Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1."

Transkriptio

1 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Aika Maanantai klo 18:00-20:47 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila Leif Alestalo Riitta Kahanpää Hjalmar Lehtinen Seppo Lonka Merja Seppälä Merja Tiira Satu puheenjohtaja 1. varapuheenjohtaja 2. varapuheenjohtaja Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Toivanen Pentti kunnanjohtaja, esittelijä, :t Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä :t Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä 318 Pätynen Seppo rakennustarkastaja, asiantuntija :t Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Asiat :t Pöytäkirjantarkastajien valinta Allekirjoitukset Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Riitta Alestalo ja Merja Lonka. Jarkko Salonen Heikki Kantola Jyrki Pitkänen 322 Pirjo Tuominen 318 puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

2 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Pöytäkirjan tarkastus Kausala Riitta Alestalo Merja Lonka Pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä Kausala Kunnantalo klo Pöytäkirjanpitäjä Heikki Kantola

3 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Käsitellyt asiat 318 Kunnanjohtajan viran vaali Sorronniemen asemakaavan täydennys ja Sorronniemen 692 ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt 362, Kymentaantien liikennealue, kaavoituspäätös 320 Sorronniemen alueen rakentamisen 1. vaiheen toteutuma Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, 695 kaavaehdotus 322 Kymiring kuljettajakoulutus- ja moottoriurheilukeskushanke, 700 ympäristövaikutusten arviointiohjelma, kunnan lausunto 323 Ravilinnan ravirata-alueen ja totorakennuksen käyttösopimus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen Kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset Kunnantalojen aukiolo vuoden vaihteessa Tulevia osakkuusyhteisökokouksia Tilaisuudet, neuvottelut ja koulutus Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kirjelmiä ja asiakirjoja kunnanhallituksen tiedoksi Kunnanhallituksen muut asiat 721

4 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Kunnanjohtajan viran vaali 234/ /2013 Kunnanhallitus 318 Kunnanjohtaja Pentti Toivanen on ilmoittanut kirjeellään siirtyvänsä eläkkeelle lukien. Kuntalain 24 :n mukaan kunnan hallintoa, taloudenhoitoa sekä muuta toimintaa johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnanjohtaja (tai pormestari). Kunnanjohtajan valitsee valtuusto. Kunnanjohtaja voidaan valita joko toistaiseksi tai määräajaksi. Kunnan hallintosäännön 33 :n mukaan kunnanjohtajan valinnasta päättää valtuusto. Koeajan määräämisestä tai siitä sopimisesta ja koeajan pituudesta päättää se, joka ottaa palvelussuhteeseen. Hallintosäännön 39 :n mukaan viran ja päätoimisen vakinaisen toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija tai työntekijä avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Viran, johon valtuusto valitsee viranhaltijan, julistaa kuitenkin haettavaksi kunnanhallitus. Virkaa tai tointa täytettäessä valinnan suorittava viranomainen päättää viranhaltijan tai työntekijän palkkauksesta hankittuaan asiasta palkka-asiamiehen lausunnon. Valtuuston valitseman viranhaltijan palkkauksesta päättää kuitenkin kunnanhallitus. Kunnanvaltuusto päätti viran kelpoisuusehdoiksi seuraavaa: vähintään kunnallistutkinto tai soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Kunnanhallitus päätti viran vaalia valmistelevan työryhmän asettamisesta ja nimesi ryhmään kunnanvaltuuston puheenjohtajan, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajan sekä valtuustoryhmien puheenjohtajat keskustan, sosialidemokraattien, perussuomalaisten ja sitoutumattomien valtuustoryhmistä. Päätöksestä on vireillä valitus hallinto-oikeudessa. Virka julistettiin haettavaksi klo 15 mennessä ja hakuilmoitus julkaistiin ilmoitustaululla, kunnan verkkosivuilla, Iitinseudussa, Helsingin Sanomissa, Kouvolan Sanomissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Kuntalehdessä sekä mol.fi ja kuntarekry.fi -palveluissa. Määräaikaan mennessä jätettiin kahdeksan (8) hakemusta. Hakemusten vähäisen määrän johdosta valintaa valmisteleva työryhmä päätti jatkaa hakuaikaa klo 15 saakka. Ilmoitukset julkaistiin edellä mainituissa viestimissä ja lisäksi oikotie.fi- palvelussa. Jatkettuun määräaikaan mennessä jätettiin uusia hakemuksia 11 kpl ja yksi suostumus.

5 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Valintaa valmisteleva työryhmä päätti kutsua haastatteluun seuraavat hakijat: Bergqvist Heikki, Heikka Tiina, Heikkilä Aleksi, Lindeman Ari, Malin Sinikka, Metsänen Harri ja Rönnholm Riku. Haastattelut toeutettiin 28. ja Tiina Heikka perui hakemuksensa tultuaan valituksi toiseen tehtävään. Vaalin valmistelussa ei otettu huomioon suostumuksia. Vaalin valmisteluun liittyen työryhmä valitsi tarjousten perusteella soveltuvuusarvioinnin tekijäksi HRM Heikinheimo Oy:n Lahdesta ja päätti, että arviointi tehdään kolmesta hakijasta heidän suostumuksellaan: Aleksi Heikkilä, Sinikka Malin ja Riku Rönnholm. Arviointi toteutetaan viikolla 50. Kaikille valtuustoryhmille on varattu tilaisuus haastatella työryhmän soveltuvuusarviointiin valitsemia hakijoita ja ja kertoa valtuustoryhmän mielipide työryhmälle ennen kuin ryhmä tekee oman ehdotuksensa. Työryhmä kokoontuu klo 16 ja työryhmän ehdotus viran vaalia varten esitellään kokouksessa. Asian esittelyyn osallistuu myös soveltuvuusarviointiyrityksen edustaja konsulttijohtaja Petri Heikinheimo. Valtuutetuille ja samalla kunnanhallituksen jäsenille on lähetetty hakuilmoitus ja yhdistelmä viran hakijoista sis. suostumus. Yhdistelmä ja hakuilmoitus ovat myös esityslistan oheismateriaalina. Puheenjohtaja esitteli kunnanhallitukselle työryhmän ehdotuksen sisällön. Kunnanjohtaja (kokouksessa): Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto suorittaa kunnanjohtajan viran vaalin hakijoiden ja suostumuksen antaneiden joukosta sekä valitsee henkilön hänen kieltäytymisensä varalle. Kunnanhallitus esittää valtuustolle tiedoksi asettamansa vaalin valmistelutyöryhmän ehdotuksen Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Merkittiin, että konsultti Petri Heikinheimo oli asian esittelyn ajan läsnä kokouksessa.

6 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Sorronniemen asemakaavan täydennys ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt 362, Kymentaantien liikennealue, kaavoituspäätös 282/ /2013 Kaavoitustoimikunta Kaakkois-Suomen ELY-keskus on yhteistyössä kunnan kanssa laatinut Kirkonkylän kevyen liikenteen väylän tiesuunnitelman. Tiesuunnitelma oli nähtävillä Tiesuunnitelman vahvistamisen edellytyksenä on, että vahvistettava suunnitelma on suunnitelma-alueella voimassa olevan oikeusvaikutteisen yleiskaavan tai asemakaavan mukainen, jollei suunnitelma sijaitse oikeusvaikutteisen yleis- tai asemakaava-alueen ulkopuolella. Laaditun tiesuunnitelman alueella välittömästi Sorronniemen asemakaava-alueen itäpuolella ja maantien 359 pohjoispuolella on voimassa vuonna 1984 vahvistettu ranta-asemakaava, joka on ristiriidassa tiesuunnitelman kanssa ja joka tulee muuttaa tai korvata asemakaavalla. Lausunnossaan tiesuunnitelmasta kunta on ilmoittanut, että se korvaa ristiriidassa olevan ranta-asemakaavan asemakaavalla. Laadittavan Sorronniemen asemakaavan täydennyksen tavoitteena on luoda asemakaavalliset edellytykset kevyen liikenteen väylän rakentamiselle kirkonkylältä Sorronniemen asuntoalueelle. Tämä edellyttää Sorronniemen ranta-asemakaavan vähäistä kumoamista korttelin 9 AO -alueella sekä MU-4 alueella. asemakaavalla osoitetaan maantien (LT) varaus olemassa olevaa maantietä sekä sen viereen suunniteltua kevyen liikenteen väylää varten. Iitin hallintosäännön 7 :n mukaan kunnanhallitus päättää asemakaavan laatimistarpeesta (MRL 51 ). Esityslistan oheismateriaalina on kartta kaavoitettavasta alueesta pinta-alaltaan noin 0,8 hehtaaria. Tekninen johtaja: Toimikunta esittää kunnanhallitukselle, että tämä tekee kaavoituspäätöksen Sorronniemen ranta-asemakaavan osittaisesta kumoamisesta ja Sorronniemen asemakaavan täydentämisestä esityslistan oheismateriaalin mukaisella alueella. Kaavoitustoimikunta: Kaavoitustoimikunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Aluerajaus-kartta on pöytäkirjan liitteenä 2.

7 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus 319 Aluerajaus-kartta on esityslistan oheismateriaalina. Lisätiedot: kunnanjohtaja Pentti Toivanen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen Sorronniemen ranta-asemakaavan osittaisesta kumoamisesta ja Sorronniemen asemakaavan täydentämisestä esityslistan oheismateriaalin mukaisella alueella. Kunnanhallitus: Merkittiin, että rakennustarkastaja Seppo Pätynen oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana ja että Leif Drockila poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

8 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Sorronniemen alueen rakentamisen 1. vaiheen toteutuma / /2013 Kunnanhallitus 320 Kunnanvaltuusto hyväksyi Sorronniemen asemakaavan Asemakaavaan tehtiin vähäinen muutos kunnanhallituksen päätöksellä Asemakaava sisältää 53 omakotitalotonttia, joista 11 on omarantaisia ja 42 taustamaaston tonttia. Huhti-toukokuussa 2012 tuli myyntiin yksitoista omarantaista ja kaksikymmentä taustamaaston tonttia. Loput 22 taustamaaston tonttia avataan ja niille rakennetaan kunnallistekniikka myöhemmin kysynnän mukaan. Tonttien pinta-alat vaihtelevat 1877 neliömetrin ja 4340 neliömetrin välillä. Omarantaisten tonttien keskikoko on noin 3240 m2 ja taustamaaston tonttien keskikoko on noin 2464 m2. Kunnanvaltuusto hyväksyi Sorronniemen alueen avattavien tonttien luovutushinnat ja kunnanhallitus tontiten myyntiehdot Tonttitilanne : - myyty 15 kpl - varattu - kpl - vapaana 16 kpl Tekniset palvelut on laatinut oheismateriaalina olevan yhteenvedon 1. vaiheen kustannuksista ja tuotoista pvm Lisätiedot: tekninen johtaja Veikko Haimila, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee yhteenvedon tiedoksi. Kunnanhallitus: Merkittiin, että rakennustarkastaja Seppo Pätynen oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

9 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, kaavaehdotus 8/ /2013 Kaavoitustoimikunta Kaavan laatija Karttaako Oy / Di Pertti Hartikainen on laatinut päivätyn Kausalan asemakaavan neljännen vaiheen asemakaavan muutosta koskevan alustavan asemakaavaluonnoksen. Alustava asemakaavaluonnos esitellään kokouksessa. Ote voimassa olevasta asemakaavasta ja alustava asemakaavaluonnos ovat esityslistan lisämateriaalina. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta käsittelee alustavan luonnoksen sekä päättää siihen tehtävistä muutoksista ja korjauksista varsinaista asemakaavaluonnosta varten. Kaavoitustoimikunta: Kaavoitustoimikunta hyväksyi alustavan luonnoksen jatkokäsittelyn pohjaksi. Kaavoitustoimikunta Kaavan laatija, Karttaako Oy / Di Pertti Hartikainen on laatinut päivätyn asemakaavaluonnoksen, Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus. Asemakaavaluonnos on päivätty Asemakaavaluonnos ja kaavaselostus liitteineen jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Asiakirjat esitellään kokouksessa. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta päättää 1. tehdä käsiteltävänä olevaan, päivättyyn asemakaavaluonnokseen tarvittavat muutokset 2. asettaa asemakaavaluonnoksen MRA 30 :n mukaisesti nähtäville 4 viikon ajaksi 3. tiedottaa siitä kuulutuksella kunnan ilmoitustaululla ja litinseutu-lehdessä sekä ilmoituksella internetissä kunnan kotisivuilla ja kirjeitse kaava-alueen maanomistajille

10 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ pyytää luonnoksesta lausunnon osallisilta viranomaisilta. Kaavoitustoimikunta: Kaavoitustoimikunta Merkittiin, että kokouksessa kuultiin kutsuttuna asiantuntijana kaavan laatija Pertti Hartikaista Karttaako Oy:stä. Kaavoitustoimikunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. Kaavaselostukseen tehdään vähäisiä täydennyksiä ja lisätään seuranta,lomake nähtäville asetettavaan materiaaliin. Kaavaluonnos on ollut yleisesti nähtävillä ja siitä on tiedotettu kirjeitse kaava-alueen maanomistajille sekä pyydetty lausunnot osallisilta viranomaisilta. Lausunnot ja mielipiteet tuli jättää mennessä. Lausuntoja ja mielipiteitä tuli yhteensä 16. Esityslistan oheismateriaalina jaetaan kaavan laatijan vastine, jossa on lausuntojen ja mielipiteiden tiivistelmät. Kaavan laatijan vastineen mukaisesti muokattu, päivätty kaavaehdotus on esityslistan oheismateriaalina ja se esitellään kokouksessa. Alkuperäiset asiakirjat, lausunnot ja mielipiteet ovat saatavilla teknisessä toimistossa. Kokouksessa kuullaan kutsuttuna asiantuntijana kaavan laatija Pertti Hartikaista Karttaako Oy:stä. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta päättää 1. yhtyä nähtävillä olleesta päivätystä kaavaluonnoksesta annettujen lausuntojen ja mielipiteiden osalta kaavan laatijan vastineeseen ja että mielipiteen jättäneille toimitetaan mielipiteestä annettu vastine tiedoksi. 1. esittää kunnanhallitukselle, että päivätty kaavaehdotus asetetaan MRA 27 :n mukaisesti yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi Kunnantalon yhteispalvelupisteeseen ja kunnan kotisivuille internettiin. 3. esittää, että kaavaehdotuksesta tiedotetaan seuraavasti: - kuulutus kunnan ilmoitustaululla ja Iitinseudussa sekä kunnan kotisivuilla internetissä - kirjeitse ilmoitus toisella paikkakunnalla asuvalle maanomistajalle (MRA 27 4 mom.)

11 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ esittää, että ehdotuksesta pyydetään lausunnot osallisilta viranomaisilta. Kaavoitustoimikunta: Kokouksessa kuultiin kutsuttuna asiantuntijana tässä asiassa klo kaavan laatija Pertti Hartikaista Karttaako Oy:stä. Merkittiin, että kunnanjohtaja Pentti Toivanen saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo Tekninen johtaja muutti kokouksessa päätösehdotustaan siten, että kaavoitustoimikunta yhtyy kaavan laatijan vastineeseen seuraavin, kaavaehdotukseen tehtävin muutoksin: - korttelin 315 tontin nro 13 kohdalle merkitään erillinen varaus puistomuuntamolle (lausunto 1.8) - Karjalaistien katualuetta levennetään Vossikankujan ja Tillolantien välillä kevyenliikenteen tarpeita varten (mielipide 2.6). Kaavoitustoimikunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti esittelijän kokouksessa esittämin muutoksin. Kaavan laatijan vastine on pöytäkirjan liitteenä 1. Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunnan ehdotuksen mukaisesti tarkistetut kaavaselostus pvm ja kaavakartta määräyksineen pvm sekä kaavan laatijan vastine pvm ovat esityslistan oheismateriaalina. Muistutukset ja lausunnot ovat nähtävillä kokouksessa. Tekninen johtaja Veikko Haimila osallistuu asian esittelyyn. Lisätiedot: tekninen johtaja Veikko Haimila, puh Hallinto- ja talousjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy kaavoitustoimikunnan ehdotuksen ja 1. päättää yhtyä nähtävillä olleesta päivätystä kaavaluonnoksesta annettujen lausuntojen ja mielipiteiden osalta kaavan laatijan vastineeseen ja että mielipiteen jättäneille toimitetaan mielipiteestä annettu vastine tiedoksi 2. päättää asettaa päivätyn kaavaehdotuksen MRA 27 :n mukaisesti yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi Kunnantalon yhteispalvelupisteeseen ja kunnan kotisivuille internetiin 3. päättää tiedottaa kaavaehdotuksesta seuraavasti: - kuulutus kunnan ilmoitustaululla ja Iitinseudussa sekä kunnan

12 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ kotisivuilla internetissä - kirjeitse ilmoitus toisella paikkakunnalla asuvalle maanomistajalle (MRA 27 4 mom.) 4. päättää, että ehdotuksesta pyydetään lausunnot osallisilta viranomaisilta. Kunnanhallitus: Merkittiin, että tekninen johtaja Veikko Haimila oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana. Kunnanhallitus hyväksyi hallinto- ja talousjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kaavoitustoimikunta Kaavaehdotus on ollut yleisesti nähtävillä ja siitä on tiedotettu kirjeitse kaava-alueen maanomistajille sekä pyydetty lausunnot osallisilta viranomaisilta. Lausuntoja ja muistutuksia tuli yhteensä 6. Esityslistan oheismateriaalina jaetaan päivätty kaavan laatijan vastine, jossa on lausuntojen ja muistutusten tiivistelmät. Todetaan, että päivätty asemakaavaehdotus on siirretty uusimmalle pohjakartalle Kaavaehdotukseen tai sen sisältöön ei ole tehty muutoksia. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta yhtyy kaavan laatijan päivättyihin vastineisiin ja esittää kunnanhallitukselle, että päivätty, täydennetty Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus hyväksytään. Kaavoitustoimikunta: Kaavoitustoimikunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus Kaavaehdotus pvm , täydennetty sekä kaavan laatijan vastine ovat esityslistan oheismateriaalina. Lisätiedot: tekninen johtaja Veikko Haimila, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus yhtyy kaavan laatijan päivättyihin vastineisiin ja

13 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ esittää kunnanvaltuustolle, että päivätty, täydennetty Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus hyväksytään. Kunnanhallitus: Merkittiin, että rakennustarkastaja Seppo Pätynen oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi Hjalmar Kahanpään ehdotuksen, että muuntamo ET-3 sijoitetaan puistoalueelle, kannattamattomana raukeavan joten kunnanjohtajan ehdotus on tullut hallituksen päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen yhtyä kaavan laatijan päivättyihin vastineisiin ja esittää kunnanvaltuustolle, että päivätty, täydennetty Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus hyväksytään..

14 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kymiring kuljettajakoulutus- ja moottoriurheilukeskushanke, ympäristövaikutusten arviointiohjelma, kunnan lausunto 7/ /2013 Kaavoitustoimikunta KymiRing Oy on toimittanut Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle Iittiin suunniteltua kuljettajakoulutus- ja moottoriurheilukeskushanketta koskevan YVA-lain mukaisen ympäristövaikutusten arviointiohjelman. Keskuksen nimi on KymiRing ja se sijaitsee Niinimäen kylässä valtatien 12 pohjoispuolella Iitin ja Kouvolan rajan läheisyydessä. Hankekokonaisuuteen kuuluu mm. 4,9 km pitkä asfalttirata, rallicrossrata, ajoharjoittelurata raskaan liikenteen ajokoulutukseen, speedwayrata, motocrossrata, kartingrata, helikopterikenttä, lämpökeskus, tuulivoimaloita sekä varikkotoimintoihin ja majoitukseen liittyviä rakennushankkeita. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma hankkeessa tarvittavista selvityksistä sekä arviointimenettelyn järjestämisestä. Arviointiohjelmassa on esitetty tiedot hankkeesta, sen tarkoituksesta, maankäyttötarpeesta sekä toteuttamisvaihtoehdoista. Arviointiohjelmassa on myös tiedot hankkeen toteuttamisen edellyttämistä suunnitelmista ja luvista sekä arvio hankkeen suunnitteluaikataulusta. YVA-menettelyssä tarkasteltavat vaihtoehdot Vaihtoehto 1: Hankealueelle toteutetaan moottoriurheilu- ja kuljettajakoulutuskeskus sekä varikkorakennus Vaihtoehto 2: Hankealueelle toteutetaan moottoriurheilu- ja kuljettajakoulutuskeskus, varikkorakennus, laajat rakennushankkeet, 2-3 MW lämpökeskus sekä kaksi maksimissaan 3 MW tuulivoimalaa Nollavaihtoehto: Hanketta ei toteuteta Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä selvitetään hankkeen toteuttamisvaihtoehtojen vaikutukset mm. ihmisten terveyteen ja elinoloihin, meluvaikutukset, maankäyttöön, maisemaan, luonnon monimuotoisuuteen, maa- ja kallioperään, pohja- ja pintavesiin sekä rakennettuun ja kulttuuriympäristöön kohdistuvat vaikutukset. Lausunnot ja mielipiteet ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta tulee toimittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle mennessä. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on sähköisesti nähtävillä osoitteessa ja se jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Tekninen johtaja:

15 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kaavoitustoimikunta toteaa lausunnossaan, että esitetty YVA -ohjelma on riittävän kattava eikä toimikunnalla ole huomautettavaa esitettyyn ohjelmaan. Kaavoitustoimikunta: Kaavoitustoimikunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus 322 Lausunnot: Rakennuslautakunta : Rakennuslautakunta katsoo, että laadittu ympäristövaikutusten arviointiohjelma on riittävä arviointiselostuksen pohjaksi. Tekninen lautakunta : Lautakunta toteaa, että esitetty YVA-ohjelma on riittävän kattava eikä sillä ole esitettyyn ohjelmaan huomautettavaa. Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee asiaa pidettävässä kokouksessaan. Esittelijän ehdotus lausunnoksi on esityslistan oheismateriaalina. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on esityslistan oheismateriaalina. Lisätiedot: tekninen johtaja Veikko Haimila, puh Kunnanjohtaja: ehdotus kokouksessa. Kunnanhallitus: Merkittiin, että puheenjohtaja Jarkko Salonen esteellisenä ei poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi ja että puhetta johti 1. varapuheenjohtaja Jyrki Pitkänen. Merkittiin, että rakennustarkastaja Seppo Pätynen oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ilmoittaa lausuntonaan, että esitetty YVA -ohjelma on riittävän kattava ja että kunnanhallituksella ei ole huomautettavaa esitettyyn YVA -ohjelmaan. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi Riitta Alestalon esitykset, että kohdassa lisätään "Arviontiin on otettava mukaan myös museovirasto." ja kohdassa lisätään " Kaikkeen meluun vaikuttaa myös sääolosuhteet, sääolosuhteiden vaikutukset, lähinnä tuuliolosuhteet ja kesä ja talviolosuhteet on otettava arvioinnissa huomioon.",

16 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ kannattamattomina raukeavat joten kunnanjohtajan ehdotus on tullut hallituksen päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen ilmoittaa lausuntonaan, että esitetty YVA -ohjelma on riittävän kattava ja että kunnanhallituksella ei ole huomautettavaa esitettyyn YVA -ohjelmaan. Eriävä mielipide: Riitta Alestalo jätti päätökseen kirjallisen eriävän mielipiteen, liite

17 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Ravilinnan ravirata-alueen ja totorakennuksen käyttösopimus 308/ /2013 Kunnanhallitus 323 Iitin kunnan ja Iitin Hevosystäväinseura r.y:n välillä on allekirjoitettu sopimus Ravilinnan ravirata-alueen ja totorakennuksen käytöstä. Sopimus on ajantasaistettu. Esityslistan oheismateriaalina on voimassa oleva sopimus ja hyväksyttäväksi ehdotettava sopimus- Lisätietoja: kunnanjohtaja Pentti Toivanen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy uusitun sopimuksen esityslistan oheismateiaalin mukaisena. Kunnanhallitus: Merkittiin, että Leif Drockila ja Satu Tiira poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

18 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/ /2013 Kunnanhallitus Merja Lonka ja Esa Lehtinen esittävät valtuustoaloitteeseen seuraavaa: " Esitämme seuraavaa: 1) Hoitopaikkakohtaisesta palkkahinnoittelusta siirrytään kiinteään kuukausipalkkaan, sopimalla siitä paikallisesti. 2) Perhepäivähoitajalle annetaan oikeus sijoittaa omat lapsensa hoitolapseksi hoitajan omaan ryhmään. 3) Perhepäivähoitajalle annetaan oikeus tilapäiseen palkalliseen hoitovapaaseen lapsen sairastuessa. 4) Kartoitetaan varahoitojärjestelmää, joka mahdollistaisi myös pienten yli 8 h/vrk. hoitoa tarvitsevien lasten hoidon perhepäivähoidossa. Perustelut: Iitin kunnassa on tällä hetkellä 15 perhepäivähoitajaa. Perhepäivähoito on kunnalle kustannustehokas varhaiskasvatuksen hoitomuoto, jonka jatkuvuutta tulisi tukea. Hyvin toimiva ja hoitajia houkutteleva perhepäivähoito pystyisi edullisesti lievittämään paineita päiväkotien kasvavissa lapsiryhmissä ja vähentämään tarvetta rakentaa tai vuokrata uusia tiloja. Paikallinen sopimus turvaisi jo olemassa oleville hoitajille varman ja kiinteän tulonlähteen sekä lisäisi kiinnostusta perhepäivähoitajan työtä kohtaan. Kiinteä kuukausipalkka vaikuttaa työntekijän jaksamiseen ja työmotivaatioon. Kiinteä kuukausipaikka tekee perhepäivähoitajien työn tasaveroiseksi mm. päiväkotityöntekijöiden kanssa. Kustannukset eivät merkittävästi nouse, koska vajaita hoitopaikkoja on vähän. Perhepäivähoito on kodinomaisuutensa vuoksi hyvä hoitomuoto pienelle lapselle. On myös lapsia joiden kehitystä tukee pieni lapsiryhmä. Iitissä perhepäivähoitajalla ei ole nykyisellään oikeutta saada omaa lasta hoitolapseksi hoitajan omaan ryhmään. Käytännössä perhe voisi hakea kunnalta hoitopaikkaa ja kunta sijoittaisi lapsen hoitajan omaan ryhmään. Perhe maksaa paikoista laissa säädetyn päivähoitomaksun. Hoitaja saa korkeampaa palkkaa ja näin ollen myös eläkettä kertyy enemmän. Lisäksi kunta saa verotuloja. Vaikka palkkakustannuksien ja kustannuskorvauksien määrä lisääntyy, myös päivähoitomaksujen määrä lisääntyy. Tällä hetkellä Iitin kunnassa perhepäivähoitaja voi jäädä tilapäiselle palkattomalle hoitovapaalle lapsen sairastuessa. Ehdotamme, että muiden kunnan työntekijöiden tapaan hoitajille myönnetään tilapäinen palkallinen hoitovapaa tasa-arvoisuuden nimissä.

19 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Perhepäivähoidon aseman vahvistamisessa ja ammatin arvostuksessa on keskeistä, että perhepäivähoitajan työ takaa turvallisen toimeentulon ja työsuhteen ehdot tukevat siihen hakeutumista. Lapsiryhmän vaihtelevan koon mukaan määräytyvä palkkaus ei ole omiaan lisäämään ammatin kiinnostavuutta." Perhepäivähoitajat siirtyivät työaikalain piiriin Tällöin heidän viikkottain työaika lyheni 40 tuntiin viikossa ( aikaisemmin 43 t 15 min) ja ylityökorvaus muuttui tuntitunnista 35 % prosenttiin. Perhepäivähoitajan kuukausipalkka muodostuu varattujen paikkojen määrän mukaisesti. Kunta varaa päivähoitotarpeen mukaisen määrän paikkoja perhepäivähoitajilta. Toimintakauden 2011/2012 alussa varattiin 10 vakinaiselta perhepäivähoitajalta 34,5 paikkaa ja toimintakauden aikana 4 perhepäivähoitajan paikkavarauksia lisättiin muiden pysyessä ennallaan. Toimintakauden 2012/2013 alussa varattiin 35,5 paikka ja muutoksia on tähän mennessä tehty vain yksi, sekin on lisäys. Lisäksi on 4 määräaikaista perhepäivähoitajaa, joilta on tällä hetkellä varattu 12,5 paikkaa. Perhepäivähoitajien hoitopaikkakohtaisesta palkkahinnoittelusta ei ole mitään syytä luopua. Nykyinen järjestelmä on myös työntekijän näkökulmasta riittävän ennustettava ja vakaa. Aloitteessa tarkoitettu kiinteä kuukausipalkka tarkoittanee, että jokaiselta perhepäivähoitajalta varataan yhteensä 4 paikkaa siitä riippumatta onko päivähoidon tarvetta. Toisen perhepäivähoitajan "ryhmä" on täysi ja toisella on vajaa mutta palkka on ihan sama. Järjestely ei tunnu oikeudenmukaiselta. Jos taas on syntymässä vajaa "ryhmä", niin siirretään ne lapset johonkin toiseen paikkaan ja myös perhepäivähoitaja siirretään mutta minne. Asiaa pitäisi tarkastella myös asiakkaan eli lapsen näkökulmasta. Kunnan velvollisuus on järjestää päivähoitoa sitä tarvitseville. Kunnalla on käytettävissään omana toiminta päiväkotihoitoa, ryhmäperhepäivähoitoa ja perhepäivähoitoa. Lisäksi kunta maksaa yksityistenhoidon tukea. Palvelutarpeen tulee ohjata palvelun järjestämistä ei palvelun tuottamiseen osallistuvan henkilöstön etujen turvaaminen. Perhepäivähoitoa koskevat muutokset; paikkojen varaaminen, työaikalain piiriin tuleminen ovat vaikuttaneet perhepäivähoidon kysyntään. Lisää muutoksia on tulossa mm. maksuissa tuntiperusteinen hinnoittelu muovaa osaltaan koko päivähoidon kysyntää. Lasten vanhemmat pyrkivät minimoidaan päivähoitomaksuja tekemällä omia järjestelyjä. Osahoitoisuus, päivittäin, viikottain tai kuukausittain lisääntyy ja tuo haasteita palvelujen järjestäjille. Työaika lyheni mutta se ei vaikuttanut palkkaa alentavasti. Ylityökorvaus nousi 35 prosenttiin. Maksettujen ylityökorvausten määrä kasvoi toimintakaudella 2011/2012 verrattuna edellisiin toimintakauteen. Kasvu oli 39 tuntia/työtekijä/vuosi.

20 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Perhepäivähoitajat tekevät arvokasta työtä. Tätä työtä on pyritty tukemaan suuntaamalla joko järjestelyvaraeristä tai muutoin varoja paikanhintaan. Paikallisesta sopimuksesta on käyty neuvottelu JHL:n kanssa ja se on päättynyt erimielisenä. Paikallisen sopimuksen tekeminen kuuluu kunnanhallituksen toimivaltaan. Aloitteen tarkoittamaa paikallista sopimusta ei ole tarkoituksenmukaista tehdä. Sen sijaan voitaisiin aloittaa ammattijärjestön ja perhepäivähoitajien kanssa neuvottelut, miten voitaisiin parantaa perhepäivähoitajien työtä ja muita palkkauskohtia kuin ns. kiinteään kuukausipalkkaa. Samalla pitäisi varautua myös osahoitoisuuden lisääntymiseen ja päivähoidon tuntiperusteisen hinnoittelun mukaan tuomiin haasteisiin. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantola, puh Kunnanjohtaja Kunnanhallitus päättää, ettei aloitteessa tarkoitettua paikallissopimusta aloiteta valmistella vaan käynnistetään yhteinen valmistelu ammattijärjestön ja perhepäivähoitajien kanssa perhepäivähoito työstä, sen edellytyksistä ja muista palkkausasioista kuin ns. kiinteästä kuukausipalkasta. Aloite on loppuun käsitelty. Kunnanhallitus: Kesksutelun kuluessa Merja Lonka esitti Riita Alestalon, Leif Drockilan ja Merja Seppälän kannattamana, että aloitteen mukaisesti jatketaan valmistelua, että hoitopaikkakohtaisesta hinnoittelusta siirrytään kiinteään kuukausipalkkaan ja että aloite on edelleen vireillä. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi äänestyksen ja esitti suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen siten, että kunnanjohtajan ehdotus on JAA ja Merja Lonkan ehdotus on EI. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 1 JAA -ääni (Kahanpää) ja 8 Ei -ääntä (Alestalo, Drockila, Lehtinen S, Lonka, Pitkänen, Seppälä, Tiira ja Salonen) joten Merja Lonkan ehdotus on tullut kunnanhallituksen päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen äänin 8-1, että aloitteen mukaisesti jatketaan valmistelua, että hoitopaikkakohtaisesta hinnoittelusta siirrytään kiinteään kuukausipalkkaan ja että aloite on edelleen vireillä.

21 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus 324 Hallinto- ja talousjohtaja: Valmistelussa aloitteen tekijöiden kanssa ei ole päästy yksimielisyyteen, miten tai millainen paikallinen sopimus tulisi tehdä. Tälläkin hetkellä perhepäivähoitajat saavat kuukausipalkkaa varattujen hoitopaikkojen mukaisesti kuten työehtosopimus määrää. Marraskuun alussa vakinaisilla perhepäivähoitajilla oli yhtä lukuunottamatta varattu 4 hoitopaikkaa, kuten perhepäivähoitajien kanssa on yhteisesti sovittu. Yhdellä on 3,5 hoitopaikkaa ja yhdellä määräaikaisellä on samoin 3,5 hoitopaikkaa. Hoitopaikat on varattu sen mukaan kuinka paljon on ollut kysyntää perhepäivähoitoon. Kolmella vakinaisella perhepäivähoitajalla on asetuksen mukainen maksimäärä eli 4,5 hoitopaikkaa varattuna ja samoin on yhdellä määräaikaisella. Näissä luvuissa on otettu huomioon hoitajan omat lapset. Kouvolassa ei ole paikallista sopimusta vaan henkilöstölautakunta on ns. takuupalkkavalmistelun yhteydessä päättänyt «Työryhmätyöskentelyn alkuvaiheessa todettiin, että Kouvolan kaupunki haluaa taata perhepäivähoitajalle ns. takuupalkan. Tästä johtuen hoitopaikkojen varaus Kouvolassa on toteutettu alkaen siten, että hoitajalta varataan neljä kokopäiväpaikkaa toistaiseksi. Hoitajan omat alle kouluikäiset lapset, lukuun ottamatta kunnallisessa esiopetuksessa olevaa lasta, vähentää varattavien paikkojen määrää. Samaa hoitopaikkaa voi käyttää useampi lapsi, jos hoitoajat eivät ole päällekkäin. Käytössä oleva toimintamalli noudattaa KVTES:n määräyksiä.» Lisäksi Kouvolassa on päätetty, että tehtävän vaativuustekijöissä otetaan huomioon omien lasten hoitaminen «Oman alle kouluikäisen lapsen huomiointi ryhmän hoitoisuudessa ja työn vaativuudessa on tarkoitus toteuttaa siten, että omasta alle kouluikäisestä lapsesta maksettava korvaus olisi 50 /lapsi. On arvioitu, että ammatillisesti katsottuna perhepäivähoitajan työn vaativuutta lisää oman lapsen ja hoitolasten huomioiminen ammatillisesti.» Myös meillä voidaan tehdä samoin. Varataan toistaiseksi neljä hoitopaikkaa vakinaisilta perhepäivähoitajilta ja täytetään hoitopaikat täysin ryhmin. Jos ryhmä jää vajaaksi, perhepäivähoitaja lomautetaan kunnes ryhmä saadaan täyteen ja hoitolapset sijoitetaan pääsääntöisesti päiväkotiin. Lomautuksen sijasta perhepäivähoitajalle tarjotaan lastenhoitotyötä ryhmäperhepäiväkodissa tai päiväkodissa. Omien lasten hoitamisen vaikutus tehtävän vaativuustekijänä tulee päivähoidon sisäisenä asiana neuvotella erikseen eli työnantajan edustajina sivistystoimenjohtaja ja päivähoidonohjaaja ja työntekijöinä perhepäivähoitajat. Lisätiedot: hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantola, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, ettei paikallista sopimusta ole tarvetta tehdä. Sen sijaan kunnanhallitus päättää, että vakinaisilta perhepäivähoitajilta varataan

22 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ neljä hoitopaikkaa toistaiseksi (omat lapset luetaan hoitopaikkamäärään). Mikäli varatut paikat jäävät vajaaksi, sijoitetaan lapset pääsääntöisesti päiväkotiin ja perhepäivähoitajalle tarjotaan työtä päiväkodissa tai ryhmäperhepäiväkodissa tai viimekädessä lomautetaan. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti Jarkko Salosen ehdotukseta, jota Jyrki Pitkänen kannatti jättää asian pöydälle. Merkittiin, että tämän asian käsittelyn jälkeen Jyrki Pitkänen poistui kokouksesta klo 20:26.

23 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kunnanhallitus Kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset / /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on julistanut haettavaksi vuoden 2013 talousarvioon sisältyvät kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset hakuilmoituksella, joka on ollut ilmoitustaululla, kunnan internet -sivuilla sekä julkaistu Iitinseutu -lehdessä Hakemukset tuli toimittaa klo mennessä. Edellytykset avustuksen saamiselle: 1) Yhteisön kotipaikka on Iitissä tai sillä on Iitissä jatkuvaa/pysyvää toimintaa, vaikka kotipaikka olisi muualla 2) Yhteisölle myönnetään avustusta vain yhdestä kunnan toimielimestä 3) Avustuksella tulee olla merkitystä yhteisön toimintaan ja kehittämiseen Yleisavustuksen tarpeellisuuden arviointiin käytetään yhteisön toimintakertomusta ja talousarviota. Ilman avustustakin toimintaansa ylläpitämiseen ja kehittämiseen kykeneviä yhteisöjä ei tueta. Yhteisön tulee perustella avustusanomuksessaan, miten avustuksen saaminen on merkittävää toiminnalle. Kehittämiseen myönnetään kohdeavustuksia, joiden tulee olla erikseen perusteltuja ja toiminnan tulee selkeästi poiketa yhteisön tavanmukaisesta toiminnasta. 4) Avustettavan toiminnan tulee olla kunnan strategian ja tavoitteiden kanssa yhteensopivia 5) Yhteisö toimittaa kunnalle toimintakertomuksensa, tilinpäätöksensä, tilinpäätöskertomuksensa, talousarvionsa ja toimintasuunnitelmansa ennen avustuspäätöstä Määräaikaan mennessä avustusanomuksen jättivät seuraavat yhdistykset: A.J. Sjögrenin Seura ry. 600 kohdeavustus yleisöluentoa varten 600 Ekoidea ry. kohdeavustus askartelutyöpajojen järjestämiseen 800 Iitin Harrastajateatteri ry kohdeavustus äänentoistolaitteiston uusimiseen 2331 Iitin Kivenpyörittäjät ry. 500

24 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Iitin Käsityöläiset ry kohdeavustus 25 v. juhlanäyttelyyn 1000 Iitin Lauluveikot ry. 600 Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry kohdeavustus 3000 käyttötarkoitus ilmoitetaan myöhemmin Iitin Taideseura ry Kohdeavustus taidetapahtuman järjestämiseen Kamarikuoro Kupariset ry. 500 Kausalan Naislaulajat ry. 600 Viihdekuoro Visiitti ry. 600 Yhteensä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan talousarviossa on varattu kulttuurijärjestöjen avustuksiin , josta valtuuston päätös Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle on sitova. Talousarvioon ei ole erikseen varattu 1000 määrärahaa kulttuuripalkintoon, vaan se sisältyy avustusmäärärahaan. Kirjasto-kulttuuritoimen johtaja: Ehdotuksessa kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan taiteen harjoittamista ja harrastamista, taidepalvelusten tarjontaa ja käyttöä, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimista ja edistämistä. (Laki kuntien kulttuuritoiminnasta /728). Lisätietoja ehdotuksen perusteista on liitteessä 1. Ehdotuksessa on pyritty yhteisöjen tasa-arvoiseen kohteluun. Ehdotuksessa on kiinnitetty huomiota kunnan avustusperiaatteiden toteutumisen lisäksi hakijayhteisön jäsenmäärään, kulttuuritoiminnan tarkoitukseen ja tavoitteisiin, toiminnan laajuuteen sekä paikallista kulttuuritarjontaa täydentävien, esteettömien yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kohdeavustukset maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan tositteita vastaan. A.J. Sjögrenin Seura ry. 600 Kohdeavustus yleisöluennon järjestämiseen 200 Ekoidea ry. Kohdeavustus askartelutyöpajojen järjestämiseen 200 Iitin Harrastajateatteri ry Kohdeavustus äänentoistolaitteiston uusimiseen 1300 Iitin Kivenpyörittäjät ry. 400

25 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Iitin Käsityöläiset ry. 700 Kohdeavustus 25 v. juhlanäyttelyn järjestämiseen 200 Iitin Lauluveikot ry. 600 Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry Kohdeavustus käsitellään kun avustuskohde on tiedossa Iitin Taideseura ry Kohdeavustus taidetapahtuman järjestämiseen Kamarikuoro Kupariset ry. 600 Kausalan Naislaulajat ry. 600 Viihdekuoro Visiitti ry. 600 Yhteensä Kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunta päättää myöhemmässä kokouksessaan avustusmäärärahan loppuosan käytöstä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Lautakunnan jäsenet Eeva Tuomala ja Liisa Alatalo poistuvat esteellisinä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kirjasto-kulttuuritoimen johtaja antoi kokouksessa muutetun ehdotuksen, jossa Hahkija ry:lle myönnetään yleisavustus 1000 ja Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle toimitetun selvityksen perusteella kohdeavustus 3000 hyväksyttiin muutoksin: Kamarikuoro Kupariset ry:lle myönnetään haettu toiminta-avustus 500. Jatkossa kulttuurijärjestöjen avustuksissa tullaan painottamaan kohdeavustuksia ja toivotaan kuntalaisille avointa toimintaa ja/tai tilaisuuksia. A.J. Sjögrenin Seura ry. 600 Kohdeavustus yleisöluennon järjestämiseen 200 Ekoidea ry. Kohdeavustus askartelutyöpajojen järjestämiseen 200 Hahkija ry Iitin Harrastajateatteri ry Kohdeavustus äänentoistolaitteiston uusimiseen 1300 Iitin Kivenpyörittäjät ry. 400 Iitin Käsityöläiset ry. 700 Kohdeavustus 25 v. juhlanäyttelyn järjestämiseen 200 Iitin Lauluveikot ry. 600 Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry Kohdeavustus festivaalikoordinaattorin palkkaamiseen 3000

26 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Iitin Taideseura ry Kohdeavustus taidetapahtuman järjestämiseen Kamarikuoro Kupariset ry. 500 Kausalan Naislaulajat ry. 600 Viihdekuoro Visiitti ry. 600 Yhteensä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Hahkija ry on hakenut kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalta kohdeavustusta Taito tori -tapahtuman esiintyjäkuluihin 200. Hakemuksen liitteenä on kuitti maksetusta palkkiosta. Yhteisöjen avustuksiin varattu määräraha vuodelle 2013 on ja lautakunta on päättänyt aiemmassa kokouksessaan jakamisesta. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myöntää Hahkija ry:lle 200 kohdeavustuksen. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kunnanvaltuusto on asettanut vuoden 2013 talousarvion osalta sitovaksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle avustuksen Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry. haki yleisavustusta ja 3000 kohdeavustusta. Kohdeavustuksesta annetun selvityksen mukaan kuluja on touteutunut 2857,58 eli avustusta on vielä maksamatta 142,42. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle ovat saapuneet seuraavat kohdeavustushakemukset: Kamarikuoro Kupariset ry. kohdeavustus nuottitelineiden hankintaan 200 Iitin Taideseura ry. Vauvojen ja Taaperoiden Värikylpy -tapahtuma Hahkija ry. Klassisen kitaramusiikin ilta Iitin kirjastossa Yhteensä 870 Kulttuurijärjestöille varatusta avustusmäärärahasta on jaettu tähän mennessä

27 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kirjasto-kulttuuritoimen johtaja: Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle maksetaan valtuuston päätöksen perusteella 142,42 avustusmäärärahasta. Kamarikuoro Kupariset ry:lle, Iitin Taideseura ry:lle ja Hahkija ry:lle myönnetään kohdeavustukset hakemusten mukaisesti. Kohdeavustukset maksetaan toteutuneiden kustannusten mukaan tositteita vastaan. Eeva Tuomala poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti yksimielisesti, että Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle ei makseta kunnanvaltuuston päätöksen perusteella avustusrahasta puuttuvaa 142,42, koska ko rahasta ei ole annettu selvitystä. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry on hakenut toiminta-avustusta ja 3000 kohdeavustusta, jotka sille on myönnetty. Kohdeavustuksesta annetun selvityksen mukaan kuluja on touteutunut 2857,58 ja se on maksettu yhdistykselle. Lautakunta on päättänyt aiemmin, että kohdeavustukset maksetaan toteutuneisen kustannusten mukaan tositteita vastaan. Kulttuuri ja vapaa-aikalautakunta myöntää seuraavat kohdeavustukset: Kamarikuoro Kupariset ry. kohdeavustus nuottitelineiden hankintaan 200 Iitin Taideseura ry. Vauvojen ja Taaperoiden Värikylpy -tapahtuma Hahkija ry. Klassisen kitaramusiikin ilta Iitin kirjastossa Kohdeavustukset maksetaan toteutuneiden kustannusten mukaan tositteita vastaan. Kunnanhallitus 325 Kunnanhallitus päätti käyttää otto-oikeuttaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tekemään päätökseen siltä osin kuin se koskee Iitin Musiikkijuhlat ry:n kohdeavustusta. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että kohdeavustus Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle maksetaan täysimääräisenä.

28 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

29 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Kunnantalojen aukiolo vuoden vaihteessa 5031/02/2013 Kunnanhallitus 326 Johtoryhmä on hyväksynyt muutoksen kunnantalojen aukioloaikaan vuoden vaihteessa. Kunnantalot pidetään suljettuna Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän palvelut Kunnantalossa ovat suljettuna Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee asian tiedoksi. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

30 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Tulevia osakkuusyhteisökokouksia Kunnanhallitus 327 Kunnan konserniohje koskee kuntaa ja sen tytäryhteisöjä, joissa kunnalla on määräämisvalta. Konsernitaseeseen otetaan mukaan myös osakkuusyhteisöt, joissa kunnalla on merkittävä omistusosuus ilman määräämisvaltaa vaikkei konserniohje koskekaan näitä osakkuusyhteisöjä. Tällaisina osakkuusyhteisöinä pidetään yhteisöjä, joissa kunnalla on vähintään 20 %:n omistusosuus. Konserniohjeen mukaan kunnanhallitus antaa tarvittaessa konserniohjetta yksityiskohtaisempia ohjeita konsernin tytäryhteisöille. Konserniohjeen piiriin kuuluvien yhteisöjen lisäksi kunta on osakkaana tai jäsenenä lukuisissa muissakin yhteisöissä ja yhdistyksissä, joten kunnan tahdon välittyminen myös näiden yhteisöjen päätöksentekoon on merkityksellistä. Kunnanhallitus hyväksyi käytännön, jonka mukaan se ohjeistaa kunnan edustajiksi eri yhteisöihin valitut edustajansa heidän käyttäessään kunnan puhevaltaa yhteisöjen kokouksissa. Tulevia osakkuusyhteisökokouksia: 1. Kymenlaakson Liiton maakuntavaltuuston kokouskutsu , edustajina Salonen Jarkko ja Lehtinen Eemeli, varaedustajina Aalto janne ja Seppälä Merja 2. Eteva kuntayhtymän kokouskutsu , edustaja Harve Eila, varaedustaja Kovero Anja Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee kokousasiakirjat tiedoksi ja ohjeistaa kokousedustajia tarpeelliseksi katsomallaan tavalla. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

31 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Tilaisuudet, neuvottelut ja koulutus Kunnanhallitus Salpausselän kuntajakoselvityksen johtoryhmä klo Kunnanhallituksen seuraava varsinainen kokous klo Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee tilaisuudet tiedoksi. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Lisäksi merkittiin tiiedoksi 3 kunnanvaltuuston kokous klo 18 4 Kuntalakiseminaari / osallistuu kunnanjohtaja Pentti Toivanen 5 Valtionosuusseminaari / osallistuu hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantola

32 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kunnanhallitus 329 Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä eli 14 päivän kuluessa siitä kun pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa, ilmoitus, valvonta tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Kunnanhallitukselle on jätetty seuraavat pöytäkirjat: Koulutuslautakunta Tekninen lautakunta Rakennuslautakunta Kaavoitustoimikunta Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kunnanhallituksen puheenjohtaja - Kunnanjohtaja Hallinto- ja talousjohtaja 68 Ruokapalveluemäntä - Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, ettei se ota lautakuntien pöytäkirjoissa eikä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjoissa olevia päätöksiä käsiteltäväkseen. Puheenjohtaja: Kunnanhallitus päättää, ettei se ota kunnanjohtajan päätöspöytäkirjoissa

33 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ olevia asioita käsiteltäväkseen. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

34 Iitin kunta Pöytäkirja 26/ Kunnanhallitus Kirjelmiä ja asiakirjoja kunnanhallituksen tiedoksi Kunnanhallitus Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan tiedustelu maahanmuuttajien alueellisen integraatiopalvelupisteen vakinaistamisesta. 2. Suomen Kuntaliiton yleiskirje 20/80/2013. Musiikin erityiskorvaukset Teostolle vuosina 2014 ja Suomen Kuntaliiton yleiskirje 21/80/2013. Kopioston valokopiointisopimus vuosille Suomen Kuntaliiton yleiskirje 22/80/2013. Muutoksia lasten päivähoidon asiakasmaksuihin alkaen 5. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös Taksilupien kuntakohtaiset enimmäismäärät Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen toimialueella vuonna Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon valtuustoaloitteen käsittely Suositus laajennetulle johtoryhmälle palkattomien lomien ottamisesta säästösyistä vuonna Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon valtuuston käsittely Päijät-Hämeen laboratoriokeskuksen liikelaitoksen johtosäännön hyväksyminen 8. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon hallituksen pöytäkirja Nastolan kunnan talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kiinteistönluovutusilmoitukset Yhdistelmä kiinteistönluovutusilmoituksista on esityslistan oheismateriaalina. Kunnanjohtaja: Merkittiin, että kunnanjohtaja Pentti Toivanen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn päätyttyä Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi edellä mainitut kirjelmät ja asiakirjat.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013 Kunnanhallitus 2 07.01.2014 Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.03/2013 Kunnanhallitus 22.04.2013 119 Merja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013. Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.

Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013. Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01. Kunnanhallitus 119 22.04.2013 Kunnanhallitus 324 16.12.2013 Valtuustoaloite, Perhepäivähoitajien työehtojen parantaminen 127/01.01.03/2013 Kunnanhallitus 22.04.2013 119 Merja Lonka ja Esa Lehtinen esittävät

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 25 23.04.2015 43 08.10.2015 Kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Muut Toivanen Pentti kunnanjohtaja palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä

Muut Toivanen Pentti kunnanjohtaja palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 10/2013 258 Kunnanvaltuusto 30.12.2013 Aika Maanantai 30.12.2013 klo 18:00-19:30 Paikka Saapuvilla Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Drockila Leif Heinonen

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Kunnanhallitus 58 20.03.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen

Lisätiedot

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus 53 18.02.2013 Kunnanhallitus 99 08.04.2013 Kunnanhallitus 120 06.05.2013 Kunnanhallitus 150 10.06.2013 Kunnanhallitus 174 01.07.2013 Sivistystoimenjohtajan viran vaali, lausunto hallinto-oikeudelle

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan rantayleiskaavan muutos ja täydennys, Tiirinmaa, Selkojärvi - Haramaajärvi, kaavaehdotus

Kymijoen - Mankalan rantayleiskaavan muutos ja täydennys, Tiirinmaa, Selkojärvi - Haramaajärvi, kaavaehdotus Tekninen lautakunta 34 03.04.2018 Kunnanhallitus 98 23.04.2018 Kunnanhallitus 194 20.08.2018 Kunnanvaltuusto 34 28.08.2018 Kymijoen - Mankalan rantayleiskaavan muutos ja täydennys, Tiirinmaa, Selkojärvi

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle:

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 23.04.2015 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 Iitin kunta on julistanut haettavaksi

Lisätiedot

Edellytykset avustuksen saamiselle:

Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 30 20.04.2017 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset 2017 836/02.03.01/2017 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 20.04.2017 30 Iitin kunta on julistanut

Lisätiedot

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kunnanhallitus 139 01.06.2015 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä 270/00.01.00/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 13.10.2014 244 Kunnanvaltuusto päätti 15.11.2011 valtuustoaloitteen pohjalta

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Kunnanhallitus 262 03.11.2014 Kunnanvaltuusto 44 11.11.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot

Lisätiedot

Lausunto valtiovarainministeriölle kuntarakennelain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta

Lausunto valtiovarainministeriölle kuntarakennelain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Kunnanvaltuusto 41 25.06.2013 Kunnanhallitus 229 16.09.2013 Kunnanvaltuusto 49 24.09.2013 Kunnanhallitus 260 21.10.2013 Kunnanvaltuusto 56 12.11.2013 Kunnanhallitus 238 13.10.2014

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 5/2016 56 Kaavoitustoimikunta 13.06.2016 Aika 13.06.2016 klo 18:00-18:55 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2.

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 9/2015 265 Kunnanhallitus 18.05.2015 Aika Maanantai 18.05.2015 klo 17:30-21:15 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Salonen Jarkko Kare

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-19:00. Kunnanhallituksen huone

Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-19:00. Kunnanhallituksen huone Iitin kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 23.04.2015 Aika 23.04.2015 klo 18:00-19:00 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Tuomainen Janne Joukanen Jukka Heiskanen

Lisätiedot

Kouluverkon tiivistäminen alkaen

Kouluverkon tiivistäminen alkaen Kunnanhallitus 295 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 63 10.12.2013 Kouluverkon tiivistäminen 1.8.2014 alkaen Kunnanhallitus 02.12.2013 295 303/12.00.00/2013 Kunnanhallitus antoi elokuussa 2013 asettamassaan raamissa

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Poissa Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 11/2014 281 Kunnanhallitus 05.05.2014 Aika Maanantai 05.05.2014 klo 18:08-18:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 151 15.06.2015 Kunnanvaltuusto 74 23.06.2015 Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 579/00.00.00/2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatie. Muut Lonka Merja kunnanhallituksen edustaja

Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatie. Muut Lonka Merja kunnanhallituksen edustaja Iitin kunta Pöytäkirja 4/2014 50 Kaavoitustoimikunta 08.09.2014 Aika 08.09.2014 klo 18:00-20:31 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatie Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Houni Reijo

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 3 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Vuolenkosken laajakaistahanke

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 3 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Vuolenkosken laajakaistahanke Sivu 1 Kunnanvaltuusto 30.05.2012 Kunnanhallitus 21.05.2012 4 140 15 313 / 6900 / 2009 Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Vuolenkosken laajakaistahanke Kymenlaakson Liiton hallitus 20.2.2012:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet Salonen Jarkko puheenjohtaja, poissa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja 148

Saapuvilla olleet jäsenet Salonen Jarkko puheenjohtaja, poissa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja 148 Iitin kunta Pöytäkirja 13/2016 346 Kunnanhallitus 29.08.2016 Aika Maanantai 29.08.2016 klo 17:30-17:58 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja,

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Kunnanvaltuusto 41 25.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 151 15.06.2015 Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 579/00.00.00/2015 Kunnanhallitus 151 Iitin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 5.8.2015. IITTI KAUSALA ASEMAKAAVAN MUUTOS MYYRÄNPOLUN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 48 Kaavoitustoimikunta 09.05.2016 Aika 09.05.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN LINNUNLAULUN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 24.11.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku Iitin kunta Pöytäkirja 2/2013 1 Tarkastuslautakunta 27.05.2013 Aika Maanantai 27.05.2013 klo 18:00-19.50 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina. Tarula Matti Saarikko Sami Väinölä Päivi

Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina. Tarula Matti Saarikko Sami Väinölä Päivi Iitin kunta Pöytäkirja 11/2013 208 Koulutuslautakunta 11.12.2013 Aika 11.12.2013 klo 18:00-20:03 Paikka Saapuvilla Iitin lukio Peltola Anniina Suursalmi Pentti Lehtinen Eemeli Martikainen Katariina Tallgren

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke

Iitin kunta Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 1. Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke Sivu 1 Kunnanvaltuusto 30.05.2012 Kunnanhallitus 21.05.2012 3 139 14 313 / 6900 / 2009 Kymenlaakson laajakaistarakentamisen hankeohjelma, Kuukso - Sääskjärvi laajakaistahanke Kymenlaakson Liiton hallitus

Lisätiedot

Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Kahanpää Hjalmar Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 1/2014 1 Kunnanhallitus 07.01.2014 Aika Maanantai 07.01.2014 klo 17:30-19:23 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila Leif

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone.

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (8) Aika 19.04.2016, klo 16:30-17:09 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Rakennustarkastajan

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2.

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kunnanhallitus 11.01.2016 Aika Maanantai 11.01.2016 klo 17:30-18:11 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Salonen Jarkko Kare

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2.

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus 05.03.2018 Aika Maanantai 05.03.2018 klo 18:15-20:22 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus on edellä myöntänyt eron kunnanjohtaja Tytti Määtälle ja virka on siten tullut avoimeksi.

Kunnanhallitus on edellä myöntänyt eron kunnanjohtaja Tytti Määtälle ja virka on siten tullut avoimeksi. Kunnanhallitus 9 09.01.2018 Kunnanhallitus 40 23.01.2018 Kunnanhallitus 45 06.02.2018 Kunnanvaltuusto 11 15.02.2018 Kunnanjohtajan viran aukijulistaminen/viran täyttäminen 31.10.2017 254 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, 22

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, 22 Iitin kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2015 Aika Maanantai 11.05.2015 klo 19:00-20:11 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja Iitin kunta Pöytäkirja 3/2015 37 Rakennuslautakunta 04.03.2015 Aika 04.03.2015 klo 18:00-18:38 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Koivunen Pasi

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Sivistystoimenjohtaja-hallintojohtajan viran hakuilmoitus jaetuissa asiakirjoissa.

Sivistystoimenjohtaja-hallintojohtajan viran hakuilmoitus jaetuissa asiakirjoissa. Kunnanhallitus 308 10.11.2014 Kunnanvaltuusto 60 10.11.2014 Kunnanhallitus 333 01.12.2014 Kunnanhallitus 341 08.12.2014 Kunnanhallitus 348 15.12.2014 Kunnanhallitus 26 26.01.2015 Kunnanhallitus 51 09.02.2015

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA IITTI Päiväys 6.6.2016. ETELÄINEN OSA-ALUE/KAIVOMÄEN, KANSANMÄEN JA PENTINMÄEN ALUEET ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ /JÄRVELÄ Päiväys 3.11.2016 TEOLLISUUSTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11 Iitin kunta Pöytäkirja 3/2013 1 Tarkastuslautakunta 17.06.2013 Aika Maanantai 17.06.2013 klo 18:00-19:30 Paikka Saapuvilla Kirkonkylä, Kylätalo Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen Veikko Laaksonen

Lisätiedot

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI Sivistyslautakunta 8 18.02.2015 Kunnanhallitus 42 16.03.2015 Kunnanhallitus 58 20.04.2015 Kunnanhallitus 65 27.04.2015 REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN

Lisätiedot

Reklamaatio rakennuslupamaksusta, Lammastila HarjuJärvi Oy, lausunto hallinto-oikeudelle tehdyn valituksen johdosta

Reklamaatio rakennuslupamaksusta, Lammastila HarjuJärvi Oy, lausunto hallinto-oikeudelle tehdyn valituksen johdosta Rakennuslautakunta 94 02.12.2015 Kunnanhallitus 12 18.01.2016 Kunnanhallitus 28 15.02.2016 Kunnanhallitus 79 18.04.2016 Reklamaatio rakennuslupamaksusta, Lammastila HarjuJärvi Oy, lausunto hallinto-oikeudelle

Lisätiedot

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2013 118 Kunnanhallitus 25.02.2013 Aika 25.02.2013 klo 17:30-19:35 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Vierumäki Juha jäsen Drockila Leif kunnanvaltuuston 1.

Heinonen Sinikka. Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Vierumäki Juha jäsen Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 21/2017 578 Kunnanhallitus 27.11.2017 Aika Maanantai 27.11.2017 klo 13:00 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Iitin kunta Pöytäkirja 6/2013 1 Kaavoitustoimikunta 09.09.2013 Aika 09.09.2013 klo 18:00-19:37 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p Kaupunginhallitus 146 09.05.2016 Kaupunginhallitus 177 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 40 29.06.2016 Kaupunginhallitus 218 08.08.2016 Kaupunginhallitus 248 22.08.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJAN VIRKA 442/22/2016

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Lonka Merja kunnanhallituksen edustaja

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Lonka Merja kunnanhallituksen edustaja Iitin kunta Pöytäkirja 8/2013 88 Kaavoitustoimikunta 11.11.2013 Aika 11.11.2013 klo 18:00-18:39 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Houni

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 740/10.02.03/2016 Kaavtmk 13.3.2017 14 IITTI KAUSALA Päiväys 7.3.2017 ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN ANTTILANTIE KUUSIKALLIO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi Rakennuslautakunta 15 01.03.2017 Kaavoitustoimikunta 16 13.03.2017 Kunnanhallitus 69 03.04.2017 Poikkeamislupa, Piira Ismo ja Grenfors Heidi 831/10.03.00.02/2017 Rakennuslautakunta 01.03.2017 15 Hakija:

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ YLÖSTALONTIE-PELTOMÄENTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 15.2.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 188 17.08.2015 Kunnanhallitus 243 26.10.2015 Kunnanhallitus 245 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 97 09.12.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 599/02.01.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2.

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 10/2013 208 Kunnanhallitus 22.04.2013 Aika Maanantai 22.04.2013 klo 17:30-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1.

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 6/2019 150 Kunnanhallitus 01.04.2019 Aika Maanantai 01.04.2019 klo 17:30-18:28 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Lehtinen Eemeli Savelainen

Lisätiedot