Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Askolan kunnan kanssa / Bildande av ett samarbetsområde med Askola kommun

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Askolan kunnan kanssa / Bildande av ett samarbetsområde med Askola kommun"

Transkriptio

1 Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Askolan kunnan kanssa / Bildande av ett samarbetsområde med Askola kommun 1677/ /2011 SOSTEVLK 17 Sosiaali- ja terveysvaliokunta/social- och hälsovårdsutskottet Valmistelija/Beredare: Sosiaali- ja terveysjohtaja/social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko, leena.kokko(at)sipoo.fi Askolan kunta tiedusteli keväällä 2010 Sipoon kunnan halukkuutta muodostaa sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue Askolan kunnan kanssa. Asiasta keskusteltiin sekä kunnan että sosiaali- ja terveysosaston johtoryhmissä, joissa kummassakin asiaan suhtauduttiin myönteisesti. Askolan ja Sipoon kunnan johtavat viranhaltijat päättivät tapaamisissaan teettää päätöksen teon tueksi selvityksen kuntien sosiaali- ja terveystoimista. Askolan kunta on selvittänyt asiaa myös Mustijoen perusturvan ja Porvoon kaupungin kanssa Askolan kunta on asukkaan kasvava kunta. Paras-puitelain täsmennysten mukaan valtioneuvosto voi velvoittaa kunnan liittymään sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen vuoden 2013 alusta lähtien, jollei kunta täytä puitelain asettamaa noin asukkaan vähimmäisvaatimusta. Yhteistoiminta-alueen hoidettavaksi tulee siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuus lasten päivähoitoa lukuun ottamatta. Askolan ja Sipoon kuntien luottamushenkilöille järjestettiin tapaaminen, jossa esiteltiin Askolan ja Sipoon sosiaali- ja terveydenhuollon kustannustenvertailuraportti ( ), liite 1/17 /2011/sos-tj. Tilaisuudessa sovittiin lisäksi, että Sipoon kunnanhallitus käsittelee yhteistoiminta-alueen muodostamista kokouksessaan Yhteistoiminta-alueella palveluiden järjestämisvastuu on kuntien yhteisellä toimielimellä (esim. sosiaali- ja terveysvaliokunnalla), joka hankkii palvelut koko yhteistoiminta-alueen väestölle. Järjestelyssä isäntäkuntana toimisi Sipoon kunta. Askolan sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö siirtyisi Sipoon kunnan palvelukseen liikkeen luovutusta koskevien määräysten mukaisesti. Kuntien yhteisen sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja sosiaali- ja terveystoimen taloutta hoitaisi ja siitä vastaisi Sipoon kunta.

2 Jatkovalmistelussa sovittavia asioita olisivat mm. kuntalaskutuksessa käytettävät periaatteet ja perusteet. Kuntalaskutus voisi tapahtua esimerkiksi talousarvion pohjalta määritellyn hinnoittelun mukaisesti. Laskutuksen perustana voisi olla asukasluku, palveluiden käyttö tms. ja esimerkiksi kuntayhtymien palvelut voitaisiin läpi laskuttaa. Kiinteistöt säilyisivät kuntien omistuksessa ja tarvittavat peruskorjaukset toteuttaisi ja uudet tilat rakentaisi sijaintikunta. Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Sipoon kunta ilmoittaa Askolan kunnalle suhtautuvansa myönteisesti sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamiseen ja että jatkovalmistelut voidaan käynnistää. Social- och hälsovårdsdirektörens förslag Social- och hälsovårdsutskottet beslutar föreslå för kommunstyrelsen att Sibbo kommun meddelar Askola kommun att Sibbo förhåller sig positivt till ett samarbetsområde för social- och hälsovården och att fortsatta förberedelser kan påbörjas. Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Föredragandes förslag godkändes enhälligt. KH 74 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunn.joht:n ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveysvaliokunnan ehdotuksen. Sipoon kunta odottaa kokonaisratkaisua, jossa kunnan palvelujen laadun, tulovirtojen ja kustannusrakenteen yhdistelmä on positiivinen. Kd:s förslag Kommunstyrelsen godkänner social- och hälsovårdsutskottets förslag. Sibbo kommun förväntar sig en helhetslösning där kombinationen av servicekvaliteten, inkomstströmmarna och kostnadsstrukturen för kommunen är positiv. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Kommunstyrelsen godkände enhälligt föredragandens förslag. Liite/Bilaga 1/ 74

3 SOSTEVLK 41 Sosiaali- ja terveysvaliokunta/social- och hälsovårdsutskottet Valmistelija/Beredare: Sosiaali- ja terveysjohtaja/social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko, leena.kokko (at) sipoo.fi Yhteistoiminta-alueen jatkovalmistelusta ovat vastanneet kuntien viranhaltijoista nimetyt vastinparit. Työskentelyn aikana on järjestetty työpajoja, joiden työskentelyä on ohjannut hankkeessa mukana ollut konsultti. Valmistelutyön tavoitteeksi asetettiin palveluiden saatavuuden, vaikuttavuuden ja laadun paraneminen sekä kustannustehokkuuden lisääntyminen molemmissa kunnissa yhteistoiminta-alueen myötä. Työskentelyä on ohjannut kuntien luottamushenkilöistä koostunut ohjausryhmä. Sipoosta ohjausryhmään ovat kuuluneet kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Oksanen, kunnanhallituksen jäsenet Hans Blomberg ja Eva Kuntsi sekä sosiaaliterveysvaliokunnan puheenjohtaja Eva Autio. Ohjausryhmän tapaamisten yhteydessä on sovittu mm., että - yhteistoiminta-alueen palvelut organisoidaan Sipoossa jo käytössä olevan elämänkaarimallin mukaisesti sitä edelleen kehittäen - palveluverkon suunnittelussa lähdetään Sipoon sosiaali- ja terveystoimen palveluverkkorungosta, jossa lähipalvelujen saatavuuden varmistamisella, mobiili- ja sähköisiä palveluja kehittämällä ja uusimpia innovaatioita hyödyntämällä edesautetaan asetettujen tavoitteiden saavuttamista Valmistelutyön loppuvaiheessa pidetyssä työpajassa keskityttiin erityisesti synergiahyötyjen ja tehostamismahdollisuuksien hahmottamiseen. Valmistelutyön tuloksena on syntynyt taustaraportti, jossa käsitellään mm. organisaatiomallia, johtamisjärjestelmää, sopimusohjausta, rahoitusmallia ja kustannuskehitystä. Assi loppuraportti , liite 1/41 /2011/sos-th. Loppuraportin lisäksi on valmisteltu Kuntaliiton laatiman isäntäkuntasopimusmallin pohjalta sosiaali- ja terveydestoimen yhteistyöstä nk. Yhteistoimintasopimus, liite 2/41 /2011/sos-th. Assi raporttiluonnos ja Yhteistoimintasopimusluonnos ovat olleet ohjausryhmän käsittelyssä ja raportin sekä sopimuksen päälinjaukset on siellä hyväksytty. Isäntäkuntamallissa Askola luovuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut(mukaan lukien erikoissairaanhoidon) pois lukien mm. lasten päivähoidon Sipoon kunnan järjestettäväksi.

4 Yhteiseen sosiaali- ja terveysvaliokuntaan nimetään Askolan kunnan jäseniä. Yhteistoimintasopimus luonnoksessa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenmääräksi on esitetty 11 jäsentä, joista 3 jäsentä varajäsenineen nimittää Askolan kunta,askolan kunnan edustajista nimitetään valiokunnan varapuheenjohtaja. Askolan sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö siirtyy Sipoon kunnan palvelukseen. Sipoon kunta ei voi irtisanoa yhteistoimintasopimuksen perusteella palvelukseensa siirrettyjä työntekijöitä tai viranhaltijoita eikä näissä tehtävissä Sipoon kunnan palveluksessa jo olevia työntekijöitä tai viranhaltijoita työsopimuslain tai kunnallisesta viranhaltijasta annetussa laissa tarkoitetuilla taloudellisilla tai tuotannollisilla irtisanomisperusteilla viiden vuoden aikana henkilöstön siirtämisestä uuden työnantajan palvelukseen. Lisäksi yhteistoimintasopimuksessa määritellään mm. hallinnosta ja päätöksenteosta, henkilöstöstä, sopimusohjauksesta, talousarviosta- ja suunnitelmasta, maksuosuuksista ja niiden laskutuksesta, seurannasta, raportoinnista ja arvioinnista. Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää laaditun Assi-loppuraportin perusteella esittää kunnanhallitukselle valmistellun yhteistoimintasopimuksen hyväksymistä liitteen mukaisesti ja tällä tavoin muodostaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen Askolan kunnan kanssa lähtien. Social- och hälsovårdsdirektörens förslag På basis av Assi-slutrapporten beslutar social- och hälsovårdsutskottet föreslå för kommunstyrelsen att samarbetsavtal godkänns enligt bilagan och att ett samarbetsområde inom social- och hälsovården bildas på detta vis med Askola kommun fr.o.m Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Förslaget godkändes enhälligt. KH 214 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunnanjohtaja on tilannut lisäselvityksiä, joissa täsmennetään niitä taloudellisia seurauksia, joita Sipoon kunnalle aiheutuisi Askolan kunnan kanssa muodostettavasta sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueesta. Kommundirektören har beställt tilläggsutredningar som närmare preciserar de ekonomiska konsekvenserna för Sibbo kommun om ett samarbetsområde med Askola kommun bildas inom social- och hälsovården.

5 Kunn.joht:n ehdotus Asia esitellään kunnanhallitukselle. Valmistelu jatkuu ja asia otetaan seuraavassa kokouksessa uudelleen käsiteltäväksi. Kd:s förslag Ärendet presenteras för kommunstyrelsen. Beredningen fortsätter och ärendet tas upp på nytt på nästa möte. Kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että seuraavassa käsittelyssä pyritään mahdollisuuksien mukaan arvioimaan uuden hallitusohjelman vaikutuksia suunniteltuun yhteistoiminta-alueeseen. Kommunstyrelsen godkände föredragandens förslag. Därtill beslutade kommunstyrelsen att i nästa behandling, i mån av möjlighet, sträva efter att uppskatta hur det nya regeringsprogrammet påverkar det planerade samarbetsområdet. Liitteet/Bilaga 1-2/ 214 KH 224 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen ASSI-raporttia on päivitetty kunnanhallituksen edellisen kokouksen jälkeen. Päivitetty versio on oheisena liitteessä 1. Hallitusohjelmaan sisältyy erinäisiä tavoitteita, jotka voivat vaikuttaa yhteistoiminta-alueen suunnitteluun: "Hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen, jonka tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Vahva peruskunta muodostuu luonnollisista työssäkäyntialueista ja on riittävän suuri pystyäkseen itsenäisesti vastaamaan peruspalveluista vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vastaavasti vaativia sosiaalihuollon palveluja lukuun ottamatta. Kuntarakenteen eheytyessä ja vahvistuessa tarve kuntien välisille yhteistoimintarakenteille vähenee, mikä selkeyttää ja yksinkertaistaa hallintoa ja vahvistaa paikallista demokratiaa." Toisaalta hallitusohjelmassa sanotaan metropolipolitiikasta, että aiesopimuskäytäntöä vahvistetaan ja sen sitovuutta parannetaan erityisesti maankäytön, asumisen ja liikenteen osalta. Kunta on ollut yhteydessä valtiovarainministeriöön hallitusohjelman kirjausten tulkintojen osalta, mutta selvää vastausta ei ole saatu. Hallitus määrittelee ohjelman toteutuksen tarkemmat kriteerit syksyn 2011 aikana.

6 Sedan kommunstyrelsens senaste möte har ASSI-rapporten uppdaterats. Den uppdaterade versionen bifogas, bilaga 1. Regeringsprogrammet innehåller en del målsättningar som kan påverka planeringen av samarbetsområdet. Dessa lyder enligt följande: "Regeringen kommer att genomföra en riksomfattande kommunreform som syftar till en livskraftig kommunstruktur i starka primärkommuner. En stark primärkommun består av naturliga pendlingsområden och är tillräckligt stor för att självständigt kunna sörja för basservicen, med undantag för den specialiserade specialsjukvården och krävande socialvårdstjänster. I och med att kommunstrukturen blir starkare och mer helgjuten minskar behovet av samarbetsstrukturer mellan kommunerna, vilket förtydligar och förenklar förvaltningen och stärker den lokala demokratin." Å andra sidan sägs i regeringsprogrammet gällande metropolpolitiken att förfarandet med avsiktsförklaringar ska stärkas och göras mer bindande särskilt i fråga om markanvändning, boende och trafik. Kommunen har varit i kontakt med Finansministeriet gällande tolkningen av skrivningarna i regeringsprogrammet, men inget klart svar har fåtts. Regeringen kommer att fastställa närmare kriterier för förverkligandet av programmet under hösten Kunn.joht:n ehdotus Kunnanhallitus päättää, että yhteistoiminta-alueen valmistelu jatkuu. Jotta saataisiin selkeämpi kuva yhteistoiminta-alueen kustannusvaikutuksista Sipoon kunnalle, kiinnitetään erityistä huomiota kustannusrakenteen ja -jakauman kuvaukseen ja konkretisointiin. Lisäksi pyritään hallitusohjelman kirjausten tarkempaan tulkintaan. Kd:s förslag Kommunstyrelsen beslutar att beredningen av samarbetsområdet fortsätter. För att få en klarare bild av samarbetsområdets kostnadskonsekvenser för Sibbo, fästs speciell vikt vid att beskriva och konkretisera kostnadsstrukturen och kostnadsfördelningen. Likaså eftersträvas en närmare tolkning av skrivningarna i regeringsprogrammet. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Kommunstyrelsen godkände enhälligt föredragandens förslag.

7 Liitteet/Bilaga 1-2/ 224

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 15 06.03.2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Begäran om utlåtande om utkast till valfrihetslagstiftning

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

AJASSA LIIKKUU RÖRELSER I TIDEN

AJASSA LIIKKUU RÖRELSER I TIDEN AJASSA LIIKKUU RÖRELSER I TIDEN Hyvinvoiva ja terve Pohjanmaa/ Välmående och friska Österbotten 22.9.2011 Aluekehitysjohtaja/Regionalutvecklingsdirektör Varpu Rajaniemi Österbottens förbund Pohjanmaan

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom.

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom. Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 162 10.05.2011 Aloite yhteisöille myönnettävien avustusten myöntämiskriteereiden yhdenmukaistamiseksi / Motion om samordnande av kriterierna för beviljande av bidrag till

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 171 29.05.2012 203 05.06.2012 Alueellinen KUUMA-kuntien yleissivistävän koulutuksen TVT-kehittämishanke yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017 Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 64 27.09.2016 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017 1591/02.02.00/2016 SOSTEVLK 64 Sosiaali- ja

Lisätiedot

Perheryhmäkodin sopimuksen irtisanominen /Uppsägning av familjegrupphemsavtalet

Perheryhmäkodin sopimuksen irtisanominen /Uppsägning av familjegrupphemsavtalet Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 35 23.05.2016 52 30.08.2016 37 21.08.2017 Perheryhmäkodin

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen RAKENNUSKIELLON JA TOIMENPIDERAJOITUKSEN JATKAMINEN/BOX JA VÄSTERSKOG / FÖRLÄNGNING AV BYGGNADSFÖRBUD OCH ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING/BOX OCH VÄSTERSKOG TEYMPLTK 95 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 78/2011 vp Kuntauudistuksen jatkamisen sisältö Eduskunnan puhemiehelle Matti Vanhasen hallitus käynnisti vuonna 2005 kunta- ja palvelurakenneuudistuksen. Uudistuksen lähtökohdaksi otettiin

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk 7/2015 1 Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 17:0 Paikka Plats Kuntala, kunnanhallituksen kokoushuone / Sockengården, kommunstyrelsens mötesrum Sipoossa Sibbo 18.11.2015 Pöytäkirja nähtävänä

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnan ilmoitusten tiedoksisaattaminen vuosina 2011-2012/Selitys Helsingin hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä jätetyn valituksen johdosta / Sättet

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Kuntauudistus ja talouden paineet Onko hyvinvointikunta vielä ensi kuntavaalikaudella naisen paras ystävä ja miehen?

Kuntauudistus ja talouden paineet Onko hyvinvointikunta vielä ensi kuntavaalikaudella naisen paras ystävä ja miehen? Kuntauudistus ja talouden paineet Onko hyvinvointikunta vielä ensi kuntavaalikaudella naisen paras ystävä ja miehen? Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Turku 27.10.2011 Hallitus toteuttaa koko

Lisätiedot

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 319 11.12.2012 14 04.06.2013 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 277 28.09.2010 Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun 1378/00.02.00/2010 KH 277 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ HÄRKÄTIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2015 31.12.2016 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen

Lisätiedot

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Takauspäätös/Oy Sipoon Jäähalli - Sibbo Ishall Ab/Lausunto valituksen johdosta / Borgensbeslut/Oy

Lisätiedot

Liittyminen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen / Anslutande till ett samarbetsområde för landsbygdsförvaltningen

Liittyminen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen / Anslutande till ett samarbetsområde för landsbygdsförvaltningen Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f 25 22.02.2010 tekn. och miljö Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f 116 27.10.2010 tekn. och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 337 16.11.2010 Liittyminen maaseutuhallinnon

Lisätiedot

8 29.01.2014 42 11.02.2014

8 29.01.2014 42 11.02.2014 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 8 29.01.2014 42 11.02.2014 Tontinvaraushakemus asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen rakentamista varten/avain Yhtiöt / Ansökan om

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 13 21.03.2016 177 29.03.2016 Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen

Lisätiedot

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken?

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken? Kommenttipyyntö Tulevaisuuden kunta-parlamentaarisen työryhmän väliraportista / Begäran om kommentarer till mellanrapporten från parlamentariska arbetsgruppen för Framtidens kommun Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter:

Lisätiedot

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET Sosiaali- ja terveysltk/social- och 61 04.06.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 172 19.06.2007 Sosiaali- ja terveysltk/social- och 129 19.11.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken?

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken? Kommenttipyyntö Tulevaisuuden kunta-parlamentaarisen työryhmän väliraportista / Begäran om kommentarer till mellanrapporten från parlamentariska arbetsgruppen för Framtidens kommun Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter:

Lisätiedot

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan Valtuusto 119 13.11.2017 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 5 28.11.2017 sen 5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan 2018-2020 322/02.02.00/2017 KH 267 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 267 10.09.2013 98 25.03.2014 Lausunnon antaminen Itä-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista / Utlåtande om mellanrapporten

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 126 07.10.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 29 17.03.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 126 22.04.2014 Aloite kunnan tilojen käytöstä kolmannen sektorin tarpeisiin/sosialidemokraattinen

Lisätiedot

Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar

Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 173 13.05.2013 Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar 139/14.06/2013

Lisätiedot

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 114 13.06.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 346 01.11.2016 sen Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Lisätiedot

Kunnanhallitus on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman kehykset ja ohjeet.

Kunnanhallitus on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman kehykset ja ohjeet. Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 58 22.09.2014 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2015/Tulosyksikkökohtaiset ehdotukset / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2015/Resultatenheternas

Lisätiedot

SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA

SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA Valtuusto 23 05.03.2007 Sosiaali- ja terveysltk/social- och 30 25.03.2008 hälsovårdsnmd SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA SOSTELTK 64 Sosiaali-

Lisätiedot

Kuntalain uudistus ja kunnan talouden sääntely. Arto Sulonen Johtaja, lakiasiat

Kuntalain uudistus ja kunnan talouden sääntely. Arto Sulonen Johtaja, lakiasiat Kuntalain uudistus ja kunnan talouden sääntely Arto Sulonen Johtaja, lakiasiat Kuntamarkkinat 14.9.2011 Kuntauudistus, kuntalaki, VOS ja sote ovat yksi kokonaisuus Kuntarakenneuudistus muodostaa perustan

Lisätiedot

Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla

Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla 163/07.071/2012 Kh 135 Kuntarakennelaki on astunut voimaan 1.7.2013. Kuntien selvitysvelvollisuus alkaa heti lain voimaan tultua. Selvitysten ja yhdistymisesitysten

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 12.03.2012 131 Kunnanhallitus 26.03.2012 149 Kunnanvaltuusto 10.4.2012 15 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNETYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

Sipoon viher- ja virkistysaluestrategiasta / Strategi för grön- och rekreationsområdena i Sibbo kommun

Sipoon viher- ja virkistysaluestrategiasta / Strategi för grön- och rekreationsområdena i Sibbo kommun Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 130 27.01.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 47 16.02.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 255 15.12.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 98 21.09.2011 Sipoon

Lisätiedot

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa SKILLNADEN II Samverkan som strategi MUUTOS II Strategiana yhteistyö 24.11.2015 Tua Heimonen Specialplanerare,

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta

MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta Haemme nyt reippaaseen joukkoomme Teknisen toimen toimialalle vakituiseen virkaan MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖÄ vastaamaan maankäytön vastuualueen toiminnasta ja kehittämisestä.

Lisätiedot

Språkbarometern Kielibarometri 2012

Språkbarometern Kielibarometri 2012 Språkbarometern Kielibarometri 1. Service på svenska (svenskspråkiga minoriteter, N=0) Palveluita suomeksi (suomenkieliset vähemmistöt, N=1) Får du i allmänhet service på svenska? KOMMUNAL SERVICE 0 0

Lisätiedot

Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan

Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 101 09.12.2015 5 12.01.2016 Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan

Lisätiedot

Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen för Kervo-Sibbo Allaktivitetshallen

Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen för Kervo-Sibbo Allaktivitetshallen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 48 28.05.2019 61 04.06.2019 229 18.06.2019 Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen

Lisätiedot

Kommunal verksamhet och service nu på finska! Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet

Kommunal verksamhet och service nu på finska! Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet Kommunal verksamhet och service nu på finska! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosan kunta osa suomen kielen hallintoaluetta Kommunal

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009 Valtuusto 77 01.06.2009 Sosiaali- ja terveysvlk/social- och 45 15.06.2009 hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät

Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät Raportti ajalta 02.03.2017-30.06.2017. Vastauksia annettu yhteensä 580 kpl. Minkä ikäinen olet? / Hur gammal är du? Alle 18 /

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 6/2017 1 Aika/Tid 25.04.2017, Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 74 26.02.2019 Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen 1203/00.01/2015 KH 74 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum 4/2017 1 Aika/Tid 23.05.2017, Klo/Kl. 17:30-18:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica 17:30-18:15

Lisätiedot

Sisältö. Johdanto, Tausta. Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö. Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015

Sisältö. Johdanto, Tausta. Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö. Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015 Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015 Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetun lain eräiden velvoitteiden voimassaolon jatkamisesta/ Lag om ändring av lagen

Lisätiedot

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011

Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 Päivähoitojaosto/ Dagvårdssektionen 11 31.01.2011 Päiväkotien sulkemiset kesällä 2011 / Stängning av daghem sommaren 2011 PHJAOSTO 11 Päivähoitojaosto / Dagvårdssektionen 31.1.2011 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby

Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 03.09.2014 Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby 537/02/02/00/2014

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 8 03.02.2011 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 85 01.11.2011 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 98 21.11.2011 Sipoon kunnan osallistuminen vapaan sivistystyön rakenteita

Lisätiedot

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR Sipoonkorpi-työryhmien mietinnöt 1993 ja 2004 Natura 2000 Ekologinen verkosto Itä-Uudellamaalla, Väre 2002 Ehdotus asetukseksi Sipoonkorven luonnonsuojelualueesta

Lisätiedot

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto / Planläggninssektionen

Lisätiedot

Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri

Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Keski-Suomen maakuntavaltuusto Hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen Kuntauudistuksen tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva

Lisätiedot

KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka

KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka ut4 OCH SOCIAL- 0 C14, HÄLSOVÄRD RE F.ly Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen li ittyvästä selvitysalueesta Kuntarakennelain (1698/2009) 4 b :n

Lisätiedot

SOTE rakenneuudistus

SOTE rakenneuudistus SOTE rakenneuudistus 29.5.2013 Esimerkki perustason alueesta ja sote alueesta Kunta C: 15 000 as. SOTE-ALUE (laaja perustaso) PERUSTASON ALUE Kunta E: 3000 as. Kunta A: 50 000 as. SOTE ALUEEN VASTUUKUNTA

Lisätiedot

Kuntarakenne ja sivistystoimi. Kirsi Kangaspunta johtaja

Kuntarakenne ja sivistystoimi. Kirsi Kangaspunta johtaja Kuntarakenne ja sivistystoimi Kirsi Kangaspunta johtaja Kestävyysvaje kuntien taloudessa Ikääntymisestä aiheutuvista julkisten menojen nousupaineista noin puolet kohdistuu pääosin kuntien järjestämisvastuulla

Lisätiedot

Viekö vai tuoko kuntareformi työpaikkoja. Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Kauppakamarifoorumi 17.11.2011

Viekö vai tuoko kuntareformi työpaikkoja. Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Kauppakamarifoorumi 17.11.2011 Viekö vai tuoko kuntareformi työpaikkoja Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Kauppakamarifoorumi 17.11.2011 Suomen väestöllisen huoltosuhteen muutokset vuosina 1970-2040 indeksi 80 indeksi 80 70

Lisätiedot

Mistä ICT-muutostukiohjelma alkoi ja mihin se päättyi?

Mistä ICT-muutostukiohjelma alkoi ja mihin se päättyi? Mistä ICT-muutostukiohjelma alkoi ja mihin se päättyi? Ylijohtaja, osastopäällikkö Päivi Laajala, valtiovarainministeriö, Kunta- ja aluehallinto-osasto Kuntien ICT-muutostuen päätösseminaari, 25.11.2015

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 108 09.09.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 16 24.02.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 77 11.03.2014 Aloite kaksoisviemäröintijärjestelmään siirtymisestä/sami Virpiö / Motion angående

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1278/2010 vp Osa-aikaeläkkeellä olevien sairauspäivärahaan liittyvien ongelmien korjaaminen Eduskunnan puhemiehelle Jos henkilö sairastuu osa-aikaeläkkeelle jäätyään, putoavat hänen

Lisätiedot

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 261 08.10.2012 276 23.10.2012 Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga KH 261 Kunnanhallitus / Kommunstyrelsen

Lisätiedot

SOSTEVLK 73 Sosiaali- ja terveysvaliokunta Valmistelija: Palvelujohtaja Helena Räsänen, helena.rasanen (at) sipoo.fi

SOSTEVLK 73 Sosiaali- ja terveysvaliokunta Valmistelija: Palvelujohtaja Helena Räsänen, helena.rasanen (at) sipoo.fi Valtuusto 4 09.09.2013 4 Sipoon vammaispoliittinen ohjelma 2013-2016 577/05.04.00/2012 SOSTEVLK 73 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 16.10.2012 Valmistelija: Palvelujohtaja Helena Räsänen, helena.rasanen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 56 16.09.2013 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2014/Tulosyksikkökohtaiset ehdotukset / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2014/Resultatenheternas

Lisätiedot

Hansaksen asemakaava-alueen tontinmyynti / Tomtförsäljning på Hansas detaljplaneområde

Hansaksen asemakaava-alueen tontinmyynti / Tomtförsäljning på Hansas detaljplaneområde Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 167 28.04.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 175 25.05.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 270 14.09.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 282 28.09.2010 Hansaksen

Lisätiedot

Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet

Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 53 14.02.2012 Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet 15/02.02.00/2012 SIVVLK 4 Sivistysvaliokunta/Bildningsutskottet 16.1.2012

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 403/2011 vp Kuntauudistuksen suuntaviivat Eduskunnan puhemiehelle Kataisen hallitus on päättänyt jatkaa edellisten hallitusten ajamaa kunta- ja palvelurakenneuudistusta (Paras-hanke)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia Sosiaalineuvos Pirjo Sarvimäki Rovaniemi 4.10.2011 Lainsäädännön uudistamisen tilanne Terveydenhuoltolaki (1326/2010)

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 68 23.09.2015 194 06.10.2015 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen Immersbyn osayleiskaava-alue / Förlägning av

Lisätiedot

SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE

SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE Aika / Tid Tiistaina/ Tisdagen 16.4.2019 klo/kl. 16.30 Paikka / Plats Nuorisopalveluiden toimisto, Iso Kylätie 8/ Ungdomstjänsternas

Lisätiedot

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas Kunnanhallitus 88 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 30 29.05.2017 Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas Viitasaaren kaupunginhallitus 03.04.2017 80

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg terveysjohtaja Kivilevo Pekka 17:00-18:50 talousjohtaja Pöytäkirjantarkastaja/Protokolljuste rare

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg terveysjohtaja Kivilevo Pekka 17:00-18:50 talousjohtaja Pöytäkirjantarkastaja/Protokolljuste rare 3/2019 1 Aika/Tid 19.03.2019, Klo/Kl. 17:00-19:25 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo / Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-19:25 puheenjohtaja/ordförande

Lisätiedot

Söderkullan alueen suunnittelu-/aatekilpailu / Planerings-/idétävling för Söderkullaområdet

Söderkullan alueen suunnittelu-/aatekilpailu / Planerings-/idétävling för Söderkullaområdet Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 159 28.04.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 155 18.05.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 256 15.12.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 6 18.01.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Söderkullan osayleiskaavan 2015 kumoaminen, ehdotus / Planeförslag för upphävande av Söderkulla delgeneralplan 2015 310/10.02.02/2013 MAAJAOS 70 Maankäyttöjaosto / Markanvändningssektionen 28.8.2013 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla SOSTERV 19.5.2011 22 Eduskunnalle annettiin 26.11.2010 hallituksen esitys laeiksi kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk 57 28.09.2011 Sosiaali- ja terveysvalikunnan talousarvio 2012/Tulosyksikkökohtaiset ehdotukset / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2012/Resultatenheternas

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 166 09.06.2009

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 166 09.06.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 166 09.06.2009 Palvelutalon rakentaminen Nikkilään/Osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen hyväksyminen, tontin myynti sekä hallituksen jäsenen valinta / Byggande av ett servicehus

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän 414 Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportista Kaupunginhallitus 7.10.2013 414 Valmistelijat: hallintojohtaja Esa Laukkanen ja yhteysjohtaja Kaarina

Lisätiedot

131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING OCH SAMARBETSAVTAL /BASTUKÄRR

131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING OCH SAMARBETSAVTAL /BASTUKÄRR Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 112 25.04.2006 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 295 27.11.2007 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 133 02.06.2015 Toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäminen Itä-Uudellamaalla/Sipoon kunnan linjaukset / Ordnande av yrkesutbildning på andra stadiet i östra Nyland/Sibbo

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 220/2009 vp Perhepäivähoitajien palkkaus Eduskunnan puhemiehelle Perhepäivähoitaja on lapsia omassa kodissaan, ryhmäperhepäivähoidossa tai lapsen kotona hoitava henkilö. Perhepäivähoidossa

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Forss Maria 17:30-18:35 jäsen/ledamot Christiansson 17:30-18:35 jäsen/ledamot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Forss Maria 17:30-18:35 jäsen/ledamot Christiansson 17:30-18:35 jäsen/ledamot 9/2018 1 Aika/Tid 26.11.2018, Klo/Kl. 17:30-18:35 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo / Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Röman Micaela 17:30-18:35 pj/ordf. Manninen-Ollberg

Lisätiedot

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä Valtuusto 85 14.12.2015 Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä 431/05.11.00/2013 SOSTEVLK 83 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 18.11.2013 Valmistelija:Sosiaali-

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 76/2006 vp Kelan järjestämän vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen suunnitelman laatiminen Eduskunnan puhemiehelle Kelalla on lakisääteinen velvollisuus järjestää vajaakuntoisten

Lisätiedot

Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet / Planeringsprinciper för Majvik och Granö

Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet / Planeringsprinciper för Majvik och Granö Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 129 27.01.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 48 16.02.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 227 13.10.2010 Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel Kaavoitusjaosto/Planläggnings 108 12.12.2012 sektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 10 15.01.2013 sen Maankäyttöjaosto/ 100 27.11.2017 Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 323 12.12.2017

Lisätiedot

Tässä Laki taiteen perusopetuksesta kokonaisuudessaan.

Tässä Laki taiteen perusopetuksesta kokonaisuudessaan. Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 47 23.05.2018 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 58 20.06.2018 Oikaisuvaatimus Sipoon musiikkikoulun opetussuunnitelman hyväksyminen taiteen perusopetuksen piiriin

Lisätiedot

6 20.01.2016 25 02.02.2016

6 20.01.2016 25 02.02.2016 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 6 20.01.2016 25 02.02.2016 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen Pohjois-Paippisten osayleiskaava-alueelle / Utfärdande

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki. Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki. Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi 21.1.2014 Yleistä Osa säännöksistä ehdottomia Osa ns. perälautasäännöksiä; kunnat voivat sopia asiasta, mutta

Lisätiedot