PATA LASKENTASOVELLUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PATA LASKENTASOVELLUS"

Transkriptio

1 LASKENTASOVELLUS Padassa on yleispätevä laskenta-editori, jota voidaan käyttää erilaisiin laskentoihin. Esimerkiksi määrälaskentaan, tarjouslaskentaan, hankintoihin, laskutukseen tai mihin tahansa, missä käsitellään rivejä (ryhmittelyt, summaukset jne.). TIEDUSTELUT Juha Levonen Kaikki tapahtuu yhdellä ikkunalla eli ei tarvitse hyppiä ikkunalta toiselle - ellei välillä käy perustamassa jotain puuttuvaa tietoa, mutta niihinkin pääsee napin painalluksella ja heti takaisin. Ikkuna jakaantuu osioihin, joiden kokoa voi muuttaa. Mitä laskentaa käsitellään (haku, luonti, perustiedot ym.) Vapaasti määriteltävä rakenne, jonka "oksiin" näkyvät rivit kuuluvat Arvojen hakuosio, josta voidaan hakea tieto sen rivin kenttään, jossa ollaan. Listassa on tuoteluettelo kun ollaan nimike-kentässä. Littera-kentässä tulee litterat jne.. Tämä osio muuttuu dynaamisesti aktiivin kentän mukaan. Näkyvillä olevat sarakkeet ovat määriteltävissä ja missä järjestyksessä ne ovat, koska erilaisissa laskelmissa tarvitaan erilaisia kenttiä.

2 LASKENTASOVELLUS - HAKUOSIO JA MUITA LASKENTAKOHTAISIA VÄLILEHTIÄ Mitä laskentaa käsitellään valitaan listalta. Laskennalla on nimi ja muita perustietoja. Täältä pääsee nappulaa klikkaamalla muokkaamaan perustietoja poistumatta laskenta-ikkunalta. Toiminnot-välilehdellä luodaan uusi laskenta. Voidaan myös kopioida pohjaksi jokin olemassaoleva laskenta ja sitten muokata sitä. Asetuksissa on esimerkiksi oletusarvoja uudelle riville, jotka vähentävät näppäilyjä.

3 LASKENTASOVELLUS - RIVIEN HIERARKIA ELI RYHMITTELY Rivejä voi tulla laskelmaan tuhansia, joten ne on hyvä ryhmitellä jotenkin. Tähän on ratkaisuna rivien hierarkia. Hierarkian oksaa klikkaamalla näkyvät aina sen rivit. Optiona saa näkyviin myös klikatun oksan alaoksien rivit. Hierarkia voi olla mitä tahansa. Tätä hierarkiarakennetta hyödynnetään myös mm. raporteissa, joissa saadaan summia rakenteen eri tasoille. Esimerkki hierarkisesta raportista Hierarkian oksalle syötettyjen rivien summa. Oksalle ja sen alaoksille syötettyjen rivien summa. Hierarkiaa ei ole pakko olla, jos ei tarvita. Litteroita voidaan käyttää hierarkiana tai erikseen omana kenttänä rivillä. Hierarkioita voi käydä kätevästi tekemässä/kopioimassa Padan hierarkiaeditorilla. Samaa hierarkiaa voi käyttää useammassa laskennassa.

4 Kun ollaan laskentarivin tietyissä kentissä tässä osiossa näkyy arvoja kuhunkin kenttään. Lista vaihtuu automaattisesti kun mennään toiseen kenttään. Listojen arvot ovat parametroitavissa. Esimerkiksi mitä litteroita siinä on. Tällä ominaisuudella on useita etuja: * Listalta valittu arvo on aina oikein. * Kun yhdellä klikkauksella valitaan nimike (esim. materiaali), tulee sen takaa nimi, yksikkö, hinta ym. riville saman tien. Säästyy näppäilyjä. LASKENTASOVELLUS - ARVOJA LISTOILTA RIVIN KENTTÄÄN YHDELLÄ KLIKKAUKSELLA * Nimikkeisiin voidaan ajaa toimittajien tuotelistoja hintoineen, joten hintoja ei tarvitse etsiä muualta. Toki rivillä voi valmiin hinnan muuttaa jos haluaa. * Muistilistana. Kuka muistaa mitä litteroita, tilejä, kustannuslajeja jne. on käytössä? Listojen arvoja voidaan rajata karkeasti osion vasemmalla puolella. Kun listassa on rivejä, voidaan niistä etsiä tekstiä reaaliaikaisesti. Esim. kun kirjoittaa "ovi", niin listalla näkyvät vain ne rivit, joissa on teksti ovi. Nimikkeisiin voi perustaa mitä tahansa usein tarvittavia nimiä, hintoja jne. Listaa voi vierittää oikealle, jolloin nähdään hinta, toimittaja ym. jo tässä osiossa.

5 LASKENTASOVELLUS - RIVEISTÄ Kuvassa näkyvät sarakkeet ovat tästä esimerkistä. Sarakkeet määritellään laskentatyyppiin ja niitä voi olla erilaisia. Laskennalle valitaan jokin tyyppi ja se osaa hakea mitä sarakkeita tällä laskennalla on. Esimerkkejä mitä sarakkeita rivillä voi olla Nimike,Määrä, Yksikkö, á-hinta, Valuutta, RiviHinta, Projekti, Littera, Kustannuslaji, Rivikuvaus, InfoTeksti (sisäiseen käyttöön), Organisaatio (esim. kustannuspaikka), Partneri (esim. toimittaja), KuvausPartnerille, PartnerinNimikeID, ToimitusaikaVrk, TilausPvm, ToimitusPvm, TarvePvm, ToimitettuPvm, Tag (joka voi olla mitä tahansa), TiliDebet, TiliKredit... Rivien lukumäärä näkyy heti kuten myös mille hierarkian oksalle rivit kuuluvat. Rivien summa näkyy heti, eikä tarvitse mennä alimmalle riville. Rivit voivat olla eri valuutoissa. jotka käsitellään kukin myöhemmin erikseen. (Eri valuuttoja ei lasketa yhteen) Rivejä voi kopioida esimerkiksi toiseen hierarkian haaraan. Rivi voi olla eri tiloissa (nekin on määriteltävissä). Näitä voidaan hyödyntää mm. tekemällä huomiota jos pitää palata riville vielä. Statuksiksi eli tiloiksi voi määritellä vaikka: "Odottaa tarjousta", "Toimitettu" jne... Jos sarakkeen otsikkoteksti on alleviivattu, niin oikealla klikkauksella avautuu pvm-kentissä kalenteri ja tekstikentissä tekstieditori. Pitkät tekstit on mukavampi kirjoittaa kun näkee kaiken heti. Punatekstinen sarake on pakollisesti täytettävä. Keltataustaiset kentät ovat read-onlyja... ja nämäkin ovat määriteltävissä. Rivin laskenta on automaattista. Esim. kun määrää tai á-hintaa muutetaan (ja molemmissa on luku), RiviHinta päivittyy heti. Jos muutetaan RiviHintaa, niin á-hinta muuttuu.

6 LASKENTASOVELLUS - RIVIEN RYHMÄT Usein laskennan jälkeen riveille tehdään jotain. Esimerkiksi osa riveistä menee tarjouspyyntöön, hankintaan toimitetaan tietyt rivit kerralla jne.. Jo laskentavaiheessa voidaan tehdä rivien jakoa eri tarpeisiin yksinkertaisesti ruksaamalla rivi kuuluvaksi johonkin ryhmään. Laskennalle voidaan määritellä mielivaltaisia ryhmiä ja yksi rivi voi kuulua useaan ryhmään. Oikealla kuvassa aktiivilla rivillä on ovi. Se on ruksattu ikkunoiden ja ovien tarjouspyyntöön sekä myöhemmin lastattavaksi konttiin A. Ryhmien valintalista muuttuu riviä vaihdettaessa ja on siis rivikohtainen. Raportille saadaan tulostettua mm. kaikki ryhmät ja mitä rivejä niihin kuuluu. Rivit saadaan myös mm. kopioitua leikepöydälle ja vietyä eteenpäin. Mikäli käytetään yksiselitteisiä nimikkeitä (eli jokaisella on oma tuotenumero tms.), niin tällöin voidaan laskea määrät yhteen eri riveiltä.

7 LASKENTASOVELLUS - PÄÄRAPORTTI Vaikka Padassa on panostettu datan sisäänsyötön helppouteen ja oikeellisuuteen mahdollisimman vähin näppäilyin ja klikkailuin, niin tärkeintä on, että tietoa saadaan helposti ja monipuolisesti hyödynnettyä. Pääraportilla näkyvät laskennan kaikki rivit ja kentät (kuvassa vain osa niistä). Rivejä voi suodattaa minkä tahansa kentän mukaan (kuvassa suodatettu rivit, joiden littera on "Varusteet"). Lisäksi rivit saadaan haluttuun järjestykseen (aakkostus/öökköstys) - vaikkapa rivin tarvepäivän mukaan. Suodatusta hyväksikäyttäen saadaan heti vastaus mm. kysymykseen paljon varusteet maksavat yhteensä. Kaikkien raporttien vastausjoukot (eli rivit) saadaan kopioitua yhdellä klikkauksella leikepöydälle ja sitten liitettyä mihin haluaa. Tag-kenttä on varattu mille tahansa tietotarpeelle, joka yrityksellä on, mutta sille ei löydy sopivaa kenttää muualta. Tässä esimerkissä tagiin on laitettu vastuullinen. Tagit voidaan rakentaa myös hierarkisiksi, niin tällöin niillekin saadaan raportointiin summatasot. Tageja voi käyttää muuallakin Padassa eli ne eivät ole pelkästään laskentaa varten.

8 LASKENTASOVELLUS - RAPORTTEJA HIERARKIOIHIN Laskennan rivit voidaan raportoida eri tavoin. Padassa voidaan rakentaa hierarkia myös litteroille, kustannuslajeille, tageille jne.. Tässä muutama esimerkki. Hierarkian oksalle syötettyjen rivien summa. Oksalle ja sen alaoksille syötettyjen rivien summa. Hyvä raportti antaa informaatiota myös siitä mitä ei ole. Esim. riville ei ole syötetty litteraa. Tällä saadaan "ristiinlaskenta" kohdalleen. 664, ,30 = 40452, , ,22 = 40452,00 65, ,30 = 40452,00

9 LASKENTASOVELLUS - MUITA RAPORTTEJA Laskennan lukuja voidaan hyödyntää myös taloushallinnossa. Esimerkki rahavirroista Jos päiväystä ei ole riville syötetty, voidaan nämä summat laittaa vaikka alkuun. Riville saadaan erilaisia päivämääräkenttiä. Niiden avulla voidaan laskea summat päiväyksille sekä kumulatiiviset luvut ja prosenttiosuudet. Datan voi kopioida leikepöydän kautta esimerkiksi Exceliin ja katsoa parilla klikkauksella sen graafia. (Tämä on vain malli datan hyödyntämisestä. Todellinen rahan meno on esim. toimituspäivä + maksuaika eikä tarvepäivä.) (Excel teki tässä automaattisesti tasakuukausijaon x-akselille, vaikka päiväykset eivät ole tasaisesti jakaantuneet. Päivämäärättömään lukuun annettu ensimmäisen tarvepäivän kuukauden ensimmäinen päivä.)

10 LASKENTASOVELLUS - NIMIKEPAKETIT Nimikepaketilla tarkoitetaan, että yksi yksikkö nimikettä sisältää tietyn määrän muita nimikkeitä. Paketti voi olla vaikka lavuaari osineen ( = pesuallas + hana + tulppa + ketju). Paketteja voidaan käyttää sellaisinaan tai haluttaessa purkaa osiinsa. PAKETTIESIMERKKI 1) Nimikkeiden ylläpidossa määritellään, että neliöön tiiliseinää menee 42 tiiltä, 1.2 kg laastia, 45 min työtä. Näistä tehdään paketti. Paketin hinta voi olla osiensa summa tai sillä voi olla oma hinta. 2) Kun laskennan puolella paketti valitaan, kysytään puretaanko paketti. Jos puretaan, kysytään montako yksikköä tarvitaan. Tässä lasketaan 18 m 2 tiiliseinää. 3) Tämän jälkeen tulee automaattisesti kolme uutta riviä, joita 18 m 2 tiiliseinään tarvitaan. Paketti siis nopeutti laskentaa ja näin saadaan mm. tilattavien tiilien lukumäärä selville.

11 LASKENTASOVELLUS - MUUTA Kaikki nimikkeitä ei tarvitse perustaa esimerkiksi silloin, kun jotain tarvitaan vain kerran. Käytössä voi olla ns. dummy-nimikkeitä, jolloin rivin kuvaukseen kirjoitetaan mistä on kyse. On kuitenkin suositeltavaa, että olisi ainakin muutama erilainen dummy-nimike. Esim. "Muu työ", "Muu materiaali", "Muu vuokra", "Muu puutavara" jne., jotta saataisiin edes jonkinlaista raportointiapua ja lajittelua. Kaikki laskennat tallentuvat samaan paikkaan. Kun yrityksellä alkaa olla useampia laskentoja, voidaan raportoida niistä haluttuja tietoja yhteensä. Esimerkiksi mitä nimikkeitä menee kaikenkaikkiaan eniten. Laskennalle voidaan kehittää jatkoa. Esimerkiksi jos toteumat kirjataan jonnekin, saadaan niitä vertailtua laskelmiin ja näin tietoa laskennan tarkkuudesta. Mitä isompi näyttö on käytössä, sitä enemmän saa tietoja kerralla näkyviin ja työ tehostuu (osioiden kokoja voi muuttaa).

PATA NIMIKKEET. Nimikkeet toimivat kalustoluettelona, niitä voidaan myydä, lainata, käyttää erilaisissa hinnoitteluissa jne..

PATA NIMIKKEET. Nimikkeet toimivat kalustoluettelona, niitä voidaan myydä, lainata, käyttää erilaisissa hinnoitteluissa jne.. NIMIKKEET Nimike on yleistermi laitteille, koneille, materiaaleille, tiloille, työlle jne.. Näitä kaikkia käsitellään samoin tavoin, joten yksi yleispätevä käyttöliittymä riittää. Nimikkeet tyypitetään

Lisätiedot

PATA TUNTIKIRJAUS. Jokainen pääsee näkemään ja muokkaamaan omia sekä alaistensa tunteja.

PATA TUNTIKIRJAUS. Jokainen pääsee näkemään ja muokkaamaan omia sekä alaistensa tunteja. TUNTIKIRJAUS Tuntikirjaussovelluksella voidaan kirjata tehtyjä tunteja. Näitä hyödynnetään mm. seuraamalla paljonko projektille on todellisuudessa mennyt tunteja, paljonko tunneista on laskutettavia, ylityöliukumien

Lisätiedot

PATA HENKILÖSTÖ. Alasvetolistojen arvot ovat parametroitavissa. Yksiselitteiset arvot mahdollistavat luotettavat haut ja tilastoinnit.

PATA HENKILÖSTÖ. Alasvetolistojen arvot ovat parametroitavissa. Yksiselitteiset arvot mahdollistavat luotettavat haut ja tilastoinnit. HENKILÖSTÖ Henkilöitä voidaan ylläpitää manuualisesti, mutta henkilöstön perustiedot voidaan tuoda myös ulkopuolisesta järjestelmästä, jolloin Padassa vain täydennetään tarvittavia tietoja. Tällöin kenttiä

Lisätiedot

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN Usein tarvitaan käyttäjän käsin syöttämiä lukuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat mm. budjetti-, ennuste-, tavoite- ym. luvut. Lukuja syötetään eri kohteille,

Lisätiedot

PATA WEB KÄYTTÖLIITTYMISTÄ

PATA WEB KÄYTTÖLIITTYMISTÄ PATA WEB KÄYTTÖLIITTYMISTÄ Padan peruskäyttöliittymät on tehty päivittäiseen käyttöön ja niissä yhdellä ikkunalla voidaan hoitaa useita asioita, jotka saattavat sisältää luottamuksellista tietoakin. Tiettyjä

Lisätiedot

HENKILÖIDEN OSAAMISET HENKILÖIDEN TAPAHTUMAT. HENKILÖT - Nimitiedot - Osoitetiedot - jne. KONEET JA LAITTEET (nimikkeet)

HENKILÖIDEN OSAAMISET HENKILÖIDEN TAPAHTUMAT. HENKILÖT - Nimitiedot - Osoitetiedot - jne. KONEET JA LAITTEET (nimikkeet) PATA LIIKETOIMINTAA TÄYDENTÄVIÄ SOVELLUKSIA Padan idea on täydentää helposti olemassa olevien tietojärjestelmien datan puutteita. Pataa voidaan käyttää itsenäisestikin ilman ulkopuolisia järjestelmiä.

Lisätiedot

MICROSOFT EXCEL 2010

MICROSOFT EXCEL 2010 1 MICROSOFT EXCEL 2010 Taulukkolaskentaohjelman jatkokurssin tärkeitä asioita 2 Taulukkolaskentaohjelmalla voit Käyttää tietokonetta ruutupaperin ja taskulaskimen korvaajana Laatia helposti ylläpidettäviä

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

Excel pivot. Sisällys

Excel pivot. Sisällys Excel 2016 -pivot Markku Könkkölä JY / Digipalvelut Sisällys Mikä on pivot Tiedot sopivaan muotoon ja alue taulukoksi Pivot-taulukon luonti ja kenttien valinta Kenttien muotoilu, suodatukset, ryhmittelyt

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset 2 Sisällys 1. Yleisraportin määritys... 3 1.2. Määrittelyn perustiedot... 3 2. Yleisraportin sarakkeistomääritys... 5 2.1. Sarakkeistomäärityksen tiedot...

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

OKLV120 Demo 7. Marika Peltonen

OKLV120 Demo 7. Marika Peltonen OKLV120 Demo 7 Marika Peltonen 0504432380 marika.p.peltonen@jyu.fi Tekstin sanat allekkain Kirjoita teksti Wordiin tai kopioi teksti, laitetaan teksti joka sana eri riville Valitse Muokkaa > Etsi ja korvaa

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28 Webforum Version 15.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-03-28 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Uudet versiot dokumenttien katseluohjelmista ipadille... 5 Dokumenttien

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

Kustannuslaskenta. Käyttöohje rakennusosalaskelma

Kustannuslaskenta. Käyttöohje rakennusosalaskelma Kustannuslaskenta Käyttöohje rakennusosalaskelma 10.4.2015 SISÄLLYSLUETTELO Taustaa... 3 Rakennusosat ikkuna... 3 Rakennusosan tuoterakenne... 4 Rakennusosalaskelma-ikkuna... 4 Prosenttipohjaisten erien

Lisätiedot

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut 1 (14) GTK-wiki 2 (14) Sisällysluettelo 1. Wikin ylläpito... 3 1.1. Wiki-artikkelin muokkaus... 3 1.2. Wiki-artikkelin lisääminen... 3 2. Wiki-toiminnot... 4 2.1. Ristiinlinkitys... 4 2.2. Tekstin muotoilu...

Lisätiedot

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna.

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna. 18.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja taloudenhoitaja KEVYT TUOTEPALIKKA Kevyt tuotepalikka on luotu organisaatioille avuksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden laskuttamista varten. Se ei ole tilausjärjestelmä,

Lisätiedot

Google Forms kyselyiden teko-ohje

Google Forms kyselyiden teko-ohje Google Forms kyselyiden teko-ohje 1 Ohje on vielä raakile. Netissä (https://mervi2016.wordpress.com/google-forms/) Kirjaudu Google Formsiin luoduilla tunnuksillasi osoitteessa: https://www.google.com/forms/

Lisätiedot

Excel 2010 ja QlikView. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää

Excel 2010 ja QlikView. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Excel 2010 ja QlikView 6.11.2012 Markku Könkkölä J Y / IT -palvelut Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Datan pitää olla listamuotoinen ts. otsikkorivi ja sen alla tietorivit ilman tyhjiä välejä. Jokaisella

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Luento 7 Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä Aulikki Hyrskykari

Luento 7 Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä Aulikki Hyrskykari Luento 7 Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä 25.10.2016 Aulikki Hyrskykari Luento 7 o Kertausta: suhteellinen ja absoluuttinen viittaus o Tekstitiedoston tuonti Exceliin o Tietojen lajittelu, suodatus

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

KIEKU: ANALYYSIRAPORTOINTI. Juho Ajo tulosohjausasiantuntija, Valtiokonttori

KIEKU: ANALYYSIRAPORTOINTI. Juho Ajo tulosohjausasiantuntija, Valtiokonttori KIEKU: ANALYYSIRAPORTOINTI Juho Ajo tulosohjausasiantuntija, Valtiokonttori Raportointi Kieku-tietojärjestelmässä Käyttöliittymä Loppukäyttäjät pääsevät tietovarastoraportointiin Kiekuportaalin kautta.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ. Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu

SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ. Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu 14.3.2017 TILASTOPOHJAN RAKENNE VÄLILEHDITTÄIN TOIMINTATIETOLOMAKE Kartoitetaan kunkin

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja

Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (10) 26.9.2013 Valtuuksien seurantailmoitus (tilinpäätös) - raportti Käsikirja Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. 09 77 251, Faksi 09 772 5208,

Lisätiedot

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia.

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. 1 / 7 VERSIOTIEDOTE XX.05.2015 Tässä tiedotteessa on: Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. Miikka Ristkari, In Net Oy 0407528410 miikka.ristkari@innet.fi

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Osallistujien kohdistaminen

Osallistujien kohdistaminen Osallistujien kohdistaminen Osallistujien kohdistaminen Osallistujien kohdistaminen löytyy Osallistujat-sivulta Vienti-välilehdeltä Valitse ensin kohdistettavat henkilöt ja napauta sitten Kohdista valitut

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.71 Käyttöohje Opintokokonaisuuden rekisteröinti OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.71 Käyttöohje Opintokokonaisuuden rekisteröinti OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI Opintokokonaisuuden ja tutkinnon hyväksyminen ikkunassa tehdään opintokokonaisuuden ja tutkinnon rekisteröinti sekä niiden muutokset. Tässä ohjeessa kuvataan opintokokonaisuuden

Lisätiedot

Analyysiraportointi. Kieku-tietojärjestelmähankkeen infotilaisuus. Juho Ajo Valtiokonttori Juho Ajo

Analyysiraportointi. Kieku-tietojärjestelmähankkeen infotilaisuus. Juho Ajo Valtiokonttori Juho Ajo Analyysiraportointi 1 Kieku-tietojärjestelmähankkeen infotilaisuus Juho Ajo Valtiokonttori 7.4.2011 22.3.2011 Juho Ajo Esityksen sisältö Raportointi Kieku-tietojärjestelmässä (5 min) SAP BI: Tietovarastoraportointi/analyysiraportointi

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käyttö on jäsenyhdistyksille ilmaista, Sulasol tarjoaa sen jäsenpalveluna.

Jäsenrekisterin käyttö on jäsenyhdistyksille ilmaista, Sulasol tarjoaa sen jäsenpalveluna. ifest-jäsenrekisteri Käyttöohje Sulasolin jäsenyhdistyksille (versio 1.1) Sulasolissa on otettu käyttöön uusi jäsenrekisteri, ifest. Rekisterin avulla jokainen jäsenkuoro ja -orkesteri voi itse ylläpitää

Lisätiedot

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10 Konservoinnin tietojen poistaminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten poistetaan konservoinnin tiedot kokonaan, jos on esim. vahingossa syöttänyt kaksi samaa konservointia

Lisätiedot

Käyttöohje alayksikkökoodiston tarkastamiseen ja täydentämiseen

Käyttöohje alayksikkökoodiston tarkastamiseen ja täydentämiseen Käyttöohje alayksikkökoodiston tarkastamiseen ja täydentämiseen Alayksikkökoodistossa näkyvät kaikki korkeakoulujen, yliopistosairaaloiden ja tutkimuslaitosten alayksiköt ja näihin liitetyt OKM:n ohjauksen

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

I. Ristiintaulukointi Excelillä / Microsoft Office 2010

I. Ristiintaulukointi Excelillä / Microsoft Office 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio Tutkimusmenetelmät Likitalo & Mäkelä I. Ristiintaulukointi Excelillä / Microsoft Office 2010 Tässä ohjeessa on mainittu ensi Excelin valinnan/komennon englanninkielinen

Lisätiedot

Kustannuslaskenta. Käyttöohje tarjouslaskelma

Kustannuslaskenta. Käyttöohje tarjouslaskelma Kustannuslaskenta Käyttöohje tarjouslaskelma 5.4.2015 SISÄLLYSLUETTELO Taustaa... 3 Yhteenvedon raporttimallien hallinta... 5 Tarjouslaskelmaerien määrittely... 6 Tarjouslaskelman tulostaminen... 9 2 Taustaa

Lisätiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot DriveLineWIN Tietokonekoneohjelma DriveLineWIN auttaa valitsemaan taka-akselin välityssuhde / rengaskoko yhdistelmän ajotehtävään sopivaksi. Samoin ohjelmalla voidaan tarkastella eri automallien nopeusalueiden

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

Paikka-aikakaavio PlanMan Project

Paikka-aikakaavio PlanMan Project Paikka-aikakaavio PlanMan Project 30.4.2014 Sisältö 1. Paikka-elementin käyttöönotto... 2 2. Tehtävien lisääminen paikka-aikakaavioon... 4 3. Tehtävien ulkoasun muokkaus paikka-aikakaaviossa... 5 4. Tehtävien

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot.

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Opiskelijan opinnot -näytölle

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Kumulatiivinen pääkirja Käsikirja

Kumulatiivinen pääkirja Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (10) Kumulatiivinen pääkirja Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 2 (10) Asiakirjan muutoshistoria versio päiväys tekijä Muutoshistoria 0.1 29.9.2014 Anne Laukkanen Alustava 0.2

Lisätiedot

Muuttujien määrittely

Muuttujien määrittely Tarja Heikkilä Muuttujien määrittely Määrittele muuttujat SPSS-ohjelmaan lomakkeen kysymyksistä. Harjoitusta varten lomakkeeseen on muokattu kysymyksiä kahdesta opiskelijoiden tekemästä Joupiskan rinneravintolaa

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Release Notes 6.0 CABAS. Päivämäärät pakolliseksi

Release Notes 6.0 CABAS. Päivämäärät pakolliseksi Release Notes 6.0 Release Notesit näytetään suoraan ja automaattisesti tässä ikkunassa. Kun olette lukeneet seuraavat Release Notesit, ruksittakaa alhaalta valintaruutu Olen lukenut ja ymmärrän. Linkit

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 2.7 1(25) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Tämän ohjeen sisältö: 1 Aluksi.2 2 Ikonien selitykset.3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE

MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE MARKKINAMIES KÄYTTÖOHJE Copyright Autovista Oy. All rights reserved. Page 1 of 9 Sisällysluettelo AUTOVISTA MARKKINAMIES... 3 HINTALAPUT JA ESITTEET... 3 VAIHTOAUTOVARASTO... 3 TOIMINNOT... 4 VARASTOLISTAUS...

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI

OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI 1 OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI Opintokokonaisuuden ja tutkinnon hyväksyminen -ikkunassa tehdään opintokokonaisuuden ja tutkinnon rekisteröinti sekä niiden muutokset. Tässä ohjeessa kuvataan opintokokonaisuuden

Lisätiedot

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21 Webforum Version 15.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-09-21 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Alustan otsikointi... 5 Alustan otsikoinnin uusi ryhmittely käyttäjän kuvalla... 5 Aloita

Lisätiedot

Sisällysluettelo... 1 Muutokset ohjelman toimintoihin... 2

Sisällysluettelo... 1 Muutokset ohjelman toimintoihin... 2 Versiosaate 1.58 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Muutokset ohjelman toimintoihin... 2 Rivikohtainen hyväksyntä Visma.net Financials laskuilla...2 Ohjattu hyväksyntäasetusten valinta...2 Laajennettu

Lisätiedot

Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja

Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (11) Talousarvion toteumalaskelman valtuudet ja käyttö (tilinpäätös) -raportti Käsikirja Sörnäisten rantatie 13, Helsinki PL 14, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. 09 77 251, Faksi 09

Lisätiedot

Tehtävään voi perinteisen arviointitavan tilalle ottaa käyttöön monipuolisemman matriisiarvioinnin tai arviointioppaan.

Tehtävään voi perinteisen arviointitavan tilalle ottaa käyttöön monipuolisemman matriisiarvioinnin tai arviointioppaan. Arviointimatriisi Tehtävään voi perinteisen arviointitavan tilalle ottaa käyttöön monipuolisemman matriisiarvioinnin tai arviointioppaan. Arviointimatriisin peruslogiikka: 1. 2. 3. 4. Opettaja valmistelee

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 3.2 1(20) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen...

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN Kirjaudu järjestelmään omilla tunnuksillasi osoitteessa www.lions.fi/rekisteri. Valitse päävalikosta teetti jolloin saat aktiviteetti-hakusivun näkymän. Aktiviteetti lisätään Lisää

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti Sisällysluettelo 1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti... 2 Huomattavaa kurssin tietojen täyttämisessä!... 2 2. Kurssikuvauksen ja muiden opiskelijoille näkyvien kurssitietojen

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

MICROSOFT EXCEL 2010

MICROSOFT EXCEL 2010 1 MICROSOFT EXCEL 2010 Taulukkolaskentaohjelman perusteet 2 Taulukkolaskentaohjelmalla voit Käyttää tietokonetta ruutupaperin ja taskulaskimen korvaajana Laatia helposti ylläpidettäviä listoja, luetteloita

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot