1 JOHDANTO Tausta ja tavoitteet Tutkimuskohteen sijainti Aikaisemmat tutkimukset 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 JOHDANTO Tausta ja tavoitteet Tutkimuskohteen sijainti Aikaisemmat tutkimukset 1"

Transkriptio

1

2

3

4 Sisällysluettelo Kuvailulehti Documentation page 1 JOHDANTO Tausta ja tavoitteet Tutkimuskohteen sijainti Aikaisemmat tutkimukset 1 2 SUORITETUT TUTKIMUKSET Geologiset tutkimukset Geofysikaaliset mittaukset Kairaus ja tutkimuskaivannot Karbonaattikivien analysointi 3 3 GEOFYSIKAALISET MITTAUKSET NUMMI-PUSULAN REMOSSA Yleistä Aerogeofysiikka Maastogeofysiikka Magneettiset mittaukset Slingram-mittaukset Gravimetriset mittaukset 6 4 TUTKIMUSALUEEN GEOLOGISET PÄÄPIIRTEET Remon karbonaattikiviesiintymä 7 5 KARBONAATTIKIVIEN KOOSTUMUS Karbonaattikivien mineraalikoostumus Karbonaattikivien kemiallinen koostumus 9 6 MINERAALIVARANTOARVIO 10 7 ESIINTYMÄN ARVIOINTI 13 8 KIRJALLISUUSVIITTEET 14 9 LIITTEET 15

5 1 1 JOHDANTO 1.1 Tausta ja tavoitteet Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) teollisuusmineraalitutkimusten yhtenä tavoitteena on paikantaa Etelä-Suomen alueelta taloudellisesti hyödynnettäviä paperipigmentin raaka-aineeksi soveltuvia kalsiittimarmoriesiintymiä. Remon tutkimuksista on vastannut geologi Hannu Seppänen. Tutkimuksiin ovat osallistuneet geologi Timo Ahtola, geologian ylioppilas Mark Vanhatalo ja tutkimusapulaiset Pekka Karimerto ja Jukka Kaunismäki. 1.2 Tutkimuskohteen sijainti Remon karbonaattikiviesiintymä sijaitsee Etelä-Suomen läänissä Nummi-Pusulan kunnan Heijalan ja Pusulan kylien alueella, karttalehdellä D. Geologian tutkimuskeskuksella on alueella 22,6 hehtaarin kokoinen Remo niminen valtaus (Kaivosrekisteri n:o 7599/1, liite 1, kuva 1), joka raukeaa Valtausalueelta on ykköstielle matkaa noin 13 km ja Helsinkiin noin 70 km. Tutkimusalueella ei ole suojelukohteita. 1.3 Aikaisemmat tutkimukset Remon karbonaattikiviesiintymä on tunnettu jo 1800-luvulla nimellä Remonmäki (Eskola et al., 1919). Esiintymän pääosa sijaitsee 500 m Hyönölästä Pusulan kautta Ikkalaan menevän tien pohjoispuolella (tie numero 1281). Tutkimusalueella on useita vanhoja louhoksia, joista kaksi suurinta sijaitsee Remonmäen luoteiskulmassa. Kooltaan ne ovat m ja m. Karbonaattikivijakso kulkee Remonmäeltä länsiluoteeseen Pöyrynmäelle ja sieltä edelleen luoteeseen Somerolle menevän maantien (numero 280) alitse. Jakso häviää näkyvistä maantien länsipuolella noin 2 km Hyönölän kylästä pohjoiseen. Nämä Remon luoteiset jatkeet tunnetaan Eskolan Suomen kalkkikivi kirjassa nimillä Pöyrynmäki ja Kuivala. GTK on alueella aikaisemmin tutkinut Kalkkimäen kalsiittimarmoriesiintymää (Reinikainen et al., 2000, Seppänen et al., 2004), joka sijaitsee myös Nummi-Pusulan kunnassa noin 4 km Remon itäpuolella.

6 2 Kuva 1. Remon ja Lounais-Suomen muut tunnetut karbonaattikiviesiintymät Korsman ja muut (1997) laatimalla geologisella kartalla. 2 SUORITETUT TUTKIMUKSET 2.1 Geologiset tutkimukset Remon esiintymästä laadittiin 1:1500 mittakaavainen geologinen kartta, joka perustuu kalliopaljastumiin, tutkimusojiin sekä kairauksiin (liite 2). Kartan laati geologian ylioppilas Mark Vanhatalo Åbo Akademista pro gradu-työtänsä varten (Vanhatalo, 2005). 2.2 Geofysikaaliset mittaukset Remon tutkimuskohteella tehtiin syksyllä 2002 systemaattisia gravimetrisia mittauksia 1 km 2 ja magneettisia ja slingrammittauksia 3 km 2 kokoisella alueella.

7 3 2.3 Kairaus ja tutkimuskaivannot Remon esiintymän syväkairaus tehtiin Suomen Malmi Oy:n kalustolla kesällä ja syksyllä Kaikkiaan kairattiin 21 reikää, yhteensä 2561,35 metriä. Kairasydämet säilytetään GTK:n Lopen kairasydänarkistossa. Kairanreikien paikat on sidottu valtakunnalliseen X-Y koordinaatistoon GPS-laitteistolla ja Takymetrillä. Reikien sijaintiedot on esitetty liitteessä 3, kairausprofiilit liitteessä 4 ja kairanreikäraportit liitteessä 10. Kairansydämet raportoitiin Kaira-ohjelmalla GTK:n Lopen kairasydänarkistolla. Samalla näytteet valokuvattiin ja niistä valittiin analysoitavat näytteet (153 kpl/238,6 m). Laboratoriotutkimuksiin valitut kairasydämet halkaistiin analysointia varten. Esiintymän poikki kaivettiin kolme tutkimuskaivantoa (liite 2), joista kahdesta itäisemmästä sahattiin 17 näytettä (30,2 m), jotka analysoitiin. 2.4 Karbonaattikivien analysointi Karbonaattikivinäytteet analysointiin GTK:n kemian laboratoriossa Espoossa. Halkaistujen kairasydännäytteiden puolikkaat murskattiin leukamurskaimella 3-8 mm raekokoon (menetelmä 30) ja analyysiin kahtioimalla erotettu osa jauhettiin wolframikarbidipannulla (menetelmä 43) alle 60 mikronin fraktioon. Näytteiden analysointi tehtiin neljässä vaiheessa, 170 näytteestä (tilaukset 75474, 80447, ja 80459). 1) Leco-analysaattorilla määritettiin näytteiden hiilipitoisuus (menetelmä 811L). 2) Näytteistä tehtiin osittaisliuotus HCl:lla, ja liuenneesta aineksesta määritettiin pääalkuaineet ja joitakin hivenalkuaineita ICP-AES menetelmällä (menetelmät 406P, 000P). 3) Näytteiden kokonaiskoostumus, pää- ja hivenalkuaineet, analysoitiin röntgenfluoresenssimenetelmällä (XRF, menetelmä 175X). 4) XRD:llä määritettiin dolomiitti-kalsiittisuhde. Osittaisliotuksen kahden eri menetelmän, 406P (2M HCl) ja 000P (15 % HCl), tulokset eivät käytännössä eronneet toisistaan. 3 GEOFYSIKAALISET MITTAUKSET NUMMI-PUSULAN REMOSSA 3.1 Yleistä Nummi-Pusulan Remossa, karttalehdellä , tehtiin systemaattisia magneettisia, gravimetrisia ja sligrammittauksia syksyllä Mittauksien tarkoituksena oli karbonaattiesiintymän rakenteen ja jatkuvuuden seuraaminen.

8 4 Karbonaattikivien erottuminen geofysiikan avulla riippuu täysin sen ympärillä olevista kivilajeista, koska karbonaattikivien petrofysikaaliset ominaisuudet, huono sähkönjohtavuus, ei-magneettisuus ja tiheys n. 2,7, eivät juuri eroa happamista kivilajeista. Jos kivilajiympäristö on magneettinen, voidaan mahdollinen karbonaattikiviesiintymä rajata ei-magneettisena ympäristöstään. Jos kivilajiympäristössä on johteita, voidaan karbonaattikivi rajata ei-johtavana ympäristöstään slingrammittauksella. Geofysikaaliset mittaukset ovat myös geologisen kartoituksen tukena. 3.2 Aerogeofysiikka Karttalehtialueen 2023 matalalentomittaukset on tehty kahdessa vaiheessa, karttalehdet vuonna 1979 ja karttalehdet vuonna Aeromagneettisella kartalla (kuva 2) näkyy mittausalueen läpi lähes luode-kaakko-suuntaan kulkevat magneettiset anomaliavyöhykkeet, jotka ovat mahdollisesti poimurakenteen pohjoisosaa. Kuva 2. Aeromagneettinen kartta, karttalehdeltä 2023.

9 5 3.3 Maastogeofysiikka Remon alueelle on tehty 3 km² laajuinen systemaattinen magneettinen mittaus ja slingrammittaus sekä 1 km² laajuinen systemaattinen gravimetrinen mittaus. 3.4 Magneettiset mittaukset Magneettiset mittaukset tehtiin protonimagnetometrillä 50 m:n linjaväliä ja 10 m:n pisteväliä käyttäen. Kuvassa 3 on magneettinen väripintakartta Remon mittausalueelta. Magneettisia karttoja käytettiin karbonaattiesiintymän paikantamiseen. Mittausalueella pääkivilajina on kiisupirotetta sisältävä granaattikiillegneissi. Magneettiset anomaliat, joita karbonaattikivi seuraa aiheutuvat kiisupirotteesta. Alueen magneettiset anomaliajaksot ovat lähes luode-kaakko-suuntaisia. Kuva 3. Magneettinen väripintakartta. 3.5 Slingrammittaukset Slingrammittaukset tehtiin 60 m:n kelavälillä 50 m:n linjaväliä ja 20 m:n pisteväliä käyttäen.

10 6 Liitteissä 5 ja 6 on esitetty slingrammittauksen, reaali- ja imaginaariväripintakartat. Reaali- ja imaginaarikartoilla nähdään sama luode-kaakko-suuntaus kuin magneettisessa kartassa. Sähkömagneettiset anomaliat aiheutuvat heikosta kiisupirotteesta. 3.6 Gravimetriset mittaukset Painovoimamittaus tehtiin Worden-gravimetrillä, 50 m:n linjaväliä ja 20 m:n pisteväliä käyttäen. Kuvassa 4 gravimetrinen väripintakartta on esitetty X-Y-koordinaatistossa peruskartan kanssa. Painovoimatulkinta tehtiin linjalta 1 (kuva 4) irtomaapeitteen paksuuden määrittämiseksi. Ko. linjalla maapeitteen paksuus on noin 20 m, mikä varmistui myös kairauksissa. Kuva 4. Remon gravimetrinen väripintakartta. 4 TUTKIMUSALUEEN GEOLOGISET PÄÄPIIRTEET Remon karbonaattikiviesiintymä sijaitsee Svekofennisellä pääalueella (Korsman et al., 1997) Etelä-Suomen kaarikompleksissa Uudenmaan liuskevyöhykkeen itäosassa (kuva 1). Uudenmaan liuskealueen kivilajiseurannot ovat miljoonaa vuotta vanhoja ja sen suprakrustiset kivilajit ovat metamorfoituneet pääasiassa amfiboliittifasieksen olosuhteissa (Kähkönen, 1998). Uudenmaan liuskealueeseen lukeutuu felsisten gneissien, amfiboliittien ja granitoidien lisäksi useita karbonaattikivikerroksia (Koistinen, 1992), jotka ovat Kemiön seudulla pääasiassa kalsiittisia ja Kisko-Lohja ja Suomusjärvi-Nummi-Pusula alueilla koostuvat yleensä vuorottelevista kalsiitti- ja dolomiittikivikerroksista (Reinikainen, 2001). Vaikka kallioperäkartoilla karbonaattikivet on esitetty kapeina, epäjatkuvina kerroksina, ne muodostavat yleensä yhtenäisiä ja vain osittain paljastuneita jaksoja.

11 7 4.1 Remon karbonaattikiviesiintymä Remon karbonaattikiviesiintymä kuuluu luodekaakko-suuntaiseen karbonaattikivijaksoon, jota voi seurata n. 2,5 km matkan Kuivalan talon länsipuolelta Remonmäen kaakkoisreunaan. Kerrosten paksuus vaihtelee yleensä metristä muutamiin metreihin. Remonmäessä poimutuksen ansiosta muodostuman paksuus sisäraakkuineen on jopa 40 m (liite 2). Karbonaattikivikerrosten kaade on koilliseen. Remonmäessä karbonaattikivikerrosten ympärillä on kalsiittikarsigneissejä ja karsigneissejä, jotka sisältävät vaihtelevia määriä kalsiittia ja jotka ulompana vaihtuvat biotiittigneisseiksi (Vanhatalo, 2005). Koillisessa biotiittigneissit rajoittuvat graniittigneissiin ja lounaassa granodioriittiin. Näitä kaikkia kivilajeja leikkaavat nuoremmat graniittipegmatiittijuonet, joiden paksuus vaihtelee kymmenistä senteistä useihin metreihin. Kalsiittimarmorikerrokset sisältävät epäpuhtauksina runsaasti silikaattisia välikerroksia ja paikoin puhtaita wollastoniittikerroksia. Kuvissa 2 ja 3 on Remon esiintymälle tyypillistä karbonaattikiveä. 5 KARBONAATTIKIVIEN KOOSTUMUS 5.1 Karbonaattikivien mineraalikoostumus Remon karbonaattikivet ovat lähes valkoista tai harmaata kalsiittimarmoria. Rakenteeltaan kivet ovat granoblastisia ja useimmiten karkearakeisia, paikoitellen raekoko on yli 1 cm. Myös hiertynyttä hieno- ja keskirakeista kalsiittikiveä tavataan. Kalsiitti on vallitseva karbonaattimineraali, dolomiittia on yleensä 0-5 %. Eniten dolomiittista kalsiittikiveä on esiintymän luoteisosassa (reiät R471 ja R472), jossa dolomiitin osuus vaihtelee 10:stä 20 %:iin muutaman metrin matkalla. Remon silikaattimineraaleja ovat flogopiitti, wollastoniitti, diopsidi, kvartsi, kondrodiitti, serpentiini, spinelli ja titaniitti. Wollastoniittikalsiittimarmori muodostaa paikoin omia kerroksia.

12 8 Kuva 2. Remon kairanreikä R471. Alussa wollastoniittikalsiittimarmoria noin 0,5 m. Sen jälkeen on melko puhdasta kalsiittimarmoria. Välillä 12, sekä 17,50-20,20 on heikosti dolomiittista kalsiittimarmoria. Välillä 9,50-22,70 kalsiittipitoisuuden keskiarvo on 84,5 % sisältäen 25 cm sivukiveä. Kuva 3. Remon kairanreikä R483. Alussa on melko puhdasta mutta rikkonaista kalsiittimarmoria (välillä 2,70-12,85 85,5 % kalsiittia), sydänhukkaa on ensimmäisen 14 m matkalla 3 m. Kalsiittimarmorin jälkeen seuraa n. 1,5 m kalsiittikarsigneissiä, jonka jälkeen on jälleen kalsiittimarmoria (välillä 13,30-18,96 96,6 % kalsiittia). Lopussa on harmaata graniittipegmatiittia.

13 9 5.2 Karbonaattikivien kemiallinen koostumus Aluksi dolomiitin ja kalsiitin määrä laskettiin XRD:llä määritetyn kalsiitti-dolomiittisuhteen avulla näytteen hiilipitoisuudesta. Sen jälkeen liuenneesta kalsiumista vähennettiin dolomiitin ja kalsiitin osuus ja ylimäärän oletettiin olevan peräisin wollastoniitista. Wollastoniittikalsiittimarmoriksi luokiteltiin näytteet, joissa laskennallinen wollastoniitin määrä on yli 5 %. Näitä näytteitä oli 32 kpl (49,95 m). Loput näytteistä, joiden laskennallinen karbonaatin määrä oli yli 50 %, luokiteltiin kalsiittimarmoriksi. Näitä näytteitä oli 135 kpl (213,10 m). Heikosti dolomiittisen kalsiittikiven määrä näytteissä oli niin vähäinen (16,5 m), että alla olevissa taulukoissa ne on esitetty yhdessä kalsiittimarmorien kanssa. Taulukoissa 1 4 on yhteenveto kalsiittimarmorien ja wollastoniittikalsiittimarmorien kemiallisesta koostumuksesta. Yksittäiset analyysitulokset ovat liitteessä 11. Taulukko 1. Yhteenveto kalsiittimarmorien analyysituloksista Kokokivi (XRF) Happoliukoinen osa (ICP-AES) CaO MgO SiO 2 Fe 2 O 3 MnO CaO MgO SiO 2 Fe 2 O 3 MnO % % % % % % % % % % ka 47,80 2,67 9,47 0,74 0,042 44,10 1,17 0,64 0,38 0,024 haj 4,83 1,99 6,40 0,52 0,026 5,74 1,21 0,54 0,32 0,014 min 34,40 0,20 1,18 0,15 0,015 28,82 0,02 0,06 0,06 0,008 maks 56,50 15,70 27,00 2,99 0,184 53,87 5,02 3,53 1,83 0,100 med 48,50 2,06 8,78 0,68 0,036 45,05 0,45 0,56 0,29 0,022 Taulukko 2. Yhteenveto wollastoniittikalsiittimarmorien analyysituloksista Kokokivi (XRF) Happoliukoinen osa (ICP-AES) CaO MgO SiO 2 Fe 2 O 3 MnO CaO MgO SiO 2 Fe 2 O 3 MnO % % % % % % % % % % ka 39,12 0,20 28,30 0,05 0,060 32,94 0,21 4,31 0,30 0,025 haj 7,40 1,05 11,73 0,81 0,017 11,52 0,32 4,92 0,38 0,011 min 26,50 0,56 9,71 0,17 0,022 4,97 0,01 0,53 0,06 0,004 maks 50,00 5,60 54,00 3,39 0,087 47,71 1,23 21,82 1,94 0,047 med 41,60 1,33 29,80 1,37 0,053 36,10 0,11 3,36 0,23 0,025

14 10 Taulukko 3. Laskennalliset kalsiitti-, dolomiitti- ja wollastoniittipitoisuudet Kalsiittimarmori Wollastoniittikalsiittimarmori Kalsiitti Dolomiitti Totaalikarbonaattbonaatti Wollastoniitti Totaalikar- Wollastoniitti Kalsiitti Dolomiitti % % % % % % % % ka 80,09 0,63 81,56 0,47 44,98 0,82 45,80 15,52 haj 11,73 11,73 11,92 1,28 22,83 1,05 22,51 15,30 min 52,25 0,00 52,25 0,00 2,45 0,00 3,26 5,32 maks 97,50 19,34 100,00 4,74 78,43 3,72 80,26 62,29 med 81,66 0,00 82,25 0,00 42,66 0,00 42,66 10,61 Taulukko 4. Kalsiitti- ja wollastoniittikalsiittimarmorien CaO/MgO-suhde Kalsiittimarmori Wollastoniittikalsiittimarmori CaO/MgO CaO/MgO ka 210,24 722,13 haj 476,52 764,61 min 5,83 4,05 maks 2784, ,13 med 90,96 356,53 Kuvissa 5 ja 6 on esitetty analysoitujen näytteiden laskennallinen kalsiitti- ja dolomiitti- ja wollastoniittipitoisuuksien jakaumat. 6 MINERAALIVARANTOARVIO Remon karbonaattikiviesiintymän mineraalivaranto on arvioitu tasolle 50 m perustuen kairaustuloksiin ja paljastumien pintakartoitukseen. Syvyys kallion pinnasta laskentatasolle vaihtelee 80 m:stä 120 m:iin. Profiilit on kairattu m välein. Arvio laskettiin Gemcom-ohjelmalla. Aluksi kullekin profiilille piirrettiin kalsiitti- ja wollastoniittikalsiittimarmorien polygonit, joista sen jälkeen ohjelmalla muodostettiin solideja. Ohjelma laski solidien kalsiitti- ja wollastoniittipitoisuudet analyysituloksista. Sisäraakun pitoisuutena käytettiin nollaa ja puuttuvat analyysitulokset korvattiin kunkin kerroksen keskiarvolla. Varantoarviossa kalsiittimarmorin tiheytenä on käytetty 2,7 t/m 3 ja wollastoniittikalsiittimarmorin tiheytenä 2,8 t/m 3.

15 11 Kalsiittikivet Kalsiitti Dolomiitti Wollastoniitti Prosentteja näytepituudesta Pitoisuusluokka Kuva 5. Kalsiittimarmorien kalsiitti-, dolomiitti- ja wollastoniittipitoisuuksien jakauma. Wollastoniittikalsiittikivet Kalsiitti Dolomiitti Wollastoniitti Prosenttia näytetpituuksista Pitoisuusluokka Kuva 6. Wollastoniittikalsiittimarmorien kalsiitti-, dolomiitti- ja wollastoniittipitoisuuksien jakauma.

16 12 Kals4 Woll5 Woll1 Woll6 Kals3 Kuva 7. Remonmäen keskiosan solidit. Sinisellä kalsiittimarmori- ja vihreällä wollastoniittikalsiittimarmorisolidit. Solidit Woll2 ja Woll3 jäävät kuvassa solidin Kals4 alle. Merkittävin osa esiintymästä on Remonmäen keskiosassa käsittäen kairausprofiilit 5 9 (liite 4.1), joiden vaikutusalue on 575 m. Tämän alueen keskiosassa muodostuman paksuus sisäraakkuineen on jopa 40 m johtuen poimutuksesta. Kuvassa 7 ovat alueen solidit ja taulukoissa 5 ja 6 niiden massat ja pitoisuudet. Kuvan 7 solidien lounaispuolelta koilliseen kohti Pöyrynmäkeä kulkee kapea kalsiittimarmorijakso, jonka paksuus kairausten perusteella vaihtelee metristä muutamaan metriin. Pöyrynmäellä se jakautuu useampaan osaan, joista osa sisältää myös wollastoniittia. Kerrokset sisältävät tasolle 50 m 0,91 Mt kalsiittikiveä pitoisuudella 76,0 % kalsiittia ja kalsiittiwollastoniittikiveä 0,34 Mt pitoisuudella 16,5 % wollastoniittia. Taulukko 5. Remonmäen keskiosan wollastoniittikalsiittimarmorisolidien yhteismassa ja keskipitoisuus. Solidi Elementti Keskipitoisuus % Solidit yhteensä Analyysipituus m Tilavuus m 3 Varanto t 19, Kalsiitti 40,2 Wollastoniitti 16,3 Dolomiitti 0,1

17 13 Taulukko 6. Remonmäen keskiosan kalsiittimarmorisolidien massa ja keskipitoisuus. Solidi Analyysipituus Tilavuus Varanto Elementti Keskipitoisuus % m m 3 t Kalsiitti 69,2 Kals3 65, Kals4 126, Yhteensä 192, Wollastoniitti 1,9 Dolomiitti 0,3 Kalsiitti 75,7 Wollastoniitti 0,9 Dolomiitti 2,7 Kalsiitti 73,6 Wollastoniitti 1,2 Dolomiitti 1,9 Liitteessä 8 on esitetty kaikki tulkitut solidit ja liitteessä 9 solidien massat ja pitoisuudet. 7 ESIINTYMÄN ARVIOINTI Remon karbonaattikiviesiintymä osoittautui tutkimuksissa taloudelliselta merkitykseltään vähäiseksi. Ydinosan sisältämä kalsiittimarmorivaranto jäi pieneksi ja lisämassat Remonmäen ja Pöyrynmäen välillä ovat liian kapeita ja yli 20 m paksuisen savikerroksen alla. Lisäksi esiintymän kalsiittimarmorikerrokset sisältävät runsaasti silikaatteja. Tästä johtuen GTK luopuu Remon valtauksesta. Espoossa Hannu Seppänen Timo Ahtola Jaana Lohva Geologi Geologi Geofyysikko

18 14 8 KIRJALLISUUSVIITTEET Eskola, P., Hackman, V., Laitakari, A. & Wilkman, W.W Suomen kalkkikivi. Geoteknillisiä tiedonantoja 21, Valtioneuvoston kirjapaino, Helsinki, 265 s. Koistinen, T., Lyhyt kuvaus Tammisaaren kartta-alueen kallioperästä. Suomen geologinen kartta 1: : tilapäisten kallioperäkarttojen selitykset s. Korsman, K., Koistinen, T., Kohonen, J., Wennerström, M., Ekdahl, E., Honkamo, M., Idman, H., Pekkala, Y. (eds.) Suomen kallioperäkartta 1: Espoo: Geologian tutkimuskeskus. Kähkönen, Y Svekofenniset liuskealueet - merestä peruskallioksi. Teoksessa Lehtinen, M., Nurmi P. ja Rämö, T. (toim.) Suomen kallioperä 3000 vuosimiljoonaa. Helsinki: Suomen geologinen seura, ss Reinikainen, J., Petrogenesis of Paleoproterozoic marbles in the Svecofennian Domain, Finland. Geologian tutkimuskeskus. Tutkimusraportti s. + 1 app., 2 app. maps. Reinikainen, J., Sarapää, O. & Seppänen, H., Tutkimustyöselostus Nummi-Pusulan kunnassa, valtausalueilla Kalkkimäki 1 ja 2 (kaiv. rek. n:rot 5530/, 5941/1) tehdyistä karbonaattikivitutkimuksista vuosina CM06/2041/2000/1/84. Salli, I., Suomusjärvi. Suomen geologinen kartta 1: kallioperäkartta, lehti 2023 Salli, I., Suomusjärvi. Suomen geologinen kartta 1: : kallioperäkartan selitys, lehti 2023, 39 s. + 2 liitettä. Seppänen, H., Reinikainen, J., & Karimerto, P., Raporttiin Tutkimustyöselostus Nummi-Pusulan kunnassa, valtausalueella Kalkkimäki 1 (kaiv.rek n:ro 7112/1) tehdyistä Kalkkimäen karbonaattikiviesiintymän jatkotutkimuksista vuosina , liittyvät syväkairausraportit, kairausprofiilit ja kemialliset analyysit. M19/2041/2004/1/84. Vanhatalo, M., Strukturgeologisk studie av Remonmäki kalkstenfyndighet i Pusula, Nummi- Pusula, Sydvästra Finland. Åbo Akademi, Pro gradu-tutkielma. 44 s. + 2 liitettä.

19 15 9 LIITTEET 1. Valtausalueen kartta 2. Remonmäen geologinen kartta 1 : Kairanreikien tiedot 4. Kairausprofiilit 5. Slingram, reaali väripintakartta 6. Slingram, imaginaari väripintakartta 7. Analysoitujen näytteiden CaO, MgO, Fe 2 O 3, MnO ja SiO 2 jakaumat 8. Tulkitut solidit 9. Solidien massat ja pitoisuudet 10. Kairanreikäraportit 11. Analyysitulokset (levykkeellä) 12. Kairanreikien valokuvat (levykkeellä)

20

21 Liite 2

22 Liite 3 Remon kairanreikien koordinaatit, suunta, kaade ja reiän pituus Reikänumero X Y Z Suunta Kaade Pituus R , ,30 R , ,35 R , ,30 R , ,30 R , ,40 R , ,80 R , ,70 R , ,40 R , ,20 R , ,70 R , ,50 R , ,80 R , ,20 R , ,20 R , ,25 R , ,90 R , ,75 R , ,90 R , ,80 R , ,30 R , ,30

23 Remon kairanreiät ja kairausprofiilit Liite 4.1

24 Liite 4.2

25 Liite 4.3

26 Liite 4.4

27 Liite 4.5

28 Liite 1.6

29 Liite 4.7

30 Liite 4.8

31 Liite 4.9

32 Liite 4.10

33 Liite 4.11

34 Liite 4.12

35 Liite 5 Slingram, reaalikomponentti

36 Liite 6 Slingram, imaginaarikomponentti

37 Liite CaO-jakauma Kals-kivi Wollkals-kivi Prosentteja näytepituudesta CaO % MgO Kals-kivi Wollkals-kivi Prosentteja näytepituudesta MgO %

38 Liite Fe2O3 Kals-kivi Wollkals-kivi 50 Prosentteja näytepituudesta Fe2O MnO Kals-kivi Wollkals-kivi Prosentteja näytepituudesta MnO %

39 Liite SiO2 Kals-kivi Wollkals-kivi Prosentteja näytepituudesta SiO2 %

40 Liite 8

41 Liite 9.1 Remon kairaukset Software by GEMCOM C:\GemcomProjects\Remo Solidi Elementti Leikkauksia Analyysipituus Solid/Drillhole Compositing Tilavuus m 3 Massa t Pitoisuus % Kals1 Kals 15 16, ,92 Woll 15 16, ,60 Dolo 15 16, ,13 Karb 15 16, ,05 Kals2 Kals 3 6, ,19 Woll 3 6, ,00 Dolo 3 6, ,00 Karb 3 6, ,19 Kals3 Kals 22 65, ,21 Woll 22 65, ,86 Dolo 22 65, ,31 Karb 22 65, ,52 Kals4 Kals , ,69 Woll , ,86 Dolo , ,69 Karb , ,38 Yhteensä Kals , ,17 Woll , ,22 Dolo , ,48 Karb , ,64

42 Liite Remon kairaukset Software by GEMCOM C:\GemcomProjects\Remo Solidi Elementti Leikkauksia Analyysipituus Solid/Drillhole Compositing Tilavuus m 3 Massa t Pitoisuus % Woll1 Kals 1 0, ,95 Woll 1 0, ,60 Dolo 1 0, ,65 Karb 1 0, ,61 Woll2 Kals 1 1, ,03 Woll 1 1, ,75 Dolo 1 1, ,76 Karb 1 1, ,80 Woll3 Kals 1 2, ,47 Woll 1 2, ,93 Dolo 1 2, ,82 Karb 1 2, ,29 Woll4 Kals 4 3, ,64 Woll 4 3, ,55 Dolo 4 3, ,92 Karb 4 3, ,56 Woll5 Kals 6 11, ,77 Woll 6 11, ,88 Dolo 6 11, ,00 Karb 6 11, ,77 Woll6 Kals 3 4, ,52 Woll 3 4, ,76 Dolo 3 4, ,00 Karb 3 4, ,52 Woll7 Kals 1 2, ,50 Woll 1 2, ,87 Dolo 1 2, ,00 Karb 1 2, ,50

43 Liite Solidi Elementti Leikkauksia Analyysipituus Tilavuus m 3 Massa t Pitoisuus % Woll8 Kals 1 3, ,69 Woll 1 3, ,28 Dolo 1 3, ,00 Karb 1 3, ,69 Yhteensä Kals 18 28, ,43 Woll 18 28, ,41 Dolo 18 28, ,14 Karb 18 28, ,58

44 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS SYVÄKAIRAUSRAPORTTI M. Vanhatalo Kunta/Kohde NUMMI-PUSULA/Remo Liite M 52/2023/03/R471 Karttalehti x : 6706,847 y : 2497,220 z : 47,413 Aika 6/2004 Suunta 225,00 Lähtökaltevuus 45,00 KALTEVUUSTIEDOT 0.00 m 45, m 44,40 40,00 m 44, m 44, m 44,70 45,30 m 44,70 Alasyvyys Kivilajiseloste m -6,90 MAATA -9,05 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, keskirakeinen. Rikkonainen. SH 2 m. -9,50 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, valkoinen, hienorakeinen. Kellertävä sekä sisältää harmaita raitoja. todennäköisesti kvartsia. OMP 2,947. Syvyys 9,30 m. 9,20 KOH -9,90 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Rikkonainen. Sisältää wollastoniittiraitoja. -10,05 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Rikkonainen. -12,00 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. Kalsiittikiven väri vaihtelee vihertävästä punertavaan. Vihertävä osuus sisältää diopsidia. Punertava osuus sisältää sekä diopsidia että mangaania. 9,60 11,55 SH 1,00 m. -12,10 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Rakopinnoilla talkkia sekä karrettunut. 12,00 KONTAKTI/REIKÄ 85-22,70 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. Rakopinnoilla talkkia. Kalsiittikiven puhtaus vaihtelee suuresti, vaaleammissa osissa kalsiittipitoisuus lähes 100 % mutta harmaammissa osissa kalsiittipitoisuus 80 %. 19,15 22,15 SH 0,60. Kalsiittikivi paikkapaikoin rapautunut. OMP 2,740, syvyys 12,60 m. OMP 2,802, syvyys 17,65 m. 21,10-21,30 sekä 22,50-22,70 kalsiittikivi punertavaa sekä rapautunutta. 14,80 KOH 15,45 KOH 19,65 KOH -22,90 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, hienorakeinen. Osittain karrettunut. OMP 2,985, syvyys 22,75 m.

45 22,70 KONTAKTI/REIKÄ 90 22,75 KOH Liite ,55 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Alku melko puhdasta kalsiittikiveä mutta lopussa enemmän silikaattimineraaleja. -23,75 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Sisältää biotiittiraitoja. -24,10 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Alku harmaampaa kuin loppuosa. -24,35 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Sisältää magneettikiisuja. -25,85 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Alku melko puhdasta kalsiittikiveä mutta loppuosassa silikaattipitoisuus kasvaa. Rakopinnoilla talkkia. Loppu todella karrettunut sekä sisältää paljon talkkia. -26,70 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Rakopinnoilla talkkia. Sisältää myös vähän kalsiittia. Osittain karrettunut. -27,65 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Alussa paljon silikaatteja, loppuosa melko puhdasta kalsiittikiveä. OMP 2,759, syvyys 26,70 m. -27,90 KARSIGNEISSI, punainen, karkearakeinen. Raitainen rakenne. Vuorokerroksin vihreää diopsidia ja punertavaa kalimaasälpää. Todennäköisesti alunperin graniittipegmatiitti. -28,40 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen, silikaattirikas. 28,20 KERROKSELLISUUS/REIKÄ 90 = K 28,20 KOH -28,85 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Rakopinnoilla talkkia. Karrettunut. -29,45 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen, sisältää paljon silikaatteja. -29,65 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Raitainen, osittain paljon silikaatteja mutta paikoin todella puhdasta kalsiittikiveä. Sisältää myös wollastoniittiraitoja. Loppuosa todella karrettunut. OMP 2,741, syvyys 30,10 m. Vähän grafiittia lopussa. -32,50 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen, osittain paljon silikaatteja mutta paikoin todella puhdasta kalsiittikiveä. Sisältää myös wollastoniittiraitoja. Loppuosa todella karrettunut. OMP 2,741, syvyys 30,10 m. Vähän grafiittia lopussa. 30,00 KERROKSELLISUUS/REIKÄ 90 = K -33,95 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Loppuosa karrettunut. 33,25 KOH

46 Liite ,90 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Paikoin todella tummaa biotiittirikasta pegmatiittia. OMP 2,536, syvyys 34,10 m. -38,95 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Liuskeinen. OMP 2,850, syvyys 38,40 m. -39,20 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. -42,70 GRANODIORIITTI, punaisenharmaa, karkearakeinen. Rakopinnoilla talkkia. OMP 2,684, syvyys 40,70 m. 40,00 KOH -45,30 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Loppuosa rikkonainen. OMP 2,572, syvyys 44,55 m. 44,05 KOH Reikä R471 loppu ,30 m.

47 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS SYVÄKAIRAUSRAPORTTI M. Vanhatalo Kunta/Kohde NUMMI- PUSULA/Remo Liite M 52/2023/03/R472 Karttalehti x : 6706,873 y : 2497,237 z : 44,816 Aika 6/2004 Suunta 225,00 Lähtökaltevuus 45,00 KALTEVUUSTIEDOT 0,00 m 45,00 30,00 m 45,40 60,00 m 45,50 90,00 m 45,70 10,00 m 45,60 40,00 m 45,50 70,00 m 45,60 97,35 m 45,70 20,00 m 45,50 50,00 m 45,50 80,00 m 45,70 Alasyvyys Kivilajiseloste m -18,50 MAATA -21,70 GRANIITTIGNEISSI, punamusta, keskirakeinen. Raitainen ja rikkonainen. Sisältää paikoin kalsiittia sekä ohuita epidoottikerroksia. 18,80 19,40 m SH 0,45 m. OMP 2,680, syvyys 19,50 m. OMP 0,2673, syvyys 21,10 m. 20,50 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L 21,00 KOH -22,30 KALSIITTIKIVI, punertavanharmaa, keskirakeinen. Raitainen, karrettunut sekä rakopinnoilla punertava FeOH-täyte. -23,75 KARSIGNEISSI, punainen, keskirakeinen. Karrettunut sekä sisältää runsaasti epidoottia sekä vähän kalsiittia. Alunperin graniittipegmatiitti. Loppuosa rikkonainen. 22,50 KONTAKTI/REIKÄ 90-26,70 KALSIITTIKIVI, punertavanharmaa, keskirakeinen. Alussa rikkonainen. Rakopinnoilla punainen FeOH-täyte. FeOH:n määrä vaihtelee suuresti. Hiertynyt, erittäin hienorakeinen, melkein puhdas kalsiittikivi 25,00 25,20. Viimeinen 50 cm karrettunut. OMP 2,714, syvyys 24,40m. 26,30 KERROKSELLISUUS/REIKÄ 80 = K -26,85 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. OMP 2,954, syvyys 26,75 m. -32,15 KALSIITTIKIVI, punertavanharmaa, keskirakeinen. FeOH-rikas. Viimeinen metri vaaleanharmaata melko puhdasta kalsiittikiveä. Paikoin erittäin silikaattirikas sekä karrettunut. 31,75 KOH

48 Liite ,80 EPIDOOTTIKARSI, vihreä, hienorakeinen. Hiertynyt, hienorakeinen vaaleanvihreä karsikivi. OMP 3,167, syvyys 32,05 m. -36,20 KALSIITTIKIVI, punertavanharmaa, keskirakeinen. Alku FeOH-rikas, keskiosa harmaampaa, loppuosa FeOH- ja silikaattirikas. Loppuosassa myös epidoottia. -38,15 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, valkoinen, hienorakeinen. Väriltään vaalean kellertävänvihreä punaisine epäpuhtauksineen. Rakopinnoilla FeOH sekä talkkia. -41,00 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Sisältää FeOH. Lopussa runsaasti silikaatteja. 40,75 KOH -42,30 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, valkoinen, hienorakeinen. Ei yhtä FeOH-rikas kuin edellinen, muuten samantapainen. Lopussa kalsiittirikas. 41,50 KOH -44,00 KALSIITTIKIVI, punertavanharmaa, hieno/keskirakeinen. FeOH-rikas. Alussa sekä lopussa hienorakeista hiertynyttä kalsiittikiveä, keskiosa keskirakeista melko puhdasta kalsiittikiveä. -45,00 KARSIGNEISSI, vaaleanvihreä, hienorakeinen. Hiertynyt. Keskiosa punaisenvihreä kalsiittipitoinen epidoottikarsi. -45,70 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, valkoinen, hienorakeinen. Samankaltainen kuin edelliset mutta loppuosa todella puhdasta wollastoniittia. -47,20 KALSIITTIKARSIGNEISSI, punainen, keskirakeinen. FeOH-rikas, rakopinnoilla talkkia. -49,00 EPIDOOTTIKARSI, vihreä, hienorakeinen. Hiertynyt, hienorakeinen, vaaleanvihreä karsi. Rakopinnoilla talkkia. -54,00 KALSIITTIKARSIGNEISSI, punertavanvihreä, keskirakeinen. Samankaltainen kuin edellinen mutta sisältää wollastoniittiraitoja. Rakopinnoilla talkkia. 51,00 KOH -56,25 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Keskiosa todella karrettunut, loppua kohden raekoko pienenee ja tummat mineraalit lisääntyvät. Rakopinnoilla talkkia. -62,80 GRANIITTIGNEISSI, punamusta, keskirakeinen. Raitainen, rakopinnoilla talkkia. Alussa paljon tummia mineraaleja. Keskiosa punaisempi, sisältää myös vihreitä mineraaleja. Loppuosa punaista ilman vihreitä mineraaleja. OMP 2,699, syvyys 57,20 m. 56,65 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L -64,80 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Liuskeinen. Väri on keskiosassa vähän punaisempi, sisältää enemmän kalimaasälpää.

49 Liite ,80 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Todella kvartsirikas. Alussa sekä lopussa granodioriittia noin cm. Sisältää FeOH-raitoja. -67,80 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. Alku todella tummaa melkein mustaa, loppuosa graniittisempaa. -69,15 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Kvartsirikas, sisältää myös tummia mineraaleja sekä FeOH-raitoja. -70,20 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. 69,50 KOH -70,70 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Sisältää FeOH-raitoja. -72,10 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. Keskiosa graniittisempi. -73,00 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Rikkonainen, sisältää tummia mineraaleja. -75,80 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. Graniittisempi kuin edelliset. Loppuosa rikkonainen. OMP 2,830, syvyys 74,20 m. -79,50 GRANIITTIGNEISSI, punamusta, keskirakeinen. Raitainen sekä rikkonainen. Loppuosa tummempaa. 76,75 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L -82,00 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Kvartsirikas sekä rikkonainen. Sisältää myös mustia mineraaleja. -84,80 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. Punaisempi kuin edelliset. OMP 2,747, syvyys 83,30 m. -91,10 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Alussa paljon kvartsia sekä 30 cm granodioriittia. Keskiosassa gneissisempi raitainen osuus. OMP 2,608, syvyys 90,55 m. 87,90 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L -97,35 GRANODIORIITTI, mustanharmaa, keskirakeinen. Alku vähän vaaleampi, keskiosa melkein musta mutta loppuosa muuttuu punaisemmaksi. Reikä R472 loppu ,35 m.

50 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS SYVÄKAIRAUSRAPORTTI T. Ahtola Kunta/Kohde NUMMI-PUSULA/Remo Liite M 52/2023/03/R473 Karttalehti x : 6706,789 y : 2497,348 z : 48,207 Aika 7/2003 Suunta 225,00 Lähtökaltevuus 45,00 KALTEVUUSTIEDOT 0,00 m 46,90 40,00 m 45,90 80,00 m 46,00 130,00 m 45,70 10,00 m 46,20 50,00 m 45,90 90,00 m 46,10 140,00 m 45,60 20,00 m 46,10 60,00 m 46,00 100,00 m 46,00 150,30 m 45,60 30,00 m 46,00 70,00 m 45,80 120,00 m 45,90 Alasyvyys Kivilajiseloste m -4,20 MAATA (4,40 m suojaputkea) -7,90 BIOTIITTIGNEISSI, kirjavanharmaa, hienorakeinen. Raitainen, osittain granitisoitunut. Graniittisemmat osueet karkearakeisia. -12,05 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen. Sisältää neljä 5 10 cm kalsiittipätkää: 8,15 8,25, 8,35 8,40, 8,70 8,80 ja 11,95 12,05. 10,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L -19,20 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, hienorakeinen. Raitainen. Loppuosa graniittisempaa ja myös karrettunut sisältää myös rakokalsiittia. -20,40 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, keskirakeinen. Sisältää 5 30 cm leveitä kalsiittikiviosueita: 19,20 19,25, 19,80 19,85, 20,15 20,40. 19,30 RAITAISUUS/REIKÄ 60-21,65 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Erittäin rikkonainen. -22,60 SARVIVÄLKEBIOTIITTIGNEISSI, mustanharmaa, hienorakeinen. Todennäköisesti entinen emäksinen vulkaniitti. -23,60 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. kalsiittipitoisuus 80 90%. -24,15 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Sisältää rakokalsiittia sekä rakopinnoilla talkkia. -26,00 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Silikaattipitoisuus lisääntyy loppua kohden. rakopinnoilla talkkia. Kalsiittipitoisuus 70%.

51 -26,20 KVARTSIDIORIITTI, harmaa, keskirakeinen. Liite ,70 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Kalsiittipitoisuus 70%. Alku vaaleampaa, silikaattipitoisuus kasvaa loppua kohden. Viimeinen 30 cm todella hienorakeinen melko puhdas kalsiittikivi. -31,05 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Kontaktit karrettuneet. -31,50 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, hienorakeinen. Hiertynyt, keskiosa silikaattirikkaampi, kalsiittipitoisuus 60%. -32,00 KALSIITTIKARSIGNEISSI, harmaa, hienorakeinen. Keskiosassa 5 cm kalsiittikiveä muuten ainoastaan rakokalsiittia. -34,50 KALSIITTIKIVI, valkoinen, keskirakeinen. Sis. vähän wollastoniittia, muuten melko puhdas kalsiittikivi. Kalsiittipitoisuus 80 90%. -35,85 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. Rikkonainen. -37,15 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Alku hiertynyt sekä puhtaampaa kalsiittikiveä, kalsiittipitoisuus 80 90%. -37,90 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. Loppuosa karrettunut, kalsiittikiveä 37,60 37, ,60 KALSIITTIKIVI, valkoinen, karkearakeinen. Sisältää lopussa vähän wollastoniittia muuten todella puhdas kalsiittikivi, kalsiittipitoisuus >90%. -40,60 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. Rikkonainen. -41,70 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattirikas (diopsidi, tremoliitti), kalsiittipitoisuus 60%. -47,60 BIOTIITTIGNEISI, tummanharmaa, hienorakeinen. Biotiitin määrä vaihtelee suuresti. alussa myös kaksi 5 cm leveää kalsiittikivikerrosta: 42,25 42,35 ja 42,50 42,60. Keskiosassa myös kalsiittikarsigneissiä. 43,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 65 = L -55,25 GRANIITTIPEGMATIITTI, punaisenharmaa, karkearakeinen. Seoskivi graniittipegmatiitti/biotiittigneissi. Pegmatiitti on vallitseva kivilaji. -63,60 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Raitainen, loppuosassa enemmän kalimaasälpää. 56,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 60 = L -63,75 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattirikas, loppuosa hiertynyt. -67,30 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Keskiosa sisältää vähemmän biotiittia.

52 Liite ,90 GRANIITTIPEGMATIITTI, punaisenharmaa, karkearakeinen. 72,50 73,70 biotiittigneissi. Pegmatiitin loppuosa todella karkearakeinen sekä maasälpärikas. -82,90 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. -84,05 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen. Rakopinnoilla talkkia. 83,20 RAITAISUUS/REIKÄ 70-87,10 KALSIITTIKIVI, harmaa, karkearakeinen. 85,15 asti vaaleampaa melko puhdasta kalsiittikiveä. Keskiosa silikaattirikas, loppu taas puhtaampaa. Kalsiittipitoisuus 70 80%. -87,35 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. -87,65 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Kalsiittipitoisuus 70%. -87,85 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. -89,50 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattirikas, kalsiittipitoisuus 60 70%. -90,20 GRANIITTPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. -92,10 KALSIITTIKIVI, valkoinen, karkearakeinen. Alussa melko puhdasta kalsiittikiveä. Nollakiveä 5 cm. Kalsiittipitoisuus. 80%. -92,25 KARSIGNREISSI, punaisenharmaa, keskirakeinen. -92,80 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaatirikas, kalsiittipitoisuus 60%. 92,30 SN/MERKKI/RAITAISUUS 80 = /40-97,80 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Kontaktit karrettuneet. -98,85 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Punertava FeOH:n värjäämä. Silikaattirikas. Kalsiittipitoisuus 60%. -101,05 BIOTIITIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Raitainen. -107,50 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Rikkonainen. -120,20 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Epäpuhdasta kalsiittikiveä väleillä 109,80 110,00, 115,95 116,10 ja 118,70-118,80. Sisältää runsaasti pegmatiitisia osueita. -121,10 KALSIITTIKIVI, harmaa, karkearakeinen. Karsigneissiä 10 cm keskiosassa. -123,25 KARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen. 123,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 70 = L

53 Liite ,75 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen, huonolaatuinen. Kalsiittipitoisuus 50 60%. -124,40 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. -124,95 GRANIITTIPEGMATIITI, harmaa, karkearakeinen. -126,15 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen, kalsiittipit.70 80%. -136,75 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Epäpuhdas kalsiittikivi väleillä 132,40-132,55 ja 132,75-132, ,55 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. -146,50 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. -147,90 GRANIITTIPEGMATIITTI, punaisenharmaa, karkearakeinen. -150,30 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Keskiosa sisältää enemmän maasälpää. 149,80 LIUSKEISUUS/REIKÄ 50 = L Reikä R473 loppu 150,30 m

54 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS SYVÄKAIRAUSRAPORTTI M. Vanhatalo Kunta/Kohde NUMMI-PUSULA/Remo Liite M 52/2023/03/R474 Karttalehti x : 6706,813 y : 2497,373 z : 45,816 Aika 7/2003 Suunta 225,00 Lähtökaltevuus 45,00 KALTEVUUSTIEDOT 0,00 m 45,70 40,00 m 44,10 80,00 m 44,30 120,00 m 43,80 10,00 m 44,90 50,00 m 44,40 90,00 m 44,30 130,00 m 43,90 20,00 m 44,50 60,00 m 44,20 100,00 m 44,00 132,30 m 43,90 30,00 m 44,50 70,00 m 44,40 110,00 m 44,00 Alasyvyys Kivilajiseloste m -21,60 MAATA (Maaputki 22,50 saakka) -35,10 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen. Alussa vähän rikkonaista pegmatiittia, 10 cm pätkissä. Loppuosa todella kvartsirikas, sisältää myös magneettikiisua. 1 cm:n paksuisia kalsiittiraitoja syvyydellä 31,80 ja 33,55. OMP 2,739 syvyys 40,65 m. 22,55 KERROKSELLISUUS/REIKÄ 85 = K 30,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 85 = L -35,45 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. OMP 2,739 syvyys 35,40 m. Sisältää wollastoniittia. -35,80 KARSIGNEISSI, punertavanharmaa, keskirakeinen. Karrettunut, raitainen. Vuorokerroksin kalimaasälpää ja silikaatteja. Todennäköisesti entinen pegmatiitti. 35,45 KOH -36,15 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Sisältää wollastoniittia. Loppuosa karrettunut. -41,25 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. OMP 2,697 syvyys 39,55 m. Keskiosa graniittinen rakopinnoilla talkkia. Loppuosa karrettunut. Kalsiittikarsi 40,20 40, ,45 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattirikas, raitainen -41,65 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. -41,85 KALSIITTIKIVI, harmaa, hieno/keskirakeinen. Raitainen, silikaattirikas sekä hiertynyt.

55 Liite ,00 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Alussa kvartsirikas, keskiosa hiertynyt. 41,85 KERROKSELLISUUS/REIKÄ 85 = K -46,50 KALSIITTIKARSIGNEISSI, harmaa, hieno/keskirakeinen. Sisältää kalsiittiraitoja. Paikkapaikoin hiertynyt. -51,65 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Keskiosa melkein mustaa, lopussa pegmatiittia. 46,50 KONTAKTI/REIKÄ 85 51,05 KOH -54,45 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskirakeinen. Alku silikaattirikas ja karretunut. Keskiosa hiertynyt. Sisältää wollastoniittiraitoja. OMP 2,759 syvyys 54,30 m. 53,85 KOH -54,75 KARSIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Karrettunut pegmatiitti. -55,05 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen sekä silikaattirikas. -57,10 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Sisältää vuorottelevia 50 cm:n pegmatiittikerroksia. -57,25 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattirikas loppu todella karrettunut. -59,50 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen, paikkapaikoin kvartsirikas. -60,00 KALSIITTIKIVI, vaaleanharmaa, keskikokoinen. Loppuosa silikaattirikas. OMP 2,765 syvyys 59,85 m. -62,90 KARSIGNEISSI, kirjavanharmaa, keskirakeinen. Todella karrettunut. Keskiosassa pieni kalsiittipitoisuus. Paikkapaikoin kvartsirikas. -66,00 KALSIITTIKIVI, kirjavanharmaa, keskirakeinen. Todella silikaattirikas mutta paikkapaikoin 5 cm hiertynyttä puhtaampaa kalsiittikiveä. Keskiosa muutenkin puhtaampaa kalsiittikiveä. Loppu todella karrettunut. -67,80 KARSIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Alussa vähän kalsiittia sekä wollastoniittia. -68,80 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. -71,10 KARSIGNEISSI, harmaa, keskirakeinen. Raitainen. 2 cm:n wollastoniitti kerros 71,20. Viimeinen 0,5 metriä biotiittigneissiä. -71,40 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Alku todella karrettunut ja silikaattirikas loppu puhtaampaa.

56 -81,35 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Liite KALSIITTIKIVI, valkoinen, karkearakeinen. Melko puhdas kalsiittikivi. -91,40 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Alussa 20 cm:n pätkiä pegmatiittia. 89,00 LIUSKEISUUS/REIKÄ 80 = L 88,55 KOH -95,45 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Rikkonainen. Lopussa biotiittigneissiä 20 cm:n pätkinä. -101,20 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Keskiosa rikkonainen. Loppu kvartsirikas. -110,80 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Lopussa tummempaa. Keskiosassa 0,5 m graniittigneissiä. OMP 2,591 syvyys 109,50m. -116,60 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Keskiosan alussa 0,5 m pegmatiittia, keskiosa muutenkin kvartsirikas. -116,70 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattipitoinen. -119,00 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Sisältää vuorottelevia pegmatiittijuonia. -119,30 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattipitoinen. -120,70 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Loppuosa kvartsirikas. Keskiosassa 0,5 m pegmatiittia. 120,65 KOH -122,45 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Silikaattipitoinen. Keskiosa hiertynyt, hienorakeinen. Viimeinen 10 cm karrettunut. -129,80 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Alussa tummempaa. Loppuosa rikkonainen. -131,90 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Raitainen. Alussa enemmän kvartsia. -132,30 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Kvartsirikas. 131,90 KONTAKTI/REIKÄ 80 Reikä R474 loppu 132,30 m

57 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS SYVÄKAIRAUSRAPORTTI M. Vanhatalo Kunta/Kohde NUMMI-PUSULA/Remo Liite M 52/2023/03/R475 Karttalehti x : 6706,709 y : 2497,462 z : 49,271 Aika 7/2003 Suunta 225,00 Lähtökaltevuus 45,00 KALTEVUUSTIEDOT 0,00 m 44,50 40,00 m 43,70 80,00 m 42,90 120,00 m 42,60 10,00 m 44,10 50,00 m 43,30 90,00 m 42,70 130,00 m 42,60 20,00 m 44,00 60,00 m 43,10 100,00 m 42,70 140,00 m 42,60 30,00 m 43,90 70,00 m 43,00 110,00 m 42,60 150,40 m 42,60 Alasyvyys Kivilajiseloste m -3,15 MAATA -5,70 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, vaaleanharmaa, hienorakeinen. Punertava. Raitainen. Alussa wollastoniitti raitoja. Loppupäässä Ca-Mg-silikaattiraitoja. Karbonaattipitoisuus %, pienenee loppua kohti. OMP 2,755, syvyys 3,30 m. 4,50 KOH -6,60 PEGMATIITTI, punertavanharmaa, karkearakeinen. Karrettunut. -7,95 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, vaaleanharmaa, hienorakeinen. Raitainen. Wollastoniitti/kalsiitti/Ca-Mg-silikaattiraitoja. Karbonaattipitoisuus 60%. OMP 2,765, syvyys 6,80m. 7,20 RAITAISUUS/REIKÄ 75-10,10 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Karbonaattipitoisuus 50 60%. Muut diopsidi, kvartsi, tremoliitti. -13,30 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen, kapeat n. 1 cm:n kalsiitti- ja diopsidi/tremoliittiraidat vaihtelevat. 12,30 RAITAISUUS/REIKÄ 70 12,95 KOH -16,10 KALSIITTIKIVI, vaalean harmaa, hienorakeinen. Hiertynyt, raitainen, paikoin punertava. Karbonaattipitoisuus 50 60%. -24,00 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, keskirakeinen. Suuntautunut. Alussa karsikiveä lopussa graniittia. 18,80 LIUSKEISUUS/REIKÄ 60 = L

58 Liite ,80 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Pääosa diopsidi/tremoliittikartta, sisältää 5 20 cm leveitä epäpuhtaita kalsiittiosueita. -28,10 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Karbonaattipitoisuus 60%. Sisältää kvartsia ja diopsidia. -28,75 GRANIITTI, harmaa, keskirakeinen. -39,55 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Samanlainen kuin edellinen. -40,30 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. -41,75 KARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Sisältää muutaman 5 cm leveän kalsiittikerroksen. -42,50 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. -45,90 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Raitainen, Ca-Mg-silikaatteja. Karbonaattipitoisuus 60%. -46,35 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, keskirakeinen. -49,85 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen, 1 20 cm leveitä epäpuhtaita kalsiittikiviosueita. -52,35 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, karkearakeinen. -64,50 GRANODIORIITTI, tummanharmaa, keskirakeinen. Heikosti suuntautunut. Sisältää cm leveitä graniittipegmatiittijuonia. 52,60 KOH -68,45 KALSIITTIKIVI, valkoinen, keskirakeinen. Karsikiveä väleillä 65,00 65,25 ja 65,45 65,50 sekä 65,80 65,90. Karbonaattipitoisuus 80%. -69,10 KARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. -70,90 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Raitainen, Ca-Mg-silikaatteja ja kvartsia. Karbonaattipitoisuus noin 60%. -71,80 KARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. -77,30 BIOTIITTIGNEISSI, harmaa, hienorakeinen. Sisältää 5 20 cm leveitä karsikiviosueita. Suuntautunut. 76,20 LIUSKESUUS/REIKÄ 15 = L -78,50 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Karbonaattipitoisuus 60 70%. Sisältää Ca-Mg- silikaatteja.

59 Liite ,90 KARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen sisältää pari kalsiittiraitaa. -80,60 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Karbonaattipitoisuus 60 70%. Loppu 40 cm valkoista puhdasta karkearakeista kalsiittikiveä. -80,85 SARVIVÄLKEGNEISSI, harmaamusta, hienorakeinen. OMP 2,904. Muuttunut emäksinen vulkaniitti. 80,75 KOH -83,15 KALSIITTIKIVI, valkoinen, karkearakeinen. Paikoin kellertävä (hienorakeista kondrodiittiä). OMP 2,713, syvyys 82,70m. Karbonaattipitoisuus > 90%. -83,70 GRANIITTIPEGMATIITTI, harmaa, keskirakeinen. -86,75 KALSIITTIKIVI, harmaa, keskirakeinen. Tiheästi 5 30 cm leveitä karsigneissiosueita, yhteensä 0,90 m. Karbonaattipitoisuus noin 50%. -87,45 KALSIITTIWOLLASTONIITTIKIVI, valkoinen, hienorakeinen. Kalsiitti on sinertävää, wollastoniittia 66%, kalsiittia 33%. 86,85 KOH -90,80 KALSIITTIKIVI, harmaa, hieno/keskirakeinen. Raitainen, silikaattien määrä kasvaa loppua kohti. Karbonaattipitoisuus 70 80%. -91,45 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Suuntautunut, raitainen. -94,90 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Biotiittigneissiä väleillä 91,85 92,15 ja 93,00 94, ,00 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Suuntautunut sekä raitainen. 95,20 5 cm leveä kalsiitti/karsikivipätkä. -100,00 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. 99,20 99,30 karrettunut kalsiittikivi. -102,05 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Suuntautunut, raitainen. -104,70 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. -106,15 KALSIITTIKARSIGNEISSI, vihertävänharmaa, hienorakeinen. Raitainen, 20 cm alusta sekä lopusta on kalsiittikiveä, karbonaattipitoisuus alle 50%. -123,60 GRANIITTIPEGMATIITTI, punainen, karkearakeinen. Biotiittigneissiä väleillä 111,25 111,75 ja 112,75 113, ,30 BIOTIITTIGNEISSI, tummanharmaa, hienorakeinen. Suuntautunut, raitainen. Biotiitti/kvartsi+maasälpämäärät vaihtelevat. -129,75 KALSIITTIKIVI, harmaa, hienorakeinen. Karbonaattipitoisuus noin 60%.

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki Etelä-Suomen yksikkö 81/2012 SIUNTIO Vejans KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SIUNTION VEJANSISSA VUONNA 2001 Hannu Seppänen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Tekijät Hannu

Lisätiedot

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA KARJALOHJALLA VUOSINA Hannu Seppänen, Jukka Reinikainen, Akseli Torppa, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA KARJALOHJALLA VUOSINA Hannu Seppänen, Jukka Reinikainen, Akseli Torppa, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö 6/2013 LOHJA Kärkelä KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA KARJALOHJALLA VUOSINA 2003-2004 Hannu Seppänen, Jukka Reinikainen, Akseli Torppa, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen 23.01.2001 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SAUVON KUNNASSA SIJAITSEVAN JÄRVENKYLÄN KALSIITTIKIVIESIINTYMÄN (VALTAUSALUEET JÄRVENKYLÄ JA JÄRVENKYLÄ

Lisätiedot

RAPORTTI KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSISTA KIIKA- LAN VARESJÄRVELLÄ VUOSINA Hannu Seppänen & Jukka Reinikainen

RAPORTTI KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSISTA KIIKA- LAN VARESJÄRVELLÄ VUOSINA Hannu Seppänen & Jukka Reinikainen Etelä-Suomen yksikkö M19/2023/2008/84/65 KIIKALA VARESJÄRVI RAPORTTI KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSISTA KIIKA- LAN VARESJÄRVELLÄ VUOSINA 1994 1995 Hannu Seppänen & Jukka Reinikainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SAUVOSSA VUOSINA Hannu Seppänen, Timo Ahtola, Juhani Alanen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki

KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SAUVOSSA VUOSINA Hannu Seppänen, Timo Ahtola, Juhani Alanen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki Etelä-Suomen yksikkö 78/2012 SAUVO Alsila, Arpalahti, Marike KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSIA SAUVOSSA VUOSINA 1995-2001 Hannu Seppänen, Timo Ahtola, Juhani Alanen, Pekka Karimerto & Jukka Kaunismäki GEOLOGIAN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SUOMUSJÄRVEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SUOMUSJÄRVEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA Espoon yksikkö M06/2023/2004/1/84 SUOMUSJÄRVI SALMIJÄRVI Olli Sarapää Timo Ahtola Tegist Chernet Jukka Kaunismäki 31.12.2004 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SUOMUSJÄRVEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA SALMIJÄRVI (KAIVOSREKISTERI

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Olli Sarapää 02.10.2000 Raportti M89/2000/2 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4577 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI,

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi 8.10.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA KIIMALA 1, KAIV. REK. N:o 4125/1, JA KIIMALA 2,

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi 30.9.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA VESIPERÄ 1, KAIV. REK. N:o 3853/1, SUORI- TETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi 01.11.1991 30( TUTKIMUSTYOSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PUT- (ELA 1, KAIV.REK.NRO 4229/1, SUORITETUISTA MALMITUTKINUKSISTA

Lisätiedot

Slingram- ja magneettisten mittausten lisäksi valtausalueella on tehty VLF-Rmittaukset

Slingram- ja magneettisten mittausten lisäksi valtausalueella on tehty VLF-Rmittaukset GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-91/1/10 Kuusamo Iso-Rehvi Erkki Vanhanen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA ISO-REHVI 1, KAIV. REK. N:O 4442 MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Länsi-Suomen Yksikkö Kokkola 2/2015 Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo 2.5.2017 Geofysiikan mittaukset Velkuan Aumineralisaation alueella Naantalissa Tuire Valjus GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

Karbonaattikivitutkimuksia Kemiön saarella

Karbonaattikivitutkimuksia Kemiön saarella Espoon yksikkö M19/2012/2005/1/84 Espoo 30.12.2005 Karbonaattikivitutkimuksia Kemiön saarella 1994-2000 Hannu Seppänen, Timo Ahtola, Jukka Reinikainen, Olli Sarapää Kastkärr Kalsiittimarmori Kalkkigneissi

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa 1.11.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RUOSSAKERO 1, 2 JA 3, KAIV. REK. N:O 3451/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina Etelä-Suomen yksikkö M06/2112/2007/82/16 12.3.2007 Espoo Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina 2004-2005

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä '

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä ' GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä 20.12.1996' MONTILANLAMMEN KAOLIINITUTKIMUKSET VIRTASALMELLA VUONNA 1993 TIIVISTELMÄ Montilanlammen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2132/-94/1/81 LUOPIOINEN Kaukkala Reijo Alviola ja Pirkko Nurmela 29.4.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3479 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen 26.08.1992 LUOMASEN Zn-ESIINTYMÄN, KAIV.REK.NUM. 4466/1, TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 1988-1991 1 JOHDANTO Luomasen Zn-esiintymä si]aitsee

Lisätiedot

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1:

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1: RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA VALKEALEHDON KAIRAUS 980 N:qi0 7/80 TUTKIMUSALUE LAATIJA i JAKELU Mustavaaran ymparistd H. Markkula KUNTA LAAT.PVM HYV. Taivalkoski, Posio KARTTALEHTI 2.0.980 UITEKARTAT JA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007

Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö M10.4/2007/72 18.12.2007 Espoo Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007 Timo Ahtola, Olli Sarapää, Mauri Niemelä, Tapio Kuivasaari, Risto Vartiainen,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06 / 3231 / -85 / / 10 JUVA Lumpeinen Hannu Makkonen 5.12.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3714/-91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3714/-91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3714/-91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 4.6.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SODANKYLÄN PUILETTILAMMELLA 1990 2 SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO 1. JOHDANTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O 3991/1, SUORITETUISTA TEOLLISUUSMINERAALITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O 3991/1, SUORITETUISTA TEOLLISUUSMINERAALITUTKIMUKSISTA RAPORTTITIEDOSTO N:O 3308 1(7) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2024/-93/1/85 Tammela Kietyönmäki Reijo Alviola 31.3.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl 1 (9) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Jumaliskylän valtausalueilla Lehmilampi 1-3 (kaiv.

Lisätiedot

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/2/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 20.12.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 2 SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO 1. JOHDANTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

VÄHÄJOEN KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSET

VÄHÄJOEN KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSET GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Rovaniemen yksikkö M19/3611/2002/1/84 ROVANIEMEN MLK, TERVOLA Vähäjoki Risto Vartiainen 23.5.2002 VÄHÄJOEN KARBONAATTIKIVITUTKIMUKSET ROVANIEMEN MLK:SSA JA TERVOLASSA 1995 1996

Lisätiedot

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA . - - - ':&*, =....-.-..-, ARtC,is,-Clr&j,;,ALE Q/22.16/94/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Erkki Lanne Pohjois-Suomen aluetoimisto 02.03.1994 TUTKIMUSRAPORTTI AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä 31.12.2008 Tutkimustyöselostus Sievin kunnassa valtausalueilla Pikipannu 1-4 (kaivosrekisterinumero 8118/1-4)

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3312/-87/1/10 KEITELE Kangasjärvi Jarmo Nikander 8.12.1287 MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1 (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Sääskeläissuon Likosuon alueella valtauksilla Sääskeläissuo 1 2 (kaiv.

Lisätiedot

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET.

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET. RAPORTTITIEDOSTO N:O 4403 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2021/2000/1/10 PAIMIO Korvenala Petri Rosenberg 20.1.2000 PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA

Lisätiedot

Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä

Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä Itä-Suomen yksikkö M19/4322/2010/28 31.5.2010 Kuopio Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä Sisällysluettelo Kuvailulehti

Lisätiedot

KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA

KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/4523/-90/1/10 Kuusamo Vitikkolampi Erkki Vanhanen 15.10.1990 KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA 1989 1990 2 YHTEENVETO Aihe malminetsintöiden

Lisätiedot

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 84/16 Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 16 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 84/16 GEOLOGIAN

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Tutkimustyöselostus 080145231JJV103 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl IKME Kaivoslain 19 :n mukainen tutkimustyöselostus Kuusamon Kuparivaaran alueella valtauksilla Kuparivaara 1-3 suoritetuista

Lisätiedot

VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2

VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3232/-92/1/82 VIRTASALMI Hyvä järvi Mauri Niemelä 31.5.1992 VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA 1989-1992 Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2

Lisätiedot

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2433/93/2/10 OULAINEN Rimpikoivikko Esko Iisalo 30.4.1993 RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA SISÄLLYSLUETTELO TUTKIMUSALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ 1, KAIV. RN:O 6188/1, SUORITETUISTA MALMI JA RAKENNUSKIVITUTKIMUKSISTA.

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ 1, KAIV. RN:O 6188/1, SUORITETUISTA MALMI JA RAKENNUSKIVITUTKIMUKSISTA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois- Suomen aluetoimisto M06/2734/-99/1/10 KITTILÄ Kaltioselkä Veikko Keinänen, Risto Vartiainen 6.4.1999 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA. GEOLOGIAN TUTKINUSKESKUS M 06/3433/-91/1/10 SOTKAMO NÄRHINIENI Timo Heino 9.5.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jarmo Lahtinen 25.1.2008 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Kuhmon Hautalehdon valtausalueella Hautalehto 3 (kaiv.

Lisätiedot

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA ARK 5 i C,", PALE M 19/3314/76/1/10 Koskee 3314 06 Pielavesi Elias Ekdahl 1976-12-30 53 RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA TUTKIMUSKOHTEET Vuonna 1974 Pohjois-Pielavedellä

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka 8.9.1988 GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS RIIMINOJALLA SODANKYLÄN KUNNASSA VUOSINA 1980 1984 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

2 1. Johdanto Tama Geologian tutkimuskeskuksen Kuopion yksikon tekema mineraalivarantoarvio koskee Niinikosken esiintymaa Kotalahden nikkelivyohykkeel

2 1. Johdanto Tama Geologian tutkimuskeskuksen Kuopion yksikon tekema mineraalivarantoarvio koskee Niinikosken esiintymaa Kotalahden nikkelivyohykkeel GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikko M19/3242/2002/1/10 Kuopio Niinikoski Timo Heino 30.7.2002 09. 01. 913 Kuopion Niinikosken Ni-esiintymdn mineraalivarantoarvio, valtaus Niinikoski 1 (kaiv. rek.

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993.

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993. M 19/4523/2001/1 Geologian tutkimuskeskus Raportti 4.10.2001 Marjatta Koivisto GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993

Lisätiedot

Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen

Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen Etelä-Suomen yksikkö M19/4112/2010/71 2.12.2010 Espoo Joutsenon Lipiälän Ni-tutkimukset 1996 ja 2007-2009 Markku Tiainen, Tuire Valjus ja Rauli Lempiäinen Ylätunnisteen tekstirivi 1 Ylätunnisteen tekstirivi

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M 06/2633/-91/1/10 Rovaniemen maalaiskunta Rosvohotu Seppo Rossi 29.11.1991 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU

Lisätiedot

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala RAPORTT 1 080/2143 09/AAK/1989 JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala 2 1. 08. 2006 KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYÖSELQSTUS KUHMOINEN, MARKKAVUORI 1, kaivosrekisterinumero

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4)

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) 15.10.2014 ALTONA MINING LTD/KUHMO METALS OY Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) Sanna Juurela KUHMO METALS OY (Y-tunnus 1925450-2) Kaivostie 9, FIN-83700 Polvijärvi, FINLAND Tel. +358 10

Lisätiedot

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Yksikkö Espoo 93/2016 Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 Hanna Leväniemi, Niilo Kärkkäinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 93/2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö Espoo 17.12.2015 103/2015 Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 17.12.2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3. Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12.

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3. Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3 Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12.1998 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LEPPÄVIRRAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HEIMONVUORI

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Julkinen 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Kiannanniemellä valtausalueilla Kuikkapuro 1-5 (kaiv.rek. nrot 6748/1, 6841/1,

Lisätiedot

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1.

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3431/-88/1/10 KAJAANI PIRTTIAHO Timo Heino 23.12. 1988 RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. KAIVOSREKIS- 3 Valtausalueella tehdyt tutkimukset

Lisätiedot

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 SINKKI- JA KULTAMALMITUTKIMUKSISTA KIURUVEDEN HANHISUOLLA, JOUTOKANKAALLA JA KULTAVUORELLA, KTL 3323 03, SEKÄ PYLHY- LÄNAHOLLA, KTL

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3714/90/4/10 Sodankylä Keivitsa Tapani Mutanen 17.12. 1990 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1234/-94/1/10 Kauhajoki Niilo Kärkkäinen 15.6.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3480 TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999.

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2121/2000/ 1 /10 SUODENNIEMI Paiskallio RAPORTTITIEDOSTO N:O 4404 Petri Rosenberg 18.2.2000 KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN

Lisätiedot

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia 46 10.3. Leivonmäki Leivonmäen kallioperä koostuu syväkivistä (graniittiset kivet, gabro) ja pintakivistä (vulkaniitit, kiillegneissi). Graniittia on louhittu murskeeksi. Leivomäen puolella esiintyvää

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS PELKOSENNIEMEN PYHÄJOEN JA KAPUSTANVUOMAN KAOLIINITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS PELKOSENNIEMEN PYHÄJOEN JA KAPUSTANVUOMAN KAOLIINITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3642/-98/1/82 Pelkosenniemi Pyhäjoki, Kapustavuoma Pertti Murtovaara 29.04.1998 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS PELKOSENNIEMEN PYHÄJOEN JA KAPUSTANVUOMAN KAOLIINITUTKIMUKSISTA VUOSINA

Lisätiedot

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Ydinjätteiden sijoitustutkimukset Y 30 / 97 / 2 Työraportti 2-97 PALMOTUN TUTKIMUSALUEEN KAIRANREIKIEN R304, R323, R332, R334, R335, R337, R340, R343, R348, R356, R373 JA R385

Lisätiedot

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl OKME/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Koveron arkeeisella vihreäkivivyöhykkeellä valtauksilla Mönni 1 5, Kovero 1 2 ja Kuusilampi vuosina 1998 1999

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M/06/4522/-88/1/10 Kuusamo Kouvervaara Erkki Vanhanen 13.05. 1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 -

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - 4 Vuoden 1981 aikana mitattiin sähköisesti ja magneettisesti 33 km 2 alue karttalehdellä 3432.12, lisäksi tihennettiin sähköistä ja magneettista mittausta Haapaselän ja Vehmasmäen

Lisätiedot

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander ARKISTOKKA PAL GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-96/1/10 VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander 29.2.1996 MALMITUTKIMUKSET VIHANNIN, PYHÄJOEN JA RAAHEN KUNTIEN ALUEILLA

Lisätiedot

GOLD FIELDS ARCTIC PLATINUM OY TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ

GOLD FIELDS ARCTIC PLATINUM OY TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA 2000-2010 SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUKSEN YHTEENVETO Valtauksen nimi Valtauksen numero Valtausalueen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2743/-92/1/10 Kittilä Suurikuusikko Ilkka Härkönen 24.11.1992 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067

Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067 Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067 Tutkimustyöselostus malmitutkimuksista Kannuksen, Lohtajan ja Toholammin kuntien alueella sijaitsevalla Viitajärven valtauksella, kaivosrekisteri

Lisätiedot

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/2631/-93/2/82 (Liittyy 2633 ja 2732) Tervolan ympäristö Teollisuusmineraalit Antero Karvinen 17.12.1993 KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/-90/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/-90/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/-90/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 21.12.1990 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN NILAKAISESSA 1989 2 SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO 1. JOHDANTO

Lisätiedot

Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015

Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 26/2016 Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 26/2016 GEOLOGIAN

Lisätiedot

HYRYNSALMI, Puistola 1 (kaivosrekisteri N :o 5657/1) ja Paatola 1 (kaivosrekisteri N :o 5619/1) nikkeliesiintyman mineraalivarantoarvio.

HYRYNSALMI, Puistola 1 (kaivosrekisteri N :o 5657/1) ja Paatola 1 (kaivosrekisteri N :o 5619/1) nikkeliesiintyman mineraalivarantoarvio. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Vali-Suomen aluetoimisto M19/4421/-98/l/10 Koskee 4423 Hyrynsalmi Puistola 1 Paatola 1 2.3.1998 HYRYNSALMI, Puistola 1 (kaivosrekisteri N :o 5657/1) ja Paatola 1 (kaivosrekisteri

Lisätiedot

KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V

KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V M19/2131/1998/10/1 Hyrvälä-Ilveskallio Hattula N. Kärkkäinen, K. Karttunen, B Lindmark 15.12.1998 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4487 KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V. 1997-1998.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06 3334/-81/1/10 NILSIÄ Aholansaari Esko Sipilä 4.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen 15.12.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KILPISJÄRVI 1-3,KAIV. REK. N:O 3398/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot