ASEMAKAAVAN SELOSTUS BBS1.SLU Kvalt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN SELOSTUS BBS1.SLU Kvalt"

Transkriptio

1 ASEMAKAAVAN SELOSTUS BBS1.SLU Kvalt KUORTANE Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osakortteli 40 sekä korttelit 40a 40d ja 55 sekä niihin liittyvät virkistys-, liikenne- ja katualueet

2 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1 1. PERUSTIEDOT 1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee korttelia 55 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella ja laajennuksella muodostuvat osakortteli 40 sekä korttelit 40a-40d ja 55 sekä niihin liittyvät virkistys-, liikenne- ja katualueet Kaava-alueen sijainti ja laajuus Suunnittelualue muodostuu kahdesta erillisestä palstasta, jotka sijaitsevat Kuortaneen Mäkipään alueella keskustaajaman eteläpuolella. Kaavoitettavien alueiden pinta-ala on yhteensä noin 8,6 ha. Kuva 1. Alueen sijainti 1.3. Kaavan nimi ja tarkoitus Asemakaavan nimi on KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue. Tarkoituksena on laatia asemakaavan muutos ja laajennus Mäkipään alueelle ja osoittaa alueelle omakotitalotontteja sekä tutkia jokirannan hyödyntämismahdollisuudet. Suunnittelualue on pääosin kunnan omistuksessa. Sijainti tulva-alueella huomioidaan suunnittelussa. Kunta on ostanut tilan 31:284 länsiosan yksityiseltä maanomistajalta kauppakirjalla, jossa on sovittu, että kunta kaavoittaa myyjälle jäävän suunnittelualueen itäpään AO-alueeksi tavoitteena neljä tonttia. Keväällä 2010 suunnittelualueeseen liitettiin kunnan omistamat tilat 31:141 ja 30:276 sekä suunnittelualueeseen rajoittuva yhteinen alue. Kulkuyhteysjärjestelyjen vuoksi mukaan otettiin myös osa tilasta 30:380.

3 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Sisällysluettelo 1. PERUSTIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti ja laajuus Kaavan nimi ja tarkoitus Sisällysluettelo Liiteasiakirjat Muut kaavaa koskevat asiakirjat, selvitykset ja lähdemateriaali TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelutilanne ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Kaavan vaikutukset Kaavamerkinnät ja -määräykset Nimistö ASEMAKAAVAN TOTEUTUS... 19

4 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Liiteasiakirjat LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 2. VIRANOMAISNEUVOTTELU LIITE 3. VIRANOMAISTEN TYÖNEUVOTTELU LIITE 4. ASEMAKAAVAN SEURANTALOMAKE 1.6. Muut kaavaa koskevat asiakirjat, selvitykset ja lähdemateriaali 2004 Vesihuollon kehittämissuunnitelma, SCC Viatec Osayleiskaavan luontoselvitys, Pöyry Environment Oy Osayleiskaavan tieverkkoselvitys, Talentek Oy Kuortaneen keskustan ja Mäyryn osayleiskaava-alueen rakennettu kulttuuriympäristö, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Muinaisjäännösinventointi, Mikroliitti Oy Mäkipään alueen luontoinventointi, Kuortaneen kunta.

5 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 4 2. TIIVISTELMÄ 2.1. Kaavaprosessin vaiheet Kuortaneen kunnanvaltuusto päätti syyskuussa 2009 alueen asemakaavoituksesta. Kaavaa varten laadittiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma, josta tiedotettiin ja joka asetettiin nähtäville yhdessä kaavaluonnoksen kanssa toukokuussa Kaavaehdotus asetettiin kuussa 2010 valmisteluaineistoineen virallisesti nähtäville. Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan kuussa Asemakaava Asemakaavan muutoksessa ja laajennuksessa on esitetty asumistarkoituksiin 15 uutta erillispientalotonttia (AO). Lisäksi kaavassa on huomioitu nykyiset kaksi erillispientalotonttia (AO ja AO-1). Alueelle on osoitettu myös lähivirkistysalueita (VL), venesatama/venevalkama (LV) sekä katualueita. Eteläisemmän suunnittelualueen katuverkko perustuu uuteen asuntokatuun, joka liittyy Alvar Aallontiehen. Pohjoisemmalla suunnittelualueella kulkevaa Murtotietä on jatkettu länteen päin kahdelle uudelle tontille Asemakaavan toteuttaminen Alueet ovat osittain rakennettua ympäristöä. Rakennushankkeet käynnistyvät tarpeen mukaan kaavan saatua lainvoiman.

6 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 5 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1. Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaava-alueet sijaitsevat noin 1 km etelään Kuortaneen liikekeskustasta. Pohjoisempi alue rajautuu idässä Murtotiehen ja pohjoisessa Rantatien varren asutukseen. Eteläisempi alue rajautuu idässä Alvar Aallontiehen, lännessä Kaarankajokeen ja pohjoisessa asutukseen. Eteläpuolella on peltoaluetta. Kuva 2. Viistokuva alueelta etelästä päin Luonnonympäristö Luonnonolot Suunnittelualueet ovat pääosin rakentamatonta peltoa. Jokirannassa ja alueen luoteisosassa on jonkin verran puustoa ja entisen savenottopaikan ympäristössä lehtipuumetsikköä. Maasto on korkeimmillaan Alvar Aallontien varressa ja viettää länteen kohti Kaarankajokea. Maaston korkeus vaihtelee noin välillä +76,0 +88,0 m. Pintavedet Eteläisempi suunnittelualue rajautuu lännessä Kaarankajokeen, joka laskee Kuortaneenjärveen. Lisäksi Kaarankajokeen on yhteydessä Hallisenlampi alueen pohjoispuolella. Länsi-Suomen ympäristökeskus on antanut lausunnon Kaarankajoen tulvakorkeudesta Lausunnon mukaan Kaarankajoen tulvakorkeus asemakaavoitettavalla alueella kerran 100 vuodessa esiintyville tulville on +77,80 m (N 60 ) ja kastuessaan vaurioituvat rakenteet tulee sijoittaa korkeuden +78,30 m (N 60 ) yläpuolelle. Ks. kuva 3 Rakentamista rajoittavat tekijät. Pohjavedet Eteläisemmän suunnittelualueen länsiosa sijaitsee Hietalankankaan vedenhankintaa varten tärkeällä pohjavesialueella, ks. kuva 3 Rakentamista rajoittavat tekijät.

7 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 6 Maaperä ja rakennettavuus Pohjoisemman suunnittelualueen itäosan maaperä on silttiä ja länsiosan savea. Eteläisemmän suunnittelualueen itäosan maaperä on hietaa, keskiosassa on silttiä ja länsiosa savea. Perustamisolosuhteet ovat parhaimmat eteläisemmän alueen itäosassa (Suunnittelukeskus 1979). Luontoselvitys 2004 Kuortaneen keskustan ja Mäyryn osayleiskaavatyön yhteydessä vuonna 2004 laaditussa luontoselvityksessä ei suunnittelualueilta ole todettu sellaisia luonnonarvoja, jotka tulisi huomioida kaavoituksessa. Alueilta ei myöskään ole havaittu uhanalaisia lajeja. Luontoinventointi 2010 Kuortaneen kunnan toimesta tehtiin syksyllä 2010 aluetta koskeva luontoinventointi, jonka mukaan alueella ei ole havaittu kasvillisuudeltaan tai eläimistöltään arvokkaita kohteita Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Alueet sijoittuvat yhdyskuntarakenteen kannalta edullisesti Kuortaneen liikekeskustan läheisyyteen. Rakennuskanta ja rakennettu kulttuuriympäristö Pohjoisemman suunnittelualueen itäosassa Murtotien päässä sijaitsee omakotitalon pihapiiri. Lähiympäristössä on omakotitaloja. Eteläisemmän suunnittelualueen itäosassa Alvar Aallontien varressa sijaitsee Keski-Mäenpään vanha maatilan talouskeskus/omakotitalon pihapiiri. Lähiympäristössä on omakotitaloja ja maatilojen talouskeskuksia. Kulttuuriympäristöselvitys 2006 Kuortaneen keskustan ja Mäyryn osayleiskaavatyön yhteydessä vuonna 2006 laaditussa kulttuuriympäristöselvityksessä Keski-Mäenpään talo on luokiteltu paikallisesti arvokkaaksi ja rakennus on osayleiskaavassa osoitettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi (sr/142). Suunnittelualueella ei ole todettuja kiinteitä muinaisjäännöksiä. Asuminen Suunnittelualueella sijaitsee 2 omakotitaloa. Lähiympäristö on omakotitaloaluetta ja eteläpuolella haja-asutusaluetta. Palvelut Kuortaneen liikekeskusta palveluineen sijaitsee noin 1 km päässä alueen pohjoispuolella. Virkistys Kaarankajoki, Hallisenlampi ja läheinen Kuortaneenjärvi tarjoavat virkistysmahdollisuuksia. Kaarankajoelta on veneyhteysmahdollisuus Kuortaneenjärvelle ja Hallisenlammelle.

8 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 7 Liikenne Pohjoisemman suunnittelualueen itäpuolella kulkee Murtotie ja eteläisemmän suunnittelualueen itäpuolella Alvar Aallontie. Tekninen huolto Suunnittelualueet ovat kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston piirissä. Sähkönjakeluverkosto ulottuu alueille. Ks. kuva 3 Rakentamista rajoittavat tekijät. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Eteläisemmän alueen keskiosan poikki ja pohjoisemman alueen itäpuolitse kulkee pohjois-eteläsuuntaisesti 20 kv:n sähkölinjoja. Kantatien 66 itäpuolella noin 500 metrin päässä sijaitsee kotieläintalouden suuryksiköksi luokiteltava nautatila, ks. kuva 3 Rakentamista rajoittavat tekijät. Kuva 3. Rakentamista rajoittavat tekijät Maanomistus Suunnittelualueet ovat pääosin kunnan omistuksessa. Vähäinen osa alueesta on yhteismaata ja yksityisten omistamaa aluetta.

9 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Kuortaneen kunta kuuluu Etelä- Pohjanmaan liiton toimialueeseen. Maakuntavaltuusto on hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan Ympäristöministeriö on vahvistanut maakuntakaavan Kuva 4. Ote maakuntakaavasta Yleiskaava Kaavoitettavalla alueella on voimassa Keskustan ja Mäyryn osayleiskaava, joka on hyväksytty kunnanvaltuustossa Kuva 5. Ote Keskustan ja Mäyryn osayleiskaavasta, KV

10 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 9 Asemakaava Korttelin 55 alueella on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä Kirkonseudun asemakaava. Eteläisemmällä suunnittelualueella ei ole asemakaavaa. Alue rajautuu pohjoispuolelta kunnanvaltuuston hyväksymään Kirkonseudun asemakaavaan. Kuva 6. Ote yhdistelmäkaavasta 2004, Mäkipään alue Rakennusjärjestys Kuortaneen kunnan rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa Se on tullut voimaan Kaavoituspäätös Kunnanhallitus on tehnyt kaavoituspäätöksen Pohjakartta Kaavoituksen pohjakartan on laatinut Kiinteistö ja Mittaus Oy vuonna Pohjakartta on hyväksytty

11 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1. Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan laajennuksen ja muutoksen tarkoituksena on mahdollistaa uusien omakotitalojen rakentaminen alueelle ja samalla tutkia jokirannan hyödyntämismahdollisuudet Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kuortaneen kunnanhallitus on päättänyt asemakaavan laajennuksen laatimisesta Mäkipään tilojen 31:285 ja 31:284 alueelle. Kunta on ostanut tilan 31:284 länsiosan yksityiseltä maanomistajalta kauppakirjalla , jossa on sovittu, että kunta kaavoittaa myyjälle jäävän suunnittelualueen itäpään AO-alueeksi tavoitteena neljä tonttia. Kaavoitustyö aloitettiin talvella Ympäristölautakunta päätti liittää suunnittelualueeseen kunnan omistukseensa hankkiman tilan 31:141, kunnan ennestään omistaman tilan 30:276 sekä suunnittelualueeseen rajoittuvan yhteisen alueen. Kulkuyhteysjärjestelyjen vuoksi mukaan otettiin myös osa tilasta 30: Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Kaavoitustyötä varten laadittiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa osallisiksi määriteltiin alueiden asukkaat, rajanaapurit, maanomistajat ja kiinteistönomistajat, kunnanvaltuusto, kunnanhallitus, tekninen lautakunta, ympäristölautakunta, Etelä-Pohjanmaan Liitto, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Museovirasto, Vattenfall Verkko Oy, Telia Sonera ja mahdolliset muut yritykset ja yhteisöt sekä muut osalliset ja osalliseksi ilmoittautuvat. LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vireilletulo Asemakaavan muutos ja laajennus tuli vireille osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tiedottamisen yhteydessä Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta on tiedotettu ja se on ollut yhdessä kaavaluonnoksen kanssa MRA 30 :n mukaisesti laatimisvaiheen materiaaleineen nähtävillä Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos on lähetetty viranomaisille. Ympäristölautakunta on hyväksynyt kaavaluonnoksen kokouksessaan asetettavaksi ehdotuksena nähtäville. Kaavaehdotus on ollut virallisesti nähtävillä välisen ajan. Kaavaehdotuksesta saatiin/ei saatu muistutuksia. Kaavaehdotuksesta saatiin lausuntoa. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan.. esittää asemakaavaa kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan...

12 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 11 Kaavaehdotuksesta pyydettiin seuraavat lausunnot: - Etelä-Pohjanmaan liitto - Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto - Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo - Museovirasto - Tarvittavat kunnan hallintokunnat Viranomaisyhteistyö Viranomaisneuvottelu alueen kaavoituksesta on järjestetty Länsi-Suomen ympäristökeskuksessa ja viranomaisten työneuvottelu Muuten viranomaisyhteistyö on hoidettu lausuntomenettelyllä. LIITE 2. VIRANOMAISNEUVOTTELU LIITE 3. VIRANOMAISTEN TYÖNEUVOTTELU Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Kuortaneen kunnan tavoitteena on laajentaa asemakaavaa Mäkipään alueelle mahdollistaakseen uusien omakotitalojen rakentamisen alueelle ja tutkiakseen jokirannan hyödyntämismahdollisuudet. Maanomistajan tavoitteet Kaavoitettavan alueen raakamaata ostaessaan kunta on kauppakirjassa sitoutunut kaavoittamaan suunnittelualueen itäosan pientaloalueeksi. Itäosan yksityisen maanomistajan tavoitteena on saada alueelleen neljä omakotitonttia (AO). Eteläisemmän suunnittelualueen kokoojakatu sijoitetaan suunnittelualueen eteläreunaan. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Maakuntakaava Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavassa vuodelta 2005 suunnittelualueet kuuluvat Kuortaneen taajamatoimintojen alueeseen. Kohdeselostuksen mukaan alueen suunnittelussa tulee edistää yhdyskuntarakenteen tiivistämistä, täydennysrakentamista ja taajamakuvan eheyttämistä. Lisäksi alueet kuuluvat maaseudun kehittämisen kohdealueeseen, mk-2 (kulttuuriympäristön, maatalouden ja elinkeinojen yhteensovittaminen) sekä matkailun vetovoima-alueeseen, mv (virkistysalueiden ja - kohteiden sekä kulttuurimaisemien ja kulttuuriympäristöjen hyödyntäminen). Eteläisemmän suunnittelualueen läntisin osa sijoittuu Hietalankankaan pohjavesialueelle. Kantatien 66 ja Keskustien risteykseen on merkitty ohjeellinen eritasoliittymä. Alavuden suunnasta Kaarankajoelle on merkitty ohjeellinen ulkoilureitti. Yleiskaava Osayleiskaavassa pohjoisemmalle suunnittelualueelle on esitetty pientalovaltaista asuntoaluetta (AP) ja lähivirkistysaluetta (VL). Alue sijoittuu tulva-alueelle (sv-1). Murtotien varteen alueen itäpuolelle on merkitty uusi kevyen liikenteen väylä, joka jatkuu ohjeellisena ulkoilureittinä Kuljunvuorelle. Eteläisemmälle suunnittelualueelle on osoitettu pientalovaltaista asuntoaluetta (AP, AP/s, AP-2), lähivirkistysaluetta (VL), maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jolla

13 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12 on erityisiä ympäristöarvoja (MY) sekä vesialuetta (W). Alueen länsiosa sijoittuu Hietalankankaan tärkeälle tai vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle (pv). Alueen poikki on merkitty tulva-alueen raja (sv-1). Alueen länsiosat kuuluvat ranta-alueeseen, joka edellyttää tarkempaa suunnittelua (st-1). Alueen itäosassa sijaitsee Keski-Mäenpään kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde (sr/142). Keskustien uusi liittymä ja tielinjaus kantatielle 66 on osoitettu Alvar Aallontien kautta kantatielle. Uuden tielinjauksen länsipuolelle on osoitettu uusi kevyen liikenteen väylä. Eteläisemmän alueen poikki on merkitty Kuljunvuorelta keskustaan kulkeva ohjeellinen ulkoilureitti, joka liittyy Murtotien eteläpäähän. Kaarankajoelle on merkitty veneväylä. Asemakaava Nykyisen korttelin 55 alueella voimassa olevassa asemakaavassa alueelle on osoitettu erillispientalojen korttelialue (AO). Eteläisemmällä suunnittelualueella ei ole asemakaavaa. Lähiympäristöön on osoitettu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten (AR) ja erillispientalojen (AO) korttelialueita sekä lähivirkistysaluetta (VL). Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Suunnittelualueet sijoittuvat Kuortaneen liikekeskustan läheisyyteen ja osin tulvaalueelle. Rakentamisen tulee sijoittua tulvakorkeuden yläpuolelle. Alueiden läheisyydessä on pientalovaltainen asuinalue Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Asemakaavaluonnos Alueelta laadittiin lähtötietojen sekä esitettyjen tavoitteiden ja kannanottojen perusteella kaavaluonnos Luonnoksessa alueelle on osoitettu kaksi ennestään rakennettua omakotitalotonttia (AO, AO-1) sekä 15 uutta rakentamatonta omakotitalotonttia (AO). Jokirantaan on osoitettu lähivirkistysaluetta (VL) ja venevalkama (LV). Asemakaavaluonnos oli yleisesti nähtävillä välisen ajan. Luonnoksesta pyydettiin lausunnot viranomaisilta sekä sähköyhtiöltä. Lausunnon antoivat Etelä-Pohjanmaan liitto, Vattenfall Verkko Oy, tekninen lautakunta, Suomenselän Luonnonystävät ry, perusturvalautakunta sekä Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristövastuualue. Etelä-Pohjanmaan liitolla ei ollut huomautettavaa osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja kaavaluonnoksesta. Lausunnot Vattenfall Verkko Oy pyytää lausunnossaan huomioimaan alueella olevan 20 kv:n ilmajohdon ja turvaetäisyydet rakennuksiin. Teknisen lautakunnan mukaan Kaarankajoen rannan VL-alueelle voisi osoittaa rakennusmahdollisuuden esim. rantasaunalle ja varastolle/venevajalle. Lautakunnan mukaan asemakaavassa tulisi osoittaa, että tonteille voi rakentaa 1-2- asuntoisen omakotitalon. Lautakunta ottaa myös kantaa asemakaavan sisään jäävään asemakaavoittamattomaan tonttiin, joka tulisi ottaa mukaan kaavaan. AO-1-tontin pohjoisraja tulisi merkitä omistusrajan mukaisesti ja tontilla sijaitsevan vanhan asuin-

14 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 13 rakennuksen suojelumerkinnän tarpeellisuutta olisi harkittava maanomistajan kanssa. Lautakunnan mukaan kulkuyhteydet ja tonttien sijoittelu luo edellytykset alueen toimivaan rakentumiseen. Suomenselän Luonnonystävät ry:n mukaan Kaarankajoen luonnontilan säilyttämisen tulee olla suunnitelmissa jokirannan hyödyntämismahdollisuuksien lähtökohtana. Ruoppaus vähentäisi joen arvoa merkittävästi. Jokivarressa on runsas pesimälinnusto ja eläimistö. Jokivarressa on tehty havaintoja myös saukosta ja joki on potentiaalinen rapujen elinalue. Perusturvalautakunnan mukaan Kuljunvuorelta keskustaan kulkeva ulkoilureitti sekä Kaarankajoen veneväylä mahdollistavat monipuoliset virkistäytymis- ja liikuntamahdollisuudet. Lautakunta ottaa lisäksi kantaa esteettömyyden huomiointiin jo suunnittelussa. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristövastuualue viittaa työneuvottelussa lausumaansa ja antaa lausuntonsa selvitysten ja vaikutusarviointien riittävyydestä kaavaehdotuksen valmistuttua. Ympäristövastuualue kehottaa kiinnittämään erityistä huomioita ilmastonmuutokseen ja tulvasuojeluun varautumiseen, alueen rakennettavuuden ja turvallisuuden varmentamiseen ja alueen vaikutuksiin suunnittelualuetta laajemmankin maiseman kannalta. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon mukaan sr-merkinnän selityksessä ei pidä antaa mahdollisuutta tehdä suojelurakennukseen olennaisia muutoksia. Lause Olennaisista muutoksista tulee neuvotella museoviranomaisen kanssa tulee poistaa. Kuva 8. Ote kaavaluonnoksesta

15 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 14 Viranomaisten työneuvottelu Neuvottelussa keskusteltiin lähinnä tulvavaarassa olevien tonttien piha-alueiden korkeuden määräämisestä asemakaavalla ja sr-merkinnän poistamisesta kaavasta, koska rakennus, johon sr-merkintä kohdistuu, haluttaisiin siirtää suunnittelualueen ulkopuolelle. Tulva-alueella rakentamista koskevissa asemakaavamääräyksissä on huomioitu Suomen ympäristökeskuksen oppaan 52 suositukset. Sr-merkinnän poistamisesta käyty keskustelu ei johtanut muutoksiin. Asemakaavaehdotus Alueelta laadittiin uusi luonnos asemakaavaehdotukseksi , jossa huomioitiin lausunnot ja esitetyt kannanotot. Tulvavaara on otettu huomioon antamalla määräys kadunpinnan vähimmäiskorkeudesta ja tulvavaarassa olevien tonttien rakennusalan maanpinnan vähimmäiskorkeudesta. Asuinrakennusten tonttien paikat on valittu siten, että tonttien maanpinnan nostossa voidaan huomioida tonttien soveltuminen maisemaan ja rakennettuun ympäristöön. Rakennusoikeutta ei ole osoitettu tulvavaaran ja maisemoinnin kannalta liian alaville alueille. Perustamisolosuhteet tulee tutkia tonttikohtaisesti. Kaava edesauttaa Kaarankajoen säilymistä luonnontilaisena. Kaava ei vaikeuta esteettömän ympäristön luomista alueelle. 20 kv:n sähköjohtojen johtokäytävävaraus on muutettu 12-metriseksi ja korttelin 40d länsirajaa on siirretty vastaavasti. Tontin 40/1 (AO-1) pohjoisraja on tarkistettu omistusrajan mukaiseksi. Mäkipääntieltä venevalkamaan (LV) johtavalla kevyen liikenteen väylällä on sallittu huoltoajo (pp/h). Sr-merkinnän selityksen lause Olennaisista muutoksista tulee neuvotella museoviranomaisen kanssa. on muutettu muotoon Muutoksista tulee neuvotella museoviranomaisen kanssa. Ehdotus oli yleisesti nähtävillä

16 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1. Kaavan rakenne Mitoitus Kaava-alueelle muodostuu 17 erillispientalojen tonttia, joista 15 on ennestään rakentamattomia. Kaavan toteutuessa kokonaisuudessaan arvioidaan alueelle sijoittuvan noin 61 asukasta, jos mitoitusperusteena käytetään 3,6 asukasta / asunto. Liitteenä olevassa asemakaavan seurantalomakkeessa on tarkemmat tiedot alueelle muodostuvista kerrosaloista ja pinta-aloista. LIITE 4. ASEMAKAAVAN SEURANTALOMAKE Palvelut Julkiset ja kaupalliset palvelut sijaitsevat Kuortaneen liikekeskustassa noin 1 km päässä alueen pohjoispuolella Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Jokirantaan sekä korttelien väliin merkityillä virkistysalueilla ja korttelialueiden reunoille merkityillä istutettavilla alueilla on mahdollista säilyttää ja kehittää alueen puustoista ilmettä. Puustoista ilmettä on mahdollista kehittää myös tonteilla Aluevaraukset Alueelle on osoitettu erillispientalojen (AO, AO-1) korttelialueita sekä virkistys- (VL), liikenne- (LV) ja katualueita Korttelialueet Erillispientalojen korttelialue AO Korttelin 40 tontti 2, korttelit 40a 40d ja kortteli 55 on varattu erillispientalojen korttelialueeksi (AO). - Alueella saa rakentaa enintään I-kerroksisia rakennuksia. - Tehokkuusluku on e = 0.20, mikä merkitsee noin krsm 2 rakennusoikeutta tontin koosta riippuen. Tontit ovat kooltaan m 2. - Korttelin 40a tonttien 1 ja 2 väliselle alueelle on merkitty maanalaista johtoa varten varattu alueen osa vesijohdolle (v). - Korttelin 40b tontin 2 länsireunaan on merkitty johtoa varten varattu alueen osa sähköjohdolle (z). - Korttelialueiden reunoille on määrätty istutettava alueen osa, joka toimii samalla suojavyöhykkeenä katualueita vasten. - Autopaikkoja tulee rakentaa vähintään 2 ap / asunto. Erillispientalojen korttelialue AO-1 Korttelin 40 tontti 1 on varattu erillispientalojen korttelialueeksi (AO-1). Alueelle saa rakentaa erillispientaloja sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamatonta pienteollisuus- tai pienyritystilaa enintään 500 krsm 2. - Alueella saa rakentaa enintään II-kerroksisia rakennuksia.

17 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 16 - Tehokkuusluku on e = 0.20, mikä merkitsee noin 1422 krsm 2 rakennusoikeutta. - Korttelialueen itäreunalle on määrätty istutettava alueen osa, joka toimii samalla suojavyöhykkeenä katualuetta vasten. - Tontilla sijaitseva vanha asuinrakennus on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi (sr). Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jonka ominaispiirteet tulee korjaus- ja muutostöissä säilyttää. Olennaisista muutoksista tulee neuvotella museoviranomaisen kanssa. Maankäyttö- ja rakennuslain 57 :n 2 mom. perusteella määrätään, että rakennusta ei saa purkaa. - Autopaikkoja tulee rakentaa vähintään 2 ap / asunto Muut alueet Lähivirkistysalue VL Jokiranta on merkitty lähivirkistysalueena (VL). Lisäksi virkistysaluetta on osoitettu korttelien välisille alueille sekä lähiympäristön asutusta vasten. Jokirannan lähivirkistysalueelle on osoitettu ohjeellisia yleiselle jalankululle ja polkupyöräilylle varattuja alueen osia (pp) ja Mäkipääntieltä venevalkamaan ohjeellinen jalankululle ja polkupyöräilylle varattu alueen osa, jolla huoltoajo on sallittu (pp/h). Korttelien 40, 40a ja 40b väliselle alueelle on merkitty ohjeellinen leikki- ja oleskelualueeksi varattu alueen osa (le). Lähivirkistysalueelle korttelialueiden läheisyyteen on merkitty johtoa varten varattuja alueen osia sähköjohdolle (z). Eteläisemmän kaava-alueen itäosan poikki on merkitty vesijohto (v) ja länsiosan poikki viemäri (j) sekä vedenhankinnan kannalta tärkeän pohjavesialueen raja (pv). Pohjavesialueella rakentamista ja muita toimenpiteitä saattavat rajoittaa vesilain 1. luvun 18 :n pohjaveden muuttamiskielto (88/2000), ympäristönsuojelulain 8 :n pilaamiskielto (86/2000) ja 7 :n maaperän pilaamiskielto (385/2009). Venesatama/venevalkama LV Jokirantaan on merkitty venesatama/venevalkama (LV). Katualueet Pohjoisemman suunnittelualueen kaavatietä (Murtotie) on jatkettu länteen päin. Eteläisemmälle suunnittelualueelle on merkitty uusi katu (Mäkipääntie), joka liittyy Alvar Aallontiehen Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Yhdyskuntarakenne Mäkipään alueen rakentaminen täydentää alueen nykyistä rakennetta ja maankäytöllistä kehitystä. Täydennysrakentaminen on maakuntakaavan ja pääosin osayleiskaavan mukaista. Suunnittelualueet sijaitsevat yhdyskuntarakenteen kannalta edullisesti. Taajamakuva Alueen täydennysrakentaminen kehittää taajamakuvaa rakennetumman ympäristön suuntaan. Luonnontilaista ilmettä kuitenkin säilyy vihervyöhykkeiden avulla sekä kasvillisuutta ja rakentamista koskevin määräyksin.

18 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 17 Rakennettu kulttuuriympäristö Eteläisemmällä suunnittelualueella sijaitseva Keski-Mäenpään vanha päärakennus edustaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa. Rakennus on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi. Asuminen Pientaloalueesta muodostuu toteutuessaan noin 60 asukkaan alue. Palvelut Alue sijoittuu lähelle Kuortaneen liikekeskustan palveluja. Työpaikat, elinkeinotoiminta Kaavan toteuduttua alueen käyttö maa- ja metsätalouteen loppuu. Virkistys Lähellä sijaitseva joki ja joenranta-alueet sekä järvi tarjoavat virkistysmahdollisuuksia. Liikenne Alvar Aallontien liikenne lisääntyy jonkin verran. Kaavamuutoksella ei ole oleellista vaikutusta Murtotien liikennemääriin. Tekninen huolto Alueet ovat liitettävissä teknisiin verkostoihin. Ympäristön häiriötekijät Suunnittelualueiden itäpuolella sijaitsevan nautatilan vaikutusalue ei ulotu alueelle Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Lähimaisemassa rakentamista on sopeutettu ympäristöön osoittamalla viheralueita, rajaamalla tontteja katuja vasten istutettavilla alueilla sekä antamalla rakennustapaa ohjaavia määräyksiä kaavassa. Rannan virkistysalueella, viheralueilla sekä tonteille varatuilla istutettavilla reunavyöhykkeillä pyritään turvaamaan asumiseen osoitettujen alueiden mahdollisuus viihtyisään ympäristöön. Pohjoisemman alueen maaperä on silttiä ja savea ja eteläisemmän alueen hietaa, silttiä ja savea. Perustamisolosuhteet tulee tutkia tonttikohtaisesti. Vaihtelevat perustamisolosuhteet alueella saattavat vaikuttaa merkittävästi rakennusten perustuskustannuksiin. Ranta-alueen kasvillisuus säilyy luonnontilaisessa asussaan Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavassa on annettu määräyksiä, jotka koskevat perustamisolosuhteita, rakentamistapaa sekä kasvillisuutta. Rakentamistapaa ja kasvillisuutta koskevia määräyksiä on annettu myös korttelialuetta koskevissa määräyksissä AO ja AO-1 (ks. kohta Korttelialueet). - Perustamisolosuhteet tulee tutkia tonttikohtaisesti. - Kortteleissa 40a 40d ja 55 ei saa rakentaa kellaria.

19 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 18 - Maanpinnan täytössä tulee huomioida soveltuminen maisemaan ja rakennettuun ympäristöön sekä korttelien ja tonttien rakentaminen vaiheittain. Rakennusalojen ja kadun maanpinta tulee olla korkeustason +77,80 m (N60) yläpuolella. Korttelialueen ja muun alueen maantaso ei saa poiketa 0,5 m enempää toisistaan. - Kastuessaan vaurioituvia rakenteita ei saa sijoittaa korkeustason +78,30 m (N60) alapuolelle. Rakennustapa - Rakennukset tulee julkisivu- ja kattomateriaalien, kattokaltevuuksien sekä värisävyjen suhteen rakentaa kortteleittain yhtenäistä rakennustapaa noudattaen. - Kortteleissa rakennusten kattomuotona tulee olla harjakatto tai sen sovellus. Kattokaltevuutena tulee olla 1:1,5 1:2,5. Kasvillisuus - Rakentamaton tontin osa, jota ei käytetä palloilu-, leikki-, liikenne- tai pysäköintialueena, on istutettava ja hoidettava puistomaisessa kunnossa Nimistö Uusi katu on Mäkipääntie. Murtotietä on jatkettu länteen päin. Muuten nimistö on säilytetty ennallaan.

20 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Asemakaava alkaa toteutua rakennuslupien myötä sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman. Rakennusten sijoittamisessa tontille tulisi noudattaa seuraavia periaatteita: - Omakotitalorakentamisen yhteydessä on suositeltavaa rakentaa päärakennuksesta erillinen autotalli-varastorakennus, jonka avulla voi paremmin muodostaa tuulilta ja naapurien katseilta suojattua pihatilaa. - Tulva-alueella rantarakentamisessa on suositeltavaa noudattaa Suomen ympäristökeskuksen oppaan 52 ohjetta alimman rakentamiskorkeuden määrittämisestä. SEINÄJOELLA Liisa Märijärvi-Vanhanen Osastopäällikkö Yhdyskuntasuunnittelu Pekka Isotalo Projektipäällikkö PÖYRY FINLAND OY Seinäjoen aluetoimisto Kampusranta 9 C Seinäjoki BBS1.SLU

21 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue. Suunnittelualueet sijaitsevat Kuortaneen Mäkipään alueella keskustaajaman eteläpuolella. Pohjoisempi alue (kortteli 55 ja sen lähiympäristö) rajautuu itäpuolella Murtotiehen ja pohjoispuolella Rantatien varren asutukseen. Eteläisempi alue rajautuu idässä Alvar Aallontiehen ja lännessä Kaarankajokeen. Suunnittelualueiden sijainti on esitetty kuvassa 1. Alueiden laajuus on yhteensä noin 8,6 ha. Kuva 1. Suunnittelualueiden sijainti Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet Kuortaneen kunnanhallitus on päättänyt asemakaavan laatimisesta Mäkipään tilojen 31:285 ja 31:284 alueelle. Tavoitteena on osoittaa alueelle omakotitontteja ja tutkia jokirannan hyödyntämismahdollisuudet. Kunta on ostanut tilan 31:284 länsiosan kauppakirjalla Kauppakirjassa kunta on sitoutunut kaupan kohteena olevaa aluetta kaavoittaessaan kaavoittamaan myös myyjän omistukseen jäävän tilanosan suunnittelualueen itäpäästä. Keväällä 2010 suunnittelualueeseen liitettiin kunnan omistukseensa hankkima tila 31:141, kunnan ennestään omistama tila 30:276 sekä suunnittelualueeseen rajoittuva yhteinen alue. Kulkuyhteysjärjestelyjen vuoksi mukaan otettiin myös osa tilasta 30:380. Suunnittelualue muodostuu kahdesta erillisestä palstasta ja on pääosin kunnan omistuksessa. LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

22 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat Maakuntakaava Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavassa vuodelta 2005 suunnittelualueet kuuluvat Kuortaneen taajamatoimintojen alueeseen. Kohdeselostuksen mukaan alueen suunnittelussa tulee edistää yhdyskuntarakenteen tiivistämistä, täydennysrakentamista ja taajamakuvan eheyttämistä. Lisäksi alueet kuuluvat maaseudun kehittämisen kohdealueeseen, mk-2 (kulttuuriympäristön, maatalouden ja elinkeinojen yhteensovittaminen) sekä matkailun vetovoima-alueeseen, mv (virkistysalueiden ja -kohteiden sekä kulttuurimaisemien ja kulttuuriympäristöjen hyödyntäminen). Eteläisemmän suunnittelualueen läntisin osa sijoittuu Hietalankankaan pohjavesialueelle. Kantatien 66 ja Keskustien risteykseen on merkitty ohjeellinen eritasoliittymä. Alavuden suunnasta Kaarankajoelle on merkitty ohjeellinen ulkoilureitti. Osayleiskaava Kunnanvaltuuston marraskuussa 2008 hyväksymässä Keskustan ja Mäyryn osayleiskaavassa pohjoisemmalle suunnittelualueelle on esitetty pientalovaltaista asuntoaluetta (AP) ja lähivirkistysaluetta (VL). Alue sijoittuu tulva-alueelle (sv-1). Murtotien varteen alueen itäpuolelle on merkitty uusi kevyen liikenteen väylä, joka jatkuu ohjeellisena ulkoilureittinä Kuljunvuorelle. Eteläisemmälle suunnittelualueelle on osoitettu pientalovaltaista asuntoaluetta (AP, AP/s, AP-2), lähivirkistysaluetta (VL), maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jolla on erityisiä ympäristöarvoja (MY) sekä vesialuetta (W). Alueen länsiosa sijoittuu Hietalankankaan tärkeälle tai vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle (pv). Alueen poikki on merkitty tulvaalueen raja (sv-1). Alueen länsiosat kuuluvat ranta-alueeseen, joka edellyttää tarkempaa suunnittelua (st-1). Alueen itäosassa sijaitsee Keski-Mäenpään kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde (sr/142). Keskustien uusi liittymä ja tielinjaus kantatielle 66 on osoitettu Alvar Aallontien kautta kantatielle. Uuden tielinjauksen länsipuolelle on osoitettu uusi kevyen liikenteen väylä. Eteläisemmän alueen poikki on merkitty Kuljunvuorelta keskustaan kulkeva ohjeellinen ulkoilureitti, joka liittyy Murtotien eteläpäähän. Kaarankajoelle on merkitty veneväylä. Kuva 2. Ote Keskustan ja Mäyryn osayleiskaavasta, KV LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

23 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Nykyisen korttelin 55 alueella on voimassa kunnanvaltuuston vuonna 1986 hyväksymä Kirkonseudun asemakaava, jossa alueelle on osoitettu erillispientalojen korttelialue (AO). Eteläisemmällä suunnittelualueella ei ole asemakaavaa. Alue rajautuu pohjoispuolelta Kirkonseudun asemakaavaan, jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt Lähiympäristöön on osoitettu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten (AR) ja erillispientalojen (AO) korttelialueita sekä lähivirkistysaluetta (VL). Kuva 3. Ote asemakaavayhdistelmästä 2004 Tehdyt selvitykset ja suunnitelmat Osayleiskaavan luontoselvitys, Pöyry Environment Oy 2004 Vesihuollon kehittämissuunnitelma, SCC Viatec 2004 Osayleiskaavan tieverkkoselvitys, Talentek Oy 2005 Kuortaneen keskustan ja Mäyryn osayleiskaava-alueen rakennettu kulttuuriympäristö, Etelä- Pohjanmaan maakuntamuseo Muinaisjäännösinventointi, Mikroliitti Oy 2007 Rakennettu ympäristö Pohjoisemman suunnittelualueen itäosassa Murtotien päässä sijaitsee omakotitalon pihapiiri. Lähiympäristössä on omakotitaloja. Eteläisemmän suunnittelualueen itäosassa Alvar Aallontien varressa sijaitsee Keski-Mäenpään vanha maatilan talouskeskus/omakotitalon pihapiiri. Keski- Mäenpään vanha asuinrakennus on osayleiskaavassa osoitettu paikallisesti merkittäväksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi. Lähiympäristössä on omakotitaloja ja maatilojen talouskes- LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

24 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuksia. Alvar Aallontien itäpuolella on nautatila. Alueilla ei ole todettuja kiinteitä muinaisjäännöksiä. Suunnittelualueet ovat kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston piirissä. Luonnonympäristö Suunnittelualueet ovat pääosin viljelyksessä olevaa peltoa. Eteläisempi suunnittelualue rajautuu lännessä Kaarankajokeen. Suunnittelualueilla tulva-alueen raja on korkeudella +77,80 m (N60). Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tammikuussa 2010 antaman lausunnon mukaan alin rakentamiskorkeus Kaarankajoen ranta-alueilla on +78,30 m (N60). Laadittavat selvitykset ja suunnitelmat Biologin lausunto alueiden luontoarvoista, kesällä Vaikutusalue Asemakaavan vaikutusalueeseen kuuluvat suunnittelualueet lähiympäristöineen. Osalliset Asukkaat 1. Alueen asukkaat ja rajanaapurit 2. Alueen maanomistajat ja kiinteistönomistajat 3. Muut osalliset ja osalliseksi ilmoittautuvat Kuortaneen kunta 1. Kunnanvaltuusto 2. Kunnanhallitus 3. Tekninen lautakunta 4. Ympäristölautakunta Viranomaiset 1. Etelä-Pohjanmaan liitto 2. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 3. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 4. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo 5. Museovirasto Yritykset ja yhteisöt 1. Vattenfall Verkko Oy 2. Telia Sonera 3. Muut mahdolliset yritykset ja yhteisöt Tiedottaminen Kaavoituksen vireille tulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavan ja siihen liittyvän suunnittelumateriaalin nähtävillä olosta tiedotetaan kunnan ilmoitustaululla, paikallislehdessä sekä kunnan Internet-sivuilla ( jäljempänä olevan aikataulun mukaisesti. Kaavoitusprosessiin mahdollisesti myöhemmin tulleista oleellisista muutoksista tiedotetaan vastaavasti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään tiedoksi suunnittelualueiden kiinteistönomistajille ja viranomaisosallisille. Kaavan nähtävillä olossa kaavoitukseen liittyvä materiaali on nähtävillä Kuortaneen kunnan ympäristöosastolla, käyntiosoite Keskustie 52, sekä kunnan Internet-sivuilla. Osallistuminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Palautteen tästä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi osoittaa Kuortaneen kunnan ympäristöosastolle osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olon aikana. LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

25 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan täydentää suunnittelun kuluessa. Osallisella on mahdollisuus saattaa suunnitelman asianmukaisuus Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen arvioitavaksi neuvottelumenettelyä käyttäen (MRL 64 ja MRA 31 ). Luonnosvaihe Luonnosvaiheessa tilaisuus mielipiteen esittämiseen (MRA 30 ) järjestetään asettamalla valmisteluaineisto nähtäville ja järjestämällä tarvittaessa asiasta yleisölle suunnattu tilaisuus. Huomautuksia ja mielipiteitä Mäkipään alueen asemakaavaa koskevissa asioissa voi jättää nähtävillä olon aikana Kuortaneen kunnan ympäristöosastolle. Ehdotusvaihe Ehdotusvaiheessa asemakaavan muutos- ja laajennusehdotus pidetään julkisesti nähtävänä (MRA 27 ) Kuortaneen kunnassa. Kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus tehdä muistutus kaavaehdotuksesta. Muistutus on toimitettava Kuortaneen kunnantalolle kunnanhallitukselle osoitettuna (käynti- ja postiosoite: Keskustie 52, Kuortane) ennen kaavaehdotuksen nähtävillä olon päättymistä. Viranomaisyhteistyö Kaavaluonnoksesta pyydetään viranomaisten mielipiteet. Viranomaisneuvottelu on järjestetty Asemakaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot seuraavilta viranomaisilta: 1. Etelä-Pohjanmaan liitto 2. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 3. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 4. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo 5. Museovirasto 6. Tarvittavat kunnan hallintokunnat Selvitettävät vaikutukset ja vaikutusten arvioinnin menetelmät Kaavoituksen yhteydessä arvioidaan kaavaratkaisun vaikutuksia luonnon- ja kulttuuriympäristöön, taajamakuvaan, liikenteeseen, talouteen ja sosiaalisiin oloihin. Vaikutusten arvioinnin pohjana käytetään tehtyjä selvityksiä ja asiantuntijoiden sekä osallisiksi määriteltyjen kannanottoja. Kaavoituksen kulku, aikataulut ja päätöksenteko Vuorovaikutuksen järjestäminen tapahtuu Kuortaneen kunnan toimesta. Kaavan laatiminen tapahtuu konsulttityönä Pöyry Finland Oy:n Seinäjoen toimistossa. Kaavoituksen vireilletulo, tiedottaminen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolo Kuortaneen kunnassa. touko-kesäkuussa 2010 Mielipiteen esittäminen kaavaa valmisteltaessa (MRA 30 ); Luonnoksen nähtävilläolo Kuortaneen kunnassa. Mahdollinen yleisötilaisuus. Viranomaisneuvottelu / Lausunnot asemakaavaluonnoksesta. touko-kesäkuussa 2010 Tarkistettu kaavaluonnos heinä-elokuussa 2010 Asemakaavaehdotuksen asettaminen julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi (MRA 27 ); Muistutusten ja lausuntojen jättäminen. Kaavan laatijan vastine. syyskuussa 2010 Kunnanvaltuusto hyväksynee asemakaavan loppuvuodesta 2010 LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

26 Kuortane, Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Yhteystiedot Kuortaneen kunta Ympäristöosasto Keskustie KUORTANE Pöyry Finland Oy Kampusranta 9 C SEINÄJOKI Rakennustarkastaja Veli-Matti Kalmari Puh Fax Sähköposti: veli-matti.kalmari@kuortane.fi Projektipäällikkö Pekka Isotalo Puh Fax Sähköposti: pekka.isotalo@poyry.com LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

27 MUISTIO 1 (2) Kuortaneen kunta Mäkipään asemakaava Viranomaisneuvottelu Aika klo Paikka Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Vaasa Läsnä Pirkko-Liisa Patama Länsi-Suomen ympäristökeskus Pentti Turunen Kuortaneen kunta Alpo Santanen Kuortaneen kunta Jukka Kotola Kuortaneen kunta Veli-Matti Kalmari Kuortaneen kunta Mika Peräkangas Kuortaneen kunta Pekka Isotalo Pöyry Finland Oy Juha-Matti Märijärvi Pöyry Finland Oy 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajana toimi Pirkko-Liisa Patama. Muistion laatii Pöyry Finland Oy. 2. Suunnittelutilanne Pekka Isotalo esitteli lyhyesti kaavoituksen lähtökohtia ja päivätyn kaavaluonnoksen. - Asemakaavahanke on maakuntakaavan mukainen. - Asemakaavan laadinnassa hyödynnetään 2008 hyväksytyn yleiskaava luontoselvitystä, jota täydennetään biologin lausunnolla. - Asemakaavaluonnokseen merkityt tontit sijoittuvat yleiskaavassa pientalovaltaiselle asuntoalueelle (AP, AP-2), lähivirkistysalueelle (VL) sekä maa- ja metsätalousvaltaiselle alueelle (MY), joka tulisi säilyttää avoimena ja rakentamattomana, kuitenkin hajaasutusluontoinen rakentaminen sallitaan. - Osa asemakaavaluonnoksessa esitetyistä tonteista sijaitsee tulva-alueella. Tulva-alueen rakennusalojen ja katujen maanpinnan tulee kaavamääräyksen mukaan olla vähintään tulvakorkeuden tasolla. - Suunnittelualueen itäreunassa sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus (sr-142). - Alavimmat alueet on osoitettu pääsääntöisesti lähivirkistysalueeksi (VL) ja olemassa olevat kunnallistekniset verkostot on huomioitu. Joen rantaan on merkitty venevalkama (LV). - Pieni osa suunnittelualueen länsiosasta on varattu yleiskaavassa pohjavesialueeksi. 3. Keskustelu ELY, Pirkko-Liisa Patama: - Perustamisolosuhteet tulee tutkia. - Venekuljetusten vuoksi tulisi venevalkama-alueelle järjestää moottoriajoneuvoille tarkoitettu kulkuyhteys. Jukka Kotola: - Ajoyhteys ei ole välttämätön, soutuveneet on ennenkin vedetty polkuja pitkin rantaan. - Kunta on jo rakentanut yleisen veneenlaskupaikan ja valkaman suunnittelualueen lähelle. - Venevalkama tulee siirtää suunnittelualueen pohjoisrajalle. LIITE 2 VIRANOMAISNEUVOTTELU

28 MUISTIO 2 (2) Kuortaneen kunta Mäkipään asemakaava Viranomaisneuvottelu ELY, Pirkko-Liisa Patama: - Korttelinumerointia voisi vielä miettiä. Ei ole laitonta yhdistää korttelinumeroihin kirjaimia, mutta epäselvyyksien välttämiseksi kannattaisi siirtyä korttelinumeroinnissa pelkkiin numeroihin. - Tontti n:o 40/1 on luonnoksessa merkitty maatilojen talouskeskusten tontiksi (AM). Onko tontilla vielä toimiva maatila? Jos toimintaa ei ole, kannattaisi tontti merkitä omakotitontiksi (AO). Jos maataloustoiminta jatkuu edelleen, tilanne täytyy huomioida uusien asuintonttien sijainnissa. Jukka Kotola: - Tontilla 40/1 ei ole toimivaa maatilaa, ei ainakaan eläintuotantoa. Tontin voisi muuttaa AO:ksi. Veli-Matti Kalmari: - Tontin 40/1 voisi muuttaa AO-tontiksi, mutta tontilla tulisi sallia pienimuotoinen yritystoiminta. Pirkko-Liisa Patama: - Pienimuotoinen yritystoiminta voidaan sallia tontilla 40/1. - Kaavaluonnoksessa esitetään rakentamista tulva-alueelle. Onko mietitty, millä ehdoilla tulvaalueelle voidaan rakentaa? Kaavassa täytyy huomioida, että tulva-aikanakin tonteilla voidaan liikkua. Tonttien korotuksesta syntyy maisemointitarvetta, joka tulee huomioida kaavassa. Rantapuisto ja venevalkama jäävät tulvaveden alle. Jukka Kotola: - Alueen erityisenä ongelmana ovat pikatulvat. Pekka Isotalo: - Kaavamääräyksessä edellytetään, että tonttien rakennusalojen ja katujen maanpinnan tulee olla tulvakorkeuden tasolla (1/100 v). Kastuessaan vaurioituvat rakenteet tulee sijoittaa puoli m ylemmäs. Rakennusalojen korotustarve tulva-alueella on vajaasta puolesta metristä noin metriin. Tonteilla vain rakennusalojen maanpinnan korkeus on määrätty, joten tonttien täytössä voidaan helposti ottaa huomioon tonttien maisemointitarve. 6. Sovitut asiat ja jatkotoimenpiteet - Keskustelussa esiin tulleet asiat pyritään huomioimaan kaavaprosessin aikana. - Kaavasta pyydetään lausunnot normaalin käytännön mukaisesti. 7. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Muistion laatija Pekka Isotalo Projektipäällikkö Jakelu: Osallistujat Matti Rantala LIITE 2 VIRANOMAISNEUVOTTELU

29 MUISTIO 1 (2) Kuortaneen kunta Mäkipään asemakaava Viranomaisten työneuvottelu Aika klo Paikka Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kokoushuone, Vaasa Läsnä Matti Rantala EPO ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Pirkko-Liisa Patama EPO ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Seppo Hakala EPO ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Sirkka-Liisa Sihvonen Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Pentti Turunen Kuortaneen kunta Mika Peräkangas Kuortaneen kunta Veli-Matti Kalmari Kuortaneen kunta Jukka Kotola Kuortaneen kunta Pekka Isotalo Pöyry Oy 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajana toimi Matti Rantala, muistion laati Pöyry Oy. 2. Suunnittelutilanne Pekka Isotalo esitteli kaavoituksen nykyvaiheen, kaavaluonnoksen ja kaavaluonnoksesta saadun palautteen: - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet kaavan valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtävillä. Mielipiteitä ei saatu, lausuntoja saatiin 6 kpl. - Kaavaluonnosalueelle on kunnan ja yksityisen maanomistajan tavoitteiden mukaisesti osoitettu omakotitontteja niihin liittyvine katu- ja virkistysalueineen. Kaarankajoen varteen on merkitty venevalkama ja tulvarajan yläpuolella sijaitsevalle virkistysalueelle leikkipaikka. Tontille 40/1 on merkitty suojeltava rakennus. Kaavassa on annettu määräyksiä mm. katujen ja rakennusalojen minimikorkeuksista. - Vattenfall halusi levittää 20 kv:n sähkölinjan johtokäytävän 10 metrisestä 12 metriseksi. Suomenselän luonnonystävät esitti Kaarankajoen luonnontilan säilyttämistä. ELY/Ympäristö ja luonnonvarat näki tärkeäksi perustamisolosuhteiden tutkimisen, tulvasuojeluasiat ja kaavan vaikutukset maisemaan. Tekninen lautakunta esitti mm. venevalkama-alueelle rakennusoikeutta sekä esitti uudelleen mietittäväksi tontilla 40/1 sijaitsevan huonokuntoisen rakennuksen suojelua. Perusturvalautakunta esitti esteettömyyden huomioimista kaavan suunnittelussa. Etelä- Pohjanmaan maakuntamuseo katsoo, että sr:llä merkittyyn taloon ei saa tehdä olennaisia muutoksia ja siksi esittää poistettavaksi sr-merkinnän selityksestä lauseen Olennaisista muutoksista tulee neuvotella museoviranomaisen kanssa. 3. Keskustelu Sirkka-Liisa Sihvonen: - Tuntuu oudolta, että samaan aikaan on vireillä 1) kaavahanke, jossa rakennukseen kohdistuu suojelumerkintä (sr) sekä 2) samaan rakennukseen kohdistuva purkulupa. Rakennus on julkisivun puolelta hyvässä kunnossa. Veli-Matti Kalmari: - Maanomistaja on hakenut purkulupaa, koska talo on tarkoitus siirtää muualle. - Rakennus ei ole hyvässä kunnossa, katto vuotaa. LIITE 3 VIRANOMAISTEN TYÖNEUVOTTELU

30 MUISTIO 2 (2) Kuortaneen kunta Mäkipään asemakaava Viranomaisten työneuvottelu Pentti Turunen: - Rakennuksen kunnon selvittämiseksi pidetään katselmus. Ympäristökeskus voi osallistua katselmukseen, jos mahdollista. Veli-Matti Kalmari: - 70-luvulla vanhan rakennuksen korjaamiseen ei saanut tukea, mutta uuden rakentamiseen sai. Käytäntö vaikutti vanhan rakennuskannan hävittämiseen. Matti Rantala: - Harkitaan katselmukseen osallistumista. Pirkko-Liisa Patama: - Rakennusvalvontaviranomaisen tulee määrätä suojeltu rakennus korjattavaksi, jos korjattavaa on. - Onko rakennus määrätty yleiskaavassa suojeltavaksi? Pekka Isotalo: - Yleiskaavassa on määrätty, että asemakaava-alueelle sijoittuvien sr-talojen suojelumahdollisuudet tutkitaan asemakaavoituksessa. Pirkko-Liisa Patama: - Tulvavaarassa olevien tonttien piha-alueet tai ainakin osa piha-alueesta tulee määrätä nostettavaksi tulvatason yläpuolelle, koska pihalla täytyy voida leikkiä/oleskella myös tulvaaikaan. - Piha-alueen korotuksesta voitaisiin antaa kaavamääräys. - Tuleva tulvasuojelulaki poistaa tulva-vahinkojen korvausvastuun valtiolta ja lisää kuntien korvausvastuuta. Kannattaa ottaa kaavoituksessa huomioon. - Onko rantapuisto mikään puisto, koska se välillä jää tulvan alapuolelle? Pekka Isotalo: - Puisto on harvoin ja lyhyen ajan kerrallaan veden alla. Ei vaikuta merkittävästi alueen puistokäyttöön. Veli-Matti Kalmari: - Ranta on hyvä puistokäyttöön. Alueelle ei voi tehdä rakennuksia. Matti Rantala: - Viranomaisneuvottelua ei tarvitse pitää. Ehdotusvaiheessa tulee pyytää viranomaislausunnot. 4. Sovitut asiat ja jatkotoimenpiteet - Pyritään ratkaisemaan rakennuksen suojeluasia selvittämällä rakennuksen kunto katselmuksella ja sen jälkeen kunnan ja viranomaisten sekä mahdollisesti maanomistajan välisin neuvotteluin. - Kaavaehdotusvaiheessa pyydetään lausunnot. - Käydyn keskustelun ja neuvottelujen pohjalta tarkistetaan kaavaluonnos ehdotukseksi. Muistion laatija Pekka Isotalo Jakelu: Osallistujat LIITE 3 VIRANOMAISTEN TYÖNEUVOTTELU

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue 1 KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Mäkipään alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131 Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelualue

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 1 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 63 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI

Lisätiedot

SOININ KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PIHLAANMÄEN ALUE. Vastaanottaja Soinin kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SOININ KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PIHLAANMÄEN ALUE. Vastaanottaja Soinin kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vastaanottaja Soinin kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä SOININ KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PIHLAANMÄEN ALUE SOININ KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PIHLAANMÄEN

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 83. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 83. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 83 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

KUORTANEEN KAARANKAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA

KUORTANEEN KAARANKAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA 1 KUORTANEEN KAARANKAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KUORTANEEN KAA- RANKAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA. Suunnittelualue

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Suunnittelun lähtökohdat, aiemmat suunnitelmat, laaditut ja laadittavat selvitykset

Suunnittelun lähtökohdat, aiemmat suunnitelmat, laaditut ja laadittavat selvitykset Teuva, Äystön osayleiskaavan tarkistus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 TEUVA ÄYSTÖN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on ÄYSTÖN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS.

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Khall Liite 3. Vastaanottaja Vieremän kunta

VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Khall Liite 3. Vastaanottaja Vieremän kunta Khall 5.2.2018 29 Liite 3 Vastaanottaja Vieremän kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS VIEREMÄN KUNTA KESKUSTAAJAMAN

Lisätiedot

KESKUSTAN JA KAUPPILAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS

KESKUSTAN JA KAUPPILAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS 1 TEUVA KESKUSTAN JA KAUPPILAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KESKUSTAN JA KAUPPILAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS TERVE-

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HAUTAUSMAA-ALUE. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HAUTAUSMAA-ALUE. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HAUTAUSMAA-ALUE ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI Vastaanottaja Ähtärin kaupunki

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 1006 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1 JALASJÄRVEN KUNTA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta Vastaanottaja Kuortaneen kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELIT 124 JA 152. Khall Liite 3. Vastaanottaja.

VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELIT 124 JA 152. Khall Liite 3. Vastaanottaja. Khall 5.2.2018 29 Liite 3 Vastaanottaja Vieremän kunta Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostus Päivämäärä Työnumero 1510037048 VIEREMÄN KUNTA MÄNTYKANKAAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELIT 124 JA 152

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.9.2014 LAPPAJÄRVEN KUNTA Rovastilan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

ALAJÄRVEN KAUPUNKI KULLANMUTKAN ALUEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KORTTELI 415. Vastaanottaja Alajärven kaupunki

ALAJÄRVEN KAUPUNKI KULLANMUTKAN ALUEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KORTTELI 415. Vastaanottaja Alajärven kaupunki Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä ALAJÄRVEN KAUPUNKI KULLANMUTKAN ALUEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KORTTELI 415 ALAJÄRVEN KAUPUNKI KULLANMUTKAN ALUEEN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS MESTARINTIEN ALUE. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki. Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS MESTARINTIEN ALUE. Vastaanottaja Ähtärin kaupunki. Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos Päivämäärä 3.11.2014 Työnumero 1510015313 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS MESTARINTIEN ALUE ÄHTÄRIN KAUPUNKI

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 5

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 5 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, osakortteli

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNTA SOTKUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Vastaanottaja Vieremän kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

VIEREMÄN KUNTA SOTKUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Vastaanottaja Vieremän kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vastaanottaja Vieremän kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä VIEREMÄN KUNTA SOTKUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS VIEREMÄN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS SOTKUN ALUE

Lisätiedot

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta. Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vastaanottaja Kuortaneen kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS SAMPOLAN ALUE KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 88 JA KORTTELI 89. Vastaanottaja Kauhavan kaupunki

KAUHAVAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 88 JA KORTTELI 89. Vastaanottaja Kauhavan kaupunki Vastaanottaja Kauhavan kaupunki Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä KAUHAVAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 88 JA KORTTELI 89 KAUHAVAN KAUPUNKI KESKUSTAN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO

LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on ALANURMON

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI Vastaanottaja Ähtärin kaupunki. Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos

ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI Vastaanottaja Ähtärin kaupunki. Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos Vastaanottaja Ähtärin kaupunki Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos Päivämäärä Työnumero 1510029515 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 1006 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.10.2015 ALAJÄRVEN KAUPUNKI Kullanmutkan asemakaavan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT 1 ÄHTÄRIN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 TEUVAN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Uimahallin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on KIR- KONSEUDUN ASEMAKAA- VAN

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit 1000 1038, 1041 1046 ja 1068) II- vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI JÄRVIMUTKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 2 PITKÄJÄRVI (107) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 2 JA VL-ALUE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA päivitetty 1.6.2015 hyväksytty 23.4.2015 ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kaavaselostus 18.10.2011 UUSI KAAVA POISTUVA KAAVA Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta

KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE. Vastaanottaja Kuortaneen kunta Vastaanottaja Kuortaneen kunta Asiakirjatyyppi Asemakaavan selostusluonnos Päivämäärä 10.12.2018 Työnumero 1510043197 KUORTANEEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS SAMPOLAN ALUE KUORTANEEN

Lisätiedot

KURIKAN KAUPUNKI JALASJÄRVEN KÄRJENMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 4. Vastaanottaja Kurikan kaupunki

KURIKAN KAUPUNKI JALASJÄRVEN KÄRJENMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 4. Vastaanottaja Kurikan kaupunki Vastaanottaja Kurikan kaupunki Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä 26.1.2017 KURIKAN KAUPUNKI JALASJÄRVEN KÄRJENMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA 1 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kaavaselostus 14.10.2009 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE KOSKI TL KUNTA LIITE 1 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.6.2018 TÄYDENNETTY 16.10.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Museokaaren alue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.11.2016 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Korttelit 18 ja 19 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA OSAKORTTELI 8. Vastaanottaja Vimpelin kunta

VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA OSAKORTTELI 8. Vastaanottaja Vimpelin kunta Vastaanottaja Vimpelin kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA OSAKORTTELI 8 VIMPELIN

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.10.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ

IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 15.5.2012, 30.4.2013 Yleistä osallistumis- ja

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA KORTTELIT LIITE 2. Vastaanottaja Vimpelin kunta

VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA KORTTELIT LIITE 2. Vastaanottaja Vimpelin kunta Vastaanottaja Vimpelin kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä VIMPELIN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KANTATIEN 68 YLEISEN TIEN ALUE JA KORTTELIT 52 54

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 122. Vastaanottaja Laihian kunta

LAIHIAN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 122. Vastaanottaja Laihian kunta Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä 20.11.2017 LAIHIAN KUNTA ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 122 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 136, MATKAKESKUSHANKE

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 136, MATKAKESKUSHANKE 1. kaupunginosan asemakaavan muutos 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 136, MATKAKESKUSHANKE Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE

SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE KOSKI TL KUNTA SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE ALUSTAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.8.2017 Kosken Tl Sahatien alueen asemakaava / Sahatien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 1 (8) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot