Kassa merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kassa merkistä tunnistat uudet ominaisuudet"

Transkriptio

1 Kassa merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2 Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien Ecomin käsikirjojen periaatteena on, että mallin avulla oppii ja itse tekemällä sen myös opitun tiedon myös muistaa paremmin. Jokaisessa käsikirjassa on oma sisällysluettelonsa, jonka avulla saa myös haettavan aiheen hyvin esille. Käsikirjan sivut on kolmen eri ryhmään tarvittavan tietotaidon mukaan. Useimmat käsikirjan sivut on merkitty kirjaimin sen mukaan, miten paljon Ecomia on käyttänyt. Mikäli kuvassa ei ole lainkaan symbolia, tai siinä on symboli, on se tarkoitettu kaikille käsikirjan käyttäjille. Se palvelee etenkin sellaisia käyttäjiä, jotka ovat Ecomin ensikäyttäjiä tai ovat käyttäneet ohjelmistoa harvakseltaan. B C Symboli B vaatii hereillä olon lisäksi usein myös kokemusta Ecomin käytöstä, jotta sivun käsittelemä asia saadaan käytäntöön. Tällaisen sivun voi hypätä yli Ecomin ensiaskeleilla ja käyttöönottovaiheessa. Tämä on eksperttikäyttäjän sivu, jossa vaaditaan usein jo tietojenkäsittelyn ammattitaitoa ja suurta tarkkaavaisuutta. Ja on hyvä muistaa, että Ecomin puhelintuki on olemassa teitä varten. Puhelintuen numero on Puhelintuen numero löytyy aina myös osoitteesta Mikäli ette saa suoraan Ecomin puhelintukeen yhteyttä, soitamme teille takaisin. Huomioitavaa on myös, että Ecomin puhelintuken takaisisoitto tulee eri numeroista, kuin mitä puhelintuen numero on. Mikäli sivulla on kahvipaussin kuva, kannattaa aiheeseen paneutua vähän syvemmin ja ottaa vaikka kuppi kahvia ja miettiä rauhassa käsiteltävää aihetta. ihe ei ole välttämättä hankala, mutta se vaatii hetken paneutumista. 2013

3 1. Ecom kassa Ecom kassaohjelmisto on suunniteltu kassamyyntiin ja muuhun käteiskassan hoitoon. Kassaohjelmistosta saa kuukausittaiset päiväkirjat kirjanpitoa varten, joiden pitäisi vaikuttaa kirjanpitokustannuksiin alentavasti.. Ohjelmasta saa myös päiväraportit päivän myynnistä ja muita hyödyllisiä raportteja. Kassaohjelma löytyy Ecom Plus -ohjelmistopaketista Ensimmäiseksi käydään läpi ohjelmiston perusoletukset.

4 1 Kassaoletukset Kassaoletukset löytyvät valikosta Ohjelmat, Kassa ja Kassaoletukset. Sama toiminto löytyy myös Valikko-painikkeen alta.

5 1.1. Kassaoletukset Tässä ikkunassa määritellään perusoletukset, tulostusoletukset ja tilinumerot. Perusoletuksissa määritetään kassanlaskun numerosarja ja kirjanpidon kassatositenumerosarja, joita kassaohjelma lisää automaattisesti aina uusilla numeroilla. Molemmat arvot ovat alussa tyhjiä. Kassaoletukset voidaan suojata salasanalla, jolloin näitä kassaoletuksia ei pääse muuttamaan. Yleisempi tapa suojata ohjelmaa on tehdä käyttäjille käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet-valikon kautta yleiset käyttöoikeudet, joiden avulla tämäkin valinta voidaan tehdä. Käyttäjätunnuksien teosta on oma käsikirjansa, johon kannattaa tutustua erikseen. Perus-alavälilehdellä voi asettaa oikeuksia, joilla voi rajoittaa kassaohjelmiston käyttöoikeuksia. Jos Näytä katetiedot ohjelmassa rasti ei ole päällä, piilottaa ohjelma kassaohjelmasta hintatiedot-painikkeen, jonka alta näkee rivikohtaisen katteen ja koko ostolaskun katteen. lempi valinta estää tehdyn kassalaskun muuttamisen sen jälkeen kun se on tulostettu.

6 1.2 Tulostusoletukset Tulostusoletukset löytyvät kassalaskuoletuksien toisesta alavälilehdestä. Ylimmästä kentästä valitaan oletuksena käytettävä kassalaskulomake. lla olevasta ikkunasta on painettu kassalaskulomakkeen perässä olevaa alasvetopainiketta. Esiin tulleelta listalta löytyy Ecomin kassalaskut. Kassatuloseita saa kuittitulostimelle ja 4-kokoiselle paperille. Huomioitavaa. Ecom ohjaa tulosteensa ensimmäisellä kerran jälkeen automaattisesti sille kirjoittimelle, jolle se ensimmäisellä kerralla tulostettiin. Tämä siksi, että kuittitulostin on erikoistulostin, jonka halutaankin ohjautuvan automaattisesti. Kirjoittimen vaihtuu, tulee Ecomin päävalikosta valita Ikkuna-valikko ja poista kirjoitinoletukset -valinta, jolla tämän automaatti ohjauksen saa purettua. Kun kirjoitinoletukset otetaan pois, ei yhtään Ecomin ikkunaa saa olla auki. Yksiriviseen vapaarivi-kenttään voi kirjoittaa vapaasti haluamaansa tekstiä rivin verran. Kopioita-kenttään kerrotaan tulostettavien lomakkeiden oletuslukumäärä. Tulosteen marginaaleilla kohdistetaan tarvittaessa tekstit lomakkeelle ja kirjoittimelle sopiviksi

7 1.2.1 Logo kassalaskuun ja vapaa teksti Oma logo kassalaskulla-valintaa käytetään silloin, kun papereissa on esipainettu logo valmiina. Mikäli logo on olemassa omana bitmap-tiedostona (.bmp) voidaan sitä hyödyntää kassalomakkeessa. HUOMIOI!! Kun omaa logoa halutan käyttää kassalomakkeella, on tärkeää rajata se tarkasti ilman suuria kehyksiä ympärillä. Yleistä vapaata tekstiä on valittavissa laskun ylä- tai alaosaan. Sitä voi käyttää tiedottamiseen. Penninpyöristys on mahdollista hoitaa kolmella eri tavalla kassalaskun pyöristämisessä. Pankkikorttimaksuissa ja luottokorttimaksuissa ei pyöristämistä ole käytössä.

8 1.2 Pankkitilit B Tilinumeroita tarvitaan Ecom kassaohjelmistossa lähinnä kassapäiväkirjan kassavarantojen siirtoihin, kun kassapäiväkirja on käytössä. Plus-painikkeella voi lisätä uuden tilin ja miinuspainikkeella voi poistaa turhan tilin.

9 2. Kassaohjelma Kassaohjelmisto avautuu Ohjelmat-valikon alta kohdasta kassa ja kassalaskut. lla olevassa kuvassa ohjelma on avattu valikko-painikkeen alta, jossa ovat samat valinnat, kuin Ohjelmat-valikon alta. kassaohjelman voi myös avata valmiista Kassa-pikapainikkeesta.

10 2.1 Ensimmäisen ja uuden kassalaskun teko Paina ylärivin +-painiketta.

11 2.2 Ensimmäinen kassalasku Ensimmäisen kassalaskun kohdalla ohjelma kysyy ensimmäisen kassalaskun numeroa, josta ohjelma alkaa kasvattamaan numeroita yhdellä aina uuden kassalaskun teon yhteydessä. OK-painikkeella hyväksytään ensimmäinen kassalaskunumero ja ohjelma siirtyy kassalaskuun.

12 2.21 Kassalaskun numero, aika ja päivämäärä Kassalaskunumeron jälkeen seuraavat kentät ovat laskun kellonaika ja päivämäärä (Pvm) Ohjelma ehdottaa automaattisesti tietokoneenkoneen kellonaikaa ja päivämäärää. Molempia arvoja voi tarvittaessa muuttaa.

13 2.3 Myyjänumero kassalaskuun Uutta kassalaskua tehtäessä ohjelma menee automaattisesti myyjänumerokenttään, joka yleensä syötetään ensimmäisenä. Kassalaskun tehnyt myyjä antaa oman numeronsa Myyjänro-kenttään. Jos Ecomiin kirjaudutaan sisälle käyttäjäkohtaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla, voidaan määritellä, että ohjelma hakee oletuksena jo oikean myyjän tiedot ensimmäiseen tehtävään kassalaskuun. Käyttäjätunnuksista ja käyttöoikeuksista on olemassa oma käsikirjansa, johon kannattaa tutustua. Myyjän voi hakea myös Myyjänrokentän perässä olevalla hakupainikkeen kautta. Ohjelma avaa ikkunan, josta valitaan myyjä ja painetaan OK-painiketta tai enteriä näppäimistöltä.

14 2.31 Myyjien perustaminen Ecomiin B Jos myyjiä ei ikkunasta löydy, perustetaan ne valikosta Ohjelmat, Perusoletukset ja sieltä Henkilöt-alavälilehdelle. Henkilöön on annettava vielä myyjäkohtaan rasti päälle, jotta henkilö näkyy myyjänä tässä ikkunassa. Uutta kassalaskua tehtäessä ohjelma ehdottaa myyjäksi samaa myyjää niin kauan, kun ohjelma on auki. Mikäli yrityksenne käyttää Ecom 3 palkanlaskentaa, kannattaa henkilötiedot hakea sieltä. Se tapahtuu valitsemalla projektiseuranta ja sen alta linkki Ecom 3 palkanlaskentaan. vautuvasta ikkunasta voi siirtää henkilöt suoraan Ecomin perusoletuksiin samalla numerolla. Tämä mahdollistaa monia muitakin synergiaetuja mm. projektiseurannassa.

15 2.4 siakkaan haku kassalaskulle Kassalaskulle ei tarvitse syöttää asiakasta. Käteisasiakkaan nimen voi syöttää suoraan asiakasnumeron perässä olevaan Nimi-kenttään. Jos asiakas on jo perustettu Ecomin asiakasrekisteriin, voidaan se hakea kassalaskulle painamalla hiirellä siakasnumero-kentän takana olevaa Kansio-painiketta. Tätä kautta pääsee myös lisäämään uuden asiakkaan tai muuttamaan jo perustetun asiakkaan tietoja. siakashaun saa esille myös painamalla asiakasnro -kentässä näppäimistön Funktionäppäintä F5.

16 2.41 siakashakuikkuna siakastietoja haetaan hakea alla näkyvän hakuikkunan avulla. siakkaan haku tapahtuu numeron, nimen tai osoitteen mukaan (musta täplä kertoo, minkä kentän mukaan tietoa haetaan). Tiedot ovat nyt aakkosjärjestyksessä asiakasnimen mukaan. Hakuavain-kenttään syötetään haluttu hakuehto, jolla asiakastietoja etsitään. Hakuikkunan asiakalista on päivittynyt siten, että ohjelma ehdottaa ensimmäistä hakuehdon täyttävää asiakasta valittavaksi kassalaskulle. Lista kuitenkaan ei tuonut esiin haluttua nimeä, joten seuraavaksi painetaan suodattavaa hakua.

17 2.42 Suodattava asiakashaku Suodattavalla asiakashaulla ohjelma on etsinyt kaikki ne asiakkaat, joiden hakukentistä löytyy hakuehtoon syötetty arvo. Hakuehdon tulee löytyä joko asiakasnimi- tai Lähiosoitetieto-kentässä. OK-Painikkeella oikea asiakas valitaan kassalaskuun. siakastietoja voi myös haluttaessa muuttaa tai asiakkaan voi lisätä tämän ikkunan kautta. siakashakutavoista on kerrottu yksityiskohtaisemmin asiakas- ja laskutuskäsikirjassa.

18 2.5 lennustaulukko siakkaalle valittava alennustaulukko näkyy kolmannella rivillä. Yrityksen käytössä olevat alennusryhmät ovat siakas- ja toimittajaoletuksissa siakasalennukset -alaikkunassa. Siellä oleva oletusalennustaulukko tulee oletuksena kassaohjelmistoon. lennustaulun voi valita ilman asiakastakin alennuskentän perässä olevasta alasvetopainikkeesta. Tämän avulla ohjelmisto antaa automaattisesti kassalaskulle alennuksia valitun alennustaulukon mukaan. lennustaulukon toiminnasta on kerrottu tarkemmin sekä asiakas- että laskutuskäsikirjassa. letaulukon toimintaa on kehitetty uudessa versiossa.

19 2.6 Kassalasku yhteensä Kassalaskun ylätiedoissa on alimpana yhteissummarivi. Siinä ovat koko laskun Veroton yhteensä, veron osuus yhteensä ja Verollinen yhteensä. Näitä tietoja (harmaalla pohjalla) ei voi muuttaa, vaan ne päivittyvät automaattisesti kassarivitiedoista.

20 2.7 Maksutapa ja kassalaskun tila Kassalaskun Maksutapa valitaan seuraavasta kentästä. Ecomin kassalaskussa voi valita käteisen lisäksi pankkikortin ja luottokortin sekä näiden yhdistelmiä. Maksupainikkeella helpotetaan kassatapahtuman käsittelyä. Laskun tila kertoo, onko lasku voin (lasku on vielä kesken tai tulostamatta) tai Tulostettu (kun lasku on tulostettu, siirtyy tila automaattisesti tulostetuksi ja on tällöin valmis

21 3. Kassalaskun laskurivit Laskutusriveille syötetään kaikki asiakkaalle tehdyt tuotteet. Tuoteriveille voi hakea tuotteita tuoterekisteristä tai syöttämällä tiedot suoraan tuoteriville. Uusi ja ensimmäinen rivi aloitetaan plus-painikkeella.

22 3.1 Uuden tuotteen haku Painamalla tuoteikkunassa olevaa Lisää(Plus) painiketta ohjelma siirtyy uudelle riville (tai ensimmäiselle). Uusi tuote haetaan alarivin Kansio -painikkeella. Seuraavaksi haetaan sähkörekisteristä laskutettavat tuotteet. Jos olet muuttamassa rivin tietoa lisäämisen sijasta, ohjelma kysyy tällöin, oletko lisäämässä vai muuttamassa tietoa. Tuotehaun saa esille myös näppäimistöltä painamalla tuotenumeron kohdalla F5 -Funktionäppäintä.

23 3.2 Tuotteen lisäys sähköalan hinnastosta Tuotteen hakuikkuna on jokaisessa Ecom -ohjelmistossa samanlainen. Tuotteen hakua on esitelty tarkemmin laskutuskäsikirjassa ja tuotekäsikirjoissa Musta täplä (tuotenumeron yläpuolella) kertoo, missä järjestyksessä tuotetta haetaan. Tuotteen normaalin haun voi suorittaa myös tuotteen nimen tai tuotteen teknisen tiedon eli tuotemallin mukaan. lla olevassa ikkunassa haetaan MMJ 3X1,5 -tuote tuotemallin mukaan. Ensin painetaan tuotenimen yläpuolella olevaa valkoista täplää, jolloin musta täplä siirtyy tuotemallin YLÄPUOLELLE.

24 3.3 Tuotteen löytäminen Kun tuotteita haetaan tuotemallin mukaan, järjestäytyvät tuotetiedotkin saman tien aakkosjärjestykseen kyseisen kentän tiedoilla. Hakukenttään kirjoitetaan seuraavaksi MMJ 3x1,5. Heti kun hakuavaimeen kirjoitetaan tekstiä, reagoi hakuikkuna ja siirtyy kirjoituksen mukaiseen paikkaan tuoteluettelossa. Hakuavaimeen on kirjoitettu haluttu tieto ja hakuikkuna on löytänyt tuotemallista ensimmäisen tuotteen, jossa haluttu tieto on. Oikean MMJ:n voi nyt hakea alla olevasta taulusta. Kun tuote on hakuikkunassa näkyvissä voidaan se valita joko hiirellä tai näppäimistöltä. laikkunaan on siirrytty Sarkain-näppäimellä ja sen jälkeen ikkunaa on rullattu alas näppäimistön nuoli alas -näppäimellä. MMJ 3X1,5 S on kassalaskulle valittava tuote.

25 3.5 Tuotteen valinta kassalaskulle Tuote valitaan laskulle painamalla hiirellä kaksi kertaa valittua riviä tai painamalla Enternäppäintä, jolloin ohjelma kysyy tuotteen lukumäärää. Hakuikkunan Valitse-painonapilla tuote myös valitaan laskulle. Ohjelma avaa ikkunan ja kysyy valittavaa määrää. Ikkuna ehdottaa aina oletuksena yhtä kappaletta. Määrä vahvistetaan OK-painikkeella. Myös Enter-näppäimen painallus vie rivin tiedot kassalaskulle. Tuotteen haun jälkeen ohjelma jää hakuikkunaan, jotta kaikki tuotteet voidaan hakea kerralla.

26 3.6 Poikkeavan käyttöyksikön hallinta Kun tuotehausta poimitaan tuote, jonka myynti- ja käyttöyksikkö eroavat, niin määrän voi nyt syöttää kummassa yksikössä tahansa. Jos tuotteella on poikkeavat yksiköt, antaa ohjelma nyt mahdollisuuden syöttää määrät molemmilla tavoilla. Ohjelma tuo rivit näkyviin laskuriville käyttöyksikön hinnoin. alla on kaksi ikkunaa, jossa ylemmässä ikkunassa on varasto-ohjelma käytössä ja alemmassa ei. Kassariville tehtävän lukumäärän muutos ottaa samasta varastosta mistä alkuperäinenkin tapahtuma on tallennettu.

27 4. Kassalaskurivin tiedot Mitä tahansa tuoterivin tietoa voi muuttaa helposti. Jos hintaa muutetaan on hyvä tietää, että Ecom sisältää automaattisen hintatarkistuksen. Ohjelma ilmoittaa värein, jos tuotteen myyntihinta on heikkokatteinen (sininen väri) tai jopa alle oman ostohinnan (punainen väri). Hinnan voi tarkistaa Hintatiedot -painikkeen alta.

28 4.1 Hintojen tarkistus ja laskurivin nettohinnan määritys Ylimpänä näkyy tuotteen ykköstukkuri ja toimittajan myyntihinta. Seuraavalla rivillä on toimittajan antama ale ja sen alla tuotteen ostohinta. Kun ohjelmatalolla ei ola alennuksia, on alennus poikkeuksellisesti nolla prosenttia. Näiden alla ovat omat kate % ja kate Euroissa. Hinta on muodostunut minimikatteen mukaan pyöristyssäännöllä tarkennettuna. Tuoterekisterin mukainen tuotemyyntihinta näkyy seuraavalla rivillä. siakaskohtainen hintakerroin tulee asiakas-aleikkunasta. Tämä hinta näkyy laskurivillä tuotteen á-hintana. siakkaan saamat alennukset näkyvät ennen asiakkaan myyntihintaa myös kassalaskulla. siakkaan saama hinta ja kassalaskulla oleva lukumäärä näkyy seuraavilla riveillä. Tuotteesta jäävä nettokate kertoo, paljonko tuotteesta jää katetta. Koko laskun saldo näkyy Lasku -lokerossa. Kaikille tuotteilla on oltava oikea ostohinta, jotta koko laskun kateprosentti näyttää oikein. Ostohintaa voidaan muuttaa ostohinta-painikkeella. Tämä on tarpeellista silloin, kun tuotetta ei ole viety lainkaan Ecomiin tuoterekisteriin valmiiksi. OK-painikkeella pääsee ohjelmaan takaisin.

29 4.2 Tuotteen lisäys kassaan ja siirto tuoterekisteriin B Jos uusi tuote halutaan lisätä tuoterekisteriin, voidaan se tehdä erillisellä Siirto-painikkeella. Kuvassa alla on lisätty uusi rivi suoraan tähän laskuruutuun. Tuote siirtyy automaattisesti tuoterekisteriin painettaessa Siirto -painiketta sen tuotealan alle, joka on laskuriville annettu. Ohjelma kysyy nettohinnan ja tarkistaa, että tuoteala on olemassa. Ecom tekee rivistä punaisen, jos ostohinta on sama tai suurempi, kuin myyntihinta. Myös silloin kun kassalaskurivin ostohinta on suurempi kuin nolla ja a-hinta on nolla, tulee rivi punaisena. lla oleva tuote on syötetty käsin, jolloin oletuksena ostohinta on sama kuin myyntihinta. Sellaisen tuotteen lisääminen kassalaskuun voidaankin tehdä myös siten, että ensimmäisellä syöttökerralla syötetään ensin ostohinta ja siirrytään seuraavaan kenttään ja palataan takaisin myyntihintakenttään ja annetaan myyntihinta, jolloin se aiempi hinta onkin ostohintana tuotteella.

30 4.3 Myyntiyksikön ja käyttöyksikön käyttö Kun tuotteella on toimittajan puolesta annettu toimittajan myyntiyksikkö (kuvassa alla kpl) ja käyttöyksikkö (kuvassa M) poikkeavat, värjää Ecom määrä-kentän kehyksen oranssiksi, ja kun rivi on valittu, näkyy myös alla olevassa infotaulussa lisäksi erillinen ilmoitus tästä. Jos toimittajan myyntiyksikkö poikkeaa omasta ns. käyttöyksiköstä, eli siitä yksiköstä, jolla tuote myydään, ilmoittaa ohjelma siitä nyt tuotehaussa ja tuoterivillä oranssilla värillä. Tämä väri tarkoittaa aina sitä, että ohjelma varoittaa ja silloin on syytä tarkistaa, että tuotteen hinta on oikea suhteessa myytävään yksikköön.

31 4.4 Kassalaskurivien järjestyksen vaihtaminen B Kun jotain laskuriviä halutaan siirtää toiseen paikkaan ylös- tai alaspäin, tapahtuu se siihen tarkoitukseen tehdyillä painikkeilla. Ensin valitaan siirrettävä laskurivi ja sen jälkeen riviä siirretään haluttuun suuntaan. Kuvan laskussa on tuoterivi siirretty viimeiseksi. Rivillä tai tuotehaussa Ctrl pohjaan, niin näkee eri tukkurien hinnat. Painamalla samalla rivin numeroa, niin valitsee halutun tukun hinnan myyntihinnaksi. Shift+Ctrl näyttää hinnat verollisena.

32 5 Vapaa teksti Vapaa teksti -alavälilehdelle kirjataan kassalaskun selvitys, joka tulee myös tulostettavaan kassalaskulle näkyviin. Sama Vapaateksti näkyy nyt myös kassalaskun keskellä. Sen kokoa voi säätää ja sen saa myös haluttaessa piiloon. Muokkaukset tehdään vapaatekstin alaosassa olevalla pitkällä säätöpainikkeella. Jos vapaatekstiä haluaa kirjoittaa enemmän, kannattaa avata Vapaateksti-alavälilehti. Vapaatekstin esiintyminen kassalaskulla määritetään kassalaskuoletuksissa. Se voidaan tulostaa joko ennen kassarivejä tai niiden jälkeen.

33 5.1 Vapaateksti -alavälilehti Kun alhaalta painaa vapaateksti-alavälilehteä, avautuu iso ikkuna kirjoittamista varten. Tähän voi kirjoittaa laajemman selvityksen kassalaskun sisällöstä, kun se on tarpeellista. Kassarivit saa takaisin näkyviin painamalla hiirellä kassarivit-alavälilehteä.

34 6 Tee lasku/lähete Kassaohjelmistossa voidaan kassalaskusta tehdä suoraan lähete tai lasku asiakkaalle. Se tapahtuu painamalla sitä painiketta, kummaksi kassalaskun haluaa muuttaa. Ohjelma siirtää koko kassalaskun laskuksi tai lähetteeksi ja siirtyy myös kyseiseen ohjelmistoon jättäen kassalaskutuksen uuden ikkunan alle avonaiseksi.

35 6.1 Korttimaksutapahtuman kirjaus Ecomin kassaohjelma käsittelee käteislaskun, pankkikorttilaskun, luottokorttilaskun ja vielä näiden eri kombinaatioita maksutapaa kirjattaessa. Kun Maksu-painiketta painaa, avautuu erillinen ikkuna, jossa maksutapahtumia voidaan käsitellä. Ikkunan saa auki myös F1-painikkeella. OK-painikkeella maksutapa hyväksytään. Laskun loppusummaa ei pyöristetä, jos maksutapana on pankki- tai luottokortti. Ecomissa on myös Rahoitusyhtiö-maksutapa, kun tarvikkeita myydään kulutusluotolla asiakkaille.

36 7 Kassalaskun tiliöinti Ecom tiliöi jokaisen kassatapahtuman omalle myyntitililleen automaattisesti. Ne voidaan tiliöidä automaattisesti niin, että tietyt tuotteet menevät tietyille myyntitileille, aivan kuten laskutuksen kautta myyntireskontrassa. Oletuksena tulevaa myyntitiliä voi muuttaa. Käytössä olevat myyntitilit saa esiin painamalla myyntitilien yläpuolella olevaa kansio-painiketta. Ecomissa voi tiliöidä kaikki rivit kerralla yhdelle tilille.

37 8 Kassalaskun tulostus Kassalaskun tulostus tapahtuu painamalla Tulostus-painiketta. Kassalaskun pikatulostus on ominaisuus, joka ohittaa tulostusikkunan ja aloittaa tulostamisen suoraan. Pikatulostus tapahtuu painamalla Tulosta-painiketta hiiren oikealla painikkeella. Kassalaskun voi myös tulostaa pikatulostuksella, joka tapahtuu painamalla lt+p näppäimiä yhtä aikaa.

38 8.1 Kassalaskun tulostusikkuna Sivulla voi vaihtaa tulostettavien kassalaskujen lukumäärää ja vaihtaa laskujen päivämäärää. Laskulomakkeen valinta voidaan suorittaa myös tällä sivulla. Lähetteen tulostukseen on tehty erillinen lomake. Lähetteen tulostus ei muuta laskun tilaa. Sen lisäksi voit valita kaikki tulostettavat avoimet laskut kerralla tästä ikkunasta. Laskutuksen kirjoitinmääritykset löytyy Kirjoitin -painikkeen alta.

39 8.2 Kassatulosteen valinta Tulostusikkunan lomake-kohdassa valitaan se tulostettava lomake, jota halutaan kassalaskussa käytettävän. Ecom muistaa, mitä kirjoitinta on käytetty ja ohjaa tulostuksen aina samalle tulostimelle, kuin mihin se on aiemmin tulostettu. Kun oikea tulostusmuoto on valittu painetaan tulosta-painiketta.

40 9 Kassatapahtumat B Kassatapahtumat kirjataan Ohjelmat-valikon alta kohdata Kassa ja sen alta Kassatapahtumat valinta. Kassatapahtumien avulla hallitaan käteisen rahan tapahtumia kassasta, kuten rahansiirtoja pankin välillä ja käteisostoja kassasta.

41 9.1 Kassatapahtumat B Kassatapahtumat alavalikosta näkyy kassan menot ja tulot kokonaisuudessaan. Se sisältää kolmenlaisia tapahtumia. Ensimmäisenä ovat Käteisostot, eli ostot, joihin on käytetty kassavaroja. lla olevaan kuvaan on kirjattu yksi tällainen ostos. Toiselle välilehdelle kirjaantuvat kaikki kassaohjelmiston Käteismyynnit ja Kolmanteen on sijoitettu kaikki Muut tapahtumat, jotka sisältävät lähinnä kassavarojen siirtoja paikasta toiseen. Jokaisesta kassatapahtumasta tulee oma tositenumero, joka yksilöi sen kirjanpitoon.

42 9.2 Käteismyynnit-alaikkuna B Tähän ikkunaan kirjataan kaikki kassaohjelmiston Käteismyynnit omina riveinään, joita ei ole kirjattu kassaohjelmiston kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi suoraan keikkatyöstä saadut käteiskorvaukset. Muista, että normaalit kassalaskut on jo tiliöity rivikohtaisesti, ei tarvitse, eikä edes voi tiliöidä tämän ikkunan kautta uudestaan. Kuvassa kaksi ylintä riviä ovat kassalaskuista tulleita käteismyyntitapahtumia, jotka tulevat tähän ikkunaan automaattisesti. limpana rivinä on tähän ikkunaan syötetty kentältä saatu käteismyynti, joka on kirjattu myös myyntitilille alaikkunaan.

43 9.3 Muut kassatapahtumat B Kassatapahtumien teossa on oleellisinta miettiä sitä, mille tilille rahansiirto kohdistuu ja miten päin. lla on esimerkkinä kaksi tilitapahtumaa, jossa ensimmäisellä rivillä on siirretty rahaa pankista kassaan ja toisella rivillä on kassasta siirretty rahaa Nordean tilille. Kuvassa aktiivisena rivinä (musta kolmio rivin edessä) näkyy ylempi kassatapahtuma, ja alaikkunassa sen tiliöinti. Siinä on Nordean tilille tehty miinusmerkkinen siirto kassaan ja siksi se on myös tiliöity yläikkunaan ja alaikkunaan miinusmerkkiseksi.

44 10 Kassapäiväkirjojen ajot B Kassapäiväkirjan ajo sisältää kaikki kassatapahtumat ja niiden tiliöinnit. Se kelpaa sellaisenaan kirjanpitäjälle. Ikkuna löytyy valikosta Ohjelmat, Kassa, ja Päiväkirja.

45 10 Kassapäiväkirjan tulostus B Kuukauden kassa päiväkirjan ajon suorittaminen olisi hyvä sisältää myös kassatapahtumat. Kun kassamyynnin lisäksi kassaostot ja kassavarojen siirrot ovat kirjattu Ecomin Kassatapahtumat sivuille, saadaan täydellinen kassapäiväkirja kirjanpitoon kassatapahtumista. Kun kassapäiväkirjan lkusaldo on annettu ja Päätä kausi -valintaan on merkitty rasti, ajaa Ecom Kassapäiväkirjan ja kirjaa suoritukset tilikohtaisesti historiaan valitulta kuukaudelta. Kassatapahtumien päiväkirja-ajossa aikajakson loppusaldo tallentuu kauden päätöksessä seuraavan kauden alkusaldoksi ilman korttitapahtumia. Kassapäiväkirjan Yhteensä -erittelyyn tulostetaan pankki- ja luottokorttimaksut miinusmerkkisinä. Lisätty uusi maksutapa rahoitusyhtiö, joka eritellään myös kirjanpidon listoissa Päiväkirjojen välituloste -teksti muutettu: välituloste - ei kirjanpitoon. Teksti tulee tulosteisiin silloin, kun kautta ei päätetä.

46 11 Kassamyynti päivätasolla Päivittäisen myynnin seurantaan on tehty erillinen Kassamyynti -ikkuna, josta saa yhteenvedot päivätasolla kassamyynnistä. Ikkunassa kysytään kautta, miltä ajalta raportti halutaan tulostaa. OK-painikkeella ohjelma antaa ulos raportin, mistä näkee päivän myynnin.

47 12 Lähetteestä kassalasku B Läheteikkunassa on suoraan kassa-painike, jolla lähete voidaan siirtää kassalaskuksi. Ohjelma avaa painalluksen jälkeen ikkunan, jonka alaosassa on valittu lähete. Ikkunan yläosassa voi olla muitakin mahdollisia lähetteitä, joista voisi samalla kertaa muodostaa kassalaskun. OK-painikkeella ohjelma avaa kassalaskuohjelman ja valittu lähete siirtyy kassalaskuksi ja lähetteen tila muuttuu laskutetuksi. Lähetteen vapaaseen tekstiin tulee tieto siitä, mille kassalaskulle lähete on siirretty.

48 13 Kassamyyntiraportit Ecomista saa kassamyyntiraportin lisäksi kassamyyntiraportin myyjittäin sekä tuotemyyntiraportin kassamyynnistä. lla olevasta kuvasta näkyy kassaraporttien valikot, mistä raportit saa esille. Myyjänumeroiden numeroavaruutta on kasvatettu uuteen raporttiin.

49 13.1 Tuotemyyntiraportti Kun asiakasnro-kenttä on tyhjä, ottaa ohjelma kaikki asiakkaat raporttiin. Tuotemyyntiraportti on mahdollista ryhmitellä tuotenumeroiden mukaan järjestykseen, jolloin ohjelma antaa välisummat valituista tuotenumeroryhmistä. Kassalaskut saa valittua myös tilan mukaan. Tuotemyyntiraportin voi ottaa myös myyjäkohtaisesti eriteltynä erillisenä raporttina. Tuotemyyntiraportin saa esikatseluun.

50 14 EN viivakoodin käyttö Ecomissa B Tuotteille on saatavissa EN-koodit tietyiltä toimittajilta. Mikäli tuotteella ei ole EN-koodia, voidaan se syöttää tuotetietoihin EN-Koodit -alavälikehdeltä löytyvään EN-koodikenttään. EN-Koodin pituutta ei ole rajoitettu. Syötön voi tehdä käsin tai viivakoodinlukijalla, jolloin virheitä ei synny.

51 14.1 EN-Viivakoodin hyödyntäminen B Viivakoodi syötetään silloin kun ollaan tuotenro-kentässä, jolloin ohjelmisto näyttää viivakoodin tuotenro-kentässä. Kun edetään seuraavaan kenttään tuo ohjelma näkyviin tuotteen tuotenumeron ja tuo tuotteen tiedot riville näkyviin. Mikäli viivakoodinlukijaan on koodattu sisään sarkaimen painanta, tuo ohjelma automaattisesti tuotteen tiedot esille. Sähkö- ja LVI-alalla ohjelma tietää tiettyjen tuotteiden EN-koodin, vaikka tuoterekisterissä ei ole syötettynä EN-koodia. Mikäli viivakoodissa onkin suoraan tuotteen tuotenumero EN-koodin sijasta, hakee ohjelma tuotteen tiedot automaattisesti. Kun EN-viivakoodi on syötetty tuotenro-kenttään ja siirtyy seuraavaan kenttään, muuttuu tuoterivin tiedot antaen haetun tuotteen tiedot esiin. Jos riville ei tule tietoa, ei viivakoodin mukaista tuotetietoa ole syötetty Ecomiin valmiiksi ja tuotteen tunnistus viivakoodista ei onnistu.

52 14.3 Viivakoodin käyttö tuotehakuikkunassa B EN-Viivakoodin veto tuo tuotehakuun ensin näkyviin EN-koodin ja muuttaa sen välittömästi tuotekoodiksi, jolloin näytössä näkyy heti tuotenumero, siitä tuotteesta, jota etsitään.

53 14.4 Keräilevän viivakoodinlukijan käyttö B Mikäli yrityksellä on käytössään keräilevä viivakoodilukija, voi sitä hyödyntää kassalaskutuksessa valitsemalla kassalaskut-valikon alta hae tuoterivit tiedostosta toimintoa. Sen saa myös painamalla F4-painiketta suoraan esille. Se löytyy myös kassalaskuvalikosta kohdasta Hae tuoterivit tiedostostavalinnaklla (kuva alla).tämä toiminto on esitelty paremmin varastokäsikirjassa.

54 15 Tarviketarjousohjelman hyödyntäminen kassaohjelmassa B Ecomissa on nyt erillinen Tarviketarjousohjelma, jota voi hyödyntää myös kassaohjelman yhteydessä. Ideana on hyödyntää tarviketarjousohjelmaa siten, että sinne voi kerätä asiakkaan keräämiä tarvikkeita siten, että se ei häiritse varastoa eikä kassaohjelmaa. Tämä on hyödyllistä varsinkin silloin, kun asiakas haluaa verrata eri tuotteiden hintaa tai hän jää vielä miettimään asiaa, eli ei tilaakaan kerättyjä tuotteita heti. Sen voi jättää silloin odottamaan tarviketarjouksena, kunnes asiakas tekee ostopäätöksen. Tarviketarjouksen saa kassalaskuksi, lähetteeksi tai laskulle yhdellä napin painalluksella, jolloin varastonkeruukin vasta tapahtuu. Tästä ohjelmasta on oma erillinen käsikirjansa, jossa aiheeseen tutustutaan tarkemmin.

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Kassa Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom kassa...3 1 Kassaoletukset...3 1.1. Kassaoletukset...4 1.1.1 Kassaoletusten käyttörajoitukset...4 1.2 Tulostusoletukset...5

Lisätiedot

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Käyttäjätunnusten käyttö...3 1. Käyttäjätunnukset ja salasanat...3 1.1 Käyttäjätunnuksien teko...4

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu, Sähköala merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Ecom hinnastopalvelu, Sähköala merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ecom hinnastopalvelu, Sähköala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien

Lisätiedot

Version päivittäminen

Version päivittäminen Version päivittäminen Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Uuden version haku internetistä ja ohjelmiston rekisteröinti...3 1.1 Ohjelmiston Rekisteröiminen...3 1.2 Internet-rekisteröinnin

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Tarviketarjous. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Tarviketarjous. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Tarviketarjous Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom Tarviketarjous...3 1.1 Tarviketarjouksen teko rivikohtaisin tiedoin...3 1.2 Tarviketarjous kassaohjelmiston aputyökaluna...4

Lisätiedot

Laskutus. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Laskutus. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Laskutus 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien Ecomin käsikirjojen periaatteena

Lisätiedot

Laskutus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Laskutus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Laskutus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom Laskutus...3 1.1 Laskutusoletukset...3 1.2 Laskutuksen perusoletukset...4 1.21 Laskutusoletukset, minimikate%...4 1.22

Lisätiedot

Etätuki. Puh: Fax:

Etätuki. Puh: Fax: Etätuki Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom Etätukiohjelma...3 1.1 Ecom Etätukiohjelma...3 2 Remoteus etätukiohjelmisto...4 2.1 Remoteus Etätuen käynnistys...4

Lisätiedot

Varasto. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Varasto. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Varasto Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Varasto-oletusten läpikäynti...3 1.1 Varastopaikat...4 2 Varastotapahtumien syöttö jo käytössä olevaan Ecomin ohjelmistoon...4

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Ostotilaus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostotilaus...3 1.1 Ostotilausoletukset...3 1.1 Ostotilauksen perusoletukset...4 1.2 Toimitusosoitteet oletuksina...4

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS 1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS Ecom 3 ohjelmassa Tyvi Vuosi-ilmoitus on erillinen ohjelmaosio, joka löytyy Kaukosäätimestä Palkanlaskenta-valikon alta kohdasta TYVI-raportit. Ohjelman voi avata

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista Ecom Ovet hinnastopalvelu on tehty palvelemaan Ecomin LVI-, Kylmä-

Lisätiedot

OVeT hinnastopalvelu (Sähkö)

OVeT hinnastopalvelu (Sähkö) OVeT hinnastopalvelu (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Automaattinen tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista...2 2 Ecom OVeT-palveluun valittavat tiedostot...2

Lisätiedot

1PROJEKTISEURANTA. Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin

1PROJEKTISEURANTA. Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin 1PROJEKTISEURANTA Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin 1 1 Henkilökohtainen palkkalajien syöttötaulu Ecomin projektiseurannassa on erillinen toiminta, jonka avulla palkansaajat voivat syöttää

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description.

MINIKASSA käyttöohje. Nets Finland Oy. v.1.3. MiniECR Guide for Telium2. Classification. Document type Instruction. Document description. Oy MINIKASSA käyttöohje v.1.3 1 (9) Contents 1. YLEISTÄ... 3 1.1 MINIKASSA... 3 1.2 NÄPPÄIMISTÖ JA TOIMINNOT... 3 1.3 VALIKOISSA LIIKKUMINEN... 3 1.4 TAPAHTUMIEN LÄHETYS... 4 2. MINIKASSA... 4 2.1 MYYNTITAPAHTUMA...

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Tuotteet. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Tuotteet. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Tuotteet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Tuotteet...3 1.1 Tuoteoletukset...3 1.11 Tuotealojen hallinta...4 1.2 Muut tuoteoletustiedot...4 1.3 Tuotetietojen poisto...5

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Asiakkaat ja toimittajat

Asiakkaat ja toimittajat Asiakkaat ja toimittajat Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Toimittajat...3 1.1 Toimittajan haku ja lisäys...3 1.2 Toimittajan tietojen poisto...4 1.3 Toimittajan dokumentit

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

ATLAS - varastonhallintaohjelma, Lainaus

ATLAS - varastonhallintaohjelma, Lainaus ATLAS - varastonhallintaohjelma, Lainaus 1 SISÄLLYSLUETTELO 2 Yleistä... 1 3 Ohjelman asetukset... 2 4 Ohjelman käyttöönotto... 2 5 Käyttö... 2 5.1 Lainaus... 2 5.1.1 Huomautuksia koskien lainauksien kirjaamista

Lisätiedot

OVeT hinnastopalvelu (LVI)

OVeT hinnastopalvelu (LVI) OVeT hinnastopalvelu (LVI) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Automaattinen tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista...2 2 Tiedostojen valinta Ecom OVeTista...2

Lisätiedot

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit 1 Projektiraportit 1.1 Projektikohtaiset raportit Suoraan yksittäiseen valittuun projektiin liitetyt raportit saa esille painamalla halutun projektin kohdalla tulostus-painiketta, jonka jälkeen ohjelma

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Asiakkaat 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien Ecomin käsikirjojen periaatteena

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

2.0 Ominaisuudet ja käyttö

2.0 Ominaisuudet ja käyttö Lyhyt opas käyttöön Sisällys 1.0 Yleistä 2.0 Ominaisuudet ja käyttö 2.1 Päävalikko 2.2 Tietojen luku Semel TM4000-taksamittarista 2.3 Ajot 2.3.1 Ajopäiväkirja 2.3.2 Ajovaraukset 2.3.3 Tulosteet 2.3.4 Ylläpito

Lisätiedot

1PROJEKTISEURANTA. Projektiseuranta, määritysosa

1PROJEKTISEURANTA. Projektiseuranta, määritysosa 1PROJEKTISEURANTA Projektiseuranta, määritysosa 1 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjaa voi lukea monessa eri vaiheessa ja monella eri tavoin. Siihen kannattaa tutustua jo ennen, kuin ohjelmistoa kokeilee

Lisätiedot

Sisällysluettelo. v.0.9 2

Sisällysluettelo. v.0.9 2 Käyttöopas Sisällysluettelo DYNAROAD HENKILÖKUNTA... 3 TIEPROJEKTIN LUOMINEN... 4 DYNAROAD KÄYTTÄJÄ... 5 TIEPROJEKTIN MUOKKAUS... 6 Työkohdetyyppien lisääminen... 7 Työkohteen lisääminen... 8 Urakoitsijoiden

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Myyntireskontra. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Myyntireskontra. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Myyntireskontra 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien Ecomin käsikirjojen

Lisätiedot

2019/07/18 18:16 1/2 Tuotteet

2019/07/18 18:16 1/2 Tuotteet 2019/07/18 18:16 1/2 Tuotteet Table of Contents Tuotteet... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Ensimmäinen välilehti Tuotteen yleistiedot:... 1 Toinen välilehti / Hinnasto:... 4 Kolmas välilehti /Muutoshistoria:...

Lisätiedot

Tarjouslaskenta (Sähkö)

Tarjouslaskenta (Sähkö) Tarjouslaskenta (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Tarjouslaskennan perusoletukset...3 1.1 Tarjouslaskennan perusoletukset. Laskennallinen tuntihinta...4 1.1.1

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin.

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin. Elisa Kassa Raportit Elisa Kassa tarjoaa oletusarvoisesti kymmeniä eri raportteja, jotka antavat informaatiota lähtien aina tuntikohtaisesta tapahtumien erittelystä, aina koko vuoden kattavaan tapahtumien

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO 15.08.2008 2 Yleistä...3 Asetukset...3 Käyttäjähallinta...3 Uuden käyttäjän lisääminen...3 Tuotteet...4 Tuotteen lisäys ja muokkaus...4 Asiakkaat...5 Asiakkaan

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Elisa Kassa - Myyjän ohje

Elisa Kassa - Myyjän ohje Elisa Kassa - Myyjän ohje 1. Elisa Kassan päänäkymät Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittelee asiakkaita, tuotteita ja työntekijöitä koskevia tietoja. a. Asiakaskentästä

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

2017/12/02 14:11 1/2 Tarjous

2017/12/02 14:11 1/2 Tarjous 2017/12/02 14:11 1/2 Tarjous Table of Contents Tarjous... 1 Käyttö... 1 Asiakirjan kentät... 1 Yläkentät/ ensimmäinen välilehti:... 1 Yläkentät/toinen välilehti:... 2 Yläkentät/kolmas välilehti:... 2 Välikenttä:...

Lisätiedot

Tuotteet (LVI) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Tuotteet (LVI) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Tuotteet (LVI) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. LVI-Tuoterekisteri...3 1.1 Tuoteoletukset...3 1.11 Tuoteoletukset...4 1.2 Muut tuoteoletustiedot...4 2. Tuotetiedot...5

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

Nettikaupan uudistukset

Nettikaupan uudistukset WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 3/12 Nettikaupan uudistukset 1 Johdanto 4 2 Ohjattu tilaaminen omien tilauspohjien avulla 4 3 Tilauspohjat 7 3.1 Muokkailtavuus 7 3.2 Tilauspohjan vanhentuminen 8 3.3 Ilmoitus

Lisätiedot

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä Pikaohje v.1.5 Luottamuksellinen 2 / 9 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Kirjaudu sisään... 3 3. Rakenne... 4 3.1. Etusivu... 4 3.2. Toimintopalkki... 5 4. Tuotteiden

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Tarjouslaskenta LVI 1

Tarjouslaskenta LVI 1 Tarjouslaskenta LVI 1 1TARJOUSLASKENTA LVI 1 LVI-alan tarjouslaskentaohjelmiston ominaisuuksia Ecomin yksinomaan LVI-alalle tehty tarjouslaskentaohjelmisto on monella tavoin edistyksellinen ohjelmisto.

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot