Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä"

Transkriptio

1 Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä

2 SOTEMAKU esiselvitysraportti Henkilöstötyön ryhmät: Henkilöstötyöryhmä, puheenjohtaja Kari Jokinen, Epshp Henkilöstösiirtojen alatyöryhmä, puheenjohtaja Raija Ranta, Seinäjoen kaupunki erillinen esiselvitysraportti, liite Työterveyshuolto uuden maakunnan henkilöstölle alatyöryhmä, puheenjohtaja Mikko Tanhuamäki Seinäjoen työterveys Oy/ Seinäjoki erillinen esiselvitysraportti, liite Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoalatyöryhmä, puheenjohtaja Hannele Ridanpää, JIK Henkilöstöryhmän yhteyshenkilö ICT-alatyöryhmässä Paula Lehtisaari, Epshp

3 Henkilöstöryhmän kokoonpano Kari Jokinen Epshp pj Katri Heikkilä LLKY Jari Iso-Koivisto EPL Paula Lehtisaari Epshp Vesa Maunuksela henkilöstöedustaja Kaija Metsänranta Eskoo Raija Ranta Seinäjoki Seija Rosnell ELY, Keha Marita Säynäjoki henkilöstöedustaja

4 Selvityksen teema, tarkoitus ja kohde Henkilöstötyöryhmä on kokoontunut 6 kertaa. Työryhmän tehtävänä on ollut mm. työehtosopimuksiin liittyvien valtakunnallisten asioiden seuraaminen/ selvittäminen, paikallisiin sopimuksiin liittyvät asiat, työaikamuodot ja palkkaharmonisointiin liittyvät kysymykset. Työryhmä on tehnyt esityksen maakunnan ja liikelaitosten käyttöön valittavista henkilöstötietojärjestelmistä Henkilöstösiirtojen työryhmän kokoonpanoa laajennettiin siten, että useimmista henkilöstöä luovuttavista organisaatioista on edustus. Työryhmä on kokoontunut 5 kertaa. Työryhmä on tuottanut alustavan ohjeistuksen liikkeenluovutuksen periaatteille sekä kerännyt alustavat tiedot siirtyvästä henkilöstömäärästä Työterveyshuolto uuden maakunnan henkilöstölle -alatyöryhmä on selvittänyt työterveyshuollon järjestämistä tulevassa maakunnassa. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoalatyöryhmä on kokoontunut 3 kertaa. Työryhmään on kuulunut virkamiestyöryhmän jäsenet sekä järjestöjen edustajat.

5 Esiselvityksen valtakunnalliset linjaukset/reunaehdot KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat sopineet kuntasektorin sopimusten soveltamisesta maakunnissa sekä kuntasektorin ja maakunnan yhtiöitetyssä toiminnassa. Sopimuksia sovelletaan kuntien ja maakuntien työnantajaedunvalvonnasta annetun lain voimaantulosta alkaen enintään saakka. Kyseessä on väliaikaisratkaisu, jolla halutaan mahdollistaa sopimusoikeudet ja sovellettavat työehdot ennen kuin varsinainen uusi kuntien ja maakuntien sopimus- ja neuvottelujärjestelmä saadaan sovittua. Työnantajille tarjotaan tällä järjestelyllä mahdollisuutta säilyttää syntyvä uusi työnantajaorganisaatio kuntasopimusten piirissä siirtymäkauden ajan. Neuvottelutuloksen mukaan maakuntien henkilöstöön sovelletaan kulloinkin voimassa olevia kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksia. Myös kunnan, kuntayhtymän ja maakunnan osakeyhtiöön tai säätiöön sovelletaan työehtosopimuksia, jos henkilöstö on KT:n jäsenyhteisöksi liittyneen yhteisön palveluksessa. Sopimukset ovat voimassa, kunnes kuntien ja maakuntien työnantajaedunvalvonnasta annetun lain (ns. KT-lain) mukaiset maakuntia ja yrityksiä koskevat työ- ja virkaehtosopimukset tulevat voimaan. KT Kuntatyönantajat tukee muutoksessa mm. ohjeilla henkilöstön siirtymisen ja liikkeen luovutuksen periaatteista. Valtakunnalliset neuvottelut uudesta sopimusjärjestelmästä ja uusista sopimuksista on aloitettu. Neuvottelut käydään työnantajia edustavan KT:n sekä palkansaajajärjestöjen kesken.

6 Esiselvityksen sisältö Henkilöstömääriä on kysytty 29 organisaatiosta. Kaikilta ei kysyttyä tietoa ole saatu, eikä myöskään ilmoitusta, että siirtyviä ei ole. Tietoja valtiolta siirtyvistä henkilöstömääristä kerätään valtiolla keskitetysti kesäkuussa ja tietoa luovutetaan väliaikaishallinnon käyttöön. Tämän hetkinen henkilöstön tietojen vaihto perustuu tavanomaiseen työnantajien väliseen yhteistyöhön eikä se saa sisältää tietoja, jotka voidaan yhdistää yksittäiseen palkansaajaan. Yksityiskohtaisia tietoja voidaan luovuttaa vasta lain voimaan tulon jälkeen (mahdollisesti ) ja esiselvitys siirtyvästä henkilöstöstä ja tietojen siirto luovuttavilta organisaatioilta pitää tapahtua mennessä. Tiedot ovat alustavia ja ne tarkentuvat valmistelun edetessä. Kaikki luovuttavat organisaatiot käyvät YT-menettelyt mennessä, jonka jälkeen saadaan lopullinen selvitys siirtyvästä henkilöstöstä. Henkilöstösiirtojen työryhmä on tehnyt luonnoksen ohjeistukseksi edustuksellisesta yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksessa (liite). Taulukoissa on saatujen tietojen mukaan vakituista sote-henkilöstöä n. 6556, tukipalveluhenkilöstöä n. 860 ja muuta henkilöstöä (pela, maatalous, valtio) n (liite).

7 Esiselvityksen sisältö ICT-alatyöryhmässä on tehty kartoitus maakunnassa käytössä olevista henkilöstöhallinnon järjestelmistä ja tavoitetilan kuvaus järjestelmäselvityksen pohjalta, eli mitä edellytetään nykyaikaiselta henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuudelta. Kuvauksessa on hyödynnetty Avoindatan/Kuntaliiton henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuria. Kartoituksen perusteella tavoitetilaa vastaisi parhaiten CGI:n Populus tai Prima+Hrtyöpöytä+Exreport. Myös Aditron ESS+Personecista löytyy samoja toimintoja. Henkilötietojen siirto järjestelmästä toiseen on lyhyt projekti. Se voidaan tehdä osin siirtona/tarkistaen ja osin tallentaen minkä tahansa järjestelmän kohdalla. Tallentaen siksi, että esim. palkkausrakenne ei ole kaikilla nyt samanlainen, ja se joudutaan yhtenäistämään. Suurempi merkitys on sillä, kuinka paljon muuttuvat prosessit ja sähköiset lomakkeet esimiesten ja henkilökunnan kannalta sekä ohjelma palkanlaskijoiden/pääkäyttäjien ja käyttäjätuen kannalta. Henkilökuntaa siirretään useasta erilaisesta organisaatiosta yhteen tai muutamaan organisaatioon. Sellaista tietoa ei ole vielä olemassa, minkälaiset henkilöstöhallinnon prosessit ja toiminnot tulevat olemaan maakunnassa, joiden perusteella tehdään määritys tietojärjestelmien käyttöönotettavista toiminnoista ja suunnitellaan tarvittavat henkilöstön koulutukset.

8 Esiselvityksen sisältö Palkanlaskijoita on maakuntaan siirtymässä ehkä n. 35. Primaa käyttää 11 ja populusta maakuntaan siirtyvistä n. 9. Muut n. 15 käyttävät muita CGI:n tai Aditron järjestelmiä. Populus ja Priman HR-työpöytä ovat esimiesten ja työntekijöiden käytössä. Primakokonaisuutta käytetään sairaanhoitopiirissä (n vak) ja Populusta Seinäjoen kaupungilla, Lapuan kaupungilla ja Eskoossa (yht siirtyviä n vak). Muut kuntayhtymät ja kunnat käyttävät pääasiassa CGI:n Pegasosta+osia HR-työpöydästä (siirtyviä n. 2300). Kaksineuvoinen käyttää Aditron Personecia (n. 700). Kaikilla organisaatioilla ei vielä ole käytössä sähköistä kierrätystä ja sähköisiä lomakkeita. Järjestelmien laajennusprojektiin on laadittu alustava aikataulu (liite). Vanhojen tietojen arkistointiin esitetään omaa projektia. Maakunnan ja liikelaitosten käyttöön on esitetty valittavaksi sairaanhoitopiirin järjestelmiä.

9 Esitys toiminnan henkilöstötarpeiksi Siirtyvää henkilöstöhallinnon henkilökuntaa on esikartoituksen mukaan 47,5 henkilöä. Näistä palkanlaskennassa ja tietojärjestelmien pääkäyttäjä- ja neuvontatehtävissä toimii arviolta 35 henkilöä. Muut n. 13 henkilöä työskentelevät rekrytoinnin, osaamisen kehittämisen, työhyvinvoinnin, sopimusneuvonnan ym. henkilöstöpalvelujen tehtävissä. Selvitettäviä asioita: Henkilöstötyöryhmien määrä, sitoutuminen ja resurssit jatkossa Henkilöstö- ja palkkahallinnon resurssit ja osaaminen muutoksen toteuttamisessa. Maakunnan henkilöstöhallinnon resurssitarpeet alkaen

10 Erityisesti huomioitavaa Henkilöstöjohtamisen järjestelmien luominen sekä henkilöstökäytäntöjen vertailu ja yhteensovittaminen väliaikaishallinnon aikana vaativat vankkaa henkilöstöjohtamisen osaamista YT-menettelyiden suunnittelu ja toteutus vaativat henkilöstöresursseja ja aikaa. Henkilötietojen kerääminen, ehtovertailut ja henkilöstöpolitiikan ja käytäntöjen yhteensovittaminen sekä palkkaharmonisaation toteuttaminen vaatii resursointia sekä luovuttavassa organisaatiossa että väliaikaishallinnossa. Henkilöstöpolitiikalla tarkoitetaan niitä periaatteita, joiden pohjalta henkilöstöstrategiaa toteutetaan. Henkilöstöpolitiikka määrittelee toimenpiteet, vastuut ja aikataulun, jolla strategiaa toteutetaan käytännössä eli rekrytoinnin ja perehdytyksen periaatteet, henkilöstön kehittämisen periaatteet, palkka- ja palkitsemispolitiikka, työelämän suhteiden hoitaminen, yhteistoiminta, henkilöstövoimavarojen johtaminen, henkilöstöpalvelut ja sisäinen viestintä. Maakuntasektorin työ- ja virkaehtosopimukset ovat erillään yrityssektorin sopimuksista. Palkkaharmonisaatio toteutetaan maakunnittain työnantajittain ja työehtosopimuksittain. Henkilöstötietojärjestelmien laajennus ja käyttöönotto vaativat resursseja ja osaamista ja järjestelmätoimittajan resurssien huomioimista.

11 Linjausta vaativat asiat Organisaatiot, organisaatiorakenne ja toiminnot, joihin henkilökuntaa siirretään. Henkilöstöhallinnon toiminnot ja prosessit maakunnassa, liikelaitoksissa ja osakeyhtiöissä. Mille organisaatioille on tarkoitus tuottaa henkilöstö- ja taloushallinnon palvelut. Tämän hetkisen tiedon mukaan TAHE ja MAKUTAHE ei voi tuottaa mm. palkanlaskennan palveluja valinnanvapausosakeyhtiölle. Jos tähän ei tule muutosta, pitää Sote Oy:n ja muiden yhtiöittämisvelvoitteen piirissä olevien organisaatioiden järjestää itse palkka- ja taloushallintonsa. Tällä on merkitystä myös siihen, minne palkka- ja taloushallinnon henkilöstöä siirretään.

12 Esitys jatkotoimenpiteiksi Henkilötietojen yksityiskohtaiseen keräämiseen on valmisteilla työväline, jolla luovuttava työnantaja siirtää tiedot keskitetysti suoraan pilvipalveluun alustavan aikataulun mukaan mennessä, josta ne ovat maakunnan väliaikaishallinnon käytettävissä. Valtiovarainministeriö vastaa tästä palvelusta. Henkilöstökäytäntöjen ja palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien vertailu eri organisaatioissa ja yhteensovittaminen pitäisi aloittaa pikaisesti Esitetään, että henkilöstösiirtotyöryhmä jatkaa palvelussuhteeseen ja paikallisiin sopimuksiin liittyvien tietojen keräämistä Valittujen henkilöstötietojärjestelmien laajennusten suunnittelu yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa on aloitettava pikaisesti. Henkilöstötietojärjestelmien laajennuksessa ja henkilötietojen siirrossa pitää huomioida aikataulu, milloin aikaisintaan saadaan yksityiskohtaiset henkilötiedot. Lisäksi ajoissa ennen käyttöönottoa tarvitaan tieto organisaatiorakenteesta, kustannuspaikoista ja henkilöstöpäätösten tekijöistä/esimiehistä. Esitetään, että valittujen henkilöstöjärjestelmien käyttöönottoon perustetaan projektiryhmä

13 Esitys jatkotoimenpiteiksi Liikkeenluovutuksessa noudatetaan KT:n luomaa sopimuspohjaa. Palkkojen harmonisoinnissa edetään KT:n ohjeistuksen mukaisesti. Henkilöstön siirtojen valmistelussa edetään siten, että henkilöstö siirtyy maakunnan tai maakuntakonserniin kuuluvan tai maakunnan määräysvallassa olevan yhteisön palvelukseen, jolla on tuottamisvastuu niistä tehtävistä, joissa asianomainen henkilö on ollut ennen siirtymistään. Sama pätee myös kunnista ns. 50 %:n säännön mukaan siirtyvään tukipalveluhenkilöstöön. Esitetään henkilöstöpolitiikka-ryhmän perustamista. Henkilöstöpolitiikkaryhmän tehtävänä olisi koordinoida sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöasioiden valmistelua valmistella perustettavien maakuntien henkilöstöpoliittisia linjauksia seurata sote-uudistuksen henkilöstön asemaa koskevien päätösten/esitysten etenemistä valmistella ehdotukset henkilöstön asemasta ja palvelussuhteiden ehdoista uudistuksessa sekä ehdotukset maakuntien palvelukseen siirtyviksi ryhmiksi ja eläkkeiden määräytymiseksi sekä valmistella asetettavan mahdolliset muut sote- ja maakuntauudistuksen edetessä esille nousevat henkilöstöä koskevat asiat Esitetään,että jatketaan laajapohjaisen henkilöstön tiedonvaihto-ryhmän toimintaa.

14 Liitteet 5

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus 24.4.2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Valmistelija Juha Jääskeläinen 2 Työryhmän tavoitteet ja tehtävä Henkilöstötyöryhmän

Lisätiedot

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti 24.11.2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin 1.1.2020 2 Maakunnille siirtyvä

Lisätiedot

Muistio. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017

Muistio. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017 Aika: ke 17.5.2017 klo 13 14.45 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan

Lisätiedot

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi Henkilöstön asema Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi 7.2.2017 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Säilyvätkö henkilöstöetuudet? Harmonisoidaanko

Lisätiedot

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Maakuntatilaisuudet 2018 Pori 8.5.2018 Neuvottelupäällikkö Sari Ojanen KT Kuntatyönantajat Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Kuormitus hallintaan, Kuntatalo 5.6.2017 Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma M A A K U N TA U U D I S T U S Väliaikaishallinnon kokous 15.6.2017 15.6.2017 Eija-Liisa Heikkilä 13.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 M A A K U N TA U U D I S T U S MUUTOSJOHTAJIEN JORY Valmistelusuunnitelma

Lisätiedot

Missä mennään sotessa näkökulmana HR

Missä mennään sotessa näkökulmana HR Missä mennään sotessa näkökulmana HR Työsuojelupäälliköt 11.4.2018 Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 201 824 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Rekrytoija 2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Harmonisoidaanko palkkoja? Säilyvätkö henkilöstöetuudet?

Lisätiedot

Onnistunut henkilöstöjohtaminen maakuntauudistuksessa

Onnistunut henkilöstöjohtaminen maakuntauudistuksessa Onnistunut henkilöstöjohtaminen maakuntauudistuksessa Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövaikutusten ennakkoarviointi.pptx1

Lisätiedot

Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet 2017 ja aikataulu. Lisää tähän nimi ja päivämäärä

Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet 2017 ja aikataulu. Lisää tähän nimi ja päivämäärä Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet 2017 ja aikataulu Lisää tähän nimi ja päivämäärä Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet Toteutetaan yhteistyössä maakunta - henkilöstöä

Lisätiedot

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Henkilöstömääristä ja tehtävistä 2 Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja

Lisätiedot

SOTEMAKU esiselvitysraportti

SOTEMAKU esiselvitysraportti Esiselvitys SOTEMAKU esiselvitysraportti Talous / alatyöryhmä kiinteistöt: Jari Hakala, epshp pj Timo Hakala, Eskoo Jorma Hemminki, epshp Jussi Aittoniemi, Seinäjoen kaupunki Timo Ketola, Alajärvi Marko

Lisätiedot

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat Kunta- ja maakuntatyönantajat KT Hallitus (työmarkkinakeskusjärjestön tehtävät,

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Sote-ja maakuntauudistus HRvalmistelun. KT Muutostuen tietoisku Kuntamarkkinoilla

Sote-ja maakuntauudistus HRvalmistelun. KT Muutostuen tietoisku Kuntamarkkinoilla Sote-ja maakuntauudistus HRvalmistelun tilanne KT Muutostuen tietoisku Kuntamarkkinoilla 13.9.2018 Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 202 655 työntekijää Palo-

Lisätiedot

Pakarinen /10/2018

Pakarinen /10/2018 1 (5) Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta Kuuleminen 28.5.2018 Hallituksen esitys 16/2018 vp eduskunnalle laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa ja eräiksi siihen liittyviksi

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS 21.8.2018 Suunnitelma käynnistyy henkilöstöryhmässä aikataulun mukaisesti Henkilöstön siirrot ja YTmenettely Henkilöstöjohtamisen kokonaisuus Henkilöstötoiminnot

Lisätiedot

KT:n rooli maakunnissa

KT:n rooli maakunnissa KT:n rooli maakunnissa Maakuntaviestijöiden tapaaminen 16.2.2017 Työmarkkinalakimies Jenni Aaltonen, KT Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314 työntekijää Maatalouslomitus

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle 11.12.2017 Mikko Tanhuamäki vastuuvalmistelija, tukipalvelut Tanja Penninkangas, vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto Sisältö Tausta Työryhmän raportti, kevät

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä Sote- ja akuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja akunnan välillä Poliittinen ohjausryhmä 24.4.2017 Työsuunniteln tarkoitus ja sisältö Tarkoitus

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus

Henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus Henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus Kuntajohtajat ja virkamiesjohtoryhmä Outi Sonkeri 13.12.2017 Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet Toteutetaan yhteistyössä maakunta -

Lisätiedot

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen 9.5.2018 Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Työryhmän kokoonpano (22) PSHP Puheenjohtaja Esittelijä Mänttä-Vilppula Tampere Nokia Hämeenkyrö

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo PÖYTÄKIRJA 17.8.2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017 Aika: to 17.8.2017 klo 13 14.30 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros)

Lisätiedot

Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus. Outi Sonkeri

Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus. Outi Sonkeri Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus Outi Sonkeri 9.02.2018 Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet Toteutetaan yhteistyössä maakunta - henkilöstöä

Lisätiedot

HR-valmistelun uusimmat kuulumiset. Maakuntafoorumi Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö

HR-valmistelun uusimmat kuulumiset. Maakuntafoorumi Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö HR-valmistelun uusimmat kuulumiset Maakuntafoorumi 19.9.2018 Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö KT:n HR-vastuuvalmistelijaverkoston rooli ja tehtävät KT on 2016 vuoden lopulla perustanut valmistelun

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä Sote- ja akuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja akunnan välillä Henkilöstöfoorumi 4.4.2017 Työsuunniteln tarkoitus ja sisältö Tarkoitus Varmistaa,

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös

Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös 23.8.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän päätös 23.8.2016 Säädetään erikseen siitä,

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Pasi Ruuttila Sanna Puumala Eeva Kopposela

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Pasi Ruuttila Sanna Puumala Eeva Kopposela Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 4/2017 Aika: ti 20.6.2017 klo 13 15 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Yhteiset asiat projektiryhmä 23.5.2017 Raija Ruoranen 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Eteneminen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin Kokonaisuutena työryhmälle

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon tehtävät 1.7./

Väliaikaishallinnon tehtävät 1.7./ Väliaikaishallinnon tehtävät 1.7./1.9.2017-31.12.2018 Vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes maakuntavaltuusto on valittu ja sen asettama maakuntahallitus

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 11.9.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Maakuntaan siirtyvät tehtäväkokonaisuudet sote pelastuslaitos liitto ELY sosiaali- ja terveyspalvelut ympäristöterveydenhuolto varautuminen

Lisätiedot

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine 12.9.2018 Avaintyönantajat AVAINTA ry Monitoimialainen kasvava työnantajaedunvalvontajärjestö

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 12.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun valinnanvapaudesta (julki

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö Sari Ojanen, työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi Kuntamarkkinat 13.9.2017 2 Henkilöstömääristä

Lisätiedot

Henkilöstöasiaa. Petri Alaluusua henkilöstöjohtaja, KHSHP.

Henkilöstöasiaa. Petri Alaluusua henkilöstöjohtaja, KHSHP. Henkilöstöasiaa Petri Alaluusua henkilöstöjohtaja, KHSHP Henkilöstöä koskevat lakiluonnokset, linjauksia Kuntien ja kuntayhtymien palveluksesta maakuntien palvelukseen siirtyy yhteensä noin 220 000 työntekijää.

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU- strategiset tukipalvelut päätyöryhmä. Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU- strategiset tukipalvelut päätyöryhmä. Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistus, strategiset 2/2017 Kokousaika To klo 13.00-15.00 Kokouspaikka ELY, Alvar Aallon katu 8, Seinäjoki Käsiteltävät asiat :t 12-23 Asia Sivu 12 Kokouksen avaus ja läsnäolijat...

Lisätiedot

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA Laura Saurama

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA Laura Saurama SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA 6.8.2018 Laura Saurama Henkilöstöasioiden alustava valmisteluaikataulu Kuntien käytävä neuvottelut mahdollisten alle 50% säännön perusteella siirtyvistä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 02.05.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Henkilöstötyöryhmä (TR 4) Kokoontuu n. 1 x kk Henkilöstöön liittyvien asioiden valmistelu, mm.: Liikkeenluovutuksen piiriin kuuluva

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Henkilöstötuottavuuden johtamisella muutoksiin. Terttu Pakarinen, Kuntamarkkinat

Henkilöstötuottavuuden johtamisella muutoksiin. Terttu Pakarinen, Kuntamarkkinat Henkilöstötuottavuuden johtamisella muutoksiin Terttu Pakarinen, 13.9.2017 Kuntamarkkinat Julkaistu Kuntamarkkinoilla 13.9.2017 www.kt.fi/tilastot-ja-julkaisut/oppaat [p.k.vvvv] 2 Muutoksessa rajat organisoituvat

Lisätiedot

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA Laura Saurama

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA Laura Saurama SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS HENKILÖSTÖN NÄKÖKULMASTA 11.4.2018 Laura Saurama Henkilöstöasioiden alustava valmisteluaikataulu Kuntien käytävä neuvottelut mahdollisten alle 50% säännön perusteella siirtyvistä

Lisätiedot

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat TAHE-palvelut 1.1.2019 lukien Kymenlaaksossa Kuntajohtajat 2.10.2017 Tehtäväksianto TAHE-ryhmille 7.8.2017: Asiantuntijalinjaus Kymenlaakson maakunnan Tahe-palveluntuottajasta sekä tietojärjestelmästä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2018 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 24.5.2018 kello 13.30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja 11.2017, Hämeenkyrön kunta 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaa2019: yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen 13.4.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine 13.9.2017 Avaintyönantajat AVAINTA ry Monitoimialainen kasvava työnantajaedunvalvontajärjestö

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä 20.2.2017 Valmistelija Juha Jääskeläinen Henkilöstötyöryhmä Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika To klo 12.00 14.37 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 34 41 Asia Sivu 34 Kokouksen avaus... 3 35 Kokousmuistio 13.3.2017

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Kuntien yritys- ja konsernijohtamisen foorumi Kuntatalo 23.3.2017 Henrika Nybondas-Kangas Keskusjärjestöjen asema tilanne muuttunut vuodessa

Lisätiedot

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen Henkilöstö Valmistelun tilannekuva 13.4.2018 Sonkeri, McBreen 9.4.2018 Valmistelun keskeinen sisältö Henkilöstöpoliittiset linjaukset Maakuntastrategian pohjalta valmistellaan keskeiset henkilöstöjohtamista

Lisätiedot

Tietoisku liikkeenluovutuksesta. Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi

Tietoisku liikkeenluovutuksesta. Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi Tietoisku liikkeenluovutuksesta Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi Siirtyvä henkilöstö 2 Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 199 364 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä Liite TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ylätason aikataulut.5.08 TAHE-palvelukeskuksen perustamisen aikataulu Määrittelyvaihe 08 TAHEpalvelukeskus Taloushallinnon järjestelmät 5 Esiselvitys

Lisätiedot

Strategiset tukipalvelut Taloustyöryhmä

Strategiset tukipalvelut Taloustyöryhmä Strategiset tukipalvelut Taloustyöryhmä Strategiset tukipalvelut Talousryhmä Aaro Honkola, puheenjohtaja Jari Iso-Koivisto, sihteeri Miia Kiviluoto Seija Ylitalo Kari Suoverinaho Tiina Lehtinen Maija Kallio

Lisätiedot

Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa

Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Kimmo Mikander 1 Eläkeasioiden selvittäminen kannattaa! Säilyvätkö työntekijöiden eläke-edut yhtiöittämistilanteessa? Entä liikkeenluovutuksessa (TSL 1:10)?

Lisätiedot

Muutoksen johtamisen ja henkilöstöpolitiikan periaatteet

Muutoksen johtamisen ja henkilöstöpolitiikan periaatteet Muutoksen johtamisen ja henkilöstöpolitiikan periaatteet 21.9.2016 1 Muutoksen johtamisen periaatteet 1/2 Henkilöstösiirrot ja palvelukyvyn turvaaminen 1) Hallitusti toteutettu muutos edellyttää nykyisten

Lisätiedot

Henkilöstöprosessittyöryhmä

Henkilöstöprosessittyöryhmä Henkilöstöprosessittyöryhmä Työvaliokunta 17.1.2014 Helena Metsälä Työryhmän kokoonpano Helena Metsälä Nina Merilahti Pori, pj Pomarkku Olli Luoma Harjavalta Inkeri Tiitinen Bella Ahto Luvia Kari Ojalahti

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa 1 Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot 2 Arvio maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä valtion sisällä siirtyvästä henkilöstöstä: Valtion lupa- ja valvontavirastoon

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

UusiKunta-taloustoimikuntaa avustava henkilöstövastaavien työryhmä

UusiKunta-taloustoimikuntaa avustava henkilöstövastaavien työryhmä UusiKunta-taloustoimikunnan esitys selvityshenkilö Osmo Soininvaaralle Uuden Kunnan henkilöstöjohtamisen periaatteiksi mukaan otettavaksi yhdistymissopimukseen tai sen liitteeseen UusiKunta-taloustoimikuntaa

Lisätiedot

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä Väliraportti 30.11.2016 Henkilöstötyöryhmä Henkilöstötyöryhmä Jäsenet Keijo Siiskonen, puheenjohtaja, Eksote Tuija Voutilainen, JUKO Jaana Rautiainen, Pardia Kaija Kiiski, TEHY/KoHo Mari Soininen, Jyty/Kunta-alan

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa UK-henkilöstöryhmä, 10.6.2010 Henkilöstöjohtamisella tarkoitetaan tässä sitä johtamisen

Lisätiedot

KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN

KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN TYÖNANTAJA MUUTOKSET KUNNASTA KUNTAAN KUNTAYHTYMÄSTÄ KUNTAAN KUNNASTA KUNTAYHTYMÄÄN KUNNASTA LIIKELAITOKSEEN KUNNASTA OSAKEYHTIÖÖN

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

SOTEMAKU-esiselvitysraportti. Viestintä

SOTEMAKU-esiselvitysraportti. Viestintä Esiselvitys SOTEMAKU-esiselvitysraportti Viestintä 19.5.2017 Työryhmä: Hanne Rantala, tiedottaja, EPL, puheenjohtaja Anita Huhtamäki, tiedottaja, EPSHP Camilla Juntunen, viestintäpäällikkö, ELY-keskus

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 22.2.2018 1 Maakuntavalmistelun ohjaus Viranhaltijavalmistelu Poliittinen ohjaus ja linjaukset Kuntayhteistyö Sidosryhmäinformaatio VATE SOTEMAKUohjausryhmä

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ti klo 13.00 Kokouspaikka Frami B, kokoustila Bell & Marconi, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Kokousmuistio 14.10.2016

Lisätiedot

Henkilöstöprosessittyöryhmä

Henkilöstöprosessittyöryhmä Henkilöstöprosessittyöryhmä Puheenjohtajakokous 9.1.2014 Helena Metsälä 10.1.2014 Työryhmä kokoonpano Helena Metsälä Nina Merilahti Pori, pj Pomarkku Olli Luoma Harjavalta Inkeri Tiitinen Bella Ahto Luvia

Lisätiedot

Henkilöstötiimi. Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen. Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen.

Henkilöstötiimi. Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen. Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen. Henkilöstötiimi Anne Markkula Suunnittelija Taina Niiranen Projektipäällikkö Henkilöstöhallinto Minna Koivunen Suunnittelija Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Elina Ranta Assistentti Reima

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Selvitystyö sosiaali-

Lisätiedot

Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus Raija Sara

Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus Raija Sara Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus 13.12.2018 Raija Sara Ohjelmistot: HR:n ohjelmistot Visma Public Oy Personec.F.K palkkaohjelmisto raportointi ESS7 lomakäsittely

Lisätiedot

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat 30.5.2018 Ilari Soosalu Sisältö Viimeisimmistä siirtolaskelmista Kehysnäkymistä Vastuiden siirroista Rahoitus siirtymäaikana

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Katsaus henkilöstövalmisteluun

Katsaus henkilöstövalmisteluun Katsaus henkilöstövalmisteluun Sote-projektiryhmä 28.3.2017 Raija Ruoranen Henkilöstöteemaryhmän pj 28.3.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Henkilöstöasiat-teemaryhmän kokoonpano Raija Ruoranen, PSHP, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhtiöittäminen ja kuntasektori

Yhtiöittäminen ja kuntasektori Yhtiöittämisen henkilöstökysymykset - henkilöstön asema muutoksessa - työnantajalle tarjottava muutostuki - sovellettavat työehtosopimukset FCG Kuntalakimiesten neuvottelupäivät 9.6.2017 Hämeenlinna Neuvottelupäällikkö

Lisätiedot

MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset

MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset Kimmo Puolitaival, ylijohtaja, Varsinais-Suomen ELY-keskus Henkilöstösiirrot valtiolta valmisteluryhmän puheenjohtaja Kimmo Puolitaival, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lisätiedot

Miten turvataan palvelujen toimivuus ja arjen sujuvuus uuteen maakuntaan siirryttäessä? Torstai Lapin ICT seminaari Harri Ihalainen

Miten turvataan palvelujen toimivuus ja arjen sujuvuus uuteen maakuntaan siirryttäessä? Torstai Lapin ICT seminaari Harri Ihalainen Miten turvataan palvelujen toimivuus ja arjen sujuvuus uuteen maakuntaan siirryttäessä? Torstai 30.3.2017 Lapin ICT seminaari Harri Ihalainen 8.30 Tervetuloa Rovaniemelle aamukahvien merkeissä 9.00 Rovaniemen

Lisätiedot

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8.

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8. 1 Kokoustiedot Kokousaika Ke klo 9.05 11.25 Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Järjestäytyminen... 4

Lisätiedot

Jytyn henkilöstöedustajille maakunta- ja soteuudistusta koskeva tilannekatsaus

Jytyn henkilöstöedustajille maakunta- ja soteuudistusta koskeva tilannekatsaus Jytyn henkilöstöedustajille maakunta- ja soteuudistusta koskeva tilannekatsaus 10.11.2016 Tässä kirjeessä on * Jytyn vastaukset hallituksen esitykseen maakunta- ja soteuudistuksesta * Työryhmistä * Henkilöstöedustajien

Lisätiedot

KT:n työmarkkinaseminaarin tietoiskut

KT:n työmarkkinaseminaarin tietoiskut KT:n työmarkkinaseminaarin 12.9.2018 tietoiskut KT tukee työnantajia sote- ja maakuntauudistuksessa, neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Työn murros, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija,

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 22.8.2017 Asko Peltola Valtakunnallinen tilanne Hallitus päätti 5.7.2017 myöhentää uudistuksen aikataulua vuodella Näiden linjausten jälkeen ei ole edelleenkään saatu uusia ohjeita mutta niitä odotetaan

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmän tulokset. Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa

Henkilöstötyöryhmän tulokset. Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa Henkilöstötyöryhmän tulokset Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa 16.6.2017 Mitä on tehty Työryhmällä on kerättynä tietoa siirtyvistä toiminnoista, henkilöriskeistä ja henkilöstöstä.

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ LIITE 16.10.2012 SIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ 31.12.2012 1. Henkilöstön siirtyminen ja virkojen perustaminen Sovellettavat määräykset: Kuntalaki (365/1995)

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 6.3.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla => seminaari ti 27.3. klo

Lisätiedot

Ajankohtaista maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden järjestämisestä

Ajankohtaista maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden järjestämisestä Ajankohtaista maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden järjestämisestä Osastopäällikkö Juha Sarkio Valtiovarainministeriö Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien informaatiotilaisuus 23.2.2016

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu Nro 7/2017 9.6.2017 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen virkamiesryhmän kokous Kokousaika pe 9.6.2017 klo 9.00-11.10 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan liitto, maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Sivu

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä

Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstövalmistelu: Siirtymävaiheen yhteistyö luovuttavien organisaatioiden ja maakunnan välillä Työsuunnitelma Luonnos 3.4.2017 1 Uudenmaan liitto // Nylands förbund Helsinki-Uusimaa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot