Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi -kysely 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi -kysely 2016"

Transkriptio

1 Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi -kysely 2016 Pelastuslaitoksen johtokunnan tehtävänä on toimia lähellä palvelutuotantoa, johtaa ja valvoa pelastustoimen palvelujen tuottamista alueen kunnissa. Johtokunnan rooliin kuuluu myös vahvistaa ja tuoda esille kuntalaisnäkökulma palvelutuotantoa kehitettäessä. Alueen pelastustoimen tehtävät on määritelty pelastuslaissa (379/2011), jossa on erikseen todettu, että alueen pelastustoimen asianomainen monijäseninen toimielin on pelastusviranomainen (26 ). Alueen pelastustoimi vastaa pelastustoimen palvelutasosta, pelastuslaitoksen toiminnan ja nuohouspalvelujen asianmukaisesta järjestämisestä sekä muista pelastuslaissa sille säädetyistä tehtävistä (27 ). Kysely on avoinna torstaihin asti. Lisätietoa kyselystä antaa tarvittaessa tukipalvelupäällikkö Kimmo Markkanen (puhelin: , sähköposti: 1. Johtokuntatyöskentely

2 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Johtokunta on onnistunut tehtävissään sekä saavuttanut vuodelle 2015 asetetut tavoitteet ,7 % ,2 % Kaikki (KA:3.75, Hajonta:0.43) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

3 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Pelastuslaitos on onnistunut tehtävässään tukea johtokunnan päätöksentekoa 10 88,9 % Kaikki (KA:4.0, Hajonta:0.0) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

4 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Kokouksissa on hyvä ja avoin ilmapiiri ,8 % ,1 % Kaikki (KA:3.88, Hajonta:0.33) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

5 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Valmistelu on korkeatasoista ja hyvää ,8 % ,1 % Kaikki (KA:3.88, Hajonta:0.33) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

6 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Johtokunnan jäsenillä on monipuolinen ja laaja näkemyskenttä ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

7 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Johtokunnalla on yhteinen tavoite ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

8 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Saan riittävästi taustatietoa päätöksenteon tueksi ,7 % ,2 % Kaikki (KA:3.75, Hajonta:0.43) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

9 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Ehdin perehtymään materiaaliin hyvin ennen kokousta ,7 % ,2 % Kaikki (KA:3.75, Hajonta:0.43) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

10 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Johtokunnan vaikutusmahdollisuus strategisiin tavoitteisiin ja niihin liittyviin käytännön toimenpiteisiin on riittävä ,4 % 4 33,3 % 2 11,1 % Kaikki (KA:3.25, Hajonta:0.66) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

11 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Tunnen pelastusalan teknistä termistöä riittävästi ,4 % 44,4 % 2 11,1 % Kaikki (KA:3.33, Hajonta:0.67) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Millaisia vahvuuksia näet johtokuntatyöskentelyssä olevan? Onkohan Espoo.fi -sivut alhaalla, kun eri laitteilla tulee virheviestejä: "Verkkosivu ei ole käytettävissä ERR_CONNECTION_TIMED_OUT". Virheviesti tulee myös sivun kautta: Tämän sivun näyttämisessä on ongelmia. Nyt on siis klo ja viimeinen päivä täyttää tämä kysely. En siis pääse tarkastelemaan johtosääntöä tai muutakaan päättämäämme. 1. Edustajat eri kunnista 2. Edustajilla erilaista elämän- ja työkokemusta 3. Loistava, rauhallinen puheenjohtaja 4. Hyvä, reipas, selkeäsanainen esittelijä 5. Asiantuntijat paikallaan aina kun on kutsuttu 6. Vaihtuva kokouspaikka remontoitujen tai uusien paloasemien mukaan (Kaikki) Johtokunnalla on yhteinen tavoite ja halu toteuttaa sitä. (Kaikki) Johtokunnan jäsenten asiantuntemus, eri ammateissa työskentely. Tuntemus oman kunnan tehtäviin (Kaikki) Johtokunta on kiinnostunut ja kyselee aktiivisesti asioista. (Kaikki) En osaa sanoa kun en ole koskaan osallistunut. (Kaikki)

12 Hyvä yhteishenki (Kaikki) Puoluepolitiikka ei juuri näy päätöksenteossa (Kaikki) Laaja-alainen tietämys kokonaisuudesta antaa hyvin perspektiiviä asioiden käsittelyihin (Kaikki) - (Kaikki) Mitä parantaisit johtokunnan työskentelyssä suhteessa palvelutasopäätöskauden tavoitteisiin? Tapaamisia henkilökunnan kanssa, sekä epävirallisesti että kokouksissa. (Kaikki) Enemmän yhteistyötä kuntien suuntaan. (Kaikki) Jäsenten yhteyksiä enemmän oman kunnan valtuustoon ja kaupunginhallitukseen (Kaikki) Väliraportit muistuttamaan mitkä asiat ovat menneet palvelutasopäätöksen mukaisesti ja mitä pitää tehdä, että muissakin asioissa päästään tavoitteisiin. (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Ei toivomuksia (Kaikki) Lisää tietoa päätösten taustalle (Kaikki) Kaikilla ei ole tavoitteet ihan selkeät, joka aiheuttaa välillä asioiden käsittelyn "uimista" väärille linjoille. (Kaikki) - (Kaikki)

13 2. Palvelutasopäätös ja strategiset valinnat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen strategia määrittää kehittämisen suunnat lähivuosiksi. Strategian ytimenä ovat visio, perustehtävä ja arvot. Strategian ydin antaa suunnan ja linjat kaikelle toiminnalle. Alueen pelastustoimen palvelutasopäätös on pelastuslain 28 mukainen päätös alueen palvelutasosta ja suunnitelma sen kehittämisestä. Samalla se on pelastustoimen strategia palvelutasopäätöskaudelle. Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Johtokunta on kyennyt käsittelemään ja johtamaan "oikean tasoisia / oikeita asioita" ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

14 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Paikalliset ja alueelliset kysymykset ovat olleet mielestäni riittävästi huomioituina johtokuntatyöskentelyssä ,6 % ,1 % 22,2 % Kaikki (KA:3.13, Hajonta:0.6) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

15 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Yhteistyö johtokunnan, Espoon kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen välillä on toiminut sujuvasti ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

16 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Yhteistyö oman kuntasi hallituksen ja valtuuston kanssa on toiminut sujuvasti ,4 % 2 22,2 % 11,1 % Kaikki (KA:2.86, Hajonta:0.64) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

17 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Monijäseninen johtokunta toimii objektiivisella tasolla, joten se kykenee tekemään objektiivisia päätöksiä ,6 % 4 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.38, Hajonta:0.48) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

18 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Johtokunnassa ei ajeta yksittäisten kuntien tai puolueryhmien sisäisiä tavoitteita ,6 % 4 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.63, Hajonta:0.48) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

19 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Oman kuntani päättäjät ovat kiinnostuneita johtokunnassa käsiteltävistä asioista ,4 % 2 11,1 % 22,2 % Kaikki (KA:2.14, Hajonta:0.64) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Millaisia vahvuuksia näet johtokunnassa olevan sen tekemiin strategisissa valintoihin liittyen? espoo.fi ja lup.fi sivusto eivät vieläkään vastaa... (Kaikki) Johtokunta sitoutunut strategiaan. (Kaikki) Asiantuntemus (Kaikki) Vahvuus piilee siinä, että osaa esittää oikeita avaavia kysymyksiä strtegiaan liittyen ja miten pystyy sisäistämään sekä vakuuttamaan enemmistön oikeisiin strtegisiin valintoihin. (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Pitkäaikaisia jäseniä (Kaikki) Aika vähän koska raha tuntuu nyt olevan määräävä. (Kaikki) Kyky kokonaisvaltaiseen hahmotukseen. (Kaikki) - (Kaikki)

20 Mitä parannettavaa johtokunnalla on suhteessa sen tekemiin strategisiin valintoihin? Päätöksistä viestiminen kuntapäättäjille ja erityisesti evästysten saaminen omalta kunnalta. (Kaikki) Henkilökohtaisesti koen, etten yhteistyötä oman kunnan kanssa olisi voinut tehdä enemmän. (Kaikki) Tekemät päätökset ok (Kaikki) Lisätiedon haaliminen Asian osalta (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Ei toivomuksia (Kaikki) Melko vähän niin kauan kun kustannukset on pääasia (Kaikki) Pitää saada loputkin "pienet asiat" pois keskusteluista. (Kaikki) - (Kaikki)

21 3. Verkostot ja resurssit Pelastuslaitoksen johtokunnan keskeisenä tehtävänä on tuoda asiakkaiden tarpeista lähtevää ohjausta. Asiakkaiden tarpeet muodostuvat pitkälti eri sidosryhmien ja verkostojen kautta kerätystä informaatiosta. Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Johtokunnassa on onnistuttu pitämään yllä verkostoja, jotka tukevat johtokunnan ja pelastuslaitoksen toimintaa ,7 % ,1 % Kaikki (KA:3.14, Hajonta:0.35) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

22 Olen saanut riittävästi informaatiota pelastuslaitoksen taloudesta sekä muiden keskeisten resurssien käytöstä ,6 % 4 33,3 % 2 11,1 % Kaikki (KA:3.44, Hajonta:0.68) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

23 Tunnen pelastuslaitoksen toiminnan perusteet sekä pystyn liittämään toimintaan liittyvät asiat muihin asiakokonaisuuksiin ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

24 Olen onnistunut tuomaan esille pelastuslaitoksen näkökulmaa muissa verkostoissa ,6 % 4 33,3 % 2 11,1 % Kaikki (KA:3.11, Hajonta:0.87) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

25 Saan tarvittaessa tietoa johtokuntatyöskentelyä varten myös pelastuslaitoksen ulkopuolelta ,4 % 2 11,1 % 22,2 % 22,2 % Kaikki (KA:3.0, Hajonta:1.05) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

26 Yhteistyö Espoon kaupungin muun hallinnon kanssa on ollut sujuvaa ,3 % 2 11,1 % 11,1 % Kaikki (KA:2.4, Hajonta:0.8) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Millaisia vahvuuksia johtokuntatyöskentelyllä on suhteessa eri verkostoihin? Itse asia kiinnostaa monia eri verkostoja. Kunhan saa verkostot ensin ymmärtämään, mitä johtokunta tekee. (Kaikki) Johtokunnan jäsenillä erilaiset taustat. Johtokunnan jäsenet myös päättäjiä omissa kunnissaan. (Kaikki) Yhteydenpito. Seuraamalla ajankohtaisia asioita (Kaikki) En osaa vastata (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Hyvät henkilösuhteet Espoon johtoon. (Kaikki) On aika paljon kytkentöjä (Kaikki) Pitkään mukana olleilla hyvät verkostot valmiina ja myös muiden hyödynnettävissä. (Kaikki) - (Kaikki)

27 Mitä parannettavaa johtokuntatyöskentelyssä on suhteessa eri verkostoihin? Espoon kaupungin muuta hallintoa ei ole juurikaan näkynyt. Myöskään johtokunta ei ole tavannut Espoon valtuustoa tai kunnanhallitusta. (Kaikki) Gumbölen tilaisuus oli hyvä, muutosten tuulissa vastaavalle tilaisuudelle voisi olla tilausta? (Kaikki) Kuulla eri verkotojen asiantuntijoita ajankohtaisissa asioissa (Kaikki) En osaa vastata (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Hyvä yhteistyö neuvottelukunnan kanssa. (Kaikki) Laitokselta enemmän tietoa (Kaikki) Ikinä ei ole liikaa verkostoja. (Kaikki) - (Kaikki)

28 4. Keskeiset tulokset Arvioi, millaisia tuloksia johtokunta on saanut aikaan ja miten muut ovat arvioineet johtokunnan toimintaa. Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Johtokunta on noudattanut hyvän hallinnon periaatteita ,8 % ,1 % Kaikki (KA:3.88, Hajonta:0.33) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

29 Olen saanut riittävän perehdytyksen johtokuntatyöskentelyyn ,8 % ,1 % 11,1 % Kaikki (KA:3.44, Hajonta:1.07) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Päätettävistä asioista on käyty riittävästi yhteistä keskustelua ,4 % 44,4 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

30 Pelastuslaitoksella on selkeät tavoitteet toiminnan seurannan näkökulmasta ,8 % ,1 % Kaikki (KA:3.88, Hajonta:0.33) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Johtokunta pystyy takaamaan pelastuslaitoksen toimintaedellytykset ,4 % 4 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.57, Hajonta:0.49) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

31 Johtokuntatyöskentelyn tulokset näkyvät myös asiakkaille / kuntalaisille ,6 % 4 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.38, Hajonta:0.48) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Johtokunta viestii tavoitteensa niin hyvin kuin mahdollista ,4 % 4 33,3 % 2 11,1 % Kaikki (KA:2.75, Hajonta:0.66) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

32 Millaisia vahvuuksia johtokuntatyöskentelyssä on suhteessa tulosten saavuttamiseen? kello ja espoo.fi-sivut ja lup.fi ovat edelleen alhaalla... (Kaikki) - (Kaikki) aktiivisuus ja asiantuntemus (Kaikki) Asiat eivät ole itsestään selviä, mutta päätökelle on tullut aina suuri tuki (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Virkamiesten toimintaan luottaminen (Kaikki) Aika vähän (Kaikki) Kokemus/tieto auttaa tulosten saavuttamisessa. (Kaikki) - (Kaikki) Mitä parannettavaa johtokuntatyöskentelyssä on suhteessa tulosten saavuttamiseen? Kullakin johtokunnan jäsenellä on petrattavaa oman kuntansa viestinnässä kaikille eri tasoille. Molempiin suuntiin: siis tiedon ja viestien keruu omasta kunnasta, kuntalaisilta ja pelastusalan työn tekijöilt sekä tämän tiedon viestimisessä johtokunnalle. Nyt tuli huono omatunto. Jota voi toki parantaa uudella kaudella tekemällä asiat toisin. (Kaikki) - (Kaikki) Ei parannettavaa (Kaikki) Kriittisyys avaa hyviä keskusteluja (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Ei mielipidettä. (Kaikki) Aika vähän (Kaikki) Tiedottaminen tuloksista ulospäin puuttuu. (Kaikki) - (Kaikki)

33 5. Valmius ja varautuminen Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Olen saanut riittävästi tukea pelastuslaitokselta liittyen kunnan varautumiseen ja kriittisten toimintojen jatkuvuuteen ,3 % 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.5, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

34 Johtokunnassa on ollut esillä kokonaisvaltaiseen riskienhallintaan liittyviä asioita ,6 % 4 33,3 % 2 Kaikki (KA:3.38, Hajonta:0.48) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

35 Pelastuslaitoksen rooli johtokunnan jäsenien perehdyttämisessä on merkittävä ,8 % ,1 % Kaikki (KA:3.75, Hajonta:0.66) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Keskusteluissa on tullut riittävästi esille asiakasnäkökulma ,7 % ,1 % 11,1 % Kaikki (KA:3.0, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

36 Johtokunta ymmärtää käsittelemänsä asiat ja jäsenet tuovat esille omia näkemyksiään käsiteltävistä asioista ,6 % ,1 % 22,2 % Kaikki (KA:3.13, Hajonta:0.6) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

37 Keskustelemme johtokunnassa riittävästi siitä, millaisia uhkia / riskejä / mahdollisuuksia tulevaisuudessa saattaa olla edessä ,7 % ,1 % 11,1 % Kaikki (KA:3.0, Hajonta:0.5) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Millaisia vahvuuksia johtokuntatyöskentelyllä on kuntien varautumisen ja riskienhallinnan kannalta? Vierailut hyviä, esim. metron rakennustyömaakäynti oli loistava. (Kaikki) Johtokunnan jäsenet myös omien kuntiensa päätöksenteossa. (Kaikki) Tietoisuus asioista, mutta ei kuitenkaan riittävästi (Kaikki) Pystyä vaikuttamaan palvelutasopäätöksen velvoitteisiin ja sitä kautta varautumiseen ja riskienhallintaan (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Yhteinen tahtotila. (Kaikki) Ei juuri mitään (Kaikki) Monta katselukulmaa > laaja-alaisempi huomiointikyky. (Kaikki) - (Kaikki)

38 Mitä parannettavaa johtokuntatyöskentelyssä on kuntien varautumisen ja riskienhallinnan kannalta? Asiakkaita voisi kuunnella enemmän, kuten myös pelastusalan työntekijöitä. Harjoituksiin mukaan ainakin tarkkailemaan. Vierailuja lisää! (Kaikki) Miten kunnat joista ei ole omaa jäsentään johtokunnassa? Yhteistyötä niiden kanssa kenties tarvetta parantaa? (Kaikki) Saada kuntien selvitys varautumisen ja riskienhallinnasta. Mitä on tehty tähän päivään asti ja miten varaudutaan pakolaisten ongelmiin ja kaikkeen mitä parhaillaan on menossa ja kenties tulossa. (Kaikki) vaatia enemmän tavoitteiden läpinäkyvyyttä ja tarkastelua palvelutasopäätöksen tavoitteiden saavuttamisessa (Kaikki) En osaa sanoa. (Kaikki) Turvallisuustilanne on nopeasti muuttunut. Tämä pitäisi ottaa huomioon. (Kaikki) Lisää tietoa. (Kaikki) Kunta tason varautumisen todellisen tiedon puute. (Kaikki) - (Kaikki)

39 6. Vuoden 2015 itsearvioinnin kehittämiskohta Johtokunta valitsi vuoden 2015 kehittämiskohteeksi tietoisuuden lisäämisen johtokunnan toimivaltuuksista ja tehtävistä sekä verkostoyhteistyön kuvaamisen ja määrittelyn. Arvioi vuoden 2015 kehittämiskohdan toteutumista vastaamalla väittämiin asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, 3= jokseenkin samaa mieltä, 4= täysin samaa mieltä). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Tietoisuuteni johtokunnan toimivaltuuksien osalta on lisääntynyt vuoden 2015 aikana ,8 % ,1 % 11,1 % Kaikki (KA:2.89, Hajonta:0.74) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

40 Arvioi vuoden 2015 kehittämiskohdan toteutumista vastaamalla väittämiin asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, 3= jokseenkin samaa mieltä, 4= täysin samaa mieltä). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Tietoisuuteni johtokunnan tehtävien osalta on lisääntynyt vuoden 2015 aikana ,3 % 2 22,2 % 22,2 % 22,2 % Kaikki (KA:2.56, Hajonta:1.07) (Vastauksia:9 / 21 (43%))

41 Arvioi vuoden 2015 kehittämiskohdan toteutumista vastaamalla väittämiin asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, 3= jokseenkin samaa mieltä, 4= täysin samaa mieltä). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Käsitykseni verkostoyhteistyöstä on selkeytynyt vuoden 2015 aikana ,6 % ,1 % 11,1 % 22,2 % Kaikki (KA:2.89, Hajonta:0.87) (Vastauksia:9 / 21 (43%)) Millaisia verkostoja koet itselläsi olevan ja miten olet hyödyntänyt niitä työssäsi pelastuslaitoksen johtokunnassa? (Esim. oman kunnan valtuustoryhmä(t), naapurialueen pelastuslaitoksen johtokunnan tai lautakunnan jäsenet, jonkin toisen lautakunnan jäsenet, oma puolue, muiden puolueiden edustajat, pelastusalan työntekijät yms.) Hyödyntänyt liian vähän, mutta kertonut ja keskustellut aina kun on ollut luonteva tilaisuus. (Kaikki) Oma kunta ja paikallinen vpk. Keskusteluyhteyttä pidetty yllä. Varajäsenen kanssa keskusteltu asioista ja hän on tuonut terveiset omista viiteryhmistään. (Kaikki) toisen lautakunnan jäsenet, pelastusalan työntekijät ja tietysti pelastuslaitoksen työntekijät (Kaikki) En osaa vastata (Kaikki) Toimin ison viraston turvallisuuspäällikkönä sekä varasuojelu-johtajana, tässä johtokunnassa toimin varajäsenenä, joten kun ei pääse kokouksiin niin ei kyllä myöskään pysty mitenkään hyötymään/hyödyntämään asiopita. (Kaikki) Hyvät suhteet kaupungin ylimpään johtoon sekä poliittiseen johtoon. (Kaikki)

42 Kohtalaisen hyvät (Kaikki) Oman kunnallisjärjestön jäsenet, pelastusalan työntekijät ja teknisten alojen tekijät. (Kaikki) - (Kaikki)

43 Kiitos vastauksestasi! Muistathan valita lopuksi "lähetä vastaukset", jotta vastauksesi tallentuvat.

44 Kirjaa jokaiseen arviointikohtaan vähintään yksi vahvuus ja yksi parantamisalue. Johtokunta on onnistunut Pelastuslaitos on onnistunut Kokouksissa on hyvä ja avoin Valmistelu on korkeatasoista ja 3,8 4 3,9 3,9 Johtokunnan jäsenillä on Johtokunnalla on yhteinen tavoite 3,5 3,5 Saan riittävästi taustatietoa Ehdin perehtymään materiaaliin 3,8 3,8 Johtokunnan vaikutusmahdollisuus Tunnen pelastusalan teknistä 3,3 3,3 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki

45 Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 palvelutasopäätöstä koskien (esim. miten hyvin palvelutasopäätös perustuu kuntalaisten ja sidosryhmien tarpeisiin ja miten paljon palvelutasopäätös perustuu toiminnasta kerättyyn mitattuun tietoon). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Johtokunta on kyennyt käsittelemään ja johtamaan "oikean tasoisia / Paikalliset ja alueelliset kysym ykset ovat olleet mielestäni riittävästi Yhteistyö johtokunnan, Espoon kaupunginvaltuuston ja Yhteistyö oman kuntasi hallituksen ja valtuuston kanssa on toiminut Monijäseninen johtokunta toimii objektiivisella tasolla, joten se Johtokunnassa ei ajeta yksittäisten kuntien tai puolueryhmien sisäisiä Oman kuntani päättäjät ovat kiinnostuneita johtokunnassa 2,1 3,5 3,1 3,5 2,9 3,4 3,6 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Johtokunnassa on onnistuttu pitämään yllä verkostoja, jotka 3,1 Olen saanut riittävästi informaatiota pelastuslaitoksen taloudesta sekä Tunnen pelastuslaitoksen toiminan perusteet sekä pystyn liittämään 3,4 3,5 Olen onnistunut tuomaan esille pelastuslaitoksen näkökulmaa 3,1 Saan tarvittaessa tietoa johtokuntatyöskentelyä varten 3 Yhteistyö Espoon kaupungin muun hallinnon kanssa on ollut sujuvaa 2,4 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki

46 Johtokunta on noudattanut hyvän hallinnon periaatteita Olen saanut riittävän perehdytyksen johtokuntatyöskentelyyn Päätettävistä asioista on käyty riittävästi yhteistä keskustelua Pelastuslaitoksella on selkeät tavoitteet toiminnan seurannan Johtokunta pystyy takaamaan pelastuslaitoksen Johtokuntatyöskentelyn tulokset näkyvät myös asiakkaille / Johtokunta viestii tavoitteensa niin hyvin kuin mahdollista 2,8 3,9 3,4 3,5 3,9 3,6 3,4 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki Pisteytä väittämät asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, Olen saanut riittävästi tukea pelastuslaitokselta liittyen kunnan Johtokunnassa on ollut esillä kokonaisvaltaiseen 3,5 3,4 Pelastuslaitoksen rooli johtokunnan jäsenien perehdyttämisessä on 3,8 Keskusteluissa on tullut riittävästi esille asiakasnäkökulma 3 Johtokunta ymmärtää käsittelemänsä asiat ja jäsenet tuovat esille omia 3,1 Keskustelemme johtokunnassa riittävästi siitä, millaisia uhkia / 3 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki

47 Arvioi vuoden 2015 kehittämiskohdan toteutumista vastaamalla väittämiin asteikolla 1-4 (1= täysin eri mieltä, 2= jokseenkin eri mieltä, 3= jokseenkin samaa mieltä, 4= täysin samaa mieltä). Jos et osaa vastata johonkin kysymyksistä, valitse oikeasta reunasta kohta "jätä vastaus tyhjäksi". Tietoisuuteni johtokunnan toimivaltuuksien osalta on lisääntynyt vuoden 2015 aikana 2,9 Tietoisuuteni johtokunnan tehtävien osalta on lisääntynyt vuoden 2015 aikana 2,6 Käsitykseni verkostoyhteistyöstä on selkeytynyt vuoden 2015 aikana 2,9 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 Kaikki

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017 Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi - kysely 2017 Pelastuslaitoksen johtokunnan tehtävänä on toimia lähellä palvelutuotantoa, johtaa ja valvoa pelastustoimen palvelujen tuottamista alueen kunnissa.

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi Pvm. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi 14.12.2010 kokouksessaan Hyvä hallintotapa -asiakirjan suosituksena Espoon kaupungin päätöksentekoprosessissa ja kokousmenettelyssä

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi

Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi Pelastuslaitoksen johtokunnan itsearviointi 6.3.2014 Espoon kaupunginhallitus hyväksyi 14.12.2010 kokouksessaan Hyvä hallintotapa -asiakirjan suosituksena Espoon kaupungin päätöksentekoprosessissa ja kokousmenettelyssä

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi PelJk

Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi PelJk Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi 2016 PelJk 18.8.2016 Palvelutasopäätös 2014-2018 Pelastustoimen palvelutasopäätös on pelastuslain 28 :n mukainen päätös alueen palvelutasosta ja suunnitelma

Lisätiedot

Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET. Päivämäärä: Versio: 1

Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET. Päivämäärä: Versio: 1 Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET Laatinut: Pertti Heikkilä Päivämäärä: 27.9.2016 Versio: 1 Hallitustyöskentelyn itsearviointi Hallitustyöskentelyn itsearviointi toteutettiin

Lisätiedot

Osa A. Valtuustotyön arviointi

Osa A. Valtuustotyön arviointi Osa A. Valtuustotyön arviointi Mitä olet valtuuston toimintakulttuurista? 1=Toimii 5=Toimii huonosti hyvin Strategia ohjaa päätöksentekoa... 1 2 3 4 5 Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tulokset. Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Kaupunginkanslia / Suunnittelu ja rahoitusryhmä

Kuntalaiskyselyn tulokset. Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Kaupunginkanslia / Suunnittelu ja rahoitusryhmä Kuntalaiskyselyn tulokset Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Taustatiedot: ammatti 3 % 8 % 8 % 3 % 1 % 16 % 25 % 36 % Koululainen Kunnan tai valtion työntekijä Yrittäjä Työtön Opiskelija Töissä yksityisellä

Lisätiedot

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Tulokset... 3 2.1 Kaupunginhallituksen onnistuminen tehtävässään... 3 2.2 Päätöksentekoprosessi... 2.3 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Voimaan 1.1.2012 Ehdotus kaupunginhallitus 23.11.2015 1 Toiminta-ajatus Konsernihallinnon

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN www.ekarjala.fi 1 PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN TYÖRYHMÄN TYÖSKENTELY / Osallistujat: Pelastuslaitoksen yhteistyöryhmä täydennettynä Eksoten ensihoidon palvelupäälliköllä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Johtokunnan kuuleminen Espoon kaupungin hallintosääntöuudistusta koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Johtokunnan kuuleminen Espoon kaupungin hallintosääntöuudistusta koskevassa asiassa 09.03.2017 Sivu 1 / 1 983/2017 00.01.01.00 6 Johtokunnan kuuleminen Espoon kaupungin hallintosääntöuudistusta koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen, puh. 040 527 0294 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta

NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta NURMIJÄRVEN SOSIAALI - JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI SoTe-lautakunta 15.11.2016 76 val mistelu päätök senteko sitoutuminen 15.12.2015 toteutuman arviointi 15.12.2015 toteutuman 15.12.2015

Lisätiedot

Kuntien viestinnän. kehityskohteet. tärkeimmät. Kuntamarkkinat Juha Mäkinen & Kimmo Sasi, Viestintätoimisto Pohjoisranta

Kuntien viestinnän. kehityskohteet. tärkeimmät. Kuntamarkkinat Juha Mäkinen & Kimmo Sasi, Viestintätoimisto Pohjoisranta Kuntien viestinnän tärkeimmät kehityskohteet Kuntamarkkinat 13.9.2018 Juha Mäkinen & Kimmo Sasi, Viestintätoimisto Pohjoisranta 1 Viestintätoimisto Pohjoisranta kysyi paikallistoimittajilta, miten heidän

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 12.1.2017 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään Tampereen

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KOKKOLAN KAUPUNKI I KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA Nro 1 - Esitys 9.5.2014 KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kokkolan kaupunginvaltuuston hyväksymä X.X.2014 Voimaantulopäivä

Lisätiedot

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintäfoorumi 27.8.2018, Helsinki tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto vt. viestintäjohtaja Milla Meretniemi, sisäministeriö pelastusjohtaja

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Ylivieskan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 25.9.2012 64 Voimaantulopäivä 1.11.2012 I LUKU JOKILAAKSOJEN PELASTUSLAITOKSEN YLEISET PERUSTEET

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta

NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI. SoTe-lautakunta NURMIJÄRVEN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTAMALLIN ARVIOINTI SoTe-lautakunta 15.11.2016 76 valmistelu päätöksenteko sitoutuminen 15.12.2015 toteutuman arviointi 2016 15.12.2015 toteutuman arviointi

Lisätiedot

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä?

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? - Ensimmäisiä osatuloksia kevään 2015 kuntalaiskyselystä Kuntapuheenjohtajapäivä 10.6.2015 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

KYSELY. Maakunnat vastaavat alkaen:

KYSELY. Maakunnat vastaavat alkaen: KYSELY Maakunta ja sote uudistuksessa suomalaiseen hallintoon luodaan kolmas taso eli maakunta, aiempien valtion ja kuntien lisäksi. Uusi organisaatio aloittaa 1.1.2021. Sosiaali ja terveyspalveluja tuottava

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ (malli) Hyväksytty Keskustan kunnallisasiain neuvottelukunnassa 18.4.2012 ja vahvistettu puoluehallituksessa 27.4.2012 Valtuustoryhmän tarkoitus 1 kunnan / kaupungin

Lisätiedot

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli 7 1 3. Ikä Määrä % EOS 6 0.81 Alle 30 1.8 30-245 33. Yli 50 4 64.1 2 5. Seudullinen viestintä on avointa 6. Seudullinen viestintä on helposti ymmärrettävää 7. Seudullä on selkeä yhteinen tahtotila 8. Toimijoiden

Lisätiedot

Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset

Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset Kyselyn tausta ja toteutus Ammatillisen koulutuksen uudistus lisää työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Kyselyllä kartoitettiin opiskelijoiden ohjauksen nykytilaa

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu 30.06.2016 15:45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Hallitus 19 8 5 Yhteensä 19 8 5 Vastausprosentti 42.1 Lopettaneet 26.3 Kesken jättäneet

Lisätiedot

Varkauden seudun kuntarakenneselvitys

Varkauden seudun kuntarakenneselvitys Varkauden seudun kuntarakenneselvitys Demokratiatyöryhmän pohdintoja ja linjauksia 13.8.2014 9.10.2014 Page 1 Uudistuksen tavoitteita Kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen Poliittisen johtamisen

Lisätiedot

KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA Nro 1 KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA Nro 1 KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KOKKOLAN KAUPUNKI I KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA Nro 1 KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kokkolan kaupunginvaltuuston hyväksymä 12.5.2003, vsto muuttanut 25.10.2010 77.

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA

TEHTÄVÄKUVA TEHTÄVÄKUVA 2017 19.1.2017 Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Henkilön nimi: Pätevyysvaatimukset: Välittömät alaiset: Esimiehen nimi ja tehtävänimike: Toimialan/tulosalueen/yksikön perustehtävä:

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta

Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta LSPel jäsenpalokuntien hallinnon ja päällystön seminaari 14.10.2017 Erityisasiantuntija Jouni Pousi Twitter @PousiJouni 1 Tavoitteena sujuvoittaa

Lisätiedot

Varautuminen ja pelastustoimi

Varautuminen ja pelastustoimi Varautuminen ja pelastustoimi Valmistelun tilannekuva 18.5.2018 Aaro Toivonen & Tero Suursalmi 18.5.2018 Valmistelun keskeinen sisältö 1(2) Uudenmaan maakunnan varautumistoiminnan valmistelu aloitettu

Lisätiedot

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta Valtuustoseminaari 23.5.2017 Miksi? Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen Toiminnan kehittäminen ja parantaminen Toiminnan taloudellisuus ja tuloksellisuus

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan toiminnan itsearviointia. Palautekyselyn tulokset (N=5) Huhtikuu 2016

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan toiminnan itsearviointia. Palautekyselyn tulokset (N=5) Huhtikuu 2016 Paikkatietoasiain neuvottelukunnan toiminnan itsearviointia Palautekyselyn tulokset (N=5) Huhtikuu 2016 Miten neuvottelukunta on onnistunut tehtävissään (1=heikosti... 6=erinomaisesti) seurata kansallisen

Lisätiedot

Pelastustoimen tilinpäätös 2008 ja 2009 -hanke, tilinpäätös- ja kustannusanalyysin tuloksia Jaana Määttälä, KTM, tutkija 28.8.2012

Pelastustoimen tilinpäätös 2008 ja 2009 -hanke, tilinpäätös- ja kustannusanalyysin tuloksia Jaana Määttälä, KTM, tutkija 28.8.2012 Pelastustoimen tilinpäätös 2008 ja 2009 -hanke, tilinpäätös- ja kustannusanalyysin tuloksia Jaana Määttälä, KTM, tutkija 28.8.2012 Pelastustoimen kokonaiskustannusanalyysi vuosilta 2007 2010: pelastuslaitokset,

Lisätiedot

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys Pauliina Juhola / Katja Nieminen Kyselyn toteuttaminen Kohderyhmänä ekspertit (EuroSkills 2012, WorldSkills 2013) lajipäälliköt valmentajat lajivastaavat yhteensä

Lisätiedot

Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä

Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä 5.6.2018 Esivalmistelun toisen vaiheen loppuraportti 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällysluettelo 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten toteutumisen arviointi

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella 2009 2012 Miten arvioit hallitustyön edellytyksiä hallituksessa yleisesti seuraavien asioiden osalta? Arvioi edellytyksiä asteikolla 1 5

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia 2015-2019 Visio METKA on Suomen suurin ja vaikuttavin opiskelijakunta niin taloudellisin kuin toiminnallisin mittarein mitattuna.

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistus; pelastustoimen järjestäminen. Hankejohtaja Taito Vainio

Pelastustoimen uudistus; pelastustoimen järjestäminen. Hankejohtaja Taito Vainio Pelastustoimen uudistus; pelastustoimen järjestäminen Hankejohtaja Taito Vainio 1 Pelastustoimen kehittämistä ohjaavat linjaukset HALLITUSOHJELMATAVOITTEET 1) Pelastustoiminnan ja varautumisen valtakunnallista

Lisätiedot

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Esko Koskinen

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Esko Koskinen Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Esko Koskinen Maakuntalaki Maakuntauudistus ja pelastustoimi Siirto maakunnille "Kuntalaki" Maakuntahallinto Organisaatio Liikelaitos Maakunnat ja JTS Maakuntien

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

KYSELY ANTAA KATTAVAN KUVAN.

KYSELY ANTAA KATTAVAN KUVAN. JÄSENKYSELY Mistä vastaajat ovat? Minkä kokoinen on edustamasi yritys? (liikevaihto) KYSELY ANTAA KATTAVAN KUVAN. Saimme yhteensä 250 vastaajaa, ja jokaisesta piiriyhdistyksestä vastattiin. Vastaukset

Lisätiedot

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12. VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.2013 153 VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN

Lisätiedot

Ryhmätyö. Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä)

Ryhmätyö. Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä) Ryhmätyö Yhdistetty: EVAuksessa kehittyminen (yksi tai muutama EVAus tehtynä) EVAuksen hyvien käytäntöjen kehittäminen (useampi EVAus tehtynä) 2.10.2018 Page 1 Keskustelua THL Tulossa koulutusmateriaalia,

Lisätiedot

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Koneyrittäjät ja MTK Tiedotustilaisuus Selvityksen taustaa Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien parissa kyselyn kuntien ja kaupunkien

Lisätiedot

Vanhusneuvostokysely 2012

Vanhusneuvostokysely 2012 Vanhusneuvostokysely 2012 Kysely numero 4/83/2012 Marraskuu 2012 Kunta Tässä kyselyssä vanhusneuvostolla tarkoitetaan vanhusneuvostoja, vastaavia muulla nimellä toimivia yhteistyöelimiä (esimerkiksi ikäihmisten

Lisätiedot

HALLINNOINTIKOODI (CORPORATE GOVERNANCE)

HALLINNOINTIKOODI (CORPORATE GOVERNANCE) HALLINNOINTIKOODI (CORPORATE GOVERNANCE) 20.5.2010 1 / 5 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy Finlands Universitetsfastigheter Ab:n (jäljempänä yhtiö ) päätöksenteossa ja hallinnossa noudatetaan osakeyhtiölakia

Lisätiedot

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista. Koneyrittäjien Energiapäivä Hotelli Arthur,

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista. Koneyrittäjien Energiapäivä Hotelli Arthur, Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Koneyrittäjien Energiapäivä Hotelli Arthur, Selvityksen taustaa Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien parissa kyselyn kuntien ja kaupunkien

Lisätiedot

Pelastustoimi kysely. Kysely pelastustoimen ja sen toimintaympäristön nykytilasta

Pelastustoimi kysely. Kysely pelastustoimen ja sen toimintaympäristön nykytilasta Pelastustoimi 2019 -kysely Kysely pelastustoimen ja sen toimintaympäristön nykytilasta Perustiedot kyselystä Kyselyn laatimiseen osallistui Palopäällystöliiton toimijoiden lisäksi sisäministeriön pelastusosaston

Lisätiedot

Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä

Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä Sanomalehtien Liiton sanomalehti opetuksessa -kysely opettajille Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta

Lisätiedot

Kuntakonsernin riskienhallinnan arviointi - kommenttipuheenvuoro Tampere Talo, Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium

Kuntakonsernin riskienhallinnan arviointi - kommenttipuheenvuoro Tampere Talo, Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Kuntakonsernin riskienhallinnan arviointi - kommenttipuheenvuoro Tampere Talo, Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium 22.5.2015 Revisioneuvos Keijo Lappalainen sisältöä käsitteistöä taustaa vastuita

Lisätiedot

Monikäyttöinen, notkea CAF - mihin kaikkeen se taipuukaan?

Monikäyttöinen, notkea CAF - mihin kaikkeen se taipuukaan? Monikäyttöinen, notkea CAF - mihin kaikkeen se taipuukaan? Raila Oksanen 1.9.2016 Page 1 Monikäyttöisyyden lähtökohta CAF on tarkoitettu helppokäyttöiseksi työkaluksi julkisen sektorin organisaatioiden

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia 2013 2017 Lähtökohta Maahanmuuttoviraston viestintästrategia 2013 2017 pohjautuu valtionhallinnon viestinnälle lainsäädännössä ja ohjeissa annettuihin velvoitteisiin

Lisätiedot

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025 Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Pelastustoimen strategia 2025 Pelastustoimen visio 2025: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi - yhteistyössä. 31.5.2016 2 Toiminta-ajatus: Parannamme yhteiskunnan

Lisätiedot

Kysely laatutyöstä kunnille ja kuntayhtymille sekä valtion virastoille ja laitoksille

Kysely laatutyöstä kunnille ja kuntayhtymille sekä valtion virastoille ja laitoksille Kysely laatutyöstä kunnille ja kuntayhtymille sekä valtion virastoille ja laitoksille Jakelu: Arviointi- ja laadunhallinnan tehtävissä toimivat Kansallinen Laatuhanke on valtiovarainministeriön ja Suomen

Lisätiedot

ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018

ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018 30.8.2018 ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018 Kyselyn toteutus 2018 Webropol-kysely lähetettiin 450 ELY-keskuksen työntekijälle, vastauksia saatiin 136 kpl (vastaus-% 30,2 %) Vastaus-% oli alhaisempi kuin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 4 Sosiaali- ja terveyslautakunnan kevätkauden kokousajat ja pöytäkirjan nähtävänäpito HEL 2013-000916 T 00 00 02 Päätös päätti esittelijän muutosesityksen mukaisesti

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti. Henkilökunnan osallistuminen, osa 3.

Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti. Henkilökunnan osallistuminen, osa 3. Tampere 2017 Tampereen toimintamallin uudistamisprojekti Henkilökunnan osallistuminen, osa 3. Henkilökunnan kommentit toimintamallin uudistamisen tavoitteisiin ja muihin päälinjauksiin Loorassa e-lomake

Lisätiedot

Dnro:375/ /2013 Ehdotus kunanhallitukselle

Dnro:375/ /2013 Ehdotus kunanhallitukselle Dnro:375/02.02.01/2013 Ehdotus kunanhallitukselle 27.6.2016 Perusturvan sisäisen valvonnan suunnitelma vuodelle 2016 Sisällys 1. JOHDANTO 2 1.1. Sisäisen valvonnan, ulkoisen valvonnan ja riskienhallinnan

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Alustavia tuloksia 17.12.2010 Siv Sandberg & Mattias Karlsson Åbo Akademi

Alustavia tuloksia 17.12.2010 Siv Sandberg & Mattias Karlsson Åbo Akademi Alustavia tuloksia 17.12.2010 Siv Sandberg & Mattias Karlsson Åbo Akademi Luottamushenkilö- ja viranhaltijakysely VILU 2010 Kyselyn avulla haetaan tietoja (Paras-) päätöksenteosta ja sen reunaehdoista

Lisätiedot

Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake

Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake Miten järjestön kokoama koko toimintaa koskevaa seuranta- ja arviointitietoa eri tahot hyödyntävät? Tämä lomake sisältää kaikille

Lisätiedot

Yhteistyöstrategia 2012

Yhteistyöstrategia 2012 Yhteistyöstrategia 2012 Suunnitelma yhteistyön parantamiselle Länsi- Uudenmaan Pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien välillä Projekti Tavoitteet: Tämän kehittämisprojektin tavoitteena oli luoda

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 Liitenro1 Kh250 Kv79 Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 2 Pieksämäen kaupungin strategia 2020 Johdanto Pieksämäen strategia vuoteen 2020 on kaupungin toiminnan punainen lanka. Strategia on työväline,

Lisätiedot

Kumppanikyselyiden tulokset 2018

Kumppanikyselyiden tulokset 2018 15.11.2018 Kumppanikyselyiden tulokset 2018 Maaseudun kehittämisen syyspäivät 14.-15.11.2018 Lahti Raisa Ikonen ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018 Arvioi Mavin toimintaa yleisesti kouluarvosanalla 4-10

Lisätiedot

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä. Pelastustoimen strategia 2025 Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi yhteistyössä Pelastustoimen strategia 2025 Pelastustoimen visio 2025 Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi - yhteistyössä. 31.5.2016 2 Toiminta-ajatus Parannamme yhteiskunnan

Lisätiedot

JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI

JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI Copyright Mentorit Oy, 2006. www.mentorit.fi Mittarin käyttöoikeus vain tunnukset lunastaneella. Osittainenkin kopiointi tai muokkaus vain tekijän luvalla. Kyselyn perustana

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAITOS

KAINUUN PELASTUSLAITOS KAINUUN PELASTUSLAITOS MUUTOSINFOT ke 22.3. Suomussalmi ke 29.3. Ristijärvi ti 4.4. Paltamo ti 25.4. Puolanka ke 3.5. Sotkamo ke 10.5. Kajaani ke 17.5. Kuhmo to 18.5. Hyrynsalmi KAINUUN PELASTUSLAITOS

Lisätiedot

STRATEGIAN TOTEUTTAJAT

STRATEGIAN TOTEUTTAJAT STRATEGIAN TOTEUTTAJAT Keitä he ovat? Saku Mantere TieVie 29.10.2004 Onko strategian toteuttaminen Ennalta laaditun strategisen suunnitelman tarkkaa toteuttamista? Johto suunnittelee, keskijohto käskyttää,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta SISÄLLYSLUETTELO Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta 20.03.201 3 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2019... 1 - KUPtalousarvio2019alustava...

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa. Tero Suursalmi

Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa. Tero Suursalmi Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa Tero Suursalmi 7.6.2018 Valmistelun keskeinen sisältö 1(2) Uudenmaan maakunnan varautumistoiminnan valmistelu aloitettu 4/2018, ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

KUNTALAIN UUDISTUS JA SEN VAIKUTUKSET KUNTAKONSERNIN JOHTAMISEEN. Oulu 18.2.2014 Marketta Kokkonen

KUNTALAIN UUDISTUS JA SEN VAIKUTUKSET KUNTAKONSERNIN JOHTAMISEEN. Oulu 18.2.2014 Marketta Kokkonen KUNTALAIN UUDISTUS JA SEN VAIKUTUKSET KUNTAKONSERNIN JOHTAMISEEN Oulu 18.2.2014 Marketta Kokkonen Sisältö 1. Kunnan toiminta ja ohjaus verkostomaailmassa 2. Kunnan johtamisen kokonaisuus ja johtamisen

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

Asikkala Valtuustoseminaari

Asikkala Valtuustoseminaari Asikkala Valtuustoseminaari 25.9.2017 Valtuustoseminaarin ohjelma Maanantai 25.9.2017 klo 16.30 Valtuustoseminaarin avaus Valtuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi Uuden strategian valmistelu ja kunnan oma

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala Kuntalain 13 :n mukaan valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin

Lisätiedot

Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari,

Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari, Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, 29 Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari,.2.29 Taustatietoa barometrista toteutus tammikuussa 29 koko maassa vastanneita 182 (24 %) Kymenlaakso 72 (9

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI 8.12.2016 Hannu Leskinen - Järjestämisvastuu Vastaa asukkaan lailla säädettyjen oikeuksien toteutumisesta (ML 7 ) Pitää huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin

Lisätiedot

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi Pelastustoimen strategia 2025

Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi Pelastustoimen strategia 2025 Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi Pelastustoimen strategia 2025 Pelastusylijohtaja Esko Koskinen 25.5.2016 Pelastustoimen visio 2025: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi - yhteistyössä. 26.5.2016 2 Toiminta-ajatus:

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Uusi Oulu Oulun kaupungin ulkoinen valvonta. Kaupunginvaltuutettujen koulutus Kaupunginreviisori Annikki Parhankangas

Uusi Oulu Oulun kaupungin ulkoinen valvonta. Kaupunginvaltuutettujen koulutus Kaupunginreviisori Annikki Parhankangas Oulun kaupungin ulkoinen valvonta Kaupunginvaltuutettujen koulutus 15.11.2012 Kaupunginreviisori Annikki Parhankangas Uusi Oulu 1.1.2013 Kunnan valvontajärjestelmä Muu ulkoinen valvonta - valtion valvonta:

Lisätiedot

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Raportin kohderyhmä: Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy Vastaajia yhteensä: 19 1 Raportin lukuohjeet - Raportin alussa näytetään tää indeksit: it Indeksi tarkoittaa

Lisätiedot

Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017

Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017 Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017 Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien sekä valtakunnan tason päättäjien parissa selvityksen tuki- ja liikuntaelinterveyden edistämisestä

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta sekä niille erikseen määrätyistä

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON. Strateg a

MAAHANMUUTTOVIRASTON. Strateg a MAAHANMUUTTOVIRASTON Strateg a 2013 2017 VISIO 2017 Maahanmuutosta kansalaisuuteen johtava asiantuntija, yhteistyökumppani ja palveluosaaja. Maahanmuuttovirasto on johtava toimija oleskeluluvan käsittelystä

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus 14.6.2017 Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnissa ja Henkilöstön työhyvinvointikyselyssä

Lisätiedot