LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

Save this PDF as:
Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010"

Transkriptio

1 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

2 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain kunkin luokan vaatimukset ja mahdolliset erityispiirteet. Muilta osin noudatetaan :n ja FIG:n sääntöjä. Ikäkausikilpailu ja luokkakilpailut vastaavat toisiaan seuraavalla tavalla: 8-10-vuotiaat (vuonna syntyneet) = luokka III 11-vuotiaat (vuonna syntyneet) = luokka IV 12-vuotiaat (vuonna syntyneet) = luokka V 13-vuotiaat, (vuonna syntyneet) = luokka VI Nuorten ja naisten sarjoissa noudatetaan :n ja FIG:n virallisia ikärajoja, joukkueiden ikäkausikilpailuissa kuitenkin myöhemmin määritellyin poikkeuksin. 13-vuotiaat voivat osallistua joko omaan sarjaansa (pre-nuoret) tai nuorten sarjaan. ASEMAKILPAILU (I-luokka) Asemakilpailussa alle 12-vuotias voi kilpailla voimistelupassilla ja yli 12-vuotias harrastepassilla. Asemakilpailun voi aina järjestää luokkakilpailun ohessa, vaikka se ei varsinaisesti kuuluisikaan kilpailuohjelmaan, edellyttäen että aikataulullisesti se on mahdollista. Muita luokkia ei saa supistaa asemakilpailun takia. Asemalla suoritusten määrissä noudatetaan jumppakouluohjeita. new_page_-92184/ : Asemilla kilpaillaan vapaavalintaisella tai valmiilla voimistelu- tai tanssiohjelmalla. Jos asemakilpailua käytetään nousuväylänä luokkaan II, tulee voimistelijan tehdä asemakilpailussa luokkajärjestelmän I- luokan valmis vapaaohjelma. I-luokan valmiita yksilöohjelmia on kaksi: toinen on tarkoitettu nuoremmille voimistelijoille ja toinen vanhemmille voimistelijoille. Valmentaja voi valita kummalla ohjelmalla voimistelija kilpailee. Suorituksesta voimistelijan valmentaja saa sanallisen palautteen. Sanallista palautetta annettaessa käytetään asemakilpailuihin tarkoitettua valmista lomaketta. Arvioinnin antaa arvikoulutuksen käynyt arvi. Lisää tietoa asemakilpailusta Suomen voimisteluliiton internet sivuilta Valmentaja päättää milloin voimistelija nousee asemakilpailusta luokkaan II. Kaikkien voimistelijoiden on kuitenkin aloitettava asemakilpailusta. Ulkomailta muuttaneet (jo kilpailleet) voimistelijat voivat aloittaa suoraan luokasta II. : Asemilla kilpaillaan vapaavalintaisella tai valmiilla joukkueohjelmalla. muodostuu minimissään 4:stä voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). Suorituksesta joukkueen valmentaja saa arveilta sanallisen palautteen sekä mahdollisen suosituksen joukkueen siirtymisestä seuraavaa luokkaan. ella tulee olla asemakilpailussa kaksi näyttöä. LUOKKA II Luokasta II ylöspäin voivat vuonna 2010 kilpailla vuonna 2002 tai aikaisemmin syntyneet voimistelijat. Halutessaan kaikki alle 12-vuotiaat voivat saada ainoastaan sanallisen arvion suorituksestaan (ilmoitettava kilpailunjärjestäjälle etukäteen). Sanallista arviota tehdessä käytetään asemakilpailun arviointikaavakkeita. vapaa ja yksi vapaavalintainen oma välineohjelma

3 Vapaaohjelma: vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja 3 (13 ) D1: Ohjelmasta on valmis D1-lomake, jonka mukaan ohjelma voidaan joko tehdä itse (oma musiikki ja omat sideosat) tai käyttää valmista ohjelmaa. HUOM! Vaikeusosien järjestystä EI saa muuttaa. Vapaaohjelman D1-lomake on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta Välineohjelma D1: Tuomarit huomioivat D1:sen osalta kuusi korkeinta yksittäistä voimistelijan hyväksytysti suorittamaa vaikeusosa seuraavalla tavalla: -1, -1, -1, 1 2 valinnaista -2-2 Välineliikkeen osalta riittää, että väline liikkuu, jotta osa voidaan hyväksyä. Valmentaja EI täytä D1-lomaketta. D2: ei arvostella Luokan erityispiirteet Pisteet: Julkistettavissa tuloksissa saa näkyä vain ohjelmien loppupisteet. Välineet: Välineet voivat olla kooltaan suhteutettuja voimistelijoiden kokoon. FIG:n vaatimuksia välineiden koosta ei tarvitse noudattaa. Rajanylitykset: Luokassa ei tehdä rajanylitys vähennyksiä. muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Luokkakilpailujen joukkueissa ei ole yläikärajaa luokassa II. Alaikäraja 8 vuotta kaikissa joukkueissa. Kilpailuohjelma: valmis pallo-ohjelma D1: ei arvostella D2: ei arvostella Loppupisteet: suorituspisteet 1.näyttö + suorituspisteet 2.näyttö LUOKKA III vapaa ja kaksi vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja D1: Ohjelmasta on valmis D1-lomake, jonka mukaan ohjelma voidaan joko tehdä itse (oma musiikki ja omat sideosat) tai käyttää valmista ohjelmaa. HUOM! Vaikeusosien järjestystä EI saa muuttaa. Vapaaohjelman D1-lomake on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta

4 4 (13 ) Välineohjelmat D1: Voimistelijan suorittamasta teknisestä arvosta huomioidaan 7 vaikeusosaa, riippumatta siitä kuinka monta vaikeusosaa voimistelija suorittaa. Valmentaja tekee D-lomakeen. D1- sarakkeeseen kirjoitetaan kaikki voimistelijan suorittamat vaikeusosat (max 10). Valmentaja yliviivaa ylimääräiset vaikeusosat, niin että jäljelle jää enintään 7 osaa. Jäljelle jäävien osien tulee noudattaa kaikkia D1:n sääntövaatimuksia vaikeusosien jakautumisen ja välinemasteryn osalta. Jos D1-sarakkeessa on enemmän kuin 7 ylivetämätöntä osaa, huomioi tuomari ensimmäiset 7 osaa (-0,5 lappuvähennystä EI tehdä). Luokassa III voimistelijan ei tarvitse tehdä välinemasteryä, vaan riittää että väline liikkuu. -1, -1, -1, valinnaista D2: Ohjelman tulee noudattaa :n ja FIG:n sääntöjä. Riskit eivät ole pakollisia, mutta niitä saa tehdä enintään kaksi. Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + suoritus Luokan erityispiirteet Pisteet: Tuomarit eivät tee ns. lappuvähennyksiä. Julkistettavissa tuloksissa saa näkyä vain ohjelmien loppupisteet. Välineet: Välineet voivat olla kooltaan suhteutettuja voimistelijoiden kokoon. FIG:n vaatimuksia välineiden koosta ei tarvitse noudattaa. Rajanylitykset: Luokassa ei tehdä rajanylitys vähennyksiä. muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Luokkakilpailujen joukkueissa ei ole ikärajoja luokassa III. Kilpailuohjelma: valmis vanneohjelma D1: Valmentajan ei tarvitse itse tehdä D-lomaketta. en D-lomake on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta D2: ei arvostella Loppupisteet: (D1/2+suorituspisteet 1.näyttö) + (D1/2+suorituspisteet 2.näyttö) LUOKKA IV vapaa ja kaksi vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja D1: Oma ohjelma pakollisin osin. Vaikeusosat on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta Valmentaja tekee D1-lomakkeen. HUOM! Vaikeusosien järjestystä SAA muuttaa.

5 5 (13 ) Välineohjelmat D1: Voimistelijan suorittamasta teknisestä arvosta huomioidaan 8 vaikeusosaa, riippumatta siitä kuinka monta vaikeusosaa voimistelija suorittaa. Valmentaja tekee D-lomakeen. D1- sarakkeeseen kirjoitetaan kaikki voimistelijan suorittamat vaikeusosat (enintään 10). Valmentaja yliviivaa ylimääräiset vaikeusosat, niin että jäljelle jää enintään 8 osaa. Jäljelle jäävien osien tulee noudattaa kaikkia D1:n sääntövaatimuksia vaikeusosien jakautumisen ja välinemasteryn osalta. Jos D1-sarakkeessa on enemmän kuin 8 ylivetämätöntä osaa, huomioi tuomari ensimmäiset 8 osaa (-0,5 lappuvähennystä EI tehdä). Luokassa IV voimistelijan ei tarvitse tehdä välinemasteryä, vaan riittää että väline liikkuu. 2, -2, -2, -2 D2: Ohjelman tulee noudattaa :n ja FIG:n sääntöjä. Riskit eivät ole pakollisia, niitä saa tehdä enintään kaksi. Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + suoritus Luokan erityispiirteet Pisteet: Tuomarit eivät tee ns. lappuvähennyksiä. Julkistettavissa tuloksissa saa näkyä vain ohjelmien loppupisteet. Välineet: Välineet voivat olla kooltaan suhteutettuja voimistelijoiden kokoon. FIG:n vaatimuksia välineiden koosta ei tarvitse noudattaa. Rajanylitykset: Luokassa ei tehdä rajanylitysvähennyksiä. muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Luokkakilpailuissa joukkueissa ei ole ikärajoja luokassa IV. Kilpailuohjelma: keilaohjelma, oma ohjelma pakollisin vaikeusosin D1: Valmentaja tekee D1-lomakkeen. en pakolliset osat on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta D2: Omat D2-osat. Valmentaja täyttää D2-lomakkeen. Loppupisteet: [(D1+D2)/2+suorituspisteet 1.näyttö] + [(D1+D2)/2+suorituspisteet 2.näyttö] LUOKKA V vapaa ja kolme vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja D1: Oma ohjelma pakollisin osin. Vaikeusosat on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta Valmentaja tekee D1-lomakkeen. HUOM! Vaikeusosien järjestystä SAA muuttaa.

6 6 (13 ) Välineohjelmat D1: Voimistelijan suorittamasta teknisestä arvosta huomioidaan 9 vaikeusosaa, riippumatta siitä kuinka monta vaikeusosaa voimistelija suorittaa. Valmentaja tekee D-lomakeen. D1- sarakkeeseen kirjoitetaan kaikki voimistelijan suorittamat vaikeusosat (enintään 12). Valmentaja yliviivaa ylimääräiset vaikeusosat, niin että jäljelle jää enintään 9 osaa. Jäljelle jäävien osien tulee noudattaa kaikkia D1:n sääntövaatimuksia vaikeusosien jakautumisen ja välinemasteryn osalta. Jos D1-sarakkeessa on enemmän kuin 9 ylivetämätöntä osaa, huomioi tuomari ensimmäiset 9 osaa (-0,5 lappuvähennystä EI tehdä). +4 valinnaista, + 1 valinnainen +4 valinnaista +4 valinnaista +4 valinnaista D2: Ohjelman tulee noudattaa :n ja FIG:n sääntöjä. Riskit eivät ole pakollisia, niitä saa tehdä enintään kaksi. Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + suoritus muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Luokkakilpailuissa joukkueissa ei ole ikärajoja luokassa V. Kilpailuohjelma: :n määräämät välineet D1: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Valmentaja tekee D1-lomakkeen. D2: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Valmentaja tekee D2-lomakkeen. A: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Loppupisteet: [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 1.näyttö] + [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 2.näyttö] LUOKKA VI vapaa ja kolme vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja. D1: Oma ohjelma pakollisin osin. Vaikeusosat on ladattavissa Suomen voimisteluliiton internetsivuilta osoitteesta Valmentaja tekee D1-lomakkeen. HUOM! Vaikeusosien järjestystä SAA muuttaa. Välineohjelmat D1: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. D1-sarakkeeseen kirjoitetaan kaikki voimistelijan suorittamat vaikeusosat (enintään 12). Valmentaja yliviivaa ylimääräiset vaikeusosat, niin että jäljelle jää enintään 10 osaa. Jäljelle jäävien osien tulee noudattaa kaikkia D1:n sääntövaatimuksia vaikeusosien jakautumisen ja välinemasteryn osalta. Jos D1-sarakkeessa on enemmän kuin

7 7 (13 ) 10 ylivetämätöntä osaa, huomioi tuomari ensimmäiset 10 osaa (-0,5 lappuvähennystä EI tehdä). D2: Ohjelman tulee noudattaa :n ja FIG:n sääntöjä. Riskit eivät ole pakollisia, niitä saa tehdä enintään kaksi. Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + suoritus muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Luokkakilpailuissa joukkueissa ei ole ikärajoja luokassa VI. Kilpailuohjelma: Väline vapaavalintainen (enintään 2 eri välinettä) D1: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Valmentaja tekee D1-lomakkeen. D2: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Valmentaja tekee D2-lomakkeen. A: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Loppupisteet: [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 1.näyttö] + [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 2.näyttö] LUOKKA JM Lajivaliokunta voi nostaa voimistelijan JM-luokkaan vasta ½-vuotta ennen hänen siirtymistään nuortensarjaan. Voimistelija voi aikaisintaan siirtyä M-luokkaan ½-vuotta ennen siirtymistään naistensarjaan. Naistensarjalaiset eivät voi osallistua JM-luokkaan. vapaa ja neljä vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja D1: Oma ohjelma enintään 10 vaikeusosaa. Valmentaja tekee D1-lomakkeen. Vaikeusosien tulee jakautua seuraavasti: -2, -2, -2, valinnaista Välineohjelmat D1: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. D2: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. A: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + A +suoritus muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). ella on kaksi näyttöä. Noudatetaan nuorten ikärajoja myös luokkakilpailuissa. Valmentaja voi nostaa joukkueen JM-luokkaan vasta ½-vuotta ennen heidän siirtymistään nuorten sarjaan. voi aikaisintaan siirtyä M-luokkaan ½-vuotta ennen siirtymistään naisten sarjaan. Naistensarjalaiset eivät voi osallistua JM-luokkaan. essa voi olla enintään yksi ylä- tai alaikäinen voimistelija.

8 8 (13 ) Kilpailuohjelma: :n määrittelemät välineet D1: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. D2: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. A: Ohjelma noudattaa :n sääntöjä. Loppupisteet: [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 1.näyttö] + [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 2.näyttö] LUOKKA M Voimistelija voi itse siirtyä JM-luokasta M-luokkaan ½-vuotta ennen siirtymistään naistensarjaan. vapaa ja neljä vapaavalintaista omaa välineohjelmaa Vapaaohjelma vapaaohjelman musiikissa saa olla laulua ja laulun sanoja D1: Oma ohjelma. Valmentaja tekee D1-lomakkeen. Ohjelmassa saa olla enintään 10 vaikeusosaa. Vaikeusosien tulee jakautua seuraavasti: -2, -2, -2, valinnaista Välineohjelmat D1: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä. D2: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä. A: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä Loppupisteet: (D1 + D2)/2 + A +suoritus muodostuu minimissään 4 voimistelijasta (maksimimäärää ei ole). Noudatetaan naisten ikärajoja myös luokkakilpailuissa. voi siirtyä M-luokkaan ½-vuotta ennen siirtymistään naistensarjaan. essa voi olla yksi alaikäinen voimistelija. Kilpailuohjelma: FIG:n määrittelemät välineet D1: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä. D2: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä. A: Ohjelma noudattaa FIG:n sääntöjä. Loppupisteet: [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 1.väline] + [(D1+D2)/2+A+suorituspisteet 2.väline] MUITA OHJEITA D-lomakkeiden toimittaminen: Kilpailujärjestäjällä on oikeus määritellä mihin aikaan D-lomakkeet tulee toimittaa kilpailuihin. Järjestäjällä on oikeus sulkea voimistelija pois kilpailuista, mikäli D-lomakkeet toimitetaan myöhässä. Välineet: Luokissa I-IV välineet voivat olla kooltaan suhteutettuja voimistelijoiden kokoon. FIG:n vaatimuksia välineiden koosta ei tarvitse noudattaa. Luokkanousukilpailuissa ei tarvitse järjestää välinemittauksia. Luokkanostot: Lajivaliokunta tekee luokkanostot kaksi kertaa vuodessa luokista II-VI. Valmentaja nostaa itse voimistelijat asemasarjasta ja JM-luokasta (huom! ikärajat). Kun voimistelija on nostettu seuraavaan luokkaan, voi hän osallistua vielä seuraavana puolivuotiskautena vanhaan luokkaansa (kesken kauden nouseminen on sallittua). Jos uuteen luokkaan on kuitenkin jo noustu ennen puolen vuoden määräajan umpeutumista, ei aikaisempaan luokkaan voida enää palata.

9 9 (13 ) et: Valmentaja saa itse päättää mihin luokkaan joukkueet osallistuvat. iden ei tarvitse aloittaa asemasarjasta eikä niiden tarvitse edetä luokkia järjestyksessä. iden tulee kuitenkin huomioida ikärajat. Voimistelupassit ja lisenssit: Asemasarjaan osallistuvat alle 12-vuotiaat voivat kilpailla voimistelupassilla ja yli 12-vuotiaat harrastepassilla. Muissa luokissa ja ikäsarjakilpailuissa voimistelijoilla on oltava kilpailulisenssi. Kunniakirjat: Asemakilpailussa tulee kaikkien voimistelijoiden saada kunniakirja. Tuomaristot: Tavoite on, että kilpailut käydään kahdella täydellä rinnakkaisella tuomaristolla, jossa ei ole poikkeuslupaa hakeneita tuomareita. Minimituomaristo, jolla luokka- ja ikäkausikilpailut voidaan käydä: Ylituomari + Luokka II = 2x2D1, yhteinen 2-4E Luokkiin III-VI = 2x2D1, 2x2D2, yhteinen 2-4E Luokkiin JM-M = 2D1, 2D2, 2A, 2-4E et = 2D1, 2D2, 2A, 2-4E vuotiaat, 11-vuotiaat, 12-vuotiaat, 13-vuotiaat = 2x2D1, 2x2D2, yhteinen 2-4E nuoret ja naiset (mikäli osallistujia enemmän kuin 10) = 2D1, 2x2D2, 2x2A, 2-4E nuoret ja naiset (mikäli osallistujia 10 tai vähemmän) = 2D1, 2D2, 2A, 2-4E* *2 E-tuomaria on minimimäärä, jolla tuomariston voi muodostaa. Neljä E-tuomaria on kuitenkin suositeltu suoritustuomareiden määrä jota tulee noudattaa aina kun mahdollista, tarvittaessa käyttämällä poikkeusluvallisia tuomareita. Valiokunta myöntää poikkeusluvat niitä hakeneille tuomareille, jotta minimituomaristo saadaan kokoon. Poikkeusluvan saaneet tuomarit sijoitetaan tuomaristoon vain, mikäli minimituomaristo ei muuten täyty. Järjestävän seuran velvollisuus on hankkia riittävä määrä tuomareita kilpailuun. Mikäli kaikkia ilmoittautuneita tuomareita ei tarvita kilpailuun (esim. poikkeuslupaa tarvitsevia), tulee järjestävän seuran ilmoittaa asia kyseessä oleville tuomareille hyvissä ajoin ennen kilpailuviikonloppua. Vain poikkeustapauksessa kilpailu voidaan käydä yhdellä tuomaristolla ylituomari + 2D1, 2D2, 2A, 2E. Esimerkiksi, jos osallistujia kilpailuun on hyvin vähän (10 voimistelijaa/luokka) ja kilpailu on vaarassa peruuntua tuomaripulan takia. Tällaisesta tilanteesta tulee aina neuvotella tuomarityöryhmän kanssa. Tuomareiden väliset pisterajat Luokka- ja ikäkausikilpailuissa noudatetaan sääntökirjan määrittämiä pisterajoja normaalisti kahden ja neljän tuomarin tuomaristoissa eli voimaan jäävien pisteiden väli saa olla maksimissaan yhtä suuri kuin sääntökirjan määrittämä väli. Kolmen tuomarin tuomaristoissa sääntökirjan määrittämä väli katsotaan keskimmäisestä pisteestä kumpaankin suuntaan. Ohjelmien arvostelusta Luokissa II-IV sekä sarjoissa 8-10 v ja 11-v D1-osan saamiseen riittää, että väline liikkuu (ei vaadita Masteryä). 2-luokasta ja 8-10 v. sarjasta lähtien voimistelijoiden on osattava ohjelmat itsenäisesti. Valmentaja tai muu voimistelija ei voi näyttää itse voimistelemalla sivussa suurta osaa tai koko ohjelmaa kilpailusuori-

10 10 (13 ) tusta tekevälle voimistelijalle. Mikäli voimistelija ei kykene suorittamaan ohjelmaa itsenäisesti, hänen tulee osallistua asemalle. Mikäli musiikki pomppii kesken kilpailusuorituksen luokissa ja sarjoissa, joissa ei arvostella artisticia, voidaan suoritus arvostella normaalisti tai voimistelija voi halutessaan uusia suorituksen. Mikäli voimistelija unohduksen tai muun syyn vuoksi lopettaa ohjelman kesken, niin ohjelmaa ei arvostella. Ohjelman voi uusia yhden kerran. Rajanylitykset: Alemmissa luokissa (asema-iv) ei tehdä rajanylitysvähennyksiä. Luokissa V-M on oltava rajatuomarit. Kilpailujen toimitsijat: Lajivaliokunta haluaa muistuttaa kilpailujärjestäjiä, että sihteereillä, lapputytöillä ja muilla kilpailuissa toimivilla henkilöillä on vaitiolovelvollisuus. Tuomaripalaverissa ei saa olla paikalla muita kuin tuomarit teknisen osuuden (=arvonta) päätyttyä. DVD: Liitosta on saatavana DVD, jossa on kaikki yksilöiden ja joukkueiden valmisohjelmat. Valmiiden ohjelmien musiikit: Kilpailun järjestäjällä tulee olla valmiiden ohjelmien musiikit. IKÄKAUSISARJAT Sarja 8-10v (syksyllä syntyneet). Ohjelmassa tulee olla 7 osaa, kuten luokkakilpailuissa luokassa III. Kilpailu käydään 2-otteluna naru ja yksi vapaavalintainen väline. Sarja 11v (syksyllä syntyneet). Ohjelmassa tulee olla 8 osaa, kuten luokkakilpailuissa luokassa IV. Kilpailu käydään 2-otteluna vanne ja yksi vapaavalintainen väline Sarja 12v (syksyllä syntyneet). Ohjelmassa tulee olla 9 osaa, kuten luokkakilpailuissa luokassa V. Kilpailu käydään 3-otteluna vanne, pallo ja yksi vapaavalintainen väline Sarja 13v, (syksyllä syntyneet) Ohjelmassa tulee olla 10 osaa, kuten luokkakilpailuissa luokassa VI. Kilpailu käydään 3-otteluna vanne, keilat ja yksi vapaavalintainen väline. Sarjan 13v. osallistujat saavat osallistua joko omaan sarjaansa tai nuorten sarjaan. Noudatetaan :n sääntöjä. Nuoret ja Naiset Nuoret :n säännöt ja Naiset FIG:n säännöt.

11 11 (13 ) et et kansallinen kilpailutoiminta Naiset (FIG säännöt) Nuoret ( säännöt) Pre-nuoret ( säännöt) vannetta 5 narua 5 vannetta 2 naru+ 3nauhaa s ja aikaisemmin s s yhtä välinettä (pallo) 5 narua 5 vannetta s ja aikaisemmin s s yhtä välinettä (pallo) 5 vanne 5 palloa s ja aikaisemmin s s yhtä välinettä (keilat) 5 vanne 5 palloa s ja aikaisemmin s s

12 12 (13 )

13 13 (13 ) 2-luokka 3-luokka 8-10v. 4-luokka 11v. 5-luokka 12v. 6-luokka 13v. Juniorimestariluokka Mestariluokka D1 6 osaa 7 osaa 8 osaa 9 osaa FIG vapaa valmisohjelma/oma ohjelma pakollisin osin valmisohjelma/oma ohjelma pakollisin osin oma ohjelma pakollisin osin oma ohjelma pakollisin osin oma ohjelma pakollisin osin -2, -2, -2, -2-2, -2, -2, valinnaista + 3 valinnaista + 3 valinnaista + 4 valinnaista valinnaista FIG 1, 1, 1, 1 1-2, -1-2, 1-2, 1-2 2, 2, 2, 2 2, 2, 2, valinnainen 2-3, 2-3, 2-3, 2-3 FIG + 2 valinnaista + 2 valinnaista + 3 valinnaista + 3 valinnaista +4 valinnaista valinnaista valinnaista valinnaista FIG FIG + 2 valinnaista + 3 valinnaista + 3 valinnaista + 4 valinnaista valinnaista FIG D2 ei arvostella Riskit ei pakollisia, annetaan max 2 Riskit ei pakollisia, annetaan max 2 Riskit ei pakollisia, annetaan max 2 Riskit ei pakollisia, annetaan max 2 FIG A ei arvostella ei arvostella ei arvostella ei arvostella ei arvostella FIG

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Välinekilpailussa voi kilpailla Harrastelisenssillä. VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 31.1.2019) - Voimistelija

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

2013 Luokkajärjestelmäohje

2013 Luokkajärjestelmäohje Suomen Voimisteluliitto/ NTV TIEDOTE 10.4.2013 2013 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 20.11.2016) 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Voimistelija voi valita kilpaileeko yhdellä vai kahdella ohjelmalla

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015)

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen JunnuGym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinja Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinjalla kilpaillaan omavalintaisissa luokissa 2.-5. sekä neliottelu että telinekohtaiset kilpailut, kun kilpailijoita ko. telineellä

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/11 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2017 2/11 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä -kaavio Kilpailusäännöt Mistä aloittaa kilpaileminen 2lk säännöt

Lisätiedot

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019

TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 TRAMPOLIININ LUOKKAKILPAILUJEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 2019 1. luokka: kaksi pakollista sarjaa, ei ikärajaa. Sarjojen viimeinen liike tehdään joko kerässä tai taitossa voimistelijan valinnan mukaan. Ei lentoaikaa.

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 TRIOT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit,

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi 28.2.2018 Otto Lindqvist NTV luokkajärjestelmä Kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin Stara-tapahtuma, eli ns. A/1.

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden VOIMISTELU Tekstit: Roosa Suomalainen ja Anniina Mikkola Koonnut: Nina Rantalankila, viestintäpäällikkö, Suomen Voimisteluliitto Akrobatiavoimistelu Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot

Lisätiedot

Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje

Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje Trampoliinivoimistelun lajiasiantuntijaryhmä Suomen Voimisteluliitto Trampoliinivoimistelun kansallinen tuomariohje Trampoliini ja DMT Voimassa 1.1.2013 alkaen, päivitetty 19.9.2014 Johdanto Trampoliinivoimistelun

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ

AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ AKROBATIAVOIMISTELUN LUOKKAJÄRJESTELMÄ Luokkasarjojen ohjeet Päivitetty 10.8.2014 Kaikki luokat Kilpailu 1. Voimistelija voi osallistua kilpailussa yhteen luokkaan yhden kokoonpanon osana, tai kahteen

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso

Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 1. taso SVOLI / MTV Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi 1. taso Jouni Suuronen / MTV Hyvässä seurassa on ilo liikkua SISÄLLYSLUETTELO 1. MIESTEN TELINEVOIMISTELU 2. POIKIEN JA MIESTEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ 3.

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( )

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( ) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 (24112011) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen junnu-gym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Suomen Työväen Urheiluliitto ry

Suomen Työväen Urheiluliitto ry 1 Suomen Työväen Urheiluliitto ry TUL:n JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- ja VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT SARJAT YLI 25V ja YLI 35V Säännöt hyväksytty TUL:n voimistelu- ja tanssijaostossa 4.8.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen

Maajoukkuelinja. Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinja Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen Maajoukkuelinjalla kilpaillaan omavalintaisissa luokissa 2.-5. sekä neliottelu että telinekohtaiset kilpailut, kun kilpailijoita ko. telineellä

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Eri kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä kaikille voimistelulajeille yhteinen järjestelmä (joka lajille omat liikkeet ja tarkemmat

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT 19.11.2018 1. YLEISTÄ Näillä säännöillä määritellään TUL:n 100-vuotisjuhlakilpailun International Show Competition (ISC) kilpailut. ISC on uudenlainen

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille voimistelulajeille

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT

MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT 2014 MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT LAADITTU 18.3.2014 PÄIVITETTY 29.3.2015 Sääntöihin tehdyt muutokset 27.2.2015 Lisätty 42mm letkukoko, koska 39mm letkut ovat alueelta poistumassa käytöstä. 8.3.2015 Korjattu

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Tapiolan Voimistelijat Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Joukkuevoimistelun INFO - Vanhemman rooli - Lapsen liikuntasuositukset - Vammat ja niiden ehkäisy & hoito - Valmennusjärjestelmä - Joukkuevoimistelun

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut Harjoitukset

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT Sisältö 1. KIIPEILYAIKA... 3 2. SUORITUS JA TULOS... 3 3. KARSINNAT JA FINAALI... 4 Näissä säännöissä on kerrottu lead-kiipeilykilpailun erityispiirteet ja näitä tulee noudattaa

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017 HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto? - Edustusoikeus

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1! / 6!

Kilpailukutsu 1! / 6! Kilpailukutsu 1! / 6! Joukkuekilpailut Aika: Lauantai 23.4.2016, klo 9.00 18.00 Paikka: Karamzinin koulu, Kulloonmäki, Espoo Alustava aikataulu: 8.30 Tuomaripalaveri 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus 9.45

Lisätiedot

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT

AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILU 2016 PARIT AKROBATIAVOIMISTELU SM -KILPAILU 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit

Lisätiedot

RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 23.11.2013 Voimassa 1.5.2014 lähtien 1 RALLY-TOKON KILPAILUSÄÄNTÖ A. RALLY-TOKOKILPAILUN SÄÄNNÖT... 2 1. RALLY-TOKOKILPAILUJEN TARKOITUS...

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Kilpailukutsu 1/8 SM-kilpailut 2016 Aika: Lauantai 6.2.2016, klo 9.00 19.00 Paikka: Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Alustava aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen ja

Lisätiedot

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI järjestää 12.3.2016 TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA järjestää jälleen Tampere Cup -kilpailut Tampereella. Kilpailut käydään lauantaina 12.3.2016 Kaukajärven vapaaaikatalolla.

Lisätiedot

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016 OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016 TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on neljä kansallisen ottelutuomarioikeuksien luokkaa ja yksi kansainvälinen

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Anne Fagerström SÄÄNTÖMUUTOKSIA JA OHJEITA/ARVIOIJAT

Anne Fagerström SÄÄNTÖMUUTOKSIA JA OHJEITA/ARVIOIJAT Tähän ohjeeseen on kerätty muutamia arvioita koskevia tärkeitä asioita Tuomareiden ja teknisten sääntömuutokset, kesältä 2016 Tuomareiden ja teknisten harjoittelut missä, milloin ja kenelle 1. Tuomareiden

Lisätiedot

SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010

SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010 SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010 1 OSANOTTO- JA EDUSTUSOIKEUS Kaikilla keilaajilla, jotka ovat SFKL:n alaisen firmakeilailuyhdistykseen kuuluvan jäsenfirman palveluksessa, on oikeus osallistua kilpailuun.

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat

NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat NTV maajoukkuelinja - pakolliset liikesarjat Tutustu myös 2017 Luokkajärjestelmäohjeeseen. Maajoukkuelinjalla kilpaillaan keväisin omavalintaisissa luokissa 2.-5. ja syksyisin luokkien 2.-3. voimistelijat

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010.

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010. KILPAILUVAHVISTUS Jyväskylän Taitoluisteluseura ry kiittää ilmoittautumisestanne ja vahvistaa osallistumisenne 18. 20.12.2009 Jyväskylän Synergia-areenalla pidettäviin yksinluistelun ja jäätanssin SM-junioreiden

Lisätiedot

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. TERVETULOA! Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. 31. -turnaus 31.3.- 12.4.2014 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

Lisätiedot

www.aerobicfactory.com

www.aerobicfactory.com KILPAILUINFO Tämä on kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon. Huolehdittehan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken tarvittavan tiedon.

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

Alustavat säännöt 30.8.2012.

Alustavat säännöt 30.8.2012. Alustavat säännöt 30.8.2012. Huom! nämä on siis alustavat ja niitä viilataan vielä palautteen ja kehitysehdotusten mukaisesti. Kuitenkin jotain mistä lähteä liikkeelle ja lähellä esityskelpoisuutta myös

Lisätiedot

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja 13.12.2015 Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja Milja Hintsanen 2 Valmennusjärjestelmä Pyrkivän joukkueet ovat kautta aikojen olleet sarjojensa menestyneimpien joukkueiden joukossa Tämän säilyttämiseksi kevään

Lisätiedot

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F

Kilpalinja. Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Kilpalinja Tutustu myös 2014 Luokkajärjestelmäohjeeseen Kilpalinjalla kilpaillaan pakollisissa luokissa B, C ja D sekä omavalintaisissa luokissa E ja F Pakollisissa luokissa sarjan liikkeet tulee tehdä

Lisätiedot

SVOLI / MTV. Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 2. taso, luokkapakollisten info

SVOLI / MTV. Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi. 2. taso, luokkapakollisten info SVOLI / MTV Miesten telinevoimistelun tuomarikurssi 2. taso, luokkapakollisten info Jouni Suuronen / MTV Hyvässä seurassa on ilo liikkua POIKIEN JA MIESTEN LUOKKAJÄRJESTELMÄ Miesten telinevoimistelun kansallinen

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Toimintakertomus 2012 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE DMT LUOKKAJÄRJESTELMÄ/ DMT

KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE DMT LUOKKAJÄRJESTELMÄ/ DMT PÄIVITETTY 23.10.2014 1 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE DMT LUOKKAJÄRJESTELMÄ/ DMT 1 Kilpailuluokat ja kilpailun kulku 1.1 Kilpailuluokat Kilpailuluokat ovat samat kuin trampoliinin yksilökilpailussa 4.luokassa

Lisätiedot

SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT

SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT Kilpailuiden säännöt All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä Suomen ITF

Lisätiedot

Suomen Painiliitto Sääntömuutokset 2014

Suomen Painiliitto Sääntömuutokset 2014 Suomen Painiliitto Sääntömuutokset 2014 Pertti Vehviläinen SISÄLTÖ: Uudet sarjat Otteluiden kesto Voittotavat Pisteet liikkeistä Passiivisuus Muuta yleistä sääntömuutoksista I. Olympialaisten sarjat Vapaapaini:

Lisätiedot

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio) Sivu 1 (5) 3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio) 1 Kenttä Ottelu pelataan puolikkaalla koripallokentällä yhteen (1) koriin. Kenttään kuuluu normaali 3 sekunnin alue, ml. vapaaheittoviiva (5,80 m),

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

Tuomariohje. Päivitetty 1.3.2013

Tuomariohje. Päivitetty 1.3.2013 Tuomariohje Päivitetty 1.3.2013 1 Sisällysluettelo Tuomariohje... 2 1 Toiminta kilpailuissa... 2 1.1 Käyttäytyminen tuomarin roolin mukaisesti... 2 1.2 Harjoitusten katsominen... 2 1.3 Ohjelmien kirjaaminen

Lisätiedot

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa

Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa Eilispäivän tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1. Eilispäivän Tähtien kilpailusarjat miesten telinevoimistelussa 1.1. Yleistä Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmään sisältyvät seuraavat

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2012 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2015 Sisältö 1. LISENSSIT... 3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)... 3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

VUODEN KARJIS -SÄÄNNÖT

VUODEN KARJIS -SÄÄNNÖT Näyttelykarjis s. 2 Veteraani s. 3 Pentu s. 4 Kasvattaja s. 4-5 PK-karjis s. 6 PEKO-karjis s. 6 VEPE-karjis s. 6 Agility s. 7 TOKO-karjis s. 7 Rally-Toko s. 8 Säännöt on tarkistettu ja hyväksytty 18.10.2015

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ

KILPAILU- JA LUOKKANOUSUJÄRJESTELMÄ 0 SUOMEN VOIMISTELULIITTO R a d i o k a t u 2 0, F I N 0 0 2 4 0 H e l s i n k i, F I N L A N D T e l : + 3 5 8 9 3 4 8 1 3 1 3 7 F a x : + 3 5 8 9 1 4 9 6 7 3 9 E - m a i l : v o i m i s t e l u @ s v

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 Kautta 2010 varten SAJL:n tuomarikoulutukset tullaan järjestämään syysliittokokouksen päätöksen mukaisesti. Koulutuksia on sovittu pidettäväksi 6 kappaletta ja ne tulevat olemaan

Lisätiedot

Näitä boccian sääntöjä suositellaan noudatettavaksi kaikissa bocciakisoissa.

Näitä boccian sääntöjä suositellaan noudatettavaksi kaikissa bocciakisoissa. BOCCIAN SÄÄNNÖT Eläkeliiton liittohallitus on keväällä 2010 päättänyt, että Eläkeliiton bocciakisoissa noudatetaan Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n sääntöjä poislukien hyvityspisteet. Näistä

Lisätiedot

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist.

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. (6) TOIMINTASELVITYS VUODELTA. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. - tytöt alle v - pojat alle v. - naiset - miehet 2. KILPAILUTOIMINNAN LAATU a) Seuraluokitus -valio, SM-sarha joukkuetta tai

Lisätiedot

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 1. TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on kolme kansallisten liikesarjatuomarioikeuksien luokkaa: C, B ja A, joista C on alin ja A

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää Taekwon-Do kilpailut la 23.3.2013 Oulussa! Sarjoja on tarjolla juniori-, väri- ja mustille vöille!!! Aika: Lauantaina 23. maaliskuuta 2013

Lisätiedot

SM-kilpailut ja SuomiCUP

SM-kilpailut ja SuomiCUP SM-kilpailut ja SuomiCUP SISÄLTÖ 1. Kilpailut 1.1 SM-kilpailut 1.2 SuomiCup 1.3 Kilpailumuodot 2. Tulokset 2.1 Pistelasku SuomiCupissa 2.2 Kilpailukohtaiset pisteet 3. Vakuutus 4. Kilpailukausi 5. Anti-doping

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää väri- ja mustien vöiden Taekwon-Do kilpailut 10. huhtikuuta Oulussa. Samana viikonloppuna kilpailuiden yhteydessä pidetään myös SITF:n järjestämä

Lisätiedot

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan:

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan: Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat ratsuponit ja vuonohevoset. Ponin

Lisätiedot

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

VANHEMMAN TIETOPAKETTI

VANHEMMAN TIETOPAKETTI VANHEMMAN TIETOPAKETTI 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 4 1.1. Kilpailusuoritus... 4 1.2. Harjoittelu... 4 2. KILPAILUT... 4 2.1. Voimistelun asema alle 10-vuotiaille... 4 2.2. Sarjat... 5 2.3. Tyttösarjat...

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot