CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CABAS. Perusominaisuuksien käyttö"

Transkriptio

1 CABAS Perusominaisuuksien käyttö

2 Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s Pintaoikaisu s.15 Vetotyö s.16 Maalaus s.17 Lisätyö s.18 Vakiorivit s.19 Muu maalaus s.20 Laskenta s Lähettäminen s.23 Vastaanottaminen s.24 Vahinkovastauksen avaaminen ja tietojen päivitys s Työlaskelma s.28 Käsittelytila-Käsitelty s.29 Etsi-Toiminto, hakujen tallentaminen s.30-32

3 Cabas avautuu tyhjälle aloitussivulle kun laskelmia ei vielä ole tullut.

4 Aloitussivu päivittyy aloitusnapista (talon kuva) ja aina kun ohjelma käynnistetään

5 Laskelman luominen aloitetaan + merkistä

6 Syötetään rekisterinumero Jos rekisterinumero halutaan myöhemmin vaihtaa, se onnistuu kopioi laskelmatoiminnolla. -Integraatiovalinnat DMS ja Vakuutuskysely voidaan tehdä tässä vaiheessa. DMS valintaa käytetään kun tuodaan toisesta ohjelmasta esimerkiksi varaosahintoja. Vakuutuskysely valintaa voi käyttää jos korjaamo on tehnyt vaitiolovelvollisuussopimuksen IF:in kanssa. Tällä valinnalla voi hakea auton omistajan sekä vahinkohistorian tietoja ja päivittää ne suoraan laskelmaan.

7 Omistaja-Ajoneuvo Omistajan, Haltijan ja Käyttäjän tiedot pääsee syöttämään valitsemalla Lisää. Automallin valinnasta lisää seuraavassa diassa. Mittarilukema on pakollinen tieto, ellei lukemaa ole saatavilla, laitetaan kenttään numero 1. Renkaiden kuntoon on otettava kantaa. Mikäli renkaat ovat OK, ei muita valintoja tarvitse tehdä, jos taas ne eivät ole, pyytää ohjelma syöttämään renkaiden urasyvyydet. Maalaustyyppi valitaan myös tässä ikkunassa, käytetäänkö 2- tai 3 kerrosmaalausta.

8 Automallin valinta Valitaan valikoista auton merkki, malli ja muita hakuehtoja ja valitaan Etsi. Kaikkia hakuehtoja ei ole pakko täyttää, mutta mitä useamman valitsee, sitä vähemmän malleja listalle tulee valittavaksi. Valitaan lopuksi oikea automalli, ja alhaalta OK Mikäli listasta ei löydy oikeaa vaihtoehtoa, voi laskelman tehdä myös Yleisautona. Yleismalli-välilehdestä löytyy muut kuin Autot, eli esimerkiksi mopo, traktori, kuorma-auto ym.

9 Vahinko-välilehti Siirrytään ylhäältä Vahinkovälilehteen. Tässä ikkunassa valitaan maksava yritys-kohtaan vakuutusyhtiö (tai omistaja) Muita pakollisia täytettäviä kenttiä ovat vahinkopäivä, vahinkolaji sekä liikennekelpoisuus.

10 Veloitukset Siirrytään ylhäällä Korjausvälilehdelle, josta aukeaa ensimmäiseksi Veloitukset-sivu. Jos korjaamon käytössä on yksi tai useampi alihankintamaalaamo, tehdään käytettävän maalaamon ja muovikorjaamon valinta tässä. Jos alihankintayrityksiä ei ole kytketty, tulee korjaamon nimi kaikkiin valintoihin. Mikäli vakuutusyhtiölle on tehty useampi voimassaoleva sopimus, täytyy tässä ikkunassa valita käytettävä sopimus. Veloitukset päivittyvät käytettävän sopimuksen mukaisiksi kun valinta on tehty.

11 Toimenpiteet Siirrytään ylhäältä toimenpiteetkohtaan, jolloin aukeaa kohdeluettelo. Korjauskohteen voi valita joko listasta rastittamalla osan, tai valitsemalla hiiren vasemmalla painikkeella auton kuvan päältä alueen, jonka alta korjattava kohde löytyy. Mikäli korjauskohteena on pienempi osa, esimerkiksi sivupeili, valitaan kohteeksi etuovi, josta osa löytyy. Kun kohteet on valittu, valitaan alhaalta OK

12 Toimenpiteet Korjattavalle kohteelle tehtäviin toimenpiteisiin pääsee tuplaklikkaamalla osan nimeä. Jos halutaan palata edelliseen kohteen valinta-ikkunaan, valitaan alhaalta Uusi kohde.

13 Toimenpiteet Varaosavalinta-välilehdessä valitaan vaihdettavat osat. Osan voi valita vaihdettavaksi joko tuplaklikkaamalla osan nimeä listassa tai 3D-kuvassa. Ellei osaa vaihdeta vaan sille tehdään muita toimenpiteitä, siirrytään ylhäällä olevilla välilehdillä oikeaan kohtaan. Kuvaa voi pyörittää/zoomata kun vie hiiren osoittimen kuvan päälle, painaa hiiren painikkeen pohjaan ja liikuttaa hiirtä. Vasemmalla painikkeella pyöritetään, oikealla lähennetään/loitonnetaan.

14 Toimenpiteet Kun osa on valittu vaihdettavaksi, osalistaan tulee V kirjain osan eteen. Mikäli valintaa pitää muuttaa tai päivittää, tuplaklikataan osaa riviltä, jolloin aukeaa varaosavalinnan päivitys-ikkuna. Tässä ikkunassa voi valita osalle toimenpiteeksi vaihdon sijaan I/A:n tai muovikorjauksen, mihin veloituksiin työ menee, sekä tarvittaessa asettaa osalle hinnan ja korjausajan.

15 Pintaoikaisu Kun osaa pitää oikaista, valitaan oikaisun vaikeusaste sekä ala, jolloin ohjelma laskee korjaukselle ajan. Karkeakittauksen aika tulee laskelmaan automaattisesti, sitä ei tarvitse lisätä erikseen.

16 Vetotyö Mikäli osalle pitää tehdä vetotyö, se valitaan omalta välilehdeltään. Jos vetotyölle joudutaan jostain syystä antamaan erikseen aika, lisätään vetotyö Lisätyö-välilehdeltä

17 Maalaus-välilehdellä määritellään maalausvalinnat.

18 Lisätyö Lisätyö-välilehdeltä voi lisätä vakiorivejä, luoda uusia lisärivejä ja määritellä muita maalauksia.

19 Vakiorivirekisteri Lisätyö-sivun Vakiorivi-painikkeesta avautuu vakiorivirekisteri, josta voi valita laskelmaan rivejä. CABASin yleiset vakiorivit saa tuotua käyteeäväksi laskelmiin Perustieto-valikon vakiorivit-kohdasta, valitsemalla Sisäänluku->CABAS yleiset vakiorivit. Vakiorivit voi tuoda vain Järjestelmänvalvojan tunnuksilla.

20 Muu Maalaus Muu Maalaus-kohdassa voi tehdä maalauksia, joita ei suoraan löydy järjestelmästä, esimerkiksi jälkeenpäin lisätyille osille tms. Kun valitaan Lisää rivi, tulee yläosaan uusi rivi, näitä voi lisätä useamman kerrallaan valitsemalla Lisää Rivi uudelleen. Kun rivien syöttö on valmis, valitaan alhaalta Luo Vakiorivit, jolloin tehdyt rivit siirtyvät laskelmaan.

21 Laskeminen Kun korjauskohteisiin tehtävät toimenpiteet on syötetty, siirrytään laskelmaan. Laskennan voi suorittaa myös yläpalkin laskimen kuvakkeesta.

22 Laskeminen Ellei laskelmaa ole laskettu muutoksien teon jälkeen, valittaessa ylhäältä Laskelma-välilehti, ohjelma kysyy haluatko laskea.

23 Lähettäminen Kun laskelma halutaan lähettää vakuutusyhtiölle tai alihankintamaalaamolle, valitaan ylhäältä Lähetä/jaa laskelma, ja avautuvasta valikosta lähetyskohde. Laskelma pitää olla laskettu jotta lähettäminen on mahdollista. Kun laskelma on lähetetty, se poistuu aloitussivulta. Laskelman löytää tämän jälkeen aloitussivun Etsi-napin avulla. Laskelman eri välilehdillä voi liikkua vasemman laidan valikosta valitsemalla. Jos jokin erittely on useamman sivun mittainen, sitä voi vierittää valitsemalla hiiren vasemmalla napilla laskelman päältä ja vierittämällä hiiren rullalla tai nuolinäppäimillä.

24 Vastaanottaminen Kun vakuutusyhtiö on lähettänyt vahinkovastauksen, ilmestyy laskelma takaisin aloitussivulle. + merkistä valitsemalla, avautuu laskelman lähetys/vastaanottohistoria, valitaan tästä vakuutusyhtiöltä tullut vastaus tuplaklikkaamalla.

25 Vahinkovastauksen avaaminen Avataan vahinkovastaus tuplaklikkaamalla.

26 Vahinkovastauksen tietojen päivittäminen laskelmaan. Ikkunassa näkyy vakuutusyhtiön lisäämät tiedot, valitaan alhaalta Päivitä.

27 Vahinkovastauksen tietojen päivittäminen laskelmaan. Avautuvassa ikkunassa näkyy päivitettävät tiedot, niiden alkuperäisessä laskelmassa olleet arvot ja uudet, päivitettävät arvot. Laskelma päivitetään valitsemalla OK, jonka jälkeen laskelma avautuu päivitettynä.

28 Työlaskelman luominen Jos laskelma on jaettu maalaamolle joka on tehnyt toimenpiteisiin muutoksia, ja jakanut laskelman takaisin korjaamolle, laskelma avautuu kirjoitussuojattuna. Jos tällaista laskelmaa halutaan edelleen muuttaa tai lähettää, siitä pitää ottaa työkopio, joka tapahtuu yläpalkin painikkeesta.

29 Käsitelty laskelma Kun laskelman käsittely on valmis, sen voi poistaa aloitussivun näkymästä valitsemalla laskelman hiiren oikealla napilla ja valitsemalla Käsittelytila->Käsitelty

30 Etsi-toiminto Vasemman laidan Etsi-toimnnolla voi hakea laskelmia. Tätä kautta löytyvät myös laähetetyt, ei vielä vastatut laskelmat sekä käsitellyiksi merkityt laskelmat. Jos laskelma halutaan palauttaa alkusivulle käsitelty-tilasta, valitaan hiiren oikealla painikkeella laskelma, ja poistetaan valinta Käsittelytila->Käsitelty-kohdasta.

31 Hakujen tallentaminen pikavalinnaksi Kun haku joillain kriteereillä on tehty, sen voi myös tallentaa myöhempää käyttöä varten Tallenna-napilla.

32 Haun tallentaminen pikavalinnaksi Tallennettavalle haulle annetaan nimi, jonka jälkeen se tallentuu vasemman laidan valikkoon. Hakuja voi tallentaa millä tahansa hakuehdolla, esimerkiksi käsittelijän nimellä, automerkillä, vakuutusyhtiöllä ym.

WebMusketti Konservointiosasovellus (Muskos)

WebMusketti Konservointiosasovellus (Muskos) Sivu 1 / 46 WebMusketti Konservointiosasovellus (Muskos) Käyttäjän pikaohje Konservointikertomus Ennen aloitusta varmistettava: esineen/kuvan tiedot oltava syötettynä WebMusketin esine/kuvasovellukseen

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto D.O.it Osteopaatin ohjelmisto Versio 1.7 Copyright 2009-2014 Ere Maijala Sisällysluettelo JOHDANTO...3 YLEISTÄ D.O.IT:N KÄYTÖSTÄ...3 TOIMINNOT...3 ETUSIVU...3 ASIAKKAAT...4 Lapset ja muut huollettavat...4

Lisätiedot

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA 20.4.2010 RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA SISÄLTÖ: 1 YLEISTÄ RAP4LEO -RAPORTOINNISTA...2 2 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 3 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-8

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Tarjouslaskenta (Sähkö)

Tarjouslaskenta (Sähkö) Tarjouslaskenta (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Tarjouslaskennan perusoletukset...3 1.1 Tarjouslaskennan perusoletukset. Laskennallinen tuntihinta...4 1.1.1

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Laskutus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Laskutus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Laskutus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom Laskutus...3 1.1 Laskutusoletukset...3 1.2 Laskutuksen perusoletukset...4 1.21 Laskutusoletukset, minimikate%...4 1.22

Lisätiedot

Tuotteet (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Tuotteet (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Tuotteet (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Tuotteet...3 1.1 Tuoteoletukset...3 1.2 Tuoteoletukset...4 1.3 Tuntiveloituslaskelma...4 1.2 Varasto-ohjelman käynnistys...5

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille Ohjeita käsikirjan lukijalle 1 PALKANLASKENNAN PIKAOPAS 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle Luetpalkanlaskentaohjelmiston pikaopasta, jossa käsitellään palkanlaskennan perustoimintoja. Varsinaisessa palkanlaskennan

Lisätiedot

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012 Käyttöohje CSI LakiMies Versio 2.7 Joulukuu 2012 (1/118) Sisällysluettelo 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 4 1.1 Ohjelmiston rakenne... 4 1.2 Perustoiminnot... 6 1.2.1 Listatoiminnot... 6 1.2.2 Ikkunatoiminnot...

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab

Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab 1 (30) Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab 2 (30) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 3 1.1 Käyttöönotto 4 1.2 Prosessikuvaus 4 2. Laitteen vastaanotto 5 2.1 Tilauksen luominen (koontitilaus)

Lisätiedot

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus SplitTimes Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Kilpailut... 3 3. Kilpailun tiedot... 3 3.1 Sarjat-valintanäyttö... 4 3.2 Sarja-näyttö... 5 3.3 Lähtöväli-valintanäyttö... 5 3.4 Kilpailupäivä-valintanäyttö... 6

Lisätiedot

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKONEEN- VARAUSJÄRJESTELMÄ JA LENNON- RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄ ----------------------------- INTERNETLIITTYMÄ Versio 4.0.4 13.10.2007 1 / 22 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje Sisältö 1. Yleistä... 4 1.1. Tekniset vaatimukset... 4 2. Ylläpito... 5 2.1. Käyttäjäprofiilit... 6 2.1.1. Valmiin profiilin muokkaaminen... 7 2.1.2. Uuden

Lisätiedot

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Ostotilaus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostotilaus...3 1.1 Ostotilausoletukset...3 1.1 Ostotilauksen perusoletukset...4 1.2 Toimitusosoitteet oletuksina...4

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Top-Print. Asennus- ja käyttöohjeet

Top-Print. Asennus- ja käyttöohjeet Top-Print Asennus- ja käyttöohjeet 1 Asennus... 3 1.1. Vaatimukset...3 1.2. Top-Print -ohjelmiston asentaminen...3 1.3. Top-Print ohjelmiston poistaminen...7 2. Top-Print ohjelmiston käynnistäminen ja

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

OMAKISSA -NÄYTTELYOHJELMAN KOULUTUSMATERIAALI

OMAKISSA -NÄYTTELYOHJELMAN KOULUTUSMATERIAALI OMAKISSA -NÄYTTELYOHJELMAN KOULUTUSMATERIAALI 1 Näyttelyn perustaminen, ilmoittautumisten käsittely 2 Näyttelyn perustaminen Näyttelyn perustamiseksi yhdistyksen tulee toimittaa näyttelyn perustiedot pääkäyttäjälle.

Lisätiedot