Lausunto raportista Julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunto raportista Julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminta"

Transkriptio

1 1 Liikenne- ja viestintäministeriö PL Valtioneuvosto Helsinki Lausunto raportista Julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminta 2010 Pyydettynä lausuntona Seppo Niemelän johtaman parlamentaarisen työryhmän loppuraportista "Julkisen palvelun televisio- ja radiotoiminta 2010 Viestinnän Keskusliitto esittää seuraavaa: 1. Viestinnän Keskusliiton pääviestit Julkisen palvelun määritelmää Yleisradio Oy:stä annetun lain 7 :ssä on selvennettävä. Julkisen palvelun ohjelmiston on nimenomaisesti tyydytettävä yhteiskunnan demokraattisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tarpeita. Täyden palvelun käsite on poistettava säännöksestä EUsääntelyn vastaisena. Työryhmän esitys radio- ja televisio-ohjelmistojen siirtovelvoitteesta on kannatettava. On tärkeää, että julkisen palvelun ohjelmistot ja muut vapaasti vastaanotettavissa olevat ohjelmistot ovat yhdenvertaisessa asemassa siirtovelvoitteen suhteen. Ehdotettu viestintämarkkinalain 134 edellyttää kuitenkin lakiteknistä hiomista. Oikeudellinen varmuus siirtovelvoitteisiin liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä on tärkeää. Tekijänoikeuskorvauksia saman ohjelmasisällön välittämisestä samalle yleisölle ei tule maksaa moneen kertaan. Korvausten on oltava teknologianeutraaleja ja kaapeli- ja vastaavien suljettujen laajakaistaverkkojen tulee olla korvausten suhteen yhdenvertaisessa asemassa. Ehdotus luopua pysyvästi digitaalista lähetystoimintaa koskevasta toimilupamaksusta on perusteltu ja kannatettava. Toimilupamaksu tulee poistaa myös analogisesta lähetystoiminnasta.

2 2 2. Julkisen palvelun määritelmä Työryhmä ehdottaa Yleisradio Oy:sta annetun lain 7 :n 1 momenttiin sisältyvän täyden palvelun käsitteen säilyttämistä entisessä laajuudessaan. Säännöksen 2 momentin sisältämää luetteloa julkisen palvelun erityisistä tehtävistä esitetään täydennettäväksi. Ehdotetut lisäykset koskevat mm. kansalaisten osallistumista, taidetta ja virikkeellistä viihdettä, tasa-arvonäkökohtia, lapsille suunnattujen ohjelmistojen painottamista sekä suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta. Ehdotetut lisäykset ovat sinänsä hyviä ja kannatettavia ja selventävät julkisen palvelun luonnetta. Uudistus jää kuitenkin puolitiehen, koska julkisen palvelun lähtökohdaksi otetaan yhä täyden palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto. Täysi palvelu käsitteenä kattaa kaikki ajateltavissa olevat ohjelmistot eikä sen ulkopuolelle jää mitään. Viestinnän Keskusliiton käsityksen mukaan tämä lähtökohta on EU-sääntelyn vastainen. Työryhmä viittaa raportissaan Amsterdamin sopimuksen lisäpöytäkirjaan ja komission tiedonantoon valtiontukisääntöjen soveltamisesta julkiseen yleisradiotoimintaan (2001/C 320/04). Viittauksissaan työryhmä korostaa painotetusti niitä asiakirjojen kohtia, joiden mukaan julkisen palvelun määritelmä kuuluu jokaisen jäsenvaltion toimivaltaan varsin vapaasti. Osoituksena tästä raportissa viitataan siihen, että eri jäsenmaat ovat tähän asti päätyneet varsin erilaisiin määritelmiin. Samanaikaisesti on kuitenkin johdonmukaisesti vältetty mainitsemasta niitä olennaisia perusedellytyksiä, jotka sisältyvät sekä Amsterdamin sopimuksen lisäpöytäkirjaan että edellä mainittuun tiedonantoon. Amsterdamin sopimuksen lisäpöytäkirjassa todetaan, että jäsenvaltioiden julkinen yleisradiotoiminta liittyy suoraan jokaisen yhteiskunnan demokraattisiin, yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin samoin kuin tarpeeseen turvata viestinnän moniarvoisuus. Komission tiedonannossa on yhteensä kahdeksan julkisen palvelun määritelmää koskevaa artiklaa. Artiklan 33 mukaan "laaja-alainen" määritelmä, jonka mukaan tietyn yleisradioyhtiön tehtäväksi uskotaan tasapainoisen ja vaihtelevan ohjelmiston tarjoaminen julkisen palvelun tehtävän mukaisesti, voidaan katsoa pöytäkirjan määräysten mukaisesti oikeutetuksi. Samassa säännöksessä todetaan kuitenkin jatkeeksi, että tällainen määritelmä olisi yhdenmukainen yhteiskunnan demokraattisten, yhteiskunnallisten ja kulttuuristen tarpeiden täyttämistä koskevan tavoitteen kanssa ja varmistaisi moniarvoisuuden.

3 3 Seuraavassa eli 34 artiklassa todetaan, että julkisen palvelun tehtävään saattaa kuulua joitain palveluja, jotka eivät ole ohjelmia perinteisessä merkityksessä, esimerkiksi online-palveluja, silloin kun ne täyttävät samat yhteiskunnan demokraattiset, sosiaaliset ja kulttuuriset tarpeet, otettaessa huomioon toiminnan kehitys ja monipuolistuminen digitaalitekniikkaa myöten. Sekä lisäpöytäkirjassa että tiedonannossa julkinen palvelu on siten kytketty suoraan edellä mainittuun neljään kriteeriin; demokraattisiin, yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin sekä moniarvoisuuden varmistamiseen. Varmuuden vuoksi tiedonannon 36 artiklaan on lisätty seuraava lause: Julkisen palvelun tehtävän määrittelyssä olisi kuitenkin tehty selvä virhe, jos tehtävään kuuluisi toimintoja, joiden ei kohtuudella voitaisi katsoa täyttävän pöytäkirjassa todettuja "yhteiskunnan demokraattisia, sosiaalisia ja kulttuurisia tarpeita", kuten sähköinen kaupankäynti." Näiden ohjeiden lisäksi julkisen palvelun määritelmän pitää 37 artiklan mukaisesti olla mahdollisimman tarkka. Määritelmässä on todettava selvästi, onko jäsenvaltion tarkoituksena sisällyttää jokin tietty toiminto julkisen palvelun tehtävään. Edelleen 38 artiklassa todetaan, että julkisen palvelun tehtävään sisällytettyjen toimintojen selvä määrittely on tärkeää myös muille kuin yleisradioyhtiöille, kun ne suunnittelevat toimintaansa. Lopuksi 39 artiklassa edellytetään julkisen palvelun tarkkarajaisuutta, jotta jäsenvaltion viranomaiset voivat valvoa tehokkaasti tehtävän täyttämistä. Julkisen palvelun määritelmän kannalta oleellisimpia tiedonannon artikloita on tässä lainattu varsin laajasti, koska työryhmän raportissa niitä ei ole selostettu ja vielä vähemmän otettu huomioon. Täyden palvelun käsitteen säilyttäminen on selvässä ristiriidassa edellä selostettujen määräysten kanssa. Täysi palvelu ei täytä tiedonannon tarkkuusvaatimusta, koska se voi sisältää määritelmänsä mukaisesti mitä tahansa. Käsite ei myöskään millään tavalla ota huomioon sitä, että julkisen palvelun tulee liittyä yhteiskunnan demokraattisten, yhteiskunnallisten ja kulttuuristen tarpeiden tyydyttämiseen ja moniarvoisuuden varmistamiseen. Kiinnitämme tässä yhteydessä lisäksi huomiota Kilpailuviraston lausuntoon eduskunnan liikennevaliokunnalle Virasto toteaa lausunnossaan seuraavaa: Kilpailuvirasto katsoo, että julkisin varoin tuettavalla rahoituksella ei saisi vaikeuttaa muiden markkinoilla toimivien yritysten asemaa. Säädettäessä julkisen palvelun määritelmästä liian laveasti Yleisradio saattaa siirtyä kilpailemaan julkisesti tuetuilla varoilla yksityisten elinkeinonharjoittajien kanssa ja

4 4 vaikeuttaa näin maksuttomilla palveluillaan muiden markkinoilla toimivien elinkeinonharjoittajien asemaa. Virasto katsoo, että Yleisradion julkisen palvelun sääntelyn tulisi olla selkeää ja läpinäkyvää. Julkista palvelua ei tulisi myöskään laajentaa kilpailuille markkinoille, vaan sen tulisi kattaa ainoastaan välttämättömät peruspalvelut. Lausunnossaan Yleisradio Oy:n vuoden 2003 aikana tarjoamasta julkisesta palvelusta Viestintävirasto niin ikään kyseenalaistaa täyden palvelun käsitteen. Virasto toteaa: On kuitenkin epäselvää, täyttääkö Yleisradio Oy:stä annetun lain 7 komission julkisen palvelun yleisradiotoiminnan määrittelylle asettamat edellytykset. Viestinnän Keskusliitto katsoo, että Yleisradio Oy:stä annetun lain 7 :ää tulee muuttaa niin, että säännös täyttää Amsterdamin sopimuksen lisäpöytäkirjan, komission tiedonannon sekä kilpailulainsäädännön vaatimukset. Esitämme säännöksen 1 ja 2 momentin muuttamista näin kuuluviksi (muutokset kursivoitu ja lihavoitu): 7 Julkinen palvelu Yhtiön tehtävä on tuoda (poistetaan sana täyden) yhteiskunnan demokraattisia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tarpeita tyydyttävä julkisen palvelun televisio- ja radioohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Näitä ja muita julkiseen palveluun liittyviä sisältöpalveluja voidaan tarjota kaikissa televerkoissa. Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee (poistetaan sana erityisesti): Käytännössä määritelmän muuttamisella ehdotetulla tavalla olisi vähäisiä vaikutuksia nykyiseen televisiotoimintaan, jota käsityksemme mukaan hoidetaan pitkälti esittämämme määritelmän mukaisesti. Raportissaan työryhmä toteaa aivan oikein, että Yleisradio Oy:n toiminnan laajuuden ja talouden mitoittaminen on viime kädessä poliittinen arvovalinta. Arvovalinnat ovat erityisen tärkeitä silloin, kun tehdään toiminnan strategisia laajennuspäätöksiä tai talouden sanelemia supistuspäätöksiä. Tällaisissa tilanteissa julkisen palvelun ankkuroimisella EU:ssa hyväksyttyihin käsitteisiin on suuri merkitys. Yhdenmukaisuus EU-sääntelyn ja kilpailuoikeudellisten näkökohtien kanssa on tärkeää myös kaikkien kaupallisesti toimivien medioiden kannalta, lehdistä uusmedioihin.

5 5 3. Televisio- ja radio-ohjelmistojen siirtovelvoite 3.1 Siirrettävät ohjelmistot EU:n yleispalveludirektiivi (2002/22/EY) antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden asettaa radio- ja televisiolähetysten siirtovelvoitteita, jos se on välttämätöntä selkeästi määriteltyjen yleisen edun mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kaapeliverkoille on viestintämarkkinalain 134 :ssä säädetty velvollisuus tiettyjen televisio- ja radio-ohjelmistojen korvauksettomaan siirtämisen. Työryhmän mukaan sääntelyn tavoitteena on ollut turvata Yleisradio Oy:n sekä valtakunnallisten televisiokanavien ohjelmistojen näkyvyys myös niille kotitalouksille, jotka vastaanottavat lähetykset kaapelitelevisioverkon välityksellä. Viestinnän Keskusliitto pitää positiivisena, että työryhmä on saanut aikaan tasapainoisen, harkitun ja edellä mainitun direktiivin mukaisen ehdotuksen voimassa olevan siirtovelvoitteen täsmentämisestä. On ensiarvoisen tärkeää, että julkisen palvelun ohjelmistot ja muut vapaasti vastaanotettavissa olevat valtakunnalliset ohjelmistot ovat yhdenvertaisessa asemassa siirtovelvoitteen suhteen. Ohjelmistojen tasa-arvoista kohtelua puoltavat perustuslain yhdenvertaisuusperiaate sekä sananvapauteen ja kilpailuneutraliteettiin liittyvät näkökohdat. Työryhmä esittää, että siirtovelvoitteen piirissä oleva radio- ja televisio-ohjelmisto säilytetään pääpiirteissään ennallaan. Velvoite kattaisi Yleisradio Oy:n vapaasti vastaanotettavat julkisen palvelun radio- ja televisio-ohjelmistot sekä niihin liittyvät oheis- ja lisäpalvelut. Näiden lisäksi siirtovelvoitteen piirissä olisivat valtakunnallisen ohjelmistoluvan nojalla tarjottavat, vapaasti vastaanotettavissa olevat televisio- ja radio-ohjelmistot sekä tiettyä ohjelmistoon sisältyvää ohjelmaa varten toimitetut aineistot, mainokset ja muut vastaavat palvelut. Maksutelevisio-ohjelmat eivät jatkossa olisi siirtovelvoitteen piirissä. Viestinnän Keskusliitto puoltaa työryhmän ehdotusta siirrettävistä ohjelmistoista. Kaupalliselta pohjalta toimiville, vapaasti vastaanotettavissa oleville televisiokanaville on niiden toimiluvissa asetettu useita yleispalveludirektiivissä tarkoitettuja yleisen edun mukaisia tavoitteita. On perusteltua, että näitä ohjelmistoja kohdellaan yhdenvertaisesti julkisen palvelun ohjelmistojen kanssa. Perustuslain sananvapautta koskeva säännös on neutraali niin viestin sisällön kuin sen välittämisessä käytettävän teknologiankin suhteen. Myöskään tiedotusvälineen omistuksella ei ole sananvapauden toteuttamisen kannalta merkitystä. Tästä huolimatta työryhmän muistion perusteluissa korostetaan useaan otteeseen sananvapauden kytkeytymistä jollain erityisellä tavalla julkisen palvelun sisältöihin. Esimerkkinä voidaan mainita lause, jonka mukaan "oikeus ottaa vastaan julkisen

6 6 palvelun ohjelmistoja on katsottu sananvapauden turvaamisen vähimmäisedellytykseksi". Epäselväksi jää, kuka näin on katsonut. Ainoastaan autoritaarisissa yhteiskunnissa katsotaan, että sananvapaus voidaan turvata kansalaisten oikeudella vastaanottaa valtion omistaman yleisradioyhtiön lähetyksiä. Länsimaisen käsityksen mukaan ainoastaan valtiosta riippumattomat tiedotusvälineet voivat taata sananvapauden toteutumisen. Tämä on myös Suomen perustuslain lähtökohta. Jatkovalmistelussa onkin syytä välttää sellaisia ylimalkaisia toteamuksia, jotka eivät perustu voimassa olevaan lainsäädäntöön tai vakiintuneeseen oikeuskäsitykseen. Sananvapausnäkökohtien lisäksi julkisen palvelun ja muiden ohjelmistojen yhdenvertaista kohtelua puoltavat kilpailulliset näkökohdat. Yhden toimijan suosiminen muiden kustannuksella vääristää kilpailua ohjelmistojen katsoja- ja kuuntelijamarkkinoilla, jos toimijoille muuten on asetettu samantyyppiset velvoitteet esimerkiksi toimiluvissa. 3.2 Ohjelmistojen maksuttomuus Voimassa olevan viestintämarkkinalain 134 :n mukaan kaikki siirtovelvoitteen piirissä olevat ohjelmistot on tarjottava käyttäjälle maksutta. Työryhmän esitys on maksuttomuuden suhteen epäselvä. Työryhmän raportin liitteenä 3 olevan säännösehdotuksen mukaan maksuttomuus koskee 134 :n 1 momentissa ja 2 momentin 1 kohdassa tarkoitettuja ohjelmistoja niihin liittyvine palveluineen. Säännösehdotuksen 2 momentissa ei kuitenkaan ole 1 kohtaa. Näin ollen jää epäselväksi, tarkoittaako maksuttomuus ainoastaan julkisen palvelun ohjelmistoja vai myös muita siirtovelvoitteen piirissä olevia ohjelmistoja. Työryhmän säännösehdotuksen perustelutkaan eivät tuo valaistusta asiaan, koska perusteluissa käytetään ainoastaan sanaa korvauksettomuus, ei sanaa maksuttomuus. Korvauksettomuus liittyy säännösehdotuksen sanamuodon mukaan verkkopalvelua tarjoavaan teleyritykseen, ei ohjelmistojen käyttäjään eli vastaanottajaan. Viimeksi mainittujen osalta säännöksessä käytetään termiä maksuttomuus. Viestinnän Keskusliitto esittää viestintämarkkinalain 134 :ää koskevan säännösehdotuksen tarkistamista siten, että maksuttomuus koskee julkisen palvelun ohjelmistojen lisäksi muita siirtovelvoitteen piirissä olevia ohjelmistoja oheis- ja lisäpalveluineen. Lakiteknisesti tämä voidaan toteuttaa poistamalla 134 :n 4 momenttiin sisällytetty viittaus 2 momentin 1 kohtaan. Kiinnitämme tässä yhteydessä huomiota myös perustuslakivaliokunnan viestintämarkkinalakia koskevaan lausuntoon (61/2002 vp), jonka mukaan yhdenvertaisuusperiaate edellyttää siirtovelvollisuuden alaisia oh-

7 7 3.3 Siirtovelvollinen yritys 3.4 Tekijänoikeus jelmistoja kohdeltavan korvausvelvollisuuden kannalta yhdenmukaisesti. Työryhmä ehdottaa, että ohjelmistojen siirtoon velvollisia olisivat kaikki teleyritykset, jotka tarjoavat verkkopalvelua viestintäverkossa, jota pääasiassa käytetään televisio- ja radio-ohjelmien lähettämiseen tai tarjolla pitoon. Viestinnän Keskusliitto puoltaa työryhmän ehdotusta, joka selkeyttää viestintämarkkinalain 134 :n 1 momentin tulkintaa suljettujen verkkojen osalta. Teknologianeutraalisuuden kannalta on tärkeää, että käytettävä jakelutekniikka ei rajaa siirtovelvollisuuden piirissä olevien ohjelmistojen julkistamista tai vastaanottoa. Työryhmän raportin liitteenä 4 on ehdotus tekijänoikeuslain muuttamiseksi must carry sääntelyyn liittyen. Lakiteknisenä kommenttina Viestinnän Keskusliitto toteaa, että viestintämarkkinalain 134 :n 1 momentin täsmentäminen kattamaan kaikki verkot, joita käytetään pääasiassa televisio- ja radio-ohjelmistojen lähettämiseen tai tarjolla pitoon, edellyttää vastaavan muutoksen tekemistä myös tekijänoikeuslain 25 i :n 1 momenttiin. Jos muutosta ei tehdä, siirtovelvoitteen alaisten ohjelmistojen edelleenlähetysoikeuksista suljetuissa laajakaistaverkoissa joudutaan sopimaan tekijöitä edustavan järjestön kanssa tekijänoikeuslain 25 h :n mukaisesti. Toimijoiden yhdenvertainen kohtelu sekä kilpailu- ja teknologianeutraalisuuteen liittyvät näkökohdat edellyttävät kaapeliverkkojen ja laajakaistaverkkojen asettamista tasa-arvoiseen asemaan paitsi ohjelmistojen siirtovelvoitteen myös niihin liittyvien tekijänoikeudellisten velvoitteiden suhteen. Ohjelmistoja lähettävien ja välittävien yritysten kannalta oikeudellinen varmuus tekijänoikeuksien suhteen on erittäin tärkeää. Viestinnän Keskusliitto yhtyy työryhmän näkemykseen siitä, että saman ohjelmasisällön välittämisestä samoille vastaanottajille olisi kohtuutonta maksaa tekijänoikeuskorvaukset kahteen kertaan. Jos alkuperäinen lähettäjäyritys on maksanut korvaukset siirtovelvoitteen alaisen ohjelmiston välittämisestä tietyllä alueella, samalla alueella sijaitsevan verkon ei korvauksia enää pitäisi maksaa.

8 8 4. Rahoitus Työryhmän ehdotus, jonka mukaan kaupallisten televisioyritysten toimilupamaksuista luovutaan digitaalisen lähetystoiminnan osalta kokonaan, on merkittävä linjanveto. Se on omiaan selkiyttämään koko toimialan rahoitusjärjestelmää pitkällä aikavälillä. Viestinnän Keskusliitto kannattaa tältä osin lämpimästi työryhmän ehdotusta. Olemme kuitenkin pettyneitä siihen, ettei työryhmä ole tehnyt vastaavaa ehdotusta analogisia lähetyksiä koskevasta toimilupamaksusta. Katsomme, että toimilupamaksusta tulee luopua myös analogisten lähetysten osalta. Näin luodaan kaupallisille toimijoille edellytykset lisätä panostustaan digitaalilähetysten kehittämiseen strategisesti tärkeinä vuosina ennen analogisten lähetysten lopettamista. Työryhmän kannanotto mainosrahoituksen tai tilauspohjaisen rahoituksen soveltumattomuudesta Yleisradio Oy:n rahoituspohjaksi on perusteltu raportissa ansiokkaasti. Viestinnän Keskusliitto yhtyy tältä osin työryhmän näkemykseen. Pidämme myös arvokkaana sitä, että työryhmä analysoi varsin laajasti verorahoitusvaihtoehtoa, vaikka työryhmä ei tässä vaiheessa ole päätynytkään ehdottamaan tämän rahoitusmallin käyttöönottoa. Yleisradion talouden kannalta on eri rahoitusvaihtoehtojen punnitsemisen ohella vähintään yhtä tärkeää asettaa tavoitteita ja luoda strategia kustannustehokkuuden parantamiseksi. Toiminnan tehostamisen on oltava yhtiön tavoitteena myös jatkossa. Yleisradion toiminnan laajuus pidemmällä aikavälillä jää raportissa vaille kriittistä tarkastelua. Esimerkiksi viisi julkisen palvelun televisiokanavaa Suomen kokoisella markkina-alueella lienee ennätys omassa lajissaan. Viestinnän Keskusliitto yhtyy työryhmän näkemykseen siitä, että jatkossa tulisi keskustella siitä, minkälaisen Yleisradion me haluamme. 5. Hallintomalli Työryhmä ehdottaa Yleisradio Oy:n hallintomallia muutettavaksi siten, että se vastaisi nykyistä paremmin yleistä osakeyhtiölain mukaista hallintomallia. Ehdotettu periaate on kannatettava. Hallintoneuvoston ja hallituksen välinen työnjako saattaa kuitenkin muodostua ongelmalliseksi esitetyssä muodossa, koska elimillä on päällekkäisiä tehtäviä. Esimerkiksi hallintoneuvoston tehtävä on päättää talouden ja toiminnan suuntaviivoista samanaikaisesti kun hallitus päättää seuraavan vuoden talousarviosta. Vaikka on ilmeistä, että hallintoneuvoston työssä on pidempi aikajänne kuin hallituksen työsken-

9 9 telyssä, saattaa epäselvästä työnjaosta syntyä käytännössä toimivaltaristiriitoja. Yhtiön kannalta olisi tarkoituksenmukaista poistaa kaikki päällekkäiset tehtävät. Yleisradio Oy:n organisaatio sekä eri hallintoelinten työnjako ovat Viestinnän Keskusliiton mielestä pääosin yrityksen sisäisiä asioita, joten tältä osin emme tee konkreettisia ehdotuksia. Tässä yhteydessä haluamme kuitenkin kiinnittää huomiota erääseen periaatteelliselta kannalta merkittävään seikkaan. Koska Yleisradio Oy on eduskunnan alainen yhtiö, Viestintäviraston valvontatehtävän hoitaminen muodostuu käytännössä mahdottomaksi. Ehdotuksen mukaan eduskunnan valitseman hallintoneuvoston tehtäviin kuuluu huolehtia ja valvoa, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi. Yhtiön hallituksen tulee puolestaan antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle. Viestintäviraston on annettava lausunto kertomuksesta valtioneuvostolle. Liikenne- ja viestintäministeriön alainen virasto antaa siis lausunnon siitä, miten eduskunnan valitsema Yleisradion hallintoneuvosto on hoitanut julkisen palvelun valvontatehtävänsä. Lausunto annetaan maan hallitukselle, joka on omalta osaltaan riippuvainen eduskunnan luottamuksesta. Epäselväksi jää, mitä tapahtuu jos Viestintävirasto lausunnossaan katsoo julkisen palvelun tehtävien hoitamisessa olleen puutteita. Voidaan perustellusti kysyä, ovatko tehtävänjako ja valvontavelvollisuudet kohdallaan. Kysymys on aiheellinen erityisesti siksi, että työryhmän ehdotuksen mukaan julkinen palvelu täytenä palveluna kattaa yhtiön koko toiminnan. Viestinnän Keskusliitto esittää, että liikenne- ja viestintäministeriö selvittää julkisen palvelun velvoitteiden valvontajärjestelmää komission valtiontukisääntöjen soveltamista julkiseen yleisradiotoimintaan koskevan tiedonannon 42 artiklan mukaisesti ja tekee esityksen yllä todetun ongelman ratkaisemiseksi. Valvontaan liittyvät vaikeudet johtuvat käsityksemme mukaan pääosin julkisen palvelun määritelmän epämääräisyydestä. Viestinnän Keskusliitto ry Håkan Gabrielsson Toimitusjohtaja

10 10 Viestinnän Keskusliitto on joukkoviestintäalan ja graafisen teollisuuden kattojärjestö, joka edistää toimialan yleisiä toimintaedellytyksiä tavoitteenaan turvata monipuoliset joukkoviestintäpalvelut suomalaisille. Viestinnän Keskusliiton jäseniä ovat Aikakauslehtien Liitto, Graafinen Teollisuus, Sanomalehtien Liitto, Suomen Televisioiden Liitto, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen Radioiden Liitto sekä Viestintätyönantajat VTA. Lisätietoja lausuntoon liittyen antavat tarvittaessa: Håkan Gabrielsson Satu Kangas puhelin puhelin GSM GSM

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00230 Valtioneuvosto cc: kirsi.miettinen@mintc.fi Helsinki 13.6.2007 Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä Viestinnän Keskusliitto ry

Lisätiedot

Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta ehdotuksesta

Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta ehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: eero.paukku@mintc.fi Helsinki 7.11.2005 Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta

Lisätiedot

Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus

Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus 1 HG/ah Helsinki 23.4.2008 Liikenne- ja viestintäministeriön 12.2.2008 asettama Yleisradio Oy:n julkista palvelua ja rahoitusta selvittävä työryhmä Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus

Lisätiedot

HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta. Satu Kangas

HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta. Satu Kangas HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta Satu Kangas 30.3.2017 Julkisen yleisradiopalvelun sääntelykehikko Sopimus Euroopan unionin toiminnasta (kilpailusäännöt) Amsterdamin pöytäkirja julkisen palvelun

Lisätiedot

Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin uudistamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä U 14/2006 vp seuraavaa:

Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin uudistamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä U 14/2006 vp seuraavaa: 1 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 25.4.2006 Televisiodirektiivin uudistaminen Valtioneuvoston kirjelmä U 14/2006 vp Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin

Lisätiedot

Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Helsinki 12.11.2009 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: päivi.rissanen@mintc.fi Viite: LVM 024:00/2009 Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja

Lisätiedot

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta Helsinki 22.4.2010 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Viite: HE 13/2010 vp Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta Viestinnän Keskusliitto kiittää

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta (DVB-H)

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta (DVB-H) Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi c.c. Neuvotteleva virkamies Asta Virtaniemi asta.virtaniemi@mintc.fi Helsinki 31.1.2006 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain

Lisätiedot

Yleisradiotiedonannon uudistaminen

Yleisradiotiedonannon uudistaminen Helsinki 6.5.2009 Euroopan komissio Kuuleminen 7.4.2009 8.5.2009 Yleisradiotiedonannon uudistaminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausuntonsa luonnoksesta valtiontukisääntöjen

Lisätiedot

Lausunto Yleisradio-uudistuksesta

Lausunto Yleisradio-uudistuksesta Helsinki 12.4.2012 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Viite: HE 28/2012 vp ja HE 29/2012 vp Lausunto Yleisradio-uudistuksesta Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto

Lisätiedot

Muistio 18.3.2016. YLE TV1, YLE TV2, YLE Fem ja YLE Teema sekä vapaasti vastaanotettavat yleisen edun kanavat MTV3 ja Nelonen.

Muistio 18.3.2016. YLE TV1, YLE TV2, YLE Fem ja YLE Teema sekä vapaasti vastaanotettavat yleisen edun kanavat MTV3 ja Nelonen. Muistio 1(6) 18.3.2016 LVM/571/03/2016 Televisio- ja radio-ohjelmien siirtovelvoite 1 Yleistä Televisio- ja radio-ohjelmien siirtovelvoite eli niin kutsuttu must carry -velvoite tarkoittaa sitä, että verkkopalvelua

Lisätiedot

Virallinen huomautus on ensimmäinen vaihe komission rikkomusmenettelyssä. Määräaika Suomen vastauksen antamiselle päättyy 21.4.2014.

Virallinen huomautus on ensimmäinen vaihe komission rikkomusmenettelyssä. Määräaika Suomen vastauksen antamiselle päättyy 21.4.2014. Ulkoasiainministeriö TUOMIOISTUINMUISTIO UM2014-00407 OIK-30 08.04.2014 EU-ministerivaliokunta 11.4.2014 Viite Asia KOMISSION VIRALLINEN HUOMAUTUS 2012/4097; tekijänoikeuskorvauksien maksaminen jakeluvelvoitteen

Lisätiedot

Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen arvioinnista (SEK(2004) 995 final, jäljempänä asiakirja)

Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen arvioinnista (SEK(2004) 995 final, jäljempänä asiakirja) Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto Helsinki 18.10.2004 Viite: Lausuntopyyntö 10.9.2004 Dnro 14/670/2004 Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen

Lisätiedot

Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Helsinki 19.12.2016 kirjaamo@lvm.fi Viite: LVM/1487/03/2016 Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Viestinnän Keskusliitto (1.1.2017 alkaen Medialiitto) kiittää mahdollisuudesta

Lisätiedot

Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta:

Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta: Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta: 1) Yleisradio Oy:stä annetun lain (1380/1993) 7 :n 1 momentissa tarkoitetut, verkon sijaintikunnassa

Lisätiedot

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 13.3.2008 Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2005 vp

LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2005 vp LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2005 vp Hallituksen esitys laeiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta sekä valtion televisioja radiorahastosta annetun lain 5 luvun kumoamisesta

Lisätiedot

Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi

Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi Helsinki 17.10.2008 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: tarja.itaniemi@mintc.fi Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja selvittäneen työryhmän raportista Radiotoiminta 2007

Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja selvittäneen työryhmän raportista Radiotoiminta 2007 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00023 Valtioneuvosto Sähköpostitse: cc kirjaamo@mintc.fi elina.normo@mintc.fi Helsinki 31.1.2005 Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 23.9.2005 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp Viestinnän Keskusliitto

Lisätiedot

Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi

Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi Oikeusministeriö PL 25 00023 Valtioneuvosto cc: kirjaamo@om.fi liisa.vanhala@om.fi Helsinki 28.2.2006 Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi Oikeusministeriön lausuntopyyntö 21.12.2005, OM 32/41/2003 Lausuntonaan

Lisätiedot

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Eduskunnan puolustusvaliokunnalle Helsinki 6.5.2008 Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä valmiuslaiksi

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Viestintäneuvos Sini Wirén Muistio x.x.2018 RADIOTAAJUUKSIEN KÄYTÖSTÄ JA TAAJUUSSUUNNITELMASTA ANNETUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMINEN 1. ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN

Lisätiedot

Hallituksen esitysluonnos televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamisesta

Hallituksen esitysluonnos televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamisesta Liikenne- ja viestintäministeriö Neuvotteleva virkamies Maaret Suomi Neuvotteleva virkamies Asta Virtaniemi maaret.suomi@mintc.fi asta.virtaniemi@mintc.fi Helsinki 27.5.2005 Hallituksen esitysluonnos televisio-

Lisätiedot

Keskeiset periaatteet

Keskeiset periaatteet Keskeiset periaatteet 1. Julkisen palvelun tehtävä on arvioitava ja määriteltävä tarkkarajaiseksi, eikä Yleisradion tehtävän määritys voi olla kaiken mahdollistava tai sitä edellyttävä. 2. Yleisradion

Lisätiedot

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion televisio- ja

Lisätiedot

Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen

Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00023 Valtioneuvosto CC: olli-pekka.rantala@mintc.fi Helsinki 21.12.2007 Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen Viestinnän

Lisätiedot

Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä

Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä Helsinki 27.2.2009 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi CC: tarja.itaniemi@mintc.fi Lausuntopyyntö 30.1.2009, LVM 125:00/2007 Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä

Lisätiedot

Yhdenvertaisuuslainsäädännön uudistamista koskeva toimikunnan mietintö

Yhdenvertaisuuslainsäädännön uudistamista koskeva toimikunnan mietintö Helsinki 9.4.2010 Oikeusministeriö PL 25 00023 Valtioneuvosto oikeusministeriö@om.fi Lausuntopyyntö OM 12/42/2006, 12.2.2010 Yhdenvertaisuuslainsäädännön uudistamista koskeva toimikunnan mietintö Viestinnän

Lisätiedot

Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta

Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi CC: pia.hammar@mintc.fi Helsinki 15.8.2007 Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta

Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: aleksandra.partanen@mintc.fi Helsinki 20.8.2007 Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta Viite: LVM:n lausuntopyyntö

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION LAUSUNTO

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION LAUSUNTO EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.04.2003 KOM(2003) 193 lopullinen 2001/0265 (COD) KOMISSION LAUSUNTO EY:n perustamissopimuksen 251 artiklan 2 kohdan kolmannen alakohdan c alakohdan nojalla Euroopan

Lisätiedot

Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen. Pääviestit. Yleisiä kommentteja. Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto. anna.vuopala@minedu.

Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen. Pääviestit. Yleisiä kommentteja. Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto. anna.vuopala@minedu. 1 Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto cc: anna.vuopala@minedu.fi 8.6.2007 Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta kommentoida Maailman

Lisätiedot

Tietoyhteiskuntakaaren käsitteistöä

Tietoyhteiskuntakaaren käsitteistöä Teleyritysten ABC -koulutus 12.10.2016 Mitä tarkoittaa olla teleyritys ja Viestintäviraston asiakas? Saara Punkka Tietoyhteiskuntakaaren käsitteistöä Viestinnän välittäminen Yleinen teletoiminta Verkkotoimilupaa

Lisätiedot

TV-kanavien jakeluoikeuksien soveltaminen suljetussa laajakaistaisessa IP-jakeluverkossa

TV-kanavien jakeluoikeuksien soveltaminen suljetussa laajakaistaisessa IP-jakeluverkossa TV-kanavien jakeluoikeuksien soveltaminen suljetussa laajakaistaisessa IP-jakeluverkossa Diplomityöseminaari / Hanna-Riina Korhonen 2.6.2005 1 Agenda Työn tausta ja tavoitteet Termejä Jakeluoikeuksiin

Lisätiedot

Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp

Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp Helsinki 9.3.2010 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto E-kirjelmistä, jotka

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 11.11.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) Asia: Ruotsin Riksdagenin lausunto perusteluineen muutetusta ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion televisio- ja radiorahastosta

Lisätiedot

NEUVOSTON PERUSTELUT

NEUVOSTON PERUSTELUT EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. marraskuuta 2004 (12.11) (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2003/0134 (COD) 11630/2/04 REV 2 ADD 1 CONSOM 63 MI 215 CODEC 929 NEUVOSTON PERUSTELUT Asia: Neuvoston

Lisätiedot

Laadun ja terveyshyödyn näkökulma soteuudistuksessa. Taina Mäntyranta

Laadun ja terveyshyödyn näkökulma soteuudistuksessa. Taina Mäntyranta Laadun ja terveyshyödyn näkökulma soteuudistuksessa Taina Mäntyranta 12.3.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Lisätiedot

Gramex haluaa kiinnittää ministeriön huomion seuraaviin asioihin:

Gramex haluaa kiinnittää ministeriön huomion seuraaviin asioihin: Opetus- ja kulttuuriministeriölle Gramex ry:n lausunto hallituksen esitysluonnoksesta laiksi tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista sekä laiksi oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

EU:n satamapalveluasetuksen valvonta ja muutoksenhaku

EU:n satamapalveluasetuksen valvonta ja muutoksenhaku EU:n satamapalveluasetuksen valvonta ja muutoksenhaku HE liikenteen palveluista annetun lain muuttamisesta 245/2018 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 23.1.2019 Annaleena Mäkilä Suomen Satamaliitto

Lisätiedot

DSM-EHDOTUS. U 68/2016 vp. Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle DSM-uudistusehdotuksesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 17.2.

DSM-EHDOTUS. U 68/2016 vp. Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle DSM-uudistusehdotuksesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 17.2. DSM-EHDOTUS U 68/2016 vp. Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle DSM-uudistusehdotuksesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 17.2.2017 Digita puoltaa pääosin valtioneuvoston kantaa Uudistuksen tärkeimpiä

Lisätiedot

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle.

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle. HE 69/2009 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamista

Lisätiedot

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Euroopan parlamentti 2014-2019 Oikeudellisten asioiden valiokunta 21.6.2016 KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Asia: Liettuan tasavallan parlamentin perusteltu lausunto

Lisätiedot

HE 67/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi yhdenvertaisuuslain

HE 67/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi yhdenvertaisuuslain HE 67/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi yhdenvertaisuuslain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi yhdenvertaisuuslain säännöstä menettelystä,

Lisätiedot

Valtiontukisääntöjen soveltamista julkiseen yleisradiotoimintaan koskeva Euroopan Unionin komission tiedonantoluonnos

Valtiontukisääntöjen soveltamista julkiseen yleisradiotoimintaan koskeva Euroopan Unionin komission tiedonantoluonnos Helsinki, 15 January 2009 Valtiontukisääntöjen soveltamista julkiseen yleisradiotoimintaan koskeva Euroopan Unionin komission tiedonantoluonnos Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausuntonsa

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI. direktiivien 2006/112/EY ja 2008/118/EY muuttamisesta Ranskan syrjäisempien alueiden ja erityisesti Mayotten osalta

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI. direktiivien 2006/112/EY ja 2008/118/EY muuttamisesta Ranskan syrjäisempien alueiden ja erityisesti Mayotten osalta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.8.2013 COM(2013) 577 final 2013/0280 (CNS) C7-0268/13 Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI direktiivien 2006/112/EY ja 2008/118/EY muuttamisesta Ranskan syrjäisempien alueiden ja erityisesti

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

ASIA: FINNET-LIITTO RY:N LAUSUNTO KOSKIEN LUONNOSTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN 25 I JA 47 :N MUUTTAMISESTA

ASIA: FINNET-LIITTO RY:N LAUSUNTO KOSKIEN LUONNOSTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN 25 I JA 47 :N MUUTTAMISESTA kirjaamo@minedu.fi OKM/56/010/2014 ASIA: :N LAUSUNTO KOSKIEN LUONNOSTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN 25 I JA 47 :N MUUTTAMISESTA Finnet-liitto ry (jäljempänä Finnet ) kiittää opetus-

Lisätiedot

EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen

EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen U 68/2016 vp / Asiantuntijapyyntö / DNA Oyj Julkinen 1 DNA kannattaa Valtioneuvoston U-kirjelmän sisältöä DNA kannattaa Valtioneuvoston U-kirjelmän

Lisätiedot

Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi. Pääviestit. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto.

Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi. Pääviestit. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto.fi Helsinki 28.6.2005 Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta kommentoida

Lisätiedot

Opintotukilaki 5 a, 2 mom.

Opintotukilaki 5 a, 2 mom. Opintotukilaki 5 a, 2 mom. Lukio-opinnot ovat päätoimisia, jos niiden oppimäärän mukainen laajuus on yhteensä vähintään 75 kurssia tai jos ne suoritetaan ammatillisen perustutkinnon yhteydessä aikuisille

Lisätiedot

1(5) EDUSKUNNAN TALOUSVALIOKUNNALLE

1(5) EDUSKUNNAN TALOUSVALIOKUNNALLE 1(5) EDUSKUNNAN TALOUSVALIOKUNNALLE ASIA Lausunto koskien hallituksen esitystä eduskunnalle laeiksi sijoituspalvelulain muuttamisesta ja kaupankäynnistä rahoitusvälineillä sekä eräiksi niihin liittyviksi

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 27.10.2015 Kreetta Simola LUONNOS VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA Taustaa Vuoden

Lisätiedot

Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista. Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto

Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista. Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto Viestintäviraston puheenvuoro tv palvelujen valvonnan ajankohtaisista

Lisätiedot

Eläketurvakeskuksen asema eläkelaitosten yhteistyöelimenä

Eläketurvakeskuksen asema eläkelaitosten yhteistyöelimenä Eläketurvakeskuksen asema eläkelaitosten yhteistyöelimenä Eläketurvakeskus (jäljempänä ETK) on perustettu hoitamaan yksityisten eläkelaitosten yhteisiä palvelu-, ohjaus-, rekisteröinti- ja neuvonta-asioita.

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.5.2018 COM(2018) 261 final 2018/0124 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI direktiivien 2006/112/EY ja 2008/118/EY muuttamisesta Italian kunnan Campione d Italian sekä Luganonjärven

Lisätiedot

Juha Lavapuro Lausunto

Juha Lavapuro Lausunto Juha Lavapuro 15.9.2017 Lausunto Eduskunnan perustuslakivaliokunnalle Asiat: Valtioneuvoston U-kirjelmä U46/ 2017 vp eduskunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi (keskitetty

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja 8 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

1. Pääviestit. Helsinki Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo cc:

1. Pääviestit. Helsinki Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo cc: Helsinki 9.3.2012 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@lvm.fi cc: elina.thorstrom@lvm.fi Viite: Lausuntopyyntö 17.2.2012, LVM017:00/2012 ja LVM/393/03/2012 Lausunto hallituksen esitysluonnoksista

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Yleisradio Oy:stä annettua lakia. Esityksellä tarkennettaisiin

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. EY:n perustamissopimuksen 251 artiklan 2 kohdan toisen alakohdan mukaisesti

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. EY:n perustamissopimuksen 251 artiklan 2 kohdan toisen alakohdan mukaisesti EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 10.1.2008 KOM(2007) 871 lopullinen 2006/0129 (COD) KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE EY:n perustamissopimuksen 251 artiklan 2 kohdan toisen alakohdan mukaisesti

Lisätiedot

HE 13/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta

HE 13/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Yleisradio Oy:stä annettua lakia. Esityksellä tarkennettaisiin

Lisätiedot

MUISTIO Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtioneuvoston asetusta televisio- ja radiotoiminnasta (VNA 1245/2014, jäljempänä asetus).

MUISTIO Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtioneuvoston asetusta televisio- ja radiotoiminnasta (VNA 1245/2014, jäljempänä asetus). LIIKENNE- JA VIESTINTÄMI- NISTERIÖ MUISTIO 22.5.2018 LVM 9/03/2018 VALTIONEUVOSTON ASETUS TELEVISIO- JA RADIOTOIMINNASTA ANNETUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Pääasiallinen sisältö Esityksessä

Lisätiedot

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Euroopan parlamentti 2014-2019 Oikeudellisten asioiden valiokunta 19.5.2016 KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Asia: Puolan tasavallan parlamentin alahuoneen perusteltu

Lisätiedot

Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen

Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Helsinki 14.11.2007 Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä, joka koskee

Lisätiedot

Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta

Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@mintc.fi Helsinki 17.8.2005 Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta Lausuntopyyntö 1.6.2005 Dno: 998/30/2005 Lausuntonaan komission i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta

Lisätiedot

Lausunto kuluttajansuojalain muutoksesta HE 32/2008 vp

Lausunto kuluttajansuojalain muutoksesta HE 32/2008 vp Eduskunnan talousvaliokunnalle Helsinki 21.5.2008 Lausunto kuluttajansuojalain muutoksesta HE 32/2008 vp Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto kuluttajansuojalain muuttamista

Lisätiedot

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Euroopan parlamentti 2014-2019 Oikeudellisten asioiden valiokunta 14.7.2017 KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Asia: Puolan parlamentin alahuoneen perusteltu lausunto

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel, 22.12.2006 KOM(2006) 913 lopullinen 2006/0301 (COD) Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipuloinnista (markkinoiden

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ajoneuvojen rekisteröintitoiminnasta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ajoneuvojen rekisteröintitoiminnasta annettua lakia. Lakiin tehtäisiin

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi viestintämarkkinalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi viestintämarkkinalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta LUONNOS 22.5.2007 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi viestintämarkkinalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi viestintämarkkinalain

Lisätiedot

Lausunto Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta

Lausunto Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta Lausunto 30.3.2017 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Viite: HE 13/2017 vp Lausunto Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta Medialiitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 910 lopullinen 2006/0305 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI rahoitusvälineiden markkinoista annetun direktiivin 2004/39/EY

Lisätiedot

HE 100/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle ampuma-aselain muuttamisesta annetun lain muuttamiseksi

HE 100/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle ampuma-aselain muuttamisesta annetun lain muuttamiseksi Hallituksen esitys eduskunnalle ampuma-aselain muuttamisesta annetun lain muuttamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi 1 päivänä joulukuuta 2015 voimaan tulevan ampumaaselain

Lisätiedot

7 Poliisin henkilötietolaki 50

7 Poliisin henkilötietolaki 50 7 Poliisin henkilötietolaki 50 Eduskunnan oikeusasiamiehen lausunnon mukaan hallituksen esityksessä (202/2017 vp) ehdotetun poliisilain 5a luvun 44 :n (Siviilitiedustelussa saadun tiedon luovuttaminen

Lisätiedot

LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015

LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015 OIKEUSMINISTERIÖ LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015 Työ-ja elinkeinoministeriö TEM/1924/00.04.01/2014 LÄHETETTYJEN TYÖNTEKIJÖIDEN DIREKTIIVIN TÄYTÄNTÖÖNPANOA KOSKEVAN DIREKTIIVIN JA TYÖNTEKIJÖIDEN VAPAATA

Lisätiedot

Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010. Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri

Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010. Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010 Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri YLEn tekemät säästöt 2000 luvulla Tappio sisään: suurimmillaan n. 100 Me Kaupallisten maksamat toimilupamaksut

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 143 Lausunto ehdotuksesta valtionhallinnon viestintäsuositukseksi HEL 2016-010244 T 00 01 06 Päätös Päätöksen perustelut toteaa valtioneuvoston kanslialle lausuntonaan

Lisätiedot

HE 17/2017 vp. ILUC-direktiivin kansallinen täytäntöönpano: erityisesti mäntyöljy ja kuitupuu

HE 17/2017 vp. ILUC-direktiivin kansallinen täytäntöönpano: erityisesti mäntyöljy ja kuitupuu HE 17/2017 vp ILUC-direktiivin kansallinen täytäntöönpano: erityisesti mäntyöljy ja kuitupuu Talousvaliokunnan kuuleminen 25.4.2017 Hallitusneuvos Anja Liukko ILUC-direktiivin liite IX, A osa o kohta:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0296 (CNS) 5931/16 SC 16 ECON 75 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

Lausunto oikeudenkäynnin julkisuutta yleisissä tuomioistuimissa koskevasta hallituksen esityksestä HE 13/2006 vp

Lausunto oikeudenkäynnin julkisuutta yleisissä tuomioistuimissa koskevasta hallituksen esityksestä HE 13/2006 vp Eduskunnan lakivaliokunnalle Helsinki 31.5.2006 Lausunto oikeudenkäynnin julkisuutta yleisissä tuomioistuimissa koskevasta hallituksen esityksestä HE 13/2006 vp Lausuntonaan oikeudenkäynnin julkisuutta

Lisätiedot

Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen

Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen Lausunto 25.8.2017 Lausuntopyyntö LVM/1306/03/2017 Liikenne- ja viestintäministeriölle kirjaamo@lvm.fi ; emil.asp@lvm.fi Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen Medialiitto kiittää

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 909 lopullinen 2006/0282 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI säännellyillä markkinoilla kaupankäynnin kohteeksi otettavien

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 9.12.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010) Asia: Puolan parlamentin alahuoneen (Sejm) perusteltu lausunto Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKEVAT TOIMILUPAPÄÄTÖKSET Toimiluvat ja hakijat

Lisätiedot

Ennakkoarviointi Yleisradion verkkopalveluuudistuksesta

Ennakkoarviointi Yleisradion verkkopalveluuudistuksesta Lausunto 13.4.2017 mia.muurman@borenius.com Viite: Lausuntopyyntö 16.3.2017 Ennakkoarviointi Yleisradion verkkopalveluuudistuksesta ja palvelujen personoinnista Medialiitto kiittää Yleisradio Oy:n hallintoneuvostoa

Lisätiedot

Sl10lA /00/0l..01 L{ SI1!)n(j-~OI<t -/J~I LAUSUNTO /43/2014

Sl10lA /00/0l..01 L{ SI1!)n(j-~OI<t -/J~I LAUSUNTO /43/2014 Ii OIKEUSMINISTERiÖ Kriminaaltpoliittinen osasto Sl10lA /00/0l..01 L{ SI1!)n(j-~OI

Lisätiedot

HE 172/2013 vp. on selkiyttää valtion eläkerahastoa koskevaa sääntelyä ja valtion eläketurvan rahoitusta koskevaa valmistelua valtioneuvostossa.

HE 172/2013 vp. on selkiyttää valtion eläkerahastoa koskevaa sääntelyä ja valtion eläketurvan rahoitusta koskevaa valmistelua valtioneuvostossa. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi valtion eläkelain ja valtion eläkerahastosta annetun lain 5 ja 6 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

PSI-direktiivin tilannekatsaus

PSI-direktiivin tilannekatsaus PSI-direktiivin tilannekatsaus 5.2.2013 Anne Karjalainen, Kerava EU Alueiden komitean jäsen Rapporteur: Review of the directive on re-use of public sector information and open data, 10/2012 Sisältö Mikä

Lisätiedot

FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä

FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä Eduskunnan sivistysvaliokunnalle 29.2.2016/JM U-kirjelmä U 3/2016 vp FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry kiittää mahdollisuudesta lausua

Lisätiedot

Lausunto Yleisradio Oy:n julkista palvelua ja rahoitusta selvittävän työryhmän ehdotuksista

Lausunto Yleisradio Oy:n julkista palvelua ja rahoitusta selvittävän työryhmän ehdotuksista LVM018:00/2008 Helsinki 11.6.2009 Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@mintc.fi cc: viestintapalvelut@lvm.fi Lausunto Yleisradio Oy:n julkista palvelua ja rahoitusta selvittävän työryhmän ehdotuksista

Lisätiedot

HE 165/1998 vp PERUSTELUT

HE 165/1998 vp PERUSTELUT HE 165/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi erikoissairaanhoitolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi erikoissairaanhoitolakia siten, että valtioneuvosto

Lisätiedot

Kopiosto ry:n huomiot käsiteltävänä olevaan hallituksen esitykseen tietoyhteiskuntakaareksi (HE 221/2013 vp)

Kopiosto ry:n huomiot käsiteltävänä olevaan hallituksen esitykseen tietoyhteiskuntakaareksi (HE 221/2013 vp) Perustuslakivaliokunnalle Kopiosto ry:n huomiot käsiteltävänä olevaan hallituksen esitykseen tietoyhteiskuntakaareksi (HE 221/2013 vp) Kopiosto kiittää mahdollisuudesta lausua hallituksen esityksestä HE

Lisätiedot

Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä

Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä Helsinki 5.12.2008 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle U 63/2008 vp Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta

Lisätiedot

Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta

Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta Helsinki 19.1.2011 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Viite: VNS 10/2010 vp Tuottava ja uudistuva Suomi - Digitaalinen agenda vuosille 2011 2020 Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta

Lisätiedot

Säädöshankepäätös 1 (5) Perustiedot Hankkeen/toimielimen/strategian nimi

Säädöshankepäätös 1 (5) Perustiedot Hankkeen/toimielimen/strategian nimi Säädöshankepäätös 1 (5) 2.2.2018 Perustiedot Hankkeen/toimielimen/strategian nimi Toimielimen/strategian tyyppi Mahti-numero Hankeikkuna-tunniste Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoiminnasta annetun

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 243/2001 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi porotalouden ja luontaiselinkeinojen rahoituslain 58 :n sekä kolttalain 68 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi porotalouden ja luontaiselinkeinojen

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintävaliokunnalle

Liikenne- ja viestintävaliokunnalle PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN LAUSUNTO 14/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain sekä valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain muuttamisesta Liikenne- ja viestintävaliokunnalle

Lisätiedot