1. Kokouksen avaus. 2. Jäsenten esittäytyminen. Pöytäkirja. Valtion IT toiminnan koordinaatioryhmän kokous 2/2005

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Kokouksen avaus. 2. Jäsenten esittäytyminen. Pöytäkirja. Valtion IT toiminnan koordinaatioryhmän kokous 2/2005"

Transkriptio

1 Pöytäkirja Valtion IT toiminnan koordinaatioryhmän kokous 2/2005 Aika: klo Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki Läsnä: Leena Honka, valtiovarainministeriö, puheenjohtaja Jäsenet Antero Taimiaho, sosiaali ja terveysministeriö Matti Ilonen, työministeriö Kaarlo Korvola, sisäasiainministeriö Kari Kujanen, oikeusministeriö Tarmo Maunu, maa ja metsätalousministeriö Irma Nieminen, opetusministeriö Jarmo Saarinen, ulkoasiainministeriö Pekka Sinkkilä, liikenne ja viestintäministeriö Ari Uusikartano, kauppa ja teollisuusministeriö Auni Marja Vilavaara, valtioneuvoston kanslia Seppo Kurkinen, valtiovarainministeriö (myös sihteerinä tässä kokouksessa) Asiantuntijat Olli Pekka Rissanen, valtiovarainministeriö Arja Terho, valtiovarainministeriö Poissa Sauli Savisalo, puolustusministeriö 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti jäsenet tervetulleeksi ja selosti ValtIT:n toimeenpanon tilannetta yksi uusi henkilö voidaan palkata heti arkkitehtuurien kehittäjäksi, paikka on haettavana lainsäädäntöä valmistelevan osahankkeen muistio on lausunnolla talousohjauksen osahanke on alkuvaiheissaan, muutama kokous on vasta pidetty IT strategiaa valmistellaan yhteisistä IT palveluista ollaan pyytämässä lausuntoa syyskuussa, minkä jälkeen asia etenee päätösvaiheeseen julkisen hallinnon sähköisen asioinnin strategia ASTRA on valmisteilla ja valmistuu lokakuun loppuun mennessä KuntaTime hankkeen loppuraportti luovutetaan pääministerille elokuun loppuun mennessä Sovittiin, että edellisen kokouksen muistio ( ) laitetaan uudelleen jakoon täydennettynä Irma Niemisen ja Kari Kujasen lisäyksillä. 2. Jäsenten esittäytyminen VM:n hallinnonala oli esittäytymisvuorossa, esittelijänä Seppo Kurkinen. VM:n hallinnonalalla on valmistunut tietohallinnon yhteistyöstrategia, missä yhteydessä hallinnonalan virastojen kaikki käynnissä olevat ja suunnitellut hankkeet käytiin läpi. Työ oli vaativa, koska hankkeita on erittäin runsaasti. Yhteistyöstrategiassa on luetteltu kaikki ne kehittämisalueet, joilla yhteistyöhankkeet olisivat ajankohtaisia lähivuosina. Lisäksi strategiassa on määritelty yhteistyön pelisäännöt ja toimintamalli.

2 2 Ydintoimintaan liittyviä kehittämishankkeita on käynnissä kaikissa virastoissa, eikä niitä tässä yhteydessä tarkemmin kuvata. Suuria muutoksia IT ympäristöön on miltei joka virastossa: järjestelmäympäristöä on vaihtamassa Verohallitus ja Tullihallituksessa sovellusten siirto uuteen ympäristöön vielä kesken (molemmissa ollut Vax VMS vaihtuu/vaihtunut) työasemaympäristö vaihtuu tullissa Tilastokeskus on uudistamassa tuotantomalliaan Tilastokeskus on uudistamassa toimistojärjestelmiään (TeamWare Office vaihtuu) Verohallitus on perustanut kolme contact centeriä käyttöpalvelunsa ovat kilpailuttaneet Valtiokonttori ja Verohallitus, Tullihallitus ja Tilastokeskus suunnittelevat VNTHY ulkoisti käyttötuen Fujitsulle alkaen VNTHY on ottamassa käyttöön virkakorttia VM:ssä ja VNK:ssa tänä vuonna valtioneuvoston verkko tullaan kilpailuttamaan tänä vuonna ministeriöiden asian ja dokumentinhallinnan järjestelmien integrointia ollaan suunnittelemassa valtioneuvoston yhteinen sähköinen arkistointi tullaan perustamaan valtioneuvoston yhteistä työryhmäohjelmistoa ollaan hankkimassa valmisohjelmistoratkaisuna tänä vuonna. Kilpailutus on jo tehty ja valinta oli Microsoftin Share Point Server 3. Yhteisten IT palvelujen kehittäminen Olli Pekka Rissanen esitteli ajankohtaiset yhteiset hankkeet Puheenjohtajuuskauden kokousjärjestelyt kokousjärjestelyt määritelty ja tarjouskilpailu on käynnissä Mobiilipalvelut mobiilipalveluista VNTHY on lähtemässä uuden push mailin pilottihankkeeseen Keskusteltiin yhteisen hankinnan tarpeellisuudesta. SM:n kannalta VNTHY:n aikataulu on liian hidas ja vaadittiinkin aikataulun nopeuttamista. Toistenkin mielestä ratkaisut ovat kypsiä nopeille yhteisille hankinnoille. Yhteinen ratkaisu olisi yleisesti toivottava mutta tarjouskilpailu vie helposti hankinnan ensi vuoden puolelle. Pyritään vaikuttamaan siihen, että VNTHY kiirehtii kilpailutusta, jotta tuote olisi käytettävissä vuoden vaihteessa. Tuotetta tulisi voida käyttää koko valtionhallinnossa. O P Rissanen hoitaa asian VNTHY:n kanssa. Tunnistamiskilpailutus kansalaisten tunnistamis ja maksamispalvelujen kilpailutus on ollut käynnissä JUHTA:n ja tietoyhteiskuntaohjelman yhteishankkeena. Ajatuksena on, että kunnat ja valtion laitokset voivat omia palvelujaan tarjotessaan hyödyntää yhteistä tunnistus ja maksamispalvelua. Tarjouspyynnön allekirjoittajina ovat olleet Hansel ja Helsingin kaupunki. Hansel toimii hankkeessa valtion yhteishankintayksikkönä, mikä tarkoittaa, että valtion laitokset voivat ryhtyä käyttämään palvelua tekeillä olevien sopimusten ehdoilla kilpailuttamatta palvelua uudestaan. Helsingin kaupunki on

3 3 saanut valtuutuksen yli 50 kunnalta, jotka voivat hyväksyessään tarjouksen ryhtyä palvelun käyttäjiksi. Ne kunnat, jotka eivät ole antaneet valtuutusta, eivät voi liittyä palvelun käyttäjiksi. Toimittajaksi on valittu Fujitsu Services Oy. Pankkien ja operaattoreiden kanssa neuvotellaan tunnistamispalveluiden hinnoittelusta ja sopimusehdoista. Tietoliikennekilpailutus Tietoliikennepalveluja ollaan kilpailuttamassa Hanselin johdolla tavoitteena saada aikaan valtion hallinnolle puitesopimus, jonka perusteella tietoliikennepalveluja voitaisiin hankkia. Esiselvitys on tehty ja tarjouspyyntö on lähdössä syyskuun alussa. Tarjouspyyntö kattaa sekä puheliikenteen että dataliikenteen palvelut ja lisäksi mobiilin etäkäytön palvelut. Työ on lähtenyt käyntiin useiden ministeriöiden ja virastojen tarpeesta sopimusten päättyessä. Keskustelussa kävi ilmi, että jotkut hallinnonalat ovat juuri tehneet tai tekemässä tietoliikenteen osalta viisivuotisia sopimuksia. Heille esitettiin toivomus tehdä sellaisia sopimuksia, jotka voidaan irtisanoa jo aikaisemminkin. Käytiin keskustelua palvelunumeroiden (010) käytöstä kansalaisille aiheutuvien kustannusten ongelmasta. Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan ( ) ottanut kantaa Verohallinnon puhelinpalveluihin ja vaatinut, että puhelinneuvonnan tulee olla kansalaisille maksutonta ja että verottajan täytyy ryhtyä toimiin tilanteen korjaamiseksi. Käytiin keskustelua siitä, miten puhelinpalvelujen maksuttomuus käytettäessä palvelunumeroita käytännössä järjestettäisiin. Todettiin, että asiaan liittyvä keskustelu ja yhteisten ratkaisujen hakeminen ei kuulu kokouksen tehtäviin, vaan tulee hoitaa ao. viranomaisten kesken. 4. Valtiotason IT strategian valmistelu ja valtion tietohallinnon SWOT analyysi Arja Terho esitteli strategian valmistelun tilanteen ja pyysi kommentteja SWOT analyysin väittämiin. Kommentit riittävät resurssit (vahvuus): pitää paikkansa rahojen osalta mutta ei henkilöstön osalta (Antero Taimiaho, Auni Marja Vilavaara) osaaminen ohutta (heikkous): henkilöstörakenne on ongelman nimi (Antero Taimiaho) palveluiden siirtäminen yksityissektorille (mahdollisuus): ei aina selvää miksi pitäisi ulkoistaa (Antero Taimiaho) sisällöllinen yhteentoimimattomuus on heikkous pikemminkin kuin tekninen yhteentoimimattomuus (Irma Nieminen) hankkeissa ristikkäisiä vaatimuksia, ei vaatimusten koordinointia (heikkous) (Irma Nieminen) ei luottamusta yhteisiin hankkeisiin (heikkous) (useat henkilöt) strategian nimeä tulisi harkita, ei IT strategia vaan esim. toiminnan kehittämisstrategia (Ari Uusikartano)

4 4 varajärjestelmiä on mutta niiden hyödyntäminen on puutteellista (Ari Uusikartano) tietojärjestelmien tekninen ympäristö osin vanhentunut: puhutaanko valtion tietohallinnon ongelmista, koska ongelma koskee myös yksityistä sektoria ulkoistaminen on paitsi mahdollisuus myös uhka (Ari Uusikartano) monet asiat ovat yhtä aikaa monessa lokerossa, esim. yhteiskunnan riippuvuus tietotekniikasta on paitsi uhka myös mahdollisuus (Ari Uusikartano) vanhenevat tietojärjestelmät ja hidas kehittämistahti jne... on aika radikaalisti sanottu (Ari Uusikartano) yhteiset kehittämishankkeet: käytäntöön tulee perin harvoin onnistuneita järjestelmiä (Tarmo Maunu) virastojen tietohallinnon tasoa ei riittävästi tunneta, mittarit puuttuuvat (Tarmo Maunu) minkä tyyppistä strategiaa tarvitaan on näkökulman valinta (Pekka Sinkkilä) nyt SWOT:ssa on liikaa asioita (Pekka Sinkkilä) ohjaamisen ja hallinnan näkökulma, heikkous: arkkitehtuurit puuttuvat, arkkitehtuurikuvaukset puuttuvat (Pekka Sinkkilä) mitä strategiaa tässä tehdään, kuinka valtion palveluita tuotetaan tehokkaasti (Heikki Heikkilä) resurssien suuntaaminen on ogelma (heikkous, mahdollisuus) (Heikki Heikkilä) toimivalta epäselvyydet on heikkous (Auni Marja Vilavaara) ohjauksen ongelmat (Auni Marja Vilavaara) IT organisaation tulee vastata IT toiminnan tehokkuudesta ja johtaa sitä, substanssivastuuhenkilöt vastaavat muun hallinnon kehittämisestä (Kari Kujanen) 5. Muut asiat Valtioneuvoston päätöksentekojärjestelmän (PTJ II) käyttöönotossa on ilmennyt ongelmia sekä järjestelmän käytössä työasemilta että tulostustoiminnoissa. Ongelmat johtuvat mm. ministeriöiden erilaisista teknisistä IT ympäristöistä. Valtion IT toiminnan koordinaatioryhmä haluaa kiinnittää huomiota ongelmiin ja edellyttää, että järjestelmän tilaaja selvittää ongelmat mahdollisimman nopeasti ja teettää korjaavat toimenpiteet. Ryhmä edellyttää myös, että tilaaja raportoi valtion IT johtamisyksikölle ongelmien selvittämisestä.. 6. Seuraavat kokoukset Koordinaatioryhmän seuraavat kokousajat klo työpaja klo klo työpaja klo klo

5 5 7. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Seppo Kurkinen sihteeri

1. Kokouksen avaus. 2. Jäsenten esittäytyminen. Valtion IT Toiminnan koordinaatioryhmä, Kokousmuistio kokous 1/2005

1. Kokouksen avaus. 2. Jäsenten esittäytyminen. Valtion IT Toiminnan koordinaatioryhmä, Kokousmuistio kokous 1/2005 Valtion IT Toiminnan koordinaatioryhmä, Kokousmuistio kokous 1/2005 Aika: 15.06.2005 klo 13.00 15.35 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki Läsnä: Leena Honka, valtiovarainministeriö, puheenjohtaja

Lisätiedot

MUISTIO Valtioneuvoston tietohallintoyksikön palvelut ovat:

MUISTIO Valtioneuvoston tietohallintoyksikön palvelut ovat: MUISTIO 005:00/2004 20.04.2004 TIETOHALLINNON MENETTELYTAVAT -TYÖRYHMÄ Aika 13.4.2004 klo 14.00 16.00 Paikka Mariankatu 9, nh YK1 Läsnä Juhani Turunen Katrina Harjuhahto-Madetoja Kari Kujanen OM Sauli

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnan kehittäminen. Arja Terho

Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnan kehittäminen. Arja Terho Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnan kehittäminen Arja Terho Tarve arviointitoiminnalle tuottavuuden kehittämishankkeissa tietojärjestelmillä merkittävä rooli varmistettava hankkeiden

Lisätiedot

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli 29.5.2006 Heikki Lunnas KuntaTIMEn keihäänkärjet 1. Julkisen hallinnon tietohallinnon ohjausmekanismien kehittäminen 2.

Lisätiedot

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpanon tilanne Pekka Sarkola Poscon Oy 26.8.2011 Ministeriöiden haastattelut Haastatellaan paikkatietojen tuottamisen ja hyödyntämisen kannalta oleelliset

Lisätiedot

3 Valtion yhteisen IT toiminnan kehittämisen tilanne, Leena Honka Leena Honka esitteli Valtion IT toiminnan kehittämisen tilannetta.

3 Valtion yhteisen IT toiminnan kehittämisen tilanne, Leena Honka Leena Honka esitteli Valtion IT toiminnan kehittämisen tilannetta. VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö Arja Terho PÖYTÄKIRJA 6.9.2005 VALTION IT JOHTORYHMÄ Osallistujat Turunen, Juhani alivaltiosihteeri valtiovarainministeriö Puheenjohtaja Volanen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA

PÖYTÄKIRJA VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö Arja Terho PÖYTÄKIRJA 16.12.2005 VALTION IT JOHTORYHMÄ Osallistujat Turunen, Juhani alivaltiosihteeri valtiovarainministeriö Puheenjohtaja Volanen,

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus lausuntomenettelystä tietohallinnon hankintoja koskevissa asioissa

Valtioneuvoston asetus lausuntomenettelystä tietohallinnon hankintoja koskevissa asioissa Lausunto 1 (5) VM/1242/00.00.05/2014 30.6.2014 Valtiovarainministeriö Julkisen hallinnon ICT-toiminto Valtioneuvoston asetus lausuntomenettelystä tietohallinnon hankintoja koskevissa asioissa Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Julkinen Hallinnon kehittämisosasto / Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Aki Siponen. VM, Aleksanterinkatu 36 A, kokoushuone Tera

Julkinen Hallinnon kehittämisosasto / Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Aki Siponen. VM, Aleksanterinkatu 36 A, kokoushuone Tera Pöytäkirja 12.5.2008 Julkinen Hallinnon kehittämisosasto / Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Aki Siponen Valtion IT-toiminnan koordinaatioryhmä Aika 10.4.2008 klo 9.30-12.00 Paikka Osallistujat VM,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan 1/2017 Aika to 16.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston kanslia, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Tilannekatsaus 18.7.2014 Hallituksen kokous 18.7.2015 Kari Pessi Valtorin tilannekatsaus Sisäisen tarkastajan rekrytointi Muut rekrytoinnit Siirtoprojektien

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Aika ke 14.5.2014 klo 9.03 11.10 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: ICT-palvelupäällikkö

Lisätiedot

05.02.2004 TIETOYHTEISKUNTANEUVOSTON JULKISHALLINNON SÄHKÖINEN ASIOINTI JAOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

05.02.2004 TIETOYHTEISKUNTANEUVOSTON JULKISHALLINNON SÄHKÖINEN ASIOINTI JAOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA VNK010:01 /2003 05.02.2004 TIETOYHTEISKUNTANEUVOSTON JULKISHALLINNON SÄHKÖINEN ASIOINTI JAOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika 30.01.2004, klo. 14.00-15.50 Paikka Valtioneuvoston linna, kokoushuone

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (5) 27.8.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2012 klo 12.00 14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Onnistunut julkinen hankinta? ICT- Hankintafoorumi. Timo Valli Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto

Onnistunut julkinen hankinta? ICT- Hankintafoorumi. Timo Valli Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto Onnistunut julkinen hankinta? ICT- Hankintafoorumi Timo Valli Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto JulkICT-toiminto ICT-johtaja Timo Valli Osastopäällikön sihteeri Maija Haltia Strateginen

Lisätiedot

ValtIT tiedotus ja keskustelutilaisuus 16.11.2006. Leena Honka valtion IT johtaja Valtiovarainministeriö Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö

ValtIT tiedotus ja keskustelutilaisuus 16.11.2006. Leena Honka valtion IT johtaja Valtiovarainministeriö Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö Valtion IT palvelut ValtIT tiedotus ja keskustelutilaisuus 16.11.2006 Leena Honka valtion IT johtaja Valtiovarainministeriö Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö 16.11.2006 1 Valtion IT toiminnan johtamis

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Aika to 9.10.2014 klo 10.00 12.10 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Jäsenet:

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 16.12.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 16.12.2013 klo 12-14 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

JHS-järjestelmä ja avoimet teknologiat. Tommi Karttaavi

JHS-järjestelmä ja avoimet teknologiat. Tommi Karttaavi JHS-järjestelmä ja avoimet teknologiat Tommi Karttaavi 13.5.2008 JHS-järjestelmä (historiaa) Valtioneuvoston päätös valtionhallinnon sisäisistä standardeista 7.9.1977 Valtiovarainministeriö vahvisti valtionhallinnon

Lisätiedot

Tietohallinnon ohjausta koskevan lain toimeenpano Arja Terho

Tietohallinnon ohjausta koskevan lain toimeenpano Arja Terho Tietohallinnon ohjausta koskevan lain toimeenpano 25.5.2011 Arja Terho Käsittely Valtioneuvostolta eduskunnalle 11/2010 Eduskunta: Perustuslakivaliokunta antoi lausunnon 12/2010 Hallintovaliokunnan lausunto

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON JA JULKISTEN PALVELUJEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISLINJAUSTEN JA KÄYTTÖÖNOTTOSUUNNITELMAN VALMISTELU- HANKE

JULKISEN HALLINNON JA JULKISTEN PALVELUJEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISLINJAUSTEN JA KÄYTTÖÖNOTTOSUUNNITELMAN VALMISTELU- HANKE ASETTAMISPÄÄTÖS VM113:00/2008 17.9.2008 JULKISEN HALLINNON JA JULKISTEN PALVELUJEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISLINJAUSTEN JA KÄYTTÖÖNOTTOSUUNNITELMAN 2009 2012 VALMISTELU- HANKE Asettaminen Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN TUNNUSLUVUT 2015: TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU (6KK) JA VUOSIENNUSTE (12 KK) Vuosiennuste: 855 951 818 /v Vuosiennuste:

Lisätiedot

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa ICT muutostukiseminaari 8.10.2014 neuvotteleva virkamies Jari Kallela Sisältö Miksi kokonaisarkkitehtuuria tarvitaan julkisessa hallinnossa? Mitä tuloksia kokonaisarkkitehtuurista

Lisätiedot

Consultor Finland Oy. Paasitorni / Markus Andersson Toimitusjohtaja

Consultor Finland Oy. Paasitorni / Markus Andersson Toimitusjohtaja Consultor Finland Oy Paasitorni / Markus Andersson Toimitusjohtaja Consultor Finland Oy Consultor (lat. kysyy neuvoja, on neuvoja, neuvonantaja) Consultor Finland Oy on (1) suomalainen edelläkävijä (2)

Lisätiedot

JUHTA asetus ja asettaminen. JUHTA Sami Kivivasara, VM JulkICT

JUHTA asetus ja asettaminen. JUHTA Sami Kivivasara, VM JulkICT JUHTA asetus ja asettaminen JUHTA 28.2.2013 Sami Kivivasara, VM JulkICT Asetuksen uudistamisen taustaa Edellinen asetus oli annettu 2006 ja sitä on osittain uudistettu useaan kertaan. Tietohallintolaki

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Aika ma 16.5.2016 klo 10.00 12.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Asia: Lausuntopyyntö koskien lakiehdotusta Julkisen hallinnon IT-palvelukeskuksesta

Asia: Lausuntopyyntö koskien lakiehdotusta Julkisen hallinnon IT-palvelukeskuksesta Pvm 24.11.2010 Dnro 41/040/2010 Opetus- ja kulttuuriministeriölle Viite: Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö Asia: Lausuntopyyntö koskien lakiehdotusta Julkisen hallinnon IT-palvelukeskuksesta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala VALTIOVARAINMINISTERIÖ PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala 29.4.29 VALTION IT-JOHTORYHMÄ Aika ke 25.3.29 klo 14-16 Paikka Pääesikunta,

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (7) 8.4.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 1.4.2014 klo 12.30-14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA

VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 Anne Niemi Neuvotteleva virkamies 14.2.2017 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA 1 Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä

Lisätiedot

Arkkitehtuurinäkökulma

Arkkitehtuurinäkökulma Sähköisen arkistoinnin haasteet Arkkitehtuurinäkökulma JHS-seminaari 14.11.2006, Satakuntatalo Aki Siponen Valtiovarainministeriö Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Sähköisen arkistoinnin haasteet Arkkitehtuurinäkökulma

Lisätiedot

Terveysalan kasvu ja Suomen talouden haasteet 10.12.2013. Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen

Terveysalan kasvu ja Suomen talouden haasteet 10.12.2013. Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen Terveysalan kasvu ja Suomen talouden haasteet 10.12.2013 Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen 11.12.2013 27.11.2012 Tuleva talouskasvu on aiempaa matalampi 27.11.2012 Suomen vienti ei ole kehittynyt yhtä

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara 21.2.2013 JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN (JUHTA) 1. Yleistä Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnasta

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Aika ke 15.4.2015 klo 14.00 16.00 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat tietojohtaja

Lisätiedot

KATSAUS TOIMINTAKAUTEEN

KATSAUS TOIMINTAKAUTEEN KATSAUS TOIMINTAKAUTEEN 1.3.2010-28.2.2013 Sihteeri Antti Rainio INSPIRE direktiivi 19 artikla: Kunkin jäsenvaltion on nimettävä yhteystaho, tavallisesti jokin viranomainen, joka vastaa tätä direktiiviä

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 27.6.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 18.6.2013 klo 9.30-11.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Kansallisarkiston on valtion viranomaisena kilpailutettava hankintansa hankintalaissa

Lisätiedot

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015 Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa @kimmomakinen 29.9.2015 Uusi toimintamalli Asiointipalvelu - Asiointipalvelu pyytää kansalaisesta ajantasaisia henkilötietoja Kunta X asiointipalvelu

Lisätiedot

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ VETUMAan LIITTYMINEN Valtiovarainministeriö Tapani Puisto 1 VETUMA liittymisohjeet VETUMAN PALVELUKUVAUS SEKÄ LIITTYMISEN JA KÄYTTÖÖNOTON PÄÄKOHDAT liittymisohjeet löytyvät Tietoyhteiskuntaohjelma.fi sivustolta

Lisätiedot

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Aika 3.3.2015, klo 9:0 11:30 Paikka Osallistujat, Läsnä HKI: VM: Mariankatu 9 Pullonkaula / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone

Lisätiedot

JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen

JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen JUHTA 28.2.2013 neuvotteleva virkamies Jukka Uusitalo Organisaation kokonaissuunnitelma = kokonaisarkkitehtuuri Organisaatio X Visio, strategia, toiminnan

Lisätiedot

Kansallinen palveluarkkitehtuuri ja maksaminen. Julkisen hallinnon ICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas 19.5.2014. Miksi?

Kansallinen palveluarkkitehtuuri ja maksaminen. Julkisen hallinnon ICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas 19.5.2014. Miksi? Kansallinen palveluarkkitehtuuri ja maksaminen ICT-toiminto Yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas 19.5.2014 Miksi? Taloudellinen tilanne synkkä Osaaminen on Suomen vahvuus, sitä on hyödynnettävä kaikin tavoin

Lisätiedot

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja 22.5.2018 ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori . Hankintojen johtaminen ja kehittäminen 11.4. 22.5.2018 Hansel julkaissut 20.4.18 Hankintapulssi -nimisen

Lisätiedot

Aika Tiistaina klo 12 Paikka Valtioneuvoston linna, neuvotteluhuone Euro

Aika Tiistaina klo 12 Paikka Valtioneuvoston linna, neuvotteluhuone Euro Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö Arja Terho PÖYTÄKIRJA 23.1.2007 VM101:00/2005 VALTION IT JOHTORYHMÄ Osallistujat Turunen, Juhani alivaltiosihteeri valtiovarainministeriö Puheenjohtaja Aaltonen Heikki

Lisätiedot

Tietohallintolain tulokset. Hannele Kerola, Jari Kallela

Tietohallintolain tulokset. Hannele Kerola, Jari Kallela Tietohallintolain tulokset Hannele Kerola, Jari Kallela EK:n lausuma 331/2010 Eduskunta edellyttää hallituksen seuraavan lainsäädännön tavoitteiden, kuten tietojärjestelmien yhteentoimivuuden ja kustannustehokkuuden,

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus. Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Lasse Skog

Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus. Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Lasse Skog Kieku-tietojärjestelmähankkeen tilannekatsaus Kiekun infotilaisuus Valtiokonttori Sisältö Kiekun aikatauluraami Tilannekatsaus hankkeeseen Tehtäväkierto- ja virkajärjestelymahdollisuus Kiekun aikatauluraami

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen perustaminen: 69 päivää. Yliopistojen IT 2008- päivät 23.10.2008 / Lasse Skog

Valtion IT-palvelukeskuksen perustaminen: 69 päivää. Yliopistojen IT 2008- päivät 23.10.2008 / Lasse Skog Valtion IT-palvelukeskuksen perustaminen: 69 päivää Yliopistojen IT 2008- päivät 23.10.2008 / Lasse Skog Valtion IT- toiminnan volyymejä Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 11/11/08 11/11/08 2 Tietohallintotyön

Lisätiedot

TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen

TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) 13.10.2010 Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen Keskeisenä tavoitteena Toteuttaa eduskunnan 7.12.2009 tekemä päätös, että hallituksen tulisi valmistella

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

Tietohallinnon selkeät rakenteet ja vastuut. Pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti/VTV 20.5.2014

Tietohallinnon selkeät rakenteet ja vastuut. Pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti/VTV 20.5.2014 Tietohallinnon selkeät rakenteet ja vastuut Pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti/VTV 20.5.2014 Sisältö Tietohallinnon selkeät rakenteet ja tietohallinnon vastuut: Kuka vastaa kokonaisuudesta? Miten ohjausta ja

Lisätiedot

Kaikki VTV:n tarkastukset liittyvät riskienhallintaan ja tukevat hyvää hallintoa

Kaikki VTV:n tarkastukset liittyvät riskienhallintaan ja tukevat hyvää hallintoa VTV:n tarkastuskertomukset sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta sekä sähköisten palvelujen toimintavarmuuden ohjauksesta Pasi Tervasmäki, Pirkko Lahdelma ja Mika Häkkinen Valtiontalouden tarkastusvirasto

Lisätiedot

Puhepalveluiden kehittäminen

Puhepalveluiden kehittäminen m Alueiden ja hallinnon kehittäm Hallinnon, alu e k e h it y k s e n j a s is äis e n t u r v allis u u d e n inis t e r iö. Puhepalveluiden kehittäminen Kihlakuntien puhepalvelut kihlakunta? puhepalvelujen

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Tuloksellisuutta tekemässä Tietopolitiikka, ICT ja TORI

Tuloksellisuutta tekemässä Tietopolitiikka, ICT ja TORI Tuloksellisuutta tekemässä Tietopolitiikka, ICT ja TORI JulkICT-toiminto, strateginen ohjaus Neuvotteleva virkamies, yksikön päällikkö Riku Jylhänkangas VATU 29.5.2013 Tuloksellisuutta tekemässä Tehokkaat

Lisätiedot

MITÄ TIETOHALLINTOLAKI TUO TULLESSAAN? Mikael Kiviniemi Julkisen hallinnon ICT-toiminto

MITÄ TIETOHALLINTOLAKI TUO TULLESSAAN? Mikael Kiviniemi Julkisen hallinnon ICT-toiminto MITÄ TIETOHALLINTOLAKI TUO TULLESSAAN? Mikael Kiviniemi Julkisen hallinnon ICT-toiminto 3.5.2011 Laki julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta Lain tavoitteena on luoda toimivalta ja ohjausmalli,

Lisätiedot

tukena julkisen hallinnon tietohallinnon ohjaamisessa ja julkisen hallinnon

tukena julkisen hallinnon tietohallinnon ohjaamisessa ja julkisen hallinnon VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Julkisen hallinnon ICT-toiminto 14.1.2013 luonnos VALTIONEUVOSTON ASETUS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEU- VOTTELUKUNNASTA 1 Taustaa Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2017 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2017 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2017 ennustea 2016issa Muutos*is Henkilö lkm. 72 300 72 800-0,7 % HTV 69 900 71 700-2,6 % Toimisto-HTV 50 000 50 800-1,6 %

Lisätiedot

Yhteenvetotietoja valtion toiminnan ja ICT:n kehittämisen hankesalkusta

Yhteenvetotietoja valtion toiminnan ja ICT:n kehittämisen hankesalkusta Yhteenvetotietoja valtion toiminnan ja ICT:n kehittämisen hankesalkusta Tilanne 30.9.2015 Julkisen hallinnon ICT-toiminto Yhteiset periaatteet valtionhallinnon merkittävien ICT:n kehittämistä sisältävien

Lisätiedot

Voiko valtionhallinnon tietojärjestelmien nykytilaa kuvata? Aki Siponen Valtiovarainministeriö

Voiko valtionhallinnon tietojärjestelmien nykytilaa kuvata? Aki Siponen Valtiovarainministeriö Voiko valtionhallinnon tietojärjestelmien nykytilaa kuvata? 5.12.2006 Aki Siponen Valtiovarainministeriö Voiko valtionhallinnon tietojärjestelmien nykytilaa kuvata? Tavoitteena yhtenäinen toiminnan ja

Lisätiedot

JHS-järjestelmä. Tommi Karttaavi

JHS-järjestelmä. Tommi Karttaavi JHS-järjestelmä Tommi Karttaavi 25.4.2007 JHS-järjestelmä JHS-suosituksia (julkisen hallinnon suositus) on laadittu vuodesta 1992 lähtien, jolloin JHS-järjestelmä korvasi VHS-järjestelmän Voimassa olevia

Lisätiedot

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Pekka Sarkola Poscon Oy 16.11.2011 Ehdotukset ministeriöille toimeenpanosta Kullekin ministeriölle on tehty räätälöity

Lisätiedot

HE 49/2017 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2017.

HE 49/2017 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2017. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion talousarviosta annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

MTS:n puheenjohtajana minulla on ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki. omasta ja suunnittelukunnan puolesta lämpimästi tervetulleiksi tänä

MTS:n puheenjohtajana minulla on ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki. omasta ja suunnittelukunnan puolesta lämpimästi tervetulleiksi tänä MTS:n Suuntaviivoja tiedustelulle -seminaari 21.9.2016 Pikkuparlamentin auditorio MTS:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman Arvoisa seminaariyleisö, hyvät naiset ja herrat MTS:n puheenjohtajana

Lisätiedot

Kieku-hankkeen katsaus

Kieku-hankkeen katsaus Kieku-hankkeen katsaus Kieku-info 11.10.2016 Seija Friman Tilaisuus, Esittäjä Kiekun käyttöönottoerä 6 tuotantoon 1.10.2016 Oikeusministeriön hallinnonala n. 9.300 htv Eduskunnan kanslia n. 440 htv + 130

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma. neuvotteleva virkamies Marjukka Ala-Harja VM/ValtIT

Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma. neuvotteleva virkamies Marjukka Ala-Harja VM/ValtIT Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma neuvotteleva virkamies Marjukka Ala-Harja VM/ValtIT Taustaa Hallitusohjelman mukaisesti julkisen hallinnon toimintaa, palvelurakenteita,

Lisätiedot

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Pekka Sarkola Poscon Oy 9.2.2012 Visio 2015 Paikkatietoinfrastruktuuri on parantanut palvelun ja päätöksenteon laatua

Lisätiedot

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN MUISTIO VM129:00/2015 Julkisen hallinnon ICT-toiminto neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari 9.2.2016 YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA

Lisätiedot

Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet JulkICT-toiminto

Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet JulkICT-toiminto Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet 2012 11.06.2013 Valtion ja kuntien yhteisten tietojärjestelmähankkeet KuntaIT-yksikön kehittäjäverkostotoiminnasta 2007-2008 ja kuntien

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma. Valtio Expo 2009 Helsinki Ylijohtaja Silja Hiironniemi

Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma. Valtio Expo 2009 Helsinki Ylijohtaja Silja Hiironniemi Sähköisen asioinnin kehittäminen julkisessa hallinnossa SADe- ohjelma Valtio Expo 2009 Helsinki 7.5.2009 Ylijohtaja Silja Hiironniemi Taustaa Hallitusohjelman mukaisesti julkisen hallinnon toimintaa, palvelurakenteita,

Lisätiedot

KEHU JA MUITA TURVALLISUUTEEN

KEHU JA MUITA TURVALLISUUTEEN KEHU JA MUITA TURVALLISUUTEEN VAIKUTTAVIA HANKKEITA Turvallisuusjohtaja Rauli Parmes Liikenne- ja viestintäministeriö Keskushallinnon uudistushanke Nykyisen hallituksen ohjelmassa on linjattu, että hallitus

Lisätiedot

Virtun käyttöönotto valtiovarainministeriössä. Tietohallintoasiantuntija Erno Kyttänen

Virtun käyttöönotto valtiovarainministeriössä. Tietohallintoasiantuntija Erno Kyttänen Virtun käyttöönotto valtiovarainministeriössä Tietohallintoasiantuntija Erno Kyttänen 18.3.2014 Valtiovarainministeriö Talouden ja hyvinvoinnin vakaan perustan rakentaja VM vastaa vakaan ja kestävän kasvun

Lisätiedot

Yhteenveto ministeriöille ja virastoille suunnatusta tukipalvelukyselystä

Yhteenveto ministeriöille ja virastoille suunnatusta tukipalvelukyselystä Webropol-kyselyn VM 114/00/2008 tulokset Puisto, Sneck 12.12.2008 (liite 3) Hallinnon tukitehtävien alueellistaminen Selvitettävät tukitoiminnot Yhteenveto ministeriöille ja virastoille suunnatusta tukipalvelukyselystä

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Aika ti 2.9.2014 klo 8.30 10.33 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 15.09.2015 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Pellon kunnantalo Aika: 15.9.2015 klo 10:00 Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Aika to 27.4.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

IT-ERP Tietohallinnon toiminnanohjausratkaisuna. ja ITIL palveluiden kehittämisessä

IT-ERP Tietohallinnon toiminnanohjausratkaisuna. ja ITIL palveluiden kehittämisessä IT-ERP Tietohallinnon toiminnanohjausratkaisuna ja ITIL palveluiden kehittämisessä Case PRH Timo Junnonen Esityksen sisältö: 1. Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) 2. PRH tietohallinto (PIT projekti)

Lisätiedot

JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta. Hankejohtaja Taito Vainio

JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta. Hankejohtaja Taito Vainio JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta Hankejohtaja Taito Vainio Yleiset pelastustoimen tavoitteet Mahdollistaa tarvittaessa nykyistä paremmin valtakunnalliset ja yhdenmukaiset toimintamallit, yhteiset

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin tilanne Suomessa, esimerkkejä onnistuneista ratkaisuista

Sähköisen asioinnin tilanne Suomessa, esimerkkejä onnistuneista ratkaisuista Sähköisen asioinnin tilanne Suomessa, esimerkkejä onnistuneista ratkaisuista Terveydenhuollon atk-päivät 29.5.2007 Turun messukeskus Seppo Kurkinen Neuvotteleva virkamies Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö

Lisätiedot

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa. VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ Finlandia-talo

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa. VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ Finlandia-talo Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ 16.11.2017 Finlandia-talo Julkisen sektorin kansalaisille ja yrityksille tarjoama palvelu. Keskitetty maksamisen palvelu verkkokauppaan

Lisätiedot

Julkisen hallinnon ICT-strategiaehdotuksesta saadut lausunnot: valtionhallinto ja yritykset

Julkisen hallinnon ICT-strategiaehdotuksesta saadut lausunnot: valtionhallinto ja yritykset Lausuntoyhteenveto VM155:00/2011 1 (6) 11.2.2013 Julkisen hallinnon ICT-strategiaehdotuksesta saadut lausunnot: valtionhallinto ja yritykset Valtiovarainministeriö asetti tammikuussa 2012 hankkeen valmistelemaan

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus VALTIOVARAINMINISTERIÖ Luonnos 10.12.2013 TORI-hankkeen lainsäädäntötyöryhmä Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara Valtioneuvoston asetus valtion yhteisten tieto- viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä

Lisätiedot

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2016 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2016 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2016 ennustea 2015issa Muutosissa Henkilö lkm. 73 000 73 300-0,2 % HTV 70 800 72 500-2,3 % Toimisto-HTV 50 700 51 400-1,3

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto ja -sihteeristö, VM / JulkICT 3.12.2014 1.1 JHKA-jaoston tavoitteet

Lisätiedot

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka.

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka. Pöytäkirja sivu 1(6) nro 6/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 21.12.2018 klo 9.00-10.45 Paikka: Hallituksen kokoushuone T1 Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla

Lisätiedot

1.2 Mahdollista joustava muutos suojaustasolta toiselle tilanteen mukaan myös ylöspäin

1.2 Mahdollista joustava muutos suojaustasolta toiselle tilanteen mukaan myös ylöspäin VNK Lausunto 04.09.2018 VNK/1263/03/2018 Asia: VM/275/00.01.00.01/2018 Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset Yhteenveto Linjausten tarkoitus ja kohdealue Tietoliikennepalvelulinjaukset Käytettävyys,

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) 16.4.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 15.4.2013 klo 13.30-15.45 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Kilpailutusjärjestelmä

Kilpailutusjärjestelmä Kilpailutusjärjestelmä j Tahokkaat julkiset hankinnat Kuntamarkkinat 12. 13.9.2012 Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies i Valtiovarainministeriö, JulkICT / YRO Julkiset hankinnat EU: Älykkään, kestävän

Lisätiedot

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO Kokei le!?! A B C Avoimen hallinnon ja vuoropuhelun edistäjä LOGO Otakantaa.fi on oikeusministeriön kehittämä avoimen valmistelun vuorovaikutuskanava. Ota käyttöön päätöksenteon valmistelun ja johtamisen

Lisätiedot

Valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan kehittämishanke (SecICT) Kimmo Janhunen SecICT-hankepäällikkö

Valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan kehittämishanke (SecICT) Kimmo Janhunen SecICT-hankepäällikkö Valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan kehittämishanke (SecICT) 20.5.2014 Kimmo Janhunen SecICT-hankepäällikkö Hankkeen tausta Esityksen sisältö Valtion ympärivuorokautinen tietoturvatoiminto

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Eduskunnan lausumien toimeenpano (1/2014) 341/54/2011 Liikenne- ja viestintäministeriö, 18.12.2013, LVM/2250/02/2013. Maa- ja metsätalousministeriö, 18.12.2013, dnro

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Lausunto Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö VM1275/ /2010. Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnon kehittäminen

Lausunto Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö VM1275/ /2010. Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnon kehittäminen Lausunto 9.9.2010 VNK/950/03/2010 Valtiovarainministeriö Viite Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö VM1275/00.01.00.01/2010 Asia Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnon kehittäminen Valtioneuvoston

Lisätiedot

Yhteispalvelun tehostamishanke loppusuoralla

Yhteispalvelun tehostamishanke loppusuoralla Yhteispalvelun tehostamishanke loppusuoralla Yhteispalvelupilottien seminaari 7.11.2007 Hallitusneuvos Tarja Hyvönen Yhteispalvelun säädöspohja uusi laki tullut voimaan 1.4.2007 uuden lainsäädännön mukainen

Lisätiedot

Metatiedot suomalaisen lainsäädäntöprosessin tiedonhallinnassa -seminaari

Metatiedot suomalaisen lainsäädäntöprosessin tiedonhallinnassa -seminaari Lainsäädäntöprosessin tiedonhallinnan kehittäminen Metatiedot suomalaisen lainsäädäntöprosessin tiedonhallinnassa -seminaari Järjestäjät: valtiovarainministeriö, oikeusministeriö, valtioneuvoston kanslia

Lisätiedot

Kansallinen palveluarkkitehtuuri Mistä laissa on tarkoitus säätää?

Kansallinen palveluarkkitehtuuri Mistä laissa on tarkoitus säätää? Kansallinen palveluarkkitehtuuri Mistä laissa on tarkoitus säätää? 17.2.2016 Ohjelmapäällikkö Maria Nikkilä @VM_MariaNikkila Tiedon hallinnan ja tietohallinnon yleislainsäädäntö Hallinnon yhteisten ICT-palvelujen

Lisätiedot

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori?

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Toimitusjohtaja Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Valtori syntyi 1.3.2014 2 Tausta ja taival

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN IT-STRATEGIAN TOTEUTUS KÄYNNISSÄ. Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät Johdon IT-Strategiaseminaari

OPETUSMINISTERIÖN IT-STRATEGIAN TOTEUTUS KÄYNNISSÄ. Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät Johdon IT-Strategiaseminaari OPETUSMINISTERIÖN IT-STRATEGIAN TOTEUTUS KÄYNNISSÄ Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät Johdon IT-Strategiaseminaari 30.10.2007 Kongressikeskus Paviljonki, Jyväskylä Opetusministeriö Tietohallintopäällikkö

Lisätiedot

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos HALLINTOVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 95/2013 vp Torstai 28.11.2013 kello 12.15-14.00 Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps Rakel Hiltunen /sd Reijo Hongisto /ps Risto Kalliorinne /vas Mika Kari

Lisätiedot