SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA"

Transkriptio

1 Valtuusto Sosiaali- ja terveysltk/social- och hälsovårdsnmd SOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ALUEELLISEN YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ ITÄ-UUDELLAMAALLA SOSTELTK 64 Sosiaali- ja terveyslautakunta Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun (YTAKE) perusselvitys on valmistunut. Perusselvitysraportti, liite 1/64 /05/sos-th. Hankkeeseen osallistuivat Loviisanseudun terveydenhuollon ky (Lapinjärvi, Liljendal, Loviisa, Pernaja, Ruotsinpyhtää), Porvoon kaupunki (Askola, Pornainen, Porvoo) ja Sipoon kunta. Sosiaali- ja terveysministeriö osallistui hankkeeseen rahoittajana. Selvitys on rajattu koskemaan ympäristöterveydenhuoltoa (terveydensuojelu) ja eläinlääkintähuoltoa. Hankkeen valtakunnallisena tavoitteena on Valtioneuvoston antaman periaatepäätöksen mukaan yhdistää kunnalliset ympäristöterveydenhuollon yksiköt seudulliseksi yksiköksi, joka on yhteisen johdon alaisuudessa. Alueellisena tavoitteena ovat työnjaon sekä henkilöstön erikoistumisen mahdollistaminen tehtäväkentän jatkuvasti laajetessa sekä toiminnan haavoittuvuuden vähentäminen. Tavoitteena on myös turvata tasapuoliset palvelut koko Itä-Uudenmaan alueelle sekä valvonnalle lainsäädännössä asetettavien laatuvaatimusten täyttyminen, jotta tulevaisuudessa valvonnan maksullisuutta voidaan laajentaa. Perusselvitysraportissa on selvitetty nykytila sekä erilaiset yhteistyövaihtoehdot. Lisäksi raportissa esitetään edellisten pohjalta suositeltavin yhteistyömalli Itä-Uudellemaalle. Kaikki mallit, joissa tavoite yhteisestä organisaatiosta toteutuu, ovat periaatteessa mahdollisia, mutta tällä hetkellä tarjolla olevista vaihtoehdoista isäntäkuntamalli on sopivin ja siihen siirtyminen on mahdollista pienemmin kustannuksin kuin muihin malleihin. Isäntäkunnaksi esitetään Porvoon kaupunkia ja organisaatioksi sosiaali- ja terveystointa. Luottamuselimenä toimisi sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaosto. Mikäli kaavailtu kunnallisten terveydenhuollon organisaatioiden yhdistyminen Itä-Uudenmaan alueella toteutuu, ympäristöterveydenhuolto seuraa mukana yhdistymisessä osana terveydenhuoltoa. Johtavan lääkärin ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Sipoon kunta käynnistää valmistelun yhteistyössä Porvoon kaupungin ja Loviisan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa sopimuksen muodostamiseksi ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yhdistämisestä isäntäkuntamallin pohjalta.

2 KH 175 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall Sipoon kunnan eläinlääkintähuollon järjestämisessä on viime vuosina ollut toistuvia ongelmia. Eläinlääkäripulasta johtuen ei eläinlääkäripalveluja ole pystytty tarjoamaan kaikkina päivinä kesällä Lisäksi työkuormitus on ollut liian suuri. Porvoon terveydensuojeluun on esitetty uutta praktikkoeläinlääkärin virkaa vuodelle 2005 nykyisen kahden praktiikkaa hoitavan viranhaltijan lisäksi. Yhteistyömallin mukaisesti Sipoon ympäristöterveydenhuollon työntekijät siirrettäisiin Porvoon kaupungin työntekijöiksi, praktiikkaa hoitava eläinlääkäri mukaan lukien. Tällöin Porvoon, Askolan, Pornaisten ja Sipoon alueen eläinlääkintää hoitaisi yhteensä neljä eläinlääkäriä. Neljän eläinlääkärin yksikkö olisi huomattavasti vähemmän haavoittuva ja tehtävien jakaminen joustavampaa. Tämän vuoksi yhteistoiminnan kokeilua tulisi kiirehtiä. Kunnanhallitus päättää, että valmisteluja Porvoon terveydensuojelun ja Sipoon ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yhdistämistä koskevan sopimuksen solmimiseksi jatketaan mahdollisimman nopealla aikataululla, jolloin tavoitteena on sopimuksen solmiminen jo vuodeksi Lisäksi kunnanhallitus päättää, että ao. henkilöstön kanssa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut. SOSTELTK 8 Sosiaali- ja terveyslautakunta Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun perusselvitysraportissa hallintomalliksi on esitetty isäntäkuntamallia. Porvoon kaupunginhallitus on hyväksynyt kannanoton kuntien palvelurakenneuudistukseen. Kannanoton mukaan Porvoon kaupunki ei kannata isäntäkuntamallia palvelujen järjestämiseksi. Tämän vuoksi neuvotteluja Porvoon terveydensuojelun ja Sipoon ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yhdistämiseksi on jatkettu ostopalvelumallin pohjalta. Yhteistyömallin mukaan Sipoon ympäristöterveydenhuollon työntekijät siirtyisivät Porvooseen ns. vanhoina työntekijöinä ja Sipoo ostaisi ympäristöterveydenhuollon

3 palvelut Porvoolta. Terveydensuojelujaosto jatkaisi ns. lupa- ja valvontajaostona ja siihen nimettäisiin Sipoon edustaja tai edustajat. Porvoon ehdotti kustannuksia jaettavaksi suoritteiden ja väestön mukaan toiminnoittain. Porvoo ehdotti, että Sipoo osallistuu Porvoon elintarvikelaboratorion ylläpitokustannuksiin, mikä merkitsisi noin :n lisäkustannusta ympäristöterveydenhuollon menoihin. Ehdotuksen mukainen kustannusten jako nostaisi Sipoon ympäristöterveydenhuollon menoja 31 %. Kustannusten nousua ei ole huomioitu talousarvion käsittelyssä. Neuvotteluja sopimuksen muodostamiseksi jatketaan. Yhteistoimintaneuvottelut Sipoon ympäristöterveydenhuollon henkilöstön siirtämiseksi Porvoon kaupungin palvelukseen käynnistettiin syksyllä Ympäristöterveydenhuoltoa ohjaavat ministeriöt (MMM, KTM, STM) ovat päivätyssä kirjeessään, liite 1/8 /06/sos-th, suositellet kuntia aloittamaan seudullisen ympäristöterveydenhuollon yksikön muodostamisen suunnittelun siten, että yksikön toiminta voitaisiin käynnistää viimeistään Johtavan lääkärin ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta keskustelee Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun tilanteesta ja päättää ohjeistaa neuvottelijoita. SOSTELTK 117 Sosiaali- ja terveyslautakunta Askolan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon yhteinen ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö aloittaa toimintansa Tehtävien järjestämisvastuu on Porvoon kaupungin terveydensuojelun yksiköllä. Sipoon kunnan ympäristöterveydenhuollon neljä viranhaltijaa siirtyvät Porvoon kaupungin palvelukseen. Neuvotteluja Loviisanseudun terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa jatketaan siten, että tavoitteena on Itä-Uudenmaan yhteisen ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön perustaminen Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään, liite 1/117 /06/sos-th. Lisäksi sosiaalija terveyslautakunta esittää että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen.

4 KH 330 Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään. Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään yksi jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. _ KV 8 Valtuusto Valtuusto päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle ja palauttaa sen kunnanhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. _ KH Kunnanhallitus Valtuustossa esitettiin mielipiteitä sen puolesta, että Sipoon kunnan tulisi saada kaksi jäsentä kuntien yhteiseen toimielimeen, ts. Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaostoon. Mielipiteitä perusteltiin sillä, että Sipoon kunnalla tulee olla suurempi edustus jaostossa kuin Pornaisilla ja Askolalla. Kunnanjohtaja on kirjelmällään pyytänyt Porvoon kaupunginhallitusta ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin sopimusehdotuksen muuttamiseksi siten, että Sipoon kunta saa kaksi jäsentä yhteiseen toimielimeen. Yhteisen toimielimen jäsenmäärän lisääminen vaatii Porvoon sosiaali- ja terveydenhuollon johtosäännön muuttamista. Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunta on käsitellyt asian Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Porvoon sosiaali- ja terveydenhuollon johtosääntöä ei tässä vaiheessa muuteta, vaan asiaan palataan syksyllä PARAS-hankkeeseen liittyvien selvitysten valmistuttua. Ympäristöterveydenhuollon alueellista yhteistoimintaa on tarkoitus laajentaa käsittämään myös Loviisan seudun kunnat. Tuolloin on otettava kantaa näiden kuntien edustukseen yhteisessä toimielimessä.

5 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään. Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään yksi jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. _ KV 23 Valtuusto Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen. Lisäksi valtuusto päätti esittää, että Inger Sjöholm valitaan Porvoon kaupungin terveydensuojelujaoston varsinaiseksi jäseneksi ja Anna Hyrske varajäseneksi. Liite 1/23. SOSTELTK 30SOSTELTK 64 Sosiaali- ja terveyslautakunta Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun (YTAKE) perusselvitys on valmistunut. Perusselvitysraportti, liite 1/64 /05/sos-th. Hankkeeseen osallistuivat Loviisanseudun terveydenhuollon ky (Lapinjärvi, Liljendal, Loviisa, Pernaja, Ruotsinpyhtää), Porvoon kaupunki (Askola, Pornainen, Porvoo) ja Sipoon kunta. Sosiaali- ja terveysministeriö osallistui hankkeeseen rahoittajana. Selvitys on rajattu koskemaan ympäristöterveydenhuoltoa (terveydensuojelu) ja eläinlääkintähuoltoa. Hankkeen valtakunnallisena tavoitteena on Valtioneuvoston antaman periaatepäätöksen mukaan yhdistää kunnalliset ympäristöterveydenhuollon yksiköt seudulliseksi yksiköksi, joka on yhteisen johdon alaisuudessa. Alueellisena tavoitteena ovat työnjaon sekä henkilöstön erikoistumisen mahdollistaminen tehtäväkentän jatkuvasti laajetessa sekä toiminnan haavoittuvuuden vähentäminen. Tavoitteena on myös turvata tasapuoliset palvelut koko Itä-Uudenmaan alueelle sekä valvonnalle lainsäädännössä asetettavien laatuvaatimusten täyttyminen, jotta tulevaisuudessa valvonnan maksullisuutta voidaan laajentaa. Perusselvitysraportissa on selvitetty nykytila sekä erilaiset yhteistyövaihtoehdot. Lisäksi raportissa esitetään edellisten pohjalta suositeltavin yhteistyömalli Itä-Uudellemaalle. Kaikki mallit, joissa tavoite yhteisestä organisaatiosta toteutuu, ovat periaatteessa mahdollisia, mutta tällä hetkellä tarjolla olevista vaihtoehdoista isäntäkuntamalli on sopivin ja siihen siirtyminen on mahdollista pienemmin kustan-

6 nuksin kuin muihin malleihin. Isäntäkunnaksi esitetään Porvoon kaupunkia ja organisaatioksi sosiaali- ja terveystointa. Luottamuselimenä toimisi sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaosto. Mikäli kaavailtu kunnallisten terveydenhuollon organisaatioiden yhdistyminen Itä-Uudenmaan alueella toteutuu, ympäristöterveydenhuolto seuraa mukana yhdistymisessä osana terveydenhuoltoa. Johtavan lääkärin ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Sipoon kunta käynnistää valmistelun yhteistyössä Porvoon kaupungin ja Loviisan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa sopimuksen muodostamiseksi ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yhdistämisestä isäntäkuntamallin pohjalta. KH 175 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall Sipoon kunnan eläinlääkintähuollon järjestämisessä on viime vuosina ollut toistuvia ongelmia. Eläinlääkäripulasta johtuen ei eläinlääkäripalveluja ole pystytty tarjoamaan kaikkina päivinä kesällä Lisäksi työkuormitus on ollut liian suuri. Porvoon terveydensuojeluun on esitetty uutta praktikkoeläinlääkärin virkaa vuodelle 2005 nykyisen kahden praktiikkaa hoitavan viranhaltijan lisäksi. Yhteistyömallin mukaisesti Sipoon ympäristöterveydenhuollon työntekijät siirrettäisiin Porvoon kaupungin työntekijöiksi, praktiikkaa hoitava eläinlääkäri mukaan lukien. Tällöin Porvoon, Askolan, Pornaisten ja Sipoon alueen eläinlääkintää hoitaisi yhteensä neljä eläinlääkäriä. Neljän eläinlääkärin yksikkö olisi huomattavasti vähemmän haavoittuva ja tehtävien jakaminen joustavampaa. Tämän vuoksi yhteistoiminnan kokeilua tulisi kiirehtiä. Kunnanhallitus päättää, että valmisteluja Porvoon terveydensuojelun ja Sipoon ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yhdistämistä koskevan sopimuksen solmimiseksi jatketaan mahdollisimman nopealla aikataululla, jolloin tavoitteena on sopimuksen solmiminen jo vuodeksi Lisäksi kunnanhallitus päättää, että ao. henkilöstön kanssa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut. SOSTELTK 8 Sosiaali- ja terveyslautakunta

7 Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun perusselvitysraportissa hallintomalliksi on esitetty isäntäkuntamallia. Porvoon kaupunginhallitus on hyväksynyt kannanoton kuntien palvelurakenneuudistukseen. Kannanoton mukaan Porvoon kaupunki ei kannata isäntäkuntamallia palvelujen järjestämiseksi. Tämän vuoksi neuvotteluja Porvoon terveydensuojelun ja Sipoon ympäristöterveydenhuollon yksiköiden yh distämiseksi on jatkettu ostopalvelumallin pohjalta. Yhteistyömallin mukaan Sipoon ympäristöterveydenhuollon työntekijät siirtyisivät Porvooseen ns. vanhoina työntekijöinä ja Sipoo ostaisi ympäristöter veydenhuollon palvelut Porvoolta. Terveydensuojelujaosto jatkaisi ns. lupa- ja valvontajaostona ja siihen nimettäisiin Sipoon edustaja tai edustajat. Porvoon ehdotti kustannuksia jaettavaksi suoritteiden ja väestön mukaan toiminnoittain. Porvoo ehdotti, että Sipoo osallis tuu Porvoon elintarvikelaboratorion ylläpitokustannuksiin, mikä mer kitsisi noin :n lisäkustannusta ympäristöterveydenhuollon menoihin. Ehdotuksen mukainen kustannusten jako nostaisi Sipoon ympäristöterveydenhuollon menoja 31 %. Kustannusten nousua ei ole huomioitu talousarvion käsittelyssä. Neuvotteluja sopimuksen muodostamiseksi jatketaan. Yhteistoimintaneuvottelut Sipoon ympäristöterveydenhuollon henkilöstön siirtämiseksi Porvoon kaupungin palvelukseen käynnistettiin syksyllä Ympäristöterveydenhuoltoa ohjaavat ministeriöt (MMM, KTM, STM) ovat päivätyssä kirjeessään, liite 1/8 /06/sos-th, suositellet kuntia aloittamaan seudullisen ympäristöterveydenhuollon yksikön muodostamisen suunnittelun siten, että yksikön toiminta voitaisiin käynnistää viimeistään Johtavan lääkärin ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta keskustelee Itä-Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan kokeilun tilanteesta ja päättää ohjeistaa neuvottelijoita. SOSTELTK 117 Sosiaali- ja terveyslautakunta Askolan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon yhteinen ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö aloittaa toimintansa Tehtävien järjestämisvastuu on Porvoon kaupungin terveydensuojelun yksiköllä. Sipoon kunnan ympäristöterveydenhuollon neljä viranhaltijaa siirtyvät Porvoon kaupungin palvelukseen. Neuvotteluja Loviisanseudun terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa jatketaan siten, että tavoitteena on Itä-Uudenmaan yhteisen ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön perustaminen

8 Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään, liite 1/117 /06/sos-th. Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta esittää että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. KH 330 Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään. Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään yksi jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. _ KV 8 Valtuusto Valtuusto päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle ja palauttaa sen kunnanhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. _ KH Kunnanhallitus Valtuustossa esitettiin mielipiteitä sen puolesta, että Sipoon kunnan tulisi saada kaksi jäsentä kuntien yhteiseen toimielimeen, ts. Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaostoon. Mielipiteitä perusteltiin sillä, että Sipoon kunnalla tulee olla suurempi edustus jaostossa kuin Pornaisilla ja Askolalla. Kunnanjohtaja on kirjelmällään pyytänyt Porvoon kaupunginhallitusta ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin sopimusehdotuksen muuttamiseksi siten, että Sipoon kunta saa kaksi jäsentä yhteiseen toimielimeen. Yhteisen toimielimen jäsenmäärän lisääminen vaatii Porvoon sosiaali- ja terveydenhuollon johtosäännön muuttamista. Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunta on käsitellyt asian

9 Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Porvoon sosiaali- ja terveydenhuollon johtosääntöä ei tässä vaiheessa muuteta, vaan asiaan palataan syksyllä PARAS-hankkeeseen liittyvien selvitysten valmistuttua. Ympäristöterveydenhuollon alueellista yhteistoimintaa on tarkoitus laajentaa käsittämään myös Loviisan seudun kunnat. Tuolloin on otettava kantaa näiden kuntien edustukseen yhteisessä toimielimessä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että oheinen sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään. Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Porvoon kaupungin terveydensuojelujaostoon nimetään yksi jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. _ KV 23 Valtuusto Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen. Lisäksi valtuusto päätti esittää, että Inger Sjöholm valitaan Porvoon kaupungin terveydensuojelujaoston varsinaiseksi jäseneksi ja Anna Hyrske varajäseneksi. Liite 1/23. SOSTELTK Sosiaali- ja terveyslautakunta/social- och hälsovårdsnämnden Valmistelija/Beredare: Johtava lääkäri/chefläkare Kati Liukko Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on osaltaan hyväksynyt ympäristöterveydenhuollon tarkistetun alueellisen yhteis toimintasopimuksen, joka on tämän tekstin liitteenä, liite 1/30 /08/sos-th. Tällä hetkellä Porvoon kaupunki hoitaa sopimuksin Askolan, Pornaisten ja Sipoon ympäristöterveydenhuollon ja on neuvotellut Loviisanseudun terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa itäsimmän Uudenmaan kuntien liittymisestä samaan yksikköön. Tämä Itä-Uuttamaata koskeva päivitetty sopimus on valmisteltu yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa ja tarkoitus on, että voimassaolevat sopimukset korvautuvat mikäli tämä uusi sopimus astuu voimaan. Sopimus astuu voimaan, mikäli kaikki osapuolet hyväksyvät sen. Muutoksena aikaisempaan sopimukseen nähden tulisi terveyden-

10 suojelujaoston jäsenten määrää lisätä yhdeksään jäseneen, joista Porvoolla olisi kolme jäsentä, Sipoolla ja Loviisanseudun terveydenhuollon kuntayhtymällä (myöh. LSTHKY) molemmilla kaksi jäsentä, sekä Askolalla ja Pornaisilla molemmilla yksi jäsen. Lisäksi jaoston toimiessa kuntien yhteisjaostona, päätökset pyritään tekemään yksimielisinä. Mahdollisissa äänestystilanteissa kullakin jaoston jäsenellä on yksi ääni kerrottuna kuntien väestöpohjaan perustuvalla kuntakohtaisella äänivaltakertoimella. Äänivaltakertoimet ovat kunnittain seuraavat: Porvoo, 3 edustajaa, kerroin 1,59350 Askola, 1 edustaja, kerroin 0,46850 Pornainen, 1 edustaja, kerroin 0,49100 LSTHKY, 2 edustajaa, kerroin 0,93810 Sipoo, 2 edustajaa, kerroin 0,96410 Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edel leen valtuustolle, että liitteenä oleva tarkistettu sopimus ympäristöterveydenhuollon alueellisen yhteistoiminnan järjestämisestä hyväksytään. Social- och hälsovårdsdirektörens förslag Social- och hälsovårdsnämnden föreslår för kommunstyrelsen och vidare för fullmäktige att godkänna avtal om regionalt samarbete inom miljöhälsovården enligt bilaga. Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Beslut Föredragandes förslag godkändes enhälligt.

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 13 12.1.2015 5 Asianro 3209/00.00.01.00/2014 Maaningan edustajat Kuopion kaupungin toimielimissä historia Kaupunginhallitus 12.1.2015 13 Maaningan

Lisätiedot

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan Valtuusto 119 13.11.2017 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 5 28.11.2017 sen 5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan 2018-2020 322/02.02.00/2017 KH 267 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET

SEUTUKUNNALLISEN TYÖTERVEYSHUOLTOYKSIKÖN PERUSTAMINEN / GRUNDANDE AV EN REGIONAL FÖRETAGSHÄLSOVÅRDSENHET Sosiaali- ja terveysltk/social- och 61 04.06.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 172 19.06.2007 Sosiaali- ja terveysltk/social- och 129 19.11.2007 hälsovårdsnmd Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Mikkelin seudun ympäristölautakunta 28.9.2016 Liite 1 83 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 21.9.2016 Taltionumero 3982 Diaarinumero 3728/3/15 1 (8) Asia Valittaja Yhteistoiminta-alueella järjestettävää

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISEN MALLISTA

LAUSUNTOPYYNTÖ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISEN MALLISTA Kunnanhallitus 150 10.03.2008 Kunnanhallitus 249 28.04.2008 Valtuusto 53 14.05.2008 Kunnanhallitus 373 18.06.2008 Valtuusto 90 27.08.2008 LAUSUNTOPYYNTÖ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISEN MALLISTA

Lisätiedot

Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen

Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen Seudullisen ympäristötoimen muodostaminen Ympäristöterveydenhuolto ja Ympäristönsuojelu Lappeenranta, Joutseno, Taipalsaari, Savitaipale, Suomenniemi, Lemi, Luumäki, Ylämaa Alue Lappeenranta, Joutseno,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Pohjois-Satakunnan Peruspalvelu-Liikelaitoskuntayhtymä (PoSa) Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Hyväksytty: PoSan jäsenkunnat: Honkajoen kunnanvaltuusto 30.3.2009 17 Jämijärven kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 15 06.03.2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Begäran om utlåtande om utkast till valfrihetslagstiftning

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Lautakunnan 5.5.2009 hyväksymä versio SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Yleiset määräykset Pietarsaaren sosiaali- ja terveyslautakunta on se toimielin, jolla sosiaali- ja terveydenhuoltolainsäädännön

Lisätiedot

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ HÄRKÄTIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2015 31.12.2016 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Porvoon kaupunki, Terveydensuojelu 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tiina Tiainen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustaminen, tarjouksen ja sopimuksen hyväksyminen, liite

Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustaminen, tarjouksen ja sopimuksen hyväksyminen, liite Keski-Karjalan sosiaali- ja 115 24.11.2009 terveyslautakunta Kunnanhallitus 12 11.01.2010 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 75 10.06.2010 Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustaminen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (6) 164 Sosiaali- ja terveysviraston tekstinkäsittelytoiminnan siirtäminen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle HEL 2016-013648

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Sopimuksen osapuoliksi voi liittyä myös muita kuntia, jotka ovat ensin hyväksyneet tämän sopimuksen sekä liittyneet Rosk n Roll Oy Ab:n osakkaiksi.

Sopimuksen osapuoliksi voi liittyä myös muita kuntia, jotka ovat ensin hyväksyneet tämän sopimuksen sekä liittyneet Rosk n Roll Oy Ab:n osakkaiksi. SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTELAUTAKUNNASTA LUONNOS 19.5.2015 1. Sopimuksen tarkoitus Allekirjoittaneet kunnat sopivat tällä sopimuksella siitä, että Raaseporin kaupungin lautakunta, jota nimitetään Uudenmaan

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Itä-Savon Sairaanhoitopiirin ky / Ympäristöterveydenhuoltojaosto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Sampsa Kinnunen 3. Vastauksen

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämis- ja tuottamissopimus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämis- ja tuottamissopimus Kunnanhallitus 266 30.10.2017 Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän ja jäsenkuntien välisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämis- ja tuottamissopimuksen solmiminen 163/05.00/2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Valtuusto Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/ /2015

Valtuusto Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/ /2015 Valtuusto 137 07.11.2016 Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas, mikael.grannas(at)sipoo.fi

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (1) 250 Asianro 5922/00.01.01/2016 Ylimääräinen asia / Savo-Pielisen jätelautakunnan johtosäännön muuttaminen historia (asianumerolta 2388/2016) Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2012 86 (408) Kaupunginhallitus Stj/1 03.12.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2012 86 (408) Kaupunginhallitus Stj/1 03.12.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2012 86 (408) 1347 V Sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteisen asiakastietojärjestelmäpalvelun hankintayhteistyö päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 114 13.06.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 346 01.11.2016 sen Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolina ovat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kunnat.

Tämän sopimuksen osapuolina ovat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kunnat. SOPIMUS MIKKELIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUISTA (LUONNOS 11.11.2016) Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen eläinlääkintähuollon, ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

HE 167/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

HE 167/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 167/1997 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kansanterveyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kansanterveyslain säännöksiä yksilön ja hänen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois Karjalan Ympäristöterveys 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Elina Felin 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Elintarvike- ja terveysosasto 1.3.2007 Eläinlääkintötarkastaja Joanna Kurki p. 160 52435

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Elintarvike- ja terveysosasto 1.3.2007 Eläinlääkintötarkastaja Joanna Kurki p. 160 52435 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Elintarvike- ja terveysosasto 1.3.2007 Eläinlääkintötarkastaja Joanna Kurki p. 160 52435 ELINTARVIKEVALVONNAN PERIAATEPÄÄTÖKSEN MUUTTAMINEN 1. Tausta ja nykytila 2.

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE 2017 2020 SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Sopijaosapuolina ovat seuraavat kunnat: Hailuoto, Kempele,

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 7/2017 106 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 03.10.2017 klo 16:00-18:49 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 56 26.4.2016 Asianro 484/01.04.00/2016 111 Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen päättämisestä Raision vesihuoltopalveluiden yhtiöittämisen

Lisätiedot

Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa

Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa l Maakuntatilaisuus 22.4.2010 Kouvola Tauno Telaranta Palvelujohtaja Kotkan kaupunki 0400 659925 tauno.telaranta@kotka.fi Etelä-Kymenlaakso 87 371 asukasta 2 279 2,6%

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto.05.07 Sivu / [Ennakkotieto] 56/07 00.0.00.0 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 5 4.4.07 Kaupunginhallitus 8 8.5.07 7 Siuntion ja Tuusulan kuntien liittyminen Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla SOSTERV 19.5.2011 22 Eduskunnalle annettiin 26.11.2010 hallituksen esitys laeiksi kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA 1 1. SOPIJAOSAPUOLET Pirkkalan kunta (vastuukunta) Hämeenkyrön kunta (sopijakunta) Lempäälän kunta (sopijakunta) Nokian kaupunki (sopijakunta)

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Silja Mäkelä 3. Vastauksen vastuuhenkilön

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 85 Asianro 1950/00.04.01/2013 Juankosken ja Kuopion kaupunkien kuntaliitos / yhdistymissopimuksen muuttaminen 22.02.2016 57: Kaupunginsihteeri Heikki Vienola Kansliapalvelu

Lisätiedot

PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN FYSIOTERAPIAN JA APUVÄLINETOIMINNAN YHTENÄISTÄMINEN -HANKE

PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN FYSIOTERAPIAN JA APUVÄLINETOIMINNAN YHTENÄISTÄMINEN -HANKE PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN FYSIOTERAPIAN JA APUVÄLINETOIMINNAN YHTENÄISTÄMINEN -HANKE 1.9.2005-31.10.2007 Hankkeen vastaava Leena Penttinen Projektityöntekijä Irja Suhonen HANKKEEN TAUSTAA Porvoon hallinnoima

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon yhteistoiminnan jatkaminen Lohjan, Siuntion ja Vihdin kanssa

Ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon yhteistoiminnan jatkaminen Lohjan, Siuntion ja Vihdin kanssa Ympäristölautakunta 72 06.09.2012 Ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon yhteistoiminnan jatkaminen Lohjan, Siuntion ja Vihdin kanssa Ympäristölautakunta 13.06.2007 78 Esittelijä: tekninen johtaja

Lisätiedot

Kuntalakiluonnoksesta lausunnon antaminen

Kuntalakiluonnoksesta lausunnon antaminen Kuntalakiluonnoksesta lausunnon antaminen Kuntalain kokonaisuudistuksen tavoitteena on uudistaa kuntalaki siten, että siinä otetaan huomioon kuntien muuttuvasta toimintaympäristöstä ja uusista kuntahallinnon

Lisätiedot

Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin

Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin Kaupunginhallitus 24 28.01.2013 Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin 15/00.00.01/2013 KH 24 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 1 Oy Apotti Ab:n osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen muuttaminen sekä uusien osakkaiden liittyminen asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttäjiksi HEL 2017-003483

Lisätiedot

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist,

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, Valtuusto 102 01.11.2010 Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien 2011-2013 taloussuunnitelma 1191/02.01.00/2010 KH 293 Kunnanhallitus 4.10.2010 Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, sture.lindqvist@sipoo.fi

Lisätiedot

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta KRISTIINANKAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto / 2009 1 Sisältö Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu.

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

Liittyminen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen / Anslutande till ett samarbetsområde för landsbygdsförvaltningen

Liittyminen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen / Anslutande till ett samarbetsområde för landsbygdsförvaltningen Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f 25 22.02.2010 tekn. och miljö Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f 116 27.10.2010 tekn. och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 337 16.11.2010 Liittyminen maaseutuhallinnon

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 5 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Asianro 805/00.00.01/2012 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.1.2015 6: Kuntalain 19 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 56 21.11.2016 41 Asianro 6592/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 0.06.05 Sivu / 030/0.05.05/05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 5 8.5.05 9 5.5.05 00 Helsingin seudun asioimistulkkikeskus Oy:n osakkeen osto (Pöydälle 5.5.05) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola,

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Dnro Kh 458/2017 (00.021) KH 8.5.2017 / 130 Kv 29.5.2017 / 56 Tausta Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit sekä Mäntsälän, Nurmijärven

Lisätiedot