Tässä muistiossa on täsmennetty selvityksen sisältöä ottaen huomioon Valtipassa hyväksytty tahtotilaluonnos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tässä muistiossa on täsmennetty selvityksen sisältöä ottaen huomioon Valtipassa hyväksytty tahtotilaluonnos"

Transkriptio

1 Versio (6) VALTIONEUVOSTON KIRJASTO- JA INFORMAATIOPALVELUT SELVITYSTYÖN SISÄLTÖ Valtioneuvoston tietopalveluiden yhteistyöryhmä VALTIPA käynnisti vuoden 2012 alussa selvityksen, jonka tavoitteena oli määritellä kirjasto- ja informaatiopalveluiden palvelukonseptin ideaalimalli. Tässä muistiossa on täsmennetty selvityksen sisältöä ottaen huomioon Valtipassa hyväksytty tahtotilaluonnos EHU sekä KEHU-hankkeen tahtotilaluonnos Selvitys perustuu oletukselle, että muodostetaan keskitetty VN-tietokeskus. Eduskunnan kirjasto toimii kiinteänä osana palvelukokonaisuuden tuottamista. Selvityksessä kuvattava integraatiomalli antaa suuntaviivat nykyisten kirjasto- ja informaatiopalveluiden uudelleen organisoinnille, mutta mahdollinen yksityiskohtainen toteutussuunnitelma tulee laatia erikseen. Nykytila Kirjasto- ja informaatiopalveluiden perustehtävänä on tuottaa valtioneuvoston virkamiesten käyttöön heidän työssään tarvitsemat laadukkaat tietoaineistot luotettavasti ja kustannustehokkaasti. Käytännön tehtävinä tämä tarkoittaa ministeriöiden virkamiesten tiedontarpeiden selvittämistä, tiedon tarjonnan seurantaa ja hankintaa (valikointi, sopimukset, tilaukset, saapumisseuranta, laskut), tiedon tallentamista käyttöä varten (tietosisällön kuvailu, luokittaminen, tallennus tietokantoihin), tiedonhakupalvelua (tiedonhaut ja jatkuva tiedonseuranta), tiedonhaun koulutusta, opastusta eri palveluiden käyttöön, tiedon välitystä (internet- ja intranetsivustot) sekä kirjastopalveluita (lainaus- ja kaukopalvelu, lehtikiertopalvelu ja kokoelmien hoito). Tällä hetkellä kaikilla ministeriöillä sekä OKV:lla on omat kirjasto- ja informaatiopalvelut. LVM:ssä ja PLM:ssä ei ole kirjastotiloja, mutta kummassakin tarjotaan edelleen kirjastopalveluita. MMM hankkii palveluita TIKEltä ja YM SYKE:stä. Kirjasto- ja informaatiopalvelut on organisoitu eri tavoin eri ministeriöissä. Hankintoihin käytettävät määrärahat, aineistokokoelmat sekä henkilöstön määrä vaihtelevat. Henkilöresursointi ministeriöittäin kirjastopalveluiden tuottamiseen vaihtelee htv:n välillä. Joissakin ministeriöissä henkilöstö tekee kirjasto- ja informaatiopalveluiden lisäksi myös muita tietopalveluiden ja hallinnon tehtäviä.

2 Versio (6) Selvitystä varten kootaan tiedot nykyisistä kirjastopalveluista (kokoelmien laajuus, palvelut ja niiden organisointi, ym.) Missä on onnistuttu ja mikä vaatii tehostamista Ministeriöiden informaatiopalvelutyötä tekevät ovat toimineet tiiviissä yhteydessä asiakasvirkamiesten kanssa. Näin he ovat pysyneet ajan tasalla tiedontarpeista sekä vireillä olevista hankkeista. Ministeriön toimintaprosessien ja substanssin tuntemus sekä henkilökohtaiset kontaktit ovat tärkeitä palvelun laadun varmistamiseksi. Toteuttaakseen perustehtävänsä ministeriöiden tietopalvelut ovat jo vuosia tehneet tiivistä ja onnistunutta yhteistyötä kirjasto- ja informaatiopalveluiden tuottamisessa ministeriörajoista huolimatta. Esimerkkejä toteutuneesta hyvästä verkostoyhteistyöstä: yhteinen kirjastotietokanta, joka on mahdollistanut aineistojen hallinnan ja kokoelmien yhteiskäytön keskitetyt VNK:n Senaattoripalveluiden tuottamat aineistohankinnat koko valtioneuvostolle (sähköiset lehdet ja tietokannat) säädösvalmistelun tietotukea varten yhteistyössä kehitetty palvelukonsepti Valtipan eri verkostoryhmät yhteistyö EK:n kirjaston kanssa Nykyisten palveluiden tuottamiseen tarvittavat resurssit ovat kuitenkin hajallaan eri ministeriöissä ja on todennäköistä, että niiden tuottamisessa tehdään päällekkäistä työtä. Lisäksi henkilöresurssit ovat jakaantuneet epätasaisesti, jolloin säädösvalmistelutyöhön tai muuhun asiantuntijatyöhön ei kyetä tarjoamaan yhtä laadukkaita palveluita kaikissa ministeriössä. Nykyisen kaltaisella verkostoitumisella ei pystytä vastaamaan kaikkiin tulevaisuuden haasteisiin täysipainoisesti. Yhteistyötä tulee tehostaa ja yhdistää hajallaan olevia resursseja, jolloin olisi mahdollista tuottaa laadukkaampaa ja tasalaatuisempaa palvelua kaikilla kirjasto- ja informaatiopalveluiden osa-alueilla. Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset vaativat myös muutoksia. Jatkuvasti lisääntyvien sähköisten tiedonlähteiden hankkiminen ja kanavoiminen asiakkaiden käyttöön vaatii uudenlaista osaamista, jota ei voi eikä kannata pitää yllä joka ministeriössä. Nykyisten Senaattoripalveluiden kaltaisia keskitettyjä yhteishankintoja tulisi voida laajentaa sähköisiin ammattilehtiin ja sähköisiin kirjoihin, mutta se ei nykyresursseilla ja organisaatiorakenteilla ole mahdollista. Nykyiset kirjastopalvelut ovat muutosten edessä myös toimitiloihin kohdistuvien kustannuspaineiden vuoksi, jolloin kirjastotiloja halutaan työhuonekäyttöön. Toisaalta tietopalveluissa on käsitys, että kokoelmia on mahdollista tiivistää karsimalla kirjastoista tarpeetonta päällekkäistä aineistoa. Keskittämällä kokoelmia voidaan myös tarjota ratkaisu kirjastopalvelun säilymiseen vaikka toimitiloja joudutaan tiivistämään.

3 Versio (6) Selvityksessä kuvattavassa mallissa pyritään korjaamaan havaittuja puutteita ja vastaamaan niiden asettamiin haasteisiin. Verkostotyössä kehitettyjen hyvien käytäntöjen jatkuminen tulee varmistaa. Kirjasto- ja informaatiopalveluselvityksen lähtökohdat ja sisältö 1. Kirjasto- ja informaatiopalvelut organisoidaan yhdeksi organisaatioyksiköksi (VNtietokeskus), jolloin saadaan ministeriöihin hajaantunut asiantuntemus yhteiseen käyttöön ja voidaan purkaa mahdolliset päällekkäiset työt. VN-tietokeskus toimii yhteistyössä eri VN:n sisäisten yksiköiden kanssa. Selvityksessä määritellään uuden palvelukeskuksen visio asiantuntevana ja aktiivisena toimijana tukemassa valtioneuvoston tietojohtamista. Selvityksessä ehdotetaan VN-tietokeskuksen optimaalinen sijoittumispaikka osana valtioneuvoston nykyistä organisaatiota sekä mahdollisessa valtioneuvostovirastossa. 2. VN-tietokeskuksen palvelukonsepti määräytyy pitkälti nykyisten kirjasto- ja informaatiopalveluiden perustehtävien pohjalta. Säädösvalmistelutyötä sekä muita VN:n keskeisiä prosesseja tuetaan osallistumalla aktiivisesti substanssityöskentelyyn. Monialaista osaamista ja henkilöresursointia vaativat laajat tietotukitoimeksiannot hoidetaan tiimityönä. Yhtenäisenä valtioneuvostotasoisena yksikkönä palvelukonseptiin voidaan sisällyttää myös uusia palvelutehtäviä. Määritellään VN-tietokeskuksen palvelukonsepti. Mitkä ovat VN-tietokeskuksen ja mitkä ministeriöiden omia palvelutehtäviä? Hahmotellaan keskeisten palveluiden toimintamalli (mm. säädösvalmistelun tietotuen toimintamalli) Selvitetään päätöksenteon sekä tutkimus- ennakointi- ja arviointitiedon tukitarpeita. 3. Tulevaisuudessa tiedonhakupalveluiden sijasta asiakkaiden tiedontarve siirtyy selvityksiin ja analyyseihin. Tiedonvälittäjän rooli korostuu valtioneuvoston sisäisen tiedon ja ulkopuolisen tiedon jakamisessa sekä erilaisissa tiedonvaihtoverkostoissa. Selvityksessä arvioidaan miten VN-tietokeskus vastaa näihin vaatimuksiin ja tulevaisuuden haasteisiin. Selvitetään asiakkaiden tarpeita. 4. VN-tietokeskuksen asiakkaina ovat kaikki valtioneuvoston virkamiehet. Asiakkaiden tyytyväisyyttä palveluihin seurataan jatkuvasti ja palveluiden kehittäminen tapahtuu yhteistyössä ministeriöiden virkamiesten kanssa. Asiakaspalvelu tapahtuu pääasiassa sähköisen asioinnin menetelmillä. Selvityksessä linjataan asiakaspalveluprosessi sekä kartoitetaan erilaisia sähköisiä palvelukanavia (esim. chat). Arvioidaan, voidaanko Eduskunnan kirjastoa kytkeä sähköisiin palveluprosesseihin mukaan.

4 Versio (6) 5. VN-tietokeskuksen tulee sijaita keskeisellä paikalla VN-kampuksen alueella. Siellä on henkilökunnan työskentelytilat sekä painettujen aineistojen kokoelma. Tila voi olla monitoimitilaa ja/tai siellä voi olla tilapäisiä työskentelypisteitä myös muulle VN:n henkilökunnalle. Painettuja aineistoja voi sijaita ainakin siirtymävaiheen ajan useammassa pisteessä. Arvioidaan tilatarpeet yleisellä tasolla sekä määritellään sijaintipaikalle ja tiloille vaadittavia ominaisuuksia. Jos mahdollista, tehdään ehdotus sijaintipaikaksi valtioneuvoston toimitilapuitesuunnitelman linjausten pohjalta. 6. VN-tietokeskuksen henkilöstö kootaan nykyisistä kirjasto- ja informaatiopalveluiden resursseista. Keskittäminen mahdollistaa henkilöstön erikoistumisen ja osaamisen kehittämisen osana tiimiä sekä joustavat sijaisuusjärjestelyt. Selvityksessä hahmotellaan VN-tietokeskuksen palvelukonseptin edellyttämää henkilöstötarvetta (tehtäväalueet, lukumäärä sekä tarvittava osaaminen). 7. Ministeriöiden kirjastotietopalveluissa työskentelevät henkilöt sekä kokoelmat siirtyvät tietokeskukseen heti, kun se perustetaan. Jos tietokeskus tai joku ministeriö katsoo tarpeelliseksi, ministeriön tiloissa voi toimia palvelupiste. Kun kokoelmien yhdistäminen tapahtuu vaiheittain, tietokeskuksen henkilö on paikalla ainakin siirtymävaiheen ajan. Selvityksessä hahmotellaan tarkemmin lähipalvelupisteiden toimintakonseptia. 8. Kokoelmapolitiikan lähtökohta on, että VN-tietokeskus hankkii valtioneuvoston virkamiesten työssään tarvitsemat painetut ja sähköiset tietoaineistot joko ostamalla tai kaukolainaamalla. Selvityksessä linjataan VN-tietokeskuksen kokoelma- ja hankintapolitiikan periaatteet. Lisäksi selvitetään, voidaanko Eduskunnan kirjaston kanssa sopia konkreettisesta kokoelmayhteistyöstä niin, että tarpeetonta päällekkäistä aineistoa ei ole. Selvitetään muut kirjastot, joiden kokoelmiin tukeudutaan (erityisesti varastokirjasto). Painopiste siirtyy sähköisiin tietolähteisiin. Niitä hallitaan kehittyneillä monihakupalveluilla, joita asiakkaat hyödyntävät personoitavien työkalujen avulla. Myös asiakkaiden on mahdollista jakaa tietoa sosiaalisen median välineillä. 9. VN-tietokeskus hoitaa tietoaineistohankinnat keskitetysti ja kustannustehokkaasti koko valtioneuvostossa. Sähköisten tietoaineistojen olemassa olevaa tehokasta yhteishankintamallia laajennetaan. Selvitykseen kootaan tiedot tämänhetkisistä aineistohankinnoista sekä niiden kustannuksista. Koska aineistohankinnat on toteutettu eri tavoin eri ministeriöissä, kokonaiskustannuksista on saatavissa vain karkea arvio. VN-tietokeskuksen

5 Versio (6) tarvitsemaa hankintamäärärahaa on mahdotonta selvittää, Alkuvaiheessa voidaan toimia niin, että hankintakustannukset jyvitetään ministeriöille. Selvityksessä hahmotellaan käytettävät jyvitysperiaatteet. 10. VN-tietokeskus solmii tarvittavat puitesopimukset koko valtioneuvostolle. Lisäksi se tarjoaa hankintapalvelun ministeriöiden omia hankintoja varten. Kaikki tietoaineistot luetteloidaan yhteiseen kokoelmatietokantaan. Selvityksessä kuvataan hankintaprosessi sekä aineistojen hallintaprosessi. 11. Palveluiden tuottamisessa hyödynnetään aktiivisesti verkostoja ja asiantuntijapalveluita, jotta ei luoda tarpeettomasti päällekkäisiä palveluita. Esimerkiksi Eduskunnan kirjasto tuottaa jo tällä hetkellä palveluita valtioneuvostoasiakkaille muun muassa huolehtimalla tietyn aineiston ylläpitämisestä kokoelmissaan, antamalla tietotukipalveluita ostamalla tai kaukolainaamalla aineistoa mukaan luettuina myös ekirjat, elehdet ja tietokannat, kehittämällä sähköisen asioinnin palveluita, kouluttamalla aineistojen käyttöön ja pitämällä yllä LATI-palvelua Selvitetään tarve ja mahdollisuudet palvelusopimusten laatimiselle Eduskunnan kirjaston kanssa. Selvitetään mahdolliset muut palveluiden tuottajat. 12. Painettujen kokoelmien siirron suunnittelu ja konkreettinen yhdistäminen on sidoksissa VN-kampuksen toimitilasuunnitteluun ja siinä tehtäviin ratkaisuihin. Lisäksi se lienee järkevää sitoa ministeriöiden toimitilasuunnitelmiin. Yhdistäminen voi edetä vaiheittain esimerkiksi suunnitteilla olevien toimitilaremonttien aikataulun mukaisesti. Tehdään alustava suunnitelma ministeriöiden kokoelmien yhdistämisestä. Määritellään yhteiset seulontaperiaatteet. VN-tietokeskuksen kokoelmiin otetaan vain sisällöllisesti ajan tasalla olevaa aineistoa. 13. VN-tietokeskuksen perustamisen on vahvasti sidoksissa KEHU-hankkeen aikatauluihin ja hankkeessa tehtäviin päätöksiin. Esimerkiksi henkilöstöön ja talouteen liittyvät kysymykset olisi hyvä ratkaista keskitetysti. VN-tietokeskuksen asema valtioneuvostossa vahvistetaan tarvittavilla työjärjestysmuutoksilla sekä omilla määrärahoilla. Nykyisin osalla kirjastoja tietopalveluhenkilöstöä on myös muita hallinnon tehtäviä, ja on varmistuttava, että tarpeelliset tehtävät hoidetaan jatkossakin valtioneuvostossa. Keskitetty kirjasto- ja informaatiopalveluyksikkö voitaneen kuitenkin perustaa vaikka KEHU-hankkeessa kaavailtua valtioneuvostovirastoa ei perustettaisi. Tämä edellyttäisi työjärjestysmuutoksia, määrärahojen ja henkilöstön siirtoa sekä VNtietokeskuksen ja kunkin ministeriön välistä palvelusopimusta, jossa sovitaan palvelun sisällöstä, kokoelmien hoitamisesta, kustannuksista, jne. VN-

6 Versio (6) tietokeskuksen resurssit ja mandaatti tulee varmistaa samoin kuin ministeriöiden sitoutuminen kustannuksiin. Jos asiakkaana on yhtenäinen valtioneuvostovirasto, asia on hallinnollisesti yksinkertaisempi. Selvityksessä hahmotellaan mallin toteuttamistapa yleisellä tasolla. Keskitetty palvelu lienee selkeintä toteuttaa kerralla, jolloin siihen liittyvien ministeriöiden kirjastotietopalveluista siirtyvät henkilöt ja kokoelmat siirtyvät samanaikaisesti tietokeskukselle. Yhdistyvätkö kaikki nykyiset kirjastot vai jääkö joku erilleen? Mikä olisi vastaanottava kirjasto, jonka kokoelmiin muut voitaisiin yhdistää? Aikataulu ja jatkotoimenpiteet Selvitys valmistuu Valtipa-käsittely lokakuu 2012 Palvelukonseptista pyydetään käyttäjien palautetta esimerkiksi Senaattoriin tehtävällä kyselyllä lokakuu 2012 Virallinen lausuntokierros KEHU-hankkeen linjausten valmistuttua marraskuu 2012 Mahdollinen jatkohanke

Ministeriöiden kirjastoista valtioneuvoston yhteiseen tietotukeen

Ministeriöiden kirjastoista valtioneuvoston yhteiseen tietotukeen Ministeriöiden kirjastoista valtioneuvoston yhteiseen tietotukeen Elina Kähö Valtioneuvoston kanslia Valtioneuvoston hallintoyksikkö Tietotuki- ja julkaisuyksikkö Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen

Lisätiedot

ASPA214 ja miten palveluneuvojan työtä tuetaan. Suomi.fin kevätseminaari 15.5.2014

ASPA214 ja miten palveluneuvojan työtä tuetaan. Suomi.fin kevätseminaari 15.5.2014 ASPA214 ja miten palveluneuvojan työtä tuetaan Suomi.fin kevätseminaari 15.5.2014 Henkilökohtainen Sähköinen palvelu Käyntiasiointi Asiakaspalvelupisteet Asiakaspalvelut Asiantuntijapalvelu etäpalveluna

Lisätiedot

MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1

MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1 MAASEUTUELINKEINO- VIRANOMAISTEN TALVIPÄIVÄT 26.1.2011 12.1.2011 1 Maaseutuviraston asiakasstrategia MAVI:n asiakkaat ja muut sidosryhmät ASIAKKAAT (keitä varten) Viljelijät Maaseutuyritykset Maaseudun

Lisätiedot

Valtakunnalliset kaukopalvelupäivät. Katsaus SYKEn kaukopalveluun ja kokoelmien jakamiseen

Valtakunnalliset kaukopalvelupäivät. Katsaus SYKEn kaukopalveluun ja kokoelmien jakamiseen Valtakunnalliset kaukopalvelupäivät 11.5.2011 Katsaus SYKEn kaukopalveluun ja kokoelmien jakamiseen Elisa Paavilainen i SYKE verkossa www.ymparisto.fi/syke www.miljo.fi/syke www.environment.fi/syke Monitieteisyyttä,

Lisätiedot

Yhteisen asiakaspalvelupisteen toimintamalli

Yhteisen asiakaspalvelupisteen toimintamalli Yhteisen asiakaspalvelupisteen toimintamalli Asiakaspalvelu2014 hankkeen aluekierros Kehittämisjohtaja Marko Puttonen / Neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari Hyvän ja laadukkaan asiakaspalvelun periaatteita

Lisätiedot

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op)

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) 15.1.2014 31.5.2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi 2 KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN

Lisätiedot

Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio

Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio 1.4.2014 Paikkatietostrategia 2005-2010 ensimmäisen kansallisen paikkatietostrategian (Paikkatietoasiain neuvottelukunta) Painopiste: paikkatietoinfrastruktuurin

Lisätiedot

Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus

Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus Yksikön päällikkö Miia Roukus 1 Kampuksen suunnittelun lähtökohdat Kampus korvaa nykyiset erilliset ministeriöiden intranetit ja Senaattoripalvelun. Kampus

Lisätiedot

Kansalliskirjasto ja painetun aineiston saatavuus: uudet yhteistyökuviot?

Kansalliskirjasto ja painetun aineiston saatavuus: uudet yhteistyökuviot? KANSALLISKIRJASTO Kansalliskirjasto ja painetun aineiston saatavuus: uudet yhteistyökuviot? Kai Ekholm 2.11.2011 Kansalliskirjaston tulevaisuus Muutostekijät ja niiden vaikutukset Merkittävät muutokset

Lisätiedot

Kansallinen kokoelmapolitiikka ja aineistojen yhteiskäyttö Ari Muhonen Kaukopalvelupäivät 2013 16.5.2013

Kansallinen kokoelmapolitiikka ja aineistojen yhteiskäyttö Ari Muhonen Kaukopalvelupäivät 2013 16.5.2013 Kansallinen kokoelmapolitiikka ja aineistojen yhteiskäyttö Ari Muhonen Kaukopalvelupäivät 2013 16.5.2013 Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi 31.5.2013 1 Kirjaston ydintoiminnot ASIAKKAAT KOKOELMA-

Lisätiedot

ELY-keskusten infrahankintojen kehittäminen. Jukka Karjalainen, Liikennevirasto Matti Hermunen, Työ- ja elinkeinoministeriö

ELY-keskusten infrahankintojen kehittäminen. Jukka Karjalainen, Liikennevirasto Matti Hermunen, Työ- ja elinkeinoministeriö ELY-keskusten infrahankintojen kehittäminen Jukka Karjalainen, Liikennevirasto Matti Hermunen, Työ- ja elinkeinoministeriö ELY-infrahankinnat ELY-Infrahankinnoilla tarkoitetaan Elinkeino-,Liikenne ja Ympäristökeskusten

Lisätiedot

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti. Taustat, tavoitteet ja muutokset. Lapin TE-toimiston kuntainfo , strategiapäällikkö Tuija Ohtonen

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti. Taustat, tavoitteet ja muutokset. Lapin TE-toimiston kuntainfo , strategiapäällikkö Tuija Ohtonen Lapin ELY-keskuksen päätösluonnos TEpalveluiden tuottamisesta monikanavaisesti Taustat, tavoitteet ja muutokset Lapin TE-toimiston kuntainfo 11.6.2015, strategiapäällikkö Tuija Ohtonen TE-palveluiden keskeiset

Lisätiedot

MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO

MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO 24.1.2007 MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA KIRJASTOSTRATEGIASSA 2006-2012 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjaston

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Muistio 3.5.2016 1 (5) Liite 1 Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) 1 Tausta ja tavoite Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmaan on kirjattu

Lisätiedot

Tiedon johtaminen -tieto tuotantoon ja palveluiksi

Tiedon johtaminen -tieto tuotantoon ja palveluiksi Tiedon johtaminen -tieto tuotantoon ja palveluiksi TIETOpäivät 17.10.2007 Tiedolla tulokseen -seminaari Leena Kononen Tieto on organisaation ydintuotantoa jokaisessa jalostetaan ja tuotetaan tietoa Haasteena

Lisätiedot

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1 Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit 7.9.2018 Motiva 1 Toimintamalli 1. ryhmien kokoaminen ja sitouttaminen 8. Viestintä ja vertaistuki 2. Green Deal sopimuksen solmiminen 7. Sopimuskauden aikainen

Lisätiedot

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlin Systems Oy Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlinin palvelujen toimittaminen ja Asiakasratkaisuyksikön tehtäväkenttä Merlin Asiakasratkaisut

Lisätiedot

VUOSIIN HYVÄÄ ELÄMÄÄ

VUOSIIN HYVÄÄ ELÄMÄÄ VUOSIIN HYVÄÄ ELÄMÄÄ Oulussa käynnistyneen Pisara-hankekokonaisuuden tarkoituksena on parantaa pitkäaikaissairauksien hoitoa ja seurantaa sekä tarjota kuntalaisille mahdollisuus saada vertaistukea muilta

Lisätiedot

IL / HYK sopimus kirjastopalveluista. Eriloiskirjastopäivä 20.1.2011

IL / HYK sopimus kirjastopalveluista. Eriloiskirjastopäivä 20.1.2011 IL / HYK sopimus kirjastopalveluista Eriloiskirjastopäivä 20.1.2011 1.2.2011 Ilmatieteen laitos Sää- ja ilmastopalvelu ja -tutkimus, ilmanlaadun seuranta ja tutkimus, merentutkimus kaukokartoitus, avaruustutkimus

Lisätiedot

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 1 ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 HYVÄKSYTTY OHJAUSRYHMÄSSÄ 9.12.2014 teemu.japisson@valo.fi www.sport.fi Lähtökohdat eli miksi tarvitaan muutosta 2 kentän toimijat (seuratoimijat, urheilijat, liikkujat,

Lisätiedot

Korkeakoulukirjastojen RAKE-hanke

Korkeakoulukirjastojen RAKE-hanke Korkeakoulukirjastojen RAKE-hanke 2008 Korkeakoulukirjastojen rakenteellisen kehittämisen hanke Hankkeen tehtävänä on 1. hahmotella korkeakoulukirjastojen organisoituminen uudistuvassa korkeakoululaitoksessa

Lisätiedot

Kiila-viitearkkitehtuuri. Jani Harju,

Kiila-viitearkkitehtuuri. Jani Harju, Kiila-viitearkkitehtuuri Jani Harju, 8.4.2015 Käytetty arkkitehtuurimalli Arkkitehtuurimalliksi valittiin Kartturi-malli Jatkokehitetty JHS-179:stä Kartturi-mallia on käytetty mm. VAKAVA:ssa sekä Etelä-Suomen

Lisätiedot

Lapsiperheiden palvelut

Lapsiperheiden palvelut Lapsiperheiden palvelut Vaasa ja Pietarsaari Eeva Liukko Erityisasiantuntija Järjestelmät/Reformit Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 15.2.2019 1 SOSIAALIHUOLTOLAIN UUDISTAMINEN VUONNA 2015 LAPSIPERHEIDEN

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Päivitetty 8.2.2019 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä

Lisätiedot

Paikkatiedot käyttöön! -hanke

Paikkatiedot käyttöön! -hanke Digitalisaatioryhmä 15.12.2015 Paikkatiedot käyttöön! -hanke Hanke, jolla edistetään ja tuetaan paikkatietojen ja paikannuksen tehokasta käyttöä laaja-alaisesti. Välineinä paikkatietoihin liittyvän osaamisen,

Lisätiedot

Kansalliskirjaston ja Varastokirjaston (yhteisestä) tulevaisuudesta. ylikirjastonhoitaja

Kansalliskirjaston ja Varastokirjaston (yhteisestä) tulevaisuudesta. ylikirjastonhoitaja Kansalliskirjaston ja Varastokirjaston (yhteisestä) tulevaisuudesta Ari Muhonen ylikirjastonhoitaja 12.5.2011 2011 Kansalliskirjasto Vastaa toimialallaan kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta,

Lisätiedot

1) Muistio 3.6.2004: PALVO I hankkeen toteuttaminen oikeusministeriössä, jonka liitteenä:

1) Muistio 3.6.2004: PALVO I hankkeen toteuttaminen oikeusministeriössä, jonka liitteenä: PÄÄTÖS 4.6.2004 dnro 4/011/2003 OM TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUSTA VALMISTELEVAN SUUNNITTELUHANKKEEN ASETTAMINEN Tausta ja tavoitteet Oikeusministeriö päätti asettaa hankkeen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA ALUEELLISEN KIRJASTOSTRATEGIAN LAATIMISEEN. Jyväskylä 27.10.2005. Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto

NÄKÖKULMIA ALUEELLISEN KIRJASTOSTRATEGIAN LAATIMISEEN. Jyväskylä 27.10.2005. Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto NÄKÖKULMIA ALUEELLISEN KIRJASTOSTRATEGIAN LAATIMISEEN Jyväskylä 27.10.2005 Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto LIISA NIINIKANGAS LIISA.NIINIKANGAS@LIGHTHOUSE.FI WWW.LIGHTHOUSE.FI

Lisätiedot

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti Lapin ELY-keskuksen päätösluonnos TEpalveluiden tuottamisesta monikanavaisesti Taustat, tavoitteet ja muutokset Lapin liiton hallituksen kokous 22.6.2015 Strategiapäällikkö Tuija Ohtonen ja johtaja Marja

Lisätiedot

Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä

Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä Opin ovi klinikka 8.4.2014, Helsinki, Lintsi Ulla-Jill Karlsson, OKM neuvotteleva virkamies Ari-Pekka Leminen, TEM neuvotteleva virkamies

Lisätiedot

Katse tulevaisuuteen. ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari Ylitarkastaja Jaana Salmi

Katse tulevaisuuteen. ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari Ylitarkastaja Jaana Salmi Katse tulevaisuuteen ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari 14.1. Ylitarkastaja Jaana Salmi Uusia toimijoita pilottipisteisiin Keskusteluja käyty tähän mennessä Tullin, Maanmittauslaitoksen, oikeusministeriön

Lisätiedot

Yhdistymisen haasteet kokoelma- ja hankintatyössä

Yhdistymisen haasteet kokoelma- ja hankintatyössä Yhdistymisen haasteet kokoelma- ja hankintatyössä Lapin korkeakoulukirjasto 15.10.2010 Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjaston kehitys Aloitusvaihe 2007 Mukana: Lapin yliopisto, Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Tietoa päätöksentekoon: tilaisuuden avaus Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen

Tietoa päätöksentekoon: tilaisuuden avaus Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen Tietoa päätöksentekoon: tilaisuuden avaus 2.4.2014 Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen Oppiva päätöksenteko ja toimeenpano Yhteinen agenda Strategiset integraatioprosessit Hallitusohjelma Ohjauspolitiikka

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Vaikutukset ICT-yhteistyön sisältöön ja organisointiin Maritta Korhonen 5.5.2015 Taustaa Sote-rakenneuudistuksen valmistelu käynnissä jo kahden edellisen vaalikauden aikana.

Lisätiedot

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus Patinen kokous 27.9.2013 Paikkatietostrategian päivitys Vision, tavoitteiden ja toimenpiteiden työstäminen strategiaryhmässä kesä- elokuu Esittely

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.03.2015 Sivu 1 / 1 776/00.04.01/2015 100 Espoon uuden sairaalan logistiikka palvelujen organisointi HUS-Logistiikka liikelaitoksen hoidettavaksi (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon sairaanhoitopiirille 7.4.2017. Lähtökohdat ja taustat Valtakunnallinen

Lisätiedot

Tehyn. avain- sanat. päättäjille

Tehyn. avain- sanat. päättäjille Tehyn avain- sanat päättäjille Sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat isoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Myös niitä koskevia muutoksia voi olla vaikea hahmottaa. Siksi Tehy listaa päättäjille viisi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriö. Potilas- ja asiakasturvallisuusstrategia Tiivistelmä taustasta sekä tavoitetilasta vuoteen 2021 mennessä

Sosiaali- ja terveysministeriö. Potilas- ja asiakasturvallisuusstrategia Tiivistelmä taustasta sekä tavoitetilasta vuoteen 2021 mennessä Sosiaali- ja terveysministeriö Potilas- ja asiakasturvallisuusstrategia 2017-2021 Tiivistelmä taustasta sekä tavoitetilasta vuoteen 2021 mennessä Ensimmäinen kansallinen potilasturvallisuussuunnitelma

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

Keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen johtaminen ja organisointi - Case Varsinais-Suomen KomPAssi

Keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen johtaminen ja organisointi - Case Varsinais-Suomen KomPAssi Keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen johtaminen ja organisointi - Case Varsinais-Suomen KomPAssi 1 13.10.2017 Johanna Ritvanen Laatusuositus: Asiakas ja palveluohjaus keskiöön SUOSITUS 1 Asiakas- ja

Lisätiedot

hallintokeskus (KEHA) Laadukkaat, asiantuntevat ja tehokkaat kehittämis- ja hallintopalvelut helposti käytettävissä

hallintokeskus (KEHA) Laadukkaat, asiantuntevat ja tehokkaat kehittämis- ja hallintopalvelut helposti käytettävissä ELY-keskusten ja TEtoimistojen yhteinen kehittämisja hallintokeskus (KEHA) Laadukkaat, asiantuntevat ja tehokkaat kehittämis- ja hallintopalvelut helposti käytettävissä Aluehallinto käännekohdassa 10.9.2014

Lisätiedot

UUSI YHTEINEN ASIAKASPALVELU

UUSI YHTEINEN ASIAKASPALVELU UUSI YHTEINEN ASIAKASPALVELU Etäpalvelun koulutus- ja tiedotuspäivä 26.3. Marko Puttonen Julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelu Yhteispalvelun kehittäminen alkoi 1990-luvun alkupuolella Yhteispalvelu

Lisätiedot

Kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden kehittäminen. Tuottavuusseminaari, Kuntamarkkinat Anne-Marie Välikangas

Kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden kehittäminen. Tuottavuusseminaari, Kuntamarkkinat Anne-Marie Välikangas Kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden kehittäminen Tuottavuusseminaari, Kuntamarkkinat 11.9.2014 Anne-Marie Välikangas Kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden koordinaatioryhmä Valtiovarainministeriön asettama

Lisätiedot

Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus.

Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus. Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus. Väestörekisterikeskuksen uusi strategia linjaa virastomme toimintaa uuden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysryhmä

Sosiaali- ja terveysryhmä Porin seudun kuntarakenneuudistus TOIMEKSIANTO: Sosiaali- ja terveysryhmä Johtopäätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden nykytilan arvioinnista Sosiaalipalvelujen visio ja tavoitteet uudessa kunnassa Sosiaali-

Lisätiedot

koordinaattoreina Kommenttipuheenvuoro Teija Feltin puheenvuoroon

koordinaattoreina Kommenttipuheenvuoro Teija Feltin puheenvuoroon Elinikäinen ohjaus ja ELYkeskukset alueellisina koordinaattoreina Kommenttipuheenvuoro Teija Feltin puheenvuoroon Elinikäinen ohjaus Suomessa 2013 seminaari Tampere-talo 7.- 8.10.2013 Marja Pudas, Keski-Suomen

Lisätiedot

Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta. Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi

Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta. Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi Uusi Kirjastolaki ja asetus 1.1.2017 OKM 2014 kirjastopäivät / Maija Berndtsonin esiselvitys on hänen näkemys,

Lisätiedot

Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen

Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen 20.9.2010 VN periaatepäätös Valtioneuvoston periaatepäätökseen 21.6.2007 kansallisen tietoyhteiskuntapolitiikan tavoitteista vuosina 2007-2011 on kirjattuna:

Lisätiedot

Talous- ja velkaneuvonta oikeusaputoimistoissa

Talous- ja velkaneuvonta oikeusaputoimistoissa 11.12.2018 Talouden ajankohtaispäivä Maaria Rubanin Talous- ja velkaneuvonta oikeusaputoimistoissa Talouden ajankohtaispäivä 11.12.2018 Laki talous- ja velkaneuvonnasta Kohti muutosta Vuonna 2000: Laki

Lisätiedot

Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta. Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto

Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta. Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Asiakkaat 4,556277056 Asiakkaat Kierros 1 Kierros 2 3. kierros 3,830897704 3,722135008

Lisätiedot

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta Tampere 12.4.2018 Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kehittämisavustuksia 695 500

Lisätiedot

Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä. Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6.

Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä. Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6. Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6.2017 Sisältö Lempäälä, taustaa ja tarpeet asiakaspalvelun kehittämiselle

Lisätiedot

Kokoelmat ja museopoliittinen ohjelma

Kokoelmat ja museopoliittinen ohjelma Kokoelmat ja museopoliittinen ohjelma TAKO-kevätseminaari 8.2.2017 Mirva Mattila Museopoliittinen ohjelmatyö (1/3) Työryhmän toimikausi 1.8.2015 31.12.2016 Tehtävät laatia linjaukset ja painopisteet museotoiminnalle

Lisätiedot

Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia. Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi

Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia. Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi Julkisen hallinnon asiakkuusstrategia Rovaniemi 29.11.2012 Johanna Nurmi Miksi asiakkuusstrategia? Asiakkuusstrategian lähtökohtina ovat hallitusohjelmassa esitetyt linjaukset sekä Hallintopolitiikan suuntaviivat

Lisätiedot

HE 49/2017 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2017.

HE 49/2017 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2017. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion talousarviosta annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma. Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä Päivitetty

Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma. Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä Päivitetty Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä 10.4.2013 Päivitetty 21.11.2018 Sisältö Kirjaston tehtävä... 1 Kokoelmatyön periaatteet... 1 Aineiston valinta ja hankinta...

Lisätiedot

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Johtaja Mikko Salmenoja KEHA- keskus 26.10.2016 http://www.keha-keskus.fi 22.9.2016 1 Yleistä molemmista palvelukeskuksista Ja SOTE ICT vielä

Lisätiedot

Varastokirjaston yhdistäminen Kansalliskirjastoon, tilannekatsaus

Varastokirjaston yhdistäminen Kansalliskirjastoon, tilannekatsaus Varastokirjaston yhdistäminen Kansalliskirjastoon, tilannekatsaus Yleisten kirjastojen neuvoston kokous 10.11.2017, Porvoo Suomen yliopistokirjastojen neuvoston kokous 13.10.2017, Oulu Johanna Vesterinen

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista Viides valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2013. KTAMKn vastauksia kertyi 282 kappaletta.

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa 1 Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot 2 Arvio maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä valtion sisällä siirtyvästä henkilöstöstä: Valtion lupa- ja valvontavirastoon

Lisätiedot

Yliopistokirjastojen verkoston Osaamiskartta. Osaamistarvekartta osaamisen suunnittelun näkökulmasta

Yliopistokirjastojen verkoston Osaamiskartta. Osaamistarvekartta osaamisen suunnittelun näkökulmasta Yliopistokirjastojen verkoston Osaamiskartta Osaamistarvekartta osaamisen suunnittelun näkökulmasta Osaamistarvekartta yliopistokirjastoissa: kokemukset ja näkemykset jaossa Suomen yliopistokirjastojen

Lisätiedot

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset Vimana Oy Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen 7.9.2017 1 31.1.2017 Ministerivaliokunnan linjaukset ICTpalvelukeskuksista Toimijoiden vastuut

Lisätiedot

Toimivat(ko) monialaiset verkostot?

Toimivat(ko) monialaiset verkostot? Toimivat(ko) monialaiset verkostot? Santa Claus 6.2.2015 9.2.2015 1 Nuorisolain 7 a :n mukainen monialainen yhteistyö lähti liikkeelle v. 2010 Paikallisten viranomaisten monialaisen yhteistyön yleistä

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( )

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( ) Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 (28.11.2017) 1 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä luonnonvarapolitiikassa.

Lisätiedot

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Digitaalisen nuorisotyön strategisessa kehittämisessä tavoitteena on, että organisaatioissa digitaalisen median ja teknologian tarjoamia

Lisätiedot

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017 TOIMINTASUUNNITELMAN TAUSTAT Luova ja energinen taideorganisaatio edellyttää kirjastoa, joka elää innovatiivisesti ajassa mukana sekä huomioi kehysorganisaationsa ja sen edustamien taiteen alojen pitkän

Lisätiedot

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta kuuleminen Pirkanmaan ELY-keskus Yksikön päällikkö Heli Hantula

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta kuuleminen Pirkanmaan ELY-keskus Yksikön päällikkö Heli Hantula Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta kuuleminen 16.3.2018 Pirkanmaan ELY-keskus Yksikön päällikkö Heli Hantula Nykytila Nykytilan ja sen arvioinnin kuvaus vastaavat Pirkanmaan ELYkeskuksen näkemystä

Lisätiedot

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa.

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. Taustatekijät 1. Maailmantalouden

Lisätiedot

Yhteistyöryhmän kokous

Yhteistyöryhmän kokous Pöytäkirja VM043:00/2008 Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija 5.11.2008 Valtipa - valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmän kokous Aika 5.11.2008 klo 13.30-15.50

Lisätiedot

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen Kokoelmakartta yliopistokirjastojen verkoston strategiassa n Strategian (2002-) keskeisiä tavoitteita

Lisätiedot

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä:

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä: 21.9.2016 SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Esiselvitystä valmisteleva tr A. Järjestäytyminen ja valmisteluprosessi sekä toimintaympäristö Varmistaa ryhmän toiminnan käynnistyminen, riittävä vuorovaikutus ja viestintä

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformi tuumasta toimeen. Ylijohtaja Mika Tammilehto

Ammatillisen koulutuksen reformi tuumasta toimeen. Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen reformi tuumasta toimeen Ylijohtaja Mika Tammilehto 1.11.2016 Reformin toimeenpanon lähtökohdat toimintaympäristö ja sen osaamisvaatimukset muuttuvat asiakaskunnan (yksilöt ja

Lisätiedot

Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous

Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous Pöytäkirja 1 (13) RO/Aulikki Pakanen 2.11.2012 Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous Aika 27.9.2012 klo 13-15.30 Paikka Läsnä Työ- ja elinkeinoministeriö, Aleksanterinkatu Hurmalainen

Lisätiedot

Miten muutettiin kaikki?

Miten muutettiin kaikki? Miten muutettiin kaikki? Kirjastopalvelua tunteella ja tärkeydellä Rovaniemi 25.4.2017 Hilkka Heikkinen Kemin kaupungin kirjastotoimenjohtaja Taustaa Kirjasto valmistui 1990 Entisistä kirjastotiloista

Lisätiedot

Yhteistyötä kokoelmien kehittämiseksi Pohjois-Savossa. Päivi Savinainen

Yhteistyötä kokoelmien kehittämiseksi Pohjois-Savossa. Päivi Savinainen Yhteistyötä kokoelmien kehittämiseksi Pohjois-Savossa Päivi Savinainen 4.2.2015 Miksi yhteistyötä? Aineistorahat ovat kaikkialla laskussa ja aineisto kallistuu. Uudet aineistolajit tuovat uusia haasteita.

Lisätiedot

Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015 Tampereen kaupunki 28.3.2013 TAMPERE Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 1 PAIKKATIETO JA PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURI KÄSITTEENÄ Paikkatiedolla tarkoitetaan

Lisätiedot

Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna

Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna Avoimen hallinnon virkamiesverkoston tapaaminen 11.5 2016 Päivi Nurminen, VNK Esityksen agenda: Taustaa: Miksi uusi hanketietopalvelu? Tavoitteet Mikä tulee muuttumaan?

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO Kansalaisviestintä Kansalaissuhteet EU-TALLEKIRJASTO LIITE III Bryssel COMM.C.3.002/RCA KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET Tässä asiakirjassa annetaan ohjeita

Lisätiedot

Mitä yhteisten asiakaspalvelupisteiden perustaminen edellyttää niitä ylläpitäviltä kunnilta?

Mitä yhteisten asiakaspalvelupisteiden perustaminen edellyttää niitä ylläpitäviltä kunnilta? Mitä yhteisten asiakaspalvelupisteiden perustaminen edellyttää niitä ylläpitäviltä kunnilta? Kuntamarkkinat 12.9.2013 Finanssineuvos Teemu Eriksson Miksi yhteinen asiakaspalvelu? Käyntiasiakaspalvelu ehdotetaan

Lisätiedot

Valtioneuvoston hallintoyksikön (VNHY) toiminnan esittely I Osastopäällikkö Janne Kerkelä

Valtioneuvoston hallintoyksikön (VNHY) toiminnan esittely I Osastopäällikkö Janne Kerkelä Valtioneuvoston hallintoyksikön (VNHY) toiminnan esittely 6.4.2017 I Osastopäällikkö Janne Kerkelä Valtioneuvoston hallintoyksikkö merkittävä organisaatiomuutos valtioneuvostossa Ministeriöiden yhteisten

Lisätiedot

JIK-HANKE. Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008

JIK-HANKE. Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008 JIK-HANKE Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008 Asialista NHG:n esittely Sosiaali- ja terveydenhuollon yleisiä haasteita Projektin sisältö Toimeksianto ja tavoitteet Toteutus Aikataulu Keskustelu

Lisätiedot

U 49/2018 vp Asiantuntijakuuleminen Liikenne- ja viestintävaliokunta Liikenneneuvos, johtava asiantuntija Kari Saari

U 49/2018 vp Asiantuntijakuuleminen Liikenne- ja viestintävaliokunta Liikenneneuvos, johtava asiantuntija Kari Saari Komission ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi eurooppalaisen merenkulkualan yhdennetyn palveluympäristön perustamisesta ja direktiivin 2010/65/EU kumoamiseksi U 49/2018 vp Asiantuntijakuuleminen

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan 1.1.2020 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen myötä Suomen julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla,

Lisätiedot

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 05.12.2014 Marita Rimpeläinen-Karvonen Taustalla olevat hallituksen

Lisätiedot

Sähköisen perhekeskuksen skenaariot

Sähköisen perhekeskuksen skenaariot Sähköisen perhekeskuksen skenaariot Skenaario 1 3 Plussat ja miinukset Plussat Menee suoraan asiakaspintaan Maakunnissa on jo omia versioita, joiden yhtenäistäminen voisi aiheuttaa vastarintaa Voidaan

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojektin tietojärjestelmäperiaatteet Johdon IT-Strategiaseminaari 30.10.2007 Projektipäällikkö

Lisätiedot

Valtionhallinnon lausuntoprosessin kehittäminen ja digitaalinen tietojen hallinta Digitaaliseen tietojen hallintaan Sotu seminaari 29.11.

Valtionhallinnon lausuntoprosessin kehittäminen ja digitaalinen tietojen hallinta Digitaaliseen tietojen hallintaan Sotu seminaari 29.11. Valtionhallinnon lausuntoprosessin kehittäminen ja digitaalinen tietojen hallinta Digitaaliseen tietojen hallintaan Sotu seminaari 29.11.2013 Markku Nenonen Tutkijayliopettaja Mamk Lähtökohdat ja tausta

Lisätiedot

Valtioneuvoston kieli- ja käännöslinjaukset

Valtioneuvoston kieli- ja käännöslinjaukset Valtioneuvoston kanslia Lausuntopyyntö 10.01.2017 276/73/2016 Valtioneuvoston kieli- ja käännöslinjaukset 2017-2020 Johdanto Valtioneuvoston kanslia asetti 13.5.2016 työryhmän valmistelemaan valtioneuvoston

Lisätiedot

Eduskunnan tiedon ja tietämyksen hallinta -projekti

Eduskunnan tiedon ja tietämyksen hallinta -projekti Eduskunnan tiedon ja tietämyksen hallinta -projekti Olli Mustajärvi olli.mustajarvi@eduskunta.fi Eduskunta www.eduskunta.fi Mistä on kysymys? Case eduskunta Tiedon ja tietämyksen hallinta-projektit tulokset

Lisätiedot

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä Liite TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ylätason aikataulut.5.08 TAHE-palvelukeskuksen perustamisen aikataulu Määrittelyvaihe 08 TAHEpalvelukeskus Taloushallinnon järjestelmät 5 Esiselvitys

Lisätiedot

Liite 6: Palvelukuvaus. Enterprise Advantage Program (EAP)

Liite 6: Palvelukuvaus. Enterprise Advantage Program (EAP) Liite 6: Palvelukuvaus Enterprise Advantage Program (EAP) Liite 6: Palvelukuvaus / EAP 2 (5) Sisällys 1. Esittely... 3 1.1 Asiakkaiden haasteet... 3 1.2 Palvelun tuomat ratkaisut... 3 2. Palvelun sisältö...

Lisätiedot

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT Hankintatoimen kehittäminen teknologiateollisuudessa - VTT mukana kehitystyössä VTT:n Liiketoiminta ja teknologian johtaminen -osaamiskeskuksen toteuttamissa

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma. Toimiala: Ulkoinen tarkastus Palvelualue: Yksikkö: Tarkastuslautakunta

Henkilöstösuunnitelma. Toimiala: Ulkoinen tarkastus Palvelualue: Yksikkö: Tarkastuslautakunta Henkilöstösuunnitelma Toimiala: Ulkoinen tarkastus Palvelualue: Yksikkö: Tarkastuslautakunta Henkilöstösuunnitelmalomake LAADULLINEN OSA Toimintayksikkö: Tarkastuslautakunta Hallintopalvelut Henkilöstösuunnitelma

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta 2008/2245(INI) 24.2.2009 TARKISTUKSET 1-16 Mietintöluonnos Anna Záborská (PE418.282v01-00) naisten ja miesten välisen

Lisätiedot

Asiakkuus ja asiakaslähtöisyys

Asiakkuus ja asiakaslähtöisyys Asiakkuus ja asiakaslähtöisyys Edellytykset asiakaslähtöisyyden onnistumiselle Prosessit: Uudet aineistot ja välineet Hankintatyö tekijänoikeus digitaalinen aineisto ja digitointi metadata Tiedonhallinta

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti

Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti Projektipäällikkö Eira Isoniemi eira.isoniemi@ylasavonsote.fi Mitä asianhallinta on? Asianhallinta tarkoittaa organisaation toimintaprosesseihin

Lisätiedot