SÄHKÖINEN PÄÄTÖKSENTEKO. Sä hkö inen pä ä tö ksentekö Vesilähdellä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖINEN PÄÄTÖKSENTEKO. Sä hkö inen pä ä tö ksentekö Vesilähdellä"

Transkriptio

1 SÄHKÖINEN PÄÄTÖKSENTEKO luottamustoimessa Sä hkö inen pä ä tö ksentekö Vesilähdellä Toimintamalli kunnan valtuusto- ja hallitustyöskentelyyn ICT:n kannalta Kunnan ICT ryhmässä lähtöasetelmaksi määriteltiin, että siirrytään sähköiseen työskentelyyn. Kaikille käyttäjille luodaan käyttäjätunnukset sekä Käyttäjiksi valittu yhteensä 39 kpl käyttäjää: - 21 valtuutettua, 23 lautakuntien jäsentä, 6 varavaltuutettua - 5 varakonetta (toimielimien varakoneita, joissa vain nettiselaus mahdolliista) - Yhteensä päällekkäitten tehtävien jälkeen laitteita tarvitaan 39 kpl ja 5 varakonetta. Laitevalinnaksi valittiin ipad tabletti. Myös omat laitteet sallitaan omalla ylläpidolla. Tällöin menetetään sähköpostin automaattinen saapuminen, jolloin mobiili laite on jatkuvassa yhteydessä palvelimeen ja hakee postit ajastettuna automaattisesti. Omia laitteita käyttäen voidaan käyttää OWA yhteyttä nettiselaimella. OWA toimii (Microsoftin Open Web Access) haku-toiminnolla, mikä tarkoittaa, että palvelimelle on otettava yhteys varta vasten erikseen. Pälvelukuväus 1. Palvelut Asiakirjan hallinta, ei sisällä version hallintaa Asiakirjojen jako tapahtuu Virta-järjestelmässä, tai kunnan kotisivuilla. - esityslistat myös kunnan WWW sivuilla. - oheismateriaalit ja dokumentit PDF formaatissa. 1.2 Viestintä Haku-toiminnolla omalla työasemalla ja mobiililaitteella Sähköposti on haettava etä-yhteyden kautta, tai Tämä vaatii erikseen kirjautumista joka kerta, eikä tällöin voi käyttää saapuvan viestin hälytystä Automaatisella-toiminnolla kunnan omistamalla ipad laitteella Sähköposti saadaan ajastetusti päivittymään kunnan omistamaan laitteeseen. Tässä versiossa on oma sähköposti klientti ja VPN palvelu. Sähköposti klienttiin voidaan aktivoida saapuvan viestin hälytys. 2. Järjestelmien käyttö Kaikille valtuuston, ensisijaisille varavaltuutetuille, hallituksen ja lautakuntien jäsenille tilataan verkon käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteet (@vesilahti.fi)

2 TOIMINTAMALLI EHDOTUS Pälvelukuväus - Laitevalinnaksi suositellaan ipad vuokralaitteistoa - laitteet kuuluvat Tiedon käyttäjätuen hallintaan ipad laitetta näppäimistö-suojakuorineen - verkkotunnukset o oikeat oikeudet etäkäyttöön, käyttäjäryhmät jne Etäkäyttö - kaikki palvelut o VPN yhteys, edellyttää tunnistautumista SMS viestillä palvelimelle o tunnistautuminen vaatii GSM numeroa verkkomäärittelyissä. - sähköposti, web-mail - Virta-työtilapalvelut - WWW-palvelut Sähköposti - osoite - Vesilahti.fi- sähköpostin voi lukea myös omasta matkapuhelimesta. Tämä edellyttää puhelimelta tiettyjä ominaisuuksia (kunta ei hanki sopivaa puhelinta) ja sitä, että puhelimen hallinta siirtyy Tiedolle (päivitykset voivat aiheuttaa joidenkin henkilökohtaisten tietojen katoamista). OWA yhteys vaatii mobiilidata yhteyden. Remote yhteys on VPN yhteys ja toteutetaan Tiedon MobileIron ohjelmistolla. Tämä ohjelmisto vaatii laitteen hallinnan siirtämistä Tiedon asiakastuelle. Tuote on maksullinen. Asiakirjan hallinta - pdf dokumentit - pdf dokumenttien kommentointi, ja muistiinpanojen lisäys Adobe Readerohjelmalla, (Huom! tallentuu omaan pilvi tilaan) V E S I L A H D E N K U N T A Lindinkuja 1 puh. (03) vesilahdenkunta@vesilahti.fi VESILAHTI fax (03)

3 TOIMINTAMALLI EHDOTUS Kustännukset Vaihtoehto ipad käyttäjätunukset oman laitteen käyttökorvaus päätetään KH kokouksessa Vaihtoehto ipad Laite Apple ipad Wi-Fi + Cellular 128 GB + suojakotelo Kertaosto vaihtoehto ipad á kpl Näppäimistö á kpl 2200 Leasing vaihtoehto Leasinghinta/laite/vuosi 150 Perusohjelmistojen ylläpito/laite/vuosi 60 - MobileIron gold-lisenssi Peruspalvelu 1,51 - AD + s-posti tunnukset Leasing vuosikustannus Koko luottamushenkilöstö 44 laitetta 9306,44 Tiedon käyttöönottoprojekti ~ V E S I L A H D E N K U N T A Lindinkuja 1 puh. (03) vesilahdenkunta@vesilahti.fi VESILAHTI fax (03)

4 Tampereen kaupunkiseudun TYP-sopimuksen muutos ajalle Tämä muutospöytäkirja koskee Tampereen kaupunkiseudun työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua (TYP) Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun ajalla Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisessa kokeilussa ajalla kaupunkiseudun kunnat vastaavat niiden työttömien työnhakijoiden palveluista, jotka eivät saa palkansaajan tai yrittäjän ansioon suhteutettua työttömyysturvaa. Tämän kohderyhmän osalta työja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) ei näin ollen osallistu TYP-asiakkaiden palveluprosessiin kokeilun aikana, vaan kunnat vastaavat monialaisesta yhteispalvelusta myös työvoima- ja elinkeinopalvelujen osalta. 6 Monialainen työllistymissuunnitelma Jos kunnan asiakas täyttää työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain 2 :n 2 momentissa säädetyt edellytykset ja hänellä on monialaisen yhteispalvelun tarve, hänen palvelutarpeensa arvioimisen, monialaisen työllistymissuunnitelman laatimisen, seurannan ja tarkistamisen sekä monialaisen yhteispalvelun päättymisen arvioimisen tekee poiketen siitä, mitä mainitun lain 3, 4 ja 6 :ssä säädetään kunta. (Laki julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta 505/2017) Ajalla ei sovelleta Tampereen kaupunkiseudun TYPstä voimassa olevaa sopimusta TE-toimiston osalta kokeilun kohderyhmään kuuluvien asiakkaiden kohdalla. Koska alueellisen kokeilun ajaksi TE-toimiston asiakaspalveluhenkilöstöä siirtyy kokeilukuntien työnjohdon alle alueellista kokeilua koskevan sopimuksen mukaisesti, kokeilun kohderyhmän TYPpalvelut resursoidaan kuntien toimesta kokeilusuunnitelman mukaisesti. Kokeiluun kuulumattomien ansioturvaa saavien TYP-asiakkaiden monialaisiin palveluihin Pirkanmaan TE-toimisto nimeää kaksi asiantuntijaa ja Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut kaksi omavalmentajaa/sosiaalityöntekijää. TYP-alueen muissa kunnissa kuin Tampereella kukin kunta nimeää ansioturvaa saavien työttömien työllistymistä edistävään monialaiseen yhteispalveluun (TYP) yhdyshenkilön ja hänelle varahenkilön. Alueelliseen kokeiluun kuulumattomien TYP-asiakkaiden palvelut hoidetaan TYP-lain mukaisesti monilaisena yhteispalveluna hyödyntäen mahdollisimman tehokkaasti eri palvelukanavia. Kelan osuuteen TYP-sopimuksessa ja työllistymistä edistävässä yhteispalvelussa ei alueellisella kokeilulla ole vaikutusta. Tampereella Tampereen kaupunkiseudun TYPin johtoryhmä

5 Kuntien Tiera Oy:n osakkaaksi Arto Kahila

6 Tietohallintoyhteistyön kehitysaskeleita Tampereen kaupunkiseudun kunnissa Kehitys kulkenut seuraavilla askelmilla hyppäyksittäin: 1990 luku 2000 luvun alku: Perustietotekniikkapalvelujen ulkoistus Nokian kaupunki - >yhteishankinta ja palvelu Nokia + Pirkkala. Sis. myös IT laitteet 2004 : Kehyskuntien (7) ICT yhteistyö, yhteishankinnat ja ulkoistus: Perustietotekniikka, Tietoverkkopalvelut, Puhelinpalvelut, ICT laitteet Laiteleasing ja rekisterit yhtenäiseksi (3StepIT), Sosiaalipalvelujen yhtenäinen tietojärjestelmä (Efecte), ym Keskitetty ICT johto yhteiselle johtoryhmälle, Orivesi ja Hämeenkyrö mukaan 2008: Tampereen kaupunki mukaan Keskitetty strateginen koordinaatio: Seudullinen johtoryhmätyöskentely alkaa Asiantuntijuutta ja ammattimaisuutta, ohjelmaperusteista kehittämistä. Pyrkimys laajempien yhteistyökuvioitten hyödyntämiseen Kaikki perusinfrahankinnat ja ICT laitteet ulkopuolisilta, kilpailutetuilta toimittajilta. Keskitetty palvelunhallinta : Uusi kehittämisstrategia: Painopiste toimialaratkaisuihin. Digitalisaation mahdollisuuksien huomiointi uudet toimintatavat : Seutua laajempien kehittämismahdollisuuksien käyttöönotto, siirtyminen rutiinitehtävistä palvelunhallintaan. Laite- ja palvelujenhankinnassa siirtyminen kuntakentän verkkokauppapalveluihin.

7 Kuntien Tiera Oy, osakkaaksi? Kuntien Tiera Oy on perustettu v Toiminta-ajatuksena on olla yhteisten kehityshankkeiden alusta ja yhteistyöfoorumi. Omistajina on tällä hetkellä yli 262 kuntatoimijaa; 196 kuntaa, 47 kuntayhtymää ja 18 kuntaomisteista osakeyhtiötä sekä Suomen Kuntaliitto. Väestöpeitto asukkaista 58,2 %. Liikevaihto vuonna 2016 oli noin 30 me. Työntekijöitä on noin 100. Suurimpia omistajia ovat Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Lahti, Kouvola, Lappeenranta, Hämeenlinna ja Vaasa. Omistajuus on asiakkuuden edellytys. Tämä mahdollistaa omistajien suorahankinnat Tieralta inhouse -periaatteella. Asiakkaat hyötyvät kuntaomistajien yhteisestä ostovoimasta ja yhteisen kokonaisnäkemyksen ohjaamasta kehitystyöstä. Osakkeita voi merkitä 1/10 asukasluvusta, hinta 2 euroa / osake

8 Kuntien Tiera Oy, osakkaaksi? Tieralla on jo käytössään seuraavat ICT -palvelut o o o o o o Toiminnanohjausratkaisut toiminnan ja talouden sekä palveluketjujen ohjaukseen ICT-infrapalvelut palvelutuotannon tueksi ja palveluiden jatkuvuuden turvaamiseksi Sote-ratkaisut valinnanvapauden sekä kotiin tuotavien palveluiden ja hyvinvoinnin toteuttamiseen Opetuksen ja kasvatuksen digitaaliset ratkaisut Vaativat asiantuntijapalvelut uudistustyön tueksi Digitalisaation perustyökalut ja ICT-verkkokauppa Lisää Tieran esittelyä

9 Siirtyminen verkkokauppa palveluun ICT hankinnoissa ja tilauskäytännöissä Tampereen kaupunkiseudun kuntien tietohallinnon kehittämissuunnitelmassa (2017) on strategisena kehittämislinjauksena tietohallintoyhteistyön laajentaminen toimialaratkaisuihin aiempien ICT painotteisten seudullisten infraratkaisujen kehittämisen ja yhteistyön rakentamisen seuraavana kehitysaskeleena. Tämä edellyttää ICT laitehallinnan rationalisointia ja automatisointia niin, että sen rooli jätetään pienemmäksi ja tunnustetaan sen vain tukeva rooli. Tämä on nykyisin mahdollista kehittyneen, täyden palvelun verkkokauppaa hyödyntäen. Kun verkkokauppa on pystytetty Hankintalain säädösten mukaisesti ja se palvelee vain osakkaita ns. inhouse - periaatteella, omia kilpailutuksia ja erillisiä omia resursointeja kilpailuttamiseen ei enää tarvita.

10 Siirtyminen verkkokauppa palveluun ICT hankinnoissa ja tilauskäytännöissä Verkkokaupassa saavutettavat hyödyt: Asiakas (tilaaja) saa kaikki IT-laitteet, puhelimet, lisälaitteet ja tarvikkeet yhdestä kanavasta Tilaus voidaan samalla integroida kaikkiin tarvittaviin kontakteihin (asennukset, rekisterit, laskutus ja laskunkäsittely, rahoitus-leasing, raportit, valvonta jne). Tiera tai sen palvelutoimittaja ei veloita integraatioista. ICT:n hallinnollinen työ vähenee, taloushallinnon automatisointia edistetään poistamalla erilliset laskut ja niiden kierrättäminen. Prosessi asiakkaan tarpeen ilmaantumisesta toimitukseen (ja laskun maksamiseen) nopeutuu. Tuotteet ja hinnat on jatkuvasti ajantasaisesti kilpailutettuja, valikoima on suuri. Tietohallinnossa voidaan itse määritellä, mitkä tuotteet otetaan käyttöön ja milloin. Laitteet eivät lopu, vaan jonkun tuotteen poistuessa uusi korvaava on heti tilalla Tuotevalikoima (kuvina) hintoineen on läpinäkyvä ja kaikkien tutustuttavissa Mahdolliset hintojen alenemat huomioidaan automaattisesti

11 Siirtyminen verkkokauppa palveluun ICT hankinnoissa ja tilauskäytännöissä Konkreettiset euromääräiset säästöhyödyt Tampereen kaupunkiseudun kunnissa (IT- ja kommunikaatiolaitteet yhteensä): - Säästöt hankintavaiheessa 33 htp/vuosi - Säästöt toiminnassa 53 htp/vuosi - Säästöt yhteensä 86 htp/vuosi - Asiantuntija-arvion mukaan verkkokaupan käyttö vähentää tilausten, laskunkäsittelyn ja moninkertaisen hallinnollisen työn vähentymisen kautta työmäärää ainakin 10-15%. Prosessi samalla nopeutuu. - Esim. verkkokauppatoimittaja Tieran komissio on aina 1,5% (joillakin muilla se vaihtelee tuoteryhmistä riippuen 1,5 3%) - Laitteiden hankintahinnoissa ei ole havaittu mitään oleellisia eroja verrattuna nykykäytännön (KL-Kuntahankinnat sopimusten) ja esim. Tieran hintakatalogien hintoihin. Tieran verkkokaupasta voidaan toimittaa tarvikkeita yleensä hyvin edullisesti. - Verkkokauppaan voidaan tarvittaessa kilpailuttaa lisää (uusia) tuotteita. Kun on kyseessä suuri ostaja (kuten Tampereen seutu), myös asiakaskohtainen räätälöinti on mahdollista.

12 Siirtyminen verkkokauppa palveluun ICT hankinnoissa ja tilauskäytännöissä: hankintojen vertailu Vertailu, jos hankinta tehtäisiin omana työnä (Oma) =parempi kuin Oma =huonompi kuin Oma = vastaava kuin Oma Volyymi Kustannukset, resursoinnit KL Tiera Oma It-laitteet* (kaikki työasemat), euroa kpl KL nyt IT-tarvikkeet, euroa n KL nyt IT-laitteiden hankinnan työmäärä** 80 Ylläpitoprosessin työmäärä? Sop aikaiset hintamuutokset x Integroitu rahoitus x Puhelimet***, euroa kpl KL nyt Puhelinten varusteet, euroa n KL nyt Puhelinten hankinnan työmäärä 3 Ylläpitoprosessin työmäärä? Sop aikaiset hintamuutokset x Integroitu rahoitus x *) tarjouksiin perustuvat hankintahinnat 2017 tarvikkeineen, koko seutu, hankintamäärällä ajalla huhti17-tammi18 (minikilpailutuksen 2017 aineistolla):

Kuntien Tiera Oy:n osakkaaksi

Kuntien Tiera Oy:n osakkaaksi Kuntien Tiera Oy:n osakkaaksi 9.8.2017 Arto Kahila Tietohallintoyhteistyön kehitysaskeleita Tampereen kaupunkiseudun kunnissa Kehitys kulkenut seuraavilla askelmilla hyppäyksittäin: 1990 luku 2000 luvun

Lisätiedot

Seudullisessa ICT-yhteistyössä mukana olevat kunnat ja niiden ICT-resurssit

Seudullisessa ICT-yhteistyössä mukana olevat kunnat ja niiden ICT-resurssit Seudullisessa ICT-yhteistyössä mukana olevat kunnat ja niiden ICT-resurssit (lukuja ei ole päivitetty uusimpiin tietoihin, tiedot koottu sote- ja kuntauudistussuunnitelmien valmistelutyössä) Ylöjärvi Ylöjär

Lisätiedot

Toimeenpano Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Yhteiskokous Kunnat, Kela ja Pohjois-Savon TE-toimisto 10.3.

Toimeenpano Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Yhteiskokous Kunnat, Kela ja Pohjois-Savon TE-toimisto 10.3. Toimeenpano Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Yhteiskokous Kunnat, Kela ja Pohjois-Savon TE-toimisto 10.3.2015 Toimeenpanon aikataulu 2015-2016 Laki voimaan 1.1.2015, kaikki

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja 2018 TE-palveluiden ohjausryhmä 2.6.2017 Kokeilualueet 3 maakunnallista kokeilua 5 yhden tai useamman kunnan alueella toteutettavaa kokeilua Mukana

Lisätiedot

Seutuyhteistyö ja ICT-Kilpailutus. Terveydenhuollon ATK-päivät 2015 Rami Nurmi

Seutuyhteistyö ja ICT-Kilpailutus. Terveydenhuollon ATK-päivät 2015 Rami Nurmi Seutuyhteistyö ja ICT-Kilpailutus Terveydenhuollon ATK-päivät 2015 Rami Nurmi Seutuyhteistyö ja ICT-Kilpailutus 1. Tampereen seutukunta 2. Volyymit 3. Miksi hankkia yhdessä 4. Seudullinen tietohallintoyhteistyö

Lisätiedot

Kuntayhteisellä palvelunhallintaratkaisulla tehokkuutta tietohallintoon

Kuntayhteisellä palvelunhallintaratkaisulla tehokkuutta tietohallintoon Kuntayhteisellä palvelunhallintaratkaisulla tehokkuutta tietohallintoon Tiera Palvelunhallinta -ratkaisu Jyri Lehtonen Liiketoimintapäällikkö Tiera Käyttäjäpalvelut 044 9072464 jyri.lehtonen@tiera.fi Tiera

Lisätiedot

TAMPEREEN SEUDUN KUNTIEN TIETOHALLINTOYHTEISTYÖ. Tietohallintopäällikkö Elias Kärki

TAMPEREEN SEUDUN KUNTIEN TIETOHALLINTOYHTEISTYÖ. Tietohallintopäällikkö Elias Kärki TAMPEREEN SEUDUN KUNTIEN TIETOHALLINTOYHTEISTYÖ Tietohallintopäällikkö Elias Kärki T A M P E R E E N K A U P U N K I Yhteinen tietohallinto Tampereen seudulla Tampereen seutukunnan kunnat Kangasala, Lempäälä,

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu. Osela Tampereen kaupunkiseudun TYP:n johtaja Tommi Eskonen

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu. Osela Tampereen kaupunkiseudun TYP:n johtaja Tommi Eskonen Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Osela 9.6.2016 Tampereen kaupunkiseudun TYP:n johtaja Tommi Eskonen Työllistymistä edistävällä monialainen yhteispalvelu (TYP) Yhteistoimintamalli, jossa

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ Otsikko Sivu 227 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 305

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ Otsikko Sivu 227 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 305 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 302 Kunnanhallitus 04.09.2017 AIKA 4.9.2017 klo 17.30-19.11 PAIKKA Tampere-talo, VIP-tila, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 227 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennemuutosten selvitysvaiheen ICT tuki

Tampereen kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennemuutosten selvitysvaiheen ICT tuki Tampereen kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennemuutosten selvitysvaiheen ICT tuki Loppuraportti: ICT ympäristön yleiskuvaus ja kehitystarpeet Tampereen kaupunkiseudun 9 kuntaa (Hämeenkyrö, Kangasala,

Lisätiedot

Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle

Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle 2.2.2017 Tampereen kehyskuntien KaPA-projekti KaPA käyttöönottoprojekti Matti Toni Arto, Topi Sari, Projektipäällikkö Jarmo Hagman

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 10.4.2018 Regina Saari Ohjelmajohtaja 1 11.4.2018 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisen kokeilun asiakaskohderyhmänä

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP?

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP? Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP? Työllisyysseminaari, Kuntamarkkinat 9.9.2015 Erityisasiantuntija Tommi Eskonen Työllistymistä edistävällä monialainen yhteispalvelu

Lisätiedot

Sote ICT - yhteishankintamalleja. Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy

Sote ICT - yhteishankintamalleja. Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy Sote ICT - yhteishankintamalleja Tapio Koivisto ICT-hankintapäällikkö KL-Kuntahankinnat Oy Kuntahankinnat, kunta-alan yhteishankintayksikkö Julkiset ICT-hankinnat Sote ICT -yhteishankinnat Esimerkkejä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin kunnan työllisyyspalvelut Tiedonanto laadittu: 9.7.2018

Lisätiedot

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella Perusturvalautakunta 35 10.03.2015 Kaupunginhallitus 119 16.03.2015 Työllistämistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savossa 1/37/379/2015 PTL 35 Selostus: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta

Lisätiedot

Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi

Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi Oma Häme tietohallinnon selvitysvaiheen organisointi 27.3.2017 Johanna Tulander-Välkki www.omahäme.fi Valtakunnallisen ict-palvelukeskuksen palvelutarjooma ennen 2019 Keskitytään kolmeen palvelukokonaisuuteen

Lisätiedot

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin tiedot Tietosuojaseloste 1 (3) Henkilörekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Ohjaamon asiakasrekisteri 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Henkilötietoja käsitellään monialaisen yhteispalveluna toteutettavan

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA Kuopion seudun Sopimusluonnos 1 (5) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on stä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta

PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta RAUMAN KAUPUNKI Kaupunginhallitus PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 22.5.2017 Sivu 1(2) 280 Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta KH 280 22.5.2017

Lisätiedot

Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0. Kuntamarkkinat Tuula Seppo, erityisasiantuntija

Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0. Kuntamarkkinat Tuula Seppo, erityisasiantuntija Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0 Kuntamarkkinat 14.9.2016 Tuula Seppo, erityisasiantuntija Kuntasektorin asianhallinnan viitearkkitehtuuri 1.0 Hallinnon toimintatapojen digitalisointi

Lisätiedot

Tieran kuntayhteiset ratkaisut ja yhteistyö muutoksen mahdollistajana. Copyright Kuntien Tiera Oy 0

Tieran kuntayhteiset ratkaisut ja yhteistyö muutoksen mahdollistajana. Copyright Kuntien Tiera Oy 0 Tieran kuntayhteiset ratkaisut ja yhteistyö muutoksen mahdollistajana Copyright Kuntien Tiera Oy 0 Tiera lyhyesti Tiera on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö, joka järjestää palveluita omistajilleen

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi Espoo Kouvola Oulu Tampere Turku Kuntien Tiera Oy Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 1 Hyvinvointipalvelujen

Lisätiedot

Kaupunkiseudun kuntien tietohallintosopimus 10 vuotta -tilaisuus

Kaupunkiseudun kuntien tietohallintosopimus 10 vuotta -tilaisuus Kaupunkiseudun kuntien tietohallintosopimus 10 vuotta -tilaisuus Jarkko Oksala, tietohallintojohtaja, Tampereen kaupunki 1 Tietohallinto Tampereen kaupunkiseudulla Kansallisesti ainutlaatuinen onnistuminen

Lisätiedot

Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät. Maakuntafoorumi Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen

Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät. Maakuntafoorumi Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät Maakuntafoorumi 4.12.2018 Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen Miltä työllisyystilanne näyttää? 231 100 työtöntä työnhakijaa -

Lisätiedot

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat Kanta-Hämeen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun

Lisätiedot

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Ismo Rautiainen, toimialajohtaja Kuntamarkkinat, Mikä ihmeen sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio 12.9.2019 Asiakasohjauksen kehittämisen peruskuva!

Lisätiedot

Uusi ratkaisumalli kuntakentän ICT-haasteisiin

Uusi ratkaisumalli kuntakentän ICT-haasteisiin 1 Uusi ratkaisumalli kuntakentän ICT-haasteisiin Vaatimukset kuntien palveluille kasvavat Kunnat kohtaavat lähivuosina merkittäviä haasteita, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan uusia keinoja työn tuottavuuden

Lisätiedot

1. Ohjelmajohtaja. b. allekirjoittaa kaupungille palkkatuella palkattavien, yrityksiin edelleensijoitettavien, työsopimukset. 2.

1. Ohjelmajohtaja. b. allekirjoittaa kaupungille palkkatuella palkattavien, yrityksiin edelleensijoitettavien, työsopimukset. 2. Toimivallan delegointi työllisyyskokeilun ajalle kokeilulainsäädännön mukaisten tehtävien ja vastuiden hoitamista varten elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille / Elinvoima- ja osaamislautakunta

Lisätiedot

Rovaniemen työllisyysyksikkö

Rovaniemen työllisyysyksikkö Rovaniemen työllisyysyksikkö Syksyn 2017 aikana on alettu kokoamaan yhteen tiimiä, joka kehittää Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluita mm.kuntatyöllistämisen kehittämistä, työllistämishankkeiden hallinnointia

Lisätiedot

Miten maakuntauudistus muuttaa työhakijoiden ja yritysten palveluja?

Miten maakuntauudistus muuttaa työhakijoiden ja yritysten palveluja? Miten maakuntauudistus muuttaa työhakijoiden ja yritysten palveluja? Tiedotustilaisuus Elinkeinoministeri Mika Lintilä Työministeri Jari Lindström 5.4.2018 Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

Opetuksen ict -palveluverkko. Seudullinen ratkaisu?

Opetuksen ict -palveluverkko. Seudullinen ratkaisu? Opetuksen ict -palveluverkko Seudullinen ratkaisu? 1 Opetustoimialan visio Seudullisessa tieto- ja viestintätekniikan peruskäytön suunnitelmassa ( v. 2012) linjataan seudullisesta tavoitetilasta seuraavaa:

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA Kuopion seudun Sopimus 1 (5) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on stä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

Seudun tietohallintoyhteistyö 10 vuotta

Seudun tietohallintoyhteistyö 10 vuotta Seudun tietohallintoyhteistyö 10 vuotta Malliesimerkki yhteistyöstä Teppo Sulonen Yhteinen tietohallinto ei ollut minun ideani, mutta olin täysillä heti mukana (syksy 2006) Yhteistyö seudullisen tietohallinnon

Lisätiedot

Kuntakokeiluista opittua 25.11.2015. Sonja Manssila, VM

Kuntakokeiluista opittua 25.11.2015. Sonja Manssila, VM Kuntakokeiluista opittua 25.11.2015 Sonja Manssila, VM Kuntakokeilulain mukaiset kokeilut 2015-2016 Laki kuntien velvoitteiden ja ohjauksen vähentämistä ja monialaisten toimintamallien tukemista koskevista

Lisätiedot

Maakuntauudistus: Palvelut työnhakijoille ja yrittäjille. Tiedotustilaisuus Työministeri Jari Lindström

Maakuntauudistus: Palvelut työnhakijoille ja yrittäjille. Tiedotustilaisuus Työministeri Jari Lindström Maakuntauudistus: Palvelut työnhakijoille ja yrittäjille Tiedotustilaisuus Työministeri Jari Lindström 27.6.2018 Kasvupalvelu-uudistukseen liittyvä lainsäädäntö Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

Lisätiedot

VIRANOMAISYHTEISTYÖ RIKOSSEURAAMUSASIAKKAIDEN PROSESSEISSA LAPISSA SEMINAARI

VIRANOMAISYHTEISTYÖ RIKOSSEURAAMUSASIAKKAIDEN PROSESSEISSA LAPISSA SEMINAARI VIRANOMAISYHTEISTYÖ RIKOSSEURAAMUSASIAKKAIDEN PROSESSEISSA LAPISSA SEMINAARI 29.3.2017 TE- palvelut ja TYP- prosessi rikostaustaisilla Tuija Keihtä johtava työllisyysasiantuntija Lapin liitto Lapin työllistymistä

Lisätiedot

Toteuma

Toteuma 1 HEINOLAN KAUPUNKI TALOUSARVION 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto 14.11.2016: 110 YLEISHALLINTO YHTEENSÄ T U L O T 1 346 160 1 005 913 1 360 890 1 360 890 M E N O T -5 738 370-4

Lisätiedot

Valmistaudu maakuntauudistukseen: digitaalinen toimintaprosessi ja valinnanvapausmalli

Valmistaudu maakuntauudistukseen: digitaalinen toimintaprosessi ja valinnanvapausmalli Valmistaudu maakuntauudistukseen: digitaalinen toimintaprosessi ja valinnanvapausmalli Kuntamarkkinat 13.9.2017 Copyright Kuntien Tiera Oy 0 Mistä on kyse? Kuntatoimijoiden omistama järjestelmä Sisältää

Lisätiedot

Pirkanmaan TE-toimiston koko alueen työttömien osuus työvoimasta oli 12,7 %, joka oli edelleen korkeampi kuin koko maan työttömyysaste 11,2 %.

Pirkanmaan TE-toimiston koko alueen työttömien osuus työvoimasta oli 12,7 %, joka oli edelleen korkeampi kuin koko maan työttömyysaste 11,2 %. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 26.2.2013 Tilannekatsaus 31.1.2013 alue: Pirkanmaan kunnat Työttömyys kasvoi Pirkanmaan TE-toimiston koko alueella oli tammikuun 2013 viimeisenä päivänä 30524

Lisätiedot

Parasta palvelua malli! Kuntatalo ! Hankejohtaja Johanna Mätäsaho

Parasta palvelua malli! Kuntatalo ! Hankejohtaja Johanna Mätäsaho Parasta palvelua malli Kuntatalo 27.3.2015 Hankejohtaja Johanna Mätäsaho Sisältö Parasta palvelua malli + uusi tietojärjestelmä (PSOP) lyhyesti Valinnanvapauden ja palvelumarkkinoiden kehittymisen tukena

Lisätiedot

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Työttömyys Kainuussa Asukkaita Kainuussa 75 415 Työvoima 33 822 Työttömien

Lisätiedot

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Verkostoja hyödyntäen järjestöjen kautta aitoon työllistymiseen 15.10.2014 1 17.10.2014 Etelä-Savon TE-toimisto/ Rakennepoliittinen ohjelman

Lisätiedot

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Seuraavassa konkretisoidaan palvelualuetarkkuudella toiminnallista vastuunjakoa toimittajan ja tilaajan välillä. 1. HelpDesk-palvelu Tietopalveluiden tuottama käyttäjätuki

Lisätiedot

Laki. julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta. Soveltamisala

Laki. julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta. Soveltamisala Laki julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Soveltamisala Tässä laissa säädetään määräaikaisesta

Lisätiedot

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Decens - Sujuvaa yhteistyötä Decens on ICT palvelutoimittaja Perustettu vuonna 2008 Päätoimipaikka on Tampere Yrityksessä työskentelee n. 70 henkilöä Toimipisteet:

Lisätiedot

TIETOHALLINTO TOIMINNAN UUDISTAJANA Jarkko Oksala/JUHTA vierailu Tampereella

TIETOHALLINTO TOIMINNAN UUDISTAJANA Jarkko Oksala/JUHTA vierailu Tampereella TIETOHALLINTO TOIMINNAN UUDISTAJANA 03.10.2018 Jarkko Oksala/JUHTA vierailu Tampereella Tietohallinto Tampereen kaupungin uudistajana Tietohallinto kuuluu osaksi Tampereen kaupungin konsernihallinnon strategia-

Lisätiedot

Julkisten hankintojen yrittäjäilta 25.10.2011

Julkisten hankintojen yrittäjäilta 25.10.2011 Julkisten hankintojen yrittäjäilta 25.10.2011 OHJELMA Klo 17. Tilaisuuden avaus, illan puheenjohtaja Ari Hiltunen Asiantuntijoina hankintajohtaja Marjo Laine ja hankintasuunnittelija Katri Löytty, Jyväskylän

Lisätiedot

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 Lainsäädännön tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen Kuntien ja valtion työnjaon selkeyttäminen ja yhteistyön kehittäminen

Lisätiedot

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP)

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla

Lisätiedot

4. Yhteinen toimipiste ja muualla kuin yhteisessä toimipisteessä tarjottavat palvelut

4. Yhteinen toimipiste ja muualla kuin yhteisessä toimipisteessä tarjottavat palvelut YHTEISTYÖSOPIMUS PIRKANMAAN KESKISEN ALUEEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YH- TEISPALVELUSTA (TYP) LUONNOS 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

Liikeidea. Etunimi Sukunimi

Liikeidea. Etunimi Sukunimi Liikeidea Funidata Oy on perustettu maaliskuussa 2016 Tampereen yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisen Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi OTM-hankkeen

Lisätiedot

Työasemien uusi hankintamalli Ari Hovila, 12/2018

Työasemien uusi hankintamalli Ari Hovila, 12/2018 Työasemien uusi hankintamalli Ari Hovila, 12/2018 Taustaa Uudet henkilökunnan laitteet hankitaan leasingrahoituksella MUHE: 1.1.2015 alkaen OPHE: 1.1.2016 alkaen Laitteet 2-4 vuotta vuokralla, jonka jälkeen

Lisätiedot

AKVA- seminaari 26.9. Kuntien Tiera Oy. Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely. Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja

AKVA- seminaari 26.9. Kuntien Tiera Oy. Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely. Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja AKVA- seminaari 26.9 Kuntien Tiera Oy Kuntien Tiera Tiera tänään Tiera Toimisto palvelu esittely Petteri Aaltonen Infratuotejohtaja Copyright Kuntien Tiera Oy Tiera on vuonna 2010 perustettu yli 200:n

Lisätiedot

Miksi? Toistemme kohtaamiseen ja vuorovaikutuksen tueksi. Yhteisen ymmärryksen luomiseen. Kuulemiseen. Antamaan mahdollisuus asioille tulla esiin

Miksi? Toistemme kohtaamiseen ja vuorovaikutuksen tueksi. Yhteisen ymmärryksen luomiseen. Kuulemiseen. Antamaan mahdollisuus asioille tulla esiin KOMPASSI Miksi? Toistemme kohtaamiseen ja vuorovaikutuksen tueksi Yhteisen ymmärryksen luomiseen Kuulemiseen Antamaan mahdollisuus asioille tulla esiin Tuomaan jäsennystä Asiakkaan tilanne voi olla pirstaleinen

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus Haminan kaupungin hankintaperiaatteet Kaupunginhallitus 15.12.2017 Hankintojen toimintaperiaatteet Haminan kaupungissa noudatetaan seuraavia hankintoja koskevia strategisia linjauksia: 1) Ennakoiva toiminta

Lisätiedot

Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä. Digiagenda esitys. Syyskuu/2017

Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä. Digiagenda esitys. Syyskuu/2017 Rohkeasti aikaansa edellä Jyväskylä Digiagenda esitys Syyskuu/2017 18.9.2017 Mitä digitalisaatio ja digitalisointi on? Digitalisaatio on ennen kaikkea muutosjohtajuutta, jossa johdon osallistuminen ja

Lisätiedot

Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt

Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt 15.11.2012 PTCS Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi Sähköisen kilpailuttamisen hyödyt 1 Keskitettynä hallittavampi kokonaisuus Kaikki kilpailutukset, sopimukset ja

Lisätiedot

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen

Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset. Vimana Oy. Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen Palvelukeskusten toimintaperiaatteet ja talousvaikutukset Vimana Oy Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen 7.9.2017 1 31.1.2017 Ministerivaliokunnan linjaukset ICTpalvelukeskuksista Toimijoiden vastuut

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu 2017-18 Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki Taustaa Tampereen kaupunkiseutu hakeutui

Lisätiedot

Muualla kuin yhteisissä toimipisteissä tarjottava monialainen yhteispalvelu

Muualla kuin yhteisissä toimipisteissä tarjottava monialainen yhteispalvelu YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia?

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Kuntamarkkinat 15.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista

Lisätiedot

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut

Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki TAUSTAA Päätös työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLISYYDEN ALUEELLISILLA KOKEILUILLA KOHTI 2021

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLISYYDEN ALUEELLISILLA KOKEILUILLA KOHTI 2021 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLSYYDEN ALUEELLSLLA KOKELULLA KOHT 2021 12.9.2018 Kuntamarkkinat Kokeilujen koordinaatiohanke, Mikko Kesä 2 Tampereen seudun kokeilu

Lisätiedot

Sähköinen asianhallinta Onko tietojen hallinta mukana

Sähköinen asianhallinta Onko tietojen hallinta mukana Sähköinen asianhallinta Onko tietojen hallinta mukana Asiakirjahallinnasta tietojen hallintaan, seminaari 4.10.2012/ Katariina Ryhänen, Kuntien Tiera Oy Sisältö: 1. Kuntien Tiera Oy:n yleisesittely 2.

Lisätiedot

Yhteishankinnoilla tehokkuutta - Miten osaisimme auttaa muutoksessa?

Yhteishankinnoilla tehokkuutta - Miten osaisimme auttaa muutoksessa? Yhteishankinnoilla tehokkuutta - Miten osaisimme auttaa muutoksessa? 14.9.2017 Muutostukiklinikka, KuMa Raili Hilakari toimitusjohtaja KL-Kuntahankinnat Oy Railin motto Luottamuksen, jonka olemme Kuntahankinnoissa

Lisätiedot

Työllisyydenhoito kunnassa

Työllisyydenhoito kunnassa Työllisyydenhoito kunnassa Kuntamarkkinat 14.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista Lähde: TEM/Heikki Räisänen,

Lisätiedot

Mitä TYPissä tapahtuu?

Mitä TYPissä tapahtuu? Mitä TYPissä tapahtuu? 16.5.2017 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP Case: Keski-UudenmaanTYP Hyvinkää + Nurmijärvi Järvenpää + Tuusula, Kerava Kartoitusjakso 3kk Mäntsälä- Pornainen

Lisätiedot

Parasta palvelua -ratkaisu. Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448

Parasta palvelua -ratkaisu. Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448 Parasta palvelua -ratkaisu Johanna Mätäsaho johanna.matasaho@tiera.fi 040 670 8448 Kunnat ja kuntayhtymät 2013 40 mrd. 50 % 20 mrd. 2,5 mrd. Palvelusetelit 0,1 mrd. Ostopalvelut 2,4 mrd. Lähteet: kunnat.net/kuntatalouden

Lisätiedot

PMhankintajärjestelmä

PMhankintajärjestelmä PMhankintajärjestelmä Yleisesitys kumppaneille 19.1.2015 Tuomme tilalle ratkaisut Sisältö Hankintojen sähköistys projekti Senaatti-kiinteistöissä Ylläpidon hankintatoimen sähköistäminen Hankintajärjestelmän

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Pohjois-Karjalan kuntajohtajatilaisuus Pohjois-Karjalan TE toimisto 18.3.2015 TYP toiminnan organisointi: mitä on tehty ja miten tästä eteenpäin? Alustavat

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) Terveydenhuollon ATK-päivät Lahti 25.5.2016

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) Terveydenhuollon ATK-päivät Lahti 25.5.2016 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) Terveydenhuollon ATK-päivät Lahti 25.5.2016 Max Lönnqvist / 10.5.2016 Esityksen sisältö - Onnistu palvelusetelitoiminnan käynnistämisessä/digitalisoinnissa

Lisätiedot

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Työ- ja elinkeinoministeriö Hallitusneuvos Päivi Kerminen Pitkäaikaistyöttömien ja muiden heikossa

Lisätiedot

Kuntien KA-mallit ilo silmälle?

Kuntien KA-mallit ilo silmälle? Osa esitetyistä malleista on poistettu julkaistavasta materiaalista Kuntien KA-mallit ilo silmälle? Käytännön kokemuksia kuntien KA-malleista, mallintamisesta ja mallien käyttämisestä Jari Hintsala Kuntien

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli 29.5.2006 Heikki Lunnas KuntaTIMEn keihäänkärjet 1. Julkisen hallinnon tietohallinnon ohjausmekanismien kehittäminen 2.

Lisätiedot

HYMY Hyvinvointiympäristön tietopohjan mallintaminen ja ymmärryksen laajentaminen kaupunkiseuduilla hanke HYMY-workshop Tampereella 31.8.

HYMY Hyvinvointiympäristön tietopohjan mallintaminen ja ymmärryksen laajentaminen kaupunkiseuduilla hanke HYMY-workshop Tampereella 31.8. HYMY Hyvinvointiympäristön tietopohjan mallintaminen ja ymmärryksen laajentaminen kaupunkiseuduilla hanke HYMY-workshop Tampereella 31.8.2018 Tero Piippo HYVINVOINNIN SEURAAVA ERÄ - Ihanteet, visio ja

Lisätiedot

Askeleet sote-muutokseen

Askeleet sote-muutokseen Askeleet sote-muutokseen Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula 9.9.2016 1 Perustat kuntoon Perustason palvelut vahvistuvat Rahat ja osaajat riittämään So + Te - integraatio - sujuvat palveluketjut

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 Lainsäädännön tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen Kuntien ja valtion työnjaon selkeyttäminen ja yhteistyön kehittäminen

Lisätiedot

Sote-rakenneuudistus Jukka Mattila lääkintöneuvos STM

Sote-rakenneuudistus Jukka Mattila lääkintöneuvos STM Sote-rakenneuudistus 2013 Jukka Mattila lääkintöneuvos STM Järjestämisvastuussa olevalle taholle kuuluu omalta osaltaan vastuu väestön hyvinvoinnista ja terveydestä Tähän sisältyy vastuu väestön hyvinvoinnin

Lisätiedot

Parasta palvelua. Valtakunnallinen toimintamalli ja sitä tukeva palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Helsinki

Parasta palvelua. Valtakunnallinen toimintamalli ja sitä tukeva palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Helsinki Parasta palvelua Valtakunnallinen toimintamalli ja sitä tukeva palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Helsinki 16.1.2015 Jani Moliis Copyright Kuntien Tiera Oy Sisältö 1. Uudistuksen tausta ja tavoitteet

Lisätiedot

Työn mobilisointi lisää tuottavuutta! Jenni Kiikka Head of Sales and Marketing

Työn mobilisointi lisää tuottavuutta! Jenni Kiikka Head of Sales and Marketing Työn mobilisointi lisää tuottavuutta! Jenni Kiikka Head of Sales and Marketing 1 Markkina murroksessa Markkina murroksessa Asiakkaamme odottavat lähtökohtaisesti erittäin kilpailukykyisiä laitehintoja

Lisätiedot

HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET

HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET 16.4.2013 HANKINTOJEN TOIMINTAPERIAATTEET Jyväskylän kaupungissa noudatetaan seuraavia hankintoja koskevia strategisia linjauksia: Hankinta-asiantuntemuksen lisääminen Ennakoiva

Lisätiedot

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään?

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? TEM:n ajankohtaisiltapäivä Ohjaamoille 15.3.2016 Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz, TEM TYP-lain toimeenpanon etappeja

Lisätiedot

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu 1.8.2017 31.12.2018 Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tausta Hallitusohjelmaan sisältyi kirjaus työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen

Lisätiedot

Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia

Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia Kirsi Rontu Infra-alasta tuottavampi yhteistyöllä 2 Kirsi Rontu 1 Julkiset hankkijat yhteistyöhön

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot II Ohjaamo-päivät 24.3.2015, Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllisyydenhoidon kokonaisuus ELINKEINO- POLITIIKKA TYÖPOLITIIKKA

Lisätiedot

Seutuhallituksen kokous Seutusihteeri Pohjonen Vuoden 2016 toiminnan toteutuminen

Seutuhallituksen kokous Seutusihteeri Pohjonen Vuoden 2016 toiminnan toteutuminen 71 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2017, EHDOTUS Seutusihteeri Pohjonen 28.4.2016 Seutuyhteistyön vuosisuunnittelua ohjaavat seutustrategia, rakennesuunnitelma 2040 ja MAL3-sopimus. Vuonna 2010 hyväksytty seutustrategia

Lisätiedot

Työttömyyden vuositason kasvu väheni

Työttömyyden vuositason kasvu väheni Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 21.5.2013 Tilannekatsaus 30.4.2013 alue: Pirkanmaa Työttömyyden vuositason kasvu väheni Pirkanmaan TE-toimiston alueella oli huhtikuun 2013 tilannekatsauspäivänä

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelusetelit

Tulevaisuuden palvelusetelit Tulevaisuuden palvelusetelit 16.8.2018 Palvelusetelit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet Sotella tai ilman Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen Kunnan roolin vieminen kohti järjestäjää monituottajamallin

Lisätiedot

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Työllisyydenhoidon lakimuutokset 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

30.3.2015. edelläkävijänä maassa ja osaltaan pystynyt parantamaan toiminnan tavoitteeliisuutta ja lisännyt oppimista toisten hyvistä käytännöistä.

30.3.2015. edelläkävijänä maassa ja osaltaan pystynyt parantamaan toiminnan tavoitteeliisuutta ja lisännyt oppimista toisten hyvistä käytännöistä. LAPPEENØNAN KAUPUNKI Kirjaamv tjänster I services KASELY/622/2015 30.3.2015 Kaakkois-Suomen kunnat Kela, Etelä -Karjalan vakuutuspiiri Kela, Kymenlaakson vakuutuspiiri ASIA Työllisyys - ja erityisesti

Lisätiedot

Missä Pirkanmaalla nyt mennään?

Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Ministeri Saarikon ministerikierros Tampere 25.10.2017 Kari Hakari muutosjohtaja 31.10.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot