Järvikala on herkullista ja ympäristöystävällistä s. 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Järvikala on herkullista ja ympäristöystävällistä s. 4"

Transkriptio

1 Sydänmerkki on hyvä valinta s. 2 APETIT AMMATTILAISET TALVI 2016 Järvikala on herkullista ja ympäristöystävällistä s. 4 Herkulliset Apetituutuudet s. 6 Talven parhaat keittoreseptit s. 8

2 Hyvää Uutta Vuotta! Vuosi vaihtui, ja on aika antaa lupauksia paremmasta itselle ja läheisille. Vuoden vaihde on monesti mielessämme uutena alkuna jollekin. Monia muutoksia tehdäänkin juuri tuona ajankohtana. Hyvää uutta vuotta! on jo sanontana uutta asiaa ilmaiseva. Mitä tarkoittaa uusi? Sanana se tuo mieleen mahdol lisuuksia, tavoitteita, haasteita, hyvää Haaveita. Monesti uusi tarkoittaa muutosta omaan elämään ja tekemiseen. Pitääkö siihen olla määrätty ajankohta? Ei varmaankaan, mutta uusi vuosi on siihen oikein hyvä syy. Toivottavasti voimme antaa itsellemme vaihtoehdon valita ja tehdä uusia juttuja myös muina ajankohtina vaikka joka päivä! Pääasia, että uudet lupaukset ja alut ovat itsellesi parhaaksi. Meillä Apetit Ammattilaisillakin on luvassa uusia, herkul lisia juttuja tälle vuodelle: Apetit Mexican Kasvispihvi, Apetit Kotimainen Järvikalapihvi, Apetit Soppakasvikset ja Apetit Linssi-kasvissekoitus. Me uskomme näihin uu siin tuotteisiimme ja tekemiseemme. Uskomme sinunkin tekevän näillä tuotteilla menestystarinoita tänä vuonna. MIKKO VIITANEN Myynti- ja kehityspäällikkö Apetit Ammattilaiset Sydänmerkki on hyvä valinta Suuri osa meistä haluaa syödä terveellisesti, mutta vain harvalla on aikaa tutkia elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä tai halua kysellä lounaspaikan ruokien ravintoarvoista. Juuri tähän tarkoitukseen on tehty Sydänmerkki. Se kertoo ruokailijalle yhdellä vilkaisulla, että ruoka on omassa sarjassaan sydämelle terveellisempi valinta. Sydänmerkki on ravitsemuksellisesti laadukkaan ruoan tunnus, kertoo Sydänliiton tuotepäällikkö Mari Olli. Merkki lanseerattiin vuonna Kansanterveysjärjestöt Sydän liitto ja Diabetesliitto halusivat luoda järjestelmän, joka auttaa kuluttajia terveellisemmän ruoan valitsemisessa. Sydänmerkki helpottaa ja nopeuttaa terveellisempien ruokavalintojen tekemistä. Se on helppo keino säätää omaa ja läheisten ruokavaliota terveellisempään suuntaan. Kuluttajan ei tarvitse osata arvioida tuotteen ravinto sisältöjä, sillä joku on tehnyt sen jo valmiiksi, Olli kertoo. Taustalla ravitsemussuositukset Sydänmerkin voi saada elintarvikkeisiin tai ravintolan ruokaannoksiin, kun kriteerit täyttyvät. Kriteerien taustalla ovat ravitsemussuositukset. Järjestelmässä on tällä hetkellä noin 50 tuoteryhmää, ja jokaiselle tuoteryhmälle on omat kriteerit. Niissä kiinnite tään huomiota olennaisimpiin ravitsemuslaatua mittaaviin asioihin, eli erityisesti rasvan määrään ja laatuun sekä suo lan määrään, Olli kertoo. Myös kuidun ja sokerin määrä on joissain tuoteryhmissä tarkastelussa. Järjestelmässä on mukana tuoteryhmiä, jotka kuuluvat suositeltuun ruokavalioon ja joista voi olla vaikeaa valita terveellisesti. Lisäksi valittuja tuoteryhmiä syödään Suo messa paljon, joten neuvonta on tärkeää. Uusista tuote ryhmistä ja tuoteryhmien kriteereistä päättää Sydänmerkin asiantuntijaryhmä, joka koostuu ravitsemuksen ja terveyden asiantuntijoista, kuten syöpäjärjestöjen ja sosiaali- ja ter veysministeriön edustajista.

3 Terveellisempi Sydänmerkkiateria Sydänmerkki helpottaa kuluttajaa valitsemaan terveellisemmin, mutta se myös auttaa ruokapalvelutyöntekijää valmistamaan sydänystävällisen Sydänmerkki-aterian. Sydänmerkki-ateria sisältää aina suositukset täyttävän pää ruoan peruna-, pasta- tai riisilisäkkeellä, tuoresalaattia tai kypsennettyjä kasviksia sekä öljypohjaista salaatinkastiketta. Lisäksi ateriaan kuuluu runsaskuituista, vähäsuolaista leipää ja kasvirasvalevitettä. Aterian kanssa nautitaan rasvatonta maitoa tai piimää. Sydänmerkki-ateriaa toteuttava ruokapalvelu voi koota ateriat kätevästi Sydänmerkkituotteiden avulla, jotka sopi vat aina automaattisesti Sydänmerkki-aterian osaksi. Ruokapalvelut voivat Sydänmerkki-aterian kriteereillä var mistua siitä, että ravitsemussuositukset toteutuvat. Lisäksi se auttaa tuomaan terveellistä tarjontaa hyvin esille, sanoo Mari Olli Sydänliitosta. Tämän tietää myös HUS:n ravitsemuspalveluista vastaa van Raviolin kehittämispäällikkö Heini Uotila. Hän painot taa Sydänmerkin viestivän mainiosti erityisesti siitä, että terveellisyys on huomioitu ateriassa jo raaka-ainevalinnoista lähtien. Asiakkaamme ovat erittäin tietoisia siitä, minkä lainen ruoka on terveellistä. Sydänmerkki kertoo asiakkail lemme heti, että he ovat tekemässä oikean, terveellisem män valinnan niin rasvan laadun ja määrän kuin suolan ja kuidun määrän suhteen. Ravioli käsittää 13 ammattikeittiötä, äidinmaitokeskuk sen, kliinisen ravitsemusterapian yksikön sekä lounasra vintoloita ja kahviloita. Ravitsemuspalveluiden piirissä on päivittäin noin asiakasta HUS:n henkilökuntaa ja potilaita. Päivittäin on tarjolla kolme lämmintä lounasruo kavaihtoehtoa, ja vähintään yksi niistä on Sydänmerkkiateria. Jos Sydänmerkki-ateria joskus puuttuu listalta, saamme siitä välittömästi asiakkailta palautetta, Uotila mainitsee. Sydänmerkki-ateria voidaan valmistaa ravitsemukselli sesti laadukkaista raaka-aineista, jotka valitsemme jo elin tarvikehankinnoissa. Niiden valmistus kuitenkin helpottuu, kun raaka-aineina käytetään Sydänmerkkituotteita. Suu rimmalle osalle Apetit Kasvis- ja Kalapihveistä on myön netty Sydänmerkki, joten Apetit-tuotteita käyttämällä terveellisen Sydänmerkki-aterian valmistaminen on entistä helpompaa.

4 Järvikala on herkullista ja ympäristöystävällistä Kalastaja ja kalan jalostaja Jouni Aaltonen. Ammattikalastuksella on merkittävä rooli Suomen sisävesien hoidossa. Järvistä kalastetaan pikkukalaa, kuten särkeä ja ahventa, jotka rehevöittävät vesistöä. Säkylän Pyhäjärven hoitokalastuksen saalis hyödynnetään nyt uudessa Apetit Kotimaisessa Järvikalapihvissä. Hoitokalastus on yksi tärkeimmistä järven hoitomuodoista. Sillä estetään järvien rehevöityminen ja pidetään levämäärä kurissa. Rehevöitymistä aiheuttaa erityisesti särki. Se pöyhii muiden pikkukalojen tavoin järven pohjaa, jolloin veteen vapau tuu rehevöitymistä edistävää fosforia. Säkylän Pyhäjärven vuosittaisesta fosforikuormituksesta jopa 26 % poistuu hoitokalastuksen mukana. Hoitokalastuksella on merkittävä rooli myös levämäärien rajoittamisessa. Kaloistamme juuri särki ja pikkuahven syövät eläinplanktonia, kuten vesikirppuja. Tästä seuraa, että eläinplanktonin määrä vähentyy ja kasviplanktonin eli levän määrä lisääntyy, mikä rehevöittää vesistöä entisestään. Kalastamalla särkeä ja ahventa levämäärä pysyy kurissa. Hoitokalasaalis hyötykäyttöön Pyhäjärvi-instituutin aloittama NAM-hanke tukee hoitokalastuksessa saatavan kalasaaliin hyödyntämistä kuluttajien ravintona. Apetit on mukana hankkeessa: yhteistyön tuloksena on kehittynyt uusi kotimainen kalatuote, Apetit Kotimainen Järvikalapihvi. Sen kalaraaka-aineena käytetään Säkylän Pyhäjärvestä hoitokalastuksen yhteydessä nostettavaa särkeä ja pientä ahventa. Pyhäjärvellä vuotuiset hoitokalastusmäärät ovat olleet yli kiloa. Nykyisellä särjen saalismäärällä fosforia poistuu järvestä vuosittain noin 2000 kiloa, mikä vähentää huomattavasti järven rehevöitymistä. Järvestä poistettu fosfori ei myöskään kulkeudu Itämereen ja aiheuta sinne lisää rehevöitysmisongelmia. Lyhyen toimitusketjun tuote Apetit Kotimaisella Järvikalapihvillä on suotuisia vaikutuksia paitsi ympäristöön myös alueen aluetalouteen: kalastus ja kalaraaka-aineen massaus hoidetaan paikallisesti, paikallisin voimin. Raaka-aine saadaan ammattikalastuksen sivusaaliina. Sen jalostus pihviksi tapahtuu Apetitin Säkylän tehtaalla, eli aivan järven läheisyydessä. Näin toimitusketju ja -aika pysyvät lyhyenä.

5 Uusi tuote, lisääntyvä kalastus ja jalostusasteen nosto turvaavat kalastuksen työpaikkoja ja jatkuvuutta ja näin koko elinkeinon kannattavuutta. Yksi uusi työpaikka kalataloudessa luo heijastusvaikutuksena alueen muille toimialoille yhden uuden työpaikan.* Eettisempi valinta lautaselle Särjen ja muiden pikkukalojen käyttäminen kalapihvin raaka-aineena on monin tavoin hyväksi luonnolle. Järven kalakannan rakenne säilyy terveenä ja ekologinen tila paranee. Apetit Kotimainen Järvikalapihvi on eettisesti hyvä valinta: perinteisesti särki ja pienet ahvenet kalastetaan ammattikalastuksen sivusaaliina, ja ne toimitetaan pääosin turkiseläinten rehuksi ja kaatopaikalle. Ravitsemussuositusten mukaan kalaa pitäisi syödä 2 3 kertaa viikossa. Tällä hetkellä kotimaisesta kulutuksesta yli 75 % katetaan tuontikalalla. Tuotteistamalla kotimaisista Pori Tampere järvikaloista uusia, maistuvia ja helppokäyttöisiä ja kuluttajia kiinnostavia tuotteita kotimaisen kalan käyttöä voidaan lisätä sekä ammattikeittiöissä että kuluttajien lautasilla. Särki on hyvä ja turvallinen raaka-aine Särki ja ahven ovat erinomaisia kalaraaka-aineita: ne syövät ainoastaan luonnon ravintoa. Apetit Järvikalan kalaraakaaine tulee puhtaasta ja kirkasvetisestä Säkylän Pyhäjärvestä, jossa ei ole todettu haitta-aineita kuten dioksiinia tai raskasmetalleja. Ravitsemuksellisesti särki on erinomainen kala. Särjessä on rasvaa vain 5,3 g/100 g ja proteiinia jopa 17,3 g. Ammattilaisten tarpeisiin Apetit Kotimaisen Järvikalapihvin kehityksessä kuunneltiin tarkasti vaativien asiakkaiden toiveita. Sen tuotekehityksessä lähdettiin liikkeelle raaka-aineen eli särjen ja ahvenen omasta hyvästä mausta. Kehitystyöhön osallistui keittiömestari Teemu Laurell: Halusimme tuoda perusmaut esiin, emmekä lähteneet peittämään niitä liialla maustamisella. Kotimainen kala on hyvää ja saa maistua! Laurell vinkkaa. *Ruralia/RegFin-aluetalousmalli 2014 Rauma Laitila Säkylä Pyhäjärvi Hämeenlinna NAM-hanke Forssa Turku Salo Järvikalaa NAM! on Pyhäjärvi-instituutin, kalastajien, kalanjalostajien ja tutkimuslaitosten yhteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä satakuntalaista osaamista ja tietoa vähähiilisistä toimintamalleista. Lohja Helsinki Espoo Pyhäjärvi on Lounais-Suomen suurin järvi. Se sijaitsee sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen alueella ja on molempien maakuntien maakuntajärvi. Erityisesti tarkastelussa on järvikalastus. Sisävesikalastuksessa on paljon potentiaalia ja kasvumahdollisuuksia juuri Satakunnan alueella. Järvikala on ekologisesti kestävä ja resurssitehokas raaka-aine. Oikein toteutettuna kalastus parantaa vesistöjen tilaa. Hankkeen tavoitteena onkin esitellä järvikalatuotteiden vähähiilisyyttä ja ekologisuutta.

6 Apetit-uutuudet Maukas ja ekologinen valinta Apetit Kotimainen Järvikalapihvi kypsä Kotimaisesta järvikalasta valmistettu herkullinen uutuus! Kalaraakaaineena käytetään Säkylän Pyhäjärvestä hoitokalastuksen yhteydessä kalastettua särkeä ja pikkuahventa. Täyteläistä lisämakua pihviuutuus saa aidosta kermasta ja voista. Ainesosat: Pyydetty suomalainen SÄRKI (Rutilus rutilus) 48 %, pyydetty suomalainen AHVEN (Perca fluviatilis)16 %, suomalainen peruna, suomalainen laktoositon kuohukerma, suomalainen lak toositon VOI, suomalainen perunahiutale, suomalainen rypsiöljy, MUNANVALKUAISjauhe, sakeuttamisaineet (E461, E407a), suola, valkopippuri. Laktoositon, gluteeniton, soijaton Rapea gluteeniton paneroitu kasvispihvi Me: 4 kg (n. 61 kpl à 65 g) Apetit Kasvispihvi Mexican kypsä Uusi herkullinen, gluteeniton paneroitu kasvispihvi, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kasvishampurilaisten pihviksi. Ainesosat: Kasviksia 59 %. Punainen paprika, kikherne, vesi, glu teeniton korppujauhe (riisijauho, kikhernejauho, maissitärkkelys, dekstroosi), rypsiöljy, laktoositon sulatejuusto (JUUSTO, vesi, MAITO rasva), chili pepperoni, SOIJAproteiini, sipuli, sakeuttamisaineet (E461, E407a), suola, cayennepippuri, valkosipuli. Laktoositon, gluteeniton, kananmunaton Me: 4 kg (47 kpl à 85 g) Apetit Kasviskvinoapihvi uudistui Apetit Kasvis-kvinoapihvi kypsä Paransimme entisestään suosittua kasvispihviä! Herkullinen pihvi saa nyt lisämakua ohuesta gluteenittomasta paneerauksesta. Lisäksi pihvin muoto on uusi kuin kotona tehty. Ainesosat: Kasviksia 51 %. Porkkana, kikherne, pinaatti, lanttu, palsternakka, purjosipuli, rypsiöljy, gluteeniton korppujauhe (riisi jauho, kikhernejauho, maissitärkkelys, dekstroosi), vesi, kvinoa 8 %, SOIJAproteiini, kookosmaitojauhe (kookosmaito, maltodekstriini, MAITOproteiini), perunahiutale, hernejauhe, sakeuttamisaineet (E461, E407a), perunakuitu, suola, sokeri, mausteet (valkosipuli, korianteri, juustokumina, persilja), glukoosi, aromit (oliiviöljy, sitruuna). Laktoositon, gluteeniton, kananmunaton Me: 4 kg (n. 54 kpl à 74 g)

7 Trendikkäät kasvisuutuudet Apetit Soppakasvikset pakaste Erinomainen kasvissekoitus keittojen lisäksi myös salaatteihin ja kasvisruokiin. Vaihtelua perinteisiin keittokasviksiin! Ainesosat: porkkanakuutio, kukkakaali, herne, parsakaalin nuppu Me: 4,5 kg (3 x 1,5 kg) Apetit Linssi-kasvissekoitus pakaste Moderni uutuus, joka sopii erityisesti kasvislisäkkeeksi ja salaatteihin sekä kasvisruokiin. Ainesosat: Linssi, herne, tomaatti, sipuli Me: 4,5 kg (3 x 1,5 kg) Uutuudet, lopetukset ja muutokset Apetit Kasvispihvit uudistuvat! Apetit Kasvis- ja Kalapihvit uudistuvat alkaen. Uudet pihvit ovat nyt entistä kotitekoisemman näköisiä. Rakenne on mehevämpi, mutta maku on yhtä herkullinen kuin ennenkin. Uutuustuotteet: Apetit Kotimainen Järvikalapihvi 4 kg, pakaste Apetit Kasvispihvi Mexican 4 kg, pakaste Apetit Soppakasvikset 3 x 1,5 kg, pakaste Apetit Linssi-kasvissekoitus 3 x 1,5 kg, pakaste Tuotemuutokset: Apetit Kasvis-kvinoapihvi Apetit Punajuuripihvi: soijattomaksi Apetit Kasvis-papukroketti: soijattomaksi Apetit Kotimainen Marjasekoitus: kotimainen punaherukka, kotimainen mustaherukka, kotimainen mustikka Tuotelopetukset: Apetit Hedelmäinen kasvissekoitus, pakaste Apetit Hunajakasvikset, pakaste Apetit Pikkuporkkana, pakaste Apetit Lohilehtipihvi Apetit Wokkimix Talon, tuore Apetit Lanttudippi 50 mm, tuore Apetit Kasvissekoitus Uunijuurekset, tuore

8 Talven parhaat keitot Nämä maistuvat keitot ovat paitsi herkullisia myös terveellisiä ja ne lämmittävät keskellä kirpeintäkin pakkaspäivää. Nappaa reseptit talteen! Lisää herkul lisia reseptejä löydät netistä Apetit Ammattilaisten reseptipankista. Samettinen broilerikeitto Kesäkeitto 100 annosta à 300 g Saanto: 30,000 kg 100 annosta à 300 g Saanto: 30,000 kg 0,400 l 0,080 kg Tikka Masala -mausteseosta (Santa Maria) 5,000 kg broilerisuikaletta, maustamaton 12,000 l vettä 0,400 kg kanaliemijauhetta 7,500 kg Apetit Peruna-sipulisekoitusta, pakaste 7,500 kg Apetit Kotimaisia Pieniä Juureskuutioita, pakaste 0,040 kg inkivääripyreetä 0,030 kg valkosipulimurskaa 0,020 kg kurkumaa 1,500 l kasvirasvasekoitetta 1,500 l kookosmaitoa 0,160 kg maissitärkkelystä suolaa persiljaa 0,300 l 0,700 kg 0,700 kg 0,035 kg 13,000 l 7,000 kg 0,600 kg 6,500 kg 0,040 kg 0,007 kg 0,035 kg 1,300 kg 2,000 l 0,070 kg 0,033 kg Sekoita Tikka Masala -mausteseos, öljy ja broilerisuikaleet keskenään. Anna marinoitua hetken. Kaada broilerisuikaleet voideltuihin GN-vuo kiin tasaiseksi kerrokseksi. Ruskista kevyesti yhdistelmäpaistaen 175 asteessa, kosteus 30 %, noin 10 minuuttia. Kiehauta Apetit Sipulikuutiot rypsiöljyssä padassa. Lisää Apetit Purjoviipaleet ja hienonnettu valkosipuli. Anna niiden kuullottua hetki. Lisää kattilaan kasvisliemi, Apetit Soppakasvikset, hienonnettu pinaatti ja kuutioperunat. Lisää myös mausteet. Anna kiehua hiljalleen 3 4 minuuttia. Lisää keittoon sulatejuusto ja kasvirasvasekoite, suurusta halutessasi tärkkelyksellä. Kiehauta keitto. Mittaa vesi pataan. Lisää kanaliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää peruna-sipulisekoitus ja juureskuutiot. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää inkivääri, valkosipuli ja kurkuma. Lisää halu tessasi kaffir-limen lehtiä, saat lisää itämaista makua. Lisää kypsät broilerisuikaleet pataan. Sekoita maissitärkkelys kasvirasvasekoitteen joukkoon ja suurusta keitto. Lisää myös kookosmaito keiton joukkoon. Ellet halua kookoksen makua keittoon, nosta kasvirasvasekoitteen määrää vastaavasti. Nosta keitto kiehumapisteeseen ja anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua. Lisää valmiin keiton pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Lisäpuhtia keittoon saa tarjoamalla sen kanssa hakattua chiliä, suolapähkinämurskaa ja hienonnettua korianteria. Apetit Sipulikuutioita, pakaste Apetit Purjoviipaleita, pakaste valkosipulia kasvislientä Apetit Soppakasviksia, pakaste UUTUUS! Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina kuutioperunoita 16 mm, kypsä, vakuumi suolaa valkopippuria, kokonainen sokeria sulatejuustoa, Koskenlaskija kasvirasvasekoitetta maissitärkkelystä persiljaa Lisää valmiin keiton pinnalle persiljaa ennen tarjoilua.

9 Pikantti kirjolohikeitto 100 annosta à 250 g Saanto: 25,000 kg 0,070 l 1,000 kg 12,500 l 0,140 kg 0,014 kg 2,500 kg 0,200 kg 5,000 kg 0,090 kg 0,040 kg 1,400 l 3,500 kg 1,500 kg Apetit Purjoviipaleita, pakaste vettä kalaliemijauhetta kurkumaa Apetit Kotimaisia Pieniä Juureskuutioita, pakaste maissitärkkelystä (Snow flake) kuutioperunoita 10 mm, kypsä suolaa sokeria kasvirasvasekoitetta Apetit Kirjolohikuutioita, tuore Apetit Lämminsavustettuja lohikuutioita 20 mm pakaste Freesaa purjo öljyssä padassa. Lisää vesi pataan, mutta jätä pieni määrä suurustusta varten. Lisää kalaliemijauhe, kurkuma ja pienet juureskuu tiot. Kuumenna kiehumapisteeseen. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Lisää suurus pataan samalla sekoittaen. Hauduta 5 10 minuuttia. Lisää kuutioperunat, suola, sokeri ja kasvirasvasekoite. Kuu menna kiehumapisteeseen. Valuta sulatetut kalakuutiot. Lisää kalakuu tiot. Sekoita kerran heti kalan lisäyksen jälkeen. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia ennen tarjoilua. Lapin ukon keitto 100 annosta à 250 g Saanto: 25,000 kg 0,100 l 1,500 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste 10,000 l vettä 0,010 kg viherpippuria 0,100 kg suolaa 0,150 kg lihaliemijauhetta, suolaa vähennetty 6,000 kg Apetit Keittojuures Maxia, pakaste 6,000 kg kuutioperunoita 20 mm, kypsä 1,500 kg kylmäsavustettua pororouhetta, kypsä (Polarica) 2,000 kg pippurituorejuustoa 2,500 l kasvirasvasekoitetta persiljaa Tomaattinen kasviskeitto 100 annosta à 250 g Saanto: 25,000 kg 0,300 l 6,300 kg 0,470 kg 4,700 kg 12,500 l 0,006 kg 0,050 kg 0,065 kg 4,000 kg 0,030 kg Apetit Pomodoro Rosso -sekoitusta, pakaste tomaattipyreetä paseerattua tomaattia kasvislientä mustapippuria, rouhe suolaa sokeria Apetit Verdekasviksia, pakaste persiljaa Mittaa rypsiöljy pataan. Lisää Apetit Pomodoro Rosso ja hauduta, kunnes neste alkaa irrota. Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti, sekoita tasaiseksi. Lisää kasvisliemi (vesi ja liemijauhe) ja mausteet. Keitä hiljalleen n. 20 minuuttia. Vähennä lämpöä ja soseuta keitto pohja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää Apetit Verdekasvikset keitto pohjaan, nosta kiehumapisteeseen ja hau duta 5 10 minuuttia. Lisää persiljasilppu lopuksi ennen tarjoilua. Freesaa sipulikuutiot öljyssä padan pohjalla. Lisää pataan vesi, viherpip purit, suola ja lihaliemijauhe. Kun vesi kiehuu, lisää Apetit Keittojuures Maxi ja kuutioperunat. Jatka haudutusta n. 15 minuuttia. Lisää pororouhe, tuorejuusto ja kasvirasvasekoite. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna hautua hetken. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Lisää valmiin keiton pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa. Lapin ukon keittoon käytetään usein mausteeksi myös rakuunaa. Kylmäsavustetun pororouheen sijasta voit käyttää myös savustettua riistarouhetta (Polarica). Se on maultaan hieman miedompaa.

10 Vilkas! on kasvisten juhlaa Viikolla viisi vietetään taas eri puolilla Suomea Vilkas!viikkoa. Tänä vuonna kiinnitämme erityistä huomiota lautasmalliin: mistä aineksista koostuu maittava ja ravitseva ateria? Ota talteen herkulliset Vilkas!-reseptimme. Ne ovat hyvää makua vaalivia, terveyttä edistäviä sekä helppoja valmistaa! Tomaattinen linssi-kasvisrisotto 15 annosta à 200 g Saanto: 3,000 kg 1,000 kpl 0,400 kg 1,000 kg 1,000 l 1,000 kg 0,100 l 0,005 kg 0,010 kg 0,003 kg 0,002 kg 0,002 kg 0,007 kg vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä täysjyväriisiä, UB Apetit Linssi-kasvissekoitusta, pakaste UUTUUS! kasvislientä tomaattimurskaa valkosipulimurskaa suolaa mustapippuria, rouhe oreganoa basilikaa Savuchili Puréta, Knorr Mittaa kaikki ainekset voideltuun GN 1/1-65 mm -vuokaan ja sekoita ne keskenään. Kypsennä kiertoilmapaistaen 160 asteessa n. 30 minuuttia. Kaikki herkulliset Vilkas-reseptimme löydät kampanja sivustolta tai Apetit Ammattilaisten reseptipankista Vilkas2016kategorian alta. Lindströminpata 100 annosta à 125 g Saanto: 12,500 kg 0,375 l 0,750 kg 2,500 kg 5,000 kg 5,000 l 0,250 l 0,010 kg 0,005 kg 0,010 kg 0,075 kg 0,500 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste Apetit Kotimaisia Punajuurisuikaleita, pakaste kypsää jauhelihaa, N0 lihalientä punaviinietikkaa mustapippuria, rouhe laakerinlehtiä timjamia, kuivattu maissitärkkelystä maustekurkkukuutioita Freesaa Apetit Sipulikuutiot rypsiöljyssä padassa. Lisää Apetit Puna juurisuikaleet ja kypsä jauheliha, sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi (vesi ja liemijauhe) ja punaviini etikka. Kiehauta ja lisää mausteet. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan, lisää suurus pataan. Kuumenna kiehumapisteeseen ja anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää maustekurkkukuutiot padan joukkoon ennen tarjolle vientiä. Tarjoa perunasoseen, ohrahelmen tai riisin kanssa. Pinaatti-sitruuna-kirjolohipaistos 20 annosta à 200 g Saanto: 4,100 kg 1,000 kpl 2,000 kg 0,016 kg 0,750 kg 1,300 l 0,200 kg 0,100 kg 0,150 kg vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä Apetit Kirjolohifileekuutioita, tuore suolaa Apetit Kotimaisia Kesäporkkanasuikaleita, pakaste vettä sitruunakastikejauhetta, Sauce Lemone, Knorr Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina juustoraastetta (mozzarella) Mausta kirjolohikuutiot suolalla. Levitä Apetit Kesäporkkanasuikaleet voidellun GN 1/1 -vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle maustetut kirjo lohikuutiot. Valmista sitruunakastike pakkauksen ohjeen mukaan vedestä ja sitruunakastikejauheesta, lisää sulatettu pinaatti kastikkeen joukkoon. Lisää kastike vuokaan kirjolohikuutioiden päälle ja ripottele pinnalle juusto raaste. Kypsennä kiertoilmapaistaen 160 asteessa n. 30 minuuttia.

11 Apetit koulutus kiertueella Apetit Ammattilaisten henkilökunta käy vuoden aikana läpi kuusipäiväisen koulutuksen, jonka tavoitteena on kehittää organisaation osaamista aina ravitsemuksesta keittiöosaa miseen ja asiakkaiden liiketoiminnan ymmärtämiseen Apetit Ammattilaisten tavoitteena on vastata asiak kaiden kysyntään ja tarpeisiin mahdollisimman nopeasti ja ongelmattomasti. Tämän vuoksi on tärkeää olla lähellä asiakasta ja ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan kulmakivet sekä toimintaprosessit ja -mallit. Koulutuskiertue on suun niteltu juuri näitä tarpeita ajatellen. Ravitsemuspassi osaamisen tukena Apetit Ammattilaisten koko henkilöstö on suorittanut Ravitsemuspassin. Ravitsemuspassi on Sydänliiton sekä Seinä joen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen yhteistyö nä syntynyt maksuton verkkopohjainen osaamistesti ruo kapalveluiden ammattilaisille. Passi lanseerattiin syksyllä 2012 ja sen suorittaneita on nyt noin Ravitsemuspassin suorittaminen antaa mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää henkilöstön ravitsemusosaamista, ker too Sydänliiton tuotepäällikkö Mari Olli. Ravitsemuspassin kriteerien taustalla ovat suomalaiset ravitsemussuositukset. Passin suorittanut ammattilainen tuntee ravitsemussuosituksiin pohjautuvat ruokasuositukset ja osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, arvioida ruoan ravitsemuksellisen laadun toteutumista, ylläpitää ja kehittää ravitsemuslaatua sekä ohjata asiakkaita terveellisissä valinnoissa. Passin ansiosta asiakkailla on todennäköisemmin mahdollisuus syödä terveellisesti. Monessa ruokapalvelualan oppilaitoksessa Ravitsemus passin suorittaminen kuuluu osaksi tulevien ammattilaisten opintoja. Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista ja on osa ammattitaitoa. Ravitse muspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan, Olli valottaa. Jos aukkoja tietä myksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattami sessa ajan tasalle. Testaa oma ravitsemustietämyksesi Merkitse kalenteriisi: Sadonkorjuu tulee! Apetit Ammattilaisten Sadonkorjuu-kampanja pyörähtää käyntiin jälleen ensi syksynä. Tuttuun tapaan nostamme valokeilaan ja lautaselle kauden maistuvimmat juu rekset ja muut kasvikset. Tarjoamme teemaan liittyvää, herkullista ja terveellistä reseptiikkaa sekä ruokailijoiden iloksi näyttäviä somistusmateriaaleja. Lisäksi tänä vuonna mukana on jotain extraa. Lähde mukaan Sadonkorjuu-tee maviikolle! Kysy lisää edustajaltasi ja seuraa Apetit Am mattilaisten nettisivuja uusi Sadonkorjuu-ilme julkaistaan kevään aikana. Sadonkorjuu-kampanja 2015

12 APETIT AMMATTILAISET Lars Sonckin kaari 14 PL Espoo Puhelin Myyntijohtaja Panu Korhonen Myyntijohtaja puh Kenttämyynti Mikko Viitanen Sari Liljeqvist Myynti-/kehityspäällikkö puh Myyntipäällikkö, Etelä-Suomi puh Maiju Akkanen Marko Nuija Myyntipäällikkö Julkishallinto, henkilöstöravintolat puh Myyntipäällikkö, Keski-Suomi puh JORMA MARKO TAMPERE PORI Dick Weckström Jorma Tuulaniemi Myyntipäällikkö, Etelä-Suomi ja kenttämyynnin esimies puh Myyntipäällikkö, Pohjois-Suomi puh Hanna Pere Antti Romu Marika Lammi Markkinointipäällikkö/ Tuoteryhmäpäällikkö Pakasteet puh Asiakkuuspäällikkö, Etelä-Suomi puh Tuoteryhmäpäällikkö, Kalat ja hevit puh Nimitykset Panu Korhonen Panu Korhonen on nimitetty Apetit Ruokaliiketoimin nassa myyntijohtajaksi. Hän vastaa Apetitin ammatti keittiömyynnistä ja kannattavuudesta. Panulla on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus ammattikeit tiömyynnistä ravintoloissa, tukuissa ja teollisuudessa. RAUMA DICK SARI Verkkosivumme uudistuvat! Verkkosivustomme uudistuu alkuvuodesta. Kiinnitämme erityistä huomiota tuotetietojen löydettävyyteen sekä reseptihakuun. Marika Lammi MMM Marika Lammi on nimitetty Ruokaliiketoiminnassa tuote ryhmä päälliköksi. Hän vastaa Apetit Ammattilaisissa ammattikeittiöille myytävien tuoretuotteiden tuoteryhmien valikoimasta, kannattavuudesta ja kehityksestä. Marikalla on moni puolista kokemusta ruoka-alalta ja hän on työskennellyt monien tunnettujen kuluttajabrändien kanssa.

Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä!

Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä! h Parempia valintoja keittiössä herkullisilla Sydänmerkki-resepteillä! Mikä Sydänmerkki-ateria? Sydänmerkki-ateria on terveellisen ruoan merkintäjärjestelmä. Se helpottaa ruokailijaa terveellisen aterian

Lisätiedot

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Maanantai Pinaattikeitto ja kananmuna PINAATTIKEITTO L Vesi; Maitojuoma kevyt laktoositon (Maito ja

Lisätiedot

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN broilerikurpitsacurry Annosmäärä: 20 2 kg Kariniemen Kananpojan Kypsä miedosti suolattu paistileike (7636) 0,1 l rypsiöljy 0,75 kg sipulikuutio 0,05 kg valkosipuli,

Lisätiedot

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla.

Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat. Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Uudet IsoMitta kastike-/keittopohjat Katso Samettisen porkkanakastikkeen ohje takasivulla. Vähemmän, ilman gluteenia IsoMitta kehittää tuotteitaan vastaamaan muuttuvan suurkeittiöalan tarpeita. Koko kastike-/

Lisätiedot

On taas sadon korjuun aika!

On taas sadon korjuun aika! On taas sadon korjuun aika! Kotimaiset kasvikset ovat kypsyneet kesän aikana ravinteikkaiksi ja erityisen maukkaiksi. On sadon korjuun aika! Kasvikset maistuvat niin pääruokina kuin lisäkkeinäkin. Porkkanat

Lisätiedot

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa,

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, vihannespaistos Saanto 7,38 kg Käytetty hävikki 5 % Annosmäärä 20 annosta Annoskoko 0,37 kg 2,600 kg Atria n3kg Kalkkunan sisäfilee 0,030 kg Rypsiöljy

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

VILKAS! VIIKON 2015. R e t H P

VILKAS! VIIKON 2015. R e t H P VILKAS! VIIKON 2015 R e t H P Valokeilassa kasvimaan sankarit sisällysluettelo Pääruoat Kesäporkkana-perunasosekeitto Talvipäivän jauhelihakeitto Samettinen broilerikeitto Kalastajan perunagratiini Verde-feta-kasvispasta

Lisätiedot

Täyteläisiä makuja tutuilla kasvirasvasekoitteilla

Täyteläisiä makuja tutuilla kasvirasvasekoitteilla N E W B R A N D S A M E G R E A T P R O D U C T Täyteläisiä makuja tutuilla kasvirasvasekoitteilla 10 hengelle Kanttarellikeitto 2 l Kantarelli 4 kpl Salottisipuli 2 kpl Jauhoinen peruna 2 rkl Knorr Valkosipuli

Lisätiedot

Jaarankartano, Kiertävä viikko 5. Maanantai. Pinaattikeitto ja kananmuna

Jaarankartano, Kiertävä viikko 5. Maanantai. Pinaattikeitto ja kananmuna Jaarankartano, Kiertävä viikko 5 Maanantai Pinaattikeitto ja kananmuna PINAATTIKEITTO L Vesi; Maitojuoma kevyt laktoositon (Maito ja D-vitamiini.); Kasvirasvasekoite 15 % aromi, väri (betakaroteeni).);

Lisätiedot

Ruokatrendit. 2015 s. 8 APETIT AMMATTILAISET KEVÄT 2015. Apetit-tuorekalalaatikko pitää kalan tuoreena s. 4. Savulohipyörykkä suomalaiseen makuun s.

Ruokatrendit. 2015 s. 8 APETIT AMMATTILAISET KEVÄT 2015. Apetit-tuorekalalaatikko pitää kalan tuoreena s. 4. Savulohipyörykkä suomalaiseen makuun s. Ruokatrendit 2015 s. 8 APETIT AMMATTILAISET KEVÄT 2015 Apetit-tuorekalalaatikko pitää kalan tuoreena s. 4 Savulohipyörykkä suomalaiseen makuun s. 6 Verdekasvikset: trendikäs uutuus s.7 Kalat haaviin ja

Lisätiedot

www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille

www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille Haavissa KEITTOPÄIVÄÄN TAI PÄÄRUUAKSI Kalamurekevuoka Persikka-porkkanakastike 2,0 kg Seiti-lohikuutio, pakaste 0,9 kg Perunasoseaines, pakaste

Lisätiedot

TORINO KAURAMAKARONI TUO KUITUA JA MAKUA PASTARUOKIIN!

TORINO KAURAMAKARONI TUO KUITUA JA MAKUA PASTARUOKIIN! TORINO KAURAMAKARONI TUO KUITUA JA MAKUA PASTARUOKIIN! HÄVIKKIPÄIVÄN HERKKUMUNAKAS ANNOSMÄÄRÄ: 12 ANNOSKOKO: 350 G MUNAKASMASSA: 1,400 kg kokomunamassaa 0,500kg maitoa 0,500kg Koskenlaskija sulatejuustoa

Lisätiedot

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö Ravintola Finnsin noutomyynti tuotteet 2015 Ravintola Finnsistä voit tilata tarjoiluita juhliin, illanviettoihin yms. tilaisuuksiin. Tiedustelut Finns asiakaspalvelusta, sähköposti finns@omnia.fi. Tilauksenne

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

Keitetty Quinoa / Kvinoa

Keitetty Quinoa / Kvinoa Keitetty Quinoa / Kvinoa 1. Huuhtele ja valuta quinoa huolella. 2. Laita quinoa kattilaan ja lisää vettä suhteessa 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä. 3. Kuumenna kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja anna kypsyä

Lisätiedot

Suomalainen kestosuosikki. sai uusia makuja UUDET JAUHELIHATUOTTEET. Katso myös maukkaat kastikeohjeet. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Suomalainen kestosuosikki. sai uusia makuja UUDET JAUHELIHATUOTTEET. Katso myös maukkaat kastikeohjeet. Hyvä ruoka, parempi mieli. Suomalainen kestosuosikki sai uusia makuja UUDET JAUHELIHATUOTTEET Katso myös maukkaat kastikeohjeet Hyvä ruoka, parempi mieli. NIIN HYVIÄ, ETTÄ NE PITI KEKSIÄ UUDELLEEN TAAS Jauheliha on meille suomalaisille

Lisätiedot

Insiproidu suomalaisuudesta

Insiproidu suomalaisuudesta Kauden maukkaimmat reseptit Insiproidu suomalaisuudesta Pääruoat Lisukkeet jälkiruoat RESEPTIT PÄÄRUOAT Juhlista 1oo-vuotiasta Suomea kotimaisilla kasviksilla Muhevan multaisessa länsisuomalaisessa maassa

Lisätiedot

Lihattomat reseptit, viikko 3

Lihattomat reseptit, viikko 3 Lihattomat reseptit, viikko 3 Mausteinen kasvisrisotto...2 Bataattimuusi...3 Soijamuhennos...4 Soijasuikalekastike...5 Kookoksinen tofu kaaliwokki...6 Meksikolainen papukeitto...7 Lämmin lounassalaatti

Lisätiedot

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Kala- ja kasvisruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Janssonin kiusaus Kirjolohikeitto Lohiperhonen Paprika-purjosipulitäyte uuniperunalle Porkkana- ja lanttulaatikot Savustettu kala Täytetyt

Lisätiedot

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12)

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) SUOMI Jauhelihakeitto 10 hengelle 800 g jauhelihaa suolaa 2,5 l lihalientä 2 laakerinlehteä 10 maustepippuria 0,2 kg porkkanoita 0,2 kg purjoa 0,2 kg selleriä

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 104-110 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 CHILI SIN CARNE 4 annosta Ainesosat 1 paketti Hälsans Kök Soijarouhetta 1 purkki murskattuja tomaatteja 1 pilkottu sipuli 2 pilkottua paprikaa 1 purkki kidneypapuja

Lisätiedot

EL BUENO TONNICALA, POR FAVOR! Tuotekuvasto

EL BUENO TONNICALA, POR FAVOR! Tuotekuvasto EL BUENO TONNICALA, POR FAVOR! Tuotekuvasto TONNIKALAT oliiviöljyssä Tonnikalamme ovat maukkainta tonnikalan osaa eli sisäfileetä ja käyttämämme laadukas oliiviöljy huolella valittua. Calvo tarjoaa herkullisen

Lisätiedot

Parhaita makuja Syksy 2015

Parhaita makuja Syksy 2015 Parhaita makuja Syksy 2015 Sisällys Kurpitsainen linssipata Punajuuri-sellerisosekeitto 5 Kartanon pannacotta Kasvisvuoka 7 Puolukkahyytelö piimällä Punakaalivuoka 9 11 Mehevä puolukkapiiras Lisää reseptejä

Lisätiedot

TUOTELUETTELO. Aidot orientaaliset maut Suomesta. Aitoja Orientaalisia Makuja SUOMESTA.

TUOTELUETTELO. Aidot orientaaliset maut Suomesta. Aitoja Orientaalisia Makuja SUOMESTA. TUOTELUETTELO Aidot orientaaliset maut Suomesta Aitoja Orientaalisia Makuja SUOMESTA BEOFOOD OY on kokkolalainen, nykyaikainen elintarviketuotantolaitos. Päätuotteitamme ovat itämaisella säväyksellä valmistetut

Lisätiedot

TUOTEKATALOGI. Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta. www.beofood.com

TUOTEKATALOGI. Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta. www.beofood.com TUOTEKATALOGI 2015 Aidosti Orientaaliset Maut Suomesta www.beofood.com LIHAVALMISTEET Beofood Nautakebaplastu Proteiinia...14,9 g Hiilihydraattia...5,4 g Rasvaa...18,4 g Ainesosat: Naudanliha, vesi, soijaproteiinivalmisteet,

Lisätiedot

Keittiömestari kalalla

Keittiömestari kalalla Keittiömestari kalalla Jukka Kyllösen kalaruokareseptejä Kuha Lehtipinaatilla ja vihanneksilla täytetty kuhakääryle, kevätsipulikastiketta 600 g kuhafileetä n. 150 g kpl 100 g porkkanaa suikaloituna 50

Lisätiedot

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta Helppo Härkis pastakastike 1 pkt (250 g) HÄRKIS härkäpapuvalmistetta 2 tl öljyä 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 2 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 2 tl kuivattua yrttiseosta 1/2 tl suolaa ja sokeria ripaus

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Neocate Activella

Helppoja reseptejä Neocate Activella Helppoja reseptejä Neocate Activella Ruuanvalmistusohjeita maitoallergiselle lapselle Neocate Active on maidoton täydennysravintovalmiste yli 1-vuotiaille lapsille. Neocate Activea voidaan nauttia sellaisenaan

Lisätiedot

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v.

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. Nappaa mukaan! Helposti makua teidänkin perheen lempiruokiin. Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. MAANANTAI Nam! Perunasoseen kanssa tosi hyvää. Tällä lähtee viikko hyvin käyntiin! Pehmeä

Lisätiedot

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta Juustoinen katkarapusalaatti 5-6 annosta 150 g katkarapuja 1/2 pak (à 350 g) Valio Polar täyteläinen juustoa 400 g makeaa melonia 1/2 pak kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia 1 ruukku jääsalaattia Kastike

Lisätiedot

KANSIKUVA Matliisa Lehtinen RUOKAKUVAT Tomi Setälä

KANSIKUVA Matliisa Lehtinen RUOKAKUVAT Tomi Setälä KANSIKUVA Matliisa Lehtinen RUOKAKUVAT Tomi Setälä Ammattikeittiöosaajat ry toteutti kouluruokailun 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tulevaisuuden kouluruokalounas -ideointikilpailun. Reseptikilpailun finaaliin

Lisätiedot

VALIO MIFU SUIKALE UUSI TAPA TEHDÄ RUOKAA

VALIO MIFU SUIKALE UUSI TAPA TEHDÄ RUOKAA VALIO MIFU SUIKALE UUSI TAPA TEHDÄ RUOKAA UUSI VALIO MIFU SUIKALE HAASTAA AMMATTIKEITTIÖT MONIPUOLISEEN RUOANLAITTOON Burgundin Mifu mitä ihmettä? En kyllä keksi mitään mihin tätä ei voisi käyttää Tämähän

Lisätiedot

Leipurin Pakasteet. valmispakasteet marjat

Leipurin Pakasteet. valmispakasteet marjat Leipurin Pakasteet valmispakasteet marjat Leipurin pakastevalikoimasta löydät monikäyttöiset ja maistuvat tuotteet. Leivonnaispakasteilla helpotat sesonkien tuotantoaikatauluja. Pakastevalikoimastamme

Lisätiedot

Pinnalle: persiljaa tai korianteria

Pinnalle: persiljaa tai korianteria Nepalilaisten ateria daalbhat koostuu keitetystä riisistä, linssikastikkeesta ja joko kasvi- tai lihacurrysta. Lisukkeena tarjotaan usein tomaattipikkelsiä (atsaria). Ateriaa voi täydentää kurkkuraidalla.

Lisätiedot

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE Katkarapuwrap karibialaiseen tapaan Mehevä BBQ-possunkylki luumuglazen ja raikkaan kaalisalaatin kera Luumuinen lammaspata Päärynävinaigrette ja hedelmäinen juustosalaatti

Lisätiedot

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu RANSKALAINEN KANAVUOKA 4 pekoniviipaletta, karkeasti pilkottuna 2 broilerimakkaraa 1 rkl oliiviöljyä 35 g karkeita vehnäjauhoja

Lisätiedot

Menu Lauantai lounas. Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan)

Menu Lauantai lounas. Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan) Menu 8.-9.6.2019 Lauantai lounas Broileriruukku Curryä (M,G), Riisiä (M,G) Punajuuri-kauravuokaa (M, vegan) Vihreäsalaattia (M,G,vegan), Kaalisalaattia (M,G,vegan), Porkkanaraastetta (M,G,vegan) Maitoa

Lisätiedot

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla,

Lisätiedot

Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä

Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä Luomun hintavertailu ammattikeittiöissä Ilari Paananen 12.11.2013 Laurea ammattikorkeakoulu oy Lähtökohta lisätä luomun käyttöä julkisissa ruokapalveluissa huomioida pohjoismaiset ravitsemussuositukset

Lisätiedot

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA.

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA. MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVIIKKO 4 Muutama yleisohje suositus ruoanlaittoon (eli ei ole pakollista mikään): Pyri suosimaan luomulaatuisia, kotimaisia ruoka-aineita tai ainakin lähellä tuotettua lähiruokaa,

Lisätiedot

syö hyvin, voi hyvin!

syö hyvin, voi hyvin! syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään SNELLMAN KOSKAAN EI VOI SYÖDÄ LIIKAA VIHANNEKSIA Monipuolisella IceCool vihannes- ja hedelmävalikoimalla lisäät kustannustehokkaasti terveellisempiä

Lisätiedot

fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI

fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI iiviste IMPUKK ONDI Autenttista simpukan makua OSCAR Simpukkafondin maku on mieto, makea ja autenttinen kuin klassinen moules marinières. Helpompaa ja taloudellisempaa Fondia

Lisätiedot

syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään

syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään S NE LLMA N KOSKAAN EI VOI SYÖDÄ LIIKAA VIHANNEKSIA Monipuolisella IceCool vihannes- ja hedelmävalikoimalla lisäät kustannustehokkaasti terveellisempiä

Lisätiedot

KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT

KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT 26.9.2010 KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT MOUSSAKA 800 g munakoisoja 700 g lammas-nautajauhelihaa 2 valkosipulinkynttä 1 tomaatti 1 1/2 dl punaviiniä 1 rkl tomaattipyreetä 0.5 dl Heinzin

Lisätiedot

maistuvan KESÄn reseptit

maistuvan KESÄn reseptit maistuvan KESÄn reseptit kevyemmin salaatilla naudanrintasalaatti 10 hlö 450 g Snellman ylikypsä naudanrinta (30902) 800 g erilaisia salaatteja 600 g uusia perunoita 350 g IceCool papu, pitkä (33037) 50

Lisätiedot

FINGER FOOD eli sampivartaat

FINGER FOOD eli sampivartaat Kalaryssäys reseptit 2008 Sampiruokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. ranskalainen Clos des Amandiers Pinot Gris 2004, saksalainen Kendermanns Pinot Noir sekä italialainen Chardonnay dei Sassi Cavi. FINGER

Lisätiedot

Lihattomat reseptit vk 2

Lihattomat reseptit vk 2 Lihattomat reseptit vk 2 Parsakaali savutofupiirakka... 2 Hummus... 3 Minestronekeitto... 4 Linssimureke... 5 Sienipasta... 6 Chili sin carne... 7 Punajuurisosekeitto... 8 Kullankeltainen hernekeitto...

Lisätiedot

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE Omenainen vinaigrette ja juustosalaatti Broilerin rintafileetä mangokastikkeessa Porsaan noisetit omenakermakastikkeessa Aprikoosileivokset Mangojuustokakku Kevyt Melba-jälkiruoka

Lisätiedot

gögi Huom! Ohjeet ovat askennaisia Paahdettua gögiimppua ja kymäsavusiakka-smetanaevitettä Gögiimput Tarjoie paahdettuja gögiimppuviipaeita siakkaevitteen kera tai vamista aineksista pieniä akupaavoieipiä.

Lisätiedot

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012

Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuotetiedot Ajalle 1.3.-31.8.2012 Tuo makua elämääsi Punajuurilohko 4x2kg 4x2kg sous vide sous vide 3344 Punajuuri 160 kj / 40 kcal 1, 6,9 g 2,5 g 6,8 g 0,1 Lohkoja voi käyttää sellaisenaan kylmänä lisäkkenä

Lisätiedot

Hyvän maun parhaat. Lounasideat

Hyvän maun parhaat. Lounasideat Hyvän maun parhaat Lounasideat Sisältö Broilerinfileetä Napolin tapaan... 4 Sitruuna- basilikabroileria ja ohra- sipulipaistos... 5 Kananpojanpaistia pekoni-herkkusienikastikkeessa... 6 Viljaisa broilerinpaistivuoka

Lisätiedot

Mifu-pinaattikiusaus. Valio Oy

Mifu-pinaattikiusaus. Valio Oy Mifu-pinaattikiusaus 2,500 kg Valio perunasuikaleita sulatettuna 1,000 kg Valio MiFU suikaleita Original 0,300 kg Valio AURA murua 0,250 kg Food Service sipulikuutioita Liemi: 1,000 kg Valio Hyvä suomalainen

Lisätiedot

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla.

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla. MENU 2 Ruisleipää porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla Paahda ruisleipäviipaleita ja laita

Lisätiedot

APETIT OYJ. Särkeä siinä on järkeä Innotori-innovaatioiden kaupallistaminen Hanna Pere Markkinointipäällikkö Apetit Ruoka Oy

APETIT OYJ. Särkeä siinä on järkeä Innotori-innovaatioiden kaupallistaminen Hanna Pere Markkinointipäällikkö Apetit Ruoka Oy Särkeä siinä on järkeä Innotori-innovaatioiden kaupallistaminen Hanna Pere Markkinointipäällikkö Apetit Ruoka Oy Kala on terveellistä Kalan syöntisuositukset Kalan käyttöä tulisi lisätä. Kala sisältää

Lisätiedot

VIETTELEVÄ VIHREÄ. 11 tuttua reseptiä täynnä mahtavia kasvisten makuja

VIETTELEVÄ VIHREÄ. 11 tuttua reseptiä täynnä mahtavia kasvisten makuja VIETTELEVÄ VIHREÄ 11 tuttua reseptiä täynnä mahtavia kasvisten makuja INNOSTUS TARTTUU! Kasvava innostus ja kiinnostus kasvisvaihtoehtoihin näkyy niin meillä kuin maailmalla. Kasvisruokia valitaan sekä

Lisätiedot

UUTTA! MAKUPASTAT Pestopasta & Tomaatti-Chilipasta

UUTTA! MAKUPASTAT Pestopasta & Tomaatti-Chilipasta UUTTA! MAKUPASTAT Pestopasta & Tomaatti-Chilipasta Makupastat ovat uudenlaista pastamaailmaa, maku onkin jo pastassa itsessään! Vaihtoehtoina ovat uudet pestolla ja tomaatti-chilillä maustetut pastat.

Lisätiedot

Valmiit burgerit Aito ja oikea kebab jo 25 vuotta Suomalainen naudanliha, korkea lihapitoisuus ja perinteet takaavat parhaan maun.

Valmiit burgerit Aito ja oikea kebab jo 25 vuotta Suomalainen naudanliha, korkea lihapitoisuus ja perinteet takaavat parhaan maun. Kebab (ORIGINAL) Valmiit burgerit Aito ja oikea kebab jo 25 vuotta Suomalainen naudanliha, korkea lihapitoisuus ja perinteet takaavat parhaan maun. 145 Kebablastu original 20 x 100 g myyntierä / lava:

Lisätiedot

HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA. Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin.

HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA. Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin. HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin. 2 3 Hevostournedos 6 kpl 500 g 5 dl 50 g 4 dl 2 dl 50 g 400 g 150 g:n paloja sisäfileetä

Lisätiedot

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja.

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Oraksen soppavihko En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Miksi siis kukaan lukisi ruokaohjeitani? No juuri siksi! Jos minä osaan laittaa nämä ruuat, sitten osaa kyllä lähes kuka tahansa. Tässä vihkosessa

Lisätiedot

Case: Apetit Kotimainen Järvikalapihvi

Case: Apetit Kotimainen Järvikalapihvi Menestystä miljoonilla järvikalapihveillä Case: Apetit Kotimainen Järvikalapihvi Case: Apetit Kotimainen Järvikalapihvi Hanna Pere Markkinointipäällikkö Apetit Ruoka Oy APETIT OYJ Menestystä miljoonilla

Lisätiedot

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe LINSEED VALO 24 H Salaatti grillatusta halloumijuustosta ja paahdettua tyrni pellavaa 200 g Halloumijuustoa 2 Avomaankurkkua valkosipulinkynsi rypsiöljyä persiljaa ½ cantaloupe meloni Sydänsalaattia tai

Lisätiedot

NUTRIFIN Total -reseptit

NUTRIFIN Total -reseptit reseptit Kaikki ohjeet ovat 4 6 hengelle. Tuote: Tomaattikeitto Jauhelihakastike 400 g jauhelihaa 1 sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 pss proteiinikeitto tomaatti-basilika 400 g tomaattimurskaa Paloittele

Lisätiedot

Leipurin P akasteet 53

Leipurin P akasteet 53 53 Pakasteet 54 Apfelstrudel - Omenastruudeli 6 kpl TAIKINA I TAIKINA II 1.500 g Leipurin Vehnäjauho 1.800 g Leipurin Vehnäjauho 30 g suola 1.200 g Leipurin Konditoria -margariini 810 g vesi 600 g Kidesokeri

Lisätiedot

Bong-liemet, -kastikkeet ja -fondit. Ammattilaisten arjessa mukana.

Bong-liemet, -kastikkeet ja -fondit. Ammattilaisten arjessa mukana. Bong-liemet, -kastikkeet ja -fondit. Ammattilaisten arjessa mukana. Nestemäinen fondi on helppo annostella Vahvat liemet, maistuvat kastikkeet, viimeinen silaus. Bong-liemi- ja kastikeainekset sekä -fondit

Lisätiedot

Kalat ja kasvikset 2016 HYVÄN ATERIAN AINEKSET APETIT AMMATTILAISET

Kalat ja kasvikset 2016 HYVÄN ATERIAN AINEKSET APETIT AMMATTILAISET alat ja kasvikset 2016 HYVÄN ATERIAN AINESET APETIT AMMATTILAISET Vastuullisesti ja kotimaisesti parhaaksi meille kaikille ädessäsi on uusi Apetit Ammattilaisten tuote kuvasto täynnä herkullisia tuotteita

Lisätiedot

Butter chicken. Tikka masala. Jalfrezi. korma. 4 uu tta M AU ST ETAHNA A. ufs.com

Butter chicken. Tikka masala. Jalfrezi. korma. 4 uu tta M AU ST ETAHNA A. ufs.com Butter chicken Tikka masala 4 uu tta Jalfrezi korma M AU ST ETAHNA A ufs.com LAMMASLIHAPULLAT KORMA Korma on mausteinen Pohjois-Intiasta peräisin oleva currysekoitus, jota käytetään tässä kastikkeessa.

Lisätiedot

Nyt kokataan trendikkäästi kasviksista! Nosta esiin kasvisten parhaat maut. ufs.com

Nyt kokataan trendikkäästi kasviksista! Nosta esiin kasvisten parhaat maut. ufs.com Nyt kokataan trendikkäästi kasviksista! Nosta esiin kasvisten parhaat maut. Kasvisruokapäivä voi olla joka päivä! Kasvisruoka on nyt trendien aallonharjalla, eikä ihme. Monet suosivat kasvisruokaa sen

Lisätiedot

TUOTESELOSTEET VAASA 2015

TUOTESELOSTEET VAASA 2015 TUOTESELOSTEET VAASA 2015 TUOTESELOSTEET TUOTERYHMITTÄIN VALMISRUOAT ERITYISRUOKAVALIO TUOTTEET LEIPOMOTUOTTEET VALMISRUOAT LIHAKEITTO LOHIKEITTO RIISIPUURO SPAGETTIPATA Peruna, kypsä suomalainen naudanliha

Lisätiedot

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ Jokaiseen ohjeeseen on merkattu rinnakkain naisen annos ja miehen annos. Naisen annos on vasemmalla ja sinisellä, miehen oikealla ja vihreällä. Ota tämä huomioon laittaessasi ruokaa.

Lisätiedot

Makupasta reseptejä. Broileri-Pestopasta. Myllyn Paras Uutuustiedote tammikuu :lle. 2 rkl öljyä. n. 400 g broilerin fileesuikaleita

Makupasta reseptejä. Broileri-Pestopasta. Myllyn Paras Uutuustiedote tammikuu :lle. 2 rkl öljyä. n. 400 g broilerin fileesuikaleita Makupasta reseptejä Broileri-Pestopasta 4-6:lle 2 rkl öljyä n. 400 g broilerin fileesuikaleita 1 punasipuli 4 valkosipulinkynttä 6 dl vettä 2-3 rkl vihreää tai rucola-pestokastiketta n. 5 dl Myllyn Paras

Lisätiedot

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa Huevos rancheros 2 annosta 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa 1 avokado hieman limetin mehua suolaa 2 tuoretta kananmunaa

Lisätiedot

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa!

Nautinnollista ja Rauhaisaa Joulunaikaa! Joulu saapuu pienin askelin, sytyttelee kynttilöitä tummeneviin iltoihin, rapisee ovien takana, kuiskailee nurkissa. Eikä aikaakaan, kun se on jo täällä: helisee hopeisina tiukuina, tuoksuu ja maistuu

Lisätiedot

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit (Etusivu) Marinoi maistuvaksi! Marinadi mureuttaa grillattavan lihan sekä antaa täyteläisen maun ja värin myös kanalle, kalalle ja kasviksille. Touch of Taste - fondiperheen avulla loihdit helposti esimerkiksi

Lisätiedot

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi Reseptejä Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola www.prokala.fi Valkoinen on punaista Resepti: Michael Björklund Oliivi-tuorejuustogratinoitua lipeäkalaa Tomaatti-äyriäiskastiketta

Lisätiedot

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä

Joululista. Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä Joululista 2008 Tilaa jouluruuat 7.11. mennessä 1 Joulu on lämmin sana, punaiset villasukat ja aattosaunan syli. Joulun näkee jo kaukaa: hiippalakki vilahtaa nurkan taakse, valoja syttyy yöhön. Pysähdy

Lisätiedot

UUSI CAPSI PRO -MAUSTESARJA.

UUSI CAPSI PRO -MAUSTESARJA. UUSI CAPSI PRO -MAUSTESARJA. KORKEALUOKKAISET CAPSI PRO -MAUSTEET Uusi Capsi Pro -maustesarja on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön. Lopputulos on korkealuokkainen ja monipuolinen kokonaisuus, joka

Lisätiedot

Talvi 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä!

Talvi 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä! Talvi 2016 Reseptit Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat Ota mukaan, Ole hyvä! Nautitaan pakkasista hyvän ruoan äärellä! TEHDÄÄN TALVESTA HELPPO JA HERKULLINEN Broilerpasta 5 Kermainen lohikeitto

Lisätiedot

Hunajareseptejä ammattikeittiöille

Hunajareseptejä ammattikeittiöille a, reseptejä ammattikeittiöille Sisältö Esipuhe 3 Täytetyt Guacamole-tomaatit 4 inen sieni-sitruunaspagetti 1 lohi 5 broileri uunissa 6 iset wok-vihannekset 7 Gulassi 8 -perunapaistos 1 Rapea hunajaleipä

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. readme.fi. readme.fi. Katriina Luotonen & karppaus.

Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. readme.fi. readme.fi. Katriina Luotonen & karppaus. Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon Karppaus, eli vähähiilihydraattinen elämäntapa, kasvattaa suosiotaan Suomessa. Karppaaja voi syödä laihduttaessaankin ruokia, joista muilla dieeteillä

Lisätiedot

Papua pataan, pöytään ja pakkaseen. Ota hyödylliset vinkit talteen!

Papua pataan, pöytään ja pakkaseen. Ota hyödylliset vinkit talteen! Papua pataan, pöytään ja pakkaseen Ota hyödylliset vinkit talteen! Papua pataan, pöytään ja pakkaseen Pensaspapu Suomessa yleisimmin viljeltyjä pensaspapuja ovat vihreät, pyöreäpalkoiset taitepapulajikkeet

Lisätiedot

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle)

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle) Punajuurikeitto (tämä ohje on 4:lle hengelle) 1 l kasvislientä runsas 1/2 l punajuuria (runsas 1/2 l perunoita) 1 palsternakka 1 sipuli (suolaa) 1 tl timjamia Kuori ja paloittele punajuuret, (perunat)

Lisätiedot

Vahvasti. maussa mukana

Vahvasti. maussa mukana Vahvasti maussa mukana TUNNE MAKU Luotetut Bong-tuotteet pohjautuvat ammattikeittiöiden vaalimiin laadukkaisiin raaka-aineisiin. Bong Luomu Kasvisliemi sekä Bong Touch of Taste Luomu Kasvis- ja Lihafondi

Lisätiedot

MATKA VENÄJÄLLE - 12 KLASSIKKO RESEPTIÄ -

MATKA VENÄJÄLLE - 12 KLASSIKKO RESEPTIÄ - MATKA VENÄJÄLLE - 12 KLASSIKKO RESEPTIÄ - 2018 Munakoisokaviaari Munakoiso on mahtavan makuinen kasvis, kunhan sen valmistaa huolella. Tämä munakoisokaviaari sopii mainiosti alkuruokapöytään, mutta myös

Lisätiedot

Kalaryssäys reseptit 2007

Kalaryssäys reseptit 2007 Kalaryssäys reseptit 2007 Kuharuokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. itävaltalainen Gobelsburger Riesling, uusiseelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Gris ja ranskalainen La Sancive Muscadet Se`vre

Lisätiedot

Kevät 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä!

Kevät 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä! Kevät 2016 Reseptit Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat Ota mukaan, Ole hyvä! Mansikkasangria raikastaa kevätpäivän. KEVÄT SAAPUU KEITTIÖÖN Pinaattiletut 5 Kermainen kevätsipulikeitto 7 Kevätpuuro

Lisätiedot

Tunnelmallinen syysmenu

Tunnelmallinen syysmenu Tunnemainen syysmenu Out of home Kun kesän griiherkut akavat pikkuhijaa jo kyästyttää, on aika kokeia uusia, herkuisia Mari-reseptejä. Ostosistaa ovat nyt mm. bataatit, inkivääri, broierin rintaeikkeet

Lisätiedot

Kanafarmarin parhaat. Kanaruokaohjeita suurkeittiöille

Kanafarmarin parhaat. Kanaruokaohjeita suurkeittiöille Kanafarmarin parhaat Kanaruokaohjeita suurkeittiöille Kanaruokaohjeita suurkeittiöille Kananliha on jäänyt viime vuosina broileriruokien varjoon Se on kuitenkin erinomainen raaka-aine maukkaudessaan ja

Lisätiedot

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset. Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi Monestihan sitä syyvään kolomenlaesta kalloo, Kekrinajan

Lisätiedot

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET 2 Sirottimet Anis kokonainen 310 g Anis Anis jauhettu 340 g Anis Aromisuola 800 g Suola 0 %, arominvahvenne (E 21), sipuli, kurkuma, valkosipuli, sokeri, maltodekstriini, hiivauute,

Lisätiedot

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET 2 Sirottimet Anis kokonainen 310 g Anis Anis jauhettu 340 g Anis Aromisuola 800 g Suola 0 %, arominvahvenne (E 21), sipuli, kurkuma, valkosipuli, sokeri, maltodekstriini, hiivauute,

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 33-40 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 18 FITNESS AAMIAISSMOOTHIE Ainesosat - 2 dl pakastevadelmia - Puolikas banaani - Vaniljan makuinen juotava jogurtti - Vähän hedelmätuoremehua - 3-5 rkl FITNESS-muroja

Lisätiedot

LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu

LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu Mausteinen bataatti-kikhernevuoka (noin 4-6 annosta) Tehdään tuplana! Bataattisose: 800 g bataattia 1-2 rkl margariinia kookosmaitoa suolaa Kikherneseos:

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 17-24 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 UUNIPASTA SOIJAROUHEEN, KURPITSAN JA VUOHENJUUSTON KERA Ainesosat Neljälle 750 g kuutioitua kurpitsaa oliiviöljyä suolaa, pippuria 300 g rigatoni- tai pennepastaa

Lisätiedot

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie Maailman suurin kynttiläillallinen 2019 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut Härkispihvit sipulirenkailla

Lisätiedot

Syyskuu - joulukuu 2013. Findus-uutuudet. Findus tuoretta pakkasesta

Syyskuu - joulukuu 2013. Findus-uutuudet. Findus tuoretta pakkasesta Syyskuu - joulukuu 2013 Findus-uutuudet Findus tuoretta pakkasesta Kalatuoteryhm Paneroitu kala Paneroitujen kalojemme pakkausdesign muuttuu. Uusi resepti Sitruunaleikkeet 10 x 370g Sitruunaleikkeen kalaraaka-aine

Lisätiedot

Ryssäystiimin kalanyytit

Ryssäystiimin kalanyytit Kalaryssäys reseptit 2006 Ryssäystiimin kalanyytit Lohta Tilliä Ruohosipulia Suolaa Sipulia Paprikaa Herkkusieniä Foliota ja leivinpaperia Mausta lohisuikaleet suolalla, ruohosipulilla, tillillä. Suikaloi

Lisätiedot