Työllisyydenhoidon suunnittelun uusi työkalu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työllisyydenhoidon suunnittelun uusi työkalu"

Transkriptio

1 Työllisyydenhoidon suunnittelun uusi työkalu Tempo KTH analyysi Suomen ensimmäinen kuntien työllisyydenhoidon strateginen benchmark -analyysi on täällä. Analysoitua tietoa, jonka avulla kunnat voivat paremmin valmistautua vuoden 2015 työmarkkinatuen rahoitusuudistukseen. tempoeconomics.fi

2 Haasteita tiedossa 2015 Julkishallinto painii valtavien kustannus- ja tehokkuuspaineiden kanssa. Kuntien työllisyydenhoito on yksi merkittävimmistä ja haastavimmista resursoinnin alueista ja kunnallisten päättäjien vastuulle lankeaa yhä suurempi vastuu sen hoitamisesta tulevaisuudessa. Tilanne? Tällä hetkellä eri kuntien työllisyydenhoitomallit ja prosessit poikkeavat toisistaan, vertailevaa tietoa ei ole saatavilla ja työllisyydenhoidon keskeisiä linjauksia joudutaan tekemään vajavaisen informaation ja ennusteiden perusteella. Vaarana on, että moni kunta kohtaa ensi vuoden uudistuksen liian aikaisin, köykäisellä tiedolla, väärällä mallilla, ilman käsityksiä todellisista kustannuksista ja suunnitelmien tehokkuudesta.

3

4 Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia Päättäjien pitää tuottaa oman kunnan palveluita tehokkaammin ja tunnistaa omaan kontekstiin sopivien mallien eri hyödyt ja mahdollisuudet. Kuntien työllisyydenhoito koskettaa kuntien ja kaupunkien päättäjiä hyvin laaja-alaisesti. Tempossa olemme kuunnelleet kunnallispäättäjiä ja tiedämme, että nyt tarvitaan vertailevaa informaatiota sekä faktoihin pohjautuvaa näkemystä muutoksista ja mahdollisuuksista: eri kuntien käytännöistä, tuloksista ja malleista relevantteja benchmarkeja sekä best practice -ajattelua Vain siten voidaan kattavasti ennakoida työllisyydenhoidon muuttuvan kulurakenteen muutokset.

5 Mikä on tehokkain tapa varautua ajoissa vuoden 2015 työmarkkinatuen rahoitusuudistukseen? PÄÄTTÄJÄT TARVITSEVAT yhteistä referenssipintaa, minkä pohjalta kehittää kuntien ja kaupunkien välistä työllisyydenhoidon yhteistyötä ja prosessien mahdollista yhdenmukaistamista. MIKKO VALTAKARI, TUTKIMUSJOHTAJA KUNNANPÄÄTTÄJIEN AVAINKYSYMYKSIÄ: Paljonko kuntanne aktivointipalvelut tosiasiassa maksavat? Mitä aktivointipalvelunne maksavat suhteessa muihin kuntiin? Miksi toinen kunta pystyy tuottamaan samat palvelut halvemmalla? Mikä palveluissanne maksaa?

6 UUSI & ODOTETTU KuntienTyöllisyydenHoidon-analyysi TEMPO KTH

7 Laatuaan Suomen ensimmäinen Tempo KTH on Suomen ensimmäinen työllisyyden strateginen benchmark -analyysi. Sen tuottaa Tempo Economics, Suomen johtava kilpailulainsäädäntöön liittyvän taloudellisen konsultoinnin sekä julkishallinnon tutkimus-, kehittämis- ja arviointipalveluiden tuottaja. TEMPO KTH JULKAISTAAN Työn lopulliseen laatuun vaikuttaa vertailujoukon laajuuus. Toteutuakseen edellytämme vähintään kymmenen kunnan sitoutumista. VARAA ENNAKKOON Tempo Economics ottaa vastaan sitovia ennakkovarauksia. Voit olla joko suoraan yhteydessä analyysin vastaavaan asiantuntijaamme tai tehdä tilauksen osoitteessa TEMPO KTH HINTA ON ALV Huomio: Varaamalla analyysin mennessä saat ennakko- varaajan edun ja analyysin hinta on ALV. Lisäksi, varaamalla ajoissa voit täsmällisemmin vaikuttaa analyysin sisältöön ja vertailujoukkoon.

8 Ainutlaatuista faktatietoa Tempo KTH analyysi tarjoaa uutta faktatietoa kuntien työllisyydenhoidon malleista ja kustannuksista. INVESTOIMALLA RAPORTTIIN ASIAKAS SAA: Nykytilamallinnuksen Benchmark-analyysin nykytilan pohjarakenteelle Työllisyydenhoidon kustannuslaskelman, laskelmat eri strategisille allokaatioille sekä skenaariolaskennan tulevasta uudistuksesta Yhteenvedon, johtopäätökset sekä kehitysehdotukset

9

10 Alansa johtavan vertailevan taloustiedon asiantuntijan laatuanalyysi Tempo Economics on tehnyt analyysin ja laskelmat koko maan tasolla vuonna 2006 toteutetun työmarkkinatukiuudistuksen kustannusvaikutuksista niin kuntiin kuin valtiolle sekä toteuttanut samassa tutkimuksessa ennakoivia esimerkkilaskelmia vuonna 2015 toimeenpanevasta uudistuksen toisesta vaiheesta. Analyysista kattavasti osoitteessa

11 Kehitä vertaamalla! Sinäkin voit päättäjänä auttaa naapurikuntia varautumaan tulevaan työmarkkinatuen rahoitusuudistukseen kunnolla ja ajoissa. Tempo KTH analyysi mahdollistaa vertaiskehittämiselle aivan erityiset mahdollisuudet. Ehdota meille kumppaneita tai kutsu hankkeeseen mukaan naapurikuntanne. SEURAA QR-KOODIA!

12 TEMPO ECONOMICS OY Teknobulevardi 3-5 FI Vantaa Puhelin Facsimile OTA YHTEYTTÄ Lisätietoja ja varaukset Antti Järvinen, Senior Associate Puhelin Tempo Economics toimii Hanselin johdon konsultoinnin puitesopimustoimittajana strategian ja johtamisen kehittämisen alueella vuosina Analyysin varaukset myös osoitteessa (tässä tasku käyntikortille)