KKP-RONDO WEB. Käyttäjän opas tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien sekä valtuuksien seurantailmoitusten käsittelyyn KKP-Rondossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KKP-RONDO WEB. Käyttäjän opas tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien sekä valtuuksien seurantailmoitusten käsittelyyn KKP-Rondossa"

Transkriptio

1 KKP-RONDO WEB Käyttäjän opas tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien sekä valtuuksien seurantailmoitusten käsittelyyn KKP-Rondossa

2 2 (16) SISÄLLYSLUETTELO KKP-RONDO WEB... 3 KKP-RONDON KÄYTTÄJÄTUNNUS, SALASANA JA SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 Miten saan käyttäjätunnuksen KKP-Rondoon?... 3 Mistä tiedän, että minulla on käsittelemättömiä asiakirjoja KKP-Rondossa?... 3 Sisäänkirjautuminen Rondoon... 4 Oletko unohtanut salasanasi?... 5 Salasanan voimassaolo ja virheelliset kirjautumisyritykset... 6 Asiakirjat, joihin ei ole käyttövaltuuksia... 6 RONDON VALIKOT... 6 Asetukset... 7 Salasanan vaihtaminen... 8 Allekirjoituksen vaihtaminen... 8 Poissaolo ja sijaisen määrittely... 9 Henkilötiedot ASIAKIRJOJEN KÄSITTELY KKP-RONDOSSA Asiakirjakansiot Asiakirjan avaaminen Tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien tarkastaminen Valtuuksien seurantailmoitusten tarkastaminen Kommentin liittäminen asiakirjaan Asiakirjan hylkääminen Asiakirjan siirtäminen selviteltäviin Asiakirjan siirtäminen toiselle käyttäjälle Asiakirjan hyväksyminen ASIAKIRJOJEN HAKEMINEN KKP-RONDON SULKEMINEN LISÄTIEDOT Versionhallinta Päiväys Tehdyt muutokset KKP-Rondon käyttäjän ohje Tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien hyväksyjät ja tarkastajat Lisätty valtuuksien seurantailmoitusten käsittely KKP-Rondossa Päivitetty pääkäyttäjien yhteystiedot ja allekirjoituksen muotovaatimukset. Lisätty kappaleet Miten saan käyttäjätunnuksen KKP-Rondoon ja Oletko unohtanut salasanasi. Päivitetty kuvaruutukuvia ja tarkennettu hakuehtoja Tilivirasto-termi muutettu kirjanpitoyksiköksi.

3 3 (16) KKP-RONDO WEB Tässä käyttäjän ohjeessa käsitellään tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien sekä valtuuksien seurantailmoitusten käsittelyyn liittyvät toiminnot toimittaessa em. asiakirjojen tarkastajana ja hyväksyjänä. KKP-RONDON KÄYTTÄJÄTUNNUS, SALASANA JA SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Miten saan käyttäjätunnuksen KKP-Rondoon? KKP-Rondon käyttäjätunnusta haetaan lomakkeella, joka on Valtiokonttorin kotisivuilla kohdassa lomakkeet. Samalla lomakkeella voi ilmoittaa myös käyttäjätunnuksen muutoksesta tai poistamisesta. Lomake lähetetään sähköpostitse osoitteeseen ja viestin aiheeksi merkitään KKP-Rondo + kirjanpitoyksikön/rahaston kolminumeroinen tunnus. Lomakkeella E=ensisijainen hyväksyjä tarkoittaa hyväksyjää, jolle kyseisen kirjanpitoyksikön /rahaston asiakirjat reititetään hyväksyttäviksi. H=hyväksyjä tarkoittaa henkilöä, jolla on hyväksymisoikeudet ao. kirjanpitoyksikön/rahaston asiakirjoihin ja joka voi toimia ensisijaisen hyväksyjän sijaisena. L=lukuoikeuden saaja on henkilö, jolla on asiatarkastajan oikeudet eli hän voi lukea ao. kirjanpitoyksikön/rahaston asiakirjoja KKP-Rondon arkistossa. Mistä tiedän, että minulla on käsittelemättömiä asiakirjoja KKP-Rondossa? Kun Rondoon saapuu käsiteltäväksi uusi asiakirja (uusia asiakirjoja), lähettää sähköpostijärjestelmä siitä käsittelijälle seuraavanlaisen ilmoituksen: Lähettäjä: Rondo Mail [mailto:rondo@rondo.tietoenator.com] Aihe: Keskuskirjanpidon Rondo KKP- Rondossa on 1 asiakirjaa. Käsittelethän sen mahdollisimman pian. Tämä viesti on automaattisesti lähetetty, älä vastaa tähän viestiin. Pääset KKP-Rondoon tästä linkistä. (999xxxyyyyy) Sähköposti sisältää linkin, josta päästään suoraan siirtymään KKP-Rondoon. Avattuasi Rondon kirjautumisruudun voit lisätä sen myös selaimeesi Suosikkeihin/Favorites. Näpäytä hiirellä Suosikit/Favorites ja valitse hiirellä kohta Lisää Suosikit-kansioon/Add to Favorites.

4 4 (16) Lisää Suosikit kansioon/add Favorites -ikkunassa voit antaa nimeksi KKP-Rondo tms. ja painaa OK. Selainohjelma palaa automaattisesti sille sivulle, josta lähdit suosikkia lisäämään. Tämän jälkeen pääset aina KKP-Rondon kirjautumisruudulle suosikkien kautta. Mikäli et käsittele kaikkia käsiteltäväksesi tulleita asiakirjoja samalla kerralla loppuun, voit myöhemmin, itsellesi sopivaan aikaan avata Rondon ja käsitellä loput. Sisäänkirjautuminen Rondoon Kirjauduttaessa sisään Rondoon järjestelmä kysyy aina henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa. Salasana on pidettävä salaisena, eikä sitä saa antaa toisten käyttöön. Käyttäjä itse voi vaihtaa salasanansa aina ollessaan kirjautuneena sisään Rondo-järjestelmään. Käyttäjätunnus Salasana Kirjaudu KKP-Rondon käyttäjätunnus on ilmoitettu kaikille käyttäjille ja se on 10 tai 11 merkkiä pitkä. Tunnuksessa 3 ensimmäistä merkkiä 999 on KKP-Rondo järjestelmän tunniste. Salasanan pituus on vähintään 6 ja enintään 20 merkkiä pitkä. Hyvä salasana sisältää kirjaimia ja numeroita sekä erikoismerkkejä. Isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä. Kirjaudutaan KKP-Rondoon. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla järjestelmä pyytää vaihtamaan salasanan.

5 5 (16) Salasana Uusi salasana Toista Uusi Salasana Tallenna - painike Tyhjennä - painike Kirjoitetaan salasana. Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Kirjoitetaan uusi salasana. Salasanan pituus on vähintään 6 ja enintään 20 merkkiä pitkä. Hyvä salasana sisältää kirjaimia ja numeroita sekä erikoismerkkejä. Isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä. Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Toistetaan uusi salasana (tarkistetaan oikeellisuus). Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Tallentaa annetun salasanan Rondo- järjestelmään. Tyhjentää kaikki näytön kentät ja tiedot voidaan syöttää uudelleen. Oletko unohtanut salasanasi? Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa sisäänkirjautumisikkunassa kohtaa Oletko unohtanut salasanasi?

6 6 (16) Kirjoita seuraavaksi avautuvaan ikkunaan käyttäjätunnuksesi ja paina Lähetä. Saat KKP-Rondoon ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen uuden salasanan, joka on vaihdettava seuraavalla kirjautumiskerralla. Antamasi uusi salasana on voimassa kirjautuessasi seuraavan kerran Rondoon. Salasanan voimassaolo ja virheelliset kirjautumisyritykset Salasana on voimassa 90 päivää, minkä jälkeen järjestelmä pyytää vaihtamaan salasanan. KKP-Rondo sallii kolme virheellistä kirjautumisyritystä ja sen jälkeen tunnus lukkiutuu. Klikkaa sisäänkirjautumissivulla kohtaa Oletko unohtanut salasanasi? Kirjoita avautuvaan ikkunaan käyttäjätunnuksesi ja paina lähetä. Saat uuden salasanan sähköpostiisi. Asiakirjat, joihin ei ole käyttövaltuuksia Mikäli sinulle on vahingossa reititetty asiakirjoja, joihin sinun käyttäjätunnuksellasi ei ole valtuutta, saat sisäänkirjautumisvaiheessa seuraavan ilmoituksen. RONDON VALIKOT Kirjauduttuasi järjestelmään ensimmäisenä avautuu Laskujen käsittely -valikko ja siellä Omat laskut - kansio. Koska KKP-Rondossa käsitellään vain asiakirjoja, sinun tulee siirtyä kansioon Asiakirjat / Keskuskirjanpito tai Asiakirjat / Valtuudet. Valitse sieltä alikansio Omat asiakirjat, mistä löydät sinulle käsiteltäväksi lähetetyt asiakirjat.

7 7 (16) Rondon valikot on kuvattu alla Arkisto Laskut Asiakirjat Asetukset Tiedoksi Ohje Poistuminen Arkiston vakiokansiot ja mahdolliset asiakaskohtaiset muut kansiot Ei käytetä KKP-Rondossa. KKP-Rondon asiakirjat / Keskuskirjanpito: tili-ilmoitukset, täsmäytyslaskelmat ja katekirjeet, käsitellään tässä kansiossa. KKP-Rondon asiakirjat / Valtuudet: Valtuuksien seurantailmoitukset käsitellään tässä kansiossa. Henkilökohtaiset asetukset Tämän kansion alla ovat tiedoksi lähetetyt laskut/asiakirjat. Mikäli kansio on tyhjä, näkyy se harmaana. Muutoin kolmio on punainen ja suluissa näkyy dokumenttien määrä. WebRondon käsikirja Rondosta poistutaan ainoastaan tätä kautta. Asetukset Näpäyttämällä kerran hiirellä Asetukset-painiketta sinulle avautuu valikko, josta pääset seuraaviin toimintoihin: Vaihda salasana, Vaihda allekirjoitus, Merkitse poissaolo ja Henkilötiedot. Vaihda salasana Vaihda allekirjoitus Merkitse poissaolo Henkilötiedot Salasanan vaihto Hyväksyjä pääsee vaihtamaan hyväksymis-allekirjoituksensa. Sijaisen valinta ja paluupäivän merkitseminen. Käyttäjätunnuksen, nimen ja yrityksen tarkistus sekä oletuskäyttäjäryhmän valinta.

8 8 (16) Salasanan vaihtaminen Käyttäjä voi vaihtaa oman salasanansa koska tahansa ollessaan kirjautuneena Rondoon. Salasana Uusi salasana Toista Uusi Salasana Tallenna - painike Tyhjennä - painike Kirjoitetaan entinen salasana. Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Kirjoitetaan uusi salasana. Salasanan pituus on vähintään 6 ja enintään 20 merkkiä pitkä. Hyvä salasana sisältää kirjaimia ja numeroita sekä erikoismerkkejä. Isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä. Toistetaan uusi salasana (tarkistetaan oikeellisuus). Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Tallentaa antamasi uuden salasanan Rondo järjestelmään. Tyhjentää kaikki näytön kentät ja voit syöttää tiedot uudelleen. Allekirjoituksen vaihtaminen Käyttäjä (tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien hyväksyjä) voi vaihtaa oman hyväksymisallekirjoituksensa koska tahansa ollessaan kirjautuneena KKP-Rondoon. Allekirjoitus Kirjoitetaan vanha allekirjoitus. Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Uusi allekirjoitus Kirjoitetaan uusi allekirjoitus. Allekirjoituksen tulee olla 6-20 merkkiä pitkä ja se voi sisältää kirjaimia ja numeroita (ei skandeja). Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Toista uusi Allekirjoitus Toistetaan uusi allekirjoitus (tarkistetaan oikeellisuus). Kirjoitettaessa tietoja kentässä näkyy *- merkkejä kirjoitettujen merkkien tilalla. Tallenna - painike Tallentaa antamasi uuden allekirjoituksen KKP-Rondo järjestelmään Tyhjennä - painike Tyhjentää kaikki näytön kentät.

9 9 (16) Poissaolo ja sijaisen määrittely Kun tiedät, että olet poissa toimistolta esimerkiksi matkoilla tai lomalla, käy merkitsemässä KKP- Rondoon poissaolojakso. Silloin järjestelmä tietää automaattisesti reitittää käsiteltäväksesi tulevat asiakirjat sijaisellesi. Merkitse poissaolojakson alkamis- ja päättymispäivämäärät kohtaan Olen poissa toimistolta ja palaan (pp.kk.vvvv). Painamalla Lisää-painiketta pääset määrittelemään useampia poissaolojaksoja. Laita ensin täppä sen poissaolojakson kohdalle, jolle haluat määritellä sijaisen. Valitse Käyttäjäryhmäluettelosta oikea ryhmä ja sitten Käyttäjä-luettelosta sijaisen nimi. KKP-Rondoon on määritelty jokainen kirjanpitoyksikkö omaksi käyttäjäryhmäkseen ja VTV:n tilintarkastajat omaksi käyttäjäryhmäkseen. Määritellessäsi sijaista poissaolosi ajaksi löydät sijaisen oman kirjanpitoyksikkösi käyttäjä-ryhmästä. Teknisistä syistä henkilö voi kuulua vain yhteen käyttäjäryhmään. Paina Tallenna sijainen-painiketta, jolloin näytöllä olevat tiedot tallentuvat. Määritelty sijainen näkyy Sijainen-kohdassa. Hyväksyjä voi valita sijaisekseen vain toisen hyväksyjän. Käsittelemättömiä asiakirjoja Olen poissa toimistolta ja palaan Sijaisen valinta Käyttäjä, Käyttäjäryhmä Tallenna sijainen-painike Poista pvm Poista sijainen Tässä näkyvät kaikki käyttäjälle reititetyt asiakirjat jotka odottavat käsittelyä Omat asiakirjat kansiossa. Kenttään kirjoitetaan poissaolojakson alkamis- ja päättymispäivämäärä esim Valitaan käyttäjäryhmä ja ryhmästä sijainen. Tallentaa järjestelmään poissaolojaksosi ja sijaisesi. Tyhjentää päivämääräkentän ja pääset kirjoittamaan tiedon uudelleen. Poistaa sijaisen.

10 10 (16) Mikäli sinulla on asiakirjoja käsittelemättä, saat seuraavan ilmoituksen. Tallentamisen jälkeen saat seuraavan INFO-ruudun. Paina Sulje-painiketta ja palaat takaisin edelliseen näyttöön, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa työskentelyä Rondossa. Mikäli jostakin syystä käyt KKP-Rondossa poissa ollessasi, Rondo avautuu tähän Poissaolon merkitsemisikkunaan. Jos jatkat lomaa, anna paluupäivän olla, mutta mikäli palaat töihin niin tyhjennä päivämäärä Poista pvm painikkeella. Henkilötiedot Voit tarkistaa KKP-Rondossa omat henkilötietosi kansiosta Asetukset/Henkilötiedot. Pääkäyttäjät ylläpitävät henkilötietoja. Käyttäjätunnus Sukunimi Etunimi Yritys Käyttäjäryhmä Käyttäjän käyttäjätunnus Käyttäjän sukunimi Käyttäjän etunimi Yritys, johon on kirjauduttu. KKP-Rondossa 999 Rondo. Käyttäjille on valittu KKP-Rondoon oletuskäyttäjäryhmä. ASIAKIRJOJEN KÄSITTELY KKP-RONDOSSA Asiakirjakansiot Asiakirjojen käsittelyyn pääset valitsemalla päävalikosta Asiakirjat. Valitsemalla Asiakirjat-kohdan pääset Keskuskirjanpito- tai Valtuudet -käsittelykansioihin. KKP-Rondossa hyväksyjät ja asiatarkastajat (=lukuoikeudet KKP-Rondoon) näkevät kuusi kansiota, joita ovat Omat asiakirjat, Omat kierrossa olevat, Sijaisen kierrossa olevat, Omat selviteltävät, Omat arkistoidut ja Sijaisen arkistoidut.

11 11 (16) Omat asiakirjat -kansiossa näkyvät asiakirjat, jotka on reititetty käyttäjälle. Käyttäjän tehtävä on tarkastaa ja hyväksyä tili-ilmoitukset ja täsmäytyslaskelmat KKP-Rondossa. Omat kierrossa olevat -kansiossa näkyvät kaikki vielä kierrossa olevat asiakirjat, joita käyttäjä on jossain vaiheessa käsitellyt. Jo arkistoon menneet asiakirjat eivät näy enää tässä kansiossa. Hyväksytyt asiakirjat siirtyvät arkistoon automaattisesti hyväksymispäivää seuraavan yön aikana. Sijaisen kierrossa olevat -kansiossa näkyvät asiakirjat, jotka ovat reitittyneet käyttäjän poissa ollessa sijaiselle ja jotka odottavat sijaisen käsittelyä. Ensisijainen hyväksyjä voi vain katsoa asiakirjoja. Omat selviteltävät -kansiossa ovat asiakirjat, jotka käyttäjä on siirtänyt Omat asiakirjat -kansiosta tähän kansioon odottamaan selvitystä. Selvittelyn jälkeen käyttäjä käsittelee nämä asiakirjat kuten kansiossa Omat asiakirjat. Omat arkistoidut -kansiosta haetaan hakutoiminnolla esille sellaisia asiakirjoja, jotka ovat olleet itsellä käsiteltävinä ja ovat jo arkistoituneet. Sijaisen arkistoidut -kansiossa näkyvät kaikki ne arkistoidut asiakirjat, jotka on reititetty käyttäjälle, mutta joiden käsittelijänä on ollut käyttäjän sijainen. Hakuehtoina voidaan käyttää kaikkia asiakirjoilta arkiston hakutiedoiksi poimittavia tietoja. Asiakirjan avaaminen Kun avaat asiakirjan, jossa on enemmän kuin yksi sivu, asiakirjojen käsittely -ikkunassa voidaan valita avataanko sivu samaan (rasti) vai erilliseen ikkunaan (ei rastia). Oletus on, että kaikki sivut aukeavat omaan erilliseen ikkunaan (ei rastia). Tieto säilyy voimassa vain olemassa olevan istunnon ajan.

12 12 (16) Avatun asiakirjan yläreunassa olevat toiminnot: Tallenna sivu Näytä kuvat Historia Kommentti Lisää sivu Etsi Tiedoksi Tulosta Tallentaa sivun tiedostoon. Avaa asiakirjan uuteen selaimen ikkunaan. Näyttää asiakirjan historiatiedot. Asiakirjalle voidaan lisätä kommentti. Asiakirjaan voidaan lisätä sivuja. Hakee asiakirjasta tekstiä. Lähetetään asiakirja tiedoksi jollekin toiselle. Tulostaa asiakirjan ja kommentin valinnan mukaan. Avatun asiakirjan alareunassa on seuraavat toiminnot: Hyväksyn Asiatarkastan Siirrä Selvitä Hylkää Sulje Asiakirjan hyväksyminen. KKP-Rondossa ei käytetä erillistä asiatarkastusta. Sama henkilö sekä tarkastaa että hyväksyy niin tili-ilmoitukset ja täsmäytyslaskelmat kuin valtuuksien seurantailmoituksetkin. Hyväksyjä pystyy siirtämään asiakirjan käsittelemättömänä toiselle saman kirjanpitoyksikön käyttäjälle, jolla on hyväksyjän oikeudet KKP-Rondoon. Lähettää asiakirjan selviteltäviin. Palauttaa asiakirjan takaisin pääkäyttäjälle. Asiakirjan kommenttiin kirjoitetaan palautuksen syy. Sulkee ikkunan. Tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien tarkastaminen Valtiokonttorin antamassa Tietojen toimittaminen keskuskirjanpitoon määräyksessä on kohdat tiliilmoituksen ja täsmäytyslaskelman tarkastamisesta. Lisäksi tili-ilmoituksen tarkastamisesta on annettu Tili-ilmoituksen lukuohje. Mikäli tili-ilmoitus ja/tai täsmäytyslaskelma osoittaa eroa keskuskirjanpidon ja kirjanpitoyksikön/rahaston kirjanpidon välillä, kirjanpitoyksikkö/rahasto voi halutessaan merkitä asiakirjaan tarvittavan selvityksen asiasta. KKP-Rondossa selvitysteksti liitetään dokumenttiin Rondon kommenttitoiminnolla ( keltainen kommenttilappu ).

13 13 (16) Valtuuksien seurantailmoitusten tarkastaminen Valtiokonttorin antamassa Valtuuskirjanpito-määräyksessä on kohdassa Ilmoitukset Valtiokonttorille kirjoitettu valtuuksien seurantailmoitusten tarkastamisesta seuraavasti: Valtiokonttori lähettää valtuustietoja toimittaneille tilivirastoille valtuuksien seurantailmoituksen erikseen päättyneeltä ja alkaneelta varainhoitovuodelta. Ilmoitus lähetetään kahtena kappaleena. Tiliviraston tulee välittömästi ilmoituksen saatuaan tarkastaa, että ilmoituksen tiedot vastaavat kirjanpitoyksikön valtuustietoja ja palauttaa toinen ilmoituksista allekirjoitettuna Valtiokonttorille. Määräyksen em. kohta on edelleen voimassa siten muutettuna, että valtuuksien seurantailmoitus toimitetaan kirjanpitoyksiköille KKP-Rondon välityksellä ja hyväksyminen tapahtuu KKP-Rondossa. Seurantailmoitusten tarkastaminen tulee tehdä määräyksen mukaisesti. Mikäli valtuuksien seurantailmoituksen tiedot eivät vastaa kirjanpitoyksikön valtuustietoja, kirjanpitoyksikön tulee välittömästi ottaa yhteyttä Keskuskirjanpitoon asian selvittämiseksi. Keskuskirjanpito sopii kirjanpitoyksikön kanssa tarvittavista jatkotoimista. Kommentin liittäminen asiakirjaan Kommentti-painikkeella pääset lisäämään kommentin. Kommentti tallentuu pysyvästi (kirjoitusvirheineen) asiakirjaan ja arkistoituu asiakirjan mukana. Näpäyttämällä hiirellä Tallenna-painiketta kommentti tallentuu. Asiakirjanäytöllä oltaessa kaikki tehdyt kommentit ovat aina luettavissa. Voit lisätä tarvittaessa kommentin myös arkistossa olevaan asiakirjaan. Asiakirjan hylkääminen Hylkää-toiminto palauttaa asiakirjan pääkäyttäjälle, hylkäys vaatii aina kommentin. Rondo antaa kommentin alkuun automaattisesti tekijän nimen ja tekoajan, joita ei tule poistaa.

14 14 (16) Asiakirjan siirtäminen selviteltäviin Selvitä-painikkeella voit siirtää asiakirjan Omat selviteltävät -kansioon. Kommentti on aina pakollinen siirrettäessä asiakirja selviteltäviin. Asiakirjan siirtäminen toiselle käyttäjälle Asiakirja voidaan myös lähettää eteenpäin toiselle saman kirjanpitoyksikön käyttäjälle. Tällöin historiaan jää merkintä Siirto. Asiakirjan hyväksyminen Kun tili-ilmoitus, täsmäytyslaskelma tai valtuuksien seurantailmoitus on asianmukaisesti tarkastettu, se hyväksytään Hyväksyn-painikkeella. Hyväksyn-toiminnon valinnan jälkeen KKP-Rondo pyytää hyväksymisallekirjoituksen. Allekirjoitus hyväksytään Allekirjoita-painikkeella. Paina nyt vain painiketta OK, jolloin asiakirja poistuu käyttäjän Omat asiakirjat -kansiosta. Peruuta-toiminto peruuttaa allekirjoituksen. Kun ensimmäisen kerran hyväksyt asiakirjaa (allekirjoitat) saat ilmoituksen: Et ole vielä määritellyt allekirjoitustasi. Anna uusi allekirjoitus. Näpäytä hiirellä OK-painiketta ja siirryt seuraavaan näyttöön, jonka alalaidassa määrittelet itsellesi allekirjoituksen (salaisen). Allekirjoitus on 6-20 merkkiä, isot ja pienet kirjaimet merkitseviä. Tämä allekirjoitus-salasana on ehdottomasti pidettävä vain omassa tiedossasi, sillä se on sinun allekirjoituksesi. Harkitessasi mikä allekirjoituksesi huomioi myös tietosuoja-asiat. Kirjoita Uusi Allekirjoitus -kohtaan haluamasi allekirjoitus ja Vahvista Uusi Allekirjoitus -kohtaan toisen kerran sama allekirjoitus. Seuraavilla hyväksymiskerroilla pääset suoraan allekirjoitusruudulle.

15 HUOM! Vaikka Allekirjoita-painikkeen painamisen jälkeen käyttäjälle avautuu reititysikkuna, reitille ei kuitenkaan valita ketään. Asiakirjasi on nyt hyväksytty, paina vain OK-näppäintä. 15 (16) Asiakirja poistuu ruudultasi, minkä jälkeen pääkäyttäjät näkevät sen Hyväksytyt asiakirjat - kansiossa. Käyttäjä näkee asiakirjan kuluvan päivän ajan Omat kierrossa olevat kansiossa ja seuraavasta päivästä alkaen Omat arkistoidut kansiossa. ASIAKIRJOJEN HAKEMINEN Haettaessa asiakirjoja Arkisto-kansioista haun kohteena ovat arkistoidut asiakirjat. Omat arkistoidut kansiosta löytyvät ne arkistoidut asiakirjat, jotka ovat olleet itselläsi käsiteltävinä. Arkiston vakiokansioita ovat Keskuskirjanpito, Keskuskirjanpito (historia), Valtuudet ja Valtuudet (historia). Keskuskirjanpito-kansiosta voit hakea asiakirjoja seuraavilla hakumäärittelyillä: dokumentin numero, jakso, ajopäivämäärä, tilivirasto (=kirjanpitoyksikkö) ja raportin nimi. InvDocID: dokumentin numero Jakso: vvvvkk (katekirjeet vvvv) Ajopäivämäärä: pp.kk.vvvv Tilivirasto: vxxx, jossa xxx on kirjanpitoyksikön kolminumeroinen tunnus (esim. v301) Raportin nimi: Tili-ilmoitus, Täsmäytyslaskelma tai Katteet ja tyhjennykset Valtuudet-kansiosta voit hakea asiakirjoja seuraavilla hakumäärittelyillä:dokumentin numero, vuosi, raportin nimi, virasto (=kirjanpitoyksikkö), A/L-tunniste ja raportin päivämäärä.

16 16 (16) InDocID: Vuosi: Raportti: Virasto: A/L: dokumentin numero vvvv pp.kk.vvvv vsxxx000, jossa xxx on kirjanpitoyksikön kolminumeroinen tunnus (esim. vs301000) A merkitsee alkavaa varainhoitovuotta, L merkitsee päättyvää varainhoitovuotta Etsi-painike Etsi lkm -painike Tyhjennä-painike Tuo näytölle luettelon kaikista hakuehdot täyttävistä asiakirjoista. Hakee esille, montako asiakirjaa hakuehdoilla löytyy. Mikäli kappalemäärä on suuri, silloin tarkennetaan hakuehtoja. Tyhjennetään hakuruudusta hakuehdot pois. KKP-RONDON SULKEMINEN Mikäli sinulla on vielä KKP-Rondossa avoimia ikkunoita, sulje ne kaikki näyttöjen oikeassa yläkulmassa olevasta Sulje-painikkeista. Kun sinulla on näytöllä mikä tahansa sellainen Rondon valikko, jossa näkyy kohta Poistuminen, niin näpäyttämällä sitä hiirellä ohjelma sulkeutuu. HUOM! Ohjelmasta poistutaan AINA yllä kuvatulla tavalla Kaikista toiminnoista löytyy yksityiskohtaisempi opastus kun klikkaat Ohje Käsikirja Käsikirja LISÄTIEDOT Lisätietoja KKP-Rondoon liittyvistä asioista saa Keskuskirjanpidosta puh. (09) tai sähköpostitse osoitteesta kkp (at) valtiokonttori.fi.

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu Tila Julkaistu Dok.nro Versio P Sivumäärä 18 Päiväys www.insta.fi Hallintatiedot Yleiset hallintatiedot Nimi Nimikirjoitus Päivämäärä Laatija Hyttinen Henna Tarkastaja Hyväksyjä Arkistoviite Versiohistoria

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies Personec HR-järjestelmä sisältää yliopistojen palkkausjärjestelmän arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä ypj-arviointiprosessin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Kirjautuminen 6.3.2009 Sivu 1 Tahti-järjestelmän tunnistuspalvelu on vaihtunut. Tämä tarkoittaa sitä, että Tahtin tunnistuspalvelun osoite muuttuu. Muutoksesta johtuen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja Personec HR-järjestelmä sisältää valtion palkkausjärjestelmän (yliopistot) arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä VPJ-arviointiprosessin

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Neuvolan käyttäjänopas

Neuvolan käyttäjänopas Neuvolan käyttäjänopas ipana Äitiys Mediware Oy Hermiankatu 8D 33720 Tampere passipaikka@mediware.fi puh. 010 525 1559 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen palveluun... 2 3. Asiakkaan valinta...

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 SISÄLTÖ 1. O365 AVAAMINEN 3 2. KIRJAUTUMINEN 3 3. SALASANAN VAIHTAMINEN 5 4. SÄHKÖPOSTIN KANSIO RAKENNE 6 5. POISSAOLOVIESTI 7 6. SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS 8 7. YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi Kirjautuminen o Mene osoitteeseen fronter.com/riihimaki o Ensimmäisellä käyttökerralla (tai kun olet unohtanut salasanasi): Valitse Unohtunut salasana? Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi.

Lisätiedot

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ MAALISKUU 2016 Bisnode-luottotietopalvelu YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Asiakaspalvelu, puh 09 2727 02333, asiakaspalvelu@bisnode.fi www.bisnode.fi 1 Sisällysluettelo Tervetuloa

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(10) Toimintailmoituksen antaminen Sisältö: Yleistä... 3 Toimenpiteet sähköisen toimintailmoituksen

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Yleistä matkanhallintaohjelmasta. Matkanhallintaohjelman etusivun esittely, asetukset. 1. Oikean dokumentin valinta...2

Yleistä matkanhallintaohjelmasta. Matkanhallintaohjelman etusivun esittely, asetukset. 1. Oikean dokumentin valinta...2 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä matkanhallintaohjelmasta Sivu Matkanhallintaohjelman etusivun esittely, asetukset. 1 Oikean dokumentin valinta...2 Määränpään ja matka-ajankohdan kertominen. 2 Tiliöintitietosivun

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä. Palvelu toimii samankaltaisena

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas

Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas 15.6.2015 Sisältö Yleisesittely... 3 1. Kommenttiseinä-palvelun käyttäminen... 4 1.1. Kommenttiseinään kirjautuminen... 5 1.2. Kommenttiseinä... 6 1.3. Kommenttiseinälle

Lisätiedot