Vinssi. Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vinssi. Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151"

Transkriptio

1 Vinssi Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151

2 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen ja kokemuksen perusteella. Tähän käyttöohjeeseen perehtymällä ja sitä noudattamalla varmistatte turvallisuutenne sekä työlaitteenne varman toiminnan ja pitkän käyttöiän. Mikäli työlaitteenne toiminnoissa on ongelmia tai tarvitsette varaosia tai huoltoa, ottakaa yhteyttä omaan Avant-jälleenmyyjäänne. 2. Käyttötarkoitus Avant vinssi on suunniteltu puunrunkojen, veneiden ym. tavaran vetämiseen paikasta, johon kuormaajalla ei pääse. Vinssiä voidaan käyttää myös itse kuormaajan vetämiseen, jos kuormaaja on jäänyt maastoon kiinni. 3. Turvallisuusohjeet Ennen vinssin käyttöönottoa lue huolellisesti kuormaimen ja vinssin käyttöohjekirjat. Kun kiinnität vinssiä kuormaimeen varmista, että kuormaimen pikakiinnityslevyn lukitustapit ovat varmasti ala-asennossaan ja lukinneet vinssin kuormaimeen. Aloita vinssin käyttö varovaisesti ja rauhallisesti. Pidä vähintään kahden metrin turvaetäisyys vinssin kelaan sen pyöriessä, varo erityisesti vinssin vaijeria, kun aloitat sisäänkelaamisen. Vinssin vaijeri on tarkistettava säännöllisesti vuoden välein. Jos vaijerissa on havaittavissa selviä katkenneita säikeitä tai vääntymiä, on se vaihdettava välittömästi uuteen vastaavaan. Älä poista vinssin suojaverkkoa käytön aikana. Kuljeta vinssiä aina mahdollisimman alhaalla matalimman painopisteen saavuttamiseksi. Älä koskaan suorita mitään huoltotöitä kuormaajan moottorin käydessä. Lue myös kuormaajaa koskevat turvallisuusohjeet kuormaajan ohjekirjasta. Älä koskaan mene nostetun työlaiteen alle. 4. Tekniset tiedot: Leveys: Korkeus: Pituus: Paino: Vaijerin pituus: Vetovoima: Vetonopeus: 1100 mm 700 mm 810 mm 50 kg 30 m 1000 kp 0,8 2,3 m/s (nopeus riippuvainen kuormaajamallista) Vinssi on hydraulimoottorikäyttöinen

3 3 5. Vinssin kiinnittäminen kuormaimeen 5.1 Mekaaninen kiinnitys kuormaimeen Vinssi kiinnitetään kuormaimeen kuormaimen pikakiinnityslevyn ja vinssin vastakappaleen avulla. Työlaitteen kiinnittäminen kuormaajaan on syytä tehdä huolella. Jos työlaite ei ole lukkiutunut kuormaajaan, saattaa työlaite irrota kuormaajasta ja aiheuttaa vaaratilanteita. Pahimmassa tapauksessa työlaite saattaa liukua ylösnostettua puomia pitkin kuljettajan päälle. Siksi onkin tärkeää, että lukittumatonta työlaitetta ei nosteta missään tapauksessa yli metrin korkeuteen. Vaaratilanteiden välttämiseksi noudata aina seuraavilla sivuilla kuvattuja työlaitteiden kiinnitysohjeita. Vinssin kiinnittäminen 500- ja 600-sarjan kuormaajaan tapahtuu seuraavasti: 1. Vaihe: Nosta pikakiinnityslevyn molemmilla puolilla sijaitsevat lukitustapit ylös ja käännä ne taakse hahloon siten, että ne lukittuvat yläasentoon. Varmistu, että lukitustappi on lukittunut yläasentoon! 2. Vaihe: Käännä pikakiinnityslevyä hydrauliikan avulla etuviistoon asentoon. Aja kuormain työlaitteeseen kiinni. 3. Vaihe: Nosta puomia hieman - vedä puomin ohjausvipua taaksepäin, jolloin työlaite nousee ilmaan. Käännä puomin ohjausvipua vasemmalle, jolloin pikakiinnityslevyn alaosa kääntyy kiinni työlaitteeseen.

4 4 4. Vaihe: Käännä puomin ohjausvipua lisää vasemmalle niin että automaattinen työlaitteen lukitus laukaisee lukitustapit. Varmista että lukitustapit ovat alaasennossaan. Muista aina turvallisuusohjeet kappaleesta 3, kun kiinnität työlaitetta kuormaajaan. Vinssin kiinnittäminen 200-sarjan kuormaajaan tapahtuu seuraavasti: 1. Vaihe: Nosta pikakiinnityslevyn päällä oleva lukitustappi ylös ja käännä se hahloon siten että se lukittuu yläasentoon. Varmista, että lukitustappi on lukittunut yläasentoon! 2. Vaihe: Käännä pikakiinnityslevyä hydrauliikan avulla etuviistoon asentoon. Aja kuormaaja työlaitteeseen kiinni siten, että pikakiinnityslevyn yläkulmissa olevat tapit menevät työlaitteen pikakiinnityssovitteen reikiin. 3. Vaihe: Nosta puomia hieman vedä puomin ohjausvipua taaksepäin, jolloin työlaite nousee ylös. Käännä puomin ohjausvipua vasemmalle, jolloin pikakiinnityslevyn alaosa kääntyy kiinni työlaitteeseen.

5 5 4. Vaihe: Käännä puomin ohjausvipua lisää vasemmalle niin että automaattinen työlaitteen lukitus laukaisee lukitustapin. Varmista, että lukitustappi on ala-asennossaan. Varmista, että lukitustappi on ala-asennossaan niin, että se on lukittunut työlaitteeseen. Lukitustapin pitää lukittua työlaitteen pikakiinnityssovitteen alaosassa olevaan reikään. 5.2 Hydrauliikkaliittimien kiinnittäminen Hydrauliikkaletkujen kiinnittäminen 500- tai 600-sarjan kuormaajaan Vinssissä on kolme hydrauliikkaletkua, jotka kaikki tulee kiinnittää kuormaimeen. Letkujen päässä olevista liittimistä kaksi ovat urosliittimiä ja yksi naarasliitin. Kuormaajassa on vastaavasti kaksi naarasliitintä ja yksi urosliitin. Letkut tulee liittää kuormaajaan niin, että sinisellä suojakorkilla varustetut liittimet (kuormaajassa naaras ja vinssissä uros) liitetään toisiinsa. Jäljelle jäävät kaksi liitinparia menevät näin automaattisesti oikein päin. Tarkista liitosten jälkeen vinssin toiminta. Jos vinssi lähtee kelautumaan sisään päin, kun ulkopuoleisen hydrauliikan vipua käännetään lukkoasentoon päin, ovat vinssin kaksi urosletkua väärin päin. Vinssi saadaan pyörimään, kun urosletkujen paikat vaihdetaan keskenään Kuvan 1 osoittamalla tavalla. Kuva 1 Varmista, että kaikki kolme liitinparia ovat lukittuneet toisiinsa. Jos yksi liittimistä ei ole kunnolla kiinnittynyt saattaa vinssin hydrauliikkamoottori vaurioitua.

6 6 Liittimien irroittaminen Liittimet irtoavat toisistaan, kun naarasliittimen päässä olevaa kaulusta vedetään taaksepäin. Ennen kuin irroitat liittimet toisistaan liikuta ulkopuoleisen hydrauliikan vipua muutama kerta edestakaisin. Näin varmistut siitä, että järjestelmään ei jää painetta ja liittimet on huomattavasti helpompi kiinnittää seuraavalla kerralla. Hydrauliikkaletkujen kiinnittäminen 200-sarjan kuormaajaan Vinssissä on kolme hydrauliikkaliitintä, jotka tulee kiinnittää vastaaviin liittimiin kuormaajassa. Vinssissä on yhteensä kaksi urosliitintä ja yksi naarasliitin. Kuormaajassa on taas vastaavasti yksi urosliitin ja kaksi naarasliitintä. Kuormaajassa olevista naarasliittimistä keskimmäinen on ns. paluulinja, oikeanpuolimmainen ns. painelinja ja urosliitin on puolestaan ns. vuotolinja. Vinssin letkut tulee kiinnittää kuormaimeen oikein päin, jotta vaijeria voidaan vetää ulos kelalta, kun ulkopuoleisen hydrauliikan käyttöpoljin on painettu alas lukitusasentoonsa. Kun liität liittimiä toisiinsa, sammuta kuormaajan moottori, liikuta ulkopuoleisen hydrauliikan poljinta muutama kerta ylös ja alas sekä laske kuormaajan puomi alas. Näin järjestelmään ei jää painetta ja liittimet on helppo liittää toisiinsa. Jos vinssin vaijeri lähtee kelautumaan sisään päin, kun kuormaajan ulkopuoleisen hydrauliikan poljin painetaan alas lukitusasentoon, irroita liittimet ja vaihda vinssin paine- ja paluulinjat keskenään kuvan 2 mukaisesti. Hydrauliikkaliittimien irroitus Kuva 2 Liittimiä irroitettaessa tulee kiinnittää huomiota liittimissä olevaan lukitussysteemiin. Lukitussysteemi estää naaras- ja urosliitintä irtoamasta toisistaan vahingossa, mutta saattaa myös pyörähtää vahingossa lukitusasentoon, jolloin liittimet eivät irtoa toisistaan. Kaikkien naarasliittimien kauluksen alapäässä on pieni ura ja kauluksen alapuolella pieni kuula. Kun liittimet halutaan irroittaa toisistaan, pitää em. uran ja kuulan olla kohdakkain. Tämän jälkeen vedetään naarasliittimessä olevaa uritettua kaulusta alaspäin, jolloin liittimet irtoavat toisistaan. (Ks. kuva 3)

7 7 Kuva 3 Jos liittimet eivät irtoa toisistaan, vaikka kuvan 3 kuula ja ura ovat kohdakkain, on järjestelmään todennäköisesti jäänyt painetta. Irroittaaksesi liittimet, liikuta kuormaajan ulkopuoleisen hydrauliikan poljinta muutama kerta ylös ja alas, laske kuormaajan puomi alas ja yritä irroittaa liittimet uudelleen. Varmista aina, että kaikki kolme liitintä ovat kiinnittyneet kunnolla kuormaajan vastaaviin liittimiin. Jos jokin letkuista ei ole kunnolla kiinnitetty, saataa vinssin hydrauliikkamoottori vaurioitua. Pidä liittimet mahdollisimman puhtaina. Lika, jää ym. saattaa vaikeuttaa liittimien käyttöä huomattavasti. 6. Ohjeita käyttöä varten Kun vinssi on kiinnitetty kuormaajan etulevyyn ja hydrauliikkaliittimet ovat kiinnitetty, voi vinssin käyttämisen aloittaa. Kun letkut ovat kiinnitetty oikein päin (ks. hydr.liittimien kiinnittäminen) vinssi kelaa sisäänpäin, kun ulkopuoleisen hydrauliikan vipu käännetään poispäin lukitusasennosta. 200-sarjassa poljinta nostetaan ylöspäin, 500-sarjassa vipua käännetään oikealle ja 600-sarjassa vipua vedetään taaksepäin. Vaijerin uloskelaaminen puolestaan tapahtuu kääntämällä ulkopuoleisen hydrauliikan vipu päinvastaiseen asentoon, eli vivun lukitusasentoon. Kun vipu on lukitusasennossaan vaijeri vapautuu, jolloin voit vapaasti vetää vaijeria ulos vinssin kelalta. Kun aloitat vaijerin sisäänkelaamisen, huomioi, että kiristyessään vaijeri saattaa tehdä voimakkaan piiskaliikkeen, joka saattaa vahingoittaa ihmisiä tai omaisuutta. Vaijeri kiristyy aina mahdollisimman suoraksi linjaksi vedettävän kohteen ja vinssin välille. Jos kuormaaja on jäänyt kiinni maastoon, ja käytät vinssiä sen pois vetämiseen, varmistu että vaijerin kiinnityspiste maastossa on riittävän tukeva. Esim. puu saattaa pahimmassa tapauksessa kaatua kuormaajan päälle.

8 8 7. Huolto Avant vinssit ovat suunniteltu mahdollisimman huoltovapaaksi, jolloin käyttäjän kuukausittaiseen huoltotarpeeseen kuuluu ainoastaan vaijerin liitosten varmistaminen, vinssin vaijerin kunnon tarkkailu ja kelan välyksen säätäminen. Suuremmat huolto tai korjaustyöt on syytä antaa valtuutetun Avant-huollon hoidettavaksi. Paikkakuntasi lähimmän huoltoyrittäjän löydät internetistä sivuilta, tai ottamalla yhteyttä kansilehdessä mainittuihin yhteystietoihin. 7.1 Vaijerin kiinnitysten tarkistaminen Vinssin vaijeri on kiinnitetty kelaan kahden (2) sakkelin avulla. Sakkeleiden oikea kireys on hyvin tärkeää, koska vaijerin irtoaminen kelalta saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Sakkelit sijaitsevat kelan sisällä, ja ne voidaan kiristää vinssin oikealta puolelta. Sakkelit ovat osoitettuna Kuvassa 4. Kuva 4 Tarkista sakkeleiden kireys vuosittain, tai joka kahdeskymmenes käyttötunti.

9 9 7.2 Kelan tasapainottaminen Vinssin kela on kiinnitetty suoraan hydraulimoottoriin ja kelan pyöriessä siihen saattaa kohdistua hyvin suuria voimia. Kelan pyörimistä voi tasapainottaa säätämällä liukupalaa kuvassa 5 näkyvällä ruuvilla. Liukupalan on tarkoitus koskea hieman kelan runkoon, jolloin kela pyörii mahdollisimman suorassa, vaikka siihen kohdistuisi suuriakin voimia. Kuva 5 8. Vinssin takuuehdot (Tuotenumerot A33130 jaa33151) Avant Tecno Oy myöntää valmistamalleen vinssille vuoden (12 kk) takuun ostopäivästä lukien. Takuun puitteissa korvataan korjauskustannukset seuraavasti: Työkustannukset korvataan, mikäli tehdas ei itse suorita korjausta. Viallisten komponenttien tai tarvikkeiden tilalle tehdas toimittaa uudet. Tapauskohtaisesti tehtaan kanssa sovittaessa tehdas voi korvata asiakkaalle hänen hankkimiensa komponenttien hinnan. Takuu ei korvaa: Tavallisia huoltotöitä, eikä niissä tarvittavia huolto- ja kulutusosia. Vaurioita, jotka aiheutuvat epätavallisista käyttöolosuhteista tai käyttötavoista, huolimattomuudesta, rakennemuutoksesta ilman Avant Tecno Oy:n suostumusta, jäljitelmäosan käytöstä tai huollon puutteesta. Vian seurannaisvaikutuksia, kuten työn keskeytymistä tai mahdollista muuta lisävahinkoa. Korjauksesta aiheutuneita matka- ja/tai rahtikustannuksia.

10 10 9. Vinssin (A33130 ja A33151) varaosalista RUNKO, KELA JA HYDR. MOOTTORI 1 A RUNKO 2 A KELA 3 A SUOJAKAARI 4 A VAIJERI, VARMUUSKOUKKU JA SAKKELIT HYDR. MOOTTORI OMSW KUUSIORUUVI M12*45 DIN 931 ZN ALUSLEVY M12 DIN 125 ZN KUUSIOMUTTERI M12 DIN KUUSIORUUVI M12*70 DIN 933 ZN 10 A JARRUPALA KUUSIOMUTTERI M12 DIN 934 ZN VINSSIN KIINNITTÄMISEKSI 200-SARJAN KUORMAIMEEN TARVITAAN: A ADAPTERILEVY KUUSIORUUVI M20*70 DIN KUUSIOMUTTERI M20 DIN 985

11 11 LETKUTUS 1 A HYDR. LETKU L= A HYDR. LETKU L= A HYDR. LETKU L= USIT-TIIVISTE R1/ PIKALIITIN, NAARAS ( SRJ) PIKALIITIN, NAARAS, FLAT-MALLI, (200-SRJ) SUOJUS MUSTA TR-MALLIN PIKALIITINRUNKOON SUOJUS MUSTA FLAT-MALLIN PIKALIITINRUNKOON PIKALIITINNIPPA R1/2SK, TR-MALLI, ( SRJ) PIKALIITINNIPPA R1/2SK, FLAT-MALLI (200-SRJ) SUOJUS SININEN TR-MALLIN PIKALIITINNIPPAAN SUOJUS PUNAINEN FLAT-MALLIN PIKALIITINNIPPAAN SUOJUS MUSTA TR-MALLIN PIKALIITINNIPPAAN SUOJUS MUSTA FLAT-MALLIN PIKALIITINNIPPAAN L-LIITINRUNKO UNF3/4 JIC SK-2*UNF3/4 JIC UK PERUSLIITIN R1/2 UK-UNF3/4 JIC UK YHDYSNIPPA R1/2 UK-UNF3/4 JIC SK VASTAVENTTIILI VUC40 1,5 BAR PERUSLIITIN R1/4 UK-UNF9/16 JIC UK KULMALIITIN 90AST R1/2 UK-UNF3/4 JIC UK

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194 Jauhonjakokauha Tuotekoodi A1194 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen ja kokemuksen

Lisätiedot

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet Minikaivurit Tuotenumero Avant 200-sarjaan A33153 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 250 mm kauhalla A32393 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 400 mm kauhalla A32394 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy

Lisätiedot

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Puunhalkaisukone. A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan

Puunhalkaisukone. A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan Puunhalkaisukone A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097 Lumilinko 500-Sarjan tuotenumero A2847 200-Sarjan tuotenumero A21097 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Hiekoitin. Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947

Hiekoitin. Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947 Hiekoitin Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Jyrsin. Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163

Jyrsin. Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163 Jyrsin Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan HD Lumilinko Avant 600-sarjaan Tuotenumero A21195 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030

Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030 Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä,

Lisätiedot

Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509

Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509 HD Rehupihti Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334

Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334 Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette

Lisätiedot

Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys

Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys Tuotenumero A21019 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941

Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941 Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941 1 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet

Lisätiedot

Kaivuri sarjan kuormaimiin

Kaivuri sarjan kuormaimiin Kaivuri 150 200-sarjan kuormaimiin Tuotenumero A21105 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm

Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm Tuotenumero A21316 500- ja 600-sarjaan Tuotenumero A21315 200-sarjaan 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109

Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109 Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avantruohonleikkurin. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen

Lisätiedot

Trukkimasto Avant 500-sarjaan

Trukkimasto Avant 500-sarjaan Trukkimasto Avant 500-sarjaan Tuotenumero A32915 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin

Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 tuotenumero A21172 Kaivuri 250 tuotenumero A21155 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin

Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 tuotenumero A2865 Kaivuri 250 tuotenumero A2890 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Juontokouran vintturi Käyttöohje

Juontokouran vintturi Käyttöohje Juontokouran vintturi Käyttöohje Valmistaja: AS SAMI Tule 20, Saue, Harjumaa, 76505 VIRO www.sami.ee Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. KÄYTTÖTARKOITUS... 3 3. TAKUU... 4 4. TEKNISET TIEDOT... 5 5. TURVALLISUUSVAATIMUKSET...

Lisätiedot

Ruohonleikkuri 1200 mm. Tuotenumerot A21127 ja A21046. 1. Alkusanat

Ruohonleikkuri 1200 mm. Tuotenumerot A21127 ja A21046. 1. Alkusanat Ruohonleikkuri 1200 mm Tuotenumerot A21127 ja A21046 1. Alkusanat 2 Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

AVANT 313S Varaosaluettelo

AVANT 313S Varaosaluettelo AVANT 313S Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA: 14320 AVANT 313S A21059 Valmistaja: AVANT TECNO OY YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI puh. 03-347 8800 fax 03-348 5511 web www.avanttecno.com 2 AVANT 313S: VARAOSALUETTELO

Lisätiedot

Kippaavat peräkärryt

Kippaavat peräkärryt Kippaavat peräkärryt Tuotenumero A2949 ja A21200 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

A 10 FORM NO. 769-03656B

A 10 FORM NO. 769-03656B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Suomi Ruohonkokooja Turvallisuuden kannalta Noudata turvallisuusja käyttöohjeita

Lisätiedot

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT P 550 ja P 700 Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 Alkaen sarjanumerosta 4R0567 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit: P

Lisätiedot

AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo

AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA: 42727 A21061 AVANT 320S A21062 AVANT 320S+ Valmistaja: AVANT TECNO OY YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI puh. (03) 347 8800 fax (03) 348 5511 web www.avanttecno.com

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. FI SUOMI SYMBOLIT Koneeseen on kiinnitetty seuraavat symbolit, joiden tarkoitus on muistuttaa käyttäjää laitteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET Oy Machine Tool Co 1. Käyttökohteet Käsikäyttöinen MACCO BF -haarukkavaunu on matalarakenteinen, vain kuormalavalla olevan, kovilla pinnoilla liikuteltavan tavaran siirtelyyn

Lisätiedot

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet TURVALLISUUSOHJEET (tarkistettava aina ennen liikkeelle lähtemistä) Aseta kuulakytkin auton vetokoukkuun ja tarkista, että kuulakytkin on varmasti

Lisätiedot

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Suksien-/lumilaudanpitimet MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjeisiin on tutustuttava aina ennen laitteen käyttöä Sarjanumero Valmistusvuosi PALAX Lahdentie 9 61400 Ylistaro, FINLAND Tel. +358 6 4745100 Fax. +358

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

AVANT 200-sarja Varaosaluettelo

AVANT 200-sarja Varaosaluettelo AVANT 200-sarja Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA:30001-30026;43509 AVANT 216 AVANT 220 A2978 A21140 Valmistaja: YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI Puh. 03-347 8800 Fax 03-348 5511 www.avanttecno.com 2 AVANT

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN Puh. 02 528 6500 Fax. 02 553 1385 Alkaen sarjanumerosta 130 POTILA HERKULES PINTA-ÄKEIDEN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 KOHP95.doc KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com 2 1. YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Käyttöohjekirja Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Sisällysluettelo sivu Sisällysluettelo ja alkusanat 1 Käyttö- ja huolto-ohje 2 Turvallisuusohjeita

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

LUMILINKO TR-270. Käyttö- ja huolto-ohjekirja. J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127. 69950 PERHO www. varilasteel.

LUMILINKO TR-270. Käyttö- ja huolto-ohjekirja. J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127. 69950 PERHO www. varilasteel. LUMILINKO TR-270 Käyttö- ja huolto-ohjekirja J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127 Koivukoskentie 2 varilasteel@pp.nic.fi 69950 PERHO www. varilasteel.com 1 Sisällysluettelo 1. Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

Hydraulinen kantohara KHH. Käyttöohje

Hydraulinen kantohara KHH. Käyttöohje Hydraulinen kantohara KHH Käyttöohje Ennen laitteen asennusta lue käyttö- ja turvallisuusohjeet huolellisesti! Valmistaja: Koneurakointi Timo Latvala Viinikantie 9 61720 KOSKUE Puh: 0500 269 944 SISÄLLYS

Lisätiedot

Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja

Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja Toivotamme teille parhaita menestystä Hapa Halkaisukoneen omistajalle. Noudattaessamme tämä kirja ohjeita palvelee halkaisukone teitä pitkään

Lisätiedot

Pyörällisen suihkutuolin osat

Pyörällisen suihkutuolin osat Pyörällisen suihkutuolin osat 1 Työntökahva 2 Selkänoja 3 Istuimen kansi 4 Kiinnitysruuvi 5 Kannellinen ämpäri 6 Rengas, 4 (valinnainen) 7 Kaksiosainen lukitusjarru 8 Käsinoja 9 Jarru 24 :n pyörään (valinnainen)

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Köysivintturi Tyypip 220.0, , , , , ,125

KÄYTTÖOHJEET. Köysivintturi Tyypip 220.0, , , , , ,125 KÄYTTÖOHJEET Köysivintturi Tyypip 0.0,3 0.0,5 0.0,75 0. 0. 0.3 4.0,5 40.0,08 40.0,5 Sisällysluettelo. Tärkeitä turvallisuusohjeita 6. Köyden kiinnittäminen. Tekniset tiedot 7. Käyttö 3. Yleistä 8. Huolto

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Pavonin tiivisteiden vaihto

Pavonin tiivisteiden vaihto Pavonin tiivisteiden vaihto kuvitettu ohje Kuvat ja teksti: Teemu Pihlatie Taitto: Olli Orkoneva 2 Säästä rahaa ja vaihda Pavonin tiivisteet itse Teme @ www.ristretto.fi Vaikka netistä löytyykin englanniksi

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 30796885 Versio 1.1 Osa nro 30796880 Vetokoukku, Hitch IMG-228967 Volvo Car Corporation Vetokoukku, Hitch- 30796885 - V1.1 Sivu 1 / 21 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Onnittelut purjeavusteisen Aquajak Windseeker -kajakin hankinnasta!

Onnittelut purjeavusteisen Aquajak Windseeker -kajakin hankinnasta! Onnittelut purjeavusteisen Aquajak Windseeker -kajakin hankinnasta! www.aquajak.fi info@aquajak.fi Aquajak Windseeker on tarkoitettu matkamelontaa harrastaville retkeilijöille ja tavallisille melojille,

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Green Garden -halkaisukone 22T KÄYTTÖOHJE

Green Garden -halkaisukone 22T KÄYTTÖOHJE Green Garden -halkaisukone 22T KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ Halkaisukoneen tärkeimmät osat...2 Turvallisuusohjeita...3 Työskentely ja kuljetus...5 Kokoaminen...8 Räjäytyskuva...12 Osaluettelo englanniksi...13 Huolto...14

Lisätiedot

POTILA. NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15

POTILA. NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15 POTILA NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15 Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 2 / 2006 POTILA NOSTOLAITEKULTIVAATTORIEN KÄYTTÖOHJE Mallit:

Lisätiedot

Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo

Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo FIN Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo He-Va Vip-Roller 3,3 4,5 m N. A. Christensensvej 34 DK-7900 Nykøbing Mors Tel: 9772 4288 Fax:9772 2112 www.he-va.com Sisällysluettelo EY- VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS...

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Manual. Toiminnan tarkastus. Lue aina käyttöohje. WendyLett 4Way 140x x200. WendyLett 2Way 90x x x200

Manual. Toiminnan tarkastus. Lue aina käyttöohje. WendyLett 4Way 140x x200. WendyLett 2Way 90x x x200 Manual WendyLett Way 90x180 100x00 140x00 WendyLett 4Way 140x00 00x00 WendyLettWay ja WendyLett4Way ovat kaksi erilaista liukulakanaa, joita voidaan käyttää yhdessä WendyLett liukulakanan kanssa. WendyLettWay

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30796884 Versio 1.3 Osa nro 30796879, 30796876, 31359712, 31359714 Vetokoukku, kiinteä IMG-211570 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 30796884 - V1.3

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

VARASTOHALLI 9m 12m LAGERHALL 9m 12m

VARASTOHALLI 9m 12m LAGERHALL 9m 12m VARASTOHALLI 9m 12m LAGERHALL 9m 12m TUOTE 25180 YLEISET TAKUUEHDOT Tuotteella on kahdentoista (12) kuukauden materiaali ja valmistusvirhetakuu. Takuu edellyttää, että halli on asennettu asianmukaisella

Lisätiedot

SOLAR handy - sälekaihtimien asennusohje. Tästä pääset takuuehtoihin:

SOLAR handy - sälekaihtimien asennusohje. Tästä pääset takuuehtoihin: SOLAR handy - sälekaihtimien asennusohje Tästä pääset takuuehtoihin: 29.04.2015 SISÄLLYSLUETTELO HANDY-VARIAATIOT 1-5 Varoitus 2 Handy-variaatiot 1-5 3 Asennus Handy 1 5 Käyttöohje 15 Puhdistaminen 16

Lisätiedot

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ)

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) t TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) Sisältö I. Komponentit... 3 II. Täydentävät tuotteet... 3 III. Tuotekuvaus... 4 IV. Tuotteen käyttötarkoitus... 4 V.

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Date Instruction Part No. Replaces 32 025 666 Sep 05 32

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot