Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017"

Transkriptio

1 Akrobatiavoimistelun SM-säännöt 2017 Vuoden 2017 akrobatiavoimistelun SM-kilpailuissa noudatetaan FIG Age Group sarjan sääntöjä. Kilpailusarjan tarkat säännöt löytyvät FIG:n Code of Points tiedostosta. Tähän dokumenttiin on koottu kilpailutapahtumaan sekä kilpailuohjelmiin liittyvät säädökset. 1. KILPAILU Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin 3 naisen tai 4 miehen ryhmät. Luokissa ei ole ikärajoja. Voimistelija voi osallistua vain yhteen luokkaan. Akrobatiavoimistelun kehitystyöryhmä valitsee ja kutsuu tuomarit. 2. KILPAILUN RAKENNE Kaikki parit ja triot suorittavat tasapaino- ja heitto-ohjelman karsintakilpailuissa Tampereella Karsinnasta pääsee finaaliin 8 parasta paria ja trioa, karsintojen osallistujamäärän ollessa vähintään 12. Jos karsintojen osallistujia on vähemmän kuin 12, 6 parasta paria/trioa pääsee finaaliin. Sijoitus määräytyy tasapaino- ja heitto-ohjelmien yhteenlaskettujen loppupistemäärien perusteella. Pari/trio ei voi osallistua finaaliin, jos ei ole suorittanut molempia ohjelmia karsintakilpailussa. Tie-break-sääntö: 1) tasapaino- ja heitto-ohjelmien E-pisteiden yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee sijoituksen. 2) Jos tämä pistemäärä on myös tasan, sijaa ei jaeta; ja finaalin suoristusjärjestys arvotaan tasapisteet saaneiden parien/triojen kesken. Finaali alkaa nollasta. Finaalin suoritusjärjestys: Ensin sijoilla 5-8 (4-6) karsiutuneet arvotussa suoritusjärjestyksessä, ja sitten sijoilla 1-4 (1-3) karsiutuneet arvotussa suoritusjärjestyksessä. Tie-break finaalissa: 1) tasapaino- ja heitto-ohjelmien E-pisteiden yhteenlaskettu pistemäärä 2) tasapaino- ja heitto-ohjelmien A-pisteiden yhteenlaskettu pistemäärä 3) Jos tämä pistemäärä on myös tasan, sija jaetaan. 3. KILPAILUOHJELMAN RAKENNE Ohjelmat koostuvat Table of Difficultysta valittavista elementeistä. Ohjelmien rakennetta ja sisältöä koskevissa säännöissä noudatetaan FIG AGE GROUP luokan sääntöjä, sekä FIG Code of Points Ohjelmien vaikeusarvot: Liikkeiden vaikeusarvot saadaan FIG Table of Difficultysta. Jokaisen suoritettavan elementin vaikeusarvon tulee olla minimissään 1.

2 Tasapaino-ohjelmassa max 80 (max vaikeuspiste on 0,8). Heitto-ohjelmassa max 70 (max vaikeuspiste on 0,7). Vaikeusarvo muutetaan vaikeuspisteeksi jakamalla vaikeusarvo 100. Ohjelmassa saa tehdä 20 vaikeusarvoa yli maximimäärän, mutta tämä ei lisää ohjelman vaikeusarvoa. Jos lisäarvo ylittää 20, tulee -1.0 pisteen vähennys. 3.1 Tasapaino-ohjelma Tasapaino-ohjelman kesto on maksimissaan 2 min 30 sek. Staattinen pito Pari- trioelementti, joka pidetään paikoillaan 3 sekuntia Mount Liike, joka lähtee maasta tai partnerin päältä, ja päättyy staattiseen asentoon korkeammalle. Asento tulee pitää 3 sekuntia. Topin motion/ Basen motion Siirtyminen asennosta toiseen; loppuasento tulee pitää 3 sekuntia. Transition (triot) Pohjapyramidin / basen kannatuspisteen muuttuminen /siirtyminen. Alku- ja loppuasento tulee pitää 3 sekuntia Parien tasapaino-ohjelma Erityisvaatimukset Parien nosto ohjelmassa tulee olla vähintään 5 staattista elementtiä. Vähintään yhdessä pyramidissa tulee topin asentona olla käsinseisonta (ei tuettu/avustettu, eikä olkakäsinseisonta). Jokaisen voimistelijan tulee suorittaa 3 pakollista yksilöliikettä: 1 tasapainoliike, 1 ketteryys ja 1 liikkuvuusliike. Jokainen puuttuva elementti tai erityisvaatimus aiheuttaa -1.0 pisteen vähennyksen. Rajoitukset Top saa toistaa saman asennon ohjelmassa enintään 4 kertaa; 2 kertaa staattisena pitona ja kaksi kertaa basen motionin aikana. Enintään 4 elementtiä voi yhdistää sarjaksi. Base ei voi toistaa samaa motionia ohjelmassa (vaikka top olisi eri asennossa). Base ei voi vaihtaa tukipisteen (point of support) motionin aikana.

3 Jos base ja top tekevät molemmat motionin yhtäaikaisesti, voi top vaihtaa asentoa ja/tai tukipisteen (point of support) yhden kerran basen motionin aikana. Jos base tai top tekee asennon tai motionin, josta ei anneta vaikeusarvoa joko toiston tai rajoitusten takia, tai jos asennon vaikeusarvo on 0, ei koko elementistä voi saada vaikeusarvoa. Selvennyksiä Elementin määritelmä, parit: 3 sekunnin tasapaino-elementti: Basen asento + topin staattinen pito Mount: Mount 3 sekunnin pitoasentoon (Mountin vaikeusarvoon sisältyy staattinen pito) Top tekee motionin, base samassa asennossa: Basen asento + topin motion + topin staattinen pito Base tekee motionin, top pysyy samassa asennossa: Topin asento (alussa ja motionin aikana) + basen motion + topin staattinen pito + basen asento Molemmat tekevät motionin yhtäaikaisesti: Topin asento (alussa) + topin motion + basen motion + topin staattinen pito + basen asento Huomioi: Base voi motionin aikana ottaa kädellä tukea maasta, mutta käsi tulee nostaa irti maasta loppupidossa. Jos käsi jää maahan, tulee siitä -0,5 pisteen tekninen vähennys Triojen tasapaino-ohjelma Erityisvaatimukset Triojen nosto-ohjelmassa tulee olla vähintään 2 erillistä pyramidia. Ohjelmassa tulee olla vähintään 3 kertaa 3 sekunnin staattinen pito. Vähintään yhdessä pyramidissa tulee topin asentona olla käsinseisonta (ei tuettu/avustettu, eikä olkakäsinseisonta). Middlen suorittama käsinseisonta ei täytä tätä erityisvaatimusta. Jokaisen voimistelijan tulee suorittaa 3 pakollista yksilöliikettä: 1 tasapainoliike, 1 ketteryys ja 1 liikkuvuusliike. Jokainen puuttuva elementti tai erityisvaatimus aiheuttaa -1.0 pisteen vähennyksen. Rajoitukset Ohjelmassa saa olla enintään 4 erillistä pyramidia. Yhdessä pyramidissa voi olla enintään 3 erilaista basen asentoa (pohjapyramidia), ja vaikeusarvoa voi saada enintään neljästä staattisesta pidosta (3 sek). Poikkeuksena kategoria 2 pyramidit ( 2 toppia), joissa voi tehdä maksimissaan 3 kertaa 3 sekunnin pidon. Top saa toistaa saman asennon ohjelmassa enintään 4 kertaa; 2 kertaa staattisena pitona ja kaksi kertaa basen motionin aikana.

4 Transitionista saa vaikeusarvon vain 3 sekunnin pidosta 3 sekunnin pitoon. Transitionin aikana kukaan voimistelijoista ei saa tulla alas pyramidista ja käydä väillä lattialla. Topin tulee olla transitionin aikana vaikeusarvollisessa asennossa (staattinen pito tai topin motion). Jos base tai top tekee asennon tai motionin josta ei anneta vaikeusarvoa joko toiston tai rajoitusten takia, tai jos asennon vaikeusarvo on 0, ei koko elementistä voi saada vaikeusarvoa (poikkeus: kategoria 2 pyramidit). Selvennyksiä Kaikkien pyramidien tulee olla eri kategorioista. Samassa laatikossa olevaa pyramidia ei voi toistaa ohjelmassa. (ei yksittäisenä pyramidina tai transitional pyramidin osana). Pyramidit, joissa on useampi erilainen pohja, ensimmäinen pohjapyramidi määrittää pyramidin kategorian. Kategorian 2 pyramidit ovat kahden topin pyramideja. Tässä erityisessä kategoriassa toinen topeista voi tehdä motionin ja saada täyden vaikeusarvon motionista ja staattisesta pidosta, vaikka toisen topin ja basen asento säilyy muuttumattomana. Jos toinen top ei vaihda asentoa, saa vaikeusarvoa staattisesta pidosta kuitenkin vain kerran (basen asennosta annetaan arvoa myös vain kertaalleen). Jos voimistelijat siirtyvät pyramidissa asennosta toiseen yhtäaikaisesti, se on yksi motion. Transitional -pyramidit: Middlen ja/tai basen tulee vaihtaa point of support, jotta transitionista annetaan vaikeusarvoa. Vähintään yhden laatikon Table of Difficultyssa tulee vaihtua. Transitionalpyramidissa kaikkien pyramidipohjien arvot lasketaan vaikeusarvoon. Pyramideissa, joissa ei ole transitionia, mutta on useampi staattinen pito, annetaan vaikeusarvo arvokkaimmasta pohjapyramidista (kerran). Transitional-pyramidit Jos top pysyy koko ajan samassa asennossa, topin ensimmäinen staattinen asento määrittää topin vaikeusarvon. Jos top tekee motionin pohjapyramidin transitionin aikana annetaan vaikeusarvoa: topin aloitusasento + topin motion + base transition + uusi pohjapyramidi + topin staattinen pito. Top ei voi käyttää toista (avustavaa) tukipistettä transitionin aikana. Topin ei tarvitse olla samassa asennossa transitionin ja sitä seuraavan uuden pyramidin staattisessa pidossa. Top voi esimerkiksi olla transitionin ajan haarakulmanojassa, ja punnertaa sitten käsinseisontaan loppupyramidin staattista pitoa varten. Elementin määritelmä, triot: Yksittäinen 3 sek pyramidi: Basen asento + topin staattinen pito Yksittäinen kategoria 2 pyramidi: Basen asento + topin ja/tai middlen staattinen pito

5 Topin motion, base pyramidi pysyy samana: Topin (ja/tai middlen) motion + Base asento + topin (ja/tai middlen) staattinen pito Base transition, top pysyy samassa asennossa: Topin alkuasento + base transition + uusi pohjapyramidi + topin staattinen pito Base transition ja topin motion yhtäaikaisesti: Topin alkuasento + topin motion + transition + uusi pohjapyramidi + topin staattinen pito Trio mount: mount + pohjapyramidi + topin staattinen pito Huomioi: Ylläolevat vaihtoehdot kertovat miten määritetään yksi elementti. Tulee kuitenkin muistaa, että transitional pyramideissa sekä ensimmäinen että seuraava pohjapyramidi tulee molemmat pitää 3 sekuntia. 3.2 Heitto-ohjelma Heitto-ohjelman kesto on maksimissaan 2min. Kiinniotto Dynaaminen heitto Alastulo Linkki Lento maasta ja partneri(t) ottaa kiinni. Tai parteri(t) heittävät ja ottavat kiinni. Alastulon kiinniottoasennossa top ei kosketa kanveesia. Topin ponnistus lähtee maasta, ja base(t) avustavat lyhyesti ponnistusvaiheessa. Alastulo maahan. Lähtö partnerin/partnereiden päältä/kannattamasta asennosta ja alastulo maahan. kaksi heittoa yhdistetään peräkkäin ilman pysähtymistä (In tempo) Parien ja triojen heitto-ohjelma Erityisvaatimukset Heitto-ohjelmassa tulee olla vähintään 6 pari/trioelementtiä, joista 2 tulee olla kiinniottoa. Jokaisen voimistelijan tulee suorittaa 3 kategoria 2 yksilöliikettä, eli tumbling liikettä. Yhden näistä tulee olla voltti. Jokaisesta puuttuvasta erityisvaatimuksesta tulee -1.0 pisteen vähennys. Jos yksi tai useampi voimistelijoista ei suorita pakollista yksilövolttia, otetaan -1.0 pisteen vähennys ohjelmassa vain kerran; huolimatta siitä puuttuuko pakollinen voltti yhdeltä vai kaikilta voimistelijoilta. Rajoitukset * Alla luetellut rajoitukset koskevat ohjelman vaikeusarvoa; rajoitusten ylittämisestä huolimatta, toistettu elementti täyttää erityisvaatimukset. Maximissaan 3 alastulo-heittoa lasketaan ohjelman vaikeusarvoon (mutta alastulo-heitot eivät ole pakollisia)

6 Maximissaan 3 horisontaalista kiinniottoasentoa lasketaan ohjelman vaikeusarvoon (huom. kaikki horisontaaliset asennot; lentokone, kaarisyli, f to f syli, selkänosto ) Maximissaan 3 linkkiä lasketaan ohjelman vaikeusarvoon. Maximissaan 3 samaa alkuasentoa lasketaan ohjelman vaikeusarvoon. Maximissaan 4 elementtiä voidaan suorittaa linkkinä (ilman taukoa) tai sarjaan (väleissä valmisteluvaihe/uusi vauhti). Maximissaan 5 elementissä voi olla alastulo maahan (alastulo-heitot ja dynaamiset heitot). 3.3 Yksilöliikkeet Tarkennuksia Kaikki 3 yksilöliikettä tulee merkitä kilpailukorttiin. Kaikki sarjassa suoritettavat yksilöliikkeet tulee merkitä kilpailukorttiin, ja jokaisesta annetaan vaikeusarvoa. Jos sama yksilöliike toistetaan, tai sitä ei ole merkitty kilpailukorttiin, ei sen perässä olevista sarjan liikkeistä anneta vaikeusarvoa. Esim: a) Arabialainen+ flikki + voltti taakse = sarja = 3 yksilöliikettä. Tämä täyttää heitto-ohjelman erityisvaatimukset, ja kaikista liikkeistä annetaan vaikeusarvot. b) Arabialainen + flikki, ja myöhemmin ohjelmassa arabialainen + voltti taakse = 2 sarjaa. Arabi-flikistä annetaan vaikeusarvot, mutta toiston takia arabi-voltista ei anneta vaikeusarvoa. Jos yksi voimistelijoista ei suorita yksilöliikettä, ei muiden voimistelijoiden samanaikaisesti tehdyistä yksilöliikkeistä anneta vaikeusarvoa. Yksilöliikkeiden vaikeusarvo: Kaikkien voimistelijoiden suorittamien yksilöliikkeiden vaikeusarvot lasketaan yhteen ja jaetaan voimistelijoiden lukumäärällä. Summa pyöristetään lähimpään tasalukuun. 0,5 pyöristyy ylöspäin. 3.4 Kilpailua koskevat yleiset säännöt Voimistelijoilla on oikeus Suorittaa kilpailusuorituksensa asianmukaisella ja turvallisuussäädösten mukaisella kilpailualustalla (12m x 12m jousikanveesi). Lämmitellä ja harjoitella kilpailualustaa vastaavalla jousikanveesilla vähintään 30 minuutin ajan ennen kilpailua. Saada kilpailuun liittyvä informaatio ja aikataulu sekä mahdolliset muutokset valmentajalta ja/tai joukkueenjohtajalta. Aloittaa kilpailusuoritus uudelleen mikäli keskeytyksen syy johtuu ulkopuolisista tekijöistä (kuten sähkökatkos suorituksen aikana) kilpailun ylituomarin luvalla.

7 3.4.2 Voimistelijoiden velvollisuutena on Käyttäytyä kilpailupaikalla urheilijamaisesti, olla ystävällinen kilpailun järjestäjille, toisten seurojen valmentajille ja urheilijoille sekä tuomareille. Noudattaa ADT-säädöksiä ja varautua mahdollisiin doping-testauksiin kilpailutapahtuman aikana. Huomioi: tarkista selvitysvaatimukset ADT-järjestöstä mikäli käytät lääkitystä. Noudattaa kilpailun aikataulua ja toimintaohjeita. Olla ajoissa omaa suoritusvuoroa varten oikeanlaisessa kilpailuasussa (myöhästyminen kilpailusuorituksesta aiheuttaa suorituksen hylkäämisen). Esiintyä palkintojenjaossa kilpailupuku yllä. Kaikkien edellä mainittujen ehtojen rikkominen aiheuttaa huomautuksen tai vakavammasta rikkomuksesta suorituksen hylkäämisen sekä mahdollisten palkintojen menettämisen Valmentajilla on oikeus Saada kaikki kilpailutapahtumaan liittyvä informaatio ja aikataulu hyvissä ajoin ennen kilpailun ajankohtaa. Saada seurata omien voimistelijoidensa suorituksia siihen osoitetulta paikalta kilpailualueen läheisyydessä. Saada vaikeustuomarilta tieto mahdollisista ongelmista kilpailukorttien kanssa (mikäli sillä on vaikutus kilpailuohjelman vaikeusarvoon) ennen kilpailun alkua Valmentajien velvollisuutena on Käyttäytyä kilpailupaikalla esimerkillisesti, olla ystävällinen kilpailun järjestäjille, toisten seurojen valmentajille ja urheilijoille sekä tuomareille. Varmistaa omien voimistelijoidensa turvallisuus kilpailusuorituksessa. Tuntea Code of Points:in säännöt ja vaatimukset koskien kilpailusuorituksia. Huolehtia kilpailukorttien toimituksesta tuomareille hyvissä ajoin. Pukeutua seuran edustusasuun kilpailupaikalla. Kaikkien edellä mainittujen ehtojen rikkominen aiheuttaa huomautuksen tai vakavammasta rikkomuksesta suorituksen hylkäämisen sekä mahdollisten palkintojen menettämisen.

päivitetty AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT

päivitetty AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUT SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT AKROBATIAVOIMISTELU SM -KILPAILU 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit

Lisätiedot

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit,

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ Luokkasarjojen ohjeet Päivitetty 10.8.2014 Kaikki luokat Kilpailu 1. Voimistelija voi osallistua kilpailussa yhteen luokkaan yhden kokoonpanon osana, tai kahteen

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT. Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa:

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT. Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: LUOKKA IKÄRAJAT 2013-2014 Sarjan sisältövaatimukset Pisteet ja arvostelu Tulokset kausi A (07-08

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT

AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT AKROBATIAVOIMISTELUN YKSILÖSARJAT Akrobatiavoimistelun yksilösarjoissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: LUOKKA IKÄRAJAT 2014-2015 Sarjan sisältövaatimukset Pisteet ja arvostelu Tulokset kausi A (08-09

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015)

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen JunnuGym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 1. luokka: kaksi pakollista sarjaa, ei ikärajaa. Sarjojen viimeinen liike tehdään joko kerässä tai taitossa voimistelijan valinnan mukaan. Ei lentoaikaa.

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ

Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ Naisten telinevoimistelu 2016 MINORI- JA BEMARITESTISTÖ 10 11 -vuotiaat, 2005 2006 syntyneet 12 -vuotiaat, 2004 syntyneet BEMARIT 13 -vuotiaat ja vanhemmat, 2003 syntyneet ja vanhemmat Testistä koostuu

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013 Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit vuonna 2013 päivitetty 24.1.2013 Valmentajan varmistus kaikissa testeissä on sallittu! Puomin liikkeissä ei avustusta, valmentaja saa seistä vieressä. Liikkeiden

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Välinekilpailussa voi kilpailla Harrastelisenssillä. VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 31.1.2019) - Voimistelija

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN TUOMARIOHJESÄÄNTÖ

AKROBATIAVOIMISTELUN TUOMARIOHJESÄÄNTÖ AKROBATIAVOIMISTELUN TUOMARIOHJESÄÄNTÖ Tuomareille, valmentajille ja kilpailunjärjestäjille Alkuperäiset ohjeet AKRO tuomarityöryhmä Päivitetty 9.1.2017 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Tuomarien eettiset

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( )

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( ) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 (24112011) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen junnu-gym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso SVOLI / MTV Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi 1. taso Jouni Suuronen / MTV Hyvässä seurassa on ilo liikkua SISÄLLYSLUETTELO 1. MIESTEN TELINEVOIMISTELU 2. POIKIEN JA MIESTEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 3.

Lisätiedot

Puomi, yleistä. TK2, puomi. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu 2/15/2017

Puomi, yleistä. TK2, puomi. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu. Puomi, arvostelu 2/15/2017 Puomi, yleistä TK2, puomi Puomi (FIG) korkeus 125 cm ( 1 cm) matot 20 cm alastulomatto 10 cm sarjan liikkeet pitää tehdä annetussa järjestyksessä ei ponnistuslautaa eikä koroketta Ylimääräinen jalan tuki

Lisätiedot

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 20.5.

Osallistumisoikeus Minoritestileirille Timanttimerkki ja D luokan kategoria V tulee olla suoritettuna viimeistään 20.5. Naisten telinevoimistelu 2018 MINORI- ja BEMARITESTISTÖ MINORIT 10 11 -vuotiaat, 2007 2008 syntyneet MINORIT 12 -vuotiaat, 2006 syntyneet BEMARIT 13 -vuotiaat ja vanhemmat, 2005 syntyneet ja vanhemmat

Lisätiedot

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ 0 SUOMEN VOIMISTELULIITTO R a d i o k a t u 2 0, F I N 0 0 2 4 0 H e l s i n k i, F I N L A N D T e l : + 3 5 8 9 3 4 8 1 3 1 3 7 F a x : + 3 5 8 9 1 4 9 6 7 3 9 E - m a i l : v o i m i s t e l u @ s v

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä

Hopeamerkki Yleistä merkkiliikkeistä Yleistä merkkiliikkeistä Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva valmentaja

Lisätiedot

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit.

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Laji 2. 2.1 10 Kierrosta aikaa vastaan (12min aikaraja) 100 m soutu 15 ilmakyykky 10 laatikon yli hyppy (60cm/50cm) 2.2 7: toiston takakyykky maksimi (6min aikaraja)

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/11 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2017 2/11 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä -kaavio Kilpailusäännöt Mistä aloittaa kilpaileminen 2lk säännöt

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi 28.2.2018 Otto Lindqvist NTV luokkajärjestelmä Kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin Stara-tapahtuma, eli ns. A/1.

Lisätiedot

TEAMGYM lk kansalliset säännöt

TEAMGYM lk kansalliset säännöt TEAMGYM 3. 5. lk kansalliset säännöt Nämä päivitykset ja tarkennukset kansallisiin sääntöihin astuvat voimaan 1.4.2016. VAPAAOHJELMA Monipuolisuuden lisäämiseksi vaikeusarvoon laskettavien piruettien,

Lisätiedot

Voimistelulliset liikkeet. Voimistelulliset hypyt. Permanto, Q&A. Spagaattiasento. Spagaattiasento. TK2, permanto 2/18/ o. 160 o.

Voimistelulliset liikkeet. Voimistelulliset hypyt. Permanto, Q&A. Spagaattiasento. Spagaattiasento. TK2, permanto 2/18/ o. 160 o. Voimistelulliset liikkeet TK2, permanto Kokonaisvähennykset vartalon väärästä asennosta ovat enintään 0.50 (voimistelulliset liikkeet) Vartalon asennon vähennyksiin kuuluvat: Spagaattiasennon virheet Jalkojen

Lisätiedot

Suomen cheerleadingliiton pisteytysohjesääntö urheiluoppilaitoksiin hakeville urheilijoille

Suomen cheerleadingliiton pisteytysohjesääntö urheiluoppilaitoksiin hakeville urheilijoille Suomen cheerleadingliiton pisteytysohjesääntö urheiluoppilaitoksiin hakeville urheilijoille Liitto pisteyttää urheilijat Olympiakomitean asettamien lajiliittopisteytyksen periaatteiden mukaisesti (0-5

Lisätiedot

B-luokka 20.12.2013. Yleistä. Hyppy. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu. mattokasa

B-luokka 20.12.2013. Yleistä. Hyppy. Hyppy. Hypyn arvostelu juoksu. Hypyn arvostelu. mattokasa Yleistä B-luokka Kilpailuihin voi osallistua aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta (lisenssikausi syksy 2013 - kevät 2014 / 2006 syntynyt) B-luokkaan voi siirtyä kilpailemaan,

Lisätiedot

Suomen Työväen Urheiluliitto ry

Suomen Työväen Urheiluliitto ry 1 Suomen Työväen Urheiluliitto ry TUL:n JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- ja VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT SARJAT YLI 25V ja YLI 35V Säännöt hyväksytty TUL:n voimistelu- ja tanssijaostossa 4.8.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1. Eilispäivän Tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1.1. Yleistä Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmään sisältyvät seuraavat

Lisätiedot

POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT

POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT POIKIEN TELINEVOIMISTELUN OMINAISUUSTESTIT 10-17 -VUOTIAAT HUOM: Suorituksissa kaksi yritystä, joista voimistelijan kannalta parempi yritys hyväksytään! 10-11 -vuotiaat NOPEUS 20 m juoksu Vauhditon pituushyppy

Lisätiedot

TIMANTTIMERKKI. Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta.

TIMANTTIMERKKI. Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta. TIMANTTIMERKKI Yleistä merkkiliikkeistä Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta. suoritetaan erillisessä arviointitilaisuudessa. Arvioinnit

Lisätiedot

Voimistelulliset liikkeet. TK2, permanto. Spagaattiasento. Voimistelulliset hypyt. Spagaattiasento. Spagaattiasento 2/15/ o. 160 o.

Voimistelulliset liikkeet. TK2, permanto. Spagaattiasento. Voimistelulliset hypyt. Spagaattiasento. Spagaattiasento 2/15/ o. 160 o. Voimistelulliset liikkeet TK2, permanto Kokonaisvähennykset vartalon väärästä asennosta ovat enintään 0.50 (voimistelulliset liikkeet) Vartalon asennon vähennyksiin kuuluvat: Spagaattiasennon virheet Jalkojen

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit

Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit Naisten telinevoimistelu Minoriryhmän testit päivitetty 10.12.2011 Valmentajan varmistus kaikissa testeissä on sallittu! Puomin liikkeissä ei avustusta, valmentaja saa seistä vieressä. Liikkeiden arvostelussa

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Kilpalinja. Suomen Voimisteluliitto Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kilpalinja Versio Sivu 1/6

Kilpalinja. Suomen Voimisteluliitto Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Kilpalinja Versio Sivu 1/6 Kilpalinja Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Valmentaja saa olla varalla suoritusten aikana Ylimääräisiä mattoja saa käyttää sekä telineiden

Lisätiedot

FELT HelTri Cup harjoituskilpailusarja

FELT HelTri Cup harjoituskilpailusarja SÄÄNNÖT Sivu 1 / 5 FELT HelTri Cup 2017- harjoituskilpailusarja SÄÄNNÖT Sivu 2 / 5 Sisällys FELT HelTri Cup 2017:in säännöt... 3 Kilpaileminen... 3 Kilpailusarjat... 3 Ilmoittautuminen... 3 Palkitseminen...

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

HelTri Talvisarja harjoituskilpailut

HelTri Talvisarja harjoituskilpailut SÄÄNNÖT Sivu 1 / 5 HelTri Talvisarja harjoituskilpailut SÄÄNNÖT Sivu 2 / 5 Sisällys HelTri Talvisarja harjoituskilpailut... 1 HelTri Talvisarja - säännöt... 3 Kilpaileminen... 3 Kilpailusarjat... 3 Kilpailunumero...

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden VOIMISTELU Tekstit: Roosa Suomalainen ja Anniina Mikkola Koonnut: Nina Rantalankila, viestintäpäällikkö, Suomen Voimisteluliitto Akrobatiavoimistelu Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT pallotemput

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT pallotemput 92 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT pallotemput yleistä pallotaitavuutta ja -silmää kehittäviä vaikeutuvat temput motivoivat mahdollista harjoitella erilaisilla

Lisätiedot

4. Luokka (eliitti) Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita

4. Luokka (eliitti) Permanto. Bonukset. Suoritusohjeita Permanto 1 Juoksuvauhti, josta arabialainen - puolivoltti taaksepäin - suorinvoltti taaksepäin 1,5 (0,5/1,0) 2 Kuperkeikka taaksepäin käsinseisonnan kautta 180 käännöksellä - kuperkeikka eteenpäin toispolviseisontaan

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Kilpalinja Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Pakollisissa luokissa sarjan liikkeet tulee tehdä

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2017 POHJANTIEN KOULU, KUOPIO 8.4.2017 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO OPEN 2017 Kuopion Taekwondo ry järjestää

Lisätiedot

2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI

2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI 2-LUOKAN SARJOJEN ARVIOINTI Kilpa-aerobicin lasten ja harrastajien kilpailujärjestelmä (oma kuva) Nimi Puh.nro Seura Valmentaja AEROSPORT SARJA 1. DYNAAMINEN kilpa-aerobicin lasten ja harrastajien kilpailujärjestelmä

Lisätiedot

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4.

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4. 61. TS-KORTTELIAJO 61. TS-kortteliajo 61. TS-KORTTELIAJOT Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Maalikamera Kierroslaskija Kuuluttaja Sihteeri, tulospalvelu Ari Aalto

Lisätiedot

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET

B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET B-LUOKKA VIRHEVÄHENNYKSET Arvostelutuomareiden vähennykset Suoritusvirheet Keski Kädet koukussa käsitukivaiheessa tai polvet koukussa Jalat tai polvet erillään hartioiden leveys tai Jalat ristikkäin kierteisissä

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

2013 Luokkajärjestelmäohje

2013 Luokkajärjestelmäohje Suomen Voimisteluliitto/ NTV TIEDOTE 10.4.2013 2013 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm) Kevät 2017 1 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin) -

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET VERSIO 1.6 Sisällysluettelo 1 Dokumentin tiedot...2 1.1 Dokumentin historia...2 2 Yleistä...3 3 Pelaajan pistearvo...3 4 Kilpailuista saatavat

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty

Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty Naisten telinevoimistelu, maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset liikesarjat Päivitetty 14.2.2019 Tutustu myös voimassa olevaan luokkajärjestelmäohjeeseen sekä tuomaritoiminnan toimintaohjesääntöön. Maajoukkuelinjalla

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa luokissa 2.-5. ja syksyisin luokkien 2.-3. voimistelijat

Lisätiedot

Tässä ei ole tarkoitus kirjata kaikkia yksittäisiä virheitä vaan yleisiä usein kilpailuissa nähtyjä virhesuorituksia.

Tässä ei ole tarkoitus kirjata kaikkia yksittäisiä virheitä vaan yleisiä usein kilpailuissa nähtyjä virhesuorituksia. Poomse virhekanta Tänne kerätään tietoa, mistä suorituksista virhepisteitä annetaan. Virheitä voidaan vähentää joko Accuracy tai osuuksista. Accuracy osuuden maksimipistemäärä on 4.0 ja osuuden maksimipistemäärä

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto Sivu 1(7) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2019 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Marjaana Risku 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen Melonta- ja Soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT Kilpailuihin voi osallistua: - Suomessa vakituisesti asuva ja Pinserit ry:n jäsen. - Pinseri joka on rekisteröity Suomen Kennelliiton FIN, FI, ER tai EJ rekisteriin.

Lisätiedot

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT Sisältö 1. KIIPEILYAIKA... 3 2. SUORITUS JA TULOS... 3 3. KARSINNAT JA FINAALI... 4 Näissä säännöissä on kerrottu lead-kiipeilykilpailun erityispiirteet ja näitä tulee noudattaa

Lisätiedot

PIKKU MUSTA -pistetaulukot

PIKKU MUSTA -pistetaulukot PIKKU MUSTA -pistetaulukot 1.1.2018 Suomen Englanninkääpiöterrierit ry:n PikkuMusta-kilpailun säännöt Kilpailu on avoin suomalaisomistuksessa oleville koirille. Kilpailukausi on kalenterivuosi ja pisteet

Lisätiedot

Kaikki kilpailut alkavat 15 minuutin valmistautumis- ja koelaukaus ajalla, komennosta, ennen varsinaisen kilpailuajan alkamista.

Kaikki kilpailut alkavat 15 minuutin valmistautumis- ja koelaukaus ajalla, komennosta, ennen varsinaisen kilpailuajan alkamista. Kiväärilajien esittely Kiväärilajit voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään: - 10 metriltä ammuttavat ilmakiväärin lajit. Ilmakiväärillä kilpailevat kaikenikäiset naiset ja miehet, muksusta mummoon. Ilmakivääri

Lisätiedot

1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen

1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen ARVIOINTI Nimi: Laji: Koulu: 1. LIIKKUMISTAIDOT 1.1 Sivuttaissiirtyminen Sekä levyn että vartalon siirrot lasketaan 20 sekunnin suorituksen aikana. 1 piste, kun vasemmalta siirretty levy koskettaa lattiaa

Lisätiedot

VUODEN BORDERTERRIERI KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

VUODEN BORDERTERRIERI KILPAILUJEN SÄÄNNÖT VUODEN BORDERTERRIERI KILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1.1.2011 YLEISTÄ Osallistumisoikeus Vuoden Näyttely Border -kisaan on Borderterrierikerhon jäsenillä ja heidän omistamillaan koirilla. Tasapisteissä edelle menee

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016 2017 Kiertueelle otetaan vähintään 90 keilaajaa järjestyksessä seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015 2016 kiertuefinaaliin selvinnyttä keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien

Lisätiedot

MIEKKAILUN KUNTOTESTAUS, OSA I

MIEKKAILUN KUNTOTESTAUS, OSA I MIEKKAILUN KUNTOTESTAUS, OSA I Sisällysluettelo: 1 Lihaskuntotestit 1.1 Etunojapunnerrus 1.2 Staattinen kylkilihasliike 1.3 Staattinen vatsa/selkälihasliike 1.4 Dynaaminen vatsalihasliike 2 Nopeusvoimatestit

Lisätiedot

~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm)

~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: cm) ~ 1 ~ Kevät 2017 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: 180-210 cm) 1. HYPPY OIKONOJAAN - vartalo tiukkana, lantiossa ei saa olla taittoa - käsivarret suorina, nilkat ojennettuina 2. OIKONOJASTA SELINHEILAHDUS

Lisätiedot

Pronssimerkki ~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus)

Pronssimerkki ~ 1 ~ REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) Pronssimerkki ~ 1 ~ Kevät 2018 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) 1. HYPPY OIKONOJAAN - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - kyynärpäät suorina - polvet ja nilkat

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU PORI OPEN 2014, LIIGA 2/5 PORIN URHEILUTALO, PORI 10.5.2014 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDOSEURA RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/5 2014 Porin Taekwondoseura ry järjestää

Lisätiedot

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE:

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: Harjoittele omatoimikauden aikana omia kehityskohteitasi tavoitteesi mukaisesti ja tee joukkueen omatoimiharjoitukset. Suunnittele viikon harjoittelu

Lisätiedot

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä.

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 7.3.2017 ja 2.5.2017 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 A. FYSIIKKA 1. Voima (etunojapunnerrus rintakehä nyrkkiä koskettaen) Suoritusohjeet: Oikeaa suoritustekniikkaa saa kokeilla kaksi toistoa. Lähtöasento on etunoja,

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 Suomen Ratsastajainliitto ry KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 SISÄLTÖ: Kenttäcup 2019 Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailu, Avant Trophy 2019 Taitoluokka juniori- ja poniratsukoille,

Lisätiedot

Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.).

Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.). päivitetty 15.12.2018 TIMANTTIMERKKI Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, jona voimistelija täyttää kahdeksan vuotta (8v.). Timanttimerkki suoritetaan erillisissä arviointitilaisuuksissa.

Lisätiedot

Kultamerkin suoritettuaan ja sinä vuonna, jolloin voimistelija täyttää 8 vuotta, voi aloittaa suorittamaan timanttimerkin liikkeitä.

Kultamerkin suoritettuaan ja sinä vuonna, jolloin voimistelija täyttää 8 vuotta, voi aloittaa suorittamaan timanttimerkin liikkeitä. päivitetty 15.12.2018 KULTAMERKKI Merkkiliikkeiden suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkkiliikesuoritukset voi tehdä kotisalilla oman seuran valmentajan suorittaessa arvioinnin. Arvioiva valmentaja

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun merkkisuoritukset. Nimi Syntymävuosi. Seura

Joukkuevoimistelun merkkisuoritukset. Nimi Syntymävuosi. Seura Joukkuevoimistelun merkkisuoritukset Nimi Syntymävuosi Seura Pronssimerkki Pakolliset liikkeet Hyväksytty Pvm Tasapaino: Sivupassé Tukijalan ojennus, tasapainossa tukijalka on hallittu ja suora. Tukijalka

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) Kevät 2018 1 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4: heiluntakorkeus) 1. KIEPPI - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - polvet ja nilkat ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin 2. OIKONOJASTA

Lisätiedot

www.aerobicfactory.com

www.aerobicfactory.com KILPAILUINFO Tämä on kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon. Huolehdittehan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken tarvittavan tiedon.

Lisätiedot

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinja Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinjalla kilpaillaan omavalintaisissa luokissa 2.-5. sekä neliottelu että telinekohtaiset kilpailut, kun kilpailijoita ko. telineellä

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat 18.9.2017 Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa luokissa 2.-5. ja syksyisin luokkien 2.-3.

Lisätiedot

REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus)

REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus) 1 Kevät 2018 REKKI: (1-3 sarja: rintakorkeus, 4-6 sarja: heiluntakorkeus) 1. KIEPPI - lähtö maasta - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan - polvet ja nilkat ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin

Lisätiedot

LAJIANALYYSI. Akrobatiavoimistelu. Kuva: Carita Berg

LAJIANALYYSI. Akrobatiavoimistelu. Kuva: Carita Berg LAJIANALYYSI Akrobatiavoimistelu Kuva: Carita Berg Sanni Suominen 2016 SISÄLTÖ 1. Johdanto 2. Akrobatiavoimistelu lajina 2.1 Historia 2.2 Ominaispiirteet 3. Kilpailujärjestelmä ja säännöt 3.1 Kansainvälinen

Lisätiedot

Valmisohjelma, onnistumisen kriteerit: Pisteytys:

Valmisohjelma, onnistumisen kriteerit: Pisteytys: Valmisohjelma, onnistumisen kriteerit: Pisteytys: 0 p. jos joukkue päättää olla yrittämättä liikettä 1 p. jos joukkue yrittää, mutta taitotaso ei vielä riitä 2 p. jos puolet joukkueesta saavuttaa kriteerit

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm) 1 Kevät 2017 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin)

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU 5-6.4.2014 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja 50 / joukkue / sarja

Lisätiedot

Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje

Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje Trampoliinivoimistelun lajiasiantuntijaryhmä Suomen Voimisteluliitto Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje Trampoliini ja DMT Voimassa 1.1.2013 alkaen, päivitetty 19.9.2014 Johdanto Trampoliinivoimistelun

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2019

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2019 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2019 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot