VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA"

Transkriptio

1 VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 Anne Niemi Neuvotteleva virkamies VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA 1 Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä (VAHVA) VAHVA-asianhallintajärjestelmä on ratkaisu, joka sisältää kaikki nykyaikaisen tiedonhallinnan toiminnallisuudet, kuten asianhallinnan, asiakirjan- ja dokumentinhallinnan, säilytysratkaisun ja tiedonohjausjärjestelmän sekä prosessien automatisoinnin tuen. Se tulee korvaamaan vaiheittain ministeriöiden, tasavallan presidentin kanslian ja oikeuskanslerin viraston erilliset asianhallintajärjestelmät, EUasioiden ja -asiakirjojen hallintajärjestelmä EUTORIn ja valtioneuvoston ja tasavallan presidentin päätöksentekojärjestelmä PTJ:n. Käyttöönotto tapahtuu seuraavassa järjestyksessä: Vaihe 1 vuonna 2018: oikeusministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö. Vaihe 2 a vuonna 2018: valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja oikeuskanslerin virasto. Vaihe 2 b vuonna 2018: maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja tasavallan presidentin kanslia. Vaihe 2 c vuonna 2019: ulkoasiainministeriö ja valtioneuvoston ja tasavallan presidentin päätöksentekojärjestelmä PTJ:n korvaaminen. Vaihe 3 vuonna 2020: sisäministeriö ja suojaustaso III asiakirjojen käsittely. Vaihe 4 vuonna 2020: EU-asioiden ja asiakirjojen hallintajärjestelmä EUTORIn korvaaminen. VAHVAa käytetään edellä mainittujen organisaatioiden lisäksi kansallisessa EUvalmisteluprosessissa sellaisenaan myös EU-valmisteluun osallistuvissa valtioneuvoston ulkopuolisissa hallinnonalan viranomaisissa sekä Ahvenanmaan

2 maakuntahallituksessa. Euroopan unionin neuvoston luokiteltujen Restrentasiakirjojen sähköistä hallintaa VAHVA-asianhallintaratkaisulla ei tulla toteuttamaan. Restrent-asiakirjojen julkaisu on tavoitteena laajentaa vuonna 2018 neuvoston nykyiseen luokittelemattomien asiakirjojen sähköiseen palveluun neuvoston itsensä toimesta. Tavoitteena on, että valtioneuvoston käyttöönoton jälkeen tai osittain samanaikaisesti asianhallintaratkaisu käyttöönotetaan Valtorissa ja sen jälkeen Valtorin tuottamana palveluna Valtorin asiakkaille. Järjestelmähankinta sisältää yleisellä tasolla asianhallintaratkaisun lisensseineen, asianhallintaratkaisun toimitus- ja käyttöönottoprojektit sekä ylläpito- ja tukipalvelut, ml. erikseen tilattavat asiantuntijapalvelut jatkokehitykseen ja tuotantotoimintaa tukevaan pienkehittämiseen. 2 Hankintamenettely Tarjouskilpailusta lähetettiin hankintailmoitus HILMA-palveluun Kilpailutuksessa käytettiin julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) 25 :n mukaista neuvottelumenettelyä. Osallistumishakemuksen jättäneistä yrityksistä varsinaiseen neuvotteluvaiheeseen valikoituivat pisteytyksen perusteella seuraavat yritykset: Tieto Finland Oy, Innofactor Oyj, Visma Consulting Oy sekä Fujitsu Finland Oy. Neuvottelukutsun yhteydessä neuvotteluihin mukaan valituille tarjoajille toimitettiin hankkeen alustava tarjouspyyntö liitteineen. Alustavien tarjousten sisältöä, tarjottuja ratkaisuja sekä vaatimusmäärittelyä, hinnoittelumallia ja sopimusehtoja käytiin kunkin tarjoajan kanssa läpi neuvottelukierroksilla. Neuvottelukierroksia pidettiin kaiken kaikkiaan viisi, joista kolme tarjoajakohtaista ja kaksi kirjallista. Lopullinen tarjouspyyntö toimitettiin tarjoajille Tarjouksen jättivät kaikki neljä tarjoajaa. Tarjousten tarkastuksen yhteydessä todettiin, että Fujitsu Finland Oy:n tarjous ei kaikilta osin ollut tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen, mistä syystä tarjous tuli sulkea pois tarjouskilpailusta. Muiden tarjoajien tarjoukset vastasivat tarjouspyyntöä ja ne otettiin mukaan varsinaiseen tarjousvertailuun.

3 Lopuksi soveltuviksi arvioitujen tarjoajien tarjouspyynnön mukaisiksi arvioidut tarjoukset vertailtiin käyttämällä tarjouspyynnössä ilmoitettuja kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuperusteita ja painoarvoja: Tarjousten lopullinen vertailuhinta, painoarvo 40 % Laatukriteeri 1: Vertailtavat vaatimukset, painoarvo 10 % Laatukriteeri 2: Projektisuunnitelman laadukkuus, 10 % Laatukriteeri 3: Tarjottujen asiantuntijoiden kokemus ja osaaminen, painoarvo 20 % Laatukriteeri 4: Käyttöliittymän toiminnallisuuksien ja järjestelmän käytettävyyden laadukkuus, painoarvo 20 % Kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi tarjoukseksi arvioitiin Tieto Finland Oy:n tarjous. Yksikään tarjoajista ei hakenut hankintapäätökseen oikaisua tai valittanut määräaikaan mennessä, joten päätös on lainvoimainen. 3 Hyväksyttäväksi ehdotetun sopimuskokonaisuuden keskeinen sisältö Kilpailutuksen kohteena on ollut VAHVA -asianhallintajärjestelmän hankkiminen valtioneuvoston, oikeuskanslerin viraston ja tasavallan presidentin kanslian käyttöön. Kilpailutuksen kohteena on ollut myös järjestelmän hankkiminen Valtorin käyttöön. Valtori voi kilpailutuksen perusteella tarjota asianhallintaratkaisua myös asiakkailleen osana palvelutuotantoaan. Valtioneuvoston kanslia ja Valtori tekevät hankintapäätöksen jälkeen omat hankintasopimuksensa. Valtioneuvoston kanslian osalta hankinnan keskeinen sisältö on asianhallintajärjestelmän toimittaminen ja sen kehittäminen sopimuskaudella valtioneuvostolle (ml. oikeuskanslerin virasto ja tasavallan presidentin kanslia). Sopimus asianhallintajärjestelmän toimittamisesta tullaan tekemään valtioneuvoston kanslian ja sopimustoimittajan välillä. Järjestelmä tullaan ottamaan ministeriöissä käyttöön vaiheittain hankintasopimuksessa sovituin tavoin. Valtioneuvoston VAHVA -hankkeen osuus toteutetaan neljässä vaiheessa. Ratkaisu hankitaan vaiheen 1 määrittely- ja toteutustyön sekä vaiheen 2 määrittelytyön osalta kiinteähintaisena. Vaiheen 2 toteutuksen sekä vaiheiden 3 ja 4 toimituksen hinnoittelu perustuu tarjottuihin henkilötyöhintoihin. Henkilötyöhinnastoa sovelletaan myös mahdollisiin lisä-, muutos- ja kehitystöihin.

4 Valtioneuvoston kanslia tulee tekemään valitun toimittajan kanssa hankinnasta pääsopimuksen, projektisopimuksen, sopimuksen jatkuvista palveluista sekä turvallisuussopimuksen. Hankintasopimus on voimassa määräaikaisena valtioneuvoston kansliaa sitovana kaksi (2) vuotta ja toimittajaa sitovana neljä (4) vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. 4 Hyväksyttäväksi ehdotetun sopimuksen keskeiset vaikutukset VAHVA -asianhallintajärjestelmän toteuttamisvaiheen menot on budjetoitu valtioneuvoston kanslian toimintamenomomentille vuoden 2016 talousarviossa sekä vuosien julkisen talouden suunnitelmassa. Rahoitus on toteutettu määrärahasiirtona momentilta (Tuottavuuden edistäminen) valtioneuvoston kanslian ja valtiovarainministeriön VAHVA-hankkeesta allekirjoittaman yhteistyöpöytäkirjan johdosta. Suomen EU-puheenjohtajuuskausi aikaistui Britannian EU-kansanäänestystuloksen johdosta puolella vuodella, vuoden 2019 syyskaudelle. Puheenjohtajuuskauden aikaistumisen vaikutus VAHVA-hankkeen rahoitustarpeen ajoitukseen huomioidaan tarvittaessa kehys- ja talousarviomenettelyissä. VAHVA-hankkeen toteuttaminen tulee arviolta vähentämään henkilötyövuosia valtioneuvostossa yhteensä 26 htv:tä alkaen vuodesta 2020 (1,04 miljoonaa euroa). Näistä 10 htv:tä kohdistuu valtioneuvoston kansliaan ja 16 htv:tä muihin ministeriöihin. Mikäli VAHVA-ratkaisua ei toteutettaisi, tulisi nykyjärjestelmien pakollisesta kehittämistyöstä kustannuksia arviolta n. 12 miljoonaa euroa kehyskaudella minkä lisäksi maksettavaksi tulisivat nykyjärjestelmien ylläpitokustannukset. Valtioneuvoston kanslia vastaa kustannuksista valtioneuvoston, tasavallan presidentin kanslian ja oikeuskanslerin viraston järjestelmäkehityshankkeen osalta mukaan lukien EU-toiminnallisuuden korvaaminen EUTORIa nyt käyttäville virastoille. Sopimuksen arvo sisältäen kiinteähintaisen osuuden, tuki- ja ylläpitokustannukset kuuden vuoden ajalta sekä asiantuntijatyön on arviolta n. 4,5 miljoonaa euroa, jonka lisäksi kokonaisarvoon tulee huomioida kehitys- ja muu tuntiperusteinen työ. Lisäksi myönnetystä budjetista maksetaan järjestelmän tekniseen alustaan liittyviä maksuja, lisenssikustannuksia sekä hankehenkilöstön palkkakuluja. Edellä mainitut huomioiden kokonaiskustannukset tulevat nousemaan yli 5 miljoonan euron ja ne katetaan myönnetystä määrärahasta.

5 Sopimuksen lopullinen kokonaisarvo riippuu hankintayksikön sopimuksen voimassaoloaikana tekemien tilausten määrästä. Valtioneuvoston kanslia ei sitoudu vaiheiden 2-4 osalta ennalta määrättyihin tilausmääriin. 5 Asian valmistelu Valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö ovat allekirjoittaneet yhteistyöpöytäkirjan tuottavuutta lisäävästä hankkeesta Tällä pöytäkirjalla valtiovarainministeriö on myöntänyt hankkeen toteuttamiseen tarvittavan rahoituksen hankkeen elinkaaren ajaksi. Valtiovarainministeriö on antanut tietohallintolain mukaisen lausunnon Valtioneuvoston yhteisen asianhallinnan kehittäminen (VAHVA) -hankkeesta Hankintamenettely on toteutettu ja sopimuksia valmisteltu virkamiestyönä valtioneuvoston kansliassa ja valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa. Valmistelussa on käytetty myös Hansel Oy:n kilpailutuksen asiantuntijapalveluita. 6 Esitys Esitetään, että valtioneuvoston raha-asianvaliokunta puoltaa Valtioneuvoston yhteisestä asiainhallintajärjestelmästä laadittavan sopimuksen hyväksymistä ja allekirjoittamista.

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2015 1 (6) 4 Sosiaali- ja terveysvirasto, yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta, Apotti-hanke Pöydälle 01.09.2015 HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. Talous- ja konsernijaosto 42 26.08.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 TAKO 42 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Perusturvalautakunta 89 20.08.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta Perusturvalautakunta Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan kohde Hankinnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (5) 178 Kaupunkipyöräjärjestelmän hankinta HEL 2014-003639 T 00 01 04 00 Päätös Käsittely päätti oikeuttaa liikennelaitoksen hankkimaan kaupunkipyöräjärjestelmän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Liikuntalautakunta HALL/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Liikuntalautakunta HALL/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2016 1 (6) 6 Tila- ja kurssivarausjärjestelmän hankintaa koskeva päätös HEL 2015-007732 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päätti valita tila- ja kurssivarausjärjestelmäpalvelun

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. HALLITUS 104 21.09.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 HALL 104 Asia pöydälle 7.9.2015 95 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Haj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Haj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2015 1 (5) 2 HKL:n metron kokonaisturvallisuuden tilannekuvajärjestelmän hankinta HEL 2014-010183 T 02 08 02 01 Päätösehdotus päättää oikeuttaa liikennelaitoksen hankkimaan

Lisätiedot

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 28.8.2013 1 (5) HSL: tekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat HSL:n tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelut

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Kansallisarkiston on valtion viranomaisena kilpailutettava hankintansa hankintalaissa

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 7/2018 1 Yhtymähallitus Aika 16.03.2018 klo 08:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, 15110 Lahti (auditorio) Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Työajan kohdentamisen järjestelmä

Työajan kohdentamisen järjestelmä TTY-säätiö Tarjouspyyntö 1 (5) Työajan kohdentamisen järjestelmä Toimintayksiköt (TaY) 33014 TTY-säätiö sr (Tampereen teknillinen yliopisto, TTY) PL 527 33101 Tampere (TAMK) Kuntokatu 3 33520 Tampere Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2015 1 (5) 5 Opioidiriippuvaisten korvaushoidon hankinta Pöydälle 29.09.2015 HEL 2015-005714 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää opioidiriippuvaisten korvaushoidon hankinnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/2 18.6.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/2 18.6.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 10 (17) 2 Järjestyksenvalvonta- ja turvatarkastuspalvelujen hankinta 2013-2016 HEL 2013-005715 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Johtokunta päättänee oikeuttaa

Lisätiedot

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA Perustelumuistio 1 Sisällysluettelo 1. Hankintamenettely 3 2. Saadut tarjoukset ja tarjousten avaus 3 3. Tarjousten vertailu 4 3.1 Tarjousten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (6) 328 Painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelu ja hankinta HEL 2015-006533 T 02 08 01 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun ja esityslistalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

OM 1/52/2010. Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus

OM 1/52/2010. Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus TEKNINEN IT-KONSULTOINTI Sivu 1 5.12.2013 OM 1/52/2010 Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus 1. PERUSTIEDOT Oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (5) 20 Palvelutalojen siivouspalvelujen hankinta HEL 2015-011341 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää - hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston palvelutalojen siivouspalveluihin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) 21 Työkykyselvityksen asiantuntijapalvelujen hankinta sopimuskaudelle 1.5.2015 30.4.2017. HEL 2014-011486 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää tarjouskilpailun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v.

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v. Alustava Tarjouspyyntö 1 (6) Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle 1.6.2017(tavoite) - 31.8.2022 + optio 3.v. Sisällys 1 Hankinnan taustaa... 2 2 Palvelun kuvaus... 2

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Liikenneliikelaitoksen johtokunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Liikenneliikelaitoksen johtokunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (6) 102 Kahden ratakuorma-auton hankinta HEL 2018-006449 T 02 08 01 00 Päätös Käsittely päätti oikeuttaa liikenneliikelaitoksen tilaamaan kaksi (2) ratakuorma-autoa

Lisätiedot

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa IPT 2 Hankinta työpaja 8.-9.6.2017 Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa Neuvottelumenettelyn läpivienti Hankinnalle määritetty selkeät tavoitteet Hankintaprosessin mukainen

Lisätiedot

Tietoliikennepalvelut Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu 12083-2014 Hankintapäätöksen liite 1 27.3.2015 Osakokonaisuus 1: Internet -kapasiteetti Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden

Lisätiedot

Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat

Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat Hankinta-asiantuntija Marko Rossi Tarjouspyynnön asettaminen tarjoajien saataville Hankintayksikön on asetettava tarjouspyyntö, neuvottelukutsu ja niiden

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

Määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan kolmessa vaiheessa:

Määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan kolmessa vaiheessa: Sosiaali- ja terveysltk. 132 03.11.2016 TULKKAUSPALVELUJEN HANKINTA SOTEL 03.11.2016 132 Valmistelu ja lisätiedot: maahanmuuttajatyöpäällikkö Sirkka Valta 040 531 2660, hankintapäällikkö Tuure Marku 040

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 131589 Siivouspalvelujen puitejärjestely ylläpito-, perus-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 4 Palvelumuotoilupalveluiden hankinta Oiva Akatemialle, hankinnan kilpailutus H153-15 HEL 2015-011778 T 02 08 02 00 Päätös Oiva Akatemian johtokunta päätti esittelijän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/6 17.06.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/6 17.06.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) 265 Palvelutalojen ruokapalveluhankinta HEL 2014-002626 T 02 08 02 00 Päätös päätti tarjouskilpailun tuloksena valita seuraavat palveluntuottajat palvelutalokohtaisesti

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp)

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp) Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtioneuvostosta annetun lain 1 ja 13 :n muuttamisesta (HE 131/2017 vp) 19.10.2017 Lainsäädäntöneuvos Sanna Helopuro Valtioneuvoston kanslia / Istuntoyksikkö Muutos

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012 Sivistyslautakunta 20.12.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Torstai 20.12.2012 klo 16.15 16.20 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (6) 348 Suun terveydenhuollon ostopalvelut HEL 2014-002411 T 02 08 02 00 Päätös päätti esityslistalla esitetyin perusteluin seuraavaa: 1. Valita suun terveydenhuollon

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 53 Helsingin brändi-identiteetin, visuaalisen ilmeen ja graafisen ohjeiston luomiseen liittyvä palveluhankinta HEL 2016-001309 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 3 Katujen suunnittelun puitesopimus 2016-2017, konsulttien valinta Pöydälle 12.01.2016 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää sulkea Infrasuunnittelu

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 5 Monivuotisten kasvien taimihankinnan puitejärjestely 2017 2018 hankintayhteistyössä Helsingin kaupungin rakentamispalvelun (Stara) kanssa HEL 2017-001449

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Palmia-liikelaitos Turvapalvelut Toimitusjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Palmia-liikelaitos Turvapalvelut Toimitusjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (5) 5 Palmian turvallisuusalan teknisten asennuspalveluiden kilpailutus P-057 HEL 2014-000678 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut Saapuneet tarjoukset ja niiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Projektinhallinnan konsultointipalvelut sosiaali- ja terveysvirastoa varten HEL 2016-002088 T 02 08 02 00 H041-16 Päätös Päätöksen perustelut Hankinnan kohde Hankintamenettely

Lisätiedot

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) JARDno-2017-400 Kartanonpuiston toimintapaikka, vaihe 1 / hankinta Järvenpään kaupunki on kilpailuttanut Kartanonpuisotn toimipaikan rakentamisurakan. Hankinta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 216 Keskustakirjaston projektinjohtourakka; urakoitsijan valinta HEL 2015-001242 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 63/673 496, Töölönlahdenkatu 4-10 Päätös A päätti

Lisätiedot

Vesilahden kunnan verkkosivu-uudistus

Vesilahden kunnan verkkosivu-uudistus Vesilahden kunnan verkkosivu-uudistus Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjousta Vesilahden kunnan verkkosivu-uudistuksen käyttöönottoprojektista. 19.1.2018 Vesilahden kunta www.vesilahti.fi

Lisätiedot

Kokouksen aihe, paikka ja läsnäolijat Palvelutalon irtokalustehankinnan toimittajien nimeäminen. Jämsän kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi

Kokouksen aihe, paikka ja läsnäolijat Palvelutalon irtokalustehankinnan toimittajien nimeäminen. Jämsän kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Jämsän kaupunki VERTAILUPÖYTÄKIRJA 1(10) JÄMSÄN KAUPUNKI SEPPOLAN PALVELUTALON IRTOKALUSTEHANKINTA Osoite Punalantie 38, 42100 Jämsä Vertailupöytäkirja Kokouksen aihe, paikka ja läsnäolijat Palvelutalon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (6) 138 Päätös kuntouttavan työtoiminnan hankinnasta HEL 2015-000198 T 02 08 01 00 Päätös päätti tarjouskilpailun perusteella valita seuraavat palveluntarjoajat palvelukokonaisuuksittain

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta Otteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (6) 16 Kiinteistönhoitopalvelujen kilpailutus 1/2017 HEL 2017-002432 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa kaupunkiympäristön toimialan ylläpitopäällikön allekirjoittamaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 (5) 254 Oikaisuvaatimus kotihoidon saunapalvelujen hankinnasta HEL 2018-004548 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Nuorisoasiainkeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Nuorisoasiainkeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 7 Maunula-talon irtokalusteiden minikilpailutus H124-16, Maunulan nuorisotalo HEL 2016-009891 T 02 08 01 00 Päätös päätti hankintakeskuksen Maunula-talon irtokalusteita

Lisätiedot

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle Tarkastuslautakunta 17 16.02.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 21 07.03.2016 Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille 2016-2019 ja optio yhdelle (1) vuodelle TARK2013 17 Valmistelija: Tarkastaja

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl)

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Tarjouspyyntö YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki

Lisätiedot

Pöytyän kunta pyytää tarjousta uusien verkkosivujensa suunnittelusta, toteutuksesta, julkaisujärjestelmästä sekä sen tuki- ja ylläpitopalveluista.

Pöytyän kunta pyytää tarjousta uusien verkkosivujensa suunnittelusta, toteutuksesta, julkaisujärjestelmästä sekä sen tuki- ja ylläpitopalveluista. Tarjouspyyntö Pöytyän kunnan verkkosivuista Pöytyän kunta pyytää tarjousta uusien verkkosivujensa suunnittelusta, toteutuksesta, julkaisujärjestelmästä sekä sen tuki- ja ylläpitopalveluista. Hankinnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 64/2014 1 (5) Hankintakeskus 19.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 64/2014 1 (5) Hankintakeskus 19.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 64/2014 1 (5) 64 Suojaus ja peittely H074-14 HEL 2014-010142 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Emicaid Oy, Mölnlycke Health Care Oy, OneMed Oy (1),

Lisätiedot

HILMA: Energialiiketoiminnan asiakastietohallintajärjestelmä, sen käyttöönotto ja konv...

HILMA: Energialiiketoiminnan asiakastietohallintajärjestelmä, sen käyttöönotto ja konv... Sivu 1/5 Hankintailmoitus, erityisalat: : Energialiiketoiminnan asiakastietohallintajärjestelmä, sen käyttöönotto ja konversio sekä ohjelmiston asiakastuki ja ylläpito Hankintailmoitus, erityisalat I.1

Lisätiedot

Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde

Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde Uusiutuva hankintalaki seminaari 18.5.2015 Lakimies Katariina Huikko Suomen Kuntaliitto Hankintaprosessi, nykytila Hankintasääntelyn mukainen hankintamenettely Valmistelu

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7)

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Kunnanhallitus 39 06.02.2017 Kunnanvaltuusto 19 20.02.2017 19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Khall 06.02.2017 39 Sote-kilpailutukseen asetettu

Lisätiedot

Juha-Pekka Koho 13.11.2009

Juha-Pekka Koho 13.11.2009 Juha-Pekka Koho 13.11.2009 Hankinnat Tavaroiden ja palveluiden osto, vuokraus ja urakalla teettäminen Osamaksukaupat Leasing-sopimus Optiosopimus Lisätyöt Hankintalaki Voimaan 1.6.2007 Hankintalain tarkoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/1 18.6.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Msj/1 18.6.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 5 (17) 1 Vartiointipalvelujen hankinta vuosina 2013-2016 HEL 2013-005714 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Johtokunta päättänee oikeuttaa Helsingin Sataman tilaamaan

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Tilannekatsaus 18.7.2014 Hallituksen kokous 18.7.2015 Kari Pessi Valtorin tilannekatsaus Sisäisen tarkastajan rekrytointi Muut rekrytoinnit Siirtoprojektien

Lisätiedot

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA Asia Vs. henkilöstöpäällikkö Tuomas Erkkilä ja erityisasiantuntija Terttu Haataja: Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalvelut PALVELUHANKINTOJEN 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ Dnro 3556/ /2011 Päiväys

Espoon kaupungin hankintapalvelut PALVELUHANKINTOJEN 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ Dnro 3556/ /2011 Päiväys Espoon kaupungin hankintapalvelut PALVELUHANKINTOJEN 1 (6) HELMET-KIRJASTOJEN AINEISTON PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA Espoon kaupungin hankintapalvelut järjestää tarjouskilpailun HelMet-kirjaston perintäpalvelusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/206 (5) 27.0.206 3 HKL:n arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävien puitejärjestelyn tilaaminen HEL 206-00065 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, hankinnat Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, hankinnat Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 16 Hankintaoikaisuvaatimuksen peruuttaminen ja asian käsittelyn raukeaminen ajoneuvojen ja työkoneiden renkaiden hankintaa koskevassa asiassa, toimitusjohtajan

Lisätiedot

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa 1 Helsingin Sanomat..pikku uutinen muutaman vuoden takaa 2 Esimerkki tältä aamulta (13.6.2017, klo 9:08) Viimeisin Hilmassa julkaistu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (5) 178 Laajasalon raideliikenteen vaihtoehtojen ympäristövaikutusten arviointi -konsulttityön tilaaminen HEL 2013-005056 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa yleissuunnitteluosaston

Lisätiedot

1 K E U S MlN 1 S T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6) OM 1/52/2010

1 K E U S MlN 1 S T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6) OM 1/52/2010 -1-0 1 K E U S MlN 1 S T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6) Oikeusministeriön hankintakansalais- ja kuntalaisaloitepalvelun projektoinnin, vaatimusmäärittelyn ja kilpailutuksen tukipalveluista teknisen IT-konsultoinnin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 97 Anpe Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, suurtehoimurointi- ja puhallustöiden puitesopimus vuodelle 2013, toimitusjohtajan päätös 24 5.3.2013 HEL 2012-015760 T 02

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA HANKINTAPÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2013 0 VA 1 /5 3-/3-010 OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA Oikeusministeriön demokratia-,

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Perusturvalautakunta 89 0.08.015 Kunnanhallitus 60 4.08.015 Kunnanvaltuusto 81 07.09.015 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta Perusturvalautakunta Tiivistelmä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2015 1 (5) 43 Mediaseurantapalvelujen hankinta, H021-15 HEL 2015-004241 T 02 08 02 00 Päätös päätti - hyväksyä kohderyhmään A (verkkomedian seuranta) Meltwater Finland

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (10) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (10) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (10) 385 Alle 65-vuotiaiden monisairaiden palveluasumisen hankinta HEL 2013-004418 T 02 08 02 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun tuloksena: Todeta, että tarjouskilpailussa

Lisätiedot

HE 208/2013 vp HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE VUODEN 2013 VIIDENNEKSI LISÄTALOUSARVIOKSI

HE 208/2013 vp HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE VUODEN 2013 VIIDENNEKSI LISÄTALOUSARVIOKSI HE 208/2013 vp HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE VUODEN 2013 VIIDENNEKSI LISÄTALOUSARVIOKSI Viitaten yleisperusteluihin ja yksityiskohtaisten perustelujen selvitysosiin ehdotetaan, että Eduskunta päättäisi

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun Tiedepuisto Oy Asia ja sen selvitys 26927 Joensuun Tiedepuiston hallinnoimien kiinteistöjen toimitilojen sähkö-, putki-,

Lisätiedot

OM 54/52/2017

OM 54/52/2017 OIKEUSMINISTERIÖ TARJOUSPYYNTÖ Demokratia-, kieli-ja perusoikeusasioiden yksikkö 28.6.2017 OM 54/52/2017 TARJOUSPYYNTÖ: DIALOGISTEN KESKUSTELUJEN FASILITOINTI Hankintayksikkö: Oikeusministeriö Y-tunnus:

Lisätiedot

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta Tarkastuslautakunta 3 05.03.2013 Kaupunginhallitus 3 18.03.2013 Kaupunginvaltuusto 4 25.03.2013 Tarkastuslautakunta 22 18.04.2016 Tilintarkastajan valinta vuosille 2013-2016 / option käyttäminen vuosille

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H HEL

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H HEL HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) ALLE 65-VUOTIAIDEN MONISAIRAIDEN ASIAKKAIDEN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä

Lisätiedot

K E U S MlN I 5 T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6)

K E U S MlN I 5 T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6) -1-0 1 K E U S MlN I 5 T ERI Ö HANKINTAPÄÄTÖS 1 (6) Oikeusministeriön hankinta kysely- ja lausumispalvelun projektoinnin, vaatimusmäärittelyn ja kilpailutuksen tukipalveluista teknisen ITkonsultoinnin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

Tarjouspyyntö korttipalvelinjärjestelmä, levyjärjestelmä ja varmistusjärjestelmä

Tarjouspyyntö korttipalvelinjärjestelmä, levyjärjestelmä ja varmistusjärjestelmä 2 korttipalvelinjärjestelmä, levyjärjestelmä ja varmistusjärjestelmä Hankintayksikkö Kirkkonummen kunta Konsernihallinto/kirjaamo Osoite PL 20 02401 Kirkkonummi Käyntiosoite: Vanha Sairaalantie 5 Hankinnan

Lisätiedot

VAHVA - Valtioneuvoston asianhallinta ja prosessit uudistuvat

VAHVA - Valtioneuvoston asianhallinta ja prosessit uudistuvat VAHVA - Valtioneuvoston asianhallinta ja prosessit uudistuvat 1 #VNvahva Valtioneuvoston asianhallinnan toimintaympäristö 2 Työ uudistuu kaikkialla ministeriöissä! Käytössä on noin 15 erillistä asianhallintajärjestelmää,

Lisätiedot

laitteen käyttökuntoon asennus suomenkieliset kirjalliset käyttöohjeet takuuaika (vähintään 24 kuukautta) vuosihuoltosopimus

laitteen käyttökuntoon asennus suomenkieliset kirjalliset käyttöohjeet takuuaika (vähintään 24 kuukautta) vuosihuoltosopimus TARJOUSPYYNTÖ Kudoskäsittelyautomaatti ja huolto 1(5) Tutkimus- ja laboratorio-osasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Eläintautibakteriologian tutkimusyksikkö 01.06.2015 Evira/3903/0071/2015 TARJOUSPYYNTÖ

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

MHS 7/2016 Asia nro 115

MHS 7/2016 Asia nro 115 Muistio 1 (5) 21.1.2013 179/2016 MHS 7/2016 Asia nro 115 Tarjousten arviointi ja vertailu: Uudenmaan liiton ICT-palvelujen kilpailutus vuosille 2017-2018 Tarjouskilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (6) 408 Lääkärityövoiman vuokraaminen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin HEL 2014-009676 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Ketteryyttä kilpailuttamiseen

Ketteryyttä kilpailuttamiseen Ketteryyttä kilpailuttamiseen Sähköinen kilpailutusratkaisu 2.4.2014 Timo Rantanen 1 Sisältö Uusi hankintadirektiivi ja sähköinen kilpailuttaminen Markkinaratkaisut Kilpailutettu ratkaisu Sähköinen kilpailuttaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 43 Purkutyöt, puitejärjestely 1.4.2016-31.3.2018 HEL 2015-013857 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä FC Renska Oy:n, Nordhaus Partners Oy:n, Renity Oy ja Pretige

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö

Lisätiedot

Hankinnan sopimuskausi on kolme vuotta ja se alkaa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Hankinnan sopimuskausi on kolme vuotta ja se alkaa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. HALLITUS 16 08.02.2010 HUS-KUNTAYHTYMÄN TELEOPERAATTORIPALVELUN HANKINTA 84/07/02/00/2010 HALL 16 HUS:n puhelinoperaattoripalvelut kilpailutettiin viimeksi vuonna 2005 ja nykyinen sopimus solmittiin vuosiksi

Lisätiedot

ATERIATILAUSJÄRJESTELMÄ

ATERIATILAUSJÄRJESTELMÄ LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN TARJOUSPYYNTÖ 37/13 1(5 ) ATERIATILAUSJÄRJESTELMÄ Tarjouspyyntöön liittyviä vaatimuksia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä pyytää tarjoustanne ateriatilausjärjestelmästä.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 65/ (5) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 65/ (5) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 65/2014 1 (5) 65 Haavanhoitotarvikkeet H072-14 HEL 2014-010140 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä B.Braun Medical Oy, BSN Medical Oy, Convatec Oy, FennoMedical

Lisätiedot

HANKINTATOIMI JUHA-PEKKA KOHO 4.11.2010

HANKINTATOIMI JUHA-PEKKA KOHO 4.11.2010 HANKINTATOIMI JUHA-PEKKA KOHO 4.11.2010 HANKINNAT Tavaroiden ja palveluiden osto, vuokraus ja urakalla teettäminen Osamaksukaupat Leasing-sopimus Optiosopimus Lisätyöt Voimaan 1.6.2007 Hankintalain tarkoitus

Lisätiedot

Asianajaja, VT Pekka Raatikainen HPP Asianajotoimisto Oy Bulevardi 1A, Helsinki Puhelin (09) Sähköposti

Asianajaja, VT Pekka Raatikainen HPP Asianajotoimisto Oy Bulevardi 1A, Helsinki Puhelin (09) Sähköposti 1 (8) Peimarin koulutuskuntayhtymälle Asia Hankintaoikaisuvaatimus Peimarin koulutuskuntayhtymälle talous- ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmän hankintamenettelyssä Oikaisuvaatimuksen tekijä CGI Suomi

Lisätiedot

2.1 Yhden lokeron rytmihäiriötahdistin VVEV 2.2 Kahden lokeron rytmihäiriö DDED

2.1 Yhden lokeron rytmihäiriötahdistin VVEV 2.2 Kahden lokeron rytmihäiriö DDED Yhtymähallitus 120 29.09.2014 Tahdistingeneraattoreiden- ja johtojen hankinta Yhtymähallitus 120 Kuntayhtymän hallituksen päätöksen hankinnoista mukaan tietyistä tarvikkeista ja laitteista tehdään hankintasopimukset.

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY KAKOLANMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO POISTOPUTKEN KAPASITEETIN TEHOSTAMINEN TURBIININ HANKINTA

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY KAKOLANMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO POISTOPUTKEN KAPASITEETIN TEHOSTAMINEN TURBIININ HANKINTA TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY KAKOLANMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO POISTOPUTKEN KAPASITEETIN TEHOSTAMINEN TURBIININ HANKINTA OSALLISTUMISHAKEMUSOHJE 1(6) Turun seudun puhdistamo Oy (jäljempänä myös puhdistamo,

Lisätiedot