Työversio, HUS varaa oikeuden tarkentaa ja muuttaa luonnoksen sisältöä ja sanamuotoja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työversio, HUS varaa oikeuden tarkentaa ja muuttaa luonnoksen sisältöä ja sanamuotoja."

Transkriptio

1 1 (12) Työversio, HUS varaa oikeuden tarkentaa ja muuttaa luonnoksen sisältöä ja sanamuotoja. Luonnos (sitoumuksetta) HUS-KUNTAYHTYMÄN JA EKSOTEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS LIITTYEN KUVANTAMIS- JA LABORATORIOPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISEEN 1 Sopijapuolet 1. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä HUS) [Yksikkö] Osoite: PL 200, HUS Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: ja 2. Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (jäljempänä Eksote) Osoite: Kotipaikka: Y-tunnus: HUS ja Eksote jäljempänä myös sopijapuoli tai sopijapuolet. 2 Yhteyshenkilöt ja yhteystiedot HUSin yhteyshenkilö sopimusasioissa: [Nimi, tehtävänimike, puhelin, sähköposti, postiosoite] Eksoten yhteyshenkilö sopimusasioissa: [Nimi, tehtävänimike, puhelin, sähköposti, postiosoite] Jos yhteystiedot muuttuvat, sopijapuolen tulee viipymättä kirjallisesti ilmoittaa uudet yhteystiedot toiselle sopijapuolelle. Uudet yhteystiedot tulevat voimaan, kun sopijapuoli on vastaanottanut ilmoituksen.

2 2 (12) LISÄÄ TARVITTAESSA: Liitteessä x on yhteistoiminnan muut yhteystiedot. 3 Sopimuksen tausta ja tarkoitus Sopijapuolet ovat samanaikaisesti tämän sopimuksen kanssa solmineet Sopimuksen Eksoten Kuvantamis- ja laboratoriokeskuksen toiminnan siirtämisestä liikkeenluovutuksella HUS-kuntayhtymälle (jäljempänä Liikkeenluovutussopimus). Liikkeenluovutussopimuksen mukaisesti Eksote luovuttaa HUSille Liikkeenluovutussopimuksessa määritellyn palvelutoiminnan Sopijapuolten tarkoituksena on, että HUS voi jatkaa siirtyvän palvelutoiminnan harjoittamista ilman katkoksia luovutusajankohdasta lukien. Tässä sopimuksessa sovitaan yhteistoiminnan muodoista ja toiminnan jatkamisesta liikkeenluovutuksen jälkeen. Molemmat sopijapuolet ovat erikoissairaanhoitolaissa (1062/1989) tarkoitettuja sairaanhoitopiirin kuntayhtymiä. Molemmat sopijapuolet kuuluvat lisäksi erityistason sairaanhoidon erityisvastuualueista annetun valtioneuvoston asetuksen (812/2012) 1 :n mukaan Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueeseen. Terveydenhuoltolain (1326/2010) 42 :n mukaan erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien on järjestettävä yhteistyössä alueensa erikoissairaanhoidon palvelujen tuotantoa. Liikkeenluovutussopimuksessa ja tässä sopimuksessa kuvatut järjestelyt toteuttavat osaltaan edellä tarkoitettua palvelutoiminnan yhteensovittamisvelvoitetta. Sopijapuolten tavoitteena on mahdollistaa yhtenäisiä palvelukäytäntöjä ja toimintatapoja HYKS-erityisvastuualueella, hyödyntää sopijapuolten asiantuntemusta ja resursseja tehokkaasti, saavuttaa sopimuksen kohteen määrän, tuottamisen ja laskutuksen osalta hyvä ennakoitavuus sekä varmistaa siirtyneen palvelutoiminnan jatkuvuus ja riittävä palvelukapasiteetti. Sopimuksen kohteen toteuttamisessa pyritään ylläpitämään ja kehittämään toiminnan edellyttämiä palvelutasoja sekä hyviä henkilöstö- ja muita käytänteitä. Tämä sopimus on sopijapuolten välistä yhteistyötä, jonka tarkoituksena on varmistaa sopijapuolten vastuulle kuuluvien palveluiden tarjoaminen. Sopijapuolet hoitavat yhteistyön piirissä olevia tehtäviä itse tai hyödyntäen alihankintaa, kuitenkin siten, ettei kellekään yksityiselle taholle muodostu etuoikeutettua etua. Yhteistyön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. Yhteistyöllä ei ole kaupallista luonnetta, vaan yhteistyön toteuttamista ohjaavat ainoastaan yleiseen etuun liittyvät näkökohdat eivätkä sopijapuolet harjoita toimintaansa markkinoilla. Sopimus ei ole luonteeltaan hankintaa koskeva sopimus eikä sopimus myöskään vääristä kilpailua.

3 3 (12) Tämä sopimus perustuu seuraaviin sopijapuolten päätösvaltaisten hallintoelinten päätöksiin: [ ] Tämä sopimus tulee voimaan allekirjoituksista kuitenkin edellyttäen, että liikkeenluovutus toteutuu ja tarvittavat resurssit siirtyvät HUSille Liikkeenluovutussopimuksen mukaisesti. Tämän sopimuksen mukainen yhteistyö aloitetaan yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Sopijapuolet ovat Liikkeenluovutussopimuksessa sopineet Palvelutoiminnan siirtoon liittyvistä toimenpiteistä ja siirtosuunnitelmasta. 4 Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen Tämä sopimus tulee voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat allekirjoittaneet sen. Sopimus on voimassa määräaikaisena saakka, minkä jälkeen se on voimassa toistaiseksi. Sopijapuoli voi kirjallisesti irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen päättymään ilmoitusta seuranneen kalenterivuoden lopussa. Ilmoitus irtisanomisesta voidaan tehdä myös ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä, jolloin sopimuksen voimassaolo päättyy aikaisintaan määräaikaisen sopimuskauden päättymispäivänä. Sopimus voidaan lisäksi päättää tai purkaa sopimuksessa erikseen mainituin perustein. 5 Sopimuksen kohde ja yhteistyön sisältö Sopimuksen kohteena ovat ja yhteistyön piiriin kuuluvat alla mainitut asiat/asiakokonaisuudet, jotka HUS tuottaa Eksotelle alkaen: [xx] (jäljempänä Palvelutoiminta). Palvelusuunnitelma palvelu- ja tehtäväkuvauksineen vuodelle 2020 on sopimuksen liitteenä 1. Sopijapuolet tarkistavat palvelusuunnitelman ja siihen sisältyvät palvelut vähintään vuosittain. Liitteessä on myös kuvattu Eksoten tähän liittyvät tehtävät ja vastuut.

4 4 (12) 6 Sopijapuolten tehtävät ja vastuut Sopijapuolet hoitavat tämän sopimuksen mukaiset tehtävät siten kuin tässä sopimuksessa ja sen liitteissä on sovittu. Sopijapuolet hoitavat sopimuksen mukaiset tehtävänsä kuten ne hoitavat tai hoitaisivat sanotut tehtävät omassa toiminnassaan, huolellisesti ja riittävällä ammattitaidolla sopimuksen kohteen luonne huomioiden. Sopimuksen kohteen toteuttamisessa noudatetaan Suomessa kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä ja viranomaismääräyksiä. 7 Sopijapuolten yleiset velvollisuudet Sopijapuolet sitoutuvat: - myötävaikuttamaan sopimuksen toteuttamiseen - avustamaan tarvittaessa toista sopijapuolta kohtuullisesti tämän sopimusvelvoitteiden täyttämisessä, mikäli tarpeellista tehtävän toteuttamiseksi - antamaan toiselle sellaiset tiedot, jotka tämä kohtuudella tarvitsee sopimuksen mukaisten tehtäviensä hoitamiseen, ottaen huomioon salassapito- ja tietosuojaa koskevat säännökset - ilmoittamaan toisilleen sellaisista seikoista, joilla voi olla vaikutusta sopimuksen toteuttamiseen ja toteutumiseen - avustamaan toista sopijapuolta kohtuullisesti yhteistyön päättymiseen liittyvissä käytännön toimenpiteissä. 8 Yhteistoiminnan organisointi, seuranta ja kehittäminen 8.1 Palveluiden yhteyshenkilöt Sopijapuolten nimeämät laboratorio- ja kuvantamispalveluiden yhteyshenkilöt seuraavat säännöllisesti sopimuksen toteutumista sekä keskustelevat yhdessä palvelun tuottamiseen liittyvistä järjestelyistä (kuten kesäloma- ja työvuorojärjestelyihin vaikuttavista seikoista) ja kehittämistarpeista. Yhteyshenkilön tehtävänä on myös tiedottaa oman organisaation sisällä ja toiselle sopijapuolelle ao. palvelun toteuttamiseen liittyvistä kysymyksistä.

5 5 (12) 8.2 Ohjausryhmä Sopijapuolet asettavat yhteisen ohjausryhmän ohjaamaan ja valvomaan tämän sopimuksen yleistä toteuttamista sekä sopijapuolten välisen toiminnan kehittämistä ja koordinoimista. Ohjausryhmä käy säännöllisesti ja vähintään vuosittain läpi sopimuksen liitteenä olevia palvelusuunnitelmia palvelu- ja tehtäväkuvauksineen ja niiden päivitystarpeita. Kumpikin sopijapuoli nimittää ohjausryhmään [X] edustajaa. Ohjausryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin. Sihteerinä voi toimia myös ohjausryhmään kuulumaton henkilö. Ohjausryhmä kokoontuu puheenjohtajan kutsusta vähintään kaksi kertaa vuodessa sekä lisäksi tarpeen mukaan jommankumman sopijapuolen kutsusta. Ohjausryhmä kokoontuu vuorotellen Lappeenrannassa ja Helsingissä, ellei toisin sovita. Päätökset tehdään yksimielisesti. Ohjausryhmällä ei ole oikeutta muuttaa tätä sopimusta eikä tehdä sitoumuksia sopijapuolten puolesta. 9 Eksoten palvelutoiminnalle tuottamat tukipalvelut ja muut palvelut [HUSin Palvelutoiminnan tarpeisiin - Eksote sitoutuu tuottamaan tukipalveluja Liikkeenluovutussopimuksessa sovitun mukaisesti - Eksote sitoutuu tuottamaan HUSin tarvitsemia fyysikkopalveluja erikseen sovitun mukaisesti.] [TÄMÄ KOHTA VAATI SELIVTTELYÄ JA TARKENNUSTA] 10 Pääsy Eksoten toimitiloihin, laitteisiin ja ohjelmistoihin sekä ICTjärjestelyt Eksote huolehtii siitä, että HUSin Palvelutoimintaa suorittavalla henkilöstöllä on sopimuksen kohteen toteuttamiseksi pääsy Eksoten toimitiloihin, potilas- ja muihin järjestelmiin, ohjelmistoihin ja tietokantoihin sekä oikeus käyttää Eksoten laitteita ja ohjelmistoja Palvelutoiminnan suorittamista varten. Oikeudesta sovitaan tarkemmin erikseen sopijapuolten kesken (liite x) Palvelutoimintaan tarvittavista ICT-järjestelyistä on sovittu tarkemmin xxxx. [TÄMÄ KOHTA TARKENNETTAVA. KS. MYÖS LIIKKEENLUOVUTUSSOPIMUS KOHTA 10.]

6 6 (12) 11 Kustannusten korvaaminen Sopijapuolella on oikeus saada korvaus niistä kustannuksista, jotka sopijapuolelle on aiheutunut tässä sopimuksessa sovittujen tehtäviensä hoitamisesta siten, kun tässä kohdassa 11 on sovittu. Kustannukset korvataan omakustannusperiaatteella HUSin tuottamien kuvantamis- ja laboratoriopalveluiden hinnoittelu HUSin veloittamat hinnat muodostuvat seuraavasti: - HUS laskuttaa HUS Kuvantamisen ja HUSLABin kulloinkin voimassa olevien vakiohinnastojen perusteella, noudattaen samoja hinnoitteluperiaatteita kuin HUSin jäsenkuntien kanssa. Sopijapuolet toteavat, että HUS päivittää hinnoittelunsa HUSin sisäisten prosessien ja HUSin päätösvaltaisten elinten päätösten mukaisesti. Hinnoittelussa noudatetaan HUSin päätösvaltaisten elinten vahvistamia periaatteita. - Tämän lisäksi sopijapuolet toteavat, että liikkeenluovutuksen yhteydessä käyttöomaisuudesta maksettu, kohdassa erikseen määritelty käyttöomaisuuden tasearvon ylittävä 50 %:n preemio-osuus kauppahinnasta huomioidaan HUSin tuottamien palvelujen hinnoittelussa vuosina HUSilla on oikeus periä tätä vastaavan määrän vuosina tuottamiensa palveluiden palveluhinnoissa. Mikäli tämä sopimus päättyisi ennen taikka mikäli mennessä kyseinen määrä ei ole täysimääräisesti huomioitu laskutetuissa palveluhinnoissa, on HUSilla oikeus takautuvasti periä vastaavan määrän lisähintana jo suoritetuista palveluista. HUS laatii edellä mainitun perusteella hinnaston vuosille Hinnasto päivitetään jäsenkuntahinnaston muutoksia vastaavasti ja vähintään kerran vuodessa. HUS hyvittää vuosittain laskutuksen liittyviä palautuksia HUSin päätösvaltaisten hallintoelinten päätösten mukaisesti (hyvitysperiaatteet vahvistetaan vuosittain). Siltä osin kuin Eksotelle tuotettu palvelu sisältää HUSin jäsenkunnille yleisesti tarjotuista kuvantamis- ja laboratoriopalveluista poikkeavia elementtejä (esim. lausunto venäjänkielellä tai palvelu, joka ei ole lainkaan hinnoiteltu, taikka muutoin yleisistä käytännöistä poikkeavia toimintatapoja, palvelutasoja tai palveluvalikoimia, tms.), näiden hinnoittelusta sovitaan erikseen Eksoten tuottamien palveluiden hinnoittelu Eksotella on oikeus periä HUSilta sovituista HUSille tuottamistaan palveluista niistä erikseen sovitun hinnan. Eksote tuottaa tuki- ja muut palvelut omakustannushintaan ja samoin ehdoin kuin omille käyttäjilleen.

7 7 (12) Sopijapuolet toteavat, että Eksoten HUSille tuottamista tuki- ja muista palveluista on sovittu [liitteessä x/erillisissä sopimuksissa]. [VAATII TARKENNUSTA. SELVITETTÄVÄ, MITÄ TUKI- JA MUITA PALVELUJA ESIM. FYYSIKKOPALVELUJA EKSOTE TUOTTAA HUSILLE TÄMÄN SOPIMUKSEN PERUSTEELLA.] 11.3 Muut ehdot Selvyyden vuoksi todetaan, että sopijapuolet vastaavat omista sopimuksen ja yhteistoiminnan valmistautumisesta ja osallistumisesta aiheutuneista kuluistaan. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Selvyyden vuoksi sopijapuolet toteavat, että HUS voi lisätä arvonlisäverolainsäädännön mukaisesti arvonlisäveron hintoihinsa, jos palvelusta on suoritettava arvonlisäveroa. 12 Laskutus Maksut suoritetaan laskua vastaan. Laskuttava sopijapuoli toimittaa laskun lisäksi erillisen erittelyn suoritetuista tehtävistä. Laskutus tapahtuu kuukausittain jälkikäteen, ellei muuta sovita. Laskutustiedot ovat liitteessä x. Maksuehto on 21 päivää netto. Viivästyskorko on korkolain mukainen. Laskuihin ei lisätä laskutuslisiä. 13 Immateriaalioikeudet Tällä sopimuksella ei muuteta ennen sopimuksen voimaantuloa syntyneitä sopijapuolten immateriaalioikeuksia. Sopimusta toteuttaessa mahdollisesti syntyvät immateriaalioikeudet kuuluvat sille sopijapuolelle, jonka toiminnassa immateriaalioikeudet ovat syntyneet. Jos sopimusta on toteutettu siten yhdessä ja yhteistyössä, ettei voida pätevästi erottaa, kumpi sopijapuoli on tehnyt mitäkin osuutta tehtävistä, kuuluvat siinä syntyneet immateriaalioikeudet kummallekin sopijapuolelle siten, että kumpikin sopijapuoli saa rinnakkaisen oikeuden vapaasti ja toiselta lupaa kysymättä hyödyntää immateriaalioikeuksia parhaaksi katsomallaan tavalla. Tällaista hyödyntämistä voi olla esimerkiksi immateriaalioikeuksien kohteiden muuttaminen ja jatkokehittäminen sekä oikeuksien edelleen luovuttaminen kokonaan tai osittain.

8 8 (12) 14 Tietoturva ja tietosuoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU/2016/671) tarkoittamana rekisterinpitäjänä toimii potilastietojen osalta Eksote ja henkilötietojen käsittelijänä toimii HUS. Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan asiakirjaa HUS henkilötietojen käsittelijänä (liite x). Tähän sopimukseen on myös liitetty kuvaus henkilötietojen käsittelystä ja muut tietosuoja-asetuksen edellyttämät tiedot (liite xx). 15 Salassapito Sopijapuolet noudattavat toiminnassaan julkisuuslakia (621/1999) ja muuta viranomaisten toiminnan julkisuudesta ja salassapidosta annettua lainsäädäntöä. Sopijapuolet sitoutuvat pitämään salassa toisiltaan saamansa aineistot ja tiedot siltä osin kuin ne ovat lain perusteella salassa pidettäviä sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Sopijapuolen on huolehdittava sellaisten tietojen salassapidosta, jotka sopijapuoli tai sen henkilökunta on saanut tietoonsa millä tahansa tavalla, niin salassa pidettäviksi merkittyjen kuin myös sellaisten, jotka olisi tullut asian luonteen vuoksi ymmärtää salassa pidettäviksi. Sopijapuolen tulee varmistaa, että sen henkilökunta sitoutuu noudattamaan tämän kohdan mukaisia velvoitteita. Nämä määräykset ovat voimassa myös sopimuksen päättymisen jälkeen. 16 Sopimuksen muuttaminen Sopijapuolet voivat ehdottaa tähän sopimukseen muutoksia. Sopimusmuutokset on tehtävä kirjallisesti, ja ne tulevat voimaan, kun sopijapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet sopijapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta. Sopimusta ei saa muuttaa niin, että kyseessä ei ole enää ole yhteistoiminta. 17 Ylivoimainen este Vapauttamisperusteeksi (force majeure) katsotaan sellainen sopimuksen täyttämisen estävä ja sopimuksen syntymisen jälkeen sattunut epätavallinen ja asiaan vaikuttava tapahtuma, jota sopijapuolten ei ole ollut syytä ottaa huomioon sopimusta tehdessään, joka on sopijapuolista riippumaton ja jonka seuraamuksia

9 9 (12) ei voida estää ilman kohtuuttomia lisäkustannuksia tai kohtuutonta ajanhukkaa. Tällainen tapahtuma voi olla sota, kapina, sisäinen levottomuus, viranomaisten suorittama pakko-otto tai takavarikko julkiseen tarpeeseen, tuonti- tai vientikielto, luonnonmullistus, yleisen liikenteen tai energiajakelun keskeytys, lakko tai muu työselkkaus tai tulipalo. Sopijapuolten on viipymättä ilmoitettava ylivoimaisesta esteestä kirjallisesti toiselle sopijapuolelle samoin kuin esteen lakkaamisesta. Jos sopimusvelvoitteen viivästyminen johtuu tällaisesta ylivoimaisesta esteestä, sopimusvelvoitteen täyttämisaikaa jatketaan niin paljon kuin kaikki tapaukseen vaikuttavat olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä kohtuullisena. Sopijapuolet pyrkivät yhdessä toteuttamaan mahdolliset lakisääteiset tehtävät yhteisen priorisoinnin perusteella. Sopijapuoli saa irtisanoa sopimuksen päättymään seuraavan kalenterivuoden lopussa, jos sopimuksen täyttäminen todetun ylivoimaisen esteen jatkumisen vuoksi viivästyy yli neljä kuukautta eivätkä sopijapuolet ole sopineet sopimuksen tehtävien järjestämisestä. 18 Sopimuksen purkaminen Sopijapuoli saa purkaa sopimuksen kokonaan tai osittain, jos toinen sopijapuoli on olennaisesti rikkonut sopimusvelvoitteitaan. Jos sopimusrikkomus on korjattavissa, sopijapuolen tulee ennen purkamista huomauttaa kirjallisesti sopimusrikkomuksesta siihen syyllistyneelle sopijapuolelle, ilmoittaa aikeista purkaa sopimus ja antaa kohtuullinen määräaika sopimusrikkomuksen korjaamiseksi. 19 Potilasvahingot Potilasvahingoista aiheutuvat korvaukset ja korvauskäsittelystä aiheutuneet kustannukset kohdistetaan sen sopijapuolen potilasvakuutukseen, jonka toiminnan tai laiminlyönnin yhteydessä tai johdosta henkilövahinko tapahtui tai sai alkunsa. Sopijapuoli, jonka toiminnan tai laiminlyönnin seurauksena vahinko tapahtui, on velvollinen ilmoittamaan toiselle sopijapuolelle välittömästi vahingosta sekä informoimaan tätä tehdystä vahinkoilmoituksesta. Mikäli HUS on laillisessa korvausvastuussa kolmanteen tahoon nähden, korvausasia hoidetaan HUSin prosessien mukaisesti ja HUSilla on oikeus vaatia korvausta vahingon aiheuttaneelta taholta. 20 Vahingonkorvaus Sopijapuolella on oikeus saada vahingonkorvausta toisen sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta.

10 10 (12) Sopijapuolen vastuu tämän sopimuksen perusteella ei ylitä vahinkoa aiheuttaneesta palvelutapahtumasta saatua hintaa. Sopijapuolen vastuu tämän sopimuksen perusteella on yhteensä enintään euroa. Sopijapuolella ei ole oikeutta saada korvausta välillisistä vahingoista. Vastuunrajoitukset eivät koske tapausta, jossa sopijapuoli on aiheuttanut vahingon tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella tai rikkonut immateriaalioikeuksia tai salassapitoa koskevia määräyksiä. 21 Muuttuneet olosuhteet Mikäli lainsäädännöstä, viranomaismääräyksestä tai oikeuskäytännöstä seuraa jotakin mikä estää tai olennaisesti haittaa sopimuksen toteuttamista tai toimeenpanoa, sitoutuvat sopijapuolet myötävaikuttamaan siihen, että sopimusta muutetaan edellä mainittujen edellyttämällä tavalla tai, jos sopijapuolet eivät pääse neuvoteltuaan asiasta yhteisymmärrykseensopimus voidaan irtisanoa päättymään seuraavan kalenterivuoden lopussa. Sopimuksen muuttamiseen tai irtisanomiseen liittyen sopijapuolilla ei ole vaateita toisiaan kohtaan. 22 Sopimuksen voimassaolon päättyminen Sopimuksen voimassaolon päättymisellä ei ole vaikutusta sellaisten sopimuskohtien voimassaoloon, joiden on tarkoitettu jäädä voimaan sopimuksen voimassaolon päättymisestä huolimatta. Tällaisia kohtia ovat soveltuvin osin esimerkiksi salassapitoa, tietosuojaa, immateriaalioikeuksia, vahingonkorvausta, vastuunrajoituksia ja soveltuvaa lakia ja riitojen ratkaisua koskevat kohdat. 23 Sopimuksen siirtäminen Tämä sopimus on tehty olemassa olevien organisaatioiden ja lainsäädännön nimenomaiseen valtuutukseen perustuen sekä nojautuen sopijapuolten lainsäädännössä säädettyihin tehtäviin. Tämän vuoksi tätä sopimusta ei ole tarkoitettu suoraan siirrettäväksi sopijapuolelta edelleen tai niiden sijaan. Sopijapuolella ei ole oikeutta ilman toisen sopijapuolen suostumusta siirtää sopimusta kokonaan tai osittain kolmannelle osapuolelle. Mikäli sopijapuolen tehtävät siirtyvät kokonaan tai osittain kolmannelle julkisoikeudelliselle taholle, sitoutuvat sopijapuolet neuvottelemaan sopimuksen mahdollisesta siirtämisestä sekä selvittämään yhdessä lailliset ja toiminnalliset edellytykset sekä tarkoituksenmukaisuus jatkaa yhteistoiminta. Jos yhteistoimintaa päätetään jatkaa, laaditaan siirrosta asianmukainen dokumentaatio tai päivitetään muutoin tätä sopimusta vastaamaan uutta tilannetta.

11 11 (12) 24 Sovellettava lainsäädäntö ja erimielisyyksien ratkaisu Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lainsäädäntöä sen lainvalintasäännöksiä lukuun ottamatta. Tästä sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Ellei neuvotteluissa löydetä ratkaisua, julkisen hallintotehtävän hoitamiseen liittyvät asiat ratkaistaan hallintoriitana Helsingin hallinto-oikeudessa ja yksityisoikeudelliset riita-asiat ratkaistaanhelsingin käräjäoikeudessa. 25 Sopimusasiakirjat Sopimusasiakirjat muodostuvat tästä sopimuksesta ja seuraavista liitteistä: LIITE 1 LIITE 2 LIITE 3 LIITE 4 LIITE 5 LIITE 6 LIITE 7 PALVELUSUUNNITELMA VUODELLE 2020 SISÄLTÄEN PALVELU- JA TEHTÄVÄKUVAUKSET SEKÄ YHETYSTIEDOT KUVAUS HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ JA MUUT TIETOSUOJA-ASETUKSEN EDELLYTTÄMÄT TIEDOT [jollei sisälly palvelukuvaukseen] HUS HENKILÖTIEOTJEN KÄSITTELIJÄNÄ HINNASTO OHJAUSRYHMÄ ICT-JÄRJESTELYT YHTEISTOIMINNAN TOIMINNALLISET TAVOITTEET [YLLÄ OLEVA ON ALUSTAVA. LIITELUETTELO TÄYDENNETTÄVÄ/TARKENNETTAVA] Yllä mainitut sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Mikäli asiakirjat ovat sisällöltään ristiriitaisia, noudatetaan i) ensisijaisesti tätä sopimusta ja ii) toissijaisesti liitteitä numerojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan, kuitenkin siten, että mikäli liitteen 3 HUS henkilötietojen käsittelijänä ja muiden liitteiden välillä on ristiriita, noudatetaan ensisijaisesti liitettä 3 HUS henkilötietojen käsittelijänä. 26 Sopimuskappaleet ja allekirjoitukset Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

12 12 (12) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ [Paikka ja aika] [Allekirjoitus/allekirjoitukset] [Nimenselvennys] [Asema] [Paikka ja aika] [Allekirjoitus/allekirjoitukset] [Nimenselvennys] [Asema] ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ [Paikka ja aika] [Allekirjoitus/allekirjoitukset] [Nimenselvennys] [Asema] [Paikka ja aika] [Allekirjoitus/allekirjoitukset] [Nimenselvennys] [Asema]

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS LUONNOS 141117 1 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE välillä. päivänä kuuta 2017 1 Sopijapuolet Luovuttaja

Lisätiedot

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA SL 19.10.2018 LUONNOS 9.10.2018 Hallintoryhmässä 23.10.2018 SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA 1. OSAPUOLET Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä ) Hyvinkään kaupunki : Järvenpään kaupunki

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto)

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto) YHTEISTYÖSOPIMUS 1. Sopijapuolet Ihmisoikeuskeskus Osoite: Oikeusasiamiehen kanslia, Arkadiankatu 3, 00102 Eduskunta Yhteyshenkilö sopimusasioissa: Kristiina Kouros, kristiina.kouros@ihmisoikeuskeskus.fi,

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

KIRKKONUMMEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA Perusturvalautakunnan päätös 26.1.2017 Liite 5 /26.1.2017 Dnro 26/01.04.01/2017 KIRKKONUMMEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 2/8 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1.1 Tilaaja

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA

HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 2/10 1 JOHDANTO 1.1 Sopimuksen osapuolet 1. Helsingin

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA

ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA Yhteistyösopimus 1 (7) ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA 1. Sopimuksen osapuolet Espoon kaupunki Sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN JA HYKS NAISTENTAUTIEN JA SYNNYTYSTEN TULOSYKSIKÖN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ISON OMENAN NEUVOLAPOLISTA

ESPOON KAUPUNGIN JA HYKS NAISTENTAUTIEN JA SYNNYTYSTEN TULOSYKSIKÖN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ISON OMENAN NEUVOLAPOLISTA Sopimus 1 (7) ESPOON KAUPUNGIN JA HYKS NAISTENTAUTIEN JA SYNNYTYSTEN TULOSYKSIKÖN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ISON OMENAN NEUVOLAPOLISTA 1. Sopimuksen osapuolet Espoon kaupunki Sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAITOSHUOLTO- JA SIIVOUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA

HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAITOSHUOLTO- JA SIIVOUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA Yhteistoimintasopimus HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAITOSHUOLTO- JA SIIVOUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNKI 2 (10) 1 JOHDANTO

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

Vastaanottaja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Y-tunnus Myöhemmin "Kuntayhtymä" Molemmat myöhemmin "osapuoli" tai "osapuolet"

Vastaanottaja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Y-tunnus Myöhemmin Kuntayhtymä Molemmat myöhemmin osapuoli tai osapuolet 1 (6) 17.8.2018 SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA 1 OSAPUOLET 2 MÄÄRITELMÄT Vastaanottaja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Y-tunnus 2844969-4 Myöhemmin "Kuntayhtymä" Luovuttaja Järvenpään kaupunki Y-tunnus

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä [. päivänä syyskuuta 2015] 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015 SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä 28.5.2015 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin rakentamispalvelu (y-tunnus

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: LIITE 5 SOPIMUSLUONNOS SOPIMUS HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA Liite 5 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Kemin kaupunki Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

SEINÄJOEN TYÖTERVEYS OY

SEINÄJOEN TYÖTERVEYS OY 1 (5) SEINÄJOEN TYÖTERVEYS OY YLEISET SOPIMUSEHDOT Nämä yleiset sopimusehdot ovat osa Seinäjoen Työterveys Oy:n ja Asiakkaan välistä työterveyshuollon palvelusopimusta. Näitä sopimusehtoja sovelletaan

Lisätiedot

Sopimus vesikulkuneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus vesikulkuneuvojen ennakkoilmoittamisesta Sopimus vesikulkuneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN PALVELUTUOTANNON SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN PALVELUTUOTANNON SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE Liikkeenluovutusasiakirja SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN PALVELUTUOTANNON SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN

Lisätiedot

Laboratoriotoiminnan siirtäminen liikkeenluovutuksena HUSille

Laboratoriotoiminnan siirtäminen liikkeenluovutuksena HUSille Laboratorio- ja kuvantamispalvelujen liikkeenluovutus EKS/592/00.01.00.14/2019 Hallitus Valmistelijat puh. (Yhteydenotot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@eksote.fi) Hallintojohtaja Keijo Siiskonen 0400

Lisätiedot

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut.

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut. SISUSTUSARKKITEHTIPALVELUITA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Veikkaus Oy Y-tunnus: Osoite: Toimittaja: XXX Y-tunnus: Osoite: Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet 2. SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA 1. OSAPUOLET Vastaanottaja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Y-tunnus 2844969-4 Jatkossa kuntayhtymä Luovuttaja Nurmijärven kunta Y-tunnus 9014643-2 Jatkossa kunta Molemmat

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä [13. päivänä tammikuuta 2015] 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA Liite 7 Sopimusmalli kokonaisuudesta 1 SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA 1 Osapuolet ja yhteyshenkilöt Myyjä: Luumäen kunta (jäljempänä myös Myyjä ) Y-tunnus: Osoite: Myyjän yhteyshenkilö

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSTEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSTEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON KIIREETTÖMIEN POTILASKULJETUSTEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT-OSASTON FONIATRIAN POLIKLINIKKATOIMINNON LUOVUTUKSESTA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE HELSINGIN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys 1 (8) Ruokapalvelusopimus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 kausi... 3 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys... 3 5 Hinnat ja hintojen tarkistus... 3 6 Laskutus-

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE

KANGASALAN KUNTA LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE KANGASALAN KUNTA 6.6.2016 LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE Sisällys 1. SOPIJAPUOLET... 1 2. MÄÄRITELMÄT... 1 3. SOPIMUKSEN TAUSTA... 1 4. LIIKKEENLUOVUTUS

Lisätiedot

3 Joukkoliikenteen aikataulu- ja reittitiedot (avoin rajapinta)

3 Joukkoliikenteen aikataulu- ja reittitiedot (avoin rajapinta) HSL-Maas / matkaketju-yhteistyö 1 (5) HSL:N JA YRITYKSEN VÄLINEN SOPIMUS MATKAKETJUYHTEISTYÖSTÄ 1 Sopimuksen osapuolet Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), Y-tunnus 2274586-3 ja Yritys N.N. (jäljempänä

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Kasvatus- ja opetustoimi/ Varhaiskasvatus, jäljempänä kaupunki PL 214 53101 LAPPEENRANTA Palveluntuottaja

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA

SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA 1 SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Luovuttaja: Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto 2 (8) Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Toimittaja 4 2 SOPIMUKSEN KOHDE 4 3 ASIAKIRJAT 4 4 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KAUSI 5 5 ALIHANKKIJAT 5 6 PALVELUNTUOTTAJALLE MAKSETTAAVAT KORVAUKSET 5 7.1.

Lisätiedot

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Sivu 1 / 5 Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Tilaaja: Pyhännän kunta Y-tunnus: Osoite: Koulutie 8 A, 92930 Pyhäntä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus 1 (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA

SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Toimeksiantaja: Kuhmon kaupunki (Y-tunnus:0 186204-0) PL 15, 88901 Kuhmo Toimeksisaaja: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy (Y-tunnus:

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

LIITE 3. Tämän sopimuskokonaisuuden muodostavia asiakirjoja ovat. 4) Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE2009PALVELUT)

LIITE 3. Tämän sopimuskokonaisuuden muodostavia asiakirjoja ovat. 4) Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE2009PALVELUT) Sopimusluonnos LIITE 3 Jäljempänä mainittavat sopijaosapuolet ovat sopineet seuraavaa Sopijaosapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut Yhteystiedot: PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Ostajan edustaja:

Lisätiedot

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Palvelusopimus SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Hoitokatu 6 A, PL 23, 38200 Sastamala, www.servi.fi etunimi.sukunimi@servi.fi, Y-tunnus: 2414170-5 Sisällys 1. Sopijapuolet... 3 2. Määritelmät...

Lisätiedot

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE 2015 2018 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin taidemuseo PL 5400 00099 Helsingin kaupunki puh: 09-31087041 fax: 09-31087040 yhteyshenkilö: Pia Majava puh:

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1 SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1. Sopimuksen osapuolet 1.1.Luovuttaja: Enonkosken

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot KAUPPAPALVELU Liite4/Keskeiset sopimusehdot Sopimuksen osapuolet Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva Y-tunnus 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Yhteyshenkilö: Minna Koivumäki Vanhustyön päällikkö

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

VD/9119/02.08.00.00/2014

VD/9119/02.08.00.00/2014 VD/9119/02.08.00.00/2014 Vaarallisia kemikaaleja käsittelevien ja/tai varastoivien laitosten onnettomuuksien vaikutuksien arviointi kaavoituksen näkökulmasta Veromiehen ja Pakkalan alueella selvitystyön

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

1/6 SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ

1/6 SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ 1/6 SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ 1. SOPIJAPUOLET Helsingin kaupunki xx kaupunki /kunta

Lisätiedot

Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa

Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa 1 Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Espoo) Sivistystoimi, Liikunta- ja nuorisopalveluiden tulosyksikkö Osoite: PL 1, 02070 Espoon

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1 SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1. Sopijaosapuolet Tuusulan kunta /Vapaa-aikapalvelut, jäljempänä Tilaaja Hyryläntie 16, 04301 Tuusula Y-tunnus 0131661-3 ja Yritys, jäljempänä

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

Sopimus jatkuvista palveluista

Sopimus jatkuvista palveluista Sopimus jatkuvista ja Istekki Oy:n välillä Toimittajan dokumentinhallintajärjestelmässä tämä sopimus on yksilöity tunnisteella: 201v/nn Versio: 0.6 2 (7) Versio Päivä Laatija(t)

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö Sopimusluonnos 1 (6) Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite PL 23

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA

ESPOON KAUPUNGIN JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA ESPOON KAUPUNGIN JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA 1. Sopimuksen osapuolet Espoon kaupunki Sosiaali- ja terveystoimen toimiala PL 1 02070 Espoo

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot