MUISTIO EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto)"

Transkriptio

1 4226 EESTINKALLION KOULU, RAKENNUS ELMOLA, VIITTAKORPI 7, ESPOO (ent. talonmiehen asunto) RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Eestinkallion koulurakennukseen Elmola on tehty rakenne- ja talotekninen katsastus Katsastuksella tarkoitetaan pääasiassa aistinvaraisesti suoritettua sisäilmapainotteista kuntoarviota. Katsastus on tehty tiloihin, joista on tullut Espoon kaupungille käyttäjäpalautetta sisäilman laadusta. Koulurakennuksessa Elmola käyttäjäpalautetta sisäilman laadusta on annettu koko rakennuksesta. Katsastuksen tekivät Elisa Koskinen ja Jarkko Lesonen. Katsastuksessa oli mukana kiinteistönhoitaja Ilir Avdiu. Koulurakennuksen Elmola käyttäjäpalaute sisäilman laadusta on kirjattu GMjärjestelmän sisäilmasto-olosuhdelomakkeeseen. Käyttäjäpalautteen mukaan tiloissa on koettu ilmanvaihdon riittämättömyyttä ja herkimmillä henkilöillä oirekokemuksia. Lisäksi sadeveden havaittu lammikoituvan rakennuksen vierustalle ja ulkoseinien ulkopinnoilla on kosteusjälkiä. Katsastuksen yhteydessä saadun tiedon mukaan nykyiselle rehtorille ei ole välittynyt palautetta sisäilman laadusta. Tiloissa työskentelevä opettaja on vaihtunut syksyn 2017 aikana. Työtekijöiden määrä on noin 3-6 hlö:ä ja oppilaita on noin 24 hlö:ä Yksikerroksinen rakennus on suunniteltu alun perin vuonna 1986 talonmiehen asunnoksi. Rakennus on muutettu opetustilakäyttöön 2000-luvun alussa, jolloin on asennettu koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, uusittu pintamateriaaleja sekä muutettu sauna- ja suihkutilat wctilaksi. Sisätilojen pinta-ala on noin 80 m 2. Rakennuksessa on maanvarainen alapohjalaatta, ulkoseinissä on sisältäpäin lueteltuna kipsilevy 13 mm, puurunko ja mineraalivillalevy 125 mm, muovi, runko+mineraalivilla 125 mm, kipsilevy, ilmarako 20 mm ja kalkkihiekkakivitiilimuuraus 135 mm. Vesikatteena on pääosin kermi. 1 (17) S w e co Ilmalanportti 2 FI Helsinki, p (0) Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki Sweco Groupin jäsen

2 1 RAKENNETEKNINEN TARKASTUS 1.2 Kuivatusosat, salaojat, salaojakaivot - Rakennusta ympäröivien talokaivojen (mahdollisten salaojakaivojen) kannet eivät olleet avattavissa katsastuskäynnin yhteydessä. Salaojien toimimattomuudesta ei havaittu viitteitä. Sisätiloissa ei havaittu pintailmaisimella viitteitä liiallisesta kosteudesta eikä kosteuden aiheuttamia jälkiä. 1.3 Päällysteet, pintavesien poisjohtaminen - Pääsisäänkäynnin puoleinen sivu on asfaltoitu. Muilla julkisivuilla on nurmikkoa tai sammaloitunutta kivetystä. Suurin sade- ja sulamisvesien kosteusrasitus aiheutuu rinteen puoleiselle julkisivulle - Rakennuksen pääsisäänkäynnin vierustalle lammikoituu ajoittain vettä - Sisätilojen pintarakenteissa ei havaittu viitteitä kosteuden aiheuttamia. Kuva 1. Rakennuksen pääsisäänkäynnin vierustalle kerääntyy sade- ja sulamisvesiä, mikä aiheuttaa kosteusrasitusta ulkoseinien alaosiin. Sadevesikaivo oli lähes tukossa katsastuksen aikana. Muut ympäröivät kaivot eivät auenneet tarkastuskäynnin aikana. 2 (17)

3 Kuva 2. Rakennukseen kohdistuu sade- ja sulamisvesistä kosteusrasitusta rinteen puolelta entisten sauna- ja makuuhuoneen puoleiselle julkisivulle. 1.4 Perustukset, perusmuurit - Rakennuksen perustukset ovat matalat. Lattia on maanpinnan tasossa - Sadevesien ohjautuminen vesikatolta on puutteellista. Sadevesien roiskuminen ja betonisten vedenohjainten vesiroiskeet kastelevat ja likaavat sokkeleiden ulkopintoja. Sokkeleihin kohdistuvat sadevedet sekä istutuskaistat lisäävät seinän alareunan kosteusrasitusta. Ulkoseinien alaosissa ja lattialiittymissä ei todettu kuitenkaan viitteitä liiallisesta kosteudesta - Rakennuksen ympärillä ei havaittu vedeneristystä / patolevyä - Sokkeleissa ei havaittu halkeamia eikä perustusten painumaa. Kuva 3. Maanpinta on lähellä lattiatasoa ja ulkoseinän tiilimuurauksen alaosaa. 3 (17)

4 1.5 Alapohjat - Alapohjarakenteissa ei havaittu kohonneita pintakosteuslukuarvoja eikä kosteuden aiheuttamia jälkiä. Alapohjarakenteiden kosteustekninen kunto ei edellytä kiireellisiä toimenpiteitä. Alapohjan liittymissä ulkoseiniin ja putkiläpivienteihin ei havaittu tutkimuksen aikana poikkeavaa hajua. Alapohjan rakenneliittymiä ulkoseiniin, kantaviin väliseiniin ja läpivienteihin ei ole tiivistetty ilmatiiviiksi, jolloin ilmavuodot alapohjarakenteen liittymistä huoneilmaan ovat kuitenkin mahdollisia. Rakenteista sekoittuvat ilmavuodot ovat sisäilman laatua heikentävä tekijä. 1.6 Runko, kantavat seinät - Rakennus on puurunkoinen. Kipsilevyrakenteisilla seinäpinnoilla havaittiin yksittäisiä pystysuuntaisia halkeamia, kuten eteisessä. Halkeamien ei arvioida vaikuttavan rakennuksen kantavuuteen. Kuva 4. Eteisessä on yksittäinen pystysuuntainen halkeama sisäseinäpinnalla. 1.7 Välipohjat, yläpohjat - Yläpohjaan on asennettu ilmanvaihtotekniikan muutostöissä läpivientejä, jotka eivät ole ilmatiiviit. Ilmanvaihtokonehuoneen kohdalla (entinen vaatehuone) on avoin läpivienti yläpohjan eristetilaan. 4 (17)

5 - katon kipsilevyn liittymissä seinäpintoihin on saumausmassat, jotka rakoilevat laajasti. Rakennusajankohta huomioiden yläpohjan muovikalvoa ei ole todennäköisesti asennettu ilmatiiviisti. Ilmavuodot yläpohjarakenteesta ovat mahdollinen sisäilman laatua heikentävä tekijä. Kuvat 5 ja 6. Yläpohjan tiivistämätön läpivienti ilmanvaihtokoneen kohdalla. Katon saumaukset seinäpintoihin rakoilevat. 1.8 Ulkoseinät, julkisivut - Vesikaton lyhyet räystäät johtavat sadevesiä ulkoseiniä pitkin. Julkisivulaudoituksien maalipinta on kulunut ikkunoiden kohdalla ja niissä on leväkasvustoa. - Ulkoseinärakenteiden muovikalvon liittymiä ei ole todennäköisesti asennettu ilmatiiviisti. Ilmavuodot ulkoseinän sisäosista huoneilmaan voivat heikentää sisäilman laatua. Ulkoseinien alaosat ovat lähellä maanpinnan tasoa, mikä voi aiheuttaa kosteusrasitusta. 5 (17)

6 Kuva 7. Entisessä makuuhuoneessa ulkoseinän kipsilevyn saumamassa väliseinään rakoilee. 6 (17) Kuva 8. Rikkoontuneesta valokatteesta ohjautuu sadevesiä puuverhoillun ulkoseinän yläosaan, mikä lisää ulkoseinän kosteusrasitusta. 1.9 Ikkunat, karmit, puitteet, lasituslistat, vesipellit - Ikkunat on todennäköisesti kunnostettu edellisen muutoskorjauksen yhteydessä, eikä niiden nykyinen kunto edellytä kiireellisiä korjauksia. Terassin puoleisella julkisivulla yhden ikkunan tiivistenauha suositellaan asennettavaksi uudestaan. Maalipinnoissa ei havaittu merkittäviä vaurioita. - Vesipeltien kallistukset ovat riittävät. Vesipellitysten saumaukset suositellaan uusittavaksi muutaman vuoden sisään

7 Kuvat 9 ja 10. Ikkunoiden kunnossa ei havaittu pääosin huomautettavaa. Terassin puoleisella julkisivulla ikkunan tiivistenauha on irtonainen. 7 (17)

8 1.10 Ulko-ovet - Pääovi on yksilehtinen. Ovi ei ole tiivis. Terassin ovi on kaksilehtinen, mutta uloin ovi ei ole tiivis. Kuvat 11, 12 ja 13. Ulko-ovet eivät ole tiiviit, jolloin mm. sadevettä / lunta voi kulkeutua sisätiloihin. Terassin oven kohdalla muovimatto on kuprulla. 8 (17)

9 1.11 Vesikatteet, kattokaivot - Vesikatto on paikoin sammaloitunut ja kattokaivo on lähes tukossa - Räystäspellitykset ovat lyhyet ja johtavat vettä ulkoseiniä pitkin. Pellitysten saumat ovat avonaisia. Pellityksissä on leväkasvustoa. Vesikatolle pääsyä ei ole estetty, joten siellä on tehty ilkivaltaa mm. potkimalla kattokaivon ritilää. Kuvat 14 ja 15. Vesikaton suojakiveyksen päälle on kertynyt lehtiroskaa ja sammalta. Räystäspeltien maalipinta on kulunut. Kattokaivo on lähes tukossa. Vesikatolle kertyy runsaasti lehtiroskaa ympäröivistä puista, mikä tukkii usein rännit ja sadevesikourut. Terassin puolella valokate on rikkoontunut ja vettä on valunut ulkoseinän ulkopintaa pitkin alas. 9 (17)

10 Kuvat 16 ja 17. Viemärin tuuletusputki on tukossa. 10 (17)

11 Kuvat 18 ja 19. Tikkaissa ei ole kiipeilyestettä. Tikkaiden kiinnitys on heikko ja aiheuttaa turvallisuusriskin Tilapinnat ja tilavarusteet - Sisäpintojen kunnossa ei havaittu huomautettavaa. Terassin oven edustalla muovimatto on irtonainen, mutta rakennepinnoilla ei havaittu kohonneita pintakosteuslukuarvoja eikä kosteuden aiheuttamia jälkiä. Kuva 20. Tilojen sisäpintojen kunnossa ei havaittu huomautettavaa. 11 (17)

12 1.13 Märkätilat - Märkätiloissa ei havaittu poikkeavaa kosteutta pintakosteusilmaisimella eikä aistinvaraisesti kosteuden aiheuttamia jälkiä. Märkätiloissa on lattioissa muovimattopäällysteet - Nykyisessä isossa wc-tilassa (entisissä pesutiloissa) lattiakaivon ja viemäritulppauksen kohdalla on seinälinjan kohdalla kupruja, jotka johtuvat todennäköisesti suuresta tasoiteainemäärästä muovimaton alla. Entisen pesutilan lattiakaivo oli kuivunut, mistä voi aiheutua viemärimäistä hajua tiloihin. Tilassa on puiset ovenkynnys- ja oven karmirakenteet, jotka voivat vaurioitua helposti liiallisesta kosteudesta. Märkätilojen lattiapäällysteet suositellaan vaihdettavan seuraavan perusparannuksen yhteydessä. Kuvat 21, 22 ja 23. Nykyisen wc:n (ent. pesuhuoneen) lattiakaivo on kuivunut. Seinälinjassa muovimaton alla on todennäköisesti tasoiteainetta, jonka takia muovimaton pinta ei ole tasainen. Pesutilojen puiset kynnyslistat ja karmirakenteet suositellaan vaihdettavaksi kosteutta kestävimmillä materiaaleilla seuraavan perusparannuksen yhteydessä Aistitut sisäilmaolosuhteet 12 (17) - Sisäilman lämpötila ja suhteellinen kosteus mitattiin muutamissa tiloissa oleskeluvyöhykkeeltä kertamittauksena. Sisäilman lämpötila oli vuoden aikaan

13 nähden Sisäilmastoluokituksen S1 tavoitearvon mukainen (21,1 ºC). Suhteellinen kosteus oli 25 %, mikä on vuoden aika huomioiden normaali. - Sisätiloissa ja rakenneliittymissä ei havaittu poikkeavia hajuja. Sisätilojen siivoustasossa (työskentelytasot ja yläpölyt) ei havaittu huomautettavaa. - Sisätilojen painesuhteet ulkoilmaan nähden olivat välillä 0-1 Pa kertamittauksella määritettynä Toimenpiteet kiireellisyysjärjestyksessä - Tikkaiden kiipeilyesteen asennus ja tikkaiden kiinnityksen korjaus - Viemärituuletusputken, kattovesikaivon, sadevesikaivon ja rännien puhdistus - Valokatteen uusiminen / korjaus - Vesikaton singelin uusiminen / puhdistaminen. - Ulko-ovien tiiveyden parantaminen - Pintavesien ja sadevesien ohjauksen parantaminen - Salaojakaivojen tarkastus - Ulkoseinän ala- ja yläosan liittymien kosteusteknisen kunto suositellaan tarkastettavaksi rakenneavauksella pistokoeluontoisesti. Rakenneavauksen yhteydessä arvioidaan rakennusmateriaalien kuntoa sekä ulkoseinärakenteen ilmatiiveyttä alapohjaan, yläpohjaan ja ikkunarakenteisiin. Rakenneavausten perusteella voidaan arvioida tarkemmin laajempien korjausten tarpeellisuutta ja kiireellisyyttä sekä korjaustapaa. Laajempia peruskorjausvaiheen tasoisia korjauksia voivat olla ulkoseinien, alapohjan ja yläpohjan ilmatiiveyden parannus sekä rakenteiden kosteustekniseen kuntoon liittyvät korjaukset. 13 (17)

14 2 ILMANVAIHTO 2.1 Havainnot - Alkuperäinen ilmanvaihto eli keittiön liesikupu ja siihen liittyvä huippuimuri eivät ole enää käytössä. Nykyisin rakennusta palvelee sisäänkäynnin vieressä oleva vuonna 2000 asennettu tulo- ja poistoilmakone TK1/PK1. Koneen käyntiaika on ma-pe klo Kiinteistönhoitajalta saadun tiedon mukaan ilmanvaihto on säädetty noin vuonna henkilömäärän mukaan. Ilmanvaihtolaitteiden puhdistusajankohdista ei ole tietoa. Kuva 24. Ulkoilmasäleikköön oli kertynyt runsaasti puiden lehtiä. Säleikkö on pihatasolla sisäänkäynnin vieressä. Kuva 25. Koneen TK1IPK1 ulkokuori oli ehjä. Koneen sisällä ei ollut näkyvää mineraalivillaa. Koneen sulkupellit toimivat. Käyttöohjeen mukaan laitteessa on pakkasraja, jolloin kone asettuu toimimaan puolelle teholle ulkolämpötilan ollessa alle -15 C. Puhaltimissa ei ole hihnoja. 14 (17)

15 Kuvat Tulo- ja poistoilmasuodatin olivat keskenään samanlaisia pussisuodattimia ja näkyvät vasemmassa kuvassa. Kummankin suodattimen suodatusluokka oli M5. Suodatinkehyksissä oli vähäistä vuotoa suodattimien ohi. Suodatinkehyksissä ei ole kiristintä, joka tiivistäisi kehyksen asennuskiskoa vasten eli suodattimet asettuvat vain omalla painollaan asennuskiskoa vasten. Suodattimet vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa, viimeksi toukokuussa Tuloilmasuodattimen jälkeen olevassa lämmöntalteenottolaitteessa, lämmityspatterissa sekä koneen pohjalla oli keltaista siitepölyä. (Alun perin konekortin mukaan suodatusluokka on ollut M5 tuloilmasuodattimessa ja G3 poistoilmasuodattimessa.) ohituspelti tuloilma ylhäältä Kuvat Tutkimuksen aikana lämmöntalteenottolaitteen takaosassa oleva ohituspelti oli vuodenaikaan nähden poikkeuksellisesti auki eli kesäasennossa, ks. kuvat. Tällöin tuloilma virtaa lämmöntalteenottolaitteen ohi, eikä poistoilmasta siirry lämpöä tuloilmaan. Lämmityskaudella ohituspellin tulisi olla kiinni ja tuloilman tulisi kulkea lämmöntalteenottolaitteen läpi, mutta nyt lämmöntalteenottolaitteen säleet olivat kiinni, ks. kuvat. Ulkoilman lämpötila oli 0 C ja tuloilman 15 (17) sisäänpuhalluslämpötila 20,1 C. lämmöntalteenottolaitteen säleet

16 Kuvat Tuloilma jaetaan tiloihin seinien yläosassa olevista tuloilmahajottajista. Aistinvaraisesti arvioiden tuloilmahajottajien ja poistoilmaventtiileiden kautta liikkui ilmaa kohtuullisesti. Suurimmassa tilassa (ent. olohuone) tuloilmasuihku on ruskeiden säätöliuskien avulla suunnattu siten, että tuloilmaa osuu katon akustiikkalevyjen reunaan. Tämä vaikuttaa tuloilmanjakoon tilassa. Ent. olohuoneen tuloilmahajottajan takana olevassa tuloilmakanavassa oli keltaista siitepölyä, sisäpinnan pölykertymäksi arvioitiin 2-3 g/m 2. Tuloilmahajottajissa ei ollut näkyvää mineraalivillaa. 2.2 Toimenpiteet kiireellisyysjärjestyksessä - Ulkoilmasäleikön puhdistaminen. Tulo- ja poistoilmasuodattimien ohivirtausten estäminen lisäämällä suodatinosiin suodatinkehysten kiristysmekanismi. Ilmanvaihtokoneen ja kanavien puhdistaminen, mm. tuloilmakanavien sisäpintojen siitepölyn poistamiseksi. Lämmöntalteenottolaitteen peltien ja säätölaitteiden toiminnan korjaaminen. - Entisen olohuoneen tuloilmahajottajien ilmasuihkun suuntauksen muuttaminen säätöliuskien avulla siten, että tuloilma ei törmää akustiikkalevyjen reunaan. 16 (17)

17 Helsingissä, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Elisa Koskinen RTA, FM, osastopäällikkö Jarkko Lesonen DI, tutkija Liite 1. Työmaapöytäkirja, sisäilmakorjaus 17 (17)

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS 3112 MERISAAPPAAN KOULU, MERISAAPAS 6, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Merisaappaan koulu on rakennettu vuonna 1986. Rakennus on pääosin yksikerroksinen. Osittaisessa kellarikerroksessa

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

MUISTIO KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-035 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3195 KILONPUISTON LASTENTALO, INKOONKUJA 15 A 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-050 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 2021 PÄIVÄKOTI TUULIKELLO, LUUTNANTINKUJA 2A, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 TUTKIMUSSELOSTUS 22500325.069 2016-6-30 Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 Tutkimuskohde: Kartanonkosken koulu Tilkuntie 5, Vantaa Tilaaja: Ulla Lignell Maankäytön, rakentamisen ja

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti 2/9 Rekkatie 3 80100 Joensuu Tapani Hirvonen Kiteen kaupunki / Tekninen keskus Kiteentie 25 82500 Kitee Kohde Tuhkala

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 2. Lämpökameran mittauspisteet Lämpökameran mittauspisteet, 1-kerros Lämpökameran mittauspisteet, 2-kerros Lämpökameran mittauspisteet, kellari LIITE 3. Lämpökamerakuvat

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

MUISTIO TOPPELUNDIN KOULU JA HAUKILAHDEN KIRJASTO, TOPPELUNDINTIE 15, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO TOPPELUNDIN KOULU JA HAUKILAHDEN KIRJASTO, TOPPELUNDINTIE 15, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22501520-008 tiedoksi: esko.halmesmaki@espoo.fi, reijo.yrjola@espoo.fi 4076 - TOPPELUNDIN KOULU JA HAUKILAHDEN KIRJASTO, TOPPELUNDINTIE

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

MUISTIO TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-059 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3419 TONTUNMÄEN PÄIVÄKOTI, UUSI KOTITONTTU, KOTITONTUNTIE 19B, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 Tattikuja 3, 62510 Evijärvi Omakotitalon kuntokartoitus 14.10.2015 klo 14.30 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 2/9 Tilaus 6.10.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto /

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 Kohde: Kämmekänkuja 7 60100 Seinäjoki Tilaus 24.9.2014: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Omakotitalon

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet TUTKIMUSSELOSTUS Jukka Saari, Ulla Lignell Vantaan kaupunki, Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa jukka.saari@vantaa.fi, ulla.lignell@vantaa.fi Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset Kohde: Rekolan koulun

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-034 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3129 PUUTARHURIN PÄIVÄKOTI, PUUTARHURINTIE 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-042 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3150 JOUSENKAAREN PÄIVÄKOTI, JOUSENJÄNNE 1, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Päiväkodin kuntotutkimus korjaussuunnittelun lähtötiedoiksi

Päiväkodin kuntotutkimus korjaussuunnittelun lähtötiedoiksi [presentation title] via >Insert >Header & Footer Päiväkodin kuntotutkimus korjaussuunnittelun lähtötiedoiksi RTA Lopputyö. Henri Käyrä Kiwa Inspecta Henri Käyrä Tekninen asiantuntija, RI Julkinen 20.05.2018

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 Kohteen osoite: Omistushistoria: (vähintään vuosi, jolloin kohde on tullut nykyisen omistajan omistukseen) 1 RAKENTEET TEHDYT KORJAUS- JA HUOLTOTYÖT SEKÄ RAKENTEIDEN

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija TIIVISTELMÄ Simonmetsän päiväkodissa, Raatetie 25, 01350 Vantaa tehtiin kosteusvauriokartoitus loka-marraskuussa 2004. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tekniseltä toimialalta kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen MUISTIO 22500325.354 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-30 Koulun tilojen Kohde:, Lyyranpolku 2, Vantaa Aika: 19.4.2017 klo 14.00 19.00 Paikalla:

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 15.10.15 10105 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori kirsi.sjogren@oikeus.fi TYÖKOHDE Enäjärventie 37 28370 Pori VAKUUTUSYHTIÖ

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-057 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 4090 TAAVINKYLÄN KOULU, TAAVILANTIE 19, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 106/2017 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 106/2017 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 106/2017 1/8 Honkiniementie 79, 62295 Kauhajärvi Omakotitalon kuntokartoitus 16.6.2017 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 106/2017 2/8 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HANGON KAUPUNKI Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sami Heikkilä, Juhani Pirinen Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013. Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry

Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013. Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013 Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry ASUINRAKENNUSTEN ILMANVAIHTO Hyvältä ilmanvaihtojärjestelmältä voidaan vaatia seuraavia ominaisuuksia:

Lisätiedot

MUISTIO KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-043 tiedoksi: reijo.yrjola@espoo.fi 3072 KUNINKAISTEN PÄIVÄKOTI, KUNINKAISTENPORTTI 20, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

Märkätilojen katselmukset Raportti

Märkätilojen katselmukset Raportti Märkätilojen katselmukset Raportti Oulaisten Amiraali Oy Ravikuja 1 86300 Oulainen 18.1.2018 Widetek Puh. 044-7415171 etunimi.sukunimi@widetek.fi Ratakatu 14 Fax. 08 424528 www.widetek.fi 84100 YLIVIESKA

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Prästängsgatan 13 E 52 10600 Tammisaari 02.03.2016 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Keittiön puolelta ei pystytty tarkastamaan

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena oli selvittää ilmanvaihtolaitteiden mahdolliset mineraalivillalähteet

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2104/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 2104/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 2104/2015 1/9 Kaartotie 16, 60800 ILMAJOKI Omakotitalon kuntokartoitus 21.4.2015 klo 14.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2104/2015 2/9 Tilaus 21.4.2015: Etelä-pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom 1512197 6.1.215 Loviisan kaupunki Haddom skola Haddomintie 14, 7945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 1514 Lahti Puh. +358 2 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA 5 1.1

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

MUISTIO ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22500344-032 tiedoksi: esko.halmesmaki@espoo.fi, reijo.yrjola@espoo.fi 5044 ALBERGAN KARTANO, PÄÄRAKENNUS, SOKERILINNANTIE 7, ESPOO RAKENNE-

Lisätiedot

Hornhattulan päiväkoti Porvoo

Hornhattulan päiväkoti Porvoo Hornhattulan päiväkoti Porvoo IVA kuntotutkimus ja käyttövesiputkiston vuotoselvitys Tommi Paasivirta tommi.paasivirta@wspgroup.fi 0207 864 483 WSP Finland Oy Pohjakuva Hornhattulan päiväkoti 2 Talotekniikka

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 6702/2016 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 6702/2016 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 6702/2016 1/8 Säntinkatu 18, 64700 Teuva Omakotitalon kuntokartoitus 10.3.2016 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 6702/2016 2/8 Tilaus 25.2.2016: Etelä-Pohjanmaan Ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 Kuvat 1, 2. Tutkimuskohteena on ollut koulurakennus, jossa sijaitsee kolme eri-ikäistä osaa. Osat on rakennettu vuosina 1926 ja 1955 sekä 2000-luvun alussa Tutkitut tilat sijaitsevat vuosina 1926 ja

Lisätiedot

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari MittaVaT Oy MUISTIO 1/6 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettaja asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Jouni Tissari ja Jussi Timonen P. 040-7606243 AIKA 26.2.2014

Lisätiedot

VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS MIKA RUOTSALAINEN

VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS MIKA RUOTSALAINEN VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS RTA 3 LOPPUTYÖ MIKA RUOTSALAINEN LOPPUSEMINAARIESITYS JOHDANTO Historian havinasta nykypäivään Asuinkäytössä

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Lomake 1: Käyttäjäkysely 1. Kuinka kauan olette työskennelleet tässä rakennuksessa? 2. Missä huonetilassa työskentelette pääasiallisesti? 3. Työpisteenne sisäilman laatu: Oletteko

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ Pelimannin ala-aste ja päiväkoti ILMANVAIHDONSELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1 Jotta saisitte suurimman mahdollisen hyödyn kuntotarkastuksesta, olkaa ystävällisiä ja vastatkaa mukaan alla oleviin kysymyksiin etukäteen, ennen tarkastusta. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kuntotarkastusta.

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 itäsiipi pohjoi- nen etelä län- Kuvat 1, 2, 3. Rakennuksessa on tehty pohjakuviin merkityillä alueilla sisäilman laatuun vaikuttavien tekijöiden selvittämiseksi rakenneavauksia. Rakenneavausten ja rakennetutkimusten

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa 01.02.2012 IV-kuntotutkimus Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo Keskustie 1 01260 Vantaa HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 www.asb.fi TAMPERE:

Lisätiedot

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TYÖKOHDE Kukkula Koulutie Eura

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TYÖKOHDE Kukkula Koulutie Eura PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 17.04.13 7522 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Pl 22 27511 Eura TYÖKOHDE Kukkula Koulutie 2 27510 Eura VAKUUTUSYHTIÖ ISÄNNÖITSIJÄ KIINTEISTÖVÄLITYS

Lisätiedot

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA 1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA Johdanto Tämän kuntotutkimuksen lähtökohtana oli selvittää Porin kaupungin omistamien Sahamäenkadun 1-3, 5-7

Lisätiedot

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella

Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella TUTKIMUSSELOSTUS 50065.0 Porvoon Kaupunki, tilapalvelut Pekka Koskimies pekka.koskimies@porvoo.fi Tiivistystyön laadunvarmistus merkkiaineella Kohde: Kevättuulen päiväkoti, Sammontie 6, 0650 Porvoo Aika

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

Pihkoon koulu. Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus ISS Proko Oy Peter Mandelin

Pihkoon koulu. Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus ISS Proko Oy Peter Mandelin Pihkoon koulu Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus 7.12.2017 ISS Proko Oy Peter Mandelin Tutkitut rakennukset Uusi Koulu Vanha koulu Uusi koulu Vanha koulu 2 Tehdyt tutkimukset: Rakenneavauksia:

Lisätiedot

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS

MUISTIO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN KATSASTUS Mauri Karoma Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI 22501520-003 tiedoksi: esko.halmesmaki@espoo.fi, reijo.yrjola@espoo.fi 4095 NÖYKKIÖN KOULU, NÖYKKIÖNLAAKSONTIE 3, ESPOO RAKENNE- JA ILMANVAIHTOTEKNINEN

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 29.2.204 5392.80 Ulkoseinä- ja alapohjarakenteiden liittymien ilmatiiveyden tarkastus Aika: 29.2.204 Tutkimuskohde:, Tiiviystutkimus merkkiaineella Tutkimuksen tekijät: Juha Tanner Tehtävä

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET

TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET TUTKIMUSSELOSTUS OLLAKSEN PÄIVÄKOTI, KARHUNIITYN OPETUSTILA ALUSTATILAN SEURANTAMITTAUKSET Tutkimusselostus 2 (8) Sisällys 1 Alustatilan rakenteet... 3 2 Alustatilan tiiveys- ja kuntokartoitus... 3 3 Ollaksen

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 Virttoontie 64, 62170 Lakaluoma Vapaa-ajan asunnon kuntokatselmus 8.3.2016 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 2/7 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun vanhempainilta 29.10.2018 Tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius Kunnossapitopäällikkö Jussi-Pekka Sojakka Nykytilanne Koulua on korjattu

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot