JULKKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JULKKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN"

Transkriptio

1 Julkaisurekisteri 1 JULKKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN JOHDANTO... 3 YLEISIÄ OHJEITA... 3 MIKROVERSIO... 4 JULKAISUN TALLENTAMINEN... 5 F1. Julkaisu... 5 Julkaisun tyyppi... 5 Julkaisun laji... 6 Nimeke... 6 Tekijä(t) / toimittaja(t)... 6 Julkaisuvuosi... 8 Julkaisun tunnus... 8 Päivityspäivämäärä... 8 ISBN... 8 ISSN... 8 Sarjan nimi... 8 Sarjan nro... 8 Volyymi... 9 Painos... 9 Kustantaja... 9 Kustannuspaikka... 9 Asiasanat... 9 Rekisterivuosi... 9 Lisätiedot... 9 Patentin sisältö... 9 Pääteoksen nimeke Pääteoksen toimittaja(t) / tekijä(t) Sivumäärä Sivut Numero Ilmestymispvm Lähetyspäivä Lähetysaika Kanava Lehden numeron lajitteluohje URL Hinta Sijainti Laitoskoodi Julkaistu ulkomailla Kansainvälinen yhteisjulkaisu Arto-järjestelmässä Lehtiart, referee Patentin haltija Patentin hakemus Patentin julkaisunro Patentin julkaisijamaa Patentin hyväksymispäivä Tallennus LINKITYKSET F2. Asiantuntijat F3. Organisaatiot F4. Hankkeet F5. Luokitukset JULKAISUTIETOJEN MUUTTAMINEN... 16

2 Julkaisurekisteri 2 JULKAISUTIETOJEN POISTAMINEN ASIANTUNTIJAREKISTERI ORGANISAATIOREKISTERI LIITTEET... 18

3 Julkaisurekisteri 3 JOHDANTO Nämä tallennusohjeet on tarkoitettu niille henkilöille, jotka tallentavat tietoja Oulun yliopiston julkaisurekisteriin. Tallentaminen tapahtuu erikseen asennettavalla Windowsohjelmalla, www-tallennus ei ole vielä käytössä. Julkaisurekisteri kuuluu osana Oulun yliopisto tutkii -tietokantaa, joka koostuu neljästä eri rekisteristä: hankerekisteri, organisaatiorekisteri, asiantuntijarekisteri ja julkaisurekisteri. Julkaisurekisteriin kerätään tiedot Oulun yliopiston henkilökunnan julkaisuista sisältäen painetut julkaisut, elektroniset julkaisut, atk-ohjelmat ja audiovisuaalisen aineiston. Rekisteriin tallennetaan lisäksi keskitetysti tiedot Oulun yliopistossa hyväksytyistä opinnäytteistä. Tietojen pohjalta tulostetaan vuosittain luettelo Oulun yliopiston henkilökunnan julkaisutoiminnasta, joka julkaistaan sekä painettuna että elektronisena, sekä julkaisutilastot mm. opetusministeriön KOTA-tietokantaa varten. Yleisiä ohjeita Jokaisella laitoksella on vastuuhenkilö, joka koordinoi laitokselta tallennettavia tietoja. Hänellä on tiedossa käyttäjätunnus ja salasana. Lisättävät ja korjattavat tiedot toimitetaan tälle vastuuhenkilölle. Tietojen tallentamisen organisointi on laitoksen vastuulla ja laitos vastaa tietojen oikeellisuudesta. On tärkeää, että tiedot julkaisuista tulevat rekisteriin mahdollisimman täydellisesti. Mukaan otettavista julkaisuista on kuitenkin olemassa tietyt periaatteet: JULKAISUREKISTERIIN OTETAAN, JULKAISUREKISTERIIN EI OTETA. (Liite 1) Julkaisuista on otettava valokopiot (ei koko julkaisusta, vaan julkaisun kannesta, nimiösivusta, nimiösivun kääntöpuolesta, artikkelin ensimmäisestä ja viimeisestä sivusta sekä sisällysluettelosta, mikäli artikkelin ensimmäisestä sivusta ei käy ilmi miltä sivulta artikkeli alkaa ja mihin se päättyy) sekä merkittävä niihin julkaisun kategoria (vain yksi), onko se kansainvälinen yhteisjulkaisu sekä alleviivattava oman laitoksen henkilökuntaan kuuluvat. Mikäli lehtiartikkelin ensimmäisellä sivulla näkyvät tekijöiden nimet ja laitokset, artikkelin nimi, lehden nimi, julkaisuvuosi, volyymi ja/tai numero ja sivut joilla artikkeli on, niin silloin riittää kopio tästä sivusta. Jos valokopioita ei ole vielä saatavilla, niin tallennusta ei saa vielä tehdä, koska julkaisuluetteloon otetaan vain julkaistuja julkaisuja ja joista on jo sivunumerot tiedossa (ei 'submitted for publication', ei 'forthcoming', ei manuscript, ei 'in press', ei online early, ei 'epub ahead of print', ei 'online first' eikä abstraktien ilmoituslomakkeita). Myös tallennetuista elektronisista julkaisuista on lähetettävä kopio, jossa näkyy http-osoite. Vihje: Testaa antamasi verkko-osoite. Kaikkiin julkaisuihin ei laiteta yhtenäistä sivunumerointia, esim. joidenkin kokousjulkaisujen (proceedings) kokousartikkelit vain kootaan yhteen. Tällaisista on aina erikseen mainittava kopioissa ja merkittävä siihen kuinka monta sivua pitkä artikkeli on.

4 Julkaisurekisteri 4 Valokopiot lähetetään pääkirjastoon (OYK/Raili Toivio) tietojen tarkistusta varten. Vastuuhenkilö kerää kopiot ja lähettää ne kaikki yhdessä ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Lähetyksestä on käytävä ilmi yksikön ja lähettäjän nimi sekä yhteystiedot. Jos joudut lähettämään joitakin kopioita erikseen, niin aina on ilmoitettava yksikkö ja lähettäjä. Mikroversio Versio tai uudempi. Kun tutkimus- ja hanketietokannan ohjelma on asennettu käyttäjän mikrolle, niin samalla näyttöruudulle on voitu laittaa Julkaisurekisterin kuvake, josta ohjelma avataan napauttamalla kuvaketta kaksi kertaa. Mikäli kuvaketta ei ole Julkaisurekisteri löytyy seuraavasti: Start, Programs, SU 3 Oulu, Julkaisurekisteri ja napsautetaan kerran. Login-taulusta valitse tietokanta: YLIOPISTON TIETOKANTA, anna käyttäjätunnus sekä salasana ja lopuksi napsauta OK-painiketta. Avautuneessa Julkaisurekisterissä on nähtävillä ne julkaisut, joilla rekisterivuosi on kuluva vuosi, esim Rekisterivuosi = 2007 Vuoden vaihteen jälkeen tulevat näkyviin rekisterivuoden 2008 julkaisut. Koska vielä tammikuussa tallennetaan rekisterivuoden 2007 julkaisuja, niin vaihda (8 7) ja napsauta Haun rajaus painonappian, niin saat nähtävälle rekisterivuoden 2007 julkaisut. Mikäli haluat selattavaksi kaikki tallennetut julkaisut, niin napsauta Aakkostus tai Kaikkipainonappia (kestää pari minuuttia). [Joillekin aiheuttaa virheilmoituksen]. Liikkuminen ja julkaisun hakeminen 3 = ensimmäinen julkaisu 4 = viimeinen julkaisu 3 = edellinen julkaisu 4 = seuraava julkaisu = muuta julkaisun tietoja - = poista julkaisu + = lisää uusi julkaisu Aakkostus = järjestää julkaisut uusien lisäämisen jälkeen ja tuo selattavaksi kaikki tallennetut julkaisut ilman rajoituksia A-Ö -aakkosnapit = kyseisellä kirjaimella alkavat julkaisut aakkosjärjestyksessä artikkelin nimen mukaan. Napsauttamalla jotain kirjainta pääsee sillä kirjaimella alkavien julkaisujen kohdalla aakkosissa ensimmäisen kohdalle. <Kaikki> = voit valita julkaisut tyypin mukaan, alasvetovalikosta <Valitse kenttä> = voit valita julkaisut nimekkeen, tekijän, vuoden tai rekisterivuoden mukaan, alasvetovalikosta. Rekisterivuosi on valittu tästä alasvetovalikosta = = valitse alasvetovalikosta sopiva operaattori 2007 (tai 2008) = kirjoita tähän kenttään mitä halutaan hakea (esim. nimekkeen alusta muutama sana, jos kentäksi on valittu Nimeke)

5 Julkaisurekisteri 5 Haun rajaus = käynnistää haun Kaikki = tuo selattavaksi kaikki tallennetut julkaisut Julkaisulista = avaa aputaulun, jossa julkaisujen nimet ovat aakkosjärjestyksessä (Kelluva ikkuna: jos laitat rastin ruutuun, niin ikkuna säilyy esillä, vaikka välillä käyttäisit varsinaista julkaisurekisteriä) Esite = tekee esillä olevasta julkaisusta sivun, jossa näkyvät julkaisun tiedot. Voi tulostaa paperille Vihje: Aakkosnapit. Kun haet julkaisua, joka alkaa esim. Lääketieteen etiikka..., niin kannattaa napsauttaa kirjainta M, napsauttaa Julkaisulistaa ja mennä listaa taakse päin näyttö kerrallaan. Toinen vaihtoehto: Nimeke, *?*, seuraavaan kenttään kirjoita ' Lääketieteen etiikka'. Vihje: Jos haluat tietyn henkilön julkaisut, niin Tekijät, *?*, seuraavaan kenttään kirjoita 'Raustia, Aune'. Ohjelma hakee kaikki ne julkaisut, joissa tekijä-kentässä lukee Raustia, Aune. Isoilla ja pienillä kirjaimilla on ero. JULKAISUN TALLENTAMINEN Tarkista onko julkaisu jo rekisterissä. Joku toinen on voinut sen jo tallentaa. Tämä koskee varsinkin niitä julkaisuja, joissa on monta tekijää ja niitä julkaisuja, jotka ovat kahden tai useamman laitoksen/yksikön yhteisjulkaisuja. Uuden julkaisun syöttäminen aloitetaan napsauttamalla +-painiketta. Liikkuminen kentästä toiseen tapahtuu Tab-näppäimen tai hiiren avulla. Julkaisun tietojen muuttaminen Napsauta -painiketta, tulet muutostilaan ja voit tehdä haluamasi muutokset. Mikäli haluat tehdä muutoksia juuri tallentamaasi julkaisuun ja painat -painiketta, tietokannan järjestäytyminen kestää muutaman minuutin. Joillekin koneille aiheuttaa virheilmoituksen. Voit hakea tallentamasi julkaisun valitsemalla Nimeke, *?* seuraavaan kenttään kirjoita nimekkeen alusta muutama sana. Tarkista että on kyse haluamastasi julkaisusta ja napsauta sitten -painiketta ja tee muutokset. Tallenna. F1. Julkaisu Julkaisut-näyttö on kaksiosainen. Ylempi osa tulee automaattisesti näkösälle, kun avaat Julkaisurekisterin, alaosan saat näkyviin kun siirrät ikkunan oikeassa reunassa olevaa hissiä (harmaata pitkää palkkia) ikkunan alareunaan. Julkaisun tyyppi Valitaan alasvetovalikosta julkaisun tyyppi. Tyyppi vaikuttaa mm. siihen, mitä tietoja julkaisusta tallennetaan (tarpeettomat kentät muuttuvat harmaiksi). Elektroniset julkaisut määritellään aivan kuin ne olisivat ilmestyneet paperiversioina. Esim. artikkeli internetissä = kokoomateoksen osa. Muista URL-osoite.

6 Julkaisurekisteri 6 Julkaisun laji Valitaan alasvetovalikosta julkaisun laji. Laji vaikuttaa siihen, mitä tietoja julkaisusta tallennetaan (tarpeettomat kentät muuttuvat harmaiksi). Elektroniset julkaisut määritellään aivan kuin ne olisivat ilmestyneet paperilla. Esim. kirjaartikkeli. Muista URL-osoite. Nimeke Kirjoita Nimeke-kenttään julkaisun nimi, artikkelin otsikko tai vastaava. Älä kirjoita loppuun pistettä, sillä ohjelma lisää pisteen automaattisesti raporttiin. Täten ei myöskään huutomerkkiä eikä kysymysmerkkiä Nimeke-kentän loppuun. Nimekkeen ensimmäinen sana kirjoitetaan isolla alkukirjaimella muut sanat pienin kirjaimin (paitsi erisnimet). Vieraskieliset otsikot kirjoitetaan myös normaalina tekstinä, siis ei isoja alkukirjaimia joka sanaan. Alussa olevat artikkelit kuten a, the, en, die, das jätetään kirjoittamatta. Muuten noudatetaan kunkin kielen oikeinkirjoitusta. Esim. Initiation of the last glaciation in Northern Europe Patenteista julkaisun nimeksi otetaan kuulutusjulkaisusta kohta keksinnön nimitys. Erikoismerkit Tavallisimman aksentilliset kirjaimet kuten é, ü, ñ, â saadaan vakiomerkistöstä eli normaalinäppäimiä käyttäen. Erikoismerkit-luettelossa (Liite 2) on Times New Roman - merkistön erikoismerkkien arvot. Merkit saa syötettyä numeronäppäimillä pitämällä Altnäppäin pohjassa, painamalla kerran nolla (0) ja sitten merkin numero (3-numeroinen luku). Esim. š saadaan Alt Alt-näppäintä on pidettävä koko ajan pohjassa numeroiden syöttämisen aikana. Ylä- ja alaindeksejä ei ole mahdollista tehdä nykyversiossa. Ne voidaan ilmaista joko kirjoittamalla ylennys [sup], alennus [sub] tai panemalla kaikki merkit perusriville. Esim. Na + kirjoitetaan Na[sup +] tai Na+; m 2 kirjoitetaan m[sup 2] tai m2. Kreikkalaiset kirjaimet ilmaistaan kirjoittamalla niiden nimet. Isot kreikkalaiset kirjaimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Esim. γ = gamma, Γ = Gamma. Nimet ovat liitteessä 2, englanninkielinen nimi on suluissa mikäli se poikkeaa suomenkielisestä. Tekijä(t) / toimittaja(t) Tekijät-kenttään voi siirtyä joko tabulaattorinäppäimellä tai hiirellä napsauttamalla. Tekijät kirjoitetaan julkaisussa olevassa järjestyksessä. Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvista tekijöiden nimi pitää syöttää muodossa Sukunimi, Etunimi. Esim. Virtanen-Lahti, Maija Oulun yliopiston henkilökuntaan kuulumattomista tekijöistä nimi syötetään muodossa Sukunimi, E. Sukunimi kokonaan, etunimistä ensimmäinen kirjain. Kirjoitetaan niin monen etunimen kirjaimia kuin niitä on mainittu julkaisussa. Yhdysnimi kirjoitetaan muotoon J-P. eli piste vasta jälkimmäisen kirjaimen perään. Jos ei ole kysymys yhdysnimestä, niin kirjainten väliin tulee tyhjä välilyönti. Esim. Järvinen, K. Lahtinen, K-A.

7 Julkaisurekisteri 7 Saarinen, K. L. V. Nimet kirjoitetaan pilkun ja pisteiden kanssa. Eri tekijät erotetaan muuten toisistaan puolipisteellä (;), mutta kahden viimeisimmän tekijän väliin tulee &-merkki Esim. Kivilompolo, Mika; Reinhold, F. G.; Aksela, Helena & Aksela, Seppo Mikäli tekijöitä on enemmän kuin yhdeksän, niin silloin merkitään yhdeksän ensimmäistä, jos Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvat eivät ole näiden yhdeksän joukossa, niin silloin kirjoitetaan et al. ja sen jälkeen henkilökuntaan kuuluvat kirjoittajat. Jos tekijäksi on ilmoitettu julkaisun nimiölehdellä vain ns. kollektiivitekijä eli ryhmä, esim. European DiMe Study Group, niin kirjoita ensimmäiseksi tekijäksi ryhmän nimi siinä muodossa kuin se on julkaisussa. Kirjoita sitten toiseksi tekijäksi ryhmän ensimmäinen jäsen (ryhmään kuuluvien nimet on yleensä lueteltu artikkelin lopussa tai muussa ilmoitetussa paikassa). Sen jälkeen Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvat henkilöt, jotka kuuluvat kyseiseen ryhmään. Working group. Jos henkilö kuuluu johonkin työryhmään, mutta häntä ei ole mainittu artikkelin kirjoittajana vaan on lueteltu työryhmän jäsenenä ja artikkelille on merkitty esim. kolme tekijää ja 'for' jokin ryhmän nimi, niin silloin kirjoitetaan tekijöiksi mainitut kolme tekijää, sitten työryhmä ja sitten Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvat. Mahdolliset sukunimen etuliitteet kirjoitetaan eurooppalaisittain yleensä pienellä alkukirjaimella etunimien / etunimien alkukirjainten jälkeen. Samoin Sr, Jr ja III kirjoitetaan etunimien / etunimien alkukirjainten jälkeen. Etunimi kirjoitetaan kokonaan mikäli hän on Oulun yliopiston henkilökuntaa. Esim. Martin van der Holz: Holz, M. van der Esim. Lars Nordström nuor.: Nordström, L. Jr Esim. Henry Ford III: Ford, H. III Yhdysvalloissa ja arabimaissa sukunimen etuliitteet kirjoitetaan kuitenkin osaksi sukunimeä isolla alkukirjaimella. Esim. William W. Van Der Lippe (amerikkalainen): Van Der Lippe, W. W. Esim. Omar El Hattab (egyptiläinen): El Hattab, O. Julkaisusta voi myös katsoa mallia miten henkilö itse on kirjoittanut nimensä kirjallisuusviitteissä ja tekijätiedoissa. Jos yliopiston henkilökuntaan kuuluvan tekijän nimi on painettu julkaisuun virheellisesti/erilaisessa muodossa kuin tavallisesti, niin tekijätieto on korjattava. Esim. Myllylae pitää korjata oikeaan muotoonsa Myllylä. Lisätietoihin voi kirjoittaa maininnan nimen virheellisestä/erilaisesta muodosta. Kun tekijä on ollut teoksen toimittaja, niin tekijän nimen perää pannaan maininta (toim.). Kun toimittajia on useampia, niin (toim.) pannaan viimeisen tekijän perään. Englanninkielisten teosten kohdalla käytetään lyhenteitä (ed.) ja (eds.). Esim. Kaartinen, Sinikka (toim.) Ylijoutsijärvi, Pekka & Väyrynen, Seppo (toim.) Kiviniemi, Heikki; Mäkelä, Jyrki; Palm, Jukka & Saarela, Arto (eds.) Patenteista keksijä tai keksijät tallennetaan julkaisun tekijöiksi.

8 Julkaisurekisteri 8 Henkilökuntaan kuuluvaksi katsotaan ne, joilla palvelussuhde yliopistoon, myös virkavapaalla olijat. Julkaisutiedot kootaan sen korkeakoulun luetteloon, jossa on päävirka. Julkaisutiedot tulee myös niiltä dosenteilta, joilla ei ole päävirkaa muussa korkeakoulussa tai valtion tutkimuslaitoksessa sekä Suomen Akatemian tai muulla yliopiston ulkopuolisella rahoituksella vähintään puoleksi vuodeksi päätoimiseen tutkimustyöhön palkatuilta henkilöiltä. Julkaisuvuosi Tallennetaan se vuosi mikä on mainittu dokumentissa. (Rekisterivuodeksi pannaan se vuosi jonka vuoden luetteloon julkaisu tulee. Opinnäytteille rekisterivuodeksi pannaan hyväksymisvuosi.) Julkaisun tunnus Julkaisujen numerointi tapahtuu automaattisesti kun aloitetaan uuden julkaisun tallentaminen. Päivityspäivämäärä Päivityspäivämäärä tulee automaattisesti. Se ilmaisee milloin tietue on tallennettu tai milloin sitä on viimeksi muutettu. ISBN Kansainvälinen kirjan tunnus (International Standard Book Number). ISBN on tallennettava aina kun on tiedossa. Sopii vain yksi ISBN. Muut ISBN:t voi tallentaa lisätietoihin. Esim , jossa 978 on etuliite, 951 maatunnus tai kieliryhmän tunnus, 42 kustantajatunnus, 4727 julkaisutunnus ja 2 tarkistusnumero. ISSN Kausijulkaisujen kansainvälinen standardinumero, joka on juokseva numero ja jokaisella kausijulkaisulla on oma numeronsa. Kausijulkaisuja ovat esim. aikakauslehdet, sanomalehdet, sarjajulkaisut ja vuosikirjat. ISSN koostuu kahdeksasta numerosta, joista seitsemän muodostaa kausijulkaisun varsinaisen tunnuksen ja kahdeksas on tarkistusnumero. Numerosarja jakaantuu kahteen neljän numeron ryhmään, joita erottaa väliviiva. Se ei sisällä maan tai kustantajan tunnuksia. ISSN on tallennettava aina kun on tiedossa. Esim Sarjan nimi Julkaisusarjan nimi. Jos on kaksi- tai kolmikielinen sarjan nimi, niin sarjan nimenä suositellaan käytettäväksi sen kielistä nimeä, jolla julkaisu on kirjoitettu. Esim. 'Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tutkimuksia' silloin kun teos on kirjoitettu suomeksi ja 'University of Oulu. Reports from the Faculty of Education' silloin kun teos on kirjoitettu englanniksi. Sarjan nro Tähän merkitään vain sarjan numero. Esim. 3 tai 5-6 tai 5/6.

9 Julkaisurekisteri 9 Lehtien numerot merkitään Numero-kenttään. Volyymi Lehden volyymi tai vuosikerran numero. Esim. Lehden volyymi tai vsk. on 50, niin se merkitään tähän kohtaan. Tähän tallennetaan myös useampiosaisen kirjan volyymin (osan) numero. Käytetään arabialaisia numeroita, ei roomalaisia. Esim. 38 (ei XXXVIII). Painos Painoksen järjestysnumero. Ensimmäistä painosta ei merkitä. Muut painokset mainitaan. Esim. '2. p', 'uud. laitoksen 2. p'. Ei pistettä viimeiseksi, koska kentän loppuun tulostuu raporteissa automaattisesti piste. Kustantaja Julkaisun kustantaja tallennettava aina kun on tiedossa. Esim. Longman, Turun yliopisto, Oulun yliopisto. Ei kirjoiteta mukaan kustantajaa tai yhtiötä merkitsevää sanaa, kuten Oy, Ltd, Verlag, Publishers. Ei ole tarpeen panna lehdille kustantajaa, mutta saa panna jos haluaa. Kustannuspaikka Kustantajan kotipaikka, kaupunki tai kunta. Julkaisun kustannuspaikka tallennettava aina kun on tiedossa. Esim. London. Jos kustantajana on monikansallinen yritys, jonka kotipaikaksi on teokseen merkitty esim. New York - Paris - Tokyo, niin kustannuspaikaksi merkitään vain ensimmäinen kyseisistä kaupungeista. Ei ole tarpeen panna lehdille kustannuspaikkaa, mutta saa panna jos haluaa. Asiasanat Asiasanat voi ottaa asiasanaluetteloista, esim. Yleinen suomalainen asiasanasto -luettelosta tai panna vapaavalintaisen asiasanan. Vapaavalintaiset asiasanat voi tutkija itse laittaa, mutta asiasanaluetteloista saatavat kontrolloidut asiasanat olisi neuvoteltava informaatikon kanssa. Rekisterivuosi Rekisterivuodeksi pannaan se vuosi jonka vuoden luetteloon julkaisu tulee. Yleensä se on sama kuin julkaisuvuosi. Julkaisun tiedot ilmestyvät vasta rekisterivuoden luetteloissa ja tilastoidaan rekisterivuodelle. Täytettävä aina jokaisen julkaisun kohdalla. Lisätiedot Ei ole sovittu mitä tähän tulee. Patentin sisältö Tähän voi halutessaan tallentaa patentin sisällöstä kuvauksen.

10 Julkaisurekisteri 10 Seuraavat kentät löytyvät kun siirrät ikkunan oikeassa reunassa olevaa hissiä (harmaata pitkää palkkia) ikkunan alareunaan. Pääteoksen nimeke Tarkoittaa lehden, kokoomateoksen tms. nimeä. Tieteellisten lehtien ns. täydennysosat eli supplement-sarjat, joissa esim. kokousabstraktit tai - esitelmät julkaistaan ovat eri asia kuin vastaava 'varsinainen lehti'. Konferenssin tai kokouksen nimi, aika ja paikka ovat tärkeitä tietoja julkaisuluettelon käyttäjille. Konferenssin nimi on kirjoitettava kokonaan. Kokouksen tai konferenssin nimen voi kirjoittaa myös isoin alkukirjaimin. Kun kokouksen asiakirjat on julkaistu lehdessä, niin ensin kirjoitetaan kokouksen tiedot ja viimeiseksi lehden nimi. Esim. 12th World Congress International Association for the Scientific Study of Intellectual Disability (IASSID), Montpellier, France, June 14-19, Journal of Intellectual Disability Research. Esim. Vieraat sotilaat. Seminaari Oulun yliopistossa Esim. Proceedings of the 16th Annual Conference for Nordic Researchers in Logistics, NOFOMA 2004, Challenging Boundaries with Logistics, 7-8 June 2004, Linköping, Sweden Esim IEEE International Symposium on Circuits and Systems, ISCAS, May 23-26, 2005, Kobe, Japan Lehden nimi kirjoitetaan kokonaan. Sanomalehtiin ei tarvitse lisätä sanaa sanomalehti. Esim. Journal of accounting and economics tai Journal of Accounting and Economics (ei J. Acc & Econ). Esim. Kaleva (ei Sanomalehti Kaleva) Pääteoksen toimittaja(t) / tekijä(t) Alkuun laitetaan Toim., Eds. jne. sen jälkeen tulevat etunimien etukirjaimet ja viimeiseksi sukunimi. Tekijät erotetaan toisistaan &-merkillä. Jos tekijöitä on 1-3, niin ne kaikki ilmoitetaan, mutta jos tekijöitä on 4 tai useampi, niin silloin mainitaan vaan ensimmäinen ja muut kuitataan merkinnällä et al. Esim. Toim. A-M. Ylimaula Toim. J. Hirvonen & R. Vesikko Ed. by R. Savolainen et al Eds. R. Savolainen et al Sivumäärä Teoksen sivumäärä. Monografioissa sivumäärä on aina tallennettava. Artikkeleiden kohdalla ei tarvitse täyttää, koska artikkeleista on täytettävä Sivut-kenttä. Esim. 324 tai 45, 55 tai 34, (38).

11 Julkaisurekisteri 11 Sivut Niiden sivujen numerot, joilla kyseinen artikkeli on. Esim , 5, ix-xii Joissakin tapauksissa julkaisuun ei tule sivunumeroja ollenkaan, esim. jotkut kokousjulkaisut, elektroniset lehtiartikkelit. Ne voidaan ottaa mukaan mikäli niissä on muuten selkeät tiedot missä ja milloin ne on julkaistu. Sivutiedoiksi merkitään esim. 1-6, kun artikkeli on 6 sivua pitkä; (1-8), artikkelin numero ja artikkelin sivut. Numero Lehden numero. Esim. 3 tai 5-6 tai 5/6. Ilmestymispvm Käytetään vain sanomalehtien kohdalla ilmestymispäivämäärän tallentamiseen. Esim tai Lähetyspäivä Käytetään vain radio- tai TV-ohjelman lähetyspäivän ilmoittamiseen. Esim Lähetysaika Käytetään vain radio- tai TV-ohjelman lähetysajan ilmoittamiseen. Merkitään alkamis- ja loppumisaika. Esim Kanava Käytetään vain radio- tai TV-ohjelman lähetyskanavan ilmoittamiseen. Esim. YLE 1 tai TV 2. Lehden numeron lajitteluohje Nelinumeroinen luku. Esim. Jos lehden/sarjan numero on 12, niin eteen lisätään kaksi nollaa, Ei tarvitse toistaiseksi täyttää. URL Jos koko julkaisu on saatavilla elektronisessa muodossa verkossa, niin tähän kohtaan tulee sen verkko-osoite eli Universal Resource Location eli www-osoite. Esim. ; Tarkista aina antamasi verkko-osoitteen toimivuus verkossa. Hinta Julkaisun hinta. Tarkoittaa sitä hintaa, jolla julkaisu on esim. kirjakaupassa myytävänä. Ei tarvitse täyttää.

12 Julkaisurekisteri 12 Sijainti Toistaiseksi ei täytetä. Laitoskoodi Käytetään vain opinnäytteiden kohdalla. Sen laitoksen koodi, jolle opinnäyte on tehty. Kirjasto tallentaa keskitetysti tiedot opinnäytteistä. Julkaistu ulkomailla Muista lisätä rasti silloin kun on kyse ulkomailla ilmestyneestä julkaisusta. v = K (ulkomailla julkaistu), ei rastia = E (Suomessa julkaistu) Kansainvälinen yhteisjulkaisu Muista lisätä rasti kansainvälisten yhteisjulkaisujen kohdalla. Julkaisu on kansainvälinen yhteisjulkaisu, kun julkaisussa on vähintään yksi osoitteeltaan ei-suomalainen tekijä. Esim. Jos kokousesitelmä on julkaistu kansainvälisessä proceedings-julkaisussa, mutta esitelmän tekijöinä on vain suomalaisia (osoitteeltaan), niin julkaisua ei merkitä kansainväliseksi. Esim. Jos kotimaisessa tieteellisessä lehdessä on julkaistu artikkeli, jossa yhtenä tekijänä on vaikkapa Pariisissa työskentelevä tutkija (osoite on Pariisiin), niin silloin julkaisu on kansainvälinen yhteisjulkaisu. v = K (kansainvälinen yhteisjulkaisu), ei rastia = E (ei kansainvälinen) Arto-järjestelmässä Arto = kotimainen artikkeliviitetietokanta. Toistaiseksi ei täytetä. Lehtiart, referee Mikäli lehtiartikkeli on käynyt läpi referee-prosessin, niin rasti tähän. v = K (artikkeli on käynyt asiantuntijalla arvioitavana), ei rastia = E (ei ole käynyt asiantuntijalla arvioitavana) Patentin haltija Tähän tulee hakijayrityksen/yhteisön nimi tai keksijät (henkilöt). Patentin hakemus Patenttihakemuksen tunnusnumero. Patentin julkaisunro Patentin numero.

13 Julkaisurekisteri 13 Patentin julkaisijamaa Maa, jossa patentti on julkaistu. Patentin hyväksymispäivä Patenttihakemuksia ei tallenneta. Patentit tallennetaan vasta sitten kun ne on myönnetty ja niillä on myöntämispäivä ja patenttinumero tiedossa. Tähän kenttään tulee myöntämis- eli hyväksymispäivämäärä. Tallennus Tallenna tiedot napsauttamalla -painiketta. Mikäli haluat tehdä muutoksia juuri tallentamaasi julkaisuun siihen pari vaihtoehtoa: 1) Julkaisu on vielä näytöllä, niin paina -painiketta. Muutos-tilaan siirtyminen kestää muutaman minuutin. Joillekin koneille aiheuttaa virheilmoituksen. 2) Julkaisu ei ole enää näytöllä. Voit hakea tallentamasi julkaisun esille valitsemalla aakkosnappien alapuolella oleviin laatikoihin: Nimeke, *?* ja kirjoittamalla nimekkeen alusta muutaman sanan (2007:n tilalle). Tarkista että on kyse haluamastasi julkaisusta ja napsauta sitten -painiketta ja tee muutokset. Vihje: Kun olet tallentanut julkaisun, niin kirjoita kopioon, että julkaisu on tallennettu ja milloin (tall ), merkitse myös luokitus ja kansainvälisyys sekä alleviivaa oman laitoksen henkilökunta. Linkitykset Julkaisulla on oltava linkitys asiantuntijaan (F2), organisaatioon (F3) ja Julkaisun kategoria -luokitukseen (F5), jotta julkaisu tulostuisi laitoksen julkaisuluetteloon ja tulisi tilastoihin. F2. Asiantuntijat Julkaisuun on linkitettävä aina vähintään yksi asiantuntija. Linkitettävien määrä riippuu siitä kuinka moni tekijä kuuluu Oulun yliopiston henkilökuntaan, sillä vain Oulun yliopistoon kuuluvat henkilöt linkitetään. Valitse asiantuntija alasvetovalikosta "Valitse sisäinen asiantuntija" (napsauta alasvetovalikon nuolta, kirjoita muutama kirjain nimen alusta, niin pääset lähelle haluamaasi nimeä tai ihan kohdalle) ja napsauta Linkitä valittu asiantuntija (sisäinen) -painonappia. Pisteet-kohtaan merkitään kuinka mones Oulun yliopistoon kuuluva tekijä kyseinen henkilö on tekijäluettelossa. Napsauta OK-nappulaa. Tekijän nimi ilmestyy ikkunaan 'Julkaisuun linkitetyt asiantuntijat'. Esim. 1. Jos on vain yksi tekijä, niin sille tulee 1. Mikkonen, Helmi (1) Esim. 2. Möttönen, Jyrki (1); Hettmansperger, T. P.(ei linkitetä); Oja, Hannu (2) & Tienari, Juha (3) Esim. 3. Neer, R.; Salmela, Pasi (1); Zanchetta, J.; Koivikko, Minna-Liisa (2) & Gaich, G. Toista niin monta kertaa kuin yksikkösi henkilökuntaan kuuluvia on julkaisun tekijöissä.

14 Julkaisurekisteri 14 Jos julkaisulla on myös toisen yksikön tekijöitä, niin toisen yksikön tallentajalla on oikeus muuttaa jo tallennettuja henkilöiden pisteytyksiä. Huom! Jokaisella julkaisulla pitää olla yksi ja vain yksi tekijä, jolla on ykköspiste (1) Muuta valittua = mahdollistaa pisteytyksen (järjestysnumeron) muuttamisen Poista valittu = mahdollistaa valitun tekijän poiston 'Julkaisuun linkitetyt asiantuntijat' -luettelosta eli poistaa linkin asiantuntijalta Avaa valittu = avaa asiantuntijarekisterin kyseisen henkilön tietojen kohdalta Mikäli henkilöä ei löydy nimiluettelosta ja tiedät henkilön kuuluvan yksikkösi henkilökuntaan, niin lisää kyseinen henkilö asiantuntijarekisteriin. Tarkemmat ohjeet kohdassa Asiantuntijarekisteri. (Muista merkitä sisäiseksi asiantuntijaksi ja linkittää organisaatioon). Palaa Julkaisurekisteriin napsauta Virkistä lista -painonappia, niin lisäämäsi henkilön nimi näkyy luettelossa. Jokainen yksikkö/laitos/laboratorio yms. on vastuussa oman henkilökuntansa tiedoista asiantuntijarekisterissä ja linkittämisestä julkaisuun ja yksikköön. Jokainen sisäinen asiantuntija on oltava linkitettynä johonkin organisaatioon. F3. Organisaatiot Julkaisuun on linkitettävä aina vähintään yksi organisaatio. Linkitä yksikköösi julkaisuun valitsemalla 'Valitse sisäinen organisaatio' -kohdan alasvetovalikosta haluamasi organisaatio. Napsauta 'Linkitä haluttu organisaatio (sisäinen)' - painonappia. Pisteet kohtaan merkitään kuinka mones yksikkö on, ja järjestys seuraa tekijöiden järjestystä. Pisteet-kenttään laita 1, jos on vain yksi laitos. Jos laitoksia on useampia, niin ensimmäiselle laitokselle 1, toiselle laitokselle 2 jne. Napsauta OK-nappia. Esim. Niemelä, Onni (1) (kl. kemia); Parkkila, Seppo(2) (anat.); Pasanen, Markku (3) (farm.); Iimuro, Y.; Bradford, B. & Thurman, R.G. (ulkopuolisia). Laitoksille tulisivat pisteet seuraavasti: kliinisen kemian laitos (1), anatomian laitos (2) ja farmakologian ja toksikologian laitos (3). Esim. Julkaisu, jossa asiantuntijat: Möttönen, Jyrki (1) (matem.); Hettmansperger, T. P.(ei linkitetä); Oja, Hannu(2) (matem.) & Tienari, Juha (3) (matem.) ovat, niin tulisi vain matemaattisten tieteiden laitos (1) (koska kaikki kolme linkitettyä henkilöä ovat samalta laitokselta). Huom! Jokaisella julkaisulla pitää olla yksi ja vain yksi organisaatio, jolla on ykköspiste (1) ja sen on oltava ykköstekijän (1) organisaatio. F4. Hankkeet Mikäli julkaisu kuuluu johonkin hankkeeseen, niin siihen tehdään linkki. Etsi 'Valitse hanke' -

15 Julkaisurekisteri 15 kohdan alasvetovalikosta haluamasi hanke Napsauta 'Linkitä valittu projekti' -painonappia. hankkeen nimi siirtyy 'Julkaisuun linkitetyt hankkeet' -kohtaan. F5. Luokitukset Julkaisuun on aina linkitettävä yksi Julkaisun kategoria -luokitus (vain yksi, ei useampaa, vaikka julkaisu tuntuisi sopivan kahteen tai kolmeen luokkaan) JULKAISUN KATEGORIAT (Liite 3) 'Valitse luokituksen laji' -alasvetovalikosta Julkaisun kategoria. Valitse jommasta kummasta alla olevasta alasvetovalikosta haluttu kategoria: Valitse luokitus muodossa "nimi / tunnus". Luokat aakkosjärjestyksessä. Valitse luokitus muodossa "tunnus / nimi". Luokat numerojärjestyksessä. Suosittelen tätä. Napsauta 'Linkitä valittu luokitus' -nappulaa ja luokitus siirtyy 'Julkaisuun linkitetyt luokitukset' -ikkunaan. Merkitse kopioon julkaisun kategoria. Opetusministeriö kerää vuosittain tiedot korkeakouluilta henkilökunnan tieteellisestä julkaisutoiminnasta KOTA-tietokantaan. Kerättävät tiedot on määritelty seuraavasti: monografiat (erillisteokset) = kustannetut tieteelliset erillisteokset, myös esim. tieteellisten seurojen monografiasarjoissa ilmestyneet julkaisut artikkelit (asiantuntijoiden hyväksymät) = artikkelit, jotka ovat ilmestyneet sellaisissa kansainvälisissä tai kotimaisissa tieteellisissä aikakauslehdissä, missä julkaistut artikkelit ovat läpikäyneet arviointiprosessin (referee-prosessi; ns. referoidut aikakauslehdet) artikkelit kokoomateoksissa = artikkelit, jotka ovat ilmestyneet kokoomateoksissa, tai painetuissa kongressijulkaisuissa yliopiston oman sarjan julkaisut = yliopiston sarjassa (Acta) ( toimituskunnan hyväksymä) julkaistut artikkelit ei yliopiston laitossarjoja. Kaikista em. ryhmistä erikseen: Suomessa julkaistut - ulkomailla julkaistut. Useamman kirjoittajan yhteisjulkaisut ilmoitetaan vain kertaalleen. Tietoja ei ilmoiteta väitöskirjoista eikä muista opinnäytetöistä, ei myöskään oppikirjoista eikä korkeakoulun omissa [laitos]sarjoissa tai referoimattomissa kausi julkaisuissa julkaistuista artikkeleista. Julkaisun kategoria -luokitus on laadittu näiden opetusministeriön ohjeiden perusteella. KOTA-tietokantaan menevät tiedot luokituksen numeroista 1, 2, 3, 10, 11, 12, 13 ja 14. Yliopistomme omaan tilastointia varten tarvitaan tietoa myös muista julkaisuista. Kaikkien julkaisujen ilmoittaminen julkaisurekisteriin on tärkeää. Julkaisun kategoriaa valittaessa on mietittävä mitä on itse kirjoittanut tai tehnyt. Jos on julkaissut artikkelin kansainvälisessä kokoomateoksessa, niin koodiksi pannaan 3 eikä esim. 1, joka on ulkomailla ilmestynyt tieteellinen monografia. Toki koko teos on kirja, mutta ilmoittajan oma osuus on kirjassa vain se artikkeli. Internetissä tai CD-rommissa ilmestynyt artikkeli tai koko kirja koodataan aivan kuin se olisi ilmestynyt paperiversiona. Kohdat 7 ja 20 on varattu varsinaiselle AV-aineistolle.

16 Julkaisurekisteri 16 Referee-artikkeleiksi (2 ulkomaiset ja 11 kotimaiset) pannaan vain ne artikkelit, jotka ovat käyneet läpi referee-prosessin (asiantuntijoiden arvioinnin). Referee-lehdissä julkaistut muut jutut esim. kirja-arvostelut ja kokousselostukset pannaan yleistajuisiin (6 ulkomaiset ja 19 kotimaiset). Julkaisutietojen muuttaminen Hae aakkosnappien avulla muutettava julkaisu esille. Napsauta -painiketta. Tee tarpeelliset muutokset sekä lisäykset ja paina lopuksi -painiketta. Julkaisutietojen poistaminen Jos julkaisu on esim. vahingossa tallennettu kahteen kertaan, niin ylimääräinen voidaan poistaa. Varmista ja tarkista, että on todella kyse kahteen kertaan tallennettu sama julkaisu eikä ole kyse lähes samanlaisista julkaisuista ja että tarpeelliset linkitykset tulevat rekisteriin jäävään julkaisuun. Haetaan julkaisu esille ja napsautetaan sitten --painiketta. Ohjelma varmistaa vielä: 'Haluatko poistaa julkaisun?' Paina Yes-painiketta, jos todella haluat poistaa julkaisun. Vihje: Pääteoksen nimeke ja sivunumerot auttavat useasti erottamaan lähes samanlaiset julkaisut. Asiantuntijarekisteri Jokaisesta henkilökuntaan kuuluvasta, joka on julkaisun tekijä, on tehtävä oma tietue Asiantuntijarekisteriin. Napsauta +-merkkiä, avautuu tyhjä tallennuspohja. Täytä vähintään alleviivatut kohdat. Sisäinen asiantuntija -kohtaan muista laittaa rasti. Hevi ID -kohtaan laita satunnainen numerosarja. Osoite-, puhelin- yms. tiedot tarkoittavat työpaikan tietoja, ja sähköposti osoite on ilmoitettava muodossa etunimi.sukunimi (at) oulu.fi Uuteen asiantuntijaan on aina linkitettävä organisaatio. Napsauta F4. Organisaatio - kielekettä. Etsi 'Valitse sisäinen organisaatio' -kohdan alasvetovalikosta oikea yksikkö, napsauta 'Linkitä valittu organisaatio (sisäinen)' -painiketta. Avautuneesta aputaulusta voit muuttaa päivämääriä vastaamaan todellista tilannetta eli Jakson alkamispäivä = päivä, jolloin henkilö on tullut yksikköön. Jakson päättymispäivä = milloin henkilö on lähtenyt yksiköstä. Mikäli henkilö kuuluu vielä yksikköön, niin jätetään oletuspäivämäärä ennalleen. Napsauta Ok-painiketta. Mikäli henkilö kuuluu myös johonkin toiseen yksikköön (tekee vaikka puolet ja puolet), niin toisen yksikön vastuuhenkilö linkittää hänet tähän toiseen laitokseen. Kun henkilö ei enää kuulu Oulun yliopistoon, niin älä poista hänen tietuettaan, vaan laita Jakson päättymispäivä -kohtaan tieto milloin hänen työsuhteensa on päättynyt. Tietuetta ei poisteta. Organisaatiorekisteri Oulun yliopiston yksiköt on tallennettu jo organisaatiorekisteriin. Oman yksikön tietoja voi muuttaa ja lisätä tarpeen mukaan. Hae muutettava yksikö esille. Napsauta -painiketta. Tee

17 Julkaisurekisteri 17 tarpeelliset muutokset sekä lisäykset ja paina lopuksi -painiketta. Organisaatiolta ei saa poistaa eikä muuttaa KOTA-koulutusala -luokitusta eikä Tieteenala-luokitusta. Luokitukset tallennetaan kirjastossa keskitetysti ja niitä käytetään opetusministeriöön ja tilastokeskukseen menevien tilastojen tuottamiseen.

18 Julkaisurekisteri 18 Liitteet Liite 1 JULKAISUREKISTERIIN OTETAAN ARTIKKELIT AIKAKAUSLEHDISSÄ KOKOOMATEOKSISSA PAINETUISSA KOKOUSJULKAISUISSA KIRJAT, OPPIKIRJAT JULKAISTUT RAPORTIT SANOMALEHTIARTIKKELIT PATENTIT ELEKTRONISET JULKAISUT AV-AINEISTO (KESTO: MIN. SEK.) VIDEONAUHAT ÄÄNITTEET FILMIT RADIO- JA TV-OHJELMAT (LÄHETYSAJANKOHTA, KANAVA) JULKISEEN LEVITYKSEEN TARKOITETUT TIETOKONEOHJELMAT KÄÄNNÖSTYÖT PAINETUT ABSTRAKTIT JULKAISUREKISTERIIN EI OTETA PAINOSSA OLEVIA JULKAISUJA POSTEREITA JULKAISEMATTOMIA VAIN KOKOUKSEN OSANOTTAJILLE JAETTUJA ESITELMIÄ TAI TIIVISTELMIÄ SUPPEASSA PIIRISSÄ JAETTUJA MONISTEITA RAPORTTEJA HAASTATTELUJA (JOKU MUU KIRJOITTANUT) VIRKAANASTUJAISESITELMIÄ LUENTOTIIVISTELMIÄ OPINTO-OPPAITA, YLEISOPPAITA, OPISKELIJALUETTELOITA JULKAISEMATONTA ELEKTRONISTA AINEISTOA KESKUSTELUPALSTA-AINEISTOA SÄHKÖPOSTIVIESTEJÄ KOTISIVUJA, BLOGEJA

19 Julkaisurekisteri 19 Liite 2 Erikoismerkit Times New Roman -merkistön erikoismerkkien arvot. Merkit saadaan syötettyä pitämällä ALT-näppäin pohjassa, painamalla nolla (0) ja sitten merkin numero (3-numeroinen luku). ALT-näppäin on pidettävä koko ajan pohjassa numeroiden syöttämisen aikana. 036 $ 091 [ 092 \ 093 ] 094 ^ 095 _ 096 ` 123 { } 126 ~ 131 ƒ ˆ Š Œ š œ 159 Ÿ ª 171 « ± 178 ² 179 ³ µ ¹ 186 º 187» 188 ¼ 189 ½ 190 ¾ À 193 Á 194  195 à 196 Ä 197 Å 198 Æ 199 Ç 200 È 201 É 202 Ê 203 Ë 204 Ì 205 Í 206 Î 207 Ï 208 Ð 209 Ñ 210 Ò 211 Ó 212 Ô 213 Õ 214 Ö Ø 217 Ù 218 Ú 219 Û 220 Ü 221 Ý 222 Þ 223 ß 224 à 225 á 226 â 227 ã 228 ä 229 å 230 æ 231 ç 232 è 233 é 234 ê 235 ë 236 ì 237 í 238 î 239 ï 240 ð 241 ñ 242 ò 243 ó 244 ô 245 õ 246 ö ø 249 ù 250 ú 251 û 252 ü 253 ý 254 þ 255 ÿ Kreikkalaiset kirjaimet: α alfa (alpha) β beeta (beta) γ Γ gamma δ Δ delta ε epsilon ζ zeeta (zeta) η eeta (eta) ϑ θ theeta (theta) ι ioota (iota) κ kappa λ Λ lambda μ myy (mu) ν nyy (nu) ξ Ξ ksii (xi) ο omikron (omicron) π Π pii, (pi) ρ rhoo (rho) σ ς Σ sigma τ tau υ ypsilon (upsilon) ϕ Φ fii (phi) χ khii (chi) ψ Ψ psii (psi) ω Ω oomega (omega)

20 20 Liite 3 JULKAISUN KATEGORIAT Ulkomaiset tai kansainväliset 1. *ulkomailla ilmestynyt tieteellinen monografia, 2. *artikkeli ulkomaisessa tai kansainvälisessä tieteellisessä aikakauslehdessä (refereejulkaisu), 3. *artikkeli ulkomaisessa tai kansainvälisessä kokoomateoksessa tai kokousjulkaisussa, 4. ulkomailla ilmestynyt oppikirja, 5. ulkomailla ilmestynyt patentti, 6. ulkomailla ilmestynyt artikkeli tai teos (esim. sanomalehti-, yleistajuinen artikkeli, yleistajuinen teos, opetusmoniste yms.), joka ei sovi muuhun ryhmään, 7. ulkomailla ilmestynyt video- tai ääninauha, filmi, radio-ohjelma tai julkiseen levitykseen tarkoitettu tietokoneohjelma, 8. ulkomailla ilmestynyt käännöstyö, toimitettu teos (itse toimittajana), 9. ulkomailla ilmestynyt painettu abstrakti. Kotimaiset 10. *kotimaassa ilmestynyt tieteellinen monografia (paitsi korkeakoulun oman sarjan tai laitossarjan julkaisut), 11. *artikkeli kotimaisessa tieteellisessä aikakauslehdessä (referee-julkaisu), 12. *artikkeli kotimaisessa kokoomateoksessa tai kokousjulkaisussa (paitsi korkeakoulun oman sarjan tai laitossarjan julkaisussa), 13. *korkeakoulun oman sarjan julkaisu (muu kuin väitöskirja), 14. *artikkeli korkeakoulun oman sarjan julkaisussa, 15. oman korkeakoulun laitossarjan julkaisu, 16. artikkeli oman korkeakoulun laitossarjan julkaisussa, 17. kotimaassa ilmestynyt oppikirja, 18. kotimaassa ilmestynyt patentti, 19. kotimaassa ilmestynyt artikkeli tai teos (esim. sanomalehti-, yleistajuinen artikkeli, yleistajuinen teos, opetusmoniste yms.), joka ei sovi muuhun ryhmään, 20. kotimaassa ilmestynyt video- tai ääninauha, filmi, radio-ohjelma tai julkiseen levitykseen tarkoitettu tietokoneohjelma, 21. kotimaassa ilmestynyt käännöstyö, toimitettu teos (itse toimittajana), 22. kotimaassa ilmestynyt painettu abstrakti. * = KOTA-tilastoihin Vastuu julkaisun kategorian oikeellisuudesta kuuluu ilmoittajalle.

Oulun yliopisto. Julkaisutietojen tallentaminen Oulun yliopisto tutkii - tietokantaan

Oulun yliopisto. Julkaisutietojen tallentaminen Oulun yliopisto tutkii - tietokantaan Oulun yliopisto Julkaisutietojen tallentaminen Oulun yliopisto tutkii - tietokantaan 11.04.2014 Ketkä tallentavat julkaisunsa? Oulun yliopisto tutkii -tietokantaan tallennetaan tiedot kaikista Oulun yliopiston

Lisätiedot

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE RINNAKKAISTALLENNUSOHJE Syöttölomakkeeseen pääsee osoitteesta: submissions.theseus.fi => Tallenna julkaisu Pakollisten täytettävien kenttien otsikot on lihavoitu ja niiden edessä on punainen tähti * HUOM!

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE RINNAKKAISTALLENNUSOHJE Syöttölomakkeeseen pääsee osoitteesta: submissions.theseus.fi => Tallenna julkaisu Pakollisten täytettävien kenttien otsikot on lihavoitu ja niiden edessä on punainen tähti * Huom!

Lisätiedot

JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten

JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten Ohje kirjoitettujen julkaisujen (julkaisutyypit A-E, G) ja taidejulkaisujen (F) tallennukseen Päivitetty

Lisätiedot

KESKITETTY JULKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN

KESKITETTY JULKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN KESKITETTY JULKAISUTIETOJEN TALLENTAMINEN Artikkelit Konferenssijulkaisut Kirjat 15.5.2014 Marja Leena Harjuniemi Informaatikko / JYK Kirjasto TUTKA 1.4.2013 Huhtikuusta 2014 alkaen kirjasto syöttää julkaisutiedot

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

Ohje tutkielman tekemiseen

Ohje tutkielman tekemiseen Sauvon koulukeskus 2011 Ohje tutkielman tekemiseen Aiheen valinta Etsi materiaalia Valitse itseäsi kiinnostava aihe. Sovi opettajan kanssa aiheen rajaus. Pyydä opettajalta tutkielmapassiin merkintä aiheen

Lisätiedot

Word Taulukko-ominaisuus

Word Taulukko-ominaisuus Word Taulukko-ominaisuus Koulutusmateriaalin tiivistelmä 17.3.2014 JAO Seuranen Valtteri Valtteri Seuranen Tehtävä 1[1] Sisällys Taulukon luominen Word-ohjelmalla... 2 Taulukon muokkaaminen... 7 Rakenne

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

1. Yleiset periaatteet ja julkaisutiedot 2

1. Yleiset periaatteet ja julkaisutiedot 2 Työsuojelurahasto Ohje 1 Työsuojelurahaston rahoittamien hankkeiden PAINETUT JA VERKOSSA JULKAISTAVAT LOPPURAPORTIT Sisältö sivu 1. Yleiset periaatteet ja julkaisutiedot 2 1.1. Yleiset periaatteet. 2 1.2.

Lisätiedot

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti Sisällysluettelo 1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti... 2 Huomattavaa kurssin tietojen täyttämisessä!... 2 2. Kurssikuvauksen ja muiden opiskelijoille näkyvien kurssitietojen

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Siun soten julkaisuja. Julkaisuohjeet

Siun soten julkaisuja. Julkaisuohjeet 2019 Siun soten julkaisuja Julkaisuohjeet 2(7) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Toimintaperiaatteet... 3 1.1 Sarjan nimi... 3 1.2 Sarjan sisältö... 3 1.3 Sarjan osat... 3 1.4 Käsikirjoituksen

Lisätiedot

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon.

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Kirjasto- ja tietopalvelut Theseus opas Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Pikaohje: 2 1. Aloita tallennus kun työsi on valmis ja ohjaava opettajasi on hyväksynyt

Lisätiedot

8.1 Taulukot 8.2 Kuviot ja kuvat 8.3 Julkaisun rakennetta koskevat suositukset

8.1 Taulukot 8.2 Kuviot ja kuvat 8.3 Julkaisun rakennetta koskevat suositukset PKSHP JULKAISUOHJEET SISÄLLYSLUETTELO Toimintaperiaatteet Yleistä Kirjoitusohjeet o 1. Etukansi o 2. Nimiölehti o 3. Tekijämerkintä o 4. Kuvailulehti ja tiivistelmä o 5. Kirjallisuusluettelo ja -viitteet

Lisätiedot

Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus Aiheet

Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus Aiheet Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus 1 Laskutoimitukset tehdään seuraavassa järjestyksessä 1. Sulkujen sisällä olevat lausekkeet (alkaen sisältä ulospäin) 2. potenssit ja juurilausekkeet 3. kerto-

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus Aiheet

Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus Aiheet Talousmatematiikan perusteet, L2 Kertaus 1 Laskutoimitukset tehdään seuraavassa järjestyksessä 1. Sulkujen sisällä olevat lausekkeet (alkaen sisältä ulospäin) 2. potenssit ja juurilausekkeet 3. kerto-

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN JULKAISUJA. Julkaisuohjeet. Koonnut Pirkko Pussinen

POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN JULKAISUJA. Julkaisuohjeet. Koonnut Pirkko Pussinen POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN JULKAISUJA Julkaisuohjeet Koonnut Pirkko Pussinen Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Joensuu 2010 Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Käyttäjän wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Artikkeliviitetietokannoissa on viitteitä artikkeleihin, mutta ei varsinaisia artikkeleita. Viitteestä saa tiedot, joiden avulla voi etsiä käsiinsä lehden, jossa

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje

Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje Lapin Yhdistysnettiin rekisteröityneelle käyttäjälle avautuu oman yhdistyksen Yhdistystietosivun ohella muitakin ilmaisia palveluita. Rekisteröitynyt käyttäjä voi

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero.

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖ. KOTA-AMKOTA julkaisutiedonkeruussa käytettävät luokitukset. KOTA-AMKOTA seminaari Helsingin yliopisto

OPETUSMINISTERIÖ. KOTA-AMKOTA julkaisutiedonkeruussa käytettävät luokitukset. KOTA-AMKOTA seminaari Helsingin yliopisto KOTA-AMKOTA julkaisutiedonkeruussa käytettävät luokitukset KOTA-AMKOTA seminaari 13.-14.11.2008 Helsingin yliopisto Erikoistutkija Olli Poropudas OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Julkaisujen, aktiviteettien ja uutisten tietojen tallennus LaCRISjärjestelmään

Julkaisujen, aktiviteettien ja uutisten tietojen tallennus LaCRISjärjestelmään Julkaisujen, aktiviteettien ja uutisten tietojen tallennus LaCRISjärjestelmään Liisa Hallikainen 15.12.2015 Tallennus aloitetaan oikealla ylhäällä olevalla Lisää uusi nappulalla Julkaisut tuodaan muista

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Complex publication pattern

Complex publication pattern Complex publication pattern HYK, Teollisuuskatu 23 10.10.2006 Jussi Kärki/SAMK 2 1. Complex-mallin tekeminen hankinta-moduulissa Mallin tekeminen aloitetaan samasta paikasta kuin perinteisenkin mallin

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Moodlen lohkon käyttöohje

Moodlen lohkon käyttöohje Koulutuskeskus Tavastia Moodlen lohkon käyttöohje Versio 1.0.1 Janne Kalmari 24.10.2007 MOODLEN TEKSTIVIESTI LOHKON KÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 Rakenne... 2 Käyttö... 4 Tallennetut viestit... 4 Vastaanottajat...

Lisätiedot

Julkaisut, esitelmät, patentit ja tieteelliset asiantuntijatehtävät / Publications, Presentations, Patents and Expert Tasks of the staff at TUT

Julkaisut, esitelmät, patentit ja tieteelliset asiantuntijatehtävät / Publications, Presentations, Patents and Expert Tasks of the staff at TUT Julkaisut, esitelmät, patentit ja tieteelliset asiantuntijatehtävät / Publications, Presentations, Patents and Expert Tasks of the staff at TUT JULKAISUT/PUBLICATIONS A Vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit

Lisätiedot

Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon

Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon Opinnäytetyö tallennetaan Theseukseen vasta kun se on valmis ja hyväksytty. Työ ei kuitenkaan näy Internetissä välittömästi tallennuksen jälkeen vaan vasta

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009)

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1 OHJELMAN OMAT OHJEET Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla EResultsLite.lnk kuviota. Lue ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje-Avustus...

Lisätiedot

Pääluvun tekstin jälkeen tuleva alaotsikko erotetaan kahdella (2) enterin painalluksella,väliin jää siis yksi tyhjä rivi.

Pääluvun tekstin jälkeen tuleva alaotsikko erotetaan kahdella (2) enterin painalluksella,väliin jää siis yksi tyhjä rivi. KIRJALLISEN TYÖN ULKOASU JA LÄHTEIDEN MERKITSEMINEN Tämä ohje on tehty käytettäväksi kasvatustieteiden tiedekunnan opinnoissa tehtäviin kirjallisiin töihin. Töiden ohjaajilla voi kuitenkin olla omia toivomuksiaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa

Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa (Voimassa 1.1.2015 alkaen) Opinnäytetyön palautusohjeet A: Sähköisesti tehtävät toimenpiteet Vaihe 1: Opinnäytetyötä koskevien perustietojen tallennus HumakProssa Kaikki tekevät tämän vaiheen, vaikka työllä

Lisätiedot

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta.

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakuohje Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakukenttä on samassa paikassa kaikilla verkkosivuston

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen)

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Tässä käyttöoppaassa annetaan käyttöohjeet Omat tietoni -osiota varten, joka on portaali, joka tarjoaa Ashlandin työntekijöille keskitetyn paikan käyttää ja hallita

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Rinnakkaisjulkaiseminen Tampereen yliopistossa

Rinnakkaisjulkaiseminen Tampereen yliopistossa Rinnakkaisjulkaiseminen Tampereen yliopistossa käytännöt Kustannuspäällikkö Outi Sisättö Tampereen yliopisto Julkaisukeskus Kuvat Tampereen yliopiston LINNAsta Erja Kymäläinen, Marianne Partanen Rehtorin

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

Uuden työ- tai mittavälineen luominen tietokantaan

Uuden työ- tai mittavälineen luominen tietokantaan Sivu:1(12) Työ- ja mittaväline-tietokanta löytyy serveriltä APPL14.DE.ABB.COM/SRV/ABB Tarvitset read-oikeudet tietokannan tarkasteluun ja editor mainusers-oikeudet tietokannan muokkaukseen. Jos tarkoituksenasi

Lisätiedot

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa!

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli elektroniset aineistot yhdessä paikassa Nellissä voit silmäillä mitä elektronisia

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Web of Science, Scopus ja Tutka. Matti Rajahonka

Web of Science, Scopus ja Tutka. Matti Rajahonka Web of Science, Scopus ja Tutka Matti Rajahonka 15.5.2014 Julkaisutietoja Tutkaan Voiko julkaisutietoja poimia jostain? Ei kannata tehdä kaksinkertaista työtä. Suomalaisten tieteellisten lehtien artikkelit:

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Hakala Toni Varpelaide Heidi TEKSTINKÄSITTELYN OHJEET CASE: OPINNÄYTETYÖN RAPORTOINTI WORDILLA

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Hakala Toni Varpelaide Heidi TEKSTINKÄSITTELYN OHJEET CASE: OPINNÄYTETYÖN RAPORTOINTI WORDILLA SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU Hakala Toni Varpelaide Heidi TEKSTINKÄSITTELYN OHJEET CASE: OPINNÄYTETYÖN RAPORTOINTI WORDILLA Liiketalous ja tietojenkäsittely Huittinen Liiketalous Taloushallinto 2005 1

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Sisällysluettelo. v.0.9 2

Sisällysluettelo. v.0.9 2 Käyttöopas Sisällysluettelo DYNAROAD HENKILÖKUNTA... 3 TIEPROJEKTIN LUOMINEN... 4 DYNAROAD KÄYTTÄJÄ... 5 TIEPROJEKTIN MUOKKAUS... 6 Työkohdetyyppien lisääminen... 7 Työkohteen lisääminen... 8 Urakoitsijoiden

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

YLÄ JA ALATUNNISTE...

YLÄ JA ALATUNNISTE... Word 2013 Ylä- ja alatunniste YLÄ- JA ALATUNNISTE YLÄ JA ALATUNNISTE... 1 Ylätunnisteen tekeminen... 1 Oman ylätunnisteen tekeminen ja tallentaminen rakenneosaksi... 4 Alatunnisteen tekeminen... 4 Erilainen

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) Tärkeimmät kotimaiset hakupalvelut Porin tiedekirjaston kotisivut (kerrataan pikaisesti) Porin tiedekirjaston painettu aineisto Tutcatista:

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot