Personec F.K -toimintaohje Liittymät Verotuksen vuosi-ilmoitukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Personec F.K -toimintaohje Liittymät Verotuksen vuosi-ilmoitukset"

Transkriptio

1 (25) Verotuksen vuosi-ilmoitus Yleisohjeet Ohjaustiedot Poiminta-ajojen ajaminen Tulosteet Konekielinen aineisto Tulosteiden tietosisällöt Saajakohtainen erittely (X-VIPS99, X-VIPL99.HL) Rajoitetusti verovelvollisten erittely (X-VIRV99) Eläkkeiden ja etuuksien erittely (X-VIEL99) Apurahansaajien erittely (X-VIAR03) Henkilöstötekijä VILM - Vuosi-ilmoitustiedot... 25

2 (25) Verotuksen vuosi-ilmoitus Yleisohjeet Työnantajan tai muun suorituksen maksajan on annettava maksuvuotta seuraavan tammikuun loppuun mennessä verottajalle vuosi-ilmoitus saajakohtaisine erittelyineen Ohjaustiedot Y-tunnus Y-tunnukset tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan ennen vuosi-ilmoitusajoja. Maksaja- ja palkanlaskentayksikkökohtaiset Y-tunnukset tarkastetaan käyttöliittymän kohdasta Ohjaustiedot -> Maksaja -> Y-tunnukset: Y-tunnus, esimerkiksi Mikäli maksajalla on useita Y-tunnuksia, ne voi ilmoittaa tulosyksikkökohtaisesti LY-TUNNUKSET-koodistossa. (AktPlyYksikkö Y-tunnus). Esim: K K LY-PTEK 0615:TULOSYKSIKKÖ Saajakohtaiselle erittelylle ja rajoitetusti verovelvollisten erittelylle tulostettavien tietojen määrittely koodistossa X-VUOSI-ILM Saajakohtaiselle ja rajoitetusti verovelvollisten erittelyille tulostettavat tiedot tarkastetaan ja tarvittavat muutokset päivitetään koodistoon X-VUOSI-ILM. Alla luetellut tiedot tulostetaan saajakohtaiselle erittelylle ja rajoitetusti verovelvollisten erittelylle asiakkaan ylläpitämän koodiston X-VUOSI-ILM sisältämien tietojen perusteella. Kun palvelussuhteella on maksuja koodistossa olevilla palkkatekijöillä, tulostetaan tieto saajakohtaiselle erittelylle. Koodistoon tallennetaan luontoisetuihin liittyvät työnantajan perimät korvaukset tieto, jos ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa palkansaajalle maksettujen verovapaiden kustannusten korvaukset ja tieto siitä sisältääkö kokonaismäärä päivärahoja ja ateriakorvauksia verovapaat kilometrikorvaukset veronalaisten kustannusten korvaukset rajoitetusti verovelvollisten erittelyn yhteyshenkilö ja yhteyspuhelinnumero, jotka ovat pakollisia tietoja. ei-päivärahamaksua-palkkatekijät luottamushenkilömaksu työsuhdematkalippu-korvaus Muilta osin em. erittelyille tulostettavat tiedot ovat yleisiä ja ne on selvitetty tarkemmin tässä ohjeistossa. Niihin tarvittavat muutokset on tilattava Aditrolta.

3 (25) Koodiston X-VUOSI-ILM päivitys Koodiston sisällön päivittämiseen liittyvissä tulkintaa vaativissa kysymyksissä on syytä kääntyä verottajan puoleen. X-VUOSI-ILM -koodiston valmiiksi nimetyt koodiarvot vastaavat palkansaajakohtaisen erittelyn eri kohtia. Asiakkaan tulee numeroida nimetyt arvot sen mukaan, kuinka monen eri palkkatekijän tietojen perusteella kyseinen erittelyn kohta muodostetaan (juokseva numerointi ilman välejä). Numero erotetaan nimetystä koodiarvosta väliviivalla. Koodiarvoja vastaaviksi selitteiksi ilmoitetaan ko. erittelyn kohdan muodostavat palkkatekijät. Koodiarvot PUH ja YHTHENK on numeroitava vain, jos tulee ilmoitettavaksi useita yhteyshenkilöitä ja yhteyspuhelinnumeroita. Numerona on tällöin kolminumeroinen palkanlaskentayksikön tunnus, joka erotetaan väliviivalla koodiarvoista PUH ja YHTHENK. Jokainen asiakas päivittää kohdat omien tietojensa perusteella. Kaikilla asiakkailla ei tule päivitettäväksi kaikkia nimettyjä koodiarvoja. Koodiarvot aakkosjärjestyksessä lueteltuina ovat (suluissa saajakohtaisella erittelyllä vuonna 2009 oleva tiedon tunnus): AE-TAPER (saajakohtainen erittely, tunnus 121): Palkkatekijät, joilla työnantaja on perinyt autoetuun liittyvän korvauksen. ATERIAK (saajakohtainen erittely, tunnus 154): Palkkatekijät, joiden perusteella ilmoitetaan tieto Ateriakorvaus. Ohjelma laskee palkkatekijöiden maksetut määrät yhteensä erittelyn tunnukseen 150. EI-PVR-MAKSU (saajakohtainen erittely, tunnus 136) Palkkatekijät, joista ei peritä päivärahamaksua eikä sosiaaliturvamaksua KM-KORV (saajakohtainen erittely, tunnukset 155 ja 156): Palkkatekijät, joilla maksetut kilometrikorvaukset asiakas ilmoittaa verottajalle verovapaina kustannusten korvauksina. KOKOPVR (saajakohtainen erittely, tunnus 151): Palkkatekijät, joiden perusteella ilmoitetaan tieto Kokopäiväraha. Ohjelma laskee palkkatekijöiden maksetut määrät yhteensä erittelyn tunnukseen 150. LE-TAPER (saajakohtainen erittely, tunnus 141): Palkkatekijät, joilla työnantaja on perinyt muut luontoisedut - korvaukset. Tällaisia korvauksia ovat esim. asuntoetuun liittyvät vuokrat ja lämpimät vedet. LUOT-MAKSU (saajakohtainen erittely, tunnus 160) Palkkatekijä, jolla peritään luottamushenkilömaksu (= ent puoluevero). LÄHDEV (rajoitetusti verovelvollisten erittely, tunnus 322): Palkkatekijät, joilla lähdeverovelvolliselle on maksettu verottajalle ilmoitettavia päivärahoja ja kustannusten korvauksia.

4 (25) OSAPVR Ei käytössä F.K PUH (rajoitetusti verovelvollisten erittely, tunnus 336): Pakollinen tieto. Arvolla päivitetään rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn sen yhteyshenkilön puhelinnumero, josta verottaja tarvitessaan saa lisätietoja. Koodiarvoa ei numeroida, jos koko maksajalla on vain yksi yhteyshenkilö ja yhteyspuhelinnumero. Jos eri palkanlaskentayksiköillä on omat puhelinnumerot, koodiarvon perään merkitään palkanlaskentayksikön kolminumeroinen numerotunnus, joka erotetaan väliviivalla koodiarvosta PUH. Suuntanumerossa voi olla 2 4 merkkiä ja se erotetaan väliviivalla muusta puhelinnumerosta, jossa voi olla enintään 13 merkkiä. Huom! Yhteyshenkilön nimi päivitetään koodiarvolla YHTHENK. Molemmat tiedot ovat pakollisia. RAVETU-01 (saajakohtainen erittely, tunnus 146): Ravintoeduista palkansaajalta peritty korvaus vastaa verotusarvoa. Edellyttää, että palvelussuhteelta löytyy ravintoetua. RAVETU-EI Palkkatekijä, jolla pidätetty ateriaedusta peritty korvaus (omavastuu) ei vastaa verotusarvoa. Estää merkinnän kohtaan 146. RAVETU-ON Palkkatekijä, jolla pidätetty ateriaedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa. Käytetään mm. lounasseteleiden yhteydessä, kun palkansaajalta pidätetään verotusarvoa vastaava korvaus, eikä luontoisetua ole. Tekee merkinnän kohtaan 146 Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa. TEE-JOS Tällä avainsanalla ilmoitetaan ne palkkatekijät, joilla maksetut verottomat kustannustenkorvaukset ilmoitetaan vuosi-ilmoituksessa, vaikka palvelussuhteella ei ole maksettu mitään verollista ansiota. Ohjaus pakottaa palvelussuhteen mukaan vuosi-ilmoitukseen. Ilmoita suorituslaji palkkatekijällä TSMATKALIPPUETU (saajakohtainen erittely, tunnus 148 Työsuhdematkalippuetu): Palkkatekijä, jolla työnantaja on perinyt palkansaajalta osuutta työsuhdematkalipun hinnasta sekä palkkatekijä, jolla on ilmoitettu työsuhdematkalipun luontoisedun määrä. Ohjelma laskee palkkatekijöiden maksetut/pidätetyt määrät erittelyn kohtaan 48. TSMATKALIPPUVAP, (saajakohtainen erittely, tunnus 149) Palkkatekijä, jolla on ilmoitettu verottomat työmatkasetelit ja/tai palkkatekijä, johon muodostuu työnantajan korvaaman työsuhdematkalippuedun verovapaa määrä. TYÖK-ALV ja TYÖK-MAT (saajakohtainen erittely, lasketaan mukaan kohtaan 114) Palkkatekijät, joilla on maksettu työkorvausten saajille arvonlisävero ja matkakustannusten korvaukset.

5 (25) Oletuksena ohjelmassa, ohjaus ei välttämätön. ULKOMPVR (saajakohtainen erittely, tunnus 153): Palkkatekijät, joiden perusteella ilmoitetaan tieto Ulkomaanpäiväraha. Ohjelma laskee palkkatekijöiden maksetut määrät yhteen erittelyn tunnukseen 150. VERONAL (saajakohtainen erittely, tunnus 157): Palkkatekijät, joilla maksetut kustannusten korvaukset asiakas ilmoittaa verottajalle veronalaisina kustannusten korvauksina, vaikka ne on maksettu ennakonpidätystä toimittamatta eikä niistä ole maksettu työnantajan sosiaaliturvamaksua. Korvaus lisätään verotusta toimitettaessa palkansaajan tuloon. Palkansaaja esittää tulonhankkimiskustannukset vähennettäväksi verotuksessaan. Tunnukseen 157 ei tule H-suorituslajissa mitään (verottajan ohje), vaan kaikki menee bruttoon. H3-suorituslajin osalta yo. tiedot menevät myös bruttoon, mutta verottaja tekee automaattisesti tunnuksen 157:n suuruisen vähennyksen. P3-suorituslajissa yo. tiedot menevät vain 157:aan ja verottaja tekee automaattisesti 157:n suuruisen vähennyksen. VEROVAP (saajakohtainen erittely, tunnus 150): Palkkatekijät, joilla maksetut kustannusten korvaukset asiakas ilmoittaa verottajalle verovapaina kustannusten korvauksina. Tähän ryhmään ei päivitetä niitä palkkatekijöitä, joiden perusteella tulostetaan rastit ruutuihin Ulkomaanpäiväraha, Kokopäiväraha ja Ateriakorvaus, eikä kilometrikorvausten palkkatekijöitä, koska niillä kullakin on oma koodiarvo. Niistä lasketut euromäärät lasketaan kuitenkin yhteen VEROVAP -koodiarvolla ilmoitettujen palkkatekijöiden euromäärien kanssa erittelyn tunnusta 150 varten. Ks. myös avainsana TEE-JOS. Huom! Vuodesta 2013 alkaen myös kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat ilmoittavat verovapaat matkakustannusten korvaukset verottajalle vuosi-ilmoituksella. YHTHENK (rajoitetusti verovelvollisten erittely, tunnus 305) Pakollinen tieto. Arvolla päivitetään rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn se yhteyshenkilö, jolta verottaja tarvitessaan saa lisätietoja. Koodiarvoa ei numeroida, jos koko maksajalla on vain yksi yhteyshenkilö. Jos eri palkanlaskentayksiköillä on omat yhteyshenkilöt, koodiarvon perään merkitään palkanlaskentayksikön kolminumeroinen numerotunnus, joka erotetaan väliviivalla koodiarvosta YHTHENK. Yhteyshenkilön nimi kirjoitetaan järjestyksessä sukunimi etunimi ilman välimerkkiä, tekstiä saa olla enintään 30 merkkiä. Huom! Yhteyshenkilön puhelinnumero päivitetään koodiarvolla PUH. Molemmat tiedot ovat pakollisia.

6 (25) Yhteenveto koodiston X-VUOSI-ILM sisällöstä Alla on lueteltu, mihin palkansaajakohtaisen erittelyn ja rajoitetusti verovelvollisten erittelyn lomakkeen kohtiin mikin koodiston avain vaikuttaa Palkansaajakohtaisen erittelyn suorituslajit P = palkka päätoimesta ja 1 = palkka sivutoimesta Tunnus 121 Työnantajan perimä autoetukorvaus koodiarvo AE-TAPER Tunnus 136 Ei makseta päivärahamaksua koodiarvo EI-PVR-MAKSU Tunnus 141 Työnantajan perimä korvaus koodiarvo LE-TAPER Tunnus 146 Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa koodiarvo RAVETU-01 ja RAVETU-EI ja RAVETU-ON Tunnus 148 Työsuhdematkalippuetu koodiarvo TSMATKALIPPUETU Tunnus 149 Työsuhdematkalippu koodiarvo TSMATKALIPPUVAP Tunnus 150 Päivärah. ja ateriakorv. tms. yht. koodiarvo VEROVAP Tunnus 151 Kokopäiväraha koodiarvo KOKOPVR Tunnus 152 Osapäiväraha koodiarvo OSAPVR Tunnus 153 Ulkomaanpäiväraha koodiarvo ULKOMPVR Tunnus 154 Ateriakorvaus koodiarvo ATERIAK Tunnukset 155 ja 156: Kilometrit ja niistä maksettu määrä koodiarvo KM-KORV Tunnus 157 Veronalaiset kustannusten korvaukset koodiarvo VERONAL Tunnus 160 Luottamushenkilömaksu (puoluevero) koodiarvo LUOT-MAKSU Palkansaajakohtaisen erittelyn suorituslajit G = käyttökorvaus ja H = Työkorvaus Tunnus 114 Rahapalkka/Suorituksen määrä Tunnus 114 Rahapalkka/Suorituksen määrä koodiarvo TYÖK-ALV koodiarvo TYÖK-MAT Rajoitetusti verovelvollisten erittely Tunnus 305 Yhteyshenkilö koodiarvo YHTHENK Tunnus 336 Puhelin (yhteyshenkilön) koodiarvo PUH Tunnus 322 Päivärahat ja kustannusten korvaukset koodiarvo LÄHDEV Palkkaerät, jotka eivät kuulu sairausvakuutuksen päivärahamaksun perusteeseen Vuoden 2008 alussa sairausvakuutuslaki on muuttunut siten, että työ- tai virkasuhteeseen perustumaton luento- ja esitelmäpalkkio, kokouspalkkio ja hallintoelimen jäsenyydestä saatu palkkio eivät kuulu päivärahamaksun perusteeseen, jos palkkiosta ei ole maksettu työntekijän eläkemaksua. Ei myöskään alle 16v tai yli 68v ansaittu ansio. Ilmoitetaan X-VUOSI-ILM-koodistoon seuraavasti: Esim. akt=l: EI-PVR-MAKSU (Puh.joht.palkkio, vaalilautak.) EI-PVR-MAKSU (Varapuh.joht, vaalilautak.) EI-PVR-MAKSU (Jäsenpalkkio) 6086 Esim. akt=k: EI-PVR-MAKSU (LT-kokouspalkkio)

7 (25) EI-PVR-MAKSU-02 EI-PVR-MAKSU-03 EI-PVR-MAKSU-03 EI-PVR-MAKSU-03 EI-PVR-MAKSU (Luento, esitelmä, ei työsuht.) 6445 (Päiväraha, veroll) 6446 (Matkakust,veroll) 6448 (Palkinto, ei työsuht.) 9510 (alle 16 tai yli 68v ansio) HUOM! Vuosipalkkiot, joista on peritty eläkemaksu EI laiteta EI-PVR-MAKSUihin (L/6463, L/6464, L/6480, L/6482, K/6300, K/6301, K/6302, K/6304) Palkansaajakohtaisen erittelyn luontoisetuja ja kustannusten korvauksia koskevat tiedot: LE-TAPER (ptek:t, joilla työnantaja on perinyt luontoisetuihin liittyviä korvauksia) Esim: LE-TAPER (Vuokra) LE-TAPER (Vesimaksu) RAVETU (jos ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa) Esim: RAVETU-01 VEROTUSARVOLLA Tekee merkinnän kaikille, joilla on ateriaetu, vaikka ravintoedusta ei olisi pidätetty korvausta. RAVETU-EI (palkkatekijä, jolla ravintoedusta peritty korvausta, joka ei vastaa verotusarvoa) Esim. RAVETU-EI Kumoaa RAVETU-01-koodilla tulevan merkinnän perityn korvauksen verotusarvosta, jos palvelussuhteella on selitteessä mainittu palkkatekijä. RAVETU-ON (palkkatekijä, jolla peritty korvaus vastaa verotusarvoa) Esim. RAVETU-ON Tekee merkinnän Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa, jos palvelussuhteella on pidätyksiä selitteessä olevalla palkkatekijällä. Esim. lounassetelistä tai sopimusruokailusta peritty korvaus, kun luontoisetua ei synny. Palkkatekijää ei tällöin ilmoiteta LE-TAPER-kohdassa. VEROVAP (ptek:t, joilla maksetut kustannusten korvaukset asiakas ilmoittaa verottajalle verovapaina kustannusten korvauksina) Esim: VEROVAP (Matkakustannuskorvaus) Tähän ryhmään ei päivitetä niitä ptek:tä, joiden perusteella tulostetaan rastit ruutuihin KOKOPVR, OSAPVR, ULKOMPVR ja ATERIAK eikä niitä, jotka ilmoitetaan koodilla KM-KORV. VERONAL (lopullisessa verotuksessa veronalaiset kustannusten korvaukset, joista ei pidätetä ennakonpidätystä) Esim: VERONAL (Työvälinekorvaus) VERONAL (Ateriakorvaus) VERONAL (Pukuraha)

8 (25) Palkansaajakohtaisen erittelyn työ- ja käyttökorvauksia koskevat tiedot TYÖK-ALV (ptek:t, joilla alv on maksettu korvauksen saajille) Esim: TYÖK-ALV 7455 (Työkorvauksen alv, esim. orkestereilla) (tämä on ohjelmassa oletuksena, ohjausta ei välttämättä tarvita) TYÖK-MAT (ptek:t, joilla matkakustannukset on maksettu korvauksen saajille) Esim: TYÖK-MAT 7190 (Työkorvauksen matkakorvaus, esim. orkestereilla) (tämä on ohjelmassa oletuksena, ohjausta ei välttämättä tarvita) Rajoitetusti verovelvollisten erittelyä koskevat tiedot LÄHDEV (ptek:t, joilla päivärahoja ja kustannusten korvauksia on maksettu rajoitetusti verovelvollisille) PUH (yhteyshenkilön puhelin, pakollinen jos on rajoitetusti verovelvollisia) YHTHENK (yhteyshenkilö, pakollinen jos on rajoitetusti verovelvollisia) Esimerkkejä koodistoon Esimerkkiasiakas haluaa tulostettavaksi saajakohtaiselle erittelylle tietoja seuraavien palkkatekijöiden perusteella (tämä on kuvitteellinen esimerkki, jokainen asiakas päivittää koodiston omien tietojensa perusteella) luontoisetuun liittyviä korvauksia on peritty asuntoetuun liittyen ptek:llä 7900 Vuokra LE-TAPER Työntekijälle on maksettu ateriakorvaus ptek:llä 7130 Ateriakorvaus ja ptek:llä 7020 Eväsraha ATERIAK ATERIAK ilmoitettavia verovapaita kustannusten korvauksia on maksettu ptek:llä 7012 Ulkomaanpäiväraha ULKOMPVR ilmoitettavia verovapaita kilometrikorvauksia on maksettu ptek:llä 7030 Kilometrikorvaus KM-KORV TEE-JOS (vuosi-ilmoitus tehdään, vaikka palvelussuhteella ei ole verollista ansiota, huom. ilmoita suorituslaji 0489:llä) ilmoitettavia veronalaisia kustannusten korvauksia on maksettu ptek:llä 7153 Perhepäivähoidon kulukorvaus VERONAL maksajalla on palkanlaskentayksikkökohtaiset yhteyshenkilöt ja yhteyspuhelinnumerot, ply 001:ssä Maija Maijanen ja ply 002:ssa Matti Mattinen YHTHENK-001 Maijanen Maija YHTHENK-002 Mattinen Matti PUH PUH

9 (25) Poiminta-ajojen ajaminen Vuosi-ilmoitusten aineistot poimitaan seuraavilla raporteilla: palkansaajakohtainen erittely X-VIPS99.HK, X-VIPS99.HT, X-VIPL99.HL, X-VIPP99.HP rajoitetusti verovelvollisten erittely X-VIRV99.HK, X-VIRT99.HT, X-VIPL99.HL, X-VIRP99.HP eläkkeiden ja etuuksien saajien erittely X-VIEL99.HK, X-VIEL99.HP apurahat X-VIAR03.HK, X-VIAR03.HP Erikoisraportti ajot ajetaan navigaattorin kohdasta Omatoimitulostus -> Raportit -> Erikoisraportit (tai se kansio, jonne ko. raporttiajot viety). Raporteista valitaan kyseisen ajon raportti. Käynnistysparametreina annetaan sen kalenterivuoden alku- ja loppupäivä, jonka vuosi-ilmoitusajoa ajetaan (vuoden aikana tuotannon aloittaneilla alkupäivä on tuotannon alkupäivä). Päivämäärät annetaan muodossa pp.kk.vvvv. Parametritietona annetaan lisäksi palkanlaskentayksikkö, muut parametrit ovat vakioita, joita ei muuteta. Tulostustavaksi valitaan: Vaakatuloste (kiinteä) Tarvittavat erikoisraporttiajot ajetaan jokaiselle palkanlaskentayksikölle. Niissä tietokannoissa, joissa saman ansaintakausityypin eri palkanlaskentayksiköillä on sama Y-tunnus, tulee verottajan vuosi-ilmoitus ajaa yli palkanlaskentayksiköiden eli yksi käynnistys, jossa kaikki palkanlaskentayksiköt ovat mukana. Tällöin eri palkanlaskentayksiköistä samalle henkilölle samalla suorituslajilla muodostuvat suoritukset summataan. Muussa tapauksessa tiedot korvautuisivat verottajalla viimeiseksi menneen palkanlaskentayksikön tiedoston tiedoilla. Raportin käynnistäminen yli palkanlaskentayksiköiden vaatii ohjaustietomuutoksen, jossa Personec F.K:n asiakastuki poistaa käynnistyksestä Palkanlaskentayksikkö -parametrin. Jokaisesta ajosta syntyy yleiseen tulostehakemistoon kaksi tiedostoa: paperituloste saajakohtaisista erittelyistä tietojen tarkastamista ja vuosiilmoituksen yhteenvedon laatimista varten ja verottajalle toimitettava konekielinen aineisto saajakohtaisista erittelyistä. Yli palkanlaskentayksiköiden ajetusta aineistosta on mahdollista saada tuloste palkanlaskentayksiköittäin raportin käynnistykseen tehtävällä muutoksella, jossa Personec F.K:n asiakastuessa lisätään uusi Jaetaanko listaus plyittäin -parametri. Asiakkaan pääkäyttäjiä pyydetään ilmoittamaan Personec F.K:n asiakastukeen palvelupyynnöllä, jos kannassa on akt:n sisällä palkanlaskentayksiköitä, joissa on sama Y-tunnus ja jos tuloste halutaan saada palkanlaskentayksiköittäin. Asiakkaan pääkäyttäjiä pyydetään ilmoittamaan Personec F:n asiakastukeen palvelupyynnöllä, jos kannassa on akt:n sisällä palkanlaskentayksiköitä, joissa on sama Y-tunnus ja jos tuloste halutaan saada palkanlaskentayksiköittäin.

10 (25) Tulosteet Vuosi-ilmoitusraportit muodostavat konekielisen aineiston lisäksi seuraavat listaukset: Vuosi-ilmoitus, Saajakohtainen erittely Vuosi-ilmoitus, Rajoitetusti verovelvollisten erittely Vuosi-ilmoitus, Eläkkeiden ja etuuksien erittely Vuosi-ilmoitus, Apurahaerittely Tulosteiden lajittelu ja yhteenvetotiedot Kaikista vuosi-ilmoitusajoista syntyvät tulosteet lajitellaan Y-tunnuksittain, suorituslajeittain henkilön nimen mukaan aakkosjärjestykseen. Lisäksi tulostetaan erikseen jokaisesta Y-tunnuksesta yhteenveto suorituslajeittain. Yhteenvetosivuilta asiakas saa tiedot verottajalle toimitettavaa vuosiilmoituksen yhteenvetoa varten. Maksajakohtainen yhteenveto voidaan laatia Personec Linkissä tai käsin. Vuosiilmoituksen raporteista ei muodostu automaattisesti maksajakohtaista yhteenvetoa. Mikäli Y-tunnukset ovat palkanlaskentayksikkökohtaiset tai palkanlaskentayksikössä on useita Y-tunnuksia, tulosteilta saa suoraan yhteenvetoon tarvittavat summat. Mikäli Y-tunnus on maksajakohtainen, ja maksajalla on useita plyitä, ajo ajetaan yli plyiden, jolloin yhteenvedon summat saadaa tulosteelta suoraan. Eri ansaintakausityypit on huomioitava. Saajakohtaisille erittelyille tulostettavat tiedot on selvitetty tarkemmin saajakohtaisten erittelyjen yhteydessä. Vuosi-ilmoituksen aika Ajaksi tulostetaan koko vuosi, jos tuotanto on alkanut ennen kalenterivuotta. Tuotannon alkaessa alkupäiväksi tulostetaan tuotantopv-koodistossa oleva palkanlaskentayksikkökohtainen päivämäärä.

11 (25) Konekielinen aineisto Konekieliset aineistot siiretään verottajalle käyttäen esim. Personec Linkki ohjelmaa. Vuodesta 2016 alkaen verottajalle toimitetaan jokaisesta ansaintakausityypistä tietuetyypeittäin vain yksi aineisto Y-tunnusta kohden. Kukin raportti muodostaa yhden tietuetyypin aineiston. Konekielisessä aineistossa on uutena tietona ohjelmistotunnus, joka muodostetaan ohjelmistotoimittajan Y-tunnuksesta ja akt-kohtaisesta tunnuksesta. Jokaisella akt:lla on oma ohjemistotunnus (FK, FT, FL, FP), jolloin tiedostojen yhdistelyä ei tarvitse tehdä yli akt:n. Jokaisella Aditron ja muiden toimittajien ohjelmistoilla on omat ohjelmistotunnuksensa, jolloin myöskään muista järjestelmistä tuotettavia verotustietoja ei tarvitse yhdistää keskenään. Verottajalle toimitettavassa konekielisessä aineistossa palkansaajan eri palvelussuhteiden samaan Y-tunnukseen ja samaan suorituslajiin kuuluvat summat on yhdistetty sentteineen (jos palvelussuhteessa on negatiivisia summia, sitä ei yhdistetä), tarvittaessa raportti ajetaan yli plyiden negatiiviset summat on nollattu jos samassa palvelussuhteessa on maksetut useiden suorituslajien maksuja, siirtyvät yhtenä suorituslajina verottajalle (viedään palvelussuhteen ensimmäiseen tulosteen suorituslajiin) Tulosteiden tietosisällöt Saajakohtainen erittely (X-VIPS99, X-VIPL99.HL) Saajakohtaisen erittelyyn ei poimita mukaan palvelussuhteita, joilla on vähänkin lähdeverollista ansiota. Samoin hylätään palvelussuhde, joiden kaikki ansio menee R- tai X-tietueille eli ne, jotka menevät etuuksien erittelylle. Jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijällä 7450 Työkorvaus (tai akt P:ssä 7439 Veroton siviilipalv.), palvelussuhdetta ei oteta mukaan mihinkään erittelyyn, sillä nämä tiedot eivät kuulu verottajalle ilmoitettaviin. Näiden palkkatekijöiden kanssa ei saa palvelussuhteessa maksaa mitään verottajalle ilmoitettavaa. Palkansaajakohtaiseen erittelyyn tulostettavat tiedot kerrotaan jäljempänä asiakokonaisuuksittain samassa järjestyksessä kuin ne on sarakeotsikoittain tulostettu palkansaajakohtaiselle paperitulosteelle. Tulosteen eri otsikkojen nimet ovat suluissa. Erittelyn vasemmassa ylälaidassa on maksajan numero ja nimi (1. otsikkorivi, pos 1,57) ja palkanlaskentayksikön numero ja nimi (2. otsikkorivi, pos 1,57) ja mahdollisesti

12 (25) viraston (tai muun organisaatiotaso2-koodistossa olevan yksikön) koodi ja nimi (3. otsikkorivi, pos 1,57), jos sitä on käytetty lajitteluperusteena. Y-tunnus (4. otsikkorivi, pos 5,13: Y) Maksajan tai palkanlaskentayksikön Y-tunnus otetaan maksajan ohjaustiedoista. Suorituslajin tunnus (4. otsikkorivi, pos 35,24: SUOR.LAJI) Suorituslajit tulostuvat palkansaajakohtaiselle erittelylle niin, että ensin ovat numerotunnukselliset suorituslajit ja sen jälkeen kirjaintunnukselliset suorituslajit. Suorituksen saajat ovat suorituslajeittain aakkosjärjestyksessä. P = Palkka päätoimesta oletus jos alla lueteltujen muiden suorituslajien muodostamisehdot toteutuvat, käytetään niitä eikä P:tä P3 = Palkka päätoimesta perhepäivähoitajilla jos nimike on = Palkka sivutoimesta jos palkka muutoin olisi suorituslajia P, mutta ptek 0545 (Koko/osa-aikaisuus) on voimassa perusarvolla 3 (sivutoiminen) jos samassa palvelussuhteessa on kalenterivuoden aikana maksettu sekä sivutoimen palkkaa että työ- tai käyttökorvausta, palvelussuhde käsitellään konekielisessä aineistossa kokonaan työkorvauksena. jos henkilökohtainen avustaja (nimike 72582) B = Eläke jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijällä 6030 (Eläke) G = Käyttökorvaus, ansiotuloa jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijäryhmän VUOSIVALV-G (6145) palkkatekijöillä tai P-ansaintakausityypin palkkatekijällä 6145 G1 = Käyttökorvaus, pääomatuloa jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijällä 6146 H = Työkorvaus (myös tukihenkilöpalkkiot) jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijäryhmien VUOSIVALV-H tai VUOSIVALVO-H palkkatekijöillä (6050,6051,6056,7455,7460,6132,6133,6134, 6140,6147) H3 = Perhe- ja omaishoitopalkkiot jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijäryhmien VUOSIVALV-H3 tai VUOSIVALVO-H3 palkkatekijöillä (6119,6126,6127,6128,6137,6244,6120, 6121, 6122,6123,6124,6125,6129,6130,6136) H4 = Muu veronalainen ansiotuloa oleva suoritus jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijöillä 6331 Kela pvr, 6332 Tapaturmapvr, 6448 Palkinto, 6143 Palveluraha.

13 (25) H6 = Sovittelijan kulukorvaus jos palvelussuhteella on maksuja sovittelijan palkkiolla = Sijaismaksaja jos palvelussuhteella on maksuja palkkatekijäryhmän VUOSIVALV-6 tai VUOSIVALVO-6 palkkatekijöillä (6141,6142) (tai asiakaskohtaisesti myös vpk:n tekijät ) 7K = Työnantajan maksama palkka työntekijälle, joka ei ole Suomessa vakuutettu jos palkansaaja on esittänyt E101 todistuksen, jonka mukaan hänen kotimaan työnantaja maksaa sos. ja tapat.maksut (0306:SUORLAJI) Kunkin suorituslajin loppuun omalle sivulleen tulostuvat tapaukset, joissa suorituksen määrä on miinus-merkkistä tai ennakonpidätyksen määrä plus-merkkistä (=verottajalle vääränmerkkisiä). Suorituslajin kohdalla paperitulosteella lukee tällöin teksti Negatiivista. Verottajalle lähtevässä konekielisessä aineistossa negatiiviset summat on nollattu. Jos negatiivista on muu kuin suoritus tai ennakonpidätys, sen paikalla paperitulosteella on -0,00. Muuten puuttuva tieto on tyhjä. Palkkatekijällä 0489 Vuosi-ilmoitusapu voi suorituslajin pakottaa halutuksi, jos ohjelma ei jostain syystä ole valinnut oikeata suorituslajia. Perusarvoon SUORITUSLAJI ilmoitetaan haluttu suorituslaji. Alku- ja loppupäivä on koko vuosi tai vuoden viimeinen päivä. Jos vuosi-ilmoitusta ei ko. palvelussuhteesta haluta muodostettavaksi, ilmoitetaan perusarvoon suorituslaji arvo XX. Saajan tunnus (1. rivi, pos 1,11: SAAJAN TUNN) saajan henkilö- tai Y-tunnus Saajan henkilö- tai Y-tunnus: Tulostetaan henkilötunnus. Kuitenkin, jos suorituslaji on G (käyttökorvaus) tai H (työkorvaus) tai H3 (perhe- ja omaishoitajat) ja palvelussuhteelta löytyy palkkatekijä 0750 Ly-tunnus, saajan tunnukseksi tulostetaan ko. palkkatekijällä ilmoitettu Y-tunnus. Palkkatekijää 0750 ei käytetä, jos virallinen Y-tunnus on ilmoitettu henkilötunnuksena. Palvelussuhteen kirjaintunnus: (1. rivi, pos 13,1: P) palvelussuhteen kirjaintunnus Sen palvelussuhteen kirjaintunnus, jossa tulostettava palkka/palkkio/korvaus on maksettu. Korvauksen maksukuukausi (1. rivi, pos 15,2) korv maksukuukausi/cross-trade-aika Oy:lle, osuuskunnalle tai muulle yhteisölle maksetut työ- ja käyttökorvaukset ja niistä toimitetut ennakonpidätykset tulostetaan maksukuukausittain eriteltyinä. Maksukuukauden numero tulostetaan palvelussuhteen kirjaintunnuksen jälkeen. Maksukuukausittain tulostetaan, jos maksunsaajalle on ilmoitettu palkkaperusteisiin 0750 Y-tunnus perusarvoon OY-TAI-VAST=ON.

14 (25) Palkan/korvauksen saajan nimi (2. rivi, pos 1,20: NIMI) saajan nimi Tietueiden lukumäärä (LKM) Numero 1 (1. rivi, pos 19,1) vain kerran/henkilö kunkin maksajan, Y-tunnuksen ja suorituslajin sisällä. Kun numerot lasketaan yhteen summariville, saadaan vuosiilmoituksen yhteenvedon kohtaan erittelyjä konekielisenä kpl tarvittava tieto. Suorituksen määrä (1. rivi, pos 23,11: SUORITUSMÄÄRÄ) (2. rivi, pos 23,11: TÄSMÄYTYSLUKU) Ensimmäiselle riville suoritusmäärä tulostetaan sellaisena, kuin se siirtyy verottajalle eli euromäärä senttien kanssa ja negatiivinen luku nollattuna. Toiselle riville tulostuu täsmäytystä varten negatiivinen luku miinusmerkkisenä. Rahapalkka saadaan kun koko verollisesta ansiosta vähennetään luontoisedut. Summaan lisätään H3- ja H-tietueilla vuosi-ilmoituslomakkeen kohtien 50 ja 56 (päivärahat ja kilometrikorvaukset) määrät eikä niitä näillä tietueilla esitetä erikseen. Suoritukset, joista ei peritä päivärahamaksua eikä sosiaaliturvamaksua (4.rivi, pos 23,11: EIPVRAHA/SOTU) Ennakonpidätys (1. rivi, pos 37,11: ENN.PIDÄTYS) (2. rivi, pos 37,11: TÄSMÄYTYSLUKU) Ensimmäiselle riville ennakonpidätys tulostetaan sellaisena kuin se siirtyy verottajalle eli euromäärä senttien kanssa negatiivinen luku nollattuna. Toiselle riville tulostetaan nollatun ennakonpidätyksen määrä miinusmerkkisenä. Ennakonpidätys: Maksukertakohtaisten veropalkkatekijöiden ryhmän VEROT palkkatekijöillä sekä palkkatekijällä 7787 perittyjen verojen summa Vähennys ennen ennakonpidätystä (3. rivi, pos 37,11: VÄH.ENNEN EP) Vähennys ennen ennakonpidätystä yhteensä: ei vähennyksiä (järjestelmässä ei tähän kuuluvia palkkatekijöitä) Luottamushenkilömaksu (puoluevero) (4. rivi, pos 37,11: LUOTT.HLÖ) Luottamushenkilöltä peritty luottamushenkilömaksu. Työntekijältä perityt eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut yhteensä (1. rivi, pos 50,11: ELÄKE/TV-M) Eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut: Palkkatekijäryhmän TEL palkkatekijöillä perityt maksut

15 (25) Asuntolainan korkoetu (2. rivi, pos 50,11: AL-KORKOETU) Asuntolainan korkoetu: Tätä ei esiinny. Verotettava autoetu: Ptek 7513 (akt = K) Autoetu Muut luontoisedut (MUUT L-EDUT) (1. rivi, pos 79,11: L-EDUN MÄÄRÄ) muut verotettavat luontoisedut (2. rivi, pos 79,11: TA:N PER.KORV) työnantajan perimä korvaus (3. rivi, pos 77,1: AS) asuntoetu (3. rivi, pos 80,1: PU) puhelinetu (3. rivi, pos 83,1: RA) ravintoetu (3. rivi, pos 86,1: MU) muu etu (3. rivi, pos 89,1: V) ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa Muut verotettavat luontoisedut: Palkkatekijäryhmien LUONTAISO, LUONTAISS ja LUONTAISJ palkkatekijöillä maksettujen maksujen summa vähennettynä autoedulla Työnantajan perimä korvaus: Maksut, jotka on peritty X-VUOSI-ILM-koodistossa LE-TAPER-alkuisilla koodeilla luetelluilla palkkatekijöillä Asuntoetu = 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteelle on maksettu maksuja palkkatekijällä 7510 Puhelinetu= 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteelle on maksettu maksuja palkkatekijöillä 7511, 7514 (akt K), 7524 (akt T) tai 7524 (akt L) Ravintoetu = 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteelle on maksettu maksuja palkkatekijöillä, 7516, 7528, 7529, 7531, 7532, 7533 (akt K) Muu etu = 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteella on luontoisetuja palkkatekijöillä 7525, 7526, 7527 tai lahjakortti palkkatekijällä 7537 tai Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa = 1: Kohtaan tulee merkki, jos koodistosta X-VUOSI-ILM löytyy koodi RAVETU-01 (tarkistetaan ravintoedun voimassaolo). Jos palvelussuhteelta löytyy RAVETU-EIkoodeilla ilmoitettuja palkkatekijöitä, merkkiä ei tehdä. RAVETU-ON tekee merkin, vaikka verotettavaa ravintoetua ei ole. Työsuhdematkalippu, verovapaan edun määrä (2. rivi, pos 109,11: TSMVEROV)

16 (25) Verovapaat kustannusten korvaukset (1. rivi, pos 91,11: PR/AT.KORV) päivärahat, ateriakorvaukset tms. yhteensä (3. rivi, pos 94,1: KP) kokopäiväraha (3. rivi, pos 97,1: OP) osapäiväraha (3. rivi, pos 100,1: UP) ulkomaanpäiväraha (3. rivi, pos 103,1: AT) ateriakorvaus (2. rivi, pos 91,11: KM-KORVAUS) kilometrikorvaukset yhteensä (2. rivi, pos 102,7: KM:T) kilometrit yhteensä Kaikkiin kohtiin tulostettavat tiedot perustuvat asiakkaan ylläpitämän koodiston X-VUOSI-ILM sisältämiin palkkatekijöihin ja niiden käyttöön. Päivärahat ja atriakorvaukset tms. yhteensä: Maksut, jotka on maksettu X-VUOSI-ILM -koodiston VEROVAP-, ULKOMPVR- ja ATERIAK-alkuisilla koodiarvoilla olevilla palkkatekijöillä Ulkomaanpäiväraha = 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteelle on maksettu maksuja X-VUOSI-ILM -koodiston ULKOMPVR-alkuisilla koodiarvoilla olevilla palkkatekijöillä Ateriakorvaus = 1: Kohtaan tulee merkki X, jos palvelussuhteelle on maksettu maksuja X-VUOSI-ILM -koodiston ATERIAK-alkuisilla koodiarvoilla olevilla palkkatekijöillä Verovapaat kilometrikorvaukset yhteensä: Maksut, jotka on maksettu X-VUOSI-ILM -koodiston KM-KORV-alkuisilla koodiarvoilla olevilla palkkatekijöillä Veronalaiset kustannusten korvaukset (1. rivi, pos 104,11: VERONAL.KORV) Maksut, jotka on maksettu X-VUOSI-ILM -koodiston VERONAL-alkuisilla koodiarvoilla olevilla palkkatekijöillä. Suorituslajissa H3 myös veronalaiset kustannusten korvaukset 6136, 6137, 6138 ja Vähennyskelpoiset vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut (VAPAAEH EV-MAK) (2. rivi, pos 109,11: PET EI YL) peruseläketurva ei ylity (3. rivi, pos 109,11: PET YLITT) peruseläketurva ylittyy) (1. rivi, pos 121,11: VÄHO EI SEL) vähennyskelpoisuudesta ei ole selvitystä (2. rivi, pos 121,11: ENN ) ennen otettu vakuutus Näitä ei toistaiseksi ole. Vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut yhteensä (3. rivi, pos 121,11: VE EVM YHT) Tätä ei toistaiseksi ole.

17 (25) Rajoitetusti verovelvollisten erittely (X-VIRV99) Rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn valitaan palvelussuhteet, joilla on lähdeverollista ansiota. Myös näiden palvelussuhteiden muut ansiot otetaan mukaan rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn. Lähdeverollisen voi muuttaa normaaliverolliseksi kesken vuotta: Ilmoitetaan ptek 0489 Vuosi-ilmoitusapu vuoden viimeiselle päivälle (alku- ja loppupäivä sama) ja suorituslajiksi P tai1, jolloin koko vuosi menee ilmoitetulle suorituslajille. Rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn tulostettavat tiedot kerrotaan asiakokonaisuuksittain samassa järjestyksessä kuin ne on sarakeotsikoittain tulostettu rajoitetusti verovelvollisia koskevalle paperitulosteelle. Tulosteen eri otsikkojen nimet ovat suluissa. Erittelyn vasemmassa ylälaidassa on maksajan numero ja nimi (1. otsikkorivi, pos 1,57) ja palkanlaskentayksikön numero ja nimi (2. otsikkorivi, pos 1,57) ja mahdollisesti maksupisteen (tai vastaavan) koodi ja nimi (3. otsikkorivi, pos 1,57), jos sitä on käytetty lajitteluperusteena. Y-tunnus (4. otsikkorivi, pos 5,13: Y) Maksajan tai palkanlaskentayksikön Y-tunnus otetaan maksajan ohjaustiedoista. Rahayksikkö (4. otsikkorivi, pos 20,1) Suorituslajin tunnus (4. otsikkorivi: SUOR.LAJI) Suorituksen saajat ovat paperitulosteella suorituslajeittain aakkosjärjestyksessä. Suorituslajit: A1 = Ei-julkisyhteisön maksama palkka, lähdeverokortti AR = Ei-julkisyhteisön maksama palkka, ansiorajallinen verokortti A2 = Julkisyhteisön maksama palkka, lähdeverokortti R2 = Julkisyhteisön maksama palkka, ansiorajallinen verokortti A3 = Rojalti A4 = Työkorvaus (muulle kuin luonnolliselle henkilölle maksettu työkorvaus ilmoitetaan vain, kun siitä on peritty lähdevero) A5 = Esiintyvän taiteilijan henkilökohtaisesta toiminnasta maksettu korvaus (vero 15 % tai lähdeverokortissa määrätty alhaisempi lähdevero) R5 = Rajoitetusti verovelvollisen esiintyvän taiteilijan henkilökohtaisesta toiminnasta maksettu ennakonpidätyksen alainen korvaus (lähdeverollinen A5) A6 = Urheilijan henkilökohtaisesta toiminnasta maksettu korvaus (vero 15 % tai lähdeverokortissa määrätty alhaisempi lähdevero) R6 = Rajoitetusti verovelvollisen urheilijan henkilökohtaisesta toiminnasta maksettu ennakonpidätyksen alainen korvaus (lähdeverollinen A6) B1 = Julkisyhteisön maksama työeläke (ei liiketoiminnassa ansaittu) D1 = Stipendi

18 (25) Kunkin suorituslajin loppuun omalle sivulleen tulostuvat korjattavien tapausten lisäksi tapaukset, joissa jokin määrä on miinus-merkkistä (lähdeveron määrä plusmerkkistä eli verottajalle vääränmerkkisiä). Suorituslajin kohdalla paperitulosteella lukee tällöin teksti Negatiivista. Verottajalle siirtyvässä konekielisessä aineistossa negatiiviset summat on nollattu. Jos negatiivista on muu kuin määrä, josta lähdevero peritty, sen paikalla paperitulosteella on -0,00. Muuten puuttuva tieto on tyhjä. Saajan tunnukset ja palvelussuhteen kirjaintunnus (1. rivi, pos 1,11: HENKILÖTUNN) syntymäaika tai henkilötunnus Suomessa (1. rivi, pos 13,1: P) palvelussuhteen kirjaintunnus (1. rivi, pos: HETU KOTIVALTIOSSA) henkilö- tai Y-tunnus kotivaltiossa Syntymäaika tai henkilötunnus Suomessa: Järjestelmään ilmoitetusta henkilötunnuksesta kuusi ensimmäistä merkkiä, jos 8. merkki on 9, M tai N. Muuten henkilötunnus kokonaan. Palvelussuhteen kirjaintunnus: Sen palvelussuhteen kirjaintunnus, jossa lähdeveronalainen ansio tai korvaus on maksettu. Henkilö- tai Y-tunnus kotivaltiossa: Palkkatekijällä 0306 perusarvolla TUNNUS-KO ilmoitettu tieto. Ellei sitä löydy, otetaan perusarvo SYNT-AIKA. Jos syntymäaika on ilmoitettu 6-merkillä, otetaan se sellaisenaan. Jos se on ilmoitettu 8 merkillä, jätetään vuosisata pois. Jos tätäkään perusarvoa ei löydy, otetaan henkilötunnuksen kuusi ensimmäistä merkkiä tähän kohtaan. Nimitiedot (2. rivi, pos 1,20: SUKUNIMI) sukunimi (2. rivi, pos 22,20: ETUNIMET) etunimet Sukunimi: Nimitieto sukunimen ja etunimien erottamaan pilkkuun saakka. Sukunimen muodon tulee olla sama kuin saajan passissa Etunimet: Nimitieto sukunimen ja etunimien erottamasta pilkusta lähtien. Etunimien muodon tulee olla sama kuin saajan passissa. Tietueiden lukumäärä (LKM) Numero 1 (1.rivi, pos 38,1) vain kerran/henkilö kunkin maksajan, Y-tunnuksen ja suorituslajin sisällä. Kun numerot lasketaan yhteen summariville, saadaan vuosi-ilmoituksen yhteenvedon kohtaan erittelyjä konekielisenä kpl tarvittava tieto. Määrä, josta lähdevero peritty (1. rivi, pos 43,11) täsmäytysluku (1. rivi, pos 56,11) siirrettävä määrä

19 (25) Lähdeverollisen bruton yhteismäärä (sisältää rahapalkan ja luontoisedut) Ensimmäiseen sarakkeeseen tulostuu täsmäytystä varten negatiivinen luku miinusmerkkisenä. Toiseen sarakkeeseen määrä tulostetaan sellaisena, kun se siirtyy verottajalle eli euromäärä senttien kanssa ja negatiivinen luku nollattuna. Lähdeveron määrä (1. rivi, pos 69,11: LÄHDEVERO) Lähdeveropalkkatekijällä perityn veron euromäärä. Rahapalkan määrä (1. rivi, pos 82,11: RAHAPALKKA) Lähdeverovelvollinen brutto, josta on vähennetty luontoisetupalkkatekijöiden yhteismäärä. Luontoisetujen määrä (1. rivi, pos 95,11: LUONTOISETU) Luontoisetupalkkatekijöiden yhteismäärä. Lähdeverosta vapaan palkan määrä (1. rivi, pos 118,11: LÄHDEVEROSTA VAPAA) Kenttä jätetään tyhjäksi Päivärahat ja kustannusten korvaukset (1. rivi, pos 121,11: PÄIVÄRAHAT +KUST KORV) Maksut, jotka on maksettu X-VUOSI-ILM -koodiston LÄHDEV-alkuisilla koodeilla luetelluilla palkkatekijöillä Katuosoite, postinumero ja kaupunki kotivaltiossa (2. rivi, pos 43,30: KATUOSOITE KOTIVALTIOSSA) (2. rivi, pos 74,9 ja pos 84,20: POSTINUM/ALUE KOTIVALTIOSSA) Palkkatekijän 0306 perusarvot OSOITE-KO POSTI-KO Kotivaltio (2. rivi, pos 105,2 KOTIVALTION TUNNUS) Palkkatekijän 0306 perusarvo VALTIO-KO Työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksu (2.rivi, pos 121,11: työntekijältä perityt eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut

20 (25) Työskentelyvaltio (2. rivi, pos 43,2 ja pos 46,24: TYÖVALTION TUNNUS JA NIMI) Palkkatekijän 0306 perusarvo VALTIO-TY Yhteyshenkilön nimi (3. rivi, pos 74,30: YHTEYSHENKILÖN NIMI) Asiakkaan ylläpitämän X-VUOSI-ILM -koodiston YHTHEHK-alkuisella koodiarvolla oleva nimi. Yhteyshenkilön puhelin (3. rivi, pos 105,4 ja pos 110,13: YHT.HENK PUHELIN) Asiakkaan ylläpitämän X-VUOSI-ILM -koodiston PUH-alkuisella koodiarvolla oleva puhelinnumero siten, että väliviivaa edeltävä osa tulee (pos 105,4) suuntanumeroksi ja väliviivan jälkeinen osa (pos 110,13) varsinaiseksi numeroksi. Peritty sv-maksu (3. rivi, pos 121,11: SV-MAKSU) Eläkkeiden ja etuuksien erittely (X-VIEL99) Eläkkeiden ja etuuksien erittelyllä ilmoitetaan verottajalle suorituslaji X Lapsen kotihoidon tuki ja osittainen hoitoraha. Kuntatyönantajien maksamat eläkkeet ilmoitetaan saajakohtaisella erittelyllä suorituslajilla B. Palvelussuhde valitaan otettavaksi mukaan etuuksien erittelylle, jos palvelussuhteella on maksuja vain palkkatekijöillä K6131, K6424, P6133 tai P6139 Etuuksien erittelylle ei oteta mukaan millään muulla palkkatekijällä maksettuja maksuja (esim. verottomia korvauksia). Jos palvelussuhteelta löytyy muiden kuin edellä mainittujen palkkatekijöiden maksuja, palvelussuhde otetaan mukaan palkansaajakohtaiselle erittelylle. Etuuksien erittelyyn tulostettavat tiedot kerrotaan jäljempänä asiakokonaisuuksittain samassa järjestyksessä kuin ne on sarakeotsikoittain tulostettu etuuksia koskevalle paperitulosteelle. Tulosteen eri otsikkojen nimet ovat suluissa. Erittelyn vasemmassa ylälaidassa on maksajan numero ja nimi (1. otsikkorivi, pos 1,57) ja palkanlaskentayksikön numero ja nimi (2. otsikkorivi, pos 1,57) ja mahdollisesti viraston tai muun orgtaso2-koodistossa olevan organisaatioyksikön koodi ja nimi (3. otsikkorivi, pos 1,57), jos sitä on käytetty lajitteluperusteena. Y-tunnus (4. otsikkorivi, pos 5,13: Y)

21 (25) Maksaja- ja palkanlaskentayksikkökohtaiset Y-tunnukset tarkastetaan käyttöliittymän kohdasta Ohjaustiedot -> Maksaja -> Y-tunnukset: Y-tunnus. tarkistemerkki ja mahdollinen alitilitystunnus erotetaan toisistaan väliviivalla, esimerkiksi Suorituslajin tunnus (4. otsikkorivi: SUOR.LAJI) Suorituslaji on aina X lapsen kotihoidon tuki ja osittainen hoitoraha Suorituksen saajat ovat tulosteella aakkosjärjestyksessä. Suorituslajin loppuun omalle sivulleen tulostuvat sellaiset tapaukset, joissa jokin määrä on miinusmerkkistä tai ennakonpidätyksen määrä plusmerkkistä (= verottajalle vääränmerkkistä). Suorituslajitunnuksen perässä on tällöin teksti Negatiivista. Negatiiviset tiedot siirtyvät verottajalle nollattuna. Nimi (pos 1,28: NIMI) Suorituksen saajan nimi (0001:Nimi). Henkilötunnus (pos 30,11: HENKILÖTUNNUS) Suorituksen saajan henkilötunnus (0001:Hetu). Palvelussuhteen kirjaintunnus (pos 42,1: P) Sen palvelussuhteen kirjaintunnus (0003:Ps-kirjain), jossa suoritus on maksettu. Tietueiden lukumäärä (LKM) Numero 1 (pos 46,1) vain kerran/henkilö kunkin maksajan, Y-tunnuksen ja suorituslajin sisällä. Kun numerot lasketaan yhteen summariville, saadaan vuosiilmoituksen yhteenvedon kohtaan erittelyjä konekielisenä kpl tarvittava tieto. Veronalaisen osan määrä, (1. sarake, pos 51,11: TÄSMÄYTYS) (2. sarake, pos 65,11: SIIRRETTÄVÄ) Veronalaisen osan määrään lasketaan verollinen ansio palkkatekijästä Ensimmäiseen sarakkeeseen tulostuu täsmäytystä varten euro senttien kanssa ja negatiivinen luku miinusmerkkisenä. Toiseen sarakkeeseen määrä tulostetaan sellaisena, kun se siirtyy verottajalle eli euromäärä senttien kanssa ja negatiivinen luku nollattuna. Ennakonpidätyksen määrä (1. sarake, pos 107,11: TÄSMÄYTYS) (2. sarake, pos 121,11: SIIRRETTÄVÄ)

22 (25) Ennakonpidätys lasketaan palkkatekijäryhmään VEROT kuuluvista palkkatekijöistä sekä palkkatekijästä 7787 (Euro-määräinen vero). Ensimmäiseen sarakkeeseen tulostuu täsmäytystä varten mahdollinen negatiivinen luku miinusmerkkisenä. Toiseen sarakkeeseen määrä tulostetaan sellaisena, kun se siirtyy verottajalle eli euromäärä senttien kanssa ja negatiivinen luku nollattuna Apurahansaajien erittely (X-VIAR03) Apurahansaajien erittelyyn valitaan palvelussuhteet, joilla on apuraha-ansiota (ptek 7351, 7352). Apurahat tulee mielellään maksaa omalla palvelussuhdekirjaimella. Mikäli apuraha-palvelussuhteelta löytyy muita ansioita, ne otetaan mukaan palkansaajakohtaiselle erittelylle. Apurahansaajien erittelyyn tulostettavat tiedot kerrotaan asiakokonaisuuksittain samassa järjestyksessä kuin ne on sarakeotsikoittain tulostettu apurahansaajia koskevalle tulosteelle. Tulosteen eri otsikkojen nimet ovat suluissa. Erittelyn vasemmassa ylälaidassa on maksajan numero ja nimi (1. otsikkorivi, pos 1,57) ja palkanlaskentayksikön numero ja nimi (2. otsikkorivi, pos 1,57 mahdollisen lajittelutiedon koodi ja nimi (3. otsikkorivi, pos 1,57) Y-tunnus (4. otsikkorivi, pos 5,13: Y) Maksajan tai palkanlaskentayksikön Y-tunnus otetaan maksajan ohjaustiedoista. Suorituslajin tunnus (4. otsikkorivi: SUOR.LAJI) Suorituslaji on aina 1 Apuraha. Suorituslajin loppuun omalle sivulleen tulostuvat korjattavien tapausten lisäksi tapaukset, joissa jokin määrä on miinusmerkkistä (veron määrä plusmerkkistä eli verottajalle vääränmerkkisiä). Suorituslajin kohdalla paperitulosteella lukee tällöin teksti Negatiivista. Verottajalle siirtyvässä konekielisessä aineistossa negatiiviset summat on nollattu. Jos negatiivista on muu kuin määrä, josta lähdevero peritty, sen paikalla paperitulosteella on -0,00. Muuten puuttuva tieto on tyhjä. Maksajan tunnukset (0. rivi, pos 1,11: Y-tunnus) Apurahan maksajan Y-tunnus (0. rivi, pos 13,1: JY) Julkisyhteisö-tieto (0. rivi, pos:suor.laji) Suorituslaji = 1

23 (25) Saajan tunnukset ja palvelussuhteen kirjaintunnus (1. rivi, pos 1,11: HENKILÖTUNN) henkilötunnus (1. rivi, pos 13,1: P) palvelussuhteen kirjaintunnus (1. rivi, TR) Työryhmä (1. rivi, LA) Apurahan laatu (1. rivi, MP) Apurahan myöntämisen peruste (1. rivi, YH) Yleisesti haettavissa -tieto (1. rivi, TS) Työsuhdetieto (1. rivi, Tunniste) Vapaaehtoinen (1. rivi, Maksupv) Apurahan maksupäivä (1. rivi, Maks.määrä) Apurahan määrä (1. rivi, Kotiosoite) Saajan kotiosoite Palvelussuhteen kirjaintunnus: Sen palvelussuhteen kirjaintunnus, jossa apuraha on maksettu. Työryhmä: Laatu: 01=myönnetty työ/tutkimusryhmälle 02=ei ole myönnetty työ/tutkimusryhmälle 10=ei ole rekisteröity 01=kohdeapuraha 02=elatusapuraha/työskentelyapuraha 03=tunnustuspalkinto 04=huippu-urheilijan valmennus- ja harjoitteluapuraha 09=muu 10=ei ole rekisteröity Myöntämisen peruste 01=opintoja varten 02=tieteellistä tutkimusta varten 03=taiteellista toimintaa varten 04=yleishyödyllisen toiminnan tunnustamiseksi 09=muu 10=ei ole rekisteröity Yleisesti haettavissa 01=on ollut yleisesti haettavissa 02=ei ole ollut yleisesti haettavissa 10=ei ole rekisteröity Työsuhde 01=on työsuhde 02=ei työsuhdetta 10=ei ole rekisteröity Tunniste Vapaaehtoinen tieto, kenttään tulostetaan maksavan palkkatekijän perusarvoon TUNNISTE tallennettu tieto (voi olla esim. Apurahan maksajan käyttämä tukihakemuksen diaarinumero tai muu sisäinen keinotekoinen tunniste, jonka perusteella apurahan maksaja voi tarvittaessa pyynnöstä tarkistaa maksatus- ja muita tietoja omasta arkistostaan / tietovarastostaan). Maksupv (1. rivi, Maksupv ) Apurahan maksupäivä, vvvvkkpp

24 (25) Maksettu määrä (1. rivi, Maks.määrä) Maksettu apuraha Nimitiedot (2. rivi, pos 1,20: SUKUNIMI) sukunimi (2. rivi, pos 22,20: ETUNIMET) etunimet (2. rivi, Käyttötarkoitus) jos rekisteröity (suuraakkosin) (2. rivi, Postinumero) Käyttötarkoitus Maksavan palkkatekijän perusarvoon SELITE tallennettu tieto apurahan käyttötarkoituksesta. Vapaa tekstikenttä (kirjoitetaan verottajan ohjeen mukaan suuraakkosin). Kotiosoite Postinumero Postitoimipaikka (3. rivi, pos 1,12: Postitoimipaikka)

25 (25) Henkilöstötekijä VILM - Vuosi-ilmoitustiedot Vuosi-ilmoitusajo muodostaan henkilöstötekijän VILM, jonka perusarvoihin tallentuu vuosi-ilmoitusajosta osa verottajalle lähetyistä tiedoista. Tarkoitus on, että tekijä muodostetaan verottajalle lähetettävästä aineistosta (ei tarkistusta varten tehdyistä ajoista). Tekijää voidaan hyödyntää tarkastuksissa yksittäisen henkilön osalta tai useamman henkilön osalta raportoinnissa tai haku tiedolla toiminnolla. Käyttäjä päättää tekijän syntymisestä vuosi-ilmoitus ajon käynnistyksen yhteydessä. VILM-henkilöstötekijän muodostusparametri on Muodostetaanko VILMtekijä. Sen oletuksena on EI. Jos siihen vaihdetaan KYLLÄ, VILM-tekijä muodostuu henkilöstöperusteisiin vuosi-ilmoituksen ajalle esim Parametri Muodostetaanko VILM-tekijä on seuraavissa vuosi-ilmoituksen raporteissa: - X-VIPS99.HK (palkansaajat K-akt) - X-VIRV99.HK (lähdeverolliset K-akt) - X-VIPS99.HT (palkansaajat T-akt) - X-VIRT99.HT (lähdeverolliset T-akt). VILM henkilöstötekijässä on kaksi perusarvoa, joihin verottajan vuosiilmoitusajossa pystytään ohjaamaan haluttu lajittelutieto. Tämä lajittelutieto ei ohjaa itse vuosi-ilmoituksen tulosteen lajittelua, vaan on käytettävissä omissa raporteissa tai haku-tiedolla -toiminnossa: - LAJITTELU, jossa selväkielinen lajittelutiedon teksti sekä - LAJIT-KDI, jossa valitun lajittelutiedon koodiarvo. X-VUOSI-ILM koodistoon päivitetään seuraavat rivit, joilla määritellään lajittelutekijä, josta vuosi-ilmoitusajot muodostavat VILM tekijän lajittelu-perusarvot. Perusarvoihin tallennetaan raportin käynnistysajalta lajittelutiedon viimeisin löytyvä arvo. Esimerkki koodistosta: Koodi: Selite: VILM-LAJ-KDSTO TULOSYKSIKKÖ (lajittelutiedon koodiston nimi) VILM-LAJ-PTEK 0615:TULOSYKSIKKÖ (lajittelutiedon ptek ja perusarvo)

Personec F.K -toimintaohje Liittymät Verotuksen vuosi-ilmoitukset

Personec F.K -toimintaohje Liittymät Verotuksen vuosi-ilmoitukset 30.12.2014 1 (23) 15.10 Verotuksen vuosi-ilmoitus... 2 15.10.1 Yleisohjeet... 2 15.10.1.1 Ohjaustiedot... 2 15.10.1.2 Poiminta-ajojen ajaminen... 8 15.10.1.3 Tulosteet... 9 15.10.1.4 Konekielinen aineisto...

Lisätiedot

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät 2 Sisällys Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät... 3 1 Palkanlaskennan raporttien ohjaukset tilastoryhmillä... 4 2 Ilmoitusten määritykset tilastoryhmillä... 19 2.1 Saajakohtainen erittely (vuosi-ilmoitus)...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A104/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat)

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) VEROHALLINTO 1.1.2016 A143/200/2015 versio 2.11 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE...

Lisätiedot

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 31.8.2017 Muutettu

Lisätiedot

Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö

Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö Versio 1.0 Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö Koodistot - Tulolajit 2020 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 27.6.2019 Julkaistu dokumentista uusi versio, joka sisältää vuosimuutokset

Lisätiedot

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. Koodistot - Tulolajit

Lisätiedot

LAAJA PALKKATIETOILMOITUS

LAAJA PALKKATIETOILMOITUS Tulorekisteri PL 1 00055 TULOREKISTERI Tällä lomakkeella voit antaa uuden palkkatietoilmoituksen, korjata aiempaa ta tai mitätöidä aiemman ilmoituksen kokonaan. Voit ilmoittaa yhdelle tulonsaajalle samana

Lisätiedot

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto Sari Wulff 1 Palkan ja työkorvauksen eroja Työstä maksettu korvaus voi olla palkkaa muuta työstä maksettua korvausta

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A40/200/2016 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 2.1.2018 A90/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1 (5) Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1. Mikä on tulorekisteri? Tulorekisteri on sähköinen kansallinen tietokanta, jota ylläpitää Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2705/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013 DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013 HUOM: Tarkista että käytössä on versio 1.6300 tai uudempi. VUOSI-ILMOITUS 2012 Tulosta Tarkistuslista ja tarkista että tiedot ovat oikein ENNEN kuin muodostat TYVItiedoston

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33) SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014 2014 CGI 1 (33) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS... 3 2 VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ... 5 2.1 SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE... 9 2.2 RAJOITETUSTI

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2710/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.1 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A112/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

Luontoisedut ja tulorekisteri

Luontoisedut ja tulorekisteri Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työntekijätiedot... 3 2 Asuntoetu... 4 2.1 Esimerkki Asuntoedusta... 4 2.1.1 Vaihtoehto 1/ Kirjataan Asuntoetu täysimääräisenä... 4 2.1.2 Vaihtoehto 2/ Kirjataan Asuntoedun

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA TIETUEKUVAUS vuodelta 2015 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 TIETUEMALLIT... 5 3.1 Kiinteämittainen

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2016 A45/200/2016 versio 1.3 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A125/200/2015 1.3 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2016 A46/200/2016 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2017-2018 HUOM: Tarkista että käytössä on versio 2.5000 tai uudempi. VUOSI-ILMOITUS 2017 Tulosteet -> TYVI-tilitykset -> Vuosi-ilmoitus. Tulosta Tarkistuslista ja tarkista

Lisätiedot

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä. Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä. Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015 Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015 Erotuomarin palkkioprosessin vaiheet 1. Erotuomari saa verohallinnolta sivutuloverokortin

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2014 Ohjelmistotalopäivä 23.5.2013 Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitus rajoitetusti verovelvollisille maksetut suoritukset (VSRAERIE) 1) Jos työntekijällä on rajoitetusti verovelvollisen

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tulotiedot - Laskentasääntöjä 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.00 9.4.2018 Dokumentti julkaistu. 1.01

Lisätiedot

Lync-klinikka

Lync-klinikka Lync-klinikka 6.4.2018 Tärkeitä päiviä Kesäkuun tuotantotestiin siirto 1.6. ja tuotantoonsiirto 11.6.2018 Ohjelmistotalopäivä 18.5. - Ilmoittaudu tästä! Kesäkuun versiossa Verotuksen maakohtainen raportti

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE)

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A127/200/2015 1.1. VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

Tulorekisteri ja Verolle annettavat

Tulorekisteri ja Verolle annettavat Tulorekisteri ja Verolle annettavat ilmoitukset Ot-päivä 18.5.2018 Jenni Bärlund Sisältö Tietovirtoihin 2019 tulevat muutokset Tietovirtoihin 2020 tulevat muutokset Tulorekisterin palkkatietoilmoitus ja

Lisätiedot

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. ENNAKONPIDÄTYS Yhdistys on velvollinen toimittamaan suorittamastaan palkasta

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2726/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017 VEROHALLINTO 15.8.2016 Henkilöverotuksen ohjausja kehittämisyksikkö A103/200/2016 versio 1.0 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuosi-ilmoitusten julkaisu aikataulu ja palautuspäivät... 2 2 Tietovälineellä vastaanotettavat vuosi-ilmoitukset... 2 3 Muutos yleiseen tiedonantovelvollisuuteen...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO (RVKSSELE) TIETUEKUVAUS ENNAKKOPERINTÄVUODELLE 2019

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO (RVKSSELE) TIETUEKUVAUS ENNAKKOPERINTÄVUODELLE 2019 VEROHALLINTO 8.5.2018 1.0 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO (RVKSSELE) TIETUEKUVAUS ENNAKKOPERINTÄVUODELLE 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA

Lisätiedot

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa Ohjelmistotalopäivä 26.11. Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VEROKORTTIHAKEMUS JA/TAI ENNAKKOVEROHAKEMUS

VEROKORTTIHAKEMUS JA/TAI ENNAKKOVEROHAKEMUS HAE VERKOSSA vero.fi/omavero Verohallinto PL 700 00052 VERO Hae tällä lomakkeella verokorttia ja/tai ennakkoveroa, jos olet yleisesti verovelvollinen henkilöasiakas, liikkeen- tai ammatinharjoittaja, maa-

Lisätiedot

Apurahojen verotuksesta

Apurahojen verotuksesta Apurahojen verotuksesta Jukka Puolakanaho Veroasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan verotoimisto Esityksen sisältö apurahoja koskeva verolainsäädäntö verovapaat ja veronalaiset apurahat / suoritukset vähennykset

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tarkennettu ja koottu ohjeistus erotuomareille sarjamääräyksiin sisältyvistä palkkioista ja matkakustannusten korvauksista. Esityksessä

Lisätiedot

VEROHALLINTO A94/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A94/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 2.1.2018 A94/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS VEROHALLINTO 1.1.2015 A151/200/2014 versio 3.0 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2016 Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Sisältö Vuosi-ilmoitusten palautuspäivät Tietovälineellä ilmoittaminen Lain muutoksista aiheutuvat muutokset 2016 tietuekuvauksissa Uudet

Lisätiedot

VEROHALLINTO VH/2694/ / TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO VH/2694/ / TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2694/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 SM-runko- ja Karsintasarjaottelut Erotuomaripalkkio: 75 / ottelu / tuomari SM play-off ottelut

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.0. VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos

Asteri Palkanmaksu Dos Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 4.10.2004 Päivityksen asentaminen 4 Konekielinen Vuosi-ilmoitus (TYVI) 6 Tulostaminen doswintu.exe:llä 14 Tulostaminen Wordiin 15 Siirtäminen uudelle koneelle 16 Atsoft

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A47/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Huom! Malliesimerkki on tehty kunta-alan eläketurvan mukaisin minimitiedoin.

Huom! Malliesimerkki on tehty kunta-alan eläketurvan mukaisin minimitiedoin. Huomioi nämä asiat, kun teet päättymispäiväilmoituksen vanhuuseläkkeelle jäävän henkilön julkisten alojen eläkelain (JuEL) mukaisesti vakuutetusta palvelussuhteesta tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS...1 1.1 Yleistä...1 1.2 Muutokset sovelluksessa...1 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin...2

Lisätiedot

VEROHALLINTO VH/2718/ /

VEROHALLINTO VH/2718/ / VEROHALLINTO 26.3.2019 VH/2718/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS LAINA- JA KORKOTIETOJEN LUOVUTTAMISESTA (Luotto- ja rahoituslaitokset, Vakuutuslaitokset, Kunnat, Työnantajat) (VSLAINAE) TIETUEKUVAUS 2019

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS VEROHALLINTO 1.1.2016 A163/200/2015 versio 1.4 VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Aditro Tikon palkanlaskenta

Aditro Tikon palkanlaskenta Marraskuu 2010 1 (8) Marraskuu 2010 2 (8) Sisällysluettelo 1. Version käyttöönottoajankohta... 3 2. 2.1. Toimenpiteet ennen version käyttöönottoa... 3 Tietokantojen muunto... 3 2.2. Siirtoasetusten muutokset...

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2018 vuosi-ilmoitusten korjaaminen

Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2018 vuosi-ilmoitusten korjaaminen Tiedostona sähköisesti annettujen verovuoden 2018 vuosi-ilmoitusten korjaaminen Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 2 KORJAAMISEN AIKATAULUT... 2 3 KÄSITTEET... 2 4 KORVAAVA MENETTELY... 3 4.1 Tunnistetiedot määräävät,

Lisätiedot

Laki. tuloverolain muuttamisesta

Laki. tuloverolain muuttamisesta Laki tuloverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan tuloverolain (1535/1992) 54 d :n 2 momentti, 80 :n 9 kohta, 92 :n 26 kohta, 95 :n 1 momentin 1 kohta, 96 a :n 1 momentti, 100 :n

Lisätiedot

SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA

SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA 1 (7) SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA Eteran sopimustyönantaja voi tehdä TyEL-työsuhde- ja vuosi-ilmoituksen tiedostomuodossa. Kuvauksen mukaisen tiedoston voi lähettää Eteran vakuutuspalvelussa

Lisätiedot

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet Matkalasku täytyy tehdä aina ja siitä on käytävä ilmi vähintään koko nimi, sotu, pankkitilinnumero, matkan tarkoitus ja kesto. Päivärahojen ja kilometrikorvausten maksamisessa noudatetaan verottajan ohjeita.

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 6.11.2007 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 Palkkalaskelmalle on mahdollista saada lisätietoja Voit tallentaa palkkalaskelmalle vapaata tekstiä 160 merkkiä. 6.11.2007 1 (3) Työntekijälle ei voi tallentaa

Lisätiedot

Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen. Verkkoseminaari

Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen. Verkkoseminaari Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen Verkkoseminaari 12.4.2018 Esityksen sisältö Palkkatietoilmoituksen tietojen antaminen Ilmoittamismenettelystä yleisesti Rahapalkat Työansion ja muun palkan erotteleminen

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa

Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa 17.3.2014 Raija Isotupa Verohallinto, Pääkaupunkiseudun verotoimisto Apurahat verotuksessa Apurahat voivat vaikuttaa verotukseen kahta eri kautta: 1. Voidaanko

Lisätiedot

Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013

Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013 Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013 Luottamusmiehet ja palkanlaskijat ovat yhdessä koonneet oheiset palkkalaskelman lukuohjeet. Ohjeeseen on kerätty yleisimpiä palkkalaskelmassa

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

Personec F.K. Toimitus

Personec F.K. Toimitus 29.12.2016 1 (9) Personec F.K Toimitus 11.9.2 29.12.2016 29.12.2016 2 (9) 1 Eläkemaksujen kohdistus tammikuun maksupäivässä, tilityserittely... 3 2 Ohjaustietomuutoksia... 3 2.1 Eläkelaki JuEL... 3 2.2

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (5) Tietuekuvaus Tietuekuvaus 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Huollettavat tiedot (yritys => Posti)... 2 4 Huolletut tiedot (Posti => yritys)... 3 1 Johdanto

Lisätiedot

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO VEROHALLINTO 4.9.2013 Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö A105/200/2013 versio 1.0 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO TIETUEKUVAUS Ennakkoperintävuosi

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Personec F.K. Toimitus

Personec F.K. Toimitus 25.8.2016 1 (5) Personec F.K Toimitus 11.8.2 25.8.2016 25.8.2016 2 (5) 1 Palkkatekijä- ja sääntömuutokset... 3 1.1 Kaikkia ansaintakausityyppejä koskevat muutokset... 3 1.1.1 Ulosoton viitenumero pakolliseksi

Lisätiedot

ennakkoveroa/muutosta ennakkoveroon

ennakkoveroa/muutosta ennakkoveroon VEROKORTTIHAKEMUS JA ENNAKKOVEROHAKEMUS 2016 Henkilöasiakas, liikkeen- tai ammatinharjoittaja, maatalouden harjoittaja ja yhtymän osakas hakee verokorttia ja/tai ennakkoveroa tällä lomakkeella. Rajoitetusti

Lisätiedot

SEURA TYÖNANTAJANA VAASA 18.10.2014. www.hlu.fi 1

SEURA TYÖNANTAJANA VAASA 18.10.2014. www.hlu.fi 1 SEURA TYÖNANTAJANA VAASA 18.10.2014 1 Yhdistyksen maksamat korvaukset Palkka ja luontoisedut tehtävä ennakonpidätys ja vähennettävä sivukulut Työkorvaus => yrittäjälle maksettava ei sivukuluja ennakonpidätys,

Lisätiedot