LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 80. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:31-19:35 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja Grönberg Merja II varapuheenjohtaja Heijnsbroek-Wirén Mia jäsen Karlsson Mikael jäsen Alm Agneta jäsen Lindfors Leena jäsen Fellman Atte jäsen Hakala Harri Ekströmin varajäsen Antas Camilla Peren varajäsen Peltokorpi Marita Lindellin varajäsen MUUT Isotalo Arja kv:n puh.johtaja Paakkanen Petra kv:n 1. varapuh.johtaja Hagfors Kari kv:n 2. varapuh.johtaja Kaleva Olavi kaupunginjohtaja Masar Christoffer hallintojohtaja, sihteeri Kettunen Kirsi talousjohtaja POISSA Ekström Veikko jäsen Pere Nina jäsen Lindell Armi jäsen

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Tom Liljestrand KÄSITELLYT ASIAT Christoffer Masar PÖYTÄKIRJAN Loviisassa helmikuuta TARKASTUS Harri Hakala Mia Heijnsbroek-Wirén PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 27. helmikuuta SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano Jäsenet poliisin neuvottelukuntaan Vuoden 2013 käyttötalouden valtionosuudet Cloudia Kilpailutus -järjestelmän hankinta Katon korjaaminen, Rauhalan liiketalo keskinäinen Oy Laina-ajan ja takauksen pidennys, Mickelspiltomin Vesiosuuskunta Lainan lyhennyserän siirto, Tavastbyn vesiosuuskunta Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 102

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 36 Päätös: Todettiin.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 37 Päätös: Valittiin jäsenet Harri Hakala ja Mia Heijnsbroek-Wirén.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano KH 38 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää todeta valtuuston kokouksen päätöksistä, että 1. ne eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi, 2. eivätkä muutoin ole lainvastaisia, 3. sekä merkitä päätökset tiedoksi ja panna ne täytäntöön seuraavasti: 24 Kunniamerkit: Merkitään tiedoksi. 25 Pitkälaiturin saneerausurakan ja laiturialtaan ruoppausurakoiden lisääminen v talousarvion investointiosaan: Lähetetään talousjohtajalle ja satamajohtajalle. 26 Kiinteistötoimitukset, uskottujen miesten valinta: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 27 Käräjäoikeuden lautamiehet: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 28 Jäsenten valinta Porvoon alueelliseen jätelautakuntaan: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 29 Jäsenten valitseminen Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaostoon: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 30 Kuntapäivät Oulussa , edustajien valinta: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 31 Lukioiden ja peruskoulujen johtokuntien valinnat: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 32 Kansalaisopistojen johtokunnat: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 33 Uudenmaan liiton perussopimuksen muuttaminen: Lähetetään Uudenmaan liitolle.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Edustajien valinta HUS, Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä ja Kårkulla samkommunin toimielimiin: Lähetetään asianosaisille ja merkitään tiedoksi. 35 Kevyenliikenteenväylän rakentaminen Koskenkylästä Vanhaankylään jatkuen Greggböleen, valtuustoaloite: Merkitään tiedoksi ja lähetetään tekniseen keskukseen. 36Kevyen liikenteen väylien jalankulkija- ja pyöräilijämerkinnät, valtuustoaloite: Merkitään tiedoksi ja lähetetään tekniseen keskukseen. 37 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus seutukunnan luonnonvesien rehevöitymistilanteesta, valtuustoaloite: Lähetetään tekniseen keskukseen. Päätös: Ehdotuksen mukainen.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Jäsenet poliisin neuvottelukuntaan 118/ /2013 KH 39 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 13 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen jäsenet poliisin neuvottelukuntaan. Poliisihallitus vahvistaa neuvottelukunnan jäsenmäärän. Kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Itä-Uudenmaan poliisilaitos on ilmoittanut, että Loviisan jäsenmäärä poliisin neuvottelukunnassa on 2 jäsentä ja vastaava määrä henkilökohtaisia varajäseniä. Itä-Uudenmaan poliisilaitos lakkaa hallinnollisena yksikkönä johtuen yhdistymisestä Keski-Uudenmaan poliisilaitokseen. Tästä syystä jäsenet neuvottelukuntaan valitaan vain vuodeksi Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Päätös: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle 2 jäsenen ja heidän henkilökohtaisten varajäsenten valitsemista poliisin neuvottelukuntaan vuodeksi Ehdotuksen mukainen.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Vuoden 2013 käyttötalouden valtionosuudet 119/ /2013 KH 40 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen ja talouspäällikkö Siv Gustafsson Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksen peruspalvelujen valtionosuudesta sekä vahvistanut kunnan verotuloihin perustuvan valtionosuuksien tasauksen vuonna Samoin valtiovarainministeriö on tehnyt päätöksen kuntien kotikuntakorvausten perusosista vuodelle Molemmat päätökset on tehty Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 5 :n mukaan kunnan peruspalvelujen valtionosuus koostuu seuraavista valtionosuusperusteista: 1. kunnan yleisen osan määräytymisperusteista 2. kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon laskennallisista kustannuksista 3. kunnan esi- ja perusopetuksen sekä yleisten kirjastojen laskennallisista kustannuksista 4. kunnan taiteen perusopetuksen ja yleisen kulttuuritoimen määräytymisperusteista ja 5. erityisen harvan asutuksen, saaristokunnan sekä saamelaisten kotiseutualueen kunnan lisäosista. Kunnan peruspalvelujen valtionosuutta lisätään ja vähennetään lain 7 luvussa tarkoitetuilla erillä. Näitä ovat - verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus - harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen perusteella tehtävä vähennys - erityisen harvan asutuksen, saaristokunnan sekä saamelaisten kotiseutualueen kunnan lisäosia koskeva vähennys - vuoden 2010 valtionosuusjärjestelmämuutoksen tasaus - työmarkkinatuen ja toimeentulotuen huomioon ottaminen valtionosuudessa - veroperustemuutoksien huomioon ottaminen valtionosuudessa, sekä - määräaikaiset kuntien valtionosuuteen kohdistuvat vähennykset ja lisäykset. Valtionosuuksien loppusumma on 26,2 miljoonaa. Summa on 2,7 % ja 0,7 miljoonaa suurempi kuin Verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus, joka on kaupungille negatiivinen, on noussut 101,7 %. Opetus ja kulttuuriministeriön valtionosuus, joka myös on negatiivinen, on laskenut -7,2 %.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kunnan peruspalvelujen oma rahoitus, joka sisältää hallituksen tekemät valtionosuusleikkaukset, on noussut 4,2 % ja on 1,9 miljoonaa suurempi kuin vuonna Päätösten rahoitusosaan kirjattavat valtionosuudet ovat euroa suuremmat kuin vuoden 2013 talousarvion määrärahat. Valtionosuudet eivät ole korvamerkittyjä. Liite nro 9, Loviisan kaupungin yhteenveto päätöksistä ja vertailu vuoden 2013 talousarvioon. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Päätös: Kaupunginhallitus merkitsee käyttötalouden valtionosuuspäätökset vuodelle 2013 tiedoksi ja päättää, että oikaisun hakemiseen ei ole tarvetta. Ehdotuksen mukainen.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Cloudia Kilpailutus -järjestelmän hankinta 120/ /2013 KH 41 Valmistelija: hankinta-asiantuntija Johanna Heikel Loviisan kaupungissa on ilmennyt tarve kehittää hankintatoimea hankintaprosessien tehostamiseksi ja yhdenmukaistamiseksi sekä hankintalain vastaisten menettelytapojen riskien vähentämiseksi. Kaupungin johtoryhmä on tutustunut hankintajärjestelmään Cloudia Kilpailutus kokouksessaan Johtoryhmä suhtautui myönteisesti järjestelmään. Cloudia Kilpailutus on julkisen sektorin hankintayksiköille suunnattu selainkäyttöinen kilpailutusjärjestelmä, jonka avulla hankintayksikkö voi hoitaa koko kilpailutusprosessin alusta loppuun, tarjouspyynnöstä hankintasopimukseen keskitetysti ja kokonaan sähköisesti verkon yli. Palvelun tarkoituksena on helpottaa hankintayksikön työtä ja vähentää ylimääräistä rutiinityötä sekä tehdä koko prosessi hallitummaksi ja vähentää virheiden mahdollisuutta. Palvelun avulla tarjoaminen (Tarjouspalvelu -toimittajaportaali) on toimittajille yksiselitteisempää ja helpompaa. Palvelua näin käyttämällä hankintayksikön on mahdollisuus saada täsmällisempiä ja kelvollisempia tarjouksia. Palvelu on suunniteltu yhteistyössä hankinta-alan ammattilaisten kanssa ja se noudattaa hankintalainsäädäntöä sekä hankinta-alan yleisiä käytäntöjä. Palvelu sopii niin tavara- kuin palveluhankintojen kilpailuttamiseen ja kattaa kaikki hankintamenettelyt sekä kansalliset hankinnat, EU-hankinnat ja pienhankinnat. Hilma-integrointi, dynaaminen hankinnan kohteiden ja kelpoisuusehtojen joustava määrittely sekä useat automatisoidut toiminnot vähentävät hankintayksiköiden työkuormaa ja edesauttavat laadukkaampien kilpailutuksien toteuttamisessa. Palvelu tarjoaa toimittajille turvallisen ja selkeän tavan tutustua tarjouspyyntöihin ja jättää tarjouksia Tarjouspalvelu -toimittajaportaalin kautta. Tarjousten jättäminen toimittajaportaalissa on tehty tarjoajille helpoksi. Toimittajaportaali lisää avoimuutta sekä madaltaa tarjoajien osallistumiskynnystä ja lisää kilpailua.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Palvelun käyttöönotto on pilvipalveluna nopeaa, hankintayksikön ei tarvitse tehdä mitään teknisiä investointeja, nettiselain riittää. Cloudia Kilpailutuksen ydinominaisuudet ovat: - uuden tarjouspyynnön laatiminen (jossa määritellään myös hankinnan kohteet ja niiden kriteerit dynaamisesti ja niiden pisteytysautomatiikka sekä tarjouksen ja tarjoajan kelpoisuuskriteerit halutulla tarkkuudella) - hankintailmoituksen julkaisu Hilmaan ja Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaaliin ja/tai sähköpostitse - kilpailutuksen ollessa käynnissä tarjouksiin tutustuneiden seuranta, kysymysten ja vastausten hallinta sekä kilpailutuksen aikainen viestintä - saapuneisiin tarjouksiin ja liitteisiin tutustuminen - automaattinen vertailutaulukko ja mahdollisuus automaattiseen pisteytykseen ja toimittajavalinnat - hankintapäätöksen laatiminen ja tiedoksiannon lähetys - hankintasopimuksen laatiminen - reklamaatioiden hallinta - kilpailutuksen dokumenttien ja tietojen arkistointi - puitesopimusten ja minikilpailutusten hallinta - lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali, jonka kautta toimittajat voivat tutustua tarjouspyyntöihin, lähettää tarjoukset vaadittuine tietoineen ja dokumentteineen sekä hallita omia tietojaan. Järjestelmän hinnat Loviisan kaupungille kuudella käyttäjätunnuksella (1 6 perus- ja pääkäyttäjää) ovat seuraavat: - Käyttöönottomaksu, kertamaksu Kuukausimaksu kuudelle käyttäjälle /kk Järjestelmän jatkuvat vuotuiset kulut ovat näin ollen Palveluntarjoaja kertoo, että järjestelmän voidaan arvioida maksavan itsensä takaisin hankintoihin käytettävän työajan vähenemisen (jopa %) ja järjestelmän käytön kautta mahdollisesti vähenevien virheiden myötä. Järjestelmä on Suomen Kuntaliiton omistaman yhteishankintayksikkö KL-kuntahankinnat Oy:n kilpailuttama, mikä tarkoittaa sitä, ettei sen kilpailuttaman puitesopimuksen pohjalta palvelua hankkivan kunnan tarvitse enää kilpailuttaa hankintaa itse. Palvelua koskeva puitesopimus on voimassa väliaikaisena markkinaoikeuskäsittelyn ajan. Puitesopimuskausi on neljä vuotta alkaen , lisäksi neljä optiovuotta.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Loviisan kaupunki hankkii KL-kuntahankinnat Oy:n puitesopimuksen pohjalta käyttöönsä Cloudia Kilpailutus -järjestelmän ajalle optiovuotta. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Päätös: Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Katon korjaaminen, Rauhalan liiketalo keskinäinen Oy 121/ /2013 KH 42 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen puh Loviisan kaupunki omistaa kiinteistöyhtiö Rauhalan liiketalo keskinäinen Oy:tä 61,16%. Kesällä 2012 kova myrskytuuli aiheutti vahinkoja, joiden seurauksena Kiinteistöyhtiön katto oli uusittava. Vakuutusyhtiö korvasi myrskyn aiheuttamat vahingot ja samalla oli järkevää ja ajankohtaista peruskorjata koko katto. Kiinteistöyhtiö rahoitti kattoremontin Nordea-pankin lainalla. Lainapääoma euroa ja laina-aika 10 vuotta. Kiinteistöyhtiö on hakenut vuokraoikeudelleen kiinnityksen, jota on käytetty lainan vakuutena. Kiinteistöyhtiö on lyhentänyt lainaa arvonlisäverojen verran tammikuussa 2013 ja jäljelle jäänyt laina ,75 euroa on jaettu omistajille omistussuhteessa. Loviisan kaupungin osuus lainasta on ,77 euroa. Osakkaat voivat maksaa oman osuutensa lainasta ja korkokuluista, joko rahoitusvastikkeina tai kertalyhennyksenä. Loviisan kaupungin rahoitusvastike on vuonna ,00 euroa per kuukausi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Loviisan kaupunki päättää maksaa osuutensa Rauhalan liiketalon keskinäinen Oy:n katonkorjaamisesta rahoitusvastikkeen muodossa. Rahoitusvastike on vuonna ,00 euroa kuukaudessa. Vastike kirjataan kohtaan pysyvät vastaavat, muut lainasaamiset tytäryhteisöille. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Päätös: Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Laina-ajan ja takauksen pidennys, Mickelspiltomin Vesiosuuskunta 122/ /2013 KH 43 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen puh Mickelspiltomin vesiosuuskunnan hallitus on päättänyt kokouksessaan hakea Länsi-Kymen Osuuspankilta ja Loviisan kaupungilta lyhennysohjelmanmuutosta Loviisan kaupungin takaamalle (100%) lainalle FI siten, että vuosittaiset lainanhoitokulut pienenisivät ja olisivat muutoksen jälkeen yhteensä euroa per vuosi. Laina on myönnetty euron suuruisena. Lainan korko on 6 kk Euribor + 0,40%. Lainaa on lyhennetty tasalyhennyksin kaksi kertaa vuodessa kerralla ja lainan jäljellä oleva pääoma on euroa. Mickelspiltomin vesiosuuskunnta esittää maksuohjelman pienentämistä siten, että 2 kertaa vuodessa maksettavan tasalyhennyserän suuruus on euroa per maksukerta. Lyhennysohjelma muutos pidentää laina-aikaa tämän hetkisellä korolla laskettuna 3 vuodella ja muutoksen jälkeen laina-ajan päättymispäivä olisi Laina-ajan pidentäminen edellyttää Loviisan kaupungin suostumusta lainan takaisinmaksuajan pidentämiseen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Loviisan kaupunki päättää antaa suostumuksensa lainan takaajana Mickelspiltomin vesiosuuskunnan Länsi-Kymen Osuuspankissa olevan lainan n:o FI tasalyhennyserän pienentämiseen euroon sekä muutoksesta johtuvan takaisinmaksuajan pidentymiseen. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Päätös: Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Lainan lyhennyserän siirto, Tavastbyn vesiosuuskunta 123/ /2013 KH 44 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen puh Tavastbyn vesiosuuskunta on päättänyt kokouksessaan hakea hankkeen viivästymisen vuoksi pankilta ja Loviisan kaupungilta lupaa siirtää ensimmäinen lainanlyhennys vuodella eteenpäin. Loviisan kaupungin takaamalle lainalle nro ensimmäinen lyhennys oli ja erääntyi maksettavaksi Lainan pääoma on euroa ja lainan takaisinmaksupäivä pysyy alkuperäisenä Kuntaliitoksen jälkeisen uuden Loviisan vesihuoltosuunnitelmien viivästyminen on johtanut myös Tavastbyn vesiosuuskunnan hankkeen viivästymiseen ja lainan lyhennystä ei kyetty maksamaan alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti. Asiasta on sovittu pankin kanssa ja ensimmäinen lainanlyhennys on tarkoitus hoitaa ennen Maksusuunnitelman muutos edellyttää Loviisan kaupungin suostumusta. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Loviisan kaupunki päättää antaa suostumuksensa takaajana lainan n:o maksusuunnitelman muutokseen. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Päätös: Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 982/ /2012 KH 45 Valmistelija ja esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Valtiovarainministeriö pyytää kirjeellään lausuntoa kunnilta koskien kuntarakennelakiluonnosta. Lausunnot pitää toimittaa sähköisesti valtiovarainministeriöön mennessä. Lausunnossa pyydetään erityisesti lausumaan seuraavista asioista: 1. selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä 2. esityksen sisältämistä määräajoista ja menettelystä 3. valtioneuvoston toimivallasta päättää kuntajaon muuttamisesta 4. yhdistymisavustuksien ehdoista ja määrästä 5. sosiaali- ja terveyshuollon tehtävien turvaamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta koskevien linjausten mukaisesti. Kuntarakenneuudistuksen toteuttamiseksi kunnalla olisi velvollisuus selvittää kuntien yhdistymistä, jos yksikin seuraavista kolmesta selvitysperusteesta osoittaa selvitystarvetta: 1) palveluiden edellyttämä väestöpohja; 2) työpaikkaomavaraisuus, työssäkäynti ja yhdyskuntarakenne; 3) kunnan taloudellinen tilanne. Lisäksi todetaan, että kunta ei kuitenkaan voisi jättäytyä selvityksen ulkopuolelle, vaikkei se täyttäisi selvitysperusteita, mikäli alueella ei muutoin ole saavutettavissa lain edellytykset täyttävää toiminnallista kokonaisuutta. Loviisan kaupungin osalta sovellettaisiin ensimmäistä kohtaa eli palveluiden edellyttämää väestöpohjaa jonka perusteella Loviisan kaupungin pitäisi selvittää mahdollista yhdistymistä. Loviisan kaupunki antaa seuraavan lausunnon kuntarakennelakiluonnoksesta: Loviisan kaupunki toteaa ensimmäiseksi, että hallitusohjelman poliittisesta kirjauksesta koskien kuntarakennetta ollaan luomassa suoraan kuntia velvoittavaa lainsäädäntöä, joka prosessuaalisessa mielessä on ongelmallinen eikä sitä voida pitää valmistelun kannalta hyväksyttävänä. Kuntarakennelakiluonnoksessa selvitysvelvollisuus on liian laaja ja koskee käytännössä koko valtakuntaa. Tähän ei Loviisan kaupungin näkemyksen mukaan ole todellista tarvetta. Selvitysvelvollisuuden tulisi käytännössä koskea vain kuntia, joissa yhdyskuntarakenne selkeästi puoltaa

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ tarkastelua, esimerkiksi niin sanotut reikäleipäkunnat, tai joissa työssäkäynti naapurikuntaan on niin laajaa, että tarkastelu on tarpeellista yhtenäisen kokonaisuuden aikaansaamiseksi. Lisäksi kunnat, joilla on erityisen huono taloudellinen asema, kuuluvat luonnollisesti tarkasteltavien piiriin. Poikkeusperusteet ovat lähtökohtaisesti oikeansuuntaiset mutta jättävät valtiovallalle sangen laajan harkintavallan esimerkiksi tulkittaessa käsitettä vaihtoehtoinen toiminnallinen kokonaisuus. Palvelujen järjestämiseksi ja tavoitteelliseksi kuntakooksi on linjattu asukasta. Loviisan kaupungin näkemyksen mukaan asukkaan raja on keinotekoinen, eikä sitä voida pitää pohjana toiminnallisesti ja taloudellisesti parhaalle kuntakoolle. Selvitysvelvollisuus lähtee automaattisesti siitä, että selvitetään yhdistyminen, jotta saataisiin suurempi kunnan väestöpohja. Vaihtoehtoisesti olisi kuntarakennelakiluonnokseen pitänyt sisällyttää mahdollisuus selvittää tehostetun yhteistyön mahdollisuudet. Loviisan kaupunki pitää lakiluonnoksessa esitettyjä määräaikoja aivan liian tiukkoina. Mikäli kunnat ilmoittavat marraskuuhun 2013 mennessä, kenen taikka keiden kanssa mahdollista yhdistymistä selvitetään, jää varsinaiselle selvitystyölle, mahdollisille liitos- ja kuntaneuvotteluille ja kunnalliselle päätöksenteolle aivan liian vähän aikaa, sillä mahdolliset esitykset tulisi olla valtiovarainministeriössä jo mennessä. Tämä ei Loviisan kaupungin näkemyksen mukaan ole realistista. Loviisan kaupungin näkemyksen mukaan on aivan perusteltua, että valtiovallan toimivaltaa ei laajenneta yleisesti kuntien yhdistymisessä kuntien sitä vastustaessa. Tämä periaate on erittäin tärkeä kunnallisen itsehallinnon kannalta. Yhdistymisavustuksien ehdoista ja määristä toteaa Loviisan kaupunki, että tuen hakeminen yhdistymisselvityksen kustannuksiin tulisi koskea myös kustannuksia joissa selvitetään tehostetun yhteistyön vaihtoehtoa perinteiselle kuntayhdistymiselle. Avustuksen myöntäminen pelkästään yhdistymisselvityksiin ei Loviisan kaupungin näkemyksen mukaan ole perusteltua. Loviisan kaupunki toistaa lisäksi näkemyksensä siitä, että avustuksen myöntäminen yhdistymisselvityksiin, joiden tavoitteena on vähintään asukkaan väestöpohja, on keinotekoinen, eikä perustu seikkoihin, jotka todistaisivat tämän kuntakokoluokan olevan toiminnallisesti ja taloudellisesti tavoiteltava. Avustusta pitäisi saada myös selvityksiin, jotka voisivat johtaa toiminnallisesti hyvään kuntakokoluokkaan riippumatta väestöpohjasta. Yhdistymisavustusten käytön rajaus on myös liian tiukkaan säännelty. Avustuksen käytön osalta tulisi kunnille antaa

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ enemmän itsenäistä ratkaisuvaltaa siihen, miten ainakin merkittävä osa yhdistymisavustuksista parhaiten kohdennettaisiin ja hyödynnettäisiin. Loviisan kaupunki toteaa vielä, että niille yhdistymisesityksille jotka tehdään mennessä ja astuvat voimaan viimeistään vuoden 2017 alusta taataan yhdistymisavustusta. Mikäli esitystä ei tehdä mennessä, ei yhdistymisavustusta ole käytettävissä. Loviisan kaupunki toistaakin käsityksensä siitä, että tämä aikataulu on riittämätön ja kohtuuton. Sosiaali- ja terveystoimen tehtävien turvaamisesta ja linjauksista Loviisan kaupunki toteaa seuraavaa: sosiaali- ja terveystoimen uudistus on varsin sekava ja pitää sisällään paljon epämääräisyyttä. Perustasoon kuuluisivat sosiaali- ja terveydenhuolto ja erikoissairaanhoito jotka järjestettäisiin joko vahvojen peruskuntien tai sote-alueiden pohjalta. Ajatus tällaisesta kokonaisuudesta on hyvä, mutta perustason vahvistaminen verrattuna erikoissairaanhoitoon ei onnistu, ellei samalla säädetä siitä, että perusterveydenhuolto johtaa hoitokokonaisuuksia, ja että erikoissairaanhoidon tehtävä on tukea perusterveydenhuoltoa konsultaatioilla ja tarvittaessa hoitaa erikoisosuus sairaanhoidossa. Muutoin perusterveydenhuollon vahvistaminen jää vain haaveeksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon linjauksista on hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmä todennut, että sosiaali- ja terveydenhuollon kannalta kunnan väestöpohjan on oltava vähintään noin asukasta. Sittemmin on julkisuudessa ja erilaisissa tiedotustilaisuuksissa viitattu asukkaan minimiväestöpohjaan joka muodostaisi niin sanotun perustason, joka saisi vain suppeita tehtäviä hoitaakseen. Tavoitteena olisi kuitenkin laajempi väestöpohja sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseksi julkisuudessa onkin puhuttu asukkaan väestöpohjasta niin sanottuna laajana perustasona. Loviisan kaupunki toteaakin, että uudistuksesta on paljon ristiriitaista ja epämääräistä tietoa, kuten mitä merkitsevät tietyt sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut, miten ja kuka niistä päättää. Kohtuuttomalta tuntuu myös linjaus siitä, että alle asukkaan kunnat eivät saisi hoitaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ollenkaan, vaikka siihen kaikki edellytykset olisivatkin. Loviisan kaupunki toteaa lisäksi, että Loviisan ja Lapinjärven muodostama sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue, joka käsittää n asukasta, on kyennyt hyvin ja tehokkaasti hoitamaan sosiaali- ja terveyshuollon palvelut alueellaan. Loviisan kaupunki katsookin, että kaupunki voi myös jatkossa hoitaa sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelunsa tällä väestöpohjalla. Loviisan kaupunki toteaa lopuksi, että mikäli perustason sosiaalija terveydenhuollon väestöpohjan vähimmäisvaatimukseksi asetetaan noin asukasta, tulee tähän sallia alueellisia

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ poikkeuksia niillä alueilla joissa toiminta on vakiintunutta, tehokasta ja täyttää riittävät laatuvaatimukset. Väestöpohjana asukasta ei saa olla ehdoton vaatimus vaan ainoastaan suuntaa antava. Liite nro 10. Ehdotus: Kaupunginhallitus antaa oheisen lausunnon valtiovarainministeriölle. Päätös: Muutosehdotus 1: Jäsen Janne Lepola ehdotti jäsen Camilla Antaksen kannattamana seuraavaa lisäkappaletta valmistelutekstin loppuun: Loviisan kaupunki kannattaa lisäksi menettelyä, jossa metropolialuetta ei tarkastella ainoastaan neljäntoista kunnan aluetta koskevana, vaan koko Itä-Uuttamaatakin käsittävänä, koska pääkaupunkiseudun työssäkäynti- ja palvelualue on jo nyt huomattavasti laajempi ja laajenee tulevaisuudessa edelleen. Metropolialueen suunnitelmissa jo yksinomaan asukas- ja työpaikkamäärän kasvun, maankäytön sekä liikenteen suunnittelun johdosta on Itä-Uudenmaan kuntiakin kuultava metropolialueselvitystä laadittaessa. Hyväksyttiin yksimielisesti. Muutosehdotus 2: Jäsen Marita Peltokorpi ehdotti kannattamattomana, että sivun 16 ensimmäisen kappaleen viimeinen lause korvataan lauseella: Onnistuneiden kuntaliitosten on perustuttava laajaan tietoon ja vaihtoehtojen objektiiviseen tarkasteluun, jota ei aina yhdellä selvityksellä saavuteta. Kuntarakennelakiin tulisi sisällyttää mahdollisuus valtion tukemana tehdä vaihtoehtoiset kuntaliitosselvitykset eri osapuolien välillä ja/tai lisäksi mahdollisuus selvittää tehostetun yhteistyön mahdollisuudet kuntaliitosten sijaan. Raukesi kannattamattomana. Muutosehdotus 3: Jäsen Leena Lindfors ehdotti jäsen Mia Heijnsbroek-Wirénin kannattamana, että sivun 16 toiseksi viimeisen kappaleen toiseksi viimeinen lause muutetaan muotoon: Mikäli esitystä ei tehdä mennessä, ei yhdistymisavustus eikä valtionosuuksien vähenemisen korvaus olisi käytettävissä. Hyväksyttiin yksimielisesti.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esittelijä muutettu pohjaehdotus: Esittelijä muutti keskustelun aikana pohjaehdotustaan siten, että ehdotus kuuluu: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle oheisen lausunnon annettavaksi valtiovarainministeriölle. Päätös muutetun pohjaehdotuksen ja hyväksyttyjen muutosehdotusten mukainen.

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Lautakuntien ja jaostojen päätökset KH 46 Seuraavat lautakunnat ovat lähettäneet päätösluettelonsa kokouksistaan: - tarkastuslautakunta maaseutulautakunta perusturvalautakunta Ehdotus: Päätös: Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnille ett ei se kun ta lain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Ehdotuksen mukainen.

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 108/ /2013, 109/ /2013, 110/00/2013, 112/ /2013, 113/11.03/2013 KH 47 a) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin valtuuston pöytäkirja b) Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunnan pöytäkirja c) Valtiovarainministeriön tiedote koskien valtiovarainministeriön asettamaa kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden koordinaatioryhmää d) Porvoon kaupungin terveydensuojelujaoston pöytäkirja e) Säteilyturvakeskuksen lupa matala-aktiivisen huoltojätteen lajitteluun ja välivarastointiin huoltojätetilassa nro 3. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 88 Kaupunginvaltuusto AIKA 06.03.2013 klo 18:06-19:27 PAIKKA Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Paakkanen Petra I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi. VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA Kh 4.2.2012, 537 Kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436 Kaupunginhallitus AIKA 12.09.2011 klo 17:00-17:55 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Valtakunnalliset sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 24.4.2013 Säätytalo Ylijohtaja Päivi Laajala Saadut lausunnot kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntoaika päättyi

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus.

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus. Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 29.1.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistai 29.1.2013 kello 9.30 10.40 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, Kotka 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02. Kaupunginhallitus 103 06.05.2013 Kaupunginvaltuusto 63 15.05.2013 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.00/2013 KH 103 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2013 433 Kaupunginhallitus AIKA 04.11.2013 klo 17:34-19:32 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kulttuurilautakunta AIKA 25.11.2014 klo 17:00-19:20 PAIKKA Tesjoen kirjasto, Keskustie 2 LÄSNÄ Schroderus Toini puheenjohtaja Rosenberg Thomas varapuheenjohtaja Sirén

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginvaltuusto 4.3.2013 1 KAN/1224/2012 28 NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh 18.2.2013 76 Talousjohtaja Pasi Virtanen: Valtiovarainministeriö on 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA Valtiovarainministeriö pyytää Sauvon kunnan lausuntoa seuraavista asioista: 1. Kuntarakennelakiluonnoksesta 2. Sosiaali- ja terveyspoliittisen

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 299/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntarakennelain muuttamisesta sekä kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen 5 momentin kumoamisesta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2012 558 Kaupunginhallitus AIKA 03.12.2012 klo 17:01-18:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Grönberg Merja jäsen Kullberg

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe 1 rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh LOVIISAN JA LAPINJÄRVEN YHDISTYMISSELVITYS jklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklö

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto. Aika klo 18:00-19:11. Kunnantalo, valtuustosali. Käsitellyt asiat

LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto. Aika klo 18:00-19:11. Kunnantalo, valtuustosali. Käsitellyt asiat LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 62 Kunnanvaltuusto Aika 04.03.2013 klo 18:00-19:11 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat 30 Ilmoitusasiat 31 Valtuustoaloitteet 4.3.2013 32 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja -2, KV 27.3.2013 18:30 Kokousaika Keskiviikkona 27.3.2013 klo 18.30 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 - ) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 360 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 14 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.03.2013 klo 17:30-21:05 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Karvonen

Lisätiedot

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 127 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maaseutulautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseutuyksikkö, Bäckasinkuja 1A, Liljendal LÄSNÄ Björklöf Johan puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina Lindell

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

1. Selvitysvelvollisuus, selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuuden sisältö

1. Selvitysvelvollisuus, selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuuden sisältö 25.2.2013 Valtiovarainministeriö Kunta- ja aluehallinto-osasto PL 28 00023 Valtioneuvosto Lausuntopyyntö VM 162:00/2011 Lausuntoluonnos Kuntarakennelakiluonnosesitykseen Haapajärven kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014 KH 212 Valmistelija:

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet

Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet Kaupunginhallitus 155 02.06.2014 Vuosien 2015-2017 talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet 390/02.02.02/2014 KH 155 Valmistelu: talousjohtaja Kirsi Kettunen Talousarvion laadinnan lähtökohtia

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT 1. Selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä 4 a Kuntarakenneuudistuksen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Kaupunginhallitus AIKA 20.01.2014 klo 17:32-19:13 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 90/2012. Kaupunginhallitus Valmistelija: hallintojohtaja Esa Laukkanen

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 90/2012. Kaupunginhallitus Valmistelija: hallintojohtaja Esa Laukkanen 38 Lausunnon antaminen kuntarakennelakiluonnoksesta Kaupunginhallitus 7.1.2013 9 Valmistelija: hallintojohtaja Esa Laukkanen Valtiovarainministeriön Kunta- ja aluehallinto-osaston lausuntopyyntö 22.11.2012

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 65 18.02.2013 Valtuusto 33 04.03.2013. Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 24/00.01.00/2012

Kaupunginhallitus 65 18.02.2013 Valtuusto 33 04.03.2013. Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 24/00.01.00/2012 KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 65 18.02.2013 Valtuusto 33 04.03.2013 Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 24/00.01.00/2012 KH 18.02.2013 65 Valtiovarainministeriö pyytää kuntien

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Samola Riitta JHTT, BDO Audiator Oy, sihteeri

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Samola Riitta JHTT, BDO Audiator Oy, sihteeri LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35 Tarkastuslautakunta AIKA 12.05.2015 klo 17:30-21:07 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Hagfors Kari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.01.2013 klo 17:05-19:48 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä Kunnanhallitus 290 19.11.2013 Kunnanvaltuusto 111 25.11.2013 Kunnanhallitus 78 31.03.2014 Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä KHALL 290 Av. hallintojohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen Kaupunginhallitus 95 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 52 15.04.2015 Kaupunginhallitus 151 01.06.2015 Kaupunginhallitus 163 15.06.2015 Talokiinteistöjen ja huoneistojen myyminen 188/02.07/2015 KH 95 Valmistelija:

Lisätiedot

Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt

Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt 15.11.2012 PTCS Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt 1 Keskitettynä hallittavampi kokonaisuus Kaikki kilpailutukset, sopimukset ja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Maaseutulautakunta AIKA 07.03.2012 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LÄSNÄ Karlsson Mikael puheenjohtaja Hovi Tapani varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus Seinäjoen kaupungin lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kh 4.2.2013, 80 Valtiovarainministeriö pyytää kunnilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Kuntarakennelakiluonnos muuttaa nykyistä kuntajakolakia,

Lisätiedot

Sähköisen kilpailutusjärjestelmän toteuttaminen: Millaista järjestelmää ollaan kilpailuttamassa ja missä vaiheessa kilpailutus on?

Sähköisen kilpailutusjärjestelmän toteuttaminen: Millaista järjestelmää ollaan kilpailuttamassa ja missä vaiheessa kilpailutus on? Sähköisen kilpailutusjärjestelmän toteuttaminen: Millaista järjestelmää ollaan kilpailuttamassa ja missä vaiheessa kilpailutus on? Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 17.11.2011 KL-Kuntahankinnat

Lisätiedot

Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään mennessä.

Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään mennessä. 1 Valtiovarainministeriö Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Valtiovarainministeriö on pyytänyt 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausuntoa pyydetään lakiluonnoksesta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.01.2015 klo 19:20-21:41 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 Perusturvalautakunta AIKA 19.08.2014 klo 17:30-18:34 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.08.2013 Sivu 1 / 1 3706/00.01.00/2013 231 Kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen käynnistäminen Valmistelijat / lisätiedot: Mari Immonen, puh. (09) 816 22252 etunimi.e.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 09.12.2015 klo 17:00 PAIKKA Harjurinteen koulu, Ratakatu 1 LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja Erämaja Elias

Lisätiedot

39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Dnro HAMINA: 208 /2013 39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginhallitus 26.2.2013 73 Hallinnon- ja aluekehityksen ministerityöryhmä linjasi ja hyväksyi 15. marraskuuta 2012 kuntarakennelakiluonnoksen

Lisätiedot

-selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä

-selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä KÄRKÖLÄN KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA - hyväksytty yksimielisesti kunnanvaltuustossa 4.3.2013 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus toteuttaa koko maan

Lisätiedot

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita Perusturvalautakunta 83 15.09.2015 Kaupunginhallitus 228 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 101 14.10.2015 Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 49 15.04.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2010 75 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 22.06.2010 klo 17:00-20:10 PAIKKA Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

Valtakatu 26, Kemi

Valtakatu 26, Kemi 1 (5) Valtiovarainministeriölle Asia Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntopyyntö 22.11.2012 (VM162:00/2011) Lausunnon antaja Kemin kaupunki Valtakatu 26, 94100 Kemi Lausunto (Kemin kaupungin lausunto-osuudet

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta. Khall Kunnanhallitus 63 20.02.2013 Kunnanvaltuusto 27 20.02.2013 Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Khall 20.02.2013 63 Iltakoulu 18.2.2013: Valtiovarainministeriö on lähestynyt kuntia 22.11.2012 päivätyllä

Lisätiedot

1. Raision lausunto selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä

1. Raision lausunto selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä Raision kaupungin lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 1. Raision lausunto selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä Kuntarakennelakiluonnos

Lisätiedot

PETÄJÄVEDEN KUNTA OTE Kunnanvaltuusto. Lisätietoja: kj Teppo Sirniö,

PETÄJÄVEDEN KUNTA OTE Kunnanvaltuusto. Lisätietoja: kj Teppo Sirniö, 29 Lausunnon antaminen kuntarakennelakiluonnoksesta Khall 18.2.2013 49 Lisätietoja: kj Teppo Sirniö, 014-267 3001 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus toteuttaa koko

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013 Aika 17.1.2013 klo 19.05 20.02 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

Kilpailutusjärjestelmä

Kilpailutusjärjestelmä Kilpailutusjärjestelmä j Tahokkaat julkiset hankinnat Kuntamarkkinat 12. 13.9.2012 Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies i Valtiovarainministeriö, JulkICT / YRO Julkiset hankinnat EU: Älykkään, kestävän

Lisätiedot

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2013 118 Kunnanhallitus 25.02.2013 Aika 25.02.2013 klo 17:30-19:35 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Selvitysprosessissa otettava huomioon

Selvitysprosessissa otettava huomioon Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer Kuntajakoselvityksen toteutus Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen Karhukuntaneuvosto 17.6.2013 17.6.2013 Page 1 Selvitysprosessissa otettava huomioon Avoin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 40 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 16.06.2015 klo 17:00-19:32 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 AIKA 03.07.2014 klo 18:04-18:27 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha

Lisätiedot

Nastolan kunta Pöytäkirja 9/2012. Tarkastuslautakunta 2009-2012. Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20. Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Nastolan kunta Pöytäkirja 9/2012. Tarkastuslautakunta 2009-2012. Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20. Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone 9/2012 Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20 Paikka Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 43 ntarkastajien valinta 44 Elinkeinoyhteistyö klo 14.00 45 Talousennusteet ja näkymät 2013

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muut osallistujat Kilpeläinen Veijo kaupunginhallituksen edustaja. Poissa Piispanen Eero varapuheenjohtaja

Muut osallistujat Kilpeläinen Veijo kaupunginhallituksen edustaja. Poissa Piispanen Eero varapuheenjohtaja -1, TELA 18.11.2014 17:00 OSALLISTUJAT Hynninen Raimo puheenjohtaja Päätöksentekijät Qvarnström Rauno Eero Piispasen varajäsen Ahvenainen Petra jäsen Hanhela Seppo Hentunen Kari Kekkonen Olli Liljasto

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 58. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 58. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/203 58 Kaupunginhallitus AIKA 05.02.203 klo 7:33-9:50 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Juankosken pitäjäraati 9 15.8.2017 14 Asianro 5348/02.05.01.00/2017 Juankosken Ruukki ry:n yhdistymisavustuksen käytöstä tehdyn esityksen käsitteleminen Päätöshistoria

Lisätiedot

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh ) LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA 105/00.00/2013 KH 11.02.2013 50 (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh. 040 729 1700) Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika keskiviikko 7.1.2014 klo 17 Kokouspaikka Simeon-talon kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta /2013 Laki. kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta /2013 Laki. kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta 2013 478/2013 Laki kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta Annettu Naantalissa 28 päivänä kesäkuuta 2013 Eduskunnan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 9.12.2014 klo 15:08 16:30 Paikka Satakunnan keskussairaala Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 40 41 Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot