Etätyökysely henkilöstöstölle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015"

Transkriptio

1 Etätyökysely henkilöstöstölle

2 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt

3 Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää Etätyömahdollisuudesta on tiedotettu riittävästi

4 Etätyökysely Teen etätyötä pääosin Teen etätyötä pääosin - muualla, missä julkisissa tiloissa (kirjastot, kahvilat ym.)

5 Etätyökysely Käytän etätyössä

6 Etätyökysely Kuinka usein teet etätyötä?

7 Etätyökysely Miten raportoit esimiehellesi etätyöpäivästä?

8 Etätyökysely Mikäli etätyön tekeminen on mahdollista jatkossa, aiotko jatkaa etätyön tekemistä? Mikäli etätyön tekeminen on mahdollista jatkossa, aiotko jatkaa etätyön tekemistä? - En, koska Työnkuvani on muuttunut eikä etätyön tekeminen ole enää mahdollista. (Kaikki)

9 Mitkä asiat näet etätyön hyötyinä? Kun saa rauhassa keskittyä, syntyy myös uusia ideoita, suunnitelmia helpommin ja välillä jopa "huomaamatta" ja pinnistelemättä. Etätyö on auttanut jaksamisessa; tulee hyvä mieli kun on saanut joitain rästejä purettua, suuritöisen työn tehtyä. Työtä on mukavaa tehdä "verkkareissa ja villasukissa". Lisäksi etätyöpäivinä voi säästää työmatkaan käytetyn ajan ja kustannukset. Kun olen etätyötä tehnyt olen saanut aikaiseksi omasta mielestäni huomattavan paljon asioita... Myös poissaolo työpaikalta antaa etäisyyttä ja ajatus on selkeämpää. Usein etätyöpäivänä työtä tehdään kirjaimellisesti koko päivä, eli normaalin työajan lisäksi ilta. Koen sen itse hyväksi! Itse teen etätyötä erityisesti sellaisina päivinä, kun osallistun johonkin kokoukseen Tampereella. Jään tällöin kokouksen jälkeen Tampereelle ja teen etätöitä esim. kirjastossa tai kahvilassa. Näen etätyön suurimpana hyötynä sen mahdollistaman joustavuuden - työpäivän voi tarvittaessa tehdä kotoa käsin, jolloin työn ja muun elämän yhteensovittaminen helpottuu. Pystyy hoitamaan ripeämmin päivän aikana tulevat n sähköpostia ja niihin liittyvät lukemattomat työt (työn ruuhkautuminen vähenee etätyöpäivän ansiosta). Työmatkaan kuluva aika (2,5-3 h/d) säästyy muuhun toimintaan, esim. nukkumiseen, ulkoiluun ja liikuntaan, mikä parantaa elämän laatua ja jaksamista.

10 Mitä asioita etätyön tekemisen suhteen pitäisi vielä kehittää? Jos sinulla on ollut etätyössä jotain ongelmia, kerro tähän millaisia. Kaikkia tarvittavia tietokoneohjelmia ei voi käyttää kotona. Se on kuitenkin pieni haitta, sillä valitsen etätyötehtävät etukäteen tämän asian huomioiden. Minun on ehkä tullut otettua liikaa työtehtäviä kotiini ns. hätävaratöiksi jonkun ison kokonaisuuden lisäksi. Niitä ei kannattaisi ottaa, koska ne lisäävät stressin tuntua eikä niitä kuitenkaan ehdi tehdä. Lisäksi työn tekemistä on välillä vaikea lopettaa työajan loppuessa, mikäli työtä ei ole saanut valmiiksi (lupapäätös/lausunto vie aina useamman työpäivän). Kaikkiin tarvittaviin tiedostoihin ei pääse etänä. Ajoittain useampaan etänä käytettävään ohjelmaan on yhteysongelmia, mutta eivät ole kuitenkaan estäneet tuottavaa työntekoa. Sen tekemiseen kaiken kaaoksen keskellä pitäisi löytyä aikaa.

11 Millaisiin tehtäviin etätyö mielestäsi soveltuu? Ihan rutiinitehtäviin, esim. sähköpostiruuhkan purkamiseen. Itsenäiseen työhön, jota tekisin työpaikalla yksin työhuoneessani ovi kiinni ja toivon, ettei kukaan tulisi häiritsemään. Kokousmuistioiden laadinta, laskujen hyväksyntä, erilaiset suunnittelu- ja kehittämistehtävät. Etätyö sopii parhaiten laajempiin, tekstintuottamista ja lukemista vaativiin työtehtäviin (esim. lupapäätökset, lausunnot). Myös suunnittelun tapaiset tehtävät sopivat hyvin, koska kodin rennossa ilmapiirissä on luovempi olotila. Suunnitelmien, oppaiden ym. "ei viranomaistekstien" työstämiseen ja tiedon etsimiseen. Erityisen hyvin etätyö soveltuu mielestäni keskittymistä ja ajattelua vaativiin töihin - sellaisiin töihin, jotka kärsivät normaalin toimistoympäristön jatkuvista häiriöistä ja keskeytyksistä. Suunnittelu-,hallinto-,taloushallinto- ym. Kirjallisiin raportointeihin. Työn kehittämisen miettimiseen ja suunnitelmien tekemiseen sekä konkreettisesti aikataulun suunnitteluun, koska toteutetaan. Asiat jäävät paljon tasolle, pitäisi, olisi hyvä jne..

12 Mihin asioihin kaivattaisiin lisää ohjeistusta etätyön suhteen? Teen etätyötä hyvin harvoin, joten etsin tietoteknisiä ohjeistuksia siihen, mutta en enää löytänyt niitä. Niitä siis kaipaisi enemmän, jotta kaikki toimisi jouhevammin. Minusta ohjeistus on ollut riittävää. Ohjeistus selkeäksi ja tiedoksi työntekijöille: esimiehet ja projektityöntekijät. Sekä omalta esimieheltä hyväksyntä ja tuki etätyön tekemiseen.