E-RESULTS LITE -OHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "E-RESULTS LITE -OHJEET"

Transkriptio

1 E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö- ja maalileimasimet ovat tallessa Kisapaikalla huolehdi, että maalileimasin on selkeästi erillään lähtöleimasimesta siten, että maaliin tulleilla ei ole edes mahdollisuutta vahingossa nollata korttiaan uudelleen lähtöleimasimella! Tulospalvelussa käytettävä ohjelma avataan klikkaamalla työpöydältä EResults Lite kuvaketta. Voit tutustua ohjelmaan etukäteen ja lukea halutessasi ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje Avustus. 2 TIETOKONEEN KÄYNNISTYS JA ASETUKSET Käynnistä tietokone painamalla pohjassa nappulaa näytön vasemmassa yläreunassa. Kone käynnistyy. Kun kuvaan ilmestyy värikäs tausta, klikkaa hiirellä (kosketuspinta) tai kosketusnäytöstä. Syötä jompikumpi seuraavista käynnistystunnuksista: Salasana: Kalske1904 PIN: 1212 Akkua säästääksesi aseta kirkkaus niin himmeälle kuin mistä vielä näyt käyttää näyttöä. Tämä tapahtuu pitämällä pohjassa fn-näppäintä ja klikkailemalla f5 ja f6 -näppäimiä. Kiinnitä EMIT-lukulaite tietokoneen USB-porttiin. 3 RATOJEN SYÖTTÖ ETUKÄTEEN (EI PAKOLLISTA) Mikäli syötät radat etukäteen, tee tämä kotona, ei vasta paikan päällä. EMIT-lukulaitteen ei tarvitse olla tällöin kytkettynä koneeseen. Mikäli et ole varma ratojen tiedoista, siirry suoraan kohtaan 4. Avaa ohjelma ja mene KORTTI-sarakkeeseen jonkin ruudun kohdalle ja paina oikean puoleista hiirennäppäintä. Valitse Lisää uusi rata seuraavan kuvan mukaisesti:

2 Aukeaa seuraava ikkuna: Syötä pilkuilla erotettuna radan mukaiset EMIT-tunnukset. Laita myös maalileimasin (koodi 100) radan koodeihin. Nimeä rata (Rata A, Rata B, Rata C, Rada D) ja anna sen pituus. OK:n jälkeen radan tiedot tulevat näkyviin pääikkunaan. Jos tiedoissa on virhe, tulee rata poistaa tai muokata. Tämä tapahtuu painamalla radan kohdalla hiiren oikeaa painiketta. Syötä samalla tavalla myös muut radat. Kun radat on syötetty tallenna tiedot Tiedosto Tallenna nimellä Nimeä tiedosto päivämäärän mukaan muodossa vvvvkkpp (esim ) ja tallenna se kansioon Data1 (D:) Kuntorastit 201x Datatiedostot. Ratatiedot on nyt syötetty ja tallennettu.

3 4 TOIMINTA MAALISSA 4.1 ALKUASETUKSET Kytke USB-leimasin kannettavaan tietokoneeseen, mikäli sitä et ole vielä tehnyt. Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla kuviota kohdan 2 mukaisesti. Seuraavaksi tarkistetaan että asetukset on oikein. Avaa Työkalut Asetukset Asetukset tulee olla yllä olevan kuvan mukaiset: leimasin - USB Serial Port (COM3) - Tallenna jokaisen luetun kortin jälkeen

4 - Tallenna automaattisesti: 3 minuutissa - suomi - Lajittele radan henkilöt jokaisen kortin jälkeen Painetaan Hyväksy nappia. Laita yksi EMIT-kortti lukijaan, ja varmista, että se reagoi. Kun näyttöön tulee ruutu henkilön lisäämisestä, paina peruuta. 4.2 TULOSTIEDOSTON LUOMINEN / AVAAMINEN Mikäli olet syöttänyt radat etukäteen, kohdan 3 mukaisesti, avaa ratatiedosto valitsemalla Tiedosto Avaa ja etsimällä tallentamasi tiedosto kansiosta Data1 (D:) Kuntorastit 201x Datatiedostot. Mikäli et ole syöttänyt ratoja etukäteen, tallenna tiedosto valitsemalla Tiedosto Tallenna nimellä, anna tiedoston nimeksi vvvvkkpp (esim ) ja tallenna se kansioon Data1 (D:) Kuntorastit 201x Datatiedostot. 4.3 LÄHTEVÄN HENKILÖN LISÄÄMINEN KAIKKI metsään lähtevät henkilöt lisätään tietokoneelle. Tämä koskee myös niitä polkujuoksijoita / muiden ratojen kiertäjiä, jotka haluavat itselleen ajan EMIT-kortilla (pelkkä nollaus + maalileimaus). Näin vältytään samalla käsiajanoton ja käsikirjanpidon tarpeelta. Lue lähtijän EMIT-kortti lukijalla. Alla oleva ikkuna aukeaa.

5 Mikäli henkilötiedot eivät tulleet suoraan koneelta, kirjaa henkilön nimi sekä mahdollinen seura. Täytä nimi järjestyksessä Sukunimi Etunimi. Merkitse lisäksi, omistaako henkilö EMIT-kortin vai onko se lainakortti. Valitse rata, mikäli olet syöttänyt ne etukäteen. Klikkaa Aseta lähteväksi -painiketta. Mikäli henkilön tietoja ei löytynyt järjestelmästä, aukeaa seuraava ikkuna: Mikäli kyseessä on omalla EMIT-kortilla juokseva henkilö, klikkaa Kyllä (Yes). Muussa tapauksessa paina ei. 4.4 MAALIIN TULLEEN TIETOJEN PURKU Kun henkilö on tehnyt suorituksensa ja palaa leimojen tarkistukseen, lue hänen jo aikaisemmin koneelle kirjattu EMIT-korttinsa. Kone antaa äänimerkin ja lisää henkilön saapuneeksi maaliin. Jos olet syöttänyt radat etukäteen: Mikäli kaikki leimat ovat oikein, henkilön nimen pitäisi ilmestyä hänelle alkuun valitun radan alle. Jos et ole syöttänyt ratoja etukäteen: Henkilön nimi ilmestyy näytölle otsikon Rata 1 alle. Toimi seuraavasti kunkin radan ensimmäisen maaliin saapuneen kohdalla: 1. Klikkaa henkilön kohdalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitse Näytä leimaustiedot (kts. kuva alla). 2. Tarkasta, että leimaustiedot vastaavat hänen kiertämän radan rasteja. 3. Mikäli edellinen kohta on OK, sulje valikko ja klikkaa hiiren oikeaa radan otsikon (Rata 1) kohdalla ja valitse Nimeä uudelleen. Anna radalle nimeksi se rata, jonka hän on kiertänyt (esim. Rata C). 4. Toimi näin kunkin uuden radan ensimmäisen maaliintulijan kohdalla. Seuraavat saman radan kiertäneet ilmestyvät saman otsikon alle. 5. Mikäli leimaustiedot eivät täsmänneet radan rastien kanssa, säilytä otsikko tai muuta se muotoon Oma rata ja odota seuraavaa valitun radan maaliintulijaa. Toista kohdat 1-3 seuraavan hänen kohdalla.

6 4.4.1 Mikäli leimat ovat väärin Mikäli maaliin tullut henkilö siirtyy uudelle radalle, jota ei pitäisi olla olemassa, käykää hänen kanssa yhdessä läpi leimat (Hiiren oikea Näytä leimaustiedot). Mikäli joku rasti on väärä tai leima puuttuu (punainen teksti), kysy, haluaako hän ajan itselleen. Mikäli ei, klikkaa oikealta alhaalta ei aikaa. Mikäli haluaa, poistu ikkunasta ja nimeä kyseisen henkilön rata nimellä Oma rata. Mikäli leimojen joukossa on ylimääräisiä leimoja (valkoinen tai keltainen teksti), mutta oikeat rastit on muuten käyty, toimi seuraavasti: Klikkaa henkilön nimen kohdalta hiiren oikeaa painiketta ja valitse Siirrä radalle. Valitse pudotusvalikosta se rata, jolle henkilö kuuluu Mikäli henkilö keskeyttää Lue EMIT-kortti normaalisti. Henkilön nimi ilmestyy näyttöön oman radan alle. Klikkaa hiiren oikeaa ja valitse Merkkaa ei aikaa Mikäli havaitset tuloksissa tai henkilön kohdalla muuta erikoista Tai mikäli koet edelliset liian haastaviksi, konsultoi Pekkaa tai Teroa.

7 HUOM! Ei haittaa, vaikka tuloksissa olisi monia omia ratoja. Nämä saa helposti korjattua vielä siinäkin vaiheessa, kun tulokset laitetaan nettiin. Pyri kuitenkin siihen, että tulostiedosto olisi jäljiltäsi mahdollisimman siisti jo suoraan rastien jälkeen, eli esimerkiksi ratojen nimeämistä ei jätetä seuraavan vastuulle. 5 TULOSTIEDOSTON TALLENTAMINEN JA LÄHETTÄMINEN HUOM. Tätä osaa ei tarvitse tehdä maastossa! Ratamestarin tehtäviin kuuluu lähettää tulokset Terolle (kopiona Pekalle) kotisivuilla julkaisua varten VIIMEISTÄÄN SEURAAVANA PÄIVÄNÄ KUNTORASTIEN JÄLKEEN. Suositus on hoitaa tämä vielä samana iltana. Tulokset nettiä varten saadaan seuraavasti. Avaa EResults Lite ja avaa tapahtumaasi koskeva datatiedosto (kts. kohta 4.2). Ensimmäisenä järjestä radat valitsemalla Työkalut Järjestä radat. Järjestä radat seuraavaan järjestykseen: 1) Rata A 2) Rata B 3) Rata C 4) (Rata D) 5) Polkujuoksu ja -kävely Avaa tämän jälkeen tulostusikkuna painamalla Työkalut Tulokset. Seuraavalla sivulla olevan kuvan mukainen ikkuna aukeaa. Valitse kuvan mukaisesti: Tulosten sisältö: Tulokset sekä Väliajat Tyyppi: HTML-tiedosto Ratalinkit HTML-sivuille ratojen alkuun Etunimi tuloksissa ennen sukunimeä Seuratieto mukaan tuloksiin Nimeä: Tiedostot kuvan mukaisella tavalla päivämäärän mukaan o Tulokset: tvvvvkkpp.html eli esim. t html o Väliajat: vvvvvkkpp.html eli esim. v html (huom. ensimmäinen v tulee sanasta väliajat ja kirjoitetaan nimeen kirjaimena, seuraavat v:t kuvastavat vuotta)

8 Tallenna: Tulos- ja väliaikatiedostot kuvan mukaisiin kansioihin, eli o Tulokset: Data1 (D:) Kuntorastit 201x Tulokset html o Väliajat: Data1 (D:) Kuntorastit 201x Väliajat html Klikkaa Muodosta tulokset. Syntyneet tiedostot tulee toimittaa Terolle ja Pekalle. Ensisijaisesti tulosten nettiin laittamisesta vastaa ainakin alkuun Tero. Tiedostot kaivat koneesta seuraavasti: Vaihtoehto 1. Kytke koneeseen USB-muistitikku, etsi muodostamasi tiedostot ja siirrä ne muistitikulle. Ota mukaan tulostiedosto (html), väliaikatiedosto (html) sekä datatiedosto (dat). Tiedostot löytyvät tallentamistasi kansioista eli Data1 (D:) Kuntorastit 201x Tulokset / Väliajat /

9 Datatiedostot. Jokaisella tiedostolla tulisi olla nimenä pitämiesi kuntorastien päivämäärä. Siirrä muistitikku tietokoneeseen, jossa on sähköpostiohjelma, ja lähetä tiedostot sähköpostitse. Vaihtoehto 2. Kytke tietokone kotisi tai puhelimesi langattomaan verkkoon, ja lähetä edellä mainitut tiedostot sähköpostitse suoraan tulospalvelutietokoneella käyttämällä oman sähköpostisi selainversiota. Lähetä tiedostot seuraaviin osoitteisiin: That s it! Korjaillaan ohjeen virheitä sitä mukaa, kun niitä ilmenee. -Tero- ONNEKSI OLKOON! OLET PITÄNYT KUNTOSUUNNISTUS- TAPAHTUMAN ONNISTUNEESTI! VARMISTATHAN VIELÄ, ETTÄ LÄHETÄT TULOSTIEDOSTOT ETEENPÄIN VIIMEISTÄÄN SEURAAVANA PÄIVÄNÄ JA ENNEN KONEEN ANTAMISTA SEURAAVALLA RATAMESTARILLE. TOIMITA KONE/RASTIT/MUUT TARVIKKEET SEURAAVALLE RATAMESTARILLE MIELELLÄÄN TORSTAINA, MUTTA VIIMEISTÄÄN PERJANTAINA. Kysymyksiisi vastaavat: Kuntorastivastaava Hannu Kohvakka, Jaoston pj Annukka Liikanen, Pekka Valkonen, Tero Kemppi,

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009)

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1 OHJELMAN OMAT OHJEET Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla EResultsLite.lnk kuviota. Lue ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje-Avustus...

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET 30.4.2017 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin ( UUSI USB-lukija)

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela 2.5.2016 2 Sisältö... 1 1. Laitteet ja ohjelmat... 3 2. Tulospalvelun yleisohjeet... 3 3. E-Result ohjeet...

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä. ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, 24.4.2017) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.pdf LUE NÄMÄ OHJEET ENNEN KUNTORASTEJA! Tietokonelaukun sisältö,

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 23.4.2014 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., jotka avautuvat selaimessa

Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., jotka avautuvat selaimessa E-Results ohjelman käyttö SV:n Keski-Uusimaa rasteilla 1 Heti aluksi, ja sitten ratojen syöttö Eresults.lnk Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla:

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 11.4.2010 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Tukihenkilöt: Tarmo Hyttinen, p 040 521 5837, tarmo(at)rastie4.fi Ari Varis, p 040 833 8742, ari.varis(at)rastie4.fi Päivitetty: 18.3.18 eresults Lite Ohje Rasti

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 2 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 3 MTR

Lisätiedot

Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa.

Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa. Sivu 1/10 Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa. Ohjelma käyttää suunnistusliiton emit -rekisteriä, joka sisältää nimet sekä leimasimien numerot. Rekisteriä on täydennetty

Lisätiedot

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 1/12 RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 6.5.2018 1 LUO TIETOKONEELLE MOBIILIYHTEYS INTERNETIIN Jaa mobiiliyhteys omasta puhelimestasi tai Itärastit-puhelimesta (Hotspot). Jos käytät Itärastipuhelinta,

Lisätiedot

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry Tulospalvelun ohje Sivu 1/10 1 Johdanto Tämän ohjeen tarkoitus on perehdyttää lukija toimimaan itsenäisesti iltarastien tulospalvelussa. Lue ohje etukäteen ja harjoittele toimintaa rauhassa ennen tapahtumaa.

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tulospalvelun toimintaohje

Tulospalvelun toimintaohje Tulospalvelun toimintaohje Pikaohje Kasaa laitteisto Avaa ennalta luotu kyseisen viikon tiedosto Tarkasta radat ja kirjaa rastikoodit (2B,3A,4A,4B,6A) (2B Yö,3A Yö,4A Yö,4B Yö,6A Yö) (9A,12A) Tarkista

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot:

Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot: Rannikkorastit, tulospalvelun toimintaohjeet, 2011 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012 RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteet: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic CF-29),

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 12.12.2012 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN TILAA TUNNUKSET SEURASI PÄÄKÄYTTÄJÄLTÄ. KIRJAUTUMINEN PALLOVERKKOON POLKU KIRJAUTUMISEEEN PALLOLIITON ETUSIVULTA : SEURAPALVELUT-

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, / JOUNI LAAKSONEN

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, / JOUNI LAAKSONEN Sivu 1/16 - Kappale: Ennen tapahtumaa JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, 22.7.2018 / JOUNI LAAKSONEN ENNEN TAPAHTUMAA Kytke tulospalvelutietokoneen käytössä olevat oheislaitteet ja käynnistä tulospalvelutietokone.

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 8 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO Sähköposti: jouni.laaksonen@olfellows.fi www.olfellows.fi olfellows

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Kuntovalmentaja on avaimesi hyvään kuntoon! Valmentaja: Kertoo harjoitteletko oikein suhteessa kuntotasoosi ja tavoitteeseesi. Älykäs päivittyvä harjoitusohjelma.

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, / JOUNI LAAKSONEN

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, / JOUNI LAAKSONEN Sivu 1/10 - Kappale: Ennen tapahtumaa JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, 20.4.2018 / JOUNI LAAKSONEN ENNEN TAPAHTUMAA Kytke tulospalvelutietokoneen käytössä olevat oheislaitteet ja käynnistä tulospalvelutietokone.

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen

PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen 1. Avaa ohjelma Purple Pen työpöydän ikonia kaksois-klikkaamalla tai klikkaamalla ja painamalla Enter -näppäintä. 2. Valitse luo uusi tapahtuma, valitse ok.

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti

EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti EResults Pro Tulospalvelua vaivattomasti EResults Pro EResults Pro on helppo ja yksinkertainen mutta monipuolinen sovellus suunnistuskilpailujen tulospalvelun järjestämiseen. Tämän esityksen tarkoitus

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.7.2014 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Suomen Kennelliitto ry. 12.5.2014 2(11) Näyttelyn anominen Sisältö Oikeus näyttelyiden sähköiseen anomiseen... 3 Yhdistysvalinta...

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Epson EMP-765 langaton käyttö

Epson EMP-765 langaton käyttö Epson EMP-765 langaton käyttö Tämä on yleinen käyttöohje Epsonin videotykin langattomaan käyttöön. Kannattaakin huomioida, että eri kannettavissa koneissa langaton käyttö saattaa hieman poiketa tässä ohjeessa

Lisätiedot

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Liitännän aktivointi Liitäntä on ohjelma lisämoduuli. Ensin asetetaan käyttöön FuturSoftilta saatu Liitäntä WinCabas rekisteröintikoodi. Mennään kohtaan

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Valokuvien, diojen ja filminegatiivien skannaus ION PICS 2 PC Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. ION PICS 2 PC skannerilla voit skannata valokuvia, dioja ja filminegatiiveja tietokoneelle

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 11.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013 RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteet: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic CF-29),

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ)

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) Tämä ohje löytyy paikasta: http://arkisto.kouvolansuunnistajat.fi/ohjeita/reittiharvelin_kayttoohje_kousu_2015.pdf Työvaiheet: 1. Tarvittavien tiedostojen

Lisätiedot

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Sirpa Leinonen Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Riippuen koneen Windows versiosta hieman eroja miten näkymä valitaan 1. Tiedosto 2. Näytä välilehdellä valinta kansio näkymlle Suurimmat tai suuret

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot