11 TYÖNTEKIJÄN OHJE Suunnitelma Tarkasteltavan jakson valinta Vuosilomat/poissaolot... 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "11 TYÖNTEKIJÄN OHJE Suunnitelma Tarkasteltavan jakson valinta Vuosilomat/poissaolot... 4"

Transkriptio

1 SISÄLTÖ 11 TYÖNTEKIJÄN OHJE Suunnitelma Tarkasteltavan jakson valinta Vuosilomat/poissaolot Työvuorolista Työvuorolistan tulostaminen Avoimet vuorot Toteuma Tarkasteltavan jakson valinta Toteutuneiden työvuorojen kirjaus Työvuoron muokkaaminen Palkanlaskentajakson hyväksyminen Palkanlaskentatietojen tulostaminen Työntekijät Työntekijätiedot Työsuhdelomakkeet Tulosteet Yleisiä kysymyksiä TyövuoroVelho Oy Ylistönmäentie 33, 6 krs Jyväskylä FINLAND Puh Y-tunnus

2 2 (28) 11 TYÖNTEKIJÄN OHJE TyövuoroVelhon työntekijätunnuksilla on erilaisia käyttöoikeuksia yrityksenne käyttötarpeista riippuen. Tässä ohjeessa luodaan yleiskatsaus työntekijän käyttöliittymän käyttöön. Kaikki ohjeessa olevat toiminnot eivät välttämättä ole kaikilla yrityksillä ja kaikilla työntekijöillä käytettävissä. Mikäli tunnuksiltasi puuttuu oikeuksia, joita tarvitset, otathan yhteyttä esimieheesi / TyövuoroVelhon pääkäyttäjäänne Suunnitelma Suunnitelma-valikon Työvuorolistalle voi olla työntekijätunnuksilla katseluoikeus, jolloin pääset tarkastelemaan vuorosuunnittelijoiden tekemiä työvuorolistoja oikeus lisätä työvuoro- ja vapaapäivätoiveita, jolloin työvuorosuunnitelmia tekevä esimies näkee suoraan omassa käyttöliittymässään ohjelmaan tekemäsi toiveet oikeus suunnitella työvuorot itse. Tällöin työvuorosuunnitelmia tekevä esimies näkee suoraan omassa käyttöliittymässään ohjelmaan tekemäsi työvuorosuunnitelmat.

3 3 (28) Suunnitelma-valikon alavalikot ohjaavat työvuorosuunnittelua prosessin mukaisessa järjestyksessä ja vaiheet läpikäymällä varmistat, että kaikki tarvittavat vaiheet tulevat käytyä läpi: 1. ensin valitaan suunniteltavan listan ajanjakso, 2.lisätään tiedossa olevat lomat/poissaolot, 3. suunnitellaan työvuorot ja 4. tulostetaan valmis suunnitelma. Kaikkia vaiheita ei välttämättä tarvitse käydä läpi jokaisen työvuorolistan suunnittelussa, vaan valikosta voidaan valita vain tarvittavat kohdat Tarkasteltavan jakson valinta Suunnitelmavalikon ylimmässä Vaihda valinta -palkissa näytetään käsiteltävän listajakson päivämäärät. Mikäli haluat jättää toiveita/tehdä työvuorosuunnitelmia eri ajankohdalle, pääset vaihtamaan päivämääriä palkkia klikkaamalla. Avautuu seuraava ikkuna:

4 4 (28) Valitse jakso -kohdasta valitse hiirellä klikkaamalla jakso, jolle haluat toiveita tai työvuoromerkintöjä tehdä. Mikäli tarvitsemasi ajanjakso ei ole listalla näkyvissä, ota yhteyttä esimieheesi / TyövuoroVelhon pääkäyttäjäänne. He voivat lisätä tarvittavia jaksoja. Takaisin valikkonäkymään pääset alareunan Vaihda-painikkeesta. Seuraavapainikkeella voit siirtyä suoraan valitun jakson Työvuorolista -näkymään Vuosilomat/poissaolot Voit merkitä vuosilomatoiveesi Suunnitelma-valikon Vuosilomat/poissaolot -alavalikosta. Avautuu seuraava ikkuna:

5 5 (28) Valitse ajanjakso, jolle haluat vuosilomatoiveen lisätä. Siirry eteenpäin alareunan Seuraava-painikkeella. Avautuu seuraava näkymä: Lisää merkintä yläosan valintarivin Lisää vuosiloma/poissaolo -painikkeesta tai klikkaamalla työvuorojen aikajanalta. Avautuu seuraava ikkuna:

6 6 (28) Merkitse vuosiloman toivottu alkupäivä ja päättymispäivä ja tallenna tiedot alareunan Tallenna-painikkeesta. Vuosilomatoive tulee näkyviin tummanpunaisena aikajanana. Kun toive on hyväksytty, se muuttuu tummansiniseksi janaksi.

7 7 (28) Työvuorolista Suunnitelma-valikon Työvuorolista-kohdasta pääset suunnitelmanäkymään toiveiden jättämistä tai työvuorojen suunnittelua varten. Suunnitelmanäkymässä muiden työntekijöiden sarakkeet näkyvät valkoisina ja omasi harmaana, mikäli työvuorosuunnittelija ei vielä ole lukinnut jaksoa työvuorosuunnittelua varten. Näkymän oikeassa laidassa näytetään käytössä olevat vahvuuslaskurit. Vahvuuksien seurannan avulla voidaan tarkastella eri työvuoroissa olevaa miehitystä. Näin voidaan varmistaa, että resurssit kohdistuvat oikein; paikalla on tarpeeksi työntekijöitä ja toisaalta vältetään myös mahdollinen ylimiehitys.

8 8 (28) Hiiren oikeaa painiketta suunnittelualueella klikkaamalla aukeaa pääkäyttäjän tunnuksillesi määrittämä tyypillisten työvuorojen pikavalintapalkki, jossa on esimerkkivuoroja toiveiden jättämisen tai työvuorojen merkitsemisen helpottamiseksi. Toiveita ja työvuoroja siirretään listaan tarttumalla haluttuun merkintään ja raahaamalla se haluttuun päivään listalle hiiren vasen painike pohjassa. Samalle päivälle voi tarvittaessa viedä useammankin työvuoron, jos työvuorot tehdään esim. eri työpisteissä. Jos toiveen/työvuoron aikaa halutaan muuttaa tai toiveeseen/työvuoromerkintään halutaan jättää lisätietoja, voidaan merkintä klikata auki hiirellä. Avautuu seuraava ikkuna:

9 9 (28) Muokkaa tarvittaessa alku- ja loppuaikaa, työajan laatua tai työpistettä. Lisätiedot voidaan kirjoittaa vuoron Tietoja-ruutuun. Tallenna tiedot alareunan Tallenna-painikkeesta. Jos voit suunnitella omat työvuorosi, voit seurata jakson tavoitetuntien toteutumista alareunan tavoiteriviltä. Tavoiterivin lukema kertoo, paljonko jaksolle pitäisi tunteja suunnitella ja suluissa oleva lukema kertoo, paljonko tunteja pitäisi vielä suunnitella, jotta päästäisiin tavoitteeseen. Toiveina esitettyjen työvuorojen tunnit lasketaan tavoitteeseen vasta, kun työvuorosuunnittelija ne hyväksyy. Työntekijän plus- ja miinustunteja seurataan alaosan Tase-rivillä. Tärkeää! Tallenna lopuksi suunnittelunäkymän tiedot myös vasemmasta yläkulmasta, jolloin toiveesi tulevat näkyviin myös esimiehen näkymään.

10 10 (28) Työvuorolistan tulostaminen Suunnitelma-valikon Tulosta-kohdasta voit tulostaa suunnitellun työvuorolistan, henkilökohtaiset työvuorosi tai vuosilomatulosteen. Valitse jakso, jolta haluat työvuorolistan tulostaa ja luo tuloste alareunan Luo tuloste - painikkeesta.

11 11 (28) 11.2 Avoimet vuorot Avoimet vuorot -valikossa voit käydä tarkastelemassa työvuorosuunnittelijan sinulle lähettämiä kutsuja avoimille, tekijää vailla oleville työvuoroille. Täältä pääset myös ilmoittautumaan kyseisille vuoroille. Avautuu seuraava näkymä: Listassa näytetään sinulle suunnitellut työvuorot sekä avoinna olevat vuorot. Avoinna olevat vuorot näytetään vaalennetulla tekstillä ja niiden kohdalla on valintaruutu. Valitse avoimista työvuoroista ne vuorot, joihin haluat ilmoittautua ja tallenna tiedot Ilmoittaudu vuoroille -painikkeesta.

12 12 (28) Jos avoinna ollut työvuoro on vahvistettu sinulle, työvuoromerkintä muuttuu normaaliksi tekstiksi ja valintakohtaan jää vihreä valintamerkki ja valintaruutu katoaa. Jos avoinna ollut työvuoro on vahvistettu jollekin toiselle työntekijälle, työvuoromerkintä jää edelleen vaalennetuksi ja valintamerkki on muuttunut punaiseksi.

13 13 (28) 11.3 Toteuma Toteumaan eli toteutuneiden työvuorojen näkymään voi työntekijöillä olla yrityksen tarpeen mukaan joko katseluoikeus tai omien vuorojen kirjausoikeus. Toteuman alavalikot on jaettu prosessin mukaisiin vaiheisiin, joita seuraamalla varmistetaan, että kaikki tarvittavat palkanlaskentajakson vaiheet tulee käytyä läpi. Kaikkia vaiheita ei välttämättä tarvitse käydä läpi jokaisella palkanlaskentajaksolla, vaan voit valita valikosta vain ne kohdat, joita kyseisellä palkanlaskentajaksolla tarvitset. Esim. jos lisättäviä palkkalajitapahtumia (ateriaveloituksia, kilometrikorvauksia tms.) ei ole, voit siirtyä työvuorojen kirjaamisen jälkeen suoraan palkanlaskentajakson hyväksymiseen.

14 14 (28) Tarkasteltavan jakson valinta Toteuma-valikon ylimmässä palkissa näytetään, mikä jakso on viimeisimpänä ollut käsittelyssä. Mikäli tarvitset seuraavaa jaksoa, pääsee jaksovalintaa vaihtamaan palkkia klikkaamalla. Avautuu seuraava ikkuna:

15 15 (28) Valitse jakso -kohdassa näkyvät ne jaksot, jotka työvuorosuunnittelija on sinulle avannut. Mikäli tarvitsemaasi jaksoa ei ruudussa näy, ota yhteyttä vuorosuunnittelijaanne ja pyydä häntä avaamaan sinulle tarvitsemasi jakso toteutuneiden työvuorojen kirjauksia varten. Valitse jakso hiirellä klikkaamalla. Alareunan Seuraava-painikkeella voit siirtyä suoraan valitun jakson seuraavaan vaiheeseen Kirjaa työvuorot -näkymään. Vaihda-painikkeesta pääset takaisin valikkonäkymään.

16 16 (28) Toteutuneiden työvuorojen kirjaus Toteuma-valikon Kirjaa työvuorot vaiheesta pääset kirjaamaan omat toteutuneet työaikasi, mikäli tämä käytäntö on yrityksessänne käytössä. Jos sinulla on toteutuneiden työvuorojen katseluoikeus, näet tässä näkymässä sinulle kirjatut toteutuneet työvuorot. Avautuu seuraava näkymä: Toteutuneet-kenttään merkitään toteutuneet työvuorot ja näiden perusteella saadaan tiedot jakson palkanlaskentaan. Suunnitellut työvuorot voidaan myös kopioida valmiiksi Toteutuneet-kenttään, kun työntekijä lisätään palkanlaskentajaksolle. Kun työvuoro on kirjattu, ohjelma laskee automaattisesti työehtosopimuksen mukaiset mahdolliset lisiin oikeuttavat tunnit. Nämä näkyvät omissa sarakkeissaan. Myös palkanlaskentajaksolle

17 17 (28) kirjattavia mahdollisia lisä- ja ylityötunteja varten on näkymässä omat sarakkeensa. Alaosan Maksuun-rivillä näkyvät palkanlaskentajaksolta maksettaviksi siirrettävät korvaukset. Jos korvauksia on siirretty aikahyvitysten kautta myöhemmin vapaana käytettäviksi tunneiksi taseeseen, tiedot näkyvät Aikahyv. rivillä. Tase-kohdasta näet plus-ja miinustuntien (ja mahdollisen työaikapankkisi) saldotilanteen tämän palkanlaskentajakson päättyessä Työvuoron muokkaaminen Työvuoroja muokataan klikkaamalla vuoro auki Toteutuneet-sarakkeesta. Avautuu seuraava ikkuna: Korjaa esim. kellonaikatiedot tai työajan laatu. Tallenna tiedot alareunan Tallennapainikkeesta.

18 18 (28) Muokattu vuoro näkyy nyt listassa tummennettuna. Ohjelma laskee toteutuneiksi kirjatuista työvuoroista valmiiksi työehtosopimuksen mukaiset ilta-, yö-, lauantai-, sunnuntai- ym. lisiin oikeuttavat tunnit. Samalla päivällä voi olla tarvittaessa useampikin toteutunut työvuoro. Pääset lisäämään vuoroja hiiren kakkospainikkeen kautta avautuvasta tyypillisten työvuorojen pikavalikosta. Tallenna vielä tekemäsi vuoromuutokset Kirjaa työvuorot -näkymän vasemmasta yläkulmasta Tallenna-painikkeesta. Muutokset voidaan kirjata toteumaan heti vuoron päätyttyä, jolloin ne ovat jo ohjelmassa tallessa tai haluttaessa vasta Toteuma-jakson päätyttyä, jolloin kirjataan kaikki tarvittavat muutokset kerralla. Kun olet tehnyt ja tallentanut jakson kaikki tarvittavat vuoromuutokset, voit kuitata lopuksi jakson valmiiksi alalaidan Työntekijä hyväksynyt -toiminnolla. Tällöin esimiehesi näkee omassa näkymässään, että olet käsitellyt jakson vuorot. Tämän saman kuittauksen voi tehdä myös Toteuma-valikon Hyväksy palkanlaskentajakso -vaiheesta.

19 19 (28) Palkanlaskentajakson hyväksyminen Kun palkanlaskentajakso on päättynyt ja olet tehnyt ja tallentanut palkanlaskentajaksolle kaikki tarvittavat vuoromuutokset ja lisännyt tarvittavat palkkalajitapahtumat, kuittaa vielä lopuksi palkanlaskentajakso valmiiksi Toteuma-valikon Hyväksy palkanlaskentajakso - vaiheesta. Avautuu seuraava ikkuna: Klikkaa hiirellä Jakson tila -kohdassa Työntekijä hyväksynyt -ruutua ja tallenna tieto alareunan Tallenna-painikkeesta. Työntekijä hyväksynyt -kohtaan tulee näkyviin nimesi ja hyväksyntähetken päivämäärä ja kellonaika. Tämän jälkeen et enää pääse muokkaamaan palkanlaskentajakson tietoja ilman, että poistat hyväksyntämerkinnän. Jos esimiehesi on jo valmistanut palkanlaskentatietosi, et pääse enää poistamaan hyväksyntä-merkintää.

20 20 (28) Esimiehesi näkee nyt omassa näkymässään, että olet käsitellyt jakson vuorot ja voi omalta osaltaan käsitellä tietosi. Kun esimies on valmistanut tietosi palkanlaskentaa varten, hänen nimensä ja palkanlaskentajakson valmistumishetken päivämäärä ja kellonaika tulevat näkyviin Valmistettu palkanlaskentaan -kohtaan. Siirretty palkanlaskentaan -kohtaan tulee näkyviin siirtohetken päivämäärä ja kellonaika, kun palkanlaskentatietosi on siirretty palkanlaskentaan Palkanlaskentatietojen tulostaminen Halutessasi voit vielä tulostaa itsellesi jakson tiedot Toteuma-valikon Tulosta: Henkilökohtaiset tai Tulosta: Yhteenvedot toiminnolla. Tulosta: Henkilökohtaiset - toiminnon valitessasi avautuu seuraava ikkuna:

21 Valitse tulostettavaksi haluamasi jakso (ja tee tarvittaessa muut valinnat) ja luo tuloste alareunan Luo tuloste -painikkeesta. Tuloste avautuu koneellesi määriteltyyn pdftiedostojen ohjelmaan, josta voit pdf-tiedoston tulostaa tai tallentaa. 21 (28)

22 22 (28) Henkilökohtaiset-tuloste: Yhteenveto-tuloste:

23 23 (28) 11.4 Työntekijät Työntekijät-valikkoon on koottu kaikki yrityksen työntekijöihin liittyvät tiedot Työntekijätiedot

24 24 (28) Työntekijät-valikon Työntekijät-alavalikosta löydät listauksen yrityksenne työntekijöistä ja heidän yhteystiedoistaan, mikäli käyttäjätunnuksillesi on määritelty oikeudet nähdä kyseiset tiedot.

25 25 (28) Työsuhdelomakkeet Työntekijät-valikon Työsuhdetiedot-näkymään on koottu ohjelmaan tallennetut työsuhteeseesi liittyvät lomakkeet kuten esim. työsopimukset tai työtodistukset. Pääset tarkastelemaan tallennettua lomaketta pdf-kuvaketta klikkaamalla. Tiedosto avautuu koneellesi määriteltyyn pdf-tiedostojen ohjelmaan.

26 26 (28) 11.5 Tulosteet Tulosteet-valikosta löytyvät kaikki työntekijätunnuksillasi tulostettavat raportit, kuten työvuorolistat, lomalistat ja toteumat. Valitse alavalikosta haluamasi tuloste. Avautuvassa ikkunassa tee tarvittavat valinnat ja luo tuloste alareunan Luo tuloste -painikkeesta:

27 27 (28) 11.6 Yleisiä kysymyksiä Kysymys: En pääse kirjaamaan toteutuneita työvuorojani. Mistä tämä johtuu? Vastaus: Todennäköisesti esimiehesi ei ole vielä avannut toteumajaksoa. Joka tapauksessa, otathan yhteyttä TyövuoroVelhoa käyttävään esimieheesi tai ohjelman pääkäyttäjäänne (yhteystiedot löydät oikean yläkulman Ohjeet -painikkeen takaa). Kysymys: Esimies on tehnyt työvuorolistan valmiiksi, mutta en näe sitä. Mistä löydän listan? Vastaus: Esimiehesi ei luultavasti vielä ole siirtänyt listaa Julkaistu -tilaan saatuaan sen valmiiksi. Otathan yhteyttä TyövuoroVelhoa käyttävään esimieheesi tai pääkäyttäjäänne jotta he voivat tarkistaa listan tilan (yhteystiedot löytyvät oikean yläkulman Ohjeet - painikkeen takaa). Kysymys: TyövuoroVelhon suunnitelmassa/toteumassa rivit ovat epätasaisesti ja/tai ruutujen väleistä puuttuu viivoja. Miten saan korjattua tilanteen? Vastaus: Olet ilmeisesti käyttänyt selaimen zoomaus-toimintoa. Saat zoomauksen pois päältä painamalla näppäimistöstä Ctrl- sekä 0 -näppäimiä samanaikaisesti. Mikäli ongelma ei ratkea tällä toiminnolla, varmistathan myös, että selain-ikkuna on koko näytön kokoisena (oikeasta ylänurkasta selain-ikkunan sulkevan ruksin vieressä oleva Suurenna-painike). Kysymys: En pääse muokkaamaan palkanlaskentajakson työvuoroja. Ohjelma ilmoittaa, että esimies on jo valmistanut palkanlaskentajakson. Työvuoromerkinnöissä on kuitenkin vielä korjattavaa. Mitä teen? Vastaus: Ole yhteydessä palkanlaskentajakson valmistaneeseen esimieheesi (tiedot näkyvät Kirjaa työvuorot -näkymän vasemmassa alalaidassa kohdassa Valmistettu palkanlaskentaan ).

28 28 (28) Esimies voi tarvittaessa poistaa palkanlaskentajaksosi hyväksynnän ja pääset tekemään tarvittavat muutokset. Jos palkanlaskentajakson tiedot on jo siirretty palkanlaskentaan, pitää palkanlaskentajaksolle tehdyistä muutoksista erikseen tiedottaa myös palkanlaskentaa hoitavalle henkilölle (kysy lisätietoja esimieheltäsi).

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi Esimies HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan. Esimies

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassi-digikokeiden julkaisua varten sinun tulee luoda Sanoma Pron oppimisympäristöön oma työtila kurssiryhmän nimellä. Opiskelijat liittyvät samaan

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Omien lomakkeiden käyttöönotto

Omien lomakkeiden käyttöönotto Omien lomakkeiden käyttöönotto Visma Avendossa voit ohjelman järjestelmämallien lisäksi luoda myös omia lomakkeita mm. laskujen, tarjousten ja tilausvahvistusten pohjiksi. Tässä ohjeessa käymme läpi, mitä

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi esimies HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan ja voi

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen TYÖNANTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Työnantajana käyt hyväksymässä henkilökohtaisen avustajasi työtunnit, jotka

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen 1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen Hyväksyttävänä olevat opintojaksoselosteet voit hakea SoleOPSin päävalikon vasemmassa reunassa olevasta linkistä,. Klikattuasi

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY 2 Päivämäärä Versio Tekijä Muutos 30.11.2016 1.1. Mari Timgren 3.3.2018 1.2. Mari Timgren Päivitetty ulkoasu ja käyttäjätunnusten tekijä 19.1.2019 1.3. Mari

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys Kylätietojen täyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN... 2 KYLÄTIETOJEN MUOKKAUS JA TÄYDENNYS... 4 TIEDOSTOPANKKI... 11 SALASANAN VAIHTO... 12 YHTEENVEDOT TIEDOISTA (kylien posti- ja sähköpostilistat)... 13 PIKAHAKU

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä)

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Sihti Oy aloitti siirtymisen sähköisen tuntikirjauksen käyttöön syksyllä 2013. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada halutessaan

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Juvan veso-päivä

Juvan veso-päivä Juvan veso-päivä 14.1.2017 Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta, välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN Sisällysluettelo: 1. TIETOJEN SIIRTO PC-WISUSTA WEBWISUUN... 2 1.1 lisenssinumeron muuttaminen PC-wisuun... 2 1.2 tietojen siirto... 3 2. TIETOJEN SIIRTO ON VALMIS!...

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Käyttäjän wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Käyttöohje Liikkumispalvelukatalogi NAP Merenkulun reitti- ja aikataulueditori 1 (14) 16.8.2018 Användarinstruktioner för kartvertyget för sjötrafik på svenska NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin

Lisätiedot

Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille

Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille 2012 Sivu 1 / 14 Suomen Paras Hankkija Käyttöohje hankintayksiköille Sisältö 1. Käyttöön tarvittavat tiedot... 2 2. SPH -palvelun käyttö... 3 3. Miten palvelua käytetään?... 5 Valmistelut ennen palauteprosessin

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu 24.8.2018 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Kartalla liikkuminen ja zoomaus:... 2 3. Aineistojen etsiminen ja katselu:... 2 4. Ladattavien aineistojen valinta ja metatiedot:...

Lisätiedot

SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA

SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA SISÄLTÖ Johdanto... 3 Hakemistorakenteen luonti... 4 Tarjouskyselyn vastaanottajien lisääminen... 5 Tiedostojen kerääminen... 6 Sähköisen tarjouskyselyn luonti...

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Office 365:n kalenterin käyttäminen

Office 365:n kalenterin käyttäminen Sisällys Office 365:n kalenterin käyttäminen... 2 Kalenterin näkymä... 2 Uuden kalenteritapahtuman luominen... 3 Kalenteritapahtuman muuttaminen tai poistaminen... 4 Kalenterin jakaminen... 5 Useamman

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot