Perheryhmäkodin sopimuksen irtisanominen /Uppsägning av familjegrupphemsavtalet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Perheryhmäkodin sopimuksen irtisanominen /Uppsägning av familjegrupphemsavtalet"

Transkriptio

1 Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Perheryhmäkodin sopimuksen irtisanominen /Uppsägning av familjegrupphemsavtalet 1566/ /2016 SOSTEVLK 35 Sosiaali- ja terveysvaliokunta / Social- och hälsovårdsutskottet Valmistelija / Beredare: Sosiaali- ja terveysjohtaja / social-och hälsovårdsdirektör Leena Kokko, leena.kokko(at)sipoo.fi Perheryhmäkodin perustaminen Sipooseen alaikäisille, ilman huoltajaa maahan tulleille, turvapaikan saaneille lapsille ja nuorille. Sipoossa sijaitsevissa turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeissa on tällä hetkellä noin 60 alaikäistä vuotiasta nuorta. Turvapaikka prosessin aikana alaikäiset turvapaikanhakijat asuvat pääsääntöisesti alaikäisille tarkoitetuissa ryhmäkodeissa. Myönteisen päätöksen saatuaan alaikäinen henkilö siirtyy yleensä perheryhmäkotiin. Yleisesti pidetään tärkeänä, ettei alaikäisten tarvitsisi oleskeluluvan saatuaan siirtyä toiseen kuntaan vaan hän voisi jatkaa elämäänsä samassa kasvuympäristössä ja paikkakunnalla, jossa hän on asunut turvapaikkaprosessin ajan. Perheryhmäkotien perustaminen on kunnan tehtävä. Kunta sopii ELY-keskuksen kanssa perheryhmäkodin tai muun asumisyksikön perustamisesta, lasten ja nuorten sijoittamisesta näihin yksiköihin, kotoutumista edistävien palvelujen järjestämisestä sekä toimenpiteistä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta. Perheryhmäkodin toimitiloista ja kasvuoloista sekä hoidettavien lasten määrästä suhteessa henkilökunnan määrään on voimassa mitä lastensuojelulain :ssä säädetään lapsen hoidosta ja kasvatuksesta sekä yksikön tiloista, henkilöstön määrästä ja kelpoisuusehdoista. Perheryhmäkoti ei ole kuitenkaan lastensuojeluyksikkö. Kunnalle korvataan alaikäisen sijoittamisesta kunnalle aiheutuvat kustannukset siihen saakka kunnes nuori täyttää 21- vuotta. Kustannukset voivat aiheutua perheryhmäkotiin tai muuhun asuin yksikköön sijoittamisesta tai perhehoidosta, asumisen tukipalveluista

2 ja muista lastensuojelun palveluihin rinnastettavista palveluista. Tämän lisäksi kunnalle maksetaan kotoutumisajalta laskennallinen korvaus kolmen vuoden ajalta. Kustannusten korvaamisesta tehdään Ely-keskuksen kanssa sopimus. Kuntaan muuton jälkeen kansainvälistä suojelua saaneet ovat oikeutettuja kunnallisiin peruspalveluihin. Lisäksi yhdessä kansainvälistä suojelua saaneen kanssa laaditaan kotoutumissuunnitelma, joka sisältää kotoutumiskoulutusta sekä muita kotoutumista, työllistymistä ja yhteiskunnallista osallisuutta tukevia toimenpiteitä ja palveluita. Kunta voi perustaa perheryhmäkodin itse tai ostaa palvelun yksityiseltä palveluntuottajalta. Sosiaali- ja terveysosastolla on arvioitu paikkoja tarvittavan 28, näiden perheryhmäkotipaikkojen lisäksi tullaan tarvitsemaan myös tukiasuntoja. Liitteet Liite 1/35. sotevlk: Palvelunkuvaus Liite 2/35. sotevlk: Hinnoitteluliite Liite 3/35. sotevlk: Henkilöstörakenne Liite 4/35. sotevlk: Sopimusluonnos perheryhmäkoti Liite 5/35. sotevlk: Tarjouspyyntö Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää -perustaa enintään 28 perheryhmäkotipaikkaa -hankkia palvelun yksityiseltä/yksityisiltä palveluntuottajilta kilpailutuksen jälkeen -hyväksyä kilpailututukseen liittyvät asiakirjat -neuvotella sopimuksen kustannusten korvaamisesta Uudenmaan Ely-keskuksen kanssa Social- och hälsovårdsdirektörens förslag Social- och hälsovårdsutskottet beslutar -grunda högst 28 familjegrupphemsplatser - skaffa servicen av en privat/privata serviceproducenter efter konkurrensutsättning - godkänna handlingarna som hör till upphandlingen - förhandla med Nylands NTM-central om ersättande av kostnaderna i samband med avtalet Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pykälä tarkastettiin heti. Beslut Föredragandes förslag godkändes enhälligt.

3 Paragrafen justerades genast. SOSTEVLK 52 Sosiaali- ja terveysvaliokunta / Social- och hälsovårdsutskottet Valmistelija / Beredare: Sosiaali- ja terveysjohtaja / social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko, leena.kokko (at) sipoo.fi Perheryhmäkotitoiminta on kilpailutettu. Hankinnasta ilmoitettiin HILMA ilmoituskanavassa Hankinta ylittää EU:n kynnysarvon. Kilpailutus toteutettiin avoimena tarjouspyyntönä. Kilpailutuksessa on noudatettu mm. julkisista hankinnoista annettuja määräyksiä, lastensuojelulakia sekä kunnan yleisiä hankintaohjeita. Lakisääteisten vaatimusten lisäksi tarjouspyynnössä asetettiin sekä palvelua että palveluntuottajaa koskevia vaatimuksia. Perheryhmäkotipaikkoja on arvioitu tarvittavan n. 28. Yhden yksikön koko voi olla enintään 21 paikkaa. Palveluntuottajan valintakriteeriksi ilmoitettiin tarjouspyynnössä halvin hinta. Tarjouksessa hinta pyydettiin antamaan muodossa /vuorokausi/paikka. Tarjoushintaan tuli sisältyä ainakin tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt terveyteen ja sairaanhoitoon sekä ravitsemukseen ja perushoitoon liittyviä kustannuksia, perushoito ja tarvikkeet, käyttörahaa ja harrastuksiin liittyvät kustannukset. Henkilökunnan osalta tarjouspyynnössä asetettiin sekä koulutus että työkokemusvaatimuksia. Myös henkilökunnan mitoitukselle asetettiin vaatimukset. Toimitiloille asetettiin joitakin vähimmäisvaatimuksia. Perheryhmäkodin toiminta tulisi aloittaa viimeistään Sopimus on voimassa toistaiseksi. Tilaajan irtisanomisaika on 3 kk ja Palveluntuottajan 12 kk. Uudenmaan ELY-keskus hyväksyy sopimuksen sisällön omalta osaltaan. Ennen sopimuksen allekirjoittamista palveluntuottajaa pyydetään toimittamaan tarjouspyynnössä mainitut todistukset ja selvitykset. Määräaikaan mennessä saapui 5 tarjousta. Kaikki tarjoajat ovat jättäneet tarjouksen mukana pyydetyt selvitykset ja liitteet ja kaikki ovat ilmoittaneet täyttävänsä asetetut vähimmäis- ja muut vaatimukset. Hinnaltaan edullisimman tarjouksen antoi Kiviranta Koti Oy, joka tarjoaa Kotimäen perheryhmäkotia, jossa paikkoja on 21. Toiseksi halvimman tarjouksen antoi myös Kiviranta Koti Oy, joka tarjoaa Martiksentien perheryhmäkotia, jossa paikkoja on 7.

4 Liite / Bilaga Liite/Bilaga 1/ 52 SOSTEVLK: Tarjousten vertailu, perheryhmäkodit (ei julkinen) Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää valita perheryhmäkodin palveluntuottajaksi Kiviranta Koti Oy:n ja 21-paikkaisen Kotimäen perheryhmäkodin ja 7-paikkaisen Martiksentien perheryhmäkodin palveluntuottajan päivättyjen tarjousten mukaisesti. Kotimäen perheryhmäkoti aloittaa toimintansa tarjouspyynnön mukaisesti Martiksentien perheryhmäkodin osalta neuvotellaan toiminnan aloittamisajankohdasta Kiviranta Koti Oy:n ja ELY keskuksen kanssa. Pykälä tarkastetaan heti. Social- och hälsovårdsdirektörens förslag Social- och hälsovårdsutskottet besluter välja till serviceproducent för familjegruppdaghemmet Kiviranta Koti Oy och Kotimäen perheryhmäkoti med 21 platser och Martiksentien perheryhmäkoti med 7 platser i enlighet med serviceproducentens daterade anbud. Kotimäen perheryhmäkoti inleder sin verksamhet i enlighet med anbudsförfrågan Om inledningstidpunkten för Martiksen perheryhmäkotis verksamhet underhandlas med Kiviranta Koti Oy och NMT centralen. Paragrafen justeras genast. Päätös Esittelijän esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Beslut Föredragandes förslag godkändes enhälligt. SOSTEVLK 37 Sosiaali- ja terveysvaliokunta / Social- och hälsovårdsutskottet Valmistelija / Beredare: Sosiaali- ja terveysjohtaja / social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko, leena.kokko (at) sipoo.fi Sipoon kunta on viranhaltijapäätöksellä päättänyt irtisanoa ostopalvelupaikkoja Esperi/Kivirantakodit Oy:n kanssa porrastetusti seuraavasti:

5 lähtien Tukiasumisyksikkö Kotiportaan 8 paikkaa ja yhden perheryhmäkodin 7 paikkaisen osaston lähtien toisen perheryhmäkodin 7 paikkaisen osaston. Irtisanomiset perustuivat kunnan maahanmuuttajapalveluiden ja ELY-keskuksen yhdessä tekemään selvitytykseen nuorten saavuttaessa 17- ja 18-vuoden iän. Tarkoituksenmukaisena on pidetty, että tämän ikäiset nuoret siirtyvät perheryhmäkodista tuki- tai itsenäiseen asumiseen. Selvityksessä päädyttiin paikkojen irtisanomiseen ja tukiasumisen lisäämiseen kunnan omana toimintana. Kunnan omissa tukiasunnoissa asuu ennestään 10 oleskeluluvan saanutta nuorta. Perheryhmäkotiin jäisi porrastetun irtisanomisen jälkeen kaksi osastoa ts. yhteensä noin 14 nuorelle. Elokuussa ELY-keskukselta saatin tieto, että perheryhmäkotipaikkamäärää tullaan Uudellamaalla sopeuttamaan vähentyneeseen tarpeeseen ja keskittämään paikat pääkaupunkiseudun yksiköihin, joissa on vapaita paikkoja. ELY-keskus tulee perheryhmäkotipaikkojen osalta irtisanomaan sopimuksen Sipoon kunnan kanssa lähtien. Siihen mennessä kunnan maahanmuuttajapalveluiden toimesta pyritään järjestämään tukiasumista niille nuorille, joille tämä asumismuoto on ikä huomioiden mahdollinen. Tämän perusteella asuisi kunnan tukiasumisessa 34 nuorta ja 11 nuorta olisi siirtynyt muualle perheryhmäkotiin. Kunnan ja Esperi/Kivirantakodit Oy:n välisessä sopimuksessa sopimuksen irtisanomisaika tilaajalle on 3 kk. Tilaajalla on lisäksi oikeus irtisanoa sopimus mikäli ELY-keskus irtisanoo sopimuksen, johon toiminta perustuu, kunnan kanssa. Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää irtisanoa sopimuksen perheryhmäkotipaikoista Esperi/Kivirantakodit Oy:n kanssa lähtien. Social- och hälsovårdsdirektörens förslag Social- och hälsovårdsutskottet beslutar att säga upp avtalet med Esperi/Kivirantakodit Oy gällande familjegrupphemsplatserna fr.o.m Päätös Sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen.

6 Beslut Social- och hälsovårdsutskottet godkände enhälligt föredragandens förslag.

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-20:00 Paikka/Plats Kuntala kh 2-kokoushuone / Sockengården mötesrum kh 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-20:00 Paikka/Plats Kuntala kh 2-kokoushuone / Sockengården mötesrum kh 2 5/2017 1 Aika/Tid 21.08.2017, Klo/Kl. 17:30-20:00 Paikka/Plats Kuntala kh 2-kokoushuone / Sockengården mötesrum kh 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Röman Micaela 17:30-20:00

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk 7/2017 1 Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 17:30 Paikka Plats Kuntala KH-kokoushuone / Sockengården KH-mötesrum Sipoossa Sibbo 18.10.2017 Micaela Röman puheenjohtaja ordförande Pöytäkirja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Alaikäisten ilman huoltajaa tulleiden kotouttaminen

Alaikäisten ilman huoltajaa tulleiden kotouttaminen Alaikäisten ilman huoltajaa tulleiden kotouttaminen 10.12.2015 Yksin tulleet alaikäiset Suomessa 2006-2015 Yksintulleiden turvapaikanhakijalasten määrä on kasvanut voimakkaasti tänä vuonna 2006 2007 2008

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017 Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 64 27.09.2016 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2017 / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2017 1591/02.02.00/2016 SOSTEVLK 64 Sosiaali- ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN

LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN Sosiaali- ja terveyslautakunta 47 03.05.2016 LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN 240/49.494/2016 SOSTERLA 47 Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistys ry esittää

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk 3/2016 1 Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 17:30 Paikka Plats Kuntala, kokoushuone 2 (KEKE) / Sockengården, mötesrum 2 (KEKE) Sipoossa Sibbo 21.4.2016 Pöytäkirja nähtävänä Protokollet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 15 06.03.2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Begäran om utlåtande om utkast till valfrihetslagstiftning

Lisätiedot

Kemin kaupunki/ pakolaistyö Hajautetun tukiasumisyksikön toimintasuunnitelma

Kemin kaupunki/ pakolaistyö Hajautetun tukiasumisyksikön toimintasuunnitelma 1(6) Kemin kaupunki/ pakolaistyö Hajautetun tukiasumisyksikön toimintasuunnitelma 2(6) Sisällys 1. Yleistä 2. Toiminta-ajatus ja arvot 3. Tilat ja ympäristö 4. Asiakkaat 5. Palvelut - sosiaalipalvelut

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 13 21.03.2016 177 29.03.2016 Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen

Lisätiedot

Yksintulleiden pakolaisnuorten jälkihuolto. Outi Lepola

Yksintulleiden pakolaisnuorten jälkihuolto. Outi Lepola Yksintulleiden pakolaisnuorten jälkihuolto Outi Lepola Selvitys käynnissä tavoitteena on muodostaa yleiskuva jälkihuollosta, jota Suomen kunnissa tällä hetkellä tarjotaan täysi-ikäistyneille nuorille,

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ LUONNOS SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja Salon kaupunki (jäljempänä kunta) sopivat kotoutumislain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (6) 815 Helsingin kaupungin linjaus kansainvälistä suojelua saavien vastaanoton täsmentämiseksi ja alaikäisten ilman huoltajaa saapuneiden turvapaikanhakijoiden

Lisätiedot

Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella

Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella Valtuusto 17 11.04.2016 Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella 431/05.11.00/2013, 1420/05.11.00/2016 SOSTEVLK 13 Sosiaali- ja terveysvaliokunta

Lisätiedot

KUNNAN ROOLI ALKUVAIHEEN KOTOUTTAMISESSA. Jenni Lemercier Johtava sosiaalityöntekijä Espoon maahanmuuttajapalvelut

KUNNAN ROOLI ALKUVAIHEEN KOTOUTTAMISESSA. Jenni Lemercier Johtava sosiaalityöntekijä Espoon maahanmuuttajapalvelut KUNNAN ROOLI ALKUVAIHEEN KOTOUTTAMISESSA Jenni Lemercier Johtava sosiaalityöntekijä Espoon maahanmuuttajapalvelut Organisaatiokaavio (toiminnot) Maahanmuuttajapalvelut InEspoo Monikulttuurinen neuvonta

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS Dnro Etelä-Savo xx.xx.xxxx. SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja Hämeenkyrön kunta (jäljempänä

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 58 30.08.2016 Suojavaatteiden vuokra- ja pesulapalveluiden hankinta 1.10.2016-30.9.2019 hankintapäätös - hankintaoikaisu / Upphandling av hyrda skyddskläder

Lisätiedot

LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN

LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveyslautakunta 47 03.05.2016 67 14.06.2016 LIEKSAN KRISTILLISEN OPISTON ESITYS PERHERYHMÄKODIN PERUSTAMISESTA LIEKSAAN 240/49.494/2016 SOSTERLA 47 Lieksan

Lisätiedot

ELY-keskuksen rooli laajamittaisessa maahantulossa ja pakolaisten kuntiin sijoittamisessa

ELY-keskuksen rooli laajamittaisessa maahantulossa ja pakolaisten kuntiin sijoittamisessa ELY-keskuksen rooli laajamittaisessa maahantulossa ja pakolaisten kuntiin sijoittamisessa 9.11.2015 Suomeen saapunut 27 070 turvapaikanhakijaa viime vuonna 3651 tulijaa Alaikäisenä yksin tulleita 2028

Lisätiedot

Kunnanhallitus on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman kehykset ja ohjeet.

Kunnanhallitus on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman kehykset ja ohjeet. Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 58 22.09.2014 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan talousarvio 2015/Tulosyksikkökohtaiset ehdotukset / Social- och hälsovårdsutskottets budget 2015/Resultatenheternas

Lisätiedot

ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE. Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin ):

ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE. Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin ): Kunnanhallitus 264 22.08.2016 Valtuusto 52 29.08.2016 ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE Khall 22.08.2016 264 Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin 044 497

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti- ja tukiasumispaikkojen lisääminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti- ja tukiasumispaikkojen lisääminen 14.06.2016 Sivu 1 / 1 2735/2016 05.09.00 83 Alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti- ja tukiasumispaikkojen lisääminen Valmistelijat / lisätiedot: Pasi Sipola, puh. 043 824 6021 Henna Leppämäki,

Lisätiedot

Koulukuljetusten hankinta Hankintapäätökset / Upphandlingsbeslut, skolskjutsar

Koulukuljetusten hankinta Hankintapäätökset / Upphandlingsbeslut, skolskjutsar Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 43 24.04.2019 Koulukuljetusten hankinta 2019-2022 Hankintapäätökset / Upphandlingsbeslut, skolskjutsar 2019-2022 312//2012 SIVVLK 43 Sivistysvaliokunta / Bildningsutskottet

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ. elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ. elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja kunta/kaupunki (jäljempänä kunta) sopivat kotoutumislain 2 :n 2 ja 3 momentissa

Lisätiedot

Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille

Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille Perusturvalautakunta 3 12.01.2017 Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille 500/02.08.00/2016 PL 3 Valmistelijat: palvelupäällikkö,

Lisätiedot

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum 4/2017 1 Aika/Tid 23.05.2017, Klo/Kl. 17:30-18:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica 17:30-18:15

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (6) 328 Painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelu ja hankinta HEL 2015-006533 T 02 08 01 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun ja esityslistalla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 4 Palvelumuotoilupalveluiden hankinta Oiva Akatemialle, hankinnan kilpailutus H153-15 HEL 2015-011778 T 02 08 02 00 Päätös Oiva Akatemian johtokunta päätti esittelijän

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄ- MISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄ- MISESTÄ SOPIMUS Etelä-Savo SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄ- MISESTÄ Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Sastamalan kaupunki (jäljempänä kunta) sopivat

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:05 Paikka/Plats Kuntala, Kh2 / Sockengården, kommunstyrelsens mötesrum 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:05 Paikka/Plats Kuntala, Kh2 / Sockengården, kommunstyrelsens mötesrum 2 4/2016 1 Aika/Tid 23.05.2016, Klo/Kl. 17:30-19:05 Paikka/Plats Kuntala, Kh2 / Sockengården, kommunstyrelsens mötesrum 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica

Lisätiedot

Määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan kolmessa vaiheessa:

Määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan kolmessa vaiheessa: Sosiaali- ja terveysltk. 132 03.11.2016 TULKKAUSPALVELUJEN HANKINTA SOTEL 03.11.2016 132 Valmistelu ja lisätiedot: maahanmuuttajatyöpäällikkö Sirkka Valta 040 531 2660, hankintapäällikkö Tuure Marku 040

Lisätiedot

KOTOLAKI TULEE OLETKO VALMIS? Vanhempi hallitussihteeri Juha-Pekka Suomi

KOTOLAKI TULEE OLETKO VALMIS? Vanhempi hallitussihteeri Juha-Pekka Suomi KOTOLAKI TULEE OLETKO VALMIS? Vanhempi hallitussihteeri Juha-Pekka Suomi Miksi kotolaki uudistetaan? Maakunta-, sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä aluekehitys- ja kasvupalvelu-uudistukset vaikuttavat merkittävästi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (6) 31 Oikaisuvaatimus kauppapalvelujen hankinnasta HEL 2016-004509 T 02 08 02 00 Päätös päätti hylätä Mainio Vire Oy:n oikaisuvaatimuksen, joka koskee talous- ja

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja Pöytyän kunta (jäljempänä kunta) sopivat kotoutumislain

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Forss Maria 17:30-18:35 jäsen/ledamot Christiansson 17:30-18:35 jäsen/ledamot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Forss Maria 17:30-18:35 jäsen/ledamot Christiansson 17:30-18:35 jäsen/ledamot 9/2018 1 Aika/Tid 26.11.2018, Klo/Kl. 17:30-18:35 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo / Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Röman Micaela 17:30-18:35 pj/ordf. Manninen-Ollberg

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Kauhava Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Kauhava Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Kauhava 2.11.2015 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Mauno Salmela Ylitarkastaja Mauno Salmela 18.12.2015 1 Säädöspohja Kotolaki (1386/2010) astui voimaan 1.9.2011 Valtioneuvoston asetus (1393/2011) kunnan kustannusten

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Sopimus SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja Kauhavan kaupunki (jäljempänä kunta) sopivat kotoutumislain

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS Etelä-Savo xxpv xxkk 2014 SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja :n kunta/kaupunki (jäljempänä kunta)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (6) 348 Suun terveydenhuollon ostopalvelut HEL 2014-002411 T 02 08 02 00 Päätös päätti esityslistalla esitetyin perusteluin seuraavaa: 1. Valita suun terveydenhuollon

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Kempeleen kunta (jäljempänä kunta) sopivat kotoutumisen

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Uudenmaan elinkeino -, liikenne - ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY -keskus) ja Vihdin kun#a Qäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja [kunta/kaupunki] (jäljempänä kunta/kaupunki) sopivat kotoutumisen

Lisätiedot

Yksintulleiden palveluiden kehittäminen

Yksintulleiden palveluiden kehittäminen Yksintulleiden palveluiden kehittäminen Yksintulleiden pakolaisnuorten perhe ja kotoutuminen 15.5.2019 Neuvotteleva virkamies Anna Bruun, Työ- ja elinkeinoministeriö anna.bruun@tem.fi Kuva: Mosi Herati

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 111 09.12.2014. Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus

Perusturvalautakunta 111 09.12.2014. Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus Perusturvalautakunta 111 09.12.2014 Kehitysvammaisten asumispalvelun kilpailutus Ptltk 111 Lumijoen kunta on hankkinut kehitysvammaisten palveluasumista yksityisiltä palveluntuottajilta. Hankintalaki (

Lisätiedot

Alaikäisten vastaanotto kuntaanryhmäkodista

Alaikäisten vastaanotto kuntaanryhmäkodista Alaikäisten vastaanotto kuntaanryhmäkodista perheryhmäkotiin Kuntaliiton ajankohtaisseminaari 16.3.2016 1 Pekka Ihalainen ja Martta Blomqvist 2 lähde: Maahanmuuttoviraston internetsivut Alaikäisten, ilman

Lisätiedot

Alaikäisten oleskeluluvan saaneiden lasten ja nuorten perheryhmäkotipalveluiden hankinta

Alaikäisten oleskeluluvan saaneiden lasten ja nuorten perheryhmäkotipalveluiden hankinta Kunnanhallitus 81 02.05.2016 Kunnanhallitus 121 20.06.2016 Alaikäisten oleskeluluvan saaneiden lasten ja nuorten perheryhmäkotipalveluiden hankinta 321/02.08.00/2016 Kunnanhallitus 02.05.2016 81 Valmistelija:

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotouttamisen edistämisestä 923/04.03.

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotouttamisen edistämisestä 923/04.03. Kaupunginhallitus 50 22.02.2016 Kaupunginhallitus 119 02.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotouttamisen edistämisestä 923/04.03.01/2015 Kh 22.02.2016 50 Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/6 17.06.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/6 17.06.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (5) 265 Palvelutalojen ruokapalveluhankinta HEL 2014-002626 T 02 08 02 00 Päätös päätti tarjouskilpailun tuloksena valita seuraavat palveluntuottajat palvelutalokohtaisesti

Lisätiedot

Liite 6, Rovaniemen kaupungin saamat pakolaiskorvaukset vuosina

Liite 6, Rovaniemen kaupungin saamat pakolaiskorvaukset vuosina 36 Liite 6, Rovaniemen kaupungin saamat pakolaiskorvaukset vuosina 2008-2012 Korvaus 2012 2011 2010 2009 2008 Laskennallinen 649 645 816 519 841 709 630 813 480 158 korvaus Toimeentulotuki 522 620 917

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (6) 4 Helsingin kaupungin linjaus kansainvälistä suojelua saavien vastaanoton täsmentämiseksi Pöydälle 09.01.2017 HEL 2016-009812 T 00 01 06 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Kunnanhallitus 29 01.02.2016 Kunnanhallitus 66 21.03.2016 Kunnanvaltuusto 15 05.04.2016 Perusturvalautakunta 46 11.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Khall

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (8) 5 Kotihoidon kotisiivouspalvelut HEL 2015-007254 T 02 08 02 00 Päätös päätti - hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston kotihoidon kotisiivouspalveluihin sen kohderyhmien

Lisätiedot

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh-mötes rum

Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh-mötes rum 3/2017 1 Aika/Tid 26.04.2017, Klo/Kl. 17:30-18:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala Kh- kokoushuone / Sockengården Kh-mötes rum Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica 17:30-18:15

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom.

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom. Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 162 10.05.2011 Aloite yhteisöille myönnettävien avustusten myöntämiskriteereiden yhdenmukaistamiseksi / Motion om samordnande av kriterierna för beviljande av bidrag till

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ KASELY 1306/05.13.05/2013 SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Luumäen kunta (jäljempänä kunta)

Lisätiedot

20. Invalidiliiton Asumispalvelut Oy (Kauklahden Validia-talo)

20. Invalidiliiton Asumispalvelut Oy (Kauklahden Validia-talo) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (9) 23 Vaikeavammaisten palveluasumisen hankinta HEL 2015-011023 T 02 08 02 00 Päätös Päätettävä tässä kokouksessa päätti tarjouskilpailun perusteella valita seuraavat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

SOPIMUS PAKOLAISTEN KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS PAKOLAISTEN KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ 146/04.03.01/2016 SOPIMUS PAKOLAISTEN KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Kirkkonummen kunta (jäljempänä kunta/kaupunki)

Lisätiedot

Kotouttamisen sopimukset ja kuntakorvaukset (Laki kotoutumisen edistämisestä 1386/2010) Keski-Suomen ELY-keskus, Sari Jokinen, 12.1.

Kotouttamisen sopimukset ja kuntakorvaukset (Laki kotoutumisen edistämisestä 1386/2010) Keski-Suomen ELY-keskus, Sari Jokinen, 12.1. Kotouttamisen sopimukset ja kuntakorvaukset (Laki kotoutumisen edistämisestä 1386/2010) Keski-Suomen ELY-keskus, Sari Jokinen, 12.1.2016 Turvapaikanhakijat ja kiintiöpakolaiset (Laki kotoutumisen edistämisestä,

Lisätiedot

Alaikäisille, ilman huoltajaa Suomeen saapuneille pakolaisille tarkoitetun perheryhmäkotipalvelun järjestäminen.

Alaikäisille, ilman huoltajaa Suomeen saapuneille pakolaisille tarkoitetun perheryhmäkotipalvelun järjestäminen. SOPIMUS Alaikäisille, ilman huoltajaa Suomeen saapuneille pakolaisille tarkoitetun perheryhmäkotipalvelun järjestäminen. 1. Sopijaosapuolet Palvelun ostaja: Palvelun tuottaja: Sopimuksen hyväksyjä: Kontiolahden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 33/2014 1 (5) Hankintakeskus 11.6.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 33/2014 1 (5) Hankintakeskus 11.6.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 33/2014 1 (5) Tarjouksen jättäneet 33 Ompelukoneiden hankinta H015-14 HEL 2014-002966 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Erkin Sauma & Tikki Ky:n

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perheryhmäkotipalvelujen hankinta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perheryhmäkotipalvelujen hankinta Perusturvalautakunta 31 26.05.2016 Perusturvalautakunta 44 31.08.2016 Perheryhmäkotipalvelujen hankinta PETUR 26.05.2016 31 Äänekosken kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 18.4.2016/ 17, että Äänekosken

Lisätiedot

Turvapaikanhakijat ja pakolaisten vastaanotto

Turvapaikanhakijat ja pakolaisten vastaanotto Turvapaikanhakijat ja pakolaisten vastaanotto Kempele 22.8.2016 Sisäministeriö Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Työ- ja elinkeinoministeriö Migri Kiintiöpakolaiset ELY-keskus OLE Kunnat Kotouttaminen

Lisätiedot

Turvapaikkahakijalasten ja nuorten tukipalvelut. Espoon ryhmä- ja perheryhmäkoti Johtava sosiaalityöntekijä Riitta Moghaddam

Turvapaikkahakijalasten ja nuorten tukipalvelut. Espoon ryhmä- ja perheryhmäkoti Johtava sosiaalityöntekijä Riitta Moghaddam Turvapaikkahakijalasten ja nuorten tukipalvelut Espoon ryhmä- ja perheryhmäkoti Johtava sosiaalityöntekijä Riitta Moghaddam Ilman huoltajaa Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta Alaikäisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (6) 408 Lääkärityövoiman vuokraaminen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin HEL 2014-009676 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Karkkilan kaupunki (jäljempänä kaupunki) sopivat kotoutumisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (7) 14 Helsingin kaupungin linjaus kansainvälistä suojelua saavien vastaanoton täsmentämiseksi HEL 2016-009812 T 00 01 06 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (5) 20 Palvelutalojen siivouspalvelujen hankinta HEL 2015-011341 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää - hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston palvelutalojen siivouspalveluihin

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (5) 197 Hiv-infektion saaneiden huumeiden käyttäjien erityispalvelujen hankinta HEL 2014-007306 T 02 08 02 01 Päätös Käsittely päätti hyväksyä hiv-infektion saaneiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2015 1 (5) 43 Mediaseurantapalvelujen hankinta, H021-15 HEL 2015-004241 T 02 08 02 00 Päätös päätti - hyväksyä kohderyhmään A (verkkomedian seuranta) Meltwater Finland

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä Valtuusto 85 14.12.2015 Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä 431/05.11.00/2013 SOSTEVLK 83 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 18.11.2013 Valmistelija:Sosiaali-

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens anslag i budgeten för år 2009 Valtuusto 77 01.06.2009 Sosiaali- ja terveysvlk/social- och 45 15.06.2009 hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveydenhuollon vuoden 2009 talousarviomäärärahan tarkistaminen / Granskning av social- och hälsovårdens

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 65 25.08.2015

Perusturvalautakunta 65 25.08.2015 Perusturvalautakunta 65 25.08.2015 Hankintapäätös, puitejärjestely Loviisan kaupungin lastensuojelun sijaishuollon palveluiden hankinta, osatarjouspyyntö 1 - Lastensuojelun sijaishuollon luvanvarainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) Päätöshistoria Sosiaali- ja terveysvirasto Perhe- ja sosiaalipalvelut Osastopäällikkö 01.12.2016 62 HEL 2016-008415 T 02 08 02 00 Päätös Sosiaali- ja terveysviraston

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

TRUST-hankkeen havaintoja yksin tulleiden nuorten kokemuksista ja muistoista TRUST-koulutukset Anna-Kaisa Kuusisto, Tampereen yliopisto

TRUST-hankkeen havaintoja yksin tulleiden nuorten kokemuksista ja muistoista TRUST-koulutukset Anna-Kaisa Kuusisto, Tampereen yliopisto TRUST-hankkeen havaintoja yksin tulleiden nuorten kokemuksista ja muistoista TRUST-koulutukset 23.4.2018 Anna-Kaisa Kuusisto, Tampereen yliopisto Sisältö Yksin tulleiden tilanne Euroopassa ja Suomessa

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Mynämäen kunta SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/social- och hälsovårdsutsk 7/2015 1 Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 17:0 Paikka Plats Kuntala, kunnanhallituksen kokoushuone / Sockengården, kommunstyrelsens mötesrum Sipoossa Sibbo 18.11.2015 Pöytäkirja nähtävänä

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELYkeskus) ja Lapuan kaupunki jäljempänä kaupunki) sopivat kotoutumisen

Lisätiedot

Kauniaisten kaupungin kotouttamisohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.10.2013.

Kauniaisten kaupungin kotouttamisohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.10.2013. SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Kauniaisten kaupunki (jäljempänä kaupunki) sopivat kotoutumisen

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ [Diaarinumero] SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Kouvolan kaupunki (jäljempänä kaupunki) sopivat

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 131589 Siivouspalvelujen puitejärjestely ylläpito-, perus-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) 5 Hammaslaboratoriopalvelujen kilpailutuksen keskeiset periaatteet ja ehdot sekä hankintavaltuuksista päättäminen HEL 2016-008316 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 50 22.02.2016 Kaupunginhallitus 119 02.05.2016 Kaupunginhallitus 135 16.05.2016 Kaupunginvaltuusto 25 23.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotouttamisen edistämisestä 923/04.03.01/2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) 21 Työkykyselvityksen asiantuntijapalvelujen hankinta sopimuskaudelle 1.5.2015 30.4.2017. HEL 2014-011486 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää tarjouskilpailun

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Askolan kunnan kanssa / Bildande av ett samarbetsområde med Askola kommun

Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Askolan kunnan kanssa / Bildande av ett samarbetsområde med Askola kommun Sosiaali- ja terveysvlk/social- och 17 14.02.2011 hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 74 01.03.2011 Sosiaali- ja terveysvlk/social- och 41 14.06.2011 hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Projektinhallinnan konsultointipalvelut sosiaali- ja terveysvirastoa varten HEL 2016-002088 T 02 08 02 00 H041-16 Päätös Päätöksen perustelut Hankinnan kohde Hankintamenettely

Lisätiedot

Ajankohtaista kotimaan kotouttamispolitiikassa

Ajankohtaista kotimaan kotouttamispolitiikassa Ajankohtaista kotimaan kotouttamispolitiikassa Ylitarkastaja Tiina Pesonen SM/MMO/Kotouttamisyksikkö Oulu 18.3.2010 18.3.2010 Kotouttamislain kokonaisuudistus - soveltamisala Soveltamisala koskisi kaikkia

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja osahankinnat

Hankinnan kohde ja osahankinnat Yhtymähallitus 114 09.12.2014 Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden hankinta 26/05.02.04/2014 Yhtymähallitus 114 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitus päätti 20.5.2014 jatkaa kehitysvammaisten

Lisätiedot

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ

SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Luonnos/Malli POPELYXXXXXXXX SOPIMUS KUNTAAN OSOITTAMISESTA JA KOTOUTUMISEN EDISTÄMISESTÄ Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELYkeskus) ja ---- kunta/kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

Kuntala Kh-kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum

Kuntala Kh-kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum 1/2017 1 Aika/Tid 24.01.2017, Klo/Kl. 17:30-18:20 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala Kh-kokoushuone / Sockengården Kh- mötesrum Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica 17:30-18:20

Lisätiedot