TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU"

Transkriptio

1 TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Tehtävät ovat päätoimisia ellei tekstissä toisin mainita. Nuorisokoulutukseen valitun pitää ennen viran vastaanottamista esittää rikosrekisterilain 6 :n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote. Hakuaika on , haku päättyy klo Haussa huomioidaan vain hakuaikana saapuneet hakemukset. Lisätietoja hakemisesta saa TampereRekrystä, puh Liiketalous ja kulttuuri/nuorisokoulutus Kulttuuri- ja viestintäala T209 Tuntiopettaja, koru- ja metallituotevalmistus. Tehtävänä on käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon hopeasepänalan (koru- ja metallituotevalmistus) ammatillisten opintojen opetus, ryhmänohjaajana toimiminen, työssäoppimisen ohjaus ja ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. asetuksen 986/ mukaan. Edellytetään vahvaa osaamista opetettavissa aineissa, lastuavien työstömenetelmien, kipinätyöstötekniikan, alipainevalun ja hiekkavalun tekniikoiden sekä levytyötekniikoiden ja termisten liitosmenetelmien hallintaa. Lisäksi edellytetään NC-tekniikan perusteiden hallintaa ja perinteisen taontatyön perusosaamista. Eduksi katsotaan Pirkanmaan koru- ja metallituotevalmistusalan kentän ja yhteistyötahojen hyvä tuntemus, valmius projekti- ja kehittämistyöhön, kyky käyttää monimuotoisia oppimisympäristöjä, työelämäyhteistyökyky, hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaidot, tahto ja kärsivällisyys toimia nuorten kanssa, myös ongelmatilanteissa, pedagoginen kyvykkyys ja innovatiivinen opettajuus, Wilma -opiskelijahallinto- ohjelmiston tuntemus. Lisätietoja tehtävästä antaa koulutuspäällikkö Katja Aaltonen, puh

2 T210 Tuntiopettaja, av-viestintä Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Mediapoliksen toimipiste (Tampere, Tohloppi). Tehtävänä on av-viestinnän perustutkinnon kuva-, ääni- ja tapahtumatuotannon ammatillisten opintojen opetus, ryhmänohjaajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus, ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. asetuksen 986/ mukaan. Edellytetään vahvaa osaamista opetettavissa aineissa: tapahtumatuotannon valo- ja äänijärjestelmien suunnittelu ja pystytys, trussien rakentaminen ja työhön liittyvät kantavuuslaskelmat ja työturvallisuuskoulutus, monikamerayksikön kuva- ja äänisignaalireittien suunnittelu ja toteutus sekä monikamerayksikön käyttö, ChamSys valoohjausjärjestelmän käyttö, liikkuvien valonheitinten ohjelmointi ja käyttö, kenttä-äänitys videotuotannoissa. Eduksi katsotaan Pirkanmaan av-alan kentän ja yhteistyötahojen hyvää tuntemus, valmius projektija kehittämistyöhön, kyky käyttää monimuotoisia oppimisympäristöjä, työelämäyhteistyökyky, hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaidot, tahto ja kärsivällisyys toimia nuorten kanssa, myös ongelmatilanteissa, pedagoginen kyvykkyys ja innovatiivinen opettajuus, Wilma -opiskelijahallintoohjelmiston tuntemus. Lisätietoja tehtävästä antaa koulutuspäällikkö Katja Aaltonen, puh Liiketalous ja tieto- ja viestintätekniikka T211 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu, myynti ja visuaalinen myyntityö. Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Sammonkadun toimipiste, Tampere Tehtävänä on liiketalouden perustutkinnon ammatillisten opintojen (asiakaspalvelu, myynti ja visuaalinen myyntityö) opetus, ryhmänohjaajana toiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyön kehittämiseen, aikaisempaa opettajakokemusta, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja. Arvostamme hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä toimia nuorten opettajuuteen, Pirkanmaan alueen työelämätuntemusta ja hyviä yhteistyöverkostoja, visuaalisen myyntityön ja kaupan konseptien hallintaa sekä kokemusta käyttötavarakaupan visuaalisen markkinoinnin tehtävistä. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen, näyttötutkintomestarikoulutus sekä Wilma-opiskelijahallinto-ohjelmiston osaaminen.

3 T212 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti. opetus, ryhmänohjaajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyön kehittämiseen, aikaisempaa opettajakokemusta, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja. Arvostamme hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä toimia nuorten opettajuuteen, Pirkanmaan alueen työelämätuntemusta ja hyviä yhteistyöverkostoja, kauppiaana toimimista, yrittäjäkokemusta sekä kokemusta työyhteisön hyvinvoinnin kouluttamisesta. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen ja näyttötutkintomestarin tutkinto sekä Wilma-opiskelijahallinto-ohjelmiston osaaminen. T213 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti. opetus englannin- ja suomenkielisille ryhmille, ryhmänohjaajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyön kehittämiseen, erinomaista englannin kielen taitoa, aikaisempaa opettajakokemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja. Arvostamme hyviä yhteistyö- ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä sekä kokemusta toimia nuorten opettajuuteen. Lisäksi arvostamme työkokemusta kansainvälisistä yrityksistä, ulkomaan työkokemusta, sekä asiakkuuksien ja tarjoomien tuntemusta. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, hyvät yhteistyöverkostot Pirkanmaan alueella, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen, kiinnostusta kansainvälisiä tehtäviä kohtaan sekä Wilma-opiskelijahallinto-ohjelmiston osaaminen.

4 T214 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti opetus, ryhmänohjaajana toiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyöhön. Lisäksi edellytetään opettajakokemusta, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja, valmiuksia projekti- ja kehittämistyöhön ja kykyä käyttää monimuotoisia oppimisympäristöjä. Arvostamme hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö-, ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä toimia nuorten opettajuuteen, Pirkanmaan alueen työelämätuntemusta ja yhteistyöverkostoja, hyviä sosiaalisia taitoja sekä kokemusta kansainvälisessä yrityksessä toimimisesta. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen, kokemus työssäoppimistehtävien ohjauksesta ja opiskelijoiden työssäoppimisen koordinoinnista sekä Wilma-opiskelijahallinto-ohjelmiston osaaminen. T215 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti opetus, ryhmänohjaajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyöhön. Lisäksi edellytetään aikaisempaa opettajakokemusta erityisesti asiakaspalvelun ja myynnin opetustehtävistä, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja, valmiuksia projekti- ja kehittämistyöhön ja kykyä käyttää monimuotoisia oppimisympäristöjä, työkokemusta vähittäiskaupan ketjuliiketoiminnasta ja erikoistavarakaupasta. Valitulla tulee olla myös näyttöä projektiosaamisesta sekä työkokemusta projekteista. Arvostamme hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö-, ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä toimia nuorten opettajuuteen, Pirkanmaan alueen työelämätuntemusta ja yhteistyöverkostoja. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen ja Wilma-opiskelijahallintoohjelmiston osaaminen. Lisäksi kiinnostus urheilumarkkinointiin katsotaan eduksi.

5 T216 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti opetus suomen, englannin ja ruotsin kielellä, ryhmänohjaajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus. Tehtäviin kuuluu myös ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. asetuksen 986/ mukaan. Edellytetään vahvaa opetettavien aineiden, etenkin kansainvälisen kaupan osaamista, opetussuunnitelman ja tutkinnon perusteiden tuntemusta sekä kykyä opetussuunnitelmatyön kehittämiseen, erinomaista englannin ja ruotsin kielen taitoa, aikaisempaa opettajakokemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja, näkemystä ja valmiuksia luoda opiskelijoille henkilökohtaisia opintopolkuja. Arvostamme hyviä yhteistyö- ja tiimitaitoja, tahtoa ja kärsivällisyyttä sekä kokemusta toimia nuorten opettajuuteen. Lisäksi arvostamme englanninkielisen tutkinnon suorittamista liiketalouden ammattialalta. Eduksi katsotaan monipuolinen työkokemus, kiinnostus työpaikalla tapahtuvaan oppimisen kehittämiseen, hyvät yhteistyöverkostot Pirkanmaan alueella, yhteistyövalmiudet moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen, kiinnostus kansainvälisiä tehtäviä kohtaan ja Wilma-opiskelijahallinto-ohjelmiston osaaminen. Palvelut/Aikuiskoulutus Liiketalous ja tieto- ja viestintätekniikka T244 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu ja myynti Määräaikainen tuntiopettajuus alkaen elokuussa 2015 ja päättyen Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (asiakaspalvelu, markkinointi ja myynti) opetus, ryhmänohjaajana toiminen, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään vahvaa opetettavien aineiden osaamista sekä työkokemusta asiakaspalvelun myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Eduksi katsotaan kokemus aikuiskoulutuksesta ja verkko-opetuksesta, näyttötutkintomestarikoulutus sekä hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimityötaidot.

6 T245 Tuntiopettaja, asiakaspalvelu, markkinointi ja myynti Määräaikainen tuntiopettajuus alkaen elokuussa 2015 ja päättyen Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (asiakaspalvelu, markkinointi ja myynti) opetus, ryhmänohjaajana toiminen, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään aikuiskoulutuksen tuntemusta, opetettavien aineiden osaamista ja kykyä opetussuunnitelmatyön kehittämiseen, aikaisempaa opettajakokemusta sekä monipuolista työkokemusta käyttötavarakaupasta. Eduksi katsotaan kokemus aikuiskoulutuksesta, verkko-opetuksesta, kaupan konseptien hallintaa, näyttötutkintomestarikoulutus, hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaidot sekä Primusopiskelijahallintojärjestelmän tuntemus. T246 Tuntiopettaja, markkinointi ja esimiestyö Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (markkinointi ja esimiestyö) opetus, ryhmänohjaajana toiminen, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään monipuolista kokemusta markkinoinnin, myynnin ja esimiestyön tehtävistä sekä näyttötutkintomestarikoulutusta. Eduksi katsotaan kokemus aikuiskoulutuksesta, verkko-opetuksesta ja projektitoiminnasta sekä hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaidot. T247 Tuntiopettaja, taloushallinto, kirjanpito, verotus ja palkkahallinto. Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (taloushallinto, kirjanpito, verotus ja palkkahallinto) opetus, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään ajantasaista työkokemusta opetettavista aineista.

7 Eduksi katsotaan näyttötutkintomestarikoulutus, kokemus aikuiskoulutuksesta ja verkkoopetuksesta, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä hyvät ICT-taidot. Anna-Maija Vilkko, puh T248 Tuntiopettaja, markkinointiviestintä ja sähköinen viestintä Toistaiseksi voimassaoleva tuntiopettajuus alkaen elokuussa Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (markkinointiviestintä ja sähköisen viestintä) opetus, ryhmänohjaajana toiminen, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään näyttötutkintomestarikoulutusta, vahvaa opetettavien aineiden osaamista, monipuolista työkokemusta alan tehtävistä sekä kokemusta aikuiskoulutuksen opetus-, suunnittelu ja näyttötutkintotehtävistä. Eduksi katsotaan kokemus verkko-opetuksesta, kyky opettaa erityisryhmiä, hyvät vuorovaikutus - ja yhteistyötaidot sekä Primus-opiskelijahallintojärjestelmän tuntemus. T249 Tuntiopettaja, kirjanpito, verotus ja sisäinen laskenta Toistaiseksi voimassaoleva tuntiopettajuus alkaen elokuussa Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (kirjanpito, verotus ja sisäinen laskenta) opetus, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään vahvaa opetettavien aineiden osaamista, ajantasaista työkokemusta kirjanpidon, verotuksen ja sisäisen laskennan tehtävistä sekä näyttötutkintomestarikoulutusta. Eduksi katsotaan aikaisempi opettajakokemus aikuiskoulutuksesta, verkko-opetuksesta, hyvät vuorovaikutus-. ja yhteistyötaidot, SAP-järjestelmän käyttökokemus sekä Primusopiskelijahallintojärjestelmän tuntemus. Anna-Maija Vilkko, puh T250 Tuntiopettaja, yritystalous, yrittäjyys ja sisäinen laskenta Toistaiseksi voimassaoleva tuntiopettajuus alkaen elokuussa Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Pallotien toimipiste, Ylöjärvi.

8 Tehtävänä on liiketalouden ammatillisten opintojen (yritystalous, yrittäjyys ja sisäinen laskenta) opetus, työssä oppimisen ohjaus sekä tutkintotilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi aikuiskoulutuksessa. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa liiketalouden koulutuksia asetuksen 986/ mukaan. Lisäksi edellytetään vahvaa opetettavien aineiden osaamista, työkokemusta opetettavista aihealueista ja näyttötutkintomestarikoulutusta. Eduksi katsotaan aikaisempi opettajakokemus aikuiskoulutuksesta, verkko-opetuksesta, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä Primus-opiskelijahallintojärjestelmän tuntemus. HAKULOMAKE

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Haettavana on ammatillisen koulutuksen tuntiopettajan määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia tehtäviä alkaen elokuusta 2016. Kelpoisuusehdot määräytyvät

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Tehtävät ovat päätoimisia ellei tekstissä toisin mainita. Nuorisokoulutukseen valitun pitää ennen viran vastaanottamista esittää rikosrekisterilain 6

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Haettavana on ammatillisen koulutuksen tuntiopettajan määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia tehtäviä alkaen elokuusta 2016. Kelpoisuusehdot määräytyvät

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Haettavana on ammatillisen koulutuksen tuntiopettajan määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia tehtäviä alkaen elokuusta 2016. Kelpoisuusehdot määräytyvät

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus -uutta osaamista kaupan kentälle -Tiiminvetäjä -Tuoteryhmävastaava -Lähiesimies Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Koulutus pähkinänkuoressa Perustana opetusministeriön työnjohtokoulutuskokeilu

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näyttöjen toteutus- ja arviointisuunnitelmien koontilomake

Ammattiosaamisen näyttöjen toteutus- ja arviointisuunnitelmien koontilomake Liite Näyttötoimikunta 29.9.2016 Koulutusala Ammatillinen perustutkinto Koulutusohjelma Tutkintonimike Näytön Suoritusajankohta numero /hyväksymispäivä 1 1. lukuvuoden Liiketalous ja kulttuuri Liiketalouden

Lisätiedot

Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet

Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet Tiedotustilaisuus 12.12.2008 Elisabet Kinnunen ja Anne Huhtala Osaamisen ja sivistyksen asialla LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINNON PERUSTEIDEN SISÄLTÖ Johdanto

Lisätiedot

Sastamalan koulutuskuntayhtymä LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO. Yhteenveto ammattiosaamisen näyttöjen arvosanoista ja niiden toteuttamistavoista

Sastamalan koulutuskuntayhtymä LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO. Yhteenveto ammattiosaamisen näyttöjen arvosanoista ja niiden toteuttamistavoista Koul Sastamalan koulutuskuntayhtymä LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO Kuv Yhteenveto ammattiosaamisen näyttöjen arvosanoista ja niiden toteuttamistavoista Johdanto Ammatillisen peruskoulutuksen kansallinen oppimistulosten

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen liiketalouden ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalalle 1.8.2017 alkaen TRE:2797/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) 214 Oikaisuvaatimus koskien tuntiopettajan määräaikaista virkasuhdetta (turvallisuusala, aikuiskoulutus, työavain 25-439-14) HEL 2014-005591 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Laajennettu työssäoppiminen

Laajennettu työssäoppiminen Laajennettu työssäoppiminen Liiketalouden perustutkinto Esityksen nimi / Tekijä 13.11.2013 1 Nykyisin käytössä olevat mallit Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Koulukatu, liiketalouden perustutkinto Tieto-

Lisätiedot

Kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta. Liiketalouden perustutkinnon joustavan rakenteen hyödyntäminen

Kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta. Liiketalouden perustutkinnon joustavan rakenteen hyödyntäminen Kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta Liiketalouden perustutkinnon joustavan rakenteen hyödyntäminen Tutkinnon rakenteen hyödyntäminen Salpaus case Pedagoginen johtaminen Salpauksessa Liiketalouden

Lisätiedot

Arja Pietikäinen Savon ammatti- ja aikuisopisto

Arja Pietikäinen Savon ammatti- ja aikuisopisto ECVET Round Table 2016 Osaamisperusteisuus ja eurooppalaiset suositukset muutoksessa Arja Pietikäinen Savon ammatti- ja aikuisopisto Mitä tunnustettavaksi haettavat opinnot ja osaaminen voivat ammatillisessa

Lisätiedot

Helmi Liiketalousopisto -kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta

Helmi Liiketalousopisto -kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta Helmi Liiketalousopisto -kokemuksia liiketalouden perustutkinnosta Heidi Havumäki Liiketalouden koulutuksen kehittämispäivät OPH 14.3.2011 1 HELMI LIIKETALOUSOPISTO LYHYESTI Kaupallista koulutusta vuodesta

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus uutta osaamista kaupan kentälle MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Kirsti Jokiranta Työnjohtokoulutuskokeilun verkostopäivä 25.5.2009 Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Miksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Stadin ammattiopisto, asiakaspalvelun tuntiopettajan määräaikainen virkasuhde, työavain 25-782-16 HEL 2016-007654 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Toimialarehtori

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon 2017 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, liiketalous Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2

Lisätiedot

Työpaikkaohjaajakoulutusmallin työstäminen työpaikkaohjaajan osaamiskartan / aineiston pohjalta AEL Lepola Pertti

Työpaikkaohjaajakoulutusmallin työstäminen työpaikkaohjaajan osaamiskartan / aineiston pohjalta AEL Lepola Pertti Aineistokartoitustehtävä 1 - Osaamiskartta, työpaikkaohjaajan koulutus 3 0v - Valmiina käytettävissä oleva aineisto sekä puuttuvan aineiston valmistaminen tai muokkaaminen - Työpaikkaohjaan koulutus 3

Lisätiedot

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Kaikissa toisen asteen

Lisätiedot

TERVETULOA TYÖPAIKKAOHJAAJA- KOULUTUKSEEN! 1.-2.2.2011

TERVETULOA TYÖPAIKKAOHJAAJA- KOULUTUKSEEN! 1.-2.2.2011 TERVETULOA TYÖPAIKKAOHJAAJA- KOULUTUKSEEN! 1.-2.2.2011 TI 1.2.2011 TYÖSSÄ OPPIMISEN OHJAAMINEN 8.00 -> Linjastoaamiainen (ruokala, Rustholli) 9.00 -> Työpaikkaohjaajan tietoperusta 9.30 -> Oppimis- ja

Lisätiedot

VAASAN AMMATTIOPISTO

VAASAN AMMATTIOPISTO VAASAN AMMATTIOPISTO OPETUSSUUNNITELMAN TUTKINTOKOHTAINEN OSA YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKE- TALOUDEN JA HALLINNON ALA Merkonomi Dokumentin tiedot Dokumentin nimi Liiketalouden perustutkinnon tutkintokohtainen

Lisätiedot

Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala

Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala Hyväksytty 2.10.2013 Rehtori Sai Niemelä-Pentti Sisällys Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala... 3 Asiakkuuksien hallinta, 25 ov... 3 Lähiesimiehenä toimiminen,

Lisätiedot

Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen

Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen Mallinnus rakenteesta, tuotekortteina kuvatusta sisällöstä ja toteutuksen vuosikellosta Henkilökohtaistamisen

Lisätiedot

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6) Vuosi 2015

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6) Vuosi 2015 Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6) Hakeminen ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku on 7. 27.1.2015. Sähköinen hakemus tulee

Lisätiedot

Logistiikan ja vähittäiskaupan ennakointikamari Rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen

Logistiikan ja vähittäiskaupan ennakointikamari Rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen Logistiikan ja vähittäiskaupan ennakointikamari 26.10.2017 Rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen Faktaa MERCURIAsta Perustettu vuonna 1908 Ylläpitäjänä Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Oy omistajina Vantaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Stadin ammattiopisto, media-alan tuntiopettajan virkasuhteinen tehtävä, työavain 25-361-17 HEL 2017-005814 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Toimialarehtori

Lisätiedot

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6)

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6) Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus Valintaperusteet 1 (6) Hakeminen ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku on 7. 27.1.2015. Sähköinen hakemus tulee

Lisätiedot

asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma

asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma Opetussuunnitelma 3.0 /30.5.2014 1 (10) LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI 1 Opintopolku asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviin asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma 1. vuosi 2. vuosi 3. vuosi

Lisätiedot

OPPISOPIMUS. www.esedu.fi/oppisopimus oppisopimuspalvelut Tapani Rytkönen

OPPISOPIMUS. www.esedu.fi/oppisopimus oppisopimuspalvelut Tapani Rytkönen OPPISOPIMUS www.esedu.fi/oppisopimus oppisopimuspalvelut Tapani Rytkönen OPPISOPIMUSKOULUTUS TYÖSSÄ OPPIMINEN TEORIAOPINNOT TUTKINTOTILAISUUDET työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettäviä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopistoon 1.11.2017 alkaen TRE:6274/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5)

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Hakeminen ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku on 7. 27.1.2015. Sähköinen hakemus tulee

Lisätiedot

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet 19.3.2015 Helsinki, Messukeskus, Messuaukio 1 Aira Rajamäki, opetusneuvos, Ammatillinen

Lisätiedot

#mercuria_kkol MERCURIA Business College

#mercuria_kkol MERCURIA Business College #mercuria_kkol MERCURIA Business College FAKTAA MERCURIASTA sijaitsee Länsi-Vantaalla Martinlaaksossa hyvien kulkuyhteyksien päässä perustettu vuonna 1908 omistajina Vantaan kaupunki ja Helsingin Kauppiaitten

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

MYYNNIN AMMATTITUTKINTO 2012-2013

MYYNNIN AMMATTITUTKINTO 2012-2013 MYYNNIN AMMATTITUTKINTO 2012-2013 Tervetuloa työn ohella opiskelemaan! Miten? Räätälöity Konttiin Yhteistyössä te-toimiston kanssa arvioidaan ja haastatellaan ja valitaan osallistujat - alkuhaastattelu,

Lisätiedot

140 Viran täyttäminen, hoitotyön opettajan virkasuhteinen tehtävä. Päätös

140 Viran täyttäminen, hoitotyön opettajan virkasuhteinen tehtävä. Päätös Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) 140 Viran täyttäminen, hoitotyön opettajan virkasuhteinen tehtävä HEL 2014-015200 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Rehtori päätti kokonaisarvion perusteella

Lisätiedot

Eläintenhoidon tutkintotoimikunta 8018 hyväksytty kokouksessa 8.6.2010

Eläintenhoidon tutkintotoimikunta 8018 hyväksytty kokouksessa 8.6.2010 Eläinhoitolanpitäjä 1.1 Eläintenhoitajan, Eläinhoitolanpitäjä, ammattitutkinto ja eläinhoitola-alan 1.2 Eläintenhoitajan, eläinhoitolan pito, ammattitutkinto ja eläinhoitola-alan 1.3 Eläintenhoitajan ammattitutkinto

Lisätiedot

Tarkempi kuvaus Määrä Ajankohta Rahoitus Muuta Selvitetään ja sovitaan mukaan esim. ennen henkilöstökoulutusta: kullakin kerralla yhteyshenkilöiden

Tarkempi kuvaus Määrä Ajankohta Rahoitus Muuta Selvitetään ja sovitaan mukaan esim. ennen henkilöstökoulutusta: kullakin kerralla yhteyshenkilöiden Henkilöstön osaamiskartoitukset Organisoidaan tarpeen Selvitetään 1 x / Vaihtelee Selvitetään ja sovitaan mukaan esim. ennen henkilöstökoulutusta: kullakin kerralla erikseen Sosiaalipalvelujen henkilöstölle

Lisätiedot

KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen

KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen Terttu Virtanen Aikuiskoulutusjohtaja Helsingin tekniikan alan oppilaitos Ammatillisen aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen oleellinen osa oppilaitosten

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus MIKSI JA KENELLE FINANSSIALAN MERKONOMI ON TARKOITETTU? Kenelle? Eri alueosuuskauppojen S-Pankin asiakaspalvelupisteissä pankki- ja asiakasomistajatyötä

Lisätiedot

Henkilökohtaisten ratkaisujen mahdollistaminen opiskelijalle EQAVET Seminaari

Henkilökohtaisten ratkaisujen mahdollistaminen opiskelijalle EQAVET Seminaari Henkilökohtaisten ratkaisujen mahdollistaminen opiskelijalle EQAVET Seminaari 26.11.2018 Suuri Pedagoginen laatu yhdistyy yhä tiiviimmin hyvinvointiin Kivaa Opitaan ja hyvä olla HYVIN- VOINTI Ei opita

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näytöt

Ammattiosaamisen näytöt Työpaikkaohjaaja kouluttajakoulutus Veijo Kykkänen Ammattiosaamisen näytöt Ammattiosaamisen näytöt ovat ammatillisten perustutkintojen opetussuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa osa opiskelijan arviointia.

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. YLÄKOULUN JA LUKION HISTORIAN JA YHTEISKUNTAOPIN PÄÄTOIMISEN TUNTIOPETTAJAN VALINTA Siv.ltk 13 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040-157 9405 Kunnanhallitus antoi kokouksessaan 13.6.2018

Lisätiedot

OSAAMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ

OSAAMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ OSAAMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ Anneli Kesola Tampereen seudun Osaavan osaamisen kehittämistiimi OSAAMISEN KEHITTÄMISTIIMI Anneli Kesola (Lempäälä) Pekka Jokela (Tampere) Teemu Keronen (Pirkkala) Jaana

Lisätiedot

Tanssialan perustutkinnon perusteiden muutokset Eija Kauppinen

Tanssialan perustutkinnon perusteiden muutokset Eija Kauppinen Tanssialan perustutkinnon perusteiden muutokset 1.8.2015 Eija Kauppinen Lait ja asetukset, tutkintojen perusteet ja muut määräykset voimaan 1.8.2015 Vuosien 1999-2001 perustutkinnon perusteiden mukaan

Lisätiedot

Arviointikäytännöt WinNovassa opetussuunnitelmaperusteisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa. Ben Schrey Opeda-hanke Turku 12.10.

Arviointikäytännöt WinNovassa opetussuunnitelmaperusteisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa. Ben Schrey Opeda-hanke Turku 12.10. Arviointikäytännöt WinNovassa opetussuunnitelmaperusteisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa Ben Schrey Opeda-hanke Turku 12.10.2011 Sisältö 1. WinNova 2. Opiskelijoiden perehdyttäminen arviointiin 3.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (5) 57 Oikaisuvaatimus koskien opinto-ohjaajan määräaikaisen virkasuhteen täyttämistä HEL 2017-007095 T 01 01 01 01 Päätös päätti hylätä Stadin ammattiopiston ja

Lisätiedot

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 26. marraskuuta 2014

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 26. marraskuuta 2014 Tutkinto: Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Ympäristön suunnittelun ja rakentamisen osaamisala, artesaani Tutkinnon osan nimi ja laajuus: Asiakaslähtöinen valmistaminen 15 osp, pakollinen tutkinnon

Lisätiedot

Kestävän kehityksen kriteerit, ammatilliset oppilaitokset

Kestävän kehityksen kriteerit, ammatilliset oppilaitokset Kestävän kehityksen kriteerit, ammatilliset oppilaitokset Osa 1: Kestävän kehityksen asioiden johtaminen Arvot ja strategiat KRITEERI 1 Kestävä kehitys sisältyy oppilaitoksen arvoihin, ja niiden sisältöä

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Valmistaa maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon suorittamiseen Lähde mukaan projektien ja hankkeiden

Lisätiedot

www.edu.fi/ammattipeda https://hyvatkaytannot.oph.fi/ Julkaisut ja aineistot on jäsennetty aihealueen mukaan Arviointi Arvioinnin opas on laadittu ammatillisen koulutuksen ja näyttötutkintojen järjestäjien,

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus 16.11.2017 Asetusluonnos Lausuntoversio Valtioneuvoston asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksia koskevan asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan opetustoimen

Lisätiedot

Tutkinnon osien ja valinnaisuuden määrittelyn lähtökohdat

Tutkinnon osien ja valinnaisuuden määrittelyn lähtökohdat HIUSALAN PERUSTUTKINNON PERUSTEET AMMATILLISEN TUTKINNON OSAN MUODOSTUMINEN JA TUTKINNON OSIEN VALINNAISUUS 12.12.2008 Aira Rajamäki Opetusneuvos aira.rajamaki@oph.fi Osaamisen ja sivistyksen asialla Tutkinnon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 15 Stadin ammattiopisto, ruokatuotannon tuntiopettajan vakinainen virkasuhde, työavain 25-781-16 HEL 2016-007655 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Toimialarehtori

Lisätiedot

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin YHDESSÄ Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin AMISTO 2.1.2014 Anu Raudasoja HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu 1.1.2014 YHDESSÄ Teemat: 1. Tutkinnon perusteista OPSiin 2. OPSista HOPSiin

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori

Liiketalouden perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori Liiketalouden perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori Hyväksymispäätökset Työelämäjaos 27.4.2015 Johtokunta 11.6.2015 1 Sisällys Jaksosuunnitelma...2 Jaksosuunnitelma...3 Jaksosuunnitelma...4

Lisätiedot

Työnjohtokoulutus/kaupan ala

Työnjohtokoulutus/kaupan ala Työnjohtokoulutus/kaupan ala Hyväksytty 17.8.2009 Rehtori Jarmo Paloniemi Hyväksytty 25.1.2011 Rehtori Jarmo Paloniemi Lisäykset täydennykset hyväksytty 17.06.2013 Rehtori Sai Niemelä-Pentti Sisällys Työnjohtokoulutus

Lisätiedot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK) musiikkipedagogi (AMK) tanssinopettaja (AMK) Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMAT. Vaasan ammattiopisto

OPETUSSUUNNITELMAT. Vaasan ammattiopisto OPETUSSUUNNITELMAT Oppimista tavalla tai toisella - Opintopolut Vaasan ammattiopistossa Vaasan ammattiopisto Kivelä Koulutustakuu NYT!, Helsinki Suunnittelun lähtökohdat (2008) Vaasan ammattiopistossa

Lisätiedot

Oppimisosuuskunta Arinom. Lukuvuosi

Oppimisosuuskunta Arinom. Lukuvuosi Oppimisosuuskunta Arinom Lukuvuosi 2016-2017 Mitä tutkinnon osia osuuskunnassa voi suorittaa? Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp ja Yrityksessä toimiminen 15 osp tutkinnon osat tulevat yleensä suoritetuksi

Lisätiedot

Arviointisuunnitelma 1.8.2015 alkaen toistaiseksi voimassa olevaa L 630/1998, 13 (muutettu L 787/2014) Arvioinnin opasta.

Arviointisuunnitelma 1.8.2015 alkaen toistaiseksi voimassa olevaa L 630/1998, 13 (muutettu L 787/2014) Arvioinnin opasta. Arviointisuunnitelma Arviointisuunnitelma on osa Raahen Porvari- ja Kauppakoulun 1.8.2015 alkaen toistaiseksi voimassa olevaa Opetushallituksen määräyksiin perustuvien liiketalouden perustutkinnon (Dno

Lisätiedot

VAASAN AMMATTIOPISTO

VAASAN AMMATTIOPISTO VAASAN AMMATTIOPISTO OPETUSSUUNNITELMAN TUTKINTOKOHTAINEN OSA KULTTUURIALA Artesaani Dokumentin tiedot Dokumentin nimi tutkintokohtainen suunnitelma Määräys 53/011/2014 (sisältää määräyksen 4/011/2015

Lisätiedot

Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt

Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt Pedagoginen johtaminen ja opetuksen kehittäminen Salpauksessa - kaikki yhdessä tehtäviensä mukaisesti Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt Koulutusjohtajat Hankkeiden rahoitus Hannu

Lisätiedot

Haku ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen

Haku ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen Haku ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 7. 27.1.2015 2 Ammatillinen erityisopettajankoulutus on opettajankoulutuksen suorittaneille ja ammatillisina erityisopettajina toimiville tai näihin tehtäviin

Lisätiedot

48 Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon lehtorin virka (vakanssi n:o ) Päätös

48 Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon lehtorin virka (vakanssi n:o ) Päätös Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 48 Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon lehtorin virka (vakanssi n:o 422212) HEL 2014-004623 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Rehtori päätti kokonaisarvion

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus MIKSI JA KENELLE FINANSSIALAN MERKONOMI ON TARKOITETTU? Kenelle? Eri alueosuuskauppojen asiakaspalvelupisteissä pankki- ja asiakasomistajatyötä

Lisätiedot

TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS 3 OV

TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS 3 OV TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS 3 OV Määräykset ja ohjeet 2012:41 Opetushallitus ja tekijät Määräykset ja ohjeet 2012:41 ISBN 978-952-13-5271-3 (nid.) ISBN 978-952-13-5272-0 (pdf) ISSN-L 1798-887X ISSN 1798-887X

Lisätiedot

Opettajaksi Suomessa ulkomailla suoritettujen opintojen perusteella Maisa Montonen, opetusneuvos

Opettajaksi Suomessa ulkomailla suoritettujen opintojen perusteella Maisa Montonen, opetusneuvos Opettajaksi Suomessa ulkomailla suoritettujen opintojen perusteella 4.6.2018 Maisa Montonen, opetusneuvos Ulkomailla tutkinnon suorittanut haluaa opettajaksi Suomessa. Pitäisikö selvittää mahdollisuus

Lisätiedot

työssäoppimispaikan työtehtävissä toimiminen ammattiosaamisen näytön suorittaminen näyttösuunnitelman mukaan Ammattitaidon osoittamistavat

työssäoppimispaikan työtehtävissä toimiminen ammattiosaamisen näytön suorittaminen näyttösuunnitelman mukaan Ammattitaidon osoittamistavat 1(8) TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ Tutkinnon osa: Sähköinen kaupankäynti 15 osp Tavoitteet: Opiskelija osallistuu verkkokaupan ylläpitämiseen. Hän seuraa kilpailutilannetta ja alan trendejä

Lisätiedot

AMK-tutkintoon johtava koulutus

AMK-tutkintoon johtava koulutus Liiketalous AMK-tutkintoon johtava koulutus Informaatioteknologia BEng, Information Technology insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka tradenomi (AMK), tietojenkäsittely Kulttuuriala medianomi (AMK)

Lisätiedot

Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen. Tuulikki Haarakoski Ammattiopisto Lappia 11.4.2013

Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen. Tuulikki Haarakoski Ammattiopisto Lappia 11.4.2013 Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen Tuulikki Haarakoski Ammattiopisto Lappia 11.4.2013 Ammattiopisto Lappia Kemi-Tornion ammattiopisto ja Länsi-Lapin ammatti-instituutti yhdistyivät 1.8.2007 Ammattiopisto

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Miten tutkinto opiskelijaksi AMK tutkintoon? Yhteishaku syksyllä ja keväällä www.opintopolku.fi JAMKin avoimen amkin väylä Väylän kautta mahdollista hakea, kun suorittaa 60

Lisätiedot

Sastamalan koulutuskuntayhtymä KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO

Sastamalan koulutuskuntayhtymä KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO Sastamalan koulutuskuntayhtymä Koul KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO Kuvi Yhteenveto ammattiosaamisen näyttöjen arvosanoista ja niiden toteuttamistavoista lukuvuosina - Johdanto Ammatillisen peruskoulutuksen

Lisätiedot

OPPISOPIMUSKOULUTUS. Oppisopimusopiskelijoiden liikkuvuusjaksot ja ECVET. Työelämä. 14.10.2014 Virpi Spangar ECVET expert OPPIMINEN JA OHJAUS

OPPISOPIMUSKOULUTUS. Oppisopimusopiskelijoiden liikkuvuusjaksot ja ECVET. Työelämä. 14.10.2014 Virpi Spangar ECVET expert OPPIMINEN JA OHJAUS Oppisopimusopiskelijoiden liikkuvuusjaksot ja ECVET 14.10.2014 Virpi Spangar ECVET expert OPPISOPIMUSKOULUTUS OPPIMINEN JA OHJAUS AMMATTIALAN TYÖPAIKASSA OPPIMINEN JA OHJAUS KOULUSSA PALKKA Työelämä OPINTOSOSIAALISET

Lisätiedot

VAO LUOTSI2 Laajennetun työssäoppimisen hanke Työssäoppimisen kartoitus Vaasan ammattiopistossa Hillevi Kivelä 7.11.

VAO LUOTSI2 Laajennetun työssäoppimisen hanke Työssäoppimisen kartoitus Vaasan ammattiopistossa Hillevi Kivelä 7.11. VAO LUOTSI2 Laajennetun työssäoppimisen hanke 2012-2013 Työssäoppimisen kartoitus Vaasan ammattiopistossa Hillevi Kivelä 7.11.2013 7.11.2013 2 Miten vastataan työelämälähtöisyyteen?? 7.11.2013 3 7.11.2013

Lisätiedot

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma 19.3.2009 Pirkko Laurila Osaamisen ja sivistyksen asialla Tutkinnon perusteiden ja koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelman hierarkia Laki ja asetukset Ammatillisen

Lisätiedot

www.facebook.com/mercuria.fi MERCURIA

www.facebook.com/mercuria.fi MERCURIA www.facebook.com/mercuria.fi MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos FAKTAA MERCURIASTA perustettu 1908 ylläpitäjänä Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Oy (osakkaina Vantaan kaupunki ja Helsingin Kauppiaitten

Lisätiedot

LIIKETOIMINTAOSAAJA 2020 +

LIIKETOIMINTAOSAAJA 2020 + LIIKETOIMINTAOSAAJA 2020 + 21.10.2008/ilta Tradenomi 210 op Tuloksellisen oppimisen ja ammatillisen kasvun prosessi 1. vuosi 2. vuosi 3. ja 4. vuosi suunnittelijaksi ja käynnistäjäksi 58 op analysoijaksi

Lisätiedot

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015 Tutkinto: Tutkinnon osan nimi ja laajuus: AUDIOVISUALISEN VIESTINNÄN PERUSTUTKINTO AUDIOVISUAALISEN TUONTANNON TOTEUTTAMINEN 45 osp pakollinen tutkinnon osa 1. Kuvaus osaamisen tunnustamisen toteuttamisesta

Lisätiedot

Yhteishankintakoulutukset/ monialat rekrytoinnin muotona

Yhteishankintakoulutukset/ monialat rekrytoinnin muotona Yhteishankintakoulutukset/ monialat rekrytoinnin muotona Työllistämisen tuet yrittäjälle 14.1.2016 Sirpa Kursula 1 Yhteishankintakoulutuksen muodot RekryKoulutus Tuki 70 % TäsmäKoulutus Tuki 50-70 % MuutosKoulutus

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjän näkökulma

Koulutuksen järjestäjän näkökulma Koulutuksen järjestäjän näkökulma 14.11.2017 Heikki Mäkinen Kehityspäällikkö Amiedu Amiedu Yli 40 vuoden kokemus aikuiskoulutuksesta Vuonna 2016 yli 26 000 opiskelijaa Liikevaihto vuonna 2016 oli n. 31

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun

Lisätiedot

RPKK KoulutustaRjonta 2009

RPKK KoulutustaRjonta 2009 RPKK koulutustarjonta 2009 huomisen SUUNNANNÄYTTÄJÄt 2 Suomen ensimmäinen Suomen ensimmäisen kauppaopiston, Raahen Porvari- ja Kauppakoulun, perustivat laivanvarustajaveljekset Johan ja Baltzar Fellman

Lisätiedot

TIE NÄYTTÖTUTKINTOON

TIE NÄYTTÖTUTKINTOON TIE NÄYTTÖTUTKINTOON Käytännönläheinen opiskelijan opas Porvoon Kauppaoppilaitos Yrityspalvelu Företagsservice Opistokuja 1, 06100 Porvoo www.pkol.fi 019-5740700 yp@ pkol.fi 1 Opas on tarkoitettu opiskelemaan

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017

AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017 1 AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017 Vastausprosentti 50,0 % 1. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet 2. Opetusmenetelmät ja työtavat 2 eri eri Ei Koulutuksessa käytetyt opetusmenetelmät

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ. ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op

LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ. ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op Pedagogiset opinnot antavat opiskelijalle valmiuksia toimia erilaisissa

Lisätiedot

Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa. Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2.

Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa. Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2. Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2.2014 Työssäoppiminen laissa (630/1998)ja asetuksessa (811/1998) koulutuksesta

Lisätiedot

Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja Tutkinnon perusteiden muutokset koulutuskokeilua varten 1.8.2015 alkaen

Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja Tutkinnon perusteiden muutokset koulutuskokeilua varten 1.8.2015 alkaen Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja Tutkinnon perusteiden muutokset koulutuskokeilua varten 1.8.2015 alkaen Välinehuoltoalan koulutuskokeilujen jaosto 16.3.2015 Opetusneuvos Aira Rajamäki Lait

Lisätiedot

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Kaikille perustutkinnoille yhteiset ammatilliset tutkinnon osat. Hyväksytty 22.9.2015

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Kaikille perustutkinnoille yhteiset ammatilliset tutkinnon osat. Hyväksytty 22.9.2015 Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Kaikille perustutkinnoille yhteiset ammatilliset tutkinnon osat Kuntayhtymäjohtaja-rehtorin hyväksymä kaikille perustutkinnoille yhteisten ammatillisten tutkinnon

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Tutkintotoimikunnan seminaari Paasitorni

Tutkintotoimikunnan seminaari Paasitorni Seminaari liiketalouden perustutkinto, merkonomin uudet perusteet Paasitorni 25.5.2010 1 Sisältö Näyttöjen järjestämissopimus ja suunnitelma Tekeminen Erityistä huomioitavaa Näyttötutkinnon henkilökohtaistaminen

Lisätiedot

Kohti ammatillista huippuosaamista

Kohti ammatillista huippuosaamista Kohti ammatillista huippuosaamista HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu KOULUTUSPALVELUT YRITYKSILLE JA ORGANISAATIOILLE 2 hamk.fi Palvelumme yrityksille ja organisaatioille HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

Sopimus Opiskelija oppii työssä

Sopimus Opiskelija oppii työssä Oppisopimus Työpaikka/ työpaikkakouluttaja - kouluttaa - arvioi Sopimus Opiskelija oppii työssä Tietopuolinen koulutus oppilaitoksessa monimuotoisesti Opettaja koordinoi, ohjaa, arvioi Tutkintotodistus:

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ. ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op

LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ. ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op LAPIN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA OPETUS- JA KASVATUSALAN TÄYDENNYSKOULUTUSYKSIKKÖ ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT 60 op Pedagogiset opinnot antavat opiskelijalle valmiuksia toimia erilaisissa

Lisätiedot

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Liiketalouden perustutkinto

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Liiketalouden perustutkinto Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Liiketalouden perustutkinto Rehtorin hyväksymä liiketalouden perustutkinnon opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa, joka sisältää arviointitoimikunnan hyväksymän

Lisätiedot

Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Vuosi 2015

Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Vuosi 2015 Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Hakeminen ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku on 7. 27.1.2015. Sähköinen hakemus tulee

Lisätiedot

Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa. Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2.

Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa. Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2. Työssäoppimisen toteutuksen suunnittelu omassa opetussuunnitelmassa Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä 3.2.2014 Suunnittelun lähtökohdat Suunnittelun pohjana aina voimassa oleva

Lisätiedot

Opiskelu matkailualalla. Rauma 2015 WinNova

Opiskelu matkailualalla. Rauma 2015 WinNova Opiskelu matkailualalla Rauma 2015 WinNova Asiakaspalvelu Matkailualan asiakaspalvelutilanteissa oppii mm. Käyttämään kassaa ja erilaisia ohjelmistoja Käytöstapoja ja kohteliaisuutta Toimimaan erilaisten

Lisätiedot