Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus"

Transkriptio

1 Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin kaikista käytettävissä olevista parametreista, ota yhteyttä valtuutettuun Scania-korjaamoon. Parametrit on tallennettu ajoneuvon eri ohjausyksiköihin, ja niitä voidaan säätää SDP3:n (Scania Diagnos & Programmer 3) ja SDP3:n päällirakentajien version avulla. Luettelo on kattava. Ajoneuvon varustelutason ja mallin mukaan määräytyy se, mitkä parametrit ja asetukset ovat käytettävissä jossakin tietyssä ajoneuvossa. Säätöparametrien lisäksi SOPS-tiedostossa (Scanian ajoneuvoon tallennetussa tuoteerittelyssä) on parametreja, jotka liittyvät ajoneuvon fyysisiin ominaisuuksiin. Tämäntyyppinen parametri on mahdollisesti päivitettävä muutostyön yhteydessä. Lisätietoja SOPS-tiedostosta on julkaisussa Ohjausyksiköiden uudelleenohjelmointi kohdassa Yleisiä tietoja. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 1 (54)

2 Johdanto SDP3:n päällirakentajien versio SDP3:n päällirakentajien version avulla päällirakentajat voivat tarkistaa ja sopeuttaa tässä asiakirjassa kuvatut parametrit. SDP3:n päällirakentajien versio on Scania-korjaamoissa käytettävän SDP3:n rajoitettu versio. Työkalu on rajoitettu vain päällirakentajien parametrien käsittelyyn. Järjestelmän nimikkeet BWS EMS SMS COO VIS ICL LAS Päällirakennejärjestelmä Moottorinohjausjärjestelmä Jousituksenohjausjärjestelmä Coordinator Näkyvyysjärjestelmä Mittaristo Lukitus- ja hälytysjärjestelmä Säädettävien parametrien kuvaus Kukin parametri on nimetty kuvauksensa mukaisella otsikolla. Parametriotsikon lopussa ilmoitetaan suluissa järjestelmä, jonka piiriin parametri kuuluu. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 2 (54)

3 Hälytyksen versio 1 Hälytyksen versio 1 Kauko-ohjatut toiminnot Kauko-ohjain (LAS) Jotta kauko-ohjain havaitsee kaksoispainalluksen, toisen painalluksen on tapahduttava vähintään 0,4 sekuntia ensimmäisen painalluksen jälkeen mutta tietyn maksimiajan sisällä. Muuten ohjausyksikkö käsittää ne kahdeksi erilliseksi painallukseksi. Lyhyt 1 sekunnin kuluessa Keskipitkä 2 sekunnin kuluessa Pitkä 3 sekunnin kuluessa Perusasetus: Pitkä. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 3 (54)

4 Hälytyksen versio 1 Lukituksen avaaminen (LAS) Määrittää, avataanko ovilukot samanaikaisesti vai yksitellen. Molemmat ovet Lukkojen avaus yksitellen Perusasetus: Lukkojen avaus yksitellen. Parametriasetukset Molemmat ovet Lukkojen avaus yksitellen Lukituksen avaus Kuljettajan ja matkustajan ovet avataan samanaikaisesti kauko-ohjaimen avauspainikkeen yhdellä painalluksella. Kuljettajan oven lukko avautuu kauko-ohjaimen avauspainikkeen kertapainalluksella. Matkustajan ovi ja kuormatilan ovi avataan lukituksesta painamalla kauko-ohjaimen avauspainiketta kahdesti. Sisäänpääsyn estotoiminto (LAS) Tässä voit valita, otetaanko sisäänpääsyn estotoiminto käyttöön vai ei. Sisäänpääsyn estotoiminnolla ohjaamon liikeanturi ja kallistusanturi voidaan tilapäisesti kytkeä pois käytöstä, kun ohjaamon ja kuormatilan ovet lukitaan ja hälytysjärjestelmä viritetään. Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Ilman Kanssa Perusasetus: Kanssa 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 4 (54)

5 Hälytyksen versio 1 Lukon asetukset Automaattinen uudelleenlukitus ja viritys (LAS) Tästä voi valita ajoneuvon automaattisen uudelleenlukituksen ja hälytyksen virityksen. Toiminto merkitsee sitä, että ovet lukitaan ja hälytys viritetään uudelleen avauksen jälkeen, jos mitään ovea ei ole avattu tai avainta ei ole käännetty ajoasentoon määrätyssä ajassa. Toiminto voidaan valita myös ajoneuvoissa, jotka on varustettu vain keskuslukituksella. Silloin tapahtuu vain uudelleenlukitus. Aika, joka saa kulua avauksesta ennen kuin uudelleenlukitus aktivoituu, asetetaan käyttämällä Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätöä. Passivoitu ei uudelleenlukitusta ja viritystä Aktivoitu uudelleenlukitus ja viritys Perusasetus: Passivoitu tai aktivoitu. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 5 (54)

6 Hälytyksen versio 1 Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätö (LAS) Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys tarkoittaa, että ovet lukittuvat uudelleen ja hälytysjärjestelmä viritetään uudelleen tietyn sekuntimäärän jälkeen, jollei ovea avata ovien lukituksen avaamisen jälkeen. Tässä voit asettaa sekuntimäärän, jonka jälkeen ajoneuvon tulisi läpikäydä ovien automaattinen uudelleenlukitus ja viritys. 10 s 20 s 30 s Perusasetus: 30 s Selitys: Parametri Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys täytyy aktivoida, ennen kuin aika-asetus otetaan käyttöön. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 6 (54)

7 Hälytyksen versio 1 Valosignaali Kuittaus suuntavilkuilla (LAS) Tässä voit valita, annetaanko suuntavilkuilla kuittaus lukituksen ja avauksen aktivoinnista. Aktiivinen Ei-aktiivinen Perusasetus: Aktiivinen Selitys: Jos toiminto on aktivoitu, suuntavilkut antavat seuraavat kuittausvilkutukset: Lukitus = 2 kuittausvilkutusta Avaus = 1 kuittausvilkutus Vika lukituksen aikana = 7 nopeaa vilkutusta Valomerkin aika-asetus (LAS) Tässä voit valita valojen vilkkumisajan pituuden, kun hälytys on lauennut. Minimi = 1 min. Maksimi = 5 min. Perusasetus: 5 min. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 7 (54)

8 Hälytyksen versio 1 Äänimerkki Laukaistun hälytyksen äänimerkki (LAS) Tässä voit valita hälytyksen lauetessa annettavan äänimerkkityypin. Kuuluvan äänimerkin asetuksessa tulee noudattaa paikallista lainsäädäntöä. Kiinteä Sykkivä Sireeni Nouseva ja laskeva Perusasetus: Nouseva ja laskeva Äänimerkin aika-asetus (LAS) Tässä voit valita äänimerkin keston kullakin toistokerralla, kun hälytys on lauennut. Min. =10 s. Maks. = 30 s. Perusasetus: 30 s. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 8 (54)

9 Hälytyksen versio 1 Kuittaus sireeniltä hälytysjärjestelmää passivoitaessa (LAS) Tässä voit syöttää tarvittavan kuittaussignaalien lukumäärän hälytysjärjestelmää passivoitaessa. Min. = 0 Maks. = 3 Perusasetus: 0 Kuittaus sireeniltä hälytysjärjestelmää aktivoitaessa (LAS) Tässä voit syöttää tarvittavan kuittaussignaalien lukumäärän hälytysjärjestelmää aktivoitaessa. Min. = 0 Maks. = 3 Perusasetus: 0 Kuittaus sireeniltä, jos järjestelmässä havaitaan vika hälytysjärjestelmää viritettäessä (LAS) Tässä voit syöttää tarvittavan kuittaussignaalien lukumäärän, jos järjestelmässä havaitaan vikoja hälytystä aktivoitaessa. Min. = 0 Maks. = 3 Perusasetus: 0 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 9 (54)

10 Hälytyksen versio 1 Kuittaus sireeniltä, kun hälytysjärjestelmä ja sisäänpääsyn esto (LAS) on aktivoitu Tässä voit asettaa tarvittavan kuittaussignaalien lukumäärän, kun hälytysjärjestelmä aktivoituu sisäänpääsyn estoa käytettäessä. Min. = 0 Maks. = 3 Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Sisäänpääsyn eston äänimerkki, toistojen määrä (LAS) Tässä voit asettaa äänimerkin toistokertojen lukumäärän, kun ohjaamon oven tai luukun anturi laukaisee hälytyksen. Min. = 1 Maks. = 8 Perusasetus: 1 tai 8 Kallistusanturin äänimerkki, toistojen määrä (LAS) Tässä voit asettaa äänimerkin toistokertojen lukumäärän, kun ohjaamon kallistusanturi laukaisee hälytyksen. Min. = 1 Maks. = 8 Perusasetus: 1 tai 8 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 10 (54)

11 Hälytyksen versio 1 MMS:n äänimerkki, toistojen määrä (LAS) Tässä voit asettaa äänimerkin toistokertojen lukumäärän, kun ohjaamon liikeanturi laukaisee hälytyksen. Min. = 1 Maks. = 8 Perusasetus: 1 tai 8 Paniikkihälytys Kauko-ohjain, paniikkihälytyksen asetukset (LAS) Tässä voit aktivoida paniikkihälytyksen laukeamaan kauko-ohjaimella sekä valita hälytyksen laukaisuun käytettävän painikkeen. Toiminto aktivoidaan valitsemalla joko Lukituspainike tai Kaikki painikkeet. Ei-aktiivinen Lukituspainike Kaikki painikkeet Perusasetus: Ei käytössä tai Kaikki painikkeet. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 11 (54)

12 Hälytyksen versio 1 Paniikkihälytys Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö paniikkihälytyskytkimeen. Ilman Kanssa Perusasetus: Kanssa Kauko-ohjain, paniikkihälytyksen aika-asetus (LAS) Tässä voit määrittää, miten monta sekuntia paniikkihälytyksen painiketta on pidettävä alhaalla hälytyksen laukaisemiseksi. Asetus on voimassa sekä kauko-ohjaimen painikkeelle että ohjaamon sisällä olevalle kytkimelle. Asetus määrää myös, miten kauan painiketta on pidettävä alhaalla paniikkihälytyksen katkaisemiseksi. Min. =1 s. Maks. = 3 s. Perusasetus: 3 s. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 12 (54)

13 Hälytyksen versio 1 Laukaistun paniikkihälytyksen äänimerkki (LAS) Tässä voit valita paniikkihälytyksen lauetessa annettavan äänimerkkityypin. Kuuluvan äänimerkin asetuksessa tulee noudattaa paikallista lainsäädäntöä. Kiinteä Sykkivä Sireeni Nouseva ja laskeva Perusasetus: Nouseva ja laskeva Hiljainen hälytys Hiljainen hälytys (LAS) Tässä voit valita, onko hälytys hiljainen vai ei. Hiljainen hälytys tarkoittaa sitä, että järjestelmä ei anna ääni- tai valomerkkejä lauetessaan. Paniikkihälytyksessä tai jännitteensyötön katketessa sireeni soi aina. Niin käy myös, jos havaitaan yhteysvika. Hälytysjärjestelmä antaa muut lähtösignaalit normaalisti. Ilman Kanssa Perusasetus: Ilman 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 13 (54)

14 Hälytyksen versio 1 Työvuorotila Ajoneuvon lukitseminen ilman hälytysjärjestelmän viritystä (LAS) Valitse tässä, haluatko ottaa käyttöön työvuorotilan. Työvuorotila tarkoittaa, että ajoneuvo voidaan lukita virta-avain käynnistys- tai ajoasennossa hälytysjärjestelmän virittymättä. Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Ilman Kanssa Perusasetus: Kanssa Anturien asetus Lisäanturi 1 (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö lisäanturiin 1. Ilman Kanssa Perusasetus: Ilman 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 14 (54)

15 Hälytyksen versio 1 Lisäanturi 2 (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö lisäanturiin 2. Ilman Kanssa Perusasetus: Ilman Liikeanturi, säätö (LAS) Tässä voit säätää ohjaamon liikeanturin herkkyyden. Liikeanturin herkkyys on säädettävissä tiettyyn prosenttiarvoon valitsemalla arvo - 25, -24, -23 jne. arvoon +10 asti. -25 = matala herkkyys. 0 = vakio (normaali) +10 = korkea herkkyys. Perusasetus: 0 %. Kallistusanturi (LAS) Tässä voit valita, onko kallistusanturi kytketty vai ei. Aktiivinen Ei-aktiivinen Perusasetus: Aktiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 15 (54)

16 Hälytyksen versio 1 Kuormatilaoven lukitus (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö kuormatilan oven lukitukseen. Ilman Kanssa Perusasetus: Ilman Liikeanturi, päällirakenne (LAS) Tässä voit liittää ja säätää päällirakenteen liikeanturin herkkyyden. Liikeanturin herkkyys on aktivoitavissa tiettyyn prosenttiarvoon valitsemalla arvo 10, 20, 30 jne. arvoon 100 asti. 10 = matala herkkyys. 100 = korkea herkkyys. Ei-aktiivinen = irtikytketty Perusasetus: Ei-aktiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 16 (54)

17 Hälytyksen versio 1 Lisäasetukset GSM (LAS) Toiminnon aktivointi sallii GSM-moduulin liittämisen. Ilman Kanssa Perusasetus: Kanssa tai Ilman. Kattohyllyn LED-valo (LAS) Tässä voit säätää kattohyllyyn asennetun LED-valon virrankulutusta ja vilkutustapaa. Säästötila = vilkkuu joka 5. sekunti. Normaali = vilkkuu joka 2. sekunti. Pidennetty = vilkkuu joka 2. sekunti, mutta LED-valo palaa pitempään kuin normaaliasetuksella. Nopea = vilkkuu joka sekunti. Perusasetus: Normaali 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 17 (54)

18 Keskuslukituksen versio 1 Keskuslukituksen versio 1 Kauko-ohjatut toiminnot Kauko-ohjain (LAS) Jotta kauko-ohjain havaitsee kaksoispainalluksen, toisen painalluksen on tapahduttava vähintään 0,4 sekuntia ensimmäisen painalluksen jälkeen mutta tietyn maksimiajan sisällä. Muuten ohjausyksikkö käsittää ne kahdeksi erilliseksi painallukseksi. Lyhyt 1 sekunnin kuluessa. Keskipitkä 2 sekunnin kuluessa. Pitkä 3 sekunnin kuluessa. Perusasetus: Pitkä Lukituksen avaaminen (LAS) Valitse tässä, avataanko ovilukot samanaikaisesti vai yksitellen. Molemmat ovet. Lukkojen avaus yksitellen. Perusasetus: Lukkojen avaus yksitellen. Parametriasetukset Molemmat ovet Lukkojen avaus yksitellen Lukituksen avaus Kuljettajan ja matkustajan ovet avataan samanaikaisesti kauko-ohjaimen avauspainikkeen yhdellä painalluksella. Kuljettajan oven lukko avautuu kauko-ohjaimen avauspainikkeen kertapainalluksella. Matkustajan ovi ja kuormatilan ovi avataan lukituksesta painamalla kauko-ohjaimen avauspainiketta kahdesti. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 18 (54)

19 Keskuslukituksen versio 1 Lukon asetukset Automaattinen uudelleenlukitus ja viritys (LAS) Tästä voi valita ajoneuvon automaattisen uudelleenlukituksen ja hälytyksen virityksen. Toiminto merkitsee sitä, että ovet lukitaan ja hälytys viritetään uudelleen avauksen jälkeen, jos mitään ovea ei ole avattu tai avainta ei ole käännetty ajoasentoon määrätyssä ajassa. Toiminto voidaan valita myös ajoneuvoissa, jotka on varustettu vain keskuslukituksella. Silloin tapahtuu vain uudelleenlukitus. Aika, joka saa kulua avauksesta ennen kuin uudelleenlukitus aktivoituu, asetetaan käyttämällä Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätöä. Passivoitu = ei uudelleenlukitusta ja viritystä. Aktivoitu = uudelleenlukitus ja viritys. Perusasetus: Passivoitu tai aktivoitu. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 19 (54)

20 Keskuslukituksen versio 1 Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätö (LAS) Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys tarkoittaa, että ovet lukittuvat uudelleen ja hälytysjärjestelmä viritetään uudelleen tietyn sekuntimäärän jälkeen, jollei ovea avata ovien lukituksen avaamisen jälkeen. Tässä voit asettaa sekuntimäärän, jonka jälkeen ajoneuvon tulisi läpikäydä ovien automaattinen uudelleenlukitus ja viritys. 10 s. 20 s. 30 s. Perusasetus: 30 s. Selitys: Parametri Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys täytyy aktivoida, ennen kuin aika-asetus otetaan käyttöön. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 20 (54)

21 Keskuslukituksen versio 1 Valosignaali Kuittaus suuntavilkuilla (LAS) Tässä voit valita, annetaanko suuntavilkuilla kuittaus lukituksen ja avauksen aktivoinnista. Aktiivinen Ei-aktiivinen Perusasetus: Aktiivinen Selitys: Jos toiminto on aktivoitu, suuntavilkut antavat seuraavat kuittausvilkutukset: Lukitus = 2 kuittausvilkutusta Avaus = 1 kuittausvilkutus Vika lukituksen aikana = 7 nopeaa vilkutusta Työvuorotila Ajoneuvon lukitseminen ilman hälytysjärjestelmän viritystä (LAS) Valitse tässä, haluatko ottaa käyttöön työvuorotilan. Työvuorotila tarkoittaa, että ajoneuvo voidaan lukita virta-avain käynnistys- tai ajoasennossa hälytysjärjestelmän virittymättä. Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Ilman Kanssa Perusasetus: Kanssa 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 21 (54)

22 Hälytyksen versio 2 Hälytyksen versio 2 Kauko-ohjatut toiminnot Lukituksen avaaminen (LAS) Valitse tässä, avataanko ovilukot samanaikaisesti vai yksitellen. Molemmat ovet. Lukkojen avaus yksitellen. Perusasetus: Lukkojen avaus yksitellen. Parametriasetukset Molemmat ovet Lukkojen avaus yksitellen Lukituksen avaus Kuljettajan ja matkustajan ovet avataan samanaikaisesti kauko-ohjaimen avauspainikkeen yhdellä painalluksella. Kuljettajan oven lukko avautuu kauko-ohjaimen avauspainikkeen kertapainalluksella. Matkustajan ovi ja kuormatilan ovi avataan lukituksesta painamalla kauko-ohjaimen avauspainiketta kahdesti. Kauko-ohjain (LAS) Jotta kauko-ohjain havaitsee kaksoispainalluksen, toisen painalluksen on tapahduttava vähintään 0,4 sekuntia ensimmäisen painalluksen jälkeen mutta tietyn maksimiajan sisällä. Muuten ohjausyksikkö käsittää ne kahdeksi erilliseksi painallukseksi. Tässä voit asettaa maksimiajan, eli ajan, jonka sisällä toinen painallus on suoritettava. Lyhyt 1 sekunnin kuluessa. Keskipitkä 2 sekunnin kuluessa. Pitkä 3 sekunnin kuluessa. Perusasetus: Pitkä 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 22 (54)

23 Hälytyksen versio 2 Valojen tarkistus (LAS) Tässä aktivoit Valojen tarkistus -toiminnon, joka sytyttää kaikki ajoneuvon ulkovalot peräkkäin. Toiminto voidaan aktivoida 20 sekunnista 180 sekuntiin. Ilman = toiminto passiivinen sekuntia peräkkäin Turvavalaistus (LAS) Tällä parametrilla voidaan asettaa aika/kesto valojen päälläololle, tai passivoida toiminto, joka kytkee seisontavalot ja suuntavilkut päälle. Ilman = toiminto passiivinen sekuntia peräkkäin 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 23 (54)

24 Hälytyksen versio 2 Lukon asetukset Automaattinen uudelleenlukitus ja viritys (LAS) Tästä voi valita ajoneuvon automaattisen uudelleenlukituksen ja hälytyksen virityksen. Toiminto merkitsee sitä, että ovet lukitaan ja hälytys viritetään uudelleen avauksen jälkeen, jos mitään ovea ei ole avattu tai avainta ei ole käännetty ajoasentoon määrätyssä ajassa. Toiminto voidaan valita myös ajoneuvoissa, jotka on varustettu vain keskuslukituksella. Silloin tapahtuu vain uudelleenlukitus. Aika, joka saa kulua avauksesta ennen kuin uudelleenlukitus aktivoituu, asetetaan käyttämällä Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätöä. Voit valita ovet, jotka lukitaan uudelleen ja joiden hälytys viritetään, jos mahdollista. Ei käytössä Ohjaamo Kuormatila Ohjaamo ja kuormatila 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 24 (54)

25 Hälytyksen versio 2 Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätö (LAS) Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys tarkoittaa, että ovet lukittuvat uudelleen ja hälytysjärjestelmä viritetään uudelleen tietyn sekuntimäärän jälkeen, jollei ovea avata ovien lukituksen avaamisen jälkeen. Tässä voit asettaa sekuntimäärän, jonka jälkeen ajoneuvon tulisi läpikäydä ovien automaattinen uudelleenlukitus ja viritys. Lyhyt = 10 s. Keskipitkä = 20 s. Pitkä = 30 s. Parametri Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys täytyy aktivoida, ennen kuin aika-asetus otetaan käyttöön. Automaattilukitus (LAS) Tässä voit asettaa automaattilukituksen ja hälytystoiminnon. Ajoneuvo lukitsee ja virittää hälytysjärjestelmän valituille oville sekunnin kuluessa siitä, kun avain poistetaan virtalukosta ja ovi avataan ja suljetaan. Tämän aikaviipeen pituus asetetaan parametrilla Automaattilukitus, aika-asetus. Ei-aktiivinen Ohjaamo = aika-asetus mahdollinen Kuormatila = aika-asetus mahdollinen Ohjaamo ja kuormatila = aika-asetus mahdollinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 25 (54)

26 Hälytyksen versio 2 Automaattilukitus, aika-asetus (LAS) Tässä voit määrittää aikamäärän, jonka kuluessa ovi on avattava ja suljettava, jotta automaattilukitus aktivoituu. Ajastukset Automaattilukitus-parametri. Vaihtoehdot: s. Manuaalinen lukitus (LAS) Tässä voit valita, mitkä ovet lukitaan manuaalisessa lukituksessa avaimella. Vaihtoehdot: Ilman = vain kyseinen ovi Ohjaamon kanssa = ohjaamon ovet Ohjaamon ja kuormatilan kanssa = ohjaamon ja kuormatilan ovet Turvakeskuslukitus (LAS) Parametri aktivoi turvakeskuslukituksen. Toiminto estää asiattomia henkilöitä avaamasta ajoneuvon ovia ulkopuolelta lyhyissä pysähdyksissä tai alhaisissa nopeuksissa. Katso lisätietoja käyttäjätoiminnosta Ovilukko ja hälytystoiminnot. Aktiivinen Ei-aktiivinen Selitys: Aktivointi on mahdollista vain, jos ajoneuvo on varustettu toiminnolla tehtaalla. Jos toiminto ei ole käytettävissä, turvakeskuslukituksen aktivointi edellyttää tehtaan tukemaa muutosta. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 26 (54)

27 Hälytyksen versio 2 Merkkivalo Kuittaus suuntavilkuilla (LAS) Tässä voit valita, annetaanko suuntavilkuilla kuittaus lukituksen ja avauksen aktivoinnista. Jos toiminto on aktivoitu, suuntavilkut antavat seuraavat kuittausvilkutukset. Lukitus = 2 kuittausvilkutusta Avaus = 1 kuittausvilkutus Vika lukituksen aikana = 5 kuittausvilkutusta Vaihtoehdot: Kanssa Ilman Suuntavilkun aika-asetus (LAS) Kun hälytys laukeaa, suuntavilkut saattavat vilkkua tai palaa. Tässä voit määrittää, kuinka monta sekuntia yhteensä suuntavilkut vilkkuvat tai palavat, jos hälytys laukaistaan. Tämä on parametrien Suuntavilkun aika-asetus, aktiivinen ja Suuntavilkun aika-asetus, tauko yläparametri s. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 27 (54)

28 Hälytyksen versio 2 Suuntavilkun aika-asetus, aktiivinen (LAS) Kun hälytys laukeaa, suuntavilkut saattavat olla päällä. Suuntavilkut vaihtelevat päälle ja pois ja tässä voit määrittää, kuinka monta sekuntia niiden tulee olla päällä. Se tarkoittaa, että Suuntavilkun aika-asetus tulee asettaa 0 sekuntia suurempaan arvoon tämän parametrin säätöä varten. Tämä on parametrin Suuntavilkun aika-asetus aliparametri s. Suuntavilkun aika-asetus, tauko (LAS) Kun hälytys laukeaa, suuntavilkut saattavat olla poissa päältä. Suuntavilkut vaihtelevat päälle ja pois ja tässä voit määrittää, kuinka monta sekuntia niiden tulee olla pois päältä. Tämä on parametrin Suuntavilkun aika-asetus aliparametri. Se tarkoittaa, että Suuntavilkun aika-asetus tulee asettaa 0 sekuntia suurempaan arvoon tämän parametrin säätöä varten s. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 28 (54)

29 Hälytyksen versio 2 Äänimerkki Kuittaussignaali sireeniltä (LAS) Tässä voit valita, antaako sireeni lyhyen äänimerkin kauko-ohjaimella tehdyn lukituksen ja avauksen merkiksi. Äänimerkki kuittaa jokaisen lukituksen konfigurointitoimen tai hälytyksen asettamisen. Toiminto ei kuitenkaan ota huomioon sitä, että toiminto on epäonnistunut. Kanssa Ilman Laukaistun hälytyksen äänimerkki (LAS) Tässä voit valita hälytyksen lauetessa annettavan äänimerkkityypin. Kuuluvan äänimerkin asetuksessa tulee noudattaa paikallista lainsäädäntöä. Äänetön Kiinteä Sykkivä Sireeni Nouseva ja laskeva Laukaistun hälytyksen äänimerkin aika-asetus (LAS) Tässä voit valita, miten kauan laukaistun hälytyksen äänimerkki kestää. Tämä on parametrin Äänimerkin aika-asetus, aktiivinen ja Äänimerkin aika-asetus, tauko pääparametri s. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 29 (54)

30 Hälytyksen versio 2 Suuntavilkun aika-asetus, aktiivinen (LAS) Tässä voit valita, minkä pituisissa jaksoissa sireeni kuuluu. Tämä on parametrin Laukaistun hälytyksen äänimerkin aika-asetus aliparametri s. Suuntavilkun aika-asetus, tauko (LAS) Tässä voit määrittää, minkä pituisissa jaksoissa sireeni on hiljaa, jos hälytys laukaistaan. Tämä on parametrin Äänimerkin aika-asetus, aktiivinen ja Laukaistun hälytyksen äänimerkin aika-asetus aliparametri s. Paniikkihälytys Kauko-ohjain, paniikkihälytyksen laukaisu (LAS) Tässä voit määrittää, voidaanko paniikkihälytys laukaista kauko-ohjaimella. Kun tämä parametri asetetaan Kanssa-tilaan, kaikki kauko-ohjaimen painikkeet ovat aktiivisia ja laukaisevat paniikkihälytyksen. Sitä, kuinka kauan painiketta on painettava, jotta se laukaisee hälytyksen, ohjataan parametrilla Kauko-ohjain, paniikkihälytyksen aika-asetus. Kanssa = paniikkihälytys voidaan laukaista kauko-ohjaimella. Ilman = paniikkihälytystä ei voida laukaista kauko-ohjaimella. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 30 (54)

31 Hälytyksen versio 2 Paniikkihälytys (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö paniikkihälytyskytkimeen (S139). Kanssa = paniikkihälytys voidaan laukaista kytkimellä. Ilman = paniikkihälytystä ei voida laukaista kytkimellä. Paniikkihälytyksen laukaisun aika-asetus (LAS) Tässä voit määrittää, miten kauan paniikkihälytyksen painiketta on pidettävä alhaalla hälytyksen laukaisemiseksi. Asetus on voimassa sekä kauko-ohjaimen painikkeelle että ohjaamon sisällä olevalle kytkimelle. Asetus määrää myös, miten kauan painiketta on pidettävä alhaalla paniikkihälytyksen katkaisemiseksi. Min. =1 s. Maks. = 3 s. Laukaistun paniikkihälytyksen äänimerkki (LAS) Tässä voit valita paniikkihälytyksen lauetessa annettavan äänimerkkityypin. Kuuluvan äänimerkin asetuksessa tulee noudattaa paikallista lainsäädäntöä. Äänetön Sykkivä Kiinteä Nouseva ja laskeva Sireeni 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 31 (54)

32 Hälytyksen versio 2 Laukaistun hälytyksen äänimerkin aika-asetus (LAS) Tässä voit valita, miten kauan laukaistun paniikkihälytyksen äänimerkki kestää. 0-5 min. Laukaistun paniikkihälytyksen äänimerkki (LAS) Tässä voit määrittää, miten kauan suuntavilkut vilkkuvat, jos paniikkihälytys laukaistaan. 1-5 min. Hiljainen hälytys Hiljainen hälytys (LAS) Tässä voit valita, onko hälytys hiljainen vai ei. Hiljainen hälytys tarkoittaa sitä, että järjestelmä ei anna äänimerkkiä lauetessaan. Jos suuntavilkuilla annettava valosignaali pitää aktivoida hiljaisen hälytyksen lauetessa, se säädetään parametrilla Valojen asetus, hiljainen hälytys. Paniikkihälytyksessä tai jännitteensyötön katketessa sireeni soi aina. Niin käy myös, jos havaitaan yhteysvika. Hälytysjärjestelmä antaa muut lähtösignaalit normaalisti. Ilman = toiminto passiivinen Kanssa = toiminto aktivoitu 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 32 (54)

33 Hälytyksen versio 2 Valojen asetus, hiljainen hälytys (LAS) Tässä voit määrittää, kuinka kauan suuntavilkut vilkkuvat, kun hiljainen hälytys on laukaistu. 0-5 min. Työvuorotila Työvuorotilan aktivointi (LAS) Valitse tässä, haluatko ottaa käyttöön työvuorotilan. Työvuorotila tarkoittaa, että ajoneuvo voidaan lukita virta-avain käynnistys- tai ajoasennossa ja hälytysjärjestelmä virittää. Parametri on pääparametri, joka ohjaa useita toimintoja. Niitä voidaan säätää tässä parametriryhmässä erillisillä asetuksilla, esim. mitkä anturit ovat aktiivisia ja mitkä ovet lukitaan, kun toiminto valitaan. Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Kanssa = toiminto aktiivinen Ilman = toiminto passiivinen Lukon asetus, ovet (LAS) Tällä parametrilla valitaan, mitkä ovet lukitaan, kun toiminto Työvuorotila aktivoidaan. Ei käytössä = mitään ovia ei lukita Ohjaamo = ohjaamon ovet lukitaan Kuormatila = kuormatilan ovet lukitaan Ohjaamo ja kuormatila = ohjaamon ja kuormatilan ovet lukitaan Hälytyksen asetus, lisäanturi 1 (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 33 (54)

34 Hälytyksen versio 2 Parametrilla valitaan, onko ohjausyksikön lähtö lisäanturille 1 (B76) aktiivinen. Kanssa = lähtö aktiivinen Ilman = lähtö passiivinen Hälytyksen asetus, lisäanturi 2 (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko ohjausyksikön lähtö lisäanturille 2 (B77) aktiivinen. Kanssa = lähtö aktiivinen Ilman = lähtö passiivinen Hälytyksen asetus, lisäanturi 3 (LAS) Tällä parametrilla valitaan, onko akkukotelon anturi aktiivinen, kun toiminto Työvuorotila valitaan. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 34 (54)

35 Hälytyksen versio 2 Hälytyksen asetus, etuluukku (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko etuluukun anturi (B24) aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, kattoluukku (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kattoluukun anturi (B38) aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, säilytyslokeron kansi kuljettajan puolella (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuljettajan puolen ulkosäilytyslokeron anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 35 (54)

36 Hälytyksen versio 2 Hälytyksen asetus, säilytyslokeron kansi matkustajan puolella (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko matkustajan puolen ulkosäilytyslokeron anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, kuljettajan ovi (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuljettajan oven anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, matkustajan ovi (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko matkustajan oven anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 36 (54)

37 Hälytyksen versio 2 Hälytyksen asetus, kuormatilaovi (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuormatilaoven anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, kuljettajan oven lukko (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuljettajan oven lukon käytön ilmaiseva anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, matkustajan oven lukko (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko matkustajan oven lukon käytön ilmaiseva anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 37 (54)

38 Hälytyksen versio 2 Hälytyksen asetus, kuormatilaoven lukko (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuormatilaoven lukon käytön ilmaiseva anturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, ohjaamon liikeanturi (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko ohjaamon liikeanturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Hälytyksen asetus, ohjaamon liikeanturi (LAS) Tämä on Työvuorotilan aliparametri ja vaatii toiminnon aktivoimisen. Parametrilla valitaan, onko kuormatilan liikeanturi aktiivinen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 38 (54)

39 Hälytyksen versio 2 Anturien asetus Lisäanturi 1 (LAS) Lisäanturin tulisi olla katkaisukytkin ilman integroitua vastusta, ja se liitetään ohjausyksikön napoihin B2 ja B9. Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö lisäanturiin 1. Kanssa = ohjausyksikön lähtö aktiivinen Ilman = ohjausyksikön lähtö passiivinen Lisäanturi 2 (LAS) Lisäanturin 2 tulisi olla katkaisukytkin ilman integroitua vastusta, ja se liitetään ohjausyksikön napoihin B7 ja B15. Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö lisäanturiin 2. Kanssa = ohjausyksikön lähtö aktiivinen Ilman = ohjausyksikön lähtö passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 39 (54)

40 Hälytyksen versio 2 Lisäanturi 3 (LAS) Lisäanturin 3 on oltava samaa tyyppiä kuin etuluukun hälytysanturi. Jos ei käytetä tämäntyyppistä anturia, piiriin on liitettävä erillinen 1000 ohmin vastus. Lisäanturi 3 liitetään ohjausyksikön napoihin B12 ja B18. Tässä voit valita, onko lisäanturi 3 (akkukotelo) aktiivinen, niin että se pystyy ilmaisemaan luvattoman tunkeutumisen ja laukaisemaan hälytyksen. Kanssa = anturi voi laukaista hälytyksen. Ilman = anturi ei laukaise hälytystä. Hälytysanturi, etuluukku (LAS) Tässä voit valita, onko etuluukun anturi kytketty, niin että se pystyy ilmaisemaan luvattoman tunkeutumisen ja laukaisemaan hälytyksen. Kanssa = anturi aktivoitu Ilman = anturi passivoitu Hälytysanturi, kattoluukku (LAS) Tässä voit valita, onko kattoluukun anturi kytketty, niin että se pystyy ilmaisemaan luvattoman tunkeutumisen ja laukaisemaan hälytyksen. Kanssa = anturi aktivoitu Ilman = anturi passivoitu 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 40 (54)

41 Hälytyksen versio 2 Hälytysanturi, säilytyslokeron kansi kuljettajan puolella (LAS) Tässä voit valita, onko kuljettajanpuoleisen säilytyslokeron anturi kytketty, niin että se pystyy ilmaisemaan luvattoman tunkeutumisen ja laukaisemaan hälytyksen. Kanssa = anturi aktivoitu Ilman = anturi passivoitu Hälytysanturi, säilytyslokeron kansi matkustajan puolella (LAS) Tässä voit valita, onko matkustajanpuoleisen säilytyslokeron anturi kytketty, niin että se pystyy ilmaisemaan luvattoman tunkeutumisen ja laukaisemaan hälytyksen. Kanssa = anturi aktivoitu Ilman = anturi passivoitu Kuljettajan oven anturi (LAS) Parametri aktivoi anturin, joka ilmoittaa kuljettajan oven avaamisesta ja laukaisee hälytyksen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 41 (54)

42 Hälytyksen versio 2 Matkustajan oven anturi (LAS) Parametri aktivoi anturin, joka ilmoittaa matkustajan oven avaamisesta ja laukaisee hälytyksen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Kuormatilaoven anturi (LAS) Kuormatilaoven anturin tulee olla maadoitettu, samoin kuin kuljettajan ja matkustajan oven antureiden. Anturi on liitetty ohjausyksikön napaan A15 ja maattoon. Parametri aktivoi anturin, joka ilmoittaa kuormatilaoven avaamisesta ja laukaisee hälytyksen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Kuormatilaoven lukitus (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö kuormatilan oven lukitukseen. Parametri aktivoi kuormatilaoven lukituksen ja hälytyksen virityksen. Kanssa = lukitus aktiivinen Ilman = lukitus ei käytössä 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 42 (54)

43 Hälytyksen versio 2 Ohjaamon liikeanturi, aktivointi (LAS) Ohjaamon liikeanturi aktivoidaan tässä. Aktiivisessa tilassa se voi ilmaista luvattoman tunkeutumisen ja laukaista hälytyksen. Liikeanturin herkkyyttä voidaan säätää parametrilla Ohjaamon liikeanturi, säätö. Kanssa = aktiivinen Ilman = passiivinen Päällirakenteen liikeanturi, aktivointi (LAS) Päällirakenteen liikeanturi aktivoidaan tässä. Aktiivisessa tilassa se voi ilmaista luvattoman tunkeutumisen ja laukaista hälytyksen. Liikeanturin herkkyyttä voidaan säätää parametrilla Päällirakenteen liikeanturi, säätö. Kanssa = aktiivinen Ilman = passiivinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 43 (54)

44 Hälytyksen versio 2 Ohjaamon liikeanturi, aktivointi (LAS) Tässä voit säätää ohjaamon liikeanturin herkkyyden. Anturi aktivoidaan parametrilla Ohjaamon liikeanturi, säätö. Voit säätää liikeanturin herkkyyden arvoksi = matala herkkyys 63 = maksimiherkkyys Vaihtoehdot: 6 63 Päällirakenteen liikeanturi, aktivointi (LAS) Tässä voit säätää päällirakenteen liikeanturin herkkyyden. Anturi aktivoidaan parametrilla Päällirakenteen liikeanturi, säätö. Liikeanturin herkkyyttä säädetään prosentteina valitsemalla arvo 10, 20, 30 jne. arvoon 100 asti. 10 = matala herkkyys 100 = maksimiherkkyys Vaihtoehdot: :70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 44 (54)

45 Hälytyksen versio 2 Virtalukon hälytysanturi (LAS) Tässä voit valita, aktivoidaanko tunnistus virtalukosta. Jos virtalukko asetetaan ajoasentoon ajoneuvon hälytysjärjestelmän ollessa viritettynä, siitä ilmoitetaan ja hälytys laukaistaan. Kanssa = toiminto aktiivinen Ilman = toiminto passiivinen Kallistusanturi (LAS) Parametri aktivoi anturin, joka ilmoittaa ohjaamon kallistamisesta ja laukaisee hälytyksen. Kanssa = anturi aktiivinen Ilman = anturi passiivinen Kallistusanturi, herkkyys (LAS) Kallistusanturi ilmoittaa ohjaamon kallistamisesta ja laukaisee hälytyksen. Tässä voit asettaa kulman, jossa anturin tulee laukaista hälytys :70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 45 (54)

46 Hälytyksen versio 2 Lisäasetukset GSM (LAS) Parametrin aktivointi mahdollistaa yhteyden GSM-moduuliin. Lisäliitäntä ohjausyksikön navassa C11, +24 V:n jännitteensyöttö hälytyksen ollessa laukaistuna (GSM-moduuli Scania Communicator 200). Lisäliitäntä ohjausyksikön navassa C15, laukaistun hälytyksen alhainen digitaalinen signaali (Scania Interactor). Kanssa = yhteys GSM-moduuliin mahdollinen. Ilman = yhteys GSM-moduuliin ei mahdollinen. Lähtösignaali ECU:sta, kun hälytys on laukaistu (LAS) Asetus päällirakentajalle hälytystilan lukemista varten Liitetty ohjausyksikön napaan B13, joka maadoittaa lähdön hälytyksen lauetessa. Aina aktiivinen. Maksimikuormitus 500 ma. Lähtösignaali ECU:sta, kun hälytys on aktivoitu (LAS) Asetus päällirakentajalle hälytystilan lukemista varten Liitetty ohjausyksikön napaan B10, joka maadoittaa lähdön hälytyksen lauetessa. Aina aktiivinen. Maksimikuormitus 500 ma. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 46 (54)

47 Keskuslukituksen versio 2 Keskuslukituksen versio 2 Kauko-ohjatut toiminnot Lukituksen avaaminen (LAS) Määrittää, avataanko ovilukot samanaikaisesti vai yksitellen. Molemmat ovet. Lukkojen avaus yksitellen. Perusasetus: Lukkojen avaus yksitellen. Parametriasetukset Molemmat ovet Lukkojen avaus yksitellen Lukituksen avaus Kuljettajan ja matkustajan ovet avataan samanaikaisesti kauko-ohjaimen avauspainikkeen yhdellä painalluksella. Kuljettajan oven lukko avautuu kauko-ohjaimen avauspainikkeen kertapainalluksella. Matkustajan ovi ja kuormatilan ovi avataan lukituksesta painamalla kauko-ohjaimen avauspainiketta kahdesti. Kauko-ohjain (LAS) Jotta kauko-ohjain havaitsee kaksoispainalluksen, toisen painalluksen on tapahduttava vähintään 0,4 sekuntia ensimmäisen painalluksen jälkeen mutta tietyn maksimiajan sisällä. Muuten ohjausyksikkö käsittää ne kahdeksi erilliseksi painallukseksi. Tässä voit asettaa maksimiajan, eli ajan, jonka sisällä toinen painallus on suoritettava. Lyhyt 1 sekunnin kuluessa. Keskipitkä 2 sekunnin kuluessa. Pitkä 3 sekunnin kuluessa. 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 47 (54)

48 Keskuslukituksen versio 2 Valojen tarkistus (LAS) Tässä aktivoit Valojen tarkistus -toiminnon, joka sytyttää kaikki ajoneuvon ulkovalot peräkkäin. Toiminto voidaan aktivoida 20 sekunnista 180 sekuntiin. Ilman = toiminto passiivinen sekuntia peräkkäin Turvavalaistus (LAS) Tällä parametrilla voidaan asettaa aika/kesto valojen päälläololle, tai passivoida toiminto, joka kytkee seisontavalot ja suuntavilkut päälle. Ilman = toiminto passiivinen sekuntia peräkkäin 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 48 (54)

49 Keskuslukituksen versio 2 Lukon asetukset Automaattinen uudelleenlukitus ja viritys (LAS) Tästä voi valita ajoneuvon automaattisen uudelleenlukituksen ja hälytyksen virityksen. Toiminto merkitsee sitä, että ovet lukitaan ja hälytys viritetään uudelleen avauksen jälkeen, jos mitään ovea ei ole avattu tai avainta ei ole käännetty ajoasentoon määrätyssä ajassa. Toiminto voidaan valita myös ajoneuvoissa, jotka on varustettu vain keskuslukituksella. Silloin tapahtuu vain uudelleenlukitus. Aika, joka saa kulua avauksesta ennen kuin uudelleenlukitus aktivoituu, asetetaan käyttämällä Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätöä. Voit valita ovet, jotka lukitaan uudelleen ja joiden hälytys viritetään, jos mahdollista. Ei-aktiivinen Ohjaamo Kuormatila Ohjaamo ja kuormatila 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 49 (54)

50 Keskuslukituksen versio 2 Automaattisen uudelleenlukituksen ja virityksen ajansäätö (LAS) Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys tarkoittaa, että ovet lukittuvat uudelleen ja hälytysjärjestelmä viritetään uudelleen tietyn sekuntimäärän jälkeen, jollei ovea avata ovien lukituksen avaamisen jälkeen. Tässä voit asettaa sekuntimäärän, jonka jälkeen ajoneuvon tulisi läpikäydä ovien automaattinen uudelleenlukitus ja viritys. Lyhyt = 10 s. Keskipitkä = 20 s. Pitkä = 30 s. Selitys: Parametri Automaattinen uudelleenlukitus ja hälytys täytyy aktivoida, ennen kuin aika-asetus otetaan käyttöön. Automaattilukitus (LAS) Tässä voit asettaa automaattilukituksen ja hälytystoiminnon. Ajoneuvo lukitsee ja virittää hälytysjärjestelmän valituille oville sekunnin kuluessa siitä, kun avain poistetaan virtalukosta ja ovi avataan ja suljetaan. Tämän aikaviipeen pituus asetetaan parametrilla Automaattilukitus, aika-asetus. Ei-aktiivinen Ohjaamo = aika-asetus mahdollinen Kuormatila = aika-asetus mahdollinen Ohjaamo ja kuormatila = aika-asetus mahdollinen 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 50 (54)

51 Keskuslukituksen versio 2 Automaattilukitus, aika-asetus (LAS) Tässä voit määrittää aikamäärän, jonka kuluessa ovi on avattava ja suljettava, jotta automaattilukitus aktivoituu. Ajastukset Automaattilukitus-parametri. Vaihtoehdot: s. Manuaalinen lukitus (LAS) Tässä voit valita, mitkä ovet lukitaan manuaalisessa lukituksessa avaimella. Vaihtoehdot: Ilman = vain kyseinen ovi Ohjaamon kanssa = ohjaamon ovet Ohjaamon ja kuormatilan kanssa = ohjaamon ja kuormatilan ovet 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 51 (54)

52 Keskuslukituksen versio 2 Merkkivalo Kuittaus suuntavilkuilla (LAS) Tässä voit valita, annetaanko suuntavilkuilla kuittaus lukituksen ja avauksen aktivoinnista. Jos toiminto on aktivoitu, suuntavilkut antavat seuraavat kuittausvilkutukset. Lukitus = 2 kuittausvilkutusta Avaus = 1 kuittausvilkutus Vika lukituksen aikana = 5 kuittausvilkutusta Vaihtoehdot: Kanssa Ilman 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 52 (54)

53 Keskuslukituksen versio 2 Työvuorotila Työvuorotilan aktivointi (LAS) Valitse tässä, haluatko ottaa käyttöön työvuorotilan. Työvuorotila tarkoittaa, että ajoneuvo voidaan lukita virta-avain käynnistys- tai ajoasennossa hälytysjärjestelmän virittymättä. Parametri on pääparametri, joka ohjaa useita toimintoja. Niitä voidaan säätää erillisillä asetuksilla, esim. mitkä anturit ovat aktiivisia ja mitkä ovet lukitaan, kun toiminto valitaan. Katso lisätietoja toiminnosta kohdasta Käyttäjätoiminto, Kuorma-auton hälytin. Kanssa = toiminto aktiivinen Ilman = toiminto passiivinen Lukon asetus, ovet (LAS) Tällä parametrilla valitaan, mitkä ovet lukitaan, kun toiminto Työvuorotila aktivoidaan. Ei käytössä = mitään ovia ei lukita Ohjaamo = ohjaamon ovet lukitaan Kuormatila = kuormatilan ovet lukitaan Ohjaamo ja kuormatila = ohjaamon ja kuormatilan ovet lukitaan 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 53 (54)

54 Keskuslukituksen versio 2 Anturien asetus Kuormatilaoven lukitus (LAS) Tässä voit valita, yhdistetäänkö ohjausyksikön antama lähtö kuormatilan oven lukitukseen. Parametri aktivoi kuormatilaoven lukituksen ja hälytyksen virityksen. Kanssa = lukitus aktiivinen Ilman = lukitus ei käytössä 11:70-01/06 Painos 4.1 fi-fi 54 (54)

Muistiinpanoluettelo hälytys ja keskuslukitus. Muistiinpanoluettelo. Hälytyksen versio 1. Kauko-ohjatut toiminnot. Lukon asetukset

Muistiinpanoluettelo hälytys ja keskuslukitus. Muistiinpanoluettelo. Hälytyksen versio 1. Kauko-ohjatut toiminnot. Lukon asetukset hälytys ja keskuslukitus Parametrit kuvaillaan tarkemmin asiakirjassa Säädettävät parametrit hälytys ja keskuslukitus. Huom! Luettelo on kattava. Käytettävissä olevat parametrit ja säätöasetukset määräytyvät

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Parametrit varkaudenestolaite

Parametrit varkaudenestolaite Johdanto Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan varkaussuojaan liittyvät parametrit. Ainoastaan päällirakentajalle merkitykselliset parametrit on lueteltu. Ajoneuvon käytettävissä olevat parametrit ja asetukset

Lisätiedot

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä

Hälytysanturien liittäminen. Yleistä Yleistä ALM-ohjausyksikkö (hälytysjärjestelmä) voidaan tilata tehtaalla valmisteltuna ulkoisiin hälytysantureihin liittämistä varten. Valmistelu koostuu liittimestä C8112. Liitin on keltainen ja sijaitsee

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Säädettävät parametrit alustan asetukset. Johdanto

Säädettävät parametrit alustan asetukset. Johdanto Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen

Vaihteleva kaukovalovilkku. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ajoneuvo vilkuttaa vuorotellen oikeaa ja vasenta kaukovaloa. Lisäkaukovalot voidaan ottaa mukaan vilkuttamiseen. Käyttäytyminen Toiminto voidaan määrittää seuraavasti: Vilkku ajonopeudesta

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus

Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointi. Kuvaus Kuvaus Kuvaus Tuulilasinpyyhkimien kaukoaktivointitoiminnolla tuulilasin pyyhkiminen voidaan käynnistää ohjaamon ulkopuolelta. Tuulilasin pyyhkimisnopeus säädetään suureksi tai pieneksi Scania Diagnos

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä Yleistä Yleistä Toiminto on saatavilla ajoneuvoihin, joissa on seuraavat toiminnot: Automaattivaihteisto Täysautomaattinen Opticruise (ajoneuvot ilman kytkinpoljinta). Koskee 9.0.01 jälkeen valmistettuja

Lisätiedot

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493

C493 Liitin lisätoimintoja varten. Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 Johdanto liittimeen C493 C493 on 15-napainen liitin, jonka avulla päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja päällirakenteen ohjausjärjestelmän (BWS, Bodywork

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta EG-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Kytkinpolkimella ja EG-voimanotolla

Lisätiedot

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot:

Voimanoton aktivointi automaattivaihteistossa. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot. Pysyvät turvallisuusehdot. Valinnaiset turvallisuusehdot: Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Automaattivaihteiston (Allison) voimanoton aktivoinnin toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivoimiseen kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta.

Lisätiedot

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi

Jatkuvan kierrosluvun rajoituksen aktivointi Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Yleistä tietoa moottorin kierrosluvun rajoituksesta Moottorin kierrosluvun rajoitus estää moottorin kierroslukua ylittämästä esimääritettyä arvoa. Tämän

Lisätiedot

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta

Automaattivaihteiston voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto

Säädettävät parametrit Moottori. Johdanto Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkentä

Vapaa-asennon automaattikytkentä Taustaa Taustaa Vapaa-asennon automaattikytkentää ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Vapaa-asennon automaattikytkentä voidaan aktivoida

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät.

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta. Lisätietoja voimanottojen mahdollisista yhdistelmistä on annettu asiakirjassa Voimanottoyhdistelmät. Toiminta Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface). Lisätietoja voimanottojen

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden

11:60-13/07. Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen. Painos 1. Scania CV AB 2007, Sweden 11:60-13/07 Painos 1 fi Muut toiminnot - työtasanne jäteauton päällirakenteeseen Scania CV AB 2007, Sweden Sisältö Sisältö Selostus...3 Alustaerittely...4 Kytkentäohjeet Vaihtoehto 1: Aktivointi maadoittamalla...6

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Voimanottoja ohjataan ajoneuvon BCI-ohjausyksikön (Bodywork Electrical System) kautta. Toiminto on käytettävissä vain, jos ajoneuvossa on voimanotto. Jos ajoneuvo on varustettu

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen

Korotettu joutokäynti. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Joutokäynnin korottaminen sopii esimerkiksi moottorin lämmittämiseen tai ajoneuvon paineilmajärjestelmän täyttämiseen. Toimintoa voidaan käyttää tilanteissa, joissa moottorin normaalista

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi

Kaukovalojen ja lisäkaukovalojen vilkuttamisen kaukoaktivointi Kuvaus Kuvaus Yleistä Päällirakentaja voi käyttää tätä toimintoa valitessaan, kuinka kaukovalojen ja lisäkaukovalojen tulisi syttyä tai vilkkua. Ehdot Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta.

Äänitorven kaukoaktivointi. Kuvaus. Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Kuvaus Kuvaus Äänitorven aktivoinnin kauko-ohjaustoiminnolla käytetään äänitorvea ohjaamon ulkopuolelta. Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta toiminto voidaan aktivoida: virta-avain ajoasennossa Ohjaamon

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia tai kippiä käytettäessä ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Tyhjät palkeet -toiminto voidaan aktivoida

Lisätiedot

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen

Ehdolliset lähtösignaalit. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Ehdollisia lähtösignaaleja on kolme (3), ja päällirakentaja voi käyttää niitä erilaisten päällirakennetoimintojen ja laitteiden ohjaamiseen. Käyttäytyminen Nämä 3 ehdollista lähtösignaalia

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo Kuljettajatiedot. Tilauslomake

Muistiinpanoluettelo Kuljettajatiedot. Tilauslomake Kuljettajatiedot uslomake uslomake uslomake on tarkoitettu tilanteeseen, jossa SDP3:lla varustetulta Scania-korjaamolta tilataan parametrien säätötoimenpide. Päiväys aja/yhteyshenkilö Huomautukset/muuta

Lisätiedot

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT

Työvalojen aktivointi. Kuvaus. Yleistä. Painikkeen jälkiasennus. Kytkentävaihtoehdot PGRT Kuvaus Kuvaus Yleistä toimintoa käytetään työvalojen kytkemiseen päälle ja pois. Työvalot voivat sijaita ohjaamon takaseinässä, rungossa, päällirakenteen eri kohdissa tai umpikorissa. Painikkeen jälkiasennus

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus

Työtasanteen aktivointi EN :n mukaan. Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminnon yleiskuvaus Toiminto on asiakkaan valitsema varusteluvaihtoehto jäteautoille, joissa on työtasanne (versiokoodi 3820B). Kun työtasanne aktivoidaan tämän selostuksen mukaan,

Lisätiedot

Jatkuva kierrosluvun rajoitus

Jatkuva kierrosluvun rajoitus Taustaa Taustaa Jatkuvan kierrosluvun rajoitustoiminnon aktivointiin on olemassa kolme vaihtoehtoa. Jos ajoneuvo on varustettu BCI-toiminnolla (Bodywork Communication Interface): Analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Korotettu joutokäynti

Korotettu joutokäynti Taustaa Taustaa Korotettua joutokäyntitoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot

EG-voimanoton aktivointi COO:n kautta. Yleisiä tietoja toiminnosta. Aktivointiehdot Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Tämä toimintakuvaus liitäntäohjeineen koskee ajoneuvoja, joissa koordinaattori ohjaa vaihteistokäyttöisen voimanoton aktivointia. EG-voimanoton aktivointi

Lisätiedot

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen

Moottorin kaukosammutus. Toiminta. Käyttäytyminen Toiminta Toiminta Moottorin kaukosammutustoimintoa käytetään silloin, kun moottori halutaan sammuttaa esimerkiksi ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Toiminnosta on 2 versiota: Moottorin kaukosammutus:

Lisätiedot

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Momentinrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Momentinrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Voimanottojen ohjaus. Yleisiä tietoja. Lisätietoja erityyppisten voimanottojen ohjauksesta on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleisiä tietoja Ajoneuvot voidaan tilata tehtaalla asennetuilla voimanotoilla. Lisäksi ajoneuvot on mahdollista tilata tehtaalla asennetuilla voimanottojen sähköasennusten esivalmiuksilla. Sen jälleen

Lisätiedot

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta

AWD-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta AWD-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Jotta voimanoton ohjaus toimisi

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys Yleisiä tietoja toiminnoista Yleisiä tietoja toiminnoista Scania tarjoaa 4 toimintoa ajonopeuden rajoittamiseen. Toimintoja käyttämällä saadaan täytettyä sekä asiakkaiden omat että lakisääteiset vaatimukset,

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

Frigate 916-varashälytinjärjestelmän käyttö- sekä asennusohjeet

Frigate 916-varashälytinjärjestelmän käyttö- sekä asennusohjeet Frigate 916-varashälytinjärjestelmän käyttö- sekä asennusohjeet Onneksi olkoon hyvästä valinnasta! Frigate-hälytinjärjestelmä on edullinen ja tehokas tapa suojata autoasi murtautumiselta, sekä tietenkin

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa

Moottorin kierrosluvun säätö kippauksen aikana. Taustaa Taustaa Taustaa Ajoneuvon käsittelyä koukkuvaihto- tai kippilavaa käytettäessä voidaan helpottaa nostamalla väliaikaisesti moottorin kierroslukua. Jos moottorin kierroslukua nostetaan kaasupolkimella ajoneuvossa,

Lisätiedot

Parametrit alusta. Johdanto

Parametrit alusta. Johdanto Johdanto Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä asiakirjassa kuvataan vain ne parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja kyseisen ajoneuvon kaikista parametreista,

Lisätiedot

Moottorin kierrosluvun ohjaus

Moottorin kierrosluvun ohjaus Taustaa Taustaa Moottorin kierroslukutoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

5-Painikkeinen. Autohälytin KÄYTTÖOHJE

5-Painikkeinen. Autohälytin KÄYTTÖOHJE 5-Painikkeinen Autohälytin KÄYTTÖOHJE Onnittelut hyvästä valinnasta! Olette tehneet viisaan päätöksen valitessanne Steelmate Autohälyttimen. Steelmate Co., Ltd. on yksi autoteollisuuden suurimmista alihankkijoista.

Lisätiedot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot

Ylimääräiset lisäkaukovalot. Kuvaus. Kytkentävaihtoehdot Kuvaus Kuvaus Kytkentävaihtoehtoja on kaksi erilaista sen mukaan, millaisella näkö- ja näkyvyystoimintojen ohjausjärjestelmällä ajoneuvo on varustettu. Uusin on nimeltään CUV2 asiakirjassa ja edellinen

Lisätiedot

9.6 Kannettava testilaite

9.6 Kannettava testilaite 9.6 Kannettava testilaite Kannettavalla testilaitteella testataan ylivirtalaukaisimen, energia- ja virtamuuntimien, laukaisumagneetin F5 sekä mittausarvojen näytön oikea toiminta. 9.6.1 Ulkonäkö (1) LED

Lisätiedot

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494

C494 Liitin johdinsarjalle ohjaamosta runkoon C494 C494 C494 C494 on 21-napainen liitin, jonka kautta päällirakentaja pääsee hallitsemaan useita signaaleja ja toimintoja ajoneuvon varustelusta riippuen. Liitin antaa myös mahdollisuuden mukauttaa ajoneuvoa

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com C A N A L A R M Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual www.defa.com FIN Sisältö Näin käytät DEFA autohälytintä: Hälyttimen PÄÄLLE KYTKENTÄ s. 17 Hälyttimen POIS KYTKENTÄ s. 18 Hätäpoiskytkentä

Lisätiedot

Alustan lasku. Yleistä

Alustan lasku. Yleistä Yleistä Yleistä Esimerkiksi nosturia käytettäessä tai kipattaessa ilmapalkeet on tyhjennettävä ilmajousituksen joustonrajoittimeen, jotta ajoneuvo pysyy vakaampana. Palkeiden tyhjennystoiminto voidaan

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN FIN Ominaisuudet ASA-30:tä voidaan käyttää joko hälytysjärjestelmään liitettynä lisäsireeninä tai itsenäisenä sireeninä, joka on liitettyä kaukosäätimeen ja/tai langattomiin tunnistimiin. - Langaton yhteys

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla

Nopeusrajoitin. Aktivointi analogisilla signaaleilla. Aktivointi ulkoiseilla CAN-verkolla Taustaa Taustaa Nopeusrajoitintoimintoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Toiminto voidaan aktivoida joko analogisilla signaaleilla

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

Käyttöohje. Järjestelmä: Sector Alarm TC

Käyttöohje. Järjestelmä: Sector Alarm TC Käyttöohje Järjestelmä: Sector Alarm TC Tervetuloa Sector Alarmin asiakkaaksi Tämä käyttöohje on tarkoitettu päivittäisen käytön tueksi. Lue ohje läpi niin tiedät kuinka hälytysjärjestelmäsi toimii. Toivomme,

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta

Vetävän akselin katkaisevan voimanoton aktivointi BWS:n kautta Yleisiä tietoja toiminnosta Yleisiä tietoja toiminnosta Vetävän akselin katkaisevaa voimanottoa käytetään pääasiassa silloin, kun tarvitaan erittäin suurta voimaa. Etuna on, että vetoakselit kytkeytyvät

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali

Valinnaiset lähtösignaalit (UF 356) Valinnaiset lähtösignaalit. Käänteinen signaali Valinnaiset lähtösignaalit Valinnaiset lähtösignaalit Tässä asiakirjassa kuvataan, mitä valinnaisia lähtösignaaleja on liittimelle C493, napa 8 12 (lisätoimintojen liitin). Nämä signaalit on valittu ja

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintoilmaisimia varten, joiden avulla kuljettajan ympäristö voidaan mukauttaa käyttötarkoitukseensa. Toimintoilmaisimet voidaan

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Esittely. Tuote. HomeSecure Smart Ulkosireeni:

Esittely. Tuote. HomeSecure Smart Ulkosireeni: Esittely Langaton ulkosireeni ennalta ehkäisee murtoja jo pelkällä näkyyvydellään, karkottaa tunkeutujat paikalta ja herättää huomiota mikäli hälytys laukaisee. Ulkosireeni toimii osana hälytysjärjestelmää,

Lisätiedot

Yleisiä tietoja CAN-verkosta. Yleistä. Lisätietoja CAN-yhtyedestä on annettu seuraavissa asiakirjoissa:

Yleisiä tietoja CAN-verkosta. Yleistä. Lisätietoja CAN-yhtyedestä on annettu seuraavissa asiakirjoissa: Yleistä Ohjausyksiköiden on usein vaihdettava tietoja keskenään. Perinteisesti ohjausyksiköt, joiden on kommunikoitava, liitetään suoraan toisiinsa. Jos ohjausyksikkö tarvitsee tietoja esim. ajonopeudesta

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen Taustaa Taustaa Ulkoisia näyttömittareita ohjataan BCI-ohjausyksiköllä (Bodywork Communication Interface, päällirakenteen tietoliikenneliittymä). Ehdot, mitä ajoneuvon tietoja ulkoiset näyttömittarit näyttävät,

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo moottori. Tilauslomake

Muistiinpanoluettelo moottori. Tilauslomake Tilauslomake Tilauslomake Tilauslomake on tarkoitettu tilanteeseen, jossa SDP3:lla varustetulta Scania-korjaamolta tilataan parametrien säätötoimenpide. Päiväys Tilaaja/yhteyshenkilö Huomautukset/muuta

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa, ICL. Toiminnot

Päällirakennetiedot mittaristossa, ICL. Toiminnot Mittaristo, ICL (Instrument Cluster), on valmisteltu ajoneuvon eri toimintojen tilanilmaisua varten. Ilmaisutyyppejä on 3: Valomerkit, jotka näytetään merkkivaloilla ja symboleilla. Näyttösanomat, jotka

Lisätiedot

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje DIMLITE Single Sähkönumero 2604220 Käyttöohje T1 sisääntulo T1 sisääntulo Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus T1 painikkeesta sytyttää valaistuksen viimeisimmäksi aseteltuun tilannearvoon. Toinen lyhyt

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT

Ulkoisten näyttömittarien liittäminen. Toiminta PGRT Toiminta Toiminta Käytetään ajoneuvon tietojen näyttämiseen ja lukemiseen näyttömittareista, jotka sijaitsevat muualla kuin kuljettajan paikalla. Huom! Toimintoa ei voi käyttää ulkoisen CAN-yhteyden kautta.

Lisätiedot

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Revisio Historia: Versio 1.0 Uusi dokumentti Versio 1.1 - Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Menu valinnat... 2 2.1 Limit Menu ( L )...

Lisätiedot

MODUULIN PERUSTOIMINNOT Sähkövirran tulot Kytketyn perävaunun automaattinen tunnistus LED-valojen ja yksittäisten hehkulamppujen tuki

MODUULIN PERUSTOIMINNOT Sähkövirran tulot Kytketyn perävaunun automaattinen tunnistus LED-valojen ja yksittäisten hehkulamppujen tuki WH1 PRO Moduuli on suunniteltu ohjaamaan perävaunun valojärjestelmää, ja se sopii perävaunun vakiomalliseen 7-napaiseen kytkentään.. Ohjausmoduuli on taloudellisimman laitteen kehittynyt versio, jossa

Lisätiedot

BSI2010 Luku :merkkivalot

BSI2010 Luku :merkkivalot 1 of 2 8.7.2014 10:03 Käyttäjä: Ajoneuvo : 508 /508 VIN: VF38E5FVADL059364 Tulostuspäivämäärä : 8. heinäkuuta 2014 10:03:24 Auton istunnon alku : 08/07/2014-09:57 Työkalun versio : 07.44 BSI2010 Luku :merkkivalot

Lisätiedot

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 fi-fi Julkaisutiedot Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 Versio 2.27 korvaa Scania Diagnos & Programmer 3 -version 2.26 ja tukee P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvojen, F-, K- ja N-sarjan ajoneuvojen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA Ohjekirja

OPEL INSIGNIA Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 46 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 130 Ilmastointi...

Lisätiedot

VOLVO C70 quick Guide

VOLVO C70 quick Guide VOLVO C70 quick Guide TERvETUlOA UUTEEN volvoonne! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

FMS:n CAN-liitäntä. Johdanto

FMS:n CAN-liitäntä. Johdanto Johdanto FMS:n CAN-liitäntä Tämä asiakirja sisältää tietoja FMS-standardista. FMS-standardi on useiden kuormaautovalmistajien kehittämä avoin rajapinta. FMS-Standard description version 03 on tuettu. C137-liitin

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja.

C489 Liitin vakiotoimintoja varten C489. C489 on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. on 21-napainen liitin, jonka kautta pääsee hallitsemaan ajoneuvon yleisiä toimintoja. Liitin on ruskea ja sijaitsee päällirakennekonsolin sisäosalla. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface)

Päällirakenteen liitäntä. Kuvaus. Päällirakenteen liitäntä. BCI (Bodywork Communication Interface) Kuvaus Päällirakenteen liitäntä Sähköjärjestelmä perustuu useisiin ohjausyksiköihin, jotka kommunikoivat keskenään yhteisen verkon kautta. Päällirakennetoimintoja ohjataan ohjausyksiköillä käyttämällä

Lisätiedot

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta

Päällirakennetiedot mittaristossa. Toiminta Mittaristossa on valmius kytkennöille ja parametrisäädöille erilaisia toimintoilmaisimia varten, joiden avulla kuljettajan ympäristö voidaan mukauttaa käyttötarkoitukseensa. Toimintoilmaisimet voidaan

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Päällirakentajien kytkimet. Yleistä

Päällirakentajien kytkimet. Yleistä Yleistä Yleistä Tämä asiakirja sisältää yhteenvedon kytkimistä, joita päällirakentajat voivat käyttää. Kytkimet ja liitinkotelot voidaan tilata Scania-jälleenmyyjiltä. Kytkimiä voidaan tilata myös räätälöidyillä

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot