TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTESARJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTESARJA"

Transkriptio

1 TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTESARJA

2 1 Yleistä Kilpaharrasteluokan tavoitteena on tarjota kilpailumahdollisuus erilaisille joukkueille. Jokainen joukkue tavoittelee siistiä ja ehjää suoritusta omalla tasollaan, nauttien samalla kilpailun tuomasta jännityksestä ja tunnelmasta. Tavoitteena on loistaa omana joukkueenaan. 1.1 Asut Joukkueen voimistelijoilla ei tarvitse olla täsmälleen samanlaisia kilpailuasuja. Voimistelutossujen ja sukkien käyttäminen on vapaaehtoista. Sidokset ja niveltuet ovat sallittuja, mutta ne täytyy kiinnittää turvallisesti. Koruja ei sallita. Myös nappikorvakorut, lävistykset ja hiuskoristeet (myös koristeelliset hiuspinnit) luokitellaan koruiksi. Korujen piiloon teippaaminen ei ole sallittua. Irralliset, löysät tai roikkuvat asusteet tai puvun osat, kuten vyöt, henkselit ja nauhat eivät ole sallittuja. Hiuslenkkien, -pinnien ja -solkien tulee olla turvallisia ja ne tulee kiinnittää hyvin. Mainosten tulee noudattaa voimassaolevia Voimisteluliiton sääntöjä. 1.2 Valmentajat Varmistajina toimivilla valmentajilla tulee olla urheilulliset asut, eikä yllään mitään, mikä voisi aiheuttaa turvallisuusriskin tai häiritä kilpailusuoritusta, mukaan lukien Huonosti kiinnitetyt tai huomiota herättävät sidokset tai tuet Korut, kellot, sormukset Irralliset tai roikkuvat asusteet tai osat, kuten vyöt, henkselit ja akkreditointipassit Huonosti kiinnitetyt hiuslenkit, -pinnit ja -soljet Trampetilla asianmukainen varmistaminen on pakollista koko kilpailusuorituksen ajan. Valmentaja seuraa kilpailusuoritusta ja toimii tarvittaessa. Trampetin E1-tuomari antaa aloitusmerkin vasta kun varmistajat ovat paikoillaan. Volttiradalla valmentaja saa olla volttiradan alastuloalueen läheisyydessä, mutta se ei ole välttämätöntä. Valmentaja voi avustaa liikkeessä, mutta tällöin seuraa keskisuuri suoritusvähennys (0,2p). Valmentajan tulee toimia vaaratilanteissa. Valmentaja saa tarvittaessa ohjeistaa voimistelijoitaan ilman vähennystä. 1.3 Kilpailusuorituksen uusiminen Kilpailusuoritus voidaan aloittaa uudelleen vain, jos suoritus keskeytyi teline- tai laitevian tai musiikinsoittajan virheen vuoksi. Joukkueen valmentaja saa pysäyttää suorituksen ilman vähennystä, jos suorituksen keskeytyminen ei johdu joukkueesta. Jos suoritusta ei pysäytetä ripeästi, uusimista ei sallita.

3 Ylituomari päättää kilpailusuorituksen uusimisesta. Jos suoritus uusitaan, se tulee tehdä alusta alkaen kokonaan. Uusiminen tapahtuu seuraavaksi vuorossa olevan joukkueen jälkeen tai ohjeistuksen mukaan. 1.4 Joukkueen kokoonpano Suositellaan, että kaikki voimistelijat osallistuvat kaikkien telineiden suoritukseen. Joukkueessa tulee olla vähintään neljä voimistelijaa. Enimmäismäärää ei ole määritelty. 1.5 Ikäluokat Joukkueet kilpailevat kahdessa ikäluokassa. Valmentaja päättää kumpaan luokkaan joukkue ilmoittautuu sen perusteella, minkä ikäisiä suurin osa voimistelijoista on. Ikäluokat ovat - alle 12-vuotiaat - yli 12-vuotiaat 1.6 Palkitseminen Kunkin telineen suoritus arvioidaan kategorioittain (I, II, III, IV ja V) Kaikki joukkueet, jotka saavuttavat kategorian I jollakin telineellä, palkitaan. Kaikki joukkueet saavat osallistujapalkinnon. 2 Vapaaohjelma 2.1 Yleistä vapaaohjelmasta Vapaaohjelma on voimistelullinen, musiikkiin tehtävä ohjelma, jonka koko joukkue suorittaa. Musiikissa saa olla sanoja. Ohjelman kesto on 1-2 minuuttia. Alueen koko on 14 x 14 m, alustana voimistelumatto, parketti tai päällystetty lattia. Joukkue odottaa vuoroaan alueen reunalla ja tuomarin annettua aloitusmerkin, joukkue siirtyy alueelle aloitusasentoon juosten. 2.2 Vapaaohjelman sommittelu Vapaaohjelman tulee sisältää yksi vaikeusosa kustakin liikeryhmästä: - piruetit/piruettitasapainot - hypyt - tasapainot ja voimaosat - akrobaattiset liikkeet Liikkeet voi valita esimerkiksi vaikeusarvotaulukosta (liite A1). Myös muut vaikeusosat sallitaan. Voimistelijoiden tulee tehdä samat vaikeusosat ja ne tulee tehdä yhtä aikaa. Vaikeusosissa tulee olla samat käsien ja jalkojen asennot. Peilikuvana suorittaminen on sallittua (esim. eri tukijalka tasapainossa).

4 Ohjelmassa tulee olla yksi joukkueliike. Se on liike voimistelijoiden välillä, jossa joukkueen voimistelijat toimivat yhdessä samaan aikaan. Joukkueliikkeen tulee osoittaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Se voi olla esimerkiksi toisen voimistelijan nosto, heitto tai kannattelu. 2.3 Vapaaohjelman arvostelu Tuomarit arvostelevat ohjelman laskien joukkueelle E-pisteet. E-pisteet on jaettu kategorioihin, joten joukkue saa lopputuloksena kategorian (3.2.3) sekä erityismaininnan (2.4) Yleistä Suoritusvähennykset tehdään 10 pisteestä. E-tuomarit käyttävät seuraavia vähennyksiä: Pieni 0,1 Keskisuuri 0,2 Suuri 0,3 / 0,5 / 1,0 Jokainen tuomari antaa pisteensä 0,1 pisteen tarkkuudella Suoritusvähennysten määritelmät Kuvioiden tarkkuus Kuvioiden tulee olla tarkkoja, esim. suorat rivit, kun niin on tarkoitettu. Vähennys 0,1 joka kerta /voimistelija, joka on ulkona kuviosta Sommittelun mukainen yhdenaikaisuus Vähennys 0,1 tai 0,2 /voimistelija, joka on edellä tai jäljessä (joka kerta). Vähennys 0,3 joka kerta /voimistelija, joka on hukassa Alueen ylitys Voimistelija ylittää vapaaohjelma-alueen (14 x 14 m), mikäli hän koskettaa lattiaa rajamerkinnän ulkopuolella millä tahansa kehonosalla. Rajamerkintä (esim. valkoinen tarranauha) kuuluu vapaaohjelma-alueeseen. Vähennys tehdään per kerta koko joukkueelta, riippumatta siitä, kuinka monta voimistelijaa ylittää alueen samalla kertaa. Vähennys 0,1 joka kerta /joukkue Vaikeusosien tekniikka Vaikeusosat tulee suorittaa vaatimusten mukaisesti. Puutteellisesta tekniikasta vähennetään. Vähennys 0,1, 0,2 tai 0,3 joka kerta / voimistelija Suorituksen yhdenmukaisuus Joukkueen tulee suorittaa samat liikkeet täsmälleen samalla tavalla, ellei koreografiassa ole selvästi muulla tavalla tarkoitettu. Myös vaikeusosat tulee suorittaa samalla tavalla, esim. piruettitasapainossa vapaan jalan tulee olla samassa asennossa kaikilla voimistelijoilla. Vähennys 0,1 tai 0,2 joka kerta / voimistelija.

5 Liikelaajuus ja viimeistely Liikkeet tulee suorittaa optimaalisella liikelaajuudella. Pienimmätkin liikkeet tulee suorittaa niin viimeistellysti kuin mahdollista ja viimeistelyn tulee näkyä jokaisessa liikkeessä koko ohjelman ajan. Vähennys 0,1 joka kerta /voimistelija Tasapaino ja hallinta Ohjelma tulee suorittaa hallitusti. Esimerkiksi ylimääräisistä askeleista, hypähdyksistä, tasapainon hakemisesta ylimääräisin liikkein sekä käsituesta ja kaatumisesta vähenetään. Vähennys 0,1 tai 0,2 tasapainon hakemisesta, askeleista ja hypähdyksistä /voimistelija Vähennys 0,2 käsituesta /voimistelija Vähennys 0,3 kaatumisesta /voimistelija E-pisteiden laskeminen Tuomarit laskevat suoritusvähennyksen yhteen ja vähentävät ne kymmenestä pisteestä. Tuomareiden antamista pisteistä otetaan keskiarvo ja pyöristetään kymmenyksen tarkkuudelle. Nämä ovat lopulliset E-pisteet. E1-tuomari laskee lopulliset E-pisteet ja katsoo kategoriataulukosta mitä tulos vastaa ja ilmoittaa kategorian sekä erityismaininnan sihteerille. 2.4 Vapaaohjelman eritysmaininnat Tuomarit antavat jokaiselle joukkueelle myös ainakin yhden erityismaininnan seuraavista: Upea ilmaisu Omaperäinen ohjelma Virheetön tekniikka Saumaton joukkueyhteistyö Tuomarit voivat myös keksiä itse joukkueelle sopivan erityismaininnan edellä mainittujen sijaan. Tuomarit päättävät erityismaininnasta yhdessä keskustelemalla.

6 3 Volttirata ja trampetti 3.1 Kierrokset Volttiradalla ja trampetilla tehdään kolme kierrosta. Ensimmäinen kierros on joukkuekierros, jolla koko joukkue tekee saman liikkeen. Toisella ja kolmannella kierroksella voimistelijat voivat tehdä kukin oman liikkeensä. Kaikkien telineen suoritukseen osallistuvien tulee osallistua joukkuekierrokselle. Muilla kierroksilla voimistelijoiden määrä voi vaihdella. Jokaisen esiintyvän voimistelijan jokainen suoritus arvioidaan. Liikkeiden järjestys tulee olla sellainen, että ne vaikeutuvat loppua kohden. Samat liikkeet esitetään peräkkäin. 3.2 Arvostelu Tuomarit arvostelevat jokaisen voimistelijan suorituksen ja laskevat joukkueelle E-pisteet. Suositus on, että kaikki voimistelijat suorittavat kaikki kolme kierrosta Kierrosten arvostelu Tuomarit arvostelevat jokaisen suorituksen kohdassa kuvailtujen vähennysten mukaisesti. Tämän jälkeen he laskevat vähennykset yhteen ja jakavat ne voimistelijoiden määrällä. Tämän jälkeen he kertovat saadun luvun kuudella. Lopuksi he vähentävät tämän luvun kymmenestä. Näin he saavat kullekin kierrokselle suorituspisteet. Näistä kolmen kierroksen pisteistä otetaan lopuksi keskiarvo ja pyöristetään yhden kymmenyksen tarkkuuteen. Jokaisen tuomarin laskettua omat suorituspisteensä otetaan niistä keskiarvo, jonka perusteella E1 tuomari katsoo joukkueen saaman kategorian. Esimerkki. Joukkueen saamat suoritusvähennykset ensimmäiseltä kierrokselta ovat yhteensä 3,1 pistettä ja joukkueessa on seitsemän voimistelijaa. 3,1 : 7 = 0,44 Kerrotaan tämä keskimääräinen vähennys kuudella. 6 x 0,44 = 2,7 Vähennetään kymmenestä. 10 2,7 = 7,3 Sama laskutoimitus toistetaan toisen ja kolmannen kierroksen kohdalla. Lopuksi otetaan kolmen kierroksen keskiarvo ja pyöristetään yhden kymmenyksen tarkkuuteen, ja näin saadaan joukkueen E-pisteet.

7 Ensimmäisen kierroksen pisteet 7,3 Toisen kierroksen pisteet 7,5 Kolmannen kierroksen pisteet 7 Lasketaan keskiarvo 7,3 + 7,5 + 7 = 21,8 21,8 : 3 = 7,3 E1-tuomarin antamat suorituspisteet 7,3 E2-tuomarin antamat suorituspisteet 7,5 Lopulliset E-pisteet 7,4 Kategoria on Kategoriat E-pisteet jaetaan kategorioihin seuraavasti. Kategoria 1 = 10,0p-8,3p Kategoria 2 = 8,3p-7,5p Kategoria 3 = 7,4p-6,8p Kategoria 4 = 6,8p-6,0p Kategoria 5 = Alle 6,0p Näin joukkue saa lopputuloksena kategorian Vähennykset Suoritusvähennykset tehdään kohtien mukaisesti. Vähennykset on selitetty tarkemmin Yleisessä virhevähennystaulukossa (liittessä A5). Kunkin vähennyksen otsikon perässä olevat sulut kertovat kyseisen kohdan maksimivähennyksen. Tuomarit arvostelevat suorituksen tehden alla kuvatut vähennykset. - Vartalonasento (0,1-0,4) - Asento ennen alastuloa (0,3) - Poikkeaminen keskilinjasta (0,2) - Hallinnan puute alastulossa (0,2-1,5) - Läpijuoksu (1,0p) Vartalonasento (0,4 per voimistelija ja liike) Liikkeiden tulee täyttää voimistelussa yleisesti tunnustetut ko. liikkeitä koskevat normit. Kaikissa liikkeissä tulee olla siisti ja tarkoituksenmukainen vartalonasento. Jalkojen tulee pysyä yhdessä ja nilkkojen ojennettuina. Volteissa tulee olla selkeä kerä-, taitto- tai suora asento. Vähennys 0,1, 0,2 tai 0,3 /voimistelija ja liike, lantio- ja polvikulman virheistä. Vähennys 0,1 /voimistelija ja liike jalkojen avauksesta tai ristikkäisyydestä sekä pään tai nilkkojen asentovirheistä.

8 Asento juuri ennen alastuloa (0,3) Vartalon tulee olla pystyasennossa alastulohetkellä. Vähäinen polvien koukistaminen ja lantion taittaminen on sallittua ilman vähennystä. Vähennys lantiokulmasta /voimistelija 0,1 >30 0,2 >60 0,3 >90 Vähennys polvikulmasta /voimistelija 0,1 >30 0,2 >60 0,3 > Poikkeaminen keskilinjasta (0,2) Liikkeet tulee suorittaa volttiradan keskiviivaa pitkin ja alastulo tulee tehdä alastuloalueen keskilinjalle. Vähennys keskilinjalta poikkeamisesta /voimistelija 0,1 >0,5 m 0,2 >1,0 m Hallinnan puute alastulossa (1,5) Alastulon tulee olla hallittu. Alastulon jälkeen liike voi jatkua hallitusti eteen- tai taaksepäin. Vähennys 0,2 puutteellisesta hallinnasta /voimistelija. Vähennys 0,5 kevyestä kosketuksesta mattoon yhdellä tai kahdella kädellä /voimistelija. Vähennys 0,8 kaatumisesta (istumaan, kuperkeikka jne.) /voimistelija. Vähennys 1,5, jos alastuloa ei tehdä jalat edellä / voimistelija Jotta alastulo katsotaan tehdyksi jalat edellä, tulee jonkun osan molemmista jalkapohjista osua alastulomattoon ensin. Jos joku muu osa kehosta osuu mattoon ensin tai yhtä aikaa jalkapohjien kanssa, alastuloa ei ole tehty jalat edellä Läpijuoksu (1,0) Vähennys koskee joukkueen kaikkia voimistelijoita! Jos voimistelija juoksee läpi suorittamatta yhtään hyväksyttävää liikettä, vähennetään läpijuoksusta. Läpijuoksuvähennyksen lisäksi ei tehdä muita suoritusvähennyksiä. Vähennys 1p /voimistelija. 3.3 Yleistä liikkumisesta Voimistelijat odottavat tuomarilta aloitusmerkkiä ja saatuaan sen suoritus voi alkaa. Kilpailutilaisuudesta riippuen suorituksessa voidaan käyttää musiikkia. Musiikissa saa olla sanoja. Virran (ajan yksittäisten voimistelijoiden suoritusten välissä) tulee olla tasainen. Kahden (vain kahden) voimistelijan tulee liikkua yhtä aikaa. Voimistelijat palaavat kierrosten välissä takaisin juoksuradan alkupäähän juosten yhdessä. Suorituksen lopuksi voimistelijat ojentavat tuomaristolle ja yleisölle.

9 3.4 Volttirata Telineet Kanveesi/ rullamatto/ volttirata/ ilmavolttirata tai vastaava, pituus vähintään 12 m. Alustan materiaali on ilmoitettava kisakutsussa Liikesarjat Suositellaan, että volttiradalla pyritään tekemään liikesarjoja. Liikkeet on jaettu kolmeen eri tyyppiin, joista voidaan koota liikesarjoja seuraavin suosituksin: - Liikesarjassa voi olla kaksi samaa liikettä, paitsi ei kahta kohdassa hypyt-mainittua liikettä - Yksittäisen liikkeen tekeminen on mahdollista, jos se on kohdasta voltit Hypyt hyppyaskel, jännehyppy, jännehyppy 180 o, Perusliikkeet kärrynpyörä, arabialainen, puolivoltti, flikki Voltit kerävoltti, taittovoltti, suorinvoltti, kierteet Liikesarjan valinnassa tulee ottaa huomioon kunkin voimistelijan taitotaso niin, että suoritus on mahdollista tehdä hyvällä tekniikalla ja suorituspuhtaudella, unohtamatta kuitenkaan antaa voimistelijalle tilaisuutta näyttää omaa osaamistaan. Liikesarjojen viimeisten liikkeiden alastulot suositellaan tehtävän alastuloalueelle. Liikesarjaa ei saa toistaa muilla kierroksilla, eli samat liikesarjat tulee tehdä yhden kierroksen sisällä. 3.4 Trampetti Telineet Trampettisuoritus tehdään mattokasalle. Vauhdinoton pituus vähintään 6 m Trampetin etureunan korkeus: cm Trampetin takareunan korkeus: 60 cm (± 5 cm) Alastulo: mattokasan korkeuden tulee olla lähellä trampetin yläreunan korkeutta korkeus cm, riippuen trampetin korkeudesta päällimmäinen matto: pituus vähintään 3 m, leveys vähintään 2 m maton ympärillä tulee olla vähintään 30 cm paksuinen turva-alue Varmistajien tulee seistä riittävän lähellä trampettia/alastulomattoa toimiakseen vaaratilanteessa.

10 3.4.2 Liikkeet Trampetilla joukkue esittää liikkeitä, jotka voivat olla esimerkiksi Hypyt Voltit jännehyppy, jännehyppy 180 o, X-hyppy, kerähyppy kerävoltti, taittovoltti, suora voltti, voltit kierteillä 4 Tuomaristo Järjestävä seura hankkii tuomarit kilpailuihin. Tuomareita voi olla kaksi tai useampia. Tuomareista yksi toimii ylituomarina. Tuomarit antavat arvionsa itsenäisesti. Tuomarit saavat keskustella kategorioista. Tuomarit pukeutuvat siististi tummiin vaatteisiin. Tuomarit käyttäytyvät positiivisesti ja kannustavasti. Ylituomarin tehtävänä on käydä ohjeistamassa joukkueita, mikäli he toimivat seuraavissa asioissa vastoin tämän sääntödokumentin suosituksia: - Sääntöjen vastainen kilpailuasu - Korut - Huonosti kiinnitetyt sidokset/tuet - Kilpailualueelle saapuminen - Enemmän kuin kaksi valmentajaa alastuloalueella - Valmentajien puutteellinen toiminta 5 Ohjeita/vinkkejä valmentajille 5.1 Vapaaohjelma Vapaaohjelman tulee olla joukkueelle mieleinen. Musiikin valinnassa kannattaa huomioida sen rytmi (onko helppo laskea sen tahtiin), vaihtelevuus (rauhallisia ja meneviä kohtia) ja mukaansatempaavuus. On hyvä pyrkiä löytämään joukkueen ikään sopiva teema. Musiikissa saa olla sanoja. Kuvioiden välillä siirtymiset ovat melko vapaamuotoiset, eli kuviosta toiseen saa ottaa kävelyja juoksuaskelia. Ne tulee kuitenkin harjoitella siististi. Ohjelman tulee olla sen tasoinen, että voimistelijat osaavat sen ulkoa hyvin ja voivat tehdä liikkeet siististi ja varmasti. Näin he pääsevät nauttimaan esiintymisestä parhaiten.

11 5.2 Liikevalinta volttiradalla ja trampetilla Valmentajalla on suuri vapaus, ja sen myötä vastuu liikevalinnassa. Joukkueliike tulisi valita siten, että jokainen osaa sen hyvin. Muilla kierroksilla jokainen voimistelija voi esittää taitonsa mukaisia liikkeitä. Tärkeintä on, että liikkeet tehdään turvallisesti ja hyvällä tekniikalla. Valmentaja luo itse joukkueen tavoitteet. Tavoitteena voi olla ensimmäisenä kautena kategorian yksi tai kaksi tavoittelu tietyntasoisten liikkeiden avulla. Seuraavana vuonna tiettyä kategoriaa voidaan tavoitella astetta vaikeammilla liikkeillä. 5.3 Kilpaharrasteluokan tulevaisuus Tarkoitus on, että tulevaisuudessa kilpaharrasteluokkia tulee olemaan useampikin ja niiden säännöt kehittyvät kilpailuista saadun kokemuksen ja palautteen myötä.

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTELUOKKA

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTELUOKKA TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT KILPAHARRASTELUOKKA 1 Yleistä Kilpaharrasteluokan tavoitteena on tarjota kilpailumahdollisuus erilaisille joukkueille. Jokainen joukkue tavoittelee siistiä ja ehjää suoritusta

Lisätiedot

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT Kilpaharraste Elokuu 2018 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Asut... 2 1.2 Valmentajat... 2 1.3 Kilpailusuorituksen uusiminen... 2 1.4 Joukkueen kokoonpano... 3 1.5 Ikäluokat... 3

Lisätiedot

TEAMGYM lk kansalliset säännöt

TEAMGYM lk kansalliset säännöt TEAMGYM 3. 5. lk kansalliset säännöt Nämä päivitykset ja tarkennukset kansallisiin sääntöihin astuvat voimaan 1.4.2016. VAPAAOHJELMA Monipuolisuuden lisäämiseksi vaikeusarvoon laskettavien piruettien,

Lisätiedot

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. Starttiluokka ja 2. luokka

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. Starttiluokka ja 2. luokka TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT Starttiluokka ja 2. luokka Pohjautuen Euroopan voimisteluliiton (UEG) sääntökirjaan (TeamGym Code of Points September 2013, Revision A March 2014) Tammikuussa 2015 tehdyt korjaukset

Lisätiedot

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. Starttiluokka ja 2. luokka

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. Starttiluokka ja 2. luokka TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT Starttiluokka ja 2. luokka Pohjautuen Euroopan voimisteluliiton (UEG) sääntökirjaan (TeamGym Code of Points September 2013, Revision A March 2014) SISÄLLYS 1 Sääntöjen tarkoitus

Lisätiedot

Yleinen virhevähennystaulukko. Joka kerta /voimistelija. Joka kerta /voimistelija. Joka kerta /joukkue. /voimistelija. Joka kerta.

Yleinen virhevähennystaulukko. Joka kerta /voimistelija. Joka kerta /voimistelija. Joka kerta /joukkue. /voimistelija. Joka kerta. LIITE A5 Yleinen virhevähennystaulukko Vapaaohjelma Kuvioiden tarkkuus 0.05 0.1 0.2 0.3 / + Voimistelija ei ole omalla paikallaan (rivit, muodot, välimatkat voimistelijoiden välillä) Yhdenaikaisuus Joukkue

Lisätiedot

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT 1. lk ja 2. lk Tammikuu 2018 Päivitys syyskuu 2018 Pohjautuen Euroopan voimisteluliiton (UEG) sääntökirjaan (2017) SISÄLLYS 1 SÄÄNTÖJEN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUSÄÄNNÖT... 3

Lisätiedot

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. 3. luokka, 4. luokka ja 5. luokka

TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT. 3. luokka, 4. luokka ja 5. luokka TEAMGYM KANSALLISET SÄÄNNÖT 3. luokka, 4. luokka ja 5. luokka Pohjautuen Euroopan voimisteluliiton (UEG) sääntökirjaan (TeamGym Code of Points September 2013, Revision A March 2014) Tammikuussa 2015 tehdyt

Lisätiedot

Puomi, yleistä. TK2, puomi. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu 2/15/2017

Puomi, yleistä. TK2, puomi. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu 2/15/2017 Puomi, yleistä TK2, puomi Puomi (FIG) korkeus 125 cm ( 1 cm) matot 20 cm alastulomatto 10 cm sarjan liikkeet pitää tehdä annetussa järjestyksessä ei ponnistuslautaa eikä koroketta Ylimääräinen jalan tuki

Lisätiedot

B-luokka 20.12.2013. Yleistä. Hyppy. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu. mattokasa

B-luokka 20.12.2013. Yleistä. Hyppy. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu. mattokasa Yleistä B-luokka Kilpailuihin voi osallistua aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta (lisenssikausi syksy 2013 - kevät 2014 / 2006 syntynyt) B-luokkaan voi siirtyä kilpailemaan,

Lisätiedot

Voimistelulliset liikkeet. TK2, permanto. Spagaattiasento. Voimistelulliset hypyt. Spagaattiasento. Spagaattiasento 2/15/ o. 160 o.

Voimistelulliset liikkeet. TK2, permanto. Spagaattiasento. Voimistelulliset hypyt. Spagaattiasento. Spagaattiasento 2/15/ o. 160 o. Voimistelulliset liikkeet TK2, permanto Kokonaisvähennykset vartalon väärästä asennosta ovat enintään 0.50 (voimistelulliset liikkeet) Vartalon asennon vähennyksiin kuuluvat: Spagaattiasennon virheet Jalkojen

Lisätiedot

Voimistelulliset liikkeet. Voimistelulliset hypyt. Permanto, Q&A. Spagaattiasento. Spagaattiasento. TK2, permanto 2/18/ o. 160 o.

Voimistelulliset liikkeet. Voimistelulliset hypyt. Permanto, Q&A. Spagaattiasento. Spagaattiasento. TK2, permanto 2/18/ o. 160 o. Voimistelulliset liikkeet TK2, permanto Kokonaisvähennykset vartalon väärästä asennosta ovat enintään 0.50 (voimistelulliset liikkeet) Vartalon asennon vähennyksiin kuuluvat: Spagaattiasennon virheet Jalkojen

Lisätiedot

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Kilpalinja Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Pakollisissa luokissa sarjan liikkeet tulee tehdä

Lisätiedot

C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa luokissa 2.-5. ja syksyisin luokkien 2.-3. voimistelijat

Lisätiedot

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

Telineet mattokasa, korkeus 100 cm (± 5 cm) nojapuun aisa (tai rekki), voimistelijan jalat noin 20 cm irti matosta

Telineet mattokasa, korkeus 100 cm (± 5 cm) nojapuun aisa (tai rekki), voimistelijan jalat noin 20 cm irti matosta Yleiset ohjeet kilpailee vain pakollisilla liikesarjoilla. Saavutettuaan vähintään 32,00 pistettä voimistelija voi halutessaan nousta 2. tai Super-an jo seuraavassa kilpailussa. Voimistelijan ei ole kuitenkaan

Lisätiedot

D-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

D-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET D-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty

Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty 14.2.2019 Tutustu myös voimassa olevaan luokkajärjestelmäohjeeseen sekä tuomaritoiminnan toimintaohjesääntöön. Maajoukkuelinjalla

Lisätiedot

Kilpalinja. Suomen Voimisteluliitto Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kilpalinja Versio Sivu 1/6

Kilpalinja. Suomen Voimisteluliitto Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kilpalinja Versio Sivu 1/6 Kilpalinja Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Valmentaja saa olla varalla suoritusten aikana Ylimääräisiä mattoja saa käyttää sekä telineiden

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat 18.9.2017 Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa luokissa 2.-5. ja syksyisin luokkien 2.-3.

Lisätiedot

Yleiset ohjeet Telineet Tuomariston kokoonpano Osallistuvien seurojen tuomarivelvoitteet 1 tuomarin 2 tuomaria 3 tuomaria

Yleiset ohjeet Telineet Tuomariston kokoonpano Osallistuvien seurojen tuomarivelvoitteet 1 tuomarin 2 tuomaria 3 tuomaria Yleiset ohjeet kilpailee vain pakollisilla liikesarjoilla. Saavutettuaan vähintään 32,00 pistettä voimistelija voi halutessaan nousta 3. tai Super-an jo seuraavassa kilpailussa. Voimistelijan ei ole kuitenkaan

Lisätiedot

TIMANTTIMERKKI. Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta.

TIMANTTIMERKKI. Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta. TIMANTTIMERKKI Yleistä merkkiliikkeistä Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta. suoritetaan erillisessä arviointitilaisuudessa. Arvioinnit

Lisätiedot

C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET C-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 20.5.

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 20.5. Naisten telinevoimistelu 2018 MINORI- ja BEMARITESTISTÖ MINORIT 10 11 -vuotiaat, 2007 2008 syntyneet MINORIT 12 -vuotiaat, 2006 syntyneet BEMARIT 13 -vuotiaat ja vanhemmat, 2005 syntyneet ja vanhemmat

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat 19.9.2018 Tutustu myös voimassa olevaan Luokkajärjestelmäohjeeseen sekä tuomaritoiminnan toimintaohjesääntöön. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa

Lisätiedot

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva valmentaja

Lisätiedot

3. Luokka. Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita

3. Luokka. Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita Permanto 1 Juoksuvauhti - puolivoltti eteenpäin - lentokuperkeikka 2,0 (1,0/1,0) 2 Hyppy etunojaan 1,0 3 Jalan vienti spagaatiin - käännös sivuspagaatiin - käännös spagaatiin 1,5 (0,5/0,5/0,5) 4 Spagaatista

Lisätiedot

NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty

NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty 12.4.2017 HYPPY B-luokka Juoksusta tasaponnistus ennen lautaa, josta ponnistus laudalle Juoksusta ja ponnistuksesta 1,00 (karkea

Lisätiedot

1 5 päämyllyä 12,0 (4x2,5/2,0) 12,0

1 5 päämyllyä 12,0 (4x2,5/2,0) 12,0 Permanto 1 Juoksuvauhti - puolivoltti eteenpäin - lentokuperkeikka 2,0 (1,0/1,0) 2 Hyppy etunojaan 0,5 3 Jalan vienti spagaatiin 2 sek - käännös sivuspagaatiin 2 sek - käännös spagaatiin 2 sek 1,5 (0,5/0,5/0,5)

Lisätiedot

Yleistä. B-luokka. Hypyn arvostelu. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu juoksu

Yleistä. B-luokka. Hypyn arvostelu. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu juoksu Yleistä B-luokka Kilpailuihin voi osallistua aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta (lisenssikausi syksy 2016 - kevät 2017 / 2009 syntynyt) B-luokkaan voi siirtyä kilpailemaan,

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013 Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013 päivitetty 24.1.2013 Valmentajan varmistus kaikissa testeissä on sallittu! Puomin liikkeissä ei avustusta, valmentaja saa seistä vieressä. Liikkeiden

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi 28.2.2018 Otto Lindqvist NTV luokkajärjestelmä Kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin Stara-tapahtuma, eli ns. A/1.

Lisätiedot

Yleistä. B-luokka. Hyppy. Hypyn arvostelu. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu juoksu

Yleistä. B-luokka. Hyppy. Hypyn arvostelu. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu juoksu Yleistä B-luokka Kilpailuihin voi osallistua aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta lisenssikausi syksy 2017 - kevät 2018 / 2010 syntynyt lisenssikausi syksy 2018 - kevät 2019

Lisätiedot

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso SVOLI / MTV Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi 1. taso Jouni Suuronen / MTV Hyvässä seurassa on ilo liikkua SISÄLLYSLUETTELO 1. MIESTEN TELINEVOIMISTELU 2. POIKIEN JA MIESTEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 3.

Lisätiedot

b3 Puolivoltti taaksepäin - jännehyppy +0,5 b6 Haarapunnerrus käsinseisontaan 2 sek +0,5 b11 Puolivoltti eteenpäin - lentokuperkeikka +0,5

b3 Puolivoltti taaksepäin - jännehyppy +0,5 b6 Haarapunnerrus käsinseisontaan 2 sek +0,5 b11 Puolivoltti eteenpäin - lentokuperkeikka +0,5 Permanto 1 Jalannosto sivulle, josta askel eteen 0,5 2 Jalannosto sivulle, josta askel eteen 0,5 3 Tasaponnistuksella hyppyaskel, josta arabialainen - jännehyppy 1,5 (1,0/0,5) 4 Kuperkeikka taaksepäin

Lisätiedot

Kilpalinja päivitetty

Kilpalinja päivitetty Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen 2017-2020 Kilpalinja päivitetty 1.3.2017 Kilpalinjalla pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E, F ja G kilpaillaan kahdessa eri ikäluokissa

Lisätiedot

Kultamerkki. Päivitetty Suomen Voimisteluliitto Svoli Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kultamerkki 1/5

Kultamerkki. Päivitetty Suomen Voimisteluliitto Svoli Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kultamerkki 1/5 Kultamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva

Lisätiedot

REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus)

REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus) 1 Kevät 2018 REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus) 1. KIEPPI - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - polvet ja nilkat ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 28.5.

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 28.5. Naisten telinevoimistelu 2017 MINORI- ja BEMARITESTISTÖ 10 11 -vuotiaat, 2006 2007 syntyneet 12 -vuotiaat, 2005 syntyneet BEMARIT 13 -vuotiaat ja vanhemmat, 2004 syntyneet ja vanhemmat Testistä koostuu

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

NTV kilpalinjan pakollisten sarjojen luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty HYPPY

NTV kilpalinjan pakollisten sarjojen luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty HYPPY NTV kilpalinjan pakollisten sarjojen luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty 23.9.2019 Ylimääräiset liikkeet B-/C-/D-luokkien sarjoissa Jokaisesta ylimääräisestä liikkeestä nojapuilla

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ Luokkasarjojen ohjeet Päivitetty 10.8.2014 Kaikki luokat Kilpailu 1. Voimistelija voi osallistua kilpailussa yhteen luokkaan yhden kokoonpanon osana, tai kahteen

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden VOIMISTELU Tekstit: Roosa Suomalainen ja Anniina Mikkola Koonnut: Nina Rantalankila, viestintäpäällikkö, Suomen Voimisteluliitto Akrobatiavoimistelu Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot

Lisätiedot

2. Luokka. Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita

2. Luokka. Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita Permanto 1 Tasaponnistuksella hyppyaskel, josta arabialainen - jännehyppy 2,0 (1,0/1,0) 2 Kuperkeikka taaksepäin käsinseisonnan kautta etunojaan, josta käännös takanojaan 2,0 (1,5/0,5) 3 Täysistunnasta

Lisätiedot

Pronssimerkki ~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus)

Pronssimerkki ~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) Pronssimerkki ~ 1 ~ Kevät 2018 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) 1. HYPPY OIKONOJAAN - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - kyynärpäät suorina - polvet ja nilkat

Lisätiedot

Pronssimerkki Yleistä merkkiliikkeistä

Pronssimerkki Yleistä merkkiliikkeistä Pronssimerkki Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) Kevät 2018 1 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) 1. KIEPPI - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - polvet ja nilkat ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin 2. OIKONOJASTA

Lisätiedot

2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI

2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI 2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI Kilpa-aerobicin lasten ja harrastajien kilpailujärjestelmä (oma kuva) Nimi Puh.nro Seura Valmentaja AEROSPORT SARJA 1. DYNAAMINEN kilpa-aerobicin lasten ja harrastajien kilpailujärjestelmä

Lisätiedot

NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty

NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty NTV kilpalinjan luokkaohjeista kertyneitä kysymyksiä/vastauksia, päivitetty 6.3.2018 Ylimääräiset liikkeet B-/C-/D-luokkien sarjoissa Jokaisesta ylimääräisestä liikkeestä nojapuilla vähennetään -0.3 poikkeaminen

Lisätiedot

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ

Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ 10 11 -vuotiaat, 2005 2006 syntyneet 12 -vuotiaat, 2004 syntyneet BEMARIT 13 -vuotiaat ja vanhemmat, 2003 syntyneet ja vanhemmat Testistä koostuu

Lisätiedot

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinja Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinjalla kilpaillaan omavalintaisissa luokissa 2.-5. sekä neliottelu että telinekohtaiset kilpailut, kun kilpailijoita ko. telineellä

Lisätiedot

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1. Eilispäivän Tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1.1. Yleistä Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmään sisältyvät seuraavat

Lisätiedot

Yleinen osuus 20.12.2013. NTV:n luokkajärjestelmä. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta

Yleinen osuus 20.12.2013. NTV:n luokkajärjestelmä. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta. Tuomaritoiminta NTV:n luokkajärjestelmä Yleinen osuus Tuomari on vähintään 15-vuotias on suorittanut naisten telinevoimistelun tuomarikurssin ja hänellä on voimassaoleva tuomarikortti hallitsee arvostelemansa luokan liikesarjat

Lisätiedot

Lajien yhteisen STARA-merkin ohjeet ohjaajille ja valmentajille

Lajien yhteisen STARA-merkin ohjeet ohjaajille ja valmentajille Lajien yhteisen STARA-merkin ohjeet ohjaajille ja valmentajille Staramerkin suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa, kunhan on Stara-lisenssi. Liikkeet ovat voimistelukoulun alkeis- ja alkeisjatkopassista.

Lisätiedot

puomi, korkeus 105 cm (± 3 cm) matoista n.14 m pitkä kanveesin paloista tehty rata tai kanveesi 12 x 12 m

puomi, korkeus 105 cm (± 3 cm) matoista n.14 m pitkä kanveesin paloista tehty rata tai kanveesi 12 x 12 m Yleiset ohjeet kilpailee vain pakollisilla liikesarjoilla. Saavutettuaan vähintään 32,00 pistettä voimistelija voi halutessaan nousta 4. tai Super 4. luokkaan jo seuraavassa kilpailussa. Voimistelijan

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: LUOKKA IKÄRAJAT 2014-2015 Sarjan sisältövaatimukset Pisteet ja arvostelu Tulokset kausi A (08-09

Lisätiedot

Hopeamerkki. Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Ennen hopeamerkin liikkeiden suorittamista tulee suorittaa pronssimerkki.

Hopeamerkki. Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Ennen hopeamerkin liikkeiden suorittamista tulee suorittaa pronssimerkki. Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Ennen hopeamerkin liikkeiden suorittamista tulee suorittaa pronssimerkki. Merkkiliikesuoritukset voi

Lisätiedot

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 1. luokka: kaksi pakollista sarjaa, ei ikärajaa. Sarjojen viimeinen liike tehdään joko kerässä tai taitossa voimistelijan valinnan mukaan. Ei lentoaikaa.

Lisätiedot

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ 0 SUOMEN VOIMISTELULIITTO R a d i o k a t u 2 0, F I N 0 0 2 4 0 H e l s i n k i, F I N L A N D T e l : + 3 5 8 9 3 4 8 1 3 1 3 7 F a x : + 3 5 8 9 1 4 9 6 7 3 9 E - m a i l : v o i m i s t e l u @ s v

Lisätiedot

TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille. Jyväskylän Voimistelijat -79

TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille. Jyväskylän Voimistelijat -79 TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille Jyväskylän Voimistelijat -79 Yleistä taitojärjestelmästä Taitoryhmät ovat harrasteryhmien ja kilparyhmien välissä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan jo tavoitteellisemmin

Lisätiedot

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit.

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Laji 2. 2.1 10 Kierrosta aikaa vastaan (12min aikaraja) 100 m soutu 15 ilmakyykky 10 laatikon yli hyppy (60cm/50cm) 2.2 7: toiston takakyykky maksimi (6min aikaraja)

Lisätiedot

~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm)

~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm) ~ 1 ~ Kevät 2017 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: 180-210 cm) 1. HYPPY OIKONOJAAN - vartalo tiukkana, lantiossa ei saa olla taittoa - käsivarret suorina, nilkat ojennettuina 2. OIKONOJASTA SELINHEILAHDUS

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT. Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa:

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT. Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: LUOKKA IKÄRAJAT 2013-2014 Sarjan sisältövaatimukset Pisteet ja arvostelu Tulokset kausi A (07-08

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

CTIF 100 metrin estejuoksu

CTIF 100 metrin estejuoksu CTIF 100 metrin estejuoksu Säännöt (6. painos 2004, keskeisimmät kohdat Suomessa järjestettävää kilpailua varten) Kilpailusarjat (1.2) Kilpailussa on erikseen sarjat vapaaehtoisille palokunnille ja ammattipalokunnille.

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm) Kevät 2017 1 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin) -

Lisätiedot

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT perusvoimistelu - käynti

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT perusvoimistelu - käynti 32 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT perusvoimistelu - käynti - juoksu telinevoimistelu - kuperkeikat - kiepit ja pyörähdykset LAJITAIDOT liikeyhdistelmät telineradat

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit päivitetty 10.12.2011 Valmentajan varmistus kaikissa testeissä on sallittu! Puomin liikkeissä ei avustusta, valmentaja saa seistä vieressä. Liikkeiden arvostelussa

Lisätiedot

Kultamerkin suoritettuaan ja sinä vuonna, jolloin voimistelija täyttää 8 vuotta, voi aloittaa suorittamaan timanttimerkin liikkeitä.

Kultamerkin suoritettuaan ja sinä vuonna, jolloin voimistelija täyttää 8 vuotta, voi aloittaa suorittamaan timanttimerkin liikkeitä. päivitetty 15.12.2018 KULTAMERKKI Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva valmentaja

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm) 1 Kevät 2017 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin)

Lisätiedot

PISTEMÄÄRÄ ISTUMAANNOUSU, ETUNOJAPUNNERRUS (kpl) 5 45 > 4 40 44 3 35 39 2 30 34 1 25-29 0 < 24

PISTEMÄÄRÄ ISTUMAANNOUSU, ETUNOJAPUNNERRUS (kpl) 5 45 > 4 40 44 3 35 39 2 30 34 1 25-29 0 < 24 Rukan Alppikoulun valintakokeiden fysiikkatestit: Testataan hakijan fyysistä kuntoa lajin vaatimin edellytyksin ja testein. Testit pisteytetään 0-5 pistettä per testi. Testejä ovat seuraavat: - Istumaannousu

Lisätiedot

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 Taitoryhmät ovat harrasteryhmien ja kilparyhmien välissä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan jo tavoitteellisemmin. Taitoryhmissä voi

Lisätiedot

VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI

VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

Suomen Työväen Urheiluliitto ry

Suomen Työväen Urheiluliitto ry 1 Suomen Työväen Urheiluliitto ry TUL:n JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- ja VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT SARJAT YLI 25V ja YLI 35V Säännöt hyväksytty TUL:n voimistelu- ja tanssijaostossa 4.8.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

REKKI: (1-4: rintakorkeus, 5-6: cm)

REKKI: (1-4: rintakorkeus, 5-6: cm) Kausi 2016-2017 REKKI: (1-4: rintakorkeus, 5-6: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin)

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Välinekilpailussa voi kilpailla Harrastelisenssillä. VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 31.1.2019) - Voimistelija

Lisätiedot

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 A. FYSIIKKA 1. Voima (etunojapunnerrus rintakehä nyrkkiä koskettaen) Suoritusohjeet: Oikeaa suoritustekniikkaa saa kokeilla kaksi toistoa. Lähtöasento on etunoja,

Lisätiedot

päivitetty AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT

päivitetty AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

Kilpalinja. B- luokka Pakolliset sarjat

Kilpalinja. B- luokka Pakolliset sarjat B- luokka Pakolliset sarjat Puomilla ja permannolla saa itse valita sideosat, käännökset, käsien liikeradat ja askelten määrän, ellei niitä erikseen mainita. Liikkeiden ja liikeratojen tulee olla voimistelulle

Lisätiedot

2013 Luokkajärjestelmäohje

2013 Luokkajärjestelmäohje Suomen Voimisteluliitto/ NTV TIEDOTE 10.4.2013 2013 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla

Lisätiedot

LUMILAJIKOULU SISÄKERRAN OHJELMA (V4) Laatinut Antton Lämsä

LUMILAJIKOULU SISÄKERRAN OHJELMA (V4) Laatinut Antton Lämsä LUMILAJIKOULU SISÄKERRAN OHJELMA (V4) 08.04.2019-29.04.2019 Laatinut Antton Lämsä Aika & Paikka Maanantai klo 18:30-19:30 Liikuntahallin yleisurheilutila Pääohjaaja Antton Lämsä 040 148 5527 Apuohjaajat

Lisätiedot

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinja Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinjalla kilpaillaan omavalintaisissa luokissa 2.-5. sekä neliottelu että telinekohtaiset kilpailut, kun kilpailijoita ko. telineellä

Lisätiedot

POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT

POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT HUOM: Suorituksissa kaksi yritystä, joista voimistelijan kannalta parempi yritys hyväksytään! 10-11 -vuotiaat NOPEUS 20 m juoksu Vauhditon pituushyppy

Lisätiedot

1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen

1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen ARVIOINTI Nimi: Laji: Koulu: 1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen Sekä levyn että vartalon siirrot lasketaan 20 sekunnin suorituksen aikana. 1 piste, kun vasemmalta siirretty levy koskettaa lattiaa

Lisätiedot

4. Luokka (eliitti) Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita

4. Luokka (eliitti) Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita Permanto 1 Juoksuvauhti, josta arabialainen - puolivoltti taaksepäin - suorinvoltti taaksepäin 1,5 (0,5/1,0) 2 Kuperkeikka taaksepäin käsinseisonnan kautta 180 käännöksellä - kuperkeikka eteenpäin toispolviseisontaan

Lisätiedot

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI Taso 1 Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI 1. Heitä pallo, tee 1 sormilyönti ja ota koppi x 10 3. Heitä pallo, tee 2 sormilyöntiä ja ota koppi x 10 5. Heitä pallo, tee 3 sormilyöntiä ja ota

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT pallotemput

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT pallotemput 92 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT pallotemput yleistä pallotaitavuutta ja -silmää kehittäviä vaikeutuvat temput motivoivat mahdollista harjoitella erilaisilla

Lisätiedot

TELINERATA. Ikäryhmä 9-12-vuotiaat, 1 osio (10 min)

TELINERATA. Ikäryhmä 9-12-vuotiaat, 1 osio (10 min) Ikäryhmä 9-12-vuotiaat, 1 osio (10 min) Salipallo/ikuisuuspolttopallo Polttopallosta johdettu leikki, jossa on enemmän toimintaa. Toimintamuoto Pelit ja leikit Kesto 10 min Liikuntataidot Juokseminen,

Lisätiedot

Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.).

Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.). päivitetty 15.12.2018 TIMANTTIMERKKI Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.). Timanttimerkki suoritetaan erillisissä arviointitilaisuuksissa.

Lisätiedot

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet Miksi lapset tarvitsevat liikuntaa? Selviytyäkseen jokapäiväisen elämän tarpeista ja vaatimuksista Päivittäisen hyvinvoinnin tueksi Saavuttaakseen uusien asioiden oppimiseen vaadittavia edellytyksiä Terveyden

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017

Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017 Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017 Vuoden 2017 akrobatiavoimistelun SM-kilpailuissa noudatetaan FIG Age Group 12-18 sarjan sääntöjä. Kilpailusarjan tarkat säännöt löytyvät FIG:n Code of Points 2017-2020

Lisätiedot

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT Sisältö 1. KIIPEILYAIKA... 3 2. SUORITUS JA TULOS... 3 3. KARSINNAT JA FINAALI... 4 Näissä säännöissä on kerrottu lead-kiipeilykilpailun erityispiirteet ja näitä tulee noudattaa

Lisätiedot

Alkulämmittelyohjelma

Alkulämmittelyohjelma Alkulämmittelyohjelma Terve Futaaja 2 Johdanto Tämä alkulämmittelyohjelma on suunniteltu Terve Futaaja - tutkimusta varten. Tutkimus on UKK-instituutissa toimivan Tampereen Urheilulääkäriaseman hanke,

Lisätiedot

SUOMEN VOIMISTELULIITTO MIESTEN TELINEVOIMISTELUN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2013-2016

SUOMEN VOIMISTELULIITTO MIESTEN TELINEVOIMISTELUN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2013-2016 SUOMEN VOIMISTELULIITTO MIESTEN TELINEVOIMISTELUN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2013-2016 Tekijä: Jouni Suuronen Päivitetty: Tammikuu 2015 (päivitykset ovat merkitty sinisellä tekstillä) Hyväksytty: 12.10.2012 Hyväksyjä:

Lisätiedot