Julkishallinnon tietoturvatoimittaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017"

Transkriptio

1 Julkishallinnon tietoturvatoimittaja

2 Decens - Sujuvaa yhteistyötä Decens on ICT palvelutoimittaja Perustettu vuonna 2008 Päätoimipaikka on Tampere Yrityksessä työskentelee n. 70 henkilöä Toimipisteet: Tampere, Vantaa, Vaasa Jyväskylä, Forssa Lahti Oulu, Kuopio Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2012 n.17 milj. euroa Hyvillä palvelukonsepteilla, moderneilla teknisillä ratkaisuilla, sekä osaavan henkilökunnan avulla Decens Oy on jatkuvan kasvun polulla.

3 Osaamisalueet

4 Kokonaisvaltaista tietoturvaosaamista

5 Yhteystiedot

6 Kuntahankinnat PUITESOPIMUS

7 Kuntahankinnat puitesopimus Sisältö: Tietoturvaohjelmistot sekä palvelut Sopimusaika: Puitesopimuksen voivat ottaa käyttöön kaikki Kuntahankintojen asiakkaat Yhteishankintaan mahdollisuus liittyä koko sopimuskauden ajan Kuntahankintojen palvelumaksu 2 % sisältyy sopimushintoihin ja toimittaja tilittää palvelumaksun kuukausittain Perustuotteet- ja palvelut PC- ja palvelinlaitteiden tietoturva Mobiililaitteiden tietoturva Sähköpostipalvelinten tietoturva Tuotteiden ja palveluiden käyttöönotto- ja tuki Asiantuntijatuki tietoturvan kehittämiseen Lisätuotteet ja -palvelut Esimerkki lisätuotteesta tai -palveluista voi olla kovalevyn salaukseen, sähköpostiviestien salaukseen tai verkkoliikenteen tietoturvan hallintaan liittyvät ratkaisut. Mahdollisesti tulevat EU direktiivit tai lakiuudistukset velvoittavat asiakkaita uusiin tietoturvaan liittyviin hankintoihin, jotka voidaan tämän sopimuksen puitteissa hankkia. Sopimukseen sitoutuneen asiakkaan on hankittava perustuotteet Decensiltä ja vasta tämän jälkeen oikeus hankkia lisätuotteita tämän sopimuksen puitteissa.

8 Kuinka sopimus käyttöön? 1. Asiakkaan sitoumus sopimuksen hyödyntämiseksi Kuntahankinnoille. 2. Asiakaskohtainen sopimus hankittavista tuotteista ja/tai palveluista. Sovitaan tarkemmin palveluiden käyttöönotosta Asiakaskohtaisia sopimuksia voidaan tehdä koko puitesopimuksen voimassaoloajan Sopimusaika 12-48kk asiakkaan valinnan mukaisesti Asiakaskohtainen yhteyshenkilö 3. Tietoturvapalvelut käyttöön

9 Kuntahankinnat puitesopimus TIETOTURVAPALVELUT

10 Työasemien ja palvelinten tietoturvapalvelu Symantec Endpoint Protection - tunnistaa ja torjuu uudet uhat välittömästi Alan johtavan ja nopeimman suojauksen tarjoava Symantec Endpoint Protection on markkinoiden ainut mainepohjainen suojausratkaisu, joka ottaa huomioon asiayhteyden. Työasemien ja palvelinten tietoturvapalvelu Toimittajan palveluympäristö ei lisäinvestointeja omaan ympäristöön tai sen ylläpitoon Toimittajan asiantuntijat sertifioituneita osaajia ei lisäinvestointeja oman henkilökunnan koulutukseen. Valmiit prosessit ja toimintamallit käyttöönottoon joustava siirtyminen olemassa olevasta ympäristöstä uuteen. Palveluhinta esim. 0,84 /kk/laite (36kk sopimus)

11 Sähköpostin tietoturvapalvelu Palvelu suodattaa tehokkaasti haitallisen roskapostin, virukset ja haittaohjelmat tulevasta ja lähtevästä sähköpostiliikenteestä. Palvelu käyttää useita päällekkäisiä ja yhtäaikaisia menetelmiä roskapostin havainnoinnissa, jolloin se pystyy suodattamaan yli 99 % haitallisista viesteistä. Palvelu toimii viiveettömästi eikä hidasta sähköpostin kulkua. Palvelu päästää vain asiallisen sähköpostiliikenteen läpi ja tuo näin säästöä työaikaan vähentyneenä sähköpostin käsittelynä. Palvelu sisältää käyttäjäkohtaisen karanteenitoiminnon, josta käyttäjä voi itse käydä vapauttamassa viestit. Palveluhinta esim. 1,10 /kk/palvelin + 0,34 /kk/sähköpostilaatikko (36kk sopimus)

12 Kuntahankinnat puitesopimus TIETOTURVAOHJELMISTOT

13 Työasemien ja palvelinten tietoturvaohjelmisto Symantec Endpoint Protection - tunnistaa ja torjuu uudet uhat välittömästi Alan johtavan ja nopeimman suojauksen tarjoava Symantec Endpoint Protection 12.1 on markkinoiden ainut mainepohjainen suojausratkaisu, joka ottaa huomioon asiayhteyden. Symantecin Insight -tekniikkaa hyödyntävä ratkaisu tunnistaa uudet uhat saman tien ja muuttaa merkittävästi IT-osastojen tapaa tarkistaa, valvoa, reagoida ja jopa ehkäistä uhkia pääsemästä verkkoon. Symantec Endpoint Protection 12.1 on nopea ja tehokas päätelaitteiden suojausratkaisu, joka antaa kehittyneen suojan kaiken tyyppisiä hyökkäyksiä vastaan sekä fyysisille että virtuaalisille järjestelmille. Tehokas tietoturva: Symantec Endpoint Protection 12.1 käyttää uusinta tunnistustekniikkaa, esimerkkinä Insight ja reaaliaikainen käyttäytymisen valvonta. Kyky tunnistaa uhat entistä aikaisemmin ja tarkemmin auttaa organisaatioita pysäyttämään haitallisen käyttäytymisen ja automatisoimaan uhkien torjunnan. Entistä parempi suorituskyky: Ohjelmiston Insight-tekniikka pienentää tarkistusten kokonaismäärää jopa 70 %. Se on suorituskyvyltään niin nopea, etteivät käyttäjät edes huomaa sitä. Suunniteltu virtuaaliympäristöihin: Suojaa virtuaalityöasemiasi ja -palvelimiasi ratkaisulla, joka on testattu ja optimoitu toimimaan saumattomasti VMware -, Citrix - ja Microsoft virtuaaliympäristöissä. Entistä nopeampi ja joustavampi hallinnointi: Symantec Endpoint Protection hallintakonsoli on entistä nopeampi ja tehokkaampi. Symantec Endpoint Protection auttaa valvomaan päätelaitteiden suojausta kiinteällä verkon käytönvalvonnalla, laitehallinnalla ja sovellusten hallinnalla. Lisenssihinnoittelu esim. 0,83 /vuosi/laite (36kk sopimus)

14 Sähköpostipalvelimen tietoturvaohjelmisto Symantec Mail Security for Microsoft Exchange - Reaaliaikaista tietoturvaa sähköposteille Symantec Mail Security tarjoaa reaaliaikaista suojaa viruksia, spammia, spywarea, phishingia, sekä muita hyökkäyksiä vastaan Microsoft Exchange sähköpostijärjestelmissä. Ylivoimaista suojausta: Symantec pysäyttää 99% spammista tehden vähemmän kuin yhden virheen miljoonaa viestiä kohden. Lisäksi tuote sisältää useita päällekkäisiä suojakerroksia, jotka estävät sähköpostipohjaisten uhkien sisäisen leviämisen. Nopea uusien virustunnisteiden julkaisu ja ennakoivat heuristiset teknologiat takaavat yhdessä välittömän suojauksen. Joustava ja helppo hallinta: Keskitetyt ryhmäkäytäntöjen hallinta, ilmoitukset, hälytykset ja raportointi tarjoavat selkeän, yhdestä pisteestä hallittavan kokonaisuuden. Exchange optimoitu: Joustava reaaliaikainen, aikataulutettu ja manuaalinen skannaus tarjoavat suorituskykyisen suojauksen. Muistin sisäinen skannaus ja tehokas monisäikeistys tarjoavat ylivoimaisen suorituskyvyn. Lisenssihinnoittelu esim. 0,52 /vuosi/palvelin + 0,39 /vuosi/sähköpostilaatikko (36kk sopimus)