Kunnanhallitus Valtuustoaloitteet vuodelta / /2014. Kunnanhallitus 63

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus Valtuustoaloitteet vuodelta / /2014. Kunnanhallitus 63"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Valtuustoaloitteet vuodelta / /2014 Kunnanhallitus 63 Loppuun käsitellyt: Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan kunnanhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Alla olevaan kunnanhallituksen ehdotukseen on koottu kaikki valtuustoaloitteet, joita valtuusto ei ole vuoden 2013 loppuun mennessä lopullisesti käsitellyt. Ehdotuksessa on samalla selostus toimenpiteistä, joihin aloitteiden johdosta on ryhdytty sekä maininta siitä, onko aloite vielä vireillä. Asia 81 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite Erottajan risteyksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Kunnanhallitus Valmistelija tekninen lautakunta, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä. Hannu Suhonen on tehnyt aloitteen Erottajan risteyksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Suhonen toteaa, että samaa asiaa koskeva aloite on hylätty huhtikuussa toteamuksella, että risteys on turvallinen koululaisliikenteelle, mutta koska käytäntö on osoittanut, että näin ei ole, hän esittää asian uudestaan käsiteltäväksi. Perusteluina risteyksen vaarallisuudelle hän toteaa, että risteyksessä sattui kolme viikkoa sitten vakava liikenneturma ja että taksit ja posti pitävät paikkaa vaarallisena. Suhonen esittää aloitteessaan, että risteykseen rakennetaan koululaisliikennettä varten oma alue ja siihen tarvittava rakennus. Suhonen on täydentänyt aloitettaan kyläläisten mielipiteen perusteella seuraavasti: "Koulubussiin nousu ja poistumispaikka rakennettaisiin entisen kaupan paikalle Artjärventien ja Metsälän risteyksen taka-alueelle, josta puretaan sortumapisteessä oleva rakennus. Samaan kohtaan voisi rakentaa Perheniemi-Metsälä-Savivuon hyötyjätekeräyspisteen, josta on paikallisilta tullut useita esityksiä."

2 Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut aloitteen valmisteltavaksi seuraavasti: valmistelija tekninen lautakunta, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä Tekninen lautakunta : Lisäksi samaan asiaan liittyen Haapakimolan koulun rehtori Tiina Aro on koululaisten huoltajien palautteen johdosta lähettänyt tekniselle lautakunnalle päivätyn esityksen Erottajan risteyksen turvallisuuden parantamisesta koulukuljetuksissa. Esityksessä todetaan seuraavaa: "Perheniemen ja Haapakimolan koulun yhdistyessä pidettiin yhtenä tärkeänä tekijänä kuljetusreittien toimivuutta ja turvallisuutta.yhdistämisen jälkeen vanhemmista koottu työryhmä teki asiaa koskien aloitteita sekä Iitin kunnalle että tiehallinnolle. Aloitteen perusteella tiehallinto teki Linja-autopysäkkien kehittämisselvityksen maanteille 1731, 3603 ja Iittiin. Tavoitteena oli koulukuljetusten liikenneturvallisuuden parantaminen. Haja-asutusalueella suurin osa julkisen liikenteen käyttäjistä on koululaisia. Kehittämisselvityksen mukaan koulureitillä on vain kaksi pysäkkiparia Sääskjärven tien (mt 1731/1) alussa. Muuten tieosuuksille ei ole rakennettu pysäkkejä, vaan linja-autot pysähtyvät ajoradalla liittymien kohdalla. Etenkin talvella ongelmia lisää tien kapeneminen lumen vaikutuksesta ja se taas lisää vaaratilanteita. Selvityksessä parannusehdotukset on tehty pysäkkikohtaisesti maastokäynnin ja tierekisteristä saatujen tietojen perusteella. Pysäkkikorteista selviää esitetyt toimenpide-esitykset. Erottajan pysäkkikortissa nro 10 todetaan, että pysäkille pitäisi tehdä pysäkkilevennys, näkemäraivaus, pensasaidansiirto ja että työn tekeminen kuuluu ensimmäiseen kiireellisyysluokkaan. Nopeusrajoitus risteysalueella on alennettu 50 km:iin tunnissa. Huoltajien palautteen mukaan linja-auto pimentää Metsäläntieltä tulevien näkyvyyden Artjärven tien suuntaan aiheuttaen aamuisin ja iltapäivisin vaaratilanteita. Lisäksi odotuskatos on tällä hetkellä vaarallisessa paikassa ulosajon sattuessa. Liitteessä on huoltajien esittämä muutosesitys Erottajan risteyksen liikennejärjestelyihin koulukuljetusten osalta. Kyläläiset ovat lupautuneet mukaan esitettyjen muutostöiden toteuttamiseen omalla talkootyöpanoksellaan. Yhteyshenkilönä asiassa toimii Janne Koskinen." Koululaisten huoltajien muutosesitys Erottajan risteyksen koululaisliikennejärjestelyihin jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Tekninen lautakunta päättää merkitä aloitteen ja esityksen tiedoksi sekä esittää Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualueelle, että Erottajan risteyksen liikenneturvallisuuden parantamista selvitetään ja toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen, kunnan ja kyläläisten yhteyshenkilön kanssa. Tekninen lautakunta :

3 Erottajan risteyksessä pidettiin katselmus Katselmukseen osallistui ELY -keskuksesta liikenneturvallisuusinsinööri, kunnasta tekninen johtaja sekä joukko kyläläisiä. Katselmuksen tuloksena päätettiin tutkia mahdollisuus rakentaa koulukuljetuksille ja mahdolliselle jätepisteelle uusi alue yksityiselle maalle risteysalueen itäpuolelle. Alueen suunnittelusta vastaa ELY -keskus. Suunnitelma kustannusarvioineen valmistuu kevääseen mennessä. Mahdollinen toteutus jää kesään Toteutus on sovittu toteutettavaksi yhteistyössä ELY -keskuksen, kunnan ja kyläläisten kanssa. Maanomistajalta on saatu suostumus mahdolliselle rakennettavalle alueelle. Lautakunta merkitsi asian tämän hetkisen vaiheen tiedoksi. Aloite on edelleen vireillä. Tekninen lautakunta : Tekninen lautakunta hyväksyi talousarvion käyttösuunnitelman investointiosassa euron määrärahan Perheniemen Erottajan koululaiskuljetuksen kääntöpaikan rakentamiseen yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Tekninen lautakunta on kokouksessaan käsitellyt kääntöpaikan suunnitelmien hyväksymisen ja maanvuokrasopimuksen hyväksymisen. Hanke on tarkoitus toteuttaa mahdollisuuksien mukaan murskepintaisena vielä kuluvana vuonna joko ELY -keskuksen tai kunnan rakennuttamana. Aloite on loppuun käsitelty. Asia 127 / / 2013 Merja Longan ja Esa Lehtisen valtuustoaloite perhepäivähoitajien työehtojen parantamiseksi. Kunnanhallitus Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Kunnanhallitus : Merja Lonka ja Esa Lehtinen esittävät valtuustoaloitteeseen seuraavaa: " Esitämme seuraavaa: 1) Hoitopaikkakohtaisesta palkkahinnoittelusta siirrytään kiinteään kuukausipalkkaan, sopimalla siitä paikallisesti. 2) Perhepäivähoitajalle annetaan oikeus sijoittaa omat lapsensa hoitolapseksi hoitajan omaan ryhmään. 3) Perhepäivähoitajalle annetaan oikeus tilapäiseen palkalliseen hoitovapaaseen lapsen sairastuessa. 4) Kartoitetaan varahoitojärjestelmää, joka mahdollistaisi myös pienten yli 8 h/vrk. hoitoa tarvitsevien lasten hoidon perhepäivähoidossa. Perustelut: Iitin kunnassa on tällä hetkellä 15 perhepäivähoitajaa.

4 Perhepäivähoito on kunnalle kustannustehokas varhaiskasvatuksen hoitomuoto, jonka jatkuvuutta tulisi tukea. Hyvin toimiva ja hoitajia houkutteleva perhepäivähoito pystyisi edullisesti lievittämään paineita päiväkotien kasvavissa lapsiryhmissä ja vähentämään tarvetta rakentaa tai vuokrata uusia tiloja. Paikallinen sopimus turvaisi jo olemassa oleville hoitajille varman ja kiinteän tulonlähteen sekä lisäisi kiinnostusta perhepäivähoitajan työtä kohtaan. Kiinteä kuukausipalkka vaikuttaa työntekijän jaksamiseen ja työmotivaatioon. Kiinteä kuukausipaikka tekee perhepäivähoitajien työn tasaveroiseksi mm. päiväkotityöntekijöiden kanssa. Kustannukset eivät merkittävästi nouse, koska vajaita hoitopaikkoja on vähän. Perhepäivähoito on kodinomaisuutensa vuoksi hyvä hoitomuoto pienelle lapselle. On myös lapsia joiden kehitystä tukee pieni lapsiryhmä. Iitissä perhepäivähoitajalla ei ole nykyisellään oikeutta saada omaa lasta hoitolapseksi hoitajan omaan ryhmään. Käytännössä perhe voisi hakea kunnalta hoitopaikkaa ja kunta sijoittaisi lapsen hoitajan omaan ryhmään. Perhe maksaa paikoista laissa säädetyn päivähoitomaksun. Hoitaja saa korkeampaa palkkaa ja näin ollen myös eläkettä kertyy enemmän. Lisäksi kunta saa verotuloja. Vaikka palkkakustannuksien ja kustannuskorvauksien määrä lisääntyy, myös päivähoitomaksujen määrä lisääntyy. Tällä hetkellä Iitin kunnassa perhepäivähoitaja voi jäädä tilapäiselle palkattomalle hoitovapaalle lapsen sairastuessa. Ehdotamme, että muiden kunnan työntekijöiden tapaan hoitajille myönnetään tilapäinen palkallinen hoitovapaa tasa-arvoisuuden nimissä. Perhepäivähoidon aseman vahvistamisessa ja ammatin arvostuksessa on keskeistä, että perhepäivähoitajan työ takaa turvallisen toimeentulon ja työsuhteen ehdot tukevat siihen hakeutumista. Lapsiryhmän vaihtelevan koon mukaan määräytyvä palkkaus ei ole omiaan lisäämään ammatin kiinnostavuutta." Valmistelu: Perhepäivähoitajat siirtyivät työaikalain piiriin Tällöin heidän viikkottain työaika lyheni 40 tuntiin viikossa ( aikaisemmin 43 t 15 min) ja ylityökorvaus muuttui tuntitunnista 35 % prosenttiin. Perhepäivähoitajan kuukausipalkka muodostuu varattujen paikkojen määrän mukaisesti. Kunta varaa päivähoitotarpeen mukaisen määrän paikkoja perhepäivähoitajilta. Toimintakauden 2011/2012 alussa varattiin 10 vakinaiselta perhepäivähoitajalta 34,5 paikkaa ja toimintakauden aikana 4 perhepäivähoitajan paikkavarauksia lisättiin muiden pysyessä ennallaan.

5 Toimintakauden 2012/2013 alussa varattiin 35,5 paikka ja muutoksia on tähän mennessä tehty vain yksi, sekin on lisäys. Lisäksi on 4 määräaikaista perhepäivähoitajaa, joilta on tällä hetkellä varattu 12,5 paikkaa. Perhepäivähoitajien hoitopaikkakohtaisesta palkkahinnoittelusta ei ole mitään syytä luopua. Nykyinen järjestelmä on myös työntekijän näkökulmasta riittävän ennustettava ja vakaa. Aloitteessa tarkoitettu kiinteä kuukausipalkka tarkoittanee, että jokaiselta perhepäivähoitajalta varataan yhteensä 4 paikkaa siitä riippumatta onko päivähoidon tarvetta. Toisen perhepäivähoitajan "ryhmä" on täysi ja toisella on vajaa mutta palkka on ihan sama. Järjestely ei tunnu oikeudenmukaiselta. Jos taas on syntymässä vajaa "ryhmä", niin siirretään ne lapset johonkin toiseen paikkaan ja myös perhepäivähoitaja siirretään mutta minne. Asiaa pitäisi tarkastella myös asiakkaan eli lapsen näkökulmasta. Kunnan velvollisuus on järjestää päivähoitoa sitä tarvitseville. Kunnalla on käytettävissään omana toiminta päiväkotihoitoa, ryhmäperhepäivähoitoa ja perhepäivähoitoa. Lisäksi kunta maksaa yksityistenhoidon tukea. Palvelutarpeen tulee ohjata palvelun järjestämistä ei palvelun tuottamiseen osallistuvan henkilöstön etujen turvaaminen. Perhepäivähoitoa koskevat muutokset; paikkojen varaaminen, työaikalain piiriin tuleminen ovat vaikuttaneet perhepäivähoidon kysyntään. Lisää muutoksia on tulossa mm. maksuissa tuntiperusteinen hinnoittelu muovaa osaltaan koko päivähoidon kysyntää. Lasten vanhemmat pyrkivät minimoidaan päivähoitomaksuja tekemällä omia järjestelyjä. Osahoitoisuus, päivittäin, viikottain tai kuukausittain lisääntyy ja tuo haasteita palvelujen järjestäjille. Työaika lyheni mutta se ei vaikuttanut palkkaa alentavasti. Ylityökorvaus nousi 35 prosenttiin. Maksettujen ylityökorvausten määrä kasvoi toimintakaudella 2011/2012 verrattuna edellisiin toimintakauteen. Kasvu oli 39 tuntia/työtekijä/vuosi. Perhepäivähoitajat tekevät arvokasta työtä. Tätä työtä on pyritty tukemaan suuntaamalla joko järjestelyvaraeristä tai muutoin varoja paikanhintaan. Paikallisesta sopimuksesta on käyty neuvottelu JHL:n kanssa ja se on päättynyt erimielisenä. Paikallisen sopimuksen tekeminen kuuluu kunnanhallituksen toimivaltaan. Aloitteen tarkoittamaa paikallista sopimusta ei ole tarkoituksenmukaista tehdä. Sen sijaan voitaisiin aloittaa ammattijärjestön ja perhepäivähoitajien kanssa neuvottelut, miten voitaisiin parantaa perhepäivähoitajien työtä ja muita palkkauskohtia kuin ns. kiinteään kuukausipalkkaa. Samalla pitäisi varautua myös osahoitoisuuden lisääntymiseen ja päivähoidon tuntiperusteisen hinnoittelun mukaan tuomiin haasteisiin.

6 Kunnanhallitus päätti , että aloite on edelleen vireillä Kunnanhallitus : Valmistelussa aloitteen tekijöiden kanssa ei ole päästy yksimielisyyteen, miten tai millainen paikallinen sopimus tulisi tehdä. Tälläkin hetkellä perhepäivähoitajat saavat kuukausipalkkaa varattujen hoitopaikkojen mukaisesti kuten työehtosopimus määrää. Marraskuun alussa vakinaisilla perhepäivähoitajilla oli yhtä lukuunottamatta varattu 4 hoitopaikkaa, kuten perhepäivähoitajien kanssa on yhteisesti sovittu. Yhdellä on 3,5 hoitopaikkaa ja yhdellä määräaikaisellä on samoin 3,5 hoitopaikkaa. Hoitopaikat on varattu sen mukaan kuinka paljon on ollut kysyntää perhepäivähoitoon. Kolmella vakinaisella perhepäivähoitajalla on asetuksen mukainen maksimäärä eli 4,5 hoitopaikkaa varattuna ja samoin on yhdellä määräaikaisella. Näissä luvuissa on otettu huomioon hoitajan omat lapset. Kouvolassa ei ole paikallista sopimusta vaan henkilöstölautakunta on ns. takuupalkkavalmistelun yhteydessä päättänyt «Työryhmätyöskentelyn alkuvaiheessa todettiin, että Kouvolan kaupunki haluaa taata perhepäivähoitajalle ns. takuupalkan. Tästä johtuen hoitopaikkojen varaus Kouvolassa on toteutettu alkaen siten, että hoitajalta varataan neljä kokopäiväpaikkaa toistaiseksi. Hoitajan omat alle kouluikäiset lapset, lukuun ottamatta kunnallisessa esiopetuksessa olevaa lasta, vähentää varattavien paikkojen määrää. Samaa hoitopaikkaa voi käyttää useampi lapsi, jos hoitoajat eivät ole päällekkäin. Käytössä oleva toimintamalli noudattaa KVTES:n määräyksiä.» Lisäksi Kouvolassa on päätetty, että tehtävän vaativuustekijöissä otetaan huomioon omien lasten hoitaminen «Oman alle kouluikäisen lapsen huomiointi ryhmän hoitoisuudessa ja työn vaativuudessa on tarkoitus toteuttaa siten, että omasta alle kouluikäisestä lapsesta maksettava korvaus olisi 50 /lapsi. On arvioitu, että ammatillisesti katsottuna perhepäivähoitajan työn vaativuutta lisää oman lapsen ja hoitolasten huomioiminen ammatillisesti.» Myös meillä voidaan tehdä samoin. Varataan toistaiseksi neljä hoitopaikkaa vakinaisilta perhepäivähoitajilta ja täytetään hoitopaikat täysin ryhmin. Jos ryhmä jää vajaaksi, perhepäivähoitaja lomautetaan kunnes ryhmä saadaan täyteen ja hoitolapset sijoitetaan pääsääntöisesti päiväkotiin. Lomautuksen sijasta perhepäivähoitajalle tarjotaan lastenhoitotyötä ryhmäperhepäiväkodissa tai päiväkodissa. Omien lasten hoitamisen vaikutus tehtävän vaativuustekijänä tulee päivähoidon sisäisenä asiana neuvotella erikseen eli työnantajan edustajina sivistystoimenjohtaja ja päivähoidonohjaaja ja työntekijöinä perhepäivähoitajat Ehdotus (kunnanjohtaja): Kunnanhallitus päättää, ettei paikallista sopimusta ole tarvetta tehdä. Sen sijaan kunnanhallitus päättää, että vakinaisilta

7 perhepäivähoitajilta varataan neljä hoitopaikkaa toistaiseksi (omat lapset luetaan hoitopaikkamäärään). Mikäli varatut paikat jäävät vajaaksi, sijoitetaan lapset pääsääntöisesti päiväkotiin ja perhepäivähoitajalle tarjotaan työtä päiväkodissa tai ryhmäperhepäiväkodissa. Kunnanhallitus päätti äänin 7-2 hyväksyä valtuustoaloitteen kiinteään kuukausipalkkaan siirtymisestä sopimalla siitä paikallisesti. Aloite on loppuun käsitelty Asia 150 / / 2013 Anniina Peltolan ym. valtuustoaloite harjoittelijakäytännön luomiseksi Iitin kuntaan. Kunnanhallitus : Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, Päättäjä kunnanhallitus, Aikataulu mennessä. Aloite on loppuun käsitelty. Asia 251 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite Iitintien alkupään korjaamisesta VT 12:n alittavan tunnelin osalta. Kunnanhallitus : Valmistelija tekninen johtaja, Päättäjä tekninen lautakunta, Aikataulu mennessä. Tekninen lautakunta : Hannu Suhonen on tehnyt valtuustoaloiteen Iitintien alkupään korjaamisesta vt 12:n alittavan tunnelin osalta. Suhonen esittää aloitteessaan seuraavaa: Iitin kunnan on välittömästi annettava reklamaatio ja korjausesitys Iitintien alkupään osalle, mikä alittaa valtatie 12:n. Tunneli on suorastaan ajokelvoton, suuret painumat, routavaurio, kun kevyenliikenteen reittiä käyttävät terveyskeskukseen menijät esim. rollaattoreilla ja polkupyörillä. Kyseesä on ELY -keskuksen hallinnoima ja ylläpitämä väylä. Vastuu sen turvallisuudesta ja kunnossapidosta kuuluu ELY-keskukselle. Asiassa on oltu yhteydessä ELY-keskukseen. Asia on teknisen lautakunnan osalta loppuunkäsitelty. Aloite on loppuun käsitelty. Asia 252/ / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite toimikunnan asettamisesta valmistelemaan johtavien viranhaltijoiden irtisanomista. Kunnanhallitus

8 : Valmistelija kunnanhallituksen puheenjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Kunnanhallitus : Hannu Suhosen esittää kunnanvaltuustolle toimikunnan valitsemista, jossa on edustettuina kaikki valtuustopuolueet. Toimikunnan tehtäväksi aloitteessa esitetään valmistella johtajien irtisanominen. Kuntalain 25 :n mukaan kysymys kunnanjohtajan luottamuksesta tai erottamisesta voi tulla vireille vain, jos neljäsosa valtuutetuista tekee asiasta aloitteen. Yhden valtuutetun tekemä aloite siis raukeaa kuntalakiin perustumattomana. Muut aloitteessa mainitut henkilöt eivät ole palvelussuhteessa Iitin kuntaan tai Iitin kunnan hallintosääntö ei tunne aloitteessa mainittuja virkoja, joten aloite näiltäkin osin raukeaa hallintosääntöön perustumattomana. Aloite on loppuun käsitelty. Vireillä olevat Asia 85/6630/2012 Timo Mäntysen valtuustoaloite Sitikkalantien valaistuksen välillä Matkakeidas - Mankalan voimalaitos ottaminen vuoden 2012 teidenvalaisuohjelmaan. Kunnanhallitus Valmistelija tekninen lautakunta, päättäjä tekninen lautakunta, aikataulu mennessä. Tekninen lautakunta : Lautakunta totesi aloitteen johdosta, että elokuussa laaditun katuvalaistuksen kehittämissuunnitelman mukaan kunta joutuu seuraavien neljän - viiden vuoden aikana uusimaan nykyistä katuvaloverkkoaan yhteensä eurolla. Edellä mainittu seikka tarkoittaa sitä, että kunnalla ei tuona aikana ole resursseja lisätä katuvalaistusta ilman ulkoista tukea. Tekninen lautakunta : Todetaan, että Sitikkalantie Matkakeitaalle on valtion maantie nro Tien varressa valaistavaksi esitetyllä noin kahden kilometrin matkalla on kaksikymmentä kiinteistöä pääasiassa tien valtatien puoleisessa päässä. Alueella on 60 km tunnissa nopeusrajoitus. Lautakunta toteaa aloitteen johdosta, että elokuussa laaditun katuvalaistuksen kehittämissuunnitelman mukaan kunta joutuu seuraavien neljän - viiden vuoden aikana uusimaan nykyistä katuvaloverkkoaan yhteensä eurolla. Edellä mainittu seikka tarkoittaa sitä, että kunnalla ei tuona aikana ole resursseja lisätä katuvalaistusta ilman ulkoista tukea. Rahoitusmahdollisuutta selvitellään.

9 Asia 89 / / 2013 Anniina Peltolan valtuustoaloite koskien kertaluonteisen stipendin myöntämisestä kolmannella asteella (yliopisto ja ammattikorkeakoulu) aloittaville iittiläisopiskelijoille, jotka opiskelupaikan saadessaan pitävät kirjansa edelleen Iitissä. Kunnanhallitus : Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä. Kunnanhallitus : Anniina Peltolan valtuustoaloite : "Iittiin toivotaan lisää asukkaita. Positiivinen väestökehitys vaatii pitkän tähtäimen sijoituksien rinnalle konkreettisia, kuntalaisia arvostavia, näyttöjä. Kunnan väestökehitykseen voidaan vaikuttaa kahdella tavalla: houkuttelemalla kuntaan uusia asukkaita tai pyrkiä pitämään nykyiset asukkaat edelleen kunnan asukkaina. Suurin poismuuttajienryhmä ovat opiskelujen perässä kaupunkeihin muuttavat nuoret. Tämän vuoksi esitänkin, että Iitissä huomioitaisiin kertaluontoisella stipendillä ne iittiläisnuoret, jotka kolmannen asteen opiskelupaikan saadessaan pitävät kirjansa edelleen Iitissä. Opiskelija anoisi stipendiä kunnan verkkosivuilta löytävällä lomakkeella. Stipendi olisi suuruudeltaan esimerkiksi 400. Stipendit jaettaisiin kerran vuodessa syksyllä järjestettävässä erityisessä tilaisuudessa. Stipendienluovutustilaisuus antaisi ainutkertaisen mahdollisuuden kerrata kuntamme toimivia palveluja ja osoittaa kunnan toivovan nuorien asettuvan opintojen jälkeen pysyvästi takaisin kotikuntaan. Niin itse stipendi kuin luovutustilaisuuskin osoittaisivat kunnan aidon kiinnostuksen nuoria ja heidän muuttuvaa elämäntilannettaan kohtaan. Kunnan jokasyksyinen väestönotkahdus loivenisi, opiskelijoiden siteet kotikuntaan säilyisivät tiiviimpinä opiskeluaikanakin ja lisäksi kasvavat verotulot kattaisivat monikertaisesti kulut." Hallinto- ja talousjohtaja: Stipendeistä saatava hyöty on lähinnä imagollinen. Kunnan talouteen opiskelijoiden kotipaikan säilyttäminen Iittinä vaikuttaa kesätöiden ja muun opiskelun ohessa tapahtuvan työn verojen kautta. Toisaalta valtionosuuslaskennassa kunnan omarahoitusosuus on selvästi suurempi kuin opiskelija-ikäryhmän tuoma valtionosuus. Kotikuntaa hakeutumista edistäisi, jos seudulla olisi tarjolla työpaikkoja. Stipendeihin sijoittamisen sijasta kannattaisi panostaa edistämään työpaikkojen syntyä.

10 Asia 118/3000/2011 Olli Pasilan valtuustoaloite tällä hetkellä käytössä olevan käytännön laajentamisesta sotainvalidien ruokailun järjestämisestä siten, että oikeus saada ilmainen päivittäinen ateria myönnettäisiin kunnan toimesta kaikille sotainvalideille ja sen lisäksi myös yksinasuville veteraanitunnuksen omaaville henkilöille. Nykyisen käytännön mukaan vähintään 20%:n sotainvalidien ilmainen päivittäinen ruokailu on järjestetty joko palvelusetelillä tai kotiin kuljetettuna. Valtiokonttori korvaa kunnille ruokailusta aiheutuneet kustannukset. Kelan antaman tiedon mukaan Iitissä on noin 100 veteraanitunnuksen omaavaa sotaveteraania sekä 11 alle 20% haitta-asteen sotainvalidia, joita aloite koskee. Kattavia nimilistoja em. henkilöistä ei ole saatavilla, eikä myöskään tietoa siitä kuinka moni heistä on yksin asuva. Asiaa on tiedusteltu kirjeitse Iitissä toimivilta sotaveteraani- ja sotainvalidijärjestöiltä. Sotainvalidien veljesliiton Kymi-Karjala osasto ry:n mukaan Iitissä asuu 12 sotainvalidia, joista 3 sotainvalidia jää alle valtiokonttorin rajan. Iitin sotaveteraanit ry:n mukaan jäsenrekisterissä on 72 veteraania. Näistä yksin kotona asuvia veteraaneja on arviolta 28 henkilöä. Lisäksi sotaveteraanien vastauksessa todetaan, että on myös joitakin veteraaneja, joista yhdistyksellä ei ole tietoa. Vastauksissaan tiedusteluun Iitin sotaveteraanit toivat esiin, että puolison kanssa vielä kotona asuvat veteraanit eivät saisi joutua eriarvoiseen asemaan yksin kotona asuviin veteraaneihin nähden. Sotainvalidien järjestö puolestaan toi esiin sotainvalideja hoitaneet puolisot ja lesket, jotka tulisi myös huomioida. Järjestöt ottivat kantaa myös ruokailun toteuttamistapaan ja totesivat, että paras vaihtoehto toteuttamiselle olisi henkilöille annettava päivittäinen lounasseteli tai asiakkaan tilan niin vaatiessa, kotiin kuljetettu ateria. Tämänhetkinen sotainvalideille annettavan lounassetelin arvo on 7,50 euroa ja mikäli ruokailu tapahtuu ainoastaan Koivulehdossa, aterian hinta on 6,00 euroa. Edellisten perusteella on aloitteen kustannuksiksi arvioitu seuraavaa: yksin asuvat n. 35hlö x 7,50 x 365 = euroa (lounassetelillä toteutettu) n. 35hlö x 6,00 x 365 = euroa (ruokailu ainoastaan Koivulehdossa)

11 yksin asuvat + puolison kanssa asuvat n. 50 hlö x 7,50 x 365= euroa (lounassetelillä toteutettu) n. 50 hlö x 6,00 x 365= euroa (ruokailu ainoastaan Koivulehdossa) Puolisojen ja leskien määrää ei selvityksessä ole arvioitu, mutta oletettavaa on, että määrä kasvaa yli 50%. Asian on valmistellut perusturvajohtaja. Kunnanhallitus : Veteraanien ja sotainvalidien lämpimän aterian järjestäminen lounassetelillä on yksinkertaisin ja kustannuksiltaan kallein tapa. Siihen liittyy samanlaisia saavutettavuusongelmia kuin Koivulehdossa tapahtuvaan ateriointiin. Kuljetusten järjestämismahdollisuutta tasapuolisuuden noudattamiseksi ja sen kustannuksia tulisi vielä selvittää. Oikeuden antaminen muille kuin sotaveteraanitunnuksen ja sotainvalidistatuksen omaaville on ongelmallista. Esitys edellyttää siis jatkovalmistelua. Näistä syistä on perusteltua siirtää asian käsittely seuraavan vuoden talousarvion käsittelyn yhteyteen. Kunnanhallitus päätti siirtää aloitteen käsittelyn vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteyteen. Asiaa ei ole käsitelty talousarvion yhteydessä. Asia 119 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite koskien työllisyysperusteisesti toteutettavan kerrostalon rakentamista Rautatienkadun varrella olevalle tontille. Kunnanhallitus Valmistelija kunnanjohtaja, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä. Asia 120 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite koskien Jokuen koulukiinteistön korjaustoimenpiteitä. Kunnanhallitus Valmistelija hallintoja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 121/ / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite Iitin Vuokratalot Oy:n toiminta pysäköinnin valvonnassa ja Veteraanitien asuntojen lämpöhäviöt.

12 Kunnanhallitus Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 122 / / 2013 Merja Longan ym. valtuustoaloite lähiruuan käytön lisäämisestä kunnan keskuskeittiössä ja kyläkouluissa. Kunnanhallitus Valmistelija ruokapalveluemäntä, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 123 / /2013 Liisa Alatalon valtuustoaloite kunnan kotisivujen parantamisesta. Kunnanhallitus Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 124 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite tietojen saaminen Iitin kunnan toiminnasta. Kunnanhallitus : Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 125 / / 2013 Kari Helinevan valtuustoaloite Kunnantalon katolle sijoitettavista valvontakameroista. Kunnanhallitus Valmistelija hallintoja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 126 / Timo Mäntysen valtuustoaloite kuntaliitosneuvottelujen käynnistämisestä Nastolan kanssa. Kunnanhallitus Valmistelija kunnanjohtaja, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä.

13 Asia 219 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite kesäkahvilan pihan päällystämisestä Kunnanhallitus Valmistelija tekninen lautakunta, päättäjä tekninen lautakunta, aikataulu mennessä. Tekninen lautakunta : Aloitteesta on pyydetty lausunto kunnan kulttuuritoimelta. Kulttuuritoimen/koulutoimen johtaja Päivi Hyyrysen lausunto on seuraava: "Kulttuuriasoista vastaava kirjastovirkailija Kaija Mattila ja kesäkahvilan emäntä ovat antaneet tiedot lausunnon pohjaksi. Asfaltointia parempi tapa pihan pölyisyyden poistoon olisi murskepinta. Asfaltointi aiheuttaa sadevesiongelman, koska kaato on taloon päin. Näin ollen kustannuksia tulisi sadevesiviemäröinnistä ja siitä, että puutarhaan talon taakse alamäkeen menevät tienpätkät tulisi myös päällystää, niissä on jo nyt nähtävissä sateista johtuvaa eroosio-ongelmaa. Idylliseen miljööseen ei sovi musta asfalttipiha. Kirkon pysäköintialueet vieressä ovat hiekkakenttää. Kaija Mattilan näkemys on, että tarpeeksi paksu murskepinta 1) sopii paremmin miljöökuvaan 2) on taloudellisempi 3) ei aiheuta lisäkustannuksia ja ylimääräisiä maanrakennustöitä 4) ei pölyä 5) sallii mahdolliset muutostyöt piha-alueella 6) ei ole liukas talvella 7) ei lisää kuumuutta terassi- tai sisätiloissa. Piha-alueen läpiajokielto voisi myös toimia, jos pölyhaittoja pelätään. Ennen kuin piha-alueen päällystymistä aletaan suunnitella, tulisi olla kattava suunnitelma koko Kylätalon kohdalta sen tulevaa käyttöä silmällä pitäen. Nythän Kylätalossa on myös vuokrattua tilaa, josta seuraa omia tarpeita. Samassa yhteydessä lienee aiheellista kysyä, onko pihan päällystäminen toiminnan kannalta ensisijainen toimenpide? Saman rahan voisi käyttää Kylätalon toimintaan ja saada esim keittiöön ajanmukaiset laitteet, ehjät kalusteet kahvilaan, ulkomaalauksen, katon maalauksen, lämpöeristyksen, leikkikentän tai turisti-infopiste. Kylätalolta puuttuu myös nettiyhteys." Lautakunta toteasi valtuustoaloitteen johdosta, että ottaen huomioon aloittesta annetun käyttäjien lausunnon sekä kuluvan vuoden tekniselle lautakunnalle osoitetun säästötavoitteen, ei aloitteen mukaisia toimenpiteitä toteuteta. Aloite on vireillä (kvalt ). Asia 210 / / 2013 Jenni Vilenin ym. valtuustoaloite kunnan verkkosivujen uudistamisesta ja Facebook -sivujen perustamisesta. Kunnanhallitus : Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, Päättäjä kunnanhallitus, Aikataulu mennessä.

14 Asia 267 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite toimikunnan asettamisesta selvittämään jääviyksiä. Kunnanhallitus : Valmistelija kunnanjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 268 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite pukusuojassa pukusuojassa sijaitsevan kuntosalin säilyttämisestä. Kunnanhallitus : Valmistelija kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä Asia 269 / / 2013 Hannu Suhosen valtuustoaloite erikoistilintarkastuksen suorittamisesta Kausalan Lämpö Oy:ssä. Kunnanhallitus Valmistelija hallinto- ja talousjohtaja, päättäjä kunnanhallitus, aikataulu mennessä. Asia 309 / / 2013 Seppo Lehtisen valtuustoaloite Kalamajan tontin ja veteraanimajan tontteineen siirtämisestä Iitti-säätiölle. Kunnanhallitus : Valmistelija kunnanjohtaja, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä. 351 / / 2014 Jyrki Pitkäsen ym. valtuustoaloite kouluverkon rakennetta ja tulevaisuutta koskevien periaatteiden ja aikataulun valmistelusta. Kunnanhallitus : valmistelija koulutuslautakunta, päättäjä kunnanvaltuusto, aikataulu mennessä. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantola, puh

15 Ehdotus Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi edellä mainitut toimenpiteet aloitteiden johdosta ja toteaa aloitteiden tulleen loppuun käsitellyiksi tai olevan vireillä edellä olevan luettelon mukaisesti. Päätös Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti siten, että Merja Lonkan ehdotuksesta, jota Merja Seppälä kannatti Asia 127 / / 2013 on edelleen vireillä.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013 Kunnanhallitus 2 07.01.2014 Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.03/2013 Kunnanhallitus 22.04.2013 119 Merja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013. Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.

Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013. Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01. Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013 Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.03/2013 Kunnanhallitus 22.04.2013 119 Merja Lonka ja Esa Lehtinen esittävät

Lisätiedot

Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Kunnanvaltuusto 9 17.03.2015. Valtuustoaloitteet 2014 521/00.02.00/2015. Kunnanhallitus 09.03.2015 57

Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Kunnanvaltuusto 9 17.03.2015. Valtuustoaloitteet 2014 521/00.02.00/2015. Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Kunnanvaltuusto 9 17.03.2015 Valtuustoaloitteet 2014 521/00.02.00/2015 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan kunnanhallituksen on vuosittain

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Valtuustoaloitteet 2016

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Valtuustoaloitteet 2016 Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Kunnanhallitus 47 07.03.2016 Kunnanhallitus 96 02.05.2017 Kunnanvaltuusto 16 09.05.2017 Valtuustoaloitteet 2016 843/00.02.00/2017 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Aloite on loppuun käsitelty.

Aloite on loppuun käsitelty. Kunnanhallitus 57 18.02.2013 Valtuustoaloitteet 2012 93/00.04.00/2013 Kunnanhallitus 57 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan kunnanhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 58 09.03.2015 Kunnanhallitus 48 07.03.2016 Kunnanhallitus 95 02.05.2017 Kuntalaisaloitteet 2016 Kuntalain (410/2015) 23 :n mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku va. kunnanjohtaja

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku va. kunnanjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 2/2015 17 Kunnanvaltuusto 17.03.2015 Aika Tiistai 17.03.2015 klo 18:00-19:12 Paikka Saapuvilla olleet valtuutetut Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Saarelma

Lisätiedot

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus 53 18.02.2013 Kunnanhallitus 99 08.04.2013 Kunnanhallitus 120 06.05.2013 Kunnanhallitus 150 10.06.2013 Kunnanhallitus 174 01.07.2013 Sivistystoimenjohtajan viran vaali, lausunto hallinto-oikeudelle

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 1/2014 1 Kunnanhallitus 07.01.2014 Aika Maanantai 07.01.2014 klo 17:30-19:23 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila Leif

Lisätiedot

Saapuvilla Peltola Anniina puheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Saapuvilla Peltola Anniina puheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Kunnanhallitus 02.05.2017 Aika 02.05.2017 klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla Peltola Anniina puheenjohtaja Kare Terhi 1.

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Kunnanhallitus 262 03.11.2014 Kunnanvaltuusto 44 11.11.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen Sivistyslautakunta 103 27.11.2012 Kunnanhallitus 319 12.12.2012 Kunnanvaltuusto 74 20.12.2012 Sivistyslautakunta 14 18.03.2014 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kunnanhallitus 139 01.06.2015 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä 270/00.01.00/2013

Lisätiedot

Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja. Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2.

Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja. Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 6/2014 120 Kunnanhallitus 03.03.2014 Aika Maanantai 03.03.2014 klo 17:30-20:17 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Drockila Leif 2. varapuheenjohtaja, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kouluverkon tiivistäminen alkaen

Kouluverkon tiivistäminen alkaen Kunnanhallitus 295 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 63 10.12.2013 Kouluverkon tiivistäminen 1.8.2014 alkaen Kunnanhallitus 02.12.2013 295 303/12.00.00/2013 Kunnanhallitus antoi elokuussa 2013 asettamassaan raamissa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Kahanpää Hjalmar Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Kahanpää Hjalmar Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 4/2013 83 Kunnanhallitus 18.02.2013 Aika Maanantai 18.02.2013 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja Pitkänen Jyrki

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunntantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala

Paikka Iitin Kunntantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Iitin kunta Pöytäkirja 9/2013 159 Tekninen lautakunta 05.11.2013 Aika 05.11.2013 klo 18:00-19:58 Paikka Iitin Kunntantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Holmström

Lisätiedot

Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennuslautakunta 16 02.03.2016 Kunnanhallitus 73 18.04.2016 Kunnanhallitus 112 16.05.2016 Kunnanvaltuusto 22 24.05.2016 Maa-ainesluvat ja valvonta 1.7.2016 alkaen 693/10.03.00.09/2016 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 151 15.06.2015 Kunnanvaltuusto 74 23.06.2015 Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 579/00.00.00/2015

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2 / 2012, perhepäivähoitajien työehtojen parantamiseksi

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2 / 2012, perhepäivähoitajien työehtojen parantamiseksi Kunnanvaltuusto 5 06.0.0 Kunnanhallitus 34.09.0 Kunnanvaltuusto 08 08.0.0 Henkilöstöjaosto 57 09.0.03 Vastaus valtuustoaloitteeseen / 0, perhepäivähoitajien työehtojen parantamiseksi 3/05.0.0/0 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 33 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Titta Tossavainen,

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot

Lisätiedot

Valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden käsittelyperiaatteet

Valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden käsittelyperiaatteet Valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden käsittelyperiaatteet Hyväksytty kunnanvaltuustossa 27.9.2018 48 Sisältö 1. Tausta... 3 2. Valtuustoaloitteiden jättäminen... 3 3. Kuntalaisten aloiteoikeus... 3 3.1 Kuntalain

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 101 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Anne

Lisätiedot

LASTEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄ / ALOITTEET 75/08.050/2010 142/08.050/2009. Ptltk 40 Liitteet 1-2.

LASTEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄ / ALOITTEET 75/08.050/2010 142/08.050/2009. Ptltk 40 Liitteet 1-2. Perusturvalautakunta 40 07.04.2010 Kunnanhallitus 79 12.04.2010 Perusturvalautakunta 48 21.04.2010 Kunnanhallitus 93 26.04.2010 Perusturvalautakunta 56 19.05.2010 Kunnanhallitus 127 07.06.2010 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

"Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 276 29.08.2016 Selvitys perhepäivähoitopaikkojen irtisanomisesta 1391/12.06/2016 Kaupunginhallitus 29.08.2016 276 Valmistelija: lasten ja nuorten palvelujen päällikkö Pia Setälä, pia.setala@salo.fi,

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JA PORNAISTEN KUNTIEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VARHAISKASVATUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ. Sopimuksen irtisanominen

MÄNTSÄLÄN JA PORNAISTEN KUNTIEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VARHAISKASVATUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ. Sopimuksen irtisanominen MÄNTSÄLÄN JA PORNAISTEN KUNTIEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VARHAISKASVATUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen irtisanominen MISTÄ ON KYSYMYS? Varhaiskasvatuslain 4 : n mukaan kunnan on huolehdittava lasten päivähoidon

Lisätiedot

Aloite on loppuun käsitelty.

Aloite on loppuun käsitelty. Kunnanhallitus 58 09.03.2015 Kunnanhallitus 48 07.03.2016 Kunnanhallitus 95 02.05.2017 Kunnanvaltuusto 17 09.05.2017 Kuntalaisaloitteet 2016 842/00.02.00/2017 Kunnanhallitus 09.03.2015 58 Kuntalain 28

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄ. asiakaskysely tehty helmikuussa 2013

VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄ. asiakaskysely tehty helmikuussa 2013 1 LOIMAAN KAUPUNKI VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 Asianumero Aloite ja tehdyt toimenpiteet Käsittely jatkuu/ Keskustan 5.3.2012 1025/0.01.016/12 (907/0.01.016/11

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 188 17.08.2015 Kunnanhallitus 243 26.10.2015 Kunnanhallitus 245 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 97 09.12.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 599/02.01.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.9.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2.

Muut saapuvilla olleet Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 8/2017 213 Kunnanhallitus 02.05.2017 Aika Maanantai 02.05.2017 klo 17:30-19:16 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Peltola Anniina Kare

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 24 22.4.2015 Kaupunginhallitus 160 18.5.2015 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Lausunto perhepäivähoitajien palkkausta koskevaan valtuustoaloitteeseen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Kunnanvaltuusto 41 25.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Iitin kyläkoordinaattori -hanke , oikaisuvaatimus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Iitin kyläkoordinaattori -hanke , oikaisuvaatimus Kunnanhallitus 141 15.08.2016 Kunnanhallitus 148 29.08.2016 Kunnanhallitus 165 19.09.2016 Iitin kyläkoordinaattori -hanke 2017-2019, oikaisuvaatimus 755/00.01.05/2016 Kunnanhallitus 15.08.2016 141 Kyläasiain

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Kunnanhallitus 58 20.03.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 13.10.2014 244 Kunnanvaltuusto päätti 15.11.2011 valtuustoaloitteen pohjalta

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 148 Kunnanhallitus 20.05.2013

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Käyttösopimus jaetaan esityslistan oheismateriaalina. vt. sivistystoimenjohtaja

Käyttösopimus jaetaan esityslistan oheismateriaalina. vt. sivistystoimenjohtaja Kulttuuri- ja 35 16.06.2015 vapaa-aikalautakunta Koulutuslautakunta 48 19.08.2015 Koulutuslautakunta 70 14.10.2015 Koulutuslautakunta 80 11.11.2015 Kiinteistö Oy Iitin Jäähallin tuntihinnan korotus 580/02.06.00/2015

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄNÄ OLEVAT VALTUUSTO- JA KUNTALAISALOITTEET

KÄSITELTÄVÄNÄ OLEVAT VALTUUSTO- JA KUNTALAISALOITTEET 1/5 KÄSITELTÄVÄNÄ OLEVAT VALTUUSTO- JA KUNTALAISALOITTEET 31.12.2014 Valtuustoaloitteet Valtuustoaloite tietotekniikan ja digiloikan järjestämisestä Tammelan kunnassa dnro 311/2016 Kvalt 19.12.2016 90

Lisätiedot

ESITYS YKSITYISEN PÄIVÄHOIDON KUNTALISÄSTÄ, ILMAISESTA VARHAISKASVATUKSESTA 2013 SYNTYNEILLE JA SISARALENNUKSESTA

ESITYS YKSITYISEN PÄIVÄHOIDON KUNTALISÄSTÄ, ILMAISESTA VARHAISKASVATUKSESTA 2013 SYNTYNEILLE JA SISARALENNUKSESTA SIVU 1 ESITYS LIPERIN HYVINVOINTILAUTAKUNNALLE 3.4.2018 ESITYS YKSITYISEN PÄIVÄHOIDON KUNTALISÄSTÄ, ILMAISESTA VARHAISKASVATUKSESTA 2013 SYNTYNEILLE JA SISARALENNUKSESTA 1. PÄIVÄKODIN ESITTELY Mannerheimin

Lisätiedot

Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina. Tarula Matti Saarikko Sami Väinölä Päivi

Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina. Tarula Matti Saarikko Sami Väinölä Päivi Iitin kunta Pöytäkirja 11/2013 208 Koulutuslautakunta 11.12.2013 Aika 11.12.2013 klo 18:00-20:03 Paikka Saapuvilla Iitin lukio Peltola Anniina Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina Tallgren

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05.

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05. Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa kuntia huolehtimaan

Lisätiedot

Siikalatvan kunnassa on nykytilanteessa 6 kunnallista valmistuskeittiötä ja 6 jakelukeittiötä (kunnan oma ja Helmen ruokatuotanto).

Siikalatvan kunnassa on nykytilanteessa 6 kunnallista valmistuskeittiötä ja 6 jakelukeittiötä (kunnan oma ja Helmen ruokatuotanto). Kunnanhallitus 179 08.09.2014 Koulutuslautakunta 52 02.12.2014 Koulutuslautakunta 13 01.04.2015 Kunnanhallitus 108 20.04.2015 Kunnanvaltuusto 51 22.06.2015 RUOKAPALVELUSELVITYS Kunnanhallitus 08.09.2014

Lisätiedot

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2.

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 10/2013 208 Kunnanhallitus 22.04.2013 Aika Maanantai 22.04.2013 klo 17:30-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella lukien

Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella lukien Koulutuslautakunta 40 14.05.2014 Koulutuslautakunta 47 11.06.2014 Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella 1.8.2014 lukien 358/12.01.03/2014 Koulutuslautakunta 14.05.2014 40 Perusopetuslaki

Lisätiedot

Asuntorakentamisen vauhdittamista koskevan kunnanvaltuuston periaatepäätöksen voimassaolo

Asuntorakentamisen vauhdittamista koskevan kunnanvaltuuston periaatepäätöksen voimassaolo Kunnanvaltuusto 20 15.01.2013 Asuntorakentamisen vauhdittamista koskevan kunnanvaltuuston periaatepäätöksen voimassaolo 22/14.01/2013 Kunnanvaltuusto 20 Asuntorakentamisen vauhdittamista koskevan kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 151 15.06.2015 Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 579/00.00.00/2015 Kunnanhallitus 151 Iitin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla 06.06.2013 Sivu 1 / 1 2608/01.03.00/2013 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 27.4.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 2.5.2016 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Raharinne 117 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha Tekninen lautakunta 3 02.02.2016 Tekninen lautakunta 15 01.03.2016 Kunnanhallitus 56 21.03.2016 Tekninen lautakunta 35 10.05.2016 Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Lisätiedot

Kettumäki Jukka. Muut Tuominen Pirjo keskusvaalilautakunnan sihteeri

Kettumäki Jukka. Muut Tuominen Pirjo keskusvaalilautakunnan sihteeri Iitin kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta 29.06.2015 Aika Maanantai 29.06.2015 klo 17:00-17:18 Paikka Vanha kunnantalo, henkilökunnan kahvio Saapuvilla Leinonen Heikki Salonen Irmeli Kettumäki

Lisätiedot

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos 08.02.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.02.2018 Marja Lehtonen/Riitta Rautiainen KVTES Liite 12 Palkan korotukset Sopimusta sovelletaan omassa kodissa työskenteleviin

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Kunnanhallitus 102 08.04.2013 Kunnanhallitus 73 03.03.2014 Palkanoikaisuvaatimus, Jenni Aro 116/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 08.04.2013 102 Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Erityisluokanopettaja Jenni

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 313/02.02.01/2013 110 Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 26.8.2013 306 Sivistysjohtaja

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Poistosuunnitelman tarkistaminen 295/ /2013. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Poistosuunnitelman tarkistaminen 295/ /2013. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 19 20.01.2014 Kunnanhallitus 29 28.01.2014 Poistosuunnitelman tarkistaminen 295/02.05.00/2013 Kunnanhallitus 20.01.2014 19 Suunnitelman mukaisella poistamisella tarkoitetaan pysyvien vastaavien

Lisätiedot

Nousiaisten kunnan voimassa oleva hallintosääntö on vuodelta 2009.

Nousiaisten kunnan voimassa oleva hallintosääntö on vuodelta 2009. Kunnanhallitus 131 11.04.2011 Kunnanhallitus 159 02.05.2011 Kunnanhallitus 254 22.08.2011 Kunnanhallitus 276 05.09.2011 Kunnanvaltuusto 42 12.09.2011 Vapaa-aikalautakunta 14 08.05.2012 Hallintosääntö 1242/01/010/2011

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Ristola Päivi ruokapalveluemäntä, asiantuntija 48

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Ristola Päivi ruokapalveluemäntä, asiantuntija 48 Iitin kunta Pöytäkirja 6/2014 1 Tarkastuslautakunta 09.06.2014 Aika Maanantai 09.06.2014 klo 18:00-20:05 Paikka Saapuvilla Iitin lukio Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen Veikko Laaksonen Kyllikki

Lisätiedot

Päätös: Valtuusto lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi

Päätös: Valtuusto lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi Varavaltuutettu Antti Ahosen ja kahden muun valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite: Lapsiperheissä on tulevaisuus lasten kotihoidontuen Hämeenlinna-lisään on löydyttävä kestävä, pysyvä ratkaisu KV

Lisätiedot

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN Kunnanhallitus 97 08.05.2006 Kunnanhallitus 99 28.03.2007 Kunnanhallitus 118 16.04.2007 TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN 86//2006 Opistolautakunta

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke Sivu 1 Kunnanvaltuusto 30.05.2012 Kunnanhallitus 21.05.2012 3 139 14 313 / 6900 / 2009 Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke Kymenlaakson Liiton hallitus

Lisätiedot

Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 26/2013 687 Kunnanhallitus 16.12.2013 Aika Maanantai 16.12.2013 klo 18:00-20:47 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa

Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa Kasvatus- ja opetuslautakunta 14 27.01.2016 Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginvaltuusto 17 17.02.2016 Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa 1242/05.10.00/2013

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2016 38 Kokousaika 10.10.2016 kello 18.00 18.40 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Kolari, Kari Juhala-Nuutila,

Lisätiedot