PALVELUKORTTELEIDEN (AK3), MAAPERÄN PI- LAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUKORTTELEIDEN (AK3), MAAPERÄN PI- LAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Helsingin kaupunki, kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki, kiinteistövirasto Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä PALVELUKORTTELEIDEN (AK3), MAAPERÄN PI- LAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI

2 PALVELUKORTTELEIDEN (AK3), MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI Tarkastus Päivämäärä 5/3/2014 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Jaana Kuisma, Jaakko Laine Kimmo Järvinen Susanna Hantula, Johanna Hytönen Tutkimusraportti Viite Ramboll Säterinkatu 6 PL ESPOO P F

3 TUTKIMUSRAPORTTI SISÄLTÖ 1. Johdanto 1 2. Alueen kuvaus Perustiedot Täyttöhistoria Pohjasuhteet Alueen käyttöhistoria Alueella tehdyt kunnostukset 3 3. Maaperän pilaantuneisuustutkimukset Tutkimuspisteet Maanäytteet Pohjavesi Huokoskaasu Sijaintimittaukset 4 4. Analyysit Maanäytteet Kenttämittaukset Laboratorioanalyysit Huokoskaasut 4 5. Tulokset ja niiden tulkinta Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät viitearvot Jätehavainnot Maanäytteet Kenttämittaukset Laboratorioanalyysit Maaperän pilaantuneisuus pohjaveden pinnan ylä- ja alapuolella Pilaantuneisuus pohjaveden pinnan yläpuolella Pilaantuneisuus pohjaveden pinnan alapuolella Pilaantuneet alueet Huokoskaasut 7 6. Yhteenveto 8 Liite 1 Kenttämittausten ja laboratorioanalyysien yhteenvetotaulukko Liite 2 Huokoskaasuanalyysien yhteenvetotaulukko Piirustus 1 Tutkimuskohteen sijainti (1:10 000) Piirustus 2 Piirustus 3 Maaperän pilaantuneisuus pohjaveden pinnan yläpuolella, tasolla n m (1:800) Maaperän pilaantuneisuus pohjavedenpinnan alapuolella, tason 0 m alapuolella (1:800)

4 TUTKIMUSRAPORTTI Piirustus 4 Täyttöhistoria (1:2200) Piirustus 5 Huokoskaasujen tarkkailupisteet (1:750) Piirustus 6 Aistinvaraiset havainnot (1:800)

5 TUTKIMUSRAPORTTI 1 1. JOHDANTO Tässä tutkimusraportissa on esitetty Jätkäsaaren Palvelukortteleiden (AK3) alueen maaperän pilaantuneisuustutkimusten tulokset, sekä lyhyt tulosten tulkinta ja arvio lisätutkimustarpeesta. Maaperän pilaantuneisuustutkimukset on suoritettu koekuoppa- ja porakonekairatutkimuksina pääasiassa aikavälillä AK3 osayleiskaava-alueen toisen osan, keskuskortteleiden, pilaantuneisuustutkimusten tulokset raportoidaan erikseen. Palvelukortteleiden asemakaava-alue sijaitsee Saukonlaiturin (AK2), Atlantinkaaren (AK5) ja AK1 alueiden välissä. Alue on Jätkäsaaren osayleiskaavassa merkitty lähipalveluiden alueeksi, sekä työpaikka-alueeksi (kaavamerkintä PL/TP). Palvelukortteleiden asemakaava-alueen maaperän pilaantuneisuustutkimuksen on tilannut Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto (Ksv) ja Helsingin kiinteistövirasto (Kv). Ksv:n yhteyshenkilönä työssä on ollut Kati Immonen (myöhemmin Susanna Hantula), Kv:n yhteyshenkilönä on toiminut Johanna Hytönen. Rambollista työstä on vastannut Kimmo Järvinen. Raportoinnin suorittivat Jaana Kuisma ja Jaakko Laine. 2. ALUEEN KUVAUS 2.1 Perustiedot Palvelukortteleiden pinta-ala on noin 1,44 ha. Alueen omistaa Helsingin kaupunki. Kohteen sijainti on esitetty piirustuksessa Täyttöhistoria Palvelukortteleiden asemakaava-alue (AK3) sijaitsee lähes kokonaan Jätkäsaaren alueen alkuperäisten kalliosaarten ulkopuolisella täyttömaa-alueella (piirustus 4). Ainoastaan pieni osa palvelukortteleiden alueesta sijaitsee Saukon vuoden 1866 rantaviivan sisäpuolella. Alueen täyttö on edennyt melko suoraviivaisesti lounas-koillinen suuntaisena rintamana kohti kaakkoa. Vuoden 1932 aikana Saukon idän- ja kaakon puoleisen rannan edustelle on tehty laajoja täyttöjä, jotka käsittävät n. 40 % nykyisestä palvelukortteleiden maa-alueesta. Vuoden 1936 aikana on täytetty aikaisemmin muodostuneen rantaviivan suuntainen kaistale, jota on laajennettu kohti koillista vuonna Seuraavat täytöt on tehty vuosina ja alueen koilliskulmaan. Vuoden 1970 ilmakuvassa on nähtävissä laaja täyttöalue alueen eteläosaan. Eteläkärjessään Palvelukortteleiden alue käsittää hyvin pienen osan vuonna 1981 tehtyä täyttöaluetta. 2.3 Pohjasuhteet Maanpinta alueella on tasainen, tasolla noin +2,6 m (N60). Alue on kauttaaltaan asfaltoitu. Alkuperäisen Saukon saaren läheisyydessä sijaitsevilla pisteillä, AK3-alueen luoteisosassa täytön syvyys on 1,5 3,5 m. Kallionpinta saavutettiin seuraavilla näytepisteillä: AB30 (2 m), AA31 (1,5 m), AA32 (3,5 m), AB32 (2 m) ja Y33 (1,5 m). Kauempana alkuperäisestä saaresta, alueen pohjois-, etelä- ja itäosissa, täytön paksuus on vähintään 4 m. AK3-alueella ei sijaitse pohjavesialueella.

6 TUTKIMUSRAPORTTI Alueen käyttöhistoria Palvelukortteleiden alue on ollut historiansa aikana pääosin satamakäytössä. Alue on sijainnut vuonna 1925 toimintansa aloittaneen hiilisataman alueella, jonka toiminta on laajentunut uusien täyttöalueiden valmistumisen mukana. Vuosien välillä otetuissa ilmakuvissa alueen pohjoisosassa on havaittavissa hiili- tai muita varastokenttiä (kuva 1). Kuva 1.Ilmakuva vuodelta Hiilisataman toiminta on siirtynyt Sörnäisiin 1950 luvulla (tosin v otetussa ilmakuvassa alueella on edelleen havaittavissa hiilen varastokentiltä näyttäviä rakenteita), jonka jälkeen Länsisatama varattiin pääasiassa kappaletavarasatamaksi luvun alun jälkeisissä ilmakuvissa Palvelukortteleiden alue on konttiliikenteen käytössä (kuva 2). Satamatoiminta Jätkäsaaren alueella päättyi vuonna Satamatoiminnan päättymisen jälkeen Palvelukortteleiden asemakaava-alueella on ollut osa Jätkäsaaren pilaantuneiden maaainesten välivarastointialuetta.

7 TUTKIMUSRAPORTTI 3 Kuva 2. Ilmakuva vuodelta Alueella tehdyt kunnostukset Vuonna 2012 kunnostettiin Länsisatamankatua kaivamalla pois 1-2 m pilaantunutta pintamaata AK1:n ympäristölupapäätöksen (Uudenmaan ympäristökeskus , YS674) mukaisesti. Länsisatamakadun kunnostetusta alueesta osa on AK3 palvelukortteleiden alueella. Kunnostus on raportoitu AK1-alueen vuoden 2012 vuosiraportin yhteydessä (Jätkäsaaren aloitusalue, Asemakaava-alue 1, Vuosiraportti Ramboll Finland Oy). Kunnostuksen yhteydessä poistettiin pisteen LSK/OJ/KK7:n massat, joissa lyijyn pitoisuus ylitti vaarallisen jätteen raja-arvon. Pisteen LSK/OJ/KK6 massoja ei poistettu. Kunnostetut alueet ja niiden jäännöspitoisuudet on esitetty piirustuksessa MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET 3.1 Tutkimuspisteet Tutkimusalueella sijaitsee yhteensä 43 kpl tutkimuspistettä, joista kaksi (pisteet 55 ja 373) on tehty ennen vuotta 2012 (tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä). Loput tutkimukset on tehty vuosina Kaikkien tutkimuspisteiden sijainnit on esitetty piirustuksessa 2. Palvelukortteleiden alueella olevista tutkimuspisteistä 3 kpl on porakonekairauksia. Loput tutkimuspisteet (40 kpl) ovat koekuoppia. Tutkimuspisteet ulottuvat syvimmillään n. 4 m syvyyteen alueen nykyisestä maanpinnasta. Palvelukortteleiden alueen länsi- ja pohjoisosissa täyttömaakerrokset ovat melko ohuita Saukon kalliosaaren läheisyydestä johtuen.

8 TUTKIMUSRAPORTTI Maanäytteet Tutkimusalueelle tehdyistä tutkimuspisteistä on otettu yhteensä n. 110 kpl maanäytteitä, joista tehtyjen analyysien perusteella on tutkittu tutkimusalueen maaperän pilaantuneisuutta. 3.3 Pohjavesi Palvelukortteleiden asemakaava-alueella ei sijaitse (eikä ole sijainnut) pohjaveden tarkkailupisteitä. 3.4 Huokoskaasu Huokoskaasua on palvelukortteleiden alueella tarkkailtu yhdestä huokoskaasuputkesta (HK15). Huokoskaasut on mitattu kenttämittarilla 2 kertaa vuodessa vuosina 2006 ja 2007, jonka jälkeen havaintoputki on tuhoutunut. Alueella sijaitsevan huokoskaasun tarkkailupisteen HK15 sijainti on esitetty piirustuksessa Sijaintimittaukset Tutkimuspisteiden sijainti on mitattu DGPS laitteella. Tutkimuspisteet on nimetty Jätkäsaaressa käytetyn nimeämisruudukon mukaan, jossa ruudun koko on 25 m x 25 m. Kirjaimet osoittavat pisteen sijainnin ruudukossa kasvaen lännestä itään ja numerot sijainnin pohjoisesta etelään kasvaen. 4. ANALYYSIT 4.1 Maanäytteet Kenttämittaukset Tutkimuksen aikaan otetuista maanäytteistä on tehty yhteensä 68 kpl alkuainemäärityksiä XRF kenttämittarilla. Kenttämittausten tulokset on esitetty liitteessä Laboratorioanalyysit Tutkimuksen aikana otetuista maanäytteistä tehtiin laboratoriossa seuraavat haittaainemääritykset: Analyysi Määrä Alkuaineet (Sb, As, Hg, Cd, Co, Cr, Cu, Pb, Ni, Zn, V) Alkuaineet (XRF) Polyaromaattiset hiilivedyt (PAH) Öljyhiilivedyt (C10-C40) Laboratorioanalyysien tulokset on esitetty liitteessä Huokoskaasut kpl alkuaineesta riippuen 68 kpl 18 kpl 11 kpl Huokoskaasuja on tutkittu kenttämittausmenetelmin ja laboratorioanalyysein. Laboratoriossa on määritetty yhdestä näytteestä VOC-pitoisuus. Kenttämittarilla on mitattu seuraavat huokoskaasut: HCN, H 2 S, CH 4, CO 2, O 2 (Dräger monikaasumittari) VOC (PID, fotoionisaatiodetektori) Huokoskaasumittausten tulokset on esitetty liitteessä 2.

9 TUTKIMUSRAPORTTI 5 5. TULOKSET JA NIIDEN TULKINTA 5.1 Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät viitearvot Analyysitulosten tulkinnassa on käytetty valtioneuvoston asetuksessa maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista (214/2007) esitettyjä viitearvoja. Kynnysarvo tarkoittaa pitoisuutta, jonka ylittyessä maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve on arvioitava. Alempi ohjearvo on pitoisuus, jonka ylittyessä maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, ellei aluetta käytetä teollisuus-, varasto- tai liikennealueena tai muuna vastaavana (tai ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu). Ylempi ohjearvo on pitoisuus, jonka ylittyessä maaperää pidetään pilaantuneena myös alueella, jota käytetään teollisuus-, varasto-, tai liikennealueena tai vastaavana (tai ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu). 5.2 Jätehavainnot Jätejakeita, kuten puuta, betonia, metallia, tiiltä ja tuhkaa, havaittiin kaikkialla palvelukortteleiden alueella. Vain neljällä näytepisteellä ei havaittu minkäänlaista jätetäyttöä. Jätehavaintoja tehtiin pääasiassa pohjavedenpinnan yläpuolella, mutta alueen pohjois-, keski- ja itäosissa jätteensekaista täyttöä havaittiin myös pohjaveden alapuolella. Aistinvaraiset havainnot on esitetty piirustuksessa 6. Öljyhavaintoja tehtiin yhdellä pisteellä (LSK/OJ/KK6) palvelukortteleiden pohjoisosassa ja kolmella vierekkäisellä pisteellä alueen itäosassa (AC35, AB35 ja AA36). Öljyä tai öljyn hajua havaittiin 2-4 m syvyydellä maanpinnasta. Yhdyskuntajätettä ei havaittu yhdessäkään pisteessä. 5.3 Maanäytteet Kenttämittaukset Kenttämittausten perusteella todettiin alempien ohjearvojen ylityksiä arseenin, sinkin, kuparin sekä lyijyn osalta yhdellä näytepisteellä ja ylempien ohjearvotasojen ylityksiä sinkin, kuparin sekä lyijyn osalta neljällä näytepisteellä. Ohjearvot ylittäneet maanäytteet analysoitiin yhtä näytettä lukuun ottamatta vielä laboratoriossa pitoisuuksien varmistamiseksi. Kenttämittausten tulokset on esitetty liitteessä Laboratorioanalyysit Laboratorioanalyysien perusteella maaperässä todettiin alemman ohjearvon ylittäviä metallipitoisuuksia seitsemällä (16 % näytepisteistä) näytepisteellä ja ylemmän ohjearvon ylittäviä pitoisuuksia neljällä (9 %) näytepisteellä. Yhdessä näytteessä lyijyn pitoisuus ylitti vaarallisen jätteen raja-arvon. Metallien viitearvojen ylitykset näytteiden lukumäärinä ja osuutena kaikista analysoiduista näytteistä on esitetty taulukossa 1.

10 TUTKIMUSRAPORTTI 6 Taulukko 1. Metallien viitearvojen ylitykset näytemäärinä (kpl) ja osuutena kaikista analysoiduista näytteistä (%) Sb As Hg Cd Co Cr Cu Pb Ni Zn V tulosten lukumäärä [n] pitoisuus < viitearvot pitoisuus > kynnysarvo pitoisuus > alempi ohjearvo pitoisuus > ylempi ohjearvo pitoisuus > vaarallisen jätteen raja-arvo pitoisuus < viitearvot % pitoisuus > kynnysarvo % pitoisuus > alempi ohjearvo % pitoisuus > ylempi ohjearvo % pitoisuus > vaarallisen jätteen raja-arvo % Orgaanisten haitta-aineiden pitoisuudet ylittivät ylemmän ohjearvon vain yhdellä näytepisteellä ja alemman ohjearvon neljällä pisteellä. Orgaanisten aineiden kynnysarvot ylittyivät kymmenellä näytepisteellä. Orgaanisten haitta-aineiden viitearvojen ylitykset näytteiden lukumäärinä ja osuutena kaikista analysoiduista näytteistä on esitetty taulukossa 2. Taulukko 2. PAH-yhdisteiden summan ja öljyjakeiden viitearvojen ylitykset näytemäärinä (lkm) ja osuutena kaikista analysoiduista näytteistä PAH sum. C10-C21 C21-C40 C10-C40 sum. tulosten lukumäärä [n] pitoisuus < viitearvot pitoisuus > kynnysarvo pitoisuus > alempi ohjearvo pitoisuus > ylempi ohjearvo pitoisuus > vaarallisen jätteen raja-arvo 0 0 pitoisuus < viitearvot % pitoisuus > kynnysarvo % pitoisuus > alempi ohjearvo % pitoisuus > ylempi ohjearvo % pitoisuus > vaarallisen jätteen raja-arvo % 0 0 Metalleista yleisimmin kohonneita pitoisuuksia todettiin arseenilla, lyijyllä ja sinkillä. PAHyhdisteistä kohonneita pitoisuuksia havaittiin etenkin bentso(a)pyreenillä, fenantreenillä ja fluoranteenilla. Alueelle tyypillisesti kohonneina pitoisuuksina esiintyvien haitta-aineiden tunnusluvut on esitetty taulukossa 3. Taulukko 3. Palvelukortteleiden (AK3) alueella tyypillisesti kohonneina pitoisuuksina esiintyvät haittaaineet (tunnusluvut on laskettu laboratoriossa analysoitujen näytteiden pitoisuuksista). As Pb Zn Bentso(a) pyreeni Fenan treeni Fluoran teeni tulostenlukumäärä [n] keskiarvo: mediaani: minimi: maksimi: Laboratorioanalyysien tulokset on esitetty liitteessä 1.

11 TUTKIMUSRAPORTTI Maaperän pilaantuneisuus pohjaveden pinnan ylä- ja alapuolella Pilaantuneisuus pohjaveden pinnan yläpuolella Pohjaveden yläpuolisessa täyttömaakerroksessa (n. tasolla +3 0) todettiin vaarallisen jätteen raja-arvon ylittävä lyijypitoisuus yhdessä koekuopassa (LSK/OJ/KK7). Ylempi ohjearvo ylittyi kolmella näytepisteellä (7 % tutkimuspisteistä) ja alempi ohjearvo neljällä (8 %) yhden tai useamman metallin osalta. Noin viidesosassa (8 kpl) näytepisteistä havaittiin kynnysarvot ylittäviä metallipitoisuuksia. Orgaanisten haitta-aineiden alemmat ohjearvot ylittyivät neljällä (9 %) ja kynnysarvot yhdeksällä (21 %) tutkimuspisteellä. Kynnysarvot ylittyivät metallien orgaanisten haitta-aineiden osalta kahdeksalla (19 %) tutkimuspisteellä Pilaantuneisuus pohjaveden pinnan alapuolella Tutkituissa koekuoppa- ja kairapisteistä pohjaveden alapuolinen maaperässä (n. tasolta 0 alaspäin) ylittyivät ylemmät metallien ohjearvot neljällä (9 %) näytepisteellä, alemmat ohjearvot kahdella (5 %) ja kynnysarvot niin ikään kahdella näytepisteellä. Orgaanisten haitta-aineiden ylemmät, samoin kuin alemmat ohjearvot, ylittyivät vain yhdellä pisteellä. Kynnysarvot ylittäviä pitoisuuksia havaittiin kahdella näytepisteellä. 5.5 Pilaantuneet alueet Palvelukortteleiden pohjois-, itäosissa ja lounaisosassa on havaittavissa yhtenäiseltä vaikuttavia pilaantuneita kohtia (piirustukset 2 ja 3). AK3-alueen pohjoisosassa on metalleilla/öljyllä pilaantunut alue, joka jatkuu AK1-alueelle (kortteli 20818). AK3-alueella alue rajautuu pisteisiin LSK/OJ/KK7, AC31, AB31, AC30 ja LSKOJ/KK6. Useilla näistä pisteistä ylittyvät ylemmät ohjearvot metallien ja alemmat ohjearvot orgaanisten haitta-aineiden osalta. AK3:n keskiosassa on metalleilla lievästi pilaantunut maa-alue, joka rajautuu pisteisiin AA33, AB33 ja AC33. Kyseisissä pisteissä on mitattu alemman ohjearvon ylittävä metallipitoisuuksia. Näytepisteessä AA33 pilaantuneisuus on pohjavedenpinnan alapuolella ja pisteissä AB33 ja AC33 pohjavedenpinnan yläpuolella. Palvelukortteleiden itäreunalla on öljyllä mahdollisesti pilaantunut maa-alue. Öljyhavaintoja on tehty pisteissä AC35, AB35 ja AA36. Analysoidulla näytesyvyydellä 3-4 m öljyhiilivetyjen pitoisuus (C 10 -C 40 ) oli alle ohjearvojen, mutta koekuopan pohjalla (4 metrin syvyydellä) oli nähtävissä öljyä. Pisteellä AB35 öljyhiilivetyjen pitoisuus ylitti kynnysarvon pohjavedenpinnan alapuolella, syvyydellä 3-4 m maanpinnasta. Näytepisteellä AC35 mitattiin ylemmät ohjearvot ylittäviä pitoisuuksia keskitisleitä (C10-C21) ja raskaita öljyjakeita (C21-C40) pohjavedenpinnan yläpuolella, syvyydellä 2-3 m maanpinnasta. Alueen lounaisreunalla on pilaantunut maa-alue, joka jatkuu AK2-alueelle. Kyseisellä alueella on alempien ohjearvojen ylityksiä orgaanisten haitta-aineiden osalta ja alempien ja ylempien ohjearvojen ylityksiä metallien osalta. AK3-alueella pilaantunut alue rajautuu pisteeseen X37, jolla havaittiin alemmat ohjearvot ylittäviä pitoisuuksia orgaanisia ja epäorgaanisia haitta-aineita. 5.6 Huokoskaasut Huokoskaasuja on AK3 palvelukortteleiden alueella tarkkailtu yhdestä putkesta (HK15) kahdesti vuodessa vuosina , minkä jälkeen putki on tuhoutunut. Pääsääntöisesti tutkimusalueen näytepisteiden kaasupitoisuudet ovat olleet pieniä. Mittaustulokset on esitetty liitteessä 2.

12 TUTKIMUSRAPORTTI 8 6. YHTEENVETO Jätkäsaaren AK3 alueella tehdyissä maaperän pilaantuneisuustutkimuksissa on todettu alemman- ja ylemmän ohjearvotason ylittäviä haitta-ainepitoisuuksia sisältäviä maa-aineksia useissa tutkimuspisteissä. Haitta-aineita sisältäviä maa-aineksia todettiin pääasiassa tutkimusalueen pohjois- ja itäosissa sekä pohjavedenpinnan ylä- että alapuolisessa täyttömaakerroksessa. Vaarallisen jätteen raja-arvon ylittävät pitoisuuksia löytyi vain yhdestä pisteestä (Pb, tutkimuspiste LSK/OJ/KK7). AK1-alueen Länsisatamankadun kunnostuksen yhteydessä poistettiin pisteen LSK/OJ/KK7:n massat. Kunnostuksen jälkeen metallien jäännöspitoisuudet ylittävät ylemmät ohjearvot. AK3-alueella todettiin neljä pilaantunutta osa-aluetta: - pohjoisosassa on metalleilla/öljyillä pilaantunut alue, missä metallipitoisuudet ovat useassa pisteessä yli ylemmän ohjearvon ja orgaanisten haitta-aineiden pitoisuudet yli alemman ohjearvon. Se on osa suurempaa pilaantuneen maan-aluetta, joka ulottuu AK1- alueelle. - keskiosassa on metalleilla lievästi pilaantunut maa-alue, jossa havaittiin alemman ohjearvon ylityksiä kolmessa näytepisteellä (AA33, AB33, AC33). - Alueen itäosassa on öljyllä mahdollisesti pilaantunut alue. Alueella on tehty öljyhavaintoja kolmesta koekuopasta, joista yhdessä ei havaittu ohjearvojen ylityksiä öljyhiilivetyjen osalta (AA36), yhdessä ylittyi kynnysarvo (AB35) ja yhdessä ylittyi ylempi ohjearvo (AC35). - lounaisosaan ulottuu AK2-alueelta metalleilla ja orgaanisilla haitta-aineilla pilaantunut maa-alue. AK3-alueella alemmat ohjearvot ylittyivät yhdessä pisteellä (X37) metallien ja orgaanisten haitta-aineiden osalta. Alueen luoteisosassa, Saukon saaren läheisyydessä, täytön syvyys oli 1,5 3,5 m. Alueen luoteisosaa lukuun ottamatta täytön syvyydestä ei ole varmaa tietoa, sillä koekupat olivat enimmillään 4 m syviä, eikä kalliota tai luonnonmaata saavutettu. Jätejakeita, kuten puuta, metallia, tiiltä ja tuhkaa, havaittiin lähes kaikissa koekuopissa neljää näytepistettä lukuun ottamatta. Jätehavaintoja tehtiin pääasiassa pohjavedenpinnan yläpuolella, mutta alueen pohjois-, keski- ja itäosissa jätteensekaista täyttöä havaittiin myös pohjaveden alapuolella. Aistinvaraisia öljyhavaintoja tehtiin neljässä näytepisteessä, joista yksi (LSK/OJKKK6) sijaitsi palvelukortteleiden pohjoisosassa ja kolme alueen itäosassa (AA36, AB35 ja AC35). Koekuoppia on tehty AK3-alueelle yhteensä 43 kappaletta. Alueen pinta-alan ollessa noin 1.44 ha eli m² yksi tutkimuspiste edustaa karkeasti 350 m² aluetta, mitä voidaan pitää riittävänä kaavoitusvaiheessa. Ohjearvovertailun perusteella AK3-alueella on pilaantunutta maata, jolla on puhdistustarve. Puhdistustavoitteet määritellään kohdekohtaisella riskinarvioinnilla. Riskinarviointia ja kunnostuskustannusten määrittämistä varten suositellaan seuraavia lisätutkimuksia: - itäosan öljyltä haisevan ja kohonneita öljypitoisuuksia sisältävän alueen rajaus ja öljyn laadun tarkempi selvittäminen (fraktiointi). Tälle alueelle suositellaan huokoskaasututkimuksia. - pohjoisosan pilaantuneisuuden tarkempi rajaus, erityisesti koska vaarallisen jätteen pitoisuus on ylittynyt useassa näytepisteessä välittömästi AK3:n ulkopuolella. Ramboll Finland Oy Espoossa Kimmo Järvinen toimialapäällikkö Jaana Kuisma suunnittelija

13 Kerrospaksuus Liite 1 5 KENTTÄHAVAINTOJEN JA ANALYYSITULOSTEN YHTEENVETOTAULUKKO Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Jätkäsaari, AK3 palvelukorttelit Projektinumero: pvm Kenttämittaukset Metallit ja puolimetallit 2 Polyaromaattiset hiilivedyt Öljyhiilivetyjakeet Asena Asena Bentso(a Bentso(a Dibentso(a Indeno(1,2, Bentso Org aines Org.aines Kuiva- Sb As Hg Cd Co Cr Cu Pb Ni Zn V Syvyys Koordinaatti Aistihav. 15 Piste Maalaji Lisätietoja osteus Vuosi Viitearvot As Cu Pb Zn Antra- f- f- ) ) Bentso(b) Bentso(k),h) Fenen- Fluoran- Fluo- 3- Kry- Nafta- Py- PAH C 10-C 21 C 21-C 40 C 10-C 40 (g,h,i) peryle seeni teeni tyleen antrasee pyreeni fluorante fluorante antraseeni treeni teeni reeni c.d) pyreeni seeni leeni reeni Keskit. Raskaat sum. sum. 0 arvio havainnot luontainen pit TOC Hehkutus- aine eni i ni eni eni 0 Koordinaattijärjestelmä: KKJ2 kynnysarvo häviö Korkeusjärjestelmä: alempi ohjearvo ylempi ohjearvo vaarallisen jätteen raja-arvo ### X Y Z L/T (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) % % (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg)(mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg)(mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) Tä < Tä < e.k.s. kallio Sr, tiiltä Hk, tiiltä HK hk AC Hk tiiliä < < <5 5 <0,4 <0,4 <10 < < Hk, Ki louhe, tiili, öljyn haju < hsr, Ki vähän tiiltä, erittäin voimakas öljyn haju < <0,2 <0, <0, <0, Sr, Ki louhe, erittäin voimakas öljyn haju < eks, Z Hk, Ki pyöreitä kiviä, vähän tiiltä < < 24,7 123, Hk, Ki pyöreitä kiviä, tiiltä < < 21,2 132, % <5 <5 <0.4 <0.4 <10 < < <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <3 < Hk, Sr, Ki pyöreitä kiviä, vähän tiiltä < < 23,8 152, Sr tiiltä, louhetta, ei hienoainesta ei näytettä AD Sr, Ki murske, vähän tiilimurskaa < < 73,8 111,6 1.2 <5 5 <0.4 <0.4 < < Sr, Ki murske, vähän tiilimurskaa < < 59,1 115 AB Hk, Ki yksittäisiä tiiliä < < 26,5 51, Hk, Ki suurehkoja pyöreitä kiviä < < 27 44,3 1.1 <5 <5 <0.4 <0.4 < < AB Hk, Sr soraa, tiiltä, betonia, 1 m:stä läpipääsemätön louhe < < 27,7 70,6 1.4 <5 5 <0.4 <0.4 < <10 < AA Hk, (Sr) < < 23,7 < 1.8 <5 <5 <0.4 <0.4 <10 <10 <10 <10 < Lo, Hk, Sr tiiltä < 10 &, metallia < < 35,4 45, Lo, Sr tiiltä n. 5 % < < 47,2 70, Lo, KaSr < < 24,1 59,8 AB Hk, Sr < < 25,1 54,1 <5 <5 <0.4 <0.4 <10 <10 <10 <10 < Hk, Lo tiiliä n. 5 %, tuhkaa < < < < Hk, Ki tiili < 5 %, tummaa ainetta, öljyn hajua?, puuta < 1% < < 56,2 148, % Hk, Ki tiili n. 1 %, öljynhajua, tumma Hk, metallilankaa, puuta ja m < < 83,2 208, % < < < < < AA SR, Hk, Lo (tuhkakerros 0,5 m) tiili, puu, metalli, betoni yht < 5 %, johdonpätlä, kaakelinpal < < 76,6 188, % <5 < < <0.2 <0.2 < <0.2 <0.2 <0.2 < <0.2 < < < Lo, Sr tiiltä < 5 % < < 113,3 194, Lo, Sr tiiltä 1 % < < , Lo, Sr tiiltä < 1 %, kaakeklinpala, vesip n. 3 m < < 72,8 174,7 2.7 <5 <5 < < < AC Hk, Sr pari tiilenpalaa, maitopassi, muovia < < 41, Sr, Lo, Hk tiiltä < 1 % < , Sr, Lo sekalaista jätettä n. 15 %, tiiltä, betonia n. 5 % < ,6 162, Sr, Lo tiili, betoni n. 5 %, sekalaista jätettä n. 5 % < ,5 171,5 2.5 <5 6 <0.4 <0.4 < AB Mrsk, Hk, Sr tiili < 1 % < < 48, <5 <5 <0.4 <0.4 < Hk, Lo, Sr tiilenmuruja < < 49,7 178, Hk, Sr, Lo < < 52,5 239, Lo, KaSr vesip. N. 3 m < < 52,5 100,1 AB Hk, Sr, Ki (tuhkaa 1 m:ssä) tiili ja betoni < 5 %, metalliköysi < < 32,5 232, % <5 <5 < < < <0.2 < < ,4 < < Hk, Sr, Ki tiiltä < 5 %, kaakelin pala < < 55,7 259,6 5.3 < 5 <0.4 <0.4 < < <0.2 < < < < Sr, Lo tiiltä n. 10 % < < 51,4 232, Lo, Sr tiiltä n. 10 % < < 63,1 188,9 AA Hk, Sr, Ki tiiltä < 5 % < < 57,7 123,1 1.1 <5 7 <0.4 <0.4 < < Sr, Hk (10 cm murskekerros vä tiiltä < 10 % < < 36,7 127, Lo, Sr tiiltä < 5 % < < 24,1 53, Lo, kkasr ei hienoainesta, vesi 3 m < < 30 77,4 Y Sr, Hk, Lo tiiltä n. 20 %, kaakelin pala, puun pala < < , Sr, Hk, Lo tiiltä n. 20 %, muutama kaakelin pala < < 28,6 151, Lo, Sr tiiltä n. 15 %, betonia ja rautoja n. 5 % < < 48,1 260,9 <5 <5 <0.4 <0.4 < < Lo, KaSr vesip. N. 3,5 m < < 57,8 128,8 Z Sr, Hk pari tiiltä < < 78,7 105, Lo, Sr, Hk tiiltä n. 10 %, lasivillan pala < < 97, % <5 <5 0.5 <0.4 < < <0.2 <0.2 < < < < Lo, Sr tiiltä < 10 %, betonia n. 1 %, kaivuu lopetetty läpäisemättöm < < 74,8 183,3 Y Sr, Hk, Ki tiiltä < 10 %, 0,5 m -->kaapelit < < 17,8 52,3 1.2 <5 <5 <0.4 <0.4 <10 12 <10 <10 < Z Hk, Sr iso Lo-kimpale, tiiltä n. 10 %, metalliputki < < 76,3 209,8 1.8 <5 11 <0.4 <0,4 < < Lo, Hk, Sr tiiltä n. 10 % < < 81,2 198, Lo, Sr tiiltä n. 10 %, kaivvu lopetettu louheeseen, eps., vesip n. 3 m < < 59,7 164 AA Hk, (Sr) < < 23,4 42, Sr, Hk tiiltä ja betonia < 10 %, muutama roska < ,1 96, Sr, Hk tiiltä, rautoja ja betonia < 10 % < ,8 149,8 2.1 < <0.4 < < Lo, Sr isoja betoninpaloja ja rautoja, pohjalla öljyistä soraa/hiekkaa < ,6 239, % <0.4 < AA Hk, Sr, Ki tiili 5 %, metalliputki, metalliköysi < < 40,9 84, Hk, Sr, Ki tiili, betoni < 5 %, 30 cm tuhkakerros 1 m:ssä < < 74,6 161, <0.2 < < < < Sr, Hk, Ki tiili, betoni < 5 % < < 67,4 159, Sr, Hk, Ki tiili, betoni < 5 %, kaakelinpala < < 93,5 323,1 4.1 <5 < < < LSK/OJ/KK hk, lo, vähän tiiltä, vähän mursketta pinnassa <MR <MR hk, lo, vähän tiiltä, puuta <MR <MR <5 <5 <0,4 <0,4 < < savisempi hk, lasi, tiiltä PAH/ö haju <MR <MR hk/tuhka, lasi, puu PAH/Ö haju W= 3, <MR < <0,2 <0, <0, <0, <0,

14 Kerrospaksuus Liite 1 5 KENTTÄHAVAINTOJEN JA ANALYYSITULOSTEN YHTEENVETOTAULUKKO Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Jätkäsaari, AK3 palvelukorttelit Projektinumero: pvm Kenttämittaukset Metallit ja puolimetallit 2 Polyaromaattiset hiilivedyt Öljyhiilivetyjakeet Asena Asena Bentso(a Bentso(a Dibentso(a Indeno(1,2, Bentso Org aines Org.aines Kuiva- Sb As Hg Cd Co Cr Cu Pb Ni Zn V Syvyys Koordinaatti Aistihav. 15 Piste Maalaji Lisätietoja osteus Vuosi Viitearvot As Cu Pb Zn Antra- f- f- ) ) Bentso(b) Bentso(k),h) Fenen- Fluoran- Fluo- 3- Kry- Nafta- Py- PAH C 10-C 21 C 21-C 40 C 10-C 40 (g,h,i) peryle seeni teeni tyleen antrasee pyreeni fluorante fluorante antraseeni treeni teeni reeni c.d) pyreeni seeni leeni reeni Keskit. Raskaat sum. sum. 0 arvio havainnot luontainen pit TOC Hehkutus- aine eni i ni eni eni 0 Koordinaattijärjestelmä: KKJ2 kynnysarvo häviö Korkeusjärjestelmä: alempi ohjearvo ylempi ohjearvo vaarallisen jätteen raja-arvo ### X Y Z L/T (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) % % (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg)(mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg)(mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) LSK/OJ/KK murske <MR <MR hk, lo, puu, kaapeli poikki <MR <MR hk, lo <0,4 0.5 < harmaa hk, jäte:tiili, puu, metaw=3m <MR <MR <0, märkä tuhka, hk AB Sr, Ki puuta, tiiltä Sr #### Hk, Sr, Si puuta Z Sr, Ki Sr, Ki tiiltä <0.50 <0.20 < Y asf Hk, Ki, vähän tiiltä % <0.20 < < < < Mr, Lo Lo eks AC asf mr, sr hk, sr, tiiltä, mr tummaa % hk, sr, ki hk, sr, mr, tiiltä w= % < < AD asf hk, sr, mr % < < hk, sr, mr louhe eks AD asf Hk, tiiltä, sr Hk, tiiltä, sr % < <0.20 < Hk, sr, isoja kiviä eks, kallio? Y asf murske tuhka, hk, tiili % < <0.20 < kallio? Eks Z asf ei näytettä koko montusta murske, sähköputki isoa louhetta, ei pääse läpi X asf murske tiili, hk % < <0.2 < Lo, Hk, tiili, tuhka % < < iso lo, eks Z asf murske hk, vähän tiiltä hk, vähän tiiltä % < <0.20 < hk, vähän tiiltä w=3, AA asf murske, tiili, Hk, tuhka (1 m) <0, <0, Hk, murske, tiili Hk, murske, tiili <0, Hk, murske, tiili <0,24 <0, kallio AB asf murske Hk Hk, louhe, tiili Ka AA asf murske Hk, murske, tiili <0, <0,21 <0, Ka AB asf Hk, tuhka <0, <0,21 <0, Louhe Louhe Ka AA asf Hk muutama tiili <0, <0,2 <0, Hk tiiliä, puuta, muovia Hk tiiliä, puuta, tummaa, w = 3,0m <0,2 <0, tulosten lukumäärä [n] laskennallinen keskiarvo: laskennallinen mediaani: laskennallinen minimi: laskennallinen maksimi: Tulokset, joissa pitoisuudet alle viitesarvojen: Tulokset, joissa pitoisuudet kynnysarvojen ja alempien ohjearvojen välillä: Tulokset, joissa pitoisuudet alempien ja ylempien ohjearvojen välillä: Tulokset, joissa pitoisuudet ylempien ohjearvojen ja vaarallisen jätteen raja-arvojen välillä: Tulokset, joissa pitoisuudet yli vaarallisen jätteen raja-arvojen:

15 Liite 2 HUOKOSKAASUMITTAUSTEN YHTEENVETOTAULUKKO Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Jätkäsaari, AK3 palvelukorttelit Projektinumero: pvm Piste pvm VOC HCN VOC H2S CH4 CO2 O2 laboratorio (ug/m3) ppm ppm % % % % HK < Keskiarvo

16 $ Tutkim us kohd e Text Tutkimuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö M ittakaava Hels inginkaup unki Kaup unkis uunnitteluviras to Sijaintikartta 1:10000 (A3) m AK3 alue,p alvelukorttelit Ram boll Finland Oy Suunn. ala Projektinumero Tiedosto PL25,Säterinkatu ESPOO Piirustusnumero M uutos p uh fax Pirus tus hyv. Piirtäjä Suunnittelija Pvm. JAANAK LAIJ

17 W28 W29 Z27 W30 V31 X28 X30 X31 Y29 Y28 65 Y30 Y31 Z28 Z Z31 AA29 AA31 AD28 AE28B AF28B 2210 AB28 Jätk äsa a renk uja AG28 AG28C $ AH28 AC AD28B AE28 AF AG28B AD29C AF29C AH29B AC29 AD29B AE29B AF29B AG29 AD29 AH29 AB29 AG29B AE29 AF29 AG29C AH30 LSK/OJ/KK5 AG30B AE30B öljyllä/m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue P V AF30 AG30D AG30C AE30 AG30 AB30 LSK/OJ/KK4 59 LSK/OJ/KK2 AC30 LSK/OJ/KK6 LSK/OJ/KK3 AG31B LSK/OJ/KK1 AF31 LSK/OJ/KK7 AG31 AB31 AC31 P 8 AD31 Epäorgaaniset haitta-aineet suunniteltu piste puhd a s/ei tutk ittu,k k puhd a s/ei tutk ittu,k a >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k k >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k >ylem pi ohjea rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k >a lem pi ohjea rvo,k a >k ynnysa rvo,k k >k ynnysa rvo,k a V W35 W35!( W W38A W X32 W33 W35A öljyllä/m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue W36 W X34A X37 Y34 Z34 X34 HK15 X X38 Y35 Y36 Y33 Z33 Y37 Z37 Z38 Y39 Z35 Z36 AA32 AA35 AA36 AB32 AB33 AA33 m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue AA34 AB35 AB34 AB36 AC34 AC35 öljylläpila a ntunutm a a -a lue AC32 AD32 AC33 AC35A AD33 AD35 AE32 56 AF33 AE34C P V604 AF32B AF32 AG34 AF35A Vuonna 2012 kunnostetut alueet AE AE34B AE34 AE36 AF34 AF35 AG33 AG35 AH33 AH34 AH35 jäännöspitoisuus a lleohjea rvojen jäännöspitoisuus yli a lem m a n ohjea rvon ja a lleylem m än AF36(7A) ohjea rvon AG36 jäännöspitoisuus AF36 yli ylem m än ohjea rvon ja a lleva a ra llisen jätteen ra ja -a rvon 55 AD37 AC37 Alk uperäisetsa a ret(lik im ääräinen sija inti) AA37 AF37B 57 Tutk im usk ohteen nim i ja osoite P iirustuk sen sisältö Mitta k a a va AF37 Ma a p erän p ila a n tun eisuus 1: Helsin gin k a up un k i!( p ohja veden p in n a n Ka AE37 up un k isuun n itteluvira sto (A3) yläp uolela,ta sola n.+3 0m AG38 HK12 AC38 AK3 a lue,p a lveluk orttelit AA38 AD38 AF38 Suunn.a la P rojek tinum ero Tied osto Ra m bolfin la n doy PL25,Säterin k a tu ESPOO 387 P iirustusnum ero Muutos p uh fa x Pirustus AA39 46 AF m hyv. P iirtäjä Suunnittelija P vm. AA39B 375 AE39 JAANAK LAIJ AG36(7D) puhd a s/ei tutk ittu,k k puhd a s/ei tutk ittu,k a Orgaaniset haitta-aineet >va a rra lisen jätteen ra ja -a rvo,k k!( >va a rra lisen jätteen ra ja -a rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k!( >ylem pi ohjea rvo,k a >a lem pi ohjea rvo,k k!( >a lem pi ohjea rvo,k a >k ynnysa rvo,k k!( >k ynnysa rvo,k a AK3 a lue,pa lveluk orttelit Ma hd ollisesti pila a ntunuta lue Louhepenk a t

18 W28 W29 Z27 W30 V31 X28 X30 X31 Y29 Y30 Y31 Y28 65 Z28 Z Z31 AA29 AA31 AD28 AE28B AB28 Jätk äsa a renk uja AF28B 2210 AG28 $ AG28C AH28 AC AD28B AE28 AF AG28B AD29C AF29C AH29B AC29 AD29B AE29B AF29B AG29 AD29 AH29 AB29 AG29B AE29 AF29 AG29C AH30 LSK/OJ/KK5 AG30B AE30B öljyllä/m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue P V AF30 AG30D AG30C AB30 AE30 AG30 LSK/OJ/KK4 59 LSK/OJ/KK2 AC30 LSK/OJ/KK6 LSK/OJ/KK3 LSK/OJ/KK1 AG31B AF31 LSK/OJ/KK7 AG31 AB31 AC31 P 8 AD31!( Epäorgaaniset haitta-aineet puhd a s/ei tutk ittu,k k puhd a s/ei tutk ittu,k a >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k k >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k >ylem pi ohjea rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k >a lem pi ohjea rvo,k a >k ynnysa rvo,k k >k ynnysa rvo,k a puhd a s/ei tutk ittu,k k 372 W33 W35 W35 V35 W W38A W35A 804 öljyllä/m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue W36 W36 X37 X32 Y33 Z X34A Y34 Z34 X34 HK15 X35!( 525 Y35 Z35 Z36 Y36 Y37 Z37 Z38 X38 W38 AA32 AC32 AD32 AB32 AB33 AC33 AD33 AA33 m eta lleilla pila a ntunut m a a -a lue AA34 AB34 AC34 AC35 AA35 AC35A AB35 AA36 55 AA37 AA38 AA39 öljylläpila a ntunutm a a -a lue AD35 AB36 AC37 AD AC38 AD38 46 AE32 56 AF33 AE34C AE35 AE34B 538 AE34 AE36 P V604 AF32B AF32 AF34 AF35!( AF35A AF36(7A) AG33 AG34 AG36(7D) AG35 AH33 AH35 AG36 AF m AH34 AH36 puhd a s/ei tutk ittu,k a Orgaaniset haitta-aineet >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k k!( >va a ra llisen jätteen ra ja -a rvo,k a >ylem pi ohjea rvo,k k!( >ylem pi ohjea rvo,k a >a lem pi ohjea rvo,k k!( >a lem pi ohjea rvo,k a >k ynnysa rvo,k k!( >k ynnysa rvo,k a AK3 a lue,pa lveluk orttelit Ma hd ollisesti pila a ntunuta lue Alk uperäiset sa a ret (lik im ääräinen sija inti) Louhepenk a t Tutk im usk ohteen nim i ja osoite AF37B 57 P iirustuk sen sisältö Mitta k a a va AF37 Maaperänpilaantuneisuus 1:800 Helsingink aupunk i po hjavedenpinnan Kaupunk isuunnitteluvirasto (A3) AE37 alapuo lella,taso n0m alapuo lella. AK3 alue,palveluk o rttelit AG38 HK12 Suunn.a la P rojek tinum ero Tied osto AF38 Ramb o ll FinlandOy PL25,Säterink atu ESPOO P iirustusnum ero Muutos puh fax Pirustus hyv. AF39 P iirtäjä Suunnittelija P vm. JAANAK LAIJ

19 $ Vuosi AK3 alue,p alvelukortelit 1970 Louhep enkat m Tutkimuskohteennimijaosoite Pirustuksensisältö Mitakaava Helsin gin kaupun ki Kaupun kisuun n itteluvirasto Täyttöhistoria 1:2200 (A3) AK3 alue,palvelukorttelit Ram bolfin lan d Oy Suunn.ala Projektinumero Tiedosto PL25,Säterin katu ESPOO Pirustusnumero Muutos puh fax Pirustus hyv. Pirtäjä Suunnitelija Pvm. JAANAK LAIJ

20 $ Huokoskaasuputket!> Kunnos s a D Tuhoutunut AK3 alue,palvelukortelit alkuperäis ets aaret(likimääräinen s ijainti) D HK m Tutkimus kohteennimijaos oite Pirus tuks ens is ältö Mitakaava He ls in gin kau pu n ki Kau pu n kis u u n n ite lu viras to Hu o ko s kaas u pu tke t 1:750 (A3) AK3 alu e,palve lu ko rtte lit Rambo lfin lan doy Suunn.ala Projektinumero Tiedos to PL25,Säte rin katu ESPOO Pirus tus numero Muutos pu h fax Piru s tu s hyv. Pirtäjä Suunnitelija Pvm. JAANAK LAIJ

21 Jätkäsaaren kuja Malagan katu Aistinvaraiset havainnot $ Ei jätejakeita/hajua Jätejakeita(tiili/p uu/m etali/tuhka jn e.) Jätejakeitajaöljyn hajua AB29 AK3 alue,p alveluko rttelit Mahdo lisesti p ilaan tun utalue Z31 AA31 AB30 AB31 LSK/OJ/KK6 AD31 LSK/OJ/KK7 öljy lä/m etaleilap ilaan tun utm aa-alue alkup eräisetsaaret(likim ääräin en sijain ti) AA32 AB32 AD32 Y34 Y Z34 Z33 AA33 AA34 AB33 m etaleilap ilaan tun utm aa-alue AB34 AC34 AC33 AD33 HK15 Z35 AA35 AB35 AC35 öljy lä p ilaan tun utm aa-alue öljy lä/m etaleilap ilaan tun utm aa-alue Y36 Z36 AA36 AB36 X 37 Y37 Z37 55 AA37 AA m Tutkim usko hteen n im i jao so ite Piirustuksen sisältö Mittakaava Helsin gin kaupun ki Kaupun kisuun n itteluvirasto AK3 alue,palvelukorttelit Aistin varaiset havain n ot 1:800 (A3) Ram bolfin lan d Oy Suun n.ala Pro jektin um ero Tiedo sto PL25,Säterin katu ESPOO Piirustusn um ero Muuto s puh fax Pirustus hyv. Piirtäjä Suun n ittelija Pvm. JAANAK LAIJ

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI Vastaanottaja Naantalin kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 29.5.2012 MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS,

Lisätiedot

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti ID 1 387 178 Päivämäärä 13.8.2015 HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 PAIKOITUSALUEEN MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

Lisätiedot

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA Vastaanottaja Rauman kaupunki Tekninen virasto Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 08.07.2014 MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA MAAPERÄTUTKIMUKSET Päivämäärä 08/07/2014 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Vastaanottaja Naantalin kaupunki. Asiakirjatyyppi Maaperän tutkimusraportti. Päivämäärä 31.10.2013 MAAPERÄTUTKIMUS KUKOLAN TEOLLISUUSALUE, NAANTALI

Vastaanottaja Naantalin kaupunki. Asiakirjatyyppi Maaperän tutkimusraportti. Päivämäärä 31.10.2013 MAAPERÄTUTKIMUS KUKOLAN TEOLLISUUSALUE, NAANTALI Vastaanottaja Naantalin kaupunki Asiakirjatyyppi Maaperän tutkimusraportti Päivämäärä 31.10.2013 MAAPERÄTUTKIMUS KUKOLAN TEOLLISUUSALUE, NAANTALI MAAPERÄTUTKIMUS KUKOLAN TEOLLISUUSALUE, NAANTALI Päivämäärä

Lisätiedot

Tutkimusraportti KUOPION ENERGIA OY Snellmaninkatu 25, KUOPIO Maaperän pilaantuneisuustutkimus

Tutkimusraportti KUOPION ENERGIA OY Snellmaninkatu 25, KUOPIO Maaperän pilaantuneisuustutkimus Tutkimusraportti 101005340-019 19.6.2017 KUOPION ENERGIA OY Snellmaninkatu 25, KUOPIO Maaperän pilaantuneisuustutkimus 1 Esipuhe Pöyry Finland Oy on Kuopion Energia Oy:n toimeksiannosta tehnyt maaperän

Lisätiedot

KOHMALAN OSAYLEISKAAVA, NOKIA MAAPERÄN ARSEENIN TAUSTAPITOISUUSTUTKIMUS

KOHMALAN OSAYLEISKAAVA, NOKIA MAAPERÄN ARSEENIN TAUSTAPITOISUUSTUTKIMUS Vastaanottaja Nokian kaupunki, Asko Riihimäki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 23.12.2013 KOHMALAN OSAYLEISKAAVA, NOKIA MAAPERÄN ARSEENIN TAUSTAPITOISUUSTUTKIMUS KOHMALAN OSAYLEISKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Vastaanottaja. Espoon kaupunki. Asiakirjatyyppi. Tutkimusraportti. Päivämäärä KULMAKORPI, ESPOO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS

Vastaanottaja. Espoon kaupunki. Asiakirjatyyppi. Tutkimusraportti. Päivämäärä KULMAKORPI, ESPOO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS Vastaanottaja Espoon kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 30.1.2017 KULMAKORPI, ESPOO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS Maaperän pilaantuneisuustutkimus 1 / 9 Päivämäärä 30.1.2017 Laatija

Lisätiedot

VERKKOSAAREN ETELÄOSAN MAAPERÄN KUNNOSTUS

VERKKOSAAREN ETELÄOSAN MAAPERÄN KUNNOSTUS VERKKOSAAREN ETELÄOSAN MAAPERÄN KUNNOSTUS LIITE 1 PILAANTUNEISUUSTUTKIMUSTEN TULOKSET JA TUTKIMUSKARTTA $ Merkinnät Maaperätutkimuspisteet metallit Pilaantumaton/ei tutkittu, kairaus Yli vaarallisen jätteen

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN ASE- MANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS

KIRKKONUMMEN ASE- MANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS Vastaanottaja Kirkkonummen kunta Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 24.2.2017 KIRKKONUMMEN ASE- MANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS KIRKKONUMMEN ASEMANSEUTU MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS

Lisätiedot

Tutkimussuunnitelma Nurmijärven Kuusimäen täyttöalue Laatija: Christian Tallsten Tarkastettu: Satu Pietola

Tutkimussuunnitelma Nurmijärven Kuusimäen täyttöalue Laatija: Christian Tallsten Tarkastettu: Satu Pietola Tutkimussuunnitelma Nurmijärven Kuusimäen täyttöalue 16.12.2014 Laatija: Christian Tallsten Tarkastettu: Satu Pietola Toimeksiantonumero: Päivätty: 16.12.2014 Tarkastettu: Käsittelijä:CTa Status: Draft

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 21.2.2011 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET

RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 23.6.2011 Viite 82136875 RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA

Lisätiedot

LAKARIN ALUE MAAPERÄN KUNNOSTUS

LAKARIN ALUE MAAPERÄN KUNNOSTUS Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Maaperän tutkimusraportti Päivämäärä 08.07.2013 LAKARIN ALUE MAAPERÄN KUNNOSTUS LAKARIN ALUE MAAPERÄN KUNNOSTUS Päivämäärä 08/07/2013 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä

Lisätiedot

Kohde sijaitsee kiinteistöllä osoitteessa Airistontie 700, Parainen. Lähialueella on loma-asuntoja ja pieni venesatama.

Kohde sijaitsee kiinteistöllä osoitteessa Airistontie 700, Parainen. Lähialueella on loma-asuntoja ja pieni venesatama. TOIMENPIDERAPORTTI Projekti Öljyvahinko, Airistontie 700, Parainen Vahinkotunnus 24-41017-04146-2 Asiakas Lassila & Tikanoja Päivämäärä 30.5.2017 Vastaanottaja Lähettäjä Tiedoksi Timo Johansson / Lassila

Lisätiedot

NIEMENRANTA III, TAMPERE

NIEMENRANTA III, TAMPERE Vastaanottaja Riikka Rahkonen, Tampereen Kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä Tammikuu 2017 ID 1 728 384 NIEMENRANTA III, TAMPERE ASEMAKAAVAN NRO 8496 RANTA- JA VESIALUEEN HAITTA-AINETUTKIMUS

Lisätiedot

LIITE 1 Kesän 2011 tutkimuksen yhteenvetotaulukot

LIITE 1 Kesän 2011 tutkimuksen yhteenvetotaulukot FCG Finnish Consulting Group Oy LIITE 1 Kesän 2011 tutkimuksen yhteenvetotaulukot FCG Finnish Consulting Group Oy LIITE 1a Normalisoimattomat analyysitulokset Tutkimustulokset 1/2 KSV Kruunuvuori P15976P001

Lisätiedot

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI LISÄTUTKIMUS 21.8.

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI LISÄTUTKIMUS 21.8. Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2 LISÄTUTKIMUS 21.8.2014 12.9.2014 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 1.1 Alueen historia...

Lisätiedot

Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka

Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka Pilaantuneisuustarkastelu tontilla Ristinarkku-4940-6 Tampereen kaupunki tekee uutta asemakaavaa (nro 8224) tontille 4940-6 Tampereen Ristinarkussa. Tilaajan pyynnöstä

Lisätiedot

HÄMEENLINNA ASEMANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUDEN JATKOTUT- KIMUS

HÄMEENLINNA ASEMANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUDEN JATKOTUT- KIMUS Vastaanottaja Hämeenlinnan kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 7.10.2015 Viite 1510019903 HÄMEENLINNA ASEMANSEUTU MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUDEN JATKOTUT- KIMUS ASEMANSEUTU MAAPERÄN PILAANTUNEISUUDEN

Lisätiedot

NUPURINKARTANO, ESPOO

NUPURINKARTANO, ESPOO Vastaanottaja Espoon kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 22.8.2016 NUPURINKARTANO, ESPOO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS NUPURINKARTANO, ESPOO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS Päivämäärä

Lisätiedot

Tutkimusalueen koko on noin 22 ha. Tutkimusalueen rajaus on esitetty kuvassa 1 ja liitekartassa.

Tutkimusalueen koko on noin 22 ha. Tutkimusalueen rajaus on esitetty kuvassa 1 ja liitekartassa. Katajanokan itäosa, ympäristön haitta-ainetutkimukset LIITE 1. Tutkimuskohteen tiedot 1. TUTKIMUSKOHDE 1.1 Sijainti Tutkimuskohde sijaitsee Helsingissä Katajanokan 8) kaupunginosassa. Tutkimusalue käsittää

Lisätiedot

MAAPERÄTUTKIMUS. RAPORTTI (Täydennetty ) Ristinummentie KYLMÄLÄ

MAAPERÄTUTKIMUS. RAPORTTI (Täydennetty ) Ristinummentie KYLMÄLÄ MAAPERÄTUTKIMUS RAPORTTI 14.8.2014 (Täydennetty 24.10.2014) Ristinummentie 121 Ristinummentie 121 2 / 11 Sisällysluettelo 1 KOHTEEN PERUSTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija...

Lisätiedot

VANHA-KLAUKKA, NURMIJÄRVI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS

VANHA-KLAUKKA, NURMIJÄRVI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS Vastaanottaja Circulation Oy Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 27.3.2017 VANHA-KLAUKKA, NURMIJÄRVI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS VANHA-KLAUKKA, NURMIJÄRVI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS

Lisätiedot

SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS

SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS 1 Vastaanottaja Seinäjoen Energia Sanna Niinisalo Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 10/2018 SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS SEINÄJOEN ENERGIA PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS Tarkastus

Lisätiedot

NS. KUTVOSEN TEHDASALUE HERRALANTIE 12, SUONENJOKI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUS, TUTKIMUSRAPORTTI

NS. KUTVOSEN TEHDASALUE HERRALANTIE 12, SUONENJOKI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUS, TUTKIMUSRAPORTTI Vastaanottaja Suonenjoen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 13.01.2014 NS. KUTVOSEN TEHDASALUE HERRALANTIE 12, SUONENJOKI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUS, TUTKIMUSRAPORTTI Tarkastus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖARVIOINTI VR-yhtymä Oy Sorinkatu 6-8, Tampere Projekti no: 07502380688

YMPÄRISTÖARVIOINTI VR-yhtymä Oy Sorinkatu 6-8, Tampere Projekti no: 07502380688 YMPÄRISTÖARVIOINTI Sorinkatu 6-8, Tampere Projekti no: 07502380688 Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö: Otto Lehtipuu Osoite: PL 185 Kohteen kiinteistunnus: 837-599-2-17 00101 Helsinki TEHDYT TUTKIMUKSET,

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI V.1 Luonnos LEMPÄÄLÄN KUNTA. Pilaantuneen maan selvitys Lempäälän keskusta, Lempoinen, Ryynikkä

TUTKIMUSRAPORTTI V.1 Luonnos LEMPÄÄLÄN KUNTA. Pilaantuneen maan selvitys Lempäälän keskusta, Lempoinen, Ryynikkä TUTKIMUSRAPORTTI 101001368 27.1.2016 V.1 Luonnos LEMPÄÄLÄN KUNTA Pilaantuneen maan selvitys Lempäälän keskusta, Lempoinen, Ryynikkä 1 Sisältö 1 JOHDANTO 4 2 KOHDE 4 3 AIKAISEMMAT TUTKIMUKSET ALUEELLA 4

Lisätiedot

TULLIPORTINKATU 52, KUOPIO

TULLIPORTINKATU 52, KUOPIO Vastaanottaja Kuopion kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 12.09.2016 TULLIPORTINKATU 52, KUOPIO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI TULLIPORTINKATU 52, KUOPIO Tarkastus

Lisätiedot

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2 Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2 11.7.2014 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 1.1 Alueen historia... 2 2 TUTKIMUS... 2 2.1

Lisätiedot

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSSELVITYS

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSSELVITYS GEOPALVELU OY TYÖ N:O 13043 22.03.2013 SKOL jäsen ATALAN KERROSTALOT 1 / 6838 / ATALA / TAMPERE Atanväylä 2 33580 TAMPERE Ristimäenkatu 2 33310 Tampere Puhelin (03) 2767 200 Faksi (03) 2767 222 Sähköposti

Lisätiedot

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI LISÄTUTKIMUS 21.8.

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI LISÄTUTKIMUS 21.8. Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2 LISÄTUTKIMUS 21.8.2014 12.9.2014 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 1.1 Alueen historia...

Lisätiedot

KK4 P25 KK2 P24 KK1 KK3 P26 KK5 P23. HP mg/kg öljy. HP mg/kg öljy. Massanvaihto 2004 (syv. 3m) Massanvaihto 2000

KK4 P25 KK2 P24 KK1 KK3 P26 KK5 P23. HP mg/kg öljy. HP mg/kg öljy. Massanvaihto 2004 (syv. 3m) Massanvaihto 2000 Kaupunginvaltuusto 25.1.2016 Liite 2 3 P25 KK4 491-2-10-111 P26 P24 KK2 KK3 KK1 Rakennenäytteet kellarikerroksesta: MHT1 (Tiiliseinä) MHT2 (Betonilattia) P23 HP 2 1100 mg/kg öljy KK5 Massanvaihto 2004

Lisätiedot

TAMPELLAN YLEMPIEN KERROSTEN LATTIA- RAKENTEIDEN PILAANTUNEISUUSSELVITYS

TAMPELLAN YLEMPIEN KERROSTEN LATTIA- RAKENTEIDEN PILAANTUNEISUUSSELVITYS GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11236 10.01.2012 SKOL jäsen KOY KOSKITAMMI, TAMPELLA Kelloportinkatu 1 33100 TAMPERE TAMPELLAN YLEMPIEN KERROSTEN LATTIA- RAKENTEIDEN PILAANTUNEISUUSSELVITYS Ristimäenkatu 2 33310

Lisätiedot

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUDEN TARKISTUS

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUDEN TARKISTUS P843 PILAANTUNEISUUDEN TARKISTUS 16ILS0059 4.9.2012 Finnsementti Oy Purettu sementtiterminaali, Pitkänmöljäntie 23, Oulu MAAPERÄN PILAANTUNEISUUDEN TARKISTUS 16ILS0059 4.9.2012 1(6) Copyright Pöyry Finland

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE, NUKKUMAJOEN SAHA-ALUE, INARI

TUTKIMUSSELOSTE, NUKKUMAJOEN SAHA-ALUE, INARI POHJOIS-SUOMEN BETONI- 23.12.2015 JA MAALABORATORIO OY Nahkimontie 9 tel. 016-364 902 E-Mail etunimi.sukunimi@pbm.fi 1 INARIN KUNTA Arto Leppälä Piiskuntie 2 99800 IVALO TUTKIMUSSELOSTE, NUKKUMAJOEN SAHA-ALUE,

Lisätiedot

Kristiinankaupungin kaupunki

Kristiinankaupungin kaupunki 67070175.EW.slu 7.1.2008 Kristiinankaupungin kaupunki Entisen rautatiealueen maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti (Korttelit 426, 427 ja 435) 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 2 2 TAUSTAA 2 3 NÄYTTEENOTTO 2 3.1

Lisätiedot

PIMA-selvitys/raportti

PIMA-selvitys/raportti PIMA-selvitys/raportti Hietakyläntie 171 Pyhäsalmi Kunta: Pyhäjärvi Kaupunginosa: 403 Kortteli/Tila: 25 Tontti/Rek.nro: 38 Sivu 2 / 4 PIMA-selvitys/raportti 1. KOHDE JA TUTKIMUKSET 1.1 Toimeksianto Raahen

Lisätiedot

MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS Vastaanottaja YIT Rakennus Oy Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 27.8.2012 PIKON BETONI OY MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS PIKON BETONI OY MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS Tarkastus 27.8.2012 Päivämäärä

Lisätiedot

ENTINEN NIKKARILAN METSÄOPISTO, PIEKSÄMÄKI VIHREÄ OMAKOTITALO KONEHALLI

ENTINEN NIKKARILAN METSÄOPISTO, PIEKSÄMÄKI VIHREÄ OMAKOTITALO KONEHALLI Vastaanottaja Pieksämäen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 9.11.2016 ENTINEN NIKKARILAN METSÄOPISTO, PIEKSÄMÄKI VIHREÄ OMAKOTITALO KONEHALLI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy RAASEPORIN KAUPUNKI BILLNÄS - RUUKKIALUE. Pilaantuneiden maiden kartoitus P12684

FCG Finnish Consulting Group Oy RAASEPORIN KAUPUNKI BILLNÄS - RUUKKIALUE. Pilaantuneiden maiden kartoitus P12684 FCG Finnish Consulting Group Oy RAASEPORIN KAUPUNKI BILLNÄS - RUUKKIALUE Pilaantuneiden maiden kartoitus P12684 20.3.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Pilaantuneiden maiden kartoitus 1 ( 1 ) PAL P12684

Lisätiedot

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI

Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy Senaatti-kiinteistöt MAAPERÄN HAITTA-AINESELVITYS HELSINGIN RUSKEASUO, TONTTI 91 16-742-2 11.7.2014 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 1.1 Alueen historia... 2 2 TUTKIMUS... 2 2.1

Lisätiedot

KAIVOKSELAN ENTI- NEN PUMPPUTEHDAS, MAAPERÄN PILAAN- TUNEISUUSTUTKIMUS

KAIVOKSELAN ENTI- NEN PUMPPUTEHDAS, MAAPERÄN PILAAN- TUNEISUUSTUTKIMUS Vastaanottaja Phof Oy Tutkimuskohde Kaivokselantie 5 Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 2.6.2013 KAIVOKSELAN ENTI- NEN PUMPPUTEHDAS, MAAPERÄN PILAAN- TUNEISUUSTUTKIMUS KAIVOKSELAN ENTINEN PUMPPUTEHDAS,

Lisätiedot

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6.

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6. Vastaanottaja Hausjärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.6.2016 Viite 1510025613 HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Lisätiedot

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS LAPIN ENTINEN SAHA

MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS LAPIN ENTINEN SAHA Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 6..04 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS LAPIN ENTINEN SAHA PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS LAPIN ENTINEN SAHA Päivämäärä 6//04 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

RAPORTTI. Ympäristöauditointi Salorankatu 2 Salo 29.7.2015 SALON KAUPUNKI. Projektinumero: 1530367 Versio A0

RAPORTTI. Ympäristöauditointi Salorankatu 2 Salo 29.7.2015 SALON KAUPUNKI. Projektinumero: 1530367 Versio A0 RAPORTTI SALON KAUPUNKI Ympäristöauditointi Salorankatu 2 Salo Projektinumero: 1530367 Versio A0 Jakelu: Golder Associates Oy Salon kaupunki / Ari Vainio Sisällysluettelo 1.0 TEHTÄVÄN KUVAUS... 1 1.1 Johdanto...

Lisätiedot

1/12 Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Hernesaari Projektinumero: ENV586, ENV612, ENV628 Näytteenottaja: Tero Kähkölä, Paula Seppäl

1/12 Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Hernesaari Projektinumero: ENV586, ENV612, ENV628 Näytteenottaja: Tero Kähkölä, Paula Seppäl 1/12 Asiakas: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Kohde: Hernesaari Projektinumero: ENV586, ENV612, ENV628 Näytteenottaja: Tero Kähkölä, Paula Seppälä ja Mikko Brander Näytteenottopvm. 30.6.-3.7.2014,

Lisätiedot

303236 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VIRTAIN KAUPUNKI

303236 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VIRTAIN KAUPUNKI 303236 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VIRTAIN KAUPUNKI 2.5.2011 303236 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET Virtain upunki 2.5.2011 Tilaaja Virtain upunki Ympäristösuunnittelija Sanna Marknen PL 85 34801 VIRRAT

Lisätiedot

ID Eteläpuiston asemakaavan nro 8581 maaperän ja sedimentin haitta-ainetutkimus, tutkimusraportti

ID Eteläpuiston asemakaavan nro 8581 maaperän ja sedimentin haitta-ainetutkimus, tutkimusraportti ID 1 378 880 Eteläpuiston asemakaavan nro 8581 maaperän ja sedimentin haitta-ainetutkimus, tutkimusraportti 12.2.2016 Eteläpuiston asemakaavan nro 8581 maaperän ja sedimentin haitta-ainetutkimus, tutkimusraportti

Lisätiedot

TORIKATU 18, KUOPIO LIITE 9 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI. Vastaanottaja Kuopion kaupunki. Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti

TORIKATU 18, KUOPIO LIITE 9 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI. Vastaanottaja Kuopion kaupunki. Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti LIITE 9 Vastaanottaja Kuopion kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 01.06.2016 TORIKATU 18, KUOPIO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUKSET TUTKIMUSRAPORTTI TORIKATU 18, KUOPIO Tarkastus Päivämäärä

Lisätiedot

PUOLUSTUSHALLINNON RAKENNUSLAITOS

PUOLUSTUSHALLINNON RAKENNUSLAITOS PUOLUSTUSHALLINNON RAKENNUSLAITOS Hämeen Rykmentti Hennalan varuskunta Ympäristötekninen tutkimusraportti RAPORTTI Sisällysluettelo 1.0 JOHDANTO... 1 2.0 KOHTEEN KUVAUS... 1 2.1 Kohteen tunnistetiedot...

Lisätiedot

VT13 LÄNTINEN RAMPPI PILAANTUNEEN MAA- AINEKSEN KAIVUOHJE MUSTOLAN KAATOPAI- KAN ALUEELLA

VT13 LÄNTINEN RAMPPI PILAANTUNEEN MAA- AINEKSEN KAIVUOHJE MUSTOLAN KAATOPAI- KAN ALUEELLA Vastaanottaja Lappeenrannan kaupunki Asiakirjatyyppi Työohje Päivämäärä helmikuu 2014 VT13 LÄNTINEN RAMPPI PILAANTUNEEN MAA- AINEKSEN KAIVUOHJE MUSTOLAN KAATOPAI- KAN ALUEELLA VT13 LÄNTINEN RAMPPI PILAANTUNEEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET utkimusraportti 1 (7) Veijanmäenkatu 16-20, ampere ENV259 7.12.2011 YMPÄRISÖEKNISE UKIMUKSE VEIJANMÄENKAU 16-20 33560 AMPERE 7.12.2011 VAHANEN ENVIRONMEN OY Linnoitustie 5 H, FI-02600 Espoo Kyllikinkatu

Lisätiedot

ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI

ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY TEBOIL AB ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI Pohjaveden laadun tarkkailu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 26.6.2013 1160-P20618 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

SENAATTI-KIINTEISTÖT LUUTNANTINTIE 13, HELSINKI

SENAATTI-KIINTEISTÖT LUUTNANTINTIE 13, HELSINKI Vastaanottaja Senaatti-kiinteistöt Asiakirjatyyppi Maaperän pilaantuneisuustutkimusraportti Päivämäärä 19.9.2011 SENAATTI-KIINTEISTÖT LUUTNANTINTIE 13, HELSINKI SENAATTI-KIINTEISTÖT LUUTNANTINTIE 13, HELSINKI

Lisätiedot

VAHANEN ENVIRONMENT OY Espoo Lahti Tampere Y-tunnus Business ID

VAHANEN ENVIRONMENT OY Espoo Lahti Tampere Y-tunnus Business ID YMPÄRISTÖTEKNINEN TUTKIMUSRAPORTTI LUSIKKATIE 3, 7, 9 JA 16 KIINTEISTÖT 49 45 94 3, 49 45 94 5, 49 45 94 6 JA 49 45 116 1 ESPOON KAUPUNKI 16.10.2017 Espoo Lahti Tampere Tutkimusraportti 2 (7) Lusikkatie

Lisätiedot

PÖLLIKUJA 5, TAMPERE MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

PÖLLIKUJA 5, TAMPERE MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 28.12.2017 PÖLLIKUJA 5, TAMPERE MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS ID 3151711 PÖLLIKUJA, MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS Tarkastus 28.12.2017

Lisätiedot

Kuva 1. Ilmakuvassa esitetty massanvaihtoalue.

Kuva 1. Ilmakuvassa esitetty massanvaihtoalue. Pöyry Finland Oy PL 50 (Jaakonkatu 3) 01621 Vantaa Kotipaikka Vantaa Jukka Ikäheimo Puh. 040 504 3764 www.poyry.com HYVINKÄÄN KAUPUNKI Päivä 3.1.2017 SEURANTAOHJELMA HANGONSILLAN KAAVA-ALUEEN PILAANTUNEEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNINEN TUTKIMUS

YMPÄRISTÖTEKNINEN TUTKIMUS 19.4.2016 YMPÄRISTÖTEKNINEN TUTKIMUS Senaatti-kiinteistöt Pori Ratapiha: Alue 1 (609-9-36-16) Tilaaja: Senaatti-kiinteistöt RAPORTTI Raportti numero: 1651907 Jakelu: Senaatti-kiinteistöt Golder Associates

Lisätiedot

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Asra 26.2.2019 13 Oheismateriaali Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Kohde Tilaaja Roosankuja, Nurmijärvi Nurmijärven kunta Asemakaavoitus ja tekninen suunnittelu Päiväys 14.2.2019 Tekijät Petro

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET Tutkimusraportti 1 (10) Teivaankatu, Tampere ENV270 13.1.2012 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET NCC RAKENNUS OY TEIVAANKATU 33400 TAMPERE ENV270 13.1.2012 Tutkimusraportti 2 (10) Teivaankatu, Tampere ENV270

Lisätiedot

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO 1(5) P I R K A N M A A N PÄÄTÖS Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S pilaantuneen alueen puhdistamisesta... Annetaan julkipanon jälkeen Ympäristönsuojeluosasto Päivämäärä Diaarinumero 27.8.2008 PIR-2008-Y-269-114

Lisätiedot

SELVITYS MAA-ALUEEN PILAANTUNEISUUDESTA JA PUHDISTUSTARPEEN ARVIOINTI

SELVITYS MAA-ALUEEN PILAANTUNEISUUDESTA JA PUHDISTUSTARPEEN ARVIOINTI 1 (7) 22.07.2017 SELVITYS MAA-ALUEEN PILAANTUNEISUUDESTA JA PUHDISTUSTARPEEN ARVIOINTI TYÖNRO 170012-4312563 As Oy Tammelan puistokatu 31-33 Tammelan puistokatu 31-33, Tampere 1 / 284 / XVI / TAMPERE A-Insinöörit

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki Hangon ratapiha Hyvinkää Maaperän haitta-aineiden lisätutkimus ja lisäys 26.6.2006 päivättyyn tutkimusraporttiin 26.6.

Hyvinkään kaupunki Hangon ratapiha Hyvinkää Maaperän haitta-aineiden lisätutkimus ja lisäys 26.6.2006 päivättyyn tutkimusraporttiin 26.6. 26.6.2006 H21917 Hyvinkään kaupunki Hangon ratapiha Hyvinkää Maaperän haitta-aineiden lisätutkimus ja lisäys 26.6.2006 päivättyyn tutkimusraporttiin OSOITE PUHELIN TELEFAX Nuijamiestentie 5 B, 00400 Helsinki

Lisätiedot

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Lahden Tornatorin lankarullatehdas Sanna Lepistö 23.12.2016 Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti 2 (9) 23.12.2016 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 4 2. KOHTEEN

Lisätiedot

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, HUMALISTON ASEMA- VANMUUTOSALUE, NAANTALI

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, HUMALISTON ASEMA- VANMUUTOSALUE, NAANTALI Vastaanottaja Naantalin kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 24.11.2011 MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, HUMALISTON ASEMA- VANMUUTOSALUE, NAANTALI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, HUMALISTON

Lisätiedot

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti

Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti 27.11.2017 1 (6) Maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti Hanko, Koverhar Maiju Juntunen 27.11.2017 Tarkistanut: Tiina Vaittinen 7.11.2017 YKK62781 2 (6)

Lisätiedot

Senaatti Lahti Ania Tutkimusraportti

Senaatti Lahti Ania Tutkimusraportti RAPORTTI Senaatti Lahti Ania Tutkimusraportti Tilaaja: Senaatti-kiinteistöt Laatija: Golder Associates Oy Konalantie 47 B Suomi +358 9 5617 2 185741 ver. A0 22..2018 22..2018 185741 ver. A0 Jakelulista

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 8093 OSA- ALUE, MAAPERÄN HAIT- TA-AINETUTKIMUS

ASEMAKAAVA 8093 OSA- ALUE, MAAPERÄN HAIT- TA-AINETUTKIMUS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 17.4.2012 ID 386059 ASEMAKAAVA 8093 OSA- ALUE, MAAPERÄN HAIT- TA-AINETUTKIMUS ASEMAKAAVA 8093 OSA-ALUE, MAAPERÄN HAITTA- AINETUTKIMUS

Lisätiedot

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Tilaaja YIT Rakennus Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.7.2014 Viite 1510013222 VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Päivämäärä 2.7.2014 Laatija

Lisätiedot

MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS Uudenmaankatu 23 27, HYVINKÄÄ työ: 519 020 28.8.2017 2(8) 28.8.2017 519 020 Jatke Oy Kari Kuittinen MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 KOHTEEN

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI MÄKIKATU 12, KUOPIO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET, TUTKIMUSRAPORTTI

KUOPION KAUPUNKI MÄKIKATU 12, KUOPIO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET, TUTKIMUSRAPORTTI Vastaanottaja Kuopion kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 17.10.2014 KUOPION KAUPUNKI MÄKIKATU 12, KUOPIO MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUT- KIMUKSET, TUTKIMUSRAPORTTI Tarkastus Päivämäärä 17/10/2014

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI. Tilaaja: Laitilan kaupunki / tekninen toimi Keskuskatu Laitila

LAITILAN KAUPUNKI. Tilaaja: Laitilan kaupunki / tekninen toimi Keskuskatu Laitila 21.04.2017 LAITILAN KAUPUNKI Ympäristöarviointi Erik Sorolaisen tie 1, Laitila Tilaaja: Laitilan kaupunki / tekninen toimi Keskuskatu 30 23800 Laitila RAPORTTI Raportti numero: 1777848 Jakelu: Laitilan

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE HAKIJA Arto Yli-Heikkilä Veijanmäenkatu 16-20 33560 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-015-4940-6 osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, 33560 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

MAAPERÄN PILAANTUNEI- SUUSTUTKIMUS PORIN ASEMANSEUTU, KIINTEISTÖ

MAAPERÄN PILAANTUNEI- SUUSTUTKIMUS PORIN ASEMANSEUTU, KIINTEISTÖ Vastaanottaja VR-Yhtymä Oy / Tuija Säynätjoki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 30.6.2016 MAAPERÄN PILAANTUNEI- SUUSTUTKIMUS PORIN ASEMANSEUTU, KIINTEISTÖ 609-430-1-14 TUTKIMUSRAPORTIN TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

MUKKULANKATU 20 B & A, LAHTI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUKSET

MUKKULANKATU 20 B & A, LAHTI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUKSET Vastaanottaja Lahden kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 24.1.2014 Viite 1510009981 MUKKULANKATU 20 B & A, LAHTI MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUKSET MUKKULANKATU

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTUKSEN LOPPURA- PORTTI NUPURINKARTANON TON- TIT, ESPOO

PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTUKSEN LOPPURA- PORTTI NUPURINKARTANON TON- TIT, ESPOO Vastaanottaja Espoon kaupunki, Kaupunkitekniikan keskus Asiakirjatyyppi Loppuraportti Päivämäärä 3.1.2018 PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTUKSEN LOPPURA- PORTTI NUPURINKARTANON TON- TIT, ESPOO PILAANTUNEEN

Lisätiedot

SUVILAHTI: Kaasulaitoksen alueen kunnostus alkaa! Kari Koponen, FT

SUVILAHTI: Kaasulaitoksen alueen kunnostus alkaa! Kari Koponen, FT SUVILAHTI: Kaasulaitoksen alueen kunnostus alkaa! Kari Koponen, FT Suvilahden teollinen historia Alueen teollinen historia alkoi 1909 1910-1973 Hiilikaasun tuotanto kaasu-ja koksihiilestä 1974-1987 kaupunkikaasua

Lisätiedot

Rautatieaseman pohjoispuolen maaperäselvitys

Rautatieaseman pohjoispuolen maaperäselvitys Kauniaisten kaupunki Rautatieaseman pohjoispuolen maaperäselvitys Helsingintie 1, Kauniainen Viite 82122008 Versio 1.0/LUONNOS Pvm 1.9.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut Erja Vallila, Tuuli Aaltonen

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu HAKIJA Asunto Oy Akaan Eemeli, c/o YIT Talonrakennus Oy Kihlmanninraitti 1E 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-150 osoitteessa Nahkalinnankatu 37830 VIIALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

!"## "$! % & $ $ " #$ " '( $&

!## $! % & $ $  #$  '( $& !"## $ "$! % & $ " #$ " ' $& !"##"$! %&$$"#$" '$& * && ) * *!"" #$$$% & #$$$% ''') ! ",-*..-" / 0.!/12.*" $ %, )-. -. 1 3 4 - $ % 5 / - 0 0. /.-.* $ 5 4 $ 3 4 $ * 4 $4 5 4 $4 65 4 $4 0-4 $4 0 $ $44 0 $

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

Projektinumero: 07502120235 3.9.2007

Projektinumero: 07502120235 3.9.2007 RAPORTTI YMPÄRISTÖTEKNINEN MAAPERÄTUTKIMUS HAKUNILAN TUKIKOHTA JOKINIEMENTIE VANTAA Projektinumero: 07502120235 3.9.2007 Työn tilaaja: Senaatti-kiinteistöt JAKELU: Senaatti-kiinteistöt Uudenmaan ympäristökeskus

Lisätiedot

13 VIA25 Autojen huoltoa öljynvaihtoa yms.

13 VIA25 Autojen huoltoa öljynvaihtoa yms. VIA Vanha esikäsittelykeskus pelkkää leikkausta (nestekaasu/happi) Nykyinen tikasvarasto VIA11 VIA12 VR:n pajoja yms. rakennuksia 5 12 VIA14 Nykyinen maali- ja Värikellareita ja kemikaaleja VIA17 Maa-ainesten

Lisätiedot

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013 HAKIJA Elenia Oy PL 2 33901 TAMPERE KIINTEISTÖ Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 887-409-29-0 ja 887-409-2-71 osoitteessa Ratapihantie 18, 31700 Urjala As Kiinteistön 887-409-29-0 omistaa Elenia

Lisätiedot

Alustava pohjaveden hallintaselvitys

Alustava pohjaveden hallintaselvitys Alustava pohjaveden hallintaselvitys Ramboll Finland Oy Säterinkatu 6, PL 25 02601 Espoo Finland Puhelin: 020 755 611 Ohivalinta: 020 755 6333 Fax: 020 755 6206 jarno.oinonen@ramboll.fi www.ramboll.fi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KANKAAN VANHA PAPERITEHDAS, ETELÄPÄÄN LISÄTUTKIMUKSET. Jyväskylän kaupunki. Tutkimusraportti. Helmikuu 2017.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KANKAAN VANHA PAPERITEHDAS, ETELÄPÄÄN LISÄTUTKIMUKSET. Jyväskylän kaupunki. Tutkimusraportti. Helmikuu 2017. Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä Helmikuu 2017 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KANKAAN VANHA PAPERITEHDAS, ETELÄPÄÄN LISÄTUTKIMUKSET JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KANKAAN VANHA PAPERITEHDAS,

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAU- PUNKI ASEMANSEUDUN ASEMA- KAAVAN PIMA-SELVITYS

HÄMEENLINNAN KAU- PUNKI ASEMANSEUDUN ASEMA- KAAVAN PIMA-SELVITYS Vastaanottaja YIT Mika Viitamäki Hämeenlinnan kaupunki Johanna Närhi Leena Roppola Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 30.7.2015 Viite 1510019903 HÄMEENLINNAN KAU- PUNKI ASEMANSEUDUN ASEMA- KAAVAN

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa-

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa- HAKIJA Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Salmisaarenranta 11 00180 HELSINKI KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-412-1-542 osoitteessa Palmrothintie 1, 33950 PIRKKALA. Kiinteistön

Lisätiedot

Itä-Vantaan linja-autovarikon pohjavesivaikutusten arviointi

Itä-Vantaan linja-autovarikon pohjavesivaikutusten arviointi Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Vantaan kaupunki Itä-Vantaan linja-autovarikon pohjavesivaikutusten arviointi Rusokallio (Brunaberget), Hakkila 82116843 20.8.2007 RAMBOLL FINLAND

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10 HAKIJA VR-Yhtymä Oy Länsi-Suomen kiinteistöalue Rautatienkatu 25 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10 VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Sijaintikartta. Mittakaava 1:20000 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359.

Sijaintikartta. Mittakaava 1:20000 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359. Sijaintikartta Tutkimuskohde Mittakaava 1:20000 0 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359 Ympäristö-ELYt Kuntarajat 2 km KOHDE: Porin Veturitallit TYÖNUMERO:

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake LIITE 1 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 529 Naantali Täyttämispvm 03.05.2016 Kaavan nimi Kukolan teollisuusalueen akm OSA II Hyväksymispvm Ehdotuspvm 03.05.2016

Lisätiedot

PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA

PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA Koonti tarjouspyynnön mukaisista osatarjouksista Taulukko 1. Vaakamaksu Vaakamaksu Yksikköhinta ( /kuorma)

Lisätiedot

KATAJANOKAN ITÄOSA YMPÄRISTÖN HAITTA- AINETUTKIMUKSET

KATAJANOKAN ITÄOSA YMPÄRISTÖN HAITTA- AINETUTKIMUKSET KATAJANOKAN ITÄOSA YMPÄRISTÖN HAITTA- AINETUTKIMUKSET KATAJANOKAN ITÄOSA YMPÄRISTÖN HAITTA-AINETUTKIMUKSET Päivämäärä 12.8.2016 Laatija Janne Leskinen, Emilia Pöyry Tarkastaja Kimmo Järvinen Hyväksyjä

Lisätiedot

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie HAKIJA Asianajotoimisto Krogerus Rautatienkatu 21 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-402-1-634 osoitteessa Killonvainiontie 1 33960 PIRKKALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Ympäristöarviointi Turku PIMA Kaupunginpuutarha

Ympäristöarviointi Turku PIMA Kaupunginpuutarha RAPORTTI Ympäristöarviointi Turku PIMA Kaupunginpuutarha Tilaaja: Turun Kaupunki, Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä Laatija: Golder Associates Oy Apilakatu 13 B 20740 Turku Suomi +358 2 2840 300 1898120

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala HAKIJA Ruokakesko Oy Satamakatu 3 00016 KESKO KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-454-2-449 osoitteessa Finnentie 1 Kangasala VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Vastaanottaja. Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi. Tutkimusraportti. Päivämäärä MAAPERÄTUTKIMUS KARINKENTÄN ASEMAKAA- VAMUUTOSALUE

Vastaanottaja. Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi. Tutkimusraportti. Päivämäärä MAAPERÄTUTKIMUS KARINKENTÄN ASEMAKAA- VAMUUTOSALUE Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 4.06.206 MAAPERÄTUTKIMUS KARINKENTÄN ASEMAKAA- VAMUUTOSALUE MAAPERÄTUTKIMUS KARINKENTÄN ASEMAKAAVAMUUTOSALUE Päivämäärä 4.06.206

Lisätiedot

ó ó ó ó ó Tutkimusraportti 16WWE0424-012 13.10.2017 YIT RAKENNUS OY Kuopion Kuntolaakso Suokatu 53, KUOPIO Maaperän pilaantuneisuustutkimus 1 Esipuhe Pöyry Finland Oy on YIT Rakennus

Lisätiedot