Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos"

Transkriptio

1 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Yhtymähallitus Aika klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Vahter Merja puheenjohtaja Halme Juha varapuheenjohtaja Etola Sara jäsen Granlund Päivi jäsen Hyytiä Kari jäsen Karjalainen Riitta jäsen Karjula Markku jäsen Laaksonen Jari jäsen Mäentalo Mika jäsen Rajajärvi Jouko jäsen Vuori Riitta jäsen Muu Tokola Martti toimitusjohtaja, esittelijä Saarelainen Päivi rehtori, esittelijä Launiemi Reija pöytäkirjasihteeri Kröger Jarmo henkilöstöpäällikkö 14, 17 Katajisto Seija vararehtori 19 Mikkola Sari kehittämispäällikkö 19 Uski Jonna markkinointi- ja viestintäpäällikkö 19

2 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 5 12 Koulutuskeskus Salpauksen vuoden 2017 tilinpäätöksen valmistelu 6 13 Tilinpäätös vuodelta 2017, luottotappiot 7 14 Hallituksen arviointi- ja vahvistuslausuman valmistelu, tilinpäätös vuodelta Päätös vuoden 2018 opiskelijavuosista ja rahoituksesta Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan ja talouden suunnittelun vuosikello 17 Ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön ja ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon edellyttämien Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan muutosten valmisteluja päätöksentekomenettelyt 18 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän omistamien Oppilastalo Oy:n osakkeiden myynti Lahden Talot Oy:lle 19 Koulutuskeskus Salpauksen vastuualueiden esittely, oppilaitostoiminnan organisaatio ja vastuualueet Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano Ilmoitusasiat Muut asiat 22

3 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Kokouksen avaus Hallituksen puheenjohtaja avaa kokouksen.

4 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hallituksen puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Pöytäkirjan tarkastajien valinta valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkastamaan tästä kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat hallituksen jäsenet Jouko Rajajärvi ja Riitta Vuori.

6 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Koulutuskeskus Salpauksen vuoden 2017 tilinpäätöksen valmistelu 67/02/02/2016 Tilinpäätösaikataulun mukaisesti varsinaiset kirjaukset tilinpäätökseen vuodelta 2017 saadaan valmiiksi ja tiedot ovat raportoitavissa Tilinpäätöksen valmistelu jatkuu toimintakertomuksen ja muiden tasekirjan osioiden kirjoittamisella ja muun tilinpäätösaineiston valmistelulla ja kokoamisella. käsittelee tilinpäätökseen sisältyen erikseen mm. luottotappiot ja toimintakertomukseen tulevan hallituksen arviointi- ja vahvistuslausuman. aloittaa vuoden 2017 tilinpäätöksen käsittelyn kokouksessaan , jolloin tilinpäätöksen taloudellinen toteuma esitellään ilman tasekirjaa. Tasekirja toimitetaan hallitukselle kokoukseen. Tavoiteaikataulu on, että hallitus hyväksyy osaltaan tilinpäätöksen hallituksen kokouksessa Allekirjoitettu tilinpäätös on toimitettava Lahteen ja muille jäsenkunnille viimeistään Kuntayhtymän vuoden 2017 henkilöstökertomus (sähköinen julkaisu) valmistuu hallituksen kokoukseen. merkitsee annetun selvityksen tiedokseen.

7 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Tilinpäätös vuodelta 2017, luottotappiot 67/02/02/2016 Kuntayhtymän saatavien perintää hoidetaan perintäyhtiö Lindorff Oy:n kanssa. Vuodelta 2017 on koottu luettelo saatavista ja syistä, joiden perusteella tietyt saatavat tulisi kirjata luottotappioiksi. Asiakirja on nähtävillä kokouksissa. Kuntayhtymän luottotappioiden määrät (alv 0%) ovat olleet aiempina suosina seuraavat: vuonna 2015 vuonna 2016 vuonna ,36 euroa ,55 euroa ,62 euroa Vuonna 2017 saatavat, jotka tulisi kirjata luottotappioiksi, ovat yhteensä ,62 euroa (alv 0 %). Aikaisempien vuosien luottotappioita on vuonna 2017 saatu perittyä jälkiperintätuottoina ,09 euroa (alv 0 %), joten nettovaikutus vuodelle 2017 on 3.657,44 euroa. Toimitusjohtaja esittelee asiaa kokouksessa. päättää, että kuntayhtymän saatavat, yhteensä ,62 euroa (alv 0 %), kirjataan vuoden 2017 tilinpäätöksessä luottotappioksi esityksen mukaisesti.

8 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Hallituksen arviointi- ja vahvistuslausuman valmistelu, tilinpäätös vuodelta /02/02/2016 Kuntalain mukaan Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän toimintakertomukseen tulee liittää yhtymähallituksen selonteko kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan riittävyydestä ja toimivuudesta sekä mahdollisista kehittämisalueista. Toimitusjohtaja ja rehtori kuntayhtymän henkilöstöpäällikön ja muun johtoryhmän tukemana valmistelevat kyseisen selonteon eli arviointi- ja vahvistuslausuman, jossa yhtymähallitus arvioi ja ottaa kantaa siihen, ovatko varmistavat menettelyt ja järjestelyt riittäviä ja tehokkaita koskien: - toiminnan ja talouden lainmukaisuutta ja talousarvion noudattamista - perussopimuksen toteutumista - omaisuuden ja varojen turvaamista - toiminnan tuloksellisuutta ja - oikeiden tietojen antamista taloudesta ja tuloksellisuudesta. Lisäksi selvitetään, mitkä ovat olennaisimmat kehityskohteet. Lausumassa otetaan kantaa siihen, ovatko suunnittelun ja toimintatapojen määrittelyn taustalla olevat käsitykset talouden ja toimintaympäristön riskeistä ajan tasalla. Edelleen arvioidaan, ovatko toiminnan ja talouden perusprosessien vastuutukset, määritykset ja menettelytavat säädösten ja määräysten mukaisia ja antavatko nämä perusteet tuloksekkaalle toiminnalle. Lausuman valmistelu käynnistetään toimitusjohtajan ja rehtorin, johtoryhmän ja henkilöstöpäällikön yhteistyönä. Valmisteluprosessilla varmennetaan, että Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston antamassa yleisohjeessa kuvatut kriteerit selonteolle täyttyvät (Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisesta. Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto. Työ- ja elinkeinoministeriö. Suomen Kuntaliitto. Helsinki. 2013). Yhtymähallitus käsittelee ja hyväksyy lausuman tilinpäätöskäsittelyn yhteydessä. Valmis lausuma liitetään kuntayhtymän vuoden 2017 tilinpäätöksen asiakirjoihin. Asiaa kokouksessa esittelee henkilöstöpäällikkö Jarmo Kröger. merkitsee asian tiedokseen ja hyväksyy esitetyt valmistelutoimet.

9 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Yhtymähallitus Päätös vuoden 2018 opiskelijavuosista ja rahoituksesta 59/02/02/ Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää vuosittain kunkin koulutuksen järjestäjän tulevan vuoden tavoitteellisen opiskelijavuosien määrän. Lisäksi OKM vahvistaa kunkin koulutuksen järjestäjän tulevan vuoden suoritusrahoituksen perusteena käytettävät suoritemäärät. Vuoden 2018 suoritepäätökset tehdään 8. joulukuuta 2017 mennessä. Tätä varten koulutuksen järjestäjiltä on pyydetty esitykset mm. opiskelijavuosien tavoitteelliseksi määräksi. Esitykset, hakemukset ja korjauspyynnöt tuli toimittaa opetus- ja kulttuuriministeriöön mennessä. Vuotuisella opetus- ja kulttuuriministeriön suoritepäätöksellä päätetään tulevan varainhoitovuoden tavoitteellinen opiskelijavuosimäärä, joka ei voi alittaa koulutuksen järjestämisluvassa päätettyä opiskelijavuosien vähimmäismäärää. Niille koulutuksen järjestäjille, joille järjestämisluvassa on määrätty työvoimakoulutuksen tehtävä, päätetään myös, mikä osa opiskelijavuosien tavoitteellisesta määrästä kohdennetaan työvoimakoulutukseen. Suoritepäätöksellä päätetään seuraavat asiat: Perusrahoituksen tavoitteellisten opiskelijavuosien määrät Perusrahoituksen harkinnanvarainen korotus Suoritusrahoituksen laskennassa käytettävät suoritteet ja perusrahoituksen tavoitteellisten opiskelijavuosien painotus. Opetus- ja kulttuuriministeriö laati suoritepäätöksen valmistelun pohjaksi ehdotuksen tavoitteellisten opiskelijavuosien kohdentamisesta alueittain ottaen huomioon alueelliset, valtakunnalliset ja toimialakohtaiset tarpeet. Koulutuksen järjestäjiltä pyydettiin palautetta suoritepäätöksessä jaettavien opiskelijavuosien alueellisessa kohdentamisessa käytettyjen kriteerien soveltuvuudesta ja niiden perusteella maakuntaan esitettävästä opiskelijavuosimäärästä. Lisäksi koulutuksen järjestäjiltä pyydettiin esitystä perusteluineen opiskelijavuosien tavoitteelliseksi määräksi. Niiden järjestäjien, joille on myönnetty työvoimakoulutuksen tehtävä, tuli esittää myös, mikä osuus niiden opiskelijavuosimäärästä kohdennetaan työvoimakoulutukseen. Koulutuksen järjestäjät voivat samassa yhteydessä hakea myös perusrahoituksen harkinnanvaraista korotusta. Lisäksi koulutuksen järjestäjällä oli mahdollisuus tarvittaessa esittää pyyntö suoritusrahoituksen laskennan perusteena olevia suoritteita tai perusrahoituksen tavoitteellisten opiskelijavuosien painotusta koskevasta korjauksesta.

10 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Yhtymähallitus Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee koulutuksen järjestäjien opiskelijavuosia koskevien ehdotusten ja perusrahoituksen harkinnanvaraista korostusta koskevien hakemusten pohjalta varainhoitovuotta 2018 koskevan suoritepäätöksen mennessä. Suorite- ja rahoituspäätösluonnosten kommentointi on osa uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaista koulutuksen järjestäjien ohjaus- ja säätelyjärjestelmää. Koulutuskeskus Salpaukselle myönnettiin uusi koulutuksen järjestämislupa alkaen (OKM ). Toimitusjohtaja ja rehtori esittelevät kokouksessa opetus- ja kulttuuriministeriöön toimitetun Koulutuskeskus Salpauksen palautteen. merkitsee annetun selvityksen tiedokseen. Merkittiin tiedoksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on tehnyt päätöksen Salpauksen tavoitteellisen opiskelijavuosimäärän ja ammatillisen koulutuksen rahoituksessa käytettävien suoritteiden määrän vahvistamisesta. Suorite- ja rahoituspäätökset ovat osa uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaista koulutuksen järjestäjien ohjaus- ja säätelyjärjestelmää. OKM on myöntänyt Koulutuskeskus Salpaukselle uuden koulutuksen järjestämisluvan alkaen. Järjestämisluvassa on vahvistettu Salpauksen opiskelijavuosien vähimmäismääräksi 5467 opiskelijavuotta. Saadussa suoritepäätöksessä vuodelle 2018 myönnettiin vähimmäisopiskelijavuosimäärän lisäksi 444 opiskelijavuotta, jolloin kokonaismääräksi muodostuu 5911 opiskelijavuotta. OKM käytti päätöksenteon pohjana vuoden 2016 toteutunutta vuosivolyymiä, joka oli Vuonna 2017 volyymi oli lähes sama. Vuoden 2018 päätöksen opiskelijavuosivolyymissä realisoituu vuoden 2017 rahoitusleikkaukset, jolloin rahoitusta ei enää saatu koko opiskelijavolyymille. Rahoituspäätös vuodelle 2018 on 52,1 miljoonaa euroa. Summa vastaa lähes Salpauksen talousarviossa odotettua tasoa (-0,2 milj. euroa), mutta on kuitenkin noin -1,1 miljoonaa euroa pienempi kuin vuoden 2017 rahoitus. Opiskelijavuosi mittarina eroaa aiemmin käytetystä opiskelijamäärästä. Opiskelijavuoteen luetaan 365 pv vähennettynä viikonlopuilla, arkipyhillä

11 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Yhtymähallitus sekä 4 viikon lomajaksolla. Aiemmin opiskelijavuosi koostui 190 työpäivästä nuorten koulutuksessa ja 240 aikuiskoulutuksessa. Menettelyt uuden opiskelijavuoden kertymässä ja tilastoinnissa ovat osin valtakunnallisesti kesken. Koulutuskeskus Salpaus on 7. suurin koulutuksen järjestäjä Suomessa. merkitsee päätöksen tiedoksi.

12 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan ja talouden suunnittelun vuosikello 59/02/02/2017 Koulutuskeskus Salpauksen toiminta- ja taloussuunnittelu perustuvat kolmelle vuodelle tehtävään toiminta- ja taloussuunnitelmaan, talousarvioon, tilinpäätösennusteeseen. Kuntayhtymällä on toiminnan ja talouden ajantasainen seurantajärjestelmä, jolla todennetaan asetettujen tavoitteiden saavuttaminen tai niistä poikkeaminen. Jäsenkunnille raportoidaan neljännesvuosittain osavuosikatsauksilla kuntayhtymän toiminnan ja talouden toteutumisesta. Toiminta- ja taloussuunnittelun aikatauluun tulee muutostarpeita ja mahdollisuuksia niin uudesta perussopimuksesta (voimassa alkaen) kuin uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisestata koulutuksen järjestäjien ohjaus- ja säätelyjärjestelmästä. Uuden perussopimuksen mukaisesti toiminta- ja taloussuunnitelma sekä seuraavan vuoden talousarvio tulee käsitellä vuoden loppuun mennessä. Aikataulu antaa kaivatun mahdollisuuden valmistella ja käsitellä talousarvio lähempänä tilivuoden alkua, jolloin talousarvion tietopohja tarkentuu. Talousarvio laaditaan kuntayhtymässä suoraan käyttösuunnitelmatasolla, jolloin laadittavan tilinpäätösennusteen tehtävä on päivittää talousarvion taustalla olevaa tietopohjaa mm. tilivuoden alkaessa saatavan rahoituspäätöksen perusteella. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tekee vuosittain vuoden loppuun mennessä päätöksen seuraavan vuoden tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä ja ammattillisen koulutuksen rahoituksesta. Päätökset ovat osa uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaista koulutuksen järjestäjien ohjaus- ja säätelyjärjestelmää. Tilinpäätösennusteen 2018 laadinta aloitetaan tilivuoden alkaessa ja sen laadinta tukee sekä alkaneen vuoden talouden hallintaa että seuraavien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion laadintaa. Tilinpäätösennuste käsitellään hallituksessa viimeistään touko-kesäkuussa osana toiminta- ja taloussuunnitelman ja seuraavan talousarvion valmistelun aloittamista. Ennusteen valmisteluprosessi sisältää kuluvan vuoden talouden tasapainoa tukevien toimenpiteiden suunnittelun, valmistelun ja toteutuksen. Osavuosikatsasuksilla raportoidaan toiminnan ja talouden toteutumisesta neljännesvuosittain. Vuoden 2018 suorite- ja rahoituspäätöksen opiskelijavuosivolyymissä realisoitui vuoden 2017 rahoitusleikkaukset. Vuonna 2017 rahoitusta ei saatu enää koko opiskelijavolyymille, joka oli palveluiden piirissä. Rahoituspäätös vuodelle 2018 on 52,1 miljoonaa euroa. Summa vastaa lähes Salpauksen talousarviossa odotettua tasoa (-0,2 milj. euroa), mutta on kuitenkin noin -1,1 miljoonaa euroa pienempi kuin vuoden 2017 rahoitus.

13 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Yhtymäkokouksen hyväksymä talousarvio 2018 on alijäämäinen, joten toiminnan ja talouden suunnittelun tavoitteena tulee olla edelleen talouden tasapanottamista tukevat toimenpiteet. hyväksyy toiminnan ja talouden suunnittelun aikataulutuksen periaatteet, joita tullaan käyttämään myös tulevina vuosina. Toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion 2019 yksityiskohtaisemmasta valmistelu- ja käsittelyaikataulusta päätetään erikseen.

14 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön ja ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon edellyttämien Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan muutosten valmistelu- ja päätöksentekomenettelyt 86/01/01/2015, 59/02/02/2017 Koulutuskeskus Salpauksen henkilöstöasioiden toimintaohjeella määrätään hallintosäännön mukaisen toimi- ja päätösvallan siirtämisestä viranhaltijoille henkilöstöasioissa. Ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön ja ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpano edellyttävät Koulutuskeskus Salpaukselta toiminnallisen ja taloudellisen tilanteen seuraamista ja muutoksiin reagoimista. Toiminnan muutostarpeita on tunnistettava ja niiden valmistelua sekä täytäntöönpanoa on kyettävä toteuttamaan reaktiivisesti ja joustavasti osana normaalia johtamista. Toiminnan muutokset edellyttävät ajoittain yhteistoimintalain mukaisia menettelyitä, joilla on vaikutuksia henkilöstöön. Koulutuskeskus Salpauksessa toteutetaan toiminta- ja taloussuunnitteluun kytkeytyvää säännöllistä henkilöstösuunnittelua. Uudistuneen lainsäädännön myötä pedagogiikan ja opetuksen toteuttamisen muutokset edellyttävät henkilöstösuunnitteluprosessin sekä henkilöstön osaamisen varmistamisen vahvistamista. Näkökulmina henkilöstösuunnittelussa ovat strategiasta, toiminnan tarpeista sekä talouden reunaehdoista lähtevä määrällinen ja laadullinen tarkastelu. Henkilöstösuunnittelun ja henkilöstöresursoinnin osalta korostuvat uudet toimintatavat sekä henkilöstön osaamisen nykyistä laajempi hyödyntäminen. Osana henkilöstösuunnittelun kokonaisuutta, Salpauksessa on käytössä Henkilöstöpalveluihin keskitetty rekrytointi- sekä rekrytointilupamenettely. Rekrytoinnilla tarkoitetaan Koulutuskeskus Salpauksessa kaikkia niitä menetelmiä, joilla hankitaan toimintaan tarvittavaa osaamista ja henkilöstöresursseja. Rekrytointi- ja henkilösiirtotarpeet esitetään Henkilöstöpalveluille ennen valmisteluiden käynnistämistä rekrytointilupamenettelyn mukaisesti. Tässä yhteydessä tehdään tarkastelua muun muassa olemassa olevan osaamisen hyödyntämiseksi. Yli vuoden kestävät rekrytoinnit käsitellään ja hyväksytään Salpauksen johtoryhmässä rekrytointilupamenettelyn mukaisesti. Henkilöstösuunnittelu kokonaisuudessaan osana toiminnan suunnittelua tuo aloittain esiin muutostarpeita. Henkilöstöasioiden toimintaohjeessa ei nykymuodossaan ole määrätty toiminnan muutosten valmistelusta tai täytäntöönpanosta henkilöstöasioissa. Nykytilanteessa toimintaohjetta on tarkoituksenmukaista tarkentaa ja lisätä ohjeeseen määräys toiminnan muutosten valmistelusta ja täytäntöönpanosta henkilöstöasioissa siten, että se tukee toiminnallisen ja taloudellisen tilanteen seuraamista ja muutoksiin reagoimista osana normaalia johtamista. Lisäyksenä henkilöstöasioiden toimintaohjeeseen esitetään, että toimitusjohtaja ja rehtori päättävät tarvittavien yhteistoimintalain mukaisten menettelyiden valmistelusta ja

15 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ täytäntöönpanosta vastuualueensa osalta silloin, kun kyseessä ei ole henkilöstövaikutuksiltaan laajamittainen muutos. Muutoksista tiedotetaan yhtymähallitusta ja arviointiin perustuen henkilöstövaikutuksiltaan laajamittaiset muutostarpeet käsitellään yhtymähallituksessa. Asiantuntijana kokouksessa on henkilöstöpäällikkö Jarmo Kröger. hyväksyy esittelyn mukaisesti päivitetyn henkilöstöasioiden toimintaohjeen, esityslistan liite nro 1.

16 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän omistamien Oppilastalo Oy:n osakkeiden myynti Lahden Talot Oy:lle Lahden Talot Oy on esittänyt ostotarjouksen Koulutuskeskus Salpaus - kuntayhtymä omistusosuudesta Oppilastalo Oy:ssä (20,38 prosenttia). Kuntayhtymän omistus Oppilastalo Oy:ssä periytyy koulutuskonsernin ajalta ja jo aiemmasta kuntayhtymästä. Koulutuskuntayhtymällä oli aiemmin roolia uusien opiskelija-asuntojen perustamisvaiheessa mm. oman pääomanehtoisten rahoituksen muodossa. Nykyisin rahoitus toteutetaan ARA-rahoituksena ja Lahden kaupunkikonsernin sisäisin lainoin. Oppilastalo Oy tuli osaksi Lahden Talot -konsernia vuonna 2015, kun Oppilastalo Oy:n pääomistaja, Lahden kaupunki, päätti selkeyttää kaupunkikonsernin omistamien asuinkiinteistöjen omistusta. Lahden Talot Oy:n omistusosuus Oppilastalo Oy:stä on yrityskaupan jälkeen 79,27 prosenttia. Muut Oppilastalo Oy:n omistajat ovat Koulutuskeskus Salpaus - kuntayhtymä 20,38 prosenttia, Lahden Tekniikan Opiskelijat ry 0,26 prosenttia, Lahden Kotiteollisuusopettajaopiston Oppilaskunta ry 0,02 prosenttia ja Lahden Kauppaoppilaitoksen Kilta ry 0,06 prosenttia. ARAn rahoittamien opiskelija-asuntojen luovutushinta on säädelty eikä se ole markkinaehtoisesti hinnoiteltavissa. Oppilastalo Oy:n omistamien kiinteistöjen indikatiivinen luovutuskorvauslaskelma perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) antaman päätökseen, jossa haettiin luovutuksensaajan nimeämistä Lahden kaupungin silloin omistamille kappaleelle Oppilastalo Oy:n osakkeita. Kun tuolloin laskettu enimmäisluovutuskorvaus indeksoidaan nykyhetkeen käyttämällä luovutushintakertoimen viimeisintä arvoa syyskuulta 2017 (3 042,04), tulee Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän omistaman 3874 osakkeen indikatiiviseksi ensimmäisarvoksi euroa. Lahden Talot Oy esittää em. summaa Koulutuskeskus Salpaus- kuntayhtymän omistaman 3874 Oppilastalo Oy:n osakkeen kauppasummaksi. Oppilastalo Oy:n asunnoissa on noin 850 asukasta, jos reilu 100 on Salpauksen opiskelijoita. Asukkaista pääosa on korkeakouluopiskelijoita. Oppilastalo Oy:n noin 700 asunnon asuntokanta muodostuu pääosin yksiöistä, kaksioista sekä soluasunnoista. Näistä erityisesti soluasuntoihin kohdistuva kysyntä on ollut viime aikoina selvästi alenevaa. Opiskelijaasuntovuokraukselle on ominaista myös käyttöasteen suuri kausivaihtelu. Oppilastalo Oy:n asuntokannan kehittäminen vastaamaan määrällisesti ja laadullisesti markkinoiden kysyntää edellyttää jatkossa pääomaa sitovia kiinteistöjärjestelyjä sekä uusinvestointeja. Oppilastalo Oy:n osakekannan hankkiminen Lahden Talot Oy:n omistukseen on ollut esillä Lahden Talot Oy:n ja Lahden kaupungin konserni- ja tilajaoston tapaamisessa Lisäksi Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä on pyytänyt osakekaupasta kaupunginjohtajalta ennakokäsityksen, joka on konserni- ja tilajaoston mukaisesti myönteinen. Kaupunkikonsernin omistusjärjestelyn yhteydessä vuonna 2015 Lahden Talot Oy on sitoutunut tuottamaan opiskelija-asumispalvelut alueelle.

17 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Koulutuskuntayhtymän omistus ei ole nykytilanteessa merkityksellinen opiskelijoiden asuntotilanteen turvaamisessa tai kehittämisessä. Yhteistyö Lahti-konsernin sisällä on mahdollista ilman omistuskytköstä. Yhtymähallitus päättää hyväksyä Koulutuskeskus Salpaus-kuntayhtymän omistaman Oppilastalo Oy:n 20,38 %:n omistusosuuden myynnin Lahden Talot Oy:lle eurolla. Toimitusjohtaja Martti Tokola valtuutetaan allekirjoittamaan tarvittavat kauppaan liittyvät asiakirjat tämän päöätöksen saatua lainvoiman. Lisäksi hallitus päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti.

18 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Koulutuskeskus Salpauksen vastuualueiden esittely, oppilaitostoiminnan organisaatio ja vastuualueet Koulutuskeskus Salpauksen visio vuoteen 2020 on "Salpaus enemmän kuin koulu opiskelijoiden ja työelämän kohtaamispaikka". Salpaus on yksi Suomen suurimmista ja monialaisimmista koulutuksen järjestäjistä. Hallitukselle esitellään kevään aikana oppilaitostoimintaa vastuualueittain Vastuualue 1 Opiskelijapalvelut, valmentava koulutus, maahanmuuttajakoulutus, yhteiset opinnot, yhdistelmätutkinnot, urheilijoiden koulutus opiskelijapalvelujohtaja Riitta Murtorinne Vastuualue 2 Tekniikan ja liikenteen alat, luonnonvara-alat, kulttuurialat Vipusenkadun osalta opetusalajohtaja Risto Salmela Vastuualue 3 Hyvinvoinnin alat, kaupan ja hallinnon alat, matkailu-, ravitsemis-, talous- ja elintarvikealat, kulttuurialat Keskustakampuksen ja Kannaksenkadun osalta opetusalajohtaja Merja Tirkkonen Kehittämispalvelut, pedagoginen kehittäminen, kansainvälisyys, hankkeet sekä viestintä ja markkinointi vararehtori Seija Katajisto Vararehtori Seija Katajisto esittelee kokouksessa tarkemmin Kehittämispalvelujen toimintaa yhdessä kehittämispäällikkö Sari Mikkolan ja markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jonna Uskin kanssa. Myöhemmissä kokouksissa opetusalajohtajat ja opiskelijapalvelujohtaja esittelevät tarkemmin omien vastuualueidensa toimintaa. Rehtori: merkitsee esitykset tiedokseen.

19 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano merkitsee tiedokseen kuntayhtymän viranhaltijoiden päätökset ajalta ja päättää, että otto-oikeutta ei käytetä. Päätösluettelot ovat kokouksessa sihteerillä nähtävillä.

20 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Ilmoitusasiat 83/02/08/00/2017 merkitsee ilmoitetut asiat tiedoksi ja hyväksyy esitetyt toimenpiteet. 1. käsitteli asiaa "Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän liittyminen Suomen toisen asteen ja kolmannen asteen oppilaitosten Microsoft EES -sopimukseen vuosille " kokouksessaan Kokouksen jälkeen, Microsoftin kanssa käydyissä jatkosopimusneuvotteluissa päädyttiin ratkaisuun jatkaa nykyisellä Microsoft EES2017 -sopimuksella 12 kuukautta eteenpäin. Sopimusehdot säilyvät ennallaan. Lisenssien käyttöoikeuden jälleenmyyjän kilpailutti Oulun seudun koulutuskuntayhtymä. Lisenssien käyttöoikeudet tilataan kilpailutuksen voittaneelta Atea Finland Oyj:lta. 2. Markkinaoikeuden päätös yhteisen hankintamenettely valituksen osalta. Salpauksen osalta uhkasakkovaatimus ja valitus on nyt hylätty. Lisäksi valittajat on velvoitettu korvaamaan Salpauksen oikeudenkäyntikulut. 3. Vipusenkatu 5 A1 -rakennushankkeen tilanne.

21 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 2/ Muut asiat

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 3/2018 1 Yhtymähallitus Aika 29.01.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2018 1 Yhtymähallitus 15.01.2018 Aika 15.01.2018 klo 8:30-10:48 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 4/2018 1 Yhtymähallitus Aika 12.02.2018 klo 8.30 n. 11.00 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Yhtymähallitus 29.01.2018 Aika 29.01.2018 klo 08:47-10:40 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 1/2018 1 Yhtymähallitus Aika 8.1.2018 klo 8:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 1 Yhtymähallitus 12.02.2018 Aika 12.02.2018 klo 08:35-11:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö)

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 12/2018 1 Yhtymähallitus Aika 07.06.2018 klo 12:45 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, 17320 Asikkala (kokoustila Männikkö) Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 7/2018 1 Yhtymähallitus Aika 16.03.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, 15110 Lahti (auditorio) Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4 B, Lahti

Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4 B, Lahti Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 10/2018 1 Yhtymähallitus Aika 07.05.2018 klo 08:00 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4 B, 15110 Lahti

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2017 1 Yhtymähallitus 30.01.2017 Aika 30.01.2017 klo 08:30-10:25 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari

KOKOUSAIKA Tiistai klo Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari KOKOUSKUTSU 10 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.11.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari 53

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 20/2017 1 Yhtymähallitus Aika 07.11.2017 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 8/2018 1 Yhtymähallitus Aika 09.04.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2017 1 Yhtymähallitus 13.02.2017 Aika 13.02.2017 klo 8:30-11:06 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 6/2018 1 Yhtymähallitus Aika 12.03.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Yhtymähallitus 28.01.2019 Aika 28.01.2019 klo 8:30-9:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 20/2017 1 Yhtymähallitus 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 08:30-10:26 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö)

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 12/2018 1 Yhtymähallitus 07.06.2018 Aika 07.06.2018 klo 12:45-15:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, 17320 Asikkala (kokoustila Männikkö) Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 21/2017 1 Yhtymähallitus Aika 20.11.2017 klo 08:30 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Vahter Merja puheenjohtaja

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 3/2016 1 Yhtymähallitus 15.02.2016 Aika 15.02.2016 klo 8:30-11:05 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 2/2016 1 Yhtymähallitus 01.02.2016 Aika 01.02.2016 klo 8:30-10:05 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformi

Ammatillisen koulutuksen reformi Ammatillisen koulutuksen reformi Hallituksen esityksen kehittämispäivät päälinjat 21.4.2017 Luonnonvara- ja ympäristöalan Helsinki ke 22.11.2017 opetusneuvos Seija Rasku seija.rasku@minedu.fi Kohti toimeenpanoa

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 17/2018 1 Yhtymähallitus 08.10.2018 Aika 08.10.2018 klo 08:30-10:10 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 15/2017 1 Yhtymähallitus 29.08.2017 Aika 29.08.2017 klo 08:30-10:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 7/2018 1 Yhtymähallitus 16.03.2018 Aika 16.03.2018 klo 08:30-09:15 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, 15110 Lahti (auditorio) Osallistujat

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2018 1 Yhtymähallitus 8.1.2018 Aika 8.1.2018 klo 8:30-9:35 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2018 1 Yhtymähallitus 09.04.2018 Aika 09.04.2018 klo 08:30-11:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2019 1 Yhtymähallitus 01.04.2019 Aika 01.04.2019 klo 08:30-10:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 13/2018 1 Yhtymähallitus Aika 18.06.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki Yhtymähallitus 6.6.2017 1 AIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00-17.44 PAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 12/2017 1 Yhtymähallitus 05.06.2017 Aika 05.06.2017 klo 08:30-10:02 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4 B, Lahti

Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4 B, Lahti Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Yhtymähallitus 07.05.2018 Aika 07.05.2018 klo 8:00-8:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 19/2018 1 Yhtymähallitus 29.10.2018 Aika 29.10.2018 klo 08:30-09:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 21/2014 1 Konsernihallitus 06.11.2014 Aika 06.11.2014 klo 14:40-14:45 Paikka Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2017 1 Yhtymähallitus 24.04.2017 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Hallituksen kokous

Hallituksen kokous SALON SEUDUN KOULUTUS- ESITYSLISTA Hallitus Aika 4.6.2019 klo 17:00-18:00 Paikka Neuvotteluhuone, Taitajankatu 6, Salo Käsiteltävät asiat: 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

KOKOUSAIKA Tiistai klo Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 1.6.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki 34 Ammatillisen

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 1/2017 Kokousaika 24. tammikuuta 2017 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 21/2017 1 Yhtymähallitus 20.11.2017 Aika 20.11.2017 klo 08:35-10:00 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 Yhtymähallitus 101 04.10.2017 Yhtymähallitus 119 07.11.2017 JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 YHALL 04.10.2017 101 Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjille 11.5.2017

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 13/2018 1 Yhtymähallitus 18.06.2018 Aika 18.06.2018 klo 8:30-10:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta KOKOUSKUTSU AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Yhtymähallitus 22.05.2017 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, 15230 Lahti (auditorio) Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 20.10.2016 1 AIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00-18.32 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kokoushuone (Kuninkaanlähteenkatu) PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2019 1 Yhtymähallitus 11.02.2019 Aika 11.02.2019 klo 8:30-12:00 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2017 1 Yhtymähallitus 27.03.2017 Aika 27.03.2017 klo 8:00-8:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola

Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa (vrt. Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus) Salpauksessa laadunhallinnalla

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Lomakkeen täyttöohjeet

Lomakkeen täyttöohjeet Koulutuksen järjestäjän opiskelijavuosia koskeva ehdotus, harkinnanvaraisen korotuksen hakemus ja muut pyydetyt tiedot vuoden 2020 varsinaisen suoritepäätöksen valmistelua varten Opetus - ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 22/2018 1 Yhtymähallitus 17.12.2018 Aika 17.12.2018 klo 08:30-11:00 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti, luokka Stå6_1_23, Deittikuja

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Johtoryhmä 7.4.2015 Yhtymähallitus 27.4.2015 SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA Sisällys 1. Lainsäädäntö 3 2. Soveltamisala

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika 16.3.2017 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Hallintotoimisto 31.3.2017 kello 9.00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä, hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs (Purokatu 1, Raisio) Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala -

Raision seudun koulutuskuntayhtymä, hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs (Purokatu 1, Raisio) Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala - RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS ESITYSLISTA 1/2019 YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 1/2019 Aika Torstai 17.1.2019 klo 16.15 - Paikka Kutsutut: Raision seudun koulutuskuntayhtymä, hallinnon

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Virkasuhteisia esimiehiä ovat:

Virkasuhteisia esimiehiä ovat: 1 (5) Käsittely Voimaantulo 15.1.2018 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän henkilöstöasioiden toimintaohje Toimintaohjeella määrätään hallintosäännön mukaisen toimi- ja päätösvallan siirtämisestä viranhaltijoille

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, Lahti (tila Stå6_1_23)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, Lahti (tila Stå6_1_23) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 16/2016 1 Yhtymähallitus 31.10.2016 Aika 31.10.2016 klo 08:00-08:35 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti (tila Stå6_1_23) Osallistujat

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2017 1 Yhtymähallitus 16.01.2017 Aika 16.01.2017 klo 08:30-09:54 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan

Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan Ammatillisen koulutuksen rahoitus varainhoitovuodelle 2018 Ammatillisen koulutuksen määräraha jakautuu laskennalliseen ja strategiarahoitukseen. Laskennallisella

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 15/2018 1 Yhtymähallitus 10.09.2018 Aika 10.09.2018 klo 08:30-11:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Yhtymähallitus 8/ klo 17.00

Yhtymähallitus 8/ klo 17.00 5.10.2017 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 5.10.2017 klo 17.00 Amisto, Perämiehentie 6, Porvoo (Ruokalakabinetti 2) KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 100 : Kokouksen avaus... 3 Yh 101 : Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 21.9.2017 1 AIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00-17.54 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1 PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 2/2017 KUUMA-johtokunta

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 2/2017 KUUMA-johtokunta Dnro KUUMA: 235 /2017 11 KUUMA-SEUTU LIIKELAITOKSEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2016 KUUMA-komissio 17.2.2017 / 6 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on kalenterivuosi. Johtokunnan on

Lisätiedot

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 18/2014 1 Konsernihallitus 06.10.2014 Aika 06.10.2014 klo 08:30-10:50 Paikka Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

Päätös Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus

Päätös Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus Päätös OKM/165/531/2017 16.2.2018 Toyota Auto Finland Oy Korpivaarantie 1 01450 VANTAA Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus 25.9.2017 Asia Ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 17/2015 1 Yhtymähallitus 19.10.2015 Aika 19.10.2015 klo 10:00-11:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2018 1 Yhtymähallitus 12.03.2018 Aika 12.03.2018 klo 08:35-10:55 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 2/2015 1 Yhtymähallitus 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 08:30-10:40 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot