POLAR YKSILÖLLISTÄ OPETUSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLAR YKSILÖLLISTÄ OPETUSTA"

Transkriptio

1 POLAR YKSILÖLLISTÄ OPETUSTA

2 LIIKETTÄ ELÄMÄÄN Innosta oppilaasi liikkumaan Polar-teknologian avulla ja opeta heille aktiivisen elämäntavan ja oikeatehoisen harjoittelun merkitys. Polar sopii yhtä hyvin sekä vähemmän aktiiviselle oppilaalle että kaikissa lajeissa menestyvälle urheilijallekin. Tuotteemme auttavat jokaista oppilasta löytämään omat vahvuutensa. Polar muuttaa liikunnan ja terveystiedon opetustapoja seuraten jokaisen oppilaan jokaista liikettä joten voit innostaa heitä tekemään parhaansa. Samalla kun oppilaasi oppivat pitämään huolta terveydestään, he parantavat oppimiskykyään myös muissa aineissa. Polar on auttanut ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa harjoittelussa jo lähes 40 vuoden ajan. Tämä pitkä kokemus auttaa sinua opettamaan oppilaillesi terveitä ja aktiivisia elämäntapoja älykkäällä tavalla. Voit antaa oppilaillesi henkilökohtaista opetusta, joka säilyy mielessä läpi elämän.

3 MITÄ LISÄARVOA POLAR TUO? Polar tarjoaa lukuisan joukon ratkaisuja oppilaidesi ja opetuksesi tarpeisiin. Voit valita joko aktiivisuuden- tai sykkeenmittauksen tai molemmat. Opettajat Polarin avulla opettajien käytössä on aina sopivat työkalut oppilaiden innostamiseen ja motivoimiseen sekä aktiivisen elämäntavan opettamiseen. Polar-tuotteet antavat välitöntä palautetta opettajille ja oppilaille sillä niihin tallentuvat tarkasti kaikki harjoitusja aktiivisuustiedot. Tietojen avulla voit arvioida oppilaitasi objektiivisesti ja seurata heidän edistymistään. Oppilaat Polar auttaa oppilaitasi kehittämään terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan omaksumisessa tarvittavia, läpi elämän säilyviä tietoja ja taitoja. Polar-tuotteet kertovat yksilöllisesti jokaiselle oppilaalle, paljonko he ovat ponnistelleet ja kehittyneet. Tämä yksinkertaisesti esitetty tieto auttaa säilyttämään liikuntamotivaation koulussa ja vapaa-ajalla. Opetushallinto Opetushallinnon edustajat voivat seurata oppilaiden fyysistä aktiivisuutta, harjoitustietoja, kehityssuuntia ja tuloksia esimerkiksi aina kouluvuoden päättyessä. Polar-tuotteista saatujen raporttien avulla liikunnanopettajat voivat osoittaa esimerkiksi määrärahahakemuksia varten tai oppilaiden vanhemmille, kuinka paljon oppilaat ovat kehittyneet. Vanhemmat Jatkuvan palautteen ja helposti saatavilla olevan raportoinnin ansiosta vanhemmat voivat seurata lastensa aktiivisuutta säännöllisesti jo lukuvuoden aikana eikä heidän tarvitse enää odottaa lukuvuoden päätöstä. Tämä voi omalta osaltaan edistää koko perheen fyysistä aktiivisuutta.

4 POLARGOFIT.COM-VERKKOPALVELU Polargofit.com-palvelun avulla voit helposti seurata ja dokumentoida oppilaittesi syke- ja aktiivisuustietoja. Verkkopalvelu tekee yksilö- ja ryhmäraporttien luomisesta helppoa. Sen avulla voit myös seurata oppilaiden sekä ryhmien tuloksia pitkällä aikavälillä. Voit jakaa tiedot myös vanhempien kanssa. Polargofit.com - verkkopalvelua kehitetään jatkuvasti. Seuraavassa vaiheessa palveluun lisätään fyysisen toimintakyvyn mittaamiseen liittyvä kokonaisuus. Polargofit.com-palvelussa voit sykkeenmittauksen avulla:» Luoda sykekursseja, asettaa tavoitteita ja arvioida oppilaita objektiivisesti heidän suoritustensa perusteella.» Seurata eri sykealueilla vietettyä aikaa, analysoida jokaisen oppilaan sykekäyriä ja seurata oppilaiden edistymistä yksilöinä tai ryhminä.» Kerätä harjoitustietoja ja tarjota selkeitä, kattavia raportteja PDF-muodossa ja jakaa ne mm. vanhempien kanssa.» Myös oppilaat voivat saada palveluun omat käyttäjätunnukset, joten he pääsevät analysoimaan omia syketietojaan missä tahansa.

5 Polargofit.com-palvelussa voit aktiivisuusmittauksen avulla:» Luoda aktiivisuusjaksoja, asettaa tavoitteita ja arvioida oppilaita perustuen objektiivisiin aktiivisuustietoihin.» Seurata fyysistä aktiivisuutta, nukkumisaikoja ja yksilön tai ryhmän edistymistä.» Kerätä dataa ja tarjota selkeitä, monipuolisia raportteja PDF-muodossa ja jakaa ne vaikka vanhempien kanssa.» Tunnistaa keskeiset kehittämisen alueet tai lisämotivaatiota vaativat oppilaat.» Myös oppilaat voivat saada palveluun omat käyttäjätunnukset, joten he pääsevät analysoimaan omia aktiivisuustietojaan missä tahansa, ja he voivat näyttää niitä myös vanhemmilleen. Activarium Tämän hauskan ja valloittavan pelin avulla opettajat ja oppilaat voivat yhteistyössä luoda akvaarion, jossa jokaisella oppilaalla on oma kala. Saavuttamalla päivittäiset aktiivisuustavoitteet luokat käyttävät aktiivisuuspisteensä rakentaakseen ja koristellakseen akvaarion rakennuksilla, kuten linnalla tai laivanhylyllä. Oppilaat voivat muokata kalojaan päivittäin keräämillään aktiivisuuspisteillä. Activarium tarjoaa laajan käyttäjäkokemuksen, jonka avulla oppilaat voivat työskennellä yhdessä tavoitteen saavuttamiseksi, ja samalla se toimii auttavana työkaluna opettajille näiden opettaessa aktiivisuuden eduista. Polargofit.com-palvelun opettajalisenssin hinta 249 /vuosi, lisäopettajat 149,50 /vuosi. Lisenssi mahdollistaa sykkeenmittauksen, aktiivisuusmittauksen ja Activariumiin liittyvien ominaisuuksien käyttämisen.

6 POLAR SYKKEENMITTAUS Polar-sykemittareiden avulla oppilaat oppivat liikkumaan itselleen sopivalla teholla ja näkevät konkreettisesti erityyppisen liikunnan vaikutuksen. Opettajana voit antaa objektiivista palautetta oppilaille ja samalla motivoida heitä liikkumaan halutulla tehoalueella. Sykkeenmittaus mahdollistaa entistä paremmin sen, että oppilaat oppivat koululiikunnassa huolehtimaan omasta fyysisestä toimintakyvystään. Sykkeenmittauksen avulla voidaan esimerkiksi konkreettisesti opetella tekemään peruskestävyyttä kehittävä aerobinen liikuntasuoritus. Lataa sovellus Apple App Storesta

7 POLAR GOFIT -SOVELLUS Polar GoFit -sovelluksen avulla voit helposti seurata oppilaittesi sykkeitä liikuntatunnin aikana. Voit määritellä jokaista oppituntia varten tietyt tavoitealueet ja seurata saavuttavatko oppilaasi nämä tavoitteet. Voit oppitunnin aikana ohjata oppilaita pysymään oikeilla tavoitealueilla ja nähdä alueilla vietetyn ajan. Voit seurata joko yhden oppilaan tai koko luokan tietoja. Näin voit muuttaa oppitunnin rakennetta välittömän palautteen perusteella. Samalla oppilaiden on helppoa ja hauskaa oppia eri tehoalueilla liikkumisen hyödyistä. Oppilaat voivat kerätä erilaisia palkintomerkkejä ja näin he saavat uuden ulottuvuuden aktiivisuuteensa. Oppitunnin jälkeen näet yhteenvedon tunnista ja voit vertailla eri kursseja keskenään. Tiedot päivittyvät automaattisesti polargofit.com-palveluun myöhempää analysointia ja arviointia varten. Tarvitset vain ipadin ja Polar GoFit -sovelluksen, internet-yhteyden, käyttäjätilin polargofit.com-palveluun sekä Polar Bluetooth Smart -sykesensoreita oppilaille. Sykkeen mittaamisen edut:» Auttaa sinua opettamaan eri tehoalueilla tapahtuvan liikunnan merkityksen ja hyödyn.» Auttaa sinua antamaan luokallesi reaaliaikaista palautetta mistä tahansa harjoituksesta.» Tekee harjoittelusta yksilöllistä mahdollistaen oppilaiden harjoittelun juuri heille sopivalla teholla.» Mahdollistaa yksilöllisen opetuksen ja yksilöllisiin saavutuksiin perustuvan reilun arvioinnin.

8 POLAR AKTIIVISUUSMITTAUS

9 Aktiivisuuden mittaaminen perustuu kehon liikkeisiin. Se kertoo oppilaille hauskalla ja helpolla tavalla, kuinka aktiivisesti he ovat liikkuneet päivän aikana. Rannelaitteet ovat ihanteellisia myös pienille koululaisille, joiden päivittäistä aktiivisuutta halutaan mitata. Polar Active mittaa automaattisesti kaiken fyysisen aktiivisuuden sekä lisäksi istumisen ja muun inaktiivisen ajan. Activea voidaan käyttää vuorokauden ympäri, myös uidessa ja nukkuessa. Aktiivisuuden mittaamisen hyötyjä ovat mm.:» Mittaa aktiivisuutta 24/7, mukaan lukien nukkumisajan.» Välittömän palautteen ansiosta motivoi tehokkaasti pitäen oppilaat aktiivisena.» Tarjoaa helpon tavan luoda pitkän ajan raportteja oppilaiden aktiivisuudesta.» Mahdollistaa oppilaiden objektiivisen arvioinnin heidän suoritustensa perusteella.» Auttaa opettamaan oppilaille terveellisten elämäntapojen ja aktiivisuuden hyödyt. POLAR ACTIVE - AKTIIVISUUSMITTARI Mittaa päivittäistä aktiivisuutta vuorokauden ympäri ja tallentaa kaikki liikkeet. Sitä on helppo käyttää ja se näyttää aktiivisuustason animoidun hahmon avulla. Tuote seuraa askeleita, kaloreita ja näyttää eri aktiivisuusalueilla vietetyn ajan. Hinta 69 Polar Active Musta Musta ranneke on suurempi ja rannekkeen materiaali kovempaa soveltuu siksi parhaiten vanhemmille teini-ikäisille ja aikuisille. Polar Active Valkoinen Valkoinen ranneke on pienempi ja rannekkeen materiaali on pehmeämpi kuin mustassa sopiva lapsille ja nuorille teini-ikäisille.

10 LISÄ- JA TUKIMATERIAALIT SYKKEEN JA AKTIIVISUUDEN SEURANTAAN H7-sykesensorisetti H7-sykesensori siirtää syketiedot reaaliajassa Polar GoFit -sovellukseen. H7 toimii useiden Polar-tuotteiden kanssa sekä yhteensopivien kuntosalilaitteiden kanssa. Setti sisältää 10 sykesensoria, sensorikotelon, pesupussin, varaparistoja sekä numerotarrat. Hinta 549 Paristosetti sykesensoreille Sisältää 10kpl CR2025-paristoa ja tiivisterengasta. Hinta 24,90 Polar Move -sykemittari Mutkatonta sykeharjoittelua ja välitöntä palautetta liikunnan tehosta sekä kalorien kulutuksesta. Oppilaat näkevät harjoituksensa tehon ja tavoitesykealueella vietetyn ajan minuutteina. Hinta 69 Soft-kiinnitysvyösetti (Polar Move tai H7) Kiinnitysvyösettiin kuuluu 10 Soft-kiinnitysvyötä. Hinta 90 Tavoitesykealue-juliste Tämä juliste auttaa opetettaessa eri sykealueilla harjoittelemisen hyötyjä. Hinta 4,90 Sykemittareiden säilytysjärjestelmä Kätevän säilytysjärjestelmän avulla Polar Move -sykemittareiden hallinta on helppoa. Hinta 79 Esitteen kaikki hinnat ovat alv 0%.

11 Liikettä elämään -opaskirja Tämän opaskirjan avulla voit tutustua aktiivisuuden ja sykkeenmittauksen hyötyihin. Löydät kirjasta myös valmiita tuntisuunnitelmia. Hinta 9,90 Aktiivisuusalueopas (juliste) Opasjuliste, jonka avulla opettajat voivat kertoa eri aktiivisuusalueista. Hinta 9,90 Aktiivisuusmittarien säilytysjärjestelmä Kätevän säilytysjärjestelmän avulla aktiivisuusmittareiden hallinta on helppoa. Hinta 79 Paristosetti Polar Active -aktiivisuusmittarille Paristosettiin kuuluu 10 kpl CR2025-paristoa ja tiivisterengasta. Hinta 24,90 FlowLink Synkronoi tiedot Polar Active -aktiivisuusmittarin ja polargofit.com-palvelun välillä. Hinta 40 Polar Active pidennetty ranneke Ranneke tuo mukavuutta mittarin käyttöön ja takaa parhaan mahdollisen suorituksen. Pidennetty ranneke on jokaisen opettajan helppo vaihtaa sitä tarvitsevalle. Hinta 6,90 Polar Active -pikaopas (juliste) 39,90 Aktiivisuuden seurantajuliste 19,90

12 JOKA PÄIVÄ 60 MINUUTTIA vähintään Jokaisen lapsen olisi hyvä liikkua joka päivä vähintään 60 minuuttia hyvän ja terveellisen elämäntavan ylläpitämiseksi. Saat lisää tietoa Polarin liikuntakasvatuksen tuotteista osoitteessa Polar Electro Oy Professorintie Kempele Myynti:

Teknologia lisää liikuntaa

Teknologia lisää liikuntaa Teknologia lisää liikuntaa Ari-Matti Rautomäki - Virtuaaliopetuksen Teknologiaa pidetään yhtenä lapsia ja nuoria eniten passivoivana asiana. Tietokoneet, älypuhelimet, tabletit ja muut vastaavat laitteet

Lisätiedot

Teknologia lisää liikuntaa

Teknologia lisää liikuntaa Teknologia lisää liikuntaa Ari-Matti Rautomäki - Aktiivisuushanke Teknologiaa pidetään yhtenä lapsia ja nuoria eniten passivoivana asiana. Tietokoneet, älypuhelimet, tabletit ja muut vastaavat laitteet

Lisätiedot

Teknologia liikunnallistamisen tukena

Teknologia liikunnallistamisen tukena Teknologia liikunnallistamisen tukena Liikkuva koulu kiertue 2012 Ville Uronen Koulutuspäällikkö, LitL, KM Polar Electro Finland Oy Sisältö: 1. Onko liikuntatunneilla sykettä? 2. Miksi liikuntateknologiaa

Lisätiedot

Polar Education. Aktiivisuushankkeen ja muiden kokemusten esittelyä. Fyysinen aktiivisuuden edistäminen aktiivisuusmittarin avulla

Polar Education. Aktiivisuushankkeen ja muiden kokemusten esittelyä. Fyysinen aktiivisuuden edistäminen aktiivisuusmittarin avulla Polar Education Liikkuva Koulu seminaari Tampere 2015 Ville Uronen, LitL, KM, Polar Electro Finland Sisältö: Teknologia liikunnanopetuksessa Aktiivisuushankkeen ja muiden kokemusten esittelyä Fyysinen

Lisätiedot

Koululaisten aktiivisuuden ja sykkeen mittaaminen mikä on mahdollista, järkevää ja mikä innostaa oppilaita?

Koululaisten aktiivisuuden ja sykkeen mittaaminen mikä on mahdollista, järkevää ja mikä innostaa oppilaita? Koululaisten aktiivisuuden ja sykkeen mittaaminen mikä on mahdollista, järkevää ja mikä innostaa oppilaita? Ville Uronen Polar Electro Tampere 8.9.2017 1 2 SoMe 3 Miksi liikuntateknologiaa kouluihin? OPETTAJAT

Lisätiedot

Liikuntateknologian mahdollisuuksien kartoittaminen ja käyttö oppimisympäristöjen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä

Liikuntateknologian mahdollisuuksien kartoittaminen ja käyttö oppimisympäristöjen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä Liikuntateknologian mahdollisuuksien kartoittaminen ja käyttö oppimisympäristöjen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä Mitä on liikuntateknologia? Minkä lisäarvon se tuottaa liikunnanopetukseen? Kansanterveydellinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE

KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar GoFit käyttöohje oppilaalle 4 Kirjaudu sisään 4 Järjestelmävaatimukset 4 Verkkoselaimet 4 Välityspalvelimen asetukset 5 Tietoja käyttöohjeesta

Lisätiedot

Liikuntateknologia oppilaan ja opettajan apuna. Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2010 Ville Uronen Polar Electro Finland Oy

Liikuntateknologia oppilaan ja opettajan apuna. Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2010 Ville Uronen Polar Electro Finland Oy Liikuntateknologia oppilaan ja opettajan apuna Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2010 Ville Uronen Polar Electro Finland Oy Tavoite: Lasten ja nuorten liikunnan asiantuntijaryhmä 2008 Ylipainon

Lisätiedot

Oppilaat liikkumaan teknologian avulla

Oppilaat liikkumaan teknologian avulla Liikunta ja oppiminen Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen Oppilaat liikkumaan teknologian avulla Ari-Matti Rautomäki Liikuntateknologian hyödyntäminen liikunnanopetuksessa ops 2016 Liikunnan opetuksessa

Lisätiedot

Liikuntateknologia motivoi ja huijaa hyvällä tavalla.

Liikuntateknologia motivoi ja huijaa hyvällä tavalla. Liikuntateknologia motivoi ja huijaa hyvällä tavalla. OPS "Liikunnan opetuksessa on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon liikuntateknologian kehittyminen ja sen tarjoamat mahdollisuudet oppilaiden fyysisen

Lisätiedot

Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa

Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa Liikuntateknologia motivoi ja huijaa hyvällä tavalla. OPS "Liikunnan opetuksessa on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon liikuntateknologian kehittyminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE

KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar GoFit käyttöohje opettajalle 9 Kirjaudu sisään 9 Järjestelmävaatimukset 9 Välityspalvelimen asetukset 10 Tietoja käyttöohjeesta 10 Tietoja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE

KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE KÄYTTÖOHJE OPPILAALLE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar GoFit 4 Kirjautuminen 4 Järjestelmävaatimukset 4 Välityspalvelimen asetukset 5 Tietoja käyttöohjeesta 5 Aktiivisuuden mittaus 6 Aktiivisuustietojen

Lisätiedot

vívo Aktiivisuusrannekkeet

vívo Aktiivisuusrannekkeet vívo Aktiivisuusrannekkeet Aktiivisuusranneke Voit parantaa kuntoasi monipuolisesti Garmin-laitteiden avulla. Aktiivisuusrannekkeemme kehottaa sinua liikkumaan ja auttaa muuttamaan elintapojasi terveellisemmiksi.

Lisätiedot

Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa

Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa Liikunta ja teknologia oppimisympäristöhankkeissa Liikuntateknologia motivoi ja huijaa hyvällä tavalla. OPS "Liikunnan opetuksessa on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon liikuntateknologian kehittyminen

Lisätiedot

Teknologia liikunnanopetuksessa ja Polar Education. Kevät 2016 Ville Uronen, LitL, KM, Polar Electro Finland

Teknologia liikunnanopetuksessa ja Polar Education. Kevät 2016 Ville Uronen, LitL, KM, Polar Electro Finland Teknologia liikunnanopetuksessa ja Polar Education Kevät 2016 Ville Uronen, LitL, KM, Polar Electro Finland Sisältö: Teknologia liikunnanopetuksessa Aktiivisuushankkeen ja muiden kokemusten esittelyä OPS

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE

KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE KÄYTTÖOHJE OPETTAJALLE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar GoFit 8 Kirjautuminen 8 Järjestelmävaatimukset 8 Välityspalvelimen asetukset 9 Tietoja käyttöohjeesta 9 Tietoja Polar GoFit -sovelluksesta

Lisätiedot

Teknologia liikunnanopetuksessa 2009/ Ari-Matti ja Ville

Teknologia liikunnanopetuksessa 2009/ Ari-Matti ja Ville Lähtöajatus hankkeelle Liikunnanopetus tarvitsee uudenlaista ajattelua ja uudenlaisia oppimisympäristöjä. Teknologiaa on kaikkialla yhä enemmän ja se on useimmista lapsista ja nuorista erittäin kiinnostavaa.

Lisätiedot

OPS2016 ja Move! Fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä

OPS2016 ja Move! Fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä OPS2016 ja Move! Fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä Sami Kalaja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kuntotestauspäivät 2015 Kisakallio OPS2016 Käyttöönotto lukuvuoden 2016 alusta Keskiössä

Lisätiedot

POLAR ACTIVE. Järjestelmäopas

POLAR ACTIVE. Järjestelmäopas POLAR ACTIVE Järjestelmäopas Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. POLARGOFIT.COM... 4 Polargofit.com-palvelun käyttöönotto... 5 Huomioitavaa... 15 Lääkinnälliset laitteet ammattikäytössä... 16 Copyright... 16

Lisätiedot

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON 19627430.00 SWE/FIN A FIN SISÄLLYS 1. Syke opastaa liikkumaan oikein... 3 2. Monipuoliset käyttövaihtoehdot... 4 3. Tavoitesykealue... 6 4. Oikein suoritettu liikuntakerta...

Lisätiedot

LIIKUNTA VL LUOKKA. Laajaalainen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet. osaaminen

LIIKUNTA VL LUOKKA. Laajaalainen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet. osaaminen LIIKUNTA VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Fyysinen toimintakyky T1 kannustaa oppilasta fyysiseen aktiivisuuteen, kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja ja harjoittelemaan parhaansa yrittäen - Liikuntamuodoilla

Lisätiedot

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE Polar WebSync -ohjelmalla (2.2 tai uudempi) ja Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteella voit siirtää tietoja Polar Active -aktiivisuusmittarien ja polargofit.com-palvelun

Lisätiedot

TW109 Tango LED. Käyttöohjeet

TW109 Tango LED. Käyttöohjeet TW109 Tango LED Käyttöohjeet RANNEKKEEN KÄYTTÖ TANGOa on helppo ja vaivaton käyttää. TANGO toimii Tango GO! - mobiiliaplikaation kanssa hyvinvointisi ja fyysisen kuntosi seuraamiseen. Kun synkronoit laitteen

Lisätiedot

Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205

Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205 Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205 B C A 24/7 aktiivisuusranneke ja sovellus älypuhelimelle/tabletille. Toiminnot: Askelmittari Unen mittaus Kilometrilaskuri Kalorilaskuri Aktiivisuusmittari

Lisätiedot

peruskoulun 5. ja 8. -vuosiluokille Matti Pietilä Opetushallitus

peruskoulun 5. ja 8. -vuosiluokille Matti Pietilä Opetushallitus peruskoulun 5. ja 8. -vuosiluokille Matti Pietilä Opetushallitus 26.1.2018 Työikäisten määrä vähenee Suomessa 2050: 27,9 % 2014: 42,9 % Lähde: Valtiovarainministeriö Liikuntasuosituksen täyttävien (liikuntaa

Lisätiedot

Valtioneuvoston periaatepäätös terveyttä edistävästä liikunnasta ja ravinnosta (2008):

Valtioneuvoston periaatepäätös terveyttä edistävästä liikunnasta ja ravinnosta (2008): 10 vuotta sitten Kouluikäisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta koskevassa tietopohjassa oli Suomessa, ennen Move!-järjestelmää, objektiivisen mittauksen osalta suuria puutteita: Valtioneuvoston periaatepäätös

Lisätiedot

JYRÄNGÖN KOULU HEINOLA

JYRÄNGÖN KOULU HEINOLA JYRÄNGÖN KOULU HEINOLA -LIIKUTTAVAN HYVÄ KOULU- www.liikkuvakoulu.fi JYRÄNGÖN KOULU 1,5 sarjainen alakoulu Oppilaita noin 200 Opettajia ja avustajia n. 15 henkilöä Koulussa panostettu koululiikunnan kehittämistoimintaan

Lisätiedot

Liikuntaluokkien liikunnan arviointi suoritetaan yleisten liikunnan arviointiohjeiden mukaisesti.

Liikuntaluokkien liikunnan arviointi suoritetaan yleisten liikunnan arviointiohjeiden mukaisesti. 1 Lisäys Luostarivuoren koulun opetussuunnitelmaan lukuun 1.4 LIIKUNTA Painotettu opetus Painotetussa liikunnanopetuksessa tuetaan oppilaiden kehittymistä omassa lajissaan sekä kokonaisvaltaista kasvua

Lisätiedot

Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 13.6.2019 Rouhia Oy:n nopea kokeilu Lean Teaching Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena

Lisätiedot

Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1.

Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1. Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1.2017 Haasteenamme ISTUVA ELÄMÄNTAPA 07/01/2017 Opetushallitus Liikuntasuosituksen

Lisätiedot

Digitalisaatio opettajan apuna ja oppilaan innostajana

Digitalisaatio opettajan apuna ja oppilaan innostajana Digitalisaatio opettajan apuna ja oppilaan innostajana Viisi keskeistä trendiä Kirsi Harra-Vauhkonen Toimitusjohtaja, Sanoma Pro Educa 26.1.2018 @kirsi_k @SanomaPro #digioppiminen Tarjoamme oppimisen ja

Lisätiedot

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi FirstStep FA20 Aktiivisuusmittari AKTIIVISUUSMITTARI Päivittäisellä liikkumisella on tutkitusti terveyttä

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Polar H10 -sykesensori 3. Sykesensorin osat 3. Sykesensorin pukeminen 3. Aloittaminen 4. Yhdistäminen Polar Beat -sovellukseen 4

Sisällysluettelo 2. Polar H10 -sykesensori 3. Sykesensorin osat 3. Sykesensorin pukeminen 3. Aloittaminen 4. Yhdistäminen Polar Beat -sovellukseen 4 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar H10 -sykesensori 3 Polar H10 -sykesensori 3 Sykesensorin osat 3 Sykesensorin pukeminen 3 Aloittaminen 4 Yhdistäminen Polar Beat -sovellukseen 4 Sensorin

Lisätiedot

Biohakkerointi terveyden ja suorituskyvyn optimointia

Biohakkerointi terveyden ja suorituskyvyn optimointia Biohakkerointi terveyden ja suorituskyvyn optimointia Liikuntalääketieteenpäivät 5.11.2015 Ville Vesterinen, LitM Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Mitä biohakkerointi on? Biohakkerointi ymmärretään

Lisätiedot

Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä

Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä Lihavuus laskuun seminaari 26.10.2012 Jukka Karvinen, Nuori Suomi ry www.nuorisuomi.fi Miksi liikuntaa? Liikkumaan oppiminen on

Lisätiedot

Hyvinvointia koulupäivään toiminnallisista menetelmistä

Hyvinvointia koulupäivään toiminnallisista menetelmistä Hyvinvointia koulupäivään toiminnallisista menetelmistä Kuinka kehitän HELPOSTI oppitunteja toiminnallisempaan suuntaan? 1.Fyysinen aktiivisuus ja koulupäivä Keskustelu - voidaanko meidän koululla samaistua

Lisätiedot

Terve koululainen. Lisämausteita liikunnan opetukseen ilmaisten sovellusten avulla

Terve koululainen. Lisämausteita liikunnan opetukseen ilmaisten sovellusten avulla Lisämausteita liikunnan opetukseen ilmaisten sovellusten avulla Varala 23.1.2016 Raija Oksanen, KM, suunnittelija, Terve koululainen -hanke Tampereen Urheilulääkäriasema, UKK-instituutti Terve koululainen

Lisätiedot

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Kuntovalmentaja on avaimesi hyvään kuntoon! Valmentaja: Kertoo harjoitteletko oikein suhteessa kuntotasoosi ja tavoitteeseesi. Älykäs päivittyvä harjoitusohjelma.

Lisätiedot

Tallinohjaus & TIMERGPS

Tallinohjaus & TIMERGPS TIMERGO Tallinohjaus & TIMERGPS Data-analysointi 1. Etusivu 2. Talliohjelma 2.1 Valmennusohjelmat 2.2 Hoito-ohjelmat 3. TimerGPS Analysointi TimerGo Osiot TimerGo Osiot 1. Etusivu Etusivu toimii TimerGo:n

Lisätiedot

Pikaopas BFH-12 Musta Vihreä Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

Pikaopas BFH-12 Musta Vihreä  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Pikaopas BFH-12 Musta Vihreä WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Lataa aktiivisuusranneketta 30 minuuttia ennen käyttöä. Älypuhelimen vähimmäisvaatimukset

Lisätiedot

1. JOHDANTO... Yleiskuva... Tämä on Polar Loop... Laatikon sisältö...

1. JOHDANTO... Yleiskuva... Tämä on Polar Loop... Laatikon sisältö... Käyttöohje SISÄLLYS 1. JOHDANTO... Yleiskuva... Tämä on Polar Loop... Laatikon sisältö... 3 3 3 4 2. ALOITTAMINEN... Liitä Polar Loop... Lataa ja asenna Polar FlowSync... Liity Polar Flow -yhteisöön...

Lisätiedot

Vähintään 2 tuntia liikuntaa. joka päivä

Vähintään 2 tuntia liikuntaa. joka päivä Vähintään 2 tuntia liikuntaa joka päivä Kouluikäisten liikuntasuositukset käytäntöön Totta! Liikunta tukee lapsen kasvua, kehitystä ja hyvinvointia Kouluikäisten liikuntasuositusten mukaan kaikkien 7 18-vuotiaiden

Lisätiedot

Exercise Guide FIN A.fh8 2/12/02 18:31 Page 1 KUNNON LIIKUNTAOP KUNNON LIIKUNT AS

Exercise Guide FIN A.fh8 2/12/02 18:31 Page 1 KUNNON LIIKUNTAOP KUNNON LIIKUNT AS KUNNON LIIKUNTAOPAS TURVALLISUUTESI VUOKSI Vähentääksesi liikunnan riskejä, noudata seuraavia neuvoja, varsinkin, jos olet aloittamassa säännöllistä liikuntaa pidemmän tauon jälkeen. Ennen säännöllisen

Lisätiedot

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla 19.1.2017 Sisällys Slide 3. Mikä on PaikkaOppi Mobiili? Slide 4. Kaavio PaikkaOppi Mobiilin käytön aloituksesta. Slidet 5-7. Tunnusten ja kurssin luominen ennen sovelluksen käyttöä. Slide 8. Hae sovellus

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

POLAR ACTIVE. Pikaopas

POLAR ACTIVE. Pikaopas POLAR ACTIVE Pikaopas Sisällys 1. KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 3 Näppäintoiminnot... 3 Asetusten määrittäminen... 4 Rajoitettu kansainvälinen Polar-takuu... 14 2. PÄIVITTÄISEN AKTIIVISUUDEN MITTAAMINEN... 5

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA! suositukset fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi oppilaitosten arjessa. Toiminnanjohtaja Saija Sippola SAKU ry

LUPA LIIKKUA! suositukset fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi oppilaitosten arjessa. Toiminnanjohtaja Saija Sippola SAKU ry LUPA LIIKKUA! suositukset fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi oppilaitosten arjessa Toiminnanjohtaja Saija Sippola SAKU ry 10.11.2016 MIKSI TARVITAAN LUPA LIIKKEELLE? Lisää liikettä ja terveystiedon lukutaitoa

Lisätiedot

S1 Valitaan monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja erilaisissa ympäristöissä ja eri vuodenaikoina.

S1 Valitaan monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja erilaisissa ympäristöissä ja eri vuodenaikoina. Oppiaineen nimi: LIIKUNTA 3-6 Vuosiluokat Opetuksen tavoite Sisältöalueet Laaja-alainen osaaminen Fyysinen toimintakyky 3 T1 kannustetaan oppilaita fyysiseen aktiivisuuteen, kokeilemaan erilaisia liikuntatehtäviä

Lisätiedot

Siilinjärven alakoulujen opettajat Marja Rytivaara, Kasurilan koulu 1

Siilinjärven alakoulujen opettajat Marja Rytivaara, Kasurilan koulu 1 Siilinjärven alakoulujen opettajat 4.4.2017 Marja Rytivaara, Kasurilan koulu 1 Ohjelma Klo 13.45 Asiaa arvioinnista formatiivisesta arvioinnista oppiaineiden arvioinnista nivelvaiheiden arvioinnista Asiaa

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

Testaaminen antaa kuntoilulle oikean suunnan ja auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.

Testaaminen antaa kuntoilulle oikean suunnan ja auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Kuntotestistä saat arvokasta tietoa tämänpäivän kunnostasi. Kuntotesti sopii niin aloittelijoillekuin huippuurheilijoille. Kuntotesti voidaan räätälöidä juuri sinulle sopivaksi kokokonaisuudeksi aikaisemman

Lisätiedot

Pikaopas BFH-11 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

Pikaopas BFH-11  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Pikaopas BFH-11 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Lataa aktiivisuusranneketta 30 minuuttia ennen käyttöä. Älypuhelimen vähimmäisvaatimukset IOS 7.1

Lisätiedot

Oppitunti 2.1:n käytön aloittaminen. Opettajan opas ipadin Oppitunti-appiin

Oppitunti 2.1:n käytön aloittaminen. Opettajan opas ipadin Oppitunti-appiin Oppitunti 2.1:n käytön aloittaminen Opettajan opas ipadin Oppitunti-appiin Esittelyssä Oppitunti Oppitunti on tehokas ipad-appi, joka auttaa ohjaamaan opetusta, jakamaan tehtäviä ja hallitsemaan oppilaiden

Lisätiedot

TeknoLiteracy - Lasten teknologiaperustaiset oppimisympäristöt

TeknoLiteracy - Lasten teknologiaperustaiset oppimisympäristöt TeknoLiteracy - Lasten teknologiaperustaiset oppimisympäristöt Polar Active ja Activarium uuden teknologian hyödyntäminen pienten lasten fyysisen aktiivisuuden tutkimuksessa ja fyysisen aktiivisuuden edistämisessä

Lisätiedot

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Miksi vesiliikuntaa? Monipuolista uimaseuratoimintaa! Esimerkki Tampereelta https://youtu.be/nk2u0b6_2gs https://youtu.be/8ji4lkvdqcg

Lisätiedot

Code.org sivusto ohjelmoinnin opetuksessa

Code.org sivusto ohjelmoinnin opetuksessa Code.org sivusto ohjelmoinnin opetuksessa Innokas-verkosto Kati Sormunen 1 Tämän oppitunnin tavoitteena On ottaa käyttöön Code.org sivusto, jossa oppilas voi harjoitella ohjelmointia koulussa ja kotona

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

TerveysInfo. Lasten ja nuorten omaehtoinen liikunta Vinkkejä ja ajatuksia lasten omaehtoisesta liikunnasta.

TerveysInfo. Lasten ja nuorten omaehtoinen liikunta Vinkkejä ja ajatuksia lasten omaehtoisesta liikunnasta. TerveysInfo Innosta urheilemaan : viesti 7 12 vuotiaiden urheilevien lasten vanhemmille maksuton, kuv. : vär. http:///files/ns2/urheiluseurat_pdf/ Innosta_urheilemaan_200612_www.pdf Kohderyhmät: vanhemmat

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

ALUEELLINEN ASIAKASRAATI VÄINÖLÄN PÄIVÄKOTI

ALUEELLINEN ASIAKASRAATI VÄINÖLÄN PÄIVÄKOTI ALUEELLINEN ASIAKASRAATI VÄINÖLÄN PÄIVÄKOTI 12.12.2016 VARHAISKASVATUSSUUNNITELMAN PERUSTEET Varhaiskasvatuksen tehtävä on vahvistaa lasten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviä taitoja sekä ohjata

Lisätiedot

6.15 Liikunta. Opetuksen tavoitteet

6.15 Liikunta. Opetuksen tavoitteet 6.15 Liikunta Liikunnanopetuksen tehtävänä on opettaa opiskelijalle sellaisia taitoja ja tietoja, joiden avulla hän pystyy ylläpitämään ja kehittämään fyysistä, sosiaalista ja psyykkistä toimintakykyään

Lisätiedot

Ohjelmisto-ominaisuudet:

Ohjelmisto-ominaisuudet: Fitware Pro 3 Fitware Pro on fyysisen suorituskyvyn mittaus, analysointi- ja seurantaohjelmisto terveyden ja liikunnan ammattilaisille Fitware Pro on pedakoginen, visuaalinen ja informatiivinen työkalu

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Aloittaminen 9. Polar M200:n käyttöohje 9. Esittely 9. Hyödynnä M200 kokonaisuudessaan 9. M200:n käyttöönottaminen 9

Sisällysluettelo 2. Aloittaminen 9. Polar M200:n käyttöohje 9. Esittely 9. Hyödynnä M200 kokonaisuudessaan 9. M200:n käyttöönottaminen 9 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Aloittaminen 9 Polar M200:n käyttöohje 9 Esittely 9 Hyödynnä M200 kokonaisuudessaan 9 M200:n käyttöönottaminen 9 Valitse vaihtoehto käyttöönottoa varten:

Lisätiedot

PARKOUR -LIIKUNTAVÄLINEET MONIPUOLISEEN LIIKKUMISEEN

PARKOUR -LIIKUNTAVÄLINEET MONIPUOLISEEN LIIKKUMISEEN PARKOUR -LIIKUNTAVÄLINEET MONIPUOLISEEN LIIKKUMISEEN ENNALTAEHKÄISEVÄ LIIKUNTA. Lapsen liikkuvat jokapäiväisessä elämässä entistä vähemmän. Ilman liikuntaa perustaitojen, kuten kiipeily, hyppääminen, tasapainoilu

Lisätiedot

Wellou-esittely opettajille. Tämä dokumentti on ladattavissa osoitteesta: http://wellou.fi/info/wellou_esittely.pdf

Wellou-esittely opettajille. Tämä dokumentti on ladattavissa osoitteesta: http://wellou.fi/info/wellou_esittely.pdf Wellou-esittely opettajille Tämä dokumentti on ladattavissa osoitteesta: http://wellou.fi/info/wellou_esittely.pdf Haasteet / Miksi Wellou on kehitetty? Lasten nopeasti yleistyvä lihavuus on yksi merkittävimmistä

Lisätiedot

Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä. Sami Teikko

Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä. Sami Teikko Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä Sami Teikko Koulutus Elämään terveyskasvatusohjelma Ohjelma Ikäryhmä Kesto Pidän huolta itsestäni 3-4 -vuotiaat 45 min

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Esittely 8. Polar A360 8. USB-johto 9. Polar Flow -sovellus 9. Polar FlowSync -ohjelma 9. Polar Flow -verkkopalvelu 9

Sisällysluettelo 2. Esittely 8. Polar A360 8. USB-johto 9. Polar Flow -sovellus 9. Polar FlowSync -ohjelma 9. Polar Flow -verkkopalvelu 9 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Esittely 8 Polar A360 8 USB-johto 9 Polar Flow -sovellus 9 Polar FlowSync -ohjelma 9 Polar Flow -verkkopalvelu 9 Aloita nyt 10 A360:n käyttöönotto 10 Valitse

Lisätiedot

Meidän koulumme on Liikkuva koulu

Meidän koulumme on Liikkuva koulu Meidän koulumme on Liikkuva koulu Opettajista liikuntatiimi Liikkuva koulu -ohjelman toteutus Liikuntatapahtumien suunnittelu mm. koululaisten liikuntapäivä seuraesittelyrastien merkeissä perheliikuntapäivät

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Polar Balance -vaa an käyttöohje 3. Esittely 3. Polar Balance -vaaka 3. Aktiivisuuden seurannalla varustettu Polar-rannelaite (Loop, V800, M400...

Polar Balance -vaa an käyttöohje 3. Esittely 3. Polar Balance -vaaka 3. Aktiivisuuden seurannalla varustettu Polar-rannelaite (Loop, V800, M400... SISÄLLYSLUETTELO Polar Balance -vaa an käyttöohje 3 Esittely 3 Polar Balance -vaaka 3 Aktiivisuuden seurannalla varustettu Polar-rannelaite (Loop, V800, M400...) 3 Polar Balance -painonhallintapalvelu

Lisätiedot

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA Johda tiedolla Tervetuloa tutustumaan työvälineisiimme, jotka mahdollistavat tiedolla johtamisen ja auttavat päätöksenteossa. Seuraa oppijoiden etenemistä, selvitä

Lisätiedot

Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa

Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa Opinajan käytön aloittaminen koulussa/oppilaitoksessa Yleistä Opinaika löytyy osoitteesta: http://www.opinaika.fi Jokainen oppilas ja opettaja tarvitsevat oman käyttäjätunnuksen ja siihen liittyvän salasanan

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

Julkinen loppuraportti Happia Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa

Julkinen loppuraportti Happia Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa Julkinen loppuraportti 29.3.2019 Happia Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa Oulun kaupungin nopeiden kokeilujen ohjelma I, Syksy/2018 Kokeilun esittely Kokeilussa Happia Oy kehitti yhdessä Hintan

Lisätiedot

Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä, varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset käytäntöön

Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä, varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset käytäntöön Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä, varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset käytäntöön Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaari 19.9.2017 Myllymäen päiväkotikoulu Kouvolan varhaiskasvatuksen lasten

Lisätiedot

Terve koululainen turvallisen liikkumisen asialla Tampereen Urheilulääkäriasema, UKK-instituutti

Terve koululainen turvallisen liikkumisen asialla Tampereen Urheilulääkäriasema, UKK-instituutti Terve koululainen turvallisen liikkumisen asialla Tampereen Urheilulääkäriasema, UKK-instituutti Jari Parkkari, LT, dosentti, ylilääkäri Anne-Mari Jussila, LitM, palvelu- ja kehittämispäällikkö, tutkija

Lisätiedot

Kouluttajan manuaali PPT-esityksen tueksi:

Kouluttajan manuaali PPT-esityksen tueksi: Kouluttajan manuaali PPT-esityksen tueksi: Tämä esitys sisältää koulutuksen koulun opetushenkilöstölle. Koulutus on rakennettu sellaiseksi, että sen voi vetää ryhmälle ilman aiheeseen etukäteen perehtymistä.

Lisätiedot

Varmista että kello on ladattu ennen kuin otat sen käyttöön. Jos sen akun varaus on liian alhainen, kellon toiminnot eivät toimi luotettavasti.

Varmista että kello on ladattu ennen kuin otat sen käyttöön. Jos sen akun varaus on liian alhainen, kellon toiminnot eivät toimi luotettavasti. I. Kellon esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Arvo- ja terveyskasvatus

Arvo- ja terveyskasvatus Opettajien perehdytyksen merkitys Arvo- ja terveyskasvatus v15.2.2018 Toimintamallin perusta Sosiaalipedagogiikka Seikkailupedagogiikka Kokemusoppiminen Positiivinen mielenterveys (SWEMWBS) 1 Opettajien

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA Mentorointi Nuoren Suomen ja aluejärjestöjen toteuttamaa Liikkuva koulu ohjelmaan kuuluvaa maksutonta toimintaa Mentoreina aluejärjestöjen

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Polar Loop 2 Käyttöohje 5. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 7. Tämä on Polar Loop 2 8. Aloittaminen 9

Sisällysluettelo 2. Polar Loop 2 Käyttöohje 5. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 7. Tämä on Polar Loop 2 8. Aloittaminen 9 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar Loop 2 Käyttöohje 5 Esittely 5 Yleiskuva 5 Laatikon sisältö 7 Tämä on Polar Loop 2 8 Aloittaminen 9 Polar Loop 2:n asetusten määrittäminen 9 Lataa ja

Lisätiedot

BFH-14 AKTIIVISUUSRANNEKE. Käyttöopas. SUOMI.

BFH-14 AKTIIVISUUSRANNEKE. Käyttöopas.   SUOMI. BFH-14 AKTIIVISUUSRANNEKE Käyttöopas www.denver-electronics.com www.facebook.com/denverelectronics SUOMI 1. Ominaisuudet 0,96" 96x64 LCD-värinäyttö Sisäänrakennettu HR-anturi, seuraa sydämen sykettä Tukee

Lisätiedot

LIIKKUJATYYPIT LIIKKEELLE?

LIIKKUJATYYPIT LIIKKEELLE? LIIKKUJATYYPIT LIIKKEELLE? LIIKUNNAN OHJAAMINEN ERI LIIKKUJATYYPPEJÄ MOTIVOIDEN Jaana Kari, LitT Syksy 2017 KILPAILIJA Tarvitaan tavoite: Askelmittari / aktiivisuusmittari Tapahtuma / kilpailu Aikatavoite

Lisätiedot

PARASTA OHJELMISTA! VALTAKUNNALLISET OHJELMAT LASTEN JA NUORTEN LIIKKUMISEN LISÄÄMISEEN

PARASTA OHJELMISTA! VALTAKUNNALLISET OHJELMAT LASTEN JA NUORTEN LIIKKUMISEN LISÄÄMISEEN PARASTA OHJELMISTA! VALTAKUNNALLISET OHJELMAT LASTEN JA NUORTEN LIIKKUMISEN LISÄÄMISEEN Lisää liikettä! Perusopetuksen opetussuunnitelma ja varhaiskasvatuslaki edellyttävät lasten ja nuorten aktiivisuuden

Lisätiedot

INTERAKTIIVINEN PELI, JOKA SAA OPPILAAT LIIKKUMAAN JA OPPIMAAN - TÄYDELLINEN TUOTE LIIKKUVIIN KOULUIHIN!

INTERAKTIIVINEN PELI, JOKA SAA OPPILAAT LIIKKUMAAN JA OPPIMAAN - TÄYDELLINEN TUOTE LIIKKUVIIN KOULUIHIN! e-wall yhdistää liikkumisen ja oppimisen. e-wall yhdessä ilmaisen applikaation kanssa mahdollistaa opetukseen soveltuvien pelien tuomisen osaksi oppitunteja. Opettajat voivat itse tehdä pelin, jonka sisältö

Lisätiedot

Pikaopas KUBO CODING+

Pikaopas KUBO CODING+ Pikaopas KUBO CODING+ KUBO on maailman ensimmäinen palapeli-ideaan perustuva opetusrobotti. Se muuttaa oppilaat passiivisista laitteiden käyttäjistä keksijöiksi, joiden luovuus kukkii. KUBO muuttaa monimutkaiset

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Polar M430:n käyttöohje 11. Esittely 11. Hyödynnä M430 kokonaisuudessaan 11. Aloittaminen 12. M430:n käyttöönotto 12

Sisällysluettelo 2. Polar M430:n käyttöohje 11. Esittely 11. Hyödynnä M430 kokonaisuudessaan 11. Aloittaminen 12. M430:n käyttöönotto 12 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar M430:n käyttöohje 11 Esittely 11 Hyödynnä M430 kokonaisuudessaan 11 Aloittaminen 12 M430:n käyttöönotto 12 Käyttöönottovaihtoehdon valitseminen 12 Vaihtoehto

Lisätiedot

SISÄLTÖ mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key

SISÄLTÖ mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key KÄYTTÖOPAS FI 1 SISÄLTÖ 1. mywellness key?... 3 2. Mikä on mywellness key... 3 3. Mitä ovat Move pisteet?... 4 4. Mitä kaikkea näytössä tulisi näkyä?... 5 5. Miten minun pitäisi käyttää mywellness key:tä?...

Lisätiedot

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.!

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.! Yrityksemme liikunta- ja hyvinvointipalvelut toteutamme Studiollamme, yrityksen omissa tiloissa tai yhteistyökumppanimme tiloissa. Kustannustehokkaat ratkaisut suunnittelemme avaimet käteen periaatteella,

Lisätiedot

Liikkuva koulu Kohti pysyvää muutosta? Tekemällä oppii! seminaari 11.2.2014 Vantaa

Liikkuva koulu Kohti pysyvää muutosta? Tekemällä oppii! seminaari 11.2.2014 Vantaa Liikkuva koulu Kohti pysyvää muutosta? Tekemällä oppii! seminaari 11.2.2014 Vantaa Mikä Liikkuva koulu? Valtakunnallinen ohjelma, osa hallitusohjelmaa Tavoitteena aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä

Lisätiedot

Tuomas Korhonen & Annu Kaivosaari. Opettajankoulutus lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä

Tuomas Korhonen & Annu Kaivosaari. Opettajankoulutus lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä Tuomas Korhonen & Annu Kaivosaari Opettajankoulutus lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä T ä y d e n n y s k o u l u t u s Liikuntakasvatuksen koulutusjärjestelmä Suomessa Koulutus (liikuntakasvatus)

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Polar Loop 2 Käyttöohje 5. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 7. Tämä on Polar Loop 2 8. Aloittaminen 9

Sisällysluettelo 2. Polar Loop 2 Käyttöohje 5. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 7. Tämä on Polar Loop 2 8. Aloittaminen 9 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Polar Loop 2 Käyttöohje 5 Esittely 5 Yleiskuva 5 Laatikon sisältö 7 Tämä on Polar Loop 2 8 Aloittaminen 9 Polar Loop 2:n asetusten määrittäminen 9 Lataa ja

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä

Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä V Valtakunnallinen kansanterveyspäivä 15.1.2009 Helsinki Tuija Tammelin Erikoistutkija, FT, LitM Työterveyslaitos, Oulu Lasten ja nuorten fyysinen aktiivisuus,

Lisätiedot

Move! fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä peruskoulun 5. ja 8. - vuosiluokille

Move! fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä peruskoulun 5. ja 8. - vuosiluokille Move! fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmä peruskoulun 5. ja 8. - vuosiluokille Fyysisen toimintakyvyn seurantajärjestelmän (Move!) valmisteluvaihe vuosina 2008-2009 Fyysinen toimintakyky vaikuttaa

Lisätiedot

ITF:n kehittämä / rahoittama

ITF:n kehittämä / rahoittama ITF:n kehittämä / rahoittama 3-7 vuotiaille lapsille 1 vuosi 2 vuotta 3 vuotta 4 vuotta 5 vuotta 6 vuotta 7 vuotta 8 vuotta 9 vuotta... Opettaa ymmärrystä Taekwon- Dosta ja perusliikkeitä. Opettaa lapselle

Lisätiedot