OAJ:N VARSINAIS-SUOMEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OAJ:N VARSINAIS-SUOMEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019"

Transkriptio

1 OAJ:N VARSINAIS-SUOMEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 Johdanto OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n toimintasuunnitelmaan, jossa on asetettu tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi OAJ:n toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan ( ), jossa määritellään järjestön perustehtävä, tulevaisuuskuva sekä arvot. Alueyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on sääntöjensä mukaan eri opettajaryhmien yhteiskunnallisen aseman, kasvatus- ja opetustyön arvostuksen, yhteisöllisyyden ja tehokkaan edunvalvonnan edistäminen Varsinais-Suomen alueella. OAJ Varsinais-Suomi on merkittävä osaamisen ja sivistyksen vaikuttaja maakunnassa. OAJ Varsinais-Suomi edustaa alueellaan varhaiskasvatuksen, yleissivistävän koulutuksen, toisen asteen ammatillisen koulutuksen, ammattikorkeakoulun ja yliopiston opettajia. Vuoden 2019 aikana alueyhdistys osallistuu eduskuntavaalivaikuttamistyöhön, järjestää kansanedustajatapaamisia, muita vaikuttamistilaisuuksia, koulutusta ja virkistystilaisuuksia. Toimintasuunnitelmassa tavoitteiden alla olevissa tavoitetilakohdissa on kuvattu tilannetta toimintasuunnitelmakauden päättyessä , jos asetetut tavoitteet ovat toteutuneet.

2 Strategiset painopistealueet 1. Yhteiskunnallinen tulevaisuustyö ja jäsenten edun rakentaminen ja valvonta näkyy kaikessa Painopistettä ja sitä tarkentavia tavoitteita kuvaavat seuraavat toimintatavat: o Tulevaisuuden jatkuva analysointi ja uudet ennakoivat avaukset. o Jatkuva vuorovaikutus jäsenistön ja päättäjien kanssa. o Työ ja tulokset näkyviksi. 2. Vahvistamme yhteisöllisyyttä ja yhteistä asiantuntijuutta osaamisen ja sivistyksen kehittäjänä Painopistettä ja sitä tarkentavia tavoitteita kuvaavat seuraavat toimintatavat: o Monimuotoinen asiantuntemus voimavarana. o Arvostaminen ja luottamus. o Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. 3. Teemme jäsenyydestä ja järjestötoiminnasta entistä houkuttelevampaa Painopistettä ja sitä tarkentavia tavoitteita kuvaavat seuraavat toimintatavat: o Opiskelijat ja työuransa alussa olevat aktiivisesti mukana toiminnassa. o Osallistavat toimintatavat. o Laadukkaat ja nykyaikaiset jäsenpalvelut ja edut. Toimintasuunnitelma vuodelle OAJ Varsinais-Suomi parantaa jäsenistön palkkauksellista asemaa, kehittää sopimusmääräyksiä ja -tulkintoja sekä valvoo, että nykyisiä sopimusmääräyksiä noudatetaan. Palkkausjärjestelmiä koskevia sopimusmääräyksiä on kehitetty ja paikallisten palkkausjärjestelmien toimivuutta parannettu. Työaikajärjestelmiä on uudistettu käynnistämällä paikallisia kokeiluja, ja nykyisten työaikajärjestelmien toimivuutta on parannettu. Koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan työn muuttuminen sekä ennakoitavat muutokset koulutuspolitiikassa ja lainsäädännössä on huomioitu palvelussuhteen ehdoista sovittaessa. selvittää alueen tehtäväkohtaisten palkkojen tasoja vaativuusperusteineen. Järjestää pääluottamusmiehille palkkausjärjestelmän kehittämiskoulutusta ja kerää nettisivuilleen ideapankin toimivista TVA-järjestelmistä sekä kertoo tuloksista OAJ:n edunvalvontaosastolle.

3 o Toteutetaan pääluottamusmiesten yhteisellä jaetulla tiedostolla. Kerätään tietoa tuntikehyksestä sekä järjestelyeräneuvotteluiden saavutuksista. kerää varhaiskasvatuksen SAK-työaikaa koskevat paikalliset soveltamisohjeet ja järjestää jäsenkoulutusta asiasta. o LTOL-jaosto kerää tietoa paikallisista soveltamisohjeista seuraa alueen ammatillisten oppilaitosten vuosityöaikaan siirtymistä ja järjestää asiasta jäsentilaisuuksia. o OAO jaoston kokemusseminaari järjestetään toukokuussa tai elosyyskuussa tekee alueella kuntavertailua ja yhteisiä toimintastrategioita, kuten työnantajat tekevät omaa yhteistyötään. o V-S YSI jaoston, OAO-jaoston ja lastentarhanopettajien jaoston säännölliset kokoontumiset kokoavat alueellista tietoa. 2. OAJ Varsinais-Suomi varmistaa järjestön ja jäsenistön toimintaedellytykset rakenteellisissa uudistuksissa. Kunta-, maakunta-, sote- ja muissa merkittävissä rakenteellisissa uudistuksissa on varmistettu, että koulutuksen järjestäjillä on riittävät voimavarat. Neuvottelujärjestelmää on uudistettu ja kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan henkilöstön ja henkilöstön edustajien asema on turvattu. Varhaiskasvatuksessa työskentelevien opettajien ja johtajien palvelussuhteen ehdoista sovitaan kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa. tapaa alueen politiikkoja ja muita päättäjiä. o Järjestää jo perinteeksi muodostuneet kansanedustajatapaamiset. Vieraillaan eduskunnassa kansanedustajia tapaamassa. seuraa, vaikuttaa ja tukee paikallisia toimijoita jäsenistöä muutostilanteissa, jotka ovat ylikunnallisia. o Seuraa ammatillisen toisen asteen reformin vaikutuksia ja tukee luottamusmiehiä vuosityöajan käyttöönotossa ja toteutuksessa. o Seuraa tarkasti Raision vuosityöaikakokeiluprosessia. 3. OAJ Varsinais-Suomi vaikuttaa siihen, että jäsenten työhyvinvointi ja työturvallisuus paranevat. Kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan työhyvinvointi ja työturvallisuus ovat kehittyneet myönteisesti. Työyhteisöjen johtamiseen on panostettu ja sitä tuetaan aiempaa enemmän. Opetushenkilöstön, esimiesten ja johtajien työn mitoitus on oikeassa suhteessa työkuormaan ja oppijoiden tuen tarpeeseen. Esimerkiksi sisäilmaongelmia, kiusaamista ja häirintää on aiempaa vähemmän.

4 varmistaa, että alueella toimii aktiivinen työsuojelutoimijoiden verkosto, jossa vaihdetaan tietoa ja tarjotaan vertaistukea sekä jonka osaamista käytetään yhdistyksen hallituksessa. o tukee TS-toimijoiden tapaamisia ja tarjoamalla kokoontumistilan. o osallistuu alueellisille YT-neuvottelupäiville, (järjestelyt vuorovuosin Satakunnan kanssa). järjestää jäsenille ja aktiiveille (henkilöstöedustajille) työhyvinvointiin liittyviä tapahtumia. o Voi hyvin työssä. Maaret Kallion luento työhyvinvoinnista, osallistutaan. o Järjestetään Hyvinvointipäivä Naantalin kylpylässä. o Järjestetään työhyvinvointia vahvistavia tapahtumia jäsenistölle, muun muassa erilaiset kulttuuri, virkistys- ja urheilutapahtumat. tapaa alueen päättäjiä ja edistää opettajien ja alan esimiesten työhyvinvointia (henkilöstöresurssit) ja toimii mm. häirinnän ja kiusaamisen estämiseksi yhdessä työsuojelutoimijoiden kanssa. o Alueen sivistystoimen virkamiesjohtoa tavataan, poliitikkoihin ollaan yhteydessä opettajien ja alan esimiesten kaikkinaisen työhyvinvoinnin edistämisen merkeissä. kerää tilastotietoa lähijohtajien ja alaisten suhdeluvusta ja esimiesten todellisesta työkuormasta. o YT-yhteyshenkilö kerää tietoa alueelta. kerää tietoa yliopistojen työhyvinvointiin vaikuttavista seikoista, esimerkiksi työssä jaksaminen ja sisäilmaongelmat 4. OAJ Varsinais-Suomi edistää kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan henkilöstön tehtävänkuvien kehittämistä, jotta työ turvataan muuttuvassa toimintaympäristössä. Kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan vetovoima ja arvostus on vahvistunut. Opetukseen, opetusalan esimies- ja johtotehtäviin sekä tutkimustyöhön on saatu aiempaa paremmin työaikaa. Koulutusmäärät opetusalan työtehtäviin on mitoitettu oikein. Opettajien määrää on lisätty, jotta opetuksen lisäksi myös muille opettajan professioon kuuluville tehtäville jää työaikaa. Opettajan työtehtäviä ei siirry muille henkilöstöryhmille eikä muiden henkilöstöryhmien tehtäviä opettajille. Opettajien, esimiesten ja johtajien osaamista on vahvistettu. Suomessa on opettajarekisteri. Kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan työt on turvattu ja tehtävänkuvia kehitetty vastaamaan toimintaympäristön muutokseen. Opettajaopiskelijoiden sekä nuorten ja uusien opettajien ääni kuuluu entistä vahvemmin opetusalan kehittämisessä ja he saavat työuran alussa aiempaa enemmän tukea. järjestää kansanedustajien tapaamisia ja lisää tietoisuutta kelpoisten ja pätevien opettajien merkityksestä sekä esimerkiksi erityisopetuksen ja kouluavustajien toimenkuvien eroista. o Järjestää kansanedustajatapaamisia eri kouluasteilla ja nostaa ajankohtaisia asioita keskusteluun. järjestää te toja opettajalle kuuluvista tehtävistä.

5 o Opettajan oikeudet ja velvollisuudet o Työaikakoulutus ja palkkakoulutus ottaa opiskelijajäsenet mukaan toimintaansa. o Valmistuvien infot keväällä OAJ Varsinais-Suomi vaikuttaa siihen, että koulutusta uudistetaan tuntuvin panostuksin. Eduskuntavaaleissa kasvatus, koulutus ja tutkimus nousivat puolueiden kärkitavoitteisiin. OAJ:lle tärkeät teemat näkyvät vahvasti julkisessa keskustelussa ja hallitusohjelmassa. Hallitusohjelman merkittävimmät panostukset kohdentuvat koulutukseen. Koulutuksen perusrahoitusta on nostettu, ja koulutukselle on luotu sitovat laatukriteerit. Koulutuksen perusrahoituksen turvaamiseen on vaikutettu toiminnan kaikilla tasoilla. Ikäluokkien pienenemisestä vapautuvia resursseja on ennakoiden suunnattu koulutuksen laadun parantamiseen. järjestää alueelta mahdollisesti valitun ministerin ja kansanedustajien tapaamisia ja nostaa näissä esiin ajankohtaisia asioita. o Järjestetään kahdesti vuodessa kansanedustajatapaamiset. o Vieraillaan eduskunnassa. järjestää eduskuntavaaliteemaan liittyvän keskustelutilaisuuden ja herättää näin keskustelua koulutuspolitiikan kysymyksistä. o Järjestetään eduskuntavaalitapahtuma ja paneeli kauppakeskuksessa. nostaa resurssien merkityksen esiin ja huolehtii siitä, että koulutuksen euroista nykyistä suurempi osa kohdentuu opetukseen sekä kunnissa että kuntayhtymissä. o Kirjoitetaan yleisönosastokirjoituksia alueen valtalehteen ja ilmaisjakeluihin. laatii selkeän ja toteuttamiskelpoisen suunnitelman eduskuntavaalivaikuttamiseen. o Tavataan kaikkia puolueita. Toimitetaan OAJ:n materiaalit ja järjestetään keskustelutilaisuus kansanedustajaehdokkaille kauppakeskus Myllyssä OAJ Varsinais-Suomi vaikuttaa siihen, että koulutuksen laatu ja saavutettavuus vahvistuvat. Kuntien ja muiden koulutuksen järjestäjien tehtäviä, rahoitusta ja rakennetta on uudistettu vahvistamaan koulutuksen laatua ja saavutettavuutta. Oppimisen tuki on saatu kuntoon. Opinpolkua ja oppivelvollisuutta varhaiskasvatuksesta toisen asteen loppuun on uudistettu. Korkeakoulutusta on kehitetty ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen erilaisia profiileja kunnioittaen. Kasvupalveluiden tai niitä vastaavien tuotteiden ja kotoutumiskoulutuksen laatu on turvattu ja perustaitotakuu toteutuu. Varhaiskasvatuksen asema julkisena palveluna on vahvistunut. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön rahoituksella on turvattu palveluiden tasa-arvoinen saavutettavuus. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön rahoituksella on turvattu palveluiden tasa-arvoinen saavutettavuus.

6 tekee aktiivista yhteistyötä alueen korkeakoulujen kanssa ja keskustelee niiden kehittämispyrkimyksistä. o YLL-jaosto ja OAO-jaosto pitävät yliopistoihimme ja ammattikorkeakouluihimme tiiviisti yhteyttä ja osallistuvat keskusteluun niiden kehittymispyrkimyksissä. 7. OAJ Varsinais-Suomi vahvistaa kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan sekä OAJ:n omaa positiivista vaikuttavuutta ja näkyvyyttä. Yhteiskunnalliseen keskusteluun on ennakoivasti nostettu kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan kysymyksiä ja tehty niihin liittyviä uusia avauksia. Valtakunnallisesti toimivista vaikuttamisen ja verkostoitumisen tavoista on tehty alue- ja paikallistason toimintaan sopivia malleja, ja niitä on kokeiltu käytännössä. Kansainvälistä toimintaa on kehitetty vastaamaan muuttuvaa toimintaympäristöä. järjestää alueellisen OAJ on The Road tapahtuman Turussa, jonka kautta OAJ:n ja alueyhdistyksen toiminta tulee tutuksi. o Järjestetään Turussa syksyllä yhdessä Turun paikallisyhdistyksen kanssa aktivoi kaikki alueen paikallisyhdistykset alueyhdistyksen toimintaan mukaan. o Herätyspäivät paikallisyhdistysten edustajille järjestetään o Puheenjohtaja- ja sihteerikoulutus toteutetaan yhteistyössä Satakunnan alueen kanssa. Tapahtuma järjestetään Raumalla helmikuussa o YSI V-S-jaoston, YSI-Turku ja LTOL-jaoston sekä OAO-jaoston toiminta ottaa paikallisyhdistykset mukaan toimintaan. Paikallisyhdistyksillä on edustus jaostoissa. osallistuu ja ottaa kantaa kasvatuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta käytävään keskusteluun kaikilla viestintäkanavillaan ja yleisönosastokirjoituksissa. o Turun Sanomiin ja muihin alueen sanomalehtiin sekä paikallisiin ilmaisjakelulehtiin kirjoitetaan yleisönosastokirjoituksia. o Otetaan kantaa kasvatuksesta ja koulutuksesta käytävään keskusteluun eri tavoin. o Osallistutaan keskusteluun yhdistyksen Facebook-sivuilla ja Twitterissä. antaa OAJ:n viestinnälle uutissyötteitä ja juttuvinkkejä sekä jakaa OAJ-uutisia eteenpäin. o Viestintävastaava, puheenjohtaja ja alueasiamies jakavat tarkoituksenmukaisilla tavoilla OAJ:n toimistolta tulevaa tietoa. o Facebook-, kotisivu- ja Twitter-viestintää käytetään yhdistyksen tarkoitusta edistävällä tavalla. tapaa alueen median edustajia ja luo toimittajiin aktiivisesti yhteyksiä o Viestintätyöryhmä suunnittelee ja toteuttaa mediasuhteita alueyhdistyksen tavoitteita palvelevalla tavalla. osallistuu SuomiAreenaan

7 8. OAJ Varsinais-Suomi varmistaa, että digitalisaatiota hyödynnetään paremmin sekä järjestötyössä että kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalalla. Sähköisiä kanavia hyödynnetään järjestön toiminnassa entistä laajemmin. Jäsenten sähköisiä palveluja on kehitetty jäsenlähtöisesti. Jäsenten valmiuksia toimia järjestötoiminnan sähköisissä ympäristöissä on vahvistettu. Kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan digitalisaatiota ja siihen liittyvää työnantajan järjestämää täydennyskoulutusta on kehitetty opetuksen laatua parantaen ja opettajan työtä tukien. Sopimusedunvalvonnassa on otettu huomioon digitalisaation vaikutukset jäsenistön työn sisältöihin ja tapaan tehdä työtä. ottaa sähköiset alustat oleelliseksi osaksi alueyhdistyksen toimintaa. o Pääluottamusmiesviestintä hyödyntää sähköisiä alustoja. o Sähköisten alustojen käyttöä laajennetaan ja luodaan toimivia käytäntöjä. järjestää kokouksia ja koulutuksia, joihin voi osallistua verkkoyhteyden kautta. o Alueyhdistyksen hallituksen kokouksissa käytetään sähköistä etäosallistumismahdollisuutta tarkoituksenmukaisella tavalla. tuottaa tapahtumista tallenteita, joita on mahdollista katsoa jälkitallenteina. 9. OAJ Varsinais-Suomi vahvistaa luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen, yhdistysten puheenjohtajien ja muiden paikallisten toimijoiden toimintaedellytyksiä ja osaamista. OAJ:n koulutukset sekä edunvalvonta- ja järjestötiedotteet ovat kohdentuneet ja vastanneet sisällöllisesti toimintasuunnitelmakauden vaatimuksia. Luottamustehtävissä toimivien aktiivisuutta ja edellytyksiä hoitaa tehtävää sekä ylläpitää järjestöyhteyksiä on vahvistettu mahdollisuuksien mukaan. Toimijoiden paikallinen resurssi on saatu täysimääräisenä käyttöön. huolehtii alueyhdistysten koulutusvastuista ja vahvistaa paikallisten toimijoiden osaamista ja keskinäistä yhteistyötä. o Koulutuksia: Eläkekoulutukset, Opettajien oikeudet ja velvollisuudet, Työaikakoulutus perusopetuksen opettajille, Educa-messut, TES-info YLLjäsenille, Puheenjohtaja- ja sihteerikoulutus, Alueelliset luottamusmiesten neuvottelupäivät, OAO-jaoston seminaari vuosityöajasta, Työaikakoulutus YSI V-S, Valmistuvien info, Herätyspäivät, Yhteysopettajakoulutus, Palkkauskoulutus, Alueelliset yhteistoiminnan neuvottelupäivät (yhdessä Satakunnan kanssa). vahvistaa alueen luottamusmiesten ja työsuojelutoimijoiden keskinäisiä verkostoja kokoamalla heitä yhteen sekä kouluastekohtaisesti että kaikkia yhtä aikaa. o PLM- ja LM-tapaamiset, Työsuojeluvaltuutettujen tapaamiset.

8 järjestää alueellisia koulutuksia vahvistamaan paikallisten edunvalvojien osaamista ja tietämystä alueen tarpeita vastaavasti. o Herätyspäivät. Puheenjohtaja- ja sihteerikoulutukset. Yhteysopettajakoulutukset syksyllä. tukee luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen alueellista yhteistyötä konkreettisesti o Taloudellista tukea kokousjärjestelyihin ja kokoontumispaikka tarjotaan. 10. OAJ Varsinais-Suomi varmistaa, että luottamusmiehet ja yhteysopettajat toimivat aktiivisesti jokaisella työpaikalla. OAJ:n jäsenyhdistykset ovat huolehtineet luottamusmiesvaalien toimeenpanosta. Yhdistykset ovat nimenneet yhteysopettajat kaikkiin kunnallisiin ja yksityisiin päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin ja vastaavat yhteysopettajien osaamisen vahvistamisesta. kannustaa paikallisyhdistyksiä yhteysopettajajärjestelmän ylläpitoon ja tukee järjestämällä koulutuksia. o YSI V-S:n, YSI Turun, LTOL:n yhteysopettajakoulutustilaisuudet. 11. OAJ Varsinais-Suomi parantaa järjestövalmiusorganisaation toimivuutta ja lisää jäsenistön valmiutta järjestöllisiin toimiin. Järjestövalmiusorganisaatiota on vahvistettu, ja yhteistyötä muiden saman sopimusalan palkansaajajärjestöjen kanssa on syvennetty. Jäsenyhdistysten ja jäsenten tietoisuutta järjestövalmiudesta on lisätty. Jäsenryhmien keskinäistä solidaarisuuden tunnetta on vahvistettu. vahvistaa alueyhdistyksen viestinnällistä ja koulutuksellista roolia. o Twitter-koulutus järjestetään jaostojen ydintoimijoille ja viestintätiimille kokoaa alueen järjestövalmiustoimijat yhteen ja luo ryhmälle uusia viestintäketjuja, kuten WhatsApp-ryhmiä, pääluottamusmies- ja työsuojelutoimijaryhmiä luodaan toimintavuoden aikana. kouluttaa aktiivitoimijoita järjestöllisiin toimenpiteisiin. o Syksyn aikana aktivointi varmistaa, että järjestövalmiusorganisaation kokoonpanot ovat kunnossa ja järjestää koulutusta paikallisyhdistyksen toimijoille. o Syksyn aikana organisaation kokoonpano ja paikallisyhdistysten valmiuden varmistaminen. tekee alueellisen viestintäsuunnitelman järjestövalmiustilanteisiin. o Suunnitellaan vuoden 2019 aikana.

9 12. OAJ Varsinais-Suomi kehittää yhdistystoimintaa ja järjestörakennetta niin, että ne huomioivat entistä paremmin toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia. Jäsenten edunvalvontaa on tehostettu ja jäsenpitoa vahvistettu edistämällä henkilöjäsenyyteen perustuviin työnantajakohtaisiin paikallisyhdistyksiin siirtymistä. Yhdistystoiminnan tueksi on kehitetty uusia työkaluja yhdessä yhdistystoimijoiden kanssa. rakenne vastaa vallitsevaa toimintaympäristöä. järjestää säännöllisesti tilaisuuksia, joissa yhdistysten toimihenkilöt voivat vaihtaa keskenään tietoja ja ajatuksiaan. o Jaostoihin pidetään säännöllisesti yhteyttä. seuraa maakuntauudistusta ja sen vaikutuksia alueyhdistyksen toimintaympäristöön. o Seurataan hallituksen toimia maakuntauudistuksen eteenpäin viemisessä 13. OAJ Varsinais-Suomi tekee jäsenyydestä entistä houkuttelevampaa ja lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia vahvistamalla nykyisiä ja kehittämällä uusia osallistumisen tapoja. Uusille ja nykyisille jäsenille on entistä selvempää, miksi järjestön jäsenyys kannattaa. Tehty työ näkyy jäsenille aiempaa selvemmin. Jäsenpalveluja on kehitetty. Järjestön varsinaisten jäsenten ja opiskelijoiden osallisuutta ja sitoutumista järjestön toimintaan on lisätty kehittämällä vaikuttamismahdollisuuksia ja kokeilemalla uusia toimintatapoja. Nuorten ja uusien opettajien osuus OAJ:n toimielimissä on kasvanut, ja opettajaksi opiskelevat osallistuvat järjestön toimintaan sen kaikilla tasoilla. vahvistaa alueellisesti OAJ:n jäsenyyden houkuttelevuutta muun muassa alueellisten tapahtumien ja jäsenetujen avulla. o Tapahtumia: MOP-päivä ja muut alueyhdistyksen ja jaostojen järjestämät koulutus-, urheilu- ja virkistystapahtumat. o Pyritään neuvottelemaan uusia jäsenetuja. tekee alueellisesta vaikuttamistyöstä aiempaa näkyvämpää. o Lisääntynyt näkyvyys eri medioissa: TS, sosiaalinen media, jäsenkirjeet, kotisivun blogi. ottaa opettajaksi opiskelevat mukaan yhdistyksen hallinnon eri tasoille. o SOOL:in edustaja kutsutaan hallituksen kokouksiin. vahvistaa opiskelijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä. o Tarjotaan järjestötietoutta. o Yhteistyötä kehitetään eri tavoin.

10 14. OAJ Varsinais-Suomi kehittää viestinnän sisältöjä yhä enemmän kanava- ja kohderyhmäkohtaisesti. Jokaisella OAJ:n viestintäkanavalla on oma tärkein kohderyhmänsä, jolle viestintää on suunnattu entistä paremmin. Viestinnässä ovat korostuneet OAJ:n tärkeimmät painopisteet. Viestinnän vaikuttavuuteen on panostettu. OAJ:ssä on vahvistettu ajatusta siitä, että toimijat kaikilla järjestön tasoilla ovat OAJ:n viestin viejiä. määrittelee viestintäkanavilleen kohderyhmät, tavoitteet ja mittarit. o Viestintästrategia tekee suunnitelman viestinnän sisällöntuotannosta ja sen vastuista. o Viestintäsuunnitelma o Blogivuorot yhdistyksen kotisivulla kuukausittain vaihtuvine aiheineen. kehittää verkkopalveluita siten, että ne tarjoavat tietoa yhdistyksen toiminnasta ja vastauksia niin jäsenten, median, päättäjien kuin paikallisyhdistysten kysymyksiin. varmistaa, että yhdistyksen verkkopalvelut vahvistavat kuvaa houkuttelevasta ja asiantuntevasta järjestöstä. o kotisivun ja Facebook-viestinnän sisältöjä ja ulkoasua kehitetään. varmistaa, että alueyhdistyksen näkemykset kuuluvat alueen päämediassa vähintään kaksi kertaa lukukaudessa. o Mielipidekirjoitukset 15. OAJ Varsinais-Suomi turvaa järjestön toimintasuunnitelman toteutumisen varmistamalla, että järjestön talous on vahva ja vakaa. OAJ:n jäsenmaksutulot on turvattu ja pidetty riittävällä tasolla. Sijoitustoiminnan tuottotavoitteena on 3 % + inflaatio normaalissa markkinatilanteessa. Tilikauden kokonaistulos on positiivinen. hoitaa jäsenhankintaa ja -pitoa osaltaan siten, että jäsenmaksutuotot on turvattu ja pidetty riittävällä tasolla. o Alueyhdistyksen toimii laadukkaasti ja kiinnostavasti. ottaa käyttöön valtakunnallisen tilikartan. o Otetaan käyttöön valtakunnallinen tilikartta, jolloin talouden seuranta ja vertailtavuus helpottuvat. varmistaa, että yhdistyksen talous on vakaalla pohjalla. OAJ:n alueyhdistysavustus ja kerätyt jäsenmaksutulot riittävät kattamaan varsinaisen toiminnan kulut, ja tilikauden kokonaistulos on tasapainossa.

11 o Toimintaa sopeutetaan talouden raameihin ja talouden vakaa pohja saavutetaan, jossain määrin jopa toiminnan laajuuden kustannuksella. 16. OAJ Varsinais-Suomi uudistaa ammattijärjestötoimintaa vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. OAJ:n eri tasojen toimijat ovat aktiivisesti luoneet uuden ajan ammattijärjestötoimintaa. OAJ on varautunut entistä vahvemmin toimintaympäristönsä pitkän aikavälin muutoksiin sekä ammattijärjestötoimintaan kohdistuviin haasteisiin. luo kuvaa alueen tulevasta kehityksestä ja kartoittaa tulevaisuuden uhkia ja mahdollisuuksia. kehittää toimintaansa tulosten perusteella. o Taloudellisiin, viestinnällisiin ja muihin haasteisiin varaudutaan.

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2019 2020 perustehtävä Missio STraTEgISET painopisteet OAJ on vahva koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan edun rakentaja ja valvoja. TULEVaISUUSKUVa Visio Olemme osaamisen ja sivistyksen

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Johdanto OAJ:n toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2019-2020 Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry.

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Valmistuvien opettajien infotilaisuus 3.5.2017 OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. 1 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 2 JÄSENJAKAUMA 1.1.2012 1.1.2013 1.1.2014 1.1.2015 1.1.2016 1.1.2017 Lastentarhanopettajaliitto

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2017 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan, jossa määritellään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2017 2018 perustehtävä Missio OAJ on vahva koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan edun rakentaja ja valvoja. TULEVaISUUSKUVa Visio Olemme osaamisen ja sivistyksen merkittävin vaikuttaja

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous TK:n Liite 2.

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous TK:n Liite 2. OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2018 Vuosikokous 24.4.2019 TK:n Liite 2. Ajankohta Paikka Tilaisuus Kohderyhmä Kouluttaja/vastuuhenkilö Budjetti Määrä TAMMIKUU Hinta/ henkilö

Lisätiedot

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013

Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Toimintasuunnitelma 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alueyhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan eri opettajaryhmien yhteiskunnallisen aseman, kasvatus- ja opetustyön

Lisätiedot

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE 2014 Kari Sutinen, pj TOIMINNAN OSA-ALUEET KOKOUSTOIMINTA KOULUTUS/EDUNVALVONTA, AKTIIVIT, JÄSENISTÖ EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN, AKTIIVIT/JÄSENISTÖ/TYÖNANTAJAT

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Valtuuston päätös 7.-8.11.2014 KATSAUS TULEVAAN VUOTEEN Lastentarhanopettajaliiton painopisteenä on lisätä varhaiskasvatuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta toiminnan sekä viestinnän keinoin. Vuoden teemana on Lastentarhanopettajan

Lisätiedot

Opettajien edunvalvoja

Opettajien edunvalvoja Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palkkauksesta,

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2016 HALLITUKSEN ESITYS 13.10.2015

LTOL - TOIMINTASUUNNITELMA 2016 HALLITUKSEN ESITYS 13.10.2015 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Vuosi 2016 on Lastentarhanopettajaliiton 97. toimintavuosi. Varhaiskasvatuslain 1. vaihe korostaa pedagogiikkaa ja lastentarhanopettajien vastuuta toiminnasta. Tästä johtuen LTOL:n

Lisätiedot

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017

JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN. Kevät 2017 JÄRJESTÖRAKENTEEN KEHITTÄMINEN Kevät 2017 Kirsti Hietaranta järjestöasiamies, OAJ Tavoitteet Järjestörakenteen yksinkertaistaminen, kehittäminen ja tehostaminen palvelee entistä paremmin niin järjestön,

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista

Lisätiedot

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen aluetoimisto 15.8.2017 Liittostrategiassa määritellyt strategiset päämäärät ovat Järjestäytymisasteen kasvu liiton sopimusaloilla. Jäsenten työolosuhteiden

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella. Toimenpiteitä kuvataan tavoitteiden yhteydessä. Tässä esityksessä

Lisätiedot

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Hankkia lisää jäseniä

Lisätiedot

OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA Tulo- ja palkkapolitiikka. Toimijoiden tukeminen

OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA Tulo- ja palkkapolitiikka. Toimijoiden tukeminen OAJ LAPIN TAVOITEOHJELMA 2012 1. Tulo- ja palkkapolitiikka Toimijoiden tukeminen Luottamustehtävissä ja henkilöstön edustajina toimimisen tulee olla haluttua ja arvostettua. Heille on varattava riittävät

Lisätiedot

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys

OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS. Torstai Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys OAJ:N KESKI-POHJANMAAN PIIRIN SYYSKOKOUS Torstai 17.11.2011 Nuorisokeskus Villa Elba Jarmo Juupaluoma, OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistys ALUEYHDISTYKSEN LÄHTÖKOHDAT OAJ:n syysvaltuustossa 2003 hyväksytty

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Jaana Muttonen, HAMK Opettajankoulutusfoorumi

Jaana Muttonen, HAMK Opettajankoulutusfoorumi Rahoittaja: #OPEKE OPEKE AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN UUDISTAMINEN Jaana Muttonen, HAMK Opettajankoulutusfoorumi 27.9.2017 Mikä OPEKE on? Valtakunnallinen kehittämishanke, jossa kehitetään ja uudistetaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia 2015-2019 Visio METKA on Suomen suurin ja vaikuttavin opiskelijakunta niin taloudellisin kuin toiminnallisin mittarein mitattuna.

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön strategia 2025 Turvalliseen huomiseen Visio Suomessa asuvat turvallisuustietoiset ja -taitoiset ihmiset ja yhteisöt turvallisessa ympäristössä. Toiminta-ajatus on osaltaan

Lisätiedot

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto LTOL Lastentarhanopettajaliitto SISÄLLYS Postiosoite Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki Käyntiosoite Kellosilta 7, 00520 Helsinki Sähköposti liitolle lastentarha@lastentarha.fi, henkilöille etunimi.sukunimi@lastentarha.fi

Lisätiedot

Yleinen järjestökoulutus:

Yleinen järjestökoulutus: Tervehdys Sinulle luottamusmies tai muuten vaan liittosi toiminnasta kiinnostunut fiksu henkilö! Olen alle listannut hieman liiton järjestämää alkuvuoden 2018 koulutusta; listasta löytyy ihan varmasti

Lisätiedot

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ

Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Opetusalan johtamisen foorumi Johtajuus muutosmyrskyssä Helsinki 5. 6.5.2014 Petri Lindroos OAJ Erkki Mustonen, johtava lakimies, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Sopimuskorotukset 2014 2015 Sopimus: OVTES

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO

OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO OAJ:N LAPIN ALUEYHDISTYS RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1. JOHDANTO Vuosi 2016 on OAJ:n Lapin alueyhdistyksen kahdeksas toimintavuosi. Alueyhdistys toteuttaa toiminnallaan sääntöjensä mukaisia tavoitteita,

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä TOIMINTAOHJE 2019-2020 HYVÄKSYTTY 15. 1. 2019 02 1. J Y T R Y n t a r k o i t u s j a r a k e n n e Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRY on maakunnan yhdistys-

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019 Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet Luonnos 1/2019 Teema 1: Tiedonkulku Tavoite Toimenpiteet Asukkaat tietävät, mitä Oulussa tapahtuu ja mitä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2016 Toimintakertomukseen, Liite 2.

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistyksen tapahtumakalenteri 2016 Toimintakertomukseen, Liite 2. Ajankohta 2016 TAMMIKUU Paikka Tilaisuus Kohderyhmä Kouluttaja/vastuuhenkilö henkilö lkm 11. Alvarium Joku Roti! Kaikki ryhmät Visa Pohjola ja 81 14. Aurakatu Some -koulutus Heikki Pölönen ja 14 25. Aurakatu

Lisätiedot

Salon Lastentarhanopettajat ry 24.4.2014

Salon Lastentarhanopettajat ry 24.4.2014 Salon Lastentarhanopettajat ry 24.4.2014 1 OAJ:n jäsenjakauma 1.1.2014 Varsinaiset jäsenet yhteensä 93 212 OAO 22 % OAJ-YSI 61 % LTOL 15 % YLL 2 % Opsia 0,10% OAJ:n alueyhdistykset Seitsemäntoista alueyhdistystä

Lisätiedot

Sosionomien asema varhaiskasvatuksessa. Talentia ry

Sosionomien asema varhaiskasvatuksessa. Talentia ry Sosionomien asema varhaiskasvatuksessa Talentia ry Sosionomit varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatukseen suuntautunut sosionomi on pätevä lastentarhanopettaja ja päiväkodin johtaja. Opintojen kokonaislaajuus

Lisätiedot

OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012

OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012 OAJ:N KANTA-HÄMEEN ALUEYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2012 JOHDANTO Alueyhdistyksen tehtävänä on solmia yhteyksiä opetusalan päätöksentekijöihin, tukea alueensa opettajayhdistyksiä paikallistason edunvalvonnassa

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Yksi elämä -terveystalkoot

Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä 2012 2017 Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteena on terveempi Suomi! Vuonna 2012 Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto käynnistivät yhteiset terveystalkoot,

Lisätiedot

PROFESSORILIITON STRATEGIA VUOTEEN 2022

PROFESSORILIITON STRATEGIA VUOTEEN 2022 HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 25.11.2016 TIEDOSSA TULEVAISUUS www.professoriliitto.fi Professoriliiton tehtävät Professoriliiton sääntöjen mukaan liitto toimii yliopistolain tarkoittamien yliopistojen, Maanpuolustuskorkeakoulun

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

Sisä-Savon seutukuntakoulutus

Sisä-Savon seutukuntakoulutus Sisä-Savon seutukuntakoulutus 7.5.2014 Pekka Sutinen/OAJ Pohjois-Savo Pekka Sutinen Alueasiamies OAJ Pohjois-Savo OAJ Pohjois- Savo www.oajpohjoissavo.fi Kaikkien pohjoissavolaisten opettajien ja kasvattajien

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL, Varsinais-Suomi Toiminnan painopisteet yhdistyksen toimintasuunnitelmassa Liitto määrittelee toiminnan painopisteet vuosittain koko liitto-organisaatiolle.

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle 21.4.2016 Allianssin strategia 2021 Allianssi edistää nuorten hyvinvointia Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi

Lisätiedot

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY 10.12.2018 PEFC Suomen STRATEGIA 2019-2021 Johdanto PEFC Suomen strategiaan vuosille 2019-21 PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Kepan voimassaolevan strategian ja ohjelman mukainen Tavoitteena poliittinen muutos, köyhdyttävien rakenteiden purkaminen ja köyhdyttämisen lopettaminen 29,3 % rahoituksesta käytetään

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry TIETOA Vahvistamme lappilaisten järjestöjen yhteiskunnallista asemaa ja toimintaedellytyksiä kokoamalla,

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan. Olemme poliittisesti

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 VISIO 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan.

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Kuvaus Hyvin järjestetty aamu- ja iltapäivätoiminta tukee koulun perustehtävää

Lisätiedot

Alueryhmätoiminta 2018

Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmien tapaamisen tuotokset 22. - 23. 9.2017 Yhdistyksen johdon päivillä sovittua kevät 2017 Vuonna 2017 valitut alueryhmät muuttuvat jaostoksi. Jaostot päättävät keskinäisestä

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma 2015

Viestintäsuunnitelma 2015 Viestintäsuunnitelma 2015 OAJ Varsinais-Suomen viestintää toteutetaan vuosittaisen viestintäsuunnitelman mukaisesti. Se noudattaa aina voimassa olevaa OAJ V-S:n viestintästrategian linjauksia. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN JÄRJESTÖASIAIN NEUVOTTELUKUNTA JANEn TOIMINTASUUNNITELMA 2019

POHJOIS-KARJALAN JÄRJESTÖASIAIN NEUVOTTELUKUNTA JANEn TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE on maakunnan järjestöjen yhteistyörakenne ja yhteinen toimintaelin. Neuvottelukunnan

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia 2017-2021 suomen taiteilijaseuran strategia 2017 2021 VISIOMME Visiomme on vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija. Suomen

Lisätiedot

Opetusalan työolobarometri

Opetusalan työolobarometri Opettajankoulutusfoorumi 11.9.2018 Opetusalan työolobarometri Riina Länsikallio Opetusalan ammattijärjestö OAJ Twitter @RiinaLansi riina.lansikallio@oaj.fi 13.9.2018 1 Koulujen tilanne nyt Koulun arki

Lisätiedot

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 STRATEGISET TEEMAT VISIO SKOL uudistaa yhteiskunnallisesti merkittävää suunnittelu- ja konsultointialaa, joka menestyy

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan Matkalla uuteen maakuntaan Lapin maakuntauudistuksen viestintä & osallisuus Kemin henkilöstölle Jenni Lintula 27.11.2017 Maakunta- ja sote-uudistus on suurin Suomessa koskaan tehty julkisen hallinnon kokonaisuudistus.

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Perustamisasiakirja 30.3.1952: Me allekirjoittaneet perustamme täten Lapin Huoltoväenyhdistyksen, jonka tarkoituksena on kerätä kuntien ja vapaiden

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 Koulutusohjelma on suunniteltu niin, että tietyn nimiset koulutukset ovat sisällöllisesti samanlaisia ja siten toisilleen vaihtoehtoisia. Luottamushenkilöiden

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintäfoorumi 27.8.2018, Helsinki tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto vt. viestintäjohtaja Milla Meretniemi, sisäministeriö pelastusjohtaja

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Viestintä- strategia

Viestintä- strategia Viestintästrategia Viestinnän tehtävä on auttaa yliopiston strategisten linjausten toteutumista tukemalla ja tekemällä näkyväksi tutkimusta, koulutusta, yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja johtamista.

Lisätiedot