Kyselytutkimus. Saamelaisalueen koulutuskeskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kyselytutkimus. Saamelaisalueen koulutuskeskus"

Transkriptio

1 Kyselytutkimus Saamelaisalueen koulutuskeskus Raisa Pesonen ja Aila Kemppainen Markkinointitutkimus Saamelaisalueen koulutuskeskus Liiketalouden perustutkinto

2 1 Saamelaisalueen koulutuskeskus Liiketalouden perustutkinto Merkonomi Raisa Pesonen ja Aila Kemppainen Kyselytutkimus Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijoille Tiivistelmä Kyselytutkimuksemme tarkoituksena oli selvittää Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijoiden tyytyväisyys oppilaitoksen puitteisiin ja resursseihin. Kyselyssämme selvitimme ovatko opiskelijat tyytyväisiä oppilaitoksen opetukseen, tiloihin, ruokailuun ja asuntolaan. Opiskelijoilla oli mahdollisuus myös antaa vapaata palautetta. Kyselyyn otimme mukaan kaikki opiskelijat 165 kpl. Kyselyssä selvisi, että opiskelijat olivat tyytyväisiä melkein kaikkeen, mitä me kysyimme. Opetus oli hyvää tai erittäin hyvää. Tiloihin oltiin tyytyväisiä. Ruoka sai erityisesti kiitosta koska se on hyvää ja ilmaista. Asuntolan koneiden ja laitteiden toimivuutta useat vastasivat tyydyttäväksi tai huonoksi, mutta ilmainen asuminen sai kiitosta.

3 Sisällysluettelo 1. Johdanto Tavoitteet ja suunnittelu, kohderyhmä Käytännön osuus, toteutus ja arviointi Kyselyn purku Ivalo Taustatiedot Opetus Tilat Ruokailu Asuntola Inari Taustatiedot Opetus Tilat Ruokailu Asuntola Toivoniemi Taustatiedot Opetus Tilat Ruokailu Asuntola Yhteensä kaikki toimipaikat Taustatiedot Opetus Tilat Ruokailu Asuntola Pohdinta...51 Liiteet Liite 1 kyselylomake opiskelijoille Liite 2 saatekirje luokanvalvojille

4 1 1. Johdanto Kyselytutkimuksen tekeminen on markkinointisuunnittelu - opintokokonaisuuden näyttö. Kartoitamme opiskelijoiden mielipiteitä oppilaitoksen puitteista ja resursseista. Oppilaitokselle ei ole tehty aiemmin vastaavanlaista kyselyä. Kyselytutkimuksemme tehtiin kirjekyselynä kaikille opiskelijoille. Raportti on toteutettu niin, että toimipaikat on käsitelty erikseen, ensin Ivalo, sitten Inari ja Toivoniemi, ja lopuksi kaikkien toimipaikkojen yhteenveto. Asuntola-kohtaan vastasivat vain ne opiskelijat, jotka asuvat asuntolassa. 2. Tavoitteet ja suunnittelu, kohderyhmä Mielestämme on tärkeää antaa opiskelijoille mahdollisuus kertoa mielipiteensä oppilaitoksen puitteista. Laadimme kyselylomakkeen ja valitsimme mukaan pääkohdat, jotka mielestämme ovat kattavasti valittuja ja oppilaitosta ilmentäviä. Otimme mielipiteitä vastaan koulun apulaisrehtorilta, oppilaskunnan puheenjohtajalta ja keittiöhenkilökunnalta kyselyn laadinnassa, mutta pidimme itsellämme oikeuden valita tutkittavat aiheet. Työmme ei ollut varsinainen toimeksianto, mutta oppilaitos saa kyselyn tiedot käyttöönsä. Tavoitteena oli saada kattavasti opiskelijoiden ääni kuuluviin jokaisessa toimipaikassa. Kysely toteutettiin kyselylomakkeella, joka jaettiin opettajien kokouksessa kaikille linjavastaaville, tällä menetelmällä toivoimme saavamme mahdollisimman suuren vastausprosentin. Kohderyhmänä ovat kaikki SAKK:n opiskelijat, kaikista toimipaikoista. Aihealueina ovat: Opetus, ruokailu, tilat ja asuntola. Kustakin alueesta on useita kysymyksiä, ja vastaustilaa on myös vapaille kiitoksille ja kehitettäville asioille. Toteutimme työn kirjekyselynä, otoskoko n= 165. Otanta on kokonaisotos, jotta saadaan luotettava tulos kaikkien toimipaikkojen osalta. Kirjekyselyyn on helppoa ja vaivatonta vastata, ja samalla taataan kaikille yhtäläiset vastausmahdollisuudet.

5 2 3. Käytännön osuus, toteutus ja arviointi Opiskelijat vastasivat kyselytutkimukseen hyvin, mikä kertoo mielestämme siitä, että he kokevat mielipiteensä ja vaikutusmahdollisuutensa tärkeiksi. Yksi ryhmä ei osallistunut kyselyyn, mutta he ovat oppilaitoksen opiskelijamäärässä kuitenkin mukana, mikä laskee vastausprosenttia. Vastauksia tuli 115 kpl. Osa opiskelijoista oli suorittamassa työssäoppimista eli poissa oppilaitokselta. Kysely on toteutettu ajalla Kyselylomaketta hioimme useaan kertaan. Teimme sen Excelillä. Saimme vastauksia pitkällä aikavälillä. Otimme viimeiset vastaukset vastaan vasta Jatkoimme vastausaikaa, koska osa ryhmistä tuli tuolloin TOP-jaksoiltaan. Aineiston kerääminen ja analysointi oli haasteellista suuren vastaajamäärän ja usean toimipaikan osalta. Toteutus vaatii runsaasti aikaa, ja selkeää työnjakoa. Työn ulkoasun hiomiseen meni huomattavasti enemmän aikaa kun olimme laskeneet. Vastauksia saatiin 115 kpl. Vastausprosentiksi tuli 67 %. 4. Kyselyn purku Lomakkeet purettiin täysin käsityönä. Teimme oman purkukaavakkeen, johon keräsimme yksitellen kaikki vastaukset. Kyselyn purku suoritettiin käymällä kaikki lomakkeen kohdat yksitellen läpi. Tulokset siirsimme Excel taulukkolaskelmaohjelmalle, jolla teimme kaaviot. Analysoimme tuloksia monesta näkökulmasta, jokaisesta toimipaikoista erikseen sekä kaikista toimipaikoista yhteensä Ivalo Ivalon toimipaikka sijaitsee osoitteessa Jokikuja 10. Siellä on tarjolla perustutkintoja seuraaville aloille: Liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli- ja ravintola-ala, sosiaali- ja terveysala ja matkailuala Taustatiedot Kyselyn taustatietoja ovat sukupuoli, ikä, pohjakoulutus ja toimipaikka.

6 3 Sukupuoli Enemmistö Ivalon opiskelijoista on naisia, 67 %, miehiä on 33 %. Ikä Suurin osa opiskelijoista Ivalossa on vuotiaita, yli 51-vuotiaita ei ole lainkaan, ja kaikkiaan yli 20-vuotiaita on vain 35 %.

7 4 Pohjakoulutus Opiskelijoista valtaosa tulee suoraan peruskoulusta. mikä näkyy myös ikäjakaumassa. Osalla vastaajista on lisäksi ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto, tai useampia tutkintoja. jolloin he eivät näy peruskoulun käyneissä lainkaan. Peruskoulu-valikossa ovat vain pelkän peruskoulun käyneet. Toimipaikan vastausprosentti Kaaviossa ovat vastanneet opiskelijat. Ivalosta yksi ryhmä ei vastannut, muut vastaamatta jättäneet ovat yksittäisiä opiskelijoita. Vastausprosentti on 72 %.

8 Opetus Opetuksen laatu Opetuksen laatua pidetään pääosin hyvänä, pieni osa arvioi opetuksen laatua tyydyttäväksi tai ei osannut sanoa mielipidettään. Opettajien ammattitaito Opettajien ammattitaito on hyvää ja erittäinkin hyvää opiskelijoiden mielestä. Sijaisten ammattitaito Sijaisten ammattitaitoa arvioitiin enimmäkseen tyydyttäväksi tai hyväksi.

9 6 Opetusvälineiden / materiaalien ajanmukaisuus Opetusvälineitä pidetään epäajanmukaisina noin 25 %:ssa vastauksista. 70 % piti ajanmukaisuutta hyvänä tai erittäin hyvänä, ja 4 % ei sanonut kantaansa asiaan. Mahdollisuus etäopiskeluun Etäopintomahdollisuus Ivalossa koetaan hyväksi, mutta osa ei osaa sanoa kantaansa, ja 7 opiskelijaa eli lähes 15 % on sitä mieltä, että mahdollisuudet etäopiskeluun ovat huonot. Opiskelijoiden aloitteiden huomiointi Opiskelijoiden aloitteiden huomiointi jakaa mielipiteitä Ivalossa. Kukaan ei pidä huomiointia huonona, mutta muiden vaihtoehtojen kesken äänet jakautuvat laajasti.

10 Tilat Tilat Ivalo Huono Tyydyttävä Huono Erittäin hyvä En osaa sanoa Ruokailutilojen toimivuus Opetustilojen toimivuus Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Ruokailutilojen toimivuus Liki 42 % vastanneista opiskelijoista pitää ruokailutiloja huonona tai tyydyttävänä. 56 % kokee tilat hyväksi tai erittäin hyväksi, ja 2 % ei osaa sanoa mielipidettään ruokailutiloista. Opetustilojen toimivuus Opetustiloja pitää tyydyttävänä 25 % vastaajista. Valtaosa eli yli 70 % pitää tiloja hyvänä tai erittäin hyvänä. Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Yli 31 % pitää tilojen sopivuutta liikuntarajoitteisille huonona tai tyydyttävänä. Lähes 20 % ei osaa sanoa kantaansa tilojen sopivuudesta. Hyvänä tiloja liikuntarajoitteisille pitää puolet vastaajista.

11 8 Tilat Ivalo Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Yleisten tilojen viihtyvyys Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yleisten tilojen viihtyvyys Tiloja pitää viihtyisänä 73 % vastanneista. Huonoina tai tyydyttävinä viihtyvyydeltään yleisiä tiloja pitää 27 % vastanneista opiskelijoista. Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Taukotiloja liki 73 % piti hyvänä tai erittäin hyvänä. Loput pitivät tiloja tyydyttävinä tai eivät osanneet sanoa mielipidettään. Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yli kolmannes ei osannut sanoa kantaansa autojen paikoitustilojen riittävyyteen, muut pitivät tilannetta pääosin hyvänä tai erittäin hyvänä. Ikäjakauma selittää osaltaan tulosta.

12 Ruokailu Aamupalan syönti Tutkimuksen mukaan Ivalossa aamupalan syönti on vähäistä. Vastanneista vain hieman yli 35 % syö aamupalaa 1 4 kertaa viikossa. Yli 62 % vastanneista opiskelijoita ei syö aamupalaa. Tämä näkyy myös asuntolassa asuvien vähäisenä määränä. Lounaan syönti Lounaan syö liki jokainen vastanneista opiskelijoista, yli 83 %. Vain muutamat vastanneet opiskelijat syövät harvoin tai eivät lainkaan. Päivällisen syönti Päivällistä Ivalossa ei syödä paljoa, vain 8 % vastaajista syö päivällistä 1 4 kertaa viikossa. Osasyynä on päivällisen tarjoilu eri tiloissa.

13 10 Ruokailu Ivalo Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Ruoan laatu Ruoan riittävyys Erityisruokavalioiden huomiointi Ruoan monipuolisuus Ruoan laatu Ruuan laatua on pidetty erittäin hyvänä, yli 52 % vastanneista on tätä mieltä ja hyvänä ruokaa pitää yli 35 % vastanneista. Ruoan riittävyys Vastanneiden mukaan ruokaa on tarjolla riittävästi, yli 91 % opiskelijoista on tätä mieltä. Noin 6 % vastanneista ei osannut arvioida ruuan riittävyyttä. Erityisruokavalioiden huomiointi Puolet vastaajista pitää erityisruokavalioiden huomiointia hyvänä tai erittäin hyvänä. Liki neljännes ei osannut sanoa kantaansa erityisruokavalioihin. Ruoan monipuolisuus Ruokaa pidetään erittäin tai hyvin monipuolisena lähes 92 % mukaan vastanneista.

14 Asuntola Oman huoneen toimivuus Omaa asuntolan huonettaan pitää huonosti tai tyydyttävästi toimivana 20 % vastanneista. Yli puolet pitää huonettaan toimivana, ja osa ei osannut sanoa kantaansa huoneen toimivuudesta. Yleisten tilojen toimivuus Lähes 62 % pitää asuntolan yleisten tilojen toimivuutta hyvänä tai erittäinkin hyvänä, ja loput 38 % pitää toimivuutta huonona tai tyydyttävä tai ei osaa sanoa kantaansa. Yleisten tilojen koneiden ja laitteiden toimivuus Yli 53 % piti asuntolan koneita ja laitteita huonosti tai tyydyttävästi toimivina. Vain pieni osa, alle 8 %, piti laitteita erittäin hyvin toimivana.

15 12 Turvallisuuden tunne asuntolassa asuttaessa Asuntolassa on turvallisuuden tunne lähes kaikkien vastanneiden mielestä hyvä tai erittäin hyvä. Vain alle 8 % piti turvallisuuden tunnetta tyydyttävänä. Huonona sitä ei pitänyt yksikään vastaajista. Pesutilojen riittävyys Pesutilat koetaan pääosin hyvin tai erittäin hyvin riittäviksi. Tyytyväisyys asuntolan järjestyssääntöihin Yli 30 % ei osaa sanoa kantaansa järjestyssääntöihin, ja 15 % pitää niitä huonoina tai tyydyttäviä. Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että järjestyssäännöt ovat hyvät tai erittäin hyvät. Tyytyväisyys harrastusmahdollisuuksiin Liki puolet vastaajista on sitä mieltä, että harrastusmahdollisuudet ovat huonot tai tyydyttävät Ivalossa. 30 % piti mahdollisuuksia hyvinä, ja 23 % ei osannut sanoa kantaansa.

16 13 Kiitokset ja kehitettävät asiat Kiitokset Kiitoksia asiallisesta oppimisympäristöstä Siivoojille Ruoka on hyvää Lukujärjestys on hyvä maanantaisin alkaa 10 ja to loppuu 14 ja pe 12 Tietokoneet on pääsääntöisesti hyviä Ei kummempia Kiitos valitusmahdollisuudesta asuntolaa kohtaan Välillä hyvää ruokaa, joskus ei voi syödä Kaikille tasapuolisesti! Työssäoppimispaikkojen valinnassa monipuolisia vaihtoehtoja, vaikka enemmänkin voisi olla Kiitos Kiitos kiitos Ravintolatason ruoka, aivan käsittämättömän laadukasta. Opettajat hyviä Ruoka on hyvää ja monipuolista Hops otetaan hyvin huomioon, päällekkäisiä opintoja ei tule Makelle Kun lukujärjestykset vihdoin näkyvät, tulee monta viikkoa kerralla se on hyvä Kehitettävät asiat Lukujärjestykset nettiin tarpeeksi ajoissa. Joskus tulevat vasta viikkoa ennen perheellisen pitäisi kuitenkin pystyä suunnittelemaan vähän pidemmälle Luokkatilan atk laitteet opettajan pöydällä, johdot ovat näkökentässä Ruokalan tila vähissä Taukotilat voisi kalustaa uudelleen Kolmoset tekee ihmeellistä ruokaa jota yleensä ei tule syötyä Kellot pitäisi saada oikeaan aikaan

17 14 Ruokalista nettiin Uudet telkkarit asuntolalle. d-solun uunista lapsilukko rikki Asuntola sais jyrätä kokonaan ja rakentaa uudestaan, edes remontoida ja omat huoneet Parempia sijaisia kiitos, ei sellaisia, jotka eivät edes opettamaansa asiaa osaa Kaikkien opettajien taso ei ole tarpeeksi hyvä Erityisruokavaliot Ruokailutila ahdas Parkkipaikka Asuntola Ilmastointi, asioiden hoitamisen nopeus, kellot oikeaan, datatykkien kunnostus.. Sisä aulan tilat voisi ehkä kehitellä jotain uutta

18 Inari Inarin toimipaikka sijaitsee Menesjärventiellä. Siellä on tarjolla perustutkintoja seuraaville aloille: Käsi - ja taideteollisuusala: saamenkäsityö pehmeät materiaalit, saamen käsityöt kovat materiaalit, korukivi ja jalometalliala. Inarissa on myös yleissivistävää koulutusta. Medialinja, korkea-asteen linja ja saamen kieli ja kulttuuri Taustatiedot Taustiedot ovat samat kaikkien toimipaikkojen kyselyissä, sukupuoli, ikä, pohjakoulutus ja toimipaikka. Sukupuoli Inarissa suurin osa opiskelijoista on naisia, miehiä on vain noin 16 % vastaajista. Inarissa on eniten naisopiskelijoita verrattuna kaikkiin kolmeen toimipaikkaan.

19 16 Ikä Ikäjakauma on erilainen kuin muissa toimipaikoissa, eli yli 20-vuotiaiden osuus on selvästi suurempi kuin nuorempien opiskelijoiden osuus. Myös vuotiaiden osuus on suurin Inarissa. 7 % vastaajista on yli 41-vuotiaita. Pohjakoulutus Inarissa huomattavalla osalla vastaajista on jo aiempia tutkintoja, mikä näkyy myös ikäjakaumassa nostaen ikää.

20 17 Toimipaikan vastausprosentti Inarissa vastausprosentti on 62 %, mikä on heikoin tulos kaikkien toimipaikkojen välillä.

21 Opetus Opetuksen laatu Inari Opetuksen laatua arvostetaan Inarissa, sitä pidetään suurimmaksi osaksi erittäin hyvänä. Opettajien ammattitaito Opettajien ammattitaitoa Inarissa pidettiin erittäin hyvänä. Sijaisten ammattitaito Sijaisten ammattitaitoa pidettiin hyvänä sikäli kun siihen osattiin vastausta antaa.

22 19 Opetusvälineiden /-materiaalien ajanmukaisuus Opetusvälineiden ajanmukaisuutta piti tyydyttävänä 9 % vastaajista, 7 % ei osannut kertoa kantaansa ja valtaosa eli 84 % piti opetusvälineitä hyvin tai erittäin ajanmukaisina. Mahdollisuus etäopiskeluun Inarissa etäopiskelumahdollisuuksiin ei osannut sanoa kantaansa vastaajista yli 31 %, mutta niitä piti hyvänä tai erittäin hyvänä lähes 55 % vastanneista. Opiskelijoiden aloitteiden huomiointi 16 % vastanneista piti opiskelijoiden aloitteiden huomiointia huonona tai tyydyttävänä. Saman verran ei osannut sanoa kantaansa, ja loput hieman alle 46 % piti aloitteiden huomiointia hyvänä/erittäin hyvänä.

23 Tilat Tilat Inari Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Ruokailutilojen toimivuus Opetustilojen toimivuus Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Ruokailutilojen toimivuus Inarin ruokailutiloja pidetään hyvänä/erittäin hyvänä. Opetustilojen toimivuus Tiloja pidetään hyvin/erittäin hyvin toimivina opetukseen. Vain 9 % vastanneista on sitä mieltä, että opetustilat toimivat huonosti tai tyydyttävästi. Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Miltei puolet Inarin vastaajista ei osaa sanoa tilojen sopivuudesta liikuntarajoitteisille.

24 21 Tilat Inari Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Yleisten tilojen viihtyvyys Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yleisten tilojen viihtyvyys Yleiset tilat ovat viihtyisiä Inarissa 77 % mielestä. Tyydyttävinä niitä pitää tai mielipidettään ei osaa sanoa 23 % vastanneista. Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Taukotilojen toimivuutta kritisoi huonoksi/tyydyttäväksi yli 43 % vastaajista. Mielipidettään ei osaa sanoa viidennes vastaajista. Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yli kolmannes ei osaa sanoa autojen paikoitusalueiden riittävyydestä. Yli 40 % pitää riittävyyttä hyvänä/erittäin hyvänä. Neljänneksen eli 25 % mukaan paikoitusalueiden riittävyys on huono/tyydyttävä.

25 Ruokailu Aamupalan syönti Inarissa aamupalan syö päivittäin tai lähes päivittäin 75 % vastanneista. Lounaan syönti Lounaan syö päivittäin tai lähes päivittäin yli 95 % opiskelijoista. Päivällisen syönti Päivällistä Inarissa syö päivittäin tai lähes päivittäin 77 % vastaajista.

26 23 Ruoan laatu Ruoan laatua pidetään valtaosin hyvänä/erittäin hyvänä. Ruoan riittävyys Ruokaa on valtaosan mielestä riittävästi tarjolla. Erityisruokavalioiden huomiointi Erityisruokavaliot huomioidaan hyvin/erittäin hyvin, joskaan yli kolmannes ei osaa sanoa kantaansa erityisruokavalioista. Ruoan monipuolisuus Ruoan monipuolisuutta pidetään hyvin tai erittäin hyvin toteutuneena.

27 Asuntola Oman huoneen toimivuus Yli puolet vastanneista pitää oman huoneen toimivuutta erittäin hyvänä, ja tyydyttävänä sitä pitää vain noin 10 %. Yleisten tilojen toimivuus Asuntolan yleisiä tiloja pidetään hyvinä toimivuutensa puolesta. 17 % vastanneista pitää niitä huonona/tyydyttävänä. Yleisten tilojen koneiden ja laitteiden toimivuus Laitteiden ja koneiden toimivuudessa on parantamisen varaa lähes 40 % mielestä, hyvänä niiden toimivuutta pitää kuitenkin puolet vastaajista. Turvallisuuden tunne asuntolassa asuttaessa Asuntolassa asumisen turvallisuuden tunne koetaan hyväksi tai erittäin hyväksi yli 70 % mielestä. Sitä pitää tyydyttävänä 10 % vastanneista.

28 25 Pesutilojen riittävyys Liki 40 % pitää asuntolan pesutilojen riittävyyttä Inarissa erittäin hyvänä. Tyytyväisyys asuntolan järjestyssääntöihin 75 % vastaajista on tyytyväinen järjestyssääntöihin. Tyytyväisyys harrastusmahdollisuuksiin Harrastusmahdollisuuksia pidetään Inarissa hyvänä tai erittäin hyvänä lähes 80 % mielestä. Kiitokset ja kehitettävät asiat Kiitokset Erityiskiitos asuntolan toimivuudelle. Opetus myös suurinpiirtein melko tehokasta ja motivaatiota antavaa Kouluruoka todella hyvää Kolmest ilmaisesta ruoasta päivässä ja ilmaisesta asumisesta Kiitos keittiöhenkilökunnalle hyvistä allergigon sapuskoista Tosi hyvä homma, että meillä on ilmainen ruoka ja asuminen

29 26 Sähly-, kaukalopallo ym. pelien järjestäjille, hyvät ruoat Oppilaitokselle, että saan olla täällä Ilmaiset ruokailut on ihania ja ilmainen asuminen mahdollistaa opiskelun Paljon mahdollisuuksia kokeilla ja oppia Opettajille ja henkilökunnalle korkeasta työmoraalista ja kehittämishalusta Opetus on erittäin hyvää ja kouluun on kiva tulla hyvän ilmapiirin ym. takia Joustavuus opintojen suhteen Kaikille Opettajille, vieraileville opettajille myös! Ilmaisesta ruoasta, joka on herkullista ja ravitsevaa Melkein kaikki luokat on hyviä. ikkunoita, kirkas opiskelupaikka Hyvä wc tilasto Hyvä opiskelija vaatteet/tavarat lukko paikat Puu ja hopea työ huoneita ovat erittäin hyvä Ruoka on erittäin hyvä Saamen kieli opettaja Heidi Kitti on mahtava opettaja Merja Heikkinen on hyvä opettaja Matleena Fofonoff on paras Kehitettävät asiat Turkis/sisna ompeluhuone on liian pieni Missä on sohva, mukava penkit taukopaikalla? Kaikki työhuoneita tarvii hinta lapu ovella että opiskelijat tiedä heti esim. sisna hinta, äimä hinta, hopea hinta Inarin pelihuonetta voisi muuttaa mukavammaksi (sohva ja verhot, jotka erottaisivat liikuntasalin) Ruokailuaikataulut uusiksi Inarissa. Istumatyötä tekevät pitävät 45 min. ruokatauon aina ja käsityöpuoli jotka tekee ns. fyysisempää työtä pitävät vain 30 min.ruokatauon. Tasapuolisuutta hakien ehotan tätä Lisää luokkaretkiä ym. mukavia tapahtumia, reissuja, kuvausmatkoja

30 27 Lukujärjestykset Koulubussia asuntolasta Saakissa koska haluaa kehittyä Jeeran tietokonehuonetta voisi päivittää siten että sinne asennetaan nopeammat koneet ja samat ohjelmat kuin koulullakin; Photoshop jne. jotta viikonloppu ja ilta työskentely olisi mahdollista Tiedonkulku oppilaitoksen sisällä Saunavuoroja tai saunoja enemmän, kun on joka päivä myöhään koulussa ei ehdi yleisiin vuoroihin Asuntola on niin kaukana eikä sinne ole ees katuvaloja Opettajien opetustaidoissa on täydennettävää Asuntolassa suurin ongelma on pyykinpesu: koneet toimivat vain ajoittain ja kuivaamistilat on kovin pieniä Ruoan laatu tuntuu laskeneen loistavasta tavanomaista vähän parempaan. Johtuuko se alentuneesta ruoan määrärahasta? Typerää että voi vain valita kasvis- tai lihavaihtoehdon, entä sitten ihmiset, jotka eivät esim. syö punaista lihaa mutta syövät kalaa ja kanaa? Ja ovatko kasvisruoat valmistettu kokonaan ilman maitoa, kananmunaa jne. Joskus on saattanut olla ruokana kalakeittoa (esim.), mutta ei mitään kasvisvaihtoehtoa. Aika ristiriitaista Nettisivut opiskelijaystävällisemmäksi. kuten tieto mikä on saapuvan postin ja lähtevän postin palvelin? Informaatio ei kulje aina oppilaille asti Välillä tuntuu, että opettajien pedagogisia taitoja voisi kehittää ammatillisen osaamisen lisäksi/rinnalle Tietynlainen aikataulujen hallinta voisi myös tehostaa opiskelua Vuorovaikutuksen ja informaation kulun tehostaminen

31 Toivoniemi Toivoniemen toimipaikka on Kaamasen lähellä. Siellä voi opiskella luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon joko porotalouden koulutusohjelmassa tai luontoalan koulutusohjelmassa, ja aikuiskoulutuksena voi opiskella eräoppaan ammattitutkinnon Taustatiedot Taustatiedot kyselytutkimuksessa ovat sukupuoli, ikä, pohjakoulutus ja toimipaikka, kuten muissakin toimipaikoissa. Sukupuoli Toivoniemi eroaa muista toimipaikoistaan opiskelijoiden sukupuolen suhteen, sillä Toivoniemessä on vastanneista miltei 80 % miehiä.

32 29 Ikä Toivoniemi eroaa myös ikäjakaumassaan muista toimipaikoista, sillä siellä on enemmän vuotiaita kuin muissa toimipaikoissa, yli 60 %. Pohjakoulutus Kuten ikäjakaumakin kertoi, ovat opiskelijat suureksi osaksi suoraan peruskoulusta tulleita.

33 30 Toimipaikan vastausprosentti Toivoniemen vastausprosentti oli paras, 85 % opiskelijoista vastasi kyselyyn.

34 Opetus Opetuksen laatu Opetuksen laatua pidetään hyvänä tai erittäin hyvänä miltei kaikkien vastanneiden mielestä. Opettajien ammattitaito Opettajien ammattitaitoa ei kyseenalaisteta Toivoniemessä lainkaan, sitä pidetään suurimmaksi osaksi erittäin hyvänä ja hyvänä. Sijaisten ammattitaito Sijaisten ammattitaitoa ei osaa arvioida noin 40 % vastanneista, mutta sijaistenkin ammattitaitoa pidetään hyvänä vastanneiden mielestä. 13 % pitää ammattitaitoa tyydyttävänä.

35 32 Opetusvälineiden /materiaalien ajanmukaisuus Opetusvälineitä pitää tyydyttävänä/huonona yli 21 % vastanneista. Hyvänä välineitä pitää yli puolet vastanneista. Mahdollisuus etäopiskeluun Yli 30 % vastanneista pitää etäopiskelumahdollisuuksia huonona tai tyydyttävänä. Valtaosa pitää kuitenkin mahdollisuutta hyvänä. Opiskelijoiden aloitteiden huomiointi Aloitteiden huomioinnissa olisi vastaajien mielestä korjaamisen varaa, sillä yli 21 % pitää huomiointia huonona, ja 26 % tyydyttävänä, eli yhteensä mitei puolet vastaajista on tätä mieltä.

36 Tilat Tilat Toivoniemi Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Ruokailutilojen toimivuus Opetustilojen toimivuus Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Ruokailutilojen toimivuus Ruokailutiloja pidetään toimivina. Opetustilojen toimivuus Opetustilojen toimivuutta pitää tyydyttävänä yli 26 % vastanneista. Yli puolet kuitenkin pitää Toivoniemen tiloja hyvänä. Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Tilojen toimivuudesta liikuntarajoitteisille ei osaa sanoa 74 % vastanneista opiskelijoista.

37 34 Tilat Toivoniemi Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Yleisten tilojen viihtyvyys Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yleisten tilojen viihtyvyys Melkein puolet vastanneista opiskelijoista on sitä mieltä, että yleisten tilojen viihtyvyys on huono/tyydyttävä oppilaitoksella. Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Opiskelijat pitävät taukotilojaan Toivoniemessä huonona lähes 40 % mielestä, ja tyydyttävä niitä pitää yli 30 % vastaajista. Hyvänä/erittäin hyvänä tiloja pitää vain 17 % vastanneista. Autojen paikoitusalueiden riittävyys 26 % vastanneista on sitä mieltä, että autojen paikoitustilat ovat huonot tai tyydyttävät. Mielipidettään ei osaa sanoa lähes 35 % vastaajista, johtuen osaltaan ikäjakaumasta.

38 Ruokailu Aamupalan syönti Aamupalaa syödään Toivoniemessä vain vähän, sillä lähes 70 % vastaajista jättää aamupalan syömättä. Lounaan syönti Lounasta syödään Toivoniemessäkin runsaasti, kuitenkaan 30 % vastanneista ei syö lounasta tai syö lounasta harvoin. Päivällisen syönti Päivällistä syödään Toivoniemessä eniten, noin 70 % opiskelijoista syö ruoan päivittäin tai lähes päivittäin.

39 36 Ruoan laatu Ruoan laatua pidetään hyvänä tai erittäin hyvänä 70 % mielestä. Vastaajista 17 % ei osaa sanoa mielipidettään ruoan laatuun. Ruoan riittävyys Noin puolet vastanneista on sitä mieltä, että ruoan riittävyys on huono tai tyydyttävä. Toinen puoli vastanneista katsoo ruokaa olevan hyvin tai erittäin hyvin tarjolla. Erityisruokavalioiden huomiointi Erityisruokavalioiden huomiointia ei osata arvioida tai sitä pidetään tyydyttävänä tai hyvänä. Ruoan monipuolisuus 43 % vastaajista on sitä mieltä, että ruoan monipuolisuus on vain tyydyttävää. 17 % vastanneista ei osaa sanoa mielipidettään asiaan.

40 Asuntola Oman huoneen toimivuus Omaa huonetta asuntolassa pitää toimivana valtaosa vastaajista. Yleisten tilojen toimivuus Asuntolan yleisiä tiloja pitää tyydyttävänä/huonona 35 % opiskelijoista. 48 % pitää yleisiä tiloja hyvänä/erittäin hyvänä toimivuudeltaan. Yleisten tilojen koneiden ja laitteiden toimivuus Koneita ja laitteita pidetään asuntolassa tasapuolisesti tyydyttävänä tai hyvänä. Turvallisuuden tunne asuntolassa asuttaessa 22 % vastaajista tuntee turvallisuuden tunteen tyydyttävänä asuntolassa asuttaessa. Tunne turvallisuudesta on hyvää tai erittäin hyvää 61 % mielestä.

41 38 Pesutilojen riittävyys Yli 43 % vastaajista pitää pesutiloja riittämättöminä tai ei osaa sanoa mielipidettään. Lähes puolet pitää pesutilojen riitävyyttä hyvänä. Tyytyväisyys asuntolan järjestyssääntöihin Järjestyssääntöjä pitää huonoina/tyydyttävinä 30 % vastaajista. Valtaosan mielestä järjestyssäännöt ovat hyvät. Tyytyväisyys harrastusmahdollisuuksiin Harrastusmahdollisuudet Toivoniemessä ovat vastaajien mielestä huonot/tyydyttävät. Kiitokset ja kehitettävät asiat Kiitokset: Koko henkilökunnalle ja opettajille tasokkaasta opetuksesta Koko henkilökunta Kuntosali

42 39 Asuntolanhoitajille kyyditsemisestä harrastusmahdollisuuteen sekä joustavuudesta Joo Kenelle Kiitos kaikille opettajille, jotka ovat opettaneet minua Hyvä Ismo! kala/riista-opetus on huippuluokkaa Kyydit Ivalosta Toivoniemeen, kiitos kysymästä Opettajien joustavuus ja ymmärtäväisyys oppilaiden henkilökohtaisissa asioissa. Lisäksi opettajien huomaavaisuus opetusmenetelmien pyyntöihin laadukkaasta opetuksesta Kehitettävät asiat Taukotilat olisi hyvä perustaa riippumattomiksi asuntoloista tai mahdollinen erillinen tila jossakin asuntolassa Taukotila Toivoniemeen ei asuntolassa asuville voisi olla kiva mutta ilmankin on pärjännyt, mutta joutuu oleen riippuvainen asuntolassa asuvien luokkakavereiden keittiöstä ja siitä että ne aukaisevat oven sinne Tiedonkulku, Paperiasiat hakusessa Lounaaksi keittoa, päivälliseksi raskaampi ateria, eli päinvastoin kuin nyt Kaikki asiat ovat hyviä Vapaa-aika Enemmän harrastusmahdollisuuksia Huoneessa ei toimi patterit! Netin rajoitukset pois Asuntolan huoneissa joskus kylmä, tai siis talvella kovilla pakkasilla varsinkin. Ltg:n kova imu kuivattaa ilmaa paljon. Pyykeille voisi olla enemmän kuivatus mahdollisuuksia, kun asuntolassa on paljon väkeä voi omaa pyykkivuoroa odotella kauankin Kivipään yläasunnon toimivuus on huono ja ilmastointi ei ole hyvä on liian suurella ja isoääninen

43 Yhteensä kaikki toimipaikat Kaikkien toimipaikkojen yhteenvedossa ovat mukana kaikki vastaukset toimipaikasta riippumatta Taustatiedot Sukupuoli, ikä, pohjakoulutus ja toimipaikka on koottu yhteen. Vastanneista 36 % on miehiä. Eniten naisia on Ivalossa, sitten Inarissa ja vähiten Toivoniemessä.

44 41 Ikä Eniten opiskelijoita on nuorimassa ikäjakaumassa. Inari nostaa ikien keskiarvoa. Eniten nuoria on suhteellisesti Ivalossa. Pohjakoulutus Eniten aiempia tutkintoja on Inarissa, sitten Ivalossa ja Toivoniemeen tullaan useimmiten suoraan peruskoulusta.

45 42 Vastausprosentti Toivoniemi vastasi aktiivisimmin, sitten Ivalo ja kolmantena Inarin toimipaikka.

46 Opetus Opetuksen laatu Opetusta pidetään hyvänä tai erittäin hyvänä, tyytyväisimpiä opetukseen ollaan Toivoniemessä. Huonona opetusta ei pidetä missään toimipaikassa. Opettajien ammattitaito Ammattitaitoa pidetään hyvänä ja erittäin hyvänä. Tyytyväisimmät opiskelijat ovat Toivoniemessä. Huonoja arvosanoja ei juuri ole, ainoastaan Ivalossa 2 % vastanneista opiskelijoista pitää opettajien ammattitaitoa huonona. Sijaisten ammattitaito Yli neljännes vastanneista ei osannut ottaa kantaa sijaisten ammattitaitoon. Tyytyväisimpiä oltiin Inarissa, ja Toivoniemessä oli vähiten tietoa sijaisten ammattitaidosta.

47 44 Opetusvälineiden/materiaalien ajanmukaisuus Opetusmateriaalia pidettiin ajanmukaisena, eli hyvänä tai erittäin hyvänä. Vain 3 % pitää sitä huonona, ja 15 % tyydyttävänä. Parhaana pidettiin Inarin opetusvälineiden ajanmukaisuutta, eniten huonoja vastauksia saatiin Toivoniemessä, jossa 7 % vastanneista piti opetusvälineiden ajanmukaisuutta huonona. Inarissa ei huonoja arvioita annettu lainkaan, ja Ivalossa huonona tilannetta pidettiin 4 % mielestä. Mahdollisuus etäopiskeluun Etäopiskelun mahdollisuudesta mielipidettään ei osannut kertoa 20 % vastanneista. Vähiten tietoa oli Inarin opiskelijoilla. Parhaimmat mahdollisuuden etäopiskeluun oli vastanneiden mielestä Inarissa, sitten Ivalossa ja heikoimmassa asemassa olivat mielestään Toivoniemen opiskelijat. Opiskelijoiden aloitteiden huomiointi Eniten hajontaa on opetuksen osalta aloitteiden huomioimisessa yleisellä tasolla. Huonona tai tyydyttävänä huomiointia pitää 27 % vastanneista opiskelijoista. Tyytymättömimpiä ollaan Toivoniemessä, jossa melkein 22 % koki huomioinnin huonoksi, ja lisäksi 26 % vastanneista totesi sen vain tyydyttäväksi. Inarissa liki 48 % vastanneista piti aloitteiden huomiointia erittäin hyvänä.

48 Tilat Tilat yhteensä Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Ruokailutilojen toimivuus Opetustilojen toimivuus Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Ruokailutilojen toimivuus Ruokailutiloja huonoiten toimivina pidetään Ivalossa, ja tyydyttävimmistäkin arvioinneista suurin osa tulee Ivalon opiskelijoilta. Parhaiten vastanneiden mielestä toimivat Inarin ruokailutilat. Opetustilojen toimivuus Inarissa annettiin eniten erittäin hyviä arvioita. Huonoimmin/tyydyttävimmin toimivat opetustilat löytyvät 26 % mielestä Toivoniemestä. Ivalon opiskelijoista 25 % pitää tilojaan huonosti/tyydyttävästi toimivina. Tilojen toimivuus liikuntarajoitteisille Tilojen toimivuudesta liikuntarajoitteisille ei osaa sanoa 35 % vastanneista. Parhaiten sopivat tilat liikuntarajoitteisille löytyvät opiskelijoiden mielestä Inarista, kun tarkastellaan erittäin hyviä arviointeja. Kun lasketaan mukaan hyvät ja erittäin hyvät arvioinnit, Ivalossa on 50 % mielestä toimivimmat tilat. Inarissa toiseksi toimivimmat ja Toivoniemessä 74 % ei osaa sanoa kantaansa asiaan. Toivoniemessä erittäin hyvää arvosanaa ei anna yksikään opiskelija, ja hyviäkin on vain 17 % arvioinneista.

49 46 62 Tilat yhteensä Huono Tyydyttävä Hyvä Erittäin hyvä En osaa sanoa Yleisten tilojen viihtyvyys Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Autojen paikoitusalueiden riittävyys Yleisten tilojen viihtyvyys Toivoniemen opiskelijat pitävät yleisiä tilojaan viihtyvyyden osalta heikoimpina. Inarissa on eniten hyviä ja erittäin hyviä arvioita. Ivalossa on hieman enemmän erittäin hyviä arvioita, mutta vähemmän hyviä arvioita. Valtaosa opiskelijoista kuitenkin pitää yleisiä tiloja hyvin viihtyisinä. Opiskelijoiden taukotilojen toimivuus Toivoniemessä pidetään myös taukotiloja huonoimpina. Parhaimpina taukotilojansa pitävät Ivalon opiskelijat. Inarissa ei osata sanoa taukotilojen toimivuudesta. Autojen paikoitusalueiden riittävyys Jokaisessa toimipaikassa yli kolmannes ei osannut ottaa kantaa autojen paikoitustilojen riittävyyteen. Inarissa ja Toivoniemessä riittävyyttä pidettiin huonoimpana yli 13 % mielestä. Inarissa paikoitusalue sai kuitenkin eniten erittäin hyviä arviointeja.

50 Ruokailu Aamupalan syönti Inarissa syötiin eniten aamupalaa, siellä 75 % vastaajista kävi syömässä aamupalan 3-4 x viikossa. Ivalossa aamupalan jätti syömättä 63 % ja Toivoniemessä 75 % vastanneista ei syö aamupalaa. Lounaan syönti Opiskelijat söivät lounasta kaikissa toimipaikoissa, eniten lounasta syötiin päivittäin Inarissa, ja vähiten Toivoniemessä. Päivällisen syönti Päivällistä syödään vähiten Ivalossa, ja eniten Inarissa. Ivalossa 92 % ei syö lainkaan tarjottua päivällistä.

51 48 Ruoan laatu Ruoan laatu on hyvää tai erittäin hyvää kaikkialla. Parhaaksi arvioitiin Ivalon ruoka. Mikään toimipaikka ei saanut huonoja arvosanoja. Ruoan riittävyys Ruoan riittävyys on heikointa Toivoniemessä, Ivalossa tilanteeseen ollaan tyytyväisimpiä. Erityisruokavalioiden huomiointi Erityisruokavalioihin ei osata ottaa kantaa, tai huomiointia pidetään hyvänä. Parhaimmat arvosanat, eli eniten erittäin hyviä arvioita, sai Ivalon toimipaikka. Ruoan monipuolisuus Erittäin monipuolista ruoka on Ivalossa, heikointa ruoan monipuolisuus on Toivoniemessä.

52 Asuntola Oman huoneen toimivuus Ivalossa on eniten erittäin hyviä arvioita oman huoneen toimivuudesta, 17 % on tätä mieltä. Ivalossa tosin myös huonoja/tyydyttäviä arvioita tuli eniten, 23 % arvioi huonettaan huonoksi/tyydyttäväksi toimivuudeltaan. Toivoniemessä on eniten asuntolassa asuvia vastaajien määrään verrattuna, 87 % asuu asuntolassa, Inarissa vastaava luku on 64 %. Ivalossa vastaajista asuntolassa asuu vain 27 %. Yleisten tilojen toimivuus Asuntolan yleisten tilojen toimivuutta heikoimpana pidetään Toivoniemessä. Parhaiten yleiset tilat toimivat Inarissa, jossa 71 % vastanneista pitää tiloja hyvin tai erittäin hyvin toimivina. Yleisten tilojen koneiden ja laitteiden toimivuus Ivalossa asuntolan koneita ja laitteita pidetään tyydyttävästi tai huonosti toimivina yli 53 % mielestä. Parhaiten toimivat koneet ja laitteet ovat Toivoniemessä.

53 50 Turvallisuuden tunne asuntolassa asuttaessa Huonoa turvallisuuden tunne asuntolassa ei ole yhdessäkään toimipaikassa. Parhaimman tunteen turvallisuudesta saa Ivalon toimipaikka. Jokainen toimipaikka sai hyviä tai erittäin hyviä arviointeja, yli 70 % vastaajista oli tätä mieltä. Pesutilojen riittävyys Inarin asuntolassa pesutilat saivat riittävyydeltään eniten erittäin hyviä arvioita. Huonoja arvioita ei annettu missään toimipaikassa, mutta tyydyttäviä arvioita sai eniten Toivoniemi, 35 % oli tätä mieltä. Tyytyväisyys asuntolan järjestyssääntöihin Inarin asuntolassa ollaan tyytyväisimpiä asuntolan järjestyssääntöihin. Toivoniemessä yli 30 % pitää järjestyssääntöjä huonoina. Ivalossa on eniten sellaisia opiskelijoita, jotka eivät osaa sanoa mielipidettään järjestyssäännöistä. Järjestyssääntöihin ollaan pääosin tyytyväisiä, tai ei osata sanoa mielipidettä asiaan.

54 51 Tyytyväisyys harrastusmahdollisuuksiin Tyytymättömimpiä harrastusmahdollisuuksiin ollaan Toivoniemessä, jossa yli 30 % pitää niitä huonoina, ja toinen 30 % pitää mahdollisuuksia tyydyttävinä. Inarissa on parhaimmat harrastusmahdollisuudet asuntolassa asuvien mielestä. 5. Pohdinta Lomakkeen laadinnassa käytimme Exceliä. Teimme lomaketta yhteisten ideoiden mukaan. Jaoimme lomakkeen taustatietoihin, ja neljään pääkohtaan, joista teimme tarkentavia kysymyksiä kyselyyn. Purimme saatuja vastauksia tukkimiehen kirjanpidolla, käsityönä. Syötimme kerätyt tiedot Excel-työkirjaan, ja aloimme tehdä kaavioita. Mietimme, millaiset kaaviot olisivat kuvaavimpia, ja teimme valintamme sen pohjalta. Työ oli laaja, kysymyskohtia oli 30, ja otoskoko oli 165. Vastauksia tarkasteltiin kaikkien kolmen toimipaikan kesken ja yhteensä kaikkien toimipaikkojen vastauksia. Raporttia hiottiin, kuten lomakettakin, lukemattomia kertoja. Käytimme työhön runsaasti omaa aikaa, ja molempien osalta työ täytti odotukset. Annoimme molemmat tasavertaisen panoksen työhön. Täydellinen luottamus vallitsi tekijöiden kesken siitä, että sovittu työ tehdään ajallaan. Oppimiskokemuksena työn tekeminen oli hyvä. Kuitenkin näin laajan kyselyn toteuttaminen käsityönä on työlästä. Jos työ pitäisi aloittaa nyt, ottaisimme Webropol-ohjelman avuksi. Kyselylomakkeen teko Excelillä vei paljon aikaa, sen muotoilu ja ulkoasun hiominen. Purkutyö toteuttamallamme tavalla oli työläs, Webropol olisi helpottanut työtämme huomattavasti. Toivoniemen opiskelijat toivovat harrastusmahdollisuuksien kehittämistä, Inarissa harrastusmahdollisuudet koetaan erittäin hyviksi. Taukotilojen osalta toivotaan parannusta Toivoniemessä ja Inarissa. Ruokailuun ollaan tyytyväisiä kaikissa toimipaikoissa. Aamupalan syönti on vähäistä, lounasta syödään hyvin, ja päivällistä syödään Inarissa ja Toivoniemessä melko hyvin, Ivalossa päivällistä ei syödä juuri ollenkaan.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Sámi oahpahusguovddáš YLEISTÄ

Saamelaisalueen koulutuskeskus Sámi oahpahusguovddáš YLEISTÄ YLEISTÄ SOGSAKK perustettu säätämällä laki L545/93 ja asetus A649/93 valtion oppilaitos kotipaikka Inarin kunta opetuskielet suomi ja saame, myös muut kielet mahdollisia YLEISTÄ Saamelaisalueen koulutuskeskus

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI Hannele Laaksonen 1. JOHDANTO...3 2. VASTAAJIEN TAUSTATIETOJA...4 3. HALLINTO- JA ELINKEINOTEIMEN PALVELUJEN ARVIOINTI...6 4.

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 Augustkodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 2 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2 AUGUSTKODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 21 FYYSISET JA AINEELLISET OLOSUHTEET

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019 August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 019 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN AUGUST-KODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET.1 Fyysiset ja aineelliset olosuhteet..

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus ja saamelaiset

Ammatillinen koulutus ja saamelaiset Ammatillinen koulutus ja saamelaiset Ellen Pautamo, lehtori, saamen kieli ja saamelaiskulttuuri Virtuaalikoulu Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inari, SUOMI Teemaistunti 1: Suomalais-ugrilaisten ja samojedikansojen

Lisätiedot

Seinäjoen opetustoimi. Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa)

Seinäjoen opetustoimi. Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Seinäjoen opetustoimi Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Yhteistulos, koulu työyhteisönä Koulu työyhteisönä 5 4 3 2 1 Ka 1 Miten yhteistyö koulussanne toimii opetushenkilöstön

Lisätiedot

Asiakastutkimus 2014. Blue Service Partners. Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277

Asiakastutkimus 2014. Blue Service Partners. Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277 Asiakastutkimus 2014 Blue Service Partners Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277 Johdanto Blue Service Partnersin asiakastutkimus suoritettiin helmikuussa 2014 yhteensä 107 toimipaikassa.

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Paavo Nisula Opiskelijakunta JAMKO 2 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden asiakastyytyväisyys 2019

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden asiakastyytyväisyys 2019 Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden asiakastyytyväisyys 2019 2 SISÄLTÖ 1. TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2. TAMMILEHDON PALVELUASUNTOJEN ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 2.1 Fyysiset ja aineelliset

Lisätiedot

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI ( )

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI ( ) TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI (2011-2013) Sanna Annala (2011 ja 2012) ja Emma Salmi (2013) Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus Kyselyyn osallistuneiden Pirkanmaan

Lisätiedot

ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008

ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008 Sivu 1(8) ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008 ProCountor tutki syyskuun alussa asiakkaittensa tyytyväisyyttä ProCountor-ohjelmistoon sekä Helpdesk-palveluun. Asiakaskyselyyn vastasi 179 käyttäjää.

Lisätiedot

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta Perusopetuksen maakunnallinen arviointi 2016 Möysän koulun tulokset Vastaajamäärät 124 1.-2.lk oppilasta 120 3.-5.lk oppilasta 22 opetushenkilöä 83 huoltajaa, joista loppuun saakka vastasi 68 Koulun toiminta

Lisätiedot

Päättökysely 2017 tulokset

Päättökysely 2017 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus TELMA-koulutus Päättökysely opintonsa päättäville opiskelijoille Päättökysely toteutettiin Webropol-kyselynä keväällä 2017 Kyselyssä oli kolme teemaa: elämänlaadun

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2015 Vastausprosentti: 80,1 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa parhaiten

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA

LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA Suomen Lasten Parlamentti Me olemme Suomen Lasten Parlamentin hallituksesta. 9-13 -vuotiaat lapset ympäri Suomea vaikuttavat joka viikko sellaisissa asioissa, jotka itse kokevat

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6.

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6. OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat Raportti 1.6.2010 Mittarityöryhmä Jorma Honkanen Heikki Likitalo Tuula Peura TeWa LiKu TeKu

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Kulttuuriala Julkinen Minna Koivisto & Anna Tarvainen-Illi Opiskelijakunta JAMKO 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Raision kaupunki - Kouluruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu 2016 / Sari Koski, Anne Haapanen

Raision kaupunki - Kouluruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu 2016 / Sari Koski, Anne Haapanen Raision kaupunki - ruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu / Sari Koski, Anne Haapanen Raision kaupunki ruokailun asiakastyytyväisyyskysely Sisältö Johdanto ja taustatiedot Yhteenveto Vertailuaineisto

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014 Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014 2 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2 TAMMILEHDON PALVELUASUNTOJEN ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 21 FYYSISET JA AINEELLISET

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja.

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Jenni Sanisalo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä...

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

LUKIOLAISTEN ULKONÄKÖPAINEET. Susanne Ikonen, Hanna Leppänen, Riikka Könönen & Sonja Kivelä

LUKIOLAISTEN ULKONÄKÖPAINEET. Susanne Ikonen, Hanna Leppänen, Riikka Könönen & Sonja Kivelä LUKIOLAISTEN ULKONÄKÖPAINEET Susanne Ikonen, Hanna Leppänen, Riikka Könönen & Sonja Kivelä Psykologia 7 KAMA Tutkimus toteutettiin: 4.10.2016-18.11.2016 Sisällysluettelo 1. Johdanto 1.1 Mitä ovat ulkonäköpaineet?

Lisätiedot

Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta

Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta Tutkimus opettajien odotuksista ja asenteista: Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta #digikoulu Tutkimuksen taustaa Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää peruskoulun ja lukion opettajien odotuksia ja

Lisätiedot

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli.

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli. Page 1 of 5 E S I K A T S E L U Päättökysely syksy 2013 - kevät 2014 Taustatiedot Sukupuoli Nainen Mies Äidinkieli Suomi Ruotsi Venäjä Muu Ikäryhmä Alle 18 vuotta 18-24 vuotta Yli 24 vuotta Koulutustausta

Lisätiedot

ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009

ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009 Sivu 1(9) ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009 Asiakkaat tyytyväisiä palveluun ProCountorin vuosittaiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi tänä vuonna ennätykselliset 561 vastaajaa (179 vastaajaa

Lisätiedot

Amisten ajatuksia opintojen ohjauksesta ja henkilökohtaistamisesta

Amisten ajatuksia opintojen ohjauksesta ja henkilökohtaistamisesta Amisten ajatuksia opintojen ohjauksesta ja henkilökohtaistamisesta 14.11.2017 Juuso Luomala Pääsihteeri Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry OSKU ry Valtakunnallinen amisten opiskelijajärjestö OSKU

Lisätiedot

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 1. Y1 OPPILAITOS -Toimiala / yksikkö 2. Y2. Ikä 3. S0 Valmistutko tänä kevään? 4. S 1a Millaisen arvioit elämäntilanteesi olevan 4 kuukauden kuluttua valmistumisesi

Lisätiedot

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 YHTEENVETO 1/3 Koulukysely suoritettiin 1. 19.9.2014 ja kysely onnistui erinomaisesti. Vastausmäärä oli 1299 kpl, mikä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ilona Palonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Contents

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Tekniikan ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Kiia Pöyhönen. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Tekniikan ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Kiia Pöyhönen. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Tekniikan ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Kiia Pöyhönen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Elisenvaaaran koulu 0 0% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 0 0% Yläneen yhtenäiskoulu 58 100% 1/10 2. Käytätkö ruokapalveluja päivittäin Vastaajien

Lisätiedot

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 20..2007 Opetusministeriö Kohderyhmä: TYÖELÄMÄ Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillinen koulutus kiinnostaa yhä useampaa nuorta. Ammatilliseen

Lisätiedot

Opiskelijatutkimus 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014

Opiskelijatutkimus 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Opiskelijatutkimus 2014 Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Opiskelijatutkimuksen taustatiedot Tutkimuksen aihealueet: lääketieteen perusopetuksen laatu

Lisätiedot

Erityisopetusta saavien opiskelijoiden oppimistulokset ammattiosaamisen näytöistä Kommenttipuheenvuoro

Erityisopetusta saavien opiskelijoiden oppimistulokset ammattiosaamisen näytöistä Kommenttipuheenvuoro Erityisopetusta saavien opiskelijoiden oppimistulokset ammattiosaamisen näytöistä Kommenttipuheenvuoro Pirjo Väyrynen 17.1.2012 Ammatillisen koulutuksen erityisopetuksen kehittäminen -seminaari OPPIMISTULOSTEN

Lisätiedot

Perusopetuksen laadun huoltajakysely 2014

Perusopetuksen laadun huoltajakysely 2014 Perusopetuksen laadun huoltajakysely 0 Tuusulan kunnan perusopetuksen huoltajakysely toteutettiin maaliskuussa 0. Sähköiseen kyselyyn vastasi 8 perusopetuksen.,. ja 9. luokkien oppilaiden huoltajaa. Yleistä,,0,8,,,,,.

Lisätiedot

OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) vastaus%=100%

OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) vastaus%=100% OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) UUSIMAA_ LANU 28. Miten arvioit koulutuksen onnistuneen kokonaisuutena (u) 4,6 vastaus%=100% AIPAL/ HAKUVAIHE HAKEUTUMISVAIHEEN KYSELY

Lisätiedot

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014 Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 1 Yhteenveto Kanavagolf Vääksy Oy:n asiakaskysely järjestettiin sähköisenä kyselynä 29.10.- 9.11.2014 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin määräaikaan mennessä 103

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen Linda Holma Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Tero Björkman Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Arviointi oppilaiden näkökulmasta

Arviointi oppilaiden näkökulmasta Arviointi oppilaiden näkökulmasta Raija Niemi Oppilaat vastasivat jakson päätteeksi seitsemään kysymykseen koskien ravintotiedon opiskelua terveystietojaksolla. Luokista 8 A oli työskennellyt melkein koko

Lisätiedot

URAOHJAUS: Seurantajärjestelmä. Yhteenveto

URAOHJAUS: Seurantajärjestelmä. Yhteenveto URAOHJAUS: Seurantajärjestelmä Yhteenveto URAOHJAUS Seurantajärjestelmä Uraohjaus-hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin seurantajärjestelmä opiskelijoiden amk-opintojen etenemisestä 1. Tehtiin tutkimus

Lisätiedot

Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset

Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset Kyselyn tavoite selvittää nuorten tulevaisuuden suunnitelmia ammattiin, opiskeluun sekä opintojen sisältöihin ja oppimisympäristöihin (Mun koulu!) liittyviä

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Hiljattain julkaistu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kouluterveyskysely 2009 kertoo aiempaa uupuneemmista nuorista. Lukiolaiset kärsivät niin päivittäisestä väsymyksestä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Terttu Salonen

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Terttu Salonen JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Terttu Salonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 96

1. Koulusi Vastaajien määrä: 96 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Vastaajien määrä: 96 Elisenvaaaran koulu 0 0% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 96 100% Yläneen yhtenäiskoulu 0 0% 1/10 2. Ruuan maku Vastaajien

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Tekniikan ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Tekniikan ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Tekniikan ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Tommi Kukkonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki

Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0 3,19

Lisätiedot

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 Mun talous -hanke teetti toukokuussa 2014 kyselyn porilaisilla toisen asteen opiskelijoilla (vuonna -96 syntyneille). Kyselyyn vastasi sata

Lisätiedot

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Kiitokset vanhemmille, jotka jaksoitte vastata kyselyymme! Peräti 72 % perheistä palautti lomakkeen. Opetusvälineitä kehuttiin ja myös tiloja pidettiin asianmukaisina,

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE KEVÄT 2015 Vastausprosentti: 79,9 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- tai tunnistetietoja

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- tai tunnistetietoja JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- tai tunnistetietoja Jarna Väisänen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Kyselyn taustatietoja Kyselyyn vastasi yhteensä 168 henkilöä. Heistä

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus Ammatillinen koulutus pähkinänkuoressa AMMA projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. YLIOPISTOT 4-7 vuotta Suomen koulutusjärjestelmä AMMATTIKORKEA- KOULUT, 4 vuotta Suomessa kaikki käyvät

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Iina Mustalampi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry Asiakkaiden tyytyväisyys Tammilehdon päivähoidon palveluun 2019 SISÄLLYS 1. PALVELUKESKUS TAMMILEHDON PÄIVÄHOITO 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN 3. ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PALVELUKESKUS

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

RAPORTTI. Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2013. Siru Korkala

RAPORTTI. Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2013. Siru Korkala RAPORTTI Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2013 Siru Korkala Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2013 CIMOn kysely oppilaitoksille

Lisätiedot

Päivitetty Rauman normaalikoulu

Päivitetty Rauman normaalikoulu Laadun kehittäminen arvioinnin perusteella: Seurannan ja arvioinnin tavoitteena on löytää kehittämiskohteet Kehittämistoimet suunnitellaan Toteuttamisen toimenpiteistä ja ajankohdasta sovitaan Kunkin osa-alueen

Lisätiedot

Aloituskysely 2016 tulokset

Aloituskysely 2016 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus Vastaajia 474, vastausprosentti 80 % Aloituskyselyn toteutus syksyllä 2016 Aloituskysely toteutettiin Luovissa syyskuussa. Kyselyyn kohderyhmänä olivat syksyllä 2016

Lisätiedot

Porin kirjaston asiakaskysely 2011

Porin kirjaston asiakaskysely 2011 2011 Porin kirjaston asiakaskysely 2011 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto on koko 2000-luvun ajan tehnyt vuosittain asiakaskyselyn

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS AIKUISKOULUTUS OPISKELIJAPALAUTEKYSELYIDEN TULOKSET 2009 Tyytyväisyysindeksi on saatu laskemalla täysin ja osittain vastausten prosenttiosuudet yhteen. Jos tyytyväisyysindeksi on alle 50 %, se on merkitty

Lisätiedot

Päättökysely 2018 tulokset

Päättökysely 2018 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus TELMA-koulutus Päättökysely opintonsa päättäville opiskelijoille Päättökysely toteutettiin Webropol-kyselynä huhti-toukokuussa 2018 Kyselyssä oli kolme teemaa: elämänlaadun

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Roni Sorsa Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO 2017-75-VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT Sisällysluettelo Kuva-, kuvio- ja taulukkoluettelo... 3 1 JOHDANTO... 4 2 TOIMINTAKYKY... 6 2.1 Itsenäisyys...

Lisätiedot

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2010 Asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto tekee joka vuosi asiakaskyselyn, jolla mitataan kirjastopalvelujen laatua

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa)

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Seinäjoen opetustoimi Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Yhteistulos, henkilöstön kehittäminen Henkilöstön kehittäminen 5 4 3 2 1 Ka 1 Miten suunnitelmallista

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely Tutkimusraportin tiivistelmä Sara Rönkkönen Opinto- ja opiskelijapalvelut (OOP) Aalto-yliopiston

Lisätiedot

Kouluruokailun tyytyväisyyskysely Joulukuu 2015

Kouluruokailun tyytyväisyyskysely Joulukuu 2015 Kouluruokailun tyytyväisyyskysely 2015 Joulukuu 2015 Vastaajien ikä ja sukupuoli Ikä Sukupuoli 7-12 vuotta 26,59% 13-18 vuotta 63,62% yli 18 vuotta 9,79% tyttö 58,93% poika 41,07% 2 Missä koulussa ruokailet?

Lisätiedot

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely Luovin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoiden huoltajille

Lisätiedot

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Taustatietoja Vastaajina yli tuusulalaista ala- ja yläkoulun oppilaan huoltajaa. Kysely avoinna huoltajille.-... Strukturoitujen

Lisätiedot

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta SUUNNITELMATYÖN TILANNEKATSAUS 03.05.07/ Mari Mikkola Lasten ja nuorten psykososiaalisten erityispalveluiden

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemusala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemusala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemusala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Jarna Väisänen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017 Päiväys 5.4.2017 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017 Pietarsaaren ympäristöterveydenhuolto on toteuttanut kyselytutkimuksen joulu-tammikuussa 2016 2017. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli selvittää,

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen raportti Niina Lampi & Juha Salmi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44 Vastausten määrä: 87 Tulostettu 30.4.2015 8:39:44 Poiminta Koulu = 12 (Riihikallion koulu) Taustatiedot Koulu Riihikallion koulu 87 100% Vastausten määrä: 87 Yleistä 1. Koulun jokapäiväinen toiminta on

Lisätiedot

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Anne Mähönen 15.9.2016 SISÄLTÖ OPISKELIJAPALVELUT... 1 1. Tiedätkö, kuinka saat tarvittaessa

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 208 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille toukokuussa

Lisätiedot

Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Nuoret luupin alla Leena Haanpää ja Sanna Roos 2014

Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Nuoret luupin alla Leena Haanpää ja Sanna Roos 2014 Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Nuoret luupin alla Leena Haanpää ja Sanna Roos 2014 LASTEN JA NUORTEN KUULEMISJÄRJESTELMÄ Syyslukukausi Arviointi ja kehittäminen Teemojen valinta Kuntayhteistyö Etenemissuunnitelma

Lisätiedot

Tyytyväisyyskysely

Tyytyväisyyskysely Tyytyväisyyskysely 2012-2013 TYYTYVÄISYYSKYSELY Salon Vilpas Koripallo ry:n junioritoiminnan tyytyväisyyskysely toteutettiin syksyllä 2016. Tyytyväisyyskyselyllä haluttiin selvittää, miten seuran laatukäsikirjaan

Lisätiedot

Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2017

Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2017 Kansainvälisen toiminnan resurssit ammatillisessa koulutuksessa vuonna 2017 Kansainvälisten liikkuvuuslukujen keräämisen yhteydessä ammatillisilta oppilaitoksilta ja aikuiskoulutuskeskuksilta sekä oppisopimustoimistoilta

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin Opetustoimi Perusopetuksen arviointi OPPIMISPROSESSIEN OHJAUS & KÄYTTÄYTYMIS JA VUOROVAIKUTUSTAIDOT

Seinäjoen kaupungin Opetustoimi Perusopetuksen arviointi OPPIMISPROSESSIEN OHJAUS & KÄYTTÄYTYMIS JA VUOROVAIKUTUSTAIDOT Seinäjoen kaupungin Opetustoimi Perusopetuksen arviointi OPPIMISPROSESSIEN OHJAUS & KÄYTTÄYTYMIS JA VUOROVAIKUTUSTAIDOT Kysely johtajille, opettajille ja oppilaille kevät 2010 Piia Seppälä, arvioinnin

Lisätiedot

Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa (Yrtti-arviointi)

Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa (Yrtti-arviointi) Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa (Yrtti-arviointi) Ammatilliseen koulutukseen suunnatun opiskelijakyselyn tuloksia Juha Vettenniemi ja Raisa Hievanen Kansallinen

Lisätiedot

Baletti - Kysely huoltajille 2015

Baletti - Kysely huoltajille 2015 Baletti - Kysely huoltajille 2015 Yleistä Huoltajakysely lähetettiin kaikille baletin oppilaiden vanhemmille eli yht. 74 henkilölle. Vastauksia saatiin 23.Vastausprosentti oli 31,1, joka on huomattavasti

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 33

1. Koulusi Vastaajien määrä: 33 Asiakastyytyväisyys alakoulut, Kaulanperän koulu 1. Koulusi Vastaajien määrä: 33 Auvaisten koulu 0 0% Heikinsuon koulu 0 0% Karinaisten koulu 0 0% Kaulanperän koulu 32 96,97% Mustanojan koulu 1 3,03% 1/8

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015 Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 15 Kiitoksia vastanneille! Käymme työntekijöiden kanssa tulokset lävitse ja parannamme sitä kautta lapsen päiväkotielämän arkea. Asiakastyytyväisyyskyselyn

Lisätiedot