HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017"

Transkriptio

1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

2 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 Sisällysluettelo: sivu 1. Henkilöstöohjelman käsittely 2 2. Henkilöstön rakenne ja määrä 3 3. Henkilöstön keski-ikä ja ikäjakauma 6 4. Sairauspoissaolot 9 5. Henkilötyövuodet Vakinaisen henkilöstön työhistoria Vakinaisen henkilöstön vaihtuvuus Työkyky, terveys ja eläköityminen Palkkakustannukset 12

3 2 Henkilöstöraportin laadinta perustuu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen suositukseen, alun perin vuodelta 2004 ja sittemmin uuteen suositukseen vuodelta Viimeisimmän suosituksen nimenä on Henkilöstövoimavarojen arviointi Suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen. Huomioiden laadinta-ajankohdan resurssit, suositusta on sen laajuuden vuoksi käytetty tässä raportissa soveltuvilta osin. 1. HENKILÖSTÖOHJELMAN KÄSITTELY Valtuusto on hyväksynyt Kaavin kunnan ensimmäisen varsinaisen henkilöstöohjelman. Henkilöstöohjelmaa seurataan henkilöstötyytyväisyyskyselyissä sekä käsitellään henkilöstötilinpäätöksessä (sittemmin henkilöstöraportti). Uudenlainen henkilöstö- ja koulutussuunnitelma on laadittu vuoden 2015 alkupuolella ja käsitelty YT-toimikunnassa huhtikuussa Tämä suunnitelma sisältää henkilöstön rakenteen ja määrän selvityksen, periaatteet erilaisten työsuhdemuotojen käytöstä, työkykyä edistävät toimenpiteet (yleiset periaatteet) sekä koulutussuunnitelman. Suunnitelman laatimiseen velvoittaa laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa. Ensiksi mainitun henkilöstöohjelman osa-alueet ovat seuraavat ja eri osa-alueita on huomioitu vuonna 2017 seuraavasti: 1. Johtamisen ja esimiestyön kehittäminen - henkilöstökysely tehtiin viimeksi loppuvuodesta 2016; kyselyn tulokset on annettu osastoille tiedotettaviksi. Seuraavan kerran kysely toteutetaan työhyvinvointikyselynä, ajankohdaksi on suunniteltu kevättä Henkilöstön pysyvyys ja rekrytointi - henkilöstön vaihtuvuus on ollut edellisvuoden tasoa, joskin eron syyt poikkesivat edellisvuodesta; eläkkeelle on vuonna 2017 jäänyt 4 henkilöä, vuonna 2016 eläkkeelle jäi 10 henkilöä; palveluksesta eronneita vakinaisia on ollut vuonna 2017 yhteensä 6 henkilöä, edellisenä vuonna 2 henkilöä. Uutta henkilöstöä on palkattu heidän tilalleen, joskaan ei kaikkiin vapautuneisiin tehtäviin. - sijaisten palkkauskustannukset laskivat vuonna 2017 n. 9,8% edellisvuodesta; muiden tilapäisten palkkausmenot kasvoivat 7 % edellisvuodesta: työllistämistukipalkkojen määrä kaksinkertaistui edellisvuodesta, koska edellisvuonna työvoimahallinnon määrärahat olivat niukat ja lisäksi v oli ns. velvoitetyöllistettäviä aikaisempaa enemmän - osa-aikaista työtä on henkilökunnalle näiden omasta pyynnöstä pystytty järjestämään; vakinaisen henkilökunnan kohdalla vain joitakin työntekijöitä on muutoin osa-aikaisesti työssä 3. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito - henkilöstökoulutusta on toteutettu talousarvion määrärahojen puitteissa 4. Tulosta arvostava palkkaus ja kannustava palkitseminen - henkilökohtainen lisä otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa vuonna 2005 ja työn vaativuuden arviointi suoritettiin Teknisten sopimuksen osalta vuonna 2003, KVTES:n osalta vuonna 2006 ja OVTES:n (opettajien) osalta vuonna 2007; KVTES:n piiriin kuuluvan henkilöstön työn vaativuuden arviointityö tehtiin keväällä pitkästä työurasta ja 50- ja 60-vuotispäivistä on henkilöstöä muistettu muistamissäännöstön osoittamalla tavalla.

4 3 5. Aloitetoiminnassa on vuonna 2014 aloitettu palkitsemismenettely ja vuosittain on palkittu kolme parasta aloitetta 1000/500/300 euron rahapalkinnoin. Vuonna 2017 ei saatu aloitteita. 6. Henkilöstön työhyvinvoinnin edistäminen - TYHY-toiminnalla on edesautettu työyhteisön jaksamista; ks. Henkilöstöraportin luku 8 7. Yhteistoiminta - Yhteistoimintaelimenä toimii kunnassa YT-toimikunta; vuoden 2009 alusta lukien YTtoimikuntaan on yhdistetty myös työsuojelutoimikunnan ja TYHY (työhyvinvointi) - työryhmän tehtävät. - Työpaikkakokouksia on pidetty tarvittaessa ja mm. sosiaalitoimessa tiimipalavereita pidetään säännöllisesti. 8. Tiedottaminen - Henkilöstön tiedotuskanavana on otettu vuonna 2017 käyttöön yhteisöpalvelu yammer, jossa julkaistaan henkilöstölle tärkeät tiedotteet. Osastopäälliköillä on vastuu tiedottamisesta henkilöstölleen osastoittain; mm. osastopalavereissa ja työpistekohtaisissa kokouksissa. Kaavin kunnan tasa-arvosuunnitelma on hyväksytty kunnanhallituksessa ja se on osa Kaavin kunnan henkilöstöohjelmaa. 2. HENKILÖSTÖN RAKENNE JA MÄÄRÄ Seuraavassa taulukossa on esitetty syksyn 2017 (ja 2016) tilanteen mukainen poikkileikkaus henkilöstömäärästä hallintokunnittain. Osa-aikaiset ovat taulukossa mukana kukin yhtenä henkilönä eli osa-aikaisuuksia ei ole erikseen huomioitu. Keskushallinnon luvut sisältävät myös ateria- ja puhdistuspalveluiden henkilöstömäärät. Päivähoidon henkilöstö sisältyy opetus- ja kulttuuritoimen henkilöstöön. Henkilöstö ( ) Vakinaiset Sijaiset Määräaikaiset Työllistetyt Yhteensä Yhteensä ilman työllistettyjä Keskushallinto 25 (25) 2 (4) 1 (3) (-) 28 (32) 28 (32) Sosiaalitoimi 49 (49) 7 (13) 9 (7) 1 (2) 66 (71) 65 (69) Opetus- ja 39 (40) 3 (4) 11 (9) 1 (2) 54 (55) 53 (53) kulttuuritoimi Ympäristö- ja 7 (10) 1 (3) 2 (-) (1) 10 (14) 10 (13) tekn. palvelut Yhteensä 120 (124) 13 (24) 23 (19) 2 (5) 158 (172) 156 (167)

5 Osa-aikainen henkilöstö, Vakinaiset osa-aikaiset, yhteensä joista osa-aikaeläkkeellä muusta syystä osa-aikaisia Määräaikaiset osa-aikaiset, yhteensä mm. henkilökohtaisia avustajia Vakinaisista (muu syy) puolet on osa-aikaisina omasta pyynnöstään. Henkilöstön määrä tarkemmalla jaotuksella (virat ja työsopimussuhteiset tehtävät sekä määräaikaiset työntekijät ilman sijaisia) - taulukko ei sisällä työllistämisvaroin palkattuja henkilöitä Yleishallinto Ateria- ja puhdistuspalvelut Hallinto-osasto yhteensä Sosiaalitoimi: - hallinto, sosiaalityö, mielenterveystyö, lastensuojelu; ma. yksilövalmentaja, ma. työvalmentaja (lis. v. 2015) vammaisten päivähoito, henk.koht.avustajat vanhustyö Sosiaaliosasto yhteensä Sivistystoimi: - opettajat rehtori koulunkäynnin ohjaajat, aamu- ja iltapäivätoiminta muu vapaa-aikatoimi lasten päivähoito Sivistysosasto yhteensä

6 5 Tekninen toimi: - hallinto kiinteistön-, liik.al.hoitajat yms vesi- ja viem.lait.hoit., rak.miehet Tekninen osasto yhteensä Kaikki yhteensä Henkilöstön sukupuolijakauma ( ) (sis. vakinaiset, määräaikaiset, sijaiset ja työllistämisvaroin työllistetyt työntekijät) Hallinto-osasto Sosiaaliosasto Sivistysosasto Tekninen osasto Naiset 28 (29) 72 (59) 47 (46) 0 (2) Miehet 1 (1) 6 (6) 7 (7) 10 (13) Yhteensä 29 (30) 79 (65) 54 (53) 10 (15) Henkilöstöä yhteensä 172 (163). Sosiaaliosaston suuri poikkeama johtuu pääosin sijaisten määrästä: vuoden 2017 lopussa merkittävästi enemmän kuin 2016 lopussa. Ostopalveluina/sopimuksiin perustuen on vuonna 2017 hankittu mm. seuraavat palvelut: alkaen Kuopion kansalaisopiston palvelut: Koillis-Savon alueopisto; jo tätä ennen Koillis-Savon kansalaisopiston kautta palvelujen osto lukien kirjastopalvelut Kuopion kaupungilta - talous- ja palkkahallinnon palveluja JUKA-tilit tilitoimistolta vuodesta 2007 alkaen; JUKAtilien kanssa yhteistyö päättyi , jolloin tilinpäätös valmistui; Kuhilas Oy:ltä on ostettu alkaen taloushallinnon palveluja - palkkahallinnon palvelut Kuhilas Oy:ltä 2013 alkaen - maaseutuasiamiehen palvelut vuodesta 2012, Siilinjärvi isäntäkuntana - perhe- ja kasvatusneuvolan psykologin palvelut - yöhoito palvelukeskuksella - ICT-tukihenkilön palvelut - palvelusetelin kautta vanhustyön palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta - isommista kokonaisuuksista ostetaan ulkopuolelta mm. terveydenhoitopalvelut (perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä, ympäristöterveydenhuolto Siilinjärven kunnalta ja työterveyshuolto Terveyspalvelu Versolta) - yläkouluopetusta koskien viimeisin sopimus on Tuusniemen kunnan kanssa tehty sopimus lukien; yläkouluopetus Kaavin kunnan koulukeskuksessa on päättynyt v. 2010, jolloin jo oli sopimus voimassa Juankosken kaupungin kanssa (päättyi kesällä 2015). Lukiota ei Kaavin kunnassa ole.

7 6 Maatalouslomituksen on kaavilaisten osalta hoitanut Kuopion kaupunki vuodesta 2015 lähtien. Rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun yhteistyö Juankosken kaupungin kanssa on päättynyt Juankosken liityttyä Kuopion kaupunkiin. Kaavin kunnan palveluksessa oleva toimistosihteeri hoitaa Kaavin Vuokratalot Oy:n toimitusjohtajan, vuokralaispalveluiden sekä talous- ja hallintotehtävien hoidon. Kaavin Vuokratalot Oy:llä on sopimus Kaavin kunnan kanssa ko. palveluista. 3. HENKILÖSTÖN KESKI-IKÄ JA IKÄJAKAUMA Vakinaisen henkilöstön keski-ikä Kaavin kunnassa oli 48,6 vuotta, kun se oli 48,4 vuotta. Koko maassa kuntasektorin vakinaisen henkilöstön keski-ikä v oli 47,9 vuotta. Vakinaisen henkilöstön keski-ikä tarkemmalla jaotuksella Hallinto-osasto 51,7 52,8 Lasten päivähoito 43,1 43,4 Sosiaalipalvelut 47,6 46,6 Sivistysosasto, pl. lasten päiväh. 49,4 48,0 Tekninen osasto 51,4 55,6 Seuraavissa kaavioissa on esitetty osastoittain sekä koko kunnan osalta (Yhteensäkaaviokuva) vakinaisen henkilöstön ikäjakauma Kaavin kunnassa. Hallinto-osaston henkilöstö sisältää paitsi hallintohenkilöstön myös ateria- ja puhdistuspalvelun työntekijät/viranhaltijat.

8 Sivistysosaston henkilöstö sisältää myös päivähoidon henkilöstön. 7

9 8 Vakinaista henkilöstöä oli yhteensä 119. Kaavin kunnan vakinaisesta henkilöstöstä vuonna 2017 oli vuotiaita 42,9 %, kun edellisvuonna vastaavan ikäisiä oli 42,6 %. Alle 30-vuotiaita oli Kaavin kunnan vakinaisesta henkilöstöstä 5,0 % (edellisvuonna samoin 4,9%) ja vähintään 50-vuotiaita 52,1 % vakinaisesta henkilöstöstä (edellisvuonna 52,5%).

10 4. SAIRAUSPOISSAOLOT (koko henkilöstö) vv , kalenteripäiviä Hallinto-osasto: hallinto ja ateria- ja puhdistuspalv. Sosiaaliosasto - vanhustyö - sosiaalitoimisto, yht. yht. yht. yht. yht. toimintakeskus, vamm.,ym Sivistysosasto - lasten päivähoito - osasto + kirjasto - opettajat - kouluavustajat - koulut yht. yht. yht. yht. yht. yht Tekninen osasto Yhteensä Vuonna 2017 yli sata päivää sairauslomalla ko. vuoden aikana olleiden sairauslomapäivät olivat yht. 689 päivää. Yli 100 päivää sairauslomalla olleita oli seuraavasti: henkilöä v v v v v Edellä oleviin sairauspäiviin sisältyy tapaturmasairauspäiviä seuraavasti: kalenteripäivää v v v v v Sairauslomien määrä työntekijää kohden (jakajana koko henkilöstön määrä ): kalenteripäivää v ,4 v v ,4 v ,3 v ,1

11 10 Jos eliminoidaan määräaikaisen kuntoutustuen kalenteripäivät ja palkattomien kuntoutusten kalenteripäivät, yht. 155 päivää, niin sairauslomissa päädytään vain 15,5 kalenteripäivään/työntekijä vuonna Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa työkyvyn hallintaan ja varhaiseen tukeen kiinnitetään huomiota. Kaavin kunnassa on käytössä sairauspoissaolojen seurantamalli ja siihen liittyen työkyvyn tukemisen periaatteet malli (varhaisen puuttumisen malli). 5. HENKILÖTYÖVUODET Seuraavassa taulukossa on esitetty henkilötyövuodet koko kunnan henkilöstön osalta (sisältää myös määräaikaiset ja sijaiset.) HTV1 sisältää myös kaikki keskeytykset (vuosilomat, sairauslomat yms. ja palkattomat poissaolot.) HTV2 sisältää palkallisten palveluksessaolopäivien lukumäärän kalenteripäivinä osa-aikaprosentti huomioiden HTV1 HTV2 Naiset 142,15 134,5 Miehet 28,44 28,12 Yhteensä 170,58 162, HTV1 HTV2 Naiset 141,56 136,9 Miehet 28,08 27,54 Yhteensä 169,64 164,44 6. VAKINAISEN HENKILÖSTÖN TYÖHISTORIA Kaavin kunnassa v tai alle 5 5v alle 5 vuotta enemmän vuotta enemmän Hallinto-osasto, virasto % % Ateria-ja puhdistuspalvelut 19 % 81 % 14 % 86 % Vanhustyö 7 % 93 % 10 % 90 % Muu sosiaalitoimi 17 % 83 % 14 % 86 % Päivähoito 33 % 67 % 29 % 71 % Muu sivistystoimi 8 % 92 % 4 % 96 % Tekninen osasto 29 % 71 % 20 % 80 % tai Alle 5 vuotta työhistoriaa omaavien osuus on tulkittu henkilöstöhallinnon järjestelmän antaman raportin mukaan. Viime vuosina vakinaistettuja (jotka ovat olleet aikaisemmin kunnan palveluksessa määräaikaisina) on useita eri hallintokunnissa ja näin ollen taulukossa yli 5 vuotta tai enemmän työhistoriaa omaavien joukossa.

12 11 7. VAKINAISEN HENKILÖSTÖN VAIHTUVUUS Vakinaisen henkilöstön tulovaihtuvuus ja lähtövaihtuvuus raportoidaan vuoden aikana palvelukseen tulleiden (tai vakinaistettujen) ja palveluksesta eronneiden henkilöiden lukumäärinä; eläkkeelle siirtyneitä (4 henk.) ei huomioitu taulukossa alla Vakinaisiksi palvelukseen tulleet 9 9 näistä määräaikaisina jo aik. vuosina olleet 5 7 Palveluksesta eronneet vakinaiset 6 2 Palvelukseen tulleita/vakinaistettuja on teknisessä toimessa, päivähoidossa, ateria- ja puhdistuspalveluissa, sosiaalipalveluissa sekä sivistystoimessa. Palveluksesta eronneita on päivähoidon osalta kaksi henkilöä, teknisen toimen osalta yksi henkilö, ateria- ja puhdistuspalveluista yksi henkilö ja sosiaalitoimesta kaksi henkilöä. 8. TYÖKYKY, TERVEYS JA ELÄKÖITYMINEN Kaavin kunnassa on hyväksytty työterveyshuollon toimintasuunnitelma, samoin kuin työsuojelun toimintaohjelma. Työterveyshuoltoon on sisällytetty alkaen yleislääkäritasoinen työterveyshuolto kunnan henkilöstölle. Työterveyshuollon menot vuonna 2017 olivat n euroa, vuonna 2016 n euroa. Työterveyshuollon kustannuksiin saadaan 50 60%:n korvaus KELA:lta. Kaavin kunnassa on käynnistetty varsinainen TYHY-toiminta (työkykyä edistävä toiminta, sittemmin työhyvinvointia edistävä toiminta) jo vuonna Vuoden 2009 alusta TYHYryhmä on yhdistetty YT-toimikuntaan. TYHY-suunnitelmasta vuonna 2017 toteutettiin mm. seuraavaa: kunnan oman kuntosalin käyttö ilmaisena kunnan työntekijöille; mahdollisuus pitää henkilöstön virkistystilaisuuksia työyksikkökohtaisesti; annettiin kuntoilupalkintoja kuntokorttien palauttajille; työfysioterapeutti on käynyt työpisteissä työergonomiaan liittyen ja mm. sähköisiä pöytiä on hankittu; TYHYtoimintana annettiin henkilökunnalle mahdollisuus valita kolmesta vaihtoehdosta yksi/vuosi valinnaisena palveluna: kansalaisopiston kurssi, uimahalliliput Outokumpuun tai hieronta, enintään 30 euron arvosta/vuosi. Ylivoimaisesti suosituin edellä mainituista oli hieronta (käyttö vuonna 2017 n euroa, vuonna 2016: 1350 euroa). Eläköityminen Osa-aikaeläkkeellä/osatyökyvyttömyyseläkkeellä oli vuonna 2017 yksi henkilö, 2016 kaksi henkilöä, vuonna 2015 kolme henkilöä, vuonna 2014 neljä henkilöä. Vanhuuseläkkeelle jäi vuonna 2017 neljä henkilöä, vuonna 2016 kymmenen henkilöä, vuonna 2015 seitsemän henkilöä, kuten myös vuonna Aikaisemmin esitetyn ikäjakauma-tarkastelun mukaan oli 60-vuotiaita tai sitä vanhempia kaikkiaan 15 henkilöä eli 13 % vakinaisesta henkilökunnasta. Vuodesta 2005 lähtien ei ole ollut varsinaista vanhuuseläkeikää, joskin kullekin on määritelty ns. henkilökohtainen

13 12 eläkeikä. Vanhuuseläkkeelle voi jäädä 63 vuotta täytettyään tai olla työssä jopa 68-vuotiaaksi tai sovittaessa jopa vanhemmaksi. Ennen vuoden 2005 eläkeuudistusta kunnan palveluksessa olleilla voi olla 63 vuotta alhaisempi henkilökohtainen vanhuuseläkeikä. Vuoden 2017 eläkeuudistus on muuttanut eläkeikiä porrastetusti työntekijän syntymävuosi huomioiden. 9. PALKKAKUSTANNUKSET Palkkakustannukset, euroa (käyttötalous, maksetut palkat) Palkat ja palkkiot Maksetut palkat ja palkkiot Kokouspalkkiot , ,80 Kuukausipalkat , ,55 Palkkiot ja työkorvaukset ,14 Sairaus- ja äitiyslomansijaiset , ,31 Erilliskorvaukset , ,87 Tuntipalkat , ,65 Vuosilomansijaiset ja muut sijaiset , ,52 Tilapäiset palkat , ,54 Työllistämistukilaiset , ,99 Muut palkat , ,24 Maksetut palkat ja palkkiot , ,46

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2018 Sisällysluettelo: sivu 1. Henkilöstöohjelman käsittely 2 2. Henkilöstön rakenne ja määrä 3 3. Henkilöstön keski-ikä ja ikäjakauma 6 4. Sairauspoissaolot

Lisätiedot

KH liite n:o 22 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

KH liite n:o 22 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 KH 15.5.2017 liite n:o 22 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 2 Henkilöstöraportin laadinta perustuu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen suositukseen, alun perin vuodelta 2004 ja sittemmin uuteen suositukseen vuodelta

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 1 Henkilöstöraportissa olevat tiedot perustuvat kunnan palkanlaskennasta kerättyihin tietoihin 31.12.2010 tilanteesta. Luvut sisältävät ko. päivänä kunnan

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 4 Vakituiset ja määräaikaiset 31.12....

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 Henkilöstötilinpäätös 217 Sivu 2 / 16 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 Henkilöstön määrä palvelussuhdelajeittain... 4 Vakituiset ja määräaikaiset... 5 Koko- ja osa-aikaiset...

Lisätiedot

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Henkilöstöraportti 2013 2 Sisältö Johdanto... sivu 3 Henkilöstön määrä ja rakenne... sivu 4 palvelussuhteiden luonne henkilöstö nimikkeittäin sukupuolijakauma ikäjakauma

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Kh Kv

Henkilöstöraportti Kh Kv Henkilöstöraportti 2016 Kh 9.10.2017 64 Kv 16.10.2017 44 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne vuonna 2016... 4 2.1 Henkilöstömäärän kehitys... 4 2.2 Henkilöstö ammattinimikkeittäin...

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kaupunginhallitus 3.10.2016 Liite 2 363 Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kh 3.10.2016 Raportti lokakuussa 2016 Eläkkeelle jää vuonna 2016 (tammi-joulukuu) 81 työntekijää

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2016

Henkilöstötilinpäätös 2016 Henkilöstötilinpäätös 2016 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 2 VAKITUISET JA MÄÄRÄ-AIKAISET... 3 KOKO- JA OSA-AIKAISET... 3 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä 1 1 Johdanto Henkilöstöraportin tehtävänä on antaa vuosittain luottamushenkilöille, esimiehille ja henkilöstölle kokonaiskuva henkilöstön määrästä ja rakenteesta. Se sisältää määrällistä perustietoa henkilöstön

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2012 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2012 Kaupunginhallitus 8.4.2013 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2013

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2013 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2013 Kaupunginhallitus 7.4.2014 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2016

Henkilöstöraportti 2016 Henkilöstöraportti 2016 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1 Henkilöstömäärä... 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain... 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika...

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2015

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2015 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 215 Kaupunginhallitus 4.4.216 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 215 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla

Lisätiedot

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite Sisällys: HENKILÖSTÖRAPORTTI... 2 Yleiskatsaus... 2 Henkilöstön määrä... 2 Taulukko 1: Henkilöstömäärän palvelualueittain 2013 2018... 2 Taulukko 2: Henkilöstömäärä uuden organisaation mukaisesti ja työaikamuodoissa

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2014

Juankosken kaupunki. Henkilöstökertomus 2014 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 214 Kaupunginhallitus 13.4.215 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 214 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla

Lisätiedot

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä.

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä. Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain Vakinainen Vakinainen Vakinainen Keskushallinto 205 206 114 65 64 22 270 270 136 Ympäristöterveydenhuolto 27 26 26 9 8 4 36 34 30 Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS VUODELTA 2015 1. JOHDANTO Mynämäen kunnan toiminta-ajatuksena on edesauttaa kuntalaisten, yritysten ja yhteisöjen hyvinvointia järjestämällä ja tuottamalla kunnallisia

Lisätiedot

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET 1 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 2 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 3 3. IKÄRAKENNE 4 4. PALVELUSSUHTEEN

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kunnanhallitus 26.5.2015 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI / HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 2.1.

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista

Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista Tanja Peltovuoma henkilöstöjohtaja Lapin sairaanhoitopiiri tanja.peltovuoma@lshp.fi Millainen on hyvä henkilöstöraportti? tukee strategista johtamista toimii

Lisätiedot

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 2.1 Palvelussuhteen luonne...

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 TIIVISTELMÄ Henkilöstövoimavarat Vuoden 2018 henkilöstöraportin tunnusluvut antavat liiton henkilöstövoimavarojen tilanteesta kokonaisnäkemyksen,

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 8. 10. 2018 Tilastotiedot 2017 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2016

Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 2016 Juankosken kaupunki Henkilöstökertomus 216 JUANKOSKEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 216 Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja henkilöstösuunnittelun apuväline, jonka avulla on mahdollisuus seurata

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 31. 5. 2019 Tilastotiedot 2018 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto Yhteenveto Henkilöstösuunnitelman yhteenveto TP 2014 TA 2015 TA 2016 TASU 2017 TASU 2018 Yleishallinto htv htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. Vakinaiset Yleishallinto 54,31 50,83

Lisätiedot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömenot Henkilöstömäärän kehitys 2014 2015 2016 2017 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12. 972 987 977 950 Muutos edellisestä vuodesta + 15-10 - 27

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Henkilöstömenot vuosina 2014-2016 4. Henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2016

Henkilöstöraportti 2016 Tarkastuslautakunta 28.4.2017 Yt-toimikunta 8.5.2017 Kaupunginhallitus 23.5.2017 Kaupunginvaltuusto 29.5.2017 Sisällysluettelo Kaupunginjohtajan esipuhe... 1 Henkilöstöstrategian toteutumisen arviointi...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2011... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Hausjärven kunta Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Käsitelty: Kunnanhallitus 14.4.2015, 166 8.4.2015 Sisältö Sisältö... 2 Johdanto... 3 Organisaatiorakenne... 3 Merkittäviä tapahtumia... 3 Henkilöstömäärä

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Liite 1. vuoden 2015 tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen

RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI Liite 1. vuoden 2015 tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen RÄÄKKYLÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 31.12.2015 1 1. Yleistä Kuntatyönantajien antaman suosituksen mukaisesti henkilöstöraportti sisältää tietoa henkilöstön määrästä, ikärakenteesta ja sukupuolijakaumasta,

Lisätiedot

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 Hausjärven kunta HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 11.4.2013 SISÄLTÖ 2 1 JOHDANTO 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 4 2.1 Vakinainen ja määräaikainen henkilöstö 4 2.2 Henkilöstön kokonaismäärä toimialoittain 4 2.3

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1. Vakituiset ja määräaikaiset... 4 2.1 Koko- ja osa-aikaiset... 5 2.2 Vakituisen henkilöstön

Lisätiedot

Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014...

Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014... HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014...1 Kunnan määräaikaiset työsuhteet

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1 Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 2.2. Henkilötyövuosi 4 2.3. Henkilöstön määrä

Lisätiedot

Koulutussuunnitelma 2016

Koulutussuunnitelma 2016 Koulutussuunnitelma 2016 nurmes.fi SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 1 1.1 Suunnitelman laatiminen ja seuranta... 1 2 KOULUTUSSUUNNITELMA... 1 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne sekä arvio näiden kehittymisestä... 1

Lisätiedot

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan:

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: http://www.salpaus.fi/kuntayhtyman-henkilostokertomus/sivut/default.aspx Henkilöstömäärä Henkilöstömäärässä huomioidaan myös osa-aikaeläkkeellä, sairauslomalla,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

/2017 / MTA* 10/2016 / TP 2016 MTA 2017* 2017 / MTA* TA 2017** / TA** 2016 / TP

/2017 / MTA* 10/2016 / TP 2016 MTA 2017* 2017 / MTA* TA 2017** / TA** 2016 / TP 1) Tuloslaskelma * MTA = muutettu talousarvio ** TA = alkuperäinen talousarvio HUOM! Voit porautua eri laskentatunnisteisiin. (käyttötalous) Kum. Tot.-% Kum. Tot.-% Ennuste Ennuste Ennuste TP Ennuste 1

Lisätiedot

Alajärven kaupunki. Arkistokohta [Hyväksytty kvalt ]

Alajärven kaupunki. Arkistokohta [Hyväksytty kvalt ] Alajärven kaupunki Henkilöstöraportti 2017 Arkistokohta 01.00.02 [Hyväksytty kvalt 28.5.2018 28] Sisällysluettelo Alajärven henkilöstöraportti vuodelta 2017... 3 1 Henkilöstöraportti 2017... 3 1.1 Henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017

Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017 Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017 Virasto: Nuorisoasiainkeskus Laatija: Lilja Kinnunen Henkilöstö- ja henkilöstömenosuunnitelma 2015-2017: toteutuma 2013, 2014 käyttösuunnitelman pohjalta

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kaupunginhallitus 16.5.2016 Kaupunginvaltuusto 13.6.2016 2 JOHDANTO Tämä henkilöstöraportti on järjestyksessä seitsemästoista Orimattilan kaupungin henkilöstöraportti. Henkilöstöraportin

Lisätiedot

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin:

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin: JOROISTEN KUNTA HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 214 1. Johdanto Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa määrää, että kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 2 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön osuus 5 2.4.

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen. arviointi 2015 ASIKKALAN KUNTA. Henkilöstötilinpäätös

Henkilöstövoimavarojen. arviointi 2015 ASIKKALAN KUNTA. Henkilöstötilinpäätös ASIKKALAN KUNTA Henkilöstövoimavarojen arviointi Henkilöstötilinpäätös Yhteistyötoimikunta 21.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 JOHDANTO Kuntatyönantajan on tunnettava henkilöstövoimavarat, joilla palvelut

Lisätiedot

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista Hannu Issakainen 14.2.2011 HAKU- hankkeen tunnusluvuista Henkilötyöpäivä ja -vuosi Htp= henkilötyöpäivä = täyden työajan kalenteripäivä Htv = henkilötyövuosi = 365 (366) htp Htt = henkilötyötunti (sopimatta)

Lisätiedot

10 VAALIT Selite KS 2015 LKES 2016 KJES 2016 TA 2016 KS 2016 SISÄINEN TULOSLASKELMA

10 VAALIT Selite KS 2015 LKES 2016 KJES 2016 TA 2016 KS 2016 SISÄINEN TULOSLASKELMA Kankaanpään kaupunki TA 2016 Käyttösuunnitelma 1 (12) TALOUSARVIO 2016 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA (KS 2016) 10 VAALIT -18 000-18 000 Palkat ja palkkiot 13 289 Eläkekulut 1 992 Muut henkilösivukulut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 Käsittely: Työyhteisötoimikunta 22.2.2017 Kunnanhallitus 27.2.2017 Kunnanvaltuusto 20.3.2017 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 2.1 Palvelussuhteen luonne...

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS Henkilöstö palvelutuotannon voimavarana 31.8.2017 Raija Ranta, henkilöstöjohtaja-sosiaali-ja terveysjohtaja HENKILÖSTÖ / RAKENNE HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 31.12.2016 Vakinaiset 3 177

Lisätiedot

HENKILÖSTÖ- TILINPÄÄTÖS Kunnanhallitus (KH/2017) Yhteistyötoimikunta (YHTMK/2017)

HENKILÖSTÖ- TILINPÄÄTÖS Kunnanhallitus (KH/2017) Yhteistyötoimikunta (YHTMK/2017) HENKILÖSTÖ- TILINPÄÄTÖS Kunnanhallitus 30.3.2017 (KH/2017) Yhteistyötoimikunta 30.3.2017 (YHTMK/2017) JOHDANTO Kuntatyönantajan on tunnettava henkilöstövoimavarat, joilla palvelut järjestetään. Henkilöstövoimavarojen

Lisätiedot

HOLLOLAN VALTUUSTO ON VUOSILLE KUNNAN UUSI VISIO ON JUUREVA ARVONA ON VASTUULLISUUS, JOKA TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ

HOLLOLAN VALTUUSTO ON VUOSILLE KUNNAN UUSI VISIO ON JUUREVA ARVONA ON VASTUULLISUUS, JOKA TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ HOLLOLAN KUNNAN HENKILÖSTÖOHJELMA 2018-2021 HOLLOLAN VALTUUSTO ON HYVÄKSYNYT STRATEGIAN VUOSILLE 2018 2021. KUNNAN UUSI VISIO ON JUUREVA HOLLOLA PARAS KUNTA. ARVONA ON VASTUULLISUUS, JOKA TARKOITTAA SITÄ,

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja

Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja Sivu 1 (10) Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja Taulukkoluettelo Taulukko 1. Virkojen lukumäärä 31.12 vuosina 2003-... 2 Taulukko 2. Henkilöstön lukumäärät virastoryhmittäin vuosina 2003-...

Lisätiedot

Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014

Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014 Lahden kaupungin henkilöstöluvut 4.2.2014 VAKITUISET 2013 KESKIMÄÄRIN 31.12.2013 KUUKAUDESSA Yleishallinto 2 2 Tarkastustoimi 3 3 Konsernipalvelut 73 73 Konsernipalvtukityöll 0 0 KONSERNIHALLINTO 78 78

Lisätiedot

Kh 03.06.2015 154 Kv 15.06.2015 32

Kh 03.06.2015 154 Kv 15.06.2015 32 Henkilöstöraportti 2014 Kh 03.06.2015 154 Kv 15.06.2015 32 Sisältö Johdanto... sivu 3 Henkilöstön määrä ja rakenne... sivu 4-6 palvelussuhteiden luonne henkilöstö nimikkeittäin sukupuolijakauma ikäjakauma

Lisätiedot

/2017 / MTA* 12/2016 / TP 2016 MTA 2017* 2017 / MTA* TA 2017** / TA** 2016 / TP

/2017 / MTA* 12/2016 / TP 2016 MTA 2017* 2017 / MTA* TA 2017** / TA** 2016 / TP 1) Tuloslaskelma * MTA = muutettu talousarvio ** TA = alkuperäinen talousarvio HUOM! Voit porautua eri laskentatunnisteisiin. (käyttötalous) Kum. Tot.-% Kum. Tot.-% Ennuste Ennuste Ennuste TP Ennuste 12/217

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta

Henkilöstöraportti Punkalaitumen kunta Henkilöstöraportti 2016 Punkalaitumen kunta Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Henkilöstömäärä... 2 3. Henkilötyövuosi... 5 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Henkilöstön ikärakenne... 6 6. Henkilöstön

Lisätiedot

Alajärven kaupunki. Arkistokohta [Hyväksytty kvalt ]

Alajärven kaupunki. Arkistokohta [Hyväksytty kvalt ] Alajärven kaupunki Henkilöstöraportti 2018 Arkistokohta 01 00 02 [Hyväksytty kvalt 27.5.2019 26] Sisällysluettelo Alajärven henkilöstöraportti vuodelta 2018... 3 1 Henkilöstöraportti 2018... 3 1.1 Henkilöstön

Lisätiedot

HENKILÖSTÖ- RAPORTTI 2017

HENKILÖSTÖ- RAPORTTI 2017 HENKILÖSTÖ- RAPORTTI 2017 Yhteistyötoimikunta 26.3.2018 Kunnanhallitus 26.3.2018 Kunnanvaltuusto 4.6.2018 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Edellisen kuntastrategian henkilöstöä koskevat painopisteet...

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Ikärakenne... 6 6. Henkilöstön osaamisen

Lisätiedot

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 3 2. VISIO JA ARVOT.4 3. LUOTTAMUS JA YHTEISTYÖ..4 4. OSAAVA TYÖVOIMA..5 5. TYÖHYVINVOINTI JA TERVEYS.5

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Käsittely: KH 27.4.2015 KV 8.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014... 2 1. HENKILÖSTÖSTRATEGIA... 2 2. KUNNAN HENKILÖSTÖRAKENNE... 3

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2018

Henkilöstötilinpäätös 2018 Henkilöstötilinpäätös 2018 Kunnanhallitus 29.4.2019 Kunnanvaltuusto 20.5.2019 Sisällys Johdanto... 3 Strategiset tavoitteet... 4 Tavoitteiden toteutuminen... 5 Henkilöstökulut... 5 Henkilöstömäärä ja -rakenne...

Lisätiedot

-15,0-3,9 0,3 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 17,9 771, ,2 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta

-15,0-3,9 0,3 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 17,9 771, ,2 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä2017 Tarkastelujoukko: 621011 VarastokirjastoViraston org. rakenne Virastotyyppi: 47 Kulttuuripalvelut Virasto VirastotyyppiYksikköValtio HENKILÖSTÖRESURSSIT

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2015

Henkilöstöraportti 2015 2 Henkilöstöraportti 2015 Yhteistoimintaelin xx.xx.2016 Kunnanhallitus xx.xx.2016 Valtuusto xx.xx.2016 3 1 Johdanto Henkilöstöraportti on suunnittelun ja johtamisen väline. Raportin perusteella voidaan

Lisätiedot

Luvian henkilöstöraportti 2016

Luvian henkilöstöraportti 2016 Luvian henkilöstöraportti 216 1 JOHDANTO Tämä on Luvian kunnan 15. ja samalla itsenäisen kunnan viimeinen henkilöstöraportti. Henkilöstöraportti antaa tietoa henkilöstövoimavarojen arvioinnista ja käytöstä

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työstä terveyttä ja elinvoimaa! -seminaari 23.4.2015 Kruunupuisto Henkilöstösihteeri Susanna Laine Sisältö Strategia Henkilöstö Työhyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Järvi-Pohjanmaan henkilöstöraportti 2016

Järvi-Pohjanmaan henkilöstöraportti 2016 Järvi-Pohjanmaan henkilöstöraportti 2016 Hyv. kvalt 22.5.2017 30 (ark.kohta 01.00.02) Sisällysluettelo Järvi-Pohjanmaan henkilöstöraportti vuodelta 2016... 3 1 Henkilöstöraportti 2016... 3 1.1 Henkilöstön

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Sairaanhoitopiirin valtuusto 8.6.2015 Juha Jääskeläinen Henkilöstöjohtaja Henkilöstökertomus 2014 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän 17. henkilöstökertomus henkilöstökertomuksen

Lisätiedot

0,0 4,5 4,8 0,0 5,0 Muiden esimiesasemassa olevien henkilöiden %-osuus henkilöstöstä vuoden lopussa

0,0 4,5 4,8 0,0 5,0 Muiden esimiesasemassa olevien henkilöiden %-osuus henkilöstöstä vuoden lopussa Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut 2008-2012 Tarkastelujoukko: Virasto 621011 Varastokirjasto Vaihtuvuustiedot on tilapäisesti poistettu raportilta. 2008 2009 2010 2011 2012 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä

Lisätiedot

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Juankoski, Kaavi, Rautavaara n kaupunki, Juankosken kaupunki, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta ovat sopineet

Lisätiedot