Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta"

Transkriptio

1 Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintoilmaisimia varten, joiden avulla kuljettajan ympäristö voidaan mukauttaa käyttötarkoitukseensa. Toimintoilmaisimet voidaan jakaa seuraavasti: Valosanomat, jotka näytetään kuljettajalle merkkivaloina. Käytettävissä olevat päällirakennetoimintojen näytöt riippuvat ajoneuvon varustelusta. Äänimerkit, jotka antavat tietoa kuljettajalle äänisanomina. Näyttösanomat (symboleita ja tekstiä näytössä) /min x L H N N km 18:07 18 C km/h 8,5 8,5 bar bar 120 Valosanomia ja näyttösanomia voidaan yhdistää tai käyttää erikseen. Toimintoilmaisimet aktivoidaan C234:n kautta +24 V:llä tai maatolla, BIC:llä (Bodywork Interface Configuration) tai ulkoisella CAN-väylällä. BIC ja ulkoinen CAN sisältyvät valinnaiseen BCI-toimintoon. Jokaisen valon takana on 1 tai 2 LED-lamppua. Tehdasasetukset 1 on sovitettu yleisimmille päällirakennetoiminnoille, mistä syystä parametreja ei yleensä tarvitse säätää. Joidenkin toimintojen symbolit, esim. perälautanostin, ovat jo symbolilevyssä. Esimerkkejä merkkivalojen tehdasasetuksista on annettu kohdassa Signaalityypit ja toiminnon aktivointi Äänimerkkejä tai näyttösanomia ei ole asetettu valmiiksi tehtaalla. 22: Painos 5 fi-fi 1 (33)

2 Käyttötarkoitus Toimintoilmaisimien käyttäminen oikein on tärkeää seuraavista syistä: Jotta tietyn toimintoilmaisimen merkitystä ei aliarvioida. Jotta ne ovat yhdenmukaisia ajoneuvon normaalien toimintoilmaisimien kanssa. Eri toimintoilmaisimien käytön ja tulkinnan helpottamiseksi valomerkeille, äänimerkeille ja näyttösanomille voidaan määrittää eri tiloja. Tila Merkitys Esimerkkejä Kuljettajan toimenpide Esitys Hälytys Vakavan loukkaantumisen tai kuoleman vaara Turvavyövaroitus, seisontajarru on kytketty, kaasuvuoto Toimi välittömästi Punainen valo tai sanoma punaisella taustalla Suuri riski ajoneuvon tai muun omaisuuden vaurioista Vakava moottorivika, vika latauspiirissä Varoitus Ajoneuvo saattaa vaurioitua Viallinen ajopiirturi, rengaspaineet liian matalat tai liian korkeat Tilapäisesti aktivoitunut toiminto tai ESP aktiivinen, työkaluluukku auki toiminto tilassa, joka vaatii erityistä huomiota kuljettajalta Tietoja Normaalisti toimivan toiminnon tila tai arvo Aktiivinen toiminto Hälytystä ja varoitusta voidaan täydentää ja vahvistaa erilaisilla äänimerkeillä. Äänimerkkejä käytetään ennen kaikkea varmistamaan, että kuljettaja huomaa sanoman heti. Kaikki tavalliset toimintoilmaisimet on kuvattu ajoneuvon Kuljettajan käsikirjassa. Alhainen pesunestetaso, matalat rengaspaineet Kaukovalot päällä, hidastin aktivoitunut Korjaa vika mahdollisimman pian Pane merkille, että toiminto on aktivoitunut Keltainen valo tai sanoma keltaisella taustalla Tavallisesti valkoinen valo, vihreä valo tai sanoma valkoisella taustalla, mutta muitakin värejä voidaan käyttää 22: Painos 5 fi-fi 2 (33)

3 Äänimerkit mittaristossa Seuraavassa taulukossa on lueteltu käytettävissä olevat äänimerkit. Lisätietoja eri äänimerkkien aktivoinnista on annettu kohdassa Signaalityyppi ja toiminnon aktivointi. Äänimerkkien tärkeysjärjestys Koska vain yksi äänimerkki voi olla aktiivinen kerrallaan, niillä on tietty tärkeysjärjestys. Tärkein äänimerkki huomioidaan aina ensin. Toistuva äänimerkki soi yhä uudestaan, kunnes sen laukaissut ongelma on korjattu. Yksinkertaiset äänimerkit soivat vain ennalta määrätyn ajan ja lakkaavat sitten. Tärkeysjärjestys Tila Signaali 1 Varoitus 1 Yksinkertainen 2 Jatkuva hälytys Toistuva 3 Varoitus 2 Yksinkertainen 4 Varoitus 2 jatkuva Toistuva 5 Varoitus 1 jatkuva Toistuva 22: Painos 5 fi-fi 3 (33)

4 Suuntavilkut Merkkivalojen paikat Valoilla on 10 paikkaa. Kullekin valopaikalle voidaan määrittää 1 tai 2 eri tilaa. Taulukossa ja kuvassa näkyvät merkkivalojen paikat mittaristossa sekä tilat, jotka niille voidaan määrittää. 1. Varoitus tai tieto (keltainen tai vihreä) 2. Varoitus tai tieto (keltainen tai vihreä) 3. Varoitus tai tieto (keltainen tai sininen) 4. Hälytys tai tieto (punainen tai vihreä) 5. Hälytys tai tieto (punainen tai vihreä) 6. Hälytys (punainen) 7. Varoitus tai hälytys (keltainen tai punainen) 8. Varoitus tai hälytys (keltainen tai punainen) 9. Varoitus tai hälytys (keltainen tai punainen) 10. Varoitus tai hälytys (keltainen tai punainen) : Painos 5 fi-fi 4 (33)

5 Valosanomien tärkeysjärjestys Jos kaksi valosanomaa aktivoituu samaan aikaan samassa merkkivalossa, vain tärkeämpi syttyy. Tärkeysjärjestys Tila Väri 1 Hälytys Punainen 2 Varoitus Keltainen 3 Tietoja Vihreä 4 Tietoja Sininen 22: Painos 5 fi-fi 5 (33)

6 Symbolilevyt LED-merkkivalojen edessä on irrotettava symbolilevy. Jotkin symbolilevyn symboleista on esipainettu tehtaalla, mutta symbolien ulkonäkö ja sijainti voivat vaihdella asiakkaan toivomusten ja ajoneuvon tyypin mukaan. Päällirakentaja voi käyttää vapaita paikkoja omille symboleilleen. Alkuperäisten paikkojen muuttamista varten on mahdollista asentaa uusi symbolilevy. Valittavana on 7 symbolilevyä. Symbolilevyjä ja -arkkeja on saatavana Scania-liikkeestä. Lisätietoja symbolilevyn vaihdosta on annettu kohdassa Työselostukset. 22: Painos 5 fi-fi 6 (33)

7 Päällirakennetiedot mittaristossa Ajoneuvon varustelusta riippuen seuraavat symbolilevyt voidaan asentaa tehtaalla: Kuorma-autot ja vetoautot. Vetoautot pneumaattisesti siirrettävällä vetopöydällä. Miehistöohjaamo. Kippiauto täydellinen 12 m³ Maakaasuajoneuvot. Kuorma-autot painonsiirrolla. Kuorma-autot perävaunun kytkennän ilmaisimella. 22: Painos 5 fi-fi 7 (33)

8 Seuraavat symbolilevyt voidaan tilata vain jälkiasennusta varten: : Painos 5 fi-fi 8 (33)

9 Tehtaalta saatavana olevat symbolit Yleisimmät versiot esitellään seuraavassa. Myös muut versiot ovat mahdollisia. Kohta Symboli Tila Väri 1 EXT Varoitus Keltainen 2 Moottoritehon rajoitus Varoitus Keltainen 3 4 Polttoaineenlämmitin Tietoja Vihreä Kippi Hälytys Keltainen 9 10 Perälautanostin Varoitus Keltainen Kohta Symboli Tila Väri 1 EXT Varoitus Keltainen 2 Moottoritehon rajoitus Varoitus Keltainen 3 Pyörivä varoitusvalo Tila Sininen 4 Polttoaineenlämmitin Tietoja Vihreä Sähkölämmitteinen ikkuna Varoitus Keltainen 8 Alaslaskettava astinlauta Varoitus Keltainen 9 Ovi auki Varoitus Keltainen Koskee kuorma-autoja ja vetoautoja Koskee ajoneuvoja miehistöohjaamolla : Painos 5 fi-fi 9 (33)

10 Valittavana olevat symbolit Erilaisia symboliarkkeja on 9, joista kullakin on 48 symbolia. Symbolit voidaan liimata symbolilevyn vapaille paikoille. Lisätietoja symboliarkkien tilaamisesta on annettu kohdassa Tilausvaihtoehdot. Voimanoton symbolit 1. EK-voimanotto 2. EG-voimanotto 1 3. EG-voimanotto 2 4. EG-voimanotto 3 5. ED-voimanotto 1 6. ED-voimanotto 2 7. Voimanotto 8. Vetävän akselin katkaiseva voimanotto Valaistuksen symbolit 1. Työvalo 2. Työvalo, vasen puoli 3. Työvalo, oikea puoli 4. Lisäkaukovalo 5. Peruutusvalo 6. Pyörivä varoitusvalo 7. Vilkkuva valo : Painos 5 fi-fi 10 (33)

11 Yleiset symbolit 1. Päällä 2. Pois 3. Varoitus 4. Lämpötilan varoitus 5. Tason varoitus Pohjoismaiden erityissymbolit 1. Telirulla 2. Lumiketjut 3. Kiinteä aura 4. Kelluva aura 5. Hiekoituslaite aktiivinen (1) 6. Hiekan lämmitys 7. Hiekoituslaite aktiivinen (2) 8. Vinssi aktiivinen Lukkojen symbolit 1. Vetolaitteen lukitus avattu 2. Vetolaite lukittu 3. Lava lukittu 4. Lukitus avattu 5. Lukittu 6. Perälautanostin laskettu 7. Kuormatilan valaistus : Painos 5 fi-fi 11 (33)

12 Vetoauton symbolit 1. Vetopöydän lukitus avattu 2. Vetopöytä lukittu 3. Vetopöydän säätö vaakasuunnassa 4. Vetopöydän säätö pystysuunnassa Nosturin symbolit 1. Nosturi jatkettu 2. Tukijalkojen lukitus avattu 3. Kippiauto 4. Puoliperävaunun kippaus 5. Alleajosuoja laskettu 6. Alleajosuoja nostettu 7. Kuorma-auton perälautalevitin auki 8. Puoliperävaunun perälautalevitin auki : Painos 5 fi-fi 12 (33)

13 Scanian vakiosymbolit 1. Polttoaineenlämmitin 2. Astinlauta laskettu alas 3. Ovi auki 4. EXT 5. Moottoritehon rajoitus 6. Nopeusrajoitus Scanian erikoistilaussymbolit 1. ZF-vaihteisto, momentinmuunnin 2. ZF-vaihteisto, öljytaso 3. Sähkölämmitteinen ikkuna : Painos 5 fi-fi 13 (33)

14 Näyttösanoma Näyttöön on mahdollista saada näkyviin symboli ja siihen liittyvä selitysteksti. Kuljettaja voi kuitata näyttösanoman ja palauttaa sen takaisin, kunnes toimenpide tilanteen normalisoimiseksi on suoritettu. Aseta näyttösanomavalinnat SDP3:lla. 11:21 20 Plough Floating km 20 C Näyttötyypit Näyttö jakautuu eri tietokenttiin. Teksti näkyy kentässä 1 ja tekstiin liittyvä symboli kentässä 2. Näyttötyyppejä on 3 erilaista sen mukaan, miten ajoneuvo on varusteltu : Painos 5 fi-fi 14 (33)

15 Liikkuminen näytössä Näytössä liikkumiseen ja sanomien kuittaamiseen voidaan käyttää puhelimen kytkintä ja ohjauspyörän valikkopainikkeita tai kojetaulun INFO-painiketta : Painos 5 fi-fi 15 (33)

16 Mahdolliset näyttösanomat Seuraavia sanomia saatetaan näyttää näytössä: Tietosanomat 1. Telirulla aktiivinen 2. Kelluva aura 3. Hiekoituslaite aktiivinen (1) 4. Hiekoituslaite aktiivinen (2) 5. Vetolaite lukittu 6. Lava lukittu 7 Päällirakenne lukittu 8 Vetopöytä lukittu 9 Vinssi aktiivinen 10 Päällirakenne täytetty 11. Sekoitin aktiivinen 12. Ulkopuolinen laitteisto sallittu 13. Työvalo aktiivinen 14. Viesti vastaanotettu Ei käytössä Tietosanomien taustaväri on valkoinen : Painos 5 fi-fi 16 (33)

17 Varoitussanomat 31. Päällirakenteen varoitus 32. Kuorma-auton kippilava nostettu 33. Perävaunun kippilava nostettu 34. Alleajosuoja nostettu 35. Alleajosuoja laskettu 36. Kuorma-auton perälautalevitin auki 37. Perävaunun perälautalevitin auki 38. Umpikori auki / avattu lukituksesta 39. Umpikori nostettu 40. Ylikuormitus 41. Suurin perävaunun kulma 42. Vaihtolavan lukitus avattu 43. Suojapeite avoimelle lavalle 44. Päällirakenteen lämpötila rajojen ulkopuolella 45. Ohjaava tukiakseli Perävaunu lukittu 46. Perävaunun tukiakseli nostettu Ei käytössä Varoitussanomien taustaväri on keltainen : Painos 5 fi-fi 17 (33)

18 Hälytyssanomat 61. Vetolaitteen lukitus avattu 62. Päällirakenteen lukitus avattu 63. Vetopöydän lukitus avattu 64. Nosturi jatkettu 65. Tukijalkojen lukitus avattu 66. Perälautanostin laskettu Ei käytössä Hälytyssanomien taustaväri on punainen Näyttösanomien tärkeysjärjestys Näyttösanomilla on erilaisia tärkeysasteita. Tärkein näyttö huomioidaan aina ensin. Tärkeysjärjestys Tila Väri 1 Hälytys Punainen 2 Varoitus Keltainen 3 Tietoja Valkoinen 22: Painos 5 fi-fi 18 (33)

19 Muuttuvat päällirakennetiedot näytössä Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla, näytöllä voidaan näyttää muuttuvat päällirakennetiedot. Näytöllä voidaan näyttää esimerkiksi kylmäkuljetusautojen tavaratilan lämpötila (ks. kuva). Lisätietoja näytön muuttuvista päällirakennetiedoista saat Scania-jälleenmyyjältä (18) (18) Lähetä seuraava CAN-viesti BCI-ohjausyksikköön ulkoisen CAN-väylän kautta eri päällirakennetietojen näyttämiseksi mittaristossa. Lämpötila voidaan näyttää umpikorin ja perävaunun kahdelle eri alueelle. Näkyvissä on nykyinen ja vertailulämpötila Tunniste: Lähetysväli: 18FF9Bxx 100 ms Byte Bit Pituus Selitys Resolution Limits Note Auxiliary Page n Sensor Value Tiedot anturilta Auxiliary Page n Sensor Value Tiedot anturilta Auxiliary Page n Sensor Value 1 or Vertailuarvo 1 tai 2 sen mukaan, miten Reference Value State on konfiguroitu Auxiliary Page n Valittu arvo määrittää, minkä päällirakentajan näytön sivun sanoma esittää Reference Value State Määrittää vertailuarvon 1 tai 2 kohdassa Auxiliary Page n Sensor Value 1 or 2 Signaalit perustuvat SAE J1931 -standardiin. 22: Painos 5 fi-fi 19 (33)

20 Tilausvaihtoehdot Tilausvaihtoehdot Symboliarkki Nimike Osanumero Voimanoton symbolit Valaistuksen symbolit Yleiset symbolit Pohjoismaiden erityissymbolit Lukkojen symbolit Vetoauton symbolit Nosturin symbolit Scanian vakiosymbolit Scanian erikoistilaussymbolit : Painos 5 fi-fi 20 (33)

21 Aktivointi Aktivointi Toimintoilmaisimet aktivoidaan C234:n kautta +24 V:llä tai maatolla, BIC:llä tai ulkoisella CAN-väylällä. BIC ja ulkoinen CAN sisältyvät valinnaiseen BCI-toimintoon. C234:n aktivointiasetus +24 V:n ja maaton välillä tehdään käyttämällä SDP3:n parametreja. Aktivointi BIC:stä tai ulkoisesta CAN-väylästä tehdään Driver Information Request -pyynnöllä. Lisätietoja toimintoilmaisimien aktivoinnista on annettu kohdassa Signaalityyppi ja toiminnon aktivointi. Kaksoisaktivointi Koska kaikki toimintoilmaisimet voidaan aktivoida samanaikaisesti eri lähteistä, on tärkeää tarkistaa, että ne eivät ole ristiriidassa keskenään tai tehdasasetusten kanssa. Aktivointi virta-avaimen ollessa lukitusasennossa Toimintoilmaisimia voidaan aktivoida ja käyttää, vaikka virta-avain olisi lukitusasennossa. Kun +24 V yhdistetään napaan 12 liittimessä C234, herätyssignaali lähetetään mittaristoon, joka tämän jälkeen voi näyttää toimintoilmaisimet, vaikka virtaavain ei ole lukitusasennossa. 22: Painos 5 fi-fi 21 (33)

22 Alustan ehdot Alustan ehdot Ajoneuvon valmistusaika Esivalmiudet tehtaalta Valmistuspaikka Alustan sarjanumero Lisävaruste Vaihtoehto Versiokoodi BCI-toiminto Kanssa 5837A Södertälje Esivalmiudet merkkivaloille ja näyttösanomille Kanssa 3888A ICL:ssä Zwolle Angers Tarvittaessa Päällirakenteen johdinsarja ohjaamosta runkoon napainen 2411F São Bernardo do Campo Runkoon asennettu päällirakenteen johdinsarja 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C 22: Painos 5 fi-fi 22 (33)

23 Parametrit, joita voidaan säätää SDP3:n avulla Parametrit, joita voidaan säätää SDP3:n avulla Jos SDP3 ei ole käytettävissä, ota yhteys Scania-jälleenmyyjään. Parametrit asetetaan SDP3:n toiminnoilla. Parametrit aktivointiin C234:n kautta Taulukko osoittaa, miten liittimen C234 navoille 1-10 voidaan asettaa parametrit, joilla määritetään liitäntä +24 V:llä tai maatto C234:n kautta. Parametriryhmä Parametri Mahdollinen arvo Tehtaalta Ryhmä C234 navat 1-10 Signaalin tyyppi Aktiivinen matala a C234 napa 1, Aktiivinen matala Aktiivinen korkea b C234 navat 2 10, Aktiivinen korkea Valosanoma Katso taulukko Valosanomat kohdassa Mahdolliset C234 napa 1 = 10 Varoitus arvot. C234 napa 2 = 3 Tila C234 napa 3 = 4 Tiedot C234 napa 4 = 5 Hälytys C234 napa 5 = 5 Tiedot C234 napa 6 = 6 Hälytys Kuljettajakirjallisuus C234 napa 7 = 7 Varoitus C234 napa 8 = 8 Varoitus C234 napa 9 = 9 Hälytys C234 napa 10 = 9 Varoitus Äänimerkki Katso taulukko Äänimerkit kohdassa Mahdolliset Ilman arvot. Näyttösanoma Katso taulukko Näyttösanoma kohdassa Mahdolliset Ilman arvot. a. Aktivointi maaton avulla 22: Painos 5 fi-fi 23 (33)

24 Parametrit, joita voidaan säätää SDP3:n avulla b. Aktivointi +24 V:n kautta Parametrit aktivointiin BIC:n ja ulkoisen CAN-väylän kautta. Taulukko osoittaa, miten Driver Information Request -pyynnöille 1-10 voidaan asettaa parametri, jolla määritetään liitäntä BIC:llä ja ulkoisella CAN-väylällä. Parametriryhmä Parametri Mahdollinen arvo Tehtaalta Ryhmä Driver Information Request 1-10 Merkkivalo Katso taulukko Valosanomat kohdassa Driver Information Request 1 = 10 Varoitus Mahdolliset arvot. Driver Information Request 2 = 3 Tila Driver Information Request 3 = 4 Tiedot Driver Information Request 4 = 5 Hälytys Driver Information Request 5 = 5 Tiedot Driver Information Request 6 = 6 Hälytys Driver Information Request 7 = 7 Varoitus Driver Information Request 8 = 8 Varoitus Driver Information Request 9 = 8 Hälytys Driver Information Request 10 = 9 Varoitus Kuljettajakirjallisuus Äänimerkki Katso taulukko Äänimerkit kohdassa Ilman Mahdolliset arvot. Näyttösanoma Katso taulukko Näyttösanoma kohdassa Mahdolliset arvot. Ilman 22: Painos 5 fi-fi 24 (33)

25 Parametrit, joita voidaan säätää SDP3:n avulla Mahdolliset arvot Merkkivalo Äänimerkki Näyttösanoma Ilman Ilman Ilman 35 Alleajosuoja laskettu 1 Varoitus/tiedot Jatkuva hälytys 1 Telirulla aktiivinen 36 Kuorma-auton perälautalevitin auki 2 Varoitus/tiedot Varoitus 1 2 Kelluva aura 37 Perävaunun perälautalevitin auki 3 Varoitus/tila Varoitus 1 jatkuva 3 Hiekoituslaite aktiivinen 38 Umpikori auki / avattu lukituksesta 4 Hälytys/tiedot Varoitus 2 4 Hiekoituslaite aktiivinen 39 Umpikori nostettu 5 Hälytys/tiedot Varoitus 2 jatkuva 5 Vetolaite lukittu 40 Ylikuormitus 6 Hälytys Varoitus 2 6 Lava lukittu 41 Suurin perävaunun kulma 7 Hälytys/varoitus Varoitus 2 jatkuva 7 Päällirakenne lukittu 42 Vaihtolavan lukitus avattu 8 Hälytys/varoitus 8 Vetopöytä lukittu 43 Suojapeite avoimelle lavalle 9 Hälytys/varoitus 9 Vinssi aktiivinen 44 Päällirakenteen lämpötila rajojen ulkopuolella 10 Hälytys/varoitus 10 Päällirakenne täytetty 45 Ohjaava tukiakseli Perävaunu lukittu 11 Sekoitin aktiivinen 46 Perävaunun tukiakseli nostettu 12 Ulkopuolinen laitteisto sallittu 61 Vetolaitteen lukitus avattu 13 Työvalo aktiivinen 62 Päällirakenteen lukitus avattu 14 Viesti vastaanotettu 63 Vetopöydän lukitus avattu 31 Päällirakenteen varoitus 64 Nosturi jatkettu 32 Kuorma-auton kippilava nostettu 65 Tukijalkojen lukitus avattu 33 Perävaunun kippilava nostettu 66 Perälautanostin laskettu 34 Alleajosuoja nostettu 22: Painos 5 fi-fi 25 (33)

26 Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Esimerkkejä toiminnon aktivoinnista Aktivoinnin tyyppi Liittimen C234 kautta BICBodywork Interface Configuration) Ulkoinen CAN Aktivointitapa +24 V tai maatto Liittimen C259 navan tai BIC:n toisen signaalin kautta. BodyworkDriverInformation2:DriverInformationRequest : Painos 5 fi-fi 26 (33)

27 0 1/min x 100 L H N N km 18:07 8,5 18 C km/h 7 bar Päällirakennetiedot mittaristossa Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Esimerkki kytkennästä +24 V:llä tai maatolla liittimen C234 kautta Liittimessä C234 on 10 napaa, joihin lähetetään toimintoilmaisimia aktivoivia signaaleja. Jokainen napa voi aktivoida kaikki toimintoilmaisimet. 1 C Johdinsarja Asennettu tehtaalla 2 Päällirakennetoiminnot Päällirakentaja liittää ,5 bar C : Painos 5 fi-fi 27 (33)

28 Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Esimerkki kytkennästä +24 V:llä tai maatolla BIC:n kautta V 2 Tämä kuvaus esittää liitännän ohjaamossa. Tiedot liitännän tekemisestä alustan jatkojohdinsarjalla on annettu asiakirjassa Ohjaamon ja rungon johdinsarja (22:10-080). 3 1 Toimi näin: Liitä aktivointikaapeli liittimen C259 mihin tahansa napaan. BICT:tä (Bodywork Interface Configuration Tool) käyttämällä toiminto allokoidaan CAN-signaalille, Driver information request C259 C Toiminto on valmis aktivoitavaksi. Varaosatiedot ja kytkentäpaikat Aktivointi +24 V:llä BIC:n kautta Esimerkiksi katkaisin Kytketty +24 V:llä tai maatolla liittimen C259 johonkin napaan 2 Sulake 5 A Päällirakentajan asentama 3 Johdin Johdon poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,75 mm² Päällirakentajan asentama 1 23 Osat voidaan hankkia Scanian jälleenmyyjältä. C259 C Aktivointi maatolla BIC:n kautta. 22: Painos 5 fi-fi 28 (33)

29 Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Signaalin tyyppi Napa (BWE) Aktivointitapa +24 V liittimen C259 valittuun napaan BCI master C-pin (1 10), High or low Driver information request tai Liittimen C259 valitun navan maadoitus BICT:ssä: 1. Toiminnon aktivointiin valittu napa 2. : Driver information request : Painos 5 fi-fi 29 (33)

30 0 1/min x 100 L H N N km 18:07 8,5 18 C km/h 7 bar Päällirakennetiedot mittaristossa Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Esimerkki kytkennästä ulkoisen CAN-yhteyden kautta Tämä kuvaus esittää liitännän ohjaamossa. Tiedot liitännän tekemisestä alustan jatkojohdinsarjalla on annettu asiakirjassa Ohjaamon ja rungon johdinsarja (22:10-080). 1 C Ulkoista CAN-yhteyttä varten tarvitaan seuraavaa: Ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla, versiokoodi 5837A C493 Ulkoisen CAN-verkon parametri on aktivoitu 1 2 8,5 bar 0 1 Liitäntä tehdään suoraan liittimeen C493 (External CAN-low napaan 3 ja External CAN-high napaan 4) Signaalin tyyppi CAN Viesti BodyworkDriverInformation2:DriverInformationRequest1 10 Lisätietoja CAN-yhteydestä on annettu kohdan Sähköjärjestelmät CAN-asiakirjoissa. 22: Painos 5 fi-fi 30 (33)

31 Signaalin tyyppi ja toiminnon aktivointi Esimerkki tehdasasetuksesta Esimerkki tehdasasetuksista: Valopaikka Aktivointitapa Symbolilevyn symboli Huomautuksia 1 Ajoneuvon sisäinen CAN-aktivointi Varoitus EXT Ulkoisen laitteen sallimisen ilmaisin (EXT) 2 Voimanoton 4 merkkivalo Varoitus 3 C234-2 AH ja CAN 2 Tila Vilkkuva valo a 4 C234-3 AH ja CAN 3 Tietoja Polttoainelämmitin a 5 C234-4 AH ja CAN 4 Hälytys Momentinmuunnin b C234-5 AH ja CAN 5 Tietoja 6 C234-6 AH ja CAN 6 Hälytys Öljytaso b 7 C234-7 AH ja CAN 7 Varoitus Sähkölämmitteinen ikkuna a 8 Voimanoton 1 merkkivalo Varoitus 9 Voimanoton 2 merkkivalo Varoitus 10 Voimanoton 3 merkkivalo Varoitus a. Koskee miehistöohjaamoa b. Koskee erikoistilauksia Käsitteiden selitykset: CAN (1 10) Driver Information Request 1-10 C234- (1 10) Liittimen C234 navat 1 10 AH Aktiivinen korkea, +24 V AL Aktiivinen matala, maattokytkentä 22: Painos 5 fi-fi 31 (33)

32 Työnkuvaus symbolilevyihin pääsemiseksi Työnkuvaus symbolilevyihin pääsemiseksi Symbolilevyn irrotus, vasemmalta ohjattavat ajoneuvot 1. Irrota paneeli suuttimen ympäriltä vetämällä varovasti kohdasta, joka on merkitty kuvaan nuolella. Jätä paneeli roikkumaan kytkimien sähköjohdoista. 2. Irrota symbolilevy : Painos 5 fi-fi 32 (33)

33 Työnkuvaus symbolilevyihin pääsemiseksi Symbolilevyn irrotus, oikealta ohjattavat ajoneuvot 1. Irrota paneeli suuttimen ympäriltä vetämällä varovasti kohdasta, joka on merkitty kuvaan nuolella. Jätä paneeli roikkumaan kytkimien sähköjohdoista. 2. Irrota symbolilevy : Painos 5 fi-fi 33 (33)

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintoilmaisimia varten, joiden avulla kuljettajan ympäristö voidaan mukauttaa käyttötarkoitukseensa. Toimintoilmaisimet voidaan

Lisätiedot

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ajoneuvo vilkuttaa vuorotellen oikeaa ja vasenta kaukovaloa. Lisäkaukovalot voidaan ottaa mukaan vilkuttamiseen. Käyttäytyminen Toiminto voidaan määrittää seuraavasti: Vilkku ajonopeudesta

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa, ICL. Toiminnot

Päällirakennetiedot mittaristossa, ICL. Toiminnot Mittaristo, ICL (Instrument Cluster), on valmisteltu ajoneuvon eri toimintojen tilanilmaisua varten. Ilmaisutyyppejä on 3: Valomerkit, jotka näytetään merkkivaloilla ja symboleilla. Näyttösanomat, jotka

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Joutokäynnin korottaminen sopii esimerkiksi moottorin lämmittämiseen tai ajoneuvon paineilmajärjestelmän täyttämiseen. Toimintoa voidaan käyttää tilanteissa, joissa moottorin normaalista

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Moottorin kaukosammutustoimintoa käytetään silloin, kun moottori halutaan sammuttaa esimerkiksi ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Toiminnosta on 2 versiota: Moottorin kaukosammutus:

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys Yleisiä tietoja toiminnoista Yleisiä tietoja toiminnoista Scania tarjoaa 4 toimintoa ajonopeuden rajoittamiseen. Toimintoja käyttämällä saadaan täytettyä sekä asiakkaiden omat että lakisääteiset vaatimukset,

Lisätiedot

Jatkuva kierrosluvun rajoitus

Jatkuva kierrosluvun rajoitus Taustaa Taustaa Jatkuvan kierrosluvun rajoitustoiminnon aktivointiin on olemassa kolme vaihtoehtoa. Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla (Bodywork Communication Interface): Analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti

Korotettu joutokäynti Taustaa Taustaa Korotettua joutokäyntitoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Moottorin kierrosluvun rajoitus estää moottorin kierroslukua ylittämästä esimääritettyä arvoa. Tämän

Lisätiedot

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ehdollisia lähtösignaaleja on kolme (3), ja päällirakentaja voi käyttää niitä erilaisten päällirakennetoimintojen ja laitteiden ohjaamiseen. Käyttäytyminen Nämä 3 ehdollista lähtösignaalia

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta EG-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Kytkinpolkimella ja EG-voimanotolla

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkentä

Vapaa-asennon automaattikytkentä Taustaa Taustaa Vapaa-asennon automaattikytkentää ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Vapaa-asennon automaattikytkentä voidaan aktivoida

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa Taustaa Taustaa Ajoneuvon käsittelyä koukkuvaihto- tai kippilavaa käytettäessä voidaan helpottaa nostamalla väliaikaisesti moottorin kierroslukua. Jos moottorin kierroslukua nostetaan kaasupolkimella ajoneuvossa,

Lisätiedot

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Momentinrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494 C494 C494 C494 on 21-napainen liitin, jonka kautta päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja ajoneuvon varustelusta riippuen. Liitin antaa myös mahdollisuuden mukauttaa ajoneuvoa

Lisätiedot

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen

Lisätiedot

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus Kuvaus Kuvaus Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointitoiminnolla tuulilasin pyyhkiminen voidaan käynnistää ohjaamon ulkopuolelta. Tuulilasin pyyhkimisnopeus säädetään suureksi tai pieneksi Scania Diagnos

Lisätiedot

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi Kuvaus Kuvaus Yleistä Päällirakentaja voi käyttää tätä toimintoa valitessaan, kuinka kaukovalojen ja lisäkaukovalojen tulisi syttyä tai vilkkua. Ehdot Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä Yleistä Yleistä Toiminto on saatavilla ajoneuvoihin, joissa on seuraavat toiminnot: Automaattivaihteisto Täysautomaattinen Opticruise (ajoneuvot ilman kytkinpoljinta). Koskee 9.0.01 jälkeen valmistettuja

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Nopeusrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät.

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät. Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface). Lisätietoja voimanottojen

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT Toiminta Toiminta Käytetään ajoneuvon tietojen näyttämiseen ja lukemiseen näyttömittareista, jotka sijaitsevat muualla kuin kuljettajan paikalla. Huom! Toimintoa ei voi käyttää ulkoisen CAN-yhteyden kautta.

Lisätiedot

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta.

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Kuvaus Kuvaus Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan aktivoida: virta-avain ajoasennossa Ohjaamon

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen Taustaa Taustaa Ulkoisia näyttömittareita ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Ehdot, mitä ajoneuvon tietoja ulkoiset näyttömittarit näyttävät,

Lisätiedot

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot:

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot: Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Automaattivaihteiston (Allison) voimanoton aktivoinnin toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivoimiseen kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta.

Lisätiedot

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Takavalot Saatavana on 3 takavalotyyppiä: Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo 7 polttimon

Lisätiedot

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja.

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. Liitin on ruskea ja sijaitsee päällirakennekonsolin sisäosalla. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo Kuljettajatiedot. Tilauslomake

Muistiinpanoluettelo Kuljettajatiedot. Tilauslomake Kuljettajatiedot uslomake uslomake uslomake on tarkoitettu tilanteeseen, jossa SDP3:lla varustetulta Scania-korjaamolta tilataan parametrien säätötoimenpide. Päiväys aja/yhteyshenkilö Huomautukset/muuta

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Päällirakennetoimintoja ohjataan ohjausyksiköillä käyttämällä

Lisätiedot

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta AWD-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Jotta voimanoton ohjaus toimisi

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Voimanottoja ohjataan ajoneuvon BCI-ohjausyksikön (Bodywork Electrical System) kautta. Toiminto on käytettävissä vain, jos ajoneuvossa on voimanotto. Jos ajoneuvo on varustettu

Lisätiedot

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminto on asiakkaan valitsema varusteluvaihtoehto jäteautoille, joissa on työtasanne (versiokoodi 3820B). Kun työtasanne aktivoidaan tämän selostuksen mukaan,

Lisätiedot

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT Kuvaus Kuvaus Yleistä toimintoa käytetään työvalojen kytkemiseen päälle ja pois. Työvalot voivat sijaita ohjaamon takaseinässä, rungossa, päällirakenteen eri kohdissa tai umpikorissa. Painikkeen jälkiasennus

Lisätiedot

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden 11:60-13/07 Painos 1 fi Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen Scania CV AB 2007, Sweden Sisältö Sisältö Selostus...3 Alustaerittely...4 Kytkentäohjeet Vaihtoehto 1: Aktivointi maadoittamalla...6

Lisätiedot

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä Yleistä ALM-ohjausyksikkö (hälytysjärjestelmä) voidaan tilata tehtaalla valmisteltuna ulkoisiin hälytysantureihin liittämistä varten. Valmistelu koostuu liittimestä C8112. Liitin on keltainen ja sijaitsee

Lisätiedot

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus Yleisiä tietoja Tässä asiakirjassa kuvataan työvalojen tilausvaihtoehdot ja annetaan esimerkkejä niiden kytkemisestä. Seuraavat työvalot kuvataan: Työvalonheitin ohjaamon takaseinässä Työvalonheitin takapäässä

Lisätiedot

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten Yleistä liittimestä C449 Yleistä liittimestä C449 C449 on 18-napainen liitin, jonka avulla päästään hallitsemaan automaattivaihteiston ja perävaunuliitäntöjen toimintoja. Lisätietoja automaattivaihteiston

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun ohjaus

Moottorin kierrosluvun ohjaus Taustaa Taustaa Moottorin kierroslukutoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleisiä tietoja Ajoneuvot voidaan tilata tehtaalla asennetuilla voimanotoilla. Lisäksi ajoneuvot on mahdollista tilata tehtaalla asennetuilla voimanottojen sähköasennusten esivalmiuksilla. Sen jälleen

Lisätiedot

Päällirakentajien kytkimet. Yleistä

Päällirakentajien kytkimet. Yleistä Yleistä Yleistä Tämä asiakirja sisältää yhteenvedon kytkimistä, joita päällirakentajat voivat käyttää. Kytkimet ja liitinkotelot voidaan tilata Scania-jälleenmyyjiltä. Kytkimiä voidaan tilata myös räätälöidyillä

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa. Yleiset päällirakennetiedot mittaristossa

Päällirakennetiedot mittaristossa. Yleiset päällirakennetiedot mittaristossa Yleiset päällirakennetiedot mittaristossa Yleiset päällirakennetiedot mittaristossa Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintonäyttöjä varten, joiden avulla kuljettajan

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Scania-ajoneuvoissa käytetty sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Tarkempi kuvaus päällirakenteen

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia tai kippiä käytettäessä ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Tyhjät palkeet -toiminto voidaan aktivoida

Lisätiedot

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 C493 on 15-napainen liitin, jonka avulla päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja päällirakenteen ohjausjärjestelmän (BWS, Bodywork

Lisätiedot

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä

Yleisiä tietoja päällirakennekonsolista ja liittimistä Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli ja liittimet Päällirakennekonsoli on paneeliosa, joka toimii päällirakennetoiminnoille tarkoitettujen liittimien kiinnitysalustana. Liittimet kytkevät

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Tämä toimintakuvaus liitäntäohjeineen koskee ajoneuvoja, joissa koordinaattori ohjaa vaihteistokäyttöisen voimanoton aktivointia. EG-voimanoton aktivointi

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia käytettäessä tai kipattaessa ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Palkeiden tyhjennystoiminto voidaan

Lisätiedot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot Kuvaus Kuvaus Kytkentävaihtoehtoja on kaksi erilaista sen mukaan, millaisella näkö- ja näkyvyystoimintojen ohjausjärjestelmällä ajoneuvo on varustettu. Uusin on nimeltään CUV2 asiakirjassa ja edellinen

Lisätiedot

Parametrit varkaudenestolaite

Parametrit varkaudenestolaite Johdanto Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan varkaussuojaan liittyvät parametrit. Ainoastaan päällirakentajalle merkitykselliset parametrit on lueteltu. Ajoneuvon käytettävissä olevat parametrit ja asetukset

Lisätiedot

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista:

Takavalot. Suorittaminen. Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Ajoneuvon tilauserittelystä riippuen ajoneuvossa on toimitettaessa jokin näistä takavaloista: Lisätietoja saat Scanian jälleenmyyjältä. Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo Vakiomallinen 7 polttimon

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Vetävän akselin katkaisevaa voimanottoa käytetään pääasiassa silloin, kun tarvitaan erittäin suurta voimaa. Etuna on, että vetoakselit kytkeytyvät

Lisätiedot

Ajonopeus. Kuvaus. Ajovalojen kiertokytkin

Ajonopeus. Kuvaus. Ajovalojen kiertokytkin Kuvaus Kuvaus Jos ajoneuvossa on ajopiirturi, siihen voidaan kytkeä lisämittari ajonopeuden näyttöä varten. Se on liitetty päällirakennekonsolin liittimen C7 napaan 5. Ajoneuvoissa, jotka on valmistettu

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali Valinnaiset lähtösignaalit Valinnaiset lähtösignaalit Tässä asiakirjassa kuvataan, mitä valinnaisia lähtösignaaleja on liittimelle C493, napa 8 12 (lisätoimintojen liitin). Nämä signaalit on valittu ja

Lisätiedot

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten

C449 Liitin automaattivaihteistoa ja perävaunuliitäntää varten Johdanto liittimeen Johdanto liittimeen on 18-napainen liitin, jonka avulla päästään hallitsemaan automaattivaihteistojen ja perävaunuliitäntöjen toimintoja. Lisätietoja automaattivaihteistojen tuloista

Lisätiedot

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä Yleistä Yleistä Osat hydraulilaitteiston käyttöä varten voidaan tilata tehtaalta: Seuraavat osat ovat saatavana: Säädin Hydrauliöljysäiliö ja paineenrajoitusventtiili Hydraulipumppu Letkut ja liitokset

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo hälytys ja keskuslukitus. Muistiinpanoluettelo. Hälytyksen versio 1. Kauko-ohjatut toiminnot. Lukon asetukset

Muistiinpanoluettelo hälytys ja keskuslukitus. Muistiinpanoluettelo. Hälytyksen versio 1. Kauko-ohjatut toiminnot. Lukon asetukset hälytys ja keskuslukitus Parametrit kuvaillaan tarkemmin asiakirjassa Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus. Huom! Luettelo on kattava. Käytettävissä olevat parametrit ja säätöasetukset määräytyvät

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä päällirakenteita ja muutostöitä.

Lisätiedot

Yleisiä tietoja CAN-verkosta. Yleistä. Lisätietoja CAN-yhtyedestä on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Yleisiä tietoja CAN-verkosta. Yleistä. Lisätietoja CAN-yhtyedestä on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleistä Ohjausyksiköiden on usein vaihdettava tietoja keskenään. Perinteisesti ohjausyksiköt, joiden on kommunikoitava, liitetään suoraan toisiinsa. Jos ohjausyksikkö tarvitsee tietoja esim. ajonopeudesta

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja. Yleistä

Takaosan alleajosuoja. Yleistä Yleistä Yleistä Standardin UN ECE R58 vaatimusten täyttämiseksi kuorma-autot on varustettava takaosan alleajosuojalla. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja. Tässä

Lisätiedot

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT Yleistä vetolaitteista Yleistä vetolaitteista Vetolaite on yhteinen nimi yhdelle tai monelle komponentille, jo(t)ka ajoneuvoon on asennettava, ennen kuin se voi vetää perävaunua. Vetolaitteen tarkoituksena

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet

Käyttö ja velvollisuudet Käyttötarkoitus Käyttötarkoitus Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

Säädettävät parametrit alustan asetukset. Johdanto

Säädettävät parametrit alustan asetukset. Johdanto Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton

Polttoaineenjäähdyttimen liittäminen ja jäähdyttimen ilmanoton ilmanoton parantaminen Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Yleistietoja polttoaineenjäähdyttimen asennustarpeesta Kun HPI- ja PDE-järjestelmillä varustettuja ajoneuvoja käytetään paikallaan

Lisätiedot

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä

Johdotus ja johdinsarjat. Yleistä Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa käsitellään sähköjohtojen ja johdinsarjojen käsittely ja mitoitus. Päällirakenteelle tehtävien töiden helpottamiseksi tehtaalta on mahdollista tilata lisävarusteena erilaisia

Lisätiedot

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan

Työskentely päällirakennekonsolin kanssa. Liittimet ja releet. Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan Sijainti Sijainti Päällirakennekonsoli sijaitsee sähkökeskuksen peittävän suojakotelon takana matkustajan istuimen edessä. Liittimet ja releet Päällirakennekonsolissa on 6 paikkaa liittimille. Lisäksi

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja Tilauslomake Tilauslomake Tilaa parametrisäädöt Scania-korjaamolta tällä lomakkeella. Tilaaja/yhteyshenkilö Päiväys Huomautukset/muuta Yritys Nimi Puhelin Ajoneuvo Tyyppimerkintä (esim. R580 B6x2) Rekisterinumero

Lisätiedot

Polttoainesäiliöiden siirto. Yleisiä huomautuksia polttoainesäiliöiden siirtämisestä. Kaasuajoneuvot

Polttoainesäiliöiden siirto. Yleisiä huomautuksia polttoainesäiliöiden siirtämisestä. Kaasuajoneuvot Yleisiä huomautuksia polttoainesäiliöiden siirtämisestä Yleisiä huomautuksia polttoainesäiliöiden siirtämisestä Joissakin tapauksissa yksi tai useampia polttoainesäiliöitä on siirrettävä, niin että saadaan

Lisätiedot

Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus

Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

FMS:n CAN-liitäntä. Johdanto

FMS:n CAN-liitäntä. Johdanto Johdanto FMS:n CAN-liitäntä Tämä asiakirja sisältää tietoja FMS-standardista. FMS-standardi on useiden kuormaautovalmistajien kehittämä avoin rajapinta. FMS-Standard description version 03 on tuettu. C137-liitin

Lisätiedot

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki.

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Kuorma-auto, joka on varustettu puolittain tai täysin alle asennetulla vetopalkilla tai jossa ei

Lisätiedot

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA Jokaiseen kuljettajaprofiiliin voi tallentaa omat säädöt seuraaville ominaisuuksille Venttiilin parametrit o Miniminopeus (ma) o Maksiminopeus (%) o Rampit

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja

Takaosan alleajosuoja Yleistä Yleistä UNECE R58 -asetusten turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi kuorma-autoihin on asennettava takaosan alleajosuoja. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja.

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 fi-fi Julkaisutiedot Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 Versio 2.27 korvaa Scania Diagnos & Programmer 3 -version 2.26 ja tukee P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvojen, F-, K- ja N-sarjan ajoneuvojen

Lisätiedot

Tarkastus- ja huoltomääräykset. Kytkimien lisävarusteet 2017

Tarkastus- ja huoltomääräykset. Kytkimien lisävarusteet 2017 Tarkastus- ja huoltomääräykset Kytkimien lisävarusteet 2017 Yleistä Yleistä Osat, joita käytetään auton ja perävaunun yhteen liittämiseen, ovat normaalikäytössäkin alttiina erittäin suurelle rasitukselle.

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, sen alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Akselipainolaskelmien tavoitteena on optimoida alustan ja päällirakenteen

Lisätiedot

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen Yleistä Yleistä Sertifiointi tehdään liikenneturvallisuutta, ympäristövaikutuksia jne. koskevien lakivaatimusten täyttämiseksi. Jos Scania-sertifioituja komponentteja muutetaan tai uusia komponentteja

Lisätiedot

Parametrit alusta. Johdanto

Parametrit alusta. Johdanto Johdanto Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä asiakirjassa kuvataan vain ne parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja kyseisen ajoneuvon kaikista parametreista,

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot