TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA"

Transkriptio

1 TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen lautakunta vastaa maankäytön suunnittelusta, liikenneväylien, yleisten alueiden, rakennusten, maa- ja metsätilojen, vesihuoltolaitoksen sekä kaukolämpölaitoksen käyttö-, kunnossapito- ja rakentamistehtävistä talousarviovuodelle Riittävä, ammattitaitoinen ja moni osaava henkilöstö, jonka avulla tekniset palvelut voidaan tuottaa taloudellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Rakennuskannan käytön tehostaminen ja aktiivikäytöstä poistettavan rakennuskannan realisoinnin nopeuttaminen. Turvataan kaukolämpö- ja vesihuoltolaitoksen häiriötön toiminta. - Vuotovesien vähentämistä jatketaan viemäriverkostoa saneeraamalla. - Kunnan ydintoimintojen ulkopuolella olevien kiinteistöjen myynnin tehostaminen. - resurssien kehittäminen ja tehostaminen. HALLINTO Työskentelyn lähtökohtana on kunnanvaltuuston asettamien tavoitteiden toteuttaminen käytännön tasolla sekä palvelukokonaisuuden, että myös yksittäisten toimintojen taloudellisuuden ja tehokkuuden seuraaminen ja tarvittaessa järjestämistapojen muuttaminen. Teknisen palvelualueen sisäisten- ja ulkoisten toimistopalveluiden tuottaminen ja kehittäminen taloudellisesti sekä tarkoituksenmukaisesti. Riittävä moni osaava, motivoitunut ja kehityshaluinen henkilöstö. n ammattitaidon ja työkyvyn ylläpito. Tunnusluvut TP 203 TA 204 TA 20 TS 206 TS Kokoaikaiset - Osa-aikaiset

2 2 KAAVOITUS JA MITTAUS Rakennusten ja infran rakentamisen edellytysten järjestäminen ja maankäytön ohjaus. Kaavoitetun tonttivarannon myynnin tehostaminen.. Kirkonkylän asemakaavan digitaalisen kartan loppuunsaattaminen. Digitaalinen asemakaavakartta laadittu. Tunnusluvut TP203 TA204 TA20 TS206 TS207 Suoritteet - asemak. rajoittuva raakamaa, (ha) vapaat tontit, asemakaava-alue (kpl) 37,4 37,4 37,4 37,4 - vapaat tontit, Hamarala (kpl) vapaat tontit, Rauanjärvi (kpl) vapaat tontit muualla haja-asutusalueella (kunnan omistamat) Haja-asutusalueella myydään tontteja metsätalousarvolla - Teknisen johtajan tehtäväalueesta 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 TIET JA YLEISET ALUEET Vastuualueen toimintaan kuuluu kunnan ylläpitämien liikenneväylien, torien, puistojen, satamien, ulkoliikuntapaikkojen ja muiden yleisten alueiden hoito-, kunnossapito- ja rakentamistyöt. Lisäksi vastuualueen tehtäviin kuuluu yksityisteiden neuvonta ja avustaminen.

3 3 Kunnan liikenneväylät, torit, puistot, venevalkamat, ulkoliikuntapaikat ja muut yleiset alueet pidetään käyttötarpeen sekä lakien ja asetusten edellyttämässä kunnossa. Liikenneverkon peruskorjaus- ja rakentamishankkeet kohdistetaan yritystoimintaa palvelevaan tiestöön sekä vilkasliikenteisimpiin tieosuuksiin. Rakentamishankkeisiin varaudutaan ajoissa laadituilla suunnitelmilla. Taloudellisuuteen ja tehokkuuteen pyritään järkeviltä osin omilla resursseilla, kausityövoimalla, lähikuntien yhteistyöllä, kolmannen sektorin avulla ja kilpailuttamalla. Omaa kalustoa käytetään hoitotöissä ja pienehköissä rakentamiskohteissa. Auraustyöt kilpailutetaan kokonaisuudessaan. Liikenneturvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Tiekuntien neuvonnalla ja avustuksilla tuetaan haja-asutusalueen tienpitoa. talousarviovuodelle. Liikenneväylien, ulkoliikuntapaikkojen ja muiden yleisten alueiden hoito-, kunnossapito- ja rakentamistoimenpiteillä luodaan käyttäjille asianmukaiset ja turvalliset olosuhteet kaikkina vuoden aikoina. Pääkatujen auraus ja hiekoitus hoidettiin pääosin kunnan kuorma-autolla ja muut väylät yksityisen urakoitsijan toimesta. Yö- ja viikonloppuauraukset hoidettiin kunnan kuorma-autolla palkkaamalla kuljettaja ostopalveluna ko. ajalle. Lanaukset ja höyläykset hoidettiin kilpailutettujen urakoitsijoiden toimesta. Muitten alueiden hoito- ja kunnossapitotyöt suoritettiin pääosin kunnan omalla kalustolla ja miehistöllä. Luistelukenttien hoidossa on käytetty oman vakinaisen henkilöstön lisäksi kuntouttavan työtoiminnan kautta saatuja henkilöitä. Latujen ja koulukeskuksen luistelukenttien kunnossapitoon (kunnan kalustolla) palkattiin viikonlopuiksi yksityiset henkilöt. 2. Katuvaloverkoston valaisimet uusitaan: toimenpiteellä lisätään liikenneturvallisuutta ja säästetään energiaa. Katuvalojen saneeraus, lukuun ottamatta Puu-Juuan erikoisvalaistusta, toteutettiin taajama-alueella Led-valaisimilla loppuvuodesta 20. Saneerauksen yhteydessä uusittiin valaisimia 426 kappaletta. Valaistusurakan loppusumma oli 22.30, alv 0 %. 3. Rakentamishankkeita toteutetaan investointisuunnitelman mukaisesti. - Teollisuusalueen tiestön viimeistelytyöt eli nurmetustyöt saatiin valmiiksi. Teollisuusalueen tiestön perusparannus ja rakentaminen toteutettiin kunnan omana työnä vuosina käytettävissä olleiden määrärahojen puitteissa. Hankkeen yhteydessä uusittiin hulevesiviemäriverkosto, perusparannettiin katuja noin,4 km ja uutta rakennettiin noin 0, km. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi muodostui , alv 0 %. - Turunkankaan teollisuusalueen tiestöä rakennettiin noin 400 m. - Koulukeskusalueen liikennejärjestelyihin liittyen rakennettiin koululaiskuljetuksia varten saattoliikennelenkki päällystystä vaille valmiiksi, pituus 80 m. - Koulukeskusalueen lähiliikuntapaikkojen (monitoimikentän alue ja tekonurmikentän alue) kuivatusjärjestelmä, massanvaihdot, uudet kerrokset ja nurmetustyöt valmistuivat syksyllä.

4 4 - Kokkokallion alueen hulevesiviemärin parantamissuunnitelmat valmistuivat 4. Toteutetaan liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitettyjä parantamistoimenpiteitä. - Koulukeskusalueen saattoliikennelenkin rakentaminen - Katuvaloverkoston saneeraus - Viisaan liikkumisen suunnitelman käynnistyminen, yhtenä osiona liikenneturvallisuutta parantavat pienehköt rakenteelliset muutokset tiestössä. Yksityistieavustuksiin varataan :n määräraha. - Yksityistieavustukset, yhteensä 98.92, maksettiin heinäkuussa. Avustuksia maksettiin 46 tielle ja 30 km:lle. 6. Puistojen ja yleisten alueiden hyvä kunnossapitotaso säilyttää asuinympäristön viihtyisänä - Puistoja hoidettiin pääosin kausityövoimalla ja kuntouttavan työtoiminnan henkilöstöllä Tunnusluvut TP 203 TA 204 TA20 TS 206 TS 207 Suoritteet - kadut, km - kevyen liik väylät, km - yksityistiet, järjestäytyneet, km - puistot, ha kokoaikaiset - osa-aikaiset 3 3 2, 2, 2, KIINTEISTÖTOIMI Rakennukset, konekeskus Vastaa kunnan omistamien toimitilojen, asuinrakennusten ja -huoneistojen sekä liike- ja teollisuustilojen kiinteistönhoidon ja teknisen kunnossapidon tehtävistä sekä konekeskustoiminnoista teknisen toimen tukitoimintoina ja em. kohtiin kohdistuviin investointihankkeisiin sisältyvistä tehtävistä ellei projektikohtaisesti toisin sovita. Kiinteistöstrategian mukainen ylläpitoresurssien kohdistaminen ja -toimenpiteiden tehostaminen pitkäaikaisesti säilytettäviin rakennuksiin.

5 Konekeskuksen kone- ja laitekannan säilyttäminen iskukuntoisena koko teknisen palvelualueen tarpeisiin kokoaikaisen käytettävyyden turvaamiseksi (24/7/36-periaate). Kiinteistönpidon ja rakennuttamisen resursoinnin turvaaminen.. Strategian mukaisen hyötykäytössä säilyvän rakennuskannan tehokas kunnossapito. Resurssit kohdennettu pääasiassa em. kohteisiin mm. investointi-panostuksin. 2. Sähköisen huoltokirja-aineiston täydentäminen ja sen tehostettu käyttö. Huoltokirjasovelluksen vaihtoa valmisteltu ja sisältötarpeet tarkennettu. Sovellusmuutoksen edellyttämä käyttökulutus annetaan v.206 puolella. 3. Aktiivikäytöstä poistuvan rakennuskannan realisoinnin nopeuttaminen. Käyttämättömiksi jääneistä kohteista omistaja vaihtui 2:n teollisuuskiinteistön osalta, lisäksi kampanjoitiin aktiivisesti ja lopputuloksen kannalta tavoitteellisesti 3:n eri toimitilakiinteistön myymiseksi toteutusten jäätyä v.206 puolelle. 4. Kiinteistöjen ylläpidon (kiinteistönhoito ja kunnossapito) ennakkosuunnittelun lisääminen. Resurssit kohdentuneet pääasiassa suurehkoihin yhtäaikaisiin investointiprojekteihin, eikä käyttötehtävien ennakkosuunnitteluun ole riittänyt resursseja. Tunnusluvut TP 203 TA 204 TA20 TS206 TS207 - Kokoaikaiset - Osa-aikaiset Maa- ja metsätilat Tehtävänä on hoitaa kunnan metsätiloja ja -omaisuutta tuottavasti uusitun metsäsuunnitelman (MS ) hakkuu- ja hoitoesitysten pohjalta huomioiden kunnan rakentamisen, monikäytön, ympäristön kestävyyden tarpeet. Peltoalueita hoidetaan vuokraamalla ne paikallisille viljelijöille maataloustuotantoon. Muut maa- ja vesialueet ovat rakennettuja tai rakentamiselle varattuja alueita, joita hoidetaan kunkin alueen käyttötarkoitusta edellyttämällä tavalla.

6 6 Metsätalouden pitkäjänteisyyden vuoksi strategiset tavoitteet on määritelty metsäsuunnitelmassa 0 vuoden toimintaperiaatteella 2023 vuoteen saakka. Keskeisiä näistä ovat metsänkasvun (8 000 m3/v) ja puustopääoman (n m3) turvaaminen, hakkuiden oikea aikainen ja rakenteellinen (harvennukset/uudistukset yht. n m3/v) toteuttaminen, hoitotöiden suuntaaminen ja luontokohteiden (lähes 20 kpl) huomioiminen. Uusi metsäsuunnitelma on tehty v. 203 ja metsätiloille asetetaan tavoitteet uusitun suunnitelman perusteella.. Hakkuiden m3/v toteuttaminen metsäsuunnitelmassa asetettujen uudistus- ja harvennustavoitteiden sekä puukaupalliset seikat huomioiden :n tulotavoitteen (brutto) pohjalta. 2. Hoitotavoitteet pohjautuvat myös 0 v metsäsuunnitelman ja talven 204- aikana tehtävien hakkuiden seurauksena metsälakien edellyttämiin metsänhoitotöihin, joista keskeisinä metsänviljely n. 30 ha, taimikonhoidot n. 70 ha. Metsänparannustyöt kohdistetaan vanhojen metsäteiden perusparantamiseen ja kunnostamiseen n. km toteutettavien hakkuiden painopistealueilla.. Vuoden 20 TP aikana hakattiin yhteensä 324,7 m3 ja metsätulo oli 489,9. Harvestian puukauppa hakattiin valtaosin. Puukaupasta jäi jäljelle UH:ta,3 ha, HH:ta 44, ha ja EH:ta 6,4 ha. 2. Metsänviljelyä tehtiin 20, hehtaaria, josta 7,8 ha oli kylvöä. Taimikonhoitotöitä tehtiin 69 ha. 3. Yhteishankkeena tehtiin helikopterilla hivenravinnelannoitusta vajaa 20 ha. Metsäautoteiden perusparannuksia tehtiin yhteishankkeina särkilammentiellä, vaaranrinteentiellä ja huuvesuontiellä. Tunnusluvut TP 203 TA 204 TP20 TS 206 TS 207 Suoritteet - Hakkuut m3/ha - Metsänviljely ha - Taimikonhoidot ha - Metsätiet perusparannus km - Metsäojien kunnostus km 380/30 9,2 69, 0, / ,7 20, / / Kokoaikaiset - Osa-aikaiset Metsienhoidon käytössä vain 30 % käyttöpäällikön työpanoksesta, 20 % muut maa- ja vesialueet, 0 % kaukolämpö työpanoksesta. 0, 0, 0, 0, 0,

7 7 KAUKOLÄMPÖLAITOS Tehtävänä on tuottaa ja toimittaa tehokkaasti, taloudellisesti ja vaaditut ympäristönormit täyttäen kaukolämpöä Juuan kk:n taajama-alueen suurkiinteistöille ja kunnan käytössä oleville rakennuksille. Samalla on otettu uusi varavoimalaitos (POR MW) käyttöön koko laajenevan verkon alueella. Yhteiseen kaukolämpöalan visiointiin perustuen kaukolämpölaitoksen tulee olla Juuan kk:n asukkaiden, yritysten ja ympäristön kannalta paras lämmitysmuoto. Tämä edellyttää kilpailukyvyn lisäksi, että lämmön tuottaminen tehdään taloudellisella kotimaisella polttoaineella, joka on tätä nykyä selvästi edullisin ja ympäristöystävällisin energiamuoto. Energiamaksua on korotettava n. % veromuutosten, lämmönhankinnan ja ylläpitokustannusten muutosten vuoksi. Asiakkaan lämmönsaannin toimintavarmuus on turvattu loppuvuoden 203 aikana rakennetun varavoimalan avulla. Verkoston ylläpidon apuna on digitaalinen kartta-aineisto. Verkostoa laajeneminen oletetaan vähäiseksi ja kohdistuu vain uudis- tai korjausrakentamiseen kk:n alueella. Kuntalain muutosten vuoksi selvitetään mahdollinen kaukolämmön yhtiöittäminen.. Lämmöntoimitusvarmuus 00 % laitteiston ja verkoston ylläpitotoiminnoilla. Käytännössä jo ikääntyvää laitteistoa ja verkostoa korjataan ennakoivan huollon periaatteella vanhenevan tekniikan osalta. 2. Varavoiman saatavuus turvataan uuden MW varalämpökeskuksen avulla. Piha- ja viimeistelytyöt ja lisäasennuksia tehdään vuoden 204 puolella. Uutta verkoston rakentaminen tulee vain uudis- ja lisärakentamisen vuoksi. 3. Puuhakkeen saatavuus varmistetaan pitkällä toimitussopimuksella Ympäristölupaehtojen täyttäminen lämmöntuotannossa. Laitoksella on toteutettu v.203 ympäristöluvan edellyttämät päästömittaukset ja niiden perusteella on laadittu päästöjen tarkkailusuunnitelmaksi ympäristöviranomaisille. Samoin on tehty kattiloiden rekisteröinti muuttuneiden asetusten mukaiseksi.. Lämmöntoimitusvarmuus 00 % saavutettiin. Isoon hakekattilaan tehtiin mittava korjaus n Varalämpökeskus otettiin käyttöön tammikuussa ja piha-alueet päällystettiin syyskuussa. Uutta verkostoa rakennettiin n. 400 m Teollisuusalueella toteutuneen rakentamisen vuoksi. 3. Puuhakkeen saatavuus turvattiin jatkamalla entistä toimitussopimusta vuodella. 4. Laitoksen kattilat rekisteröitiin uusien nk. PINO-asetusten mukaiseksi ympäristöluvan sijaan. Omavalvonnan tuloksena laitos täyttää rekisteröinnin ehdot päästöjen osalta.

8 8 Kaukolämpölaitos yhtiöitetty..206 alkaen kunnan omistamaksi Juuan Kaukolämpö Oy:ksi. Tunnusluvut TP 203 TA 204 TP20 TS 206 TS 207 Suoritteet - Lämmöntuotto/myynti GWh - Kotimaista energiaa % - Toimintavarmuus % - Lämpöasiakkaita kpl/m3 20,7/7, / /8, / ,/7, / ,/ / ,/9, / Kokoaikaiset - Osa-aikaiset : 0, käyttöpäällikkö, käytönvalvoja, 0, varavalvoja ja lisäksi tarvittaessa heille varahenkilö kiinteistönhoidosta VESIHUOLTOLAITOS Vesihuoltolaitos tuottaa toiminta-alueellaan ja Juuan rengasvesiosuuskunnan toiminta-alueen asiakkaille laadullisesti määräykset täyttävää talousvettä sekä huolehtii yhdyskuntajätevesien ja sakokaivolietteiden puhdistamisesta. Lisäksi laitos huolehtii elintarvike- tms. teollisuuden tarvitsemista vesihuollon palveluista erillisten toimitussopimusten mukaisesti. Vesihuoltolaitoksella (vesi- ja viemärilaitoksella) on kattavasti käytössä sähköinen verkkotietojärjestelmä, johon on tallennettu verkosto-, liittyjäja sopimustiedot. Viemäriverkoston tilasta on käytössä kuntoarvio, jonka pohjalta verkostoa saneerataan suunnitelmallisesti. Puhtaan veden saatavuus turvataan pohjaveden hankintaa tehostamalla. Vesihuoltolaitos pystyy poikkeusolosuhteissa turvaamaan hallitusti puhtaan veden saannin, jäteveden johtamisen ja käsittelyn.

9 9 talousarviovuodelle. Viemäriverkoston saneerausta jatketaan syksyllä 202 valmistuneen vuotovesiselvityksen pohjalta. Samassa yhteydessä saneerataan myös vesijohtoverkostoa. - Koulukeskusalueen vanha vesi- ja viemäriverkosto, mm. monitoimikentän ja tekonurmikentän alueelta, korvattiin noin 360 m pitkällä uudella verkostolla rakentamalla linjat kokonaan uuteen paikkaan. - Teollisuusalueelle rakennettiin 300 m uutta vesijohtolinjaa, joka parantaa pääosin Puljonki Oy:n vesihuollon varmuutta. 2. Arvonpolun pumppaamo uusitaan ja Koskelan pumppaamo saneerataan. - Toteutus siirtyi vuodelle 206, koska urakkapäätöksestä valitettiin Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. - Koskelan pumppaamon saneeraussuunnittelu käynnistettiin. 3. Kiieskankaan pohjavesialueen käyttöönoton valmistelu: lupa-asiat, antoisuusmittaukset, vesitutkimukset, kaivosuunnitelmat, alkalointilaitoksen ja alavesisäiliön suunnittelu - Kiieskankaan pohjavesialueen käyttöönottoon tähtäävät toimenpiteet käynnistettiin syyskuussa loppuvuodesta. Koepumppauksen suorittajasta tehtiin päätös joulukuussa. Varsinainen koepumppaus jäi keväälle Puhtaan veden saanti, jäteveden johtaminen ja käsittely turvataan poikkeusolosuhteissa syksyllä 202 valmistuneen valmiussuunnitelman mukaisilla toimenpiteillä. - Kaivo K6 Taivaanpankolla otettiin käyttöön syksyllä. Katso myös kohta 3. Tunnusluvut TP 203 TA 204 TA20 TS 206 TS 207 Suoritteet - laskutettu vesimäärä m3/v - laskutettu jätevesimäärä m3/v - käsitelty sakokaivolietemäärä m/v Talouden tunnusluvut - talousveden käyttömaksu / m3 - jäteveden käyttömaksu /m3,0 3,00,2 3,00,4 3,04,6 3,07,8 3,09 - Kokoaikaiset - Osa-aikaiset 3 0, 3 0, 2, 2, 2,

10 0 PALO- JA PELASTUSTOIMI JA VÄESTÖNSUOJELU Palo- ja pelastustoimen tehtävistä vastaa Joensuun kaupungin organisaatioon kuuluva P-K:n Pelastuslaitos ao. sopimuksen mukaisesti ja veloitusperustein. Palvelu on ostettu sopimuksen mukaisesti

TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA

TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA Teknisen lautakunnan vastuualueet ovat: - Hallinto - Kaavoitus ja mittaus - Tiet ja yleiset alueet - Kiinteistötoimi - Vesihuoltolaitos Tällä aluejaolla tekninen lautakunta

Lisätiedot

TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA

TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMIELIN TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen lautakunta vastaa maankäytön suunnittelusta, liikenneväylien, yleisten alueiden, rakennusten, maa- ja metsätilojen sekä vesihuoltolaitoksen käyttö-, kunnossapito-

Lisätiedot

Riittävä moni osaava, motivoitunut ja kehityshaluinen henkilöstö. Henkilöstön ammattitaidon ja työkyvyn ylläpito. Toiminnalliset tavoitteet

Riittävä moni osaava, motivoitunut ja kehityshaluinen henkilöstö. Henkilöstön ammattitaidon ja työkyvyn ylläpito. Toiminnalliset tavoitteet HALLINTO Työskentelyn lähtökohtana on kunnanvaltuuston asettamien tavoitteiden toteuttaminen käytännön tasolla sekä palvelukokonaisuuden, että myös yksittäisten toimintojen taloudellisuuden ja tehokkuuden

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

YHTEENSÄ INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- kustannus- 2016 2017 2018 2016-2018 numero arvio, alv 0, alv 0, alv 0, alv 0, alv 0

YHTEENSÄ INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- kustannus- 2016 2017 2018 2016-2018 numero arvio, alv 0, alv 0, alv 0, alv 0, alv 0 INVESTOINTIOHJELMA 2016-2017 - 2018 Hankkeen 6300 TIET JA YLEISET ALUEET (kuntatekn.pääll.) 6301 KADUT 142 000 1. Väyryläntien, Aimontien rakentaminen, n. 150 m 8376 244 000 0 208 000 36 000 244 000 -

Lisätiedot

INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- Inv. Ohj 2016 inv numero, alv 0 muutos, alv 0

INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- Inv. Ohj 2016 inv numero, alv 0 muutos, alv 0 INVESTOINTIOHJELMA 2016 / määrärahamuutokset 6300-6500 Hankkeen 6300 TIET JA YLEISET ALUEET (kuntatekn.pääll.) 6301 KADUT 1. Katuvaloverkoston valaisimien uusiminen, Puu-Juuka 8378 60 000-25 000 35 000

Lisätiedot

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan.

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan. TEKNISEN TOIMEN TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET 2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen hallinto Vastuuhenkilö: Rakennusmestari Tehtävän toiminta-ajatus: Teknisen toimeen sijoittuvan teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

Hankkeen INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- kustannus- 2013 TOT muutos Inv. 2013 numero arvio, alv 0, alv 0 25.9.2013, alv 0

Hankkeen INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- kustannus- 2013 TOT muutos Inv. 2013 numero arvio, alv 0, alv 0 25.9.2013, alv 0 INVESTOINTIOHJELMA v. 2013/ määrärahamuutokset 6300-6500 Hankkeen 6300 TIET JA YLEISET ALUEET 6301 KADUT 120 000 43 226 5 000 125 000 1. Teollisuusalueen tiestön peruskorjaus 8366 977 870 90 000 18 238

Lisätiedot

Hankkeen. muutoksen jälk INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- Inv ohj TOT Inv numero, alv muutos, alv 0

Hankkeen. muutoksen jälk INVESTOINTIHANKKEEN KUVAUS projekti- Inv ohj TOT Inv numero, alv muutos, alv 0 INVESTOINTIOHJELMA 2015 / määrärahamuutokset 6300-6500 Hankkeen 6300 TIET JA YLEISET ALUEET (kuntatekn.pääll.) 6301 KADUT 1. Teollisuusalueen tiestön peruskorjaus 8366 30 000 38 441 8 500 38 500 2. Väyryläntien,

Lisätiedot

1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA

1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.1.1 YLEISET ALUEET Päämäärä 2015: Liikenneväylien, puistojen, liikuntapaikkojen ja muiden yleisten alueiden hyvällä hoidolla ja alueita kehittämällä pidetään Ypäjä viihtyisänä

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2017-2019 ltjk 5.10.2016 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 869 674 1 747 480 1 804 050 3,2 TOIMINTAKULUT -1 951 299-2 482 370-2 351 670-5,3 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -81 625-734 890-547 620-25,5 Poistot ja arvonalentumiset -467 845-441

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. 50 TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 ltjk 25.9.2014 Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia 1.9.2014 voimaan

Lisätiedot

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N VALTIMON KUNNAN T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N J O H T O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty 6.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 2 TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus 2 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen toimen

Lisätiedot

5.4 Tulosalue: Tekniset palvelut. Toimielin: Tekninen lautakunta. Vastuuhenkilö: Tekninen johtaja

5.4 Tulosalue: Tekniset palvelut. Toimielin: Tekninen lautakunta. Vastuuhenkilö: Tekninen johtaja 5.4 Tulosalue: Tekniset palvelut Toimielin: Tekninen lautakunta Vastuuhenkilö: Tekninen johtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset tavoitteet suunnittelukaudelle: Outokummun kaupungin tekniset

Lisätiedot

Talousarvioesityksen perustelut: Toimintaympäristö on tilaajaorganisaatio. Tekninen toimi vastaa myös sille kuuluvista viranomaistehtävistä.

Talousarvioesityksen perustelut: Toimintaympäristö on tilaajaorganisaatio. Tekninen toimi vastaa myös sille kuuluvista viranomaistehtävistä. ASKOLAN KUN 1 Vastuualue: 4100 Tekninen toimisto Tekninen johtaja Tekninen toimisto hoitaa teknisen lautakunnan kokousten valmistelun ja päätöksien täytäntöönpanon, teknisen toimen hallinnolliset tehtävät

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6)

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty Kv 10.12.2008 80 Voimaantulo 1.1.2009 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

Talousarviomuutokset. Talousarvio yhteensä Toteuma Tot. % Poikkeama

Talousarviomuutokset. Talousarvio yhteensä Toteuma Tot. % Poikkeama Valtuustotaso Askolan kunnan tekninen osasto hankkii kuntalaisille rakentamiseen, asumiseen ja elämiseen sekä pelastustoimeen liittyviä palveluja kohtuullisin kustannuksin. Uutta tilinpäätöksessä 2015:

Lisätiedot

Hankesuunnitelmat valmiina (K/E)

Hankesuunnitelmat valmiina (K/E) 1 11 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 941 056 1 804 050 1 905 340 5,6 TOIMINTAKULUT -2 516 763-2 366 670-2 442 530 3,2 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -575 707-562 620-537 190-4,5 Poistot ja arvonalentumiset -446

Lisätiedot

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen 11 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 804 050 1 804 050 1 965 695 109,0-161 645 TOIMINTAKULUT -2 366 670-30 340-2 397 010-2 452 737 102,3 55 727 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -562 620-30 340-592 960-487 043 82,1-105

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS

SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Sisältö 1 HALLINTO... 1 2 VESIHUOLTOLAITOKSEN TUOTTAMAT PALVELUT... 1 2.1 Talousvesi... 1 2.2 Jätevesi... 1 3 VEDEN KULUTUS JA MYYNTI...

Lisätiedot

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56 Talousarvion toteutuma 1.1. 31.8.2015 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi, ruokahuolto-/ siivouspalvelut, sekä Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut YDINTOIMINNOT KAUPUNKIRAKENNE Yhdyskuntasuunnittelu Maankäyttö Yhdyskuntatekniikka VESIHUOLTO Veden myynti 4,22 milj. m3 / v Vesijohtoverkoston

Lisätiedot

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen Tekniset palvelut Joensuussa Tekninen virasto/ Anu Näätänen TOIMINTA-ALUE maapinta-ala 2382 km 2 asukasluku 73305 (31.12.2010) JOENSUU 2009 : Joensuu + Eno + Pyhäselkä Henkilöstö kuntaliitoksessa: Tekninen

Lisätiedot

Maskun kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma Kehittämistoimenpiteet. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos

Maskun kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma Kehittämistoimenpiteet. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos 1 (6) Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Kustannusarvio Varautumissuunnitelma Vesijohtoverkosto Vedenhankinnan poikkeustilanteet Vuotojen ehkäiseminen Laaditaan

Lisätiedot

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. Investoinnit KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot -20 +27 0 +11-20 +27 Netto +7 +11 +7 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden

Lisätiedot

Olennaiset tapahtumat Särkisalmen uusi paloasemarakennus valmistui

Olennaiset tapahtumat Särkisalmen uusi paloasemarakennus valmistui 23 TEKNINEN TOIMI 260 Tekninen lautakunta Teknisen toimen toiminta-ajatuksena on turvata kuntalaisille terveellinen ja viihtyisä elinympäristö tuottamalla ja ylläpitämällä taloudellisesti laadukkaita yhdyskuntapalveluja.

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta 1.2.2012 TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Lieksan ja Nurmeksen teknisen viraston tehtävät ja organisaatio 2 Tekninen johtaja

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty: Kv 5.9.2012 30 Voimaantulo: 1.1.2013 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 1 KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 TALONRAKENNUS/YLEISHALLINTO Villa Breda, palvelukeskus Menot - Utgifte 710,6 9 000,0 0,0 9 000,0 2 463,3 6 536,7 3 536,7 Netto

Lisätiedot

NYKYTILANNE JA TILANNE LÄHITULEVAISUUDESSA Palvelupisteiden ihanteellinen sijoittuminen vuoteen 2025 mennessä, jos nykyistä palveluverkkoa ei olisi

NYKYTILANNE JA TILANNE LÄHITULEVAISUUDESSA Palvelupisteiden ihanteellinen sijoittuminen vuoteen 2025 mennessä, jos nykyistä palveluverkkoa ei olisi Dnro 756/00.01.02/2013 Liite PatuL 4 / 28.1.2016 YHDYSKUNTATEKNIIKAN TOIMIALA Yhdyskuntatekniikan kunnossapitot 28.1.2016 Mitä ja kunta a/ Lähiiden määrittäminen ja sen ei minen sijoittuminen vuoteen mennessä,

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

AINEETTOMAT HYÖDYKKEET MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT 67 000 67 000 67 000 0 0 0

AINEETTOMAT HYÖDYKKEET MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT 67 000 67 000 67 000 0 0 0 INVESTOINTISUUNNITELMA 2015-2018 6.11.2014 sisältää kaikki esitykset - kunnanjohtaja värikoodeill a merkinnyt ne, mihin esittää muutoksia Investointiraja 8.000 euroa (arvonlisäveroton). Sitovuustaso valtuustoon

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2.5.2016, Kolarin kunnanhallitus Ins. (AMK) Teemu Heikkinen, Projektipäällikkö SUUNNITELMAN TAUSTA Perustuu vesihuoltolakiin Kunnan tulee kehittää vesihuoltoaan

Lisätiedot

Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. INVESTOINNIT 2017 TEKNINEN TOIMI Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot +27 +20 +20 Netto +7 0 0 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin.

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2013-2030 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston Saneerataan Paraisten kaupunginosan vesijohtoverkostoa samassa yhteydessä

Lisätiedot

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Tämä taksa korvaa edellisen, Urjalan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 01.08.2012 alkaen. Tämän taksan on Urjalan tekninen lautakunta vahvistanut

Lisätiedot

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA KUNNAN VISIO JA STRATEGIA LUONNOLLISEN KASVUN UURAINEN 2016 AKTIIVISTEN IHMISTEN UURAISILLA ON TOIMIVAT PERUSPALVELUT, TASAPAINOINEN TALOUS, MENESTYVÄ YRITYSELÄMÄ JA PARHAAT MAHDOLLISUUDET TAVOITELLA ONNEA

Lisätiedot

Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%) Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%) Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%)

Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%) Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%) Perustiedot, talous Tulos/Tuotot (tulos-%) KUNTATIEDOT KUNTATIEDOT Asemakaava-alueen asukkaat Ominaisuustiedot Asemakaava-alueen asukkaat Pinta-ala Ominaisuustiedot Pinta-ala Maapinta-ala Ominaisuustiedot Maapinta-ala Asemakaava-alue Ominaisuustiedot

Lisätiedot

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma 9 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 5 502 783 5 869 930 5 882 180 0,2 TOIMINTAKULUT -5 563 726-5 665 310-5 693 650 0,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -60 943 204 620 188 530-7,9 Poistot ja arvonalentumiset -2 809

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018

TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 1 TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 Tekninen lautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Teknisen osaston osastopäällikkö vahvistaa

Lisätiedot

Teknisen palvelukeskuksen toteuma

Teknisen palvelukeskuksen toteuma Teknisen palvelukeskuksen toteuma 2016 25.1.2017 Menot Tulot ULKOISET toteuma Erotus toteuma Erotus Hallinto- ja maankäyttö 830 340,00 707 010,00 123 330,00 Hallinto- ja maankäyttö 151 060,00 126 504,00

Lisätiedot

TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS myöh. 590 000 350 000

TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS myöh. 590 000 350 000 D. Investointiohjelmaesitys 90150 Teollisuusalueen laajentaminen 590 000 350 000 - Tonttien ja infran rakentaminen Kuparitie, Kuparikuja, Messinkitie, Messinkikuja Myöhemmin: - Tonttien ja infran rakentaminen

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta Siilinjärven kunta Tekninen lautakunta Talouden ja toiminnan seurantaraportti ajalta 1.1. 30.4.2016 Tekniset palvelut Sitovuus: valtuusto, brutto Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Ari Kainulainen Arvio mahdollisista

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5)

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) SÄKYLÄN KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

Tekninen lautakunta / 72 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TEKNINEN LAUTAKUNTA

Tekninen lautakunta / 72 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen lautakunta 17.10.2017 / 72 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TEKNINEN LAUTAKUNTA Teknisen lautakunnan talousarvioon kuuluu neljä valtuustotasolla sitovaa tehtävää; teknisen toimen hallinto, alueiden käyttö,

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti.

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti. HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty tekla 15.11.2016 Voimaantulo 16.11.2016 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi- ja viemäri- ja liittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto

Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston saneerausohjelman toteuttaminen Verkoston toimintavarmuuden lisääminen, sammutusvesi, talousveden

Lisätiedot

Hollolan vesihuoltolaitos VESIHUOLLON TARVETARKASTELU

Hollolan vesihuoltolaitos VESIHUOLLON TARVETARKASTELU Hollolan vesihuoltolaitos VESIHUOLLON TARVETARKASTELU Tässä selvityksessä on tarkasteltu yhdyskuntakehityksen ja vesihuollon tarpeiden yhteensovittamista. Tavoitteena on selvittää maankäytön kehityksen

Lisätiedot

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 2019 2020 Investoinnit 2018-2020 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900 000 Investoinnin nimi 2017 2018 2019 2020 Investoinnit 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900

Lisätiedot

TA-Muutos Muut osakkeet ja osuudet (tili 1210) Investointimenot , ,94 Investoinnit netto 0 0 0, , ,94

TA-Muutos Muut osakkeet ja osuudet (tili 1210) Investointimenot , ,94 Investoinnit netto 0 0 0, , ,94 TP Poikkeama 009050 Kiint.Oy Honkauran pääomitus (tili 1010) Investointimenot -100 000-100 000,00 100 000,00 Investoinnit netto -100 000 0-100 000,00 0,00 100 000,00 00091100 Aineettomat hyödykkeet Investointimenot

Lisätiedot

Tekninen toimi - Katujen ja kevyen liikenteen väylien peruskorjaus ja rakentaminen - Rakennusten kunnossapito ja huolto

Tekninen toimi - Katujen ja kevyen liikenteen väylien peruskorjaus ja rakentaminen - Rakennusten kunnossapito ja huolto Tekninen lautakunta 21.3.2018 liite 1. TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017

YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017 1 YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017 Hanketasoinen tarkastelu (Ylk 14.2.2017 oheismateriaali) TALONRAKENNUS/YLEISHALLINTO Villa Breda, palvelukeskus

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012 Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

Strateginen sopimus

Strateginen sopimus KIINTEISTÖTOIMIALAN STRATEGINEN SOPIMUS 1. SOPIMUKSEN JA TOIMINNAN KUVAUS Sopijatahot Turun kaupungin kaupunginhallitus ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta Sopimuksen tarkoitus Määritellä Kiinteistöliikelaitoksen

Lisätiedot

Henkilöstön määrä 31.12. Johtava viranhaltija: - rakennustarkastaja Mauri Jussinmäki, osa-aikaeläkkeellä, työaika 55 %

Henkilöstön määrä 31.12. Johtava viranhaltija: - rakennustarkastaja Mauri Jussinmäki, osa-aikaeläkkeellä, työaika 55 % 1 1 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN HALLINTO 2 Toiminta Rakennus- ja ympäristönsuojelulautakunta käsittelee rakennusvalvontaan, ympäristönsuojeluun, palo- ja pelastustoimeen sekä liikenneväyliin liittyvät

Lisätiedot

Kuntatekniikka Tulosalue huolehtii kunnallistekniikan, liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien sekä taajaman liikenneja viheralueiden ja kunnosta.

Kuntatekniikka Tulosalue huolehtii kunnallistekniikan, liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien sekä taajaman liikenneja viheralueiden ja kunnosta. Toiminta-ajatus Ilomantsin rakennettu ympäristö on hyvin hoidettu ja viihtyisä. Sisäisille asiakkaille annettavilla palveluilla tuetaan kunnan peruspalveluiden tuottamista. Toiminta-ajatus tulosalueittain

Lisätiedot

Suunnitteluinsinööri 10.11.2010 Velkuanmaan osayleiskaava 9.11.2010 Velkuanmaan osayleiskaavassa on osoitettu mm. uusia asuinaluevarauksia rantavyöhykkeelle 37 omakotitontin verran sekä matkailua palvelevia

Lisätiedot

Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA

Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisten palveluiden lautakunnan tehtävänä on vastata kiinteistö- ja huoltopalveluista, yhdyskuntapalveluista, viranomaispalveluista sekä rakentamisohjelman

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy n kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN Kh 9.3.017 Liite 4 ( 49) Kv 30.3.017 Liite ( 14) VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 30.03.017

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN VIEMÄRÖINTIIN

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN VIEMÄRÖINTIIN Vesiosuuskuntaseminaari 27.9.2008 VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN Hanna Yli-Tolppa Mäntsälän Vesi VESIHUOLLON JÄRJESTÄMINEN: - Vesihuoltolaitosten toiminta-alueiden laajentaminen haja-asutusalueille

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT INVESTOINNIT 2019-2021 KUNNANHALLITUS 155 000 Netto 0 0 0 0 0 0 Kiinteistöselvityksen jatkaminen 80 000 80 000 Muut pitkävaikutteiset menot 2-5 v. Kiinteistöselvitys poistetaan 20 vuodessa, koska selvitys

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ FCG Planeko Oy VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ 0536-C9049 25.11.2008 FCG Planeko Oy Tiivistelmä I SISÄLLYSLUETTELO 1 KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Vesihuollon kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

JUUAN KUNTA

JUUAN KUNTA Tekninen palvelualue Kuntatekniikan päällikkö Seppo Portimo TARJOUSPYYNTÖ/AURAUS JA LIUKKAUDEN TORJUNTA Juuan kunnan tekninen palvelualue pyytää tarjouksia (alv 0 %) ajalle syksy 2014 kevät 2017 Aurausalueen

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2012-2035 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon ja johtamisen talousvetenä

Lisätiedot

Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE 218/2013 vp

Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE 218/2013 vp Vesihuoltolain uudistus, SVOSK, Kouvola 1.12.2014 OTT Antti Belinskij, yliopistotutkija, Itä-Suomen yliopisto (vv. lainsäädäntöneuvos, maa- ja metsätalousministeriö) Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

2. TULOSYKSIKÖN TOIMINNAN KEHITTÄMISTAVOITTEET SUUNNITTELUKAUDELLA

2. TULOSYKSIKÖN TOIMINNAN KEHITTÄMISTAVOITTEET SUUNNITTELUKAUDELLA Tekla 29.1.2015 3 liite 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 2015 Tekninen lautakunta huolehti, vastaa ja valvoo Lapinlahden kunnan teknisten palveluiden tulosalueen tuottamisesta ja kehittämisestä sekä investointien

Lisätiedot

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen.

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen. 1 TEKNINEN TOIMI TEKNINEN LAUTAKUNTA 500 TEKNISEN TOIMEN HALLINTO JA PELASTUSTOIMI Vastuuhenkilö: hallintopäällikkö Marjo Nieminen Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

Toimintakulut Toimintakate

Toimintakulut Toimintakate TEKNINEN JA YMPÄRISTÖ TEKNINEN LAUTAKUNTA TEKNINEN HALLINTO tuotot 561 10 000 kulut -70 674-143 410-145 -170 642-145 -146 kate -70 113-143 410-145 -160 642-145 -146 Hallinnon tehtävänä on valmistella ja

Lisätiedot

Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/ /2017

Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/ /2017 Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/02.02.00.01/2017 Liikelaitos Salon Veden toimintastrategia 2018-2021 Liikelaitos Salon Vesi toimittaa asiakkailleen hyvälaatuista puhdasta

Lisätiedot

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖ TEKNINEN LAUTAKUNTA TEKNINEN HALLINTO. Määrärahat

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖ TEKNINEN LAUTAKUNTA TEKNINEN HALLINTO. Määrärahat TEKNINEN JA YMPÄRISTÖ TEKNINEN LAUTAKUNTA TEKNINEN HALLINTO tuotot 45 793 11 700 12 26 100 26 100 26 27 kulut -460 611-492 395-497 -578 691-578 691-587 -596 kate -414 818-480 695-485 -552 591-552 591-561

Lisätiedot

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 SISÄLTÖ 1 ' Toiminta-ajatus... 3 2 ' Päävastuualueen toimielimet, tulosalueet ja jäsenmäärä... 3 3 ' Toimielimen ratkaisuvalta...

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia.

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia. TEKNINEN LAUTAKUNTA 97 Palvelu:Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Marja Kynsijärvi 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013 Tilausraportti

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA OSAVUOSIPARORTTI

TEKNINEN LAUTAKUNTA OSAVUOSIPARORTTI TEKNINEN LAUKUN OSAVUOSIPARORTTI 1.1 30.4.2016 TOIMIN-AJATUS: Tekninen toimi vastaa kunnan teknisen toimialan kunnossapidosta ja ylläpitotehtävistä sekä rakentamisesta ja toimialueensa kehittämisestä.

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi-, viemäri- ja hulevesiliittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 2012-2030

Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 2012-2030 Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 212-23 Juuan kunnan vesihuoltolaitokselle on laadittu liiketaloudellinen analyysi ja kehitysennuste vuoteen 23 saakka.

Lisätiedot

06 TEKNINEN LAUTAKUNTA

06 TEKNINEN LAUTAKUNTA 0 HALLINTO Vastuuhenkilö Toimintaajatus Teknisen toimen tehtävänä on huolehtia kunnan toimesta tapahtuvasta rakentamisesta, kunnossapito ja käyttötehtävistä sekä niihin liittyvistä hallintotehtävistä.

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 17.11.014 53 ja 54 Voimaantuloaika 1.1.015 Vesihuoltolaitos

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vedenhankinta- ja vesijohtoverkosto

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA TEKNINEN LAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA TEKNINEN LAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA TEKNINEN LAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA 2017-2018 1 KÄYTTÖTALOUSOSA 1.1 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta TP2014 TA2015 TA2016 TS2017 TS2018 Toimintatuotot

Lisätiedot