Muonion kunta Esityslista 14/ Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muonion kunta Esityslista 14/2015 4 Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 Muonion kunta Esityslista 14/ Asia 3 Terveyskeskuskiinteistön kunnostaminen , 258 Useissa kunnanhallituksen kokouksissa on keskusteltu terveyskeskuskiinteistön sisäilman laadusta ja myös Palvelukeskus Marjapaikan kunnostustarpeista. Tekniseltä osastolta saadun tiedon mukaan terveyskeskuksen ilmanpuhdistusjärjestelmän kunnostamisen kustannusarvio on euroa ja Palvelukeskus Marjapaikan euroa. Palvelukeskus Marjapaikan palo- ja henkilöstöturvallisuutta on valvottu vuosittain palotarkastusten yhteydessä. Turvallisuustoimet ovat viime vuosien aikana parantuneet mm. henkilöstön koulutuksen, kohteen riskikartoituksen ja turvallisuusasenteiden parantumisen myötä. Palvelukeskuksen poistumisturvallisuusselvityksessä on ilmennyt, että kohteen poistumisturvallisuustaso ei ole automaattisen sammutuslaitteiston puuttumisen takia riittävä. Turvallisuudesta on neuvoteltu , ja sosiaalijohtaja esittää kirjeellään (dnro 150/18.9.) määrärahan varaamista palvelukeskuksen sammutusjärjestelmän suunniteluun ja varautumista järjestelmän toteuttamiseen vuonna Pelastusviranomaiselle tulee antaa mennessä turvallisuuden parantamisesta selvitys siitä, millä menetelmillä ja millä aikataululla poistumisturvallisuustasoa nostetaan. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tarkastuskertomuksessaan edellyttänyt, että työantaja ryhtyy tarpeellisiin toimenpiteisiin työntekijöiden terveydelle haitallisesta sisäilmasta aiheutuvan altistumisen estämiseksi. Tarkastuskertomuksesta on toimitettu kopio kunnalle, ja johtava lääkäri on kirjeellään pyytänyt toimittamaan kiinteistön kunnostusjärjestyksen ja -aikataulun mennessä. Tekninen lautakunta valitsi ilmanpuhdistimien toimittajan terveyskeskuskiinteistöä varten. Muutettu ehdotus merkitsee tilanteen tiedoksi. edellyttää, että tekninen osasto huolehtii mahdollisimman pian terveyskeskuskiinteistön ja Palvelukeskus Marjapaikan ilmanpuhdistusjärjestelmien kunnostamisesta. Matti Myllykangas saapui paikalle terveyskeskushenkilöstön mielenilmauksen aikana.

2 Muonion kunta Esityslista 14/ Mielenilmauksen yhteydessä kunnalle puhtaiden työtilojen puolesta jätetystä vaatimuksesta jaettiin kopio kokouksessa. Kirjeessä viitataan viime vuosina tehtyihin työsuojelutarkastuksiin ja vaaditaan kuntaa ja terveydenhuollon kuntayhtymää järjestämään terveydenhuollon henkilöstölle terveet ja turvalliset työskentelytilat. Vaatimuksen mukaan terveyskeskuksen toiminnalle tulee välittömästi etsiä uudet tilat. Sosiaaliosaston päällikkö sosiaalijohtaja Päivi Salminen, teknisen osaston päällikkö teknisen johtajan sijainen Jaakko Muotka ja terveydenhuollon kuntayhtymän osastonhoitaja Saara Vuollo olivat läsnä kokouksessa. Osastonhoitaja selosti terveyskeskuskiinteistön ja sosiaalijohtaja Palvelukeskus Marjapaikan tilannetta ja tekninen johtaja kummankin kiinteistön korjaustarpeita ja suunnitelmia. Yhdeksi tärkeimmistä ensivaiheen kunnostustoimista nähtiin vesikaton uusiminen. Osastonhoitaja selosti terveyskeskuskiinteistön sisäilman laatuun ja peruskorjaukseen liittyviä näkökulmia ja väistötilojen tarvetta. Hän totesi mm., että myös potilaat ja muut asiakkaat kärsivät huonosta ilmanlaadusta ja henkilöstö toivoo peruskorjauksen II vaiheen pikaista käynnistämistä. Terveyskeskuksessa tehdään selvitystä sisäilman laadun aiheuttamista vaaroista, ja kuluvan vuoden loppuun mennessä aluehallintovirastolle tulee antaa selvitys toimenpiteistä. Keskustelussa todettiin mm., että terveyskeskuskiinteistön poliklinikka- ja laboratoriotilat on syytä huolehtia kuntoon ja jo ilmakanavien puhdistus ja suodattimien vaihto voi parantaa huoneilmaa. Eräissä puheenvuoroissa nähtiin parhaaksi suunnitelmien mukainen eteneminen ja todettiin, että uusien ilmastointijärjestelmien säätäminen ja hoito edellyttävät säätölaiteteknistä asiantuntemusta. Osastonhoitaja, sosiaalijohtaja ja tekninen johtaja poistuivat kokouksesta yleiskeskustelun jälkeen. Valtuuston puheenjohtaja Kosti Hietala ja taloussihteerin sijainen Virpi Kotakorva saapuivat kokoukseen ennen päätösvaihetta. Hallitus merkitsi terveyskeskushenkilöstön vaatimuksen tässä vaiheessa tiedoksi ja hyväksyi n muutetun ehdotuksen. Palvelukeskuksen peruskorjaus tulee käsittelyyn taloussuunnitelman yhteydessä. Kunnanvaltuusto , 9 (muut asiat, kunnan kiinteistöt) Kokouksen alkuvaiheen nimenhuudon jälkeen Teemu Taulavuori luovutti kunnalle kuntalaisaloitteen, jossa esitetään terveyskeskuksen korjaamisen keskeyttämistä ja uuden rakentamista. Aloitteessa viitataan rakenteellisiin vaurioihin ja todetaan, että vain kokonaan uusi kiinteistö ratkaisee ongelmat ja vapauttaa henkilöstön ja potilaat sisäilmaongelmasta.

3 Muonion kunta Esityslista 14/ Kunnanvaltuusto , 24 (muut asiat) Kokouksessa jaettiin kopio tarkastuslautakunnan päätöksestä esittää valtuustolle eräitä terveyskeskuskiinteistöön liittyviä toimenpiteitä, ja lautakunnan puheenjohtajana toimiva Anne-Mari Keimiöniemi selosti esitystä. Lautakunta esittää valtuustolle, että koko terveyskeskuskiinteistöön teetetään kosteus- ja homekartoitus, työ- ja potilasturvallisuuden takaamiseksi järjestetään mahdollisimman pikaisesti väistötilat ja Enontekiön kunnan kanssa neuvotellaan kiinnostuksesta ja valmiudesta rakentamiseen osallistumiseen. Teknistä lautakuntaa on pyydetty laskemaan karkea hintaarvio nykyisen kaltaisen uuden kiinteistön kustannuksista. Lautakunnan päätöksessä viitataan myös ajantasaisen ja asianmukaisen tiedon antamisen tärkeyteen ja suositetaan, että tutkimustulokset esitellään avoimesti ja selkeästi sekä henkilökunnalle ja valtuutetuille. Teknisen osaston päällikkö Jaakko Muotka kertoi terveyskeskuskiinteistön kunnostustöistä. Peruskorjauksen I vaihe toteutettiin vuosina 2010 ja 2011 ja seuraavina vuosina tehtiin pieniä korjaus- ja mittaustöitä. Viime vuonna on huolehdittu mm. salaojapumppaamon ja viemäriputkiston sekä ilmanvaihtolaitteiden kunnostustöistä, hulevesien johtamisesta hulevesiviemäriin, vanhojen mattojen ja tasoitteiden poistamisesta ja uuden ns. ilmamaton laittamisesta. Parhaillaan puhdistetaan ilmanvaihtokanavia. Teknisen johtajan arvion mukaan mittaustuloksia saadaan kuukauden kuluessa. Valtuutettu Markku Vuollo viittasi valtatien puolelle kasattavien lumien sulamisvesien valumisen estämiseen ja lumikasojen siirtämismahdollisuuteen. Terveyskeskuskiinteistön sisäilmatutkimus on valmistunut. Tutkimuksen tiivistelmästä on jaettu kopio hallituksen kokouksessa ja muille valtuutetuille se toimitetaan esityslistan ohessa. Kokouksen alkuvaiheen järjestäytymispykälien jälkeen Arkkitehtisuunnittelu Hiilivirta Oy:n toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija Taavi Hiilivirta ja Pohjois- Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy:n edustaja Jani Norvapalo selostivat mm. terveyskeskuskiinteistön rakennusaikaisia vaatimuksia, rakennuksen kuntoa, sisäilmatutkimusta ja erilaisia vaihtoehtoja maapohjan kuivattamiseen ja itse rakennuksen kunnostamiseen. Keskustelussa esitettiin arvioita kustannuksista ja myös uuden terveyskeskuksen rakentaminen oli esillä. Työterveyslääkäri Anne-Mari Ranne totesi, että henkilöstön terveys tulee ottaa huomioon ja tarvittaessa järjestää väistötiloja. Esittelyn ja keskustelun jälkeen valtuusto merkitsi tilanteen tiedoksi, ja kokous keskeytettiin noin puoleksi tunniksi.

4 Muonion kunta Esityslista 14/ , 114 Muissa asioissa keskusteltiin mm. ilmanvaihtolaitteiden nuohousurakan kilpailuttamisesta ja maaperätutkimusten tekemisestä. Vedentulon selvittämiseksi Juha-Pekka Kangosjärvi peräsi maaperätutkimuksen tekemistä laajemmalta alueelta ja Manu Friman esitti tutkimuksen laajentamista valtatiehen saakka. Terveyskeskuskiinteistössä järjestetyissä työsuojelun seurantatarkastuksissa käsiteltiin rakennuksen sisäilman aiheuttamaa terveyshaittaa. Keittiötilojen tarkastuksessa esillä olivat myös henkilöstötilat, työn vaarojen selvittäminen ja arviointi, lämpöolosuhteet, melu, kulkutiet ja lattiat sekä työpaikan rakenteet ja materiaalit. Terveyskeskuskiinteistön peruskorjauksen suunnittelutoimikunta kokoontui ja perehtyi tilanteeseen. Tilojen arkkitehtisuunnitelma on valmistunut, ja tavoitteena on, että väistötilojen suunnitelmat saadaan valmiiksi toukokuussa ja tiloihin päästään heinäkuun alussa. Maaperätutkimuksia tarvitaan mm. sulamis- ja hulevesien ohjaamiseksi muualle. Rakennuksesta korjataan ensimmäisenä hammashoitolan aulan seinärakenteet ja sen jälkeen teetetään alapohjan kuivatus- ja korjaussuunnitelmat. Toimikunta totesi, että terveydenhuollon kuntayhtymän tulee työnantajana selvittää toimintojen mahdolliset siirrot ensisijaisesti olemassa oleviin tiloihin. Myös ulkopuolisten väistötilojen tarvetta ja käyttötarkoitusta on syytä selvittää, ja kuntayhtymä vastaa väistötilojen kustannuksista. Toimikunta esittää oikaisujen tekemistä terveyskeskustilojen työsuojelutarkastuskertomukseen. Toimikunnan pöytäkirjaluonnoksesta jaetaan kopio kokouksessa. Menettelysäännökset sisältyvät lakiin työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojelutoiminnasta. Lain 45. :n mukaan mm. työnantajalla on oikeus tehdä tarkastuksesta aluehallintovirastolle kirjallinen muistutus kahden kuukauden kuluessa tarkastuksesta. ottaa asian tässä kokouksessa käsiteltäväkseen ja merkitsee tilanteen ja suunnittelutoimikunnan päätökset tiedoksi. Hallitus viittaa puutteelliseen tarkastuskertomukseen ja toteaa, että siitä on syytä valmistella muistutus. Terveydenhuollon kuntayhtymän johtava lääkäri Anne-Mari Ranne oli kutsuttu kokoukseen. Hän kertoi havainnoistaan ja toi esille huolensa mm. henkilöstölle sisäilmasta aiheutuvista terveyshaitoista. Teknisen osaston päällikkö Jaakko Muotka selosti tutkimuksia ja kiinteistön kunnostamissuunnitelmia. Ranne ja Muotka poistuivat ennen päätöksen tekemistä.

5 Muonion kunta Esityslista 14/ , 155 Hallitus hyväksyi n ehdotuksen. Teemu Taulavuoren ja 365 muun henkilön allekirjoittamassa aloitteessa (dnro 17/25.1.) Muonion kuntaan uusi kiinteistö terveyskeskukselle vanhan korjaamisesta luovutaan todetaan, että nykyinen terveyskeskus on yli 30-vuotisen olemassaolonsa aikana kärsinyt jatkuvista kosteusvaurioista yläpohjassa, pohjalaatassa ja seinärakenteissa. Kiinteistön korjausyritykset eivät poista rakenteellisia vaurioita, jotka ylläpitävät terveydelle haitallisten kosteusvauriomikrobien kasvua. Korjausrakentaminen tulee maksamaan miljoonia, ja kosteusvaurioiden saastuttama rakennus pilaa siellä olevien ihmisten terveyttä korjaamisesta huolimatta. Terveyskeskuskiinteistö on kunnan omistuksessa, ja kunnanvaltuusto on vuosien taloussuunnitelmassa osoittanut kuluvalle vuodelle euron suuruisen määrärahan sisäilman korjaustöihin ja suunnittelun jatkamiseen. Suunnitelmavuosille on merkittynä yhteensä 3,1 miljoonaa euroa. Taloussuunnitelmassa todetaan, että peruskorjauksen II vaiheen on määrä käynnistyä vuoden 2016 aikana. Kunta on toteuttanut aiempina vuosina Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkastuksissa edellytettyjä toimenpiteitä sisäilman parantamiseksi. Toistuvien vesivuotojen takia kunta on uusinut terveyskeskuksen katon ja tehostanut kiinteistönhoitoa. Vuodeosasto peruskorjattiin kokonaisuudessaan vuosina Ilmastointikanavat kunnostettiin vuosina ja siinä yhteydessä kanavista ja äänenvaimentimista poistettiin mineraalivilla, minkä jälkeen ilmastointi on tasapainotettu ja säädetty. Salaojakaivon pumppaamo on korjattu ja purkuputki liitetty tontin ulkopuolella hulevesiviemäriin. Taloustoimistosiipi on korjattu, vanhojen mattojen tilalle asennettu ilmastoivat lattiamatot ja vioittuneet rakenteet korvattu uusilla. Eri puolilla rakennusta on tehty pieniä sisärakenteiden korjauksia. Mineraalivillaa sisältäviä akustiikkalevyjä on korvattu pinnoitetuilla levyillä (mm. ensiavun eteinen, vastaanoton toimistohuone). Pohjois-Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy otti ilmanäytteitä Andersenkeräimellä eri puolilta rakennuksen saneeraamatonta osaa (11 näytettä). Tulosten perusteella kohteessa ei näytteenottohetkellä ollut normaalista poikkeavia mikrobipitoisuuksia. Tutkimuksessa on todettu, että maaperän kosteustila tulisi selvittää (maaperän vapaa vesipinta rakennuksen sisä- ja ulkopuolella). Samassa yhteydessä tulisi tehdä ulkopuolisen maaperän tutkiminen kairaamalla ja pintavaaitus. Myös alustäyttömateriaalin kapilaarinen vedennostokyky on hyvä määrittää. Mittauksilla päivitetään ja tarkennetaan olemassa olevia korjaussuunnitelmia.

6 Muonion kunta Esityslista 14/ Terveyskeskuskiinteistön peruskorjauksen suunnittelutoimikunta kokoontui ja perehtyi tilanteeseen. Tilojen arkkitehtisuunnitelma oli valmistunut, ja tavoitteena oli, että väistötilojen suunnitelmat saadaan valmiiksi toukokuussa ja tiloihin päästään heinäkuun alussa. Toimikunta totesi Pohjois- Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy:n esittämät lisätutkimukset avopuolen lattian alta, maaperän rakenteista ja kosteuksista tarpeellisiksi. Maaperätutkimuksia tarvitaan mm. sulamis- ja hulevesien ohjaamiseksi muualle. Rakennuksesta korjataan ensimmäisenä hammashoitolan aulan seinärakenteet ja sen jälkeen teetetään alapohjan kuivatus- ja korjaussuunnitelmat. Toimikunta totesi, että terveydenhuollon kuntayhtymän tulee työnantajana selvittää toimintojen mahdolliset siirrot ensisijaisesti olemassa oleviin tiloihin. Myös ulkopuolisten väistötilojen tarvetta ja käyttötarkoitusta on syytä selvittää, ja kuntayhtymä vastaa väistötilojen kustannuksista. hyväksyi 2.6. toimikunnan esittämät toimenpiteet ja totesi, että maaperätutkimuksen tekeminen on niistä kiireellisin. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue viittaa tarkastuskertomukseen ja ilmoittaa kuulemiskirjeellä (dnro 108/ 25.5.) varaavansa työnantajalle, työpaikan työsuojeluvaltuutetulle ja vuokranantajalle tilaisuuden selvityksen antamiseen ennen velvoittavan päätöksen tekemistä ja uhkasakon asettamista. Kuulemiskirje sisältää kaksi velvoitetta. Välittömissä toimenpiteissä toteuttamisen määräaika on ja korjaustoimenpiteissä Vastaus tulee toimittaa viimeistään Terveydenhuollon kuntayhtymän johtava lääkäri on kirjeellään pyytänyt, että kunnanhallitus ottaa terveyskeskuksen väistötilat esille seuraavassa kokouksessa. Kunnalle on toimitettu tarjous Sairaala, Sairaala II ja Sairaala III kiinteistöistä mahdollisen uuden terveyskeskuksen paikaksi. Alueen pinta-ala on yhteensä noin m 2. Enontekiön kunnan edustajien kanssa on neuvoteltu terveydenhuollon kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta. Viraston päällikön kannan mukaan kokonaissuunnittelussa päätöksentekoon vaikuttavat tulevaisuuden tilatarpeet, joissa tulee ottaa huomioon myös sote-uudistuksen vaikutukset. Kunnan haasteellinen taloustilanne vaikuttaa kunnan kaikkiin investointipäätöksiin. Aloiteoikeudesta säädetään kuntalain 28 :ssä. Kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta. Tämän lisäksi valtuuston tietoon tulee saattaa vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet.

7 Muonion kunta Esityslista 14/ esittää kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tehtävät kosteusmittaukset ja ulkoseinä- ja lattianrajatutkimukset tiedoksi. Lisätutkimusten pohjalta kunta päivittää terveyskeskuksen korjaussuunnitelman ja korjaustöiden kustannusarvion kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien korjaussuunnitteluun erikoistuneilla osaajilla. Myös mahdollisen uuden terveyskeskuksen rakentamisesta teetetään kustannusarvio. Valtuusto vastaa kuntalaisaloitteeseen näiden selvitysten valmistuttua syyskuussa Hallitus hyväksyi n ehdotuksen. Kunnanvaltuusto , 34 Kunnanjohtaja totesi, että valtuustolle on esitelty kokouksessa terveyskeskuksen kiinteistöön liittyvät mittaustulokset ja viimeisimpänä hallitus on tehnyt päätöksen toimenpiteistä kuluvan kesän ajalle. Tekninen johtaja käytti puheenvuoron, jossa hän kertoi maaperätutkimusten käynnistyvän ja uuden rakennusmestarin aloittavan työnsä lähipäivinä. Keskustelun kuluessa todettiin maaperän kuivatuksen käynnistävän toimenpiteet asian eteenpäin viemiseksi. Vaikka valtuusto päätyisi uuden terveyskeskuksen rakentamiseen, sen valmistuminen vie aikaa ja terveyskeskuksen palveluja tulee sinä aikana tarjota joissakin tiloissa. Tämän vuoksi nykyisen kiinteistön tiloja tulee korjata ainakin niin, että henkilöstön ja potilaiden on turvallista olla tiloissa. Toisaalta tuotiin esille myös huoli kiinteistön kunnon ja maineen vaikutuksesta muun muassa kuntayhtymän rekrytointeihin. Uusi sote-järjestelmä asettaa mahdollisesti reunaehtoja tuleville tiloille, koska palveluntuottaja tullee vuokraamaan terveydenhuollon käytössä olevia tiloja tarpeen mukaan. Puheenvuoroissa tuli esille myös toive työrauhasta. Valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen , 172 Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt kaksi työsuojelutarkastuksiin liittyvää kuulemiskirjettä (dnro 107 ja 108/25.5.). Keskuskeittiötiloihin liittyvässä kuulemiskirjeessä (dnro 107) kunnalle työnantajana ja työpaikan työsuojeluvaltuutetulle varataan tilaisuus selvityksen antamiseen keskuskeittiön melusta ennen velvoittavan päätöksen antamista ja uhkasakon asettamista. Keskuskeittiön työntekijöiden päivittäinen

8 Muonion kunta Esityslista 14/ melualtistus ylittää tason 8 db, jolloin työnantajan tulee hankkia työntekijöiden saataville työhön sopivat henkilökohtaiset kuulosuojaimet. Keskuskeittiön emäntä Maija-Liisa Sysimetsä on hankkinut kuulosuojaimet, ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lakimies toteaa lähettämässään sähköpostissa, että toimenpide on tässä vaiheessa riittävä ratkaisu terveydelle aiheutuvan vaaran torjunnassa ja hallinnollinen pakkokeinomenettely päätetään. Hän huomauttaa, että keskuskeittiötä uusittaessa on otettava huomioon laitteista aiheutuva melu ja valittava työntekijöiden terveyttä ylläpitäviä vaihtoehtoja. Kunnan on yhdessä työterveyshuollon kanssa etsittävä kuuloa suojaava ratkaisu työntekijälle, joka ei voi käyttää kuulosuojaimia. Toisessa kuulemiskirjeessä (dnro 108) terveydenhuollon kuntayhtymälle työnantajana, työpaikan työsuojeluvaltuutetulle ja vuokranantajalle varataan tilaisuus selvityksen antamiseen terveyskeskuskiinteistön sisäilmaterveysvaarasta ennen velvoittavan päätöksen antamista ja uhkasakon asettamista. Työnantajan tulee ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin, jotta huonolle sisäilmalle altistumista voidaan vähentää esimerkiksi väistötilojen hankkimisella. Työnantajan tulee lisäksi korjata rakenne- ja kosteusvauriot tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin, jotta altistumista huonolle sisäilmalle voidaan vähentää tai pienentää mahdollisimman vähäiseksi. Työsuojeluviranomainen on antanut työnantajalle viranomaisohjeistusta sisäilman aiheuttaman terveysvaaran poistamiseksi vuodesta 2006 alkaen. Valmistellusta vastauksesta jaetaan kopio kokouksessa. selostaa vastauksessaan aikaisempia toimenpiteitä ja valmistuneita suunnitelmia sekä jo toteutettuja väistötiloja ja maaperätutkimuksia. Terveyskeskustiloissa sijainneen hoivaosaston asukkaat ja henkilöstö on helmikuussa siirretty Palvelukeskus Marjapaikan tiloihin Ojusniityn yksikön valmistumiseen saakka. Laboratorio on siirretty kesäkuussa väistötiloihin, ja hammashoitola siirtyy muihin tiloihin heinäkuussa aloitettavan remontin ajaksi. Muita tarvittavia väistötiloja kartoitetaan yhdessä kuntayhtymän kanssa. Aloitetuilla maaperätutkimuksilla selvitetään pohjaveden pinta ja tutkitaan maaperän koostumus. Saatavien tulosten perusteella tehdään vedenpoistosuunnitelma maaperän kuivattamiseksi. Hallitus ilmoittaa valtuuston 8.6. päättäneen terveyskeskuksen korjaussuunnitelmien ja kustannusarvioiden tarkistamisesta. Syyskuussa kokoontuvalle valtuustolle esitetään vaihtoehdot kiinteistön korjaamisesta tai uuden rakentamisesta. Kunta on palkannut määräaikaisen rakennusmestarin, jonka työpanos keskitetään terveyskeskuskiinteistöön. Kunta ja kuntayhtymä järjestävät säännöllisesti henkilöstölle tiedotustilaisuuksia.

9 Muonion kunta Esityslista 14/ Hallitus hyväksyi n ehdotuksen ja päätti, että vastaukseen lisätään tieto vedenpoistosuunnitelman valmistumisesta , 205 Terveyskeskuskiinteistön suunnittelutoimikunta kokoontui ja Toimikunta totesi muun muassa korjaussuunnitelman ja toimenpiteiden toteutumisen, lisätutkimuksen tilaamisen ja korjausten toteutusjärjestyksen. Toimikunta keskusteli myös kustannusarvioiden teettämisen tilanteesta korjatun ja uuden terveyskeskuksen vertailemiseksi. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta on saapunut tiedoksi päätös (dnro 108/25.5.) velvoitteen ja uhkasakon asettamisesta Muonion-Enontekiön terveydenhuollon kuntayhtymälle. Uhkasakot on asetettu työnantajalle korjaamaan tai poistamaan terveyskeskuksessa määräajassa ja sakon uhalla säännösten vastaisen olotilan. Tuija Muotka on toimittanut aloitteen (dnro 17/25.1.) yleisen informaatiotilaisuuden järjestämisestä. Muotka esittää tilaisuuteen kutsuttavan asiantuntijoita, luottamusmiehiä ja viranomaisia kertomaan tilanteesta ja vastaamaan sekä etukäteen toimitettaviin että tilaisuudessa esitettäviin kysymyksiin. merkitsee terveyskeskuksen tilanteen, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksen ja Muotkan aloitteen tiedoksi. Kunnanjohtaja totesi, että valtuusto kokoontuu päättämään terveyskeskuskiinteistöä koskevista jatkotoimenpiteistä. Tekninen johtaja Jussi-Pekka Tammilehto ja rakennusmestari Juha Vainio kertoivat terveyskeskuskiinteistöä koskevien korjaussuunnitelmien ja töiden tilasta ja aikatauluista seuraavasti: kustannusarvio kiinteistön korjaamiseksi tai uuden rakentamiseksi toimitettaneen 9.9., hammashoitolan seinän korjaus on valmistumassa, pohjavesitutkimus ja tontin kuivatussuunniltema ovat valmistuneet, salaojat ja kattokaivot on kuvattu, niskaojan kaivaminen ja pihan leikkaaminen on suunnitteilla. Tekninen johtaja totesi, että kiinteistön ongelmana ovat tasakattoisuus ja pihan pintakallistukset sekä rakennuksen ilmastointi.

10 Muonion kunta Esityslista 14/ , asia 3 Terveyskeskuskiinteistön peruskorjauksen suunnittelutoimikunnan kokouksessa 9.9. (dnro 215/ ) esiteltiin kiinteistön korjaustapaselostus ja kustannusvaihtoehdot jatkotoimille nykyinen kiinteistö peruskorjataan laaditun korjaussuunnitelman mukaan 3,8 milj. euroa uudishinta korjauksen alaisille tiloille 5,8 milj. euroa uusi terveyskeskus 7,7 milj. euroa. Suunnittelutoimikunta esittää, että edetään korjaustapaselostuksen mukaan ja sen toimenpiteiden riittävyys hyväksytetään Pohjois-Suomen aluehallintovirastolla. Tekninen lautakunta esitti kokouksessa kunnanhallitukselle, että selvitetään uuden terveyskeskuksen rakentamista kuntayhtymän voimin. esittää kunnanvaltuustolle, että Muonioon rakennetaan uusi terveyskeskus kuntayhtymän voimin. Mikäli yhteistä linjaa Enontekiön kanssa ei saavuteta, edetään korjaustapaselostuksen mukaan. Korjaustapaselostuksessa olevien toimenpiteiden riittävyydestä pyydetään lausunto Pohjois-Suomen aluehallintoviranomaiselta. (Korjaustapaselostus ja kustannusvaihtoehtojen laatijat pyritään saamaan kokoukseen etäyhteydellä, suunnittelutoimikunnan puheenjohtaja esittelee tilannetta kokouksessa.) (Asiasta neuvotellaan Enontekiön kunnan kanssa ennen kunnanvaltuuston kokousta.)

Muonion kunta Esityslista/ 1/2015 1 (5) 19.1.2015. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 1/2015 1 (5) 19.1.2015. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 1/2015 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ma klo 16.30 18.45 Paikka valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja Pentti Reponiemi

Lisätiedot

Määräaika velvoitteen toteuttamiselle:

Määräaika velvoitteen toteuttamiselle: 1 (2) PL 15, Kainuuntie 82 88901 KUHMO Viite Tarkastuskertomus nro 2019/6850, 15.4.2019 ennen velvoitteen ja uhkasakon asettamista Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue varaa työnantajalle

Lisätiedot

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa Työsuojeluviranomainen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. Valvoo työsuojelua koskevien säännösten ja määräyksien noudattamista Toimintaa

Lisätiedot

Päätös Dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014 1 (4) 8.4.2016

Päätös Dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014 1 (4) 8.4.2016 1 (4) Työsuojelupäällikkö Anne Roine Helsingin Eläinsuojeluyhdistys - Helsingfors Djurskydssförening HESY Ry Yhdyskunnantie 11 00680 HELSINKI Viite Kuuleminen dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014, 4.3.2014

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymähallitus 3.6.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymähallitus 3.6.2015 1 Kokousaika Ke 3.6.2015 klo 17.00-19.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Airaksinen Olavi Juuso Berit-Ellen Kangosjärvi Ulla-Maija Niemelä Juha Palojärvi Leena, vpj- Keskitalo

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika: 16.11.2015 klo 13.00 15.40 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokous 28.1.2015

Kunnanhallituksen kokous 28.1.2015 Kunnanhallituksen kokous 32 Kunnanhallituksen edustus lautakunnissa 33 Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero 34 Eräiden virkojen ja toimien täyttölupa 35 Muut Muonion kunta Esityslista/ 3/2015

Lisätiedot

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa Työsuojeluviranomaisen tehtävistä Valvoo työsuojelua koskevien säännösten ja määräyksien noudattamista valvonta toteutetaan pääsääntöisesti tarkastajien

Lisätiedot

Tarkastaja Eini Hyttinen Itä-Suomen aluehallintovirasto työsuojeluvastuualue

Tarkastaja Eini Hyttinen Itä-Suomen aluehallintovirasto työsuojeluvastuualue Tarkastaja Eini Hyttinen Itä-Suomen aluehallintovirasto työsuojeluvastuualue Koulutus: yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) Työpaikka: ylitarkastajana Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueella

Lisätiedot

Sisäilmaongelmien valvonta työsuojelun vastuualueella

Sisäilmaongelmien valvonta työsuojelun vastuualueella Sisäilmaongelmien valvonta työsuojelun vastuualueella Tarkastaja Ulla Riikonen Tarkastaja Marja Tereska-Korhonen Lounais-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue Tarkastaja Ulla Riikonen 11.11.2015

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

Työturvallisuus ja työsuojelu. Sari Anetjärvi lakimiesasessori

Työturvallisuus ja työsuojelu. Sari Anetjärvi lakimiesasessori Työturvallisuus ja työsuojelu Sari Anetjärvi lakimiesasessori Työturvallisuuslaki Työturvallisuuslaki (738/2002) koskee kirkkoa ja seurakuntia. Lain tarkoituksena on parantaa työympäristöä ja työolosuhteita

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 5/2015 1 (10)

Muonion kunta Esityslista/ 5/2015 1 (10) Muonion kunta Esityslista/ 5/2015 1 (10) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ti 8.9.2015 klo 16.30 19.15 Paikka teknisen toimiston neuvottelutila Läsnäolijat Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen 1ENONTEKIÖN KUNTA Pöytäkirja Sivu Tarkastuslautakunta 14.12.2010 1 Kokousaika: Tiistai 14.12.2010 klo 13.00 15.25 Kokouspaikka: Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka

Lisätiedot

AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista tehdystä tarkastuksesta

AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista tehdystä tarkastuksesta Yhtymähallitus 239 13.12.2017 Yhtymähallitus 27 28.02.2018 Yhtymähallitus 60 21.03.2018 Yhtymähallitus 72 18.04.2018 AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista 1.12.2017

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun vanhempainilta 29.10.2018 Tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius Kunnossapitopäällikkö Jussi-Pekka Sojakka Nykytilanne Koulua on korjattu

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Kankaanpää

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Kankaanpää Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? 22.1.2015 Kankaanpää Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Esko Lukkarinen, Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 26.1.2015 1 Oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 6/

Muonion kunta Esityslista / 6/ Muonion kunta Esityslista / 6/2015 28.10.2015 Tarkastuslautakunnan kokous Aika ke 11.11.2015 klo 16 Paikka valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

KOSTEUS- JA HOMEVAURIOIDEN VALVONTA

KOSTEUS- JA HOMEVAURIOIDEN VALVONTA Työsuojeluvalvonnan ohjeita 3 / 2010 KOSTEUS- JA HOMEVAURIOIDEN VALVONTA SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sisällys Ohjeen tarkoitus... 5 Säädösperusta... 5 Kosteus- ja homevaurioiden määrittely ja tunnusmerkit...

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 5/2014 1 (7)

Muonion kunta Esityslista/ 5/2014 1 (7) Muonion kunta Esityslista/ 5/2014 1 (7) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ma klo 16.30 18.20 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI.

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI. Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 2 Asunnon terveyshaitta-asia HEL 2017-004848 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa päättää asunnon terveyshaitta-asiassa seuraavaa.

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 17:00 pykälät otsikko 62. Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.8.2018 63. Taloussuunnitelman 2019 ja 2020 2021 valmistelu

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa

Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa Työsuojeluviranomaisen rooli sisäilmaongelmien valvonnassa Sisäilma - terveellinen ja turvallinen toimintaympäristö POHTO / 1.3.2016 / tarkastaja Jorma Ukkola Työsuojeluviranomainen Aluehallintoviraston

Lisätiedot

Sisäympäristöprosessit HUS:ssa. Marja Kansikas sisäilma-asiantuntija HUS-Kiinteistöt Oy

Sisäympäristöprosessit HUS:ssa. Marja Kansikas sisäilma-asiantuntija HUS-Kiinteistöt Oy Sisäympäristöprosessit HUS:ssa Marja Kansikas sisäilma-asiantuntija HUS-Kiinteistöt Oy HUS-Sisäympäristöohjausryhmä v toimii ns. ohjausryhmänä v työryhmä koostuu v HUS-Työsuojelusta v HUS-Työterveyshuollosta

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 4/2014 Kokousaika: 18.8.2014 klo 13.00-15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 11.01.2012 klo 15.00 16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Pantsar Antero, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 86 21.03.2016 Kaupunginhallitus 158 30.05.2016 Kaupunginhallitus 176 13.06.2016 Kaupunginhallitus 197 27.06.2016 Korvausvaade Hanhenpuiston asumisyksikön kustannuksista 821/10.03.02/2015

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 3/2014 1 (9) 8.9.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 3/2014 1 (9) 8.9.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 3/2014 1 (9) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ma klo 16.30 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Pentti Reponiemi jäsen Tarja Salo Teuvo

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 8 julkaisutapa 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 9 8 Työnantajan korvaushakemus työterveyshuollon

Otsikko Sivu. 8 julkaisutapa 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 9 8 Työnantajan korvaushakemus työterveyshuollon Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2015 1 Työsuojelutoimikunta 16.06.2015 Aika 16.06.2015 klo13:04-14:25 Paikka NordLab yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 1/2014 Kokousaika: 22.1.2014 klo 13.00-16.35 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TYÖSUOJELUVIRANOMAINEN JA SISÄILMATAPAUSTEN KÄSITTELY

TYÖSUOJELUVIRANOMAINEN JA SISÄILMATAPAUSTEN KÄSITTELY TYÖSUOJELUVIRANOMAINEN JA SISÄILMATAPAUSTEN KÄSITTELY Lounais-Suomen sisäilmapäivä 2017 21.11.2017 Porin yliopistokeskus 1 SISÄLTÖ Johdanto Kosteus- ja homevaurioiden eteneminen Muita sisäilmaongelmia

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 5/2016 Kokousaika: 16.11.2016 klo 13.15 16.20 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän.

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän. TAIVALKOSKEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 15.11.1996 57 Voimaantulo 1.1.1997 1 luku Valvontajärjestelmä 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Jämijärven Keskuskoulun taideluokka

Jämijärven Keskuskoulun taideluokka Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 20.6.2017 Kokoustiedot Aika Torstai 29.6.2017 klo 17.30 Paikka Jämijärven Keskuskoulun taideluokka Käsiteltävät asiat 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 1/ Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Teuvo Tolvanen. Merja Hietala taloussihteeri 1 10

Muonion kunta Esityslista/ 1/ Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Teuvo Tolvanen. Merja Hietala taloussihteeri 1 10 Muonion kunta Esityslista/ 1/2016 1 Tarkastuslautakunnan kokous Aika klo 16.30 18.15 Paikka valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja Tarja Salo jäsen Teuvo

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

9.5.2014. Viite Työsuojelutarkastus 18.2.2013 nro 13/2220, 24.5 2013 nro 13/2248, 25.11.2013 nro 13/2283.

9.5.2014. Viite Työsuojelutarkastus 18.2.2013 nro 13/2220, 24.5 2013 nro 13/2248, 25.11.2013 nro 13/2283. Aluehallintovirasto 11 Kokkolan kaupunki PL 43 67101 Kokkola Kuuleminen Dnro LSSAVI/328/05.13.01.02/2014 9.5.2014 T ', 66 l.an ; J U!' KI Kaupii ri9inhailitus -- 2o itir T 1 (3) Viite Työsuojelutarkastus

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin Tarkastuslautakunta

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin Tarkastuslautakunta SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin 10.1.2018 Tarkastuslautakunta Aika: Keskiviikkona 17.01.2018 kello 09.00 Kahvi kokoushuoneessa klo 8.45 Paikka: Kunnanhallituksen huone Päätöksentekotapa:

Lisätiedot

Porvoon kaupunki

Porvoon kaupunki Linnajoen koulu R E M O N T T I - I N F O Linnajoen koulu Rakennettu vuonna 1971. Peruskorjauksia ja laajennustöitä mm. vuosina 1993, 2003 ja 2012. Rakennustekninen kuntotutkimus vuosina 2015 ja 2017.

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5 KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA 8/2014 Kokousaika 27.8.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Kapellby skola, Lapinjärventie 45 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 7/2013 1 Tarkastuslautakunta 18.11.2013 Aika Maanantai 18.11.2013 klo 18:00-20:30 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Kunnanhallituksen pöytäkirja 20.4.2015

Kunnanhallituksen pöytäkirja 20.4.2015 Kunnanhallituksen 112 Hallintosihteerin läsnäolo 113 Tilinpäätöksen allekirjoittaminen 114 Terveyskeskuskiinteistön kunnostaminen, tilanne tiedoksi 115 Omakotitalon rakentamisen suunnittelutarveratkaisu

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

1950-luvulla rakennetun asuinpalvelurakennuksen KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS, PÄÄKORJAUSPERIAATTEET ja niistä aiheutuvat kustannukset

1950-luvulla rakennetun asuinpalvelurakennuksen KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS, PÄÄKORJAUSPERIAATTEET ja niistä aiheutuvat kustannukset 1950-luvulla rakennetun asuinpalvelurakennuksen KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS, PÄÄKORJAUSPERIAATTEET ja niistä aiheutuvat kustannukset Markus Fränti Kosteus ja sisäilmateknisen kuntotutkimus:

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 24.05.2015 AIKA 24.05.2015 klo 00:00-20:00 PAIKKA Kaitalankuja, Hailuoto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS:

SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS: SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS: TOIMENPIDE-EHDOTUS RA 249400924 a tarkennetaan rakenteiden avaamisen jälkeen 5.3.2013 (Rajatorpantie 8 A, Vantaa) 1/8 1. YLEISTIEDOT Kohde Kohde Sotungin koulu, piharakennus

Lisätiedot

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ Ympäristölautakunta 20 16.04.2015 Ympäristölautakunta 29 04.06.2015 Tekninen lautakunta 43 16.08.2017 HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS-

Lisätiedot

Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa

Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa Moniammatillisen sisäilmaryhmän toiminta Tampereen kaupungissa 29.10.2014 Hyvä sisäilma ei aiheuta terveyshaittaa ja käyttäjät ovat siihen tyytyväisiä. Juhani Pirinen, Sisäilmaseminaari 2012 SISÄILMAA

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka kunnantalo, alakerran kahvihuone Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ISS Proko Oy

ISS Proko Oy ISS Proko Oy 14.2.2013 LAPIN YLIOPISTO SISÄILMARYHMÄ SISÄILMARYHMÄN KOKOUS NRO 9 PÖYTÄKIRJA Aika: 14.2.2013 klo 10.00 Paikka: Lapin yliopisto, Fellin iso kabinetti Läsnä: Liite 1 1 Kokouksen avaus Projektipäällikkö

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 4.12.2013 klo 18.00-18.40 Paikka Ravintola Kammari, Olos Asiat 111 Kokouksen avaaminen 112 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 113 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Kokonaisuuden hallinta

Kokonaisuuden hallinta Kokonaisuuden hallinta Tommi Riippa Tiimi- ja laatupäällikkö, RTA FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy 3.10.2017 Page 1 Otsikoita 3.10.2017 Page 2 Otsikoita 3.10.2017 Page 3 Otsikoita 3.10.2017 Page 4 Otsikoita

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Sosiaalilautakunta 24.2.2015. 12 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.1.

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Sosiaalilautakunta 24.2.2015. 12 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.1. MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 17:00 18:00 pykälät otsikko 12 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.1.2015 13 Lähihoitajan sijaisuuden täyttö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/määräys hoidon saatavuuden saattamisesta lain edellyttämälle tasolle

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/määräys hoidon saatavuuden saattamisesta lain edellyttämälle tasolle Sosiaali- ja terveyslautakunta 342 26.10.2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 404 30.11.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/määräys hoidon saatavuuden saattamisesta lain edellyttämälle

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9. Tekninen lautakunta 2.11.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9. Tekninen lautakunta 2.11.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 2.11.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 2.11.2011 klo 16.30 18.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ke 19.6.2013 klo 16-16.30 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Matti Varis Katja Muotka Jari

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/ ( 12) Työsuojelutoimikunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/ ( 12) Työsuojelutoimikunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 15.02.2019, klo 12:03-14:50 Paikka Tammerkoski- kokoushuone Käsitellyt asiat 12 13 14 15 16 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Valtakunnallinen kunta-alan työsuojelun valvontahanke vuosina 2012 2015. Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015

Valtakunnallinen kunta-alan työsuojelun valvontahanke vuosina 2012 2015. Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015 Valtakunnallinen kunta-alan työsuojelun valvontahanke vuosina 2012 2015 Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015 Hankkeen tavoitteet Keskeisenä tavoitteena on kunta-alan työpaikkojen turvallisuusjohtamisen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI Haapajärven kaupungin sisäilmaryhmä SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI SISÄILMARYHMÄN TOIMINTA ON KESKITTYNYT KUNNAN OMISTAMIEN JULKISTEN TILOJEN TERVEYSHAITTOJEN SELVITTÄMISEEN Julkisella tilalla tarkoitetaan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Lausunto 1 (5) 16.9.2013

Lausunto 1 (5) 16.9.2013 Lausunto 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO LAUSUNTO ESITYKSESTÄ TERVEYDENSUOJELULAIN MUUTTAMISEKSI JA ASETUKSESTA ASUNNON JA MUUN OLESKELUTILAN TERVEYDELLISISTÄ OLOSUHTEISTA

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha Tekninen lautakunta 3 02.02.2016 Tekninen lautakunta 15 01.03.2016 Kunnanhallitus 56 21.03.2016 Tekninen lautakunta 35 10.05.2016 Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KOKOUSAIKA 14.11.2018 klo 9:00 15.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 2 LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus

Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus Perusturvalautakunta 52 12.06.2014 Kunnanhallitus 180 04.08.2014 Kunnanhallitus 221 15.09.2014 Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus Ptltk 12.06.2014 52 Oikeus sairauslomaan

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnanhallitus 95 24.03.2009 Kunnanhallitus 37 09.02.2010 Kunnanhallitus 142 07.06.2011 Kunnanhallitus 256 22.11.2011 Kunnanhallitus 63 15.03.2012 Kunnanvaltuusto 15 11.04.2012 Rakennusjärjestyksen uusiminen

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot