataan suodatinvaihdon ja muun huollon yhteydessä. - Ilmanvaihtokoneen TK1/PK1.1 luukkujen lukitusten tulisi olla kunnossa konekotelon ilmavuotojen minimoimiseksi. - Yhden tarkistuspisteen perusteella tilojen tuloilmakanavien sisäpintojen pölykertymä on vähäinen ja tilojen tuloilmakanavat eivät ole puhdistuksen tarpeessa. Pistokokein tuloilman päätelaitteissa ei todettu mineraalivillaa, josta voisi irrota kuituja tuloilmaan. 3.6 Toimenpiteet kiireellisyysjärjestyksessä Heti tehtäviä: - Tulo- ja poistoilmavirtojen tasapainotus siten, että tilojen alipaineisuus ulkoilmaan nähden vähenee. - Ilmanvaihtokoneen TK1/PK1.1 ulkoilmasäleikön rakennetta parannetaan niin, että vesi- ja lumisade eivät pääse kulkeutumaan säleiköstä ulkoilmakanavaan. - Ulkoilmasäleikön takana oleva melua aiheuttava pelti kiinnitetään siten, että meluhaitta loppuu. - Ulkoilmakammion veden poistoputken pää asennetaan lattiakaivoon kiinni. - Ilmanvaihtokoneen TK1/PK1.1 luukkujen lukitukset korjataan. - Tuloilmasuodattimien kehykset tiivistetään, jotta kehyksissä ei tapahdu ilmavuotoa suodattimien ohi. Tuloilmapuhaltimen hihna kiristetään. - IV-konehuoneen 024 seinien ja katon mineraalivillan pinnoittamattomat pinnat suositellaan pinnoitettavaksi. Seuraavan peruskorjauksen yhteydessä tehtäviä: - Vanhat alkuperäiset ilmanvaihtolaitteet uusitaan (ilmanvaihtokone TK1/PK1.1, erillispoistot, kanavat, päätelaitteet). - IV-konehuoneen 024 seinien ja katon mineraalivillalevyt korvataan materiaaleilla, joissa ei ole mineraalivillaa. Helsingissä, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Sanna Pohjola MML, Rakennusterveysasiantuntija Jarkko Lesonen DI, Tutkija 20 (21)

21 LIITTEET Liitteet Liitteet Liitteet Liitteet Mittauspisteet pohjakuvissa Sisäilman hiilidioksidipitoisuuden seurantamittausten kuvaajat Sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden seurantamittausten kuvaajat Painesuhteiden seurantamittausten kuvaajat 21 (21)

MUISTIO KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-035 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3195 KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-042 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3150 JOUSENKAAREN PÄIVÄKOTI, JOUSENJÄNNE 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-050 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 2021 PÄIVÄKOTI TUULIKELLO, LUUTNANTINKUJA 2A, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

MUISTIO KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-043 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3072 KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

MUISTIO TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-059 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3419 TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS 3112 MERISAAPPAAN KOULU, MERISAAPAS 6, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Merisaappaan koulu on rakennettu vuonna 1986. Rakennus on pääosin yksikerroksinen. Osittaisessa kellarikerroksessa

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-057 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 4090 TAAVINKYLÄN KOULU, TAAVILANTIE 19, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-052 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3077 LIPPAJÄRVEN PÄIVÄKOTI, TAMMIHAANTIE 6, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-047 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3037 LAAJALAHDEN PÄIVÄKOTI, KIRVUNTIE 16, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

MUISTIO ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-032 tiedoksi: esko.halmesmaki@espoo.fi, reijo.yrjola@espoo.fi 5044 ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE-

Lisätiedot

Sami Isoniemi, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy

Sami Isoniemi, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy TUTKIMUSSELOSTUS 22500365-012 Pekka Koskimies Porvoon kaupunki Tekniikankaari 1, 06100 Porvoo Pekka.Koskimies@porvoo.fi Paine-ero seuranta Kohde: Aleksanterinkatu 25, 06100 Porvoo Aika: 6.-13.3.2017 mittaus

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS, LUONNOS

TUTKIMUSSELOSTUS, LUONNOS TUTKIMUSSELOSTUS, LUONNOS SISÄILMASTO- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS RASTAALAN KOULU, KESKITALO KALASÄÄKSENKATU 4, ESPOO 22500344-038 18.5.2018 S w e co Ilmalanportti 2 FI-00240 Helsinki, p. +358

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 11.4.2018 SISÄILMAOLOSUHTEIDEN SEURANTA, ILMANVAIHTOTUTKIMUKSET LEPPÄVAARAN LUKIO, VERÄJÄPELLONKATU 10, ESPOO 22500344-031 11.4.2018 YHTEENVETO ssa tehtiin sisäilmaolosuhteiden seurantamittauksia

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-061 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3071 MATINKYLÄN PÄIVÄKOTI, LEILANKUJA 3, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS Sweco Rakennetekniikka Ratamestarinkatu 7a P.O. Box 88 FI-00521 Helsinki, Finland Telephone +358 207 393 300 Finnmap Consulting Oy VAT FI08711659 Reg.no: 0871165-9

Lisätiedot

ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN

ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN 1 (5) Vantaankosken peruskoulu Isontammentie 15 00000 Vantaa 14.8.2014 Aihe ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN Aika 18.6 14.8. Mittarit Lähtökohta TSI Calc 9555p monitoimimittari Alnor Balometri AirFloW

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 TUTKIMUSSELOSTUS 22500325.069 2016-6-30 Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 Tutkimuskohde: Kartanonkosken koulu Tilkuntie 5, Vantaa Tilaaja: Ulla Lignell Maankäytön, rakentamisen ja

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Koivumankkaan päiväkoti Kohdenumero 3067 Koivukeppi 2, Espoo

Koivumankkaan päiväkoti Kohdenumero 3067 Koivukeppi 2, Espoo 1(24) ESPOON KAUPUNKI Tilapalvelut-liikelaitos Kunnossapitopalvelut Tarkastusryhmä 9.4.2019 Koivumankkaan päiväkoti Kohdenumero 3067 Koivukeppi 2, 02130 Espoo SISÄILMATARKASTUS 1.0 Tarkastuskohde Tarkastuskohde

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-053 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 4083 VINDÄNGENS SKOLA, TUULIKUJA 8 A, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Vindängens

Lisätiedot

MUISTIO EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto)

MUISTIO EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto) 4226 EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto) RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Eestinkallion koulurakennukseen Elmola on tehty rakenne- ja talotekninen

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

Hornhattulan päiväkoti Porvoo

Hornhattulan päiväkoti Porvoo Hornhattulan päiväkoti Porvoo IVA kuntotutkimus ja käyttövesiputkiston vuotoselvitys Tommi Paasivirta tommi.paasivirta@wspgroup.fi 0207 864 483 WSP Finland Oy Pohjakuva Hornhattulan päiväkoti 2 Talotekniikka

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 Kuvat 1, 2. Tutkimuskohteena on ollut koulurakennus, jossa sijaitsee kolme eri-ikäistä osaa. Osat on rakennettu vuosina 1926 ja 1955 sekä 2000-luvun alussa Tutkitut tilat sijaitsevat vuosina 1926 ja

Lisätiedot

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa 01.02.2012 IV-kuntotutkimus Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo Keskustie 1 01260 Vantaa HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 www.asb.fi TAMPERE:

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 21.3.2018 Elisa Vene Espoon kaupunki Tilakeskus liikelaitos Tiedoksi Ilmari Viljanen/Espoon kaupunki Kohde Rastaalan koulu, Alatalo, Espoo SISÄILMAN SEURANTANÄYTTEET 22500344.030 1 TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena oli selvittää ilmanvaihtolaitteiden mahdolliset mineraalivillalähteet

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET Tutkimusselostus 2 (8) Sisällys 1 Alustatilan rakenteet... 3 2 Alustatilan tiiveys- ja kuntokartoitus... 3 3 Ollaksen

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner

MUISTIO AP14_ tila 1176 Hakamäki & Tanner tila 1181 Hakamäki & Tanner tila 1172 Hakamäki & Tanner MUISTIO 2.7.205 AP4_7035.027 Vantaan kaupunki Jussi-Pekka Sojakka Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, Tilahallinta, Rakennusten kunnossapito Kielotie 3, 0300 Vantaa Ulkoseinä-,

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU Sisäilma- ja kuntotutkimus Tiedotustilaisuus 5.3.2018 Olavi Vaittinen, rakennusterveysasiantuntija Inspector Sec Oy (ISEC) TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Koulurakennus ja liikuntasalirakennus:

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 3.5.208 2250062-028 Mika Metsäalho Kaupunkirakenne / Tilapalvelut PL 84 (Kasarmikatu 23, 3. krs) 30 Hämeenlinna mika.metsaalho@hameenlinna.fi Kohde: Metsola, Korkeakoulunkatu 6, Hämeenlinna

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 21.3, 23.3 ja 29.3.2016 Läsnäolijat: Jens Ståhls

Lisätiedot

Hyvinvointikeskus Kunila

Hyvinvointikeskus Kunila Hyvinvointikeskus Kunila Jari Harju RTA 2 27.4.2017 Johdanto Tutkimuskohde on 1953 rakennettu tiilirunkoinen rakennus Laajennettu 1993 Korjattu vuosina 1993, 1998, 2003 ja 2008 Kuntoarvio 2011 Laaja peruskorjaus

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ Pelimannin ala-aste ja päiväkoti ILMANVAIHDONSELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet TUTKIMUSSELOSTUS Jukka Saari, Ulla Lignell Vantaan kaupunki, Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa jukka.saari@vantaa.fi, ulla.lignell@vantaa.fi Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset Kohde: Rekolan koulun

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Maria Lähdemäki Projektipäällikkö Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala 9.5.2018 1 Tilanne loppuvuodesta

Lisätiedot

Ilmanvaihdon tarkastus

Ilmanvaihdon tarkastus Karhuvuorentie 1, 48300 Kotka Tarkastuspäivä 23.5.2016 Sivu 2 / 7 1. ESIPUHE Tämä ilmanvaihdon tarkastusraportti on tehty Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimesta kiinteistössä tehdyn tarkastuksen perusteella.

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS..205 035.025 Vantaan kaupunki Jouni Räsänen Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, Tilahallinta, Rakennusten kunnossapito Kielotie 3, 0300 Vantaa jouni.rasanen@vantaa.fi

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS 1 (12) Pyhäjoen kunta Kiinteistöpäällikkö Pekka Pelttari Kuntatie 1 86100 Pyhäjoki Saaren Koulu, Pyhäjoki KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS Tarkastuspäivä 01.03.2018 Jätetty 04.04.2018 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TALVIKKITIE 37 SISÄILMAN HIILIDIOK- SIDIPITOISUUDEN SEURANTAMITTAUKSET

TALVIKKITIE 37 SISÄILMAN HIILIDIOK- SIDIPITOISUUDEN SEURANTAMITTAUKSET Vastaanottaja VANTAAN KAUPUNKI Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, hankevalmistelut Kielotie 13, 01300 VANTAA Ulla Lignell Asiakirjatyyppi Mittausraportti Päivämäärä 11.10.2013

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 Kohde: Kämmekänkuja 7 60100 Seinäjoki Tilaus 24.9.2014: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Omakotitalon

Lisätiedot

Case Haukkavuoren koulu

Case Haukkavuoren koulu Case Haukkavuoren koulu 26.4.2018 Antti Ahola RI, RTA (VTT-C-20929-26-15) Oy Insinööri Studio Haukkavuoren koulu Oppilaita noin 350 Rakennusvuosi 1961 Neljä kerrosta ja kylmä ullakko kerrosala 7206 m2

Lisätiedot

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5)

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5) 1 (5) Kuva 1. Toimistosiiven itäpää ja korkeamman korjaamosiiven pohjoispääty. Kuva 4. Vesi vuotaa kuvassa keskellä näkyvän kellon päälle. Vuoto on peräisin ylemmältä katolta, ei ylösnostosta. Kuva 2.

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007 Vesivahingon kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Kaivokselan päiväkoti Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa Tilaaja: Krohn Mikko Vantaan Kaupunki PL 6007 Vahinkonumero: Tarkastaja: Hannu Peltola 040-538 7944 Tarkastuspvm:

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen olemassa olevat rakenteet, niiden kunto sekä muita sisäilman

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22501520-014 tiedoksi: esko.halmesmaki@espoo.fi, reijo.yrjola@espoo.fi 3668 ROOSALIINAN PÄIVÄKOTI, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS ILMARILA KORKEAKOULUNKATU 6, HÄMEENLINNA

TUTKIMUSRAPORTTI ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS ILMARILA KORKEAKOULUNKATU 6, HÄMEENLINNA TUTKIMUSRAPORTTI 6.11.2015 ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS ILMARILA KORKEAKOULUNKATU 6, HÄMEENLINNA 70295.07 Yhteenveto ja toimenpide-ehdotukset Koulurakennus Ilmarila on rakennettu vuonna 1971-72. Rakennus

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella TUTKIMUSSELOSTUS 50065.0 Porvoon Kaupunki, tilapalvelut Pekka Koskimies pekka.koskimies@porvoo.fi Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella Kohde: Kevättuulen päiväkoti, Sammontie 6, 0650 Porvoo Aika

Lisätiedot

KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU

KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU SISÄOLOSUHDEMITTAUKSET 2.2 116 / KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU, SISÄOLOSUHDEMITTAUKSET Mittaus toteutettiin 2.2 116 välisenä aikana. Mittaukset toteutettiin Are Oy:n langattomalla

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

IV-kuntotutkimus. Jokiuoman päiväkoti 23.3.2012. Vihertie 16 01710 Vantaa. HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145

IV-kuntotutkimus. Jokiuoman päiväkoti 23.3.2012. Vihertie 16 01710 Vantaa. HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 23.3.2012 IV-kuntotutkimus Jokiuoman päiväkoti Vihertie 16 01710 Vantaa HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 www.asb.fi TAMPERE: asb-yhtiot@asb.fi

Lisätiedot

www.asb.fi 09.02.2011 IV-kuntotutkimus Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B 01620 VANTAA

www.asb.fi 09.02.2011 IV-kuntotutkimus Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B 01620 VANTAA www.asb.fi 09.02.2011 IV-kuntotutkimus Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B 01620 VANTAA www.asb.fi Helsinki email: posti@asb.fi Tampere email: asb-yhtiot@asb.fi PÄÄKONTTORI: Konalankuja 4, 00390

Lisätiedot

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 2. Lämpökameran mittauspisteet Lämpökameran mittauspisteet, 1-kerros Lämpökameran mittauspisteet, 2-kerros Lämpökameran mittauspisteet, kellari LIITE 3. Lämpökamerakuvat

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014 52182.38 17.1.2014 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut -liikelaitos Katja Tähtinen Raatihuoneenkatu 9, 2. krs, PL 84 13101 Hämeenlinna katja.tahtinen@hameenlinna.fi Tutkimuskohde Nummen koulu, Kylätie

Lisätiedot

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LOHJAN KAUPUNKI Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Jokelainen Heidi-Johanna Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys Alustatilaselvitys Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Alustatilaselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen MUISTIO 22500325.354 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-30 Koulun tilojen Kohde:, Lyyranpolku 2, Vantaa Aika: 19.4.2017 klo 14.00 19.00 Paikalla:

Lisätiedot

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi 1 (7) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö MYYRMÄEN AMMATTIKOULU ASUNTOLA Ojahaantie

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 itäsiipi pohjoi- nen etelä län- Kuvat 1, 2, 3. Rakennuksessa on tehty pohjakuviin merkityillä alueilla sisäilman laatuun vaikuttavien tekijöiden selvittämiseksi rakenneavauksia. Rakenneavausten ja rakennetutkimusten

Lisätiedot

IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA

IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA 14.9.2012 IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 46 88 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2 KOHDETIEDOT...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (7) 27.8.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT

Lisätiedot

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Projekti 51292.35 RATAS PRO RAKENNETEKNIIKKA TALOTEKNIIKKA SISÄILMA TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Avoin päiväkoti Majakka Maalinauhantie 7, Vantaa 23.4.2012, muutos A 2 YHTEYSTIEDOT Tutkimuskohde Avoin

Lisätiedot